Spørgsmål efter opskrift

2006-02-28
Spørgsmål fra   :  Sabrina
Spørgsmål   :  Butter Chicken
I opskriften indgår bl.a   :  Kyllinge stykker uden ben, i en dejlig rød tomat pore agtig sovs.
Bemærkninger   :  
Smagt hos Indien palace,.. Alt for lækkert håber i kan hjælpe med at finde opskriften...

Svar til Sabrina   :  
Hej Sabrina

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg mener passer på din beskrivelse.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-28
Spørgsmål fra   :  Josefine
Spørgsmål   :  kæmpe lagkage (ca 80 personer)
I opskriften indgår bl.a   :  hjemmelavet bunde (evt lavet i bradepande) kagecreme - frugt/bær som fyld -flødeskum - glasur
Bemærkninger   :  
Jeg søger blandingsforholdene til bundene? og evt blandingsforhold til fyldet??

Svar til Josefine   :  
Hej Josefine

Jeg har ikke et konkret bud på en lagkage men jeg syntes du skulle kigge i vore opskrifter på lagkager.

Se lagkageopskrifter her

Se opskrifter på bunde her

Se opskrifter på creme her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-26
Spørgsmål fra   :  Jane Vig Larsen
Spørgsmål   :  Gul tyk pasta
I opskriften indgår bl.a   :  Gul tyk pasta formentlig lavet af guleærter eller kikærter med hvidløg og andre ting !
Bemærkninger   :  


Svar til Jane Vig Larsen   :  
Hej Jane

Jeg har ikke noget bud på den ønskede opskrift på Gul tyk pasta.

Beklager meget
Per




2006-02-24
Spørgsmål fra   :  katja kristjansen
Spørgsmål   :  clarifoutis
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
en form for chokolade dessert der bliver serveret lun og med is til (har fået at vide at der skulle indgå pandekage/æbleskive dej i

Svar til katja kristjansen   :  
Hej Katja

Der er en opskrift som heder Clafoutis som navnemæssig kunne lyde som den du søger, men selve opskriften ligner ikke rigtig, det er desværre det eneste jeg lige kan komme på.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-23
Spørgsmål fra   :  dorthe
Spørgsmål   :  pølsehorn
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
skal være fryseegnet

Svar til dorthe   :  
Hej Dorthe

Der er mange forskellige opskrifter på pølsehorn i kogebogen som jeg vil sende til dig her, jeg ved dog ikke om de er fryseegnet, men det vil jeg da mene de er, ellers prøv at starte med med en enkelt portion og så fryse et par stykker ned.

Se pølsehornsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-23
Spørgsmål fra   :  Karin Toft Carlsen
Spørgsmål   :  Indbagt kullingelever i Formbrød
I opskriften indgår bl.a   :  Kyllingelever eller Hjerter med røræg eller lignende som bages ind i et formbrød. Retten kan skæres i skiver, så den skal være ret fast.
Bemærkninger   :  


Svar til Karin Toft Carlsen   :  
Hej Karin

Det har ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på Indbagt kyllingelever i Formbrød.

Beklager meget
Per




2006-02-23
Spørgsmål fra   :  mette
Spørgsmål   :  bøflet
I opskriften indgår bl.a   :  Tak for opskriften, men det er ikke den.Den jeg søger er meget tynde skive oksekød som blive lagt oven på hinanden og med ristet løg til.håber den findes så jeg kan lave den rigtig hilsen mette
Bemærkninger   :  


Svar til mette   :  
Hej Mette

Opskriften på bøflet er ikke en opskrift som jeg kender eller har kunnet finde noget omkring, så jeg kan desværre ikke hjælpe.

Beklager meget
Per




2006-02-22
Spørgsmål fra   :  Ulla Hansen
Spørgsmål   :  landskinke
I opskriften indgår bl.a   :  hvordan tilberes en landskinke
Bemærkninger   :  


Svar til Ulla Hansen   :  
Hej Ulla

Et bud på tilberedning af landskinken kunne være at stege den i ovn.

Se opskriften her

Med venlig hilsen Per




2006-02-22
Spørgsmål fra   :  Anne-Marie
Spørgsmål   :  sole new dalhi
I opskriften indgår bl.a   :  rødtunge eller søtunge i rigtig stærk karrysause med hummerhaler og rejer Har fået det i Frankrig i en pandekage, smager virkelig dejligt
Bemærkninger   :  


Svar til Anne-Marie   :  
Hej Anne-Marie

Jeg har ikke kunnet finde den ønskede opskrift på sole new delhi som du har efterspurgt, er blevet fortalt at det sikkert er restaurantens egen opskrift, så jeg kan desværre ikke hjælpe.

Beklager meget
Per




2006-02-22
Spørgsmål fra   :  majbrit bjerg
Spørgsmål   :  koreansk chilipasta
I opskriften indgår bl.a   :  Chilipasta
Bemærkninger   :  
chilipasta, der bruges på flere koreanske restauranter. På restauranterne jeg har spurgt, siger de at de selv laver det, men jeg ved ikke om man evt. kan købe det færdigt

Svar til majbrit bjerg   :  
Hej Majbrit

Det er nok ikke helt den samme opskrift som de bruger på resturanterne, men jeg har et par forskellige opskrifter på chilipasta her som du muligvis kan bruge?

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-21
Spørgsmål fra   :  Jens
Spørgsmål   :  Maniokbrød
I opskriften indgår bl.a   :  Maniok
Bemærkninger   :  
Maniok er en rodfrugt der vokser i diverse tropiske lande. Den er giftig, men kan bruges til at lave brød o.lign med. Den skal så vidt jeg ved knuses og tørres, men jeg ved ikke hvordan. Hvis i kan finde ud af det for mig, ville det være rigtig godt.! Mvh Jens

Svar til Jens   :  
Hej Jens

Det har ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på maniokbrød som du har efterspurgt.

Maniok kaldes også tapioca eller kassava, men heller ikke under disse navne har det været muligt at finde en opskrift.

Beklager meget
Per




2006-02-21
Spørgsmål fra   :  Bente Hansen
Spørgsmål   :  rullepolse
I opskriften indgår bl.a   :  lamme
Bemærkninger   :  


Svar til Bente Hansen   :  
Hej Bente

Jeg har fundet 2 opskrifter på lammerullepølse frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se lammerullepølseopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-21
Spørgsmål fra   :  Hanne Hertz
Spørgsmål   :  bradepandekage med perlesukker
I opskriften indgår bl.a   :  bradepandekage,lys dej, meget flad med perlesukker på. Den var sprød i det og smuldrede let.
Bemærkninger   :  
Den er højst sandsynlig fra lokalavisen Bagsværd Bladet engang i 60'erne.

Svar til Hanne Hertz   :  
Hej Hanne

Du søger en bradepandekage med perlesukker, er det ikke en opskrift som jeg kender til, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.

Beklager meget
Per




2006-02-19
Spørgsmål fra   :  lisbeth Mikkelsen
Spørgsmål   :  laksefarserede isingfilletter
I opskriften indgår bl.a   :  Laks og fiskefiletter
Bemærkninger   :  


Svar til lisbeth Mikkelsen   :  
Hej Lisbeth

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-19
Spørgsmål fra   :  susanne
Spørgsmål   :  muflon
I opskriften indgår bl.a   :  muflon : ryg, 2 køller og hals
Bemærkninger   :  
har fået noget muflon kød men ved ikke helt hvordan jeg tilbereder det

Svar til susanne   :  
Hej Susanne

Muflon er jo en slags får, så jeg vil mene at du kan bruge opskrifterne til lam.

Se lammeopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-19
Spørgsmål fra   :  Randi
Spørgsmål   :  Opskrifter med kyllingefilet
I opskriften indgår bl.a   :  3 kg kyllingefilet
Bemærkninger   :  
Jeg søger en nem og spændene opskrift hvor kyllinge filet er hovedingrediensen. (da jeg har 3 kg i fryseren) Retten skal ikke tage mere en 1 time, da den skal laves på en skiferie. skal kunne mætte godt, efter en lang dag ude. Og gerne krydret, og skal kunne laves i stor mængde, da der skal laves til 13 voksne.

Svar til Randi   :  
Hej Randi

Vi har en kategori med kyllingefilet som jeg syntes du skal kigge på, jeg kan jo godt vælge en enkelt opskrift ud, men det er jo ikke sikkert vi har samme smag, så derfor syntes jeg selv du skal kigge i opskrifterne.

Se kyllingefiletopskrfiter her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-19
Spørgsmål fra   :  eml
Spørgsmål   :  Rugfler
I opskriften indgår bl.a   :  Rugmel
Bemærkninger   :  
Jeg søger en opskrift på de rugfler som man kan købe fra hatting. Eller noget som smager lidt der hen af

Svar til eml   :  
Hej Eml

Jeg kender ikke Hattings rugfler, men er det ikke blot en rugbrødsbolle? jeg vil i hvert fald sende dig nogle opskrifter på rugboller som jeg håber du kan bruge.

Se rugbolleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-19
Spørgsmål fra   :  Marianne Kongsgaard Jensen
Spørgsmål   :  majsspuppe med kylling
I opskriften indgår bl.a   :  suppen er en tyk/legeret suppe kogt på majs, med kylling...
Bemærkninger   :  
Serveres på kinsisk restaurant i Ålborg under navnet "majssuppe"

Svar til Marianne Kongsgaard Jensen   :  
Hej Marianne

Jeg har fundet en opskrift frem her som godt nok ikke er med kylling, men jeg håber du kan bruge opskriften alligevel.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-19
Spørgsmål fra   :  Marianne Kongsgaard Jensen
Spørgsmål   :  Stærk kinesisk suppe
I opskriften indgår bl.a   :  oksefars eller anden type fars, strimlet bambusskud, æg, noget der ligner rød peber, stærk. og så sikkert en masse andet, jeg ikke lige kan huske ;o)
Bemærkninger   :  
det er en suppe man får serveret på en kinesisk restaurant i Holbæk, de kalder den bare stærk kinesisk suppe...

Svar til Marianne Kongsgaard Jensen   :  
Hej Marianne

Jeg har fundet en opskrift frem på sur stærk suppe som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-19
Spørgsmål fra   :  yrsa skov pedersen
Spørgsmål   :  smedekonens kage
I opskriften indgår bl.a   :  oven på kagen er der kokos kaffe smør kokos evt. brun farin
Bemærkninger   :  


Svar til yrsa skov pedersen   :  
Hej Yrsa

Jeg tænkte først på drømmekage, men det kunne også være den kage som heder "Den du ved nok" så jeg vil sende dig opskrifter på dem begge.

Se opskrift på den du ved nok her

Se drømmekageopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-19
Spørgsmål fra   :  solveig nielsen
Spørgsmål   :  brødbuddig
I opskriften indgår bl.a   :  gammel vienerbrød frandsbrød æg m.m
Bemærkninger   :  
jeg har været i hus ved en bager i sønderjylland jylland hvor vi fik den til dessert med saftsause den blev lavet i en buttel

Svar til solveig nielsen   :  
Hej Solveig

Der er 4 forskellige opskrifter på brødbudding i kogebogen som jeg vil sende til dig, så har du mulighed for at vælde den du syntes bedst om.

Se brødbuddingopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-17
Spørgsmål fra   :  Anab
Spørgsmål   :  Dressing
I opskriften indgår bl.a   :  Hvidtlog. og agurker
Bemærkninger   :  
Jeg leder efter dressing, man bruger til sharwarma, og slater

Svar til Anab   :  
Hej Anab

Jeg har fundet en opskrift på shawama frem til dig, der er en opskrift på dressingen i denne opskrift som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-17
Spørgsmål fra   :  Conni
Spørgsmål   :  Hyldeblomstdressing.
I opskriften indgår bl.a   :  Det er en sød og frisk dressing fik den til en salat hvor der bla. var appelsin. Fik også vilderis med hvidløg . Så det må være noget der passer der til. Ved det er en kogekone oppe fra fredriskhavn som måske har en opskrift.
Bemærkninger   :  


Svar til Conni   :  
Hej Conni

Det er desværre ikke lykkedes at skaffe den ønskede opskrift på Hyldeblomstdressing.

Beklager meget
Per




2006-02-17
Spørgsmål fra   :  Manja Falkebo
Spørgsmål   :  paella
I opskriften indgår bl.a   :  rejer, kylling, muslinger,ris
Bemærkninger   :  


Svar til Manja Falkebo   :  
Hej Manja

Vi har en del forskellige opskrifter på paella, så jeg vil sende dig linket til dem alle, på den måde kan du selv vælde den eller dem du syntes bedst om.

Se paellaopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-17
Spørgsmål fra   :  lene
Spørgsmål   :  vandbaksler
I opskriften indgår bl.a   :  jeg kan ikke finde opskriften... og jeg ved ikke om det er staves rigtig
Bemærkninger   :  
det er nogle små kager man bager og kommer crem i ...

Svar til lene   :  
Hej Lene

Det er vist stavet forkert, men det er ok.

Der er flere som her skrevet til dit spørgsmål, men vi har faktisk en lille kategori med bandbakkelser som jeg vil sende dig her.

Se vandbakkelseopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-16
Spørgsmål fra   :  poul meier
Spørgsmål   :  bakskut
I opskriften indgår bl.a   :  fladfisk røget "bakskut"
Bemærkninger   :  
spise fra fanø esbjerg

Svar til poul meier   :  
Hej Poul

En 'bakskuld' er oprindeligt en ising, der er vindtørret, saltet og (måske) røget. Bakskuld er en vestjysk spise, (kendes også i nordsjælland) og som du skriver optræder den også på Fanø, Esbjerg kanten.

Fisken findes idag let saltet, vindtørret og let røget, og kan stadig købes enkelte steder, bl.a. kan købes hos Fiskehuset i Thy.

Besøg fiskehuset i Thy her.

Fisken tilberedes på panden med smør eller olie, og med kogte eller stuvede kartofler.


Se opskrifter med bakskuld her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-16
Spørgsmål fra   :  lars larsen
Spørgsmål   :  kirsebærrand
I opskriften indgår bl.a   :  Kirsebær husblas kirsebærsaft
Bemærkninger   :  


Svar til lars larsen   :  
Hej Lars

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her, som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-16
Spørgsmål fra   :  ella damgaard rasmussen
Spørgsmål   :  fasterlavnsboller med citroncreme
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
man kunne få den i super brugsen i uge 5 eller 6

Svar til ella damgaard rasmussen   :  
Hej Ella

Det lykkedes desværre ikke at skaffe den ønskede opskrift på fastelavnsboller med citroncreme og slet ikke inden fastelavn så det er nok lidt uinteresant lige nu, men hvis du går ind på vore opskrifter med fastelavnsboller og bruger en af opskrifterne med kogt creme, og i stedet for vanille bruger citronsaft så vil jeg tror det er tæt på det ønskede.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-15
Spørgsmål fra   :  anette mosbæk
Spørgsmål   :  hong kong pande
I opskriften indgår bl.a   :  det jeg ved er: kalkun kød, grøntsager som koges sammen og fløde tisættes som sovs. retten serveres med ris eller den danske version med kartoffelmos til.
Bemærkninger   :  


Svar til anette mosbæk   :  
Hej Anette

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på hong kong pande.

Beklager meget
Per




2006-02-15
Spørgsmål fra   :  birthe rose jensen
Spørgsmål   :  beuf a la bourguignonne
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød
Bemærkninger   :  


Svar til birthe rose jensen   :  
Hej Birthe

Jeg har valgt denne opskrift ud som jeg håbe,r er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-15
Spørgsmål fra   :  Marianne Christensen
Spørgsmål   :  Morfas kage tror jeg nok den hedder
I opskriften indgår bl.a   :  bradepande kage der kommes æggehvide oven på, når kagen har bagt et stykke tid skal æggehviden oven på også skal den ind i ovnen igen og bages i ca 5 min , æggehviden skal piskes så den bliver stiv , håber i kan hjælpe mig .Venlig hilsen Marianne Christensen
Bemærkninger   :  


Svar til Marianne Christensen   :  
Hej Marianne

Vi har fået beskeder fra flere brugere som mener at det lyder som bedstefar med skæg, og jeg må give dem ret så her kommer netop denne opskrift.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-14
Spørgsmål fra   :  ....hey....
Spørgsmål   :  flad brød med noget dressing og noget andet tomat, forårsløg olie
I opskriften indgår bl.a   :  tomat, forårsløg
Bemærkninger   :  
jeg var i tyrkiet i sommer, og når man bestilte en ret fik man til at starte med, flad brød med noget dressing og noget andet tomat, forårsløg olie.. men jeg kan ikk huske hvad både dressingen og det andet indeholder.. jeg håber i kan hjælpe mig, for det smager rigtig godt

Svar til ....hey....   :  
Hejsa

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede tyrkiske opskrift.

Beklager meget
Per




2006-02-14
Spørgsmål fra   :  aase sørensen
Spørgsmål   :  kylling på dåse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til aase sørensen   :  
Hej Aase

Jeg har fundet opskriften frem som jeg mener er den som du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-13
Spørgsmål fra   :  Louise
Spørgsmål   :  Fastelavnsboller
I opskriften indgår bl.a   :  35 gr gær, 3 æg til fyld. smeltet chokolade ovenpå. til 9 fastelavnsboller
Bemærkninger   :  
Jeg har brugt opskriften for ca 2 uger siden, og nu kan jeg ikke finde den igen. Ovenstående oplysninger er de jeg umiddelbart kan huske. Den var nogenlunde simpel og smage nemlig godt.

Svar til Louise   :  
Hej Louise

Der er 3 opskrifter som passer på din beskrivelse, de to er godt nok meget ens, men prøv og se om det ikke skulle være en af dem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-13
Spørgsmål fra   :  nanna
Spørgsmål   :  tartelet med porre og varmrøget laks
I opskriften indgår bl.a   :  stuvet porre laks
Bemærkninger   :  


Svar til nanna   :  
Hej Nanna

Jeg har ikke den eksakte opskrift i databasen, så jeg vil foreslå at du kigger på de øvrige opskrifter på tarteletter, specielt en af de øverste som er med røget laks.

Se tarteletopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-13
Spørgsmål fra   :  Karlien Bouman
Spørgsmål   :  koteletsteg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvordan behandler man en koteletsteg i ovnen (1½ kg)

Svar til Karlien Bouman   :  
Hej Karlien

Regner med at med koteletsteg menes kam u/svær.

Der er faktisk en hel del måder at tilberede den på. Den mest simple og almindelige er at krydre kammen med salt og peber, lægge den i et ildfast fad og sætte den i en kold ovn. Ovnen sættes på 180 grader i omkring en time. Hæld lidt væde ved undervejs. Hviletiden i staniol gerne 20 min.

Ellers er der mulighed for at lave den i en gryde også. Her brunes den i fedtstof først på alle side og krydres med salt og peber og vand tilsættes. Den skal simre ved svag varme i 45min - time og hvile 20 min. Jeg vil anbefale at man letsalter den inden man bruger en af den ovennævnte metoder, det giver simpelthen den bedste smag. Du kan også marinere kammen. Det kan du bla gøre ved at tage en masse krydderurter, salt og peber, olivenolie (blandes i en morter) og så marinere kammen i en pose eller fad (mindst et døgn og vendes en gang imellem) og så derefter stege den i oven, eller i kuglegrillen til sommer.

Du får lige et link til opskrifter med svinekam uden svær og spæk.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Christian




2006-02-13
Spørgsmål fra   :  Bente Hansen
Spørgsmål   :  sylte gronne tomater
I opskriften indgår bl.a   :  eddike tomater, sukker
Bemærkninger   :  


Svar til Bente Hansen   :  
Hej Bente

Vi har flere opskrifter på syltede grønne tomater så jeg vil sende dig linket til dem alle her, på den måde får du mulighed for at vælge den du syntes bedst om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-12
Spørgsmål fra   :  Niels otto Munch
Spørgsmål   :  krondyrekølle og krondyreryg
I opskriften indgår bl.a   :  krondyrekølle og krondyreryg . Hvordan tilberedes det .
Bemærkninger   :  


Svar til Niels otto Munch   :  
Hej Niels Otto

Jeg vil sende dig linket til vore vildtopskrifter, her kan du så vælge blandt dådyr og kronhjort som begge høre under krondyr, opskrifterne her er opdelt efter art og udskæring så jeg vil bestemt mene at du kan finde en opskrift som du syntes om.

Se krondyropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-12
Spørgsmål fra   :  Enid Borup
Spørgsmål   :  Sauce Verdi
I opskriften indgår bl.a   :  Fennikel grøn smagte meget af fennikel let cremet
Bemærkninger   :  
Blev serveret til kammusling på restaurent Marie louise i Odense den 11-2-2006 tak for din gode service.

Svar til Enid Borup   :  
Hej Enid

Jeg har fået kreeret denne opskrift her som jeg håber du vil syntes om, der er ikke fennikel i denne opskrift, men du kan evt bruge toppen af fennikel.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-12
Spørgsmål fra   :  susan
Spørgsmål   :  elgsuppe
I opskriften indgår bl.a   :  elgben
Bemærkninger   :  
har en del ben fra elg i fryseren og jeg ved man kan bruge dem til suppe, men hvordan og hvilke andre ingridienser ????

Svar til susan   :  
Hej Susan

jeg har fundet et par opskrifter frem til dig som jeg håber du kan bruge som inspiration.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-11
Spørgsmål fra   :  Vibeke Andersen
Spørgsmål   :  kartoffel / porre suppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg ved kun at der er kartoffel og porre i og at den skal blendes. Der er selvfølgelig flere grøntsager i, men jeg ved ikke hvad.

Svar til Vibeke Andersen   :  
Hej Vibeke

Vi har flere opskrifter på kartoffel-porrer-suppe, så jeg vil sende dig linket til dem alle, på den måde får du mulighed for at vælde den du syntes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-10
Spørgsmål fra   :  Susanne Kristensen
Spørgsmål   :  Osmanisk pande/kebab/gryde
I opskriften indgår bl.a   :  Har fået retten serveret mange gange i Tyrkiet.Det er en gryderet,der kan varieres med forskelligt kød både lam,kylling og oksekød. Bliver serveret i varme ler skåle eller fade,mange gange med ild under. Indeholder hvidløg,peberfrugt,auberginer,kartofler,tomater og krydderier.Har ledt mange gange efter opskrift,men har til nu ikke kunne finde retten nogen steder.Blir tit serveret med pommes frites eller ris ved siden af.
Bemærkninger   :  
Håber meget på i kan hjælpe med at finde denne dejlige og smagsfulde ret. På forhånd tak for hjælpen.

Svar til Susanne Kristensen   :  
Hej Susanne

Jeg har også selv ledt længe efter denne opskrift, og er flere gange blevet spurgt efter den, desværre er det ikke lykkedes at finde opskriften endnu.

Beklager meget
Per




2006-02-10
Spørgsmål fra   :  Astridur Elin Jonsdottir
Spørgsmål   :  Vodkapasta
I opskriften indgår bl.a   :  Pasta med vodkasauce. I vodkasaucen finns också chili.
Bemærkninger   :  


Svar til Astridur Elin Jonsdottir   :  
Hej Astridur

Jeg har fundet en opskrift frem her hvor vodkasauce indgår, håber den vil smage dig.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-10
Spørgsmål fra   :  BENTE PEDERSEN
Spørgsmål   :  RUBENSTEIN LAGKAGE
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til BENTE PEDERSEN   :  
Hej Bente

Hermed en opskrift på rubinsteinerlagkage.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-09
Spørgsmål fra   :  Jan Abel
Spørgsmål   :  løjrom
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg mangler en opskrift på sour-cream der kan anvendes til at servere en liile anretning af løjrom, rødløg og toast
Bemærkninger   :  


Svar til Jan Abel   :  
Hej Jan

Jeg har fået kreeret en lille opskrift til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-09
Spørgsmål fra   :  B.Larsen
Spørgsmål   :  Genfrysning af kød
I opskriften indgår bl.a   :  Må man tage en steg op af fryseren og hakke det til fars. Må man så godt lægge det hakket fars tilbage i fryseren mens det er rå / skal man tilberede det først.
Bemærkninger   :  


Svar til B.Larsen   :  
Hej B.Larsen

Der frarådes jo mod genfrysning af kød så jeg ville mene at du skal tilberede det hvis du vil fryse det igen.

Med venlig hilsen
Per




2006-02-09
Spørgsmål fra   :  jørgen pedersen
Spørgsmål   :  kødfarve
I opskriften indgår bl.a   :  når jeg spørger efter kødfarve i opskriften, står der hvordan det laves, men ikke hvor jeg kan købe farvepulveret. Så hvi du kan fortælle mig ville jeg være glad,jeg skal bruge det til min hjemmelavede spegepølse.
Bemærkninger   :  


Svar til jørgen pedersen   :  
Hej Jørgen

Jeg vil mene du kan købe lidt ved din lokale slagter, i hvert fald hvis han ryger selv, men ellers vil jeg da mene at du sagtens kan udelade farven, pølsen bliver måske enda sundere af det ;)

Med venlig hilsen
Per




2006-02-09
Spørgsmål fra   :  Ruth Leth
Spørgsmål   :  rå frosne tigerrejer
I opskriften indgår bl.a   :  rå frosne tigerrejer. skal de først koges?
Bemærkninger   :  


Svar til Ruth Leth   :  
Hej Ruth

Jeg vil tro der kan være opskrifter hvor der skal bruges rå tigerrejer, men i de fleste opskrifter skal rejerne forkoges og pilles.

Se kogning af tigerrejer her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-09
Spørgsmål fra   :  ERIK JENSEN
Spørgsmål   :  7 dags kur
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
den varede ca 7 dage mener jeg har set den i bogen

Svar til ERIK JENSEN   :  
Hej Erik

Kært barn har mange navne, og det gælder også denne opskrift/kur, jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-09
Spørgsmål fra   :  Birgitte Brixner
Spørgsmål   :  Pomerans syltetøj
I opskriften indgår bl.a   :  Pomerans syltetøj med appelsiner
Bemærkninger   :  
Pomerans og appelsiner snittes og man skal tilsætte vand, koge og tilsættes sukker. Det foregår over et par dage. Kernerne skal koges med i et klæde. Opskriften har jeg desværre lånt ud og ikke fået tilbage.

Svar til Birgitte Brixner   :  
Hej Birgitte

Jeg har fundet et par opskrifter frem her som jeg håber du kan bruge, de passer ikke helt med din beskrivelse, men det er det tætteste jeg kunne komme på så jeg håber det går.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-08
Spørgsmål fra   :  Elsebeth Winther Pedersen
Spørgsmål   :  Marcipan Makronbund
I opskriften indgår bl.a   :  Marcipan
Bemærkninger   :  
Den skal bruges i rubensteinerkagen.

Svar til Elsebeth Winther Pedersen   :  
Hej Elsebeth

Jeg vil sende dig en opskrift på rubinsteinerkage hvor der også er opskrift på bunden.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-07
Spørgsmål fra   :  peter olsen
Spørgsmål   :  gulerods tzaziki
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
måske laver man det ligesom alm. tzaziki? bare m gulerødder istedet for agurker?

Svar til peter olsen   :  
Hej Peter

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

med venlig hilsen
Per




2006-02-07
Spørgsmål fra   :  mette
Spørgsmål   :  bøflet
I opskriften indgår bl.a   :  okse kød i skiver
Bemærkninger   :  
der blev serveret ristet løg til

Svar til mette   :  
Hej Mette

Det lyder jo nærmest som en engelsk bøf, prøv lige at kig på opskriften her og se om det ikke skulle være den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-06
Spørgsmål fra   :  else
Spørgsmål   :  rødkålssalat
I opskriften indgår bl.a   :  appelsiner valdnøder solbærsylttetøj
Bemærkninger   :  


Svar til else   :  
Hej Else

Vi har en del opskrifter på rødkålssalat i kogebogen som jeg vil sende dig linket til her, så har du mulighed for at vælge den du syntes bedst om.

Se rødkålssalatopskrift her

med venlig hilsen
Per




2006-02-06
Spørgsmål fra   :  ellinor sørensen
Spørgsmål   :  cognacmarineret oksefilet 7 mørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  oksefilet eller oksemørbrad marineret i cognac
Bemærkninger   :  


Svar til ellinor sørensen   :  
Hej Ellinor

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-06
Spørgsmål fra   :  Inge Physant
Spørgsmål   :  Kreplinger
I opskriften indgår bl.a   :  Kreplinger er en slags fastelavnsboller med svedsker. Dejen tror jeg rulles ud - afstikkes måske med glas - en svedske lægges i midten og dejen bøjes ind over svedsken og danner en måne som lukkes i kanten med en gaffel. Kreplingen bages i friture som en klejne. Jeg tror opskriften stammer fra sønderjylland. m.v.h. Inge Physant
Bemærkninger   :  


Svar til Inge Physant   :  
Hej Inge

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på Kreplinger.

Beklager meget
Per




2006-02-06
Spørgsmål fra   :  Christine
Spørgsmål   :  guocamole dip
I opskriften indgår bl.a   :  advocado,chilli og lime, det skulle vaere det hele !!
Bemærkninger   :  


Svar til Christine   :  
Hej Christine

Jeg har plukket en opskrift ud til dig her som jeg så håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Ønsker du at se flere opskrifter på denne ret så kan du prøve at søge på navnet mole.

Med venlig hilsen
Per




2006-02-05
Spørgsmål fra   :  Gitte Petersen
Spørgsmål   :  Orangemarinerede Jordbær
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det er noge der skal serveres til kanel-is

Svar til Gitte Petersen   :  
Hej Gitte

jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-05
Spørgsmål fra   :  lene lau
Spørgsmål   :  fisk på græsk
I opskriften indgår bl.a   :  rødspættefileter, hvidvin, persille, hvidløg, tomater, brødkrumme.... Det skal i ovnen
Bemærkninger   :  
Jeg har den fra nogle madkort der hed "det gode køkken" og kom midt i 80'erne

Svar til lene lau   :  
Hej Lene

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på fisk på græsk.

Beklager meget
Per




2006-02-04
Spørgsmål fra   :  annie jakobsen morilla
Spørgsmål   :  Leverpostej uden gluten
I opskriften indgår bl.a   :  leverpoteg uden glutenm jeg har cöliaki
Bemærkninger   :  


Svar til annie jakobsen morilla   :  
Hej Anni

Jeg har fundet en opskrift på glutenfri leverpostej frem til dig her og som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her


Vi har en helt pæn samling af opskrifter uden gluten som du finder hvis du vælger menupunktet opskrifter, og her lidt nede på siden vælger allergi, her finder du så et punkt med glutenallergi.

Se glutenfrie opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-04
Spørgsmål fra   :  Hanne Lerche
Spørgsmål   :  tærter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Opskrifter på madtærter som kan fryses og senere tages op og varmes.

Det må gerne både være med forskelligt kød og diverse grøntsager

Svar til Hanne Lerche   :  
Hej Hanne

Under hovedretter har vi forskellige opdelinger, bla. har vi madpie, madtærter og grønsagstærter, desværre har jeg ingen oplysninger omkring fryseegnethed, så her må du prøve dig frem.

De nævnte kategorier finder du lidt nede på listen.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-03
Spørgsmål fra   :  Michelle
Spørgsmål   :  Pandekagesuppe
I opskriften indgår bl.a   :  Pandekager og evt kød
Bemærkninger   :  
jeg spørger på baggrund af min kæreste der meget gerne vil have opskriften på suppen som han fik engang i Østrig på en skiferie.. Jeg håber at der er nogen der kan kender opskriften og kan hjælpe

Svar til Michelle   :  
Hej Michelle

Det har desværre ikke lykkedes at skaffe den ønskede opskrift på pandekagesuppe.

Beklager meget
Per

Vi er efterfølgende af Betina blevet gjort opmærksom på at denne opskrift heder frittatensuppe og er blevet hjulpet med en opskrift af Anni.

Se opskriften her






2006-02-02
Spørgsmål fra   :  kay magne steen
Spørgsmål   :  chicken piri piri?
I opskriften indgår bl.a   :  It`chicken with a taste, perhapse chilli or something... I ate it often when i visited turkey a cople of years ago.
Bemærkninger   :  


Svar til kay magne steen   :  
Hej Kay

Jeg har en opskrift her som du måske kan bruge?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-02
Spørgsmål fra   :  John
Spørgsmål   :  Træstammer eller marcipanruller
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Den opskrift jeg søger, er på de små kager, der oftest er kendt hos bageren, som træstammer. Altså ikke dem man laver til jul. De er lavet af noget romkuglelignende dej, rullet ind i hvid marcipan og med chokoladeovertræk i begge ender.

Svar til John   :  
Hej John

jeg kan desværre ikke hjælpe dig med den eksakte opskrift, men jeg har en opskrift på romkugler her, er det så ikke blot at rulle marcipan ud og rul omkring, og derpå dyppe enderne i chokolade?

Se romkugleopskrift her

Med venlig hilsen
Per

Hej John.

Så vidt jeg ved, så har du ret i at bagerne bruger romkugledej til deres træstammer. og det består jo af, Kage-rester, altså typisk wienerbrød. men ikke alt wienerbrød. Man bruger eksempelvis ikke kanelbrød, kanelstang, croissanter, fordi det er lidt anderledes dej. og heller ikke kager med birkes på. men alt andet wienerbrød er fint. cremen fra wienerbrødet,(spandauer,cremesnegl, og overskåren, bliver forresten også fjernet, da der er æg i.

Hvad angår marcipanen, så er der nogle der vælger at tilsætte noget flormelis. Men ikke for meget, så dejen ikke går fra hinanden.

og den hvide-marcipan skyldes, at man tilsætter en hvid-kagefarve. + lidt flormelis, hvis man ønsker.

Mvh. Mohamad


200 g. knuste Digestive kiks
1 dl flormelis
2-3 spsk kakao
50 g. blødt smør
(evt 2 spsk mørk rom)
abrikosmarmelade





2006-02-02
Spørgsmål fra   :  Lone Lindequist
Spørgsmål   :  lakrids
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har købt en pose lakridspulver af den slags, der er i tyrkiskpeber - altså salmiakpulver. Hvad kan jeg bruge det til (ud over drinken Sorte svin, som det oprindelig var købt til - men i for store mængder.) På forhånd tak.
Bemærkninger   :  


Svar til Lone Lindequist   :  
Hej Lone

Jeg har gjort en søgning efter ingrediensen lakrids, og der kommer lidt forskellige opskrifter frem som jeg syntes du skulle kigge på, og se om der ikke var nogen du kunne tænke dig at lave.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2006-02-01
Spørgsmål fra   :  Flemming Gejel
Spørgsmål   :  lammetestikler
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har engang for mange år siden spist lammetestikler lavet efter en fransk opskrift, det har ikke været mig muligt at finde en opskrift, håber i kan hjælpe mig
Bemærkninger   :  


Svar til Flemming Gejel   :  
Hej Flemming

Jeg har en opskrift her med lammetestikler, den er godt nok norsk, men prøv og se om du ikke kan bruge den alligevel.

Se opskriften her

Og en enkelt mere her.

Med venlig hilsen
Per




2006-02-01
Spørgsmål fra   :  majbritt
Spørgsmål   :  sovse jævner
I opskriften indgår bl.a   :  ved det ikk... jeg vil bare vide hvordan man kan få en sovs tyk uden at bruge det der maizena sovse jæævner...
Bemærkninger   :  
hvordan man kan få en sovs tyk uden at bruge det der maizena sovse jæævner...

Svar til majbritt   :  
Hej Majbrit

I stedet for maizena sovsejævner skan du bruge maizena majsstivelse, eller hvedemel.

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2006

Se spørgsmålene for februar 2006

Se spørgsmålene for marts 2006

Se spørgsmålene for april 2006

Se spørgsmålene for maj 2006

Se spørgsmålene for juni 2006

Se spørgsmålene for juli 2006

Se spørgsmålene for august 2006

Se spørgsmålene for september 2006

Se spørgsmålene for oktober 2006

Se spørgsmålene for november 2006

Se spørgsmålene for december 2006