|
Spørgsmål efter opskrift
2006-02-28 Spørgsmål fra : Sabrina Spørgsmål : Butter Chicken I opskriften indgår bl.a : Kyllinge stykker uden ben, i en dejlig rød tomat pore agtig sovs. Bemærkninger : Smagt hos Indien palace,.. Alt for lækkert håber i kan hjælpe med at finde opskriften...
Svar til Sabrina : Hej Sabrina
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg mener passer på din beskrivelse.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-28 Spørgsmål fra : Josefine Spørgsmål : kæmpe lagkage (ca 80 personer) I opskriften indgår bl.a : hjemmelavet bunde (evt lavet i bradepande) kagecreme - frugt/bær som fyld -flødeskum - glasur Bemærkninger : Jeg søger blandingsforholdene til bundene? og evt blandingsforhold til fyldet??
Svar til Josefine : Hej Josefine
Jeg har ikke et konkret bud på en lagkage men jeg syntes du skulle kigge i vore opskrifter på lagkager.
Se lagkageopskrifter her
Se opskrifter på bunde her
Se opskrifter på creme her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-26 Spørgsmål fra : Jane Vig Larsen Spørgsmål : Gul tyk pasta I opskriften indgår bl.a : Gul tyk pasta formentlig lavet af guleærter eller kikærter med hvidløg og andre ting ! Bemærkninger :
Svar til Jane Vig Larsen : Hej Jane
Jeg har ikke noget bud på den ønskede opskrift på Gul tyk pasta.
Beklager meget
Per
2006-02-24 Spørgsmål fra : katja kristjansen Spørgsmål : clarifoutis I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : en form for chokolade dessert
der bliver serveret lun og med is til
(har fået at vide at der skulle indgå pandekage/æbleskive dej i
Svar til katja kristjansen : Hej Katja
Der er en opskrift som heder Clafoutis som navnemæssig kunne lyde som den du søger, men selve opskriften ligner ikke rigtig, det er desværre det eneste jeg lige kan komme på.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-23 Spørgsmål fra : dorthe Spørgsmål : pølsehorn I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : skal være fryseegnet
Svar til dorthe : Hej Dorthe
Der er mange forskellige opskrifter på pølsehorn i kogebogen som jeg vil sende til dig her, jeg ved dog ikke om de er fryseegnet, men det vil jeg da mene de er, ellers prøv at starte med med en enkelt portion og så fryse et par stykker ned.
Se pølsehornsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-23 Spørgsmål fra : Karin Toft Carlsen Spørgsmål : Indbagt kullingelever i Formbrød I opskriften indgår bl.a : Kyllingelever eller Hjerter med røræg eller lignende som bages ind i et formbrød. Retten kan skæres i skiver, så den skal være ret fast. Bemærkninger :
Svar til Karin Toft Carlsen : Hej Karin
Det har ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på Indbagt kyllingelever i Formbrød.
Beklager meget
Per
2006-02-23 Spørgsmål fra : mette Spørgsmål : bøflet I opskriften indgår bl.a : Tak for opskriften, men det er ikke den.Den jeg søger er meget tynde skive oksekød som blive lagt oven på hinanden og med ristet løg til.håber den findes så jeg kan lave den rigtig
hilsen mette Bemærkninger :
Svar til mette : Hej Mette
Opskriften på bøflet er ikke en opskrift som jeg kender eller har kunnet finde noget omkring, så jeg kan desværre ikke hjælpe.
Beklager meget
Per
2006-02-22 Spørgsmål fra : Ulla Hansen Spørgsmål : landskinke I opskriften indgår bl.a : hvordan tilberes en landskinke Bemærkninger :
Svar til Ulla Hansen : Hej Ulla
Et bud på tilberedning af landskinken kunne være at stege den i ovn.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-22 Spørgsmål fra : Anne-Marie Spørgsmål : sole new dalhi I opskriften indgår bl.a : rødtunge eller søtunge i rigtig stærk karrysause med hummerhaler og rejer
Har fået det i Frankrig i en pandekage, smager virkelig dejligt Bemærkninger :
Svar til Anne-Marie : Hej Anne-Marie
Jeg har ikke kunnet finde den ønskede opskrift på sole new delhi som du har efterspurgt, er blevet fortalt at det sikkert er restaurantens egen opskrift, så jeg kan desværre ikke hjælpe.
Beklager meget
Per
2006-02-22 Spørgsmål fra : majbrit bjerg Spørgsmål : koreansk chilipasta I opskriften indgår bl.a : Chilipasta Bemærkninger : chilipasta, der bruges på flere koreanske restauranter. På restauranterne jeg har spurgt, siger de at de selv laver det, men jeg ved ikke om man evt. kan købe det færdigt
Svar til majbrit bjerg : Hej Majbrit
Det er nok ikke helt den samme opskrift som de bruger på resturanterne, men jeg har et par forskellige opskrifter på chilipasta her som du muligvis kan bruge?
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-21 Spørgsmål fra : Jens Spørgsmål : Maniokbrød I opskriften indgår bl.a : Maniok Bemærkninger : Maniok er en rodfrugt der vokser i diverse tropiske lande. Den er giftig, men kan bruges til at lave brød o.lign med. Den skal så vidt jeg ved knuses og tørres, men jeg ved ikke hvordan. Hvis i kan finde ud af det for mig, ville det være rigtig godt.!
Mvh Jens
Svar til Jens : Hej Jens
Det har ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på maniokbrød som du har efterspurgt.
Maniok kaldes også tapioca eller kassava, men heller ikke under disse navne har det været muligt at finde en opskrift.
Beklager meget
Per
2006-02-21 Spørgsmål fra : Bente Hansen Spørgsmål : rullepolse I opskriften indgår bl.a : lamme Bemærkninger :
Svar til Bente Hansen : Hej Bente
Jeg har fundet 2 opskrifter på lammerullepølse frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.
Se lammerullepølseopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-21 Spørgsmål fra : Hanne Hertz Spørgsmål : bradepandekage med perlesukker I opskriften indgår bl.a : bradepandekage,lys dej, meget flad med perlesukker på. Den var sprød i det og smuldrede let. Bemærkninger : Den er højst sandsynlig fra lokalavisen Bagsværd Bladet engang i 60'erne.
Svar til Hanne Hertz : Hej Hanne
Du søger en bradepandekage med perlesukker, er det ikke en opskrift som jeg kender til, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.
Beklager meget
Per
2006-02-19 Spørgsmål fra : lisbeth Mikkelsen Spørgsmål : laksefarserede isingfilletter I opskriften indgår bl.a : Laks og fiskefiletter Bemærkninger :
Svar til lisbeth Mikkelsen : Hej Lisbeth
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-19 Spørgsmål fra : susanne Spørgsmål : muflon I opskriften indgår bl.a : muflon : ryg, 2 køller og hals Bemærkninger : har fået noget muflon kød men ved ikke helt hvordan jeg tilbereder det
Svar til susanne : Hej Susanne
Muflon er jo en slags får, så jeg vil mene at du kan bruge opskrifterne til lam.
Se lammeopskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-19 Spørgsmål fra : Randi Spørgsmål : Opskrifter med kyllingefilet I opskriften indgår bl.a : 3 kg kyllingefilet Bemærkninger : Jeg søger en nem og spændene opskrift hvor kyllinge filet er hovedingrediensen. (da jeg har 3 kg i fryseren) Retten skal ikke tage mere en 1 time, da den skal laves på en skiferie. skal kunne mætte godt, efter en lang dag ude. Og gerne krydret, og skal kunne laves i stor mængde, da der skal laves til 13 voksne.
Svar til Randi : Hej Randi
Vi har en kategori med kyllingefilet som jeg syntes du skal kigge på, jeg kan jo godt vælge en enkelt opskrift ud, men det er jo ikke sikkert vi har samme smag, så derfor syntes jeg selv du skal kigge i opskrifterne.
Se kyllingefiletopskrfiter her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-19 Spørgsmål fra : eml Spørgsmål : Rugfler I opskriften indgår bl.a : Rugmel Bemærkninger : Jeg søger en opskrift på de rugfler som man kan købe fra hatting. Eller noget som smager lidt der hen af
Svar til eml : Hej Eml
Jeg kender ikke Hattings rugfler, men er det ikke blot en rugbrødsbolle? jeg vil i hvert fald sende dig nogle opskrifter på rugboller som jeg håber du kan bruge.
Se rugbolleopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-19 Spørgsmål fra : Marianne Kongsgaard Jensen Spørgsmål : majsspuppe med kylling I opskriften indgår bl.a : suppen er en tyk/legeret suppe kogt på majs, med kylling... Bemærkninger : Serveres på kinsisk restaurant i Ålborg under navnet "majssuppe"
Svar til Marianne Kongsgaard Jensen : Hej Marianne
Jeg har fundet en opskrift frem her som godt nok ikke er med kylling, men jeg håber du kan bruge opskriften alligevel.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-19 Spørgsmål fra : Marianne Kongsgaard Jensen Spørgsmål : Stærk kinesisk suppe I opskriften indgår bl.a : oksefars eller anden type fars, strimlet bambusskud, æg, noget der ligner rød peber, stærk. og så sikkert en masse andet, jeg ikke lige kan huske ;o) Bemærkninger : det er en suppe man får serveret på en kinesisk restaurant i Holbæk, de kalder den bare stærk kinesisk suppe...
Svar til Marianne Kongsgaard Jensen : Hej Marianne
Jeg har fundet en opskrift frem på sur stærk suppe som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-19 Spørgsmål fra : yrsa skov pedersen Spørgsmål : smedekonens kage I opskriften indgår bl.a : oven på kagen er der kokos kaffe smør kokos evt. brun farin Bemærkninger :
Svar til yrsa skov pedersen : Hej Yrsa
Jeg tænkte først på drømmekage, men det kunne også være den kage som heder "Den du ved nok" så jeg vil sende dig opskrifter på dem begge.
Se opskrift på den du ved nok her
Se drømmekageopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-19 Spørgsmål fra : solveig nielsen Spørgsmål : brødbuddig I opskriften indgår bl.a : gammel vienerbrød
frandsbrød
æg m.m Bemærkninger : jeg har været i hus ved en bager i sønderjylland jylland
hvor vi fik den til dessert med saftsause den blev lavet i en buttel
Svar til solveig nielsen : Hej Solveig
Der er 4 forskellige opskrifter på brødbudding i kogebogen som jeg vil sende til dig, så har du mulighed for at vælde den du syntes bedst om.
Se brødbuddingopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-17 Spørgsmål fra : Anab Spørgsmål : Dressing I opskriften indgår bl.a : Hvidtlog. og agurker Bemærkninger : Jeg leder efter dressing, man bruger til sharwarma, og slater
Svar til Anab : Hej Anab
Jeg har fundet en opskrift på shawama frem til dig, der er en opskrift på dressingen i denne opskrift som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-17 Spørgsmål fra : Conni Spørgsmål : Hyldeblomstdressing. I opskriften indgår bl.a : Det er en sød og frisk dressing fik den til en salat hvor der bla. var appelsin. Fik også vilderis med hvidløg . Så det må være noget der passer der til. Ved det er en kogekone oppe fra fredriskhavn som måske har en opskrift. Bemærkninger :
Svar til Conni : Hej Conni
Det er desværre ikke lykkedes at skaffe den ønskede opskrift på Hyldeblomstdressing.
Beklager meget
Per
2006-02-17 Spørgsmål fra : Manja Falkebo Spørgsmål : paella I opskriften indgår bl.a : rejer, kylling, muslinger,ris Bemærkninger :
Svar til Manja Falkebo : Hej Manja
Vi har en del forskellige opskrifter på paella, så jeg vil sende dig linket til dem alle, på den måde kan du selv vælde den eller dem du syntes bedst om.
Se paellaopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-17 Spørgsmål fra : lene Spørgsmål : vandbaksler I opskriften indgår bl.a : jeg kan ikke finde opskriften... og jeg ved ikke om det er staves rigtig Bemærkninger : det er nogle små kager man bager og kommer crem i ...
Svar til lene : Hej Lene
Det er vist stavet forkert, men det er ok.
Der er flere som her skrevet til dit spørgsmål, men vi har faktisk en lille kategori med bandbakkelser som jeg vil sende dig her.
Se vandbakkelseopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-16 Spørgsmål fra : poul meier Spørgsmål : bakskut I opskriften indgår bl.a : fladfisk røget "bakskut" Bemærkninger : spise fra fanø esbjerg
Svar til poul meier : Hej Poul
En 'bakskuld' er oprindeligt en ising, der er
vindtørret, saltet og (måske) røget.
Bakskuld er en vestjysk spise, (kendes også i
nordsjælland) og som du skriver optræder den også
på Fanø, Esbjerg kanten.
Fisken findes idag let saltet, vindtørret og let
røget, og kan stadig købes enkelte steder, bl.a. kan købes hos
Fiskehuset i Thy.
Besøg fiskehuset i Thy her.
Fisken tilberedes på panden med smør eller olie,
og med kogte eller stuvede kartofler.
Se opskrifter med bakskuld her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-16 Spørgsmål fra : lars larsen Spørgsmål : kirsebærrand I opskriften indgår bl.a : Kirsebær husblas kirsebærsaft Bemærkninger :
Svar til lars larsen : Hej Lars
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her, som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-16 Spørgsmål fra : ella damgaard rasmussen Spørgsmål : fasterlavnsboller med citroncreme I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : man kunne få den i super brugsen i uge 5 eller 6
Svar til ella damgaard rasmussen : Hej Ella
Det lykkedes desværre ikke at skaffe den ønskede opskrift på fastelavnsboller med citroncreme og slet ikke inden fastelavn så det er nok lidt uinteresant lige nu, men hvis du går ind på vore opskrifter med fastelavnsboller og bruger en af opskrifterne med kogt creme, og i stedet for vanille bruger citronsaft så vil jeg tror det er tæt på det ønskede.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-15 Spørgsmål fra : anette mosbæk Spørgsmål : hong kong pande I opskriften indgår bl.a : det jeg ved er: kalkun kød, grøntsager som koges sammen og fløde tisættes som sovs. retten serveres med ris eller den danske version med kartoffelmos til. Bemærkninger :
Svar til anette mosbæk : Hej Anette
Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på hong kong pande.
Beklager meget
Per
2006-02-15 Spørgsmål fra : birthe rose jensen Spørgsmål : beuf a la bourguignonne I opskriften indgår bl.a : oksekød Bemærkninger :
Svar til birthe rose jensen : Hej Birthe
Jeg har valgt denne opskrift ud som jeg håbe,r er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-15 Spørgsmål fra : Marianne Christensen Spørgsmål : Morfas kage tror jeg nok den hedder I opskriften indgår bl.a : bradepande kage der kommes æggehvide oven på, når kagen har bagt et stykke tid skal æggehviden oven på også skal den ind i ovnen igen og bages i ca 5 min , æggehviden skal piskes så den bliver stiv , håber i kan hjælpe mig .Venlig hilsen Marianne Christensen Bemærkninger :
Svar til Marianne Christensen : Hej Marianne
Vi har fået beskeder fra flere brugere som mener at det lyder som bedstefar med skæg, og jeg må give dem ret så her kommer netop denne opskrift.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-14 Spørgsmål fra : ....hey.... Spørgsmål : flad brød med noget dressing og noget andet tomat, forårsløg olie I opskriften indgår bl.a : tomat, forårsløg Bemærkninger : jeg var i tyrkiet i sommer, og når man bestilte en ret fik man til at starte med, flad brød med noget dressing og noget andet tomat, forårsløg olie.. men jeg kan ikk huske hvad både dressingen og det andet indeholder.. jeg håber i kan hjælpe mig, for det smager rigtig godt
Svar til ....hey.... : Hejsa
Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede tyrkiske opskrift.
Beklager meget
Per
2006-02-14 Spørgsmål fra : aase sørensen Spørgsmål : kylling på dåse I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til aase sørensen : Hej Aase
Jeg har fundet opskriften frem som jeg mener er den som du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-13 Spørgsmål fra : Louise Spørgsmål : Fastelavnsboller I opskriften indgår bl.a : 35 gr gær, 3 æg til fyld. smeltet chokolade ovenpå. til 9 fastelavnsboller Bemærkninger : Jeg har brugt opskriften for ca 2 uger siden, og nu kan jeg ikke finde den igen. Ovenstående oplysninger er de jeg umiddelbart kan huske. Den var nogenlunde simpel og smage nemlig godt.
Svar til Louise : Hej Louise
Der er 3 opskrifter som passer på din beskrivelse, de to er godt nok meget ens, men prøv og se om det ikke skulle være en af dem.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-13 Spørgsmål fra : nanna Spørgsmål : tartelet med porre og varmrøget laks I opskriften indgår bl.a : stuvet porre laks Bemærkninger :
Svar til nanna : Hej Nanna
Jeg har ikke den eksakte opskrift i databasen, så jeg vil foreslå at du kigger på de øvrige opskrifter på tarteletter, specielt en af de øverste som er med røget laks.
Se tarteletopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-13 Spørgsmål fra : Karlien Bouman Spørgsmål : koteletsteg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hvordan behandler man en koteletsteg i ovnen (1½ kg)
Svar til Karlien Bouman : Hej Karlien
Regner med at med koteletsteg menes kam u/svær.
Der er faktisk en hel del måder at tilberede den på. Den mest simple og
almindelige er at krydre kammen med salt og peber, lægge den i et
ildfast fad og sætte den i en kold ovn. Ovnen sættes på 180 grader i
omkring en time. Hæld lidt væde ved undervejs. Hviletiden i staniol
gerne 20 min.
Ellers er der mulighed for at lave den i en gryde også. Her brunes den i
fedtstof først på alle side og krydres med salt og peber og vand
tilsættes. Den skal simre ved svag varme i 45min - time og hvile 20 min.
Jeg vil anbefale at man letsalter den inden man bruger en af den
ovennævnte metoder, det giver simpelthen den bedste smag. Du kan også
marinere kammen. Det kan du bla gøre ved at tage en masse krydderurter,
salt og peber, olivenolie (blandes i en morter) og så marinere kammen i
en pose eller fad (mindst et døgn og vendes en gang imellem) og så
derefter stege den i oven, eller i kuglegrillen til sommer.
Du får lige et link til opskrifter med svinekam uden svær og spæk.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Christian
2006-02-13 Spørgsmål fra : Bente Hansen Spørgsmål : sylte gronne tomater I opskriften indgår bl.a : eddike tomater, sukker Bemærkninger :
Svar til Bente Hansen : Hej Bente
Vi har flere opskrifter på syltede grønne tomater så jeg vil sende dig linket til dem alle her, på den måde får du mulighed for at vælge den du syntes bedst om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-12 Spørgsmål fra : Niels otto Munch Spørgsmål : krondyrekølle og krondyreryg I opskriften indgår bl.a : krondyrekølle og krondyreryg . Hvordan tilberedes det . Bemærkninger :
Svar til Niels otto Munch : Hej Niels Otto
Jeg vil sende dig linket til vore vildtopskrifter, her kan du så vælge blandt dådyr og kronhjort som begge høre under krondyr, opskrifterne her er opdelt efter art og udskæring så jeg vil bestemt mene at du kan finde en opskrift som du syntes om.
Se krondyropskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-12 Spørgsmål fra : Enid Borup Spørgsmål : Sauce Verdi I opskriften indgår bl.a : Fennikel grøn smagte meget af fennikel let cremet Bemærkninger : Blev serveret til kammusling på restaurent Marie louise i Odense
den 11-2-2006 tak for din gode service.
Svar til Enid Borup : Hej Enid
Jeg har fået kreeret denne opskrift her som jeg håber du vil syntes om, der er ikke fennikel i denne opskrift, men du kan evt bruge toppen af fennikel.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-12 Spørgsmål fra : susan Spørgsmål : elgsuppe I opskriften indgår bl.a : elgben Bemærkninger : har en del ben fra elg i fryseren og jeg ved man kan bruge dem til suppe, men hvordan og hvilke andre ingridienser ????
Svar til susan : Hej Susan
jeg har fundet et par opskrifter frem til dig som jeg håber du kan bruge som inspiration.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-11 Spørgsmål fra : Vibeke Andersen Spørgsmål : kartoffel / porre suppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg ved kun at der er kartoffel og porre i og at den skal blendes. Der er selvfølgelig flere grøntsager i, men jeg ved ikke hvad.
Svar til Vibeke Andersen : Hej Vibeke
Vi har flere opskrifter på kartoffel-porrer-suppe, så jeg vil sende dig linket til dem alle, på den måde får du mulighed for at vælde den du syntes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-10 Spørgsmål fra : Susanne Kristensen Spørgsmål : Osmanisk pande/kebab/gryde I opskriften indgår bl.a : Har fået retten serveret mange gange i Tyrkiet.Det er en gryderet,der kan varieres med forskelligt kød både lam,kylling og oksekød.
Bliver serveret i varme ler skåle eller fade,mange gange med ild under.
Indeholder hvidløg,peberfrugt,auberginer,kartofler,tomater og krydderier.Har ledt mange gange efter opskrift,men har til nu ikke kunne finde retten nogen steder.Blir tit serveret med pommes frites eller ris ved siden af. Bemærkninger : Håber meget på i kan hjælpe med at finde denne dejlige og smagsfulde ret. På forhånd tak for hjælpen.
Svar til Susanne Kristensen : Hej Susanne
Jeg har også selv ledt længe efter denne opskrift, og er flere gange blevet spurgt efter den, desværre er det ikke lykkedes at finde opskriften endnu.
Beklager meget
Per
2006-02-10 Spørgsmål fra : Astridur Elin Jonsdottir Spørgsmål : Vodkapasta I opskriften indgår bl.a : Pasta med vodkasauce. I vodkasaucen finns också chili. Bemærkninger :
Svar til Astridur Elin Jonsdottir : Hej Astridur
Jeg har fundet en opskrift frem her hvor vodkasauce indgår, håber den vil smage dig.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-10 Spørgsmål fra : BENTE PEDERSEN Spørgsmål : RUBENSTEIN LAGKAGE I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til BENTE PEDERSEN : Hej Bente
Hermed en opskrift på rubinsteinerlagkage.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-09 Spørgsmål fra : Jan Abel Spørgsmål : løjrom I opskriften indgår bl.a : Jeg mangler en opskrift på sour-cream der kan anvendes til at servere en liile anretning af løjrom, rødløg og toast Bemærkninger :
Svar til Jan Abel : Hej Jan
Jeg har fået kreeret en lille opskrift til dig her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-09 Spørgsmål fra : B.Larsen Spørgsmål : Genfrysning af kød I opskriften indgår bl.a : Må man tage en steg op af fryseren og hakke det til fars.
Må man så godt lægge det hakket fars tilbage i fryseren mens det er rå / skal man tilberede det først. Bemærkninger :
Svar til B.Larsen : Hej B.Larsen
Der frarådes jo mod genfrysning af kød så jeg ville mene at du skal tilberede det hvis du vil fryse det igen.
Med venlig hilsen
Per
2006-02-09 Spørgsmål fra : jørgen pedersen Spørgsmål : kødfarve I opskriften indgår bl.a : når jeg spørger efter kødfarve i opskriften, står der hvordan det laves, men ikke hvor jeg kan købe farvepulveret. Så hvi du kan fortælle mig ville jeg være glad,jeg skal bruge det til min hjemmelavede spegepølse. Bemærkninger :
Svar til jørgen pedersen : Hej Jørgen
Jeg vil mene du kan købe lidt ved din lokale slagter, i hvert fald hvis han ryger selv, men ellers vil jeg da mene at du sagtens kan udelade farven, pølsen bliver måske enda sundere af det ;)
Med venlig hilsen
Per
2006-02-09 Spørgsmål fra : Ruth Leth Spørgsmål : rå frosne tigerrejer I opskriften indgår bl.a : rå frosne tigerrejer.
skal de først koges? Bemærkninger :
Svar til Ruth Leth : Hej Ruth
Jeg vil tro der kan være opskrifter hvor der skal bruges rå tigerrejer, men i de fleste opskrifter skal rejerne forkoges og pilles.
Se kogning af tigerrejer her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-09 Spørgsmål fra : ERIK JENSEN Spørgsmål : 7 dags kur I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : den varede ca 7 dage
mener jeg har set den i bogen
Svar til ERIK JENSEN : Hej Erik
Kært barn har mange navne, og det gælder også denne opskrift/kur, jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-09 Spørgsmål fra : Birgitte Brixner Spørgsmål : Pomerans syltetøj I opskriften indgår bl.a : Pomerans syltetøj med appelsiner Bemærkninger : Pomerans og appelsiner snittes og man skal tilsætte vand, koge og tilsættes sukker. Det foregår over et par dage.
Kernerne skal koges med i et klæde.
Opskriften har jeg desværre lånt ud og ikke fået tilbage.
Svar til Birgitte Brixner : Hej Birgitte
Jeg har fundet et par opskrifter frem her som jeg håber du kan bruge, de passer ikke helt med din beskrivelse, men det er det tætteste jeg kunne komme på så jeg håber det går.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-08 Spørgsmål fra : Elsebeth Winther Pedersen Spørgsmål : Marcipan Makronbund I opskriften indgår bl.a : Marcipan Bemærkninger : Den skal bruges i rubensteinerkagen.
Svar til Elsebeth Winther Pedersen : Hej Elsebeth
Jeg vil sende dig en opskrift på rubinsteinerkage hvor der også er opskrift på bunden.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-07 Spørgsmål fra : peter olsen Spørgsmål : gulerods tzaziki I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : måske laver man det ligesom alm. tzaziki? bare m gulerødder istedet for agurker?
Svar til peter olsen : Hej Peter
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
med venlig hilsen
Per
2006-02-07 Spørgsmål fra : mette Spørgsmål : bøflet I opskriften indgår bl.a : okse kød i skiver Bemærkninger : der blev serveret ristet løg til
Svar til mette : Hej Mette
Det lyder jo nærmest som en engelsk bøf, prøv lige at kig på opskriften her og se om det ikke skulle være den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-06 Spørgsmål fra : else Spørgsmål : rødkålssalat I opskriften indgår bl.a : appelsiner valdnøder solbærsylttetøj Bemærkninger :
Svar til else : Hej Else
Vi har en del opskrifter på rødkålssalat i kogebogen som jeg vil sende dig linket til her, så har du mulighed for at vælge den du syntes bedst om.
Se rødkålssalatopskrift her
med venlig hilsen
Per
2006-02-06 Spørgsmål fra : ellinor sørensen Spørgsmål : cognacmarineret oksefilet 7 mørbrad I opskriften indgår bl.a : oksefilet eller oksemørbrad marineret i cognac Bemærkninger :
Svar til ellinor sørensen : Hej Ellinor
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-06 Spørgsmål fra : Inge Physant Spørgsmål : Kreplinger I opskriften indgår bl.a : Kreplinger er en slags fastelavnsboller med svedsker.
Dejen tror jeg rulles ud - afstikkes måske med glas - en svedske lægges i midten og dejen bøjes ind over svedsken og danner en måne som lukkes i kanten med en gaffel. Kreplingen bages i friture som en klejne.
Jeg tror opskriften stammer fra sønderjylland.
m.v.h. Inge Physant Bemærkninger :
Svar til Inge Physant : Hej Inge
Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på Kreplinger.
Beklager meget
Per
2006-02-06 Spørgsmål fra : Christine Spørgsmål : guocamole dip I opskriften indgår bl.a : advocado,chilli og lime, det skulle vaere det hele !! Bemærkninger :
Svar til Christine : Hej Christine
Jeg har plukket en opskrift ud til dig her som jeg så håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Ønsker du at se flere opskrifter på denne ret så kan du prøve at søge på navnet mole.
Med venlig hilsen
Per
2006-02-05 Spørgsmål fra : Gitte Petersen Spørgsmål : Orangemarinerede Jordbær I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Det er noge der skal serveres til kanel-is
Svar til Gitte Petersen : Hej Gitte
jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-05 Spørgsmål fra : lene lau Spørgsmål : fisk på græsk I opskriften indgår bl.a : rødspættefileter, hvidvin, persille, hvidløg, tomater, brødkrumme.... Det skal i ovnen Bemærkninger : Jeg har den fra nogle madkort der hed "det gode køkken" og kom midt i 80'erne
Svar til lene lau : Hej Lene
Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på fisk på græsk.
Beklager meget
Per
2006-02-04 Spørgsmål fra : annie jakobsen morilla Spørgsmål : Leverpostej uden gluten I opskriften indgår bl.a : leverpoteg uden glutenm jeg har cöliaki Bemærkninger :
Svar til annie jakobsen morilla : Hej Anni
Jeg har fundet en opskrift på glutenfri leverpostej frem til dig her og som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Vi har en helt pæn samling af opskrifter uden gluten som du finder hvis du vælger menupunktet opskrifter, og her lidt nede på siden vælger allergi, her finder du så et punkt med glutenallergi.
Se glutenfrie opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-04 Spørgsmål fra : Hanne Lerche Spørgsmål : tærter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Opskrifter på madtærter som kan fryses og senere tages op og varmes.
Det må gerne både være med forskelligt kød og diverse grøntsager
Svar til Hanne Lerche : Hej Hanne
Under hovedretter har vi forskellige opdelinger, bla. har vi madpie, madtærter og grønsagstærter, desværre har jeg ingen oplysninger omkring fryseegnethed, så her må du prøve dig frem.
De nævnte kategorier finder du lidt nede på listen.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-03 Spørgsmål fra : Michelle Spørgsmål : Pandekagesuppe I opskriften indgår bl.a : Pandekager og evt kød
Bemærkninger : jeg spørger på baggrund af min kæreste der meget gerne vil have opskriften på suppen som han fik engang i Østrig på en skiferie.. Jeg håber at der er nogen der kan kender opskriften og kan hjælpe
Svar til Michelle : Hej Michelle
Det har desværre ikke lykkedes at skaffe den ønskede opskrift på pandekagesuppe.
Beklager meget
Per
Vi er efterfølgende af Betina blevet gjort opmærksom på at denne opskrift heder frittatensuppe og er blevet hjulpet med en opskrift af Anni.
Se opskriften her
2006-02-02 Spørgsmål fra : kay magne steen Spørgsmål : chicken piri piri? I opskriften indgår bl.a : It`chicken with a taste, perhapse chilli or something... I ate it often when i visited turkey a cople of years ago. Bemærkninger :
Svar til kay magne steen : Hej Kay
Jeg har en opskrift her som du måske kan bruge?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-02 Spørgsmål fra : John Spørgsmål : Træstammer eller marcipanruller I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Den opskrift jeg søger, er på de små kager, der oftest er kendt hos bageren, som træstammer. Altså ikke dem man laver til jul. De er lavet af noget romkuglelignende dej, rullet ind i hvid marcipan og med chokoladeovertræk i begge ender.
Svar til John : Hej John
jeg kan desværre ikke hjælpe dig med den eksakte opskrift, men jeg har en opskrift på romkugler her, er det så ikke blot at rulle marcipan ud og rul omkring, og derpå dyppe enderne i chokolade?
Se romkugleopskrift her
Med venlig hilsen
Per
Hej John.
Så vidt jeg ved, så har du ret i at bagerne bruger romkugledej til deres træstammer. og det består jo af, Kage-rester, altså typisk wienerbrød. men ikke alt wienerbrød. Man bruger eksempelvis ikke kanelbrød, kanelstang, croissanter, fordi det er lidt anderledes dej. og heller ikke kager med birkes på. men alt andet wienerbrød er fint. cremen fra wienerbrødet,(spandauer,cremesnegl, og overskåren, bliver forresten også fjernet, da der er æg i.
Hvad angår marcipanen, så er der nogle der vælger at tilsætte noget flormelis. Men ikke for meget, så dejen ikke går fra hinanden.
og den hvide-marcipan skyldes, at man tilsætter en hvid-kagefarve. + lidt flormelis, hvis man ønsker.
Mvh. Mohamad
200 g. knuste Digestive kiks
1 dl flormelis
2-3 spsk kakao
50 g. blødt smør
(evt 2 spsk mørk rom)
abrikosmarmelade
2006-02-02 Spørgsmål fra : Lone Lindequist Spørgsmål : lakrids I opskriften indgår bl.a : Jeg har købt en pose lakridspulver af den slags, der er i tyrkiskpeber - altså salmiakpulver.
Hvad kan jeg bruge det til (ud over drinken Sorte svin, som det oprindelig var købt til - men i for store mængder.)
På forhånd tak. Bemærkninger :
Svar til Lone Lindequist : Hej Lone
Jeg har gjort en søgning efter ingrediensen lakrids, og der kommer lidt forskellige opskrifter frem som jeg syntes du skulle kigge på, og se om der ikke var nogen du kunne tænke dig at lave.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2006-02-01 Spørgsmål fra : Flemming Gejel Spørgsmål : lammetestikler I opskriften indgår bl.a : jeg har engang for mange år siden spist lammetestikler lavet efter en fransk opskrift, det har ikke været mig muligt at finde en opskrift, håber i kan hjælpe mig Bemærkninger :
Svar til Flemming Gejel : Hej Flemming
Jeg har en opskrift her med lammetestikler, den er godt nok norsk, men prøv og se om du ikke kan bruge den alligevel.
Se opskriften her
Og en enkelt mere her.
Med venlig hilsen
Per
2006-02-01 Spørgsmål fra : majbritt Spørgsmål : sovse jævner I opskriften indgår bl.a : ved det ikk... jeg vil bare vide hvordan man kan få en sovs tyk uden at bruge det der maizena sovse jæævner... Bemærkninger : hvordan man kan få en sovs tyk uden at bruge det der maizena sovse jæævner...
Svar til majbritt : Hej Majbrit
I stedet for maizena sovsejævner skan du bruge maizena majsstivelse, eller hvedemel.
Med venlig hilsen
Per
|