|
Spørgsmål efter opskrift
2011-02-26 Spørgsmål fra : annette Spørgsmål : er ny I opskriften indgår bl.a : er lige testet og er glutenallergiker .alle opskrifter vil være velkommen . på forhånd tak Bemærkninger :
Svar til annette : Hej Anette
Vi har en gruppe med Glutenallergi hvor du bla. kan finde glutenfrie opskrifter hvis du følger linket øverst på siden jeg sender dig her.
Se glutengruppen her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-24 Spørgsmål fra : Karen Pedersen Spørgsmål : Kærnemælksvælling med Perlebyg I opskriften indgår bl.a : Kærnemælksvælling med Perlebyg Bemærkninger :
Svar til Karen Pedersen : Hej Karen
Vi har en opskrift på kærnemælksvælling hvori der bruges gryn som jeg vil tro du kan udskifte med perlebyg.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-23 Spørgsmål fra : Minna Spørgsmål : ostegratineret krebbinetter med svampe I opskriften indgår bl.a : champignon, ost, hakket svin, fløde, franskbrød skiver,rasp Bemærkninger : jeg kan ikke huske ydeligere ingredienser, men det smagte super godt og har desværre glemt hvordan den laves.
Svar til Minna : Hej Minna
Vi kan ikke se om champignonerne skal i krebinetterne eller om de skal serveres ved siden af?
Vi har forsøgt os med en opskrift her, som formentlig ikke stemmer 100% overens med det du har smagt, men det er vores bud, som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-21 Spørgsmål fra : John jensen Spørgsmål : hofdessert I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg søger en opskrift på en
hofdessert,hvor marengsbunden er
28 cm. i diameter. Altså en stor
dessertkage. mvh. John.
Svar til John jensen : Hej John
Vi har nu fået afprøvet og nedskrevet en opskrift på hofdessert, som godt nok ikke er på 28 cm. men kun 20, men så kan du jo gange opskriften op?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-21 Spørgsmål fra : Lone Frederiksen Spørgsmål : Karens honningkage I opskriften indgår bl.a : mørk farin
mørk hvidtøl
??? Bemærkninger : Opskriften findes i: 64 opskrifter med safir mel fra brugsen
lille hæfte fra 1964 - hvor denne kage er nr 36 i hæftet (har mistet denne)
Svar til Lone Frederiksen : Hej Lone
Hanne har sendt os opskriften på karens honning kage som du kan se på linket herunder.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-20 Spørgsmål fra : inger møller larsen Spørgsmål : syltede figner I opskriften indgår bl.a : dessert med portvin, evt. flødeskum, creme fracihe
Bemærkninger : tilslut lidt raffineret pynt
Svar til inger møller larsen : Hej Inge
Jeg er ikke sikker på hvad du spørger om, selve tilbehøret til syltede figner kan jo varieres alt efter smag, og det lyder for mig til at den del har du styr på.
Så jeg vil her sende dig et link til en opskrift på syltede figner i cognac.
Cognacen kan du skifter ud med portvin hvid du ønsker dette.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-20 Spørgsmål fra : Hanne Spørgsmål : Kalkun på 11kg I opskriften indgår bl.a : langtidsseges hvordan Amerikansk tilbehør fyld mm. evt. også en dessert tak Hanne Bemærkninger :
Svar til Hanne : Hej Hanne
Det var godt nok en stor en, og det er altid svært med hvor længe sådan en skal have, men den burde være så stor at du kan finde et sted at placere et stegetermometer, og med fjerkræ skal det vise 75 grader C for at den er færdig.
Med hensyn til det amrikanske fyld/tilbehør, så mener jeg bla. brødbuding høre til, og det kan du tilberede ved siden af, eller du kan fylde det i kalkunen, og så er der stegte kartofler og tranebærsauce til.
Vi har 2 opskrifter som jeg vil sende et link til her, der er begge måder med brødbuddingen, og de har forskellige vægte og stegetider som måske kan hjælpe dig frem til en ca. tid.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-19 Spørgsmål fra : Inger Pedersen Spørgsmål : glutenfri muffens I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Inger Pedersen : Hej Inger
Hermed et link til lidt forskellige opskrifter på muffins.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-19 Spørgsmål fra : Margit Schack Spørgsmål : Grydestegt vildgås I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Margit Schack : Hej Margit
Jeg ville stege den i ovnen med en vildt sovs over så er du sikker på at den ikke bliver tør måske et par skiver spæk over brystet.
Hanne
2011-02-16 Spørgsmål fra : Lars Mygh Spørgsmål : Kongesnitte I opskriften indgår bl.a : Nødder, marcipan, Bemærkninger : Købt hos guldbageren i Frederiks.
Svar til Lars Mygh : Hej Lars
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift, det er formentlig bagerens eget navn til opskriften.
Med venlig hilsen
Per
2011-02-16 Spørgsmål fra : Erna Stærkind Spørgsmål : Glutenfri lasagne plader I opskriften indgår bl.a : de lasagne plader jeg har købt(meget dyre) indeholder kun majsmel, æg og andre småting. men man må da selv kunne lave dem ? HVORDAN Bemærkninger : da de skal være glutenfri må jeg ikke bruge hvedemel
Mon der er hjælp at hente ?
vh Erna Stærkind
Svar til Erna Stærkind : Hej Erna
Vi har en opskrift på glutenfri pasta som du kan forsøge dig med, men som du sikkert ved er glutenfrie deje vanskeligere at arbejde med en deje med gluten, så den kræver formentlig noget tålmodighed, og måske øvelse.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-15 Spørgsmål fra : Spørgsmål : miroton I opskriften indgår bl.a : oksekød ?????? kartoffelmos ???? Bemærkninger : Navnet er set i Hjemmet nr 7, 2011, side 145, under Ugens menu,
Svar til : Hejsa
Opskriften fra hjemmet kan jeg ikke give dig, men vi har ud fra beskrivelser af retten stykket en opskrift sammen som vi efterfølgende har afprøvet og taget billeder til, håber den kan bruges.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-14 Spørgsmål fra : Hanna Sjolte Spørgsmål : majsbrød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Hanna Sjolte : Hej Hanna
Vi har flere forskellige opskrifter på majsbrød som jeg sender et link til her, måske det du søger er blandt dem?
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-14 Spørgsmål fra : Gilbert Aaholm Jørgensen Spørgsmål : tilberedning af hørfrøkylling I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Gilbert Aaholm Jørgensen : Hej Gilbert
Hørfrøkylling? tænker du på de kyllinger som er fodret op med hørfrø?? for de kan tilberedes som almindelige kyllinger.
Med venlig hilsen
Per
2011-02-14 Spørgsmål fra : Maibritt Schmidt Spørgsmål : Genferkage I opskriften indgår bl.a : lagkagecreme, mørdejsbunde,kanten pyntet med flødeskum, midten med kakaoglasur eller chokolade Bemærkninger : har fået lagkagen til et sønderjysk kaffebord
Svar til Maibritt Schmidt : Hej Maibritt
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Genferkage.
Beklager meget
Per
2011-02-13 Spørgsmål fra : Torben Møngaard Spørgsmål : cream boulie I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Dessert ved danseren Thornberg
middag for 4.
Der brugt sukker på toppen varmet
op med blæselampe.
Svar til Torben Møngaard : Hej Torben
Det må være creme brule som du tænker på?
Jeg har fundet en opskrift frem som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-13 Spørgsmål fra : Birgitte næsbjerg Spørgsmål : rice taffel I opskriften indgår bl.a : kyllingkød i noget karrysovs 12 små skåle med nødder rosiner annanas kokus agurktern mandarin osv. serveres med ris Bemærkninger :
Svar til Birgitte næsbjerg : Hej Birgitte
Kært barn har mange navne, det har ris taffel også, men jeg sender dig en søgning her hvor jeg mener de fleste opskrifter er kommet med, så har du mulighed for at kigge dem igennem for at finde den opskrift som du synes bedst omk.
Tilbehøret kan varieres næsten uendeligt, men også selve kødretten kan varieres meget.
Se ristaffelopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-12 Spørgsmål fra : Ann Zachariasen Spørgsmål : sammenkogt ret med kylling filet I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Ann Zachariasen : Hej Ann
Det er på en vang et nemt og et svært ønske.
Nemt fordi der er frit valg på alle hylder, svært fordi det er umuligt at vide hvad du ønsker.
Vi har valgt en opskrift ud som jeg håber du kan bruge, hvis ikke, så prøv at brug søgefeltet øverst på siden, det hvor du kan søge efter ingredienser (tøm køleskabet).
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-12 Spørgsmål fra : Ejnar Hansen Spørgsmål : færdigblandede fars fra slagteren på Stejlagervej, 8210 I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kan desværre ikke oplyse noget om, hvad de frigadeller jeg søger efter, er lavet af,kun at det er de absolut bedste,jeg har smagt i de 85år,jeg har levet.Vi købte den færdigblandede fars og stegte selv frigadellerene.Farsen blev lavet af en slagter (Richard) i byen Hasle ved Århus.Årene var ca.1965-1970.Slagteren holdt desvære op med at være slagter og tog arbejde som bankbud i århus.Så vidt jeg husker boede han en tid på Stejlagervej, 8210 århus v.
Det er nok en umulig opgave, men skulle det lykkes, vil det være en stor lykke for flere husstande i vores familie,da vi efter alle de år der er gået ,stadig snakker om (Richards) frigadeller, og ikke kan glemme dem. Mvh.EH.
Svar til Ejnar Hansen : Hej Ejner
Som du selv skriver så er det en umulig opgave, som vi desværre ikke kan hjælpe med.
Hvis Richard skulle se dette så prøv at skriv til os, så vil vi sende din besked videre til Ejner.
Med venlig hilsen
Per
2011-02-11 Spørgsmål fra : Marianne Hansen Spørgsmål : krondyrtyksteg I opskriften indgår bl.a : hvad skal der bruges jeg er helt på bar bund den vejer 750 gr. hvor lang tid skal den have Bemærkninger :
Svar til Marianne Hansen : Hej Marianne
Hvis du har et stegetermometer kan du bruge temperaturen til oksekød.
Centrumstyemperatur ved brug af stegetermometer:
60 grader C for rød
65 grader C for rosa
70 grader C for gennemstegt
Der er ikke meget fedt på vildt så det kan være en fordel at pikere den med røget eller fersk spæk.
Til pikering skærer du små stykker spæk ud, stikker et hul i kødet med spidsen af en skarp kniv og stikker spækket heri (på samme måde som med hvidløg i f.eks. en lammekølle), så meget som muligt.
Med venlig hilsen
Per
2011-02-11 Spørgsmål fra : povl e Spørgsmål : ribbensteg fylt med grønsager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til povl e : Hej Povl
Du skriver ikke så meget om hvad du ønsker, men jeg har fundet en opskrift frem på fyldt ribbensteg som jeg håber du vil synes om, ellers kan du jo variere fyldet efter eget ønske.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-10 Spørgsmål fra : LINE Spørgsmål : ÆGGEKAGE I opskriften indgår bl.a : ÆG
MÆLK
HVEDE MEL
PØLSER
SALT/PEBER Bemærkninger : HVORDAN KAN JEG LAVE EN ÆGGEKAG UDEN AT MÅ BRUG MÆLK OG MEL OG FINDES DER PØLSER DER IKKE ER SVINE KØD OG OKS KØD I :(
Svar til LINE : Hej Line
Jeg har fundet en opskrift frem på æggekage hvor der bruges maizena i stedet for hvedemel, og det mener jeg du vil kunne gøre med de fleste opskrifter på æggekage med mel.
Mælken kan du skifte ud med sojamælk, havremælk eller lignende.
Til slut så er der i opskriften jeg har fundet frem brugt baconskiver, de kan skiftes ud med kalkunbacon, og du kan købe kyllingepølser også.
Se opskrift på æggekage her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-08 Spørgsmål fra : lis køster Spørgsmål : dej med kartoffelmos der koges eller dampes dagen efter steges med bacon tern I opskriften indgår bl.a : dej med kartoffelmos der koges eller dampes dagen efter steges med bacon tern Bemærkninger :
Svar til lis køster : Hej Lis
Det kunne måske være en Pommes Dauphine? men den indeholder bare ikke bacon som du beskriver.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-07 Spørgsmål fra : ole christensen Spørgsmål : krabbecocktail I opskriften indgår bl.a : russiske chatka krabber i dåse Bemærkninger :
Svar til ole christensen : Hej Ole
Du kan bruge en god blandet salat (salatblade), læg de afdryppede krabbestykker herpå, pynt med lidt dild.
Du kan også bruge spirer, tomater, majs, agurk, avokadostykker.
Server med en dressing, evt. thusing island eller vores dressing til rejecocktail.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-06 Spørgsmål fra : ditte agerstrup Spørgsmål : pannekager I opskriften indgår bl.a : made pannekager Bemærkninger :
Svar til ditte agerstrup : Hej Ditte
Hermed et link til lidt forskellige opskrifter på madpandekager.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2011-02-05 Spørgsmål fra : inge norlyk Spørgsmål : Dessert - Chokolade Mousse I opskriften indgår bl.a : Mousse med søde kartofler og chokolade 80% Bemærkninger : Har fået den engang v. arrangement på Novo Nordisk, Kalundborg - kantinen i deres fritidscenter!
Svar til inge norlyk : Hej Inge
Det er desværre ikke en opskrift som vi kan hjælpe med.
Med venlig hilsen
Per
2011-02-01 Spørgsmål fra : Bodil Spørgsmål : Bagte kartofler i mikrobølgeovn I opskriften indgår bl.a : Bagekartofler.
Hvor lang tid, ved hvilken effekt og i hvilken indpakning kan man tilbedede bagte kartofler i mikrobølgeovn? Bemærkninger :
Svar til Bodil : Hej Bodil
Bagekartoflerne skylles og lægges på et stykke køkkenrulle, så giver du dem 6-7 minutter af gangen indtil de er møre.
Se opskrift med billede her
Med venlig hilsen
Per
|