|
Spørgsmål efter opskrift
2007-03-30 Spørgsmål fra : Anni Wacht Spørgsmål : Figensennep (feigensenf) I opskriften indgår bl.a : sennepfrø, figen, evt. honning Bemærkninger : Jeg har lige pü Naschmarkt smagt en dejlig mild figensennep til et stykke bergkäse, men jeg kunne desværre ikke
få opskriften lokket ud af dem.
Mon der er nogen som ligger inde med
en sådan opskrift ville jeg blive meget glad. Jeg kan bytte med opskriften på en meget stærk sennep.
Med venlig hilsen og god påske fra
Anni
Svar til Anni Wacht : Hej Anni
Der er desværre ingen som har henvendt sig med den efterlyste opskrift, og jeg har ikke selv været i stand til at finde frem til opskrfiten, så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget
Per
2007-03-29 Spørgsmål fra : Vibeke Meyer Spørgsmål : Mont Athos I opskriften indgår bl.a : Olivenolie Bemærkninger : Det er et brød der indeholder olivenolie, det er gult når det bliver skåret over
Svar til Vibeke Meyer : Hej Vibeke
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Mont Athos brød.
Beklager meget
Per
2007-03-28 Spørgsmål fra : hanne petersen Spørgsmål : skolebrød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : De blev anvendt meget i 1980-1990
hvor man spiste dem uden noget på.
Svar til hanne petersen : Hej Hanne
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på skolebrød.
Beklager meget
Per
2007-03-28 Spørgsmål fra : Ole Pedersen Spørgsmål : palmekager I opskriften indgår bl.a : Ved ikke Bemærkninger : En skik fra Lolland. Den går ud på, at dr spises palmekager på Palmesøndag, som er nu på søndag.
Svar til Ole Pedersen : Hej Ole
Det eneste jeg har kunnet finde frem til er en småkage som heder palmeblade, jeg ved ikke om det er den du søger??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
Heidi skriver følgende om palmekagerne
Det er en egnsspecilatet fra Falster, og ikke fra Lolland.
Det købes hos bagere og består af wienerbrødsdej med hakkede nødder og perlesukker på toppen...
2007-03-28 Spørgsmål fra : sarah Spørgsmål : kan ikk stave det.. (sqwaeambulage I opskriften indgår bl.a : Det er en Engels opskrift. Morgenmad. man bruger æg og mælk Bemærkninger : Engelsk opskrift med æg
Svar til sarah : Hej Sarah
Det må være Scrambled eggs som du tænker på, så jeg har fundet en opskrift frem til dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-28 Spørgsmål fra : inger pedersen Spørgsmål : glutenfri opskrifter I opskriften indgår bl.a : jeg søger glutenfri opskrifter, da jeg skal have besøg af en dame med glutenallergi Bemærkninger :
Svar til inger pedersen : Hej Inger
Vi har en kategori for glutenallergi som jeg håber du kan bruge, når du vælger opskrifter har du mulighed for at søge på opskriftens navn eller at finde opskrifterne i opdelingen i retter.
Se glutenallergien her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-27 Spørgsmål fra : Erik Jørgensen Spørgsmål : Apelsinmarmelade I opskriften indgår bl.a : Hva mer en apelsinskrell, vann og sukker ? Bemærkninger : Jeg er mann og har ikke peiling på apelsinmarmelade som jeg synes er spesiellt godt.
Vennlig hilsen
Svar til Erik Jørgensen : Hej Erik
Jeg har fundet en opskrift frem på appelsin marmelade som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-25 Spørgsmål fra : rikke marie boje Spørgsmål : eksotisk vildt I opskriften indgår bl.a : Hvor kan man købe eksotisk vildt?
Fx antilope, kudu eller springbuk?
Eller hval, bjørn, bison, sæl & hvalros? Bemærkninger :
Svar til rikke marie boje : Hej Rikke
Fiskehandlere handler også en del med vildt, men det er måske nok mest dansk vildt, men du kunne jo høre ad.
Der er et firma som heder Kalu som handler med vildt fra det meste af verden, men de fungerer som grossister for flere store supermarkeder, så selvom de ikke har det hjemme så burde de kunne skaffe det hjem.
Besøg Kalu her og se listen med supermarkeder.
Endelig er der den grønlandske butik i København som forhandler grønlandske specialiteter.
Med venlig hilsen
Per
2007-03-24 Spørgsmål fra : Maria Leth Spørgsmål : Dessert med kød. I opskriften indgår bl.a : Jeg søger en opskrift på en dessert, hvor en af ingredienserne er kød. Findes det? Bemærkninger :
Svar til Maria Leth : Hej Maria
Jeg vil da ikke 100% afvise at der findes desserter med kød, men det er ikke noget der har været muligt at finde frem til.
Beklager meget
Per
2007-03-24 Spørgsmål fra : Vivi Spørgsmål : creme brullè I opskriften indgår bl.a : en slags budding med hård karamel ovenpå Bemærkninger : I Paris fik vi en dessert der smagte himmelsk. En slags budding med hård karamel ovenpå. Er der nogen der kan hjælpe med den opskrift
Svar til Vivi : Hej Vivi
Jeg har fundet opskriften på creme brule frem til dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-24 Spørgsmål fra : Birgit Simson Spørgsmål : Lammeforkølle I opskriften indgår bl.a : Har fået foræret lammeforkøller.
tilberedes de som lammekøller??
mvh birgit Bemærkninger :
Svar til Birgit Simson : Hej Birgit
En lammeforkølle det må være lammeboven du lænker på, den kan godt steges som lammekølle, men benet i den fylder noget mere og det er sværer at få pæne skiver af den.
Vi har rigtig mange opskrifter på lammekød, og jeg vil sende dig linket til dem her, så kan du vælge hvilke stykker som du ønsker.
Se lammeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-24 Spørgsmål fra : Christina Matthiesen Spørgsmål : Arashu I opskriften indgår bl.a : Hvidkål, kartofler, bacon, svinesmåkød Bemærkninger : Jeg tror det er en egnsret på Als
Svar til Christina Matthiesen : Hej Christina
Mon det kunne være Airsju som du tænker på?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-22 Spørgsmål fra : Britt schrøder Spørgsmål : færøsk plumkage I opskriften indgår bl.a : marengsbund og bla. æbler Bemærkninger : min opskrift er blevet under flytning. jeg ville blive glad hvis der er en der har den, og vil dele den med mig.
Svar til Britt schrøder : Hej Britt
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg mener svarer til færøsk plumkage.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-22 Spørgsmål fra : Christina Storc Spørgsmål : opbagt hvid sovs I opskriften indgår bl.a : margarine
mel
mælk
salt
hvid peber Bemærkninger :
Svar til Christina Storc : Hej Christina
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber, beskriver processen godt nok.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-22 Spørgsmål fra : Jette Lange Poulsen Spørgsmål : fisk: wirl el. lignende?? I opskriften indgår bl.a : har 2 filletter af en fisk, fiskhandleren sagde den hedder wirl - whill?? el. lignende?? Bemærkninger :
Svar til Jette Lange Poulsen : Hej Jette
Men ud fra det du skriver, kan det være en hvilling.
Den hedder Hvitting på islandsk, Wittling på finsk og Vitling på norsk.
Men det er altså bare et gæt!
Se hvilling opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-21 Spørgsmål fra : Unni Fjellhaug Spørgsmål : Frikadeller I opskriften indgår bl.a : Hei. Jeg er på jakt etter mormors frikadeller, så var jeg her inne og tittet, men det var jo så mange. Kan dere anbefale meg en av dem som er god gammel dansk oppskrift. Jeg savner frikadeller så fælt og har tenkt og lage dem selv. Også lurte jeg på en annen ting også, søtpoteter, vil jeg også gjerne ha oppskrift på. Kan dere hjelpe meg med dette?
På forhånd tusen takk.
Med vennlig hilsen
Unni Fjellhaug Bemærkninger :
Svar til Unni Fjellhaug : Hej Unni
Jeg har fundet en opskrift frem på frikadeller som jeg håber du vil syntes om, i stedet for mel som står i opskriften kan du bruge rasp eller havregryn.
Se frikadelleopskriften her
Søtpoteter er jeg ikke sikker på hvad du tænker på, søde kartofler er jo en rodfrugt, men kan også være en opskrift på sødkogte kartofler du tænker på, og jeg vælger at sende dig en opskrift på det sidste.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-21 Spørgsmål fra : Mona Rasmussen Spørgsmål : Æblekage I opskriften indgår bl.a : Rørt kagedej med taglagt æble overpå og drysset med kanel serveret med Flødeskum eller cremefraese Bemærkninger :
Svar til Mona Rasmussen : Hej Mona
Jeg vil tror det er noget lignende denne opskrift du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-19 Spørgsmål fra : dorte jørgensen Spørgsmål : pommes florentine I opskriften indgår bl.a : kartoffelskive (bagt eller friteret) med kartoffelmos ovenpå.
I kartoffelmosen er der noget grønt eller lign. Bemærkninger :
Svar til dorte jørgensen : Hej Dorte
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Pommes florentine.
Beklager meget
Per
2007-03-19 Spørgsmål fra : Hanne Holm Spørgsmål : Moskusokse I opskriften indgår bl.a : Jeg har et stykke ryg af moskusokse (højreb)og jeg vil meget gerne vide, hvorledes man steger det og hvad man kan servere til. Bemærkninger :
Svar til Hanne Holm : Hej Hanne
Jeg har tidligere ment at moskusokse var noget lig vores store kronvildt, men det skulle faktisk mere ligne almindeligt oksekød, og skulle kunne bruges som sådant.
Så jeg syntes at du skulle gå ind og kigge på vore opskrifter med oksekød.
Se oksekødsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-19 Spørgsmål fra : Frederik Sass Meyer Spørgsmål : Græske desserter I opskriften indgår bl.a : ? Bemærkninger : Kan i finde nogen græske desserter for jeg kan ikke og mangler... :-(
Svar til Frederik Sass Meyer : Hej Frederik
Vi har ikke mange græske desserter, men enkelte har vi da, så jeg vil sende dig linket til de græske opskrifter, opdelt i retter, så skal du blot vælge om det skal være varm eller kold dessert.
Se græske opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-19 Spørgsmål fra : lotte tietze Spørgsmål : rungsted lyksalighed I opskriften indgår bl.a : mørdejsbund.
med nødder og evt.honnimng. Bemærkninger :
Svar til lotte tietze : Hej Lotte
Jeg har fundet en opskrift frem på Rungsteds lyksalighed, den passer dog ikke helt på det som du beskriver, men jeg håber alligevel at du kan bruge opskriften.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-18 Spørgsmål fra : Irene Wejlemand Spørgsmål : Fulskager I opskriften indgår bl.a : Byggrynsdej rullet ud og hakket pattesul rørt med salt og peber og andet? puttes indeni dejen der er rullet ud og foldes omkring kødet. Koges i saltet vand og spises med groft salt og godt med en øl til. Bemærkninger : Stammer fra Sejerø, men kan ikke huske opskriften.
Venlig hilsen
Irene
Svar til Irene Wejlemand : Hej Irene
Jeg har fundet opskriften frem som jeg vil tro er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-18 Spørgsmål fra : Gitte Christensen Spørgsmål : lam eller kylling? I opskriften indgår bl.a : lam eller kylling? Bemærkninger : skal have besøg af Afghansk par og vil gerne tilberede noget de må spise
Svar til Gitte Christensen : Hej Gitte
Nu ved jeg jo ikke hvad parret må og ikke må spise, men hvis det skal være noget med lammekød eller kylling, så syntes jeg du skal prøve at kigge på vore opdeling af opskrifterne i hovedingredienser, på siden jeg sender dig skal du først vælge dyreart, og bagefter får du mulighed for at vælge enkelte kødstykker.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-18 Spørgsmål fra : Britta Vestergaard Spørgsmål : Surdej til rugbrød I opskriften indgår bl.a : Rugbrød
2 brød
300 g. surdej
1½ l. lunkent vand
3 spsk. salt
600 g. kerner – knækket rugkerner, solsikke, græskar, hørfrø eller lign.
150 g rugmel
750 g. hvedemel – evt. ½ speltmel og ½ hvedemel
Ingredienserne røres sammen og stilles til hævning i 12-24 timer
Efter hævning tilsættes:
½ l lunkent vand
1 kg. rugmel
Dejen røres godt sammen – brug en træske. Den er nu som en meget stiv grød. 300 g. af dejen tages fra til næste portion rugbrød, drysses med 1 spsk. Salt og stilles i køleskab. Den kan anvendes efter 8 dage, men kan holde sig i køleskabet i ca. 3 uger (surdejen må IKKE komme i fryseren)
Formene pensles med smeltet margarine.
Dejen fordeles i formene (op ti 1½ cm fra kanten) og glattes. Hæver i 4-6 timer.
Dejen pensles herefter med smeltet margarine.
Bages på nederste rille ved 200° i 1½ time.
Vendes straks ud af formene og afsvaler på en bagerist.
Dækkes med et fugtigt viskestykke - så bliver skorpen ikke så hård.
Brødene skal stå til næste dag inden de kan skæres – de er meget velegnet til frysning.
Bemærkninger : Jeg har ovenstående rigtig gode opskrift på rugbrød, men min surdej er ikke længere god.
Hvordan får jeg lave en ny?
Svar til Britta Vestergaard : Hej Britta
Jeg har fundet en opskrift på rugbrød frem til dig, ikke fordi du skal bruge selve rugbrødsopskriften, men fordi at den indeholder en opskrift på surdej.
Se surdejsopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-17 Spørgsmål fra : Annette Spørgsmål : Duer I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg skal lave 16 duer, til en middag og er nød til at tilberede dem i ovnen, er der nogen der har en god idee, til hvordan det bliver til en dejlig middag. mvh. Annette
Svar til Annette : Hej Annette
Jeg syntes jo at duer bliver bedst grydestegt, Mette foreslår at du skal stege duerne i en stegeso, men det skal være en stor stegeso for at der kan være 16 duer i, så det går nok heller ikke.
Jeg ville nok stege duerne af nogle gange i gryde, og så holde dem varme i ovnen, eller måske stege nogle af dem i gryde, og nogle i stegeso.
Med venlig hilsen
Per
2007-03-17 Spørgsmål fra : Inger Marie Spørgsmål : vafler I opskriften indgår bl.a : vafler der kan gemmes i en kagedåse
Bemærkninger :
Svar til Inger Marie : Hej Inger
Tove mener at det er franske vafler som du tænker på, og jeg har fundet nogle opskrifter frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-16 Spørgsmål fra : Lene Nerstrøm Spørgsmål : mexikansk buffet I opskriften indgår bl.a : Jeg skal have 20 voksne og børn til mexikansk buffet, hvordan skal jeg sammensætte buffeten. Kan I hjælpe mig? Bemærkninger :
Svar til Lene Nerstrøm : Hej Lene
Jeg har ikke megen erfaring med mexikansk mad så jeg kan ikke hjælpe dig så meget, men du kan prøve at kigge på vore mexikanske opskrifter, kunne være du kunne finde hjælp der.
Se mexikanske opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-15 Spørgsmål fra : Peter Spøer Spørgsmål : Sild låda ? I opskriften indgår bl.a : Kartofler.fars,ansjoser Bemærkninger : Lægges i ovnfast fad i lag skiftevis. Måske svensk ret.
Svar til Peter Spøer : Hej Peter
Jeg tror at den opskrift du leder efter er den der heder Jansons Fristelser, så den vil jeg sende dig en opskrift på.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-13 Spørgsmål fra : conny strufve Spørgsmål : Likørsoufflé I opskriften indgår bl.a : Isdessert med likør makroner æg og
flødeskum Bemærkninger :
Svar til conny strufve : Hej Conny
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på likørsouffle.
Beklager meget
Per
2007-03-13 Spørgsmål fra : berith guldbæk pedersen Spørgsmål : bagte rodfrugter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : retten som jeg søger er en pureret mos af forskellige rodfruter så som gulerødder selleri persillerødder og pastinak og det er en anelse stærkt i smagen. Jeg fik det serveret til kandis koncerten i Bælum hallen lørdag d10 marts. Håber nogen kan hjælpe da det var virkelig lækkert. På forhånd tak. MVH. Berith
Svar til berith guldbæk pedersen : Hej Berith
Jeg har ikke en enkelt opskrift på det ønskede, men jeg har fundet 2 opskrifter frem til dig som du kan parre.
Se opskrift på persillerodspure her
Se opskrift på bagte rodfrugter her
Opskriften på puren , her kan du jo bruge andre rodfrugter end lige persille, og i stedet for at koge som opskriften beskriver, så bruger du beskrivelsen af bagte rodfrugter, igen med den blanding af rodfrugter du nu syntes.
Med venlig hilsen
Per
2007-03-13 Spørgsmål fra : Helle Spørgsmål : Forret I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej! jeg mangler inspiration til forret lørdag aften. Vi skal have taco skaller med kødfyld til hovedret og dåsepære med Tosca-fyld i ovnen dertil rørt is.
Svar til Helle : Hej Helle
Jeg syntes ikke jeg har nogle rigtig gode ideer, men Elly har skrevet og fåreslået en mexikansk suppe som forret, så jeg vil sende dig et link til de mexikanske supper her som jeg så håber du kan bruge.
Se mexikanske suppeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-13 Spørgsmål fra : Birgit Robert Spørgsmål : blåbærparfait I opskriften indgår bl.a : Frosne blåbær - piskefløde - æg Bemærkninger : Kan blåbærrene bruges direkte eller skal de først syltes?
Svar til Birgit Robert : Hej Birgit
Jeg har fundet en opskrift frem på blåbærparfait som jeg håber du vil syntes om, blåbær er ikke nødvendige at fryse før brug, jeg tror du tænker på slåen og rønnebær som er nødvendige at fryse for at undgå en bitter smag.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-11 Spørgsmål fra : mette Spørgsmål : tabuleh salat.. mener den er arabisk I opskriften indgår bl.a : bulgur, citron, tomat osv. Bemærkninger :
Svar til mette : Hej Mette
Tabuleh staves på mange måder, jeg er dog ikke klar over hvilken der er den rigtige, men jeg har fundet en opskrift frem til dig hers om jeg håber du vil syntes om.
Se tabulehopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-11 Spørgsmål fra : kirsten reedtz jepsen Spørgsmål : mørbrad i fad med rødløg æbler svesker I opskriften indgår bl.a : honningsennep
æbler
svesker
løg
fløde)Cremefine) Bemærkninger : det er noget med at
mørbraden
bliver vent i sennepen når
de er skåret ud i tern
og kommer i et ildfastfad og i ovn i ca ½time og til sidst sukkerærter med bådekartofler til
Svar til kirsten reedtz jepsen : Hej Kirsten
Jeg har søgt på de nævnte ingredienser men jeg har desværre ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift på mørbrad, det minder lidt om forloren and, men her bruges hel svinemørbrad.
Jeg vil sende dig linket til vore opskrifter på svinemørbrad som er skåret ud, måske du selv kan finde frem til den rigtige opskrift.
Se svinemørbradopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-11 Spørgsmål fra : Marlene Spørgsmål : Tigerrejer på melon I opskriften indgår bl.a : Tigerrejer vendt i sød chillisauce på spyd. Spyd sat ned i galiamelon (kan sikkert også være honningmelon) Kompot af pære, rødløg og passionsfrugt. Sauce af soja og ?. Dertil creme fraice med ristede blå birkes Bemærkninger : Hejsa. Jeg håber virkelig I kan hjælpe mig med at finde denne fantastiske opskrift (som er en forret) Tak for hjælpen!! Hilsen Marlene
Svar til Marlene : Hej Marlene
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift, men måske du selv kan stykke den sammen, jeg vil i hvert fald sende dig linket til vore rejeopskrifter, måske du kan finde det du søger her i en eller flere af opskrifterne.
Se rejeopskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-11 Spørgsmål fra : kirsten andersen Spørgsmål : turnips I opskriften indgår bl.a : turnips- [hvor kan jeg købe det.
Bemærkninger :
Svar til kirsten andersen : Hej Kirsten
Turnips er det engelske ord for majroe, så du burde kunne købe det hos grønthandleren.
Med venlig hilsen
Per
2007-03-11 Spørgsmål fra : per hjort Spørgsmål : mælk og hvedeallergi I opskriften indgår bl.a : Jeg har fået at vide fra lægen at jeg skal holde mig langt væk fra hvede-mel og mælk Bemærkninger :
Svar til per hjort : Hej Per
Vi har jo flere forskellige kategorier med fødevareallergi, og for ikke så længe siden har vi oprettet en kategori til netop allergi over for både hvede og mælk, kategorien finder du under fødevareallergi.
Se mælk og hvedeallergi her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-10 Spørgsmål fra : inger lakjer Spørgsmål : russian teacakes I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : småkager - bolde rullet i flormelis
Svar til inger lakjer : Hej Inger
Jeg har oversat en opskrift på denne kage fra engelsk, så vægt og mål tages med lidt forbehold.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-10 Spørgsmål fra : Susanne Dahlmann Spørgsmål : semor I opskriften indgår bl.a : marcipan, hvedemel, kardemomme, gær, hjortetakssalt, piskefløde m.m. Bemærkninger : svenske fastelavnsboller, hvedeboller der hæver ialt 50 min. udhules og fyldes med marcipan.
Svar til Susanne Dahlmann : Hej Susanne
Tror det er semlor du mener, så dem sender jeg en opskrift på her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-10 Spørgsmål fra : mz Spørgsmål : tærte I opskriften indgår bl.a : kokosmel, æg, kakao Bemærkninger : "tærte" med bund af en form for kokosmarenges. Herover kakaosmørcreme/fromage
Svar til mz : Hej MZ
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på tærte.
Beklager meget
Per
2007-03-10 Spørgsmål fra : laila sorensen Spørgsmål : jordbaerkage I opskriften indgår bl.a : taertedej marcipan chokolade cream af kagecream blandet med floedeskum jordbaer og gele Bemærkninger : jeg ved hvordan man laver den og hvad der skal bruges men ikke hvormeget jeg har haft opskriften men den er blevet vaek og skal nu bruge den til en konfirmation
Svar til laila sorensen : Hej Laila
Det lyder som jordbærtærten, og der har vi en rigtig populær opskrift med billeder til som jeg vil sende til dig, håber det er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-10 Spørgsmål fra : janne aareskjold Spørgsmål : kylling I opskriften indgår bl.a : kylling kogt i en form for æggerøre eller røræg med sukker Bemærkninger :
Svar til janne aareskjold : Hej Janne
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift.
Beklager meget
Per
2007-03-09 Spørgsmål fra : Lene Fragtrup Spørgsmål : Sund slik I opskriften indgår bl.a : Hej er der måske nogen der har nogle supergode opskrifter på sund slik med evt.honning og andet udover grøntsager med dip. Måske kan du henvise til materiale Per? Bemærkninger : Det er til børn i skolealderen og hm selvfølgelig også voksne.Måske frugtslik?
Svar til Lene Fragtrup : Hej Lene
Jeg har ikke selv kunnet komme på noget sundt slik, men Noura har skrevet og foreslået muslibar, og Noura har selv sendt en opskrift med, men jeg har valgt at sende et link til alle vore opskrifter på muslibarer så har du lidt at vælge blandt.
Se muslibaropskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-08 Spørgsmål fra : Anne Klarskov Spørgsmål : hasselbalch-kartofler I opskriften indgår bl.a : Kartofler!
Bemærkninger : Er hasselbalch-kartofler og hasselbagte kartofler det samme? hvis ja, hvorfor?
Svar til Anne Klarskov : Hej Anne
Hasselbach og hasselbagte kartofler skulle være det samme, de heder hasselbach fordi det er navnet på opfinderen, hasselbagte er blot lidt sprogforviring.
Med venlig hilsen
Per
2007-03-08 Spørgsmål fra : charlotte christensen Spørgsmål : kage I opskriften indgår bl.a : blendet ananas,gullerod og kokos,JEG TROR BRADEPANDE KAGE Bemærkninger : den har været på siden,men jeg kan ikke finde den igen,den hedder måske noget med anans/GULLERODS KAGE HÅBER I KAN HJÆLPE PÅ FORHÅND TAK
Svar til charlotte christensen : Hej Charlotte
Det skulle vist være kagen her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-08 Spørgsmål fra : Lena Spørgsmål : Ølgryde I opskriften indgår bl.a : Oksekød i tern, mørkt øl, bla. Bemærkninger :
Svar til Lena : Hej Lena
Elly har sendt denne opskrift som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-07 Spørgsmål fra : yvonne Spørgsmål : frugt-grød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej, jeg søger en opskrift på grød, som er lavet af figner. Har i sådan en? venligst yvonne.
Svar til yvonne : Hej Yvonne
Jeg har skrevet en opskrift på sveskegrød om til figner, svesker er nok det som kommer nærmest på fignerne, du må selvfølgelig meget gerne kommentere på opskriften hvis der er noget som skal justeres.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-05 Spørgsmål fra : Grete Nielsen Spørgsmål : Tapas? I opskriften indgår bl.a : Vi ville gerne lave en tall. med div. pølser og skinke,til en forret, er der en bestemt måde at sætte det sammen på og med forskelligt tilbehør.Og hvilke pølser skal man bruge? Bemærkninger :
Svar til Grete Nielsen : Hej Grete
Vi har en lille kategori med tapas under forretter, måske du kan bruge disse opskrifter til inspiration.
Se tapasopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-05 Spørgsmål fra : lillian sørensen Spørgsmål : udskærringer I opskriften indgår bl.a : jeg mangler en seddel hvor man kan se hvad de forskellige stykker kød fra en okse bruges til jeg ved den findes men kan ikke finde den Bemærkninger :
Svar til lillian sørensen : Hej Lillian
jeg kan anbefale kogebogen "Bogen om rødt oksekød" af Lotte Haveman. Deri er både oversigt over udskæringerne og en lille forklarende tekst til. Bogen er lidt halvgammel (min er fra 73), så jeg ved ikke, om den stadig kan købes. Måske kan den lånes på biblioteket?
:-)
/Sille
2007-03-05 Spørgsmål fra : Jørgen Spørgsmål : Holiday dipmix I opskriften indgår bl.a : majs, kartoffelstivelse, salt (16%), paprika (11%), smagsforstærker E621, modificeret kartoffelstivelse, sukker, løgpulver (6%), gærekstrakt, hvidløg, peber, cayennepeber, askorbinsyre, aroma, peberfrugt Bemærkninger : Kims legendariske Holiday dipmix, et brev indeholder 17 g der opblandes i 1,5 dl creme fraiche
Svar til Jørgen : Hej Jørgen
Du skriver ikke hvad du søger, men jeg må gå ud fra at det er opskriften på denne holiday dipmix.
Jeg har desværre ikke kunnet finde frem til en opskrift på denne, men du kan prøve at kigge i vore øvrige opskrifter på dip, måske du kan finde noget der som ligner, eller du måske kan bruge opskrifterne til at komme frem til den rigtige blanding.
Som jeg ser det skal du bruge paprika, sukker, fint revet løg, hvidløg, peber, cayennepeber og peberfrugt, du må vide hvor fint peberfrugten er skåret ud og formentlig lidt salt.
Det hele røres op i en creme fraiche.
Se dipopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-04 Spørgsmål fra : h.j.henriksen Spørgsmål : frikadeller i sur-og sød sovs I opskriften indgår bl.a : frikadeller, pickles, med mere. Bemærkninger : En gammel ret, som min bedstemor lavede den for omkring 50 år siden.
Blev serveret i Herning, så mon ikke det er en gammel jydsk egnsret. Mvh. hjh
Svar til h.j.henriksen : Hej H.j.
Det er ikke en opskrift jeg ligger inde med, men mon ikke det blot er almindelige stegte frikadeller som bliver serveret i en sur sød sauce.
Se sursødsauceopskrift her
Se frikadelleopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-02 Spørgsmål fra : Kate Grambo Spørgsmål : majsmel I opskriften indgår bl.a : majsmel Bemærkninger : da min mand ikke må få hvedemel men kun majsmel håber jeg I kan en opskrift på brød. på forhånd tak
Svar til Kate Grambo : Hej Kate
At din man ikke må få hvedemel, det forstår jeg godt, men at han ikke må få andet en majsmel, det forstår jeg ikke rigtig?
Hvis det drejer sig om hvedeallergi, så har vi et punkt med dette under fødevareallergi, her har vi sorteret opskrifter med hvedemel fra, dog ikke opskrifter med pasta og rasp, da disse kan skaffes uden hvede.
Besøg hvedeallergi her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-02 Spørgsmål fra : Jane Spørgsmål : salatbar/salatbuffet I opskriften indgår bl.a : Ethvert tip er velkomment Bemærkninger : Ønsker at variere salatbaren på arbejdspladsen uden at punktere budgettet.
Svar til Jane : Hej Jane
Jeg synes at det er lækkert når der er lidt krydret mad ved salatbaren. Hvad med couscous-salat, bønnesalat, pasta, advokado, grønsagschips, rissalat, stegte krydrede kartoffeltern, kyllingetern, rejer, marinerede champignoner.. Kan ikke komme på mere..
Med venlig hilsen
Noura
2007-03-02 Spørgsmål fra : Anna-Kari E.Thomsen Spørgsmål : Fødselsdags glasur I opskriften indgår bl.a : Da min søn bliver 7 år, og er vildt interesseret i fodbold, vil jeg gerne lave en grøn "fodboldbane" ovenpå en brun bradepandechokoladekage, som jeg allerede har en opskrift på. Mit ønske er, at få idéer til pynten, hvordan jeg får en rigtig grøn fodboldbane, hvordan jeg får lavet målene m.m. Bemærkninger :
Svar til Anna-Kari E.Thomsen : Hej Anna-Kari
Forslag fra Nordjylland:
Prøv at putte varm chokolade i en sprøjtepose,lav 8 sider med net,og sæt dem sammen når de blir kolde.Bolden kan være en kugle kold chokolade.
Græsset vil jeg foreslå at putte kokosmel i grøn glasur.Så blir den lidt ujævn.Jeg håber det kan bruges og god fødselsdag.
Med venlig hilsen
Lene
2007-03-02 Spørgsmål fra : helle pihl Spørgsmål : belgisk ølgryde I opskriften indgår bl.a : oksekød eller svinekød
Øl
Timian og porretop bundet sammen
Laurbærblade
porrer
resten er jeg ikke sikker på Bemærkninger :
Svar til helle pihl : Hej Helle
Vi har kun en enkelt opskrift på ølgryde, og den passer ikke helt på din beskrivelse, men måske du alligevel har lyst til at kigge på den, og så prøve dig lidt frem.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-01 Spørgsmål fra : Spørgsmål : æblepie I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : er en gammel opskrif fra canada der blev brugt for 70 80 år siden
så måske er den 100 år
Svar til : Hejsa
Det har ikke været muligt at finde frem til den canadiske æblepie, men prøv og kig i vore opskrifter på æblepie, måske der er en af disse som ligner?
Se æblepieopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-03-01 Spørgsmål fra : vibber Spørgsmål : mad fra walls I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : min datter skal have besøge af en ung pige fra Walls hvad skal vi finde på til morgem og aftensmad!har i nogen gode ider. på forhånd tak
Svar til vibber : Hej Vibber
Jeg kender ikke til maden fra Wales, men måske du kan finde inspiration under de Engelske opskrifter.
Se Engelske opskrifter her
Jeg syntes dog at du skal overveje om ikke det skal være almindelig dansk mad, jeg ville da selv gerne smage maden fra det sted jeg besøgte.
Med venlig hilsen
Per
|