Spørgsmål efter opskrift

2012-12-31
Spørgsmål fra   :  Inger
Spørgsmål   :  kransekagedej
I opskriften indgår bl.a   :  rå marcipan, melis/flormelis 1 past. æggehvide
Bemærkninger   :  
Er det bedst med melis eller flor- melis?

Svar til Inger   :  
Hej Inger

Jeg ville mene at det er bedst med flormelis, alm. sukker kan godt give lidt knas i kransekagen, men det er der jo selvfølgelig også nogend er godt kan lide.

Godt nytår
Per




2012-12-30
Spørgsmål fra   :  Karen
Spørgsmål   :  hønse salat på ananasring
I opskriften indgår bl.a   :  ananasring med hønsesalat - forret.
Bemærkninger   :  


Svar til Karen   :  
Hej Karen

Jeg har fundet en opskrift frem på hønsesalat, som godt nok ikke serveres på ananasringe, men det mener jeg er en mindre detalje, selve opskriften på salaten håber jeg du kan bruge.

Se opskriften her

Godt nytår
Per




2012-12-28
Spørgsmål fra   :  benteholm
Spørgsmål   :  mundrens
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
feks. når man har spist fisk og skal til næste ret, og skal have renset munden

Svar til benteholm   :  
Hej Bente

En champagnesorbet eller anden sorbet vil kunne bruges som mellemret til at rense munden.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-12-28
Spørgsmål fra   :  Jytte Malmqvist
Spørgsmål   :  Brunede kartofler til mange
I opskriften indgår bl.a   :  Kan jeg brune 4 kg kartofler på en gang bliver det godt eller skal jeg dele dem op kan man bruge det samme sukker til det sidste hold kartofler
Bemærkninger   :  


Svar til Jytte Malmqvist   :  
Hej Jytte

Hvis du kun har en pande på 25-30 cm. i diameter så er du nødt til at dele dem op, og du er nødt til at starte forfra hver gang da sukkeret vil branke.

Med venlig hilsen
Per




2012-12-28
Spørgsmål fra   :  Elna Broberg
Spørgsmål   :  Hønsekødsuppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg skal koge suppe til 30 personer,hvor meget suppe skal jeg bruge,hvor mange kød og melboller skal jeg købe. det er som natmad

Svar til Elna Broberg   :  
Hej Elna

Beregne mængder pr. person er altid noget svært noget.

Det bedste råd er næsten hvis du har mulighed for at købe rigeligt med kød og melboller og at du så har mulighed for at gemme dem på frost til senere brug hvis du får overskud af dem, beregn 3 dl. suppe uden fyld pr. næse.

Med venlig hilsen
Per




2012-12-28
Spørgsmål fra   :  joyce dige
Spørgsmål   :  rugbrød for candidapatienter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg skal igang med en candidakur efter nytår mvh j.dige

Svar til joyce dige   :  
Hej Joyce

Jeg er ikke klar over hvad der skal til for at et rugbrød er egnet til candidapatienter, og om det kan lade sig gøre, det er jo noget med at det ikke må indeholde mel?

Med venlig hilsen
Per




2012-12-22
Spørgsmål fra   :  Anne Christensen
Spørgsmål   :  Hjemmelavede sild til julebordet
I opskriften indgår bl.a   :  marineret m.bl.a. kærnemælk
Bemærkninger   :  
Der benyttes frosne sildefileter, købt i dagligvareforretninger.

Svar til Anne Christensen   :  
Hej Anne

Vi har desværre ikke kunnet finde frem til den ønskede opskerift, og vil også mene at det skal være spegesild/saltsild der skal bruges og ikke ferske sild som du beskriver.

Med venlig hilsen
Per




2012-12-19
Spørgsmål fra   :  Irma Nørgaard
Spørgsmål   :  Lille mors snegle fra en lille Amo opskriftshæfte som er mange år gammel
I opskriften indgår bl.a   :  småkagedej hvor der lægges en cacaomasse på og rulles ud og skæres til snegle småkager
Bemærkninger   :  
Opskriftshæftet fra Amo var en lille aflang en. Den er af ældre dato, jeg har desværre midstet den. Jeg har haft den siden min ungdom, jeg er nu 66 År, så den findes nok ikke mere, men jeg håber. På forhånd tak. Venlig hilsen Irma Nørgaard, Aabenraa

Svar til Irma Nørgaard   :  
Hej Irma

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift.

Med venlig hilsen
Per




2012-12-18
Spørgsmål fra   :  Lisbeth Robdrup
Spørgsmål   :  Vaniliekrans
I opskriften indgår bl.a   :  vaniliekranse med marcipan
Bemærkninger   :  
til sprøjtepose

Svar til Lisbeth Robdrup   :  
Hej Lisbeth

Vi har desværre ingen opskrift på vanillekranse beregnet til sprøjtepose.

Med venlig hilsen
Per




2012-12-16
Spørgsmål fra   :  Birgitte
Spørgsmål   :  Rystekage
I opskriften indgår bl.a   :  mel margarine mandelessens brev bagepulver evt æg
Bemærkninger   :  
er i tvivl om hvordan man samler den, da den er meget tør, er det æg og vand ?

Svar til Birgitte   :  
Hej Birgitte

Jeg kan ikke finde opskriften, er den en fra os??

Med venlig hilsen
Per




2012-12-14
Spørgsmål fra   :  Pia Andersen
Spørgsmål   :  Citronfromage uden husblas
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan jeg lave citronfromage uden husblas med med agar agar, som jo er en slags husblas men uden svinehud o.a. Og som kan bruges til en veganer? På forhånd tak for hjælpen og for de dejlige opskrifter som jeg benytter mig meget af. Venlig hilsen Pia Andersen

Svar til Pia Andersen   :  
Hej Pia

Jeg kender kun agar agar af navn, jeg har aldrig prøvet at arbejde med det, så jeg ved ikke om det kan bruges, men det burde det kunne.

Med venlig hilsen
Per




2012-12-13
Spørgsmål fra   :  Erik o Pedersen
Spørgsmål   :  Leths klejner
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Blev vist i dr.

Svar til Erik o Pedersen   :  
Hej Erik

Jeg har forsøgt at finde opskriften på DR så jeg kunne sende et link til dig, men det er ikke så let nu du ikke skriver hvilket program det blev vist i.

Med venlig hilsen
Per




2012-12-12
Spørgsmål fra   :  GERDA PETERSEN
Spørgsmål   :  rugbrod sour dough
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til GERDA PETERSEN   :  
Hej Gerda

Hermed en opskrift på rugbrød med surdej, jeg er ikke så god til skriftligt engelsk så jeg bruger google translate til at oversætte, så undskylder for evt. fejl.

Se opskriften her


This is a recipe for rye bread with sourdough, I'm not so good at writing English so I use google translate to translate, so apologies for any. error.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-12-12
Spørgsmål fra   :  agnethe warming
Spørgsmål   :  bagning med stevia i småkager o.lign.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til agnethe warming   :  
Hej Agnethe

Jeg har ingen erfaring med bagning med stevia, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig her.

Med venlig hilsen
Per




2012-12-11
Spørgsmål fra   :  hans j larsen
Spørgsmål   :  nordby sandkager
I opskriften indgår bl.a   :  sukker mel æg
Bemærkninger   :  
rulles ud og skæres ca 7.7 cm min opskrift er blevet væk men de er bare gode og nemme og lave

Svar til hans j larsen   :  
Hej Hans

En sandkage som skal rulles ud?? jeg har desværre ikke noget bud på en opskrift.

Med venlig hilsen
Per




2012-12-11
Spørgsmål fra   :  [email protected]
Spørgsmål   :  krondyr/rådyr bøf /af fars
I opskriften indgår bl.a   :  bøffars lavet af krondyr eller rådyr kød
Bemærkninger   :  


Svar til [email protected]   :  
Hej Paul

Hermed en opskrift på hakkebøf af dyrekød

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-12-07
Spørgsmål fra   :  Hanne Henriksen
Spørgsmål   :  Sylte af ribens steg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne Henriksen   :  
Hej Hanne

Vi har ikke en opskrift på sylte af ribenssteg, men vi har en opskrift hvor vi har brugt nakkefilet, som heller ikke er det tradtionelle at bruge til sylte. En af grundene til at man bruger grissehovede er at det udskiller gelatine som får sylten til at stivne. Men i stedet kan der tilsættes husblas, den opskrift som jeg sender her har vi brugt 10 blade husblas som vi har skrevet i kommentarfeltet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-12-05
Spørgsmål fra   :  imrc
Spørgsmål   :  Hindbærkranse
I opskriften indgår bl.a   :  Vaniliekransedej? og hindbærmarmelade?
Bemærkninger   :  
I forretningerne hedde de Hindbærkranse, de ligner en vaniliekranse med hindbærmarmelade. På forhånd tak.

Svar til imrc   :  
Hej Imrc

Vi har en opskrift som kaldes for julemandens knapper, og den kunne godt minde om det du beskriver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2012-12-05
Spørgsmål fra   :  Ivan Grotkjær
Spørgsmål   :  Merguez
I opskriften indgår bl.a   :  En ret krydret pølse af arabisk type
Bemærkninger   :  
En pølse som kan købes overalt i Frankrig

Svar til Ivan Grotkjær   :  
Hej Ivan

Jeg går ud fra at det er en opskrift som du søger??

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2012-12-04
Spørgsmål fra   :  holger
Spørgsmål   :  hvad kan jeg bruge en grise skanke til
I opskriften indgår bl.a   :  hvad kan jeg bruge en grise skanke til
Bemærkninger   :  


Svar til holger   :  
Hej Holger

Hvis du vælger menupunktet opskrifter, og herefter det punkt som heder ingredienser, så kan du klikke dig frem til vore kategori med svineskanke, og her er der en del forskellige opskrifter med svineskanke.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2012-12-02
Spørgsmål fra   :  lars.sørensen
Spørgsmål   :  vegatar frikkedeler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til lars.sørensen   :  
Hej Lars

Vi har en kategori med vegetaropskrifter, og her har jeg lavet en søgning på frikadeller som jeg vil sende til dig her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2012

Se spørgsmålene for februar 2012

Se spørgsmålene for marts 2012

Se spørgsmålene for april 2012

Se spørgsmålene for maj 2012

Se spørgsmålene for juni 2012

Se spørgsmålene for juli 2012

Se spørgsmålene for august 2012

Se spørgsmålene for september 2012

Se spørgsmålene for oktober 2012

Se spørgsmålene for november 2012

Se spørgsmålene for december 2012