Spørgsmål efter opskrift

2004-03-31
Spørgsmål fra   :  kirsten bay
Spørgsmål   :  marinerede spegesild
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til kirsten bay   :  
Hej Kirsten

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-31
Spørgsmål fra   :  kirsten thimsen
Spørgsmål   :  tunsauce
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til kirsten thimsen   :  
Hej Kirsten.

Jeg har ikke en selvstændig opskrift på tunsauce, men jeg har flere opskrifter hvor tunsauce indgår, så dem sender jeg til dig.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-31
Spørgsmål fra   :  Sabtina
Spørgsmål   :  slanke mad til børn
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Sabtina   :  
Hej Sabrina

Jeg har ikke slanke opskrifter specielt til børn, men jeg har en del fedtfattige opskrifter, hvoraf jeg er sikker på at en del kan bruges til børn også.

Se de fedtfattige opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-30
Spørgsmål fra   :  Janet Sejersen
Spørgsmål   :  Saltede kogte æg
I opskriften indgår bl.a   :  Kogte æg Lage af salt (hvor meget, hvorlænge?)
Bemærkninger   :  


Svar til Janet Sejersen   :  
Hej Janet

Opskriften du leder efter mener jeg er den der heder solæg som skulle være en delvis oversættelse af det tyske "Solei", der betyder saltlageæg.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-30
Spørgsmål fra   :  Karen
Spørgsmål   :  sukkerfri kyskager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Karen   :  
Hej Karen

Jeg har desværre ingen opskrift på kyskage uden sukker, og jeg tvivler på at den kan laves da en meget stor del af ingredienserne i kyskager er sukker.

Med venlig hilsen
Per




2004-03-30
Spørgsmål fra   :  Jan Larsen
Spørgsmål   :  pinsefrokost
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg skal holde en pinsefrokost for den nærmeste familie ca.8 pers. hvad skal jeg lave og hvad skal jeg bruge ?? mvh. Jan

Svar til Jan Larsen   :  
Hej Jan

Til pinsen kender jeg ikke til tradtionelle opskrifter på samme måde som der er til påsken.

Men der prøves fra flere sider at sætte føkus på fisk i pinsen, som man gør med lam i påsken, så måske det var en ide ??.

Jeg har ikke nogen konkrete forslag til dig, men jeg syntes du skulle se på de opskrifter vi har samlet under frokostretter.

Se frokostopskrifter'ne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-30
Spørgsmål fra   :  Ditte
Spørgsmål   :  Lasange
I opskriften indgår bl.a   :  Lasangeplader, pølser, skinke i tern, tomatsovs, revet ost
Bemærkninger   :  


Svar til Ditte   :  
Hej Ditte

Jeg har desværre ikke en opskrift med lige de ingredienser som du nævner, men jeg har ret mange forskellige opskrifter på lasange så måske du kan bruge en af disse, eller blot bruge dem til inspiration til egen kreation ??

Se lasangeopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-30
Spørgsmål fra   :  Rikke
Spørgsmål   :  thai-desssert
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg skal lave en thai-desssert hvortil der skal bruges tapioca mel....er der noget som fx maizena der kan erstatte dette?
Bemærkninger   :  


Svar til Rikke   :  
Hej Rikke

Jeg har godt hørt om tapiocamel, men det er i anden forbindelse, og ellers kender jeg ikke noget til dette.

Men jeg har set i en anden opskrift her på siden at maizena kan erstatte tapioca, så det tror jeg så på.

Med venlig hilsen
Per




2004-03-29
Spørgsmål fra   :  lone knudsen
Spørgsmål   :  donut
I opskriften indgår bl.a   :  kage koges i palmin tror jeg
Bemærkninger   :  


Svar til lone knudsen   :  
Hej Lone

Jeg har nogle enkelte opskrifter på doughnuts som jeg håber du kan bruge.

Se Doughnutopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-29
Spørgsmål fra   :  Marianne Andersen
Spørgsmål   :  sukkerfri dessert
I opskriften indgår bl.a   :  let,lækker sukkerfri dessert
Bemærkninger   :  


Svar til Marianne Andersen   :  
Hej Marianne

Jeg har en del opskrifter beregnet til diabetes, og disse er jo uden sukker så jeg vil mene du kan finde en opskrift her.

Opskrifterne på desserter finder du lidt nede på listen.

Se diabetesopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-29
Spørgsmål fra   :  Jonna Rasmussen
Spørgsmål   :  svine koletter
I opskriften indgår bl.a   :  koletter i fad med fersken og fløde
Bemærkninger   :  


Svar til Jonna Rasmussen   :  
Hej Jonna

Jeg har ikke kunnet finde en opskrift med de ønskede ingredienser, men du kunne jo prøve at kigge i vore øvrige opskrifter med svinekoteletter.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-29
Spørgsmål fra   :  Bettina Bresnov
Spørgsmål   :  lamme testikler
I opskriften indgår bl.a   :  Der skal indgå lamme testikler. Hvor finder man dog en sådan opskrift ??
Bemærkninger   :  


Svar til Bettina Bresnov   :  
Hej Bettina

Jeg fandt en enkelt opskrift på norsk som jeg har oversat efter bedste evne, så håber jeg at du kan bruge opskriften.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-29
Spørgsmål fra   :  Janni
Spørgsmål   :  Kyllinge lasagne med artiskok
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift på Kyllinge lasagne med artiskok. Den stod bag på posen med Minimum 6% revet ost, som kunne købes i Føtex. Inden for den sidste måned er de stoppet med at sælge denne ost. Opskriften bestod af flåede tomater, kylling, artiskokhjerter og basilikum og hertil en bechamelsovs.
Bemærkninger   :  


Svar til Janni   :  
Hej Janni

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med den eksakte opskrift, men jeg har en del forskellige opskrifter på lasagne så måske du kunne bruge en af disse ??.

Se lasagneopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-27
Spørgsmål fra   :  vilhelm wohlert
Spørgsmål   :  for meget saltet lammerulleplølse
I opskriften indgår bl.a   :  hvad gør jeg ved en for meget saltet lammerulleplølse ?
Bemærkninger   :  


Svar til vilhelm wohlert   :  
Hej vilhelm

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig.

Beklager meget
Per




2004-03-26
Spørgsmål fra   :  Trine
Spørgsmål   :  Peking suppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det er en suppe som ofte bliver serveret på kinesiske restauranter.

Svar til Trine   :  
Hej Trine

Jeg ville gerne have sendt nogle opskrifter til dig, men du har ikke skrevet nogen mailadresse, men du får dem aligevel her.

Opskrifter på pekingsupper

Med venlig hilsen
Per




2004-03-25
Spørgsmål fra   :  AshrafTejani
Spørgsmål   :  cocos macroner
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til AshrafTejani   :  
Hej Ashraf

Jeg tror at det du spørger efter er kokos makroner, så jeg sender dig lige et par opskrifter du kan studere.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-25
Spørgsmål fra   :  tina søby jørgensen
Spørgsmål   :  mazarintærte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til tina søby jørgensen   :  
Hej Tina

Jeg har en enkelt opskrift her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-25
Spørgsmål fra   :  Egon Larsen
Spørgsmål   :  brunsvier
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Egon Larsen   :  
Hej Egon

Her har du lidt forskellige opskrifter på brunsvier, som jeg håber du syntes om.

Se brunsvieropskrift'er her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-25
Spørgsmål fra   :  Gyda Metz
Spørgsmål   :  Hjemmelavet remoulade
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Gyda Metz   :  
Hej Gyda

Opskrifter på remulade finder du under retter/tilbehør et stykke nede på listen over tilbehør.

Jeg sender dig her det direkte link til remuladeopskrifterne

Se remuladeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-24
Spørgsmål fra   :  Charlotte Eisvang
Spørgsmål   :  Chokoladebradepandekage med lyst kokoslåg
I opskriften indgår bl.a   :  Chokoladebradepandekage med lyst kokoslåg. kokosmassen ovenpå er blød ligesom en kokosmakron.
Bemærkninger   :  


Svar til Charlotte Eisvang   :  
Hej Charlotte

Jeg har her en opskrift som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-24
Spørgsmål fra   :  birte kristensen
Spørgsmål   :  yogurtfromage
I opskriften indgår bl.a   :  yogurt,fløde, frugt,husplas
Bemærkninger   :  


Svar til birte kristensen   :  
Hej Birte

Jeg har lidt forskellige opskrifter her som jeg håber du syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-24
Spørgsmål fra   :  Marianne van Gool
Spørgsmål   :  helstegt pattegris
I opskriften indgår bl.a   :  pattegris
Bemærkninger   :  
Jeg har fået en hel pattegris, men mangler en opskrift til at ovn- eller grilstege den. Vægten er ca 7 kg.(uden indmad). Kan I hjælpe mig? På forhånd tak, Marianne van Gool

Svar til Marianne van Gool   :  
Hej Marianne

Jeg vil starte med at takke for opskriften til tanjs, det er jo dejligt med lidt hjælp udefra.

Desværre er jeg ikke sikker på at den ene opskrift jeg har med helstegt pattegris er noget for dig, da den er med fyld. men du kan jo prøve at se på den.

Se opskrift på helstegt pattegris her

En anden mulighed er jo at skæve til opskriften på helstegt lam.

Se opskrift på helstegt lam

Med venlig hilsen
Per




2004-03-24
Spørgsmål fra   :  vibeke koefoed sørensen
Spørgsmål   :  Victoria sponge
I opskriften indgår bl.a   :  225 g usaltet smør, 225 sukker, 1 tsk vanilie sukker, 4 æg, 25 g majsmel, 1 tsk bagepulver, 3-4 spsk mælk og 200 g self raising flour
Bemærkninger   :  
Hej jeg har skrevet opskriften på ovennævnte kage af, fra en engelsk kage bog. men jeg kan ikke finde self raising flour her i danmark, som skulle være mel med hævemiddel i og jeg ved jo så ikke evt. hvor meget ekstra bagepulver man skal tilsætte og om man kan det.???.. Det er en kage som jeg fik til en børne fødselsdag som man så selv kan skære over og putte alt muligt i feks. creme el. frugt og derefter overtrække med evt. glasur. Den smager også godt uden creme og div... håber meget du kan hjælpe for jeg vil så gerne lave den til min datters fødselsdag... Mvh vibeke

Svar til vibeke koefoed sørensen   :  
Hej Vibeke

Du kan lave dit eget selvhævende mel af 150 g mel, 1 1/2 tsk. bagepulver og et nip salt.

Med venlig hilsen
Per




2004-03-24
Spørgsmål fra   :  lasse
Spørgsmål   :  skildpadderis
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til lasse   :  
Hej Lasse

Jeg formoder at det er skidpadde is og ikke ris du søger, for det har jeg nemlig et par opskrifter på.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-24
Spørgsmål fra   :  Tanja
Spørgsmål   :  Æbleis på Mandel/makronbund
I opskriften indgår bl.a   :  Æbler, vaniliestang, jeg er ikke helt sikker men vistnok også kanel bunden var såvidt jeg husker en mandel / makron bund, og isen skulle vendes jævnligt i fryseren!!!
Bemærkninger   :  
Det er en opskrift jeg engang fandt i en af Karolines hæfter, det har desværre ikke været muligt at finde den men håber at du har mulighed for det ! mvh. Tanja.

Svar til Tanja   :  
Hej Tanja

Jeg har været så heldig at Marianne van Gool kendte opskriften og har lagt den ind på kogebogen.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-23
Spørgsmål fra   :  Gitte Groth
Spørgsmål   :  pollo e diablo?
I opskriften indgår bl.a   :  kylling i stærk tomatsovs og chili italiensk opskrift
Bemærkninger   :  


Svar til Gitte Groth   :  
Hej Gitte

Jeg har desværre ikke kunnet finde opskriften, så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget
Per




2004-03-22
Spørgsmål fra   :  joan thomsen
Spørgsmål   :  fedtfattig remolade
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til joan thomsen   :  
Hej Joan

Jeg har her en opskrift som jeg håber du syntes om.

Se opskrift på fedtfattig remulade her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-22
Spørgsmål fra   :  Lisbet E Bjerg
Spørgsmål   :  durumrulle med fyld
I opskriften indgår bl.a   :  fyldet kan være kylling,falafel,shwarma,det kan man få i pizzarier ,jeg kan ikke finde en opskrift
Bemærkninger   :  


Svar til Lisbet E Bjerg   :  
Hej Lisbet

Jeg har tidliger uden resultat ledt efter en opskrift på durumrulle men det er desværre ikke lykkedes mig at finde en, så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget.
Per




2004-03-22
Spørgsmål fra   :  olsen
Spørgsmål   :  hachie
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til olsen   :  
Hej Olsen

Der er to typer opskrifter der ligner det navn du søger, den ene er den skotske haggis og den anden er Græsk hachis.

Jeg ved ikke hvilken opskrift du leder efter, eller om det er en hel tredie, men jeg sender dig de to her.

Se opskrift på haggis her

Se opskrift på hachis her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-21
Spørgsmål fra   :  Laila Toft
Spørgsmål   :  tyndstegsfilet
I opskriften indgår bl.a   :  tyndstegsfilet
Bemærkninger   :  
Vi hørte opskriften i fredags den 19.marts i P4 Radio Fyn, men kan ikke finde den nu.

Svar til Laila Toft   :  
Hej Laila

Jeg har fundet den til dig på Dr's hjemmeside.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-21
Spørgsmål fra   :  dennis
Spørgsmål   :  tertedej
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til dennis   :  
Hej Dennis

Jeg har nogle opskrifter på tærtedej her som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifter på tærtedej her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-21
Spørgsmål fra   :  Erik Christiansen
Spørgsmål   :  friskost lavet af mælk
I opskriften indgår bl.a   :  mælk
Bemærkninger   :  


Svar til Erik Christiansen   :  
Hej Erik

Jeg her en enkelt opskrift på hjemelavet frisk ost som jeg så håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-20
Spørgsmål fra   :  monica paulsen
Spørgsmål   :  belgiske vafler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til monica paulsen   :  
Hej Monica

Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-20
Spørgsmål fra   :  Karin
Spørgsmål   :  Lagkage og fødselsdagskringel til diatetikere
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg mangler en opskrift på en fødselsdagskringel jeg kan servere for diabetikere. Ligeledes en opskrift på en god lagkage til diabetikere. Håber I kan hjælpe mig. Hilsen

Svar til Karin   :  
Hej Karin

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med kringlen, men jeg har lidt andre opskrifter som du måske kan bruge i stedet.

Opskrift på lagkage har jeg også et par stykker af.

Diabetesopskrifter

Lagkageopskrifterne finder du under konditori, ellers prøv at kig under kager.

Med venlig hilsen
Per




2004-03-19
Spørgsmål fra   :  Connie Pedersen
Spørgsmål   :  brun lagkage
I opskriften indgår bl.a   :  brune lagekagebunde og rutebiler(knust i fløde)
Bemærkninger   :  


Svar til Connie Pedersen   :  
Hej Connie

Jeg har to opskrifter her med rutebilslagkage som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-19
Spørgsmål fra   :  MARIANNE KNUDSEN
Spørgsmål   :  god rugbrødslagkage
I opskriften indgår bl.a   :  RUGBRØD ÆG KAKAO MEL SUKKER FLØDESKUM
Bemærkninger   :  


Svar til MARIANNE KNUDSEN   :  
Hej Marianne

Jeg har to opskrifter her som jeg håber dy syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-19
Spørgsmål fra   :  anne
Spørgsmål   :  græsk gyros
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vi har et krydderi der hedder det, men troede det var en bestemt ret. Hvad er græsk gyros egentligt eller hvad bruges krydderiet til?

Svar til anne   :  
Hej Anne

Gyros mener jeg er tynde strimler eller små stykker kød, der er marineret.

Jeg kender ikke krydderiet, men jeg vil tro det er et blandingskrydderi beregnet til gyrsomarinaden.

Jeg har lidt opskrifter på gyros hvis du har lyst til at prøve.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-19
Spørgsmål fra   :  janne nielsen
Spørgsmål   :  mulde (fisk)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg vil høre om du har nogle opskrifter med mulde, som er en fisk.

Svar til janne nielsen   :  
Hej Janne

Jeg har nogle enkelte oåpskrifter på multe som jeg håber du så kan bruge.

Se multeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-19
Spørgsmål fra   :  Louise Flensted
Spørgsmål   :  Hajmalle (Arius seemani)
I opskriften indgår bl.a   :  Hajmalle (Arius seemani)
Bemærkninger   :  
Jeg har købt frossen hajmalle i Netto, men leder nu forgæves efter eksempler på hvorledes man benytter denne eksotiske fisk. Der står selvfølgelig et forslag på emballagen. Det eneste jeg ved en googlesøgning har kunnet finde frem til er, at det er en yndet akvariefisk! Hvad smager den mon af? Det ville jo være rart at vide for at kunne tilberede den delikat. Har I nogen ideer til en tilberedning??

Svar til Louise Flensted   :  
Hej Louise

Jeg ved kender til ikke noget om hajmalle, så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget
Per




2004-03-19
Spørgsmål fra   :  Rune Dalgas
Spørgsmål   :  Pandekager u. mælk.
I opskriften indgår bl.a   :  med youghurt naturel, kærnemælk eller cremefraiche
Bemærkninger   :  


Svar til Rune Dalgas   :  
Hej Rune

Jeg har en opskrift på amerikanske kærnemælkspandekager her som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Ellers prøv at kigge i de øvrige pandekageopskrifter.

Se pandekageopskrifter'ne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-18
Spørgsmål fra   :  Susan Jensen
Spørgsmål   :  Thailandske chips
I opskriften indgår bl.a   :  Thailandske chips. Dejen er lavet af skaldyr.
Bemærkninger   :  


Svar til Susan Jensen   :  
Hej Susanne

Jeg må desværre fortælle dig at jeg ikke kan finde opskriften.

Beklager meget.
Per




2004-03-18
Spørgsmål fra   :  ida
Spørgsmål   :  lime is
I opskriften indgår bl.a   :  lime,basilikum
Bemærkninger   :  
jeg ved at jamie oliver har lavet den i en af hans tv programmer.Håber meget at i kan finde den

Svar til ida   :  
Hej Ida

Dette er ikke den eksakte opskrift, men jeg håber du kan bruge den alligevel.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-18
Spørgsmål fra   :  Stine Lindberg
Spørgsmål   :  Rødbedeopskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  rødbeder
Bemærkninger   :  
varm ret

Svar til Stine Lindberg   :  
Hej Stine

Jeg har en del forskellige opskrifter med rødbeder, men jeg kan ikke skille retterne ad, så du må selv lige kigge listen igennem.

Se rødbedeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-18
Spørgsmål fra   :  Henny Lohse
Spørgsmål   :  Alle opskrigter på oksemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  Oksemørbrad grønsager
Bemærkninger   :  


Svar til Henny Lohse   :  
Hej Henny

Hermed opskrifter på oksemørbrad, som jeg har opdelt i hel oksemørbrad og udskåret oksemørbrad.

Opskrifter med hel oksemørbrad

Opskrifter med udskåret oksemørbrad

Med venlig hilsen
Per




2004-03-16
Spørgsmål fra   :  L. Christensen
Spørgsmål   :  æbletærte af konditor Sanne Knudsen
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det er en opskrift på en æbletærte af konditor Sanne Knudsen, hun havde for nogle år siden et konditori i Vestergade i Århus. Jeg tror hun siden kom til Magasin, Århus

Svar til L. Christensen   :  
Hej L

Så specifikke opskrifter kan jeg ikke klare at skaffe.

Beklager.
Per




2004-03-14
Spørgsmål fra   :  Betina Kanne
Spørgsmål   :  pandekager uden æg
I opskriften indgår bl.a   :  pandekager uden æg
Bemærkninger   :  
Jeg ønsker en opskrift på pandekager uden æg da min datter ikke kan tåle æg

Svar til Betina Kanne   :  
Hej Betina

Jeg har jo forsøgt at samle en del opskrifter uden æg, herunder også pandekager, men pandekager som vi kender dem her hjemmefra uden æg har jeg desværre ikke med.

Jeg har lidt opskrifter på pandekager uden æg, men de er ikke helt som de danske.

Se opskrifter på pandekager uden æg her

Jeg har også to opskrifter på æggerstatning, men om de kan bruges som erstatning for æg i pandekagedej ved jeg desværre ikke, men det kunne jo være du havde lyst til at forsøge.

Opskrifter på æggeerstatning

Med venlig hilsen
Per




2004-03-14
Spørgsmål fra   :  Tove Rahbek
Spørgsmål   :  tahina (sesam-pasta)
I opskriften indgår bl.a   :  Kan jeg selv fremstille tahina (sesam-pasta), hvad består det af? og hvordan gør man ?
Bemærkninger   :  


Svar til Tove Rahbek   :  
Hej Tove

Jeg har en lille opskrift her på hjemmelavet tahin som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-13
Spørgsmål fra   :  helle
Spørgsmål   :  stegt lever
I opskriften indgår bl.a   :  svinelever - løg mel-salt-peber
Bemærkninger   :  
stegt svinelever i brunsovs med kartofler

Svar til helle   :  
Hej Helle

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-13
Spørgsmål fra   :  merete
Spørgsmål   :  smøreost
I opskriften indgår bl.a   :  fromage frais
Bemærkninger   :  
med forskellige kryder uter

Svar til merete   :  
Hej Merete

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg så håber du syntes om.

Dræn cheasy A38 (eller almindelig A38, fromage frais, ymer eller lign.) ved at hælde det i et kaffefilter og stille det i en kaffetragt over en beholder, der kan rumme minimum 0,5 L. Læg et stykke køkkenrulle over og lad det stå i køleskabet i minimum 12 timer til vallen er løbet fra.

Efter de 12 timer hældes osten i en skål og blandes med ens yndlingskrydderi, fx. hvidløg, persille, frisk timian, frisk basilikum, barbeque eller ? Lad det trække et par timer, så krydderierne når at sætte sig. Kan holde sig 3-4 dage i køleskabet i lufttæt beholder.

Med venlig hilsen
Per




2004-03-13
Spørgsmål fra   :  jytte simonsen
Spørgsmål   :  laksestykker (muligvis røget) og valnødder
I opskriften indgår bl.a   :  laksestykker (muligvis røget) og valnødder
Bemærkninger   :  


Svar til jytte simonsen   :  
Hej Jytte

Jeg ved ikke rigtig hvad du søger, ud over de to ingredienser, så jeg har søgt på "tøm køleskabet" og der kom da lidt opskrifter frem som du så kan se om der er nogen du syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-13
Spørgsmål fra   :  Jeannie Kristensen
Spørgsmål   :  Ramakins med rosenkål og gedeost
I opskriften indgår bl.a   :  Rosenkål, æg, rasp, gedeost
Bemærkninger   :  
Halve rosenkål, som er kogt lægges i ramakins. Overhældes med en æggeblanding. Drysses med rasp. Til slut en skive gedeost på toppen. Bages i ovnen.

Svar til Jeannie Kristensen   :  
Hej Jeannie

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med den eksagte opskrift, men jeg har en opskrift her som jeg mener du kan bruge som udgangspunkt.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-12
Spørgsmål fra   :  astrid
Spørgsmål   :  Spørgsmål om tørgær
I opskriften indgår bl.a   :  Hej Jeg er lige flyttet til Bangkok for en længere periode, men glemte at finde ud af hvor meget tørgær der skal bruges i forhold til almindelig gør 50 g Håber I vil være behjælpelig med det. På forhånd tak astrid
Bemærkninger   :  


Svar til astrid   :  
Kære Astrid.

Følgende skulle hjælpe dig med at bruge tørgær istedet for frisk gær.

Frisk gær eller tørgær
En pakke frisk gær vejer 50 g, og er det mest anvendte i Danmark. En pose tørgær indeholder 11,8 gram, hvilket svarer til 50 g frisk gær. Modsat frisk gær, skal du drysse tørgær i melet og foretage en omhyggelig gennemblanding, før du tilsætter de øvrige ingredienser. Og dejen skal æltes lidt længere end ved brug af frisk gær.

Man siger også at 1/2 spsk tørgær er det samme som 10 gram frisk gær.

Med venlig hilsen
Randi




2004-03-11
Spørgsmål fra   :  louise f hansen
Spørgsmål   :  fødselsdags brunch
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
vi skal have 1 års fødselsdag og har inviteret 10 voksne og 6 børn ialt 16 pers. jeg vil invitere til brunch, men jeg mangler en rigtig god ide til en sammekobling af retterne så der er lidt til alle aldre. har du ikke en fantastisk ide + opskrifterne til hele sammensætningen af maden. og hvilke drikke der skal serveres. har du evt også et forslag til en fødselsdagskage der kan gå ind under denne ide? et er en pige som fylder 1 år, så det hele må igrunden gerne være lidt piget.... jeg ved du kan hjælpe mig, da du har hjulpet mig før 1000 tak for det. jeg vil meget gerne om du kan give mig svaret inden sidst i marts?

Svar til louise f hansen   :  
Hej Louise

Jeg kan i hvert fald hjælpe dig med nogle opskrifter på brunch.

Med hensyn til sammensætningen ville jeg mene at lavede en del af retterne og så havde det som et tag selv bord.

Du kan servere kaffe the eller juice til eller hvad man nu ellers drikker fra morgenstunden.

Se brunchopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-11
Spørgsmål fra   :  Lærke Nielsen
Spørgsmål   :  gammeldags dessertkage til ca. 20 personer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
opskrift på en gammeldags dessertkage til ca. 20 personer

Svar til Lærke Nielsen   :  
Hej Lærke

Jeg har en del opskrifter på dessertkager, men ikke nogen informationer om de er gammeldags eller ej, men mon ikke du kan vælge en ud som du syntes om.

Se derssertkageopskrift'er her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-11
Spørgsmål fra   :  Dorte Olsen
Spørgsmål   :  Hjerterigtig frokost
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg skal i uge 13 lave en hjerte rigtig kost for de ansatte på min arbejdsplads. har du nogle gode ideer til hvad jeg skal lave, jeg har været inde på hjerte foreningens hjemme side, men vil gerne have mere inspiration. håber du kan hjælpe mig

Svar til Dorte Olsen   :  
Hej Dorthe

Jeg vil mene at du kan bruge de fedtfattige opskrifter samt opskrifterne til diabetes, de de er "lidt" sundere end de øvrige opskrifter.

Fedtfattige opskrifter

Diabetes opskrifter

Med venlig hilsen
Per




2004-03-10
Spørgsmål fra   :  katrine
Spørgsmål   :  Carpaccio
I opskriften indgår bl.a   :  tyndtskåret oksefilet med tun sauce. italiensk ret
Bemærkninger   :  


Svar til katrine   :  
Hej Katrine

Jeg mener at den ret du leder efter med tyndskåret oksefilet er Carpaccio, men tunsaucen kan jeg desværre ikke hjælpe med.

Se opskrift på Carpaccio her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-09
Spørgsmål fra   :  Mette
Spørgsmål   :  Vaniljeis
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg mangler en opfrisk på vaniel is. Jeg har simpelhen ikke kunne finde den nogle steder. Håber i kan hjælpe mig.
Bemærkninger   :  


Svar til Mette   :  
Kære Mette

Jeg har først et bud til dig her på en grund opskrift til is som jeg dog ikke selv har brugt. Den næste opskrift bruger jeg selv, men da er der tilføjet markoner, som jeg synes bare gør isen meget lækker.

Grund opskrift for fin fløde-is

Hjemmelavet is med markron og Vanille

Med venlig hilsen
Randi




2004-03-09
Spørgsmål fra   :  Inger Pedersen
Spørgsmål   :  Moussaksa
I opskriften indgår bl.a   :  Auberginer Oksefars m.m.
Bemærkninger   :  


Svar til Inger Pedersen   :  
Hej Inger

Jeg har en del forskellige opskrifter på mousakka, som du kan se herunder.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-09
Spørgsmål fra   :  Ditte Færgegaard
Spørgsmål   :  Poppers
I opskriften indgår bl.a   :  Syltede chile (jalapenos), ost, dej
Bemærkninger   :  
Indkøbt på mexikansrestaurent, og er en halv chili hvor der ligges noget ost ved, så pakkes det ind i en dej af en slag, og kommes i friture

Svar til Ditte Færgegaard   :  
Hej Ditte

Denne opskrift er jeg ret sikker på er den rigtige, jeg har fundet frem til dig.

Chilipoppers

Med venlig hilsen
Per




2004-03-09
Spørgsmål fra   :  Ditte Færgegaard
Spørgsmål   :  Indbagt kalkunbryst
I opskriften indgår bl.a   :  Kalkunbryst, butterdej, pikantost, fars
Bemærkninger   :  
Altså det jeg søger er en ret jeg har fået til et angement hvor maden blev leveret ude fra. Retten minede måske lidt om indbagt svinemørbrad, men var med kalkunbryst, pikantost indpakket i først fars og så en butterdej, det smagte perfekt

Svar til Ditte Færgegaard   :  
Hej Ditte

Jeg har ikke kunnet finde den eksagte opskrift til dig.

Men jeg har lidt forskellige opskrifter på indbagt kalkun som jeg håber du har mod på at kigge på og så forsøge dig frem til den rigtige opskrift.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-09
Spørgsmål fra   :  Anne-Kathrine Nielsen
Spørgsmål   :  Græske desserter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne have opskrifter på nogle lækre græske desserter. Jeg arbejder på et plejehjem, hvor vi skal have græsk dag. På forhånd tak. Hilsen Anne-kathrine

Svar til Anne-Kathrine Nielsen   :  
Hej Anne-Kathrine

Det er lykkes for os at finde et par helt autentiske græske dessert opskrifter. Vi håber at du kan bruge dem. Jeg garanterer for at Baklava desserten smager helt fantastisk, den tager tid men dine gæster vil blive imponeret tror jeg.

Se græske dessertopskrifter her

Med venlig hilsen
Randi




2004-03-08
Spørgsmål fra   :  tina søby jørgensen
Spørgsmål   :  peberrodsalat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til tina søby jørgensen   :  
Hej Tina

Der er lidt forskellige opskrifter her.

Se opskrifter på peberrodsalat her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-07
Spørgsmål fra   :  Niels Peter Kjer
Spørgsmål   :  oksemørbrad med tilbehør
I opskriften indgår bl.a   :  hjælp jeg skal lave oksemørbrad med tilbehør hvordan gør jeg vi er 25 personer
Bemærkninger   :  


Svar til Niels Peter Kjer   :  
Hej Niels Peter

Jeg har en del forskellige opskrifter på oksemørbrad, som du kan kigge efter.

Du kan evt. også kigge på opskrifterne med oksefilet, hvis du ikke finder en oksemørbradopskrift du syntes om.

Se oksemørbradopskrifterne her

Se oksefiletopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-07
Spørgsmål fra   :  Tinna Sørensen
Spørgsmål   :  Dybstegte æbler
I opskriften indgår bl.a   :  æbler dej med øl i steges i olie
Bemærkninger   :  
man dypper skiver af æbler i en dej som jeg har glæmt navnet på men jeg ved der skal øl i dejen, derefter steger man dem gyldne i olie og spiser dem med et drys med kanel

Svar til Tinna Sørensen   :  
Hej Tinna

Dejen heder beignets og jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-07
Spørgsmål fra   :  Berit
Spørgsmål   :  Brunch
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg leder efter opskrifter til en engelsk eller amerikansk brunch. Med pandekager scrambled eegs og hvad der ellers hører til.

Svar til Berit   :  
Hej Berit

Jeg har et punkt under retter med morgenmad/brunch, hvor der er en del forskellige opskrifter.

Dog har jeg ikke mange oplysninger om oprindelseslandet på disse opskrifter, men jeg håber alligevel du kan bruge disse opskrifter.

Se brunchopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-07
Spørgsmål fra   :  erik olsen
Spørgsmål   :  oksestriplon
I opskriften indgår bl.a   :  hej per et praktisk spørsmål! jeg skal lave oksestriplon til mange,kan jeg stege kødet dagen i forvejen, uden det bliver kedeligt.hvis jeg kan hvordan skal jeg så gribe stegningen an. på forhånd tak. mange hilsner erik
Bemærkninger   :  


Svar til erik olsen   :  
Hej Erik.

Jeg må indrømme at jeg ikke er helt sikker på hvad oksestriploin er for en del af oksen.

Men jeg har fået følgende forklaring en gang for noget siden:

Det er en amerikansk udskæring der for ca. 20 år siden blev overført til Danmark og hermed til dansk kvæd. Det er den bedste del af tyndstegen og den bedste del af højrebet. Dvs. begge ender udelades i forhold til den gamle traditionelle udskæring.

Striploin er velegnet til helstegning, steaks og helt afpareret er det engelske og franske bøffer.

Når jeg så kigger på skitsen af udskæringen af oksen.

Se udskærring her.

Så kommer jeg frem til at det må være noget nær fileten.

Jeg har ikke så mange yderliger oplysninger om kødet men dog en enkelt opskrift som du måske kan bruge.

Helstegt oksestriploin

Ellers se under oksefilet.
Se oksefiletopskrifter'ne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-06
Spørgsmål fra   :  Dorthe
Spørgsmål   :  Træstammer.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Træstammer, ligesom dem man kan købe hos bageren.

Svar til Dorthe   :  
Hej Dorthe

Jeg har et par opskrifter her som jeg så håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-05
Spørgsmål fra   :  Mimi Nexø Jensen
Spørgsmål   :  gryderetter med
I opskriften indgår bl.a   :  tørrede bønner
Bemærkninger   :  


Svar til Mimi Nexø Jensen   :  
Hej Mimmi

Jeg har taget en søgning på "tøm køleskabet" efter tørrede bønner, og der er da lidt opskrifter at hente der, selvom ikke alle opskrifterne er gryderetter så håber jeg du har mod på at gå listen igennem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-04
Spørgsmål fra   :  bent jensen
Spørgsmål   :  roll mops
I opskriften indgår bl.a   :  svare den opskrift med alt de pepper som skal i om ikke sen mig en ny opskrift
Bemærkninger   :  
opskriften ser lidt märklid ud

Svar til bent jensen   :  
Hej Bent

Jeg kan ikke lige få øje på det mærklige i opskrifter ???.

Jeg har 3 forskellige opskrifter på roll mops så det kan være jeg kigger på den forkerte.

Se opskrifter på roll mops her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-04
Spørgsmål fra   :  Niels Anker Petersen
Spørgsmål   :  Fenikel salat- marinader
I opskriften indgår bl.a   :  Fenikel salat- marinader??
Bemærkninger   :  


Svar til Niels Anker Petersen   :  
Hej Niels Anker

Jeg har lidt forskellige opskrifter her som jeg håber du har lyst til at prøve.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-04
Spørgsmål fra   :  mie
Spørgsmål   :  malkepigens brudeslør??
I opskriften indgår bl.a   :  sukker alkohol
Bemærkninger   :  
Efterlyser en dessert som evt. kaldes malkepigens brudeslør. Den er gul, og indeholder alkohol... der er flamberet sukker (karamel) på toppen

Svar til mie   :  
Hej Mie

Jeg har en opskrift der heder bondepige med slør, men denne opskrift bliver ikke flamberet så det er jo nok aligevel ikke den du leder efter.

Men det er desværre det bedste bud jeg kan komme med.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-03
Spørgsmål fra   :  ole bjerre
Spørgsmål   :  grillpølser
I opskriften indgår bl.a   :  en fars til hjemme lavet grillpølser,med rygetid og varme.har lynhakker og pølsestopper og rygeovn.
Bemærkninger   :  


Svar til ole bjerre   :  
Hej Ole

Jeg har en del opskrifter på hjemmelavede pølser, og blandt andet winerpølsen egner sig godt som grillpølse.

Se pølseopskrift'erne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-02
Spørgsmål fra   :  Iliana
Spørgsmål   :  n/a
I opskriften indgår bl.a   :  Hej --Det er ikke et opskrift jeg spørger om.. Hvad hedder sigtemel på engelsk/amerikansk? Jeg mener det er en type fin-malet rugmel, men jeg er ikke sikkert. Hvis i kan fortæl mig mere presis vil jeg være meget taknemmelig. Unskyld hvis mit dansk er gabrokken :-)
Bemærkninger   :  


Svar til Iliana   :  
Hej Liana

Min ordbog siger at det skulle hede Bolted rye flour, det er en blanding af rug og hvede, og jeg har fundet en nærmer forklaring til dig her.


Med venlig hilsen
Per




2004-03-02
Spørgsmål fra   :  Bent Hansen
Spørgsmål   :  sommerfest
I opskriften indgår bl.a   :  åbent(Billigst muligt)Efterlønner! jeg havde tænkt mig det skulle rende af stabelen Juni.2004,med snaps-vin-øl.en slags frokost!
Bemærkninger   :  
Ca.30.Personer,nyligt tilflyttet hertil,ønsker at samle alle naboerne i vores have,kan selv lave de mest nødvendige danske retter,men der skal være noget de kalder saltstegte sild,ellert det rustikte køkken,salat i haven, aldersgruppe 50 år.Venlig hilsen. Bent Hansen-Nexø

Svar til Bent Hansen   :  
Hej Bent

Det at sammensætte menuer, ligger desværre uden for min formåen.

Med venlig hilsen
Per




2004-03-02
Spørgsmål fra   :  Maibritt
Spørgsmål   :  lever i ovn
I opskriften indgår bl.a   :  Lever
Bemærkninger   :  
Skal tilberedes i ovn, fedtfattig

Svar til Maibritt   :  
Hej Maibritt

Jeg har desværre ikke nogen opskrifter med lever som er beskrevet som fedtfattige, samtidig skriver du heller ikke noget om hvad slags lever det er og om det skal være hel eller skåret ud.

Jeg har dog fundet et par opskrifter med kalvelever som ser rimlig fedtfattige ud, som jeg så håber du kan bruge.

Lever på grøn pasta

Gratinerede chililever

Med venlig hilsen
Per




2004-03-02
Spørgsmål fra   :  Susanne Pedersen
Spørgsmål   :  fersk ørredrogn
I opskriften indgår bl.a   :  Ørredrogn
Bemærkninger   :  
Hvad "stiller" man op med fersk ørredrogn? Vi kasserer det bare - men det må da kunne anvendes. Jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre!

Svar til Susanne Pedersen   :  
Hej Susanne

Jeg har lidt opskrifter her hvor ørredrogn indgår.

Se opskrifterne her

Jeg har en opskrift på hvordan man tilbereder stenbidderrogn, men om den kan bruges på ørredrogn er jeg ikke helt klar over, men hvis du ellers smider rognen væk var det jo et forsøg værd.

Rensning af stenbidderrogn

Du kan jo også prøve at bruge ørredrogn i stedet for stenbidderrogn eller kaviar.

Med venlig hilsen
Per




2004-03-01
Spørgsmål fra   :  lis kj hansen
Spørgsmål   :  sovs
I opskriften indgår bl.a   :  har en gang fået en sovs som bestod af rødbedesaft,den blev serveret til fisk.jeg vil meget gerne finde opskriften mvh. lis
Bemærkninger   :  


Svar til lis kj hansen   :  
Hej Lis

Jeg har her 3 opskrifter hvortil der tilberedes en rødbedesauce, hvoraf den ene er en opskrift med multe som nok er den opskrift du leder efter.

Jeg sender dig alle 3 opskrifter, så kan du jo eventuelt hente lidt inspiration fra alle 3 opskrifter.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-03-01
Spørgsmål fra   :  annika
Spørgsmål   :  fransk nugat
I opskriften indgår bl.a   :  pistacier
Bemærkninger   :  
en slags slik, det er hvidt med pistacie-nødder i

Svar til annika   :  
Hej Annika

Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2004

Se spørgsmålene for februar 2004

Se spørgsmålene for marts 2004

Se spørgsmålene for april 2004

Se spørgsmålene for maj 2004

Se spørgsmålene for juni 2004

Se spørgsmålene for juli 2004

Se spørgsmålene for august 2004

Se spørgsmålene for september 2004

Se spørgsmålene for oktober 2004

Se spørgsmålene for november 2004

Se spørgsmålene for december 2004