|
Spørgsmål efter opskrift
2005-03-30 Spørgsmål fra : Carl Wittstrøm Spørgsmål : tremmesild I opskriften indgår bl.a : Marinerede Sild, karry, og bla , bla. Bemærkninger : Det skulle være en gammel opskrift. Jeg har desværre ikke yderligere oplysninger, desværre, håber du kan hjælpe mig.
Svar til Carl Wittstrøm : Hej Carl
Jeg har desværre heller ikke kunnet finde noget omkring tremmesild.
Beklager meget
Per
2005-03-30 Spørgsmål fra : Boje Christensen Spørgsmål : Havtaske stegt som Tournedos I opskriften indgår bl.a : Havtaskehale, bacon til ombindning
Forslag ønskes til sauce Bemærkninger :
Svar til Boje Christensen : Hej Boje
Jeg har en opskrift som jeg mener svare nogen lunde til det du beskriver, hertil er der serveret kompot af rødløg.
Se opskriften her
Men ellers passer Hollandaisesovs godt til fisk.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-30 Spørgsmål fra : Max Poulsen Spørgsmål : Husarsteg I opskriften indgår bl.a : jeg mangler en opskrift på husarsteg, kan i hjælpe mig, håber i kan på forhånd tak Bemærkninger :
Svar til Max Poulsen : Hej Max
Der er 2 opskrifter på husarsteg i kogebogen, jeg håber du vil syntes om en af disse.
Se husarstegopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-30 Spørgsmål fra : Bolette Barfod Spørgsmål : Aloo gobi I opskriften indgår bl.a : blomkål, kartofler, løg Bemærkninger : krydret indisk vegetarret. Har kigget i forskellige indiske kogebøger uden resultat. Håber I kan hjælpe
Svar til Bolette Barfod : Hej Bolette
Jeg har oversat en opskrift som jeg mener, er den du efterlyser.
Jeg håber du vil syntes om den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-30 Spørgsmål fra : Zindy Spørgsmål : Nat og dag kage I opskriften indgår bl.a : Noget makron og creme i noget mørdej eller noget, med glasur i to farver.... Bemærkninger : Man kan købe dem hos bageren...
Svar til Zindy : Hej Zindy
Jeg har fundet en beskrivelse af dag- og natsnitter som kunne ligne den kage du efterlyser.
Desværre er det ikke en færdig opskrift, så jeg har forsøgt at sammensætte en opskrift ud fra emner fra andre opskrifter, men forholdet mellem mængderne i de forskellige dele er formentlig ukorrekte.
Selve snitten er lavet af en halvbagt butterdejs- eller mørdejsbund som påsmøres hindbærmarmelade, dernæst et lag creme og herpå et 3 mm. Lag linsedej.
Efter afkøling glaseres kagen/snitterne med halvt hvid og halvt brun glasur.
Se opskriften her
Hvis du bager kagen ville det jo være dejligt hvis du kunne skrive lidt kommentarer til mængdeforholdet.
Med venlig hilsen
Per
2005-03-29 Spørgsmål fra : Rita Petersen Spørgsmål : Kalkunopskrifter I opskriften indgår bl.a : kalkun Bemærkninger : plus tilbehør til kalkun
Svar til Rita Petersen : Hej Rita
Det ville have været rart om du havde beskrevet dine ønsker noget mere udførligt, men det er jo selvfølgelig nemmer for mig på denne måde da jeg kan sende dig det overordnede link til opskrifter med kalkun.
Se kalkunopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-28 Spørgsmål fra : Pernille Kastrup Spørgsmål : Brød som suppeskål I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : det er en slags brød som bliver bagt i fx urtepotte, så det får dens form. brødet skal vist bages kraftigt, men skal stadigt kunne spises...
Svar til Pernille Kastrup : Hej Pernille
Jeg tror at det du tænker på er urtepottebrød, men om det er så tæt at det kan bruges som suppeskål er jeg ikke klar over.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-25 Spørgsmål fra : Maria Spørgsmål : Fedt fattig kage I opskriften indgår bl.a : Hej jeg lder efter fedt fattig kager, jeg har en tand til søde sager men kan ikke tåle det.
Håber i kan hjælpe Bemærkninger :
Svar til Maria : Hej Maria
Vi har en lille samling af fedtfattige opskrifter som er delt op efter retter, og et stykke nede på listen finder du opskrifterne med kager.
Se fedtfattige opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-24 Spørgsmål fra : Gorm Jakobsen Spørgsmål : Æg Benedicte I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Gorm Jakobsen : Hej Gorm
Jeg har en opskrift her som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-24 Spørgsmål fra : Jane Vestrup Spørgsmål : lammekølle I opskriften indgår bl.a : ?? Bemærkninger : Hej. Jeg vil blot spørge, om man ikke kan bruge lun lammekølle som frokostret (påskefrokost) - og hvis ja, hvilken er bedst uden at skulle bruge for mange ingredienser og hvilket tilbehør kan bruges når det er til frokost? Ved godt jeg er sent på den, og får jeg ikke svar inden 2. påskedag er det også ok.
Venligst
Jane Vestrup
Svar til Jane Vestrup : Hej Jane
Ja jeg nåede jo ikke at svare inden 2. påskedag, men jeg vil da alligevel gerne svare dig.
Jeg kan ikke se hvorfor man ikke skulle kunne servere lammekølle til frokost, men lige hvilken opskrift der passer bedst mener jeg er op til en selv og hvad man syntes bedst om.
Der er jo rigtig mange opskrifter med lammekølle på kogebogen, så det er bare at vælge.
Se lammekølleopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-23 Spørgsmål fra : Westergaard Spørgsmål : indbagt oksemørbrad I opskriften indgår bl.a : Må ikke indeholde champignons Bemærkninger :
Svar til Westergaard : Hej Westergaard
Jeg har fundet en opskrift frem på indbagt oksemørbrad som ikke indeholder champignoner og som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-23 Spørgsmål fra : erik Spørgsmål : marv til sauce bordelaise I opskriften indgår bl.a : har købt marvben til sauce bordeaise, hvordan behandler jeg bedst marven før den blandes i saucen ? Bemærkninger :
Svar til erik : Hej Erik
Jeg har en opskrift på Bordelaisesauce her som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-22 Spørgsmål fra : Tina Spørgsmål : Kage på grill I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger efter en chokoladekage man kan lave på en weber grill... eller en anden god kage som kan grilles
Svar til Tina : Hej Tina
Egentlig kan jeg ikke se der skulle være noget i vejen for at grille/bage en kage på en webergrill, men jeg har altså desværre ingen opskrifter på det.
Jeg har ikke selv tid til at afprøve dette, men jeg syntes da du skulle prøve med en af dine almindelige kageopskrifter og se ad.
Med venlig hilsen
Per
2005-03-22 Spørgsmål fra : Saunders Spørgsmål : kokos sorbet eller kokosis I opskriften indgår bl.a : kokosmælk - jeg mangler bare
opskriften - den sorbet I allerede har er ikke lige den, jeg søger, har I mon en anden. Jeg skal bruge den til servering sammen med stegte bananer....Scandic hotellerne serverer noget kokossorbet/kokosis lignende - og det smager enormt godt. Bemærkninger :
Svar til Saunders : Hej Saunders
Der er nogle opskrifter på kokosis på kogebogen, måske du kan bruge en af disse ??
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-21 Spørgsmål fra : Bjarne Olsen Spørgsmål : glaceret skinke I opskriften indgår bl.a : skinke 4,6 kg Bemærkninger : Hvorlængde skal en skinke have på 4,6 kg( Glaceret ). Og skal sværen af med det samme ( glaceringen på med det samme ).
På forhånd tak.
Svar til Bjarne Olsen : Hej Bjarne
Jeg vil sende dig en opskrift som du kan bruge som udgangspunkt.
Dog skal du forlængestegetiden da skinken i opskriften kun er på 2 kg.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-21 Spørgsmål fra : Lillian Jensen Spørgsmål : Aubergine i microovn I opskriften indgår bl.a : Jeg så en gang i en udsendelse om mad, at aubergine kan forbehandles i microovn, hvorved "væske" trækker ud - i stedet for at ligge med salt ½ time. Er det korrekt. Jeg vil lave en Moussaka.
Med venlig hilsen
Lillian Bemærkninger :
Svar til Lillian Jensen : Hej Lillian
Jeg går ud fra at det er den halve times ventetid du gerne vil undgå ??
Jeg har en opskrift her som skulle være den originale, og der steges auberginerne på panden og skal altså ikke trække.
Se opskriften her
Ellers prøv at skær auberginen i skiver. Læg dem i et ovnfast fad og damp dem 4 min ved 900 W. Drys lidt salt over. og så brug dem som du plejer.
Med venlig hilsen
Per
2005-03-21 Spørgsmål fra : Karen Henriksen Spørgsmål : Makronbund til desert ( hvidkilde desert) I opskriften indgår bl.a : Makronbund-is-risalamande-syltetøj. pynt flødeskum/coktailbær og chokolade. Bemærkninger : en desert som er lavet som en lagkage med makrombunden nederst, og så ellers risalamande og is. Jeg mener den var pyntet af med lidt flødeskum eller også en marengsbund/top.
Svar til Karen Henriksen : Hej Karen
Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg mener, kunne være den opskrift du beskriver.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-20 Spørgsmål fra : Danuta Fiszman Spørgsmål : pandekager (craps) med rajer fyld eller ligende I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Danuta Fiszman : Hej Danuta
Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-19 Spørgsmål fra : Dorthe Sørensen Spørgsmål : Rebild salat I opskriften indgår bl.a : Æbler,Ananas,hvidkål,rosiner,Porrer Bemærkninger :
Svar til Dorthe Sørensen : Hej Dorthe
Jeg tror Rebildsalat er en lokal opskrift, jeg har i hvert fald ikke kunne finde nogen salatopskrift med de ingredienser du nævner.
Beklager meget.
Per
2005-03-19 Spørgsmål fra : Bente Spørgsmål : sild I opskriften indgår bl.a : jeg har nogle sild som vi gerne vil røge, kan I fortælle hvordan de skal rengøres, tænker jo på a hovedet sidder ved, og skal de saltes, og evt. hvor lang tid er røgning
Bemærkninger :
Svar til Bente : Hej Bente
Jeg ved ikke så meget omkring røgning, men der er en hjemmeside der heder Røgeovnens venner hvor du kan finde en masse nyttige oplysninger omkring rygning.
Besøg røgeovnens venner her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-19 Spørgsmål fra : Michael winkel Spørgsmål : gran canaria kartofler I opskriften indgår bl.a : kartofler:) salt?? Bemærkninger : en specialiatet fra gran canaria.
bliver spist med en mayo sause.
Svar til Michael winkel : Hej Michael
Det skulle være denne opskrift du efterlyser, håber du syntes om den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-19 Spørgsmål fra : nørgaard Spørgsmål : chokolde muffins I opskriften indgår bl.a : Hej.
søger en opskrift på chokolde muffins, som bliver store og " svampede " Bemærkninger :
Svar til nørgaard : Hej Nørgaard
Der er en lang række opskrifter på muffins i kogebogen, flere af den er kakao eller choko muffins.
Jeg har lavet en søgning som fanger de fleste, også lidt som ikke er med chokolade, men på denne måde får du selv muligheden for at vælge den du syntes bedst om.
Se muffinsopskrifter her
Den der heder Engelske chokolademuffins får meget rosende ord fra brugerne.
Med venlig hilsen
Per
2005-03-18 Spørgsmål fra : B. Specht Spørgsmål : Pariserbøf I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til B. Specht : Hej B
Jeg har et par opskrifter på Pariserbøf som jeg vil sende dig, så har du mulighed for at vælge den du syntes bedst om.
Se Pariserbøfopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-18 Spørgsmål fra : Gitte Nielsen Spørgsmål : tærte I opskriften indgår bl.a : gulerødder
nødder Bemærkninger : fedtfattig, og uden mel
Svar til Gitte Nielsen : Hej Gitte
Jeg har en opskrift her som passer nogen lunde på det du efterlyser, dog er jeg ikke sikker på den er fedtfattig, med når der er nødder i.
Se opskriften her
Hvis du ønsker flere opskrifter uden mel/gluten så kig i vores kategori for glutenallergi som du finder under allergi.
Se kategorien her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-17 Spørgsmål fra : Alice Spørgsmål : Chokoladekagemand I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : chocoladekagemand med slik og hvordan laver jeg den?
Svar til Alice : Hej Alice
Jeg har en opskrift her som godt nok er skrevet til fastelavn, men hvis du skærer den ud til en mand eller kone i stedet for en kat så skulle den jo være god nok.
Se opskriften her
Tegn evt. på et stykke pap, klip ud og brug til skabelon.
Med venlig hilsen
Per
2005-03-16 Spørgsmål fra : Brian Elgaard Spørgsmål : goganzolasovs I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Brian Elgaard : Hej Brian
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-16 Spørgsmål fra : John Madsen Spørgsmål : ølmarineret lammekølle I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Vi kan tænke os at lave lammekølle / lammesteg ølmarineret hvis man kan få et godt resultat.
Svar til John Madsen : Hej John
Jeg har flere forskellige opskrifter på ølmarineret kød, men desværre ikke lige lammekøllen, men hvis du bruger en af de øvrige opskrifters forslag til marinade og så ellers blot skifter marinaden ud på opskriften på marineret lammekølle.
Se diverse ølmarineret opskrifter her
Se opskrift på marineret lammekølle her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-16 Spørgsmål fra : Heidi Nielsen Spørgsmål : is bombe med pistacie I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : en is bombe jeg kan bruge til desert ved min datters konfirmation. evt. hvor man bruger færdig is men tilsætter smag
Svar til Heidi Nielsen : Hej Heidi
Jeg har en beskrivelse af Bombe en Bellevue, men igen færdig opskrift så jeg har sammensat denne opskrift af 2 forskellige isopskrifter så forholdet mellem parfait og sorbet kan være lidt forkert, men evt overskydende is kan jo serveres for sig.
Jeg håber du kan bruge opskriften.
Se opskriften her
Prøv evt. at kigge på de øvrige isbombeopskrifter.
Se isbombeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-15 Spørgsmål fra : Lotte Wantzin Spørgsmål : Stegte vildgæs I opskriften indgår bl.a : 4 vild gæs.
Hvordan steger jeg dem?
Har I en opskrift? Bemærkninger :
Svar til Lotte Wantzin : Hej Lotte
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-15 Spørgsmål fra : Heidi Lodberg Spørgsmål : Påske-lammepostej I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Der står at man skal bruge husblaspulver, hvor får man fat i det henne, det kan ikke købes i feks. Kvikly extra og Brugsen.
det er ellers en go' side, søger på mange opskrifter her.
Hilsen Heidi
Svar til Heidi Lodberg : Hej Heidi
Jeg troede faktisk at det kunne fås i Kvikly og brugsen, men det kan jo være at de sælger det under et andet navn.
Det kunne f.eks. hede gelatinepulver eller Agar-agar.
Men du kan jo også bruge almindelig husblasblade.
Ifølge emballagen med husblaspulver svarer 1 måle-tsk (5 ml) til 2 blade husblas.
Med venlig hilsen
Per
2005-03-15 Spørgsmål fra : Maria H Jørgensen Spørgsmål : gulerodsrand med ananas I opskriften indgår bl.a : gulerødder husblas samt ananassaft fyldes i randen, derefter fryses.I randen fyldes ananas i fløde.
Det er den nærmeste beskrivelse.
Bemærkninger : Jonhild Henriksen skulle være forfatteren
Svar til Maria H Jørgensen : Hej Maria
Denne opskrift kender jeg desværre ikke, og jeg har heller ikke kunnet finde noget der ligner.
Jeg beklager meget.
Per
2005-03-14 Spørgsmål fra : Thomas Veile Spørgsmål : STUDENTERBRØD I opskriften indgår bl.a : Jeg søger en ordenlig opskrift på studenterbrød.. eller hinbærsnitter!!! Bemærkninger :
Svar til Thomas Veile : Hej Thomas
Det lyder som om at du allerede har kigget på de opskrifter vi har på studenterbrød her i kogebogen og ikke syntes de er ordentlige, det kan jeg jo kun beklage.
Jeg vil så i stedet sende dig et par opskrifter på hindbærsnitter og håber at du syntes om disse.
Se hindbærsnitteopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-13 Spørgsmål fra : Thina Spørgsmål : boller I opskriften indgår bl.a : æg, sukker, mel, margarine, gær... Bemærkninger : opskriften var for nogle år siden (7-8 år?)i et ugeblad (hjemmet,ude og hjemme eller familie journalen)
Først skulle man piske æg med sukker så det blev en luftig masse og derefter skulle resten af ingredienserne tilsættes... Bollerne blev virkelig luftige og lækre og meget populære...
Svar til Thina : Hej Thina
Der findes rigtig mange forskellige opskrifter på boller i kogebogen, men lige det med at piske æg og sukker sammen inden resten af ingredienserne bliver blandet i har jeg ikke nogen opskrift på.
Jeg sender alligevel linket til bolleopskrifterne, det kan jo være at du selv kan finde en opskrift der ligner.
Se bolleopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-13 Spørgsmål fra : Tina Bak Spørgsmål : Spaghettisovs og kartoffelsalat I opskriften indgår bl.a : til børn og barnlige sjæle Bemærkninger : Hej jeg vil hører om i kan hjælpe med opskrifter på en god kartoffelsalat og nem da jeg har 4 børn. De elsker spaghettisovs, men er kørt træt i den jeg bruger, kan i hjælpe med en nem alternativ
på forhånd tak for hjælpen
Svar til Tina Bak : Hej Tina
Hvis jeg har forstået dit spørgsmål korrekt så er det en kartoffelsalat du søger.
Jeg har faktisk en hel del forskellige som jeg vil sende dig, for så har du muligheden for selv at vælge den du syntes bedst om.
Se kartoffelsalatopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-12 Spørgsmål fra : Rene Søndergaard Spørgsmål : Saltbagt I opskriften indgår bl.a : har på et tidspunkt set at man kan indbage i salt, men kan ikke finde nogen opskrifter ej heller hvad man kan indbage, håber i måske kan hjælpe Bemærkninger : det er noget med at groft salt og vand blandes til en grød og pakkes om et emne og så bages i ovn... hilsen rene
Svar til Rene Søndergaard : Hej Rene
Jeg har lavet en søgning på salt bagt som jeg her vil sende til dig, der er der lidt forskellige opskrifter på hvordan man gør.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-11 Spørgsmål fra : eva pedersen Spørgsmål : landgangs brød I opskriften indgår bl.a : flutes forskellige slags pålæg evt fiskefille pynt.flutes med op til 3 slags pålæg og pynt. Bemærkninger :
Svar til eva pedersen : Hej Eva
Et landgangsbrød er jo i bund og grund blot forskelligt smørebrød samlet på et flutes, og det er kun fantasien og ens smag der sætter grænser for hvad der kommes på af pålæg.
Jeg har ikke en eksakt opskrift anden en du må prøve dig frem hvad du syntes bedst om.
Med venlig hilsen
Per
2005-03-11 Spørgsmål fra : Gert Heinecke Spørgsmål : Fiskeruller i svampesauce I opskriften indgår bl.a : rødspætte eller tungefiler i noget svampe sovs lavet i ovn Bemærkninger : De var rullet sammen med en hummerhale inden i lå i et ildfast fad med svampesovs og severet direkte fra ovn på forhånd tak
Svar til Gert Heinecke : Hej Gert
Jeg har fundet en opskrift frem som måske ikke er lige den du ønsker, men det er det tætteste jeg har kunnet komme på.
Se opskriften her
Du kunne evt. prøve at kigge på de øvrige opskrifter med fiskeruller, om der er nogen af disse du syntes passer bedre.
Se fiskerulleopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-10 Spørgsmål fra : Rolf Næssvold Spørgsmål : Kaviar-opskrift I opskriften indgår bl.a : Har ti stykker torskerogner av lofotskrei. har tenkt og lage kaviar, men har ingen opskrift. Kan dere hjelpe meg.
Hilsen R.N Bemærkninger :
Svar til Rolf Næssvold : Hej Rolf
Jeg mener ikke man kan lave kaviar af torskerogn da æggene er for små.
Hvis du vil lave det man kalder uægte kaviar kan du bruge rogn af stenbider.
Jeg har dog en del forskellige opskrifter med torskerogn som du måske kan bruge i stedet ??.
Se torskerognsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-10 Spørgsmål fra : Anja Hansen Spørgsmål : drageé æg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Tak for svar ang. overtræk, men det er ikke helt det jeg leder efter. Det er en hård tynd skal der er udenpå mange typer af æg og chokolade.. tror måske det hedder drageé. Typisk hvis du køber en pose med nødder eller mandler der er overtrukket først med chokolade, derefter med denne tynde efterlyste skal i forskellige farver.
På forhånd tak
Svar til Anja Hansen : Hej Anja
Nu har jeg ledt og ledt efter denne opskrift, og har spurgt omkring også men de fleste er enige om at det ikke kan lade sig gøre at lave dragee hjemme da sukkerlaget bliver sprøjtet på af flere gange op mod 100 lag.
Men det blev også foreslået at bruge en fondant, selv ville jeg nok prøve med en glasur af æggehvide og flormelis.
Se fondantopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-10 Spørgsmål fra : Lene Jorgensen Spørgsmål : Norsk ollebrod I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hi
Jeg har sogt alle steder paa netted for denne opskrift. Min mor lavede det, da jeg var barn, men hun can ikke huske det.
Det var en brunlig 'suppe' serveret med ristede rugbrods terninger.
Det kan jo godt være at hun bare lavede almindelig ollebrod og tyndede det ud, så det ville fodre flere mennesker, men det tror jeg nu ikke, for så ville vi jo nok ikke ha' fået rugbrods terningerne med.
Håber nogen ved noget
Med venlig hilsen
Lene Jorgensen (forlod Danmark i 1983)
Svar til Lene Jorgensen : Hej Lene
Jeg tror at grunden til at du ikke har kunnet finde noget er på grund af at du ikke har æ, ø og å på dit tastatur.
Jeg har lidt forskellige opskrifter på øllebrød som jeg vil sende her, så kan du selv vælge den der kommer tættest på.
Se øllebrødsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-10 Spørgsmål fra : Eva Christiansen Spørgsmål : Boysenbærmarmelade I opskriften indgår bl.a : Boysenbær Bemærkninger : Jeg kunne godt tænke mig at lave boysenbær marmelade . Kunne I hjælpe mig med en opskrift . På forhånd tak . Eva Christiansen
Svar til Eva Christiansen : Hej Eva
Boysenbær er frembragt ved en krydsning først af hindbær og brombær til loganbær, og derefter krydsninger mellem de tre bærsorter. De er udviklet i Californien af videnskabsmanden Rudolf Boysen - deraf navnet i 1920erne. Det røde aflange bær kan spises frisk eller syltet og bruges i det hele taget som hindbær og brombær. Og det kan dyrkes i Danmark.
Så du burde altså kunne bruge opskrifter med hindbær med boysenbær i stedet.
Jeg har omskrevet en hindbær opskrift til boysenbær så er det muligt at kommentere opskriften hvis der alligevel skulle være forskel.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-09 Spørgsmål fra : Mariane Kristiansen Spørgsmål : påskereder I opskriften indgår bl.a : chokolade,kokos og en slags fedtstof, men hvilken? Bemærkninger : man kommer et likøræg på toppen
Svar til Mariane Kristiansen : Hej Marianne
Jeg har fundet et par opskrifter frem her, men jeg er nu ikke helt sikker på at det er det du søger, men måske de alligevel kan hjælpe dig på vej.
Kurve og reder er ofte det samme.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-09 Spørgsmål fra : Hanne Nielsen Spørgsmål : Chateau briand I opskriften indgår bl.a : oksemørbrad m. ? Bemærkninger :
Svar til Hanne Nielsen : Hej Hanne
Jeg har et par opskrifter her som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Per
2005-03-09 Spørgsmål fra : susanne power Spørgsmål : kalvekød stegt som vildt I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg skal bruge opskriften til rund fødselsdag til 15 personer.
På forhånd tak-også tak for god service iøvrigt
venlige hilsener
susanne
Svar til susanne power : Hej Susanne
Jeg har en opskrift på Kalvesteg stegt som vildt som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-09 Spørgsmål fra : Lisbeth Spørgsmål : Forret og dessert til stegte ål I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hvad kan man serverer til forret og dessert når hovedretten er stegt ål.
Med venlig hilsen
Lisbeth
Svar til Lisbeth : Hej Lisbeth
Jeg mener at stegte ål er så bastant en ret at den sagtens kan serveres alene.
Med venlig hilsen
Per
2005-03-09 Spørgsmål fra : eva Spørgsmål : ris a`la mente I opskriften indgår bl.a : det skal være en dessert der kan jævnes, - men med hvad.
har erfaring med at grøden ofte bliver for tynd når skummet vendes i! Bemærkninger :
Svar til eva : Hej Eva
Er det ikke risalamande du tænker på?, der skal nu ikke jævnes med noget men grøden skal jo være kold når du vender flødeskummet i, ellers smelter det.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-09 Spørgsmål fra : Torben Hansen Spørgsmål : den ægte bernaisesauce I opskriften indgår bl.a : Jeg vil gerne have en opskrift på den rugtige ægte bernaisesauce, samt på ægte mayonaise
Tak ! Bemærkninger :
Svar til Torben Hansen : Hej Torben
Hermed et par opskrifter som jeg håber du kan bruge.
Beanaisesauce
Hjemmelavet mayonnaise
Med venlig hilsen
Per
2005-03-08 Spørgsmål fra : Aase Bergmann Spørgsmål : Læsø Pickles I opskriften indgår bl.a : grønne tomater og muligvis løg eddike og sukker Bemærkninger : det er en opskrift jeg kan huske fra jeg var barn engang i halvtredserne min mor kan desværre ikke huske mere vi fik det bla.a. tilsteg kød og fisk
Svar til Aase Bergmann : Hej Aase
Jeg har desværre ikke nogen opskrift på læsøpickles, men jeg har en på sursyltede grønne tomater hvor der også er perleløg, måske det er denne opskrift ??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-08 Spørgsmål fra : mums..! Spørgsmål : Kage-mand (?) I opskriften indgår bl.a : Kan ikke huske det (læs oplysninger opgiv ikke min søgning på denne kage(VIRKLIG GOD KAGE) Bemærkninger : Hej..! Jeg leder efter en kage. Det er sådan en form for kædebrevskage.. man "fodre" kagen hver dag.. og så bliver den størrer og størrer.. når der så er gået et bestemt antal dage fx. 7 dage deler man kagen op i fx. 3 portioner og giver en "klat" til dem man vil sende kagen til.. de gør så det samme og sdan bloiver det ved!.. Man beholder så en del af kagen og bager så en fantastisk god kage!...
Håber virkelig du kan finde den! c",)
Svar til mums..! : Hejsa
Den kage du leder efter er den der heder Herman vennekage eller Amish friendship cake og opskriften kan du se herunder.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-07 Spørgsmål fra : kristina rinkovski Spørgsmål : menu I opskriften indgår bl.a : Jeg mangler gode råd til forret og dessert der passer til svinemørdbrad i champinon. til 10 mand så det må meget gerne være noget man kan forberede inden, men ikke noget kedeligt tradionelt som rejecoctail. På forhånd tak. Bemærkninger :
Svar til kristina rinkovski : Hej Kristina
Jeg er ellers ikke meget for at komme med forslag til menuer da det er så forskelligt hvad man syntes om, men jeg vil gøre en undtagelse og komme med et bud her.
Små rejesouffleer til forret.
Indbagt is til dessert
Med venlig hilsen
Per
2005-03-05 Spørgsmål fra : Anja Hansen Spørgsmål : trøffelfyld til chokolade påskeæg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Forskellige trøffelfylds opskrifter..
Svar til Anja Hansen : Hej Anja
Jeg har en del forskellige opskrifter på trøfler som jeg håber du kan bruge som inspiration.
Se trøffelopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-05 Spørgsmål fra : Anja Hansen Spørgsmål : påskeæg overtræk I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger en opskrift på den hårde skal der er udenpå købe påskeæg. Typisk når man køber et påskeæg er der marcipan i midten, derefter chokolade, og så en skal yderst, i forskellige farver. Meget hård glasur eller lign. Håber I forstår hvad jeg mener
Svar til Anja Hansen : Hej Anja
Jeg må tilså at jeg ikke kan mindes disse æg, og jeg er heller ikke helt sikker på hvad denne overtræk er lavet af, men man har et overtræk der heder sugarpaste som man bruger til dekorationer og overtræk på bryllupskager, og måske det er noget lignende denne masse.
Jeg har en opskrift her som du jo kunne prøve.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-05 Spørgsmål fra : frank Hommelhoff Spørgsmål : Vildsvinekølle på webergrill I opskriften indgår bl.a : har i en opskrift på vildsvine kølle stegt på en weber grill samt tilberenings tid Bemærkninger :
Svar til frank Hommelhoff : Hej Frank
Der er ikke så mange opskrifter med hele stege stegt på webergrill i kogebogen, men der er en bruger som har stegt en vildsvineryg på webergrill, og måske du kan bruge denne opskrift til køllen i stedet ??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-03 Spørgsmål fra : Joanna Marcussen Spørgsmål : Herregårds salat I opskriften indgår bl.a : For mange år siden kunne man købe en salat der hed Herregårds salat, der var hvidkål og skinkestykker-maionaise i,
den fik vi til frokost hver lørdag, og nu kunne vi atter tænke os at smage den, og måske få en opskrift.
De tre ingredienser var der bestemt i, men kan det tænkes at det var flere??? Bemærkninger :
Svar til Joanna Marcussen : Hej Jonna
Jeg kender ikke denne opskrift, og jeg har ikke kunnet finde nogen der lignede den så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget
Per
2005-03-03 Spørgsmål fra : jesper hansen Spørgsmål : moskusokse kølle I opskriften indgår bl.a : jeg har fået tilbudt en moskusokse kølle på ca. 10 kg, hvordan skal en sådan tilberedes? og er det noget man som alm. kan binde af med. Bemærkninger : jeg har overvejet at spørge den lokale bager om han kan stege den så den kun skal varmes på bål inden serveringen.
Svar til jesper hansen : Hej Jesper
Jeg må desværre blive dig svar skyldig da jeg aldrig selv har stegt så stor en steg, og slet ikke moskusokse.
Hvis du får den stegt hos bageren vil jeg dog mene at du skal servere den med det samme, og ikke først køle ned og så genopvarme.
En anden mulighed er jo også at udskære køllen i mindre stykker eller muskler og så på den måde stege mindre portioner af gangen.
Jeg her et par enkelte opskrifter på moskusokse som måske kan give dig lidt inspiration.
Se moskusokseopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-03 Spørgsmål fra : Chalotte Nygaard jensen Spørgsmål : skalotteløg eller chalotteløg I opskriften indgår bl.a : Jeg vil ikke høre efter en opskrift, men har blot et spørgsmål. Jeg er stødt på et løg der hedder chalotteløg men også et der hedder skalotteløg. Hvad er forskellen på disse to, hvis da det ikke er det samme løg der er snak om, men bare to forskellige måder at stave det på Bemærkninger :
Svar til Chalotte Nygaard jensen : Hej Charlotte
Chalotteløg og Skalotteløg er det samme, hvorfor det kaldes to forskellige ting ved jeg desværre ikke.
Med venlig hilsen
Per
2005-03-02 Spørgsmål fra : karen birkebæk lauridsen Spørgsmål : citron m. tunsalat I opskriften indgår bl.a : citron,tun,rødløg,oliven Bemærkninger :
Svar til karen birkebæk lauridsen : Hej Karen
Jeg kunne godt ønske noget bedre beskrivelse af retten, men jeg har alligevel fundet en opskrift frem til dig som jeg så håber er den rigtige.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-01 Spørgsmål fra : Rikke Kaasgaard Spørgsmål : Cannoli I opskriften indgår bl.a : Ricotta, mandler Bemærkninger : Regional opskrift der stammer fra Sicilien
Svar til Rikke Kaasgaard : Hej Rikke
Jeg har fået oversat denne opskrift, men den indeholder desværre ikke mandler som du skriver, men måske du kan skifte chokoladestykkerne ud med mandler ??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-03-01 Spørgsmål fra : Anni Spørgsmål : Påskekage med safran og ananassalsa I opskriften indgår bl.a : I en påskebageopskrift stod, at man
skulle bruge "Flor med citronsmag"
Hvad er det, bitte?
Bemærkninger : I udlandet kan man ikke altid få de
typiske danske ting, desværre.
Svar til Anni : Hej Anni
Efter hvad jeg har kunnet finde frem så skulle det være farin eller puddersukker så det har jeg nu skrevet ind i opskriften.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
|