Spørgsmål efter opskrift

2012-03-31
Spørgsmål fra   :  Kirsten Madsen
Spørgsmål   :  Grønsager ala flødekartofler
I opskriften indgår bl.a   :  kartofler, gulerødder, løg, blomkål, broccoli
Bemærkninger   :  
Jeg har fået en ret på en restaurant, det lignede flødekartofler, men smagte helt vidunderlig og der var ca. de ingredienser i som står ovenfor, derimod er jeg i tvivl om det bare var fløde der var hældt på eller en slags sovs, men det var bagt.

Svar til Kirsten Madsen   :  
Hej Kirsten

Skal det være rigtige flødekartofler så er det ren piskefløde som bruges, den tykner i ovnen så den bliver sovseagtig.

Skal det være en lidt mere fedtfattig udgave så kan der bruges mælk rørt op med maizena.

Se fedtfattig udgave her

Med venlig hilsen
Per




2012-03-30
Spørgsmål fra   :  Hanne Hansen
Spørgsmål   :  glutenfri franskbrød/rugbrød
I opskriften indgår bl.a   :  jeg vil gerne undgå de produkter man kan få færdigblandede da de smager værre end godt er, og så bruge nogen af de mel sorter vi må få.
Bemærkninger   :  
gerne med noget gulerod/kartofler. lidt fiberrige må der også gerne være dog ikke rosiner men de kan som regel undlades

Svar til Hanne Hansen   :  
Hej Hanne

Hvilken type melblandinger er det du tænker på? de udvaskede eller de naturligt glugtenfrie.

Den eneste naturlig glutenfrie melblanding jeg kender er jyttemel, og den har en noget gennemtrængende smag af boghvede, men de udvaskede melblandinger synes jeg eller er ok.

Desværre så har vi mest opskrifter på melblandinger så jeg er faktisk ikke i stand til at hjælpe dig.

Med venlig hilsen
Per




2012-03-29
Spørgsmål fra   :  erling
Spørgsmål   :  paneret medisterpølse
I opskriften indgår bl.a   :  kogt medister vendt i æg og sennep og rasp ? med stuet ærter og gulerødder ?
Bemærkninger   :  


Svar til erling   :  
Hej Erling

Paneret medister har vi aldrig prøvet, men vi har en opskrift på medister her som på nær paneringen svare til det du ønsker. Du kan så piske æg og sennep sammen, og vende den kogte medister i dette inden du vender den i rasp, og så ellers følg opskriften her.

Medister

Opskrift på stuvede ærter og gulerødder får du her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-03-29
Spørgsmål fra   :  Erling Kaiser
Spørgsmål   :  skinæg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Erling Kaiser   :  
Hej Erling

Mon ikke det er Skidenæg du tænker på?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-03-29
Spørgsmål fra   :  k.s.gravesen
Spørgsmål   :  chokoladekage m-p-tærte
I opskriften indgår bl.a   :   en saftig og lækker chokoladekage m-/p-tærte lag
Bemærkninger   :  
Har smagt den til " mad & mode der var en bager m/ smagsprøver! Det var pragtfuld UHM K.S.GRAVESEN

Svar til k.s.gravesen   :  
Hej k.s.gravesen

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på chokoladekage m-p-tærte.

Beklager meget
Per




2012-03-28
Spørgsmål fra   :  M. Mahmoud
Spørgsmål   :  Opskifter fra 1700/ 1800. hvad folk spiste denne gang i danmark
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har bruge for nogle opskrifer fra 1800 eller 1700. til undervisning påforhånd tak

Svar til M. Mahmoud   :  
Hej M. Mahmoud

Det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med.

Med venlig hilsen
Per




2012-03-26
Spørgsmål fra   :  Britta Christansen
Spørgsmål   :  Hamburgerryggryde
I opskriften indgår bl.a   :  Hamburgerryg, karry eller paprika. porre,rød og grøn peber, tomatpure, bouillion og fløde.
Bemærkninger   :  
Hej. Hvor er den blevet af? kan ikke finde den, når jeg søger efter den. Godt jeg har printet den ud engang. Det smager fantastisk. Har dog brugt den på 2. dagen af resterne, så den var ikke rå.

Svar til Britta Christansen   :  
Hej Britta

Mon ikke det er den opskrift som heder adventsgryde som du tænker på?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-03-25
Spørgsmål fra   :  Anette Dalegaard
Spørgsmål   :  broget mørbradgryde
I opskriften indgår bl.a   :  Svinemørbrad, champignons, cocktailpølser m.m.
Bemærkninger   :  
opskriften findes i Gutenberghus' (Hjemmets spisekort ) røde boks med opskriftskort. Gryderetter kort nr. 29

Svar til Anette Dalegaard   :  
Hej Anette

Det skulle være opskriften her?

Broget mørbradgryde

1 stor svinemørbrad
2 spsk. Smør
Salt
Peber
Paprika
1 grøn peberfrugt
250 g. champignon
1 dl. Suppe eller grønsagsvand
4 tomater
2 dl. Piskefløde
Kinesisk soya
1 ds. Cocktailpølser
10 fyldte oliven

Puds mørbraden af for hinder og sener og skær den i skiver. Brun dem hurtigt i smør, drys med salt. Peber og paprika på og læg dem i en serveringsgryde.

Brun ligeledes rensede champignon og strimlet peberfrugt og læg dem i gryden.

Kog panden af med suppe og piskefløde, smag til med krydderier og kinesisk soya og hæld afkoget i gryden. Lad den småsnurre i 10 minutter.

Tilsæt halve, flåede tomater, skivede oliven og cocktailpølser og varm det hele igennem.


Med venlig hilsen
Per




2012-03-23
Spørgsmål fra   :  hans
Spørgsmål   :  paprikasovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til hans   :  
Hej Hans

Hermed en opskrift på paprikasovs.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-03-23
Spørgsmål fra   :  Lotte Bechmann Olsen
Spørgsmål   :  Spørgsmål til Bankekødret
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan man fryse en bankekødret, hvis man har fået lavet alt formeget??? MVH Lotte Bechmann Olsen

Svar til Lotte Bechmann Olsen   :  
Hej Lotte

Det korte svar er ja.

Faktisk kan de fleste gryderetter fryse, det som kan give problemer er kartofler da de kan blive lidt underlige i fryseren.

Med venlig hilsen
Per




2012-03-22
Spørgsmål fra   :  bent røge
Spørgsmål   :  pilpilrejer
I opskriften indgår bl.a   :  rejer kogt i tomat
Bemærkninger   :  
vi rejser en del i spanien, hvor vi ofte på resturante kan få denne ret. nu vil min kone gerne vide hvordan denne ret laves

Svar til bent røge   :  
Hej Bent

Vi har en opskrift på Skaldyr i krydret tomatsauce som er spansk, måske det er den du søger?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-03-22
Spørgsmål fra   :  dorthe hansen
Spørgsmål   :  fransk dessert pandekager med karamel
I opskriften indgår bl.a   :  pandekager.Med en sauce af noget sukker,appelsinskal og andet ved jeg ikke.
Bemærkninger   :  


Svar til dorthe hansen   :  
Hej Dorthe

Desserten du beskriver lyder som crepes suzette. Pandekager som flamberes i en sauce lavet på appelsin, karamel, grand marnier og med hakkede mandler til (og evt. en flødeskum til). Du kan sagtens finde opskriften herinde, men ellers ligger der sikkert også mange på google.

Pernille




2012-03-22
Spørgsmål fra   :  sami
Spørgsmål   :  hjemmelavede lagekagerbund til fødselsdage uden hvede mel
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til sami   :  
Hej Sami

Hermed en opskrift på glutenfri lagkagebund.

Se opskriften her

Jeg mener vi har brugt en finax glutenfri melglanding til billedet på opskriften. det består jo af udvasket hvede, men opskriften beskriver at du kan bruge rismel i stedet, så det ville jeg da forsøge mig med, ellers er der jo jyttemel.

Med venlig hilsen
Per




2012-03-21
Spørgsmål fra   :  sonjaknudsen
Spørgsmål   :  en pladekage med æbler og uden sukker
I opskriften indgår bl.a   :  hej jeg har en plsdekage men må ikke komme melis i den har 4 æg og 250 gram melis og 250 gr mel og 4 æbler men ikke melis da jeg har fået sukkersyge
Bemærkninger   :  
håber at i kan finde noget sukkersødet som man må bruge mvh sonja

Svar til sonjaknudsen   :  
Hej Sonja

Hvis det er en kage du kender og som du synes om så ville jeg da skifte sukkeret ud med sødemiddel, faktisk kan du med Atwel og Perfect fit også undvære en del af fedtstoffet hvis du så tilsætter lidt fromage frais eller lignende. Eller du i første omgang bare skifter sukkeret ud.

Med venlig hilsen
Per




2012-03-21
Spørgsmål fra   :  Peter Kjærsgaard
Spørgsmål   :  Jeg vil gerne servere lammekølle til et selskab på 20 personer, men har kun én alm. ovn
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg vil gerne servere lammekølle til et selskab på 20 personer, men har kun én alm. ovn. Kan man stege i forvejen. Udskære senere og færdigstege?
Bemærkninger   :  
Det ville være dejligt at få en plan fra jer. Mvh Peter

Svar til Peter Kjærsgaard   :  
Hej Peter

Du kan stege lammekøllerne 3/4 færdige, udbene dem og stege dem færdig kort inden servering. Tiden for færdigstegning afhænger af størrelse og om hvor stegt du ønsker dem. Udbeningen kan ske lige inden de skal steges færdig.

Med venlig hilsen
Per




2012-03-20
Spørgsmål fra   :  sveskemus
Spørgsmål   :  Præstekrave
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det er en flødekage med lagkagebund, abrikos marmelade, flødeskum med valdnødder og der er sat marcipan rundt om og flødeskum på toppen med en valdnød

Svar til sveskemus   :  
Hej Sveskemus

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Præstekrave.

Med venlig hilsen
Per




2012-03-20
Spørgsmål fra   :  jonna østergaard
Spørgsmål   :  bageopskrifter med speltmel
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til jonna østergaard   :  
Hej Jonna

Søgefeltet "tøm køleskabet" som vi har øverst på kogebogen fungerer på den måde at du kan søge på en eller flere ingredienser som opskriften skal indeholde, og jeg har taget en søgning på speltmel som jeg vil sende til dig her, så er der da lidt forskelligt at kigge igennem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2012-03-20
Spørgsmål fra   :  Anne-Mari Riel
Spørgsmål   :  Pappardelle med oksekød i tern
I opskriften indgår bl.a   :  Bred båndspaghetti med oksekød i ter, hvidløg og et grønt drys jeg tror var persille m.m.
Bemærkninger   :  
Vi besøgte den Italienske restaurant Da Claudio på Frederiksberg, fik denne ret. Det var en drøm.

Svar til Anne-Mari Riel   :  
Hej Anne-Mari Riel

Det er stort set umuligt at ramme nøjagtig på andres opskrifter, og det kan faktisk sagtens være at de ikke en gang selv laver den ens hver gang.

Med venlig hilsen
Per




2012-03-20
Spørgsmål fra   :  Pia
Spørgsmål   :  Morgianes kylling
I opskriften indgår bl.a   :  Kylling og mange løg
Bemærkninger   :  
Oprindelig John Prices opskrift

Svar til Pia   :  
Hej Pia

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Morgianes kylling.

Beklager meget
Per


Knud Erik har nu delt sin version af opskriften, den kan ses her.

Se opskriften her

Per




2012-03-19
Spørgsmål fra   :  mie hammer
Spørgsmål   :  langtidstegte nakkekoteletter
I opskriften indgår bl.a   :  nakkekotelet
Bemærkninger   :  
læste en anmeldelse i Politiken i fredag fra bar`vin i Skindergade.

Svar til mie hammer   :  
Hej Mie

Jeg kan ikke lige se hvad dit spørgsmål er?

Er det opskriften fra skinnegade du søger, så kan vi desværre ikke hjælpe.

Med venlig hilsen
Per




2012-03-17
Spørgsmål fra   :  Solveig jeppesen
Spørgsmål   :  salt kartofler med dressing
I opskriften indgår bl.a   :  en dressing der hedder rød majo eller lignende med yuogurt cremfraise rød maynaise osv.
Bemærkninger   :  


Svar til Solveig jeppesen   :  
Hej Solveig

Det kunne lyde som karnariske kartofler, så det sender jeg en opskrift på her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-03-15
Spørgsmål fra   :  Leif
Spørgsmål   :  kayserschwarm
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg kunne godt tænke mig en opskrift på den dessert

Svar til Leif   :  
Hej Leif

Der er en opskrift der heder Kaiserschwarm, mon det er den du leder efter??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-03-14
Spørgsmål fra   :  steen bertelsen
Spørgsmål   :  armriddere
I opskriften indgår bl.a   :  daggammelt franskbrød lægges i mælk, vendes og lægges på panden efter at have været vendt i kanel og sukker
Bemærkninger   :  
er det rigtigt serveres med solbærsyltetøj på

Svar til steen bertelsen   :  
Hej Steen

Opskriften du søger må være den som heder Arme riddere.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-03-11
Spørgsmål fra   :  Hanne Schackinger
Spørgsmål   :  lufttørret oksekød med krydret ostefyld Lavet som ruller
I opskriften indgår bl.a   :  lufttørret oksekød med krydret ostefyld Lavet som ruller
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne Schackinger   :  
Hej Hanne

Det er formentlig bresaola du tænker på, ostefyldet kunne være så simpelt som en pikantost.

Med venlig hilsen
Per




2012-03-11
Spørgsmål fra   :  Leo Jensen
Spørgsmål   :  haiche
I opskriften indgår bl.a   :  rester af oksesteg
Bemærkninger   :  
oksesteg og sovsen hakkes igennem og tilføre nogle ting det heder haishe

Svar til Leo Jensen   :  
Hej Leo

Det må næsten være Hachis du tænker på?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-03-09
Spørgsmål fra   :  tarzan55
Spørgsmål   :  malakoffpølse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til tarzan55   :  
Hejsa

Vi har en opskrift på Malakoff pølse, som godt nok stammer fra en professionel slagter, men håber du kan bruge den som den er eller omforme den til alm. køkken.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-03-09
Spørgsmål fra   :  Helle Høst
Spørgsmål   :  Risotto med rosenkål
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg så en opskrift i et Femina hvor der var en opskrift med risotto og rosenkål. Kan I hjælpe mig med opskriften da vi er glade for rosenkål. Med venlig hilsen Helle
Bemærkninger   :  


Svar til Helle Høst   :  
Hej Helle

Jeg har fundet opskriften frem til dig på Feminas hjemmeside.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-03-06
Spørgsmål fra   :  Geraldine. Balle
Spørgsmål   :  amerikansk kur
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Geraldine. Balle   :  
Hejsa

Mon ikke det er suppekuren du tænker på, den går under flere forskellige navne, men jeg har fundet en opskrift frem til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-03-06
Spørgsmål fra   :  Tove Andersen
Spørgsmål   :  pate
I opskriften indgår bl.a   :  gerne flere opskrifter med soyabønner
Bemærkninger   :  
glutenfri opskrifter

Svar til Tove Andersen   :  





2012-03-06
Spørgsmål fra   :  andreas rubin
Spørgsmål   :  mexikansk svine mørbrad i hvid chokoladesovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til andreas rubin   :  
Hej Andreas

Det er ikke en opskrift vi kender eller har mulighed for at finde frem til ud fra denne beskrivelse.

Beklager meget
Per




2012-03-05
Spørgsmål fra   :  Dorthe Brøgger-Jensen
Spørgsmål   :  Choko marcipan is uden sukker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Da min mand har sukkersyge mangler vi lidt flere opskrifter på diabetiker mad , kage og deserter

Svar til Dorthe Brøgger-Jensen   :  
Hej Dorthe

Vi har en kategori med diabetesopskrifter som jeg vil sende dig et link til her.

Se diabetesopskrifter her

Som diabetiker behøver du faktisk ikke undgå sukker helt, lidt sukker er ok, og faktisk er hvidt brød og fedt næsten lige så slemt. Jeg er ikke 100% inde i stoffet, så skal ikke kloge mig alt for meget.

Under diabetes opskrifterne er der en opskrift på flødeis som er uden sukker, men både marcipan og chokolade indeholder sukker, så med mindre at du finder sukkerfrie versioner af disse så vil opskriften stadig være med sukker.

Med venlig hilsen
Per




2012-03-03
Spørgsmål fra   :  wenneberg
Spørgsmål   :  fæørsk æblekage
I opskriften indgår bl.a   :  rå revne æbler med marengslåg og karamel
Bemærkninger   :  


Svar til wenneberg   :  
Hej Wenneberg

Vi har en opskrift her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-03-02
Spørgsmål fra   :  Jane Jensen
Spørgsmål   :  Tverstedkage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Tilbage i 2011 var der en, der søgte efter opskrift på en Tverstedkage. Per foreslog, det var en smørkage, men jeg tror, det er denne, for der er ikke kanel i en smørkage:

Kanelsnegle på cremebund
En luksusudgave af de traditionelle snegle!

Mængde/antal pers: 12 stk.

Ingredienser:
200 g margarine
2 dl mælk
100 g gær (2 pk)
2 æg
1 tsk salt
2 spsk sukker
600 g mel

Remonce:
150 g margarine
150 g brun farin
1 tsk kanel

Creme:
2 æggeblommer
4 spsk sukker
4 dl mælk
2 spsk mel
2 tsk vanillesukker

Fremgangsmåde:
Smelt margarine og afkøl den. Imens lunes mælken, og gæret udrørers heri. Herefter æltes alle ingredienserne godt sammen, og sættes til hævning til dobbelt størrelse i ca. 15 min.

1/3 af dejen rulles ud, så den måler ca. 30x20 cm., passende til bunden af en lille bradepande. Pladen skal være ca. 1 cm tyk. Lægges over i bradepanden.

Ingredienserne til remonce røres sammen ved lav varme i en gryde. Afkøl den let, og smør ca. 4 spsk af remoncen ud på hele fladen i bradepanden. Det skal bare være et tyndt lag.

Cremen koges op i en gryde, og koges et par minutter under kraftig piskning, for at få en fyldig konsistens. Bredes ud på dej -og remoncefladen i bradepanden.

Den resterende dej rulles ud (ca. 60x20), og den resterende remonce smøres ud på hele fladen i et jævnt tyndt lag. Rul dejen fra den smalle side, og skær rullen ud i 12 lige store stykker. De 12 snegle lægges oven på cremen i bradepanden, og stilles til hævning i 30 min.

Pensles med æg og bages på midterste ovnrille ved 220 grader ca. 15 min.

Efter afkøling pyntes kagen med glasur.

Svar til Jane Jensen   :  





2012-03-01
Spørgsmål fra   :  Lone
Spørgsmål   :  skomagerens lune smørrebrød
I opskriften indgår bl.a   :  ristet toast, div. grøntsager, æggemasse, skinke/bacon
Bemærkninger   :  
æggemasse m. grønt oven på toast, gratineres i ovn - smager skønt

Svar til Lone   :  
Hej Lone

Det er ikke en opskrift som vi kender, og faktisk så lyder det jo til at du har det meste af opskriften selv? hvad mangler du?

Med venlig hilsen
Per




2012-03-01
Spørgsmål fra   :  Else-Marie Bak
Spørgsmål   :  butternutrelish el. syltede butternutsquash
I opskriften indgår bl.a   :  butternutsquash, chili
Bemærkninger   :  
Jeg har set opskriften i et madblad hos lægen i dag, men kunne ikke komme til at tage en kopi, desværre!!

Svar til Else-Marie Bak   :  
Hej Else-Marie Bak

Jeg kender faktisk ikke butternutsquash, men mon ikke den minder så meget om alm. squash at du vil kunne bruge opskrifter på disse?

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2012

Se spørgsmålene for februar 2012

Se spørgsmålene for marts 2012

Se spørgsmålene for april 2012

Se spørgsmålene for maj 2012

Se spørgsmålene for juni 2012

Se spørgsmålene for juli 2012

Se spørgsmålene for august 2012

Se spørgsmålene for september 2012

Se spørgsmålene for oktober 2012

Se spørgsmålene for november 2012

Se spørgsmålene for december 2012