|
Spørgsmål efter opskrift
2004-04-30 Spørgsmål fra : Britta Knop Spørgsmål : Grillet roastbeef I opskriften indgår bl.a : Roastbeef Bemærkninger : Jeg vil gerne grille en roastbeef i vores kuglegrill, men jeg er i tvivl om, hvor lang tid den skal have for at blive rosastegt.
Mhv
Britta Knop
Svar til Britta Knop : Hej Britta
Det bedste resultat opnår du ved at bruge stegetermometer.
Lidt rød 55-60 C
Svagt rosa 60-65 C
Gennemstegt 65-68 C
Herefter skal kødet hvile ca. 20 minutter under folie.
Jeg har nogle ca. stegetider men ikke lige for grillet roastbeef, men du kan jo prøve at kigge lidt efter tiderne i ovnen.
Se stegetider for oksekød her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-29 Spørgsmål fra : renate Sjørslev Pedersen Spørgsmål : spændende ungarsk grillret I opskriften indgår bl.a : Vil I være behjælpelig med at finde en spændende ungarsk grillret, der skal indeholde paprika Bemærkninger :
Svar til renate Sjørslev Pedersen : Hej Renate
Man må jo ellers sige at du giver os vide rammer til at vælge en opskrift, men desværre har vi ikke nogen ungarske retter der tilberedes på grill.
Jeg mener at den nemmeste måde at finde noget du måske kan bruge i stedet, er at søge på ingrediensen paprika, og så undersøge nogen af retterne der heder noget med grill.
Se opskriftssøgning efter paprika her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-28 Spørgsmål fra : Hanne Weifenbach Spørgsmål : Svinekam stegt som vildt I opskriften indgår bl.a : Svinekam ? Bemærkninger : Hvordan den laves og om den kan laves dagen før?
Hvad får man til og hvordan laves det (opskrift).
Jeg skal bruge det da min søn skal konfimeres og vil gerne lave andet en alm. steg.
Har du et godt forslag til skrub af mad? TAK TAk på forhånd
Med venlig hilsen
Hanne
Svar til Hanne Weifenbach : Hej Hanne
Jeg har et par enkelte opskrifter på svinekam stegt som vildt som jeg så håber du syntes om.
Se opskrifterne her
Men da det lyder som om at du blot søger noget anderledes kunne det jo være du kunne finde ekstra inspiration i de øvrige opskrifter på svinekam.
Se opskrifter med svinekød her
Jeg har ikke nogen opskrift på tilberedning dagen før, men hvis du har tid kunne du måske lave en prøve inden.
Jeg vil tro at du kan stege den dagen før, og så skære den ud, og så blot varme den op på selve dagen, men en afprøvet opskrift har jeg desværre ikke.
Jeg har også lidt opskrifter på natmad som du måske syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-28 Spørgsmål fra : Bente Spørgsmål : lakse-ting til butterdejs-reder I opskriften indgår bl.a : Frisk laks - cremefraise - krydderurter - citron/lime Bemærkninger : Jeg leder efter en lakse-ting der er cremet og som kan puttes i butterdejs-reder. Jeg skal lave ca. 40 stk. lidt i størrelse som kanapéer.
Svar til Bente : Hej Bente
Jeg har nogle opskrifter på laksecreme som jeg vil mene du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-27 Spørgsmål fra : Charlotte Sigersted Spørgsmål : BRUNCH I opskriften indgår bl.a : ideer og opskrifter på brunch Bemærkninger :
Svar til Charlotte Sigersted : Hej Charlotte
Jeg har en del opskrifter på brunch som jeg håber du kan bruge til inspiration.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-26 Spørgsmål fra : Jannie Høybye Spørgsmål : dressing til asparges I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Jannie Høybye : Hej Jannie
Jeg har et per opskrifter her som jeg håber du syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-26 Spørgsmål fra : Pia Jeppesen Spørgsmål : is med peber I opskriften indgår bl.a : En cremet vanilieis krydret med "peber" og overhældt med whisky Bemærkninger : En fra min mands madklub har "engang" fået det serveret på en restaurant!
Svar til Pia Jeppesen : Hej Pia
Jeg har desværre ikke en opskrift som svare til det du beskriver.
Beklager meget
Per
2004-04-24 Spørgsmål fra : Charlotte Spørgsmål : torskefad I opskriften indgår bl.a : torsk presset i en form. Karry og ananas sauce over, pynt med rejer m.m. Bemærkninger : jeg mangler opskrifter på fiskeforretter som jeg kan lave i forvejen til 50 mennesker. Det skal være til en buffe.
Svar til Charlotte : Hej Charlotte
Jeg kan ikke lige finde en opskrift der passer på din beskrivelse, men for mig lyder det lidt som en mousse, så det kunne være du selv kunne kigge på opskrifterne i den gruppe.
Se opskrifter på mousse her
Du efterlyser også fiskeforretter, så jeg har gjort det at jeg har skilt forretter med fisk fra, så det skulle være nemmer at finde en ønsket opskrift, håber det er noget du kan bruge.
se fiskeforretter her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-23 Spørgsmål fra : Kate Vad Spørgsmål : hjemmelavet medisterpølse I opskriften indgår bl.a : jeg søger opskrift på farsen til (hjemmelavet medister )lavet helt fra bunden.jeg har grisetarm, og et rigtigt pølsehorn. på forhånd tak. Bemærkninger :
Svar til Kate Vad : Hej Kate
Jeg har et par opskrifter her som jeg håber du syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-23 Spørgsmål fra : Anni Spørgsmål : wok krydderi I opskriften indgår bl.a : Hvad er wok krydderi og hvor kan jeg købe det? Bemærkninger :
Svar til Anni : Hej Anni
Jeg mener at wok krydderi er et blandingskrydderi, men lige hvad det består af ved jeg ikke, faktisk tror jeg det varierer fra mærke til mærke.
Med venlig hilsen
Per
2004-04-22 Spørgsmål fra : Anja Stoklund Spørgsmål : Provence I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg skal flytte til Provence, og vil gerne lave en "provencialsk" tre retters fødselsdags-/festmiddag. Har I en god idé til sammensætning af en sådan menu (helst inden for en uge)? På forhånd tak. Venlig hilsen Anja
Svar til Anja Stoklund : Hej Anja
Ja jeg nåede det jo ikke inden en uge, men jeg håber alligevel du kan bruge mit svar.
Det er nu ikke fordi at jeg har en sammensat ret til dig, men jeg har nogle opskrifter fra provence som jeg håber du har lyst til at vælge imellem.
Se provenceopskrifterne her
Men der er mest opskrifter på hovedretter, så det kunne være du skulle kigge lidt blandt de franske opskrifter også.
Se franske opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-21 Spørgsmål fra : Jan Olsson Spørgsmål : silderogn I opskriften indgår bl.a : Jeg har lige fået en spand sild af naboen. Der var en masse rogn. Hvordan tilbereder man det? Jeg er også interesseret i udenlandske opskrifter, f.eks. orientalske, hvori der indgår silderogn.
Venlig hilsen
Jan Olsson, Biavler Bemærkninger :
Svar til Jan Olsson : Hej Jan
Jeg har desværre ingen opskrifter hvor silderogn indgår, men jeg mener at huske at torskerognen i tamara kan skiftes ud med silderogn, men jeg ved ikke om du har mod på at prøve ??.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-21 Spørgsmål fra : Mortensen Spørgsmål : Grøn gele I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Grøn gele som bruges i USA.
Jeg mener den bliver brugt som tilbehør til kalkun.
Geleen laves som en rand.
Den er muligvis af mynte.
Svar til Mortensen : Hej Mortensen
Amerikanerne skulle mest bruge tranebær som traditionelt tilbehør til kalkunen.
Jeg har fundet en opskrift frem på myntegele som jeg håber, er det du leder efter, men bruges dog mest som tilbehør til lam.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-20 Spørgsmål fra : Henrik Møller Thomsen Spørgsmål : ULK I opskriften indgår bl.a : ULK Bemærkninger : Vil meget gerne ha' en opskrift på noget med ulk, en meget overset fisk, jeg ved den spises, men jeg aner ikke hvordan.
Svar til Henrik Møller Thomsen : Hej Henrik
Ulken er også ret overset her på kogebogen, så jeg har desværre ingen opskrifter jeg kan sende dig.
Beklager meget.
Per
2004-04-20 Spørgsmål fra : Marianne Petersen Spørgsmål : Advocadorand med rejer I opskriften indgår bl.a : Advocado- rejer Bemærkninger : jeg har set dennen opskrift i et dameblad og skulle bruge den til en konfirmation som forret d. 2-5 men jeg har midste bladet (tro det var alt for damerne) kan du mon hjælpe mig
jeg ved fra bildet at retten er lavet i en randform så jeg vil tro at der er husblads i men er ikke sikker når så renden er vendt ud på et fad skulle huldet fyldes med rejer og pyndtes med citroner og dill hvis du er heldig at finde den kan du så give mig et tip om hvad eller hvilken brød der skal til
Svar til Marianne Petersen : Hej Marianne
Så specifikke opskrifter kan jeg ikke lige klare.
Men jeg har et par opskrifter på rejerand som du muligvis kan bruge i stedet??
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-20 Spørgsmål fra : Lotte Nielsen Spørgsmål : pretzels I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg leder efter en god opskrift på amerikanske pretzels. Håber nogen kan hjælpe. På forhånd tak.
Svar til Lotte Nielsen : Hej Lotte
Jeg er lidt usikker på om det er den rigtige opskrift jeg sender til dig her.
Der findes nemlig mange slags pretzels.
Jeg sender dig to opskrifter her, hvoraf den øverste er en jeg har oversat fra engelsk, med denne opskrift skal du være lidt opmærksom på mængderne da de kan være lidt vanskelige at oversætte.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-19 Spørgsmål fra : Anni Kristensen Spørgsmål : aeoligratineret mørbrad I opskriften indgår bl.a : svinemørbrad
aeoli
asparges Bemærkninger :
Svar til Anni Kristensen : Hej Anni
Jeg har desværre ikke en opskrift på det nævnte.
Beklager meget.
Per
2004-04-19 Spørgsmål fra : per nielsen Spørgsmål : kold kogt laks bellevue I opskriften indgår bl.a : Frisk fersk laks Bemærkninger : jeg vil meget gerne have den oprindelige opskrift på ovenstående - det drejer sig om en konfirmation - OG en ophedet "debat" med en skibskok
:-) På forhånd tak!
Svar til per nielsen : Hej Per
Jeg ville meget gerne have hjulpet dig, men jeg har desværre ikke været i stand til at finde opskriften.
Beklager meget.
Per
2004-04-16 Spørgsmål fra : Annika Spørgsmål : kalvemørbrad med friske aspars I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : forretten består af jomfruhummer
Svar til Annika : Hej Annika
Jeg har en del forskellige opskrifter med kalvemørbrad, som jeg syntes du skulle prøve at kigge på.
Se kalvemørbradopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-16 Spørgsmål fra : jørgen b. pedersen Spørgsmål : lammehals I opskriften indgår bl.a : jeg har en lammehals, vil du vebligst oplyse mig om hvad den kan bruges til.
på forhånd tak Bemærkninger :
Svar til jørgen b. pedersen : Hej Jørgen
Lammehalsen bruges gerne i gryderetter, enten hel eller skåret i mindre stykker.
Jeg har en del opskrifter med lammehals som jeg her sender dig, så håber jeg blot du finder en eller flere opskrifter du syntes om.
Se lammehalsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-15 Spørgsmål fra : Karin Broustbo Spørgsmål : Farmer-salat I opskriften indgår bl.a : en salat med kylling og bacon - siger det dig noget? Bemærkninger :
Svar til Karin Broustbo : Hej Karina
Det siger mig ikke lige noget, og jeg har da heller ikke en opskrift ved dette navn.
Jeg har dog fundet en salatopskrift med både kylling og bacon som jeg håber du vil kunne bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-14 Spørgsmål fra : Bettina Panduro Spørgsmål : fyldte pandekager I opskriften indgår bl.a : kyllinge kød i tern
asparges m.m. Bemærkninger : varm fyld,som rulles ind i pandekager,og gratineres med ost i ovnen
Svar til Bettina Panduro : Hej Bettina
Jeg har en del forskellige opskrifter på madpandekager, men jeg syntes selv du skal have lov til at vælge, så jeg sender dig linket til dem alle.
Se madpandekageopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-13 Spørgsmål fra : Anja Storm Larsen Spørgsmål : osmanisk kebab I opskriften indgår bl.a : kebab
grøntsager Bemærkninger : tyrkisk ret, traditionel, serveres på mange hoteller og resturanter i tyrkiet
Svar til Anja Storm Larsen : Hej Anja
Jeg har en del opskrifter på kebab, men desværre ikke lige den du spørger efter.
Der er dog en opskrift på tyrkisk kebab blandt, og måske det er denne du leder efter ??
Se kebabopskrifter'ne her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-13 Spørgsmål fra : Niels Larsen Spørgsmål : Skinke kogt i cola I opskriften indgår bl.a : Skinke f.eks bayonneskinke og coca cola Bemærkninger : Jeg har en gang haft en opskrift hvor man kogte skinke i cola; men har desværre mistet den...kan du hjælpe
Svar til Niels Larsen : Hej Niels
Jeg har desværre ikke kunnet finde en opskrift der svare til det du beskriver.
Beklager meget
Per
2004-04-12 Spørgsmål fra : Julie Schmidt Spørgsmål : Gærfrit brød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger efter opskrifter på hvidt brød af alle slags, men det skal være uden gær!
Svar til Julie Schmidt : Hej Julie
Jeg har flere opskrifter på brød uden gær, som jeg håber du syntes om.
Se opskrifter på gærfrit brød her
Se opskrifter med gærfrie boller her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-10 Spørgsmål fra : Flemming H. Strøm Spørgsmål : egnsret fra ærø I opskriften indgår bl.a : championger peberfrugter porer smør
kryderi cafe de paris/hebes provence Bemærkninger : man steger championgerne i smøret tilsætter diverse grøntsager steges på pande
retten laves i tivoli i kbh i de
små boder/egns ærø
Svar til Flemming H. Strøm : Hej Flemming
Det er muligt at jeg tænker i de forkerte baner, men jeg har ikke kunnet finde en opskrift der paser på det du beskriver.
Beklager meget.
Per
2004-04-09 Spørgsmål fra : Connie Truelsen Spørgsmål : Tjekkisk honninglagkage I opskriften indgår bl.a : Honning Bemærkninger : Under en tur til Prag stiftede jeg 2 gange bekendtskab med en honninglagkage, som jeg blev meget glad for. Lagkagen bestod mindst af 3 bunde og var lagt sammen med noget lyst creme. Der var hverken glasur eller flødeskum på lagkagen, men noget meget "finmalet drys", som muligvis kunne være malede hasselnødder. Kagen smagte ikke særlig meget af honning og er slet ikke at sammenligne med de honningkager, som fåes i Danmark. Jeg vil blive meget glad for opskriften!
Svar til Connie Truelsen : Hej Connie
Jeg hr desværre ikke kunnet finde en opskrift, hverken på dansk eller engelsk, så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget.
Per
2004-04-09 Spørgsmål fra : Robert Fisker Spørgsmål : chili con carne beskrivelse I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har kun sidste side af en knald god opskrift, som jeg og et par kammerater vil hygge os med til min 40års fødselsdag.
det er chili con carne, hvor alt er delt op i punkter 1,2,3 osv. der beskriver alt hvad man skal gøre, selv drikke tepuila, vaske hænder osv. Vi mener vi har fået den fra mortens opskriftsamling, men den er der ikke mere. Håber du kan hjælpe os. Hilsen Robert
Svar til Robert Fisker : Hej Robert
Jeg ved jo ikke hvad mortens opskriftssamling har gjort med opskriften, og jeg har jo heller ikke den eksagte opskrift i min samling her.
Men jeg har flere forskellige varianter af opskriften, så måske du kunne "nøjes" med en af disse ??.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-09 Spørgsmål fra : Dorte Schmidt Spørgsmål : Alexandre kage I opskriften indgår bl.a : chokoladekage lagt sammen med nougat crem.
pyntet med marcipan. Bemærkninger : Denne ops. blev bragt i Hendes Verden (uge-blad) i anledning af Alexandra og Jorakims bryllup i 1996
Svar til Dorte Schmidt : Hej Dorte
Jeg har desværre ikke opskriften på denne kage.
Beklager meget.
Per
2004-04-09 Spørgsmål fra : randi zinn Spørgsmål : norsk brød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : har lige været i norge og fik noget fladt hvedebrød. der var bagt efter polar metoden.
mon det skulle være mugligt at finde en opskrift på det.
Svar til randi zinn : Hej Randi
Jeg syntes du skule prøve hos vore Norske samarbejdspartner, de har en masse opskrifter, du kan jo søge på flatbrød.
Se deres hjemmeside her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-08 Spørgsmål fra : Lene Friis Spørgsmål : røgede rejer I opskriften indgår bl.a : I røgede jomfruhummerhaler står der de skal laves ligesom røget rejer men den opskrift kan jeg ikke finde. Bemærkninger :
Svar til Lene Friis : Hej Lene
Jeg har nu tilføjet den manglende beskrivelse.
Røgede jomfruhummerhaler
Med venlig hilsen
Per
2004-04-07 Spørgsmål fra : annemette Haakonsen Spørgsmål : Torskeanretning I opskriften indgår bl.a : rejer,torsk,salat til 16 personer
dressing Bemærkninger :
Svar til annemette Haakonsen : Hej Annemette
Jeg har søgt på reje og torsk i "tøm køleskabet" og der er nogle opskrifter her som jeg syntes kunne passe på det du beskriver.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-07 Spørgsmål fra : lotte Spørgsmål : kalkun-spinat souffle I opskriften indgår bl.a : kalkun, spinat, ? Bemærkninger : kalkun-fars-ting... har fået det på restaurant toscana i vejle
Svar til lotte : Hej Lotte
Jeg har desværre ikke en opskrift på det nævnte jeg kan sende dig.
Beklager meget.
Per
2004-04-07 Spørgsmål fra : Inge Østergaard Spørgsmål : dressinger I opskriften indgår bl.a : hej. jeg søger opskrifter på forskellige dressinger da jeg skal holde fest. f.eks. olie/eddike til pastasalat. dressing til salatbar eks. cremefraiche evt. 2 slags. Mange tak for din gode side Bemærkninger :
Svar til Inge Østergaard : Hej Inge
Under punktet opskrifter kan du under retter/tilbehør finde en del opskrifter på forskellige dressinger og marinader.
Du finder dem lidt nede på listen.
Klik her for at se opskrifterne
Med venlig hilsen
Per
2004-04-06 Spørgsmål fra : annemette Spørgsmål : birkes? puddersukker? I opskriften indgår bl.a : birkes? puddersukker? Bemærkninger : jeg har været i rusland (sct pedersborg) og alle steder i derse små butisksstande på gaderne kunne man få et brød der ligesom var rullet (så det lignede en snegl, set fra enden på brødet) med en blanding af birkes og puddersukker eller sådan noget. Det smagte rigtigt godt, men jeg har ikke kunnet finde en opskrift på det.
Svar til annemette : Hej Annemette
Jeg kan jo ikke love dig at det er den rigtige opskrift jeg har fundet frem, men den skulle stamme fra rusland, så jeg håber det er den.
Opskriften er oversat fra engelsk, så du skal være lidt opmærksom på mængdeforholdene, specielt med kop da det formentlig er 2½ dl.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-06 Spørgsmål fra : steen pfaff Spørgsmål : tunsovs I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : til kalvesnitsler i tunsovs
Svar til steen pfaff : Hej Steen
Jeg har lidt forskellige opskrifter på tunsauce her som jeg så håber du syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-05 Spørgsmål fra : Anne Marie Lervad Thomsen Spørgsmål : okselongribs I opskriften indgår bl.a : okselongribs Bemærkninger : ofte blot long ribs
Svar til Anne Marie Lervad Thomsen : Hej Anne Marie
Jeg har nogle få opskrifter på long ribs, som jeg så håber du syntes om.
Se longribsopskrifter'ne her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-04 Spørgsmål fra : Svend Spørgsmål : Vagtel au sarcofage I opskriften indgår bl.a : vagtel, trøfler og foie gras Bemærkninger : vagtel au sarcofage er hovedretten i gabriel axels film babettes gæstebud som er skrevet af karen blixen...Kunne virkelig godt tænkemig at lave den en dag....
Svar til Svend : Hej Svend
Jeg har tidliger søgt denne opskrift uden held, og jeg fandt den desværre heller ikke denne gang.
Beklager meget
Per
2004-04-03 Spørgsmål fra : Kim Friis Spørgsmål : Kirsten Hyttemeier æbleskiver I opskriften indgår bl.a : Gær
piskede æggehvider
mel
æggeblomme Bemærkninger :
Svar til Kim Friis : Hej Kim
Jeg har ikke lige opskriften fra kirsten hyttemeier, men jeg har en opskrift her hvor æggehviderne bliver pisket.
Jeg tror ikke det er den rigtige opskrift, men det er den der lige kommer tættest på, så jeg håber du kan bruge den.
Se opskriften her
Se de øvrige æbleskiveopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-02 Spørgsmål fra : Mariann Spørgsmål : venøbøffer I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Mariann : Hej Mariann
Jeg har et par opskrifter her som du muligvis kan bruge.
Se venøopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-04-02 Spørgsmål fra : Mia B. Quaade Spørgsmål : Kolesterol og sukker fattig? I opskriften indgår bl.a : Jeg søger bage opskrifter på kolesterol og sukker fattigt brød og kager, det er nemlig ikke nemt at ha' sukkersyge sammen med forhøjet kolesterol tal! jeg har prøvet mig lidt frem men har ike haft videre succes. Bemærkninger :
Svar til Mia B. Quaade : Hej Mia.
Jeg har nogle opskrifter til diabetes, men disse har jeg ikke nogen kolosterol oplysninger på, men diabetesopskrifter er for det meste ret sunde.
Så hvis du bruger nogle af opskrifterne her og så undgår dem med mange æg, er det så ikke ved at være der henad ??
Se diabetesopskrifter'ne her
Med venlig hilsen
Per
|