|
Spørgsmål efter opskrift
2010-04-30 Spørgsmål fra : Susan Davidsen Spørgsmål : brød med græskarkerner I opskriften indgår bl.a : Græskarkerner, evt. grahamsmel Bemærkninger : Jeg ønsker opskrifter på hjemmebagte brød med græskarkerner
og alle former for mel, helst hvor
grovmel, graham- og rugmel indgår
Svar til Susan Davidsen : Hej Susan
Jeg har fundet en opskrift frem på græskarbrød som jeg selv synes minder om rugbrød, men den indeholder meget grov mel så jeg håber det er noget lignende du ønskede.
Se opskriften her
Ellers prøv at gå ind under menupunktet opskrifter og søg på græskarkerner i tøm køleskabet funktionen.
Med venlig hilsen
Per
2010-04-30 Spørgsmål fra : gudrun Skjødt Spørgsmål : Italiensk Oksegtyde I opskriften indgår bl.a : kanel + nelliker + lauerbærblade + rødvin Bemærkninger :
Svar til gudrun Skjødt : Hej Gudrun
Vi har en opskrift på oksegryde som godt nok ikke er anført som italiensk, men ellers så minder den meget godt om det du beskriver med hensyn til ingredienser.
Opskriften er godt nok stor men det burde være muligt at skære den ned til f.eks. 8
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-30 Spørgsmål fra : Per Richs-Jensen Spørgsmål : svesker i rødvinslage I opskriften indgår bl.a : rødvin,appelsiner,citroner,sukker, kanelstang
+ svesker uden sten Bemærkninger : ønsker fremgangsmåde og blandingsforholdet
Svar til Per Richs-Jensen : Hej Per
Hermed en opskrift på svesker i rødvinslage
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-30 Spørgsmål fra : molini Spørgsmål : vegetar sovs til spegetti I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til molini : Hej Molini
Vi har for nyligt afprøvet en vegetaropskrift shii-take i kokos som vi snakkede om at den fint ville kunne bruges som en vegetarisk udgave af kødsoves, så den vil jeg sende til dig og håber du vil synes om den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-30 Spørgsmål fra : Bjørnsfeldt Spørgsmål : hel elgsdyr kølle I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : har en hel frossen kølle af elgsdyr i fryseren, som vi har fået af en god ven. Den vejer 2,7 kg med ben. Hvordan kan man tilberede den?
Svar til Bjørnsfeldt : Hej Bjørnsfeldt
Vi har ingen erfaring med elgkød, men der ligger nogle enkelte opskrifter med elg som du måske kan bruge en eller flere af.
Se elgopskrifter her
Kan du ikke finde en opskrift her du synes om, så prøv at kig under rådyr, dådyr eller kronhjort, og hvis ikke som hele stege så smager det altid godt med en vildtgullasch.
Jeg under mig lidt over at du skriver at det er en hel elgsdyrkølle, jeg ville have troet at en hel kølle vejede mere end 2,7 kg.
Med venlig hilsen
Per
2010-04-30 Spørgsmål fra : lucas Spørgsmål : kold kartoflesalat I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til lucas : Hej Lucas
Der findes rigtig mange opskrifter på kold kartoffelsalat, så jeg har lavet en søgning på navnet kold kartoffelsalat som jeg vil sende til dig her som et link.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-30 Spørgsmål fra : juliettango Spørgsmål : Udskæring af lam I opskriften indgår bl.a : Jeg har fået foræret 1/2 lam.
Lammet er flækket på langs.
Hvordan skal jeg partere det, altså, hvor skærer man. Findes der måske en planche?
Jeg håber virkelig at høre fra jer, da jeg aldrig har haft med lammekød at gøre før. Bemærkninger : Noget til grillen og noget til gryde og pande.
Mvh juliettango
Svar til juliettango : Hej Juliettango
Du har jo sikkert udskåret lammet da jeg ikke regner med du kan have et helt halvt lam i fryseren.
Men vi har faktisk en håndtegnet planche af udskæring af lam, som du finder under menupunktet teknik, og her under udskæringer.
Se opskrifter på lam her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-28 Spørgsmål fra : morten glud Spørgsmål : honningglaseret lammekølle i gril I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til morten glud : Hej Morten
Honningmarinade
Og så har vi en opskrift på grillet lammekølle som jeg mener du kan bruge med honningmarinaden i stedet for den som står beskrevet i opskriften, men så ellers følge fremgangsmåden.
Grillet lammekølle
Med venlig hilsen
Per
2010-04-28 Spørgsmål fra : Jeanette Spørgsmål : Æbleskiver I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg efterlyser en opskrift på æbleskiver, som er hvedefri. Der må gerne være gluten i, bare ikke nogen af hvede-typerne.
Svar til Jeanette : Hej Jeanette
Hermed en opskrift på hvedefrie æbleskiver.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-27 Spørgsmål fra : louise Spørgsmål : vannile-raket I opskriften indgår bl.a : øhhm jeg tror det er med kakao og isterninger og self. vanille Bemærkninger : jeg har prøvet den på en svensk cafe. for lidt tid siden og den smagte vidunderligt! håber i kan hjælpe mig! :)
Svar til louise : Hej Louise
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på vanilleraket.
Beklager meget
Per
2010-04-27 Spørgsmål fra : Morten Poulsen Spørgsmål : Røget Oksemørbrad I opskriften indgår bl.a : Oksemørbrad Bemærkninger : Opskrift på varmluftsrøgning af oksemørbrad.
Svar til Morten Poulsen : Hej Morten
Med hensyn til røgning så plejer vi at henvise til hjemmesiden der hedder røgeovnens venner, de har næsten alt omkring røgning.
Besøg hjemmesiden her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-27 Spørgsmål fra : Eva Frandsen Spørgsmål : roast beef som pålæg I opskriften indgår bl.a : Vi skal have guldbryllup i juli, og jeg vil gerne tilberede vores pålæg selv, vi har netop inviteret børn og svigerbørn til at holde ferie i en lejrbygning en hel uge. Bemærkninger : da det er dyrere at købe afskåret pålæg end at købe hele stykker vil jeg gerne vide:hvad er det bedste stykke oksekød når det skal kunne skæres til pålæg,har du evt. en opskrift eller godt råd. MVH eva F
Svar til Eva Frandsen : Hej Eva
Når det skal skæres til pålæg så betyder det ikke alverden hvilket stykke du bruger, men oksemørbrad er klart det bedste, men inderlår som slagteren gerne bruger til roastbeef er ok, men det skal skæres meget tyndt.
Se opskrift på kogt roastbeef her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-27 Spørgsmål fra : Eva Andresen Spørgsmål : Bison tunge I opskriften indgår bl.a : Bison tunge Bemærkninger : Jeg har en bison tunge,som jeg ikke ved hvordan jeg skal lave.
Jeg ved heller hvilket tilbehør der skal til.Det skal bare ikke
være alt for besværligt.
Venlig hilsen Eva.
Svar til Eva Andresen : Hej Eva
Bisontunge har vi godt nok aldrig prøvet, men mon ikke den skal behandles som oksetunge.
Dertil har vi lidt forskellige opskrifter som jeg vil sende et link til her.
Se oksetungeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-27 Spørgsmål fra : Bente Jepsen Spørgsmål : fynsk æblekage er en gammel glutenflour opskrift I opskriften indgår bl.a : fynsk æblekage er en gammel glutenflour opskrift jeg har lidt svært ved at læse hvad der er produkterkopi af kopi Bemærkninger :
Svar til Bente Jepsen : Hej Bente
Vi har 2 opskrifter på fynsk æblekage, men om der er en af dem som er fra glutenflour kan jeg ikke vurdere, men måske en af dem kan bruges.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-25 Spørgsmål fra : leif pedersen Spørgsmål : galunga I opskriften indgår bl.a : En svineskank kogt med kål peberrod måske rødbeder Bemærkninger : polsk ret man kan få næsten alle vegne, både på polens færgen og i stetin. hvor vi ha fået det flere gange. det er nærmest en nationalret.
Svar til leif pedersen : Hej Leif
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på galunga.
Beklager meget
Per
2010-04-24 Spørgsmål fra : Mette Sørensen Spørgsmål : Vandbakkelseskrans med Rejer I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg kunne tænke mig at lave den som forret, hvad skal man evt pynte den med ? Og hvad lægger man indeni sammen med Rejerne ?
Tak
Svar til Mette Sørensen : Hej Mette
Hermed en opskrift på vandbakkelser.
Se opskriften her
Af fyld kan du lave en rejesalat og der vil rejesalaten fra denne opskrift passe meget fint.
Se opskriften her
Du laver vandbakkelsen som en krans og fylder rejesalaten i hullet i midten, og til pynt kan du så bruge citroner og dild.
Med venlig hilsen
Per
2010-04-24 Spørgsmål fra : Ole Olsen Spørgsmål : Iransk sommersalat I opskriften indgår bl.a : Ingen Idé Bemærkninger : Set i "Invitér 4 til middag
Svar til Ole Olsen : Hej Ole
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Iransk sommersalat.
Beklager meget
Per
2010-04-22 Spørgsmål fra : jettemor Spørgsmål : hvor mange gram ca beregner man på decerter ... her hjemmelavet is .. hjælpppp I opskriften indgår bl.a : hvor mange gram ca beregner man på decerter ... her hjemmelavet is .. hjælpppp Bemærkninger :
Svar til jettemor : Hej Jette
Det er meget svært at sætte et nøjagtigt tal eller vægt på da der er meget stor forskel på hvor meget is en person spiser.
Men ½ liter pr. person eller 2-300 gram, hvis det kun er is, skal der serveres frugt eller andet til kan du beregne lidt mindre is.
Med venlig hilsen
Per
2010-04-22 Spørgsmål fra : Aase Christiansen Spørgsmål : Svinekam m/ svær stegt i ovn med
æbler og løg. I opskriften indgår bl.a : Svinekam m/ svær stegt i ovn med
æbler og løg. Bemærkninger :
Svar til Aase Christiansen : Hej Aase
Jeg mangler godt nok noget beskrivelse af hvad du har tænkt dig med opskriften, hvis det ikke blot er at stege en svinekam sammen med æbler og løg.
Hvad er det du er i tvivl om?
Med venlig hilsen
Per
2010-04-20 Spørgsmål fra : Nancy Pedersen Spørgsmål : hjemmelavet citronolie I opskriften indgår bl.a : God olie, citronskal, evt. citronsaft.Andet ? Bemærkninger :
Svar til Nancy Pedersen : Hej Náncy
Du har jo faktisk selv givet opskriften.
En god olivenolie røres med revet citronskal, tilsættes evt. kviste af timian eller rosmarin efter smag.
Kan kommes på flaske og gemmes til senere brug.
Olivenolie skal stå mørkt men ikke i køleskab.
Med venlig hilsen
Per
2010-04-19 Spørgsmål fra : Constance Musante Spørgsmål : Kærnemælkshonning I opskriften indgår bl.a : kærnemælk,hvor meget?
noget pulver (gryn ) af en slags ? Bemærkninger : skulle koge meget længe, for børnene skulle skiftes til at rører. så blev det til en lyssebrun mase som kunne smøres på rugbrød, næsten som Nutella i dag.
Svar til Constance Musante : Hej Constance
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på tykmælkshonning.
Beklager meget
Per
2010-04-19 Spørgsmål fra : Anne Høybye Spørgsmål : nøddepate med champignoner I opskriften indgår bl.a : Nødder - fløde - løg - lidt kogte ris Bemærkninger :
Svar til Anne Høybye : Hej Anne
Vi har en opskrift på nøddepostej som ud over navnet kunne være den som du søger. så den vil jeg sende et link til her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-18 Spørgsmål fra : albjerg Spørgsmål : kængurubøf I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hovedret
Svar til albjerg : Hej Albjerg
Hermed en opskrift på kængurosteaks som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-17 Spørgsmål fra : Meida Byg Spørgsmål : craemolata (eller lignende) I opskriften indgår bl.a : feta ost (smuldret)
persille
hvidløg
cironskal og saft Bemærkninger : bruges som topping
Svar til Meida Byg : Hej Meida
Vi har en opskrift på gremolata, men der er ikke fetaost i, men det kan du jo vælge at blandet i.
Se opskiften her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-16 Spørgsmål fra : Irma Henriksen Spørgsmål : Pølse gullasch I opskriften indgår bl.a : pølser og grøntsager Bemærkninger :
Svar til Irma Henriksen : Hej Irma
Hermed en opskrift på pølsegullasch.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-16 Spørgsmål fra : erik jensen Spørgsmål : består af oksekød, kartofler, løg, bacon og sættes i ovn I opskriften indgår bl.a : består af oksekød, kartofler, løg, bacon og sættes i ovn Bemærkninger :
Svar til erik jensen : Hej Erik
Det er ikke muligt at finde frem til en opskrift ud fra dísse oplysninger.
Beklager meget
Per
2010-04-15 Spørgsmål fra : Maria Klemmensen Spørgsmål : måle enhed I opskriften indgår bl.a : 100 g sukker hvad svare det til hvis man vil bruge sødemiddel(LANDLORD eller Hermesetas Sweeteners??? Bemærkninger :
Svar til Maria Klemmensen : Hej Maria
Landlord kender jeg ikke, men Hermesetas Sweeteners tabletterne svarer til 5 gram pr. tablet.
Ellers se deres hjemmeside her.
Men jeg ville da mene at de informationer stod på pakningerne?
Med venlig hilsen
Per
2010-04-15 Spørgsmål fra : lene.schwartz Spørgsmål : irskstuning I opskriften indgår bl.a : kød.hvidkål.gullerødder.porre.kartofler Bemærkninger :
Svar til lene.schwartz : Hej Lene
Jeg har fundet en opskrift frem på irsk stuvning som jeg håber du vil synes om.
Du skriver porrer på som ingrediens, og det kan du selvfølgelig godt bruge, men opskriften jeg sender bruges der løg i og det mener jeg også er det mest rigtige.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-14 Spørgsmål fra : Lone Christoffersen Spørgsmål : Dessert Straticella is I opskriften indgår bl.a : Send venligst opskrift, pft.
Lone Bemærkninger :
Svar til Lone Christoffersen : Hej Lone
Hermed en opskrift på stracciatella som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-14 Spørgsmål fra : Marianne Dalsgaard Spørgsmål : kumquat marmelade I opskriften indgår bl.a : Kumquat (lille appelsin/mandarin)
sukker, evt, koncerveringsmiddel. Bemærkninger :
Svar til Marianne Dalsgaard : Hej Marianne
Hermed en opskrift på kumquat marmelade.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-14 Spørgsmål fra : hifza Spørgsmål : tagleter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til hifza : Hej Hifza
Jeg vil tro at det er tarteletter du mener, men er det tarteletfyld eller selve tarteletterne du søger?
Opskrifter på fyld
Hjemmelavede tarteletter
Med venlig hilsen
Per
2010-04-14 Spørgsmål fra : Beate Verwiebe Spørgsmål : kartoffelkage I opskriften indgår bl.a : lille rund lagkagebund toppet med smørcreme? evt. flere lag?overtrukket med marcipan og sigtet kakaopulver Bemærkninger : Tak for hjælpen
Svar til Beate Verwiebe : Hej Bente
Hermed en opskrift på kartoffelkager som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-12 Spørgsmål fra : Lis Kondrup Spørgsmål : Hvad hedder sigtemel på engelsk ? I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hvad hedder sigtemel på engelsk ?
Svar til Lis Kondrup : Hej Lis
Sigtemel heder Bolted rye flour på engelsk.
Med venlig hilsen
Per
2010-04-11 Spørgsmål fra : hala Spørgsmål : drommekage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til hala : Hej Hala
Hermed en opskrift på drømmekage.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-11 Spørgsmål fra : Charlotte Nielsen Spørgsmål : Polarsnitter I opskriften indgår bl.a : Minder om hindbærsnitter, blot med en form for smørcreme og syltetøj mellem. Desuden er der marcipan på toppen Bemærkninger :
Svar til Charlotte Nielsen : Hej Charlotte
Vi kender ikke polarsnitter, men måske du kunne prøve dig frem med mørdejsbunden fra en af opskrifterne på hindbærsnitter, lade bunden afkøle og lægge den sammen med smørcreme og syltetøj som du skriver, og så rulle noget marcipan tyndt ud og lægge over, smør evt. et tyndt lag smørcreme på den øverste dejstykke så at marcipanen kan hænge ved.
Med venlig hilsen
Per
hej charlotte jensen :)
efter en del søgen har jeg fundet ud af at det vi i nordjylland kalder polarsnitter (kommer selv oprindeligt derfra) hedder rigtigt Nuernberg-snitte :)
der er fx en opskrift her
Med venlig hilsen
Nicole
2010-04-10 Spørgsmål fra : Maja Spørgsmål : Puff Sukker I opskriften indgår bl.a : sukker og bagepulver?
Hvordan laver man puf sukker, (der springer på tungen) Bemærkninger :
Svar til Maja : Hej Maja
Det har desværre ikke været muligt at finde frem til en opskrift på pufsukker.
Beklager meget
Per
2010-04-10 Spørgsmål fra : Rici Nielsen Spørgsmål : Høns i asparges i tarteletter til 50 personer I opskriften indgår bl.a : høns og asparges, tarteletter Bemærkninger : håber at få svar hurtig.Skal lave det den 15/4 2010
Svar til Rici Nielsen : Hej Rici
Jeg har fundet en opskrift frem på høns og asparges i tarteletter, som jeg håber du vil synes om.
Opskriften har mulighed for at ændre antallet af personer, så du nemt kan gange op.
Se opskriften her
Du får en også en opskrift med på kogning af høne, bruger du kyllinger kan du nøjes med 1 times kogetid, og jeg ville regne med 1 kylling på 1200 g. til 500 g. rent kyllingekød.
Se kogning her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-08 Spørgsmål fra : Jannie Bartels Spørgsmål : auberginer med oksekødsfyld I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Jannie Bartels : Hej Jannie
Hermed en opskrift på fyldte auberginer.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-08 Spørgsmål fra : Alice Nybo Knudsen Spørgsmål : Fransk citrontærte I opskriften indgår bl.a : Mørdej
Citronkrem og Morengs Bemærkninger : Tærte vist d.6 april.
surt- surt.
Svar til Alice Nybo Knudsen : Hej Alice
Du tænker måske på brødrene Price, jeg har i hvert fald fundet frem til en tærte som jeg tror er den du søger.
Med venlig hilsen
Per
2010-04-08 Spørgsmål fra : marianne Friis Spørgsmål : tun sasimi I opskriften indgår bl.a : rå tun der er marineret Bemærkninger : så programmet 4 stjernet middag på tv 5, hvor baronesse Caroline Flemming, lavede marineret rå tun til forret
Svar til marianne Friis : Hej Marianne
Jeg mener ikke at sashimi er marineret, hvad caroline har gjort kan jeg ikke svare for.
sashimi, (jap., af sashi 'spid' og mi 'krop, skært kød'), japansk ret af rå fisk og skaldyr, der er udskåret efter strenge forskrifter af sashimikokke med op til 30 års kokkeuddannelse. Sashimi serveres med udskårne grøntsager, sojasauce og wasabi; ofte som forret til sushi.
Med venlig hilsen
Per
2010-04-08 Spørgsmål fra : Laila Anja Frandsen Spørgsmål : Chokoladekage I opskriften indgår bl.a : RIGTIG chokolade Bemærkninger : Jeg vil meget gerne have en opskrift på en sund/fedtfattig chokoladekage med RIGTIG chokolade (mørk) i stedet for kakao. Den skal ikke være med frugter eller grøntsager - bare en ganske almindelig god, lækker chokoladekage uden for meget fedt.
Kan det ikke lade sig gøre, vil jeg gerne selv prøve at lave en opskrift om, så den bliver sundere. Men problemet er, at jeg ikke ved, hvad målene svarer til, hvis jeg fx vil erstatte sukkeret med SØD? Og hvad kan jeg erstatte margarinen med? Kan jeg erstatte kakao med rigtig mørk chokolade, og hvor meget skal jeg ca. bruge?
Håber meget i kan hjælpe mig.
Svar til Laila Anja Frandsen : Hej Laila
Mener ikke at du kan bruge SØD i bagværk, men der er sødemiddlerne ATWEL og Perfect Fit som er sukker og fedterstatning, som kan bruges til bagværk, de to produkter ligner hinanden så du kan selv vælge hvilket du bruger.
Ved at bruge et af disse produkter kan du erstatte alt sukkeret og en del af fedtstoffet, for at få den rigtige konsistens kan du bruge lidt fromage frais eller andet fedtfattigt surmælksprodukt.
Det skal dog siges at sødemidlerne ikke kan piskes og skal blandes i sammen med melet, hvis du pisker det får du en stor klump.
Med venlig hilsen
Per
2010-04-05 Spørgsmål fra : inge jørgensen Spørgsmål : smørgåstherte I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til inge jørgensen : Hej Inge
Smørgårstherte må næsten være den vi har under navnet smörgåstårta og som på dansk er en sandvichlagkage.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-05 Spørgsmål fra : andreas p. nielsen Spørgsmål : Monarch gryde I opskriften indgår bl.a : Tror det er skært oksekød, lagt i en god sovs med tomatpure, krydderier m.m. Minder lidt om en blød gullasch (eller mild chili con carne). Serveres med kartoffelmos (eller ris). Krydret behageligt og afstemt. Har bl.a. spist retten på Monarch v/Slagelse. Bemærkninger :
Svar til andreas p. nielsen : Hej Andreas
Jeg vil tro at det er en blød gullasch (eller mild chili con carne) som du skriver, blot opkaldt efter restauranten, og vi kan desværre ikke hjælpe med en opskrift.
Med venlig hilsen
Per
2010-04-05 Spørgsmål fra : Lora Radmer Andersen Spørgsmål : røget culottesteg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Lora Radmer Andersen : Hej Lora
Der er en hjemmesider som heder røgeovnens venner som vi plejer at henvise til når det er spørgsmål om rygning, her finder du masser af opskrifter og info omkring røgning.
Besøg hjemmesiden her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-04 Spørgsmål fra : Anni Lunde Spørgsmål : Opskrifter på mad fra 50-60 erne I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Anni Lunde : Hej Anni
Vi har desværre ingen informationer omkring hvornår opskrifterne stammer fra, så det kan jeg ikke hjælpe med.
Beklager meget
Per
2010-04-03 Spørgsmål fra : Sonja Svendsen Spørgsmål : Ingefærsyltede galia og honning melon I opskriften indgår bl.a : Galia melon, honning melon
frisk ingefær Bemærkninger :
Svar til Sonja Svendsen : Hej Sonja
Vi ha sjovt nok en opskrift på ingefærsyltet ananas som vi mener du kan bruge som lage til melonen.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-03 Spørgsmål fra : Sonja Svendsen Spørgsmål : Ananas syltet i whisky I opskriften indgår bl.a : Ananas
Whisky
rørsukker Bemærkninger :
Svar til Sonja Svendsen : Hej Sonja
Vi har en opskrift som vi mener at du kan bruge med lidt ændringer.
Vi har ikke prøvet at sylte ananas, men vi ville råsylte dem som blommer ne i opskriften her.
Ananasen skrælles og skæres i skiver, stokken skæres ud og ananassen lægges i rene atamonskyllede glas og overhældes med den varme lage.
Selageopskrift her
Til lagen skifter du sukkeret ud med rørsukker og rommen ud med whiskey, og citronen undlader du helt.
Med venlig hilsen
Per
2010-04-03 Spørgsmål fra : Ritta Freund Christensen Spørgsmål : Pæremarmelade I opskriften indgår bl.a : Har du opskifts til pæremarelad ? Bemærkninger :
Svar til Ritta Freund Christensen : Hej Ritta
Vi har nogle forskellige opskrifter på pæremarmelade som jeg vil sende dig et link til, så har du mulighed for at vælge den opskrift du synes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-02 Spørgsmål fra : Irma Andersen Spørgsmål : lammekølle a la Provence I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Irma Andersen : Hej Irma
Vi har flere opskrifter på lammekølle provence.
Jeg sender dig et link til dem alle, så har du mulighed for at vælge den du synes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-02 Spørgsmål fra : Birgit Sørensen Spørgsmål : Zanderfilet I opskriften indgår bl.a : En fiskeret, der tilbydes i Tyskland. Den består af hvidt kød og smager himmelsk.
Hvad er "sandart" det er det tyske navn på fisken. Hvad er det på dansk Bemærkninger :
Svar til Birgit Sørensen : Hej Birgit
Sandart er navnet på fisken. det er en ferskvandsfisk og jeg sætter et link til gode opskrifter til tilberedning.
http://www.fiskeopskrift.dk/index.php?site=sider/sandart.php
Med venlig hilsen
Mette
2010-04-02 Spørgsmål fra : jette Spørgsmål : kyllingsuppe som man får på kineser restaurant I opskriften indgår bl.a : kylling Bemærkninger :
Svar til jette : Hej Jette
Jeg må jo erkende at jeg ikke spiser meget på kineserrestaurant, så jeg kender ikke kyllingesuppen, men jeg kunne tænke mig at den er forskellige fra restauranttil restaurant, så jeg vil sikkert ikke kunne ramme den helt rigtige selv hvis vi havde en opskrift på kinesisk kyllingesuppe, hvilket vi desværre ikke har.
Men vi har flere andre opskrifter på kinesisk suppe, og det kunne være at der var en af disse som lignede trods de andre navne?
Se kinasupper her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-02 Spørgsmål fra : jette Spørgsmål : gammeldags saltet rulleflæsk I opskriften indgår bl.a : svinekød Bemærkninger :
Svar til jette : Hej Jette
Jeg er ikke sikker på hvad du mener med saltet rulleflæsk, men det kunne være rullepølse du tænker på?
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
Et stykke slag i stribet flæsk,den strøs med salt, og lidt nitrit sål, og peber, dernæst legger jeg husblas over det hele, så hakket jeg to løg, det fordeler jeg hele vejen mit på, så syr jeg den med bomuldsgarn, trækker en net over (pølsenet) Den lægges i saltlage 3 døgn.
saltlage:
2koppe salt
3/4 kop sukker
2 tskf nitrit salt
1-2 l vand
det varmes, og piskes, til det næsten er opløst, køles lidt, dernæst lægges rulleflæsken i lagen, der hældes vand i så det dækker.
Tages derefter op og koges i rent vand, til det slipper gaflen. Spises med sennep og rugbrød.
Med venlig hilsen
tove pedersen
2010-04-02 Spørgsmål fra : Ulla Nielsen Spørgsmål : Hawaii kylling I opskriften indgår bl.a : Kyllingfillet, ananas, ost Bemærkninger :
Svar til Ulla Nielsen : Hej Ulla
Vi har en opskrift på hawaii kylling som godt nok ikke indeholder ost, men måske du kan bruge den alligevel?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-04-01 Spørgsmål fra : steem Spørgsmål : lammekølle med flødekartofler i ovn I opskriften indgår bl.a : lammekølle hvidløg kartofler løg fløde Bemærkninger :
Svar til steem : Hej Steem
Hermed en opskrift på lammekølle med kartofler.
Det er ikke flødekartofler som du ellers efterlyser, og hvis det skal være det så synes jeg du skulle kigge på de mange opskrifter med lammekølle som vi har, og vælge en heraf, og så en opskrift på flødekartofler ved siden af, her bør du ikke lægge lammekøllen oven på kartoflerne som i denne opskrift.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
|