|
Spørgsmål efter opskrift
2012-02-29 Spørgsmål fra : søren Spørgsmål : sølaksesalat I opskriften indgår bl.a : noget fisk som faktisk ikke er laks + mayonnaise. Bemærkninger :
Svar til søren : Hej Søren
Er faktisk lidt i tvivl om hvad dit spørgsmål er??
Sølaks er farvet lyssej, så som du skriver er det ikke laks.
Hvis det er opskrift på salaten, så er det jo faktisk blot mayonnaise som er smagt til med salt og peber blandet med tern/strimler af fisken, og evt. lidt småtskårne aspargessnitter.
Med venlig hilsen
Per
2012-02-28 Spørgsmål fra : Heidi L. D.-Jensen Spørgsmål : Columbine /Colombine dessert ? I opskriften indgår bl.a : Det må være æg, fløde, sukker Bemærkninger : Det er en dessert der ligner fromage lidt. Jeg husker dåse mandarin,coctailbær flødeskumspynt og måske chokoladekringler,
Og nok noget portvin i også...
Svar til Heidi L. D.-Jensen : Hej Heidi
Navnet på opskriften siger mig desværre ikke noget, og kan ikke lige komme på en opskrift som ligner det du beskriver.
Beklager meget
Per
2012-02-28 Spørgsmål fra : Tina Lauridsen Spørgsmål : Røsti af rodfrugter/rodfrugtrøsti I opskriften indgår bl.a : rødbeder, persillerod, kartoffel, pastinak, løg Bemærkninger : Jeg kan forstille mig at de bliver lavet på samme måde som kartoffelrøsti.
Svar til Tina Lauridsen : Hej Tina
Jeg ville også mene at de skal laves på samme måde som kartoffelrøsti, men er det dit spørgsmål?
Hvis det er mål på de enkelte ting så er det jo smag og behag, så prøv dig frem.
Med venlig hilsen
Per
2012-02-27 Spørgsmål fra : Birte Spørgsmål : bienviseve ell. bienwisewe I opskriften indgår bl.a : En mandelsovs, der blev brugt over udskåret frugt i honningrom. Vi fik det på hotel " Gloria Palace " San Agustin Gran Canaria. Smagen var lige så himmelsk som det lyder.
mvh Birte Bemærkninger :
Svar til Birte : Hej Birte
Navnet på opskriften du søger har jeg ikke noget på, men til gengæld har vi en opskrift på mandelsauce som måske kunne bruges?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-27 Spørgsmål fra : zenski henriksen Spørgsmål : oksebov I opskriften indgår bl.a : hvordan tilbereder man en oksebov, stegt og kogt? Bemærkninger : jeg kunne godt tænke mig en god opskrif med oksebov.
Svar til zenski henriksen : Hej zenski
Hvis du vælger det menupunkt som heder opskrifter, og her vælger det som heder ingredienser, så kommer du til en række forskellige dyregrupper, og her vælger du så okse.
Nu kommer du frem til en række forskellige udskærringer på oksen og en den første er faktisk okse bov, og herunder ligger en del mere eller mindre forskellige opskrifter på oksebov.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-27 Spørgsmål fra : asta rosendal Spørgsmål : kærnemælkshorn m. I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til asta rosendal : Hej Asta
Hermed en opskrift på kærnemælkshorn.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-24 Spørgsmål fra : C. Fausing Spørgsmål : Pitahaya I opskriften indgår bl.a : Pitahaya er en kaktusfrugt jeg leder efter opskrifter hvor jeg kan bruge denne spændende frugt. Jeg så den blive omtalt i tv men kan ikke huske hvad den blev brugt til. M.v.h. C. Fausing Bemærkninger :
Svar til C. Fausing : Hej C. Fausing
Jeg kender ikke Pitahaya, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig med opskrifter på den.
Med venlig hilsen
Per
2012-02-24 Spørgsmål fra : inge hansen Spørgsmål : kalvekød med fyld rullet I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Så Kirsten Hyttemeyer lave noget med tynde skiver kalvekød. Kan ikke finde opskrift
Svar til inge hansen : Hej Inge
Det er desværre ikke en opskrift som vi kender.
Med venlig hilsen
Per
2012-02-23 Spørgsmål fra : rigmor Spørgsmål : små kartofler i ovn I opskriften indgår bl.a : vi skal være 7 pers. hvor mange skal jeg købe, hvor lang tid skal de have i ovn Bemærkninger :
Svar til rigmor : Hej Rigmor
Vi har en opskrift på små grillede kartofler, godt nok til grill, men de kan også laves i ovn ved ca. 200 grader C.
Jeg beregner 250 g. kartofler pr. person, så du skal bruge omkring 2 kg.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-22 Spørgsmål fra : Ulla Schou-Larsen Spørgsmål : forret: råt kalvekød dressing og parmazan I opskriften indgår bl.a : forret: råt kalvekød dressing og parmazan Bemærkninger :
Svar til Ulla Schou-Larsen : Hej Ulla
Det må næsten være Carpacio du mener, det er godt nok mest almindelig med oksekød.
Se opskrift her
Du kan også skære kødet selv, men først skal kødet fryses, og så kan du skære det på en pålægsmaskine, så tyndt som muligt.
Med venlig hilsen
Per
2012-02-22 Spørgsmål fra : helle jensen Spørgsmål : karrysuppe I opskriften indgår bl.a : porre piskefløde Bemærkninger :
Svar til helle jensen : Hej Helle
Vi har flere opskrifter på karrysuppe som jeg synes du skulle kigge på om der skulle være en som du synes om?
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-21 Spørgsmål fra : Ole Poul Thomsen Spørgsmål : sprit-eller sprækkranse I opskriften indgår bl.a : I min læretid som bager i 1954, lavede vi noget som hed spræk
kranse lavet på sprit basis og
de flækkede helt vildt og var
helt hvide, så sjove ud Bemærkninger :
Svar til Ole Poul Thomsen : Hej Ole
Det er desværre ikke en opskift som vi kender her.
Med venlig hilsen
Per
2012-02-20 Spørgsmål fra : Lis Larsen Spørgsmål : Lys fisk...er faktisk en forret I opskriften indgår bl.a : Lys fisk...er faktisk en forret...med ris og lyst sovs...smager himmelsk, fik det engang til en konfirmation.
Kan i mon hjælpe ? Bemærkninger :
Svar til Lis Larsen : Hej Lis
Det du beskriver har jeg desværre ikke lige noget bud på en opskrift til.
Beklager meget
Per
2012-02-18 Spørgsmål fra : misse Spørgsmål : kartoflersalat I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til misse : Hej Misse
Vi har rigtig mange opskrifter på mere eller mindre forskellige kartoffelsalater, så jeg sender et link her til dem, så har du mulighed for selv at vælge blandt opskrifterne.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-18 Spørgsmål fra : klaus larsen Spørgsmål : fynsk æggekage I opskriften indgår bl.a : stegt flæsk el. spæk,æg,sennep. Bemærkninger : jeg har spist det på tullebølle kro på langeland,og på en anden plads i nyborg.
Svar til klaus larsen : Hej Klaus
Kender ikke den fynske æggekage, men det lyder nu meget almindeligt, så jeg har fundet en flæskeæggekage frem til dig.
Du kunne evt. bruge letsaltet flæsk i stedet for røget?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-18 Spørgsmål fra : Svend Spørgsmål : Grydestegt fasan I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Svend : Hej Svend
De fleste opskrifter på fasan er tilberedt i gryde, også selvom det ikke fremgår af opskriftens navn.
Jeg har lavet en søgning på fasan som jeg vil sende som et link til dig her, på den måde har du mulighed for at gå opskrifterne igennem for at finde den som passer dig bedst.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-18 Spørgsmål fra : Astrid Løgstrup Spørgsmål : burgerboller I opskriften indgår bl.a : indgredienser til at bage selve burgerbollen Bemærkninger : bageropskrift på burgerboller
Svar til Astrid Løgstrup : Hej Astrid
Vi har lidt forskellige opskrifter på burgerboller, som jeg vil sende et link til, så har du mulighed for at vælge den opskrift du synes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-17 Spørgsmål fra : ingrid wagner Spørgsmål : Provstindens guf I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hvad er det og har i en opskrift
Svar til ingrid wagner : Hej Ingrid
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Provstindens guf.
Beklager meget
Per
0000-00-00 Spørgsmål fra : Anja liljedahl. Spørgsmål : en kategori der hedder børnefødselsdag. I opskriften indgår bl.a : Jeg ville meget grene finde nogle opskrifter, der specielt kunne bruges til en børnefødselsdag. De kunne måske deles op i temaer. Var inde og kigge under højtider, men fandt ikke noget om fødselsdage. Skal jeg søge på en anden måde? Bemærkninger :
Svar til Anja liljedahl. : Hej Anje
Vi har ikke en kategori med børnefødselsdag, det var selvfølgelig en oplagt idee, så måske det kommer senere.
Men som det er nu er du nødt til selv at komme på ideer, og så kan du sikkert finde opskrifterne enkeltvis herinde.
Med venlig hilsen
Per
2012-02-16 Spørgsmål fra : Fritz Spørgsmål : Palt I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Skulle efter sigende være en af de helt kendte svenske specaliteter
Svar til Fritz : Hej Fritz
Jeg har fundet en opskrift frem på palt, men der er mange forskellige variationer af denne ret.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-13 Spørgsmål fra : Helga Jacobsen Spørgsmål : Pannacotta som forret I opskriften indgår bl.a : med fisk og salat. Bemærkninger :
Svar til Helga Jacobsen : Hej Helga
Måske jeg misforstår dit spørgsmål, men pannacotta er en dessert, og vil ikke egne sig som forret med fisk og salat?
Med venlig hilsen
Per
2012-02-13 Spørgsmål fra : eva sørensen Spørgsmål : forskellig brød I opskriften indgår bl.a : uden hvidt mel og gær Bemærkninger : jeg skal på en kur for candie svamp
Svar til eva sørensen : Hej Eva
Jeg er ikke klar over hvilke meltyper som det er du skal undgå, tænkte om du kunne bruge vore glutenfrie opskrifter??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-12 Spørgsmål fra : giesse Spørgsmål : Oksefilet a´la Wellington I opskriften indgår bl.a : der kommer en Urteblandning efter ejgen smag på og så i Butterdeg Bemærkninger : tak ,hvis i kunne hjælpe mig. Opskriften er fra Tyskland
Svar til giesse : Hej Giesse
Mon ikke det blot er Bøf Wellington du søger, det er jo indbagt oksefilet, oprindelseslandet mener jeg dog ikke er tyskland, men det er vil ikke af størrer betydning?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-12 Spørgsmål fra : ann zachariasen Spørgsmål : glasur I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej!
Søger en glasur der kan benyttes til sprøjtepose til at skrive f.eks. navn og årstal med.
Tak for en super kogebog!
Venlig hilsen
Ann
Svar til ann zachariasen : Hej Ann
Kransekageglasur mener jeg du kan bruge til at skrive med, og den bliver fast når den er sprøjtet ud.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-11 Spørgsmål fra : chrisine Spørgsmål : chokolademuffins I opskriften indgår bl.a : æg sukker kakao mel Bemærkninger : en svampet konsistens på chokolade muffins
Svar til chrisine : Hej Christine
Vi har efterhånden afprøvet rigtig mange forskellige opskrifter på chokolademuffins, så har svært ved at huske de enkelte.
Så du må næsten afprøve nogle stykker hvis det betyder meget at de er svampede.
Umiddelbart ville jeg sige at opskrifterne på muffins med bananer var mere svampede, så måske det var noget?
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-10 Spørgsmål fra : julia Spørgsmål : fastelavn`s boller I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til julia : Hej Julia
Vi har flere mere eller mindre forskellige opskrifter på fastelavnsboller som jeg vil sende et link til her, så kan du selv vælge hvilken du synes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-09 Spørgsmål fra : Joan E. Bukdahl Spørgsmål : Gammeldags kærnemælksgrød I opskriften indgår bl.a : Kærnemælk Bemærkninger :
Svar til Joan E. Bukdahl : Hej Joan
Vi har en opskrift på kærnemælksgrød som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-09 Spørgsmål fra : sonja jensen Spørgsmål : rødkål som stuvet I opskriften indgår bl.a : rødkål Bemærkninger : vil gerne om man kan stuve rødkål -lige som hvidkål
Svar til sonja jensen : Hej Sonja
Der er ikke den store smagsforskel på rødkål og hviskål, så det vil jeg nestemt mene at du kan.
Med venlig hilsen
Per
2012-02-08 Spørgsmål fra : Doris Hansen Spørgsmål : luksus lagkage I opskriften indgår bl.a : mandler, kartoffelmel, æggehvider,
melis.
Bemærkninger : gruppe nr. 17, kort nr. 70
opskriftklubben chefkokken.
Svar til Doris Hansen : Hej Doris
Hanne har sendt en opskrift som jeg håber er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-08 Spørgsmål fra : Emmely Sommer Spørgsmål : Andebryststeg som frokostret I opskriften indgår bl.a : Skært andebryst Bemærkninger :
Svar til Emmely Sommer : Hej Emmely
Vil meget gerne hjælpe dig, men det er lidt svært når du ikke skriver hvad du ønsker dig af en evt. opskrift.
Er det tilberedning af andebrystet, eller er det forslag til en ret, og hvad har du i så fald i tankerne?
Med venlig hilsen
Per
2012-02-08 Spørgsmål fra : Helene Andersen Spørgsmål : Pizzabund uden olie I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger på google og her kommer pizzabund uden olie frem, men når jeg kommer på jeres side, siges der, at den ikke findes. Har i mulighed for at hjælpe mig med en pizzabund uden olie?
Svar til Helene Andersen : Hej Helene
Olien i pizzadej gør dejen mere smidig, men hvis du ønsker det vil du kunne undlade olien.
Med venlig hilsen
Per
2012-02-07 Spørgsmål fra : A Spørgsmål : Miniovn I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej
Jeg har lige købet miniovn og vil gerne bage i den... Men hvilken tempeture skal den være på
Svar til A : Hej A
Jeg vil da mene at du skal bruge samme temepratur som ellers?
Med venlig hilsen
Per
2012-02-06 Spørgsmål fra : sussie bolin Spørgsmål : sønderjysk kagebord I opskriften indgår bl.a : Hej alletiders kogebog
Jeg har forgæves forsøgt at finde opskrifter på det store sønderjyske kagebord , der er bla en småkage som bliver kalt ingenting . Håber at du kan hjælpe mig. Hilsen Sussie Bemærkninger : småkager gærbrød lavkager det er hvad jeg har fået oplyst af en sønderjyde.
Svar til sussie bolin : Hej Sussie
Jeg er ikke ekspert i synderjysk kaffebord, men det består af mange forskellige slags kager, dog mener jeg ikke der er nogle regler for nøjagtigt hvilke det skal være.
Vi har ikke en samlet oversigt over de sønderjyske opskrifter, men f.eks. ingenting kan du finde ved at søge på navnet i det øverste søgefelt.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-05 Spørgsmål fra : elin Spørgsmål : nakkekam i galla I opskriften indgår bl.a : svinekød nakke. løg ,appelsiner,og parrenødder eller valnødder.der er sikkert mere i, men husker det ikke. håber i kan hjælpe mig. Bemærkninger : har lavet det for mange år siden. helt tilbage i 1980 og 1990.det smager bare så godt, men kan ikke finde opskriften.
Svar til elin : Hej Elin
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på nakkekam i galla.
Beklager meget
Per
2012-02-05 Spørgsmål fra : Tage Hansen Spørgsmål : ukendt I opskriften indgår bl.a : En art bolle til at servere suppe i Bemærkninger : Vi har på en fransk restaurant fået serveret en legeret suppe i en art bolle, der var så fast, at suppen blev i. Suppen blev serveret med låg på - meget flot
Svar til Tage Hansen : Hej Tage
Du er faktisk ikke den første som har spurgt, så nu har vi fået afprøvet en opskrift som vi mener virker efter hensigten, eneste ændring er at vi nok vil prøve at bage den i varmluft i stedet for alm. ovn som vi brugte, og ved samme temperatur for måske at få mere farve på den nederste kant af brødet.
Det holder dog fint på suppen.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-03 Spørgsmål fra : Lone Sørensen Spørgsmål : Butterdej I opskriften indgår bl.a : Ønsker så mang opskrifter som muligt. F.eks Grøntsagstærter,fiskefyld,Kager.
På forhånd Tak.
Venlig Hilsen
Lone Sørensen
Bemærkninger :
Svar til Lone Sørensen : Hej Lone
Her på kogebogen er det muligt at søge på ingredienser, så jeg har lavet en søgning på butterdej som jeg sender et link til her, så har du godt 300 opskrifter og kigge i.
Se opskrifter med butterdej her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-02 Spørgsmål fra : niels ertmann Spørgsmål : boller i sur og sødsovs I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg mener at der skal både sukker og eddike men hvor meget af hver er mit spørgsmål kan i hjælpe
Svar til niels ertmann : Hej Niels
Vi har klippet og klistret, og efterfølgende afprøvet opskriften, så her er en afprøvet opskrift med billeder.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-02-01 Spørgsmål fra : Marianne Petersen Spørgsmål : ved ikke men er en sovs I opskriften indgår bl.a : rochefort ost Bemærkninger : jeg har fået en rochefort ostesovs til en god rød bøf på Tenerife,osten var næsten hel grøn men ikke stærk, men kan ikke finde en opskrift nogler steder og vil så gerne lave den til min mand som elsker rochefort ost, kan i hjælpe på forhånd tak.
Svar til Marianne Petersen : Hej Marianne
Det er formentlig en gorgonzolasauce da denne er mildere end rochefort, men du kan sagtens bruge rochefort i stedet for gorgonzola.
Gorgonzola findes også i flere smagsvarianter.
Jeg har fundet en opskrift frem som rent faktisk også indeholder lidt rochefort.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
|