|
Spørgsmål efter opskrift
2010-03-31 Spørgsmål fra : Mark Brailey Spørgsmål : Schweitzer Kringler I opskriften indgår bl.a : Mørdej og Butterdej kringle dryst med sukker og bagt i ovn Bemærkninger :
Svar til Mark Brailey : Hej Mark
Vi har ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift på Schweizer kringler, men er det ikke blot at rulle en mørdej ud, lægge butterdej over og så skære dejen ud i passende strimler.
Formes til kringler som pensles med sammenpisket æg og drysses med sukker.
Bages ved 200-220 grader C alm. ovn til de er lysebrune.
Med venlig hilsen
Per
2010-03-30 Spørgsmål fra : jytte Spørgsmål : ved ikke I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hej
jeg har engang fået nogle karamelliseret bønner eller sådan noget til morgen mad jeg ville gerne vide hvordan man laver dem................HJÆLP
Svar til jytte : Hej Jytte
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på karamelliseret bønner.
Beklager meget
Per
2010-03-29 Spørgsmål fra : sonja nielsen Spørgsmål : mørebradgryde I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til sonja nielsen : Hej Sonja
Vi har en del mere eller mindre forskellige opskrifter på mørbradgryde som jeg vil sende et link til dig på.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-28 Spørgsmål fra : Birgitte Dardecker Spørgsmål : har fået et glas med Tempe. Men kender ingen opskrift I opskriften indgår bl.a : Tempe. har fået et glas med Tempe. Men kender ingen opskrift Bemærkninger :
Svar til Birgitte Dardecker : Hej Birgitte
Jeg har ikke tidligere hørt om tempe, så jeg kender det ikke, og kan derfor ikke hjælpe dig.
Beklager meget
Per
2010-03-26 Spørgsmål fra : ole rosenquist Spørgsmål : brødcrutoner I opskriften indgår bl.a : små tern af daggammelt brod stegt i ovn eller på pande i olie med hvidløg Bemærkninger :
Svar til ole rosenquist : Hej Ole
Hermed en opskrift på brødcroutoner.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-24 Spørgsmål fra : hans jensen Spørgsmål : hønseconsomme I opskriften indgår bl.a : trøffel Bemærkninger :
Svar til hans jensen : Hej Hans
Vi har en opskrift på consomme celestine som godt nok er lavet på okse, men samme fremgangsmåde kan bruges til hønsecomsomme.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-24 Spørgsmål fra : inge Spørgsmål : ved ikke I opskriften indgår bl.a : backelau Bemærkninger : har købt backelau( ligner klipfisk) i Spanien
aner ikke hvordan jeg skal tilberede det.
Svar til inge : Hej Inge
Vi har nogle opskrifter på Bacalhau som jeg mener er spansk klipfisk.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-24 Spørgsmål fra : jens ole rosthøj Spørgsmål : italinsk moccakage-tiramisu I opskriften indgår bl.a : dessertforslag Bemærkninger : fra kokken og jomfruen jeg vil grene opskrift på moccakage.
hilsen jens ole rosthøj
Svar til jens ole rosthøj : Hej Jens Ole
Jeg ved ikke om jeg forstår dit spørgsmål korrekt, men som jeg læser det ønsker du en opskrift på tiramisu som stammer fra kokken og jomfruen?
Det kan jeg ikke hjælpe dig med.
Prøv evt. at kig ind på vore opskrifter på tiramisu.
Se tiramisuopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-23 Spørgsmål fra : Per Erik Pedersen Spørgsmål : Kikærter, Nanbrød I opskriften indgår bl.a : Kikærter, Nanbrød Bemærkninger : Efter en Feminaopskrift antagelig fra februar i år, lavede jeg en ret. Jeg husker ikke navn, og af ingridienserne er jeg kun sikker på ovennævnte, men jeg husker at min kone var ret vild med maden den dag. Har I opskriften?
Svar til Per Erik Pedersen : Hej Per Erik
Det kan være utroligt meget forskelligt, men jeg har ikke rigtigt noget bud på en opskrift.
Beklager meget
Per
2010-03-23 Spørgsmål fra : Gunnar Hjort Spørgsmål : ved ikke I opskriften indgår bl.a : La-terrine-de-chez-nous.
Les-confits-de-manchons-de-canard -du-perigord.
Le-bloc-de-foi-gras-de-canar
Le-terrine-de-canard-a-l-ancienne
Trøfler
Bemærkninger : Har købt disse ting under ferie i Frankrig, men aner ikke hvad jeg kan lave med det,er der nogen med gode ideer til en eller flere retter
Svar til Gunnar Hjort : Hej Gunnar
Nu er mit franske ikke det bedste, men de ting du nævner er vist nogle helfabrikata som du kan servere som forret som de er med en blandet salat og evt. portvinssky.
Med venlig hilsen
Per
2010-03-22 Spørgsmål fra : Margit Koudal Spørgsmål : dressing til torskefad I opskriften indgår bl.a : mayonaise-cremefraice-tomatpure-gin-revet peberrod Bemærkninger : skal lave retten til en ældre mands fødselsdag, han har sejlet på de syv have, vi vil rigtig gerne opfylde hans ønske
Svar til Margit Koudal : Hej Margit
Det ligner at du har opskriften så jeg kan ikke se hvad spørgsmålet er?
Med venlig hilsen
Per
2010-03-22 Spørgsmål fra : jef Spørgsmål : röstis I opskriften indgår bl.a : jeg kan godt tænke mig at lave röstis fra bunden Bemærkninger :
Svar til jef : Hej Jef
Jeg har fundet kokkens opskrift frem til dig, så håber jeg blot at du vil synes om den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-22 Spørgsmål fra : kjeld hougaard Spørgsmål : kold suppe paa gronne aerter I opskriften indgår bl.a : kold suppe paa gronne aerter Bemærkninger : min PC har ikke de rette bogstaver
Svar til kjeld hougaard : Hej Kjeld
Jeg har fundet en opskrift frem på grønærtesuppe som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-21 Spørgsmål fra : Søren Jensen Spørgsmål : Krondyr I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hejsa
Jeg står og skal lave en god middag et vennepar, og har fået nogen krondyr bøffer, men hvordan laves de, og hvad serverer man som forret og evt som dessert?
På forhånd mange tak
Søren jensen
Svar til Søren Jensen : Hej Søren
Jeg har fundet en opskrift frem på medaillon af krondyr som kunne være et forslag.
Se opskriften her
Forretten kunne være Lakse capaccio
Og Tiramisu til dessert.
Med venlig hilsen
Per
2010-03-21 Spørgsmål fra : Irene Schou Spørgsmål : Bucetta I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Irene Schou : Hej Irene
Jeg har fundet en opskrift frem på brucetta som jeg håber er det du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-18 Spørgsmål fra : Pia Strauss Spørgsmål : myntedressing I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : på indiske restaurenter får man en myntedressing til foretterne, men jeg kan ikke finde den nogle steder?
Svar til Pia Strauss : Hej Pia
Det er formentlig yoghurt rørt med hakket mynte og evt. lidt chili.
Med venlig hilsen
Per
2010-03-18 Spørgsmål fra : Rikke Stougaard Spørgsmål : osso buco med kartoffelmos I opskriften indgår bl.a : margarine, osso buco, paprika merian, gulerødder, oksebouillon, tomat, piskefløde tomatpure Kartofler sødmælk Bemærkninger :
Svar til Rikke Stougaard : Hej Rikke
Hermed en opskrift på osso buco.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-17 Spørgsmål fra : Aase Brandt Spørgsmål : sukkerfri æblekagerasp I opskriften indgår bl.a : sukkerfri æblekagerasp Bemærkninger :
Svar til Aase Brandt : Hej Aase
Når jeg har lavet æblekage til diabetikere, har jeg med succes benyttet Fibersund istedet for almindelig rasp.
Mvh Hanne
2010-03-17 Spørgsmål fra : Jette Spørgsmål : Roxy kage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Er der noger der har en opskrift på roxy kage?
Svar til Jette : Hej Jette
Det er en kage vi er blevet spurgt om før, så nu fik vi taget os sammen til at afprøve en gammen opskrift på en kagebund, resten er ud fra en grov beskrivelse og hukommelse fra gamle dage.
Vi håber den er rigtig, men hvis du kender den og har smagt den kan det jo være at du kan kommentere opskriften om den er helt rigtig.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
Altså - mener at et lagkagestykke med chokoladekrymmel på siderne er det samme som en Roxy-snitte/kage.
Man møder den i en anden forklædning, som en marcipanroulade - både cremen og syltetøjet er det samme og lagkagebunden( den tynde udgave ) - bageren i Bramdrupdam v- Kolding laver den. Men den førstnævnte kan man få hos bageren i Frederikssund på gågaden. Vi har svært ved at finde den overhovedet nogen steder - og vores store voksne drenge synes bare den er den bedste konditorkage - og det syntes jeg også i min barndom i 60 erne og stadigvæk
2010-03-17 Spørgsmål fra : vita elneff Spørgsmål : stuved kålrabie med kartofler I opskriften indgår bl.a : mælk mel Bemærkninger :
Svar til vita elneff : Hej Vita
Hermed en opskrift på svuvet kålrabi.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-17 Spørgsmål fra : chrisengholm Spørgsmål : Salat til Kylling på cremet porrebund I opskriften indgår bl.a : 2-3 slags forskellige salater
Majs
Avocado
mango
rå asparges
stegte pinjekerner
cherrytomater Bemærkninger : Til opskriften "Kyllingefilet på cremet porrebund" som var med i denne uges madplan, var et tip om en salat med ovenstående ingredienser. Den smagte rigtig godt, så derfor kunne jeg godt tænke mig hvis den blev oprettet som en selvstændig opskrift, så jeg kan tilføje den til min brugerkogebog.
Svar til chrisengholm : Hej Chris
Jeg kan godt se tippet, men da der ikke er nogen mål på synes jeg måske ikke det er så relevant at oprette den som selvstændig opskrift.
Hvis du har lyst skal du være meget velkommen til at indsende den som opskrift.
Med venlig hilsen
Per
2010-03-16 Spørgsmål fra : anette guldmann Spørgsmål : confit de poule I opskriften indgår bl.a : kylling andefedt Bemærkninger : færdiglavet på dåse
Svar til anette guldmann : Hej Anette
Det er en confit de canard blot med kylling i stedet for and.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-15 Spørgsmål fra : Ann Esther Thomsen Spørgsmål : kringler pri...prizles eller noget I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger efter en opskrift på nogle bestemte 'kringler' som man kan købe i USA. Måske en slags snack. De hedder noget med pri...prizles eller noget i den retning. :-)Håber I kan hjælpe. Venligst Ann Esther
Svar til Ann Esther Thomsen : Hej Ann Esther
Jeg mener den heder Pretzels og er en saltkringle.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-14 Spørgsmål fra : lone husen Spørgsmål : nutella I opskriften indgår bl.a : cacao palmin vanillie og? Bemærkninger : jeg har glemt en gammel opskrift på nutella den var fra Fyn er der nogle der kan hjælpe mig TAK
Svar til lone husen : Hej Lone
Cacao, palmin og vanille lyder ikke som nutella i mine øre, men hvis det er ingredienserne skal det hele formentlig blot smeltes sammen i en gryde.
Jeg har fundet en anden opskrift frem på nutella som du måske kunne bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-14 Spørgsmål fra : henrik arildsen Spørgsmål : Langtidsstegt lammeskulder I opskriften indgår bl.a : Langtidsstegt lammeskulder er en specialitet på Mallorca.
Jeg husker ikke enkeltheder om tilbehør samt hvorlænge den skal stege og hvordan.
Bemærkninger : Retten er tildels beskrevet i Berlingske Rejseliv s.34 og 35.søndag den 14. marts 2010.
Kan man overhovedet købe en sådan skulder i Danmark?
Svar til henrik arildsen : Hej Henrik
Selve opskriften kan jeg desværre ikke hjælpe med.
Men lammeskulder er det som kaldes for lammebov, og den kan du købe på frost i supermarkedet, jeg har set den i Superbest, men den kan også købes hos din lokale slagter.
Med venlig hilsen
Per
Hej Henrik
Ser dit spørgsmål nu. Du har nok fundet ud af noget imellem tiden, men ellers (fra en kok på restaurant Tauro i Puerto Rico):
Løg, hvidløg, gulerødder med skræl, laurbærblade, rosmarin, 2 glas hvidvin i bunden af et ildfast fad. Stegen drysses med salt, peber og lidt olie i ovnen på 160-180 gr. Efter ca. 40 min. dækkes den med lammebouillon, vendes hver time. Efter 3½ time skulle den være fjong. Det var den ihvertfald på Gran Canaria :-)
Held og lykke.
Dorte
2010-03-12 Spørgsmål fra : Maria Spørgsmål : chokolade vulkan I opskriften indgår bl.a : æg,rørsukker, mørk chokolade, mel,smør( usaltet) chokolade trøffel æg, Bemærkninger : En chokoladekage hvor den er bagt på yder siden, men inde i kagen flyder det med chokolade.
Svar til Maria : Hej Maria
Her er opskriften med chokolade vulkaner,som jeg fandt på "til middag hos'" hjemmeside. :)
3 hele æg
• 3 æggeblommer
• 4 spsk rørsukker
• 170 g mørk chokolade, mindst 70% kakao
• 140 g usaltet smør
• 8 spsk hvedemel
• 6 chokolade trøfler
• Vanilieis eller flødeskum til servering
Fremgangsmåde:
• Forvarm ovnen til 390 º F.
• Put æg, æggeblommer og sukker i en stor skål og pisk med et håndmixer i 8 - 10 min indtil let og luftigt.
• Smelt chokolade og smør i vandbad.
• Fold forsigtigt mel i æggeblandingen. Vend en skefuld æg i den smeltede chokolade, derefter vendes forsigtigt chokolade i sammen med de resterende æg.
• Læg en skefuld af blandingen i hver af seks forme. Sæt en chokolade trøffel i midten af hver, og pas på ikke at skubbe den ned.
• Fordel resten af blandingen mellem formene så trøflen er dækket. Hver form bør være omkring 3 / 4 fyldt.
• Bages i 10 minutter eller indtil toppen er fast og begynder at stige, og knække
• Serveres med Hansen flødeis eller flødeskum
Mvh Freja
2010-03-11 Spørgsmål fra : Gitte Leth Pedersen Spørgsmål : Mælke og æggeallergi I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hej vi har datter på 9 mdr, som er allergisk for både mælk og æg, jeg er håbløs ide-tom og fortabt, vi skal vænne pigen til mad fremfor profylak og jeg ved sørme ikke hvad! venligst en trist mor
Svar til Gitte Leth Pedersen : Hej Gitte
Babymad gør vi ikke så meget i, så jeg tror ikke jeg kan hjælpe dig.
Men hvis du går ind under det menupunkt som heder udvidet søgning, så har du mulighed for at søge på allergi over for både mælk og æg, og så vises der opskrifter uden disse.
Men det er nok til stører børn og voksne.
Se udvidet søgning her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-10 Spørgsmål fra : sanne Spørgsmål : har fået en suppe i polen(zurek) drn blev serveret i skål bagt af brød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : har fået en suppe i polen(zurek) drn blev serveret i skål bagt af brød. brødet var udhulet. Vil meget gerne have opskriften på sådan et brød....
Svar til sanne : Hej Sanne
Det har ikke været muligt at finde frem til det ønskede brød til servering af suppe.
Beklager meget
Per
2010-03-10 Spørgsmål fra : Ole Larsen Spørgsmål : Bikuber I opskriften indgår bl.a : Marengs, flødeskum og chokolade Bemærkninger : Da jeg var barn kunne man købe en bikube hos bageren/konditoren. Har søgt på nettet. Findes disse mere og hvordan laver man dem?
Svar til Ole Larsen : Hej Ole
Du skulle såmænd blot have søgt på bikube i ental, jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-10 Spørgsmål fra : Birgith Spørgsmål : franskbrød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Søger en opskrift, hvor der ikke bliver brugt hvedemel eller majsmel - findes det ?
Svar til Birgith : Hej Birgith
Jeg har fundet en opskrift frem på glutenfrit franskbrød som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-10 Spørgsmål fra : kis43 Spørgsmål : Franske Macarons I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til kis43 : Hej Kis
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Franske Macarons.
Beklager meget
Per
2010-03-09 Spørgsmål fra : Gitte Strøm Spørgsmål : 3 timers bagning til hele ugen I opskriften indgår bl.a : mandelessens og tesukker Bemærkninger : Hej
en gang i 80'erne fik jeg en opskrift hvor man i løbet af ca. 3 timer kunne bage til hele ugen, desværre har jeg midstet den jeg mener den havde overskriften møllerens...
ud over hvedebrød, var der småkager med romglasur og en tekage hvor der bl.a. indgik sukker, æg og mandelessens
kagen var drysset med tesukker
jeg brugte opskrifterne til vores bryllup i 88 men har midsten den kan nogen hjæpe
Svar til Gitte Strøm : Hej Gitte
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på 3 timers bagning til hele ugen.
Beklager meget
Per
2010-03-09 Spørgsmål fra : Steen Spørgsmål : Porcheta. I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : så det var noget Brdr. price ville lave på tv
Svar til Steen : Hej Steen
Jeg har fundet opskriften frem til dig på DR.
Med venlig hilsen
Per
2010-03-09 Spørgsmål fra : francie sørensen Spørgsmål : lakrids i brød I opskriften indgår bl.a : Hvordan og hvilken form af lakrids bruger man i brød? Evt. oven på eller i. Bemærkninger : Mia Reesen siger i en tv. udsendelse at hun kommer lakrids oven på hendes hjemmebagte brød
Svar til francie sørensen : Hej Francie
Det må næsten være lakridspulver hun bruger.
Jeg har ikke set udsendelsen, men du skriver citat fra Mia Reesen at hun kommer det oven på, sååå.
Med venlig hilsen
Per
2010-03-09 Spørgsmål fra : Emil Vejsig Hansen Spørgsmål : Kogt kalveculotte med kappers I opskriften indgår bl.a : Kappers, årstidens grønsager Bemærkninger : Set Femina i sommeren 2009
Svar til Emil Vejsig Hansen : Hej Emil
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Kogt kalveculotte med kappers.
Beklager meget
Per
2010-03-08 Spørgsmål fra : Anna Lise Lauridsen Spørgsmål : Kødtimboul I opskriften indgår bl.a : hakket oksekød hakket løg grønpepper rasp karry,salt,pepper æg mælk Bemærkninger :
Svar til Anna Lise Lauridsen : Hej Anna Lise
Det kunne være kødtimbale du tænker på?
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-05 Spørgsmål fra : anna binder Spørgsmål : skinkesalat I opskriften indgår bl.a : kogt ris,skinke i strimler løg i tern,creme fraiche og maynaise,husblas, hårdkogte æg Bemærkninger :
Svar til anna binder : Hej Anna
Jeg ved ikke lige med husblassen, hvad den gør i en salat, der må jo ikke komme ret meget i før den begynder at stivne og nærmere bliver en rand.
Vi har nogle opskrifter på skinkesalat UDEN husblas som jeg vil sende dig et link til her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-04 Spørgsmål fra : Tove Olsen Spørgsmål : skrammel æg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Tove Olsen : Hej Tove
Det må næsten være Scrambled eggs du mener, det er blot et andet navn for røræg.
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-03 Spørgsmål fra : Anne-Marie Kristoffersen Spørgsmål : Coq van I opskriften indgår bl.a : Kylling i rødvinslage i ca. 1 døgn
derefter steges i stegegryde med urter?????
Bemærkninger :
Svar til Anne-Marie Kristoffersen : Hej Anna-Marie
Det må være Coq au vin du tænker på, jeg mener ikke den plejer at blive marineret i rødvinen, men det kan du jo vælge at gøre, du kan så marinere grønsagerne med også.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-03 Spørgsmål fra : karoline wolff kristensen Spørgsmål : kager til mange I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til karoline wolff kristensen : Hej Karoline
Jeg har ingen ide om hvad du har i tankerne med hensyn til kage??
Med venlig hilsen
Per
2010-03-03 Spørgsmål fra : christa nissen Spørgsmål : vildsvinfars retter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til christa nissen : Hej Christa
Vi har nogle enkelte opskrifter med vildsvinefars som jeg vil sende et link til her.
Se vildsvinefarsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-02 Spørgsmål fra : herdis pedersen Spørgsmål : galetboller I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til herdis pedersen : Hej Herdis
Jeg har fundet en opskrift frem på galleteboller som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-02 Spørgsmål fra : bodil skov Spørgsmål : hønsekød og aspars fyld til tartelet I opskriften indgår bl.a : hønsekød og aspars fyld til tartelet Bemærkninger :
Svar til bodil skov : Hej Bodil
Hermed en opskrift på høns og asparges i tarteletter.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-02 Spørgsmål fra : Flemming Hansen Spørgsmål : Tranebærrand I opskriften indgår bl.a : Tranebær, evt. med stivelse ? Bemærkninger :
Svar til Flemming Hansen : Hej Flemming
Vi har faktisk så sent som i sidste uge udviklet en opskrift på tranebærrand som jeg vil sende til dig her, så håber jeg bare du vil synes om den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-03-01 Spørgsmål fra : Chokoladekage med kokos/choko-fyld Spørgsmål : drømmekage (mørk udgave) I opskriften indgår bl.a : ??? Bemærkninger : søger opskrift!!!
Svar til Chokoladekage med kokos/choko-fyld : Hej Heidie
Den mørke drømmekage mener jeg går under navnet DEN DU VE NOK, så den vil jeg sende dig en opskrift på her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
|