|
Spørgsmål efter opskrift
2007-02-28 Spørgsmål fra : Tinne Andersen Spørgsmål : Vandbakkelser uden gluten I opskriften indgår bl.a : Jeg søger efter en dej til vandbakkelser på maizena eller anden glutenfri mel.
Bemærkninger :
Svar til Tinne Andersen : Hej Tinne
Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på glutenfrie vandbakkelser.
Med venlig hilsen
Per
2007-02-26 Spørgsmål fra : Grethe christensen Spørgsmål : kryderkartofler i gryde eller bradepande I opskriften indgår bl.a : der må gerne være mange forskellige kryderier og med olie og hvor man bruger de bådformet kartofler med skræl på tusin tak Bemærkninger : ingen
Svar til Grethe christensen : Hej Grethe
Du kan hælde lidt olie ned i posen, samt krydderurter efter smag og lidt salt og peber, hæld kartoflerne ud på en bradepande eller bageplade med bagepapir og bag i ovnen ved 200 grader i en 40-50 minutter eller til kartoflerne er møre og har taget farve, de kan også steges på pande, men her er den en fordel at forkoge dem en 5 minutter først.
Med venlig hilsen
Per
2007-02-26 Spørgsmål fra : Inger Marie Jensen Spørgsmål : vegetarpaté I opskriften indgår bl.a : Hakkede champignon, løg, nødder, krydderier(måske allehånde!), måske mel(eller rasp),mælk og æg Bemærkninger : Jeg smagte den engang for længe siden og indgredienserne er kun pr. mangelfuld hukommelse. Jeg mindes at den smagte "fars-agtigt" selvom det var en vegetar-ret.
Kan nogen hjælpe mig med en gangbar opskrift?
Svar til Inger Marie Jensen : Hej Inger
Vi har lidt forskellige opskrifter på vegetariske pateer, og den første af dem vil jeg tro kunne være den du søger.
Se vegetariske pateer her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-26 Spørgsmål fra : H.J.Andreasen Spørgsmål : Pizza m. artiskokker m.v. I opskriften indgår bl.a : artiskokker, laks, spinat el.broccoli + ? Bemærkninger : Set som ´pandepizza´ hos "Rosetta" i Nrd. Frihhavsgade Kbh.Ø
Svar til H.J.Andreasen : Hej H.J
Vi har rigtig mange opskrifter på pizzaer, men ikke lige med det fyuld som du nævner, men måske du ved at kigge i de øvrige opskrifter kan finde frem til noget der ligner.
Se pizzaopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-26 Spørgsmål fra : Birgitte Spørgsmål : Røget ribbenssteg I opskriften indgår bl.a : Røget ribbenssteg. Tilbehør mangler. Synes ikke traditionel tilbehør er sagen. Bemærkninger : Jeg vil stege den som en almindelig ribbensteg i ovn, men savner idè til tilbehør - gerne noget med grønsager eller salater. Kan I evt. henvise mig til en opskrift på norget andet, hvor jeg kan bruge tilbehøret.
Svar til Birgitte : Hej Birgitte
Jeg har fundet en opskrift på kalveryg frem til dig, og jeg vil tro at tilbehøret til denne vil passe godt på en røget ribbenssteg.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-26 Spørgsmål fra : Jane - Spørgsmål : Risengrøn uden mælk I opskriften indgår bl.a : Hvad som helst - dog ikke mælkeprodukter. Bemærkninger : Så din opskrift på ris ála man uden mælk. Kan du lave den til en risengrød variant?
Svar til Jane - : Hej Jane
Jeg har en opskrift på risengrød kogt på kokosmælk her, måske den også kan koges på sojamælk eller rismælk.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
Hej Jane.
Jeg har en dreng på 6, der ikke kan tåle mælk. Vi laver altid risengrød med ris/sojamælk - en blanding. Det smager lidt sødere end med mælk, men familien spiser det med stor velbehag.
Hilsen Charlotte
2007-02-26 Spørgsmål fra : Jane - Spørgsmål : Boller i karry - uden mælkeprodukter I opskriften indgår bl.a : Alle på nær mælkeprodukter, pånær smør. Bemærkninger : Jeg savner at spise boller i karry - ved ikke om det det kan laves på neutral rismælk.
Svar til Jane - : Hej Jane
Jeg ville da mene at du kan bruge rismælk til saucen, men også kokosmælk eller bouillonen fra kødbollerne kan bruges.
Jeg har stykket en opskrift sammen til dig her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-25 Spørgsmål fra : Liv Spørgsmål : tyrkisk dip med rød peber I opskriften indgår bl.a : feta, youghurt rød peber... Bemærkninger : denne dip/salat kan købes i div tyrkiske specialitets boder. det er en cremet dip med rød farve fra de røde pebre. ville meget gerne vide hvordan den laves...har ikk kunne finde den. mvh. Liv
Svar til Liv : Hej Liv
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Tyrkisk dip.
Beklager meget
Per
2007-02-25 Spørgsmål fra : ole augustinussen Spørgsmål : hovedret fra sicilien I opskriften indgår bl.a : vi skal finde en hovedret fra sicilien.. som skal indgå i en større mad og vinfest som vi er en gruppe på 10-12 som skla afholde på lørdag.. den skal passe til en kraftig rødvin...vi håber du kan hjælpe os Bemærkninger :
Svar til ole augustinussen : Hej Ole
Vi har en del italienske opskrifter, men desværre ikke oplysninger omkring regionen på disse, men jeg vil aligevel sende dig linket til opskrifterne, måske der er nogle du kan bruge.
Se italienske opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-24 Spørgsmål fra : Vibeke Spørgsmål : Guldalderkage I opskriften indgår bl.a : makroner, pærer, chokolade Bemærkninger : Kagen kan købes hos Guldbageren
Svar til Vibeke : Hej Vibeke
Jeg vil tro at det er guldbagerenes egen opskrift som de ikke lige ønsker at udlevere, det kunne dog lyde som en pæretærte så du kunne jo forsøge at kigge i disse opskrifter og se om du kan stykke en opskrift sammen.
Se pæretærteopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-24 Spørgsmål fra : Laila Haboby Spørgsmål : quice I opskriften indgår bl.a : En æggeret med spinat eller champignon eller andre ting laver som regel i rund form og er lidt blød ovenpå, minder om en omelet, men ikke lagt sammen, og navnet er quice, nærmere kan jeg ikke komme retten. Bemærkninger :
Svar til Laila Haboby : Hej Laila
Jeg mener at det staves Quiche, og jeg har lavet en søgning her som jeg vil sende linket til.
Se quicheopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-23 Spørgsmål fra : Lisa Spørgsmål : creme bollet I opskriften indgår bl.a : piskefløde og vanille
sukker der karamelliseres med flamme Bemærkninger :
Svar til Lisa : Hej Lisa
Mon ikke du tænker på Creme Brulé ??
Se Creme Bruléopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-22 Spørgsmål fra : Anette Lindgren Spørgsmål : gnocci´s I opskriften indgår bl.a : Det er noget med kartoffelkugler med ost og diverse og en tomat sovs med skært oksekød? Bemærkninger : Det er vist italiensk
Svar til Anette Lindgren : Hej Anette
Noura har sendt denne opskrift som jeg håber du vil syntes om.
Se gnocchiopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-21 Spørgsmål fra : dorte Spørgsmål : fiberbag I opskriften indgår bl.a : jeg ville bare hører om i kan svarer mig på hvad fiberbag er.
hilsen dorte Bemærkninger :
Svar til dorte : Hej Dorte
Fiberbag en pose med fiberrig "mel", som kan købes i bl.a.Føtex, evt, Bilka(jeg kunne dog ikke finde det i forgårs) samt i (vores)Spar købmand. Bag på posen er der opskrift på fiberboller g fiberbrød. Jeg synes, at resultatet af fiberbagbagning er super og best, hvis man knuser fiberbagen yderligere inde i posen inden man bruger den. Fiberbag kan faktisk også fås som morgenmadsprodukt til at komme oven på fx yoghurt. Det indeholder bl.a. dadler så vidt jeg husker. Rigtig godt produkt og alternativ til alt det "tomme" hvedebrød.
Med venlig hilsen
Marie
2007-02-21 Spørgsmål fra : Line Spørgsmål : Sambusi I opskriften indgår bl.a : Det er butterdejs/filodejs trekanter men oksekøds- eller kyllinge fyld. De er krydrede.Jeg tror også at der er en form for kartoffelmos i fyldet. Bemærkninger : Jeg tror de kommer fra afrika.
Svar til Line : Hej Line
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg vil tro er den du søger.
Se Sambusaopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-20 Spørgsmål fra : line stengaard Spørgsmål : canadisk mad I opskriften indgår bl.a : ikke fisk!!!!! Bemærkninger : he jeg ville bare spørge om i kender nogle super lækre opskrifter fra canada uden fisk.
Svar til line stengaard : Hej Line
Vi har kun ganske få canadiske opskrifter, men jeg vil sende dig linket til dem vi har.
Se canadiske opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-20 Spørgsmål fra : Ann Andersen Spørgsmål : Aspargessuppe I opskriften indgår bl.a : asparges Bemærkninger : ønsker opskriften skal være anvendelig i forbindelse med vægttab og må derfor helst ikke indeholde fløde.
Svar til Ann Andersen : Hej Ann
Jeg har ikke kunnet finde frem til en rigtig fedtfattig opskrift på aspargessuppe, og jeg er ikke sikker på at den egner sig til en desideret slankekur, men du kan jo prøve at lave den på mælk og bouillon.
Med venlig hilsen
Per
2007-02-20 Spørgsmål fra : anne m.jensen Spørgsmål : opskrift med æg, magarine, mel, sukker, ananas, gulerøder, kokosmel. I opskriften indgår bl.a : æg, magarine, mel, sukker, ananas, gulerøder, kokosmel. Bemærkninger : har på et tidspunkt været i familie
journalen.nok for ca. 5 år siden
Svar til anne m.jensen : Hej Anne
Du skriver ikke hvilken opskrift du søger, så det er meget svært at komme med et bud på dette, men du nævner jo en del af ingredienserne, så det kan jo være du kan finde en lignende opskrift ved at bruge tøm køleskabet.
Tøm køleskabet her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-19 Spørgsmål fra : vibeke andersen Spørgsmål : tamarindo I opskriften indgår bl.a : Vi har købt tamarindo i Costa Rica. Det er en slags bælg, der er syltet eller lignende. Jeg har brugt det før - vistnok i en sammenkogt ret - opskrift fra Thailand? Men nu kan jeg ikke finde nogen opskrift. Kan nogen hjælpe? Bemærkninger :
Svar til vibeke andersen : Hej Vibeke
Jeg kender ikke tamarindo, men jeg tænker om ikke der er kommet et O for meget i navnet, jeg har søgt i tøm køleskabet på tamerind, og der kommer lidt forskellige opskrifter frem, hvis det er den samme ingrediens altså.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-19 Spørgsmål fra : Maria Olsen Spørgsmål : ostelagkage I opskriften indgår bl.a : Hej.. Findes der en ostelagkage hvor der ikke indgår æg??? Bemærkninger :
Svar til Maria Olsen : Hej Maria
Jeg har kigget på de 2 opskrifter som vi har her på kogebogen, og der er faktisk ingen af dem som indeholder æg, det skulle så lige være i kiksene, men hvis du skal undgå æg så ved du sikkert hvor du skaffe dem uden æg.
Se ostelagkageopskrfit her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-19 Spørgsmål fra : Aase Jensen Spørgsmål : Småkage der køres på kødmaskine I opskriften indgår bl.a : æggehvider, flormelis, tvebakker eller rasp, mandelessens Bemærkninger : dejen æltes og ikke piskes. køres igennem gammeldags kødmaskine ligesom vanillekranse
Svar til Aase Jensen : Hej Aase
Jeg kan ikke ud fra de oplysninger du er kommet med se hvad det er du søger?
Du skriver en del forskellige ingredienser, og det kan være at du kan finde det du søger ved at bruge funktionen tøm køleskabet.
Tøm køleskabet her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-18 Spørgsmål fra : inger rasmussen Spørgsmål : montere sauce I opskriften indgår bl.a : hvordan monterer man en sauce Bemærkninger : set i tv reklame
Svar til inger rasmussen : Hej Inger
At montere betyder tilsætning af smør eller fløde kort før servering.
Hilsen Lene
2007-02-17 Spørgsmål fra : helle Spørgsmål : batmankage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg ku godt tænke mig hvis nogen lå inde med en ide eller opskrift til en batman kage
Svar til helle : Hej Helle
Jeg har ikke kunnet finde frem til nogen desideret opskrift på batmandkage, men batman logoet er jo en flagermus, og måske du kan tegne det i hvid glasur på en chokoladekage?
Med venlig hilsen
Per
2007-02-17 Spørgsmål fra : siska Spørgsmål : bredboller I opskriften indgår bl.a : mel,evt. æg og fløde. Tilbehør til klar suppe Bemærkninger :
Svar til siska : Hej Siska
Jeg vil tro at det er bredeboller som du søger, så dem vil jeg sende en opskrift på her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-15 Spørgsmål fra : pjuske. Karin Andersson Spørgsmål : surdej I opskriften indgår bl.a : 2dl.kærnemælk, 1tsk. salt og 200g. rugmel Bemærkninger : Mit problem er, at surdejen mugner på 3-4 dagen. Jeg har forsøgt 3 gange alle med samme resultat. i opskriften står der at den skal stå tildækket med plastfilm i 5-6 dg.På køkkenbordet. Hvad gør jeg forkert, eller findes der en idiosikret opskrift. ps. helst ikke med gær
Mange venlige hilsner
Pjuske
Svar til pjuske. Karin Andersson : Hej Pjuske
Stil den i køleskabet og drys med et godt lag groft salt. min plejeda godt at kunne holde til næste gang der skulle bages rugbrød.
Med venlig hilsen
Bettina
2007-02-15 Spørgsmål fra : Bodil Fischer Spørgsmål : Nacthos I opskriften indgår bl.a : kyllingkød med varm ost i ovn.med nacthos
på restaurant kaldes det nacthos Bemærkninger :
Svar til Bodil Fischer : Hej Bodil
Jeg tror de kaldes for nachos, det er i hvert fald det som de fleste af vore opskrifter heder.
Se nachosopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-14 Spørgsmål fra : Helle Spørgsmål : Sammenkogt ret I opskriften indgår bl.a : oksekød i tynde stk. babymajs, bambusskud, pederfrugt, løg, karry, rødløg m.m. Bemærkninger : Sammenkogt ret vi har fået på kineserrestaurant. Sovsen/væden er nærmest bouillion med karry i.
Svar til Helle : Hej Helle
Det jeg tænker på er noget wokgryde, men jeg har ikke kunnet finde frem til den nøjagtige opskrift, så måske du ved at kigge i de øvrige kinesiske hovedretter selv kan komme frem til noget der ligner?
Se kinesiske hovedretter her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-13 Spørgsmål fra : else simonsen Spørgsmål : grøn aspargessuppe I opskriften indgår bl.a : grønne asparges
hvid chokolade Bemærkninger : spist 08.02.07
Wahlmanns Saloner i København
Svar til else simonsen : Hej Else
Det har ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på grøn aspargessuppe med hvis chokolade.
Beklager meget
Per
2007-02-13 Spørgsmål fra : Ingelise Andersen Spørgsmål : glaseret herregårdsskinke I opskriften indgår bl.a : skal glaseres med honning og pudersukker..... Bemærkninger :
Svar til Ingelise Andersen : Hej Ingelise
Jeg kender ikke lige heregårdsskinken, men jeg har fundet en opskrift frem på glaseret skinke som jeg vil mene du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-13 Spørgsmål fra : ulla møller larsen Spørgsmål : Kødtærte I opskriften indgår bl.a : oksekød, bacon,løg,hvidløg,timian,oregano,basilikum,reven ost,fløde,rasp,butterdej Bemærkninger : det er en tærte jeg har fundet her i kogebogen i december men kan ikke finde den mere. vil blive meget glad for at få den...
Svar til ulla møller larsen : Hej Ulla
Jeg har søgt lidt på ingredienser i funktionen tøm køleskabet og fundet denne tærte frem som jeg håber er den rigtige.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-13 Spørgsmål fra : Tina K Spørgsmål : Brik (Tunesisk ret) I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jer søger en opskrift på Brik, kaldes også Fatima´s finger: en tunesisk forret, det er en trekantet friturestegt, dem vi fik var med kartoffel, æg og tun.
dejen omkring har jeg, det er ligesom forårsruller.
Er der nogle der har denne opskrift?
Svar til Tina K : Hej Tina.
Noura har sendt denne besked.
Denne ret er meget kendt i de arabiske lande. Kaldes også for sambosa. Der laves mange forskellige slags. Bl. a. med kød, kylling osv. En meget god blanding er med løg, revet gulerødder og kartofler samt kyllingestykker. Alt hvad disse sambosa fyldes med skal være færdigstegt. Håber det kan hjælpe dig lidt.
Jeg har så fundet en opskrift på sambosa frem til dig som jeg håber er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-12 Spørgsmål fra : Irene Jensen Spørgsmål : Irsk stuning I opskriften indgår bl.a : Hvidkål,gullerødder, måske karfofler, kogeflæsk eller råget flæsk Bemærkninger : Det hele skal simre i mange timer,det er sådan jeg husker det
Svar til Irene Jensen : Hej Irene
Irsk stuvning vil jeg tro oprindeligt er lavet på lammekød, men andet kød kan også bruges, og så er der ellers mange variationer af denne ret, men kartoflerne er jo et must, og jo fastere kartofler du bruger, jo længere kan retten få lov til at koge, og jo mere mørt bliver kødet, den skal koge til kartoflerne er kogt lidt ud og har jævnet saucen.
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-11 Spørgsmål fra : Holger Hansen Spørgsmål : Carne de porco a alentejana I opskriften indgår bl.a : Svinekød i tern
Muslinger - (ikke blå, men ved ikke hvilke)
Bemærkninger : Har fundet opskriften på portugisisk på:
www.gastronomias.com/receitas/rec0368.htm , men kan desværre ikke portugisisk.
Svar til Holger Hansen : Hej Holger
Jeg har fået hjælp til at finde opskriften på engelsk, og den har jeg så oversat til dansk, som jeg har kommenteret på opskriften er der lidt mangler, men jeg håber du kan bruge den, og måske kommentere opskriften med den rigtige fremgangsmåde?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-10 Spørgsmål fra : gitte laurentiussen Spørgsmål : sukkerglaseret perleløg og stegetid på kalvekød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : 1. spørgsmål
når jeg skal stege kalvekød i ovn eller i gryde til eks 42 gæster vil jeg gerne have stegetiden både pr kg og den samlet stegetid for alt kødet.
2.
opskrift på glaseret perleløg
venlig hilsen Gitte Laurentiussen
Svar til gitte laurentiussen : Hej Gitte
Jeg har haft fat i kokken, og han vil ikke komme med en fast stegetid da han siger det er noget man mærker sig til, og du har heller ikke skrevet hvilket stykke kød og hvor meget kød du har beregnet ialt så det er lidt svært at komme med faste råd, men jeg vil sige at det sikreste resultat det får du jo ved at bruge stegetermometer.
Glaserede løg laver du ca som brunekartofler, sukker smeltet, smør tilsættes og når det er smeltet så tilsættes løgene, de skal ikke have helt så længe som brunekartofler.
Med venlig hilsen
Per
2007-02-10 Spørgsmål fra : henriette 4 Spørgsmål : orligdej I opskriften indgår bl.a : øl,mel,olie,æg,salt Bemærkninger : dej til bla. indbagte rejer i friture. indgrienserne har jeg men mangler hvor meget af hvert der skal i af tingene.
Svar til henriette 4 : Hej Henriette
Tror det er orlydej du søger og jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-09 Spørgsmål fra : Lene Spørgsmål : Hjælp I opskriften indgår bl.a : Jeg har taget alt for mange rejer op,de er optøede og har været i lage. Kan de genfryses?????????
Venlig hilsen lene Bemærkninger :
Svar til Lene : Hej Lene
Nej, rejer og alt andet der har været frosset bør aldrig genfryses!
Skaldyr som for eks. rejer bliver seje og får en dårlig smag. Så er der også bakterierisikoen som er væsentlig.
Med venlig hilsen
Carsten
2007-02-07 Spørgsmål fra : Elsebeth Juulstrup Spørgsmål : Strandtorn marmelade/gele/syltetøj I opskriften indgår bl.a : Strandtorn - æbler - sukker Bemærkninger :
Svar til Elsebeth Juulstrup : Hej Elsebeth
Jeg har ikke kunnet finde frem til de ønskede opskrifter med strandtorn, og jeg kender faktisk ikke planten så jeg kan ikke engang råde dig med hvilke andre opskrifter du kan bruge som udgangspunkt.
Men måske du selv kan finde frem til en opskrift som du kan bruge under vore sylteopskrifter?
Se sylteopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-06 Spørgsmål fra : Margit Scharff Gyldenlykke Spørgsmål : Kyllingetærte som på Chr. d, IV´s tid I opskriften indgår bl.a : Som nævnt kylling samt ingredienser som til alm. tærter, dog laves den alligevel på en helt speciel måde. Bemærkninger : Så den i et blad "Alt om mad" ca. 1980. Opskriften er desværre forsvundet. Jeg skal bruge den til en barnedåb
Svar til Margit Scharff Gyldenlykke : Hej Margit
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kyllingetærte.
Beklager meget
Per
2007-02-06 Spørgsmål fra : Ellen Spørgsmål : Beregning af sauce I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hvor meget sovs skal man beregne til 14 prs , til en flæskesteg
Svar til Ellen : Hej Ellen
Der beregnes 1/2 - 1 dl. sauce pr. person.
Med venlig hilsen
Per
2007-02-06 Spørgsmål fra : Karen Roersen Nielsen Spørgsmål : Chokoladekage af bl.a. flødeost natural I opskriften indgår bl.a : Chokoladekage som vist nok bages i springform og hvor en del af ingredienserne i dejen er flødeost natural Bemærkninger :
Svar til Karen Roersen Nielsen : Hej Karen
Jeg har fundet frem til denne opskrift, som netop tilsættes flødeost til dejen, håber det er den rigtige.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-06 Spørgsmål fra : Ulla Larsen Spørgsmål : Gl. dags oksesteg 4.kg. stegt iovn I opskriften indgår bl.a : 4 kg .oksesteg Bemærkninger :
Svar til Ulla Larsen : Hej Ulla
Med gammeldags oksesteg der får du det bedste resultat ved grydestegning, skal den ovnsteges skal der godt med vand i bradepanden så den ikke bliver tør, men jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om, husk at gammeldags oksesteg skal være meget mør, så den kan få lov til at stege til den næsten falder fra hinanden.
Se gammeldags oksesteg her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-06 Spørgsmål fra : Henrik Poulsen Spørgsmål : currywurst I opskriften indgår bl.a : Den tyske udgave af curry wurst Bemærkninger : Savner at kunne lave curry wurst som man får den i Hamborg og Berlin. Kanon hjemmeside i har her, henter ofte opskrifter
Svar til Henrik Poulsen : Hej Henrik
Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på currywurst.
Beklager meget
Per
2007-02-04 Spørgsmål fra : svend Spørgsmål : heflako I opskriften indgår bl.a : en græsk eller tyrkisk ret sammenkogt ret af lam eller okse Bemærkninger :
Svar til svend : Hej Svend
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på heflako.
Beklager meget
Per
2007-02-04 Spørgsmål fra : Ulla Spørgsmål : banansuppe I opskriften indgår bl.a : bananer, ellers ved jeg ikke Bemærkninger :
Svar til Ulla : Hej Ulla
Det var hvad jeg kunne finde og det var noget af en sjov opgave.
Se opskriften her
God appetit
VH. Lene
2007-02-04 Spørgsmål fra : Gitte Rosendahl Hansen Spørgsmål : baggels I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : mangler en opskrift på baggels da familien bruger dem til madpakke
Svar til Gitte Rosendahl Hansen : Hej Gitte
Jeg mener at bagels staves med et G, vi har i hvert fald et par opskrifter her på kogebogen som du måske kan bruge.
Se bagelsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-03 Spørgsmål fra : Ejvind Røge Spørgsmål : Sandwich lagkage I opskriften indgår bl.a : Fisk, sandvich brød, div. grønt Bemærkninger : En frokostret som en lagkage med fyld af rødspættefiletter, dressing og dv. grønt, tomat, salat m.v..
Svar til Ejvind Røge : Hej Ejvind
Jeg har fundet en opskrift på sandwichlagkage frem til dig, som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-02 Spørgsmål fra : roald jeppesen Spørgsmål : st.petersfiskefileter I opskriften indgår bl.a : st.petersfiskefileter Bemærkninger : navn på engelsk john dory
Svar til roald jeppesen : Hej Roland
Sankt Peters fisken...hmmmm.
Det er som jeg lige husker det en såkaldt religiøs fisk. Den har et mærke på siden som menes at stamme fra Sankt Peter der tog om fisken, og trak en guldmønt ud af dens mund, og dermed navnet.
Den bliver også anbefalet som anerkendt Kosher mad, i jødiske sammenhænge.
Der findes lidt om fisken hér:
Dens kød skulle være meget velsmagende - og det skulle vist være lidt sødligt.
Men jeg må ærligt indrømme - jeg har aldrig smagt den. Og heller ikke set den hos mine fiskehandlere!
Se et par opskrifter med fisken her
Med venlig hilsen
Jørgen
2007-02-02 Spørgsmål fra : Susan Dalskov Spørgsmål : Honning marinderede rodfrugter I opskriften indgår bl.a : rodfrugter eks.: gulerødder, parstinak, rodselleri
Marinade af honninig og citron og hvad mere? Bemærkninger : Opskrift på ovnbagte rodfrugter med honningmarinade i stedet for olie marinade søges.
Svar til Susan Dalskov : Hej Susan
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-02 Spørgsmål fra : Kristina Spørgsmål : leverpostej uden Hvede, Æg og Mælk I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har en datter på 2 år der i en periode på 3 mdr. skal undgå alt hvad der hedder: Hvede, Æg og Mælk!
Nu søger jeg så desperat efter en opskrift på leverpostej uden hvede, æg og mælk! Findes der sådan en?
Svar til Kristina : Hej Kristina
Jeg har været inde og kigge under vor kategori med fødevareallergi, og har valgt den med æg og mælkeallergi, her har jeg fundet en opskrift på leverpostej uden mælk og æg, men der bruges mel i opskriften, men denne mel vil jeg tro at du vil kunne bruge andre typer mel end hvedemel, maizena, kartoffelmel, rismel eller sojamel.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-02-01 Spørgsmål fra : Charlotte Nielsen Spørgsmål : capacciodressingen I opskriften indgår bl.a : Dressingen til capaccio. Lavet af olivenolie men hvad er resten af ingrediensserne. Capaccio er råmarineret kalvekød med ruccosalat og pinjekerner. Bemærkninger :
Svar til Charlotte Nielsen : Hej Charlotte
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
|