Spørgsmål efter opskrift

2008-02-29
Spørgsmål fra   :  Erik Mortensen
Spørgsmål   :  Ferskvandsmuslinger
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvordan tilberedes sådanne?

Svar til Erik Mortensen   :  
Hej Erik

Jeg kender ikke ferskvandsmuslinger, men jeg går ikke ud fra at der er forskel på tilberedningen i forhold til saltvandsmuslinger.

Jeg har fundet en opskrift frem på kogte muslinger som jeg mener du kan gå ud fra, måske der skal justeres lidt på kogetiden.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-27
Spørgsmål fra   :  christiansen
Spørgsmål   :  tiramisou
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til christiansen   :  
Hej Christiansen

Jeg har fundet en opskrift frem på tiramisu her som jeg håber du vil syntes om, er det ikke den helt rigtige opskrift så kan du prøve at søge efter navnet øverst til højre på kogebogen.

Se tiramisuopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-27
Spørgsmål fra   :  Vibeke Kofoed
Spørgsmål   :  Mørbrad i grønt
I opskriften indgår bl.a   :  Svinemørbrad i skiver Ymer Piskefløde Dild 2 bdt. Persille FROSSEN KØRVEL
Bemærkninger   :  
Opskriften har jeg haft i mere end 40 år. Nu kan jeg ikke mere finde frossen kørvel iforretningerne. Kende I nogen steder hvor dette købes? Tidl. købte jeg det i Brugsen eller PRIMA. Venlig hilsen Vibeke Kofoed

Svar til Vibeke Kofoed   :  
Hej Vibeke

Jeg kender desværre ikke seteder som sælger frossen kørvel, men du kan måske selv fryse noget ned.

Det er faktisk muligt at fryse både kørvel og persille ned som løst og bruge det som frisk persille, og skal det bruges som hakket er det blot lige at give den et klap med hånden mens det er frosen, men man skal jo passe på ikke at få det klemt i fryseren.

Med venlig hilsen
Per




2008-02-26
Spørgsmål fra   :  Ole
Spørgsmål   :  Æbleskiver
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det SKAL være den opskrift, som stod bagpå den blå pakke med natron. Jeg har prøvet andre æbleskiver, men syntes den var bedst og kan ikke finde den.

Svar til Ole   :  
Hej Ole

Det har ikke været muligt at finde frem til den originale opskrift fra de blå natronpakker.

Beklager meget
Per




2008-02-26
Spørgsmål fra   :  Erling Eskildsen
Spørgsmål   :  parrering af lødringe
I opskriften indgår bl.a   :  man kan købe pannerede løgringe, men ku godt tænke mig at selv lave dem. Håber i har en god opskrift. På forhånd tak. Hilsen Erling
Bemærkninger   :  


Svar til Erling Eskildsen   :  
Hej Erling

Jeg tænker på om det ikke er indbagte løgringe som du tænker på, det har jeg i hvert fald fundet en opskrift frem på her, så må du lige vende tilbage hvis det ikke er rigtigt.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-26
Spørgsmål fra   :  jonna tarp
Spørgsmål   :  boller med hørfrø
I opskriften indgår bl.a   :  jeg ville gerne have en bolleopskrift, hvor der indgår hørfrø. Jeg tænker ikke på en surdej.
Bemærkninger   :  


Svar til jonna tarp   :  
Hej Jonna

Vi har faktisk en opskrift på hørfrøboller, men de skal hæve meget længe så jeg er ikke sikker på at det er en opskrift for dig.

Men hvis du prøver vore udvidet søgning hvor du skriver hør* og vælger retten brød, boller og kiks så kommer der flere forskellige opskrifter frem hvor der indgår hørfrø, du kan jo f.eks. også prøve en af brødopskrifterne og så blot formje til boller.

Se udvidet søgning her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-26
Spørgsmål fra   :  katja
Spørgsmål   :  pandekager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hejsa en opskrift på alm pandekager bare uden hvedemel og mælk.

Svar til katja   :  
Hej Katja

Jeg har fundet en opskrift frem på mælkefrie pandekager som jeg mener du kan bruge hvis du skifter hvedemelet ud med glutenfrit mel, du skal du lige være opmærksom på om der er brugt udvasket hvedemel i den glutenfrie mel.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per


hej Katja

jeg bager ofte små pandekager af kokosmælk og eksempelvis boghvede og qinua mel eller hirsemel - og variationer over en af de tre meltyper eller en blanding af to eller tre af dem. Mine børn elsker dem og har en overgang spist pandekagerne som brød med pålæg på. Pangekagerne kan også laves med æggeerstatning, hvis man ikke tåler æg, men bliver ikke helt så gode. God fornøjelse.

med venlig hilsen
Birgitte




2008-02-25
Spørgsmål fra   :  marie larsen
Spørgsmål   :  hot pan
I opskriften indgår bl.a   :  en ret man får serveret i thailand på et rygende varmt fad, der er kød , grøntsager, og en kraftig sovs,
Bemærkninger   :  
den kan osse fås med skaldyr og fisk

Svar til marie larsen   :  
Hej Marie

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på HotPan.

Beklager meget
Per




2008-02-25
Spørgsmål fra   :  mette
Spørgsmål   :  remolade sause
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til mette   :  
Hej Mette

Du skriver ikke om det skal være varm eller kold remouladesauce, så jeg har lavet en søgning hvor du kan finde begge dele.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-25
Spørgsmål fra   :  lykke møller axelsen
Spørgsmål   :  tunmusse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til lykke møller axelsen   :  
Hej Lykke

Der manglede lige et O i mousse, så det er sikkert derfor du ikke har kunnet finde frem til nogen opskrifter.

Vi har en del forskellige opskrifter som jeg vil sende et link til her, så har du mulighed for at vælge den opskrift som du syntes bedst om.

Se tunmousseopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-24
Spørgsmål fra   :  Christa Hansen
Spørgsmål   :  langtidsstegt dyrekølle
I opskriften indgår bl.a   :  6,8 kg dyrekølle med ben.Jeg forestiller mig at gnide den med salt, peber, knuste enebær, timidan,dække den med bacon og langtidsstege den ved 60 gr i 10-11 timer, de sidste 15 min før udskæring ved 200 gr, så den bliver gennemvarm. På rist over bradepande med vand. Den må ikke blive tør. Kan det lade sig gøre? Hvad skal stegetermometeret vise, når køllen er færdig?
Bemærkninger   :  
Kan væden i bradepanden hældes fra til sovs et par timer før, køllen er færdig? På forhånd tak for et hurtigt svar pr. e-mail.

Svar til Christa Hansen   :  
Hej Christa

Jeg har aldrig stegt ved så lav varme så jeg har lidt svært ved at råde dig.
Dog kan jeg ikke se at højere varme i 20 minutter skulle kunne gennemvarme kødet. Jeg ville nok sætte køllen ind i en 250 grader C varm ovn for lige at få den brunet af, og så sætte temperaturen ned.

Stegetermometeret skal vise 60° for rødt, 62° for rosa, 65° for gennemstegt.

Med venlig hilsen
Per




2008-02-24
Spørgsmål fra   :  svend aage busk
Spørgsmål   :  Ungarnsk ret
I opskriften indgår bl.a   :   skivede kogte kartofler, hårkogte æg i skiver, hele skiver stegeflæsk, snittede pølser, godt med margarine, kødstykker, tomater, krydderier mellem hvert lag og så stod det bare og simrede, når det var færdig vendte han bare bunden i vejret så stod det der så vi bare kunne skære af det som en lagkage. jeg har ledt efter navnet på den men forgæves, den smagte bare godt, håber i kan hjælpe mig.
Bemærkninger   :  
jeg mener den er fra ungarn eller tyrkiet, da det var en kok der var med cirkus der lavede den

Svar til svend aage busk   :  
Hej Svend Aage

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede Ungarnske ret.

Beklager meget
Per




2008-02-23
Spørgsmål fra   :  wisama
Spørgsmål   :  drommekage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til wisama   :  
Hej Wisama

Jeg har fundet en opskrift på drømmekage frem til dig her.

Se drømmekageopskrift her


Hvis du mangler æ ø og å på dit tastatur så kan du undlade disse bogstaver og blot indsætte et mellemrum i din søgning på opskriftens navn øverst på kogebogen.

Med venlig hilsen
Per




2008-02-23
Spørgsmål fra   :  Hugo Grøntoft Thomasen
Spørgsmål   :  Gordon Blue
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Hugo Grøntoft Thomasen   :  
Hej Hugo

Jeg har fundet en opskrift frem på gordon bleu som jeg går ud fra er det du leder efter.

Se opskriften her


Et lille fif er at når du søger på navnet i søgefeltet øverst på siden her, så er det ikke nødvendigt at skrive hele navnet.

Med venlig hilsen
Per




2008-02-23
Spørgsmål fra   :  Elin Schmidt
Spørgsmål   :  Sild som slankemad
I opskriften indgår bl.a   :  Sild som slankemad, det skal være en varm ret. Gerne i ovn med masser af grøntsager.
Bemærkninger   :  


Svar til Elin Schmidt   :  
Hej Elin

Vi har rigtig mange sildeopskrifter, men lige som slankemad tror jeg ikke der er så mange, men du kan jo prøve at se om der er noget som fanger.

Se sildeopskrifter her


Der er mange af opskrifterne her som er med marinerede sild, hvis det kun skal være til hovedret så er vore udvidet søgning nok en bedre måde at finde frem til opskrifter, her kan du vælge hovedret og sildefisk, jeg ville nok ikke vælge fedtfattig da jeg ikke tror der er så mange opskrifter her, men de kan faktisk godt være, eller kan gøres fedtfattige uden at opskriften er angivet som sådan.

Se udvidet søgning her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-22
Spørgsmål fra   :  Henriette Moshage
Spørgsmål   :  Staroceska Zelnacka
I opskriften indgår bl.a   :  Pølser, kartofler, hvidkål, champignon, fløde?, persille, hvidløg?
Bemærkninger   :  
Vi har lige været i Prag og fået suppen på restaurant Kamenny Most, Praha 1. Har set retten på nettet efter vi er kommet hjem, men vil meget gerne have opskriften. Restaurantens hjemmeside er kun på tjekkisk, så jeg kan ikke læse mig til hvordan og hvorledes det kan laves...

Svar til Henriette Moshage   :  
Hej Henriette

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Staroceska Zelnacka.

Beklager meget
Per




2008-02-21
Spørgsmål fra   :  Kirsten Harder
Spørgsmål   :  musselinsovs
I opskriften indgår bl.a   :  bernaicesovs med flødeskum
Bemærkninger   :  
hvor står opskriften?

Svar til Kirsten Harder   :  
Hej Kirsten

Det er ikke helt rigtigt at det er bearnaisesauce der bruges til grund for mousselinsaucen, men derimod hollandaisesauce med en klat flødeskum på toppen.

Se hollandaisesauce her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-21
Spørgsmål fra   :  Heidi Lorentzen
Spørgsmål   :  Fufu / Ugarli
I opskriften indgår bl.a   :  ?
Bemærkninger   :  


Svar til Heidi Lorentzen   :  
Hej Heidi

Jeg har fundet et par opskrifter frem som jeg håber er dem du søger.

Se fufu her

Se ugarli her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-21
Spørgsmål fra   :  Jytte Jensen
Spørgsmål   :  græskarkernebrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jytte Jensen   :  
Hej Jytte

Jeg har fundet en opskrift frem på græskarkerne brød her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-20
Spørgsmål fra   :  Doris Kristensen
Spørgsmål   :  Salatmayonnaise?
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg vil høre om man ikke selv kan lave salatmayonnaise dvs. noget der ligner Miracle Whip. Det skal bruges til burger m.m. Hilsen Doris

Svar til Doris Kristensen   :  
Hej Doris

Nu kender jeg ikke meget til Miracle Whip, men jeg vil mene at du kan blande mayonnaise og cremefraiche.

Med venlig hilsen
Per




2008-02-19
Spørgsmål fra   :  oda s leitisstein
Spørgsmål   :  terrina
I opskriften indgår bl.a   :   kan terrinaer fryses
Bemærkninger   :  


Svar til oda s leitisstein   :  
Hej Oda

Jeg går ud fra at du mener terrine, og den kan normalt godt fryses.

Med venlig hilsen
Per




2008-02-18
Spørgsmål fra   :  Sanne Bisballe
Spørgsmål   :  Piroque med laks
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Har desværre ikke flere oplysninger. Håber I kan hjælpe. På forhånd tak. Mvh. Sanne

Svar til Sanne Bisballe   :  
Hej Sanne

Kunne det være pirogger som du tænker på? Dem har vi en del forskellige opskrifter på, og jeg vil sende et link til dem her, så har du mulighed for selv at vælge den opskrift som du syntes bedst om.

Se pirogopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-18
Spørgsmål fra   :  poulsen
Spørgsmål   :  stegtflæsk
I opskriften indgår bl.a   :  Til vores guldbryllup har vi tænkt os at servere stegtflæsk med persillesovs, er der nogle der har et godt forslag til øvrig meny.
Bemærkninger   :  
vi regner da med at der skal en forret først, og så stegtflæsk, og dessert. Er der nogen der har et et godt forslag, måske med nogle ændringer, Kom gerne med et godt forslag. kp

Svar til poulsen   :  
Hej Poulsen

Stegt flæsk med persillesauce serveres a libitum, og er ikke rigtig egnet til en 3 retters menu.

Men hvis det skal være så kunne du jo evt. tilbyde nogle kanapeer sammen med velkomstdrikken og så springe forretten over, og hvis man skal holde desserten i det gammeldags hjørne kunne man evt. vælge en sødsuppe med brødtern.

Med venlig hilsen
Per




2008-02-17
Spørgsmål fra   :  yvonne hansen
Spørgsmål   :  Pizabøffer
I opskriften indgår bl.a   :  Hakket oksekød champignon rasp m.m.
Bemærkninger   :  
Det er en gammel opskrift fra en FDB kogebog

Svar til yvonne hansen   :  
Hej Yvonne

Den nøagtige opskrift kan jeg ikke hjælpe med, men der er 3 opskrifter på pizzabøffer her på siden, og dem vil jeg sende et link til her, så har du mulighed for at vælge den opskrift som du syntes bedst om.

Se pizzabøfopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-16
Spørgsmål fra   :  nhjul
Spørgsmål   :  Festskinke
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej. Jeg har en festskinke på 5.8 kg, som skal laves til en sammenkomst først i april, Kan nogen hjælpe med en spændende opskrift og spændende tilbehør. Det er til ældre mennesker. Takker på forhånd for hjælpen:-)

Svar til nhjul   :  
Hej nhjul

Ældre mennesker er nok ikke til det hel moderne, så en gang grønlangkål med brunede kartofler, smeltet smør og sennep ville helt sikkert falde i god jord.

En gang stuvede ærter og gulerede og små kartofler vil også passe godt til.

Skinken koger du i rigeligt saltet vand i ca 30 minutter pr kg. og så kan de få lov til at trække i vandet 1 times tid inden servering.

Med venlig hilsen
Per




2008-02-16
Spørgsmål fra   :  Tina Sejling
Spørgsmål   :  cupcakes
I opskriften indgår bl.a   :  Kære Alletiders kogebog Tak for mange gode opskrifter. Jeg søger egentlig ikke en opskrift på cupcakes, men vil høre, om man kan fryse disse kager, da jeg meget gerne vil bare dem et par uger før festen, de skal bruges til. På forhånd tak for hjælpen. Venlige hilsener Tina Sejling
Bemærkninger   :  


Svar til Tina Sejling   :  
Hej Tina

Jeg kender ikke lige cupcakes, men jeg formoder det er en rørkage, lidt a la muffins, og dem er der sjældent problemer med at fryse, det skal dog være uden evt. glasur.

Men for at være sikker kunne du jo forsøge dig med at fryse et par enkelte kager ned et par dage og tage op.

Med venlig hilsen
Per




2008-02-16
Spørgsmål fra   :  Anja S
Spørgsmål   :  poulet napolitain
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg leder efter en kold kyllingsalat, som jeg ofte har fået på frokostrestauranter i Belgien. Når jeg søger på poulet napolitain, kommer der kun en varm kyllingeret op, som ikke minder om den kolde. Der må være tale om noget mayonaise - og så er der noget, der gør salaten lyserød! Jeg håber, I kan hjælpe, da jeg efter flere år stadig ikke er fundet frem til den rigtige opskrift. Venlig hilsen Anja

Svar til Anja S   :  
Hej Anja

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på poulet napolitano.

Men til dressing til kyllingesalat kan du bruge lige dele creme fraiche og mayonnaise, som smages til med salt og peber, du skriver at salaten er lyserød, det kunne jo måske være tomatpure som den er smagt til med.

Med venlig hilsen
Per




2008-02-15
Spørgsmål fra   :  Hans
Spørgsmål   :  hasselnøddetærte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Hans   :  
Hej Hans

Vi har faktisk hele 3 opskrifter på hasselnøddetærte, og jeg vil sende dig linket til alle 3 her, så har du mulighed for at vælge den opskrift som du syntes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-15
Spørgsmål fra   :  Hans Nielsen
Spørgsmål   :  steg af elgsdyr
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Hans Nielsen   :  
Hej Hans

Elgsdyr er ikke det vi har flest opskrifter med, men vi har nu alligevel et par stykker som jeg håber du vil kunne bruge.

Se elgsdyropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-15
Spørgsmål fra   :  Tove Gregersen
Spørgsmål   :  Rødbeddejuice
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har hørt i radioen om rødbeddejuice; men hvordan laver man den?

Svar til Tove Gregersen   :  
Hej Tove

Jeg mener at du bruger en saftpresse eller saftcentrifuge til at lave grønsagsdrikke.

Med venlig hilsen
Per




2008-02-14
Spørgsmål fra   :  B. Kirstensen
Spørgsmål   :  Amerikanske Cookies
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg søger en opskrift på chokolade cookies ala dem man kan købe i Føtex. Jeg har prøvet et par opskrifter i har her på siden, men syntes ikke de bliver sprøde. Håber at få hjælp til en rigtig god opskrift på sprøde chokolade småkager. På forhånd tak.

Svar til B. Kirstensen   :  
Hej B. Kristensen

Nu kender jeg ikke kagerne fra føtex og ved heller ikke hvlike opskrifter her på siden du har prøvet.

Men du kan forsøge med at bytte evt. bagepulver ud med samme mængde hjortetaksalt, dette skulle gøre småkagerne sprødere.

Med venlig hilsen
Per




2008-02-14
Spørgsmål fra   :  Jonna Simonsen
Spørgsmål   :  krebsehaler
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har fået foræret ca 1 kg. krebsehaler med skal på. Jeg ved ikke hvordan man tilbereder dem. De er dybfrosne. Skal de koges/steges. hvornår skal skallen pilles af? De ser store ud ca 3-6 cm
Bemærkninger   :  


Svar til Jonna Simonsen   :  
Hej Jonna

Normalt så er rå krebs hele, så jeg ville tro at de krebs som du har fået er kogte.

Men hvis de er rå så koges det i rigeligt vand tilsat dild og salt i 3-4 minutter.

Skallen pilles først af når krebsene er kogte.

Med venlig hilsen
Per




2008-02-13
Spørgsmål fra   :  Kit
Spørgsmål   :  ved det ikke
I opskriften indgår bl.a   :  rødbeder og ærter og mere
Bemærkninger   :  
fik det som ret på husholdningsskole på mors, det var en pige fra nordjylland der havde den. jeg mener at der var creme fraise i også, håber at i kan hjælpe mig, for det smagte godt.

Svar til Kit   :  
Hej Kit

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift med rødbeder og ærter.

Beklager meget
Per




2008-02-13
Spørgsmål fra   :  Birthe Holmskov
Spørgsmål   :  Mørbrad fyldt med abrikoser & valnødder
I opskriften indgår bl.a   :  svinemørbrad
Bemærkninger   :  
Føtex avisen nov eller dec. 2007

Svar til Birthe Holmskov   :  
Hej Birthe

Jeg har fundet opskriften på føtex hjemmeside, og du får lige linket her.

Med venlig hilsen
Per




2008-02-12
Spørgsmål fra   :  Tine Møller
Spørgsmål   :  skibberlabskovs ikke til mikroovn
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Tine Møller   :  
Hej Tine

Jeg har fundet en opskrift frem på skipperlabskovs som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-11
Spørgsmål fra   :  Annie
Spørgsmål   :  revne rodfrugter bagt i muffinforme
I opskriften indgår bl.a   :  revne rodfrugter bagt i muffinforme
Bemærkninger   :  


Svar til Annie   :  
Hej Annie

Det du beskriver minder meget om timbaler, så det får du en opskrift på her. Godt nok er det med kartofler, men du kan bruge andre slags rodfrugter også.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-11
Spørgsmål fra   :  margy sohn
Spørgsmål   :  jalapenos cheddar pippers
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Appetizer De var frityrestegte og aflange som en kartoffel. fik dem til før forretten. ville være glad hvis I kunne finde opskriften

Svar til margy sohn   :  
Hej Margy

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på jalapenos cheddar pippers.

Beklager meget
Per




2008-02-09
Spørgsmål fra   :  vivi steen
Spørgsmål   :  koteletter stegt i honning
I opskriften indgår bl.a   :  svinekoteletter
Bemærkninger   :  


Svar til vivi steen   :  
Hej Vivi

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på koteletter stegt i honning.

Beklager meget
Per




2008-02-09
Spørgsmål fra   :  Christina Hansen
Spørgsmål   :  Mynthe suppe
I opskriften indgår bl.a   :  Mynthe
Bemærkninger   :  
Skal bruges som en forret...

Svar til Christina Hansen   :  
Hej Christina

Jeg har fundet en opskrift frem på myntesuppe som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-08
Spørgsmål fra   :  Knud Lyngø-Thomsen
Spørgsmål   :  Urtemos/rodfrugtmos
I opskriften indgår bl.a   :  ikke-stivelsesholdige rodfrugter
Bemærkninger   :  
Jeg spiser ikke stivelsesholdig mad og vil detfor være taknemmelig for et opskrift på en mos som egner sig som tilbehør for en oksegryde.

Svar til Knud Lyngø-Thomsen   :  
Hej Knud

løg, gulerod, hvidløg, selleri, rives og blendes, smager dejligt, kan evt blandes med lidt hvidkål.

Med venlig hilsen
I.nielsen




2008-02-08
Spørgsmål fra   :  p.arnoldsen
Spørgsmål   :  soyaprotein
I opskriften indgår bl.a   :  Når man køber oksefars i færdige portioner - er der så iblandet hakket soyaprotein - og hvis - skal dette da anføres på varen ?
Bemærkninger   :  
Vi har efterhånden opgivet køb af bøfkød. Det smager intet af og koncistensen er hård, snagløs og meget grynet. Stegetid: 2½ min på hver side - på elblus 3.

Svar til p.arnoldsen   :  
Hej P. Arnoldsen

Jeg er ikke sikker på at jeg har forstået dit spørgsmål rigtigt?

Oksefars er jo rent kød, men hvis det er frosne bøffer som til bøfsandvich er jeg ikke klar over hvad de blander i, men jeg vil da mene at det skal stå på pakken.

Med venlig hilsen
Per




2008-02-07
Spørgsmål fra   :  Bente Madsen
Spørgsmål   :  dyrekølle
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har fået en stor dyrekølle.( bagben m/ lår ) jeg vil gerne lave en kæmpe ret, noget a la en gryderet, og fryse ned i små poser, da jeg bor alene. den er godtnok dybfrossen nu. kan man lave andet end stege ?
Bemærkninger   :  
hvad kan man komme i af ingredienser, så kødet kommer til sin ret. og hvis jeg laver småkød, hvor længe skal det så have i en stegegryde. skal det småsimre sammen med bacon eller hvad ? venlig hilsen Bente

Svar til Bente Madsen   :  
Hej Bente

Mulighederne er jo mange, Bacon eller røget flæsk bruges tit til at lægge over helstegt kølle eller ryg, mest for at kødet ikke skal blive for tørt, enebær bruges tit i gryderetter med vildt.

Egentlig syntes jeg det er syndt at skære en kølle til småkød, men det kan jo sagtens lade sig gøre. En anden måde at få brugt kødet på er jo at steget den helt, og så skære den i tynde skiver a la rostbeef og bruge det til pålæg hvis du er til det.

Vi har en kategori med dyrekød, godt nok opdelt efter udskærringerne, og her kan du jo bruge dyrekølle hvis du steger den helt, eller du kan gå ind og kigge under rådyrsmåkød, men også dyrehals og dyrebov har opskrifter hvor kødet bliver skåret ud.

Se rådyropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-07
Spørgsmål fra   :  lis jensen
Spørgsmål   :  papa arugadas con mojo
I opskriften indgår bl.a   :  små saltede kartofler med rød pikant sovs
Bemærkninger   :  
en tapas ret fra spanien

Svar til lis jensen   :  
Hej Lis

Vi har en opskrift på kanariske kartofler med mojosauce som minder meget om det du beskriver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-06
Spørgsmål fra   :  svensson
Spørgsmål   :  aspargessuppe
I opskriften indgår bl.a   :  asparges, suppe, hvid pepper, fløde ? eller æg? tilbehør flute.
Bemærkninger   :  
kan griserygsuppe bruges ?

Svar til svensson   :  
Hej Svensson

Jeg mener ikke at svinesuppe passer til aspargessuppe, du bør vælge en hønsesuppe eller vand + bouillonterninger.

Med venlig hilsen
Per




2008-02-06
Spørgsmål fra   :  p.arnoldsen
Spørgsmål   :  andefedt/gåsefedt
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Er det mon muligt at købe andefedt i danmark ???

Svar til p.arnoldsen   :  
Hej P. Arnoldsen

Jeg ved ikke lige hvor du kan købe andefedt, måske i specialbutikker. Men jeg har fundet en butik på nettet hvor du kan købe det. måske det var en mulighed?


Med venlig hilsen
Per




2008-02-05
Spørgsmål fra   :  Hanne Richard
Spørgsmål   :  flødeis
I opskriften indgår bl.a   :  uden komælk da det er for en med mælkeallegi. kokkos, havvre, el sojamælk. tak
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne Richard   :  
Hej Hanne

Hvis du går ind under menupunktet opskrifter, og her vælger fødevareallergi, så har vi et punkt med mælkeallergi hvor du finder mange forskellige opskrifter uden mælk.

Jeg har valgt retten kolde desserter, og på den sidste side er der 2 opskrifter på vanilleis uden mælk, men der er også flere andre is som du måske kunne bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-05
Spørgsmål fra   :  pia
Spørgsmål   :  Frysning af æg
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har købt alt for mange æg, kan man fryse dem? er der sunde opdkrifter hvor man bruger rigtigt mange æg? på forhånd tak
Bemærkninger   :  


Svar til pia   :  
Hej Pia

Du kan fryse æggene ved at slå dem ud og piske blommer og hvider sammen. Kom de sammenpiskede æg i en frysepose i det antal, som du plejer at bruge, når du laver æggekage eller bager. Skriv uden på posen, hvor mange æg den indeholder.

Med venlig hilsen
Erfaren Diabetiker




2008-02-04
Spørgsmål fra   :  Maggie
Spørgsmål   :  Fastalavnsboller uden æg søges.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Maggie   :  
Hej Maggie

Jeg har fundet en opskrift frem på fastelavnsboller her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Du kan også prøve at bruge den udvidet søgning til at finde opskrifter uden æg, eller du kan bruge vore kategori med fødevareallergi, bla. æggeallerg.

Med venlig hilsen
Per




2008-02-03
Spørgsmål fra   :  Helle Henriksen
Spørgsmål   :  indbagte champinoner m/tartarsouce
I opskriften indgår bl.a   :  champinoner indbagt dej.
Bemærkninger   :  
Østrisk forret.

Svar til Helle Henriksen   :  
Hej Helle

Jeg har fundet den efterlyste opskrift i 2 forskellige opskrifter som jeg håber du kan tage det du skal bruge fra.

Indbagte champignoner

Tartarsauce

Med venlig hilsen
Per




2008-02-03
Spørgsmål fra   :  Lis Jessen
Spørgsmål   :  bjørnekød
I opskriften indgår bl.a   :  Hvad gør jeg med et stykke bjørnefilet?
Bemærkninger   :  


Svar til Lis Jessen   :  
Hej Lis

Jeg har ingen erfaring med bjørnekød, men der er et par opskrifter med bjørn her i kogebogen som du måske kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-02
Spørgsmål fra   :  carsten iversen
Spørgsmål   :  svedskegrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til carsten iversen   :  
Hej Carsten

Opskrift på sveskegrød findes her:

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Erfaren Diabetiker




2008-02-02
Spørgsmål fra   :  Terje Gravningen
Spørgsmål   :  Sønder jysk sitronsuppe
I opskriften indgår bl.a   :  Fins denne oppskriften ?
Bemærkninger   :  
Denne suppen ble laget av en dame på Færøyene ,den er helt super , Den består av sitroner ,svisker ,rosiner , sago , og eggehviter i til slutt . På forhånd takk

Svar til Terje Gravningen   :  
Hej Terje

Det må næsten være gul sagosuppe du tænker på, jeg har fundet en opskrift frem som jeg sender linket til her

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-02-02
Spørgsmål fra   :  Hanne Kristensen
Spørgsmål   :  chicken tikki masala
I opskriften indgår bl.a   :  kylling ris og tomatsovs
Bemærkninger   :  
indisk ret

Svar til Hanne Kristensen   :  
Hej Hanne

Vi har en opskrift her på siden som heder Kylling tikka-masala, mon ikke det er opskriften du søger?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2008

Se spørgsmålene for februar 2008

Se spørgsmålene for marts 2008

Se spørgsmålene for april 2008

Se spørgsmålene for maj 2008

Se spørgsmålene for juni 2008

Se spørgsmålene for juli 2008

Se spørgsmålene for august 2008

Se spørgsmålene for september 2008

Se spørgsmålene for oktober 2008

Se spørgsmålene for november 2008

Se spørgsmålene for december 2008