|
Spørgsmål efter opskrift
2003-04-29 Spørgsmål fra : Lilje Lahrmann Spørgsmål : Råmarineretlaks I opskriften indgår bl.a : En lakseside (hel)
Lime (citron)
Sukker, salt,
Efter marineringen skal den skæres i skiver. Bemærkninger : Hvor meget skal der bruges og hvor lang tid skal laksen trække?
Svar til Lilje Lahrmann : Hej Lilje
Jeg har en opskrift næsten magen til det du skriver, og jeg vil mene at du kan bruge tidsplanen derfra, og der står.
Stilles koldt i 2 døgn. Man kan tydeligt se hvornår retten er færdig, idet laksen skifter farve til en lækker lyserød kulør..
Se hele opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-29 Spørgsmål fra : Sascha Spørgsmål : min mad-årsopgave I opskriften indgår bl.a : jeg vil ikke sende en opskrift ind... men jeg vil gerne have en!
det er så svært at vælge, så jeg ville spørge om du kunne finde på en??? (det er til en/min mad-årsopgave), den skal kun være: nem at anrette, hurtig at lave (en time ca.) og smage godt!!! jeg håber du kan hjælpe mig. Hilsen Sascha Bemærkninger :
Svar til Sascha : Hej Sascha
Det er også svært for mig at vælge, så du må selv igang med at spekulere lidt over hvad det skal være.
Jeg syntes at det du skal gøre er at se dig om efter årstidens ingredienser, hvis det er nu du skal lave retten eller om kort tid, så var hornfisk, rabarber og asparges jo et bud, men ellers tænk på et stykke kød og så gå vidre derfra.
Med venlig hilsen
Per
2003-04-27 Spørgsmål fra : Anne Schelde Spørgsmål : Ingefærsnitter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har læst Jeres opskrift på ingefærsnitter og vil gerne bage dem, men jeg har desværre et problem med opskriften. I har nævnt at der skal sirup i i selve opskriften, desværre står der ikke sirup nogen steder på listen med ingredienserne. Og kan det passe der overhovedet ikke skal bare en lille smule hvedemel i dejen?
På forhånd tak og med venlig hilsen
Anne Schelde
Svar til Anne Schelde : Hej Anne
Jeg har kigget lidt på opskriften og må da give dig ret i at det ser lidt underligt ud, jeg har gjort det at jeg har kigget på tilsvarende opskrifter og så brugt det som udgangspunkt til at skyde på vægt på mel og sirup.
Du kan se den opskrift jeg har brugt som udgangspunkt her
Jeg skulle selvfølgelig have opdaget fejlen da jeg godkendte opskriften, så jeg beklager besværet, og håber at opskriften kan bruges nu.
Med venlig hilsen
Per
2003-04-27 Spørgsmål fra : Henriette Bjergvang Spørgsmål : Krisebærgrød m. fløde I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Henriette Bjergvang : Hej Henriette
Jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge.
Se opskrift på kirsebærgrød her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-27 Spørgsmål fra : Michael Mikkelsen Spørgsmål : Marinade I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Mangler opskrift på marinade til at sprøjte ind i en grillgris.
Svar til Michael Mikkelsen : Hej Michael
Jeg har fået hjælp af Vom Leksikon og Slagteren i Barrit til dette spørgsmål, og svaret er følgende.
1 l rødvin
1 tsk estragon
1 l vand
1 dl salt
1 knsp hvid peber
Lagen koges ca. 15 minutter.
Lagen sprøjtes ind i grisen efter den er ridset - med den største spøjte og største nål, som kan købes på apoteket.
Efter ønske kan tilsættes andre krydderurter fx timian.
Med venlig hilsen
Per
2003-04-26 Spørgsmål fra : Marlene Jørgensen Spørgsmål : Speltbrød uden gær/ferment I opskriften indgår bl.a : Jeg søger en opskrift på brød; kun med speltmel og uden gær eller ferment.
Tak for hjælpen Bemærkninger :
Svar til Marlene Jørgensen : Hej Marlene
Jeg har ikke en decideret opskrift på speltbrød uden gær og fragmente, men jeg har en opskrift på speltboller som du bør kunne forme til brød i stedet, og så prøve dig lidt frem til en bagetid.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-25 Spørgsmål fra : karin larsen Spørgsmål : rådyr kølle tempretur i ovnen I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til karin larsen : Hej Karin
Jeg har fået hjælp fra Vom Leksikon til dette spørgsmål.
Svaret lyder som følgende:
Det foreslås almindeligvis at brune køllen ved 250 grader, tilsætte vand mv. når den er brun og sænke temperaturen til 165 grader. Afhænigig af køllens størrelse vil stegetiden være 1½ - 2 timer.
Kilde.
Den røde kogebog, Tørsleffs HusmoderService 22. oplag.
Med venlig hilsen
Per
2003-04-25 Spørgsmål fra : Alexandra Jakobsen Spørgsmål : Kageopskrifter med bananer I opskriften indgår bl.a : Bananer, evt kakao Bemærkninger : Da jeg har en masse bananer jeg gerne skulle ha brugt, vil jeg blive glad for en opskrift enten på en bradepandekage eller brød/boller hvor der skal bruges en masse bananer
Svar til Alexandra Jakobsen : Hej Alexandra
Jeg vil foreslå at du prøver at søge på opskrifts navn efter banan, der kommer der mange forslag på retter de fleste som kage eller desserter.
Her er et forslag på en banankage
Med venlig hilsen
Per
2003-04-24 Spørgsmål fra : j. Arends Spørgsmål : citrus marineret laks I opskriften indgår bl.a : laks, citron, eller lime
og hvordan skal den serveres? Bemærkninger :
Svar til j. Arends : Hej j. Arends
Jeg har her en opskrift som jeg håber du kan bruge.
S opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-24 Spørgsmål fra : Anne-Mette Jørgensen Spørgsmål : Coloradosteak !!! I opskriften indgår bl.a : Retten er nok lavet af oksekød..det lyder sådan..men hvad for noget kød, hvordan tilberedes det, kan ikke finde nogle opskrifter på det, men har smagt denne ret 2. påskedag på en restaurant i Valby Bemærkninger : Kødet/ stegen ligner meget en culottesteg, men den er MEGET mør, og så har den en hel special smag, måske er det grill, men overfladen er dejlig sprød. Jeg vil blive meget glad hvis der findes en opskrift på dette dejlige stykke kød
Svar til Anne-Mette Jørgensen : Hej Anne-Mette
Jeg har ikke nogen opskrift på Coloradosteaks, så jeg bliver desværre nødt til at skuffe dig.
Beklager meget
Per
2003-04-24 Spørgsmål fra : isabella Spørgsmål : national ret I opskriften indgår bl.a : jeg er en pige fra mosede skolen som har om skoklands "madvaner" og jeg vil blive meget glad hvis jeg fik fat på skotlands national ret,så jeg måske kunne prøve at lave den!!! mange tak for hjælpen på forhånd! Bemærkninger :
Svar til isabella : Hej Isabella
Der er jo sikkert mere end en nationalret, men en af dem er haggis, men jeg tror der skal en stærk mave til at klarer retten.
Se opskriften her
Eller se de øvrige opskrifter fra skotland her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-21 Spørgsmål fra : Pia Sørensen Spørgsmål : fasseret porre I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Pia Sørensen : Hej Pia
Jeg har en opskrift her som jeg vil mene du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-20 Spørgsmål fra : Irwing Jensen Spørgsmål : kold sommersalat I opskriften indgår bl.a : kolde kartofler,radisser agurker tomat olie/eddike dressing Bemærkninger : det er en kold sommersalat evt.med flere grøntsager.Serveres med kold skinke
Svar til Irwing Jensen : Hej Irwing
Jeg har en opskrift her som opfylder det meste af det du nævner, dog er opskriften med laks, men mon ikke den kan skiftes ud med skinke.
Det kunne da prøves.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-16 Spørgsmål fra : Erik Kusk Spørgsmål : Røget rensdyrmørbrad I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Erik Kusk : Hej Erik
Jeg har ikke ret mange opskrifter med rensdyr, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig med en opskrift, men hvis du kigger ind på min samarbejdsside i norge så er jeg næsten sikker på du kan finde noget der.
Se hjemmesiden her
Bemærk dog at på norsk staves ren med et i altså rein.
Med venlig hilsen
Per
2003-04-14 Spørgsmål fra : sidse hede Spørgsmål : faserede æg I opskriften indgår bl.a : 3æg 1pund kalvefars Bemærkninger : æget skal rulles i fars og steges på panden NB.ingen spinat
Svar til sidse hede : Hej Sisse
Jeg her fundet en opskrift frem som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-12 Spørgsmål fra : Jeannie Spørgsmål : Opskrifter på mad, uden mælk, gluten/spelt og sukker I opskriften indgår bl.a : Ønskes kraftigt
Opskrifter på mad, uden mælk, gluten/spelt og sukker på grund af allergi.
Søn med svær anoreksi og voldsom candidasvamp. Kan vi hjælpes!!!??? Bemærkninger :
Svar til Jeannie : Hej Jeannie
Jeg har så sent som i sidste uge oprettet et punkt under allergier med opskrifter der kan bruges til candida kur.
Jeg har grovsorteret i blandt alle opskrifterne her på kogebogen, men da det er en grovsortering er der stadig opskrifter der ikke kan bruges til candida, derfor har jeg nu lavet en knap som kan trykkes på og så er opskriften sorteret fra således at du eller andre ikke behøver at se på opskriften for at finde ud af at den ikke kan bruges.
Jeg håber at du og andre kan bruge dette.
Opskrifterne kan ses under menupunktet allergi og derefter candida, eller du kan bruge linket herunder.
Opskrifter til candida
Med venlig hilsen
Per
2003-04-12 Spørgsmål fra : Inga Bredgaard Spørgsmål : Medister I opskriften indgår bl.a : Medister
Peberfrugt
Ananas
Æbler
Karry
Ananassaft Bemærkninger : Retten har været vist i ugebladet Ude og Hjemme for flere år siden. Men er under en flytning desværre bortkommet. Det hele tiberedes i panden, men kan ikke huske hvordan, håber virkelig på HJÆLP!
Svar til Inga Bredgaard : Hej Inga
Jeg kan desværre ikke finde en opskrift der ligner det du skriver, så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget
Per
2003-04-12 Spørgsmål fra : Bent Ottosen Spørgsmål : vildsvin på Webergril I opskriften indgår bl.a : vildsvinkølle skal grilles på Webergril. Hvor længe skal grilles Bemærkninger :
Svar til Bent Ottosen : Hej Bent
Jeg må beklage og sige at jeg ved det faktisk ikke.
Beklager meget
Per
2003-04-12 Spørgsmål fra : Poul Spørgsmål : Citron marinade til vilsvin I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg er ved at hjælpe en herren hvis søn har fået noget citron marineret vildsvin, Er det noget i kender til?
Svar til Poul : Hej Poul
Det er jo lidt svært at sige hvilken opskrift det er lavet efter, og hvor meget citron der faktisk har været i marinaden.
Jeg har en opskrift på marineret vildsvineryg, hvor der indgår citron i marinaden, måske den opskrift kan bruges, eller må i eksperimentere lidt frem med forskellige marinader.
Opskrift på marineret vildsvineryg
Opskrift på citronmarinade
Med venlig hilsen
Per
2003-04-12 Spørgsmål fra : Mette Jepsen Spørgsmål : hvedemels-allergi I opskriften indgår bl.a : Har fået hvedemels-allergi og kan desuden heller ikke tåle gær. Har brug for nogle brødopskrifter der ikke indeholder disse 2 ingredienser. Bemærkninger :
Svar til Mette Jepsen : Hej Mette
Jeg har nogle brødopskrifter uden gær, en del af disse er godt nok med hvedemel, men der er også enkelte med andre typer mel f.eks. majsmel, så mon ikke du kan finde et par opskrifter som du kan bruge.
Se brødopskrifter uden gær her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-11 Spørgsmål fra : Henrik Rasmussen Spørgsmål : sukkerfri I opskriften indgår bl.a : Der må findes en masse sukkerfri op skrifter på bagværk dem der er i vægtvogteropskrifter er alt for kedelige har i nogle vil vi blive glade. Bemærkninger :
Svar til Henrik Rasmussen : Hej Henrik
Under kostformer har jeg samlet opskrifter der er beregnet til diabetiker, og en del af disse opskrifter er på bagværk, mon ikke du kunne bruge nogle af disse.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-10 Spørgsmål fra : ingrid sørensen Spørgsmål : ideer til brunch I opskriften indgår bl.a : ideer til brunch ønskes Bemærkninger :
Svar til ingrid sørensen : Hej Ingrid
Jeg har samlet nogle opskrifter på brunch under retter som jeg ville mene du kunne bruge.
Se brunchopskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-09 Spørgsmål fra : Deniz Spørgsmål : Homus I opskriften indgår bl.a : Jeg ved ihvertfald at retten indeholder purede kikærter, men jeg mangler resten af opskriften!!! Bemærkninger : Retten stammer fra de arabiske lande. Man kan få det på de fleste shawarma-barer men kunne godt tænke mig at prøve mig frem til en ret selv.
Svar til Deniz : Hej Deniz
Jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-09 Spørgsmål fra : Jenny Kirkegaard Spørgsmål : Kæmpe chokolade skildpadde lagkage I opskriften indgår bl.a : chokolade skildpadde Bemærkninger :
Svar til Jenny Kirkegaard : Hej Jenny
Jeg kan desværre ikke finde en opskrift der svar til det du ønsker, så jeg må desværre skuffe dig.
Med venlig hilsen
Per
2003-04-09 Spørgsmål fra : Jimmy Spørgsmål : ost I opskriften indgår bl.a : Hvordan laver man rigtig ost. Bemærkninger :
Svar til Jimmy : Hej Jimmy
Jeg ved det faktisk ikke, men du kunne prøve at kigge på linket herunder, det er et firma der sælger udstyr til produktion af oste.
Dansk Hjemmeproduktion
Med venlig hilsen
Per
2003-04-08 Spørgsmål fra : Dorte Spørgsmål : Okse tværreb I opskriften indgår bl.a : Okse tværreb Bemærkninger : vi har købt en halv ko. Men jeg ved ikke hvad man kan bruge Tværreb til. håber at få en opskrift...
Svar til Dorte : Hej Dorte
Jeg har nogle opskrifter hvor tværrebet indgår, men tværreb bruges også til short- og long ribs som jeg også mener at jeg har opskrifter på.
Den nemmeste måde at finde opskrifterne er at gå ind under ingredienser, hvor du så vælger oksekød og derefter det stykke du leder efter, du kan selvfølgelig også bruge tøm køleskabet, og søge efter ingrediensen der.
Med venlig hilsen
Per
2003-04-07 Spørgsmål fra : Malene Fich Weischer Spørgsmål : krydderolier I opskriften indgår bl.a : Diverse Bemærkninger : Mit spørgsmål går ikke så meget på en decideret opskrift, men mere på holdbarheden af de krydderolier, der allerede findes opskrifter på her på siden. Jeg har nemlig hørt om holdbarhed fra alt til 1 uge til flere måneder. Men hvad er rigtigt? Hvor lang tid kan den holde i al almindelighed og hvor lang tid kan den holde efter åbning?
Bedste hilsner,
Malene
Svar til Malene Fich Weischer : Hej Malene
Det er et emne som jeg ved så uendeligt lidt om, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.
Beklager meget
Per
2003-04-07 Spørgsmål fra : svend aage busk Spørgsmål : bedstefar med skæg I opskriften indgår bl.a : hvor mange æg skal der bruges til denne kage, det står ikke i opskriften,svar hurtigst mulig da vi vil prøve den til denne veekend Bemærkninger :
Svar til svend aage busk : Hej Svend aage
Jeg vil mene at der skal bruges 2-3 æg, henholdsvis blomme og hvide, prøv evt. at kigge på nedenstående opskrift også.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-07 Spørgsmål fra : Karina Svensson Spørgsmål : KYLLINGE SALAT I opskriften indgår bl.a : Rød (grillet ?) peberfrugt i strimler.Kogt kylling . Rødvinsvinegre. Bemærkninger : Bo Jacobsen ( indehaver af Restorationen) serverede den til et foredrag på Suhr`s, for 5-6 år siden.
Svar til Karina Svensson : Hej Karina
Jeg kan desværre ikke finde en opskrift som passer på din beskrivelse.
Beklager meget
Per
2003-04-07 Spørgsmål fra : ASsad Spørgsmål : manaish I opskriften indgår bl.a : hvordan laver vi det....! Bemærkninger : har ingen..
Svar til ASsad : Hej ASsad
Jeg har fundet frem til at brødet heder Manaeesh eller Zatar bread, opskriften kan du se i linket herunder.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-06 Spørgsmål fra : Marie Cooke Spørgsmål : sauce til tomatmarineret svinefilet I opskriften indgår bl.a : jeg vil gerne have opskrift på en sause til tomatmarineret svine file
og til behør Bemærkninger :
Svar til Marie Cooke : Hej Marie
Jeg duer ikke til at komme med en bestemt opskrift, men hvis du bruger linket herunder så er der en hel række opskrifter på sovse som du kan vælge imellem.
Se sovseopskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-05 Spørgsmål fra : Henning Dalsbøl Spørgsmål : Jødetorsk(måske). I opskriften indgår bl.a : Torsk.Karry.Løg.
Måske andet? Bemærkninger : Fik retten som dreng.
Ved ikke hvordan tilberedes.
Jeg mener den uden væde tilsat.
Hjælp-tak.
Svar til Henning Dalsbøl : Hej Henning
Jeg tror det er denne opskrift du tænker på.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-04 Spørgsmål fra : Morten Just Spørgsmål : mangochutny I opskriften indgår bl.a : jeg mangler en god opskrift på mangochutny. Kan i hjælpe mig.
Venlig hilsen
Morten
Bemærkninger :
Svar til Morten Just : Hej Morten
Jeg kan ikke udtale mig om kvaliteten af opskriften da jeg ikke har prøvet den, men det er da om ikke andet en grundplan til at du kan udvikle din egen opskrift.
Se opskriften på Mangochutney
Med venlig hilsen
Per
2003-04-04 Spørgsmål fra : Charlotte Mikkelsen Spørgsmål : helstegt vildsvin stegt som fx pattegris I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hejsa !!
Vi skal giftes d. 5/7-03 og har fået fat i et vildsvin som vi havde tænkt os skulle steges som en pattegris, men vi kan ikke finde en opskrift. Håber du kan hjælpe os så vi ved hvad stegetid vi skal beregne.
Svar til Charlotte Mikkelsen : Hej Charlotte.
Jeg har en enkelt opskrift på grillstegt pattegris, men denne opskrift er på fyldt pattegris, men mon ikke at du kan bruge stegetiden som en ca. tid.
Du kunne også prøve at spørge hos slagteren, hvor du henter grisen.
Se opskriften på helstegt pattegris her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-03 Spørgsmål fra : Jørgen Christensen Spørgsmål : Strudseæggekage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Jørgen Christensen : Hej Jørgen
Jeg kan desværre ikke finde en opskrift som du kan bruge, så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget.
Per
2003-04-03 Spørgsmål fra : birgitte christensen Spørgsmål : irakisk mad I opskriften indgår bl.a : bare noget der har noget med irak at gøre Bemærkninger : hvordan finder jeg opskrifter på irakisk mad
Svar til birgitte christensen : Hej Birgitte
Her på kogebogen er den nemmeste måde at finde retter fra et bestemt land, at gå i under land i menuen, og så vælge landet der.
Du kan også bruge linket her for at komme direkte til irakisk mad. dog er der kun en enkelt opskrift.
Se irakiske madopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-02 Spørgsmål fra : tine sten Spørgsmål : gulerodskage I opskriften indgår bl.a : gulerødder, rosiner, grahamsmel, lidt olie. Bemærkninger :
Svar til tine sten : Hej Tine
Jeg har nogle opskrifter på gulerodskage, som jeg vil tror du kan bruge.
Den nemmeste måde at finde dem på er at søge på navn.
Jeg har valgt en opskrift ud som du kan se her.
Se opskrift på gulerodskage her
Med venlig hilsen
Per
2003-04-01 Spørgsmål fra : Randi Mortensen Spørgsmål : skinke inderlår I opskriften indgår bl.a : skinke inderlår Bemærkninger :
Svar til Randi Mortensen : Hej Randi
Jeg har nogle opskrifter her som jeg håber du kan få glæde af.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
|