Spørgsmål efter opskrift

2004-05-31
Spørgsmål fra   :  ivan lund
Spørgsmål   :  PORRESOUFFLE
I opskriften indgår bl.a   :  PORRE
Bemærkninger   :  
HAR PRØVET DEN ENGANG FOR LANG TID SIDEN DEN VAR HELT KANON.. PÅ FOR HÅND TAK..TAXAIVAN...FARUM

Svar til ivan lund   :  
Hej Ivan

Jeg har et par opskrifter på porresouffle, men hvilken en, eller om det i det hele taget er en af de opskrifter her kan jeg jo ikke love dig.

Men jeg håber du syntes om opskrifterne her også.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-31
Spørgsmål fra   :  Claus Kyndi
Spørgsmål   :  Budding, lakrids og så en lime sovs til
I opskriften indgår bl.a   :  Budding, lakrids og så en lime sovs til.
Bemærkninger   :  
Hej Jeg ved ikke om du kan hjælpe mig? Under forberedelserne til Frederiks & Marys bryllup, blev der holdt en Reception på Fredensborg slot kro, og det er her OPGAVEN er desserten. Det var hvis noget med Budding, lakrids og så en line sovs til. Håber på hjælpen på forhånd tak, det er en rigtig god side i har her Mvh. Claus Kyndi

Svar til Claus Kyndi   :  
Hej Claus

Jeg beklager meget, men den kan jeg ikke hjælpe dig med.

Med venlig hilsen
Per




2004-05-30
Spørgsmål fra   :  anni wacht
Spørgsmål   :  stjerneskud
I opskriften indgår bl.a   :  rødspættefileter
Bemærkninger   :  


Svar til anni wacht   :  
Hej Anni

Så får du lige en opskrift på stjerneskud også, håber du syntes om den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-30
Spørgsmål fra   :  anni wacht
Spørgsmål   :  mintgele
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har så meget mintze eller citronmelise i min have. Hvad kan jeg bruge det til, bortset fra tee. hilsen anni
Bemærkninger   :  


Svar til anni wacht   :  
Hej Anni

Hvis du søger på "tøm køleskabet" efter citronmelisse så får du en masse resultater, mange af dem er selvfølgelig med citronmelisse som en meget lille del af opskriften, men der er enkelte opskrifter hvor der bliver brugt størrer mængder.

Se opskrifterne her

Det ser lidt ud til at du mener at citronmelisse kan bruges i stedet for mynte til mintgele, det er jeg ikke klar over om det kan, men du kunne jo prøve.

Se opskrift på myntgele her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-29
Spørgsmål fra   :  Karina Jensen
Spørgsmål   :  madpakke/picnic retter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg søger nogle spændende retter der er lækre og lette at have med på skovturen eller i madpakken. Nogle nye ideer??

Svar til Karina Jensen   :  
Hej Karina

Jeg har lidt opskrifter til madpakken, men picnic er ikke noget vi har gjort i, men det kunne jo være vi skulle overveje det.

Se madpakkeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-29
Spørgsmål fra   :  Gunver
Spørgsmål   :  Grillet Dyrebov
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Gunver   :  
Hej Gunver

Jeg har lidt opskrifter med grillet rådyr, blandt andet med rådyrkølle, og dem vil jeg mene du kan bruge til at gå ud fra, og skifte køllen ud med boven.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-28
Spørgsmål fra   :  rasmus
Spørgsmål   :  grønlandsk kage opskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til rasmus   :  
Hej Rasmus

Jeg har meget få grønlandske opskrifter, og desværre er ingen af dem på kager.

Beklager meget
Per




2004-05-28
Spørgsmål fra   :  Jan Beyer
Spørgsmål   :  Grillet kalkun 16 kg (som pattegris)
I opskriften indgår bl.a   :  Er der nogen der har prøvet at grilstege en hel kalkun(16 kg)som en pattegris eller et helt lam. Jeg høre gerne om opskrifter og erfarringer.
Bemærkninger   :  


Svar til Jan Beyer   :  
Hej Jan

Jeg syntes at 16 kg. lyder af rigtigt meget, var ikke klar over at en kalkun kunne blive SÅ stor.

Nå men du spørger til erfaringer omkring grillet kalkun, og da det her er mig der svarer og jeg ikke har nogen erfaring med grilning af kalkun, så lægger jeg dit spørgsmål ind under debatten (under info)også.

Du kunne også besøge Glæsels hjemmeside "Brug låget".
Med venlig hilsen
Per




2004-05-28
Spørgsmål fra   :  Bettina
Spørgsmål   :  syrlig salat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
vi fik den serveret på en rejse til unggarn som forret det var en chilisalat eller noget i den stil det var en syrlig salat..

Svar til Bettina   :  
Hej Bettina

Jeg kan desværre ikke finde en opskrift ud fra de få oplysninger, og jeg har desværre ingen ungarske salater i kogebogen.

Hvis du kendte navnet på opskriften, var det muligt jeg kunne finde den på engelsk og så få den oversat.

Med venlig hilsen
Per




2004-05-28
Spørgsmål fra   :  helle
Spørgsmål   :  Zuccini balls
I opskriften indgår bl.a   :  Hej Super hjemmeside - min flyver som pilot og vi rejser derfor meget i Grækenland. Vi har fået Zuccini balls som er laver på Zuccini og en del andre indigrienser - kunne i mon være os behjælpelige.De var bare rigtig lækre. Hilsen Helle
Bemærkninger   :  


Svar til helle   :  
Hej Helle

Jeg fandt en opskrift på engelsk som jeg har oversat, så håber jeg blot det er den rigtige.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-27
Spørgsmål fra   :  Jens Sørensen
Spørgsmål   :  Belgiske vafler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Eksempelvis på Strøget i København kan man købe "ægte" Belgiske vafler® med soft ice. De er ret søde og måske en smule karameliseret. Jeg har forgæves søgt opskriften på disse på nettet, men uden resultat. Jeg kan se at det er en dejklump de lægger i vaffeljernet - ikke noget flydende som det jeg finder på nettet. Kan I hjælpe med den originale opskrift. På forhånd tak

Svar til Jens Sørensen   :  
Hej Jens

Det er desværre den samme slags opskrifter jeg kan finde frem, så den kan jeg desværre ikke hjælpe dig med.

Med venlig hilsen.
Per




2004-05-27
Spørgsmål fra   :  Nina
Spørgsmål   :  Beef noodles
I opskriften indgår bl.a   :  Udon nudler, sukkerærter, oksekød i strimler, soya, chili, ingefær?, Lime, oystersauce...
Bemærkninger   :  
Retten har jeg fået serveret ret mange gange på Propaganda i København, som desværre er lukket nu...

Svar til Nina   :  
Hej Nina

Jeg har en opskrift her som godt nok ikke passer helt på det du beskriver da den er med svinemørbrad i stedet for oksekød.

Men svinekødet kan du jo vælge at skifte ud med oksekød, og så lyder resten af opskriften meget lig det du beskriver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-27
Spørgsmål fra   :  Eva Vinther Andersen
Spørgsmål   :  Grillet vildsvineryg
I opskriften indgår bl.a   :  ca. 3,5 kg. vildsvineryg
Bemærkninger   :  
Jeg har købt ca. 3,5 kg. vildsvineryg, som jeg skal grille i en stor lukket grill. Men hvor længe skal jeg give den?

Svar til Eva Vinther Andersen   :  
Hej Eva

Jeg har en opskrift på vildsvineryg som en af mine brugere har prøvet at lave på gril med godt resultat, så måske du kunne brug denne opskrift.

Se opskrift på vildsvineryg her

Men nu var det jo stegetiden du efterlyste, og en steg på 3 kg skal have 80 minutter så hvis du giver den et kvarter ekstra så skulle det vist ikke gå helt galt.

Det sikreste resultat får du jo ved at bruge stegetermometer, og bruger du stegetermometer skal det vise 65-68 grader C.

Når du har grillet stegen skal den lige have lov til at stå og trække lidt inden du skære den ud ca. 15 minutter.

Med venlig hilsen
Per




2004-05-26
Spørgsmål fra   :  eva
Spørgsmål   :  fjordrejer
I opskriften indgår bl.a   :  fjordrejer
Bemærkninger   :  
Vi vil gerne prøve at spise masser af fjordrejer, - men ærligt, - jeg ved ikke hvordan man tilbereder dem, - eller, - kan man få dem friske og pillede?

Svar til eva   :  
Hej Eva

Jeg sender en beskrivelse af hvordan man koger rejer, samt lidt opskrifter på rejer.

Kogning af rejer

Rejeopskrifter

Med venlig hilsen
Per




2004-05-26
Spørgsmål fra   :  susanne matthiesen
Spørgsmål   :  fisketerrine
I opskriften indgår bl.a   :  hvid fiskefars og laksefars og savoykål ;) evt dressing
Bemærkninger   :  


Svar til susanne matthiesen   :  
Hej Susanne

Jeg har en del opskrifter på terrin, men desværre ikke en der passer helt på det du beskriver.

Men måske du har mod på at kigge terrinopskrifterne igennem, det kunne jo være der var en anden opskrift du kunne bruge.

Se terineopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-25
Spørgsmål fra   :  Henriette Duus Gregersen
Spørgsmål   :  Spørgsmål til den engelske chokolade budding
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg vil bare spørge til den engelske chokolade budding. Hvor mange grader og i hvor lang tid skal den bage i ovnen. Håber du svarer hurtigst muligt, da jeg får engelske gæster fredag aften, hvor jeg skal lave den. på forhånd tak.

Svar til Henriette Duus Gregersen   :  
Hej Henriette

Det er altid lidt svært med de manglende angivelser at komme med et bud uden at have prøvet opskriften.

Jeg har gjort det at jeg har kigget lidt på de øvrige buddinger der bliver tilberedt i ovn og derfra vil jeg mene at temperaturen skal være omkring 170 grader C.

Tiden er det straks lidt være med, men jeg vil mene at omkring 40 minutter er passende.

Men hold gerne godt øje med den og kig efter overfladen som står beskrevet i opskriften så skulle det ikke kunne gå helt galt.

Med venlig hilsen
Per




2004-05-24
Spørgsmål fra   :  Thomas Raavig
Spørgsmål   :  Raclette
I opskriften indgår bl.a   :  Alle
Bemærkninger   :  
Min kæreste og jeg skal snart holde housewarming. Vi har købt en raclette grill, men mangler foreslag til hvad vi skal stille på bordet.

Svar til Thomas Raavig   :  
Hej Thomas

Jeg har en lille samling af opskrifter til racelte som jeg håber i kan bruge.

Se racelteopskrifter'ne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-24
Spørgsmål fra   :  Lene Bliksted
Spørgsmål   :  Sennepsmørbrad m. baconkartofler (2 pers)
I opskriften indgår bl.a   :  tilbehør: årstidens salat
Bemærkninger   :  


Svar til Lene Bliksted   :  
Hej Lene

Jeg har ikke EN samlet opskrift som jeg kan sende til dig, så du får dem ret for ret.

Sennepsmørbrad

Baconkartofler

Salatopskrifter

Med venlig hilsen
Per




2004-05-23
Spørgsmål fra   :  Connie Jensen
Spørgsmål   :  Torskefilet
I opskriften indgår bl.a   :  Har lige fået 10 kg torskefilet i fryseren. Mangler lidt inspiration til forret og hovedret.
Bemærkninger   :  


Svar til Connie Jensen   :  
Hej Connie

Jeg har jo opdelt opskrifterne efter ingredienser, og derfor kan jeg sende dig alle opskrifterne hvor torskefilet er hovedingrediensen, og der er ret mange opskrifter at vælge blandt.

Se torskefiletopskrifterne her

Syntes du alligevel ikke det er nok så kunne du prøve at bruge tøm køleskabet og søge efter torskefilet.

Med venlig hilsen
Per




2004-05-21
Spørgsmål fra   :  sigrid bojesen
Spørgsmål   :  rattle snake chili
I opskriften indgår bl.a   :  kylling, chili, så ved jeg desværre ellers ikke hvad der er i.
Bemærkninger   :  
det er en sammenkogt ret, som jeg har smagt i hillerøds seminariums kantine, og som jeg ikke kan finde nogen steder. Man spiser den som regel med ris til.

Svar til sigrid bojesen   :  
Hej Sigrid

Jeg tror det er en ret som de selv har komponeret, så jeg kan ikke lige hjælpe dig så meget.

Dog har jeg lavet en søgning efter kylling og chili, så kan det jo være du kan finde en opskrift der svare til.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-21
Spørgsmål fra   :  mie larsen
Spørgsmål   :  koreansk pickles (stærk).
I opskriften indgår bl.a   :  Hvidkål, revet gulerødder, chilli,
Bemærkninger   :  
Jeg ved ikke om der er andet i. Det bliver serveret til koreansk babeque, det er koldt og man får kun lidt da det er stærkt. Jeg ville blive lykkelig hvis du vil maile opskriften til mig. Hilsen mie

Svar til mie larsen   :  
Hej Mie

En af Koreas nationalretter er kim chi som er kinakål i saltlage, og den var min første tanke, og jeg tror stadig det er den selvom det ikke rigtig passer med de ingredienser du nævner.

Se opskriften her

Er det ikke den rigtige opskrift er du selvfølgelig velkommen til at skrive igen.

Med venlig hilsen
Per




2004-05-21
Spørgsmål fra   :  Benny Dam Nielsen
Spørgsmål   :  Rarbergrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Benny Dam Nielsen   :  
Hej Benny

Jeg har et par opskrifter her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-21
Spørgsmål fra   :  David
Spørgsmål   :  Mørbrad m. svampe og parmaskinke.
I opskriften indgår bl.a   :  Mørbrad, parmaskinke, karl johan og andre svampe, rødvin, rosmarin (evt.andre urter)
Bemærkninger   :  
Hej! Opskriften jeg leder efter er en mørbrad rullet med en svampe-stuvning i parmaskinke og derefter indsat i ovnen, evt. m. frisk rosmarin (?). Resten af svampene bruges, sammen med lidt rødvin, til en sauce. Opskriften kan muligvis være en Jamie Oliver kreation, men jeg er ikke sikker. Jeg ville også gerne vide, hvilken slags tilbehør der passer til retten. På forhånd mange tak!

Svar til David   :  
Hej David

Jeg har fundet en opskrift der kunne minde lidt om det du beskriver, og alligevel ikke helt, men jeg håber alligevel du kan bruge opskriften.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-21
Spørgsmål fra   :  annette andersen
Spørgsmål   :  citronkager
I opskriften indgår bl.a   :  citron
Bemærkninger   :  


Svar til annette andersen   :  
Hej Annette

Jeg har lidt forskellige opskrifter på citronkager som jeg vil sende dig, så har du mulighed for at vælge den du syntes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-20
Spørgsmål fra   :  eva bohnsen
Spørgsmål   :  røgning af fisk
I opskriften indgår bl.a   :  hvor længe skal man røge en laks/ørred og hvor høj temperatur skal man røge. fisken vejer c. 2,5 kg.
Bemærkninger   :  


Svar til eva bohnsen   :  
Hej Eva

Jeg kender ikke rigtigt noget til røgning, men på røgovnens venners hjemmeside er der en masse information at hente, så jeg syntes du skulle prøve at kigge derind.

Røgovnens venner

Med venlig hilsen
Per




2004-05-20
Spørgsmål fra   :  Lotte Bach
Spørgsmål   :  majs-/ris-vælling
I opskriften indgår bl.a   :  Majsvælling og/eller risvælling til små børn - lavet i microovn.
Bemærkninger   :  
Jeg har en datter på 1/2 år som kun vil have hjemmelavet vælling. Jeg kunne godt tænke mig en opskrift, således jeg kan lave det i microovnen.

Svar til Lotte Bach   :  
Hej Lotte

Jeg har desværre ingen opskrift på vælling i mikroovn, og efter at have kigget lidt frem og tilbage på opskrifterne på havregrød og risengrød tror jeg det er opskrift på havregrød du skal skæve mest til og så ellers prøve dig lidt frem.

Jeg beklager jeg ikke kan hjælpe dig mere.

Se mikroopskrifter'ne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-20
Spørgsmål fra   :  Connie Jensen
Spørgsmål   :  Brunsviger
I opskriften indgår bl.a   :  mel,gær,margarine,mælk/vand,evt.sukker,æg (kan måske udelades) fyld: margarine,brun farin,kanel
Bemærkninger   :  
Har du evt. en opskrift i en fedtfattig udgave ? Den alm. opskrift vil jeg også gerne have

Svar til Connie Jensen   :  
Hej Connie

Jeg har et par opskrifter på brunsviger, men jeg tror nu ikke den findes i en fedtfattig udgave, så du får den mere originale opskrift her i stedet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-19
Spørgsmål fra   :  Anja
Spørgsmål   :  Sukkerfri brunsviger
I opskriften indgår bl.a   :  Hej Alletiders Kogebog. Jeg søger en opskrift på sukkerfri brunsviger?
Bemærkninger   :  


Svar til Anja   :  
Hej Anja

Der er jo utroligt meget sukker i en original opskrift på brunsviger, og jeg tvivler meget på om den kan laves i en helt sukkerfri udgave.

I hvert fald er jeg ikke i besindelse af sådan en opskrift, så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget
Per




2004-05-19
Spørgsmål fra   :  Gregers Larsen
Spørgsmål   :  tilbehør
I opskriften indgår bl.a   :  Min kone og jeg har lige været en tur i Grækenland. Når vi var på restaurant, blev der altid stillet en flaske eddike og en flaske olie på bordet. Jeg vil gerne, hvis i kan fortælle mig hvilken eddike og olie der er tale om
Bemærkninger   :  


Svar til Gregers Larsen   :  
Hej Gregers

Jeg må desværre skuffe dig, da jeg ikke er klar over hvilken olie det skulle være.

Beklager meget
Per




2004-05-19
Spørgsmål fra   :  Lea
Spørgsmål   :  3 retters menu
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg vil gerne lave en 3 menus ret til mine forældre. Kan I hjlæpe mig med at sætte en god men ikke en alt for fede rette sammen og så helst at den ikke er alt for svær at lave? kunne god tænke mig at hovede retten var den der hedder "Bøf med ost" Håbe I kan/ vil hjælpe mig. Venlig hilsen Lea.
Bemærkninger   :  


Svar til Lea   :  
Hej Lea

Jeg er ellers ikke god til at sammensætte menuer, men jeg prøver lige en enkelt gang her.

Med udgangspunkt i det fedtfattige:

Lakseforret

Hovedret: bøf med ost

Dessert: Rabarberis

Med venlig hilsen
Per




2004-05-19
Spørgsmål fra   :  Elsebeth Hansen
Spørgsmål   :  fiskeroulade eller lig.
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg mangler en opskrift på en lækker fiskeroulade, (fisk og evt grønsager lagt i lag)som der skal serveres kold.
Bemærkninger   :  


Svar til Elsebeth Hansen   :  
Hej Elsebeth

Jeg har en del opskrifter på forskellige fiskeroulader, men kun en enkelt af disse skal serveres kold, så jeg håber sørme du syntes om den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-19
Spørgsmål fra   :  Anna Lise jørgensen
Spørgsmål   :  kolde sause
I opskriften indgår bl.a   :  Har I opskrifter på kolde sause til steg af ko og gris?
Bemærkninger   :  


Svar til Anna Lise jørgensen   :  
Hej Anna

Jeg har lidt forskellige kolde saucer her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-19
Spørgsmål fra   :  Dorte Henriksen
Spørgsmål   :  coolslaw
I opskriften indgår bl.a   :  gulerødder og hvidkål Bøf-Jensen sælger som deres eget produkt
Bemærkninger   :  


Svar til Dorte Henriksen   :  
Hej Dorte

Opskriften som bøf-jensen bruger kan jeg ikke hjælpe dig med, men jeg har lidt forskellige opskrifter på cole slaw her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-17
Spørgsmål fra   :  Connie Jensen
Spørgsmål   :  Yoghurtis
I opskriften indgår bl.a   :  Aner jeg desværre ikke. Men det må gerne være en opskrift der ligner den som Dream laver. Gerne med jordbær eller anden frugt
Bemærkninger   :  


Svar til Connie Jensen   :  
Hej Connie

Jeg har nogle opskrifter på yoghurtis her, som jeg håber du vil syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-16
Spørgsmål fra   :  Ida Mosegaard
Spørgsmål   :  tomat-suppe (fedttig)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Ida Mosegaard   :  
Hej Ida

Jeg har flere opskrifter på tomatsuppe, men desværre har jeg ingen oplysninger omkring fedtfattig eller ej.

Så jeg sender dig dem alle her og håber du har lyst til at prøve en eller flere af dem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-15
Spørgsmål fra   :  Annbeth Olsen
Spørgsmål   :  Saganaki, Frited cheesballs
I opskriften indgår bl.a   :  Græsk stegt, paneret et eller andet ost
Bemærkninger   :  
Har fået det flere gange på den græske ø Thassos i Ægæerhavet Serveres som forret

Svar til Annbeth Olsen   :  
Hej Annbeth

Jeg har et par opskrifter her som jeg håber er det du leder efter.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-13
Spørgsmål fra   :  Sally
Spørgsmål   :  dessert med multe til 50 konfirmations gæster
I opskriften indgår bl.a   :  Multe
Bemærkninger   :  
Jeg ønsker at lave en dessert med multe til 50 konfirmations gæster. Forstiller mig fx. en form for tærte eller måske en slags mandel bund med multe mousse eller multe krem på. Det må ikke være for vanskeligt at rette til, da det er til mange gæster.Er det noget du kan hjælpe mig med ?

Svar til Sally   :  
Hej Sally

Som dessert ville jeg ikke selv vælge noget med fisk, men okay om det er før eller efter kan vel i og for sig være lige meget.

Jeg har ikke så mange opskrifter med multe, og nu du selv nævner mousse, så sender jeg dig opskrifterne på mousse og håber der er nogen af dem du syntes om.
Så er det blot at lave et lille forsøg om ikke multe kan bruges i stedet.

Se mousseopskrifter'ne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-12
Spørgsmål fra   :  Anita Jensen
Spørgsmål   :  Alt andet end gluten, laktose og glukose (men det skal helst være økologisk)
I opskriften indgår bl.a   :  Alt andet end gluten, laktose og glukose (men det skal helst være økologisk)
Bemærkninger   :  
Jeg vidste ikke lige hvor jeg ellers skulle spørge om dette... Men jeg står i den situation, at min niece på 10, hverken må få gluten, laktose eller glukose og ingredienserne skal helst være økologiske. Så derfor leder jeg med lys og lygte efter opskrifter som opfylder disse krav. Håber det er noget I kan hjælpe mig med?

Svar til Anita Jensen   :  
Hej Anita

Jeg vil jo gerne at der skal være opskrifter for alle her på kogebogen, så derfor går jeg meget op i at gøre det nemt for allergiker at finde opskrifter som netop de kan tåle.

Jeg har for nyligt gennemgået opskrifterne for mælk, så på den måde har jeg jo allerede fået sorteret en de af de opskrifter fra som din niece ikke kan tåle.

Jeg er også begyndt at sorter for gluten, men der er jeg ikke nået så langt.

Jeg har lavet en nu opdeling til opskrifter uden gluten, laktose og glukose, og her taget udgangspunkt i de opskrifter der ikke indeholder laktose (mælkeprodukter).

Jeg håber så at du selv har lyst til at sortere lidt videre i disse opskrifter, og måske lige vende tilbage med om glukosen evt. kan erstattes med sødemiddel.

Se kategorien for gluten, laktose og glukosefri her

Til at starte med er der ikke så mange frie opskrifter, men hvis du bruger linket i bunden af listen til grovsorterede opskrifter så mener jeg du rimeligt nemt vil kunne finde opskrifter til din niece.

Med venlig hilsen
Per




2004-05-12
Spørgsmål fra   :  Tom Friberg
Spørgsmål   :  Rørt tatar
I opskriften indgår bl.a   :  Oksekød, sennep, cognac, evt cornichoner, salt & peber, .....
Bemærkninger   :  
Jeg har desværre mistet ovennævnte opskrift på en rørt okse-tatar, men kan dog huske nogle af ingredienserne. Den rørte tatar blev trillet til kugler og serveret på en bund af feld-salat, sammen med toast. Håber du kan hjælpe mig :-) Hilsen Tom Friberg

Svar til Tom Friberg   :  
Hej Tom

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du kan bruge, det er dog ikke helt den samme, men det kan jo være du kan eksperimentere lidt videre selv.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-12
Spørgsmål fra   :  Erik Peterson
Spørgsmål   :  Nugatbrød
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg skal lave nogle nugatbrød. Har I en opskrift Hilsen Erik
Bemærkninger   :  


Svar til Erik Peterson   :  
Hej Erik

Jeg har kun en enkelt opskrift, så jeg håber du syntes om den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-11
Spørgsmål fra   :  Jens Kjær Nilsson
Spørgsmål   :  Rosenhusets tekage
I opskriften indgår bl.a   :  Kaffe, rosiner, nelliker, mælk
Bemærkninger   :  
Titlen på kagen er misvisende, idet det er kaffe som er i kagen. Jeg mener at kunne huske fra min barndom, at min Mor fandt opskriften i familiejournalen (perioden 1970-1980)

Svar til Jens Kjær Nilsson   :  
Hej Jens

Jeg kan desværre ikke finde en kage der helt matcher de ingredienser du nævner, men jeg har fundet en opskrift som jeg håber du kan bruge i stedet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-11
Spørgsmål fra   :  Teddy Olsen
Spørgsmål   :  wiskysause
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Teddy Olsen   :  
Hej Teddy

Jeg har et par opskrifter her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-11
Spørgsmål fra   :  Thomas Jørgensen
Spørgsmål   :  Rugbrød
I opskriften indgår bl.a   :  Hej ! jeg bager rugbrød efter en god opskrift fra Gyldendals bagebog (s.14 rugbrød m. surdaj) - findes der nogle gyldne regler for, hvis man vil gange opskriften op - jeg har ovnkapasitet til 5 2l.forme og ganger alle ingridienser op 3 gange. Desværre bliver brødene ikke lige så gode som hvis jeg følger opskriften. Altså, spørgsmålet er, om alle ingridienser skal ganges med 3 ? og om der skal laves om på hæve/bage tiderne ? håber at i kan hjælpe Mvh. Thomas
Bemærkninger   :  


Svar til Thomas Jørgensen   :  
Hej Thomas

Hvis du ganger op med alle tingene burde det jo blive det samme, men selvfølgelig kan der jo være lidt med hævningen ved stører portioner.

Så du kunne jo prøve at dele dejen i tre efter du har æltet det sammen, hvis det ikke hjælper så du stadigt syntes det bliver bedre med kun en portion, så kunne du jo så vælge at lave tre portioner hver for sig.

Med venlig hilsen
Per




2004-05-10
Spørgsmål fra   :  Marlene
Spørgsmål   :  milkeshake
I opskriften indgår bl.a   :  mælk,vanilje eller jorbær
Bemærkninger   :  
den skal være fedtfir og en rigtig dejlig kold drink som er let at lave og dejlig at drikke om sommeren

Svar til Marlene   :  
Hej Marlene

Jeg har en stribe forskellige opskrifter på milkshake som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifter på milkshake her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-10
Spørgsmål fra   :  karin andersson
Spørgsmål   :  herregårdskotelet
I opskriften indgår bl.a   :   herregårdskotelet!!! champignon og løg. nye kartofler
Bemærkninger   :  
jeg ved kun det er en slags kotelet. den er ca. 5 cm. tyk (høj). jeg tænkte om man ikke kunne komme evt. hakkede løg og champignon og løg på. måske lave den på gril. stegetid? tilbe hør? evt. nye kartofler og flødesovs. eller hvad. jeg håber på hjælp, da de ser meget spændende ud. på forhånd tak

Svar til karin andersson   :  
Hej Karin

Jeg mener at herregårdskoteletter rigtigt nok er omkring 5 cm. i tykkelsen, men ellers skulle der ikke være forskel på dem og så almindelige koteletter.

Så jeg sender dig her opskrifterne på almindelige koteletter, og så må du lige lægge noget til stegetiden.

Se koteletopskrifter'ne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-10
Spørgsmål fra   :  Hvarre
Spørgsmål   :  Grilled cheese sandwitch
I opskriften indgår bl.a   :  ?
Bemærkninger   :  
Omtales altid i amerikanske film. Oversættes som gratineret ostesandwitch.

Svar til Hvarre   :  
Hej Hvarre

Jeg har kigget lidt på de engelsk sproget opskrifter da det ikke er en opskrift jeg selv har stødt på.

Der er mange forskellige varianter af opskriften, så jeg har fundet en enkelt frem til dig her som jeg så håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-10
Spørgsmål fra   :  Mona Thomsen
Spørgsmål   :  indbagt oksefilet
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Mona Thomsen   :  
Hej Mona

Jeg har ikke lige en opskrift på indbagt oksefilet, men jeg har nogle stykker med oksemørbrad som jeg mener du kan bruge i stedet og så blot skifte mørbraden ud med filet.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-10
Spørgsmål fra   :  Anita Olsen
Spørgsmål   :  Kartoffelsalat og koldskål
I opskriften indgår bl.a   :  Mælkeallergiker, derfor søges opskrifter uden mælk. Kan overhovedet ikke finde ud af, hvordan jeg skal lave kartoffelsalat og koldskål, som er 2 ting jeg elsker at spise om sommeren. Håber I kan hjælpe. Tak.
Bemærkninger   :  
Til almindelig madlavning og bagning benytter jeg havredrik fra firmaet Oatly og ellers rismælk, sojamælk kan jeg ikke lide.

Svar til Anita Olsen   :  
Hej Anita

Jeg har for nyligt gennemgået opskrifterne for mælk, og mener derfor at jeg har en ret god samling af mælkefrie opskrifter.

Se de mælkefrie opskrifter her


Jeg har fundet et par opskrifter på mælkefrie kartoffelsalater frem, som jeg så håber du syntes om.

Se opskrift 1 her

Se opskrift 2 her

Der er endnu flere opskrifter på kartoffelsalater under salater.
Se mælkefrie salater her


Jeg har også et par opskrifter på koldskål.

Ferskenkoldskål

Frugtkoldskål

Med venlig hilsen
Per




2004-05-09
Spørgsmål fra   :  inger pedersen
Spørgsmål   :  opskrifter til weber kuglegrill
I opskriften indgår bl.a   :  jeg mangler opskrifter til weber kuglegrill. Kan I ikke oprette en særskilt vindue til det, ligesom ovn, wok o. lign Tak
Bemærkninger   :  


Svar til inger pedersen   :  
Hej Inger

Vi har et punkt der heder grill, men det er rigtigt at det ikke er specielt til Webergrill.

Vil lige overveje og se om der er basis for et specielt til Weber.

Se opskrifterne til grill her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-09
Spørgsmål fra   :  Carlotta Fuentes
Spørgsmål   :  tørre mango
I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan tørre man en mango? Der sælges en masse tørre frugter hos Asiatisk butikker i Kbh. Jeg vil gerne vide hvordan man tørre en mango?
Bemærkninger   :  
Jeg har prøvet at kigge på andre international webside og der findes kun andre opskrifter som salsa mango og mango marmelader..det jeg ønsker er måske er meget simpelt og for almindeligt at det ikke findes på nettet. Jeg glæder mig til at høre om I kan hjælpe.

Svar til Carlotta Fuentes   :  
Hej Carlotta

Jeg har været inde på voms leksikon og hente en beskrivelse af tørring af frugt, jeg ved ikke med sikkerhed om den kan bruges, men det var måske værd at prøve med en lille portion først??

Tørring af frugt i ovn:
Saftige frugter skal først tørre ved en helt lav temperatur (40°C) og siden eftertørre ved en lidt højere (65°C) . Mindre saftige frugter og svampe skal tørre ved 65°C og siden ved 40°C. Man lægger nogenlunde ens stykker frugt eller svampe på en bagerist, som stilles midt i ovnen. Tørretiden vil ligge mellem 4-10 timer. Se til ovnen af og til og tag det fra, som er færdigt. Ovndøren må gerne stå lidt på klem af hensyn til ventilationen. Især frugt kan virke fugtig, når den er varm, så tag et par stykke fra og lad dem køle af, før det afgøres, om de er tørre. Når det hele er tørt, skal det ligge et døgn ved almindelig stuetemperatur, før det emballeres.


Med venlig hilsen
Per




2004-05-08
Spørgsmål fra   :  Britta
Spørgsmål   :  Natmad
I opskriften indgår bl.a   :  Ikke rugbrødsmadder (smørrebrød) det får de nemlig altid
Bemærkninger   :  
Jeg har brug for en lidt festlig aftens- eller natmad til 15 personer. Gæsterne kommer til middag; menuen står på kyllingesalat med flutes, indbagt mørbrad med estragonsauce og nye kartofler og amerikansk frugtsalat - så mangler jeg bare at finde ud af, hvad der skal serveres til aftensmad/skrup-af-mad. Alle gæsterne er over 60 år, så det skal ikke være alt for "nymodens" med torfu og kikærter. Det må gerne være noget der kan forberedes i forvejen. Hilsen Britta

Svar til Britta   :  
Hej Britta

Det er ikke opskrifter på natmad jeg har mest af, men nogle opskrifter har jeg da, så jeg håber du kan finde lidt inspiration der.

Natmadsopskrifter

Med venlig hilsen
Per




2004-05-07
Spørgsmål fra   :  tanja Larsen
Spørgsmål   :  ingefærgryde og ananasgryde
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til tanja Larsen   :  
Hej Tanja

Jeg har fundet et par opskrifter frem her som jeg håber du syntes om.

Ingefærgryde

Ananasgryde

Med venlig hilsen
Per




2004-05-07
Spørgsmål fra   :  Nancy Hansen
Spørgsmål   :  ide til mad efter en teatertur
I opskriften indgår bl.a   :  ide til mad efter en teatertur 4 personer. juni måned.
Bemærkninger   :  


Svar til Nancy Hansen   :  
Hej Nancy

Ud fra de få oplysninger føler jeg ikke jeg kan vælge nogle opskrifter som ville være passende.

Med venlig hilsen
Per




2004-05-06
Spørgsmål fra   :  Inge Pedersen
Spørgsmål   :  boller uden sukker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Inge Pedersen   :  
Hej Inge Jeg har lidt brød og boller til diabetiker her som jeg håber du syntes om. Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-06
Spørgsmål fra   :  Danni
Spørgsmål   :  Miracoli
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej med dig Håber i kan hjælpe, hvis i har tid : Jeg elsker Miracoli men synes det er dyrt at købe, da det eneste der er i pakken er krydderi blandingen som man ikke kan skaffe meget billigere (spaghettien og parmasanosten koster ingenting og jeg mener at det sidste bare er billig tomat puré).... Kort sagt kan man selv lave krydderieblandingen der svarer til miracoli's og skal det så bare i tomat puré og vand ?? Eller kan man evt. købe selve krydderiblanding i større billige portioner uden alt det andet i de berømte 2-3 portioners miracoli pakker ! venligst Danni

Svar til Danni   :  
Hej Danni

Jeg bruger ikke selv mirácoli, og jeg har ikke kunnet finde en indholdsfortegnelse på produktet, så jeg kan ikke se hvad krydderier der er i.

Der stor formentlig på pakken hvilke krydderier der bliver brugt, dog ikke med mængder, men jeg tror du er nødt til at prøve dig lidt frem for at lave en kopi af retten.

Med venlig hilsen
Per




2004-05-05
Spørgsmål fra   :  karenn syrota
Spørgsmål   :  kebeh
I opskriften indgår bl.a   :  jeg er jo ikke helt sikker, men retten er af arabisk art. der er helet sikkert hvedkerner eller ligende i , hakket oksekød, krydderrier. dejen formes til nogle aflange størrelser og frituresteges, så de er hårde udenpå men bløde indeni. til den spises youghurt og evt salat. jeg håber i kan hjælpe mig for jeg har selv forsøgt ved at gætte mig frem men kan ikke ramme de rigtige forhold ej heller krydderrier, hvilke er meget vigtige for smagen. de bedste kebeh´s fås i falafelhouse i Købmagergade !! venlig hilsen Karenn Syrota
Bemærkninger   :  


Svar til karenn syrota   :  
Hej Karenn

Jeg har fundet en ret her som måske kunne være den du leder efter.

Navn og ingredienser siger mig ikke rigtigt noget så det er lidt et skud, men jeg syntes nu alligevel at det kunne lyde som opskriften her.

Se opskriften på Kibbeh her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-04
Spørgsmål fra   :  Debba
Spørgsmål   :  Rulle-kebab
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Min søn har et ønske om Rulle-kebab til en fest, men hvad søren er det - det er noget han har fået på en grillbar el. lignende

Svar til Debba   :  
Hej Debba

Rulle kebab er en ret som serveres i mange invandregrillbare, desværre har jeg længe været på udkig efter en opskrift på selve rullen, men hidtil uden held.

Selve kebaben har jeg derimod flere opskrifter på, så det kunne være i kunne hente noget inspiration her.

Se kebabopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-02
Spørgsmål fra   :  Annette Johansen
Spørgsmål   :  kammuslinger
I opskriften indgår bl.a   :  jeg er kommet i besiddelse af nogle kammuslinger. Jeg vil spørge efter en opskrift da jeg aldreg har lavet sådan nogle. Venlig hilsen Annette
Bemærkninger   :  


Svar til Annette Johansen   :  
Hej Annette Jeg har lidt opskrifter med kammuslinger som jeg håber du kan bruge. Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-05-01
Spørgsmål fra   :  Johnny Eino
Spørgsmål   :  sovse kulør
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Da jeg opholder mig i udlandet, og regner med at blive i nogle aar, vil jeg gerne vide hvordan man laver kulør til brun sovs.

Svar til Johnny Eino   :  
Hej Johnny Jeg har fået spørgsmålet før, men har desværre ikke fundet nogen løsning på selve den brune farve. Men sidst fik jeg tilsendt en opskrift som skulle smage som en brun sovs, så måske du kan bruge den ?? Brun sovs uden kulør

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2004

Se spørgsmålene for februar 2004

Se spørgsmålene for marts 2004

Se spørgsmålene for april 2004

Se spørgsmålene for maj 2004

Se spørgsmålene for juni 2004

Se spørgsmålene for juli 2004

Se spørgsmålene for august 2004

Se spørgsmålene for september 2004

Se spørgsmålene for oktober 2004

Se spørgsmålene for november 2004

Se spørgsmålene for december 2004