|
Spørgsmål efter opskrift
2008-03-31 Spørgsmål fra : Helga Begtrup Spørgsmål : timirasu I opskriften indgår bl.a : mascarpone ladyfingers Bemærkninger :
Svar til Helga Begtrup : Hej Helga
Du har lige fået byttet lidt rundt på bogstaverne, opskriften heder rigtig tiramisu.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-31 Spørgsmål fra : DORTE LARSEN Spørgsmål : KAJKAGER I opskriften indgår bl.a : GRØN MARSIPAN Bemærkninger :
Svar til DORTE LARSEN : Hej Dorte
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kajkager.
Beklager meget
Per
2008-03-31 Spørgsmål fra : Inger-Lise Nielsen Spørgsmål : Pif paf puf kager I opskriften indgår bl.a : Pif paf puf
Marsbar
Bemærkninger :
Svar til Inger-Lise Nielsen : Hej Inger-Lise
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Pif paf puf kager.
Beklager meget
Per
2008-03-30 Spørgsmål fra : Helen Gabel Spørgsmål : fedtfattig mad med skinkehak I opskriften indgår bl.a : fedtfattig mad med skinkehak Bemærkninger :
Svar til Helen Gabel : Hej Helen
Det er ikke muligt at søge efter skinkehak og fedtfattig, men hvis du går ind under menupunktet opskrifter og her vælger ingredienser, så kan du finde hakket flæskekød under svinekød, og her er der i hvert fald nogle fedtfattige opskrifter som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-29 Spørgsmål fra : annette Gabrielsson Spørgsmål : mørning af oxkød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til annette Gabrielsson : Hej Annette..
Hvis dit kød er vacumpakket kan du lade det ligge 2-3 uger i køleskabet fra slagte tidspunktet. Hvis du skal mørne kød på kortere tid kan du lade det ligge i kernemælk eller øl i 24 timer på køl, når de 24 timer er gået tager du kødet op og skylder det. Kærnemælken / øllet du har brugt ser ikke lækkert ud bag efter, men det virker super godt.
Mvh. Peter
Hej Annette.
Normalt mørner du friskslagtet oksekød ved at hænge det i kølerum ved +2-4 grader i op til 10 dage. prøv med en finget i enden af filleten der må ikke være for stor modstand ved at stikke fingeren i.
God fornøjelse det er ikke så svært Filet og inderlår skal have korter tid end yderlår.
Med venlig hilsen
jarex
2008-03-29 Spørgsmål fra : Peter Spørgsmål : Grillpølse / medister I opskriften indgår bl.a : Hej med jer.. Tusinde tak for en super god hjemmeside.. den har redet min ære i køkkentet mange gange :-)
Jeg vil høre om I har en opskrift på hjemelavede grill pølser / medister. Jeg er mest intresseret i noget der er fedt fattigt, men det er naturligvis også vigtigt at det smager godt.
Jeg har selv et pølsehorn og fundet en slagter der sælger tarme ( det gør de vel egentlig alle sammen) Jeg vil også gerne vide hvis i kender et sted hvor man kan købe "kunstige tarme" da det vil gøre det noget nemmere for resten af familien at spise det.
Jeg takker endnu en gang for en super hjemmeside som bliver brugt flittigt her i huset.
mvh.
Peter Bemærkninger :
Svar til Peter : Hej Peter
Vi har en del forskellige pølseopskrifter, men lige hvor gode de forskellige er til grill kan jeg desværre ikke svare på.
Du finder opskrifterne under menupunktet opskrifter, herefter retter og pålæg.
Det er måske ikke det rigige sted at den ligger efterhånden, men i starten var det mest spegepølse og lignende.
Se pølseopskrifter her
Jeg vil tror at du kan købe kunsttarme samme sted, eller bestille dem ved slagteren.
Med venlig hilsen
Per
2008-03-29 Spørgsmål fra : bjarne westergaard Spørgsmål : creme boulie I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : dette er en dessert
Svar til bjarne westergaard : Hej Bjarne
Tror det er creme brulee du tænker på, så det har jeg fundet en opskrift frem på her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-28 Spørgsmål fra : Kaj Kristensen Spørgsmål : Tilberedning af Dyrehals I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Kaj Kristensen : Hej Kaj
Hvis du går ind under menupunktet opskrifter, og her ingredienser, så finder du rådyr lidt nede på listen, her er opskrifterne delt op efter de forskellige stykker.
Se rådyropskrifter her
Rådyrhals kan du også udbene og bruge som småkød eller fars, og hvis du stadig savner inspiration kan du prøve at kigge på opskrifterne for dådyr eller kronhjort.
Med venlig hilsen
Per
2008-03-28 Spørgsmål fra : grethe j nielsen Spørgsmål : pålægslagkage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til grethe j nielsen : Hej Grethe
Vi har fået flere spørgsmål efter pålægslagkage, men vi har desværre ingen desideret opskrift på dette.
Jeg har nu skrevet lidt på en opskrift (mest brødet) og håber at der fremover vil komme kommentare til opskriften med nærmere beskrivelse.
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-27 Spørgsmål fra : leif jørgensen Spørgsmål : thimasu kage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til leif jørgensen : Hej Leif
Jeg har fundet en opskrift frem på tiramisu som det heder, håber det er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-27 Spørgsmål fra : Kirsten Hansen Spørgsmål : forlorenskinke I opskriften indgår bl.a : hakket svinekød. skinke evt. røget. mel æg mælk havregryn løg Bemærkninger : Laves som farsbrød
Svar til Kirsten Hansen : Hej Kirsten
Jeg har fundet en opskrift frem på forloren skinke som jeg håber svarer til dine forventninger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-27 Spørgsmål fra : Lene Spørgsmål : Æblekage med buddingepulver I opskriften indgår bl.a : æblerr, buddingepulver, nødder/mandler Bemærkninger : Det var en opskrift, der var på en melpose da jeg var barn. Jeg kan også huske at den var som reklame i bladene. Det var en slags æblekage, hvor man rørte buddingepulveret sammen og så hældte det over dejen, inden den kom i ovnen.
Svar til Lene : Hej Lene
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på æblekage med budingpulver, men vi har en opskrift på creme-æblekage som måske kunne minde om den du efterlyser.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-26 Spørgsmål fra : rikke albert Spørgsmål : bananblomstsalat I opskriften indgår bl.a : I Vietnam fik fik bananblomstsalat.Den var syrlig med ristede peanuts på. Kender nogen en opskrift? Bemærkninger :
Svar til rikke albert : Hej Rikke
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på bananblomst salat.
Beklager meget
Per
2008-03-25 Spørgsmål fra : Sarah Spørgsmål : Banantærte I opskriften indgår bl.a : formentlig mørdej, creme med vanilie( måske er det en remonce), bananer i og så flettet dej hen over. Der er IKKE mandler, kanel eller lign. i. Bemærkninger : Mener, at det er en gammel opskrift fra samleserien fra "Chefkokken" man samlede i en plastikkasse for 20-30 år tilbage. Det var min mor der samlede, men har nu smidt opskrifterne ud. Hun er sikker på, at den banantærte jeg tænker på, som hun har bagt til mig, er fra denne samling.
Svar til Sarah : Hej Sarah
Vi har fået tilsendt denne opskrift som godt nok heder rungstedtærte, men den indeholder i hvert fald bananer som du har beskrevet.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-25 Spørgsmål fra : carl ratfelder Spørgsmål : tateleter I opskriften indgår bl.a : fyld til tateleter Bemærkninger :
Svar til carl ratfelder : Hej Carl
Hvis du klikker på menupunktet opskrifter, og her på retter og så forretter, så finder du et punkt med tarteletter og her er der en masse forskellige opskrifter som jeg håber du vil syntes om.
Se tarteletopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-25 Spørgsmål fra : ann sophie Spørgsmål : desserter fra gambia I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : det skal være desserter fra gambia eller afrika
Svar til ann sophie : Hej Ann Sophie
Vi har desværre ingen dessertopskrifter fra gambia eller afrika generelt.
Beklager meget
Per
2008-03-24 Spørgsmål fra : Karen Bertelsen Spørgsmål : Creolerkylling. I opskriften indgår bl.a : En opskrift med kylling og bla. Champignon, jeg tror også der var små grønne ærter i. Bemærkninger : Det er en ret jeg engang har fået til en fest for ca. 25 år siden.
Den var lavet i en bradepande og kyllingerne var parterede. jeg savner den til en sommerfest hvor vi skal være mange.
Svar til Karen Bertelsen : Hej Karen
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på creollerkyling, men prøv at kigge på vore øvrige opskrifter på creolske opskrifter, måske der er en anden opskrift du kan bruge?
Se creoleropskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-24 Spørgsmål fra : Vivi Jensen Spørgsmål : Citrusmarineret rødtunge I opskriften indgår bl.a : lime, puddersukker, flormelis og vand Bemærkninger :
Svar til Vivi Jensen : Hej Vivi
Vi har ikke en opskrift på citrusmarineret rødtunge, men fremgangsmåden må være noget lignende dette.
Læg fisken i et fad, drys med pudersukker og limskal, pres limesaft over og lad dette trække 2-3 timer, vend fisken ind i mellem.
Mener ikke det er nødvendigt med to slags sukker.
Med venlig hilsen
Per
2008-03-24 Spørgsmål fra : esther pedersen Spørgsmål : fiberrig kost I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til esther pedersen : Hej Esther
Vi har ikke en kategori med fiberrig kost som jeg kan sende til dig.
Og jeg har ikke nok viden til at råde dig omkring fiberig kost.
Du kan prøve at kigge på fødevarestyrelsens liste med fødevare og hvad de forskellige ting indeholder.
Se listen her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-23 Spørgsmål fra : Jytta Ebbesen Spørgsmål : Forårslagkage I opskriften indgår bl.a : Maringsbund Bemærkninger : Det jeg har hørt om den er at der er marings bund
Svar til Jytta Ebbesen : Hej Jytta
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg tror er opskriften du søger.
Se forårslagkageopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-22 Spørgsmål fra : Jytte Hansen Spørgsmål : Vanillie syltede rosiner I opskriften indgår bl.a : Dette er en alm rosin som er syltede i noget med vanillie.
Bemærkninger : Jeg har købt nogle i en indvandre butik i Holbæk. dette smager rigtig godt, derfor ville jeg selv prøve om man evt kunne lave dem selv.
Hej Jytte
Jeg kender ikke disse syltede rosiner og spekulere på om de er sursyltede eller sødsyltede, det er ligesom de 2 muligheder jeg lige kan se.
Svar til Jytte Hansen : Hej Jytte
Jeg fik mailen med mit suplerende spørgsmål tilbage da der var fejl i adressen, og da jeg ikke ved om det er surt eller sødt du leder efter er det meget svært at svære på dit spørgsmål.
Med venlig hilsen
Per
2008-03-22 Spørgsmål fra : Kjeld Lundtofte Spørgsmål : Vildnad, ovnstegt I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kan det lade sig gøre at stege vildænder i ovnen og i så fald hvor længe skal de have.
Hilsen
Kjeld
Svar til Kjeld Lundtofte : Hej Kjeld
Vildænder egner sig ikke så godt til ovnstegning da de ikke indeholder så meget fedt, og derfor nemt bliver tørre.
Jeg har dog fundet en opskrift frem til dig på langtidsstegt vildand som du måske kan bruge, ellers så gå ind under menupunktet opskrifter og vælge det punkt der heder ingredienser, her vælger du så svømmefugle hvor du finder forskellige slags ænder.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-21 Spørgsmål fra : Lis Glazer Spørgsmål : bORCH SUPPE I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Lis Glazer : Hej Lis
Vi har flere opskrifter på borsch, men jeg er ikke klar over hvilken en der er den orginale så jeg sender dig linket til opskrifterne her, så har du mulighed for at vælge den opskrift som du syntes bedst om.
Se borschopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-21 Spørgsmål fra : Karen Spørgsmål : opskrifter hvor der indgår navn på et eller andet dyr eller hvor anretningen er lavet som et dyr I opskriften indgår bl.a : opskrifter hvor der indgår navn på et eller andet dyr eller hvor anretningen er lavet som et dyr.
Bemærkninger : Jeg skal bruge opskrifterne til en temalejr for børn til sommer, hvor alt kommer til at handle om dyr på den ene og den anden måde.
Maden skal delvist laves af voksne
Svar til Karen : Hej Karen
Der er jo forloren hare, forloren and og forloren skildpadde, men jeg ved ikke om det er i den retning du tænker.
Med venlig hilsen
Per
2008-03-21 Spørgsmål fra : Alvin Jensen Spørgsmål : Skinæg eller Skienæg I opskriften indgår bl.a : Kogte æg og sennepsovs.
Bemærkninger : Jeg er usikker på om der skal en eller anden form for kød til.
Eventuelt stegt flæsk
Svar til Alvin Jensen : Hej Alvin
Mon ikke det er skidende æg som du tænker på??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-21 Spørgsmål fra : ykwiwe Spørgsmål : Langtidsstegt kalvefilet I opskriften indgår bl.a : kalvefilet Bemærkninger :
Svar til ykwiwe : Hejsa
Kokken siger at det er syndt at langtidsstege en kalvefilet.
Men jeg har alligevel fundet en opskrift frem som er tæt på at være langtidsstegning da den steges ved kun 150 grader C, godt nok også oksefilet men fremgangsmåden er den samme, måse kalvefileten skal have lidt kortere tid da den sikkert er lidt tyndere, men bruger du stegetermometer så betyder det jo ikke noget.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-20 Spørgsmål fra : Susanne M Spørgsmål : supermandchokoladekage I opskriften indgår bl.a : chokoladekage, malet med supermand Bemærkninger :
Svar til Susanne M : Hej Susanne
Det er jo som sådan en hvilken som helst opskrift på chokoladekage pyntet med glasur, det sværeste er jo nok glasuren, men jeg har fundet en butik på nettet hvor du kan købe sukkertegninger lige til at lægge på kage, måske det var noget for dig??
Med venlig hilsen
Per
2008-03-20 Spørgsmål fra : Inger Lomborg Spørgsmål : sukkerdrømme I opskriften indgår bl.a : småkager kaldetr drømme bagt med olie Bemærkninger : say på med en teske er meget sorøde
Svar til Inger Lomborg : Hej Inger
Vi har godt nok flere opskrifter på drømme men desværre ikke sukkerdrømme som er sat på plade med teske, men prøv og kig på opskrifterne her, måske der er en der kan bruges, specielt den der heder vanilledrømme ville jeg tro måske kunne ligne.
Se drømme her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-20 Spørgsmål fra : Anne-Dorte Spørgsmål : røget skinkesteg I opskriften indgår bl.a : Opskrift på røget skinkesteg Bemærkninger : Har vundet en røget skinkesteg, men ved ikke hvordan jeg skal tilberede den og kan ikke finde nogle opskrifter.
Svar til Anne-Dorte : Hej Anne-Dorte
Vi har snakket lidt om hvad en skinkesteg egentlig er, spørgsmålet er mest om den er saltet eller ej, men vi er blevet enige om at du nok bør koge den, som du koger en hamburgerryg.
Med venlig hilsen
Per
2008-03-20 Spørgsmål fra : Anne-lise Jensen Spørgsmål : Saltsyltede citroner I opskriften indgår bl.a : Saltsyltede citroner Bemærkninger : Ved de bliver brugt i marokkanske retter - men lige hvordan. Kan man for eksempel lægge dem ind i en kylling under stegningen, kan man bruge dem i sammenkogte retter med eller uden kød. Kan de spises som tilbehør og hvordan. Er der spevielle opskrifter hvor de indgår?
Svar til Anne-lise Jensen : Hej Anne-Lise
Jeg kender ikke disse saltsyltede citroner og ved derfor heller ikke hvorledes de anvendes.
Med venlig hilsen
Per
2008-03-19 Spørgsmål fra : Søren Rasmussen Spørgsmål : Spegepølse I opskriften indgår bl.a : Oksekød Bemærkninger :
Svar til Søren Rasmussen : Hej Søren
Vi har en del forskellige opskrifter på spegepølse, men desværre ikke som jeg kan se en med oksekød, jeg vil dog mene at opskriften på fårespegepølse kan bruges med oksekød i stedet, eller måske du kan hente inspiration fra de andre opskrifter.
Se spegepølseopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-19 Spørgsmål fra : Brita Lund Spørgsmål : æg benedictine I opskriften indgår bl.a : pocherede æg tror jeg Bemærkninger : Jeg har ledt i jeres ordliste og trykket på æg benedictine, men den siger at der ikke er noget resultat????
Svar til Brita Lund : Hej Brita
Opskriften hedder æg Benedict og er en herlig del af en brunch.
Du kan finde opskriften her i Alletiders kogebog, når du søger på æg Benedict.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
wiwe
2008-03-19 Spørgsmål fra : Lise Holm Hansen Spørgsmål : Fyldt mørbrad I opskriften indgår bl.a : Mørbrad flækkes og bankes.
Fyldet laves af hakkede løg og hakkede champignon der er svitset på panden og afkølet/afdryppet.
Mørbraden smøres med flødeost og fyldet puttes i. mørbraden bindes sammen. Sættes i ovnen ca.3/4time. Bemærkninger :
Svar til Lise Holm Hansen : Hej Lise
Det lyder for mig som om du selv har opskriften, og jeg kan ikke lige se hvad spørgsmålet er??
Med venlig hilsen
Per
2008-03-19 Spørgsmål fra : Rita Spørgsmål : Kalv stegt i Gryde I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Stegetid og tilbehør
på forhånd Tak
Svar til Rita : Hej Rita
Det er meget svært at oplyse stegetid og tilbehør uden oplysninger om hvilket stykke kød det drejer sig om.
Jeg har lavet en søgning efter navnet kalv og gryde som måske giver nogle resultater som du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-18 Spørgsmål fra : mudi (bente) Spørgsmål : alle I opskriften indgår bl.a : mad der tilberedes ( hovedsageligt ) i food-processor Bemærkninger :
Svar til mudi (bente) : Hej Bente
Jeg har meget svært ved at se lige hvad du tænker på af mad, for jeg kan ikke komme i tanke om opskrifter som udelukkende tilberedes i foodprocessor, det skulle da lige være flydende kost som smuties og milkschake??
Med venlig hilsen
Per
2008-03-16 Spørgsmål fra : birthe barsø mott Spørgsmål : prices løgrelish I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til birthe barsø mott : Hej Birthe
Jeg har en løgrelish her som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-16 Spørgsmål fra : Christina Bøg - Jensen Spørgsmål : Rabarber muffins ??? I opskriften indgår bl.a : Rabarber Bemærkninger : Jeg leder efter en rabarbermuffin opskrift?
En god saftig lækker indbydende en der ikke er tør som sandkage...
Er det noget i kan skaffe ?
Vh. Christina
Svar til Christina Bøg - Jensen : Hej Christina
Vi har 3 forskellige rabarber muffins i kogebogen, men da vi ikke har fået dem afprøvet så kan jeg ikke udtale mig om konsistensen på dem, men prøv og kig på dem om det er noget du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-16 Spørgsmål fra : ruta Spørgsmål : nøddemedalje I opskriften indgår bl.a : nødder Bemærkninger :
Svar til ruta : Hej Ruta
Jeg har fundet en opskrift frem på mandelmedaljer som jeg håber er tæt nok på det ønskede, du kan så skifte mandlerne ud med andre slags nødder hvis ønskes.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-16 Spørgsmål fra : hanna Spørgsmål : rejekogtail I opskriften indgår bl.a : grøntsager rejer Bemærkninger : det er en forret..(smager godt)
Svar til hanna : Hej Hanna
Jeg har fundet en opskrift frem på rejecocktail som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-16 Spørgsmål fra : Matias Spørgsmål : Russere I opskriften indgår bl.a : Gætter på: Hvedemel, sukker, bagepulver, vanillie
Glasur: Flormelis, vand Bemærkninger : Min farmor lavede nogle kager der mindede om italienske biscotti, men i en "dansk udgave" uden mandler, men med glasur på den ene side. Tænkte at det måske var en gammel egnsret, men jeg ved ikke hvor hun havde den fra. Hun voksede op i Randers, men flyttede tidligt til København, hvor hun boede resten af livet.
Svar til Matias : Hej Matias
Jeg ved ikke om du har prøvet at søge på russer her på kogebogen for der kommer i hvert fald nogle opskrifter frem, men ud over disse opskrifter kan jeg desværre ikke hjælpe dig videre.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-15 Spørgsmål fra : Annelise Øgelund Spørgsmål : Isdesert I opskriften indgår bl.a : Is og Marings Bemærkninger : Jeg har hørt at deserten sættes i ovnen
M.V
H
A.Ø,
Svar til Annelise Øgelund : Hej Annelise
Jeg prøver at "tage det på slump"
- Bag en tynd lagkagebund... skær den i form som du ønsker det
- Læg IS og div. frugter(måske dåsefrugt) og/el. kompotter på
- Dæk med en MEGET STIV italiensk marengs...(brug evt. sprøjtepose til siderne)
- Bages i ovnen ved 230 grader til den er gylden!
Med venlig hilsen
Christina
Opskriften har mange navne, bagt is, issurprice og Baked Alaska
2008-03-15 Spørgsmål fra : Bettina Spørgsmål : citron formagse I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Bettina : Hej Bettina
Jeg har fundet en opskrift frem på citronfromage her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-15 Spørgsmål fra : Elna Spørgsmål : krabberand med rejer I opskriften indgår bl.a : creme fraishe krabber kaviar naturel. Bemærkninger :
Svar til Elna : Hej Elna
Vi har desværre ikke en opskrift på krabberand, men jeg mener godt at du kan bruge opskriften på rejerand med krabbekød i stedet for rejer.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-14 Spørgsmål fra : Birgit Nielsen Spørgsmål : Coleslave I opskriften indgår bl.a : salat med hvidkål og gulerødder
helst en mager udgave Bemærkninger :
Svar til Birgit Nielsen : Hej Birgit
Jeg bruger Miracle Wip (light)som jeg spæder med vand og hvidvins-eddike, evt. lidt citronsaft samt lidt rørsukker. Tørret dild kan også tilsættes.
Det giver en syrlig dressing, men den kan jo sødes efter behag. Brug en skål til at piske det sam-men i, og hæld det så på flasker til opbevaring i køleskab.
Velbekomme.
Vibeke
2008-03-14 Spørgsmål fra : Gudrun Spørgsmål : Karlas festlige islagkage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Gudrun : Hej Gudrun
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Karlas festlige islagkage.
Beklager meget
Per
2008-03-14 Spørgsmål fra : inge iversen Spørgsmål : focciaboller med skinke I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til inge iversen : Hej Inge
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-13 Spørgsmål fra : andreas Spørgsmål : maki-ruller I opskriften indgår bl.a : Jeg kunne godt tænke mig flere opskrifter på hvad man kan komme i maki-ruller. Jeg ved godt at man i princippet kan komme alt i, men gode kombinationer, som er lid mere specielle, end de klassiske med fisk + avokado, agurk, cremecheese, gulerod Bemærkninger :
Svar til andreas : Hej Andreas
Jeg er ikke selv så meget for sushi så jeg er desværre ikke til megetn hjælp, og der er ikke kommet forslag fra andre brugere så jeg kan ikke hjælpe dig.
Beklager meget
Per
2008-03-12 Spørgsmål fra : Elin Pedersen Spørgsmål : vildsvinekølle i grill I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Vi skal have gæster på fredag og vil gerne servere vildsvinekølle. Den skal steges i "Weberen". Hvormange grader skal den op på? Og hvor lang tid skal vi regne med det tager at stege den. Jeg skal bruge ovnen til tilbehøret, så jeg er faktisk afhængig af grillen. Håber I kan hjælpe mig.
Svar til Elin Pedersen : Hej Elin
Vi har ikke en opskrift på grillet vildsvinekølle, men når det er grill med låg kan du som regel bruge en opskrift til ovn bare i grillen.
Se vildsvinekølleopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-11 Spørgsmål fra : hans christensen Spørgsmål : edderfugle låre I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til hans christensen : Hej Hans
Jeg har fundet en enkelt opskrift frem på edderfuglelår som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-11 Spørgsmål fra : Jan Sigvart Andersen Spørgsmål : Grillet svinekam I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Jan Sigvart Andersen : Hej Jan
Du kan stege svinekam/flæskesteg i kuglegrill næsten som i ovnen, men jeg har fundet en opskrift fremtil dig her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-10 Spørgsmål fra : Hanne Stralendorff Spørgsmål : quinuamel I opskriften indgår bl.a : opskrifter bestående af quinuamel, ikke hvede/spelt, helst både kager og brød Bemærkninger :
Svar til Hanne Stralendorff : Hej Hanne
Jeg kender ikke Quinua så godt og slet ikke som mel til bagning, men det er glutenfrit så måske vejledningen til ændring af almindelig opskrift til glutenfri kan bruges.
En almindelig opskrift kan ændres til glutenfri ved i stedet for 500 g. hvedemel at bruge 450 g. glutenfrit mel, 1 dl. væske mere og 20 g. fiberhusk. Dejen skal beabejdes mindst 10-15 minutter.
Med venlig hilsen
Per
2008-03-09 Spørgsmål fra : Anton Nielsen Spørgsmål : Krondyrkølle. I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Anton Nielsen : Hej Anton
Med krondyr så tænker jeg på kronhjort eller dådyr, men det kunne måske også være rådyr.
Hvis du vælger menupunktet opskrifter, og her vælger det punkt som heder ingredienser så finmder du alle tre dyr et stykke nede på siden, vælg det dyr som der er tale om og vælg så kølle her så skulle der være en del forskellige opskrifter at vælge imellem.
Du kan selvfølgelig godt bruge opskrifter fra et andet dyr end det du har, men så skal stegetid og evt mængde af tilbehør ændres.
Med venlig hilsen
Per
2008-03-09 Spørgsmål fra : Eva Albertsen Spørgsmål : Haidari I opskriften indgår bl.a : Yougurt, chile og måske tomatpure.
Findes i de tyrkiske specialforretninger. Bemærkninger :
Svar til Eva Albertsen : Hej Eva
Jeg tænker det er haydari som du tænker på, og det har vi 2 opskrifter på som jeg vil sende dig et link til her.
Se haydariopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-08 Spørgsmål fra : Line Spørgsmål : Brødopskrift I opskriften indgår bl.a : Jeg søger en opskrift på et brød, man førhen kunne købe i Irma. Det er et "svensk" brød, sigtebrød, lidt sødligt og med kommen. Bemærkninger :
Svar til Line : Hej Line!
Jeg tror, at det brød du søger hedder Norsk Hyttebrød.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Anni
2008-03-08 Spørgsmål fra : Friis Pedersen Spørgsmål : Boeuf a la Webster I opskriften indgår bl.a : Oksemørbrad, peberrod, bechamelsauce Bemærkninger : John Prices kogebog : Spise med Price
Svar til Friis Pedersen : Hej Friss
Opskriften boeuf a la webster er at finde på Politikens hjemmeside.
Med venlig hilsen
Per
2008-03-08 Spørgsmål fra : birthe nielsen Spørgsmål : pålægskagemand til 14 personer I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til birthe nielsen : Hej Birthe
Jeg har aldrig selv prøvet at lave en pålægskagemand, men det skulle være en franskbrødsdej som bruges til bunden, jeg ville så tro at den skulle deles i 2 før den pyntes med pålæg, pålæget kan du jo variere efter smag.
Med venlig hilsen
Per
2008-03-08 Spørgsmål fra : Birthe Burmeister Spørgsmål : Brdr. Prices Bornholmske fiskesuppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Birthe Burmeister : Hej Birthe
Jeg tror det er opskriften fra DR2 som heder Spis med Price, du kan finde den på Dr's hjemmeside.
Med venlig hilsen
Per
2008-03-08 Spørgsmål fra : Susanne Therkildsen Spørgsmål : Tørret hvalkød I opskriften indgår bl.a : Jeg har købt noget tørret hvalkød på Grønland, og er i tvivl om hvordan jeg serverer det. Bemærkninger :
Svar til Susanne Therkildsen : Hej Susanne
Vi har ingen erfaring med tørret hvalkød, så vi kan desværre ikke hjælp.
Beklager meget
Per
2008-03-07 Spørgsmål fra : janni Spørgsmål : kylling stegt i ovn I opskriften indgår bl.a : persille ,hvidløg,oregano,basilikum,paprika eller andet Bemærkninger : søger en opskrift på kylling stegt i ovn og den skal være hel og ikke parteret
Svar til janni : Hej Janni
Du kan røre blødt smør med de nævnte ingredienser, smørret skal være blødt som mayonnaise.
Dette smører du så grundigt på kyllingen, evt. i en stegepose.
Så sætter du kyllingen i ovnen ved ca. 200 grader C i 45-60 minutter alt efter hvor stor kyllingen er.
Når du prikker i kyllingen med et stegspyd så skal kødsaften være lys før at kyllingen er mør.
Med venlig hilsen
Per
2008-03-07 Spørgsmål fra : demetra Spørgsmål : alkoholfrie bowler I opskriften indgår bl.a : skal være let at gøre se ud som champagne og til ca50per.(fra o-60 år.
Tak for hjælpen Bemærkninger : ikke for dyr
Svar til demetra : Hej Dementra
Æblebowle:
2 dele æblemost
1 dl. sportsvand
Agurk i terninger eller skiver
Fersken, ananas og bananer i småstykker
isterninger
Hæld æblemost og sportsvand i en stor skål og put agurk, frugt og isklumper i umiddelbart inden serveringen.
Vi har også en hyldeblomstbowle, men her bruges hvidvin, men der skulle findes en alkoholdfri hvidvin så måske det var en mulighed?
Se hyldeblomst bowle her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-06 Spørgsmål fra : toby Spørgsmål : hvidkaalsrouletter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til toby : Hej Toby
Jeg har fundet en opskrift frem på hvidkålsrouletter som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Når du søger på opskrifter med æ ø og å så kan du på kogebogen udelade disse bokstaver og så blot sætte et mellemrum i navnet, på den måde får du godt nok lidt flere uønskede opskrifter, men kan finmde frem til den ønskede opskrift på den måde.
Med venlig hilsen
Per
2008-03-05 Spørgsmål fra : sonja Spørgsmål : hare I opskriften indgår bl.a : gammeldags Bemærkninger :
Svar til sonja : Hej Sonja
Jeg har fundet en opskrift frem på gammeldags haresteg som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-03 Spørgsmål fra : Jette Spørgsmål : små chilimarinerede gulerødder I opskriften indgår bl.a : Chili - gulerødder Bemærkninger : Hejsa...
Jeg leder efter en opskrift på nogle små chilimarinerede gulerødder??
Mvh Jette
Svar til Jette : Hej Jette
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på chilimarinerede gulerødder.
Beklager meget
Per
2008-03-03 Spørgsmål fra : Dorte Koch Spørgsmål : Stjerneskud I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Dorte Koch : Hej Dorte
Jeg har funde en opskrift frem på stjerneskud som jeg håber du vil syntes om, er det ikke helt den opskrift du søger så prøv at søg på navnet oppe i øverste højre hjørne.
Se stjerneskudopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-02 Spørgsmål fra : Inge Gammelgaard Spørgsmål : Osmannisk gryde (tyrkisk) I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Inge Gammelgaard : Hej Inge
Vi har gennem tiden fået rigtig mange spørgsmål på denne opskrift, desværre mener jeg ikke det har været muligt at finde frem til den helt rigtige opskrift, men jeg vil sende dig et link til et par af opskrifterne, du kan så også prøve at søge på tyrkisk gryde.
Se opskrfiterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-02 Spørgsmål fra : Vera Brik Spørgsmål : Alt som jeg kan lave i min ny indkøbte Kenwod blender I opskriften indgår bl.a : Jeg vil blive meget glad hvis De vil sende mig opskrifter til min blender, så jeg får meget glæde af den og ikke mindst være med til jeg kan tabe mig, på forhåne tak.
Vera brik Bemærkninger :
Svar til Vera Brik : Hej Vera
Vi har en del opskrifter hvor der bruges blender, men jeg er ikke helt sikker på hvor godt de er egnede til slankekur da mange af dem er milkshake og lignende.
Men opskrifterne finder du hvis du vælger menupunktet opskrifter, og så scroller lidt ned på siden til det punkt som heder tilberedning, her finder du igen lidt nede på siden blender.
Se blenderopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-02 Spørgsmål fra : lis pedersen Spørgsmål : pate I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hvor finder jeg opskrift på diverse pateer
Svar til lis pedersen : Hej Lis
Hvis du vælger menupunktet opskrifter, og her lidt nede på siden vælger retter, så skal du her vælge pålæg og så er pate et af punkterne.
Se pateopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-03-01 Spørgsmål fra : karsten m ravn Spørgsmål : hajfinnesuppe I opskriften indgår bl.a : lavet på krabekød eller lign. Bemærkninger :
Svar til karsten m ravn : Hej Karsten
Jeg har fundet en opskrift frem som jeg håber den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
|