|
Spørgsmål efter opskrift
2005-02-27 Spørgsmål fra : Marianne Riis Spørgsmål : garbo kager I opskriften indgår bl.a : Jeg søger en opskrift på Garbo småkager. En stor småkage (samme størrelse som cookies)bestående af en form for linsedej med hakkede nødder blandet i dejen. Ovenpå lægges en stor klat marmelade.
En småkage jeg købte hos P. A. Andersen bageren da jeg boede i Vejle... Bemærkninger :
Svar til Marianne Riis : Hej Marianne
Det er desværre ikke en opskrift jeg kender, måske det er en kage som er udviklet i denne forretning ??
Med venlig hilsen
Per
2005-02-27 Spørgsmål fra : jassmin Spørgsmål : scones I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til jassmin : Hej Jasmin
Jeg har lidt forskellige opskrifter på scones som jeg her vil sende dig, så har du mulighed for at vælge den opskrift du syntes bedst om.
Se sconesopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-26 Spørgsmål fra : Ulla Hansen Spørgsmål : Osteis I opskriften indgår bl.a : ost kiks Bemærkninger : En is (dessert) som er lavet med ost, og hvor der kommes kiks i.
Svar til Ulla Hansen : Hej Ulla
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-25 Spørgsmål fra : Elin Danielsen Spørgsmål : Kastaniemousse I opskriften indgår bl.a : Sød kastaniepure på dåse, med vanillesmag,
creme fraiche 38 og flødeskum.
Men blandingsforholdet har jeg glemt. Kan nogen hjælpe ? Bemærkninger : Fik opskriften fra en veninde ca. 1980 !
Svar til Elin Danielsen : Hej Elin
Jeg har en enkelt opskrift på kastaniemousse, men denne opskrift indeholder ikke flødeskum så jeg ved ikke om det er den du søger, men jeg vil mene den kommer så tæt på at du kan bruge opskriften, om ikke andet så som udgangspunkt for eksperiment.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-25 Spørgsmål fra : Jette Brøgger Spørgsmål : Alpeost med valnødder I opskriften indgår bl.a : Alpeost den grønne fra Buko, valnødder Bemærkninger : Min mor er ligepludselig kommet i tanke om, at hun på et tidspunkt i 60 érne beg. af 70 érne lavede en osteret til ostebordet når vi havde gæster til frokost. Men hun kan ikke huske hvad der mere kom i? Jeg håber i kan hjælpe mig for blikket i hendes øjne da hun mindedes retten var saligt.
Svar til Jette Brøgger : Hej Jette
Det er desværre ikke noget jeg har opskrift på, men alpeosten fra buko kan jo købes i butikkerne.
Jeg har en opskrift på valnøddeost men jeg ved ikke om det er det samme som alpeosten fra buko, men prøv at kig på den om den evt. kan bruges ??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-25 Spørgsmål fra : Helle Møller Kristensen Spørgsmål : Koteletter i staniol I opskriften indgår bl.a : svinekoteletter Bemærkninger :
Svar til Helle Møller Kristensen : Hej Helle
Jeg har en opskrift her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-24 Spørgsmål fra : Charlotte Rye Rasmussen Spørgsmål : Allergi I opskriften indgår bl.a : Hej.
Jeg er gået i stå om hvad vi må spise efter at min søn ikke må få - gær, bagepulver, hvedemel, tomater,æg og mælkeprodukter fra en ko. Hvad kan vi spise? Har du nogle gode ideer så skriv endelig tillbage.
Venlig hilsen Charlotte Bemærkninger :
Svar til Charlotte Rye Rasmussen : Hej Charlotte
Jeg har en afdeling med forskellige allergier hvor jeg prøver at sortere de ting fra som den enkelte allergi skal undgå.
Jeg har ikke en kategori for lige denne allergi, med de nævnte ingredienser, men måske en af de øvrige kan bruges ??
Hvis du har mulighed for at skaffe fåre eller gedemælk, kan dette måske erstatte komælken så hvis du starter med at kigge på de æggefrie opskrifter så tror jeg der er en del opskrifter i kan bruge.
Se allergikatekorier her
Er der mange opskrifter som du ikke kan bruge og har du mod på at være med til at sortere i opskrifterne for at finde nogle egnede opskrifter så må du gerne vende tilbage igen, så kan jeg oprette en ny allergi.
Med venlig hilsen
Per
2005-02-22 Spørgsmål fra : jens bryndorf Spørgsmål : Ostesmørrebrød I opskriften indgår bl.a : Jeg soeger fortvivlet ostesmoerrebroed-retter.
kan i hjaelpe mig?????
Hilsen Jens Bemærkninger :
Svar til jens bryndorf : Hej Jens
Normalt så serveres osten på fad så man selv tager den eller de oste man syntes bedst om, på fader er der så f.eks. skiver af peberfrugt, druer og mandariner.
Hvis du har noget andet i tankerne må du meget gerne vende tilbage.
Med venlig hilsen
Per
2005-02-22 Spørgsmål fra : Winnie Ravneberg Spørgsmål : Rodfrugter I opskriften indgår bl.a : Jeg vil gerne have opskrifter på
div. blandet rodfrugter Bemærkninger : evt. fedtfattig dressing dertil.
På forhånd tak !
Svar til Winnie Ravneberg : Hej Winnie
Jeg har meget svært ved at se hvad det er du ønsker af opskriften, skal det være salat af revne rodfrugter eller mos eller hele bagte eller hvad har du i tankerne ??
Med venlig hilsen
Per
2005-02-22 Spørgsmål fra : Jeanie Kring Spørgsmål : Råcrem til 40 personer I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Jeanie Kring : Hej Jeanie
Jeg har fundet en opskrift frem til dig som godt nok er til 4 personer, men det er jo blot at gange op.
Se råcremeopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-21 Spørgsmål fra : Mette og Allan Nordahl Spørgsmål : Amos chokoladekage med kærnemælk I opskriften indgår bl.a : Kærnemælk Bemærkninger : Jeg søger Amos gamle opskrift på chokoladekage, med hvid glasur og reven chokolade over.Jeg kan kun huske at den skal indeholde kærnemælk.
Svar til Mette og Allan Nordahl : Hej Mette
Det er så heldigt at Johanne havde denne opskrift liggende som hun så sendte til os, så håber jeg bare det er den rigtige opskrift.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-20 Spørgsmål fra : Jane Spørgsmål : pains au lait? I opskriften indgår bl.a : vi har købt en pose pains au lait fra grand jury. de er købt i frankrig så vi kan ikke læse hvad de indeholder. de smager som brød bagt af bagepulver med vanillesmag Bemærkninger : vi håber i kan hjælpe.
hilsen jane
Svar til Jane : Hej Jane
Jeg kan jo ikke med sikkerhed vide hvad der er i netop de brød som du har købt, men jeg har fået hjælp til at skaffe en opskrift på pains au lait, og mon ikke de brød du har købt indeholder nogen lunde det samme.
Denne opskrift er uden vanillesukker, men det kan jo tilsættes efter smag.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-20 Spørgsmål fra : Marlene Svendsen Spørgsmål : Chutney og græsk yoghurt I opskriften indgår bl.a : Jeg har været inde, for at søge på thutney, mango/blomme bare for at få lidt inspiration med desværre uden resultat.
Har du evt. nogle forslag.
Bemærkninger : Det samme gælder græsk yoghurt, det skulle være så godt, men i hvad, og kan det bruges i varme retter.
Svar til Marlene Svendsen : Hej Marlene
Du har kommet til at stave chutneyen forkert, det må være grunden til at du ikke har kunnet finde nogle opskrifter, for faktisk er der en hel kategori med forskellige chutneyer som jeg vil sende til dig.
Se chutneyopskrifter her
Den græske yoghurt bruges mest her hjemme til Græsk tzaziki, men den bruges også i andre opskrifter, og jeg har lavet en søgning efter netop græsk yoghurt som jeg sender dig her.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-19 Spørgsmål fra : lene johnsson Spørgsmål : chokoladeovertræk I opskriften indgår bl.a : Hvad er bedst at fortynde overtrækschokolade med, således at den ikke gryner eller bliver hård og mat. Jeg syntes ofte den bliver for tyk. Bemærkninger :
Svar til lene johnsson : Hej Lene
Jeg går ud fra at det er overtræk til kager og dette overtræk er der jo også nogen der kalder glasur, det gør denne opskrift i hvert fald, men jeg håber du kan bruge den alligevel.
Se chokoladeglasuropskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-18 Spørgsmål fra : mette christensen Spørgsmål : Gallamiddag I opskriften indgår bl.a : hey der ude..!! jeg søger en opskrift på noget som jeg kan bruge til en galler middag i skolen..!! vi ska bruge den i en selvstændig uge hvor vi får kakter og jeg ska helst bruge den hurtigst mugligt...!! det skal være uden fisk og ikke med tomat..!! det må godt være noget lækkert og ikk for svært af lave...!! det ska ikk være sådan noget normalt mad..!! gerne lidt anderledes...!! men jeg håber a du/i vil hjælpe os..!! det haster..!! tak på forhånd hilsen mette Bemærkninger :
Svar til mette christensen : Hej Mette
Jeg syntes ud selv skal prøve at finde et emne, det kunne være en ingrediens, land eller tilberedningsmetode, og så derefter prøve at kigge her i kogebogen hvad der er af opskrifter inden for netop dette emne.
Med venlig hilsen
Per
2005-02-18 Spørgsmål fra : Annette Lundholm Spørgsmål : KæmpeWok I opskriften indgår bl.a : Kalkun
ris
kokosmælk
Grøntsager Bemærkninger : Vi har hjemmekonstrueret en kæmpe wok på 140 cm. i Ø,som opvarmes af brænde, og skal til sommer lave mad på den til ca 40-45 personer men vi mangler en egnet opskrift. Det er meningen at risen skal tilsættes og koges i wokken sammen med kød og grøntsager. Jeg ved der er nogle KFUM spejdere som laver mad på så store wokke, men kender jeg kender dem ikke.
Svar til Annette Lundholm : Hej Annette
Sådan en moppedreng er desværre ikke noget jeg har erfaring med, men jeg har jo en samling af opskrifter til almindelig wok, og her er der måske noget som du kan bruge ??
Se wokopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-18 Spørgsmål fra : Susanne Power Spørgsmål : gulerodskage med ostecreme I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg havde engang en opskrift på en utrolig dejlig gulerødskage med ostecreme. Jeg har desværre lånt den ud og ikke fået den retur. Ostecremen ligger ovenpå kagen. Kan I hjælpe mig???
Svar til Susanne Power : Hej Susanne
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-18 Spørgsmål fra : Kirsten Spørgsmål : Hvidkålskuren I opskriften indgår bl.a : hvidkål- rødpeber Bemærkninger : en opskrift som man må spise alt det af man kan og sener spise andre ting sammen med. en slanke/udrensningssuppe. varighed en uge.
Svar til Kirsten : Hej Kirsten
Jeg har en opskrift her på hvidkålskur som jeg tror er den du leder efter.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-17 Spørgsmål fra : Sashia Jensen Spørgsmål : Gyrosmix I opskriften indgår bl.a : Hvordan tilbereder man gyrus mix.
jeg har noget pulver men ved ikke hvordan jeg skal bruge det
Bemærkninger :
Svar til Sashia Jensen : Hej Sashia
Det er lidt svært at sige uden at vide hvad der er i pakken.
Gyros er normalt strimler af kød der er marineret med forskellige krydderier, så det kunne jo være en krydderiblanding.
Men ved søgning på gyrosmix kommer der nogle produkter frem som nærmer ligner noget brød af en slags.
Beklager jeg ikke kan være til mere hjælp.
Per
2005-02-17 Spørgsmål fra : Jørgen Larsen Spørgsmål : Marvsovs I opskriften indgår bl.a : Hejsa
Jeg agter at lave en rigtig "Herremiddag" for mine venner, som skulle bestå at helstegt oksemørbrad med marvsovs, nu er spørgsmålet "bare" hvordan laver jeg sovsen og hvor meget marv skal jeg bruge ?? Bemærkninger : Hvis der evt. skulle være en anden ret som indeholder marv så er jeg meget åben for forslag.
Svar til Jørgen Larsen : Hej Jørgen
Egentlig troede jeg at det var slut med marvsauce efter kogalskaben, men der ligger da stadig et par opskrifter med marv i kogebogen.
Jeg har lavet en søgning på navnet marv, og der er et par opskrifter med marvcauce du kan vælge imellem.
Se opskrifterne her
Den beregnede mængde sauce pr person er ½-1 dl, men hvis det skal være en rigtig herremiddag ville jeg nok beregne noget mere, men du ved nok bedre hvor storspisende dine venner er.
Med venlig hilsen
Per
2005-02-16 Spørgsmål fra : Dorthe Ramlov Spørgsmål : Maria Boller I opskriften indgår bl.a : Mon i kan hjælpe mig med denne opskrift, da jeg ikke kan finde den i jeres register. På forhånd tak. Bemærkninger :
Svar til Dorthe Ramlov : Hej Dorthe
Kunne det ikke tænkes at du tænker på Marieboller ?? for denne opskrift kan jeg nemlig godt hjælpe dig med.
Se Mariebolleopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-16 Spørgsmål fra : Ditte Spørgsmål : Det serveres i små ildfaste skåle og rygende varmt I opskriften indgår bl.a : Champignon, tomat, fløde, ost Bemærkninger : Vi fik det for et par år tilbage da vi var på ferie i mamaris, Det serveres i små ildfaste skåle og rygende varmt
Svar til Ditte : Hej Ditte
Det er desværre ikke noget der siger mig noget så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.
Beklager meget
Per
2005-02-15 Spørgsmål fra : Lillan Buch Spørgsmål : Hakkesuppe I opskriften indgår bl.a : Hakket oksekød, tomater, porrer, løg, gulerødder, suppe ...... Bemærkninger : Opskriften er fra Susanne Palsbos kogebog og introduceres som en løsning hvis man ikke gider lave hakkebøffer. Det er en rigtig god og nem hverdagsopskrift velegnet til kolde dage i sommerhuset eller en kold vinterdag efter kælketuren.
Svar til Lillan Buch : Hej Lillan
Jeg har fundet en opskrift frem til dig, som godt nok ikke er helt den du efterlyser, men jeg håber den kommer så tæt på at du kan bruge den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-14 Spørgsmål fra : Linda Petersen Spørgsmål : Kyskager med tvebakker I opskriften indgår bl.a : tvebakker, mandler, sukker Bemærkninger : Det er en slags "kyskager" altså marengs. Der er bare tvebakker og mandler i. De er meget gode serveret sammen med is.
Svar til Linda Petersen : Hej Linda
Dette er desværre ikke en opskrift jeg kender til, de "normale" kyskager består jo næsten udelukkende af sukker og æggehvide.
Med venlig hilsen
Per
2005-02-14 Spørgsmål fra : trine christiansen Spørgsmål : kalvebrissel ragout I opskriften indgår bl.a : kalvebrissler, rødvin, salt, peber, kalvefond mørk. Bemærkninger :
Svar til trine christiansen : Hej Trine
Jeg har desværre ingen opskrift der indeholder alle de nævnte ingredienser, dog har jeg en enkelt opskrift på brisselragout men om du kan bruge denne istedet er jo op til dig.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-13 Spørgsmål fra : Anne Spørgsmål : Kage med olie og lagkageopskrifter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg mangler en opskrift på en kage der laves med raspolie? Samt en lagkage af sukkerbrødsdej.
Er det noget du kan finde?
På forhånd tak.
Svar til Anne : Hej Anne
Skal det lige være rapsolie der skal bruges i kagerne eller kan der bruges almindelig olie ??, du kan jo altid selv skifte den almindelige olie ud med rapsolien.
Desværre har jeg ikke mulighed for at sende et link hvor det kun er kageopskrifter som indeholder olie, men hvis du bruger "tøm køleskabet" funktionen og der søger efter olie så kan du finde nogle kageopskrifter blandt den lange stribe af opskrifter.
Kom til tøm køleskabet her
Med hensyn til lagkage med sukkerbrødsdej så ser det ud til at det er opskriften på selve lagkagen du mangler ??, dertil syntes jeg du skulle kigge i den stribe af lagkageopskrifter der findes i kogebogen og vælge en af disse ud.
Se lagkageopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-13 Spørgsmål fra : Helle Schwarz Spørgsmål : Tærte med mørdejsbund og marcipankant I opskriften indgår bl.a : Mørdejsbund med marcipankant og felter inddeling. Frugt + gele i firkanterne. Serveres med cremefraiche eller flødeskum Bemærkninger : Kan nogen gange købes ved bageren i små kagestykker/portionsstykke
Svar til Helle Schwarz : Hej Helle
Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg mener kommer meget tæt på det du beskriver.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-13 Spørgsmål fra : Aase soerensen Spørgsmål : brejboller I opskriften indgår bl.a : fløde æg Bemærkninger : egnsopskrift fra veddum
Svar til Aase soerensen : Hej Aase
Der er en opskrift der heder brede boller og som skulle stamme fra samme egn, måske det er den opskrift du søger ??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-12 Spørgsmål fra : Susanne Spørgsmål : Fudge I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Fudge - hvordan laver man det?
Jeg har smagt hjemmelavet fudge - en form for blød karamel. Det smagte dejligt.
Er der nogen, der har en opskrift på fudge?
Svar til Susanne : Hej Susan
Jeg har lidt forskellige opskrifter på fudge som jeg vil sende til dig, så har du mulighed for at vælge den eller dem du syntes bedst om.
Se fudgeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-12 Spørgsmål fra : Birthe Møller Spørgsmål : Trykkoger I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hjælp - jeg har fået en trykkoger forærende. men hvordan fungerer sådan en ??????.
jeg har set at der er et skema med stegetider. Det er fint.
Svar til Birthe Møller : Hej Birthe
Grundlæggende så fungere en trykkoger på den måde at temperaturen for kogepunktet hæves, der bliver altså varmere i en trykkoger en der gør i en almindelig gryde.
Jeg har samlet lidt forskellige opskrifter som kan laves i en trykkoger, men ellers så er det bare at prøve sig frem.
Se trykkogeropskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-12 Spørgsmål fra : Enid Borup Spørgsmål : Syltet andebryst I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg leder efter en opskrift på syltet andebryst, jeg har haft den ,men den er desværre bortkommet, jeg håber I kan hjælpe mig, jeg får mange gode og dejlige opskrifter fra jeres kogebog,
Svar til Enid Borup : Hej Enid
Jeg beklager meget men der er desværre ingen opskrifter på syltede andebryst i kogebogen.
Beklager meget
Per
2005-02-12 Spørgsmål fra : Annemarie kristiansen Spørgsmål : Opskrifter til rygeovn I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hej, jeg er saa heldig at have en rygeovn, men jeg har svaert ved at finde opskrifter, kan du hjaelpe mig? paa forhaand tak.
annemarie
Svar til Annemarie kristiansen : Hej Annemarie
Der er en hjemmeside som heder røgovnens venner og de har mange gode råd og opskrifter til rygovne som jeg er sikker på at du kan bruge.
Besøg røgovnens venner her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-12 Spørgsmål fra : Synøve Petersen Spørgsmål : Rødløgskompot I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kompot - tyk i konsistensen - noget med sirup og rød balsamico, kogt ind sammen med rødløg. Den serveres kold som tilbehør til f.eks. ital.mad eller vildt.
Svar til Synøve Petersen : Hej Synøve
Der findes flere forskellige opskrifter på rødløgskompot i kogebogen, men desværre ser det ud til at de alle serveres varme, så hvis kompotten SKAL serveres kold er jeg bange for at jeg ikke kan hjælpe dig.
Men jeg sender dig her linket til de forskellige opskrifter, hvis nu du kan bruge en af disse.
Se rødløgskompotopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-11 Spørgsmål fra : Bagerjomfruen Spørgsmål : Morgenbrød. I opskriften indgår bl.a : Hvedemel, tørgær og ???? Bemærkninger : Vil gerne bage boller til brug som morgenbrød, - men har ikke en opskrift der er hurtig og nem.
Sidst jeg benyttede ovennævnte produkter samt letmælk og æg, - hævede dejen stortset ikke.
Bortset fra lunken mælk var ingredienserne køleskabskolde.
Svar til Bagerjomfruen : Hej Bagerjomfruen
Jeg har her en opskrift på morgenbrød som forberedes aftnen før og som så blot skal sætte i ovnen og bages.
Se morgenbolleopskrift her
Normalt når du bager skal ingredienserne være tempererede, helst stuetemperatur, så dety kan være det der har været grunden til den manglende hævning.
Med venlig hilsen
Per
2005-02-10 Spørgsmål fra : Lene Wahl Olsen Spørgsmål : Grovbrød eller grovboller I opskriften indgår bl.a : Gær, margarine(?), mælk, Amo grovmel, sirup Bemærkninger : For en del år siden kunne man købe noget grovmel fra Amo, som bestod af rugmel, hvedemel og grahamsmel. Den savnede opskrift stod på posen.
Svar til Lene Wahl Olsen : Hej Lene
Den helt eksakte opskrift kan jeg desværre ikke hjælpe dig med, men der er jo en del opskrifter på både grovboller og grovbrød i kogebogen, måske du kunne bruge en af disse i stedet ??
Se grovbolleopskrifter her
Se grovbrødopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-09 Spørgsmål fra : Lene Jørgensen Spørgsmål : Opskrift med tvebakker fra hatting I opskriften indgår bl.a : Tvebakker, sukker, æg, dejm chokolade og piskefløde Bemærkninger : Har været på Hattings pose m. tvebakker, ved dog ikke hvornår
Svar til Lene Jørgensen : Hej Lene
Jeg beklager meget, men jeg kan ikke finde nogen opskrift der indeholder de nævnte ingredienser.
Beklager meget
Per
2005-02-09 Spørgsmål fra : Pernille Spørgsmål : Dyppelse Til brod I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg var i Tyrkiet i sommers og var ude og spise hvor jeg til "forret" fik noget brød og så noget man sku dyppe det i, men det ved jeg ik hvad hedder... kan i hjælpe mig med at finde ud af det? det var rødt, og tror der var løg i.
Svar til Pernille : Hej Pernille
Der er desværre ikke nogen klokke der ringer, og jeg har heller ikke noget i kogebogen fra Tyrkiet som lige minder om det du beskriver så jeg bliver desværre nødt til at skuffe dig.
Beklager meget
Per
2005-02-09 Spørgsmål fra : Jette hildebrand Spørgsmål : Klassiske danske retter som er vegetariske I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : vi er ved at skrive en større skriftlig opgave på kokkeskolen, hvor vi i min gruppe skal finde opskrifter på klassiske danske retter som er vegetariske og diabetiske. tænkete om i kunne hjælpe?
på forhånd tak fra kogekonerne!
Svar til Jette hildebrand : Hej Jette
Jeg vil foreslå at du kigger under kategorien for vegetarer som du finder under kostformer.
Her har jeg samlet opskrifter for de forskellige former for vegetarer og den du skal bruge er formentlig den første kategori da det er det de fleste forstår ved vegetar.
Jeg må heller sige at det ikke er alle opskrifterne der er specielt for vegetarer da jeg har gjort det at jeg har sorteret i samtlige opskrifter i kogebogen, og på den måde har fundet flere opskrifter som er uden kød.
Dog kan der stadig være enkelte opskrifter der indeholder "forbudte" ingredienser, men det er ikke mange.
Se vegetaropskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-07 Spørgsmål fra : Marianne Langholm Pedersen Spørgsmål : fastalavnsboller I opskriften indgår bl.a : alm. bolledej med creme og marmelade Bemærkninger :
Svar til Marianne Langholm Pedersen : Hej Marianne
Jeg ved ikke om den opskrift jeg har fundet frem er den rigtige, men ellers kan du prøve at kigge på den samlede oversigt over fastelavnsboller om der ikke skulle være noget der du kunne bruge ??
Se Opskriften her
Se index over fastelavnsboller her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-06 Spørgsmål fra : Sonja Normark Sørensen Spørgsmål : syltede kumquats I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har et kumquat-træ med rigtig mange frugter. Jeg kunne godt tænke mig at sylte dem, da de jo er alt for "sure" til at spise direkte fra træet.
Svar til Sonja Normark Sørensen : Hej Sonja
Jeg har faktisk en hel pæn samling af opskrifter med kumquats som jeg vil sende dig, så har du lidt forskelligt at vælge imellem.
Se kumquatsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-05 Spørgsmål fra : Marianna Spørgsmål : Indbagt Laks I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg kender lidt af opskriften, men kan ikke huske hvordan...
Gulerødder og porrer snittes fint, og småsimre sammen med fløde, ca. 1 time.
Det skal så lægges på udrullet butterdej sammen med laksen, og bage i ovnen...
Men jeg mangler nogle detaljer???
Send venligst opskrift hvis I har nogen der kunne matche.
Svar til Marianna : Hej Marianna
Den helt eksakte opskrift kan jeg desværre ikke hjælpe dig med, men jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg mener, er nogen lunde det du efterlyser, lige bortset fra at i stedet for porrer og gulerødder bruges der her spinat.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-04 Spørgsmål fra : Grethe Nielsen Spørgsmål : evt. Pillepel rejer I opskriften indgår bl.a : Vi var i Malaga i foråret 2004, der var et par unge mennesker med, og hver gang vi var ude og spise bestilte de "Pillepel rejer" til os og de smagte UHM på markedet købte vi et krydderi man kunne bruge til denne ret. MEN vi ved ikke hvordan man laver denne ret. Bemærkninger : I retten var der Hvidvin og olie
Svar til Grethe Nielsen : Hej Grethe
Jeg er lidt i tvivl med hensyn til hvidvinen, for jeg har flere opskrifter som jeg ellers mener kunne passe på din beskrivelse, men hvidvin er der altså ikke i opskrifterne, men måske de alligevel kan bruges ??
Se opskrifter på spanske rejer her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-04 Spørgsmål fra : Anni Wacht Spørgsmål : snacks/småting til drinks I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej Per, I marts skal jeg lave noget let og billigt man kan spise til et glas vin. gerne typisk dansk? Har du en idee.
Svar til Anni Wacht : Hej Anni
Jeg syntes ikke lige at jeg kan komme på nogle rigtig gode forslag, men lidt an på hvad du har i tankerne kunne du jo prøve at kigge under buffet eller snaks.
Se buffetopskrifter her
Se snacksopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-04 Spørgsmål fra : Lone Nielsen Spørgsmål : Passionstærte I opskriften indgår bl.a : Paloma Bavarois
Whippak Bemærkninger : Hvorfor det hedder en passionstærte ved jeg ikke, for det er mango der bruges, men jeg har nu fået den "originale" opskrift, og der er et par ingredienser, jeg vil høre, om du har forslag til, hvad de kan erstattes med. Det drejer sig om Paloma Bavarois, whippak, miroir og harmony ready neutral. Jeg tror, at Paloma Bavarois er en slags creme fraiche eller lignende. Det skal blandes med frugtpuré. Whippak bruges til mangomousse - måske en slags flødeskum?? Harmony Ready og Miroir bruges til mangogelé. Håber du kan hjælpe - igen.
Svar til Lone Nielsen : Hej Lone
Lige umiddelbart siger det mig ikke noget, men det ville jo hjælpe gevaldigt hvis du kunne sende opskriften til mig.
Med venlig hilsen
Per
2005-02-03 Spørgsmål fra : Irene Nielsen Spørgsmål : Kaloriefattig chokoladekage I opskriften indgår bl.a : Cacao, evt. sukker Bemærkninger : Chokoladekage som ikke indeholder så meget energi som traditionelle opskrifter.
Svar til Irene Nielsen : Hej Irene
Jeg har lidt forskellige fedtfattige kager i kogebogen, deriblandt også et par stykker med chokoladekage som jeg håber du kan bruge.
Jeg sender dig alle opskrifterne her da du så selv har mulighed for at vælge.
Se fedtfattige kageopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-03 Spørgsmål fra : Torben Houmaae Pedersen Spørgsmål : Gule ærter med gås I opskriften indgår bl.a : guleærter sprængt gås
+ hvad ?
jeg har en gås på 4 kg.
Bemærkninger : Maden skal laves i forvejen
vi skal sammen med 2 venner i byen
maden skal så opvarmes ved hjemkomst
skal vi spise æbleskiver m. solbærrom bagefter ?
Svar til Torben Houmaae Pedersen : Hej Torben
Det er jo en ret bastant ret i der vil servere så jeg ville foretrække noget let og friskt bagefter, evt. en gang sorbet.
Se sorbetopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-02 Spørgsmål fra : Ole D. Jensen Spørgsmål : Japansk forret I opskriften indgår bl.a : absolut ingen fisk, grøntsager i alle afskygninger Bemærkninger : Jeg søger en Japansk forret, gerne kold, også gerne med rejer
Svar til Ole D. Jensen : Hej Ole
Jeg kan desværre ikke komme i tanke om en Japansk forret uden fisk.
Beklager meget
Per
2005-02-02 Spørgsmål fra : Ida Selch Laursen Spørgsmål : hermann vennekage I opskriften indgår bl.a : Jeg har fået opskriften af dig, men jeg undrer mig over orangeblomst vand hvad er det jeg har været i en helsekostforretning hun kunne desværre ikke hjælpe mig, håber du kan. Hilsen Ida. Bemærkninger :
Svar til Ida Selch Laursen : Hej Ida
Jeg mener at du kan købe Orangeblomstvand på apoteket eller måske i hobbyforretninger da jeg mener det også bruges i f.eks. bolcher.
Jeg har fundet et sted på nette hvor de forhandler orangeblomstvand, måske det var nemmer ??.
Med venlig hilsen
Per
2005-02-02 Spørgsmål fra : Gitte Larsen Spørgsmål : Frokostboller? I opskriften indgår bl.a : Kvickly havde på et tidspunkt en 5-korns blanding fra Amo - mener jeg. På denne pose var en kanon opskrift på nogle store 5-korns boller som var til frokost og lign. Nu har de bare ikke Amo's blanding mere og jeg vil så gerne have fat i den opskrift.
Jeg håber meget det er noget i kan hjælpe med.
På forhånd tak
Mvh Gitte Bemærkninger :
Svar til Gitte Larsen : Hej Gitte
Jeg har et par opskrifter på femkornsboller, men jeg ved ikke om det er opskriften fra Amo, men du kan jo prøve at kigge på dem, det kunne jo være.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-02-01 Spørgsmål fra : Ruth Sørensen Spørgsmål : Fryseegnet chokoladekage I opskriften indgår bl.a : Chokoladekage, en rigtig god en, som kan laves i forvejen, da det er til en fest, gerne frysevenlig. Bemærkninger : Det må gerne være en kage med rigtig chokolade, evt. med appelsin
Svar til Ruth Sørensen : Hej Ruth
Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
|