|
Spørgsmål efter opskrift
2004-03-31 Spørgsmål fra : kirsten bay Spørgsmål : marinerede spegesild I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til kirsten bay : Hej Kirsten
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-31 Spørgsmål fra : kirsten thimsen Spørgsmål : tunsauce I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til kirsten thimsen : Hej Kirsten.
Jeg har ikke en selvstændig opskrift på tunsauce, men jeg har flere opskrifter hvor tunsauce indgår, så dem sender jeg til dig.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-31 Spørgsmål fra : Sabtina Spørgsmål : slanke mad til børn I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Sabtina : Hej Sabrina
Jeg har ikke slanke opskrifter specielt til børn, men jeg har en del fedtfattige opskrifter, hvoraf jeg er sikker på at en del kan bruges til børn også.
Se de fedtfattige opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-30 Spørgsmål fra : Janet Sejersen Spørgsmål : Saltede kogte æg I opskriften indgår bl.a : Kogte æg
Lage af salt
(hvor meget, hvorlænge?)
Bemærkninger :
Svar til Janet Sejersen : Hej Janet
Opskriften du leder efter mener jeg er den der heder solæg som skulle være en delvis oversættelse af det tyske "Solei", der betyder saltlageæg.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-30 Spørgsmål fra : Karen Spørgsmål : sukkerfri kyskager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Karen : Hej Karen
Jeg har desværre ingen opskrift på kyskage uden sukker, og jeg tvivler på at den kan laves da en meget stor del af ingredienserne i kyskager er sukker.
Med venlig hilsen
Per
2004-03-30 Spørgsmål fra : Jan Larsen Spørgsmål : pinsefrokost I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg skal holde en pinsefrokost for
den nærmeste familie ca.8 pers. hvad skal jeg lave og hvad skal jeg bruge ??
mvh.
Jan
Svar til Jan Larsen : Hej Jan
Til pinsen kender jeg ikke til tradtionelle opskrifter på samme måde som der er til påsken.
Men der prøves fra flere sider at sætte føkus på fisk i pinsen, som man gør med lam i påsken, så måske det var en ide ??.
Jeg har ikke nogen konkrete forslag til dig, men jeg syntes du skulle se på de opskrifter vi har samlet under frokostretter.
Se frokostopskrifter'ne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-30 Spørgsmål fra : Ditte Spørgsmål : Lasange I opskriften indgår bl.a : Lasangeplader, pølser, skinke i tern, tomatsovs, revet ost Bemærkninger :
Svar til Ditte : Hej Ditte
Jeg har desværre ikke en opskrift med lige de ingredienser som du nævner, men jeg har ret mange forskellige opskrifter på lasange så måske du kan bruge en af disse, eller blot bruge dem til inspiration til egen kreation ??
Se lasangeopskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-30 Spørgsmål fra : Rikke Spørgsmål : thai-desssert I opskriften indgår bl.a : Jeg skal lave en thai-desssert hvortil der skal bruges tapioca mel....er der noget som fx maizena der kan erstatte dette? Bemærkninger :
Svar til Rikke : Hej Rikke
Jeg har godt hørt om tapiocamel, men det er i anden forbindelse, og ellers kender jeg ikke noget til dette.
Men jeg har set i en anden opskrift her på siden at maizena kan erstatte tapioca, så det tror jeg så på.
Med venlig hilsen
Per
2004-03-29 Spørgsmål fra : lone knudsen Spørgsmål : donut I opskriften indgår bl.a : kage koges i palmin tror jeg Bemærkninger :
Svar til lone knudsen : Hej Lone
Jeg har nogle enkelte opskrifter på doughnuts som jeg håber du kan bruge.
Se Doughnutopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-29 Spørgsmål fra : Marianne Andersen Spørgsmål : sukkerfri dessert I opskriften indgår bl.a : let,lækker sukkerfri dessert
Bemærkninger :
Svar til Marianne Andersen : Hej Marianne
Jeg har en del opskrifter beregnet til diabetes, og disse er jo uden sukker så jeg vil mene du kan finde en opskrift her.
Opskrifterne på desserter finder du lidt nede på listen.
Se diabetesopskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-29 Spørgsmål fra : Jonna Rasmussen Spørgsmål : svine koletter I opskriften indgår bl.a : koletter i fad med fersken og fløde Bemærkninger :
Svar til Jonna Rasmussen : Hej Jonna
Jeg har ikke kunnet finde en opskrift med de ønskede ingredienser, men du kunne jo prøve at kigge i vore øvrige opskrifter med svinekoteletter.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-29 Spørgsmål fra : Bettina Bresnov Spørgsmål : lamme testikler I opskriften indgår bl.a : Der skal indgå lamme testikler.
Hvor finder man dog en sådan opskrift ??
Bemærkninger :
Svar til Bettina Bresnov : Hej Bettina
Jeg fandt en enkelt opskrift på norsk som jeg har oversat efter bedste evne, så håber jeg at du kan bruge opskriften.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-29 Spørgsmål fra : Janni Spørgsmål : Kyllinge lasagne med artiskok I opskriften indgår bl.a : Jeg søger en opskrift på Kyllinge lasagne med artiskok. Den stod bag på posen med Minimum 6% revet ost, som kunne købes i Føtex. Inden for den sidste måned er de stoppet med at sælge denne ost.
Opskriften bestod af flåede tomater, kylling, artiskokhjerter og basilikum og hertil en bechamelsovs. Bemærkninger :
Svar til Janni : Hej Janni
Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med den eksakte opskrift, men jeg har en del forskellige opskrifter på lasagne så måske du kunne bruge en af disse ??.
Se lasagneopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-27 Spørgsmål fra : vilhelm wohlert Spørgsmål : for meget saltet lammerulleplølse I opskriften indgår bl.a : hvad gør jeg ved en for meget saltet lammerulleplølse ? Bemærkninger :
Svar til vilhelm wohlert : Hej vilhelm
Jeg kan desværre ikke hjælpe dig.
Beklager meget
Per
2004-03-26 Spørgsmål fra : Trine Spørgsmål : Peking suppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Det er en suppe som ofte bliver serveret på kinesiske restauranter.
Svar til Trine : Hej Trine
Jeg ville gerne have sendt nogle opskrifter til dig, men du har ikke skrevet nogen mailadresse, men du får dem aligevel her.
Opskrifter på pekingsupper
Med venlig hilsen
Per
2004-03-25 Spørgsmål fra : AshrafTejani Spørgsmål : cocos macroner I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til AshrafTejani : Hej Ashraf
Jeg tror at det du spørger efter er kokos makroner, så jeg sender dig lige et par opskrifter du kan studere.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-25 Spørgsmål fra : tina søby jørgensen Spørgsmål : mazarintærte I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til tina søby jørgensen : Hej Tina
Jeg har en enkelt opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-25 Spørgsmål fra : Egon Larsen Spørgsmål : brunsvier I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Egon Larsen : Hej Egon
Her har du lidt forskellige opskrifter på brunsvier, som jeg håber du syntes om.
Se brunsvieropskrift'er her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-25 Spørgsmål fra : Gyda Metz Spørgsmål : Hjemmelavet remoulade I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Gyda Metz : Hej Gyda
Opskrifter på remulade finder du under retter/tilbehør et stykke nede på listen over tilbehør.
Jeg sender dig her det direkte link til remuladeopskrifterne
Se remuladeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-24 Spørgsmål fra : Charlotte Eisvang Spørgsmål : Chokoladebradepandekage med lyst kokoslåg I opskriften indgår bl.a : Chokoladebradepandekage med lyst kokoslåg. kokosmassen ovenpå er blød ligesom en kokosmakron. Bemærkninger :
Svar til Charlotte Eisvang : Hej Charlotte
Jeg har her en opskrift som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-24 Spørgsmål fra : birte kristensen Spørgsmål : yogurtfromage I opskriften indgår bl.a : yogurt,fløde, frugt,husplas Bemærkninger :
Svar til birte kristensen : Hej Birte
Jeg har lidt forskellige opskrifter her som jeg håber du syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-24 Spørgsmål fra : Marianne van Gool Spørgsmål : helstegt pattegris I opskriften indgår bl.a : pattegris Bemærkninger : Jeg har fået en hel pattegris, men mangler en opskrift til at ovn- eller grilstege den. Vægten er ca 7 kg.(uden indmad). Kan I hjælpe mig?
På forhånd tak,
Marianne van Gool
Svar til Marianne van Gool : Hej Marianne
Jeg vil starte med at takke for opskriften til tanjs, det er jo dejligt med lidt hjælp udefra.
Desværre er jeg ikke sikker på at den ene opskrift jeg har med helstegt pattegris er noget for dig, da den er med fyld. men du kan jo prøve at se på den.
Se opskrift på helstegt pattegris her
En anden mulighed er jo at skæve til opskriften på helstegt lam.
Se opskrift på helstegt lam
Med venlig hilsen
Per
2004-03-24 Spørgsmål fra : vibeke koefoed sørensen Spørgsmål : Victoria sponge I opskriften indgår bl.a : 225 g usaltet smør, 225 sukker, 1 tsk vanilie sukker, 4 æg, 25 g majsmel, 1 tsk bagepulver, 3-4 spsk mælk og 200 g self raising flour Bemærkninger : Hej jeg har skrevet opskriften på ovennævnte kage af, fra en engelsk kage bog. men jeg kan ikke finde self raising flour her i danmark, som skulle være mel med hævemiddel i og jeg ved jo så ikke evt. hvor meget ekstra bagepulver man skal tilsætte og om man kan det.???.. Det er en kage som jeg fik til en børne fødselsdag som man så selv kan skære over og putte alt muligt i feks. creme el. frugt og derefter overtrække med evt. glasur. Den smager også godt uden creme og div... håber meget du kan hjælpe for jeg vil så gerne lave den til min datters fødselsdag... Mvh vibeke
Svar til vibeke koefoed sørensen : Hej Vibeke
Du kan lave dit eget selvhævende mel af 150 g mel, 1 1/2 tsk. bagepulver og et nip salt.
Med venlig hilsen
Per
2004-03-24 Spørgsmål fra : lasse Spørgsmål : skildpadderis I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til lasse : Hej Lasse
Jeg formoder at det er skidpadde is og ikke ris du søger, for det har jeg nemlig et par opskrifter på.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-24 Spørgsmål fra : Tanja Spørgsmål : Æbleis på Mandel/makronbund I opskriften indgår bl.a : Æbler, vaniliestang, jeg er ikke helt sikker men vistnok også kanel
bunden var såvidt jeg husker en mandel / makron bund, og isen skulle vendes jævnligt i fryseren!!! Bemærkninger : Det er en opskrift jeg engang fandt i en af Karolines hæfter, det har desværre ikke været muligt at finde den men håber at du har mulighed for det ! mvh. Tanja.
Svar til Tanja : Hej Tanja
Jeg har været så heldig at Marianne van Gool kendte opskriften og har lagt den ind på kogebogen.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-23 Spørgsmål fra : Gitte Groth Spørgsmål : pollo e diablo? I opskriften indgår bl.a : kylling i stærk tomatsovs og chili
italiensk opskrift Bemærkninger :
Svar til Gitte Groth : Hej Gitte
Jeg har desværre ikke kunnet finde opskriften, så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget
Per
2004-03-22 Spørgsmål fra : joan thomsen Spørgsmål : fedtfattig remolade I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til joan thomsen : Hej Joan
Jeg har her en opskrift som jeg håber du syntes om.
Se opskrift på fedtfattig remulade her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-22 Spørgsmål fra : Lisbet E Bjerg Spørgsmål : durumrulle med fyld I opskriften indgår bl.a : fyldet kan være kylling,falafel,shwarma,det kan man få i pizzarier ,jeg kan ikke finde en opskrift Bemærkninger :
Svar til Lisbet E Bjerg : Hej Lisbet
Jeg har tidliger uden resultat ledt efter en opskrift på durumrulle men det er desværre ikke lykkedes mig at finde en, så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget.
Per
2004-03-22 Spørgsmål fra : olsen Spørgsmål : hachie I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til olsen : Hej Olsen
Der er to typer opskrifter der ligner det navn du søger, den ene er den skotske haggis og den anden er Græsk hachis.
Jeg ved ikke hvilken opskrift du leder efter, eller om det er en hel tredie, men jeg sender dig de to her.
Se opskrift på haggis her
Se opskrift på hachis her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-21 Spørgsmål fra : Laila Toft Spørgsmål : tyndstegsfilet I opskriften indgår bl.a : tyndstegsfilet Bemærkninger : Vi hørte opskriften i fredags den 19.marts i P4 Radio Fyn, men kan ikke finde den nu.
Svar til Laila Toft : Hej Laila
Jeg har fundet den til dig på Dr's hjemmeside.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-21 Spørgsmål fra : dennis Spørgsmål : tertedej I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til dennis : Hej Dennis
Jeg har nogle opskrifter på tærtedej her som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifter på tærtedej her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-21 Spørgsmål fra : Erik Christiansen Spørgsmål : friskost lavet af mælk I opskriften indgår bl.a : mælk Bemærkninger :
Svar til Erik Christiansen : Hej Erik
Jeg her en enkelt opskrift på hjemelavet frisk ost som jeg så håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-20 Spørgsmål fra : monica paulsen Spørgsmål : belgiske vafler I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til monica paulsen : Hej Monica
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-20 Spørgsmål fra : Karin Spørgsmål : Lagkage og fødselsdagskringel til diatetikere I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg mangler en opskrift på en fødselsdagskringel jeg kan servere for diabetikere.
Ligeledes en opskrift på en god lagkage til diabetikere.
Håber I kan hjælpe mig.
Hilsen
Svar til Karin : Hej Karin
Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med kringlen, men jeg har lidt andre opskrifter som du måske kan bruge i stedet.
Opskrift på lagkage har jeg også et par stykker af.
Diabetesopskrifter
Lagkageopskrifterne finder du under konditori, ellers prøv at kig under kager.
Med venlig hilsen
Per
2004-03-19 Spørgsmål fra : Connie Pedersen Spørgsmål : brun lagkage I opskriften indgår bl.a : brune lagekagebunde og rutebiler(knust i fløde) Bemærkninger :
Svar til Connie Pedersen : Hej Connie
Jeg har to opskrifter her med rutebilslagkage som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-19 Spørgsmål fra : MARIANNE KNUDSEN Spørgsmål : god rugbrødslagkage I opskriften indgår bl.a : RUGBRØD
ÆG
KAKAO
MEL
SUKKER
FLØDESKUM Bemærkninger :
Svar til MARIANNE KNUDSEN : Hej Marianne
Jeg har to opskrifter her som jeg håber dy syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-19 Spørgsmål fra : anne Spørgsmål : græsk gyros I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Vi har et krydderi der hedder det, men troede det var en bestemt ret. Hvad er græsk gyros egentligt eller hvad bruges krydderiet til?
Svar til anne : Hej Anne
Gyros mener jeg er tynde strimler eller små stykker kød, der er marineret.
Jeg kender ikke krydderiet, men jeg vil tro det er et blandingskrydderi beregnet til gyrsomarinaden.
Jeg har lidt opskrifter på gyros hvis du har lyst til at prøve.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-19 Spørgsmål fra : janne nielsen Spørgsmål : mulde (fisk) I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg vil høre om du har nogle opskrifter med mulde, som er en fisk.
Svar til janne nielsen : Hej Janne
Jeg har nogle enkelte oåpskrifter på multe som jeg håber du så kan bruge.
Se multeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-19 Spørgsmål fra : Louise Flensted Spørgsmål : Hajmalle (Arius seemani) I opskriften indgår bl.a : Hajmalle (Arius seemani) Bemærkninger : Jeg har købt frossen hajmalle i Netto, men leder nu forgæves efter eksempler på hvorledes man benytter denne eksotiske fisk. Der står selvfølgelig et forslag på emballagen. Det eneste jeg ved en googlesøgning har kunnet finde frem til er, at det er en yndet akvariefisk! Hvad smager den mon af? Det ville jo være rart at vide for at kunne tilberede den delikat. Har I nogen ideer til en tilberedning??
Svar til Louise Flensted : Hej Louise
Jeg ved kender til ikke noget om hajmalle, så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget
Per
2004-03-19 Spørgsmål fra : Rune Dalgas Spørgsmål : Pandekager u. mælk. I opskriften indgår bl.a : med youghurt naturel, kærnemælk eller cremefraiche Bemærkninger :
Svar til Rune Dalgas : Hej Rune
Jeg har en opskrift på amerikanske kærnemælkspandekager her som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Ellers prøv at kigge i de øvrige pandekageopskrifter.
Se pandekageopskrifter'ne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-18 Spørgsmål fra : Susan Jensen Spørgsmål : Thailandske chips I opskriften indgår bl.a : Thailandske chips. Dejen er lavet af skaldyr. Bemærkninger :
Svar til Susan Jensen : Hej Susanne
Jeg må desværre fortælle dig at jeg ikke kan finde opskriften.
Beklager meget.
Per
2004-03-18 Spørgsmål fra : ida Spørgsmål : lime is I opskriften indgår bl.a : lime,basilikum Bemærkninger : jeg ved at jamie oliver har lavet den i en af hans tv programmer.Håber meget at i kan finde den
Svar til ida : Hej Ida
Dette er ikke den eksakte opskrift, men jeg håber du kan bruge den alligevel.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-18 Spørgsmål fra : Stine Lindberg Spørgsmål : Rødbedeopskrifter I opskriften indgår bl.a : rødbeder Bemærkninger : varm ret
Svar til Stine Lindberg : Hej Stine
Jeg har en del forskellige opskrifter med rødbeder, men jeg kan ikke skille retterne ad, så du må selv lige kigge listen igennem.
Se rødbedeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-18 Spørgsmål fra : Henny Lohse Spørgsmål : Alle opskrigter på oksemørbrad I opskriften indgår bl.a : Oksemørbrad grønsager Bemærkninger :
Svar til Henny Lohse : Hej Henny
Hermed opskrifter på oksemørbrad, som jeg har opdelt i hel oksemørbrad og udskåret oksemørbrad.
Opskrifter med hel oksemørbrad
Opskrifter med udskåret oksemørbrad
Med venlig hilsen
Per
2004-03-16 Spørgsmål fra : L. Christensen Spørgsmål : æbletærte
af konditor Sanne Knudsen I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Det er en opskrift på en æbletærte
af konditor Sanne Knudsen, hun havde for nogle år siden et konditori i Vestergade i Århus.
Jeg tror hun siden kom til Magasin, Århus
Svar til L. Christensen : Hej L
Så specifikke opskrifter kan jeg ikke klare at skaffe.
Beklager.
Per
2004-03-14 Spørgsmål fra : Betina Kanne Spørgsmål : pandekager uden æg I opskriften indgår bl.a : pandekager uden æg Bemærkninger : Jeg ønsker en opskrift på pandekager uden æg da min datter ikke kan tåle æg
Svar til Betina Kanne : Hej Betina
Jeg har jo forsøgt at samle en del opskrifter uden æg, herunder også pandekager, men pandekager som vi kender dem her hjemmefra uden æg har jeg desværre ikke med.
Jeg har lidt opskrifter på pandekager uden æg, men de er ikke helt som de danske.
Se opskrifter på pandekager uden æg her
Jeg har også to opskrifter på æggerstatning, men om de kan bruges som erstatning for æg i pandekagedej ved jeg desværre ikke, men det kunne jo være du havde lyst til at forsøge.
Opskrifter på æggeerstatning
Med venlig hilsen
Per
2004-03-14 Spørgsmål fra : Tove Rahbek Spørgsmål : tahina (sesam-pasta) I opskriften indgår bl.a : Kan jeg selv fremstille tahina (sesam-pasta), hvad består det af? og hvordan gør man ? Bemærkninger :
Svar til Tove Rahbek : Hej Tove
Jeg har en lille opskrift her på hjemmelavet tahin som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-13 Spørgsmål fra : helle Spørgsmål : stegt lever I opskriften indgår bl.a : svinelever - løg
mel-salt-peber
Bemærkninger : stegt svinelever i brunsovs
med kartofler
Svar til helle : Hej Helle
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-13 Spørgsmål fra : merete Spørgsmål : smøreost I opskriften indgår bl.a : fromage frais Bemærkninger : med forskellige kryder uter
Svar til merete : Hej Merete
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg så håber du syntes om.
Dræn cheasy A38 (eller almindelig A38, fromage frais, ymer eller lign.) ved at hælde det i et kaffefilter og stille det i en kaffetragt over en beholder, der kan rumme minimum 0,5 L. Læg et stykke køkkenrulle over og lad det stå i køleskabet i minimum 12 timer til vallen er løbet fra.
Efter de 12 timer hældes osten i en skål og blandes med ens yndlingskrydderi, fx. hvidløg, persille, frisk timian, frisk basilikum, barbeque eller ? Lad det trække et par timer, så krydderierne når at sætte sig. Kan holde sig 3-4 dage i køleskabet i lufttæt beholder.
Med venlig hilsen
Per
2004-03-13 Spørgsmål fra : jytte simonsen Spørgsmål : laksestykker (muligvis røget)
og valnødder I opskriften indgår bl.a : laksestykker (muligvis røget)
og valnødder Bemærkninger :
Svar til jytte simonsen : Hej Jytte
Jeg ved ikke rigtig hvad du søger, ud over de to ingredienser, så jeg har søgt på "tøm køleskabet" og der kom da lidt opskrifter frem som du så kan se om der er nogen du syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-13 Spørgsmål fra : Jeannie Kristensen Spørgsmål : Ramakins med rosenkål og gedeost I opskriften indgår bl.a : Rosenkål, æg, rasp, gedeost Bemærkninger : Halve rosenkål, som er kogt lægges i ramakins. Overhældes med en æggeblanding. Drysses med rasp. Til slut en skive gedeost på toppen. Bages i ovnen.
Svar til Jeannie Kristensen : Hej Jeannie
Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med den eksagte opskrift, men jeg har en opskrift her som jeg mener du kan bruge som udgangspunkt.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-12 Spørgsmål fra : astrid Spørgsmål : Spørgsmål om tørgær I opskriften indgår bl.a : Hej
Jeg er lige flyttet til Bangkok for en længere periode, men glemte at finde ud af hvor meget tørgær der skal bruges i forhold til almindelig gør 50 g
Håber I vil være behjælpelig med det.
På forhånd tak
astrid Bemærkninger :
Svar til astrid : Kære Astrid.
Følgende skulle hjælpe dig med at bruge tørgær istedet for frisk gær.
Frisk gær eller tørgær
En pakke frisk gær vejer 50 g, og er det mest anvendte i Danmark. En pose tørgær indeholder 11,8 gram, hvilket svarer til 50 g frisk gær. Modsat frisk gær, skal du drysse tørgær i melet og foretage en omhyggelig gennemblanding, før du tilsætter de øvrige ingredienser. Og dejen skal æltes lidt længere end ved brug af frisk gær.
Man siger også at 1/2 spsk tørgær er det samme som 10 gram frisk gær.
Med venlig hilsen
Randi
2004-03-11 Spørgsmål fra : louise f hansen Spørgsmål : fødselsdags brunch I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : vi skal have 1 års fødselsdag og har inviteret 10 voksne og 6 børn ialt 16 pers.
jeg vil invitere til brunch, men jeg mangler en rigtig god ide til en sammekobling af retterne så der er lidt til alle aldre.
har du ikke en fantastisk ide + opskrifterne til hele sammensætningen af maden.
og hvilke drikke der skal serveres.
har du evt også et forslag til en fødselsdagskage der kan gå ind under denne ide?
et er en pige som fylder 1 år, så det hele må igrunden gerne være lidt piget....
jeg ved du kan hjælpe mig, da du har hjulpet mig før 1000 tak for det.
jeg vil meget gerne om du kan give mig svaret inden sidst i marts?
Svar til louise f hansen : Hej Louise
Jeg kan i hvert fald hjælpe dig med nogle opskrifter på brunch.
Med hensyn til sammensætningen ville jeg mene at lavede en del af retterne og så havde det som et tag selv bord.
Du kan servere kaffe the eller juice til eller hvad man nu ellers drikker fra morgenstunden.
Se brunchopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-11 Spørgsmål fra : Lærke Nielsen Spørgsmål : gammeldags dessertkage til ca. 20 personer I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : opskrift på en gammeldags dessertkage til ca. 20 personer
Svar til Lærke Nielsen : Hej Lærke
Jeg har en del opskrifter på dessertkager, men ikke nogen informationer om de er gammeldags eller ej, men mon ikke du kan vælge en ud som du syntes om.
Se derssertkageopskrift'er her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-11 Spørgsmål fra : Dorte Olsen Spørgsmål : Hjerterigtig frokost I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg skal i uge 13 lave en hjerte rigtig kost for de ansatte på min arbejdsplads.
har du nogle gode ideer til hvad jeg skal lave, jeg har været inde på hjerte foreningens hjemme side, men vil gerne have mere inspiration.
håber du kan hjælpe mig
Svar til Dorte Olsen : Hej Dorthe
Jeg vil mene at du kan bruge de fedtfattige opskrifter samt opskrifterne til diabetes, de de er "lidt" sundere end de øvrige opskrifter.
Fedtfattige opskrifter
Diabetes opskrifter
Med venlig hilsen
Per
2004-03-10 Spørgsmål fra : katrine Spørgsmål : Carpaccio I opskriften indgår bl.a : tyndtskåret oksefilet med tun sauce. italiensk ret Bemærkninger :
Svar til katrine : Hej Katrine
Jeg mener at den ret du leder efter med tyndskåret oksefilet er Carpaccio, men tunsaucen kan jeg desværre ikke hjælpe med.
Se opskrift på Carpaccio her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-09 Spørgsmål fra : Mette Spørgsmål : Vaniljeis I opskriften indgår bl.a : Jeg mangler en opfrisk på vaniel is. Jeg har simpelhen ikke kunne finde den nogle steder.
Håber i kan hjælpe mig.
Bemærkninger :
Svar til Mette : Kære Mette
Jeg har først et bud til dig her på en grund opskrift til is som jeg dog ikke selv har brugt. Den næste opskrift bruger jeg selv, men da er der tilføjet markoner, som jeg synes bare gør isen meget lækker.
Grund opskrift for fin fløde-is
Hjemmelavet is med markron og Vanille
Med venlig hilsen
Randi
2004-03-09 Spørgsmål fra : Inger Pedersen Spørgsmål : Moussaksa I opskriften indgår bl.a : Auberginer Oksefars m.m. Bemærkninger :
Svar til Inger Pedersen : Hej Inger
Jeg har en del forskellige opskrifter på mousakka, som du kan se herunder.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-09 Spørgsmål fra : Ditte Færgegaard Spørgsmål : Poppers I opskriften indgår bl.a : Syltede chile (jalapenos), ost, dej Bemærkninger : Indkøbt på mexikansrestaurent, og er en halv chili hvor der ligges noget ost ved, så pakkes det ind i en dej af en slag, og kommes i friture
Svar til Ditte Færgegaard : Hej Ditte
Denne opskrift er jeg ret sikker på er den rigtige, jeg har fundet frem til dig.
Chilipoppers
Med venlig hilsen
Per
2004-03-09 Spørgsmål fra : Ditte Færgegaard Spørgsmål : Indbagt kalkunbryst I opskriften indgår bl.a : Kalkunbryst, butterdej, pikantost, fars Bemærkninger : Altså det jeg søger er en ret jeg har fået til et angement hvor maden blev leveret ude fra. Retten minede måske lidt om indbagt svinemørbrad, men var med kalkunbryst, pikantost indpakket i først fars og så en butterdej, det smagte perfekt
Svar til Ditte Færgegaard : Hej Ditte
Jeg har ikke kunnet finde den eksagte opskrift til dig.
Men jeg har lidt forskellige opskrifter på indbagt kalkun som jeg håber du har mod på at kigge på og så forsøge dig frem til den rigtige opskrift.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-09 Spørgsmål fra : Anne-Kathrine Nielsen Spørgsmål : Græske desserter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg vil gerne have opskrifter på nogle lækre græske desserter.
Jeg arbejder på et plejehjem, hvor vi skal have græsk dag.
På forhånd tak.
Hilsen Anne-kathrine
Svar til Anne-Kathrine Nielsen : Hej Anne-Kathrine
Det er lykkes for os at finde et par helt autentiske græske dessert opskrifter. Vi håber at du kan bruge dem. Jeg garanterer for at Baklava desserten smager helt fantastisk, den tager tid men dine gæster vil blive imponeret tror jeg.
Se græske dessertopskrifter her
Med venlig hilsen
Randi
2004-03-08 Spørgsmål fra : tina søby jørgensen Spørgsmål : peberrodsalat I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til tina søby jørgensen : Hej Tina
Der er lidt forskellige opskrifter her.
Se opskrifter på peberrodsalat her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-07 Spørgsmål fra : Niels Peter Kjer Spørgsmål : oksemørbrad med tilbehør I opskriften indgår bl.a : hjælp jeg skal lave oksemørbrad
med tilbehør
hvordan gør jeg
vi er 25 personer Bemærkninger :
Svar til Niels Peter Kjer : Hej Niels Peter
Jeg har en del forskellige opskrifter på oksemørbrad, som du kan kigge efter.
Du kan evt. også kigge på opskrifterne med oksefilet, hvis du ikke finder en oksemørbradopskrift du syntes om.
Se oksemørbradopskrifterne her
Se oksefiletopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-07 Spørgsmål fra : Tinna Sørensen Spørgsmål : Dybstegte æbler I opskriften indgår bl.a : æbler
dej med øl i
steges i olie Bemærkninger : man dypper skiver af æbler i en dej som jeg har glæmt navnet på men jeg ved der skal øl i dejen, derefter steger man dem gyldne i olie og spiser dem med et drys med kanel
Svar til Tinna Sørensen : Hej Tinna
Dejen heder beignets og jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-07 Spørgsmål fra : Berit Spørgsmål : Brunch I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg leder efter opskrifter til en engelsk eller amerikansk brunch.
Med pandekager scrambled eegs og hvad der ellers hører til.
Svar til Berit : Hej Berit
Jeg har et punkt under retter med morgenmad/brunch, hvor der er en del forskellige opskrifter.
Dog har jeg ikke mange oplysninger om oprindelseslandet på disse opskrifter, men jeg håber alligevel du kan bruge disse opskrifter.
Se brunchopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-07 Spørgsmål fra : erik olsen Spørgsmål : oksestriplon I opskriften indgår bl.a : hej per
et praktisk spørsmål!
jeg skal lave oksestriplon til mange,kan jeg stege kødet dagen i forvejen, uden det bliver kedeligt.hvis jeg kan hvordan skal jeg så gribe stegningen an. på forhånd tak. mange hilsner erik Bemærkninger :
Svar til erik olsen : Hej Erik.
Jeg må indrømme at jeg ikke er helt sikker på hvad oksestriploin er for en del af oksen.
Men jeg har fået følgende forklaring en gang for noget siden:
Det er en amerikansk udskæring der for ca. 20 år siden blev overført til Danmark og hermed til dansk kvæd. Det er den bedste del af tyndstegen og den bedste del af højrebet. Dvs. begge ender udelades i forhold til den gamle traditionelle udskæring.
Striploin er velegnet til helstegning, steaks og helt afpareret er det engelske og franske bøffer.
Når jeg så kigger på skitsen af udskæringen af oksen.
Se udskærring her.
Så kommer jeg frem til at det må være noget nær fileten.
Jeg har ikke så mange yderliger oplysninger om kødet men dog en enkelt opskrift som du måske kan bruge.
Helstegt oksestriploin
Ellers se under oksefilet.
Se oksefiletopskrifter'ne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-06 Spørgsmål fra : Dorthe Spørgsmål : Træstammer. I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Træstammer, ligesom dem man kan købe hos bageren.
Svar til Dorthe : Hej Dorthe
Jeg har et par opskrifter her som jeg så håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-05 Spørgsmål fra : Mimi Nexø Jensen Spørgsmål : gryderetter med I opskriften indgår bl.a : tørrede bønner Bemærkninger :
Svar til Mimi Nexø Jensen : Hej Mimmi
Jeg har taget en søgning på "tøm køleskabet" efter tørrede bønner, og der er da lidt opskrifter at hente der, selvom ikke alle opskrifterne er gryderetter så håber jeg du har mod på at gå listen igennem.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-04 Spørgsmål fra : bent jensen Spørgsmål : roll mops I opskriften indgår bl.a : svare den opskrift med alt de pepper som skal i om ikke sen mig en ny opskrift Bemærkninger : opskriften ser lidt märklid ud
Svar til bent jensen : Hej Bent
Jeg kan ikke lige få øje på det mærklige i opskrifter ???.
Jeg har 3 forskellige opskrifter på roll mops så det kan være jeg kigger på den forkerte.
Se opskrifter på roll mops her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-04 Spørgsmål fra : Niels Anker Petersen Spørgsmål : Fenikel salat- marinader I opskriften indgår bl.a : Fenikel salat- marinader?? Bemærkninger :
Svar til Niels Anker Petersen : Hej Niels Anker
Jeg har lidt forskellige opskrifter her som jeg håber du har lyst til at prøve.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-04 Spørgsmål fra : mie Spørgsmål : malkepigens brudeslør?? I opskriften indgår bl.a : sukker alkohol Bemærkninger : Efterlyser en dessert som evt. kaldes malkepigens brudeslør. Den er gul, og indeholder alkohol... der er flamberet sukker (karamel) på toppen
Svar til mie : Hej Mie
Jeg har en opskrift der heder bondepige med slør, men denne opskrift bliver ikke flamberet så det er jo nok aligevel ikke den du leder efter.
Men det er desværre det bedste bud jeg kan komme med.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-03 Spørgsmål fra : ole bjerre Spørgsmål : grillpølser I opskriften indgår bl.a : en fars til hjemme lavet grillpølser,med rygetid og varme.har lynhakker og pølsestopper og rygeovn. Bemærkninger :
Svar til ole bjerre : Hej Ole
Jeg har en del opskrifter på hjemmelavede pølser, og blandt andet winerpølsen egner sig godt som grillpølse.
Se pølseopskrift'erne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-02 Spørgsmål fra : Iliana Spørgsmål : n/a I opskriften indgår bl.a : Hej --Det er ikke et opskrift jeg spørger om.. Hvad hedder sigtemel på engelsk/amerikansk? Jeg mener det er en type fin-malet rugmel, men jeg er ikke sikkert. Hvis i kan fortæl mig mere presis vil jeg være meget taknemmelig. Unskyld hvis mit dansk er gabrokken :-) Bemærkninger :
Svar til Iliana : Hej Liana
Min ordbog siger at det skulle hede Bolted rye flour, det er en blanding af rug og hvede, og jeg har fundet en nærmer forklaring til dig her.
Med venlig hilsen
Per
2004-03-02 Spørgsmål fra : Bent Hansen Spørgsmål : sommerfest I opskriften indgår bl.a : åbent(Billigst muligt)Efterlønner!
jeg havde tænkt mig det skulle rende af stabelen Juni.2004,med snaps-vin-øl.en slags frokost! Bemærkninger : Ca.30.Personer,nyligt tilflyttet hertil,ønsker at samle alle naboerne i vores have,kan selv lave de mest nødvendige danske retter,men der skal være noget de kalder saltstegte sild,ellert det rustikte køkken,salat i haven, aldersgruppe 50 år.Venlig hilsen. Bent Hansen-Nexø
Svar til Bent Hansen : Hej Bent
Det at sammensætte menuer, ligger desværre uden for min formåen.
Med venlig hilsen
Per
2004-03-02 Spørgsmål fra : Maibritt Spørgsmål : lever i ovn I opskriften indgår bl.a : Lever Bemærkninger : Skal tilberedes i ovn, fedtfattig
Svar til Maibritt : Hej Maibritt
Jeg har desværre ikke nogen opskrifter med lever som er beskrevet som fedtfattige, samtidig skriver du heller ikke noget om hvad slags lever det er og om det skal være hel eller skåret ud.
Jeg har dog fundet et par opskrifter med kalvelever som ser rimlig fedtfattige ud, som jeg så håber du kan bruge.
Lever på grøn pasta
Gratinerede chililever
Med venlig hilsen
Per
2004-03-02 Spørgsmål fra : Susanne Pedersen Spørgsmål : fersk ørredrogn I opskriften indgår bl.a : Ørredrogn Bemærkninger : Hvad "stiller" man op med fersk ørredrogn? Vi kasserer det bare - men det må da kunne anvendes. Jeg aner ikke, hvad jeg skal gøre!
Svar til Susanne Pedersen : Hej Susanne
Jeg har lidt opskrifter her hvor ørredrogn indgår.
Se opskrifterne her
Jeg har en opskrift på hvordan man tilbereder stenbidderrogn, men om den kan bruges på ørredrogn er jeg ikke helt klar over, men hvis du ellers smider rognen væk var det jo et forsøg værd.
Rensning af stenbidderrogn
Du kan jo også prøve at bruge ørredrogn i stedet for stenbidderrogn eller kaviar.
Med venlig hilsen
Per
2004-03-01 Spørgsmål fra : lis kj hansen Spørgsmål : sovs I opskriften indgår bl.a : har en gang fået en sovs som bestod af rødbedesaft,den blev serveret til fisk.jeg vil meget gerne finde opskriften mvh. lis Bemærkninger :
Svar til lis kj hansen : Hej Lis
Jeg har her 3 opskrifter hvortil der tilberedes en rødbedesauce, hvoraf den ene er en opskrift med multe som nok er den opskrift du leder efter.
Jeg sender dig alle 3 opskrifter, så kan du jo eventuelt hente lidt inspiration fra alle 3 opskrifter.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-03-01 Spørgsmål fra : annika Spørgsmål : fransk nugat I opskriften indgår bl.a : pistacier Bemærkninger : en slags slik, det er hvidt med pistacie-nødder i
Svar til annika : Hej Annika
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
|