|
Spørgsmål efter opskrift
2014-12-28 Spørgsmål fra : Hanne Spørgsmål : Saft Budding I opskriften indgår bl.a : budding(gele lignende) lavet af frugt saft serveres m/råcreme Bemærkninger : Denne dessert serverede vores farmor altid til jul, og når der ellers kom middags gæster. Vi kan desværre ikke spørge hende selv , vi mistede hende i 1984.
Opskriften stammer muligvis tilbage fra omkring 191o, eller måske før og er muligvis specielt kendt på Fyn ,da det er der familien stammer fra. På forhånd tak & Godt nytår til alle !
Svar til Hanne : Hej Hanne
Min opskrift er norsk.
2,5 dl ribs eller hindbærsaft, 1 dl
vand,ca. 100 gr. sukker,
1 æggehvide, 5 bl. husblas, 0,5 dl
kogende vand.
Husblassen lægges i blød i koldt vand. Saft, vand, sukker og æggehvide piskes kraftigt til det bliver stiv. Tilsæt så den opløste
husblas, pisk lidt igen til det bliver stift. Hæld op i glasskål og
stil det koldt. Server med vanillesauce.
Med venlig hilsen
Helle Sørensen
2014-12-25 Spørgsmål fra : lilly Spørgsmål : hollandaisesovs I opskriften indgår bl.a : æg. smør,citronsaft, bullion Bemærkninger :
Svar til lilly : Hej Lilly
Hermed en opskrift på Hollandaisesauce.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2014-12-24 Spørgsmål fra : Jørgen Marcher Spørgsmål : risengrød kogt i høkasse I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Er det muligt at nogen ligger inde med en opskrift på kogning af risengrød kogt i det man kalde en høkasse ????????
Svar til Jørgen Marcher : Hej Jørgen
Du følger anvisningen på pakken, når du har tilsat risene og mælken igen er bragt i kog pakker du gryden ind, f.eks i sengen i dyner, den skal vel stå et par timer.
Du kan koge den op igen når du tager den ud hvis den mangler lidt.
Med venlig hilsen
Per
2014-12-23 Spørgsmål fra : Karin Madsen Spørgsmål : Vinfromage/vingele I opskriften indgår bl.a : Hvidvin, æblemost, husplads, vanellestænger Bemærkninger : Vores mor i Sønderjylland lavede den og den var højrød og blev sejr
Eret med råcreme.
M.v.h. Bertel og Karin
Svar til Karin Madsen : Hej Karin
Det er godt nok ikke helt den ønskede opskrift, men du kan skifte solbærsaften ud med hvidvin og æblemost.
Se opskrift på gelerand her
Med venlig hilsen
Per
2014-12-20 Spørgsmål fra : harriet nielsen Spørgsmål : tranebær figen dadel chutney I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til harriet nielsen : Hej Harriet
Det er desværre ikke en opskrift vi ligger inde med.
Beklager meget
Per
2014-12-18 Spørgsmål fra : Lis Olsen Spørgsmål : Tilbehør til røget fasanbryst. I opskriften indgår bl.a : Tilbehør til røget fasanbryst. Bemærkninger :
Svar til Lis Olsen : Hej Lis
Det kunne være en grøn blandet salat med cumerland sauce og portvinssky samt brød.
Sauce cumberland
Portvinssky
Med venlig hilsen
Per
2014-12-18 Spørgsmål fra : birgit frederiksen Spørgsmål : småkager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : uden gluten og lactose
Svar til birgit frederiksen : Hej Birgit
Vi har en udvidet søgning hvor du kan vælge flere allergier samtidig, bla. mælk og gluten, og hvis du i retter vælger småkager, så kommer der lidt forskellige opskrifter frem.
Se udvidet søgning her
Med venlig hilsen
Per
2014-12-18 Spørgsmål fra : Inger Andersen Spørgsmål : Fenikel og æbler I opskriften indgår bl.a : der er fenikel og æbler dresing Bemærkninger :
Svar til Inger Andersen : Hej Inger
Jeg har svært ved at se hvad spørgsmålet er her.
Med venlig hilsen
Per
2014-12-16 Spørgsmål fra : Sonja Spørgsmål : kan ikke lade mig være I opskriften indgår bl.a : småkage Bemærkninger : set på tv2.kongelige hofleverandøre.
Teforretning.d16-12-14
Svar til Sonja : Hej Sonja
Til 90 småkager skal der bruges:
375 g blødt smør
250 g sukker
1 æg
125 g mandler
250 g mel
Smør og sukker røres grundigt, og ægget kommes i. Mandlerne smuttes og hakkes fint og kommes i dejen. Til sidst tilsættes det sigtede mel.
Kagerne bages ved 180 grader i ca. 8 minutter, til de er gyldne i kanten. Afkøles på en bagerist
Med venlig hilsen
Per
2014-12-15 Spørgsmål fra : lis olsen Spørgsmål : syltet rødkål I opskriften indgår bl.a : frisk rødkål, eddike, ribssaft, sukker og salt Bemærkninger : jeg har lavet hjemmelavet rødkål og ser jeg ikke kan fryse det, vil så sylte det i stedet for, men hvordan?
mvh. lis
Svar til lis olsen : Hej Lis
Ja rødkål bliver helt blød og kedelig af at blive frossen, men jeg er ikke helt med.
Den rødkål du har lavet, er den ikke med eddike og sukker??
Vi har en opskrift her som du måske kan bruge.
Se opskriften her
Rødkål med eddike og sukker har lang holdbarhed på køl.
Med venlig hilsen
Per
2014-12-13 Spørgsmål fra : adda christensen Spørgsmål : RAMONA SMØREPÅLÆG fra Mønsteds fabrikker i efterkrigsårene I opskriften indgår bl.a : Gulerødder Bemærkninger : Kunne købes i nittenhundrede fyrrene
Svar til adda christensen : Hej Adda
Jeg kan ikke se hvad spørgsmålet er, men jeg går ud fra at det er en opskrift du efterlyser??
Det kan jeg desværre ikke hjælpe med.
Med venlig hilsen
Per
2014-12-12 Spørgsmål fra : Inge Rasmussen Spørgsmål : Kokosmasse. Hvad kan det bruges til I opskriften indgår bl.a : Kokosmasse. Hvad kan det bruges til ?
Jeg har fået detforærende.
Kan det bages som kokosmakroner? Bemærkninger :
Svar til Inge Rasmussen : Hej Inge
Odense marcipan har lidt opskrifter med denne kokosmasse, jeg kender den ikke selv.
Du kan blande 200 g. kokosmasse med 1 past. æg og sætte den på plade som toppe, bages ved 180 grader C i 15 minutter.
Med venlig hilsen
Per
2014-12-12 Spørgsmål fra : ulla andersen Spørgsmål : rutebiler I opskriften indgår bl.a : æ ggehvide,florsukker cacao osv? Bemærkninger : rutebiler
Svar til ulla andersen : Hej Ulla
Hermed en opskrift på rutebiler.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2014-12-09 Spørgsmål fra : Sussanne Olesen Spørgsmål : kabelbrud I opskriften indgår bl.a : Dej , kanel ? Bemærkninger : Det er en kage/wienerbrød
Svar til Sussanne Olesen : Hej Susanne
Det er desværre ikke en opskrift som vi kender.
Med venlig hilsen
Per
2014-12-09 Spørgsmål fra : anna-mette christensen Spørgsmål : advendtskringler I opskriften indgår bl.a : smør fløde mel,sukker evt gær formes til kringler og dyppes i perlesukker Bemærkninger : min mor havde opskriften som var en trykt opskrift er ikke sikker på om det var en amo opskrift.vi bagte dem altid til advendt for 30-35 år siden
Svar til anna-mette christensen : Hej Anna-Mette
Du skriver evt. ved gær, så kunne det være gammeldags sukkerkringler???
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2014-12-07 Spørgsmål fra : connie lykke Spørgsmål : syltede grisetæer I opskriften indgår bl.a : hej har i en god opskrift på hvordan vi laver syltede grisetæer
som i gamle dage. vh Lykke
Bemærkninger :
Svar til connie lykke : Hej Connie
vi har en opskrift på syltede grisetæer her som jeg håber du vil synes om.
Se opskrifter
Med venlig hilsen
Per
2014-12-05 Spørgsmål fra : Tanya Spørgsmål : Det er en ris ret (vidst nok med kalv) I opskriften indgår bl.a : Det er en ris ret (vidst nok med kalv) hvor man ved spisebordet selv tilføjer evt. Rosiner, peanuts, kogt æg, ananas stykker, muligvis også salat.
Bemærkninger :
Svar til Tanya : Hej Tanya
Det lyder som ristaffel, den er for det meste på gris, men vi har en enkelt ret med oksekød her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2014-12-05 Spørgsmål fra : lillian hetemi Spørgsmål : kan man fryse kogte kartofler I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til lillian hetemi : Hej Lillian
Kogte kartofler egner sig ikke til frysning, de bliver vandet og underlige i konsistensen.
Jeg ved godt at man kan købe kartofler på frost, men jeg tror de har nogle andre muligheder i forhold til indfrysning.
Med venlig hilsen
Per
2014-12-04 Spørgsmål fra : Lisbeth jørgensen Spørgsmål : Rundstykker I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Lisbeth jørgensen : Hej Lisbeth
hermed en opskrift på rundstykker.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2014-12-04 Spørgsmål fra : Spørgsmål : klatkager I opskriften indgår bl.a : jeg skal lave klatkager til 24 personer, hvor meget grød og ingredienser skal jeg bruge? Grøden har jeg købt færdig lavet.
På forhånd tak
Susanne Bemærkninger :
Svar til : Hejsa
Jeg sender dig en opskrift på klatkager her, den er oprindelig til 2 personer, men du kan ændre størrelsen på opskriften op til de 24.
For at se hvor meget 1 dl. risengrød vejer, så kan du holde musen over navnet, men ca. 110 g. pr dl.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2014-12-03 Spørgsmål fra : Bodil Spørgsmål : Redaktørens røde sild I opskriften indgår bl.a : -sildefileter sennep tomatpure løg Bemærkninger : sildefileterne pensles med sennep og rulles sammen og steges ligges i et fad og alle de andre ingredienser kommes over
Svar til Bodil : Hej Bodil
Jeg kan desværre kun give dig et halvt svar, tomatpuren som må være til lagen, har jeg ingen opskrift på, men de stegte sild med sennep har vi en opskrift på her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2014-12-01 Spørgsmål fra : Helle Spørgsmål : klejner I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Min mormor lavede nogle fantastiske kejner, store, tykke, bløde og garanteret fede. Man kunne kun spise en. Kender nogen en opskrift der lyder som disse.
Svar til Helle : Hej Helle
Tænker det komme an på hvor store man skærer dejen, men vi har opskrifter på gærklejner, kunne det være sådan nogle??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
|