Spørgsmål efter opskrift

2008-03-31
Spørgsmål fra   :  Helga Begtrup
Spørgsmål   :  timirasu
I opskriften indgår bl.a   :  mascarpone ladyfingers
Bemærkninger   :  


Svar til Helga Begtrup   :  
Hej Helga

Du har lige fået byttet lidt rundt på bogstaverne, opskriften heder rigtig tiramisu.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-31
Spørgsmål fra   :  DORTE LARSEN
Spørgsmål   :  KAJKAGER
I opskriften indgår bl.a   :  GRØN MARSIPAN
Bemærkninger   :  


Svar til DORTE LARSEN   :  
Hej Dorte

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kajkager.

Beklager meget
Per




2008-03-31
Spørgsmål fra   :  Inger-Lise Nielsen
Spørgsmål   :  Pif paf puf kager
I opskriften indgår bl.a   :  Pif paf puf Marsbar
Bemærkninger   :  


Svar til Inger-Lise Nielsen   :  
Hej Inger-Lise

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Pif paf puf kager.

Beklager meget
Per




2008-03-30
Spørgsmål fra   :  Helen Gabel
Spørgsmål   :  fedtfattig mad med skinkehak
I opskriften indgår bl.a   :  fedtfattig mad med skinkehak
Bemærkninger   :  


Svar til Helen Gabel   :  
Hej Helen

Det er ikke muligt at søge efter skinkehak og fedtfattig, men hvis du går ind under menupunktet opskrifter og her vælger ingredienser, så kan du finde hakket flæskekød under svinekød, og her er der i hvert fald nogle fedtfattige opskrifter som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-29
Spørgsmål fra   :  annette Gabrielsson
Spørgsmål   :  mørning af oxkød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til annette Gabrielsson   :  
Hej Annette..

Hvis dit kød er vacumpakket kan du lade det ligge 2-3 uger i køleskabet fra slagte tidspunktet. Hvis du skal mørne kød på kortere tid kan du lade det ligge i kernemælk eller øl i 24 timer på køl, når de 24 timer er gået tager du kødet op og skylder det. Kærnemælken / øllet du har brugt ser ikke lækkert ud bag efter, men det virker super godt.

Mvh. Peter


Hej Annette.

Normalt mørner du friskslagtet oksekød ved at hænge det i kølerum ved +2-4 grader i op til 10 dage. prøv med en finget i enden af filleten der må ikke være for stor modstand ved at stikke fingeren i. God fornøjelse det er ikke så svært Filet og inderlår skal have korter tid end yderlår.

Med venlig hilsen
jarex




2008-03-29
Spørgsmål fra   :  Peter
Spørgsmål   :  Grillpølse / medister
I opskriften indgår bl.a   :  Hej med jer.. Tusinde tak for en super god hjemmeside.. den har redet min ære i køkkentet mange gange :-) Jeg vil høre om I har en opskrift på hjemelavede grill pølser / medister. Jeg er mest intresseret i noget der er fedt fattigt, men det er naturligvis også vigtigt at det smager godt. Jeg har selv et pølsehorn og fundet en slagter der sælger tarme ( det gør de vel egentlig alle sammen) Jeg vil også gerne vide hvis i kender et sted hvor man kan købe "kunstige tarme" da det vil gøre det noget nemmere for resten af familien at spise det. Jeg takker endnu en gang for en super hjemmeside som bliver brugt flittigt her i huset. mvh. Peter
Bemærkninger   :  


Svar til Peter   :  
Hej Peter

Vi har en del forskellige pølseopskrifter, men lige hvor gode de forskellige er til grill kan jeg desværre ikke svare på.

Du finder opskrifterne under menupunktet opskrifter, herefter retter og pålæg. Det er måske ikke det rigige sted at den ligger efterhånden, men i starten var det mest spegepølse og lignende.

Se pølseopskrifter her

Jeg vil tror at du kan købe kunsttarme samme sted, eller bestille dem ved slagteren.

Med venlig hilsen
Per




2008-03-29
Spørgsmål fra   :  bjarne westergaard
Spørgsmål   :  creme boulie
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
dette er en dessert

Svar til bjarne westergaard   :  
Hej Bjarne

Tror det er creme brulee du tænker på, så det har jeg fundet en opskrift frem på her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-28
Spørgsmål fra   :  Kaj Kristensen
Spørgsmål   :  Tilberedning af Dyrehals
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Kaj Kristensen   :  
Hej Kaj

Hvis du går ind under menupunktet opskrifter, og her ingredienser, så finder du rådyr lidt nede på listen, her er opskrifterne delt op efter de forskellige stykker.

Se rådyropskrifter her

Rådyrhals kan du også udbene og bruge som småkød eller fars, og hvis du stadig savner inspiration kan du prøve at kigge på opskrifterne for dådyr eller kronhjort.

Med venlig hilsen
Per




2008-03-28
Spørgsmål fra   :  grethe j nielsen
Spørgsmål   :  pålægslagkage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til grethe j nielsen   :  
Hej Grethe

Vi har fået flere spørgsmål efter pålægslagkage, men vi har desværre ingen desideret opskrift på dette.

Jeg har nu skrevet lidt på en opskrift (mest brødet) og håber at der fremover vil komme kommentare til opskriften med nærmere beskrivelse.

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-27
Spørgsmål fra   :  leif jørgensen
Spørgsmål   :  thimasu kage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til leif jørgensen   :  
Hej Leif

Jeg har fundet en opskrift frem på tiramisu som det heder, håber det er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-27
Spørgsmål fra   :  Kirsten Hansen
Spørgsmål   :  forlorenskinke
I opskriften indgår bl.a   :  hakket svinekød. skinke evt. røget. mel æg mælk havregryn løg
Bemærkninger   :  
Laves som farsbrød

Svar til Kirsten Hansen   :  
Hej Kirsten

Jeg har fundet en opskrift frem på forloren skinke som jeg håber svarer til dine forventninger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-27
Spørgsmål fra   :  Lene
Spørgsmål   :  Æblekage med buddingepulver
I opskriften indgår bl.a   :  æblerr, buddingepulver, nødder/mandler
Bemærkninger   :  
Det var en opskrift, der var på en melpose da jeg var barn. Jeg kan også huske at den var som reklame i bladene. Det var en slags æblekage, hvor man rørte buddingepulveret sammen og så hældte det over dejen, inden den kom i ovnen.

Svar til Lene   :  
Hej Lene

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på æblekage med budingpulver, men vi har en opskrift på creme-æblekage som måske kunne minde om den du efterlyser.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-26
Spørgsmål fra   :  rikke albert
Spørgsmål   :  bananblomstsalat
I opskriften indgår bl.a   :  I Vietnam fik fik bananblomstsalat.Den var syrlig med ristede peanuts på. Kender nogen en opskrift?
Bemærkninger   :  


Svar til rikke albert   :  
Hej Rikke

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på bananblomst salat.

Beklager meget
Per




2008-03-25
Spørgsmål fra   :  Sarah
Spørgsmål   :  Banantærte
I opskriften indgår bl.a   :  formentlig mørdej, creme med vanilie( måske er det en remonce), bananer i og så flettet dej hen over. Der er IKKE mandler, kanel eller lign. i.
Bemærkninger   :  
Mener, at det er en gammel opskrift fra samleserien fra "Chefkokken" man samlede i en plastikkasse for 20-30 år tilbage. Det var min mor der samlede, men har nu smidt opskrifterne ud. Hun er sikker på, at den banantærte jeg tænker på, som hun har bagt til mig, er fra denne samling.

Svar til Sarah   :  
Hej Sarah

Vi har fået tilsendt denne opskrift som godt nok heder rungstedtærte, men den indeholder i hvert fald bananer som du har beskrevet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-25
Spørgsmål fra   :  carl ratfelder
Spørgsmål   :  tateleter
I opskriften indgår bl.a   :  fyld til tateleter
Bemærkninger   :  


Svar til carl ratfelder   :  
Hej Carl

Hvis du klikker på menupunktet opskrifter, og her på retter og så forretter, så finder du et punkt med tarteletter og her er der en masse forskellige opskrifter som jeg håber du vil syntes om.

Se tarteletopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-25
Spørgsmål fra   :  ann sophie
Spørgsmål   :  desserter fra gambia
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
det skal være desserter fra gambia eller afrika

Svar til ann sophie   :  
Hej Ann Sophie

Vi har desværre ingen dessertopskrifter fra gambia eller afrika generelt.

Beklager meget
Per




2008-03-24
Spørgsmål fra   :  Karen Bertelsen
Spørgsmål   :  Creolerkylling.
I opskriften indgår bl.a   :  En opskrift med kylling og bla. Champignon, jeg tror også der var små grønne ærter i.
Bemærkninger   :  
Det er en ret jeg engang har fået til en fest for ca. 25 år siden. Den var lavet i en bradepande og kyllingerne var parterede. jeg savner den til en sommerfest hvor vi skal være mange.

Svar til Karen Bertelsen   :  
Hej Karen

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på creollerkyling, men prøv at kigge på vore øvrige opskrifter på creolske opskrifter, måske der er en anden opskrift du kan bruge?

Se creoleropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-24
Spørgsmål fra   :  Vivi Jensen
Spørgsmål   :  Citrusmarineret rødtunge
I opskriften indgår bl.a   :  lime, puddersukker, flormelis og vand
Bemærkninger   :  


Svar til Vivi Jensen   :  
Hej Vivi

Vi har ikke en opskrift på citrusmarineret rødtunge, men fremgangsmåden må være noget lignende dette.

Læg fisken i et fad, drys med pudersukker og limskal, pres limesaft over og lad dette trække 2-3 timer, vend fisken ind i mellem.

Mener ikke det er nødvendigt med to slags sukker.

Med venlig hilsen
Per




2008-03-24
Spørgsmål fra   :  esther pedersen
Spørgsmål   :  fiberrig kost
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til esther pedersen   :  
Hej Esther

Vi har ikke en kategori med fiberrig kost som jeg kan sende til dig. Og jeg har ikke nok viden til at råde dig omkring fiberig kost.

Du kan prøve at kigge på fødevarestyrelsens liste med fødevare og hvad de forskellige ting indeholder.

Se listen her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-23
Spørgsmål fra   :  Jytta Ebbesen
Spørgsmål   :  Forårslagkage
I opskriften indgår bl.a   :  Maringsbund
Bemærkninger   :  
Det jeg har hørt om den er at der er marings bund

Svar til Jytta Ebbesen   :  
Hej Jytta

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg tror er opskriften du søger.

Se forårslagkageopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-22
Spørgsmål fra   :  Jytte Hansen
Spørgsmål   :  Vanillie syltede rosiner
I opskriften indgår bl.a   :  Dette er en alm rosin som er syltede i noget med vanillie.
Bemærkninger   :  
Jeg har købt nogle i en indvandre butik i Holbæk. dette smager rigtig godt, derfor ville jeg selv prøve om man evt kunne lave dem selv.

Hej Jytte

Jeg kender ikke disse syltede rosiner og spekulere på om de er sursyltede eller sødsyltede, det er ligesom de 2 muligheder jeg lige kan se.

Svar til Jytte Hansen   :  
Hej Jytte

Jeg fik mailen med mit suplerende spørgsmål tilbage da der var fejl i adressen, og da jeg ikke ved om det er surt eller sødt du leder efter er det meget svært at svære på dit spørgsmål.

Med venlig hilsen
Per




2008-03-22
Spørgsmål fra   :  Kjeld Lundtofte
Spørgsmål   :  Vildnad, ovnstegt
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan det lade sig gøre at stege vildænder i ovnen og i så fald hvor længe skal de have. Hilsen Kjeld

Svar til Kjeld Lundtofte   :  
Hej Kjeld

Vildænder egner sig ikke så godt til ovnstegning da de ikke indeholder så meget fedt, og derfor nemt bliver tørre. Jeg har dog fundet en opskrift frem til dig på langtidsstegt vildand som du måske kan bruge, ellers så gå ind under menupunktet opskrifter og vælge det punkt der heder ingredienser, her vælger du så svømmefugle hvor du finder forskellige slags ænder.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-21
Spørgsmål fra   :  Lis Glazer
Spørgsmål   :  bORCH SUPPE
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lis Glazer   :  
Hej Lis

Vi har flere opskrifter på borsch, men jeg er ikke klar over hvilken en der er den orginale så jeg sender dig linket til opskrifterne her, så har du mulighed for at vælge den opskrift som du syntes bedst om.

Se borschopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-21
Spørgsmål fra   :  Karen
Spørgsmål   :  opskrifter hvor der indgår navn på et eller andet dyr eller hvor anretningen er lavet som et dyr
I opskriften indgår bl.a   :  opskrifter hvor der indgår navn på et eller andet dyr eller hvor anretningen er lavet som et dyr.
Bemærkninger   :  
Jeg skal bruge opskrifterne til en temalejr for børn til sommer, hvor alt kommer til at handle om dyr på den ene og den anden måde. Maden skal delvist laves af voksne

Svar til Karen   :  
Hej Karen

Der er jo forloren hare, forloren and og forloren skildpadde, men jeg ved ikke om det er i den retning du tænker.

Med venlig hilsen
Per




2008-03-21
Spørgsmål fra   :  Alvin Jensen
Spørgsmål   :  Skinæg eller Skienæg
I opskriften indgår bl.a   :  Kogte æg og sennepsovs.
Bemærkninger   :  
Jeg er usikker på om der skal en eller anden form for kød til. Eventuelt stegt flæsk

Svar til Alvin Jensen   :  
Hej Alvin

Mon ikke det er skidende æg som du tænker på??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-21
Spørgsmål fra   :  ykwiwe
Spørgsmål   :  Langtidsstegt kalvefilet
I opskriften indgår bl.a   :  kalvefilet
Bemærkninger   :  


Svar til ykwiwe   :  
Hejsa

Kokken siger at det er syndt at langtidsstege en kalvefilet.

Men jeg har alligevel fundet en opskrift frem som er tæt på at være langtidsstegning da den steges ved kun 150 grader C, godt nok også oksefilet men fremgangsmåden er den samme, måse kalvefileten skal have lidt kortere tid da den sikkert er lidt tyndere, men bruger du stegetermometer så betyder det jo ikke noget.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-20
Spørgsmål fra   :  Susanne M
Spørgsmål   :  supermandchokoladekage
I opskriften indgår bl.a   :  chokoladekage, malet med supermand
Bemærkninger   :  


Svar til Susanne M   :  
Hej Susanne

Det er jo som sådan en hvilken som helst opskrift på chokoladekage pyntet med glasur, det sværeste er jo nok glasuren, men jeg har fundet en butik på nettet hvor du kan købe sukkertegninger lige til at lægge på kage, måske det var noget for dig??


Med venlig hilsen
Per




2008-03-20
Spørgsmål fra   :  Inger Lomborg
Spørgsmål   :  sukkerdrømme
I opskriften indgår bl.a   :  småkager kaldetr drømme bagt med olie
Bemærkninger   :  
say på med en teske er meget sorøde

Svar til Inger Lomborg   :  
Hej Inger

Vi har godt nok flere opskrifter på drømme men desværre ikke sukkerdrømme som er sat på plade med teske, men prøv og kig på opskrifterne her, måske der er en der kan bruges, specielt den der heder vanilledrømme ville jeg tro måske kunne ligne.

Se drømme her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-20
Spørgsmål fra   :  Anne-Dorte
Spørgsmål   :  røget skinkesteg
I opskriften indgår bl.a   :  Opskrift på røget skinkesteg
Bemærkninger   :  
Har vundet en røget skinkesteg, men ved ikke hvordan jeg skal tilberede den og kan ikke finde nogle opskrifter.

Svar til Anne-Dorte   :  
Hej Anne-Dorte

Vi har snakket lidt om hvad en skinkesteg egentlig er, spørgsmålet er mest om den er saltet eller ej, men vi er blevet enige om at du nok bør koge den, som du koger en hamburgerryg.

Med venlig hilsen
Per




2008-03-20
Spørgsmål fra   :  Anne-lise Jensen
Spørgsmål   :  Saltsyltede citroner
I opskriften indgår bl.a   :  Saltsyltede citroner
Bemærkninger   :  
Ved de bliver brugt i marokkanske retter - men lige hvordan. Kan man for eksempel lægge dem ind i en kylling under stegningen, kan man bruge dem i sammenkogte retter med eller uden kød. Kan de spises som tilbehør og hvordan. Er der spevielle opskrifter hvor de indgår?

Svar til Anne-lise Jensen   :  
Hej Anne-Lise

Jeg kender ikke disse saltsyltede citroner og ved derfor heller ikke hvorledes de anvendes.

Med venlig hilsen
Per




2008-03-19
Spørgsmål fra   :  Søren Rasmussen
Spørgsmål   :  Spegepølse
I opskriften indgår bl.a   :  Oksekød
Bemærkninger   :  


Svar til Søren Rasmussen   :  
Hej Søren

Vi har en del forskellige opskrifter på spegepølse, men desværre ikke som jeg kan se en med oksekød, jeg vil dog mene at opskriften på fårespegepølse kan bruges med oksekød i stedet, eller måske du kan hente inspiration fra de andre opskrifter.

Se spegepølseopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-19
Spørgsmål fra   :  Brita Lund
Spørgsmål   :  æg benedictine
I opskriften indgår bl.a   :  pocherede æg tror jeg
Bemærkninger   :  
Jeg har ledt i jeres ordliste og trykket på æg benedictine, men den siger at der ikke er noget resultat????

Svar til Brita Lund   :  
Hej Brita

Opskriften hedder æg Benedict og er en herlig del af en brunch.

Du kan finde opskriften her i Alletiders kogebog, når du søger på æg Benedict.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
wiwe




2008-03-19
Spørgsmål fra   :  Lise Holm Hansen
Spørgsmål   :  Fyldt mørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  Mørbrad flækkes og bankes. Fyldet laves af hakkede løg og hakkede champignon der er svitset på panden og afkølet/afdryppet. Mørbraden smøres med flødeost og fyldet puttes i. mørbraden bindes sammen. Sættes i ovnen ca.3/4time.
Bemærkninger   :  


Svar til Lise Holm Hansen   :  
Hej Lise

Det lyder for mig som om du selv har opskriften, og jeg kan ikke lige se hvad spørgsmålet er??

Med venlig hilsen
Per




2008-03-19
Spørgsmål fra   :  Rita
Spørgsmål   :  Kalv stegt i Gryde
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Stegetid og tilbehør på forhånd Tak

Svar til Rita   :  
Hej Rita

Det er meget svært at oplyse stegetid og tilbehør uden oplysninger om hvilket stykke kød det drejer sig om.

Jeg har lavet en søgning efter navnet kalv og gryde som måske giver nogle resultater som du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-18
Spørgsmål fra   :  mudi (bente)
Spørgsmål   :  alle
I opskriften indgår bl.a   :  mad der tilberedes ( hovedsageligt ) i food-processor
Bemærkninger   :  


Svar til mudi (bente)   :  
Hej Bente

Jeg har meget svært ved at se lige hvad du tænker på af mad, for jeg kan ikke komme i tanke om opskrifter som udelukkende tilberedes i foodprocessor, det skulle da lige være flydende kost som smuties og milkschake??

Med venlig hilsen
Per




2008-03-16
Spørgsmål fra   :  birthe barsø mott
Spørgsmål   :  prices løgrelish
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til birthe barsø mott   :  
Hej Birthe

Jeg har en løgrelish her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-16
Spørgsmål fra   :  Christina Bøg - Jensen
Spørgsmål   :  Rabarber muffins ???
I opskriften indgår bl.a   :  Rabarber
Bemærkninger   :  
Jeg leder efter en rabarbermuffin opskrift? En god saftig lækker indbydende en der ikke er tør som sandkage... Er det noget i kan skaffe ? Vh. Christina

Svar til Christina Bøg - Jensen   :  
Hej Christina

Vi har 3 forskellige rabarber muffins i kogebogen, men da vi ikke har fået dem afprøvet så kan jeg ikke udtale mig om konsistensen på dem, men prøv og kig på dem om det er noget du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-16
Spørgsmål fra   :  ruta
Spørgsmål   :  nøddemedalje
I opskriften indgår bl.a   :  nødder
Bemærkninger   :  


Svar til ruta   :  
Hej Ruta

Jeg har fundet en opskrift frem på mandelmedaljer som jeg håber er tæt nok på det ønskede, du kan så skifte mandlerne ud med andre slags nødder hvis ønskes.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-16
Spørgsmål fra   :  hanna
Spørgsmål   :  rejekogtail
I opskriften indgår bl.a   :  grøntsager rejer
Bemærkninger   :  
det er en forret..(smager godt)

Svar til hanna   :  
Hej Hanna

Jeg har fundet en opskrift frem på rejecocktail som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-16
Spørgsmål fra   :  Matias
Spørgsmål   :  Russere
I opskriften indgår bl.a   :  Gætter på: Hvedemel, sukker, bagepulver, vanillie Glasur: Flormelis, vand
Bemærkninger   :  
Min farmor lavede nogle kager der mindede om italienske biscotti, men i en "dansk udgave" uden mandler, men med glasur på den ene side. Tænkte at det måske var en gammel egnsret, men jeg ved ikke hvor hun havde den fra. Hun voksede op i Randers, men flyttede tidligt til København, hvor hun boede resten af livet.

Svar til Matias   :  
Hej Matias

Jeg ved ikke om du har prøvet at søge på russer her på kogebogen for der kommer i hvert fald nogle opskrifter frem, men ud over disse opskrifter kan jeg desværre ikke hjælpe dig videre.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-15
Spørgsmål fra   :  Annelise Øgelund
Spørgsmål   :  Isdesert
I opskriften indgår bl.a   :  Is og Marings
Bemærkninger   :  
Jeg har hørt at deserten sættes i ovnen M.V H A.Ø,

Svar til Annelise Øgelund   :  
Hej Annelise

Jeg prøver at "tage det på slump" - Bag en tynd lagkagebund... skær den i form som du ønsker det - Læg IS og div. frugter(måske dåsefrugt) og/el. kompotter på - Dæk med en MEGET STIV italiensk marengs...(brug evt. sprøjtepose til siderne) - Bages i ovnen ved 230 grader til den er gylden!

Med venlig hilsen
Christina


Opskriften har mange navne, bagt is, issurprice og Baked Alaska




2008-03-15
Spørgsmål fra   :  Bettina
Spørgsmål   :  citron formagse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Bettina   :  
Hej Bettina

Jeg har fundet en opskrift frem på citronfromage her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-15
Spørgsmål fra   :  Elna
Spørgsmål   :  krabberand med rejer
I opskriften indgår bl.a   :  creme fraishe krabber kaviar naturel.
Bemærkninger   :  


Svar til Elna   :  
Hej Elna

Vi har desværre ikke en opskrift på krabberand, men jeg mener godt at du kan bruge opskriften på rejerand med krabbekød i stedet for rejer.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-14
Spørgsmål fra   :  Birgit Nielsen
Spørgsmål   :  Coleslave
I opskriften indgår bl.a   :  salat med hvidkål og gulerødder helst en mager udgave
Bemærkninger   :  


Svar til Birgit Nielsen   :  
Hej Birgit

Jeg bruger Miracle Wip (light)som jeg spæder med vand og hvidvins-eddike, evt. lidt citronsaft samt lidt rørsukker. Tørret dild kan også tilsættes. Det giver en syrlig dressing, men den kan jo sødes efter behag. Brug en skål til at piske det sam-men i, og hæld det så på flasker til opbevaring i køleskab.

Velbekomme.
Vibeke




2008-03-14
Spørgsmål fra   :  Gudrun
Spørgsmål   :  Karlas festlige islagkage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Gudrun   :  
Hej Gudrun

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Karlas festlige islagkage.

Beklager meget
Per




2008-03-14
Spørgsmål fra   :  inge iversen
Spørgsmål   :  focciaboller med skinke
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til inge iversen   :  
Hej Inge

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-13
Spørgsmål fra   :  andreas
Spørgsmål   :  maki-ruller
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg kunne godt tænke mig flere opskrifter på hvad man kan komme i maki-ruller. Jeg ved godt at man i princippet kan komme alt i, men gode kombinationer, som er lid mere specielle, end de klassiske med fisk + avokado, agurk, cremecheese, gulerod
Bemærkninger   :  


Svar til andreas   :  
Hej Andreas

Jeg er ikke selv så meget for sushi så jeg er desværre ikke til megetn hjælp, og der er ikke kommet forslag fra andre brugere så jeg kan ikke hjælpe dig.

Beklager meget
Per




2008-03-12
Spørgsmål fra   :  Elin Pedersen
Spørgsmål   :  vildsvinekølle i grill
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vi skal have gæster på fredag og vil gerne servere vildsvinekølle. Den skal steges i "Weberen". Hvormange grader skal den op på? Og hvor lang tid skal vi regne med det tager at stege den. Jeg skal bruge ovnen til tilbehøret, så jeg er faktisk afhængig af grillen. Håber I kan hjælpe mig.

Svar til Elin Pedersen   :  
Hej Elin

Vi har ikke en opskrift på grillet vildsvinekølle, men når det er grill med låg kan du som regel bruge en opskrift til ovn bare i grillen.

Se vildsvinekølleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-11
Spørgsmål fra   :  hans christensen
Spørgsmål   :  edderfugle låre
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til hans christensen   :  
Hej Hans

Jeg har fundet en enkelt opskrift frem på edderfuglelår som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-11
Spørgsmål fra   :  Jan Sigvart Andersen
Spørgsmål   :  Grillet svinekam
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jan Sigvart Andersen   :  
Hej Jan

Du kan stege svinekam/flæskesteg i kuglegrill næsten som i ovnen, men jeg har fundet en opskrift fremtil dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-10
Spørgsmål fra   :  Hanne Stralendorff
Spørgsmål   :  quinuamel
I opskriften indgår bl.a   :  opskrifter bestående af quinuamel, ikke hvede/spelt, helst både kager og brød
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne Stralendorff   :  
Hej Hanne

Jeg kender ikke Quinua så godt og slet ikke som mel til bagning, men det er glutenfrit så måske vejledningen til ændring af almindelig opskrift til glutenfri kan bruges.

En almindelig opskrift kan ændres til glutenfri ved i stedet for 500 g. hvedemel at bruge 450 g. glutenfrit mel, 1 dl. væske mere og 20 g. fiberhusk. Dejen skal beabejdes mindst 10-15 minutter.

Med venlig hilsen
Per




2008-03-09
Spørgsmål fra   :  Anton Nielsen
Spørgsmål   :  Krondyrkølle.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Anton Nielsen   :  
Hej Anton

Med krondyr så tænker jeg på kronhjort eller dådyr, men det kunne måske også være rådyr.

Hvis du vælger menupunktet opskrifter, og her vælger det punkt som heder ingredienser så finmder du alle tre dyr et stykke nede på siden, vælg det dyr som der er tale om og vælg så kølle her så skulle der være en del forskellige opskrifter at vælge imellem.

Du kan selvfølgelig godt bruge opskrifter fra et andet dyr end det du har, men så skal stegetid og evt mængde af tilbehør ændres.

Med venlig hilsen
Per




2008-03-09
Spørgsmål fra   :  Eva Albertsen
Spørgsmål   :  Haidari
I opskriften indgår bl.a   :  Yougurt, chile og måske tomatpure. Findes i de tyrkiske specialforretninger.
Bemærkninger   :  


Svar til Eva Albertsen   :  
Hej Eva

Jeg tænker det er haydari som du tænker på, og det har vi 2 opskrifter på som jeg vil sende dig et link til her.

Se haydariopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-08
Spørgsmål fra   :  Line
Spørgsmål   :  Brødopskrift
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift på et brød, man førhen kunne købe i Irma. Det er et "svensk" brød, sigtebrød, lidt sødligt og med kommen.
Bemærkninger   :  


Svar til Line   :  
Hej Line!

Jeg tror, at det brød du søger hedder Norsk Hyttebrød.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Anni




2008-03-08
Spørgsmål fra   :  Friis Pedersen
Spørgsmål   :  Boeuf a la Webster
I opskriften indgår bl.a   :  Oksemørbrad, peberrod, bechamelsauce
Bemærkninger   :  
John Prices kogebog : Spise med Price

Svar til Friis Pedersen   :  
Hej Friss

Opskriften boeuf a la webster er at finde på Politikens hjemmeside.


Med venlig hilsen
Per




2008-03-08
Spørgsmål fra   :  birthe nielsen
Spørgsmål   :  pålægskagemand til 14 personer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til birthe nielsen   :  
Hej Birthe

Jeg har aldrig selv prøvet at lave en pålægskagemand, men det skulle være en franskbrødsdej som bruges til bunden, jeg ville så tro at den skulle deles i 2 før den pyntes med pålæg, pålæget kan du jo variere efter smag.

Med venlig hilsen
Per




2008-03-08
Spørgsmål fra   :  Birthe Burmeister
Spørgsmål   :  Brdr. Prices Bornholmske fiskesuppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Birthe Burmeister   :  
Hej Birthe

Jeg tror det er opskriften fra DR2 som heder Spis med Price, du kan finde den på Dr's hjemmeside.

Med venlig hilsen
Per




2008-03-08
Spørgsmål fra   :  Susanne Therkildsen
Spørgsmål   :  Tørret hvalkød
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har købt noget tørret hvalkød på Grønland, og er i tvivl om hvordan jeg serverer det.
Bemærkninger   :  


Svar til Susanne Therkildsen   :  
Hej Susanne

Vi har ingen erfaring med tørret hvalkød, så vi kan desværre ikke hjælp.

Beklager meget
Per




2008-03-07
Spørgsmål fra   :  janni
Spørgsmål   :  kylling stegt i ovn
I opskriften indgår bl.a   :  persille ,hvidløg,oregano,basilikum,paprika eller andet
Bemærkninger   :  
søger en opskrift på kylling stegt i ovn og den skal være hel og ikke parteret

Svar til janni   :  
Hej Janni

Du kan røre blødt smør med de nævnte ingredienser, smørret skal være blødt som mayonnaise.

Dette smører du så grundigt på kyllingen, evt. i en stegepose. Så sætter du kyllingen i ovnen ved ca. 200 grader C i 45-60 minutter alt efter hvor stor kyllingen er.

Når du prikker i kyllingen med et stegspyd så skal kødsaften være lys før at kyllingen er mør.

Med venlig hilsen
Per




2008-03-07
Spørgsmål fra   :  demetra
Spørgsmål   :  alkoholfrie bowler
I opskriften indgår bl.a   :  skal være let at gøre se ud som champagne og til ca50per.(fra o-60 år. Tak for hjælpen
Bemærkninger   :  
ikke for dyr

Svar til demetra   :  
Hej Dementra

Æblebowle:
2 dele æblemost
1 dl. sportsvand
Agurk i terninger eller skiver
Fersken, ananas og bananer i småstykker
isterninger

Hæld æblemost og sportsvand i en stor skål og put agurk, frugt og isklumper i umiddelbart inden serveringen.


Vi har også en hyldeblomstbowle, men her bruges hvidvin, men der skulle findes en alkoholdfri hvidvin så måske det var en mulighed?

Se hyldeblomst bowle her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-06
Spørgsmål fra   :  toby
Spørgsmål   :  hvidkaalsrouletter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til toby   :  
Hej Toby

Jeg har fundet en opskrift frem på hvidkålsrouletter som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Når du søger på opskrifter med æ ø og å så kan du på kogebogen udelade disse bokstaver og så blot sætte et mellemrum i navnet, på den måde får du godt nok lidt flere uønskede opskrifter, men kan finmde frem til den ønskede opskrift på den måde.

Med venlig hilsen
Per




2008-03-05
Spørgsmål fra   :  sonja
Spørgsmål   :  hare
I opskriften indgår bl.a   :  gammeldags
Bemærkninger   :  


Svar til sonja   :  
Hej Sonja

Jeg har fundet en opskrift frem på gammeldags haresteg som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-03
Spørgsmål fra   :  Jette
Spørgsmål   :  små chilimarinerede gulerødder
I opskriften indgår bl.a   :  Chili - gulerødder
Bemærkninger   :  
Hejsa... Jeg leder efter en opskrift på nogle små chilimarinerede gulerødder?? Mvh Jette

Svar til Jette   :  
Hej Jette

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på chilimarinerede gulerødder.

Beklager meget
Per




2008-03-03
Spørgsmål fra   :  Dorte Koch
Spørgsmål   :  Stjerneskud
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Dorte Koch   :  
Hej Dorte

Jeg har funde en opskrift frem på stjerneskud som jeg håber du vil syntes om, er det ikke helt den opskrift du søger så prøv at søg på navnet oppe i øverste højre hjørne.

Se stjerneskudopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-02
Spørgsmål fra   :  Inge Gammelgaard
Spørgsmål   :  Osmannisk gryde (tyrkisk)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Inge Gammelgaard   :  
Hej Inge

Vi har gennem tiden fået rigtig mange spørgsmål på denne opskrift, desværre mener jeg ikke det har været muligt at finde frem til den helt rigtige opskrift, men jeg vil sende dig et link til et par af opskrifterne, du kan så også prøve at søge på tyrkisk gryde.

Se opskrfiterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-02
Spørgsmål fra   :  Vera Brik
Spørgsmål   :  Alt som jeg kan lave i min ny indkøbte Kenwod blender
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg vil blive meget glad hvis De vil sende mig opskrifter til min blender, så jeg får meget glæde af den og ikke mindst være med til jeg kan tabe mig, på forhåne tak. Vera brik
Bemærkninger   :  


Svar til Vera Brik   :  
Hej Vera

Vi har en del opskrifter hvor der bruges blender, men jeg er ikke helt sikker på hvor godt de er egnede til slankekur da mange af dem er milkshake og lignende.

Men opskrifterne finder du hvis du vælger menupunktet opskrifter, og så scroller lidt ned på siden til det punkt som heder tilberedning, her finder du igen lidt nede på siden blender.

Se blenderopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-02
Spørgsmål fra   :  lis pedersen
Spørgsmål   :  pate
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hvor finder jeg opskrift på diverse pateer

Svar til lis pedersen   :  
Hej Lis

Hvis du vælger menupunktet opskrifter, og her lidt nede på siden vælger retter, så skal du her vælge pålæg og så er pate et af punkterne.

Se pateopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-03-01
Spørgsmål fra   :  karsten m ravn
Spørgsmål   :  hajfinnesuppe
I opskriften indgår bl.a   :  lavet på krabekød eller lign.
Bemærkninger   :  


Svar til karsten m ravn   :  
Hej Karsten

Jeg har fundet en opskrift frem som jeg håber den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2008

Se spørgsmålene for februar 2008

Se spørgsmålene for marts 2008

Se spørgsmålene for april 2008

Se spørgsmålene for maj 2008

Se spørgsmålene for juni 2008

Se spørgsmålene for juli 2008

Se spørgsmålene for august 2008

Se spørgsmålene for september 2008

Se spørgsmålene for oktober 2008

Se spørgsmålene for november 2008

Se spørgsmålene for december 2008