Spørgsmål efter opskrift

2010-05-31
Spørgsmål fra   :  Ketty
Spørgsmål   :  fadkoteletter
I opskriften indgår bl.a   :  tynde koteletter whiskey souse på flaske kartoffelbåde
Bemærkninger   :  
pigehygge / godt 50

Svar til Ketty   :  
Hej Ketty

Vi har en opskrift på fadkoteletter i whiskeysauce som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-31
Spørgsmål fra   :  annette Kjeldahl
Spørgsmål   :  vongola ?
I opskriften indgår bl.a   :  Skaldyr med en cremet sauce og varm fettucine
Bemærkninger   :  


Svar til annette Kjeldahl   :  
Hej Anette

Det må være vongole du tænker på, så det har jeg fundet en opskrift frem på.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-30
Spørgsmål fra   :  Mie Halle
Spørgsmål   :  kartoffelfrikadeller til vetatar
I opskriften indgår bl.a   :  kartofler , havregryn,krydderier, måske løg og lidt væde
Bemærkninger   :  
Jeg mener jeg tidligere har fundet det hos jer, som jeg lavede med mægtig stor jubel til både begatarer og alle andre.

Svar til Mie Halle   :  
Hej Mie

Vi har en opskrift på grønsagsfrikadeller som indeholder de ingredienser du nævner, men om det er den rigtige opskrift kan jeg jo ikke vide, men prøv at kig på den. Ellers prøv at søg på grønsagsfrikadeller om der er andre som ligner bedre.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-30
Spørgsmål fra   :  laila
Spørgsmål   :  studenter kørsel .små haps
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
studenter kom i heste vogen. ca 20 , skal ha lidt mad / drikke

Svar til laila   :  
Hej Laila

Vi har skrevet lidt forskellige ideer til mad ned på en side til studentergille, som du måske kan bruge, giv gerne kommentar på siden.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-29
Spørgsmål fra   :  kaj houmark
Spørgsmål   :  boghvedegryn
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
har læst i et ugeblad med gode råd ved brug af boghvedegryn kan man fjerne blå mærker der kommer når man får hjertemedicin maravan m.v

Svar til kaj houmark   :  
Hej Kaj

Uha, den slags viden om ingredienserne ligger vi ikke inde med.

Beklager meget
Per




2010-05-29
Spørgsmål fra   :  Inge Jensen
Spørgsmål   :  Bøf Wellington
I opskriften indgår bl.a   :  Oksemørbrad Dej (hvilken) Champingnon Fløde
Bemærkninger   :  
Findes der ikke en opskrift på bør wellington så man får hver sin bøf og hvor man ikke skal bruge foui gras.

Svar til Inge Jensen   :  
Hej Inger

Vi har skrevet en opskrift ned som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-28
Spørgsmål fra   :  Allan Lauridsen
Spørgsmål   :  jeg vil gerne prøve at lave noget med oksekød i strimler og pasta
I opskriften indgår bl.a   :  hej jeg vil gerne prøve at lave noget med oksekød i strimler og pasta men synes ikke jeg kan finde noget hilsen allan lauridsen
Bemærkninger   :  


Svar til Allan Lauridsen   :  
Hej Allan

Vi har en gruppe med oksekød i strimler, hvor der er nogle opskrifter som serveres med pasta, men det er jo ikke anderledes end at du kan servere med pasta i stedet for kartofler eller ris.

Se oksestrimleopskrifter

Med venlig hilsen
Per




2010-05-28
Spørgsmål fra   :  kisser
Spørgsmål   :  vil gerne henkoge, eller rå konservere mine hvidløg, så de holler længere
I opskriften indgår bl.a   :  vil gerne henkoge, eller rå konservere mine hvidløg, så de holler længere
Bemærkninger   :  


Svar til kisser   :  
Hej Kisser

Jeg har fundet en opskrift frem på hvidløg marineret i olie som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-26
Spørgsmål fra   :  Tina Volder
Spørgsmål   :  Syltede granskud
I opskriften indgår bl.a   :  friskplukkede granskud
Bemærkninger   :  
Svensk specialitet

Svar til Tina Volder   :  
Hej Tina

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på syltede granskud.

Beklager meget
Per




2010-05-25
Spørgsmål fra   :  BRITTA MOGENSEN
Spørgsmål   :  jordbærmamelade
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til BRITTA MOGENSEN   :  
Hej Britta

Hermed en opskrift på jordbærmamelade

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-25
Spørgsmål fra   :  Bianca Nielsen
Spørgsmål   :  Speltbrød
I opskriften indgår bl.a   :  100% Speltmel Bagepulver Rismælk Husk = loppefrøsskaller Honning økologisk soyamel/Majsmel
Bemærkninger   :  
Jeg skal bage noget brød, der ikke må indeholde gluten, gær, æg, sukker, samt nogle af de 4 kornsorter. Jeg har problemer med det jeg prøver at bage nu.

Svar til Bianca Nielsen   :  
Hej Bianca

Der er skam også gluten i speltmel, så jeg fårstår ikke helt dit spørgsmål?

Håber ikke at du som allergiker allerede har spist speltmel.

Vi har en udvidet søgning hvor du kan søge på flere allergier samtidig, og her kan du prøve at sæge på brød boller og kiks samt gluten og gær, der kommer nogle enkelte opskrifter frem. Sukker kan du undlade hvis det indgår i opskriften, eller du kan bruge et sødemidel i stedet.

Besøg udvidet søgning her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-25
Spørgsmål fra   :  Mia Toftdal
Spørgsmål   :  Broche sild
I opskriften indgår bl.a   :  Sild
Bemærkninger   :  


Svar til Mia Toftdal   :  
Hej Mia

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på brochesild, men det er formeltlig brotsjösild du tænker på?

Med venlig hilsen
Per




2010-05-24
Spørgsmål fra   :  Nina Laurberg Myssen
Spørgsmål   :  Godt gammeldags rugbrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har nu 2 gange forsøgt mig med jeres gammeldags rugbrød fra "Den store bagebog 2", men jeg synes dejen bliver for tør og må tilsætte mere væde 1. dag. Er der mon en skrivefejl, eller gør jeg mon noget forkert?

Svar til Nina Laurberg Myssen   :  
Hej Nina

Jeg er ikke helt med, vi har ingen opskrift på Gammeldags rugbrød, og vi står ikke bag den Store bagebog 2.

Generelt så er der forskel på mel, og det er ikke uanmindeligt at der skal justeres på mel eller væske.

Med venlig hilsen
Per




2010-05-24
Spørgsmål fra   :  lissi olsson
Spørgsmål   :  jeg søger efter de krydderier der skal til for at marinere sild så jeg får matjes sild
I opskriften indgår bl.a   :  jeg søger efter de krydderier der skal til for at marinere sild så jeg får matjes sild. Jeg ved eddike, sukker, dild men hvad mere?
Bemærkninger   :  


Svar til lissi olsson   :  
Hej Lissi

Matjes sild er store jomfrusild, og har forskellig tilberedning alt efter hvilket land du stammer fra.

De svenske matjessild er i bund og grund en kryddersild, men lige hvilke krydderier der bruges ved jeg ikke.

Ellers brug en almindelig marinade.

Se marineret sild her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-23
Spørgsmål fra   :  grethe auken
Spørgsmål   :  gær kringle
I opskriften indgår bl.a   :  opskrift fra Amo på en gærkringle med remonce fra 1970`erne.Opskriften fandtes i et lille hæfte med flere andre amo bage opskrifter
Bemærkninger   :  


Svar til grethe auken   :  
Hej Grethe

Jeg har fundet en opskrift frem som jeg mener stammer fra Amo, måske det er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-23
Spørgsmål fra   :  kis petersen
Spørgsmål   :  sønderjyske ringriderpølser
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til kis petersen   :  
Hej Kis

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på ringriderpølser.

Med venlig hilsen
Per




2010-05-22
Spørgsmål fra   :  kaj cramer
Spørgsmål   :  gordon blue
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til kaj cramer   :  
Hej Kaj

Hermed en opskrift på Gordon Bleu.

Se gordonbleuopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-22
Spørgsmål fra   :  jan nielsen
Spørgsmål   :  koldskål
I opskriften indgår bl.a   :  hvordan laver jeg jordbærkoldskål
Bemærkninger   :  


Svar til jan nielsen   :  
Hej Jan

Der er mange måder at lave koldskål på, og vi har en del opskrifter som jeg vil sende et link til her.

Se jordbærkoldskålopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-22
Spørgsmål fra   :  Martin
Spørgsmål   :  Tyrkiske Frikadeller Kofte men paa tenerife er der 3 bogstaver der ikke findes
I opskriften indgår bl.a   :  Hakket kalv og flaesk hvidloeg chili loeg og andre groentsager og krydderier og jeg har faaet at vide at de hedder Koefte men det er fordi jeg ikke har o med streg
Bemærkninger   :  
fik den engang i danmark af tyrkiske venner og det er den eneste gang jeg har smagt det men jeg kan huske at jeg synes at de smagte dejligt

Svar til Martin   :  
Hej Martin

Hermed en opskrift på køfte, köfte eller blot kofte, kært barn har mange navne *S*

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-21
Spørgsmål fra   :  Alma Nielsen
Spørgsmål   :  bananmousse
I opskriften indgår bl.a   :  det er en opskrift af kirsten huttemeier, en bananmousse med chokolade stykker i. jeg håber i har den eller ved hvor jeg kan finde den. på forhånd TAK
Bemærkninger   :  


Svar til Alma Nielsen   :  
Hej Alma

Vi har en opskrift på bananmousse, men jeg tror nu ikke det er hyttemeiers, men mon ikke du kan bruge den alligevel?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-21
Spørgsmål fra   :  Dorrit Kaas
Spørgsmål   :  ovnbagte saltkartofler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Har fået dem til en fest, hvor maden blev leveret fra Kokken og Jomfruen

Svar til Dorrit Kaas   :  
Hej Dorrit

Vi har for nyligt afprøvet en opskrift hvortil der blev serveret saltbagte kartofler. Denne opskrift vil jeg sende et link til her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-19
Spørgsmål fra   :  maibrit klenø
Spørgsmål   :  Glutenfrie frikadeller
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg ønsker mig en opskrift på glutenfrie frikadeller.
Bemærkninger   :  


Svar til maibrit klenø   :  
Hej Maibritt

Du kan bruge en almindelig opskrift på frikadeller hvor der bruges hvedemel. Hvedemelet skifter du så ud med en glutenfri mel, det kunne være en af Finax melblandinger eller Jyttemel.

Se frikadelleopskrift her

Du skal passe på med oksebouillon, den kan vist også indeholde gluten, brug evt. mælk i stedet.

Med venlig hilsen
Per




2010-05-18
Spørgsmål fra   :  Karsten Petersen
Spørgsmål   :  gravad skinke
I opskriften indgår bl.a   :  et skinkeinderlår lægges i olie el. lign. og sukker og trækker evt. med dild.man kan også bruge noget "krømmel" der er grønt og rødt at komme ved eller ovenpå.en udførlig opskrift ønskes om muligt.
Bemærkninger   :  


Svar til Karsten Petersen   :  
Hej Karsten

Jeg tror ikke at du kan gravad en hel skinke, andet end at den skal ligge så længe at jeg ikke turde spise den. Generelt skal du være meget sikker på hvor kødet kommer fra da det jo ikke skal opvarmes. Jeg tænker på salmonella.

Du kan måske skære skinken i meget tynde skiver, sóm du så ligger på et fad, drysser salt og sukker over. Krymlen kunne være tørret dildspidser, og det røde kunne være knust rosenpeber.

En færdigafprøvet opskrift er det jo ikke helt, men jeg håber du kan bruge det.

Med venlig hilsen
Per




2010-05-15
Spørgsmål fra   :  Torben Østergård
Spørgsmål   :  Jeg søger forskellige opskrifter mad fx supper hvortil man anvender en blender
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger forskellige opskrifter mad fx supper hvortil man anvender en blender til at forberede maden og gerne sund mad. Jeg har ikke selv kunnet finde disse blenderopskrifter Venlig hilsen Torben Østergård
Bemærkninger   :  


Svar til Torben Østergård   :  
Hej Torben

Der er jo en del supper som blendes, men de er ikke listet under tilberedningsmetoder som blender, under blender er det mest smooties og milkshake.

Under retten supper er der et punkt med Creme suppe som du måske kan bruge, men ud over cremesupper er der også supper under de øvrige supper som blendes, men desværre ingen lette løsninger på at finde netop de frem som blendes.

Se suppeopskrifter her

Men ud over smooties, milkshake og supper kan jeg ikke lige komme på anden mad hvortil der bruges blender.

Med venlig hilsen
Per




2010-05-15
Spørgsmål fra   :  Dorte Secher
Spørgsmål   :  Toscansk Vildsvinekølle
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Ved, opskriften engang har kunne skaffes hos Føtex,

Svar til Dorte Secher   :  
Hej Dorte

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Toskansk vildsvinekølle.

Beklager meget
Per




2010-05-14
Spørgsmål fra   :  Willy Georg Jensen
Spørgsmål   :  hjemmebagte boller til kaffen.
I opskriften indgår bl.a   :  ganske almindeligt hvedemel.
Bemærkninger   :  
skal blive så gode at de slår mit barnebarns boller-og det bliver ikke nemt.

Svar til Willy Georg Jensen   :  
Hej Willy

Jeg forstår ikke spørgsmålet, his dit barnebarns boller er så gode så er det vel den opskrift du skal følge.

Med venlig hilsen
Per




2010-05-13
Spørgsmål fra   :  Jens Gordon
Spørgsmål   :  frisk mosserella
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jens Gordon   :  
Hej Jens

Du skriver ikke hvad du vil vide, om det er opskrifter med mozzarella, eller om det er en opskrift på hjemmelavet mozzarella, eller andet?

Jeg sender dig en opskrift med mozzarella som jeg håber du kan bruge, ellers prøv at gå ind under menupunktet opskrifter og brug funktionen tøm køleskabet til at søge på mozzarella.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-13
Spørgsmål fra   :  Susanne Arent
Spørgsmål   :  Polancebrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Opskriften findes på side 39 i Bag selv værdigt brød. Jeg kan desværre ikke få fat på den opskrift. Det er et langtids hævet brød

Svar til Susanne Arent   :  
Hej Susanne

Har du prøvet på bibloteket??

Vi kan desværre ikke hjælpe.

Med venlig hilsen
Per




2010-05-13
Spørgsmål fra   :  Joan Lauritsen
Spørgsmål   :  lagkage med brune aflange marengs kaldet rutebiler
I opskriften indgår bl.a   :  knuste "rutebiler" blandet med piskefløde, lagt mellem lyse lagkagebunde
Bemærkninger   :  


Svar til Joan Lauritsen   :  
Hej Joan

Det må bestemt være rutebil lagkage som du tænker på.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-12
Spørgsmål fra   :  Fru Sørensen
Spørgsmål   :  en slags halva eller Semolina pudding
I opskriften indgår bl.a   :  mannagryn, sukker, mælk, fedtstof m.m. (dog ingen nødder eller rosiner)
Bemærkninger   :  
Der findes jo mange forskellige opskrifter på "halva" / "Semolina pudding" både tyrkiske, indiske og græske. Den specifikke opskrift, som jeg leder efter har en konfekt-agtig konsistens og laves uden nødder og rosiner. Ingredienserne skal så vidt jeg husker koges sammen i en gryde og derefter hældes i en lille bradepande, der stilles i fryseren. Når massen er afkølet og fast, skæres den i "ruder".

Svar til Fru Sørensen   :  
Hej Fru Sørensen

Jeg kender slet ikke Halva, så det kan jeg ikke hjælpe dig med.

Beklager meget
Per




2010-05-12
Spørgsmål fra   :  Nancy S, Kristensen
Spørgsmål   :  Ærtesalat med bacon
I opskriften indgår bl.a   :  Vi har fornylig fået en ærtesalat med bacon som var rigtig god, vi ved ikke om der var en dressing på, eller det kun var ærter og bacon? Desuden fik vi nogle tomater med den franske grønsagsret med aubergine tomater m.v. kan der findes opskrift på de to ting. Venlig hilsen Nancy
Bemærkninger   :  


Svar til Nancy S, Kristensen   :  
Hej Nancy

Ærtesalaten kan vi desværre ikke hjælpe med.

Men den Franske grønsagsret må næsten være Ratatouille.

Se Ratatouilleopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-11
Spørgsmål fra   :  Anita Bruus
Spørgsmål   :  Gammeldags opskrift på en dressing som min mor altid brugte
I opskriften indgår bl.a   :  Gammeldags opskrift på en dressing som min mor altid brugte, her om foråret til kylling med nye kartofler. Dressingen består af piskefløde og eddike tror jeg nok.
Bemærkninger   :  


Svar til Anita Bruus   :  
Hej Anita

Det er vist den dressing som går under navnet mormordressing.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-11
Spørgsmål fra   :  kent pedersen
Spørgsmål   :  rensdyrmørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til kent pedersen   :  
Hej Kent

Vi har desværre ingen opskrifter på rensdyrmørbrad.

Men vi har nogle opskrifter med kronhjortemørbrad som jeg mener du kan bruge, blot med rensdyrmørbrad i stedet for krondyr.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-10
Spørgsmål fra   :  kirsten
Spørgsmål   :  honning ristet muslie
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til kirsten   :  
Hej Kirsten

Hermed en opskrift på honningristet mysli.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-10
Spørgsmål fra   :  Vibeke Slotsgren
Spørgsmål   :  Granitertet Muslinger
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Vibeke Slotsgren   :  
Hej Vibeke

Hermed en opskrift på gratineret hummer og muslinger som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-10
Spørgsmål fra   :  Lisbeth Seitzberg
Spørgsmål   :  festkage til mange
I opskriften indgår bl.a   :  gode hjemmebagte kagebunde lagt sammen med hindbær. Bundene trækker i køleskabet natten over dryppet med eau de vie.Kagen overtrækkes med marcipan.
Bemærkninger   :  
Jeg lavede den for 18 år siden og fandt opskriften i et blad. Kagen var ca 40 x 30 cm og i bladet vist som en gave - dvs et silkebånd og sløjfe omkring.

Svar til Lisbeth Seitzberg   :  
Hej Lisbeth

Det er ikke en opskrift som vi kender, men det kunne være lagkagebund bagt i bradepander.

Om hindbærene så er friske hindbær, hindbærsyltetøj eller hindbærmousse ved jeg ikke, men kan du ikke huske det??

Prøv at køb nogle af de almindelige lagkagebunde og en pakke rullet marcipan, og førsøg dig frem.

Med venlig hilsen
Per




2010-05-10
Spørgsmål fra   :  may-lis Erichsen
Spørgsmål   :  nordby sandkage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
opskrift og historien bag

Svar til may-lis Erichsen   :  
Hej May-Lis

Jeg kender ikke nordbysandkage eller historien bag.

Beklager meget
Per




2010-05-09
Spørgsmål fra   :  Anne Hansen
Spørgsmål   :  mørbrad i basilikumsovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Anne Hansen   :  
Hej Anne

Hermed en opskrift på basillikumsovs.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-08
Spørgsmål fra   :  Martin Gronvall
Spørgsmål   :  ovnbagte tyrkiske Frikadeller
I opskriften indgår bl.a   :  Hakket oksekoed,forskellige groensager
Bemærkninger   :  
Blev lavet til mig i et bageri i Broenby 1996,med laekre groensager og var pikant af hvidloeg og andet men jeg ville oenske at jeg havde den opskrift saa jeg kunne lave det til andre fordi de smagte dejligt og jeg taenker paa dem hver gang jeg skal lave frikadeller

Svar til Martin Gronvall   :  
Hej Martin

Jeg undre mig lidt over at du skulle have fået frikadeller i et bageri??

Tyrkiske frikadeller heder køfte, og vi har en opskrift som godt nok skal på panden, men jeg mener ikke der skulle være noget i vejen for at du tilberedte dem i ovnen.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-08
Spørgsmål fra   :  Hanne Petersen
Spørgsmål   :  Boller til sukkersyge
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne Petersen   :  
Hej Hanne

Når du leder efter opskrifter til sukkersyge så er der lidt forskellige søgemuligheder da opskrifterne kan hede noget med UDEN SUKKER, DIABETES eller DIABETIKER.

Jeg har søgt på boller og dia, og her får jeg lidt opskrifter frem som jeg håber du vil kunne bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-07
Spørgsmål fra   :  malene
Spørgsmål   :  Brødymer
I opskriften indgår bl.a   :  ymer, chokolade stykker, vanilie, rugbrød.
Bemærkninger   :  
Det er en flydende kold dessert

Svar til malene   :  
Hej Marlene

Vi kender kun ymer og ymerdrys.

Ymerdrys er revet rugbrød med lidt sukker i, men måske du kan blande lidt vanille i ymeren og chokolade i ymerdrysset, og så prøve dig frem med hvor meget du synes der skal i.

Med venlig hilsen
Per




2010-05-06
Spørgsmål fra   :  Ulla Jacobsen
Spørgsmål   :  Romfromage med nødder og chokolade
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Ulla Jacobsen   :  
Hej Ulla

Vi har lige afprøvet en opskrift på romfromage, godt nok uden nødder og chokolade, men det kan du jo tilsætte efter behag.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-06
Spørgsmål fra   :  karsten bo andersen
Spørgsmål   :  kraksild
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til karsten bo andersen   :  
Hej Karsten

Måske du tænker på krakka-sild ??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-06
Spørgsmål fra   :  Birgit Andersen
Spørgsmål   :  Kylling roulade med rød pasta
I opskriften indgår bl.a   :  Retten blev serveret kold hvor der var kylling imidten og noget mousse ligne udenom der blev serveret et ½ let stegt rødløg, salat og lidt rød dressing.
Bemærkninger   :  


Svar til Birgit Andersen   :  
Hej Birgit

Vi har en opskrift som kunne minde om det du søger, så den vil jeg sende et link til her.

Opskriften her er godt nok med kyllingen udenom og moussen i midten, men du kan jo forsøge dig med at smøre moussen på et stykke smurt stanniol, og så lægger kyllingen herpå, men jeg er bange for at det ikke er lige til at få kyllingen til at ligge nøjagtigt i midten.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-05
Spørgsmål fra   :  Lizzi Lindberg
Spørgsmål   :  Fala--- ensaladilla?
I opskriften indgår bl.a   :  Kartofler kogte kkogte æg grøntsager løg hvidløg mayonaice peberfrugter salt hvid peber
Bemærkninger   :  
En spansk opskrift, Fala--- ensaladilla?

Svar til Lizzi Lindberg   :  
Hej Lizzi

Minspanske ordbog siget at ensaladilla betyder kartoffelsalat med mayonaise ofte tilsat, tun, skinke eller lignende.

Jeg har fundet en opskrift frem som godt nok er uden mål, men jeg håber du tør gå i gang med den trods alt.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-05
Spørgsmål fra   :  inge-greta mathiasen
Spørgsmål   :  vandbakkelser
I opskriften indgår bl.a   :  indholdet i vandbakkelserne skal være uden sukker, samtidig må de gerne være lidt fedtfattige
Bemærkninger   :  


Svar til inge-greta mathiasen   :  
Hej Inge

Vandbakkelser laves med salt hvis de er til forret med fyld af rejeslat eller lignende. Eller med sukker hvis det er til dessertkage med creme eller flødeskum til fyld.

Men det er ikke meget sukker der bruges.

Fedtstoffet er en af hovedingredienserne så det mener jeg ikke du kan undvære.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-04
Spørgsmål fra   :  sonja størup
Spørgsmål   :  kæbe fra en ko
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hvad kan man bruge den til

Svar til sonja størup   :  
Hej Sonja

Jeg har fundet frem til en opskrift på braiseret oksekæbe som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-05-04
Spørgsmål fra   :  else jensen
Spørgsmål   :  dronningkage frasin 50årsføds.
I opskriften indgår bl.a   :  rabbar fløde hvide lagkagebund
Bemærkninger   :  


Svar til else jensen   :  
Hej Else

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på dronningekage.

Beklager meget
Per




2010-05-03
Spørgsmål fra   :  lykke jameson
Spørgsmål   :  tykm lk
I opskriften indgår bl.a   :  Det er m lk man s tter hen i skaale natten over. Det er saa tykt n ste dag og man kan spise det med brunt sukker.
Bemærkninger   :  
Er der soedmaelk? Jeg kan ikke huske om man kommer noget i sammen med maelken.

Svar til lykke jameson   :  
Hej Lykke

Min mor stillede en tallerken med blandet soedmaelk og kaernemaelk på bordet, fra aften til morgen, så var det lige til at spise, som tykmaelk om morgenen. Bon apetit.

Med venlig hilsen
Lizzi




Se spørgsmålene for januar 2010

Se spørgsmålene for februar 2010

Se spørgsmålene for marts 2010

Se spørgsmålene for april 2010

Se spørgsmålene for maj 2010

Se spørgsmålene for juni 2010

Se spørgsmålene for juli 2010

Se spørgsmålene for august 2010

Se spørgsmålene for september 2010

Se spørgsmålene for oktober 2010

Se spørgsmålene for november 2010

Se spørgsmålene for december 2010