|
Spørgsmål efter opskrift
2008-02-29 Spørgsmål fra : Erik Mortensen Spørgsmål : Ferskvandsmuslinger I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hvordan tilberedes sådanne?
Svar til Erik Mortensen : Hej Erik
Jeg kender ikke ferskvandsmuslinger, men jeg går ikke ud fra at der er forskel på tilberedningen i forhold til saltvandsmuslinger.
Jeg har fundet en opskrift frem på kogte muslinger som jeg mener du kan gå ud fra, måske der skal justeres lidt på kogetiden.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-27 Spørgsmål fra : christiansen Spørgsmål : tiramisou I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til christiansen : Hej Christiansen
Jeg har fundet en opskrift frem på tiramisu her som jeg håber du vil syntes om, er det ikke den helt rigtige opskrift så kan du prøve at søge efter navnet øverst til højre på kogebogen.
Se tiramisuopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-27 Spørgsmål fra : Vibeke Kofoed Spørgsmål : Mørbrad i grønt I opskriften indgår bl.a : Svinemørbrad i skiver
Ymer
Piskefløde
Dild 2 bdt.
Persille
FROSSEN KØRVEL Bemærkninger : Opskriften har jeg haft i mere end 40 år. Nu kan jeg ikke mere finde frossen kørvel iforretningerne. Kende I nogen steder hvor dette købes? Tidl. købte jeg det i Brugsen eller PRIMA.
Venlig hilsen
Vibeke Kofoed
Svar til Vibeke Kofoed : Hej Vibeke
Jeg kender desværre ikke seteder som sælger frossen kørvel, men du kan måske selv fryse noget ned.
Det er faktisk muligt at fryse både kørvel og persille ned som løst og bruge det som frisk persille, og skal det bruges som hakket er det blot lige at give den et klap med hånden mens det er frosen, men man skal jo passe på ikke at få det klemt i fryseren.
Med venlig hilsen
Per
2008-02-26 Spørgsmål fra : Ole Spørgsmål : Æbleskiver I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Det SKAL være den opskrift, som stod bagpå den blå pakke med natron. Jeg har prøvet andre æbleskiver, men syntes den var bedst og kan ikke finde den.
Svar til Ole : Hej Ole
Det har ikke været muligt at finde frem til den originale opskrift fra de blå natronpakker.
Beklager meget
Per
2008-02-26 Spørgsmål fra : Erling Eskildsen Spørgsmål : parrering af lødringe I opskriften indgår bl.a : man kan købe pannerede løgringe, men ku godt tænke mig at selv lave dem. Håber i har en god opskrift.
På forhånd tak.
Hilsen Erling Bemærkninger :
Svar til Erling Eskildsen : Hej Erling
Jeg tænker på om det ikke er indbagte løgringe som du tænker på, det har jeg i hvert fald fundet en opskrift frem på her, så må du lige vende tilbage hvis det ikke er rigtigt.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-26 Spørgsmål fra : jonna tarp Spørgsmål : boller med hørfrø I opskriften indgår bl.a : jeg ville gerne have en bolleopskrift, hvor der indgår hørfrø. Jeg tænker ikke på en surdej. Bemærkninger :
Svar til jonna tarp : Hej Jonna
Vi har faktisk en opskrift på hørfrøboller, men de skal hæve meget længe så jeg er ikke sikker på at det er en opskrift for dig.
Men hvis du prøver vore udvidet søgning hvor du skriver hør* og vælger retten brød, boller og kiks så kommer der flere forskellige opskrifter frem hvor der indgår hørfrø, du kan jo f.eks. også prøve en af brødopskrifterne og så blot formje til boller.
Se udvidet søgning her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-26 Spørgsmål fra : katja Spørgsmål : pandekager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hejsa en opskrift på alm pandekager bare uden hvedemel og mælk.
Svar til katja : Hej Katja
Jeg har fundet en opskrift frem på mælkefrie pandekager som jeg mener du kan bruge hvis du skifter hvedemelet ud med glutenfrit mel, du skal du lige være opmærksom på om der er brugt udvasket hvedemel i den glutenfrie mel.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
hej Katja
jeg bager ofte små pandekager af kokosmælk og eksempelvis boghvede og qinua mel eller hirsemel - og variationer over en af de tre meltyper eller en blanding af to eller tre af dem. Mine børn elsker dem og har en overgang spist pandekagerne som brød med pålæg på. Pangekagerne kan også laves med æggeerstatning, hvis man ikke tåler æg, men bliver ikke helt så gode. God fornøjelse.
med venlig hilsen
Birgitte
2008-02-25 Spørgsmål fra : marie larsen Spørgsmål : hot pan I opskriften indgår bl.a : en ret man får serveret i thailand på et rygende varmt fad, der er kød , grøntsager, og en kraftig sovs, Bemærkninger : den kan osse fås med skaldyr og fisk
Svar til marie larsen : Hej Marie
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på HotPan.
Beklager meget
Per
2008-02-25 Spørgsmål fra : mette Spørgsmål : remolade sause I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til mette : Hej Mette
Du skriver ikke om det skal være varm eller kold remouladesauce, så jeg har lavet en søgning hvor du kan finde begge dele.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-25 Spørgsmål fra : lykke møller axelsen Spørgsmål : tunmusse I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til lykke møller axelsen : Hej Lykke
Der manglede lige et O i mousse, så det er sikkert derfor du ikke har kunnet finde frem til nogen opskrifter.
Vi har en del forskellige opskrifter som jeg vil sende et link til her, så har du mulighed for at vælge den opskrift som du syntes bedst om.
Se tunmousseopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-24 Spørgsmål fra : Christa Hansen Spørgsmål : langtidsstegt dyrekølle I opskriften indgår bl.a : 6,8 kg dyrekølle med ben.Jeg forestiller mig at gnide den med salt, peber, knuste enebær, timidan,dække den med bacon og langtidsstege den ved 60 gr i 10-11 timer, de sidste 15 min før udskæring ved 200 gr, så den bliver gennemvarm. På rist over bradepande med vand. Den må ikke blive tør. Kan det lade sig gøre? Hvad skal stegetermometeret vise, når køllen er færdig? Bemærkninger : Kan væden i bradepanden hældes fra til sovs et par timer før, køllen er færdig?
På forhånd tak for et hurtigt svar pr. e-mail.
Svar til Christa Hansen : Hej Christa
Jeg har aldrig stegt ved så lav varme så jeg har lidt svært ved at råde dig.
Dog kan jeg ikke se at højere varme i 20 minutter skulle kunne gennemvarme kødet.
Jeg ville nok sætte køllen ind i en 250 grader C varm ovn for lige at få den brunet af, og så sætte temperaturen ned.
Stegetermometeret skal vise 60° for rødt, 62° for rosa, 65° for gennemstegt.
Med venlig hilsen
Per
2008-02-24 Spørgsmål fra : svend aage busk Spørgsmål : Ungarnsk ret I opskriften indgår bl.a : skivede kogte kartofler, hårkogte æg i skiver, hele skiver stegeflæsk, snittede pølser, godt med margarine, kødstykker, tomater, krydderier mellem hvert lag og så stod det bare og simrede, når det var færdig vendte han bare bunden i vejret så stod det der så vi bare kunne skære af det som en lagkage. jeg har ledt efter navnet på den men forgæves, den smagte bare godt, håber i kan hjælpe mig. Bemærkninger : jeg mener den er fra ungarn eller tyrkiet, da det var en kok der var med cirkus der lavede den
Svar til svend aage busk : Hej Svend Aage
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede Ungarnske ret.
Beklager meget
Per
2008-02-23 Spørgsmål fra : wisama Spørgsmål : drommekage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til wisama : Hej Wisama
Jeg har fundet en opskrift på drømmekage frem til dig her.
Se drømmekageopskrift her
Hvis du mangler æ ø og å på dit tastatur så kan du undlade disse bogstaver og blot indsætte et mellemrum i din søgning på opskriftens navn øverst på kogebogen.
Med venlig hilsen
Per
2008-02-23 Spørgsmål fra : Hugo Grøntoft Thomasen Spørgsmål : Gordon Blue I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Hugo Grøntoft Thomasen : Hej Hugo
Jeg har fundet en opskrift frem på gordon bleu som jeg går ud fra er det du leder efter.
Se opskriften her
Et lille fif er at når du søger på navnet i søgefeltet øverst på siden her, så er det ikke nødvendigt at skrive hele navnet.
Med venlig hilsen
Per
2008-02-23 Spørgsmål fra : Elin Schmidt Spørgsmål : Sild som slankemad I opskriften indgår bl.a : Sild som slankemad, det skal være en varm ret. Gerne i ovn med masser af grøntsager. Bemærkninger :
Svar til Elin Schmidt : Hej Elin
Vi har rigtig mange sildeopskrifter, men lige som slankemad tror jeg ikke der er så mange, men du kan jo prøve at se om der er noget som fanger.
Se sildeopskrifter her
Der er mange af opskrifterne her som er med marinerede sild, hvis det kun skal være til hovedret så er vore udvidet søgning nok en bedre måde at finde frem til opskrifter, her kan du vælge hovedret og sildefisk, jeg ville nok ikke vælge fedtfattig da jeg ikke tror der er så mange opskrifter her, men de kan faktisk godt være, eller kan gøres fedtfattige uden at opskriften er angivet som sådan.
Se udvidet søgning her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-22 Spørgsmål fra : Henriette Moshage Spørgsmål : Staroceska Zelnacka I opskriften indgår bl.a : Pølser, kartofler, hvidkål, champignon, fløde?, persille, hvidløg? Bemærkninger : Vi har lige været i Prag og fået suppen på restaurant Kamenny Most, Praha 1. Har set retten på nettet efter vi er kommet hjem, men vil meget gerne have opskriften. Restaurantens hjemmeside er kun på tjekkisk, så jeg kan ikke læse mig til hvordan og hvorledes det kan laves...
Svar til Henriette Moshage : Hej Henriette
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Staroceska Zelnacka.
Beklager meget
Per
2008-02-21 Spørgsmål fra : Kirsten Harder Spørgsmål : musselinsovs I opskriften indgår bl.a : bernaicesovs med flødeskum Bemærkninger : hvor står opskriften?
Svar til Kirsten Harder : Hej Kirsten
Det er ikke helt rigtigt at det er bearnaisesauce der bruges til grund for mousselinsaucen, men derimod hollandaisesauce med en klat flødeskum på toppen.
Se hollandaisesauce her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-21 Spørgsmål fra : Heidi Lorentzen Spørgsmål : Fufu / Ugarli I opskriften indgår bl.a : ? Bemærkninger :
Svar til Heidi Lorentzen : Hej Heidi
Jeg har fundet et par opskrifter frem som jeg håber er dem du søger.
Se fufu her
Se ugarli her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-21 Spørgsmål fra : Jytte Jensen Spørgsmål : græskarkernebrød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Jytte Jensen : Hej Jytte
Jeg har fundet en opskrift frem på græskarkerne brød her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-20 Spørgsmål fra : Doris Kristensen Spørgsmål : Salatmayonnaise? I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg vil høre om man ikke selv kan lave salatmayonnaise dvs. noget der ligner Miracle Whip. Det skal bruges til burger m.m.
Hilsen Doris
Svar til Doris Kristensen : Hej Doris
Nu kender jeg ikke meget til Miracle Whip, men jeg vil mene at du kan blande mayonnaise og cremefraiche.
Med venlig hilsen
Per
2008-02-19 Spørgsmål fra : oda s leitisstein Spørgsmål : terrina I opskriften indgår bl.a : kan terrinaer fryses Bemærkninger :
Svar til oda s leitisstein : Hej Oda
Jeg går ud fra at du mener terrine, og den kan normalt godt fryses.
Med venlig hilsen
Per
2008-02-18 Spørgsmål fra : Sanne Bisballe Spørgsmål : Piroque med laks I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Har desværre ikke flere oplysninger.
Håber I kan hjælpe.
På forhånd tak.
Mvh.
Sanne
Svar til Sanne Bisballe : Hej Sanne
Kunne det være pirogger som du tænker på? Dem har vi en del forskellige opskrifter på, og jeg vil sende et link til dem her, så har du mulighed for selv at vælge den opskrift som du syntes bedst om.
Se pirogopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-18 Spørgsmål fra : poulsen Spørgsmål : stegtflæsk I opskriften indgår bl.a : Til vores guldbryllup har vi tænkt os at servere stegtflæsk med persillesovs, er der nogle der har et godt forslag til øvrig meny. Bemærkninger : vi regner da med at der skal en forret først, og så stegtflæsk, og dessert. Er der nogen der har et et godt forslag, måske med nogle ændringer, Kom gerne med et godt forslag. kp
Svar til poulsen : Hej Poulsen
Stegt flæsk med persillesauce serveres a libitum, og er ikke rigtig egnet til en 3 retters menu.
Men hvis det skal være så kunne du jo evt. tilbyde nogle kanapeer sammen med velkomstdrikken og så springe forretten over, og hvis man skal holde desserten i det gammeldags hjørne kunne man evt. vælge en sødsuppe med brødtern.
Med venlig hilsen
Per
2008-02-17 Spørgsmål fra : yvonne hansen Spørgsmål : Pizabøffer I opskriften indgår bl.a : Hakket oksekød
champignon
rasp
m.m. Bemærkninger : Det er en gammel opskrift fra en FDB kogebog
Svar til yvonne hansen : Hej Yvonne
Den nøagtige opskrift kan jeg ikke hjælpe med, men der er 3 opskrifter på pizzabøffer her på siden, og dem vil jeg sende et link til her, så har du mulighed for at vælge den opskrift som du syntes bedst om.
Se pizzabøfopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-16 Spørgsmål fra : nhjul Spørgsmål : Festskinke I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej.
Jeg har en festskinke på 5.8 kg, som skal laves til en sammenkomst først i april, Kan nogen hjælpe med en spændende opskrift og spændende tilbehør.
Det er til ældre mennesker.
Takker på forhånd for hjælpen:-)
Svar til nhjul : Hej nhjul
Ældre mennesker er nok ikke til det hel moderne, så en gang grønlangkål med brunede kartofler, smeltet smør og sennep ville helt sikkert falde i god jord.
En gang stuvede ærter og gulerede og små kartofler vil også passe godt til.
Skinken koger du i rigeligt saltet vand i ca 30 minutter pr kg. og så kan de få lov til at trække i vandet 1 times tid inden servering.
Med venlig hilsen
Per
2008-02-16 Spørgsmål fra : Tina Sejling Spørgsmål : cupcakes I opskriften indgår bl.a : Kære Alletiders kogebog
Tak for mange gode opskrifter.
Jeg søger egentlig ikke en opskrift på cupcakes, men vil høre, om man kan fryse disse kager, da jeg meget gerne vil bare dem et par uger før festen, de skal bruges til.
På forhånd tak for hjælpen.
Venlige hilsener
Tina Sejling Bemærkninger :
Svar til Tina Sejling : Hej Tina
Jeg kender ikke lige cupcakes, men jeg formoder det er en rørkage, lidt a la muffins, og dem er der sjældent problemer med at fryse, det skal dog være uden evt. glasur.
Men for at være sikker kunne du jo forsøge dig med at fryse et par enkelte kager ned et par dage og tage op.
Med venlig hilsen
Per
2008-02-16 Spørgsmål fra : Anja S Spørgsmål : poulet napolitain I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg leder efter en kold kyllingsalat, som jeg ofte har fået på frokostrestauranter i Belgien. Når jeg søger på poulet napolitain, kommer der kun en varm kyllingeret op, som ikke minder om den kolde. Der må være tale om noget mayonaise - og så er der noget, der gør salaten lyserød! Jeg håber, I kan hjælpe, da jeg efter flere år stadig ikke er fundet frem til den rigtige opskrift. Venlig hilsen Anja
Svar til Anja S : Hej Anja
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på poulet napolitano.
Men til dressing til kyllingesalat kan du bruge lige dele creme fraiche og mayonnaise, som smages til med salt og peber, du skriver at salaten er lyserød, det kunne jo måske være tomatpure som den er smagt til med.
Med venlig hilsen
Per
2008-02-15 Spørgsmål fra : Hans Spørgsmål : hasselnøddetærte I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Hans : Hej Hans
Vi har faktisk hele 3 opskrifter på hasselnøddetærte, og jeg vil sende dig linket til alle 3 her, så har du mulighed for at vælge den opskrift som du syntes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-15 Spørgsmål fra : Hans Nielsen Spørgsmål : steg af elgsdyr I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Hans Nielsen : Hej Hans
Elgsdyr er ikke det vi har flest opskrifter med, men vi har nu alligevel et par stykker som jeg håber du vil kunne bruge.
Se elgsdyropskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-15 Spørgsmål fra : Tove Gregersen Spørgsmål : Rødbeddejuice I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har hørt i radioen om rødbeddejuice; men hvordan laver man den?
Svar til Tove Gregersen : Hej Tove
Jeg mener at du bruger en saftpresse eller saftcentrifuge til at lave grønsagsdrikke.
Med venlig hilsen
Per
2008-02-14 Spørgsmål fra : B. Kirstensen Spørgsmål : Amerikanske Cookies I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger en opskrift på chokolade cookies ala dem man kan købe i Føtex. Jeg har prøvet et par opskrifter i har her på siden, men syntes ikke de bliver sprøde. Håber at få hjælp til en rigtig god opskrift på sprøde chokolade småkager. På forhånd tak.
Svar til B. Kirstensen : Hej B. Kristensen
Nu kender jeg ikke kagerne fra føtex og ved heller ikke hvlike opskrifter her på siden du har prøvet.
Men du kan forsøge med at bytte evt. bagepulver ud med samme mængde hjortetaksalt, dette skulle gøre småkagerne sprødere.
Med venlig hilsen
Per
2008-02-14 Spørgsmål fra : Jonna Simonsen Spørgsmål : krebsehaler I opskriften indgår bl.a : Jeg har fået foræret ca 1 kg. krebsehaler med skal på. Jeg ved ikke hvordan man tilbereder dem.
De er dybfrosne.
Skal de koges/steges. hvornår skal skallen pilles af?
De ser store ud ca 3-6 cm Bemærkninger :
Svar til Jonna Simonsen : Hej Jonna
Normalt så er rå krebs hele, så jeg ville tro at de krebs som du har fået er kogte.
Men hvis de er rå så koges det i rigeligt vand tilsat dild og salt i 3-4 minutter.
Skallen pilles først af når krebsene er kogte.
Med venlig hilsen
Per
2008-02-13 Spørgsmål fra : Kit Spørgsmål : ved det ikke I opskriften indgår bl.a : rødbeder og ærter og mere Bemærkninger : fik det som ret på husholdningsskole på mors, det var en pige fra nordjylland der havde den.
jeg mener at der var creme fraise i også, håber at i kan hjælpe mig, for det smagte godt.
Svar til Kit : Hej Kit
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift med rødbeder og ærter.
Beklager meget
Per
2008-02-13 Spørgsmål fra : Birthe Holmskov Spørgsmål : Mørbrad fyldt med abrikoser & valnødder I opskriften indgår bl.a : svinemørbrad Bemærkninger : Føtex avisen nov eller dec. 2007
Svar til Birthe Holmskov : Hej Birthe
Jeg har fundet opskriften på føtex hjemmeside, og du får lige linket her.
Med venlig hilsen
Per
2008-02-12 Spørgsmål fra : Tine Møller Spørgsmål : skibberlabskovs ikke til mikroovn I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Tine Møller : Hej Tine
Jeg har fundet en opskrift frem på skipperlabskovs som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-11 Spørgsmål fra : Annie Spørgsmål : revne rodfrugter bagt i muffinforme I opskriften indgår bl.a : revne rodfrugter bagt i muffinforme Bemærkninger :
Svar til Annie : Hej Annie
Det du beskriver minder meget om timbaler, så det får du en opskrift på her.
Godt nok er det med kartofler, men du kan bruge andre slags rodfrugter også.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-11 Spørgsmål fra : margy sohn Spørgsmål : jalapenos cheddar pippers I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Appetizer
De var frityrestegte og aflange som en kartoffel.
fik dem til før forretten.
ville være glad hvis I kunne finde opskriften
Svar til margy sohn : Hej Margy
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på jalapenos cheddar pippers.
Beklager meget
Per
2008-02-09 Spørgsmål fra : vivi steen Spørgsmål : koteletter stegt i honning I opskriften indgår bl.a : svinekoteletter
Bemærkninger :
Svar til vivi steen : Hej Vivi
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på koteletter stegt i honning.
Beklager meget
Per
2008-02-09 Spørgsmål fra : Christina Hansen Spørgsmål : Mynthe suppe I opskriften indgår bl.a : Mynthe Bemærkninger : Skal bruges som en forret...
Svar til Christina Hansen : Hej Christina
Jeg har fundet en opskrift frem på myntesuppe som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-08 Spørgsmål fra : Knud Lyngø-Thomsen Spørgsmål : Urtemos/rodfrugtmos I opskriften indgår bl.a : ikke-stivelsesholdige rodfrugter Bemærkninger : Jeg spiser ikke stivelsesholdig mad og vil detfor være taknemmelig for et opskrift på en mos som egner sig som tilbehør for en oksegryde.
Svar til Knud Lyngø-Thomsen : Hej Knud
løg, gulerod, hvidløg, selleri, rives og blendes, smager dejligt, kan evt blandes med lidt hvidkål.
Med venlig hilsen
I.nielsen
2008-02-08 Spørgsmål fra : p.arnoldsen Spørgsmål : soyaprotein I opskriften indgår bl.a : Når man køber oksefars i færdige
portioner - er der så iblandet hakket soyaprotein - og hvis - skal dette da anføres på varen ? Bemærkninger : Vi har efterhånden opgivet køb af
bøfkød. Det smager intet af og koncistensen er hård, snagløs og meget grynet. Stegetid: 2½ min på
hver side - på elblus 3.
Svar til p.arnoldsen : Hej P. Arnoldsen
Jeg er ikke sikker på at jeg har forstået dit spørgsmål rigtigt?
Oksefars er jo rent kød, men hvis det er frosne bøffer som til bøfsandvich er jeg ikke klar over hvad de blander i, men jeg vil da mene at det skal stå på pakken.
Med venlig hilsen
Per
2008-02-07 Spørgsmål fra : Bente Madsen Spørgsmål : dyrekølle I opskriften indgår bl.a : jeg har fået en stor dyrekølle.( bagben m/ lår ) jeg vil gerne lave en kæmpe ret, noget a la en gryderet, og fryse ned i små poser, da jeg bor alene. den er godtnok dybfrossen nu. kan man lave andet end stege ? Bemærkninger : hvad kan man komme i af ingredienser, så kødet kommer til sin ret. og hvis jeg laver småkød, hvor længe skal det så have i en stegegryde. skal det småsimre sammen med bacon eller hvad ? venlig hilsen Bente
Svar til Bente Madsen : Hej Bente
Mulighederne er jo mange, Bacon eller røget flæsk bruges tit til at lægge over helstegt kølle eller ryg, mest for at kødet ikke skal blive for tørt, enebær bruges tit i gryderetter med vildt.
Egentlig syntes jeg det er syndt at skære en kølle til småkød, men det kan jo sagtens lade sig gøre.
En anden måde at få brugt kødet på er jo at steget den helt, og så skære den i tynde skiver a la rostbeef og bruge det til pålæg hvis du er til det.
Vi har en kategori med dyrekød, godt nok opdelt efter udskærringerne, og her kan du jo bruge dyrekølle hvis du steger den helt, eller du kan gå ind og kigge under rådyrsmåkød, men også dyrehals og dyrebov har opskrifter hvor kødet bliver skåret ud.
Se rådyropskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-07 Spørgsmål fra : lis jensen Spørgsmål : papa arugadas con mojo I opskriften indgår bl.a : små saltede kartofler med rød pikant sovs Bemærkninger : en tapas ret fra spanien
Svar til lis jensen : Hej Lis
Vi har en opskrift på kanariske kartofler med mojosauce som minder meget om det du beskriver.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-06 Spørgsmål fra : svensson Spørgsmål : aspargessuppe I opskriften indgår bl.a : asparges, suppe, hvid pepper, fløde ? eller æg?
tilbehør flute. Bemærkninger : kan griserygsuppe bruges ?
Svar til svensson : Hej Svensson
Jeg mener ikke at svinesuppe passer til aspargessuppe, du bør vælge en hønsesuppe eller vand + bouillonterninger.
Med venlig hilsen
Per
2008-02-06 Spørgsmål fra : p.arnoldsen Spørgsmål : andefedt/gåsefedt I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Er det mon muligt at købe andefedt
i danmark ???
Svar til p.arnoldsen : Hej P. Arnoldsen
Jeg ved ikke lige hvor du kan købe andefedt, måske i specialbutikker.
Men jeg har fundet en butik på nettet hvor du kan købe det. måske det var en mulighed?
Med venlig hilsen
Per
2008-02-05 Spørgsmål fra : Hanne Richard Spørgsmål : flødeis I opskriften indgår bl.a : uden komælk da det er for en med mælkeallegi. kokkos, havvre, el sojamælk.
tak Bemærkninger :
Svar til Hanne Richard : Hej Hanne
Hvis du går ind under menupunktet opskrifter, og her vælger fødevareallergi, så har vi et punkt med mælkeallergi hvor du finder mange forskellige opskrifter uden mælk.
Jeg har valgt retten kolde desserter, og på den sidste side er der 2 opskrifter på vanilleis uden mælk, men der er også flere andre is som du måske kunne bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-05 Spørgsmål fra : pia Spørgsmål : Frysning af æg I opskriften indgår bl.a : jeg har købt alt for mange æg, kan man fryse dem? er der sunde opdkrifter hvor man bruger rigtigt mange æg? på forhånd tak Bemærkninger :
Svar til pia : Hej Pia
Du kan fryse æggene ved at slå dem ud og piske blommer og hvider sammen. Kom de sammenpiskede æg i en frysepose i det antal, som du plejer at bruge, når du laver æggekage eller bager. Skriv uden på posen, hvor mange æg den indeholder.
Med venlig hilsen
Erfaren Diabetiker
2008-02-04 Spørgsmål fra : Maggie Spørgsmål : Fastalavnsboller uden æg søges. I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Maggie : Hej Maggie
Jeg har fundet en opskrift frem på fastelavnsboller her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Du kan også prøve at bruge den udvidet søgning til at finde opskrifter uden æg, eller du kan bruge vore kategori med fødevareallergi, bla. æggeallerg.
Med venlig hilsen
Per
2008-02-03 Spørgsmål fra : Helle Henriksen Spørgsmål : indbagte champinoner m/tartarsouce I opskriften indgår bl.a : champinoner indbagt dej. Bemærkninger : Østrisk forret.
Svar til Helle Henriksen : Hej Helle
Jeg har fundet den efterlyste opskrift i 2 forskellige opskrifter som jeg håber du kan tage det du skal bruge fra.
Indbagte champignoner
Tartarsauce
Med venlig hilsen
Per
2008-02-03 Spørgsmål fra : Lis Jessen Spørgsmål : bjørnekød I opskriften indgår bl.a : Hvad gør jeg med et stykke bjørnefilet? Bemærkninger :
Svar til Lis Jessen : Hej Lis
Jeg har ingen erfaring med bjørnekød, men der er et par opskrifter med bjørn her i kogebogen som du måske kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-02 Spørgsmål fra : carsten iversen Spørgsmål : svedskegrød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til carsten iversen : Hej Carsten
Opskrift på sveskegrød findes her:
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Erfaren Diabetiker
2008-02-02 Spørgsmål fra : Terje Gravningen Spørgsmål : Sønder jysk sitronsuppe I opskriften indgår bl.a : Fins denne oppskriften ? Bemærkninger : Denne suppen ble laget av en dame på Færøyene ,den er helt super , Den består av sitroner ,svisker ,rosiner , sago , og eggehviter i til slutt . På forhånd takk
Svar til Terje Gravningen : Hej Terje
Det må næsten være gul sagosuppe du tænker på, jeg har fundet en opskrift frem som jeg sender linket til her
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-02-02 Spørgsmål fra : Hanne Kristensen Spørgsmål : chicken tikki masala I opskriften indgår bl.a : kylling ris og tomatsovs Bemærkninger : indisk ret
Svar til Hanne Kristensen : Hej Hanne
Vi har en opskrift her på siden som heder Kylling tikka-masala, mon ikke det er opskriften du søger?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
|