|
Spørgsmål efter opskrift
2010-12-31 Spørgsmål fra : Birthe King Spørgsmål : Forundringsgrød I opskriften indgår bl.a : En Mælkegrød indeholdende bl.a. stiftspiskede æggehvider og strøet med sukker og kanel. Bemærkninger :
Svar til Birthe King : Hej Birthe
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Forundringsgrød.
Beklager meget
Per
Kære Birthe.
Den opskrift du søger er i frøken jensens kogebog på side 118. Her er opskriften:12 pers. 65 kvint hvedemel, 5 potter let skummet mælk, 8 æggehvider, hakket mandler, vanilie, evt. appelsinskal.
melet udrøres i noget af mælken, resten af mælken bringes i kog, jævningen røres i kogende mælk, der kun lige skal op og koge, lige før servering, tilsættes de stift piskede æggehvider, sammen med mandler, vanillie og evt. appelsin skal. serveres, med sukker og øl eller saft. dagen efter spises den kold med rød sovs.
håber det er den du søger.
M.V.H Tina
2010-12-30 Spørgsmål fra : maren b. pedersen Spørgsmål : krysterkål I opskriften indgår bl.a : hvidkål
fløde/mælk Bemærkninger : hvidkål som koges og klemmes så meget vand af som muglig, hakkes i kødmaskinen. men om der laves en stuvning eller den koges op med fløde og mælk ved jeg ikke
Svar til maren b. pedersen : Hej Maren
Opskriften går også under navnet vreden kål, og den vil jeg sende til dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-30 Spørgsmål fra : Inga Jensen Spørgsmål : Hvidvins duchesse I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Set i kogebogen Europas Mesterkokke byder til bords side 734
Her skriver de at man skal brug 14 æggehvider men under trin for trin er det æggeblommer der bliver brugt og der nævnes intet om æggehviderne.
Svar til Inga Jensen : Hej Inga
Jeg mener at det er æggeblommer er det som du skal bruges, mener det er en creme som bliver varmet op?
Med venlig hilsen
Per
2010-12-30 Spørgsmål fra : ole larsen Spørgsmål : sildelever I opskriften indgår bl.a : sildelever Bemærkninger : hvad kan jeg bruge dette til. hilsen ole.
Svar til ole larsen : Hej Ole
De kan steges på pande i smør og spises med kartofler og persillesauce, og evt. et par stegte sild, med mindre du har rigtig mange sildelever.
Med venlig hilsen
Per
2010-12-30 Spørgsmål fra : Gitte Ranmar Spørgsmål : Chateaubriand m. ostesauce I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : En ret, jeg har fået i Frankrig, hvor der blev serveret ostesauce til - og hvilken slags ost, blev brugt ?
Svar til Gitte Ranmar : Hej Gitte
Det kunne være en Gruyère, den bruges meget i saucer og fondue.
Med venlig hilsen
Per
2010-12-30 Spørgsmål fra : Lone Spørgsmål : dampet torsk sennep tranebær I opskriften indgår bl.a : dampet torsk sennep tranebær Bemærkninger : lavet på dragsholm
Svar til Lone : Hej Lone
Det er helt sikkert køkkenets egen opskrift, så den kan jeg desværre ikke hjælpe dig med.
Med venlig hilsen
Per
2010-12-30 Spørgsmål fra : joan pedersen Spørgsmål : helstegt kalvefilet m fedtkant I opskriften indgår bl.a : jeg har 1,3 kg kalvefilet m fedtkant, som jeg gerne vil høre om det er bedst at langtidsstege ved evt 100 g eller hvordan? jeg skal bruge den nu til nytårsaften. godt nytår
MVH Joan Pedersen Bemærkninger :
Svar til joan pedersen : Hej Joan
Efter min mening gør det ikke den helt store forskel om det er langtidsstegning eller almindelig stegning.
Jeg har fundet en enkelt opskrift på stegning af kalvefilet frem til dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-29 Spørgsmål fra : Ingrid Steenberg Spørgsmål : Krondyr steaks I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Ingrid Steenberg : Hej Ingrid
Hermed en opskrift på hjortesteaks som jeg håber du vil kunne bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-29 Spørgsmål fra : connie Spørgsmål : kålclaw I opskriften indgår bl.a : hvidkål og gulerødder + deessing
(det eer dressingen jeg ikke kender) Bemærkninger :
Svar til connie : Hej Connie
Opskriften er sikkert den der heder coleslaw og dressingen er såmend bare en mayoanaise eller creme fraiche
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-29 Spørgsmål fra : dorte sørensen Spørgsmål : rejer i skal I opskriften indgår bl.a : rejer og champion en smule parmesanost hvidvin Bemærkninger : fra Menu kogebog af Ellis Tardini fra 70èrne
Svar til dorte sørensen : Hej Dorte
Det kunne måske være denne opskrift her??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-27 Spørgsmål fra : Bodil Pigsborg Spørgsmål : fløderis I opskriften indgår bl.a : Alm. ris
fløde
creme fraice
Bund af jordbær kompot Bemærkninger :
Svar til Bodil Pigsborg : Hej Bodil
Er det Rissi Frutti du tænker på??
Se opskriften her
Ellers kunne det være opskriften på ymerris du tænker på?
Med venlig hilsen
Per
2010-12-27 Spørgsmål fra : Anni Spørgsmål : Kartoffelsalat I opskriften indgår bl.a : Kartoffelsalat med Eddike og oliedressing samt estragonkrydderi evt: m.m. Bemærkninger :
Svar til Anni : Hej Anni
Måske denne kan bruges??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-27 Spørgsmål fra : Susanne Spørgsmål : Forret til dyreryg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kunne bare godt tænke mig at få hjælp til en forret,når man nu skal have rådyr ryg til hovedret?
Svar til Susanne : Hej Susanne
En ½ hummer natural med tilhørende champange..et sikkert valg.
OG...husk så at Dyreryggen kun skal have 25 min. ved fuld varme, og så trække i mindst 15 min. omviklet i et viskestykke.
Mvh. Leif (kok)
2010-12-27 Spørgsmål fra : Erik Eriksen Spørgsmål : tilbehør til oksekød I opskriften indgår bl.a : jeg mangler nogle spændene opskrifter til oksekød Bemærkninger :
Svar til Erik Eriksen : Hej Erik
Nu er oksekød jo et vidt begreb, og der findes rigtig mange forskellige muligheder at jeg ikke kan komme med noget specifik.
Med venlig hilsen
Per
2010-12-26 Spørgsmål fra : Ejvind Veisig Spørgsmål : Schwartzsau I opskriften indgår bl.a : En tysk form for blodpølse Bemærkninger :
Svar til Ejvind Veisig : Hej Ejvind
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Schwartzsau
Beklager meget
Per
2010-12-26 Spørgsmål fra : maiken Spørgsmål : rådyrkølle. Vægt med ben 1,4 kg. I opskriften indgår bl.a : rådyrkølle. Vægt med ben 1,4 kg. Bemærkninger : Jeg har fået en rådyrkølle, men ved ikke hvordan, man udbener den. Jeres opskrifter lyder på udbenet kød. Kan i beskrive, hvordan det gøres? Det er sin sag at gå til en slagter, når køllen er en foræring.
På forhånd tak.
Maiken
Svar til maiken : Hej Maiken
Vi har rigtig mange opskirfter på dyrekøller, og jeg mener flere af dem er med ben, men det gør som regel ikke den store forskel om det er med eller uden ben, det er bare nemmere at skære pæne skiver når det er uden ben, og når det er med ben kan det være den skal have 15 minutter længere.
Se dyrekølleopskrifter her
Men du spørger jo faktisk om hvordan man udbener en dyrekølle, og det er lidt svært at beskrive i ord, men jeg skal forsøge.
Den nemme måde er at du giver kødet et snidt på langs ind mod benet hele køllen igenne, og herefter skærer rundt om benet og fjernet det helt.
hvorefter du snører kødet.
Du kan evt. lade skanbenet side på.
Med venlig hilsen
Per
2010-12-25 Spørgsmål fra : norma mikkelsen Spørgsmål : kunstæg I opskriften indgår bl.a : kunstæg, mel, sukker, margarine Bemærkninger : fundet i en gammel bagebog fra 30èrne. Oplysning søges om begrebet "kunstæg". Hvad er det???
Svar til norma mikkelsen : Hej Norma
Jeg kender kun kunstæg som de porsælænæg man lægger i redekasserne for at få hønsene til at lægge deres æg her.
Beklager meget
Per
2010-12-25 Spørgsmål fra : Anne Andersen Spørgsmål : andebryststeg - langtidsstegt I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Anne Andersen : Hej Anne
Vi har ikke en opskrift pt. på langtidsstegt andebryststeg, men skal det være lidt at la stegt and gnides stegen med salt, læg stegen i en bradepande og sæt den i ovnen.
Du kan så vælge at brune den på en pande, sætte den ind ved 250 grader C i 15-20 minutter og så skrue ned til 130 grader C, eller simpelthen at sætte den i ovnen ved den lave temperatur fra starten af.
Så er der lige det med tiden, og der er det jo så an på om det skal være gennemstegt som alm andesteg, eller om det skal være rosa som andebrystfileter.
Skal den være gennemstegt kan du bruge et stegetermometer som skal vise 75 grader C i centrumstemperatur.
Med venlig hilsen
Per
2010-12-24 Spørgsmål fra : Hanne Louise Knudsen Spørgsmål : Risenblomme I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : fra Sønderjylland
Svar til Hanne Louise Knudsen : Hej Hanne
Hermed en opskrift på risenblom.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
Som jeg ser opskriften , så er det ikke det jeg har fået en gang , det var lavet mere som en kage og med blomme i , udseende nærmest som ostelagkage , men har desv. ikke opskrift , Skærbøk/Tønder ejn vil jeg tro , MVH
2010-12-24 Spørgsmål fra : linda pedersen Spørgsmål : farseret kalkun 4000kg I opskriften indgår bl.a : kalkun med frikadellefars, og med bacon hen over Bemærkninger :
Svar til linda pedersen : Hej Linda
Jeg har fundet en opskrift frem som passer på vægten, og som jeg håber du vil synes om.
Der er ikke bacon hen over, men det kan du jo vælge at tilføje opskriften.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-23 Spørgsmål fra : jasmin Spørgsmål : desert med apelsiner I opskriften indgår bl.a : en desert med apelsiner Bemærkninger :
Svar til jasmin : Hej Jasmin
Min første tanke er en appelsintrifli, måske den kan bruges, ellers prøv at brug den udvidet søgning og søg på ingrediensen appelsin* og så desserter under retter.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-23 Spørgsmål fra : bent Spørgsmål : dressing I opskriften indgår bl.a : dijonsennep med farin m/m Bemærkninger : noget i den stil til hjemmerøget laks
Svar til bent : Hej Bent
Det må næsten være rævesauce som du tænker på.
Se opskriften her
Glædelig jul
Per
2010-12-23 Spørgsmål fra : e.h.pedersen Spørgsmål : scoens I opskriften indgår bl.a : med kærnemælk og chokolade. Bemærkninger :
Svar til e.h.pedersen : Hej E.h.Pedersen
Hermed en opskrift på scoens med kærnemælk og chokolade.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-22 Spørgsmål fra : catharina lemke Spørgsmål : Andebryst steg 1.5 kg I opskriften indgår bl.a : Skal bruges juleaften som tradionel and. Har 3 stk andebryst steg. Alle på 1.5 kg hver...
Bemærkninger :
Svar til catharina lemke : Hej Catharine
Stegetider er altid en svær ting, da der jo er stor forskel på det du skal stege og selve ovnen.
Jeg vil mene at de andebryststege du har skal have omkring 1-1½ time, men hvis du har et stegetermometer kan du også bruge dette, fjerkræ skal steges til det viser 75 grader C i centrumstemperatur.
Læg andebrystsgegene i en bradepande med skindsiden opad, gnid dem grundigt med salt og sæt dem i ovnen ved 225 grader C. 15-20 minutter , skru ned til 200 grader C og steg dem så 1-1½ eller til stegetermometeret viser 75 grader C.
Efterbrun dem evt. 15-20 minutter ved 225 grader C for at få sprødt skind, men holde øje med de ikke bliver sorte.
Glædelig jul
Per
2010-12-22 Spørgsmål fra : anna grethe Spørgsmål : skakmåkager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til anna grethe : Hej Anna Grethe
Hermed en opskrift på skaksmåkager.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-22 Spørgsmål fra : John Reinhardt Spørgsmål : døde frikadeller I opskriften indgår bl.a : frikadeller med kogt/stegt og okse/grisekød måske løg og røget spæk Bemærkninger :
Svar til John Reinhardt : Hej John
Hermed en opskrift på døde frikadeller.
Se opskriften her
Glædelig jul
Per
2010-12-21 Spørgsmål fra : inger Spørgsmål : Bison steaks I opskriften indgår bl.a : Hvor lang tid steger man BISON steaks? og hvilket tilbehør er godt dertril? Bemærkninger :
Svar til inger : Hej Inger
Vi kender ikke bisonkød, men vil mene at du kan bruge stegetid og tilbehør fra oksesteak.
Se oksesteakopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-20 Spørgsmål fra : Vivi Mortensen Spørgsmål : Varmrøget med dressing I opskriften indgår bl.a : Jeg søger en lækker dressing
til en varmrøget laks som skal
serveres som en del af retter
til en Julefrokost Bemærkninger :
Svar til Vivi Mortensen : Hej Vivi
Vi vil foreslå en dilddressing på cremefraice eller ymer.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-19 Spørgsmål fra : anne louise nielsen Spørgsmål : træstammen I opskriften indgår bl.a : prins Henrik laver selv roulade kaldt træstamme - nu slottets tradition hver jul.
dejen lavet af marzipan chokoladecreme og whisky , smeltet chokolade med mandler ovenpå. Bemærkninger :
Svar til anne louise nielsen : Hej Anne Louise
Det er jo nok ikke helt den samme opskrift som prinsen bruger, men jeg vil sende dig en opskrift på juletræstamme som jeg håber du vil kunne bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-19 Spørgsmål fra : jette olsen Spørgsmål : fondue til vegetarer I opskriften indgår bl.a : alt der kan bruges Bemærkninger : kan ikke finde opskrifter, der må da være nogen?
Svar til jette olsen : Hej Jette
Vi har ikke rigtig nogen opskrifter på vegetarisk fondue.
Men du vil jo kunne lave indbagte grønsager af forskellig slags, hårde grønsager så som gulerødder skal nok blancheres godt inden, men f.eks. champignong og blomkål vil kunne bruges friske.
se beignetdejopskrift her
Glædelig jul
Per
2010-12-19 Spørgsmål fra : karen Spørgsmål : honninghjerte I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : findes der en opskrift paa honninghjerter uden gluten.
jule hilsen fra Karen
Svar til karen : Hej Karen
Hermed en opskrift på små honninghjerter uden gluten
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-19 Spørgsmål fra : Mette Holbrook Spørgsmål : Kartofel kage I opskriften indgår bl.a : Toppen af kagen er lavet af udrullet marcipan hvorpaa der var drysset et meget tyndt lag af cacao. Under denne marcipan var der en slags kage creme og bunden var ligeom noget sprødt agtigt underbund. Vi saa det i et Dansk bageri i Boston, men vil gerne selv lave det. Bemærkninger :
Svar til Mette Holbrook : Hej Mette
Hermed en opskrift på flødeskumskagen kartoffelkager.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-18 Spørgsmål fra : Inge Spørgsmål : æggepunch I opskriften indgår bl.a : æggelikør, mandellikør (Amaretto) og hvidvin. Bemærkninger : Har hørt at det skulle smage godt. Jeg kan bare ikke finde det forhold som det skal blandes i. Kan I hjælpe. Glædelig jul og godt nytår.
Svar til Inge : Hej Inge
Vi har godt nok en opskrift på æggepunch, men den indeholder hverken æggelikør eller amaretto, og ud over denne opskrift så kender jeg faktisk ikke æggepunch.
Med venlig hilsen
Per
2010-12-18 Spørgsmål fra : Spørgsmål : waldorfsalat 12 pers. I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til : Hejsa ??
Hermed en opskrift på waldorf salat, den er dog ikke til 12 personer, men denne opskrift har mulighed for at du kan regulere antallet.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-18 Spørgsmål fra : h frederiksen Spørgsmål : glutenfri rugbrød I opskriften indgår bl.a : grov Bemærkninger :
Svar til h frederiksen : Hej H Frederiksen
Hermed et link til vore glutenfrie opskrifter på brød boller og kiks, her er der forskellige opskrifter på rugbrød som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-17 Spørgsmål fra : knud kjellmann Spørgsmål : kronhjort - inderlår I opskriften indgår bl.a : bacon Bemærkninger : steges som hel steg med bacon
Svar til knud kjellmann : Hej Knud
Hermed en opskrift på hjortekølle med bacon.
se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-17 Spørgsmål fra : Vivi Mortensen Spørgsmål : en lækker salat til en Koldrøget Lax til en del af en julefrokost I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Vivi Mortensen : Hej Vivi
Du skulle prøve at bruge funktionen TØM KØLESKABET, her får du mange flere forslag til opskrifter en jeg kan sende til dig.
Men ellers vil vi foreslå røget laks med fennikelsalat.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-17 Spørgsmål fra : aase Spørgsmål : udskæring a røget ål I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til aase : Hej Aase
Ålen lægges på den flade side.
Kør en skarp kniv langs rygbenet og tag den øverste filet af, vend ålen og gør det samme med den anden side.
Herefter flernes skindet og de små sideben.
Ålen deles i portionstykker så de passer til brødet.
Det er svært at forklare, men håber det giver mening.
Med venlig hilsen
Per
2010-12-16 Spørgsmål fra : joanna nightingale Spørgsmål : sweiziske nødde kager I opskriften indgår bl.a : en lille småkage med hele hasslenødder i Bemærkninger : var moderne i danmark i 70 erne
Svar til joanna nightingale : Hej Joanna
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på sweiziske nøddekager.
Beklager meget
Per
2010-12-15 Spørgsmål fra : inger Spørgsmål : sildelever I opskriften indgår bl.a : sildelever Bemærkninger : Vi er ved at rense spegesild og der er rigtig flotte lever i mange af sildene. Kan de bruges til noget ??
Svar til inger : Hejsa ??
Spegesild er jo saltede sild, så hvis det er dem du tænker på, så vil jeg ikke mene du kan bruge dem, de er simpelt hen for salte.
Men hvis det derimod er ferske sild som du skal nedsalte til spegesild kan de steges på pande i smør og spises med kartofler og persillesauce, og evt. et par stegte sild, med mindre du har rigtig mange sildelever.
Med venlig hilsen
Per
2010-12-14 Spørgsmål fra : Jørgen Sørensen Spørgsmål : Pebernødder fra Sjællands Odde I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Det er nogle specielle pebernædder som stammer fra Sjællands Odde og jeg vil blive meget glad hvis der er nogen som har opskriften
Svar til Jørgen Sørensen : Hej Jørgen
Jeg er fra Overby Sj Odde.
Vi fik bagt pebernødderne hos bager Henriksen, fordi vi var en familie på 10 personer.
Mors opskrift (Der er jo et utal af opskrifter på pebernødder fra Odden)
3 kg sigtemel (rugmel)
5 kg hvedemel
2,5 kg mørk farin
0,5 kg sirup
8 fl. dobbelltøl (Vi bruger idag
maltøl, da dobbeltøl ikke kan fås)
4 thekeer hjortetaksalt
1 brev stødt nelliker eller kardemomme
Bages ved 250 gr. i omkring 15 min. Prøv Jer frem, hvis de bages forlænge bliver de meget ghårde.
Håber du kan bruge det her til noget.
Held med det.
Johannes Larsen
Hej Jørgen
Min mor kom fra Overby,hun bagte altid pebernødder til jul ligesom min mormor også havde gjort. Desværre har jeg ikke hendes opskrift. jeg har fået en fra en ældre dame i lumsås men de smager ikke helt som min mors.der mangler nok lidt af ingredienserne men det er:
2 kg sigtemel,
½kg sirup,
½kg farin,
2 maltøl
mere har jeg ikke og bidrage med men med fælles hjælp kan vi måske genskabe denne lille seje hårde nød.
Mange julehilsner
Anne
2010-12-14 Spørgsmål fra : Elly Pedersen Spørgsmål : Surdejg I opskriften indgår bl.a : Hvordan laves surdejg Bemærkninger :
Svar til Elly Pedersen : Hej Elly
Her har du en opskrift. 1/4 liter
Kærnemælk 10 gr. gær 300 gr.Hvedemel. Ælt det godt sammen og del klumpen i 3 dele, hvoraf du bruger den ene del til dit Surbrød- 2 stk af 1 kilo mel. læg de 2 andre på frys til 2 gange mere.
Venligst
Vivi Mortensen
God jul
2010-12-14 Spørgsmål fra : jytte brynee Spørgsmål : fryse egnet mad I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hvilke retter er opptimale til at fryse.
Svar til jytte brynee : Hej Jytte
Der er retter som egner sig bedre til at blive frosset end andre, men helt optimalt mener jeg nu ikke det er, mad er nu bedst frisklavet.
Vi er i det små begyndt at angive om opskrifterne er fryseegnede, men det er kun ved få opskrifter at det er angivet.
De fleste hovedretter kan fryses, undtagelsen vil jeg siger er kartofler, og undtagelsen herfra er igen biksemad, som fint fryses, men ellers kan kartoflerne blive noget mærkelige af at blive frosset.
Med venlig hilsen
Per
2010-12-13 Spørgsmål fra : Jeanette Spørgsmål : Havregrynstænger I opskriften indgår bl.a : Havregryn / sukker.. varmer sukkeret i en gryde og putter havregryn i efter det er rørt lidt sammen hælder man det på et stykke bagepapir som jeg vil tro er smurt med lidt smør eller flydende margarine, derefter ruller man den sammen i det bagepapir og ligger den i fryseren. Bemærkninger : Mit spørgsmål: hvad hedder opskriften ? og hvis i ved hvad jeg snakker om, er det så på den måde man laver den ?
Svar til Jeanette : Hej Jeanette
Kokken kunne huske opskriften fra han var barn, men som det er med kokke havde han ingen mål.
Derfor har vi afprøvet opskriften og fået skrevet den ned, samtidig har vi taget billeder af den, og de kommer på opskriften senere.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-13 Spørgsmål fra : Jørgen Hansen Spørgsmål : Colorado Steg I opskriften indgår bl.a : Af hvilket stykke kød laver man Colerado Steg? Bemærkninger :
Svar til Jørgen Hansen : Hej Jørgen
Vi kender desværre ikke coloradosteg, så vi kan desværre ikke hjælpe dig.
Med venlig hilsen
Per
2010-12-13 Spørgsmål fra : Benny Poulsen Spørgsmål : vildand på grill I opskriften indgår bl.a : brunnakker Bemærkninger :
Svar til Benny Poulsen : Hej Benny
Der er ikke meget fedt på vildænder, og derfor synes vi her at det ville være syndt at smide dem på grillen, men det kan selvfølgelig lade sig gøre.
Nu skriver du ikke hvor store de er, men hvis det er et par små ænder kunne du jo forsøge dig med opskriften kylling på dåse.
Se opskriften her
En anden mulighed er at skære skære brysterne af og grille dem.
Vores eget valg ville være at grydestege ænderne.
se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-12 Spørgsmål fra : pia Spørgsmål : mørdej med nøder og syltetøj på toppen og glasur I opskriften indgår bl.a : mørdej med nøder og syltetøj på toppen og glasur Bemærkninger :
Svar til pia : Hej Pia
Det er ikke nogle ingredienser som får får en opskrift frem hos mig.
Beklager meget
Per
2010-12-12 Spørgsmål fra : Vivi Mortensen Spørgsmål : Kold Lakseanretning I opskriften indgår bl.a : Kogt kold laks opdelt i grove stykker lagt på fad og måske blandet med andet læggert og overheldt med krydret creme fraice Bemærkninger : Skal bruges som en del af min Julrfrokost
Svar til Vivi Mortensen : Hej Vivi
Hvad med en laks bellevu?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-12 Spørgsmål fra : lilian kyhn Spørgsmål : kalvetykkam I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : kan jeg stege den i ovnen. 1kg.
Svar til lilian kyhn : Hej Lilian
Vi har en opskrift på tykkam i ovn, godt nok oksetykkam, så det kan være den skal have lidt kortere tid, men ellers skulle du kunne bruge opskriften herunder med kalv i stedet for okse.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-11 Spørgsmål fra : Birte Mahler Spørgsmål : Wienerlagkage I opskriften indgår bl.a : I min barndom og ungdom, serverede min venindes mor altid denne lagkage til jul. Der er masser af ´mandler i både bundene og fyldet. håber I kan hjælpe mig. Bemærkninger :
Svar til Birte Mahler : Hej Birte
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Wienerlagkage.
Beklager meget
Per
bunde 3
250 gr mel 250gr sukker 250gr oma nødder ca150-200gr trykkes ud i bundene lagt samm med lidt hindbær og en god creme overtrukket med chokolade
Nordby wienerlagkage.
750 g hvedemel
500 g melis
500 g smør
100 g mandler ( kan udelades)
1 æg
Dejen bliver til 8 bunde.
4 bunde Lægges sammen med hjemmelavet creme.
Smeltet chokolade ovenpå. Og kagen pyntes med mandler.
Der er ikke ovntemperatur og bagetid.
Men håber opskriften kan bruges.
Mange hilsener fra Anette.
2010-12-10 Spørgsmål fra : Gitte Spørgsmål : kiksekage I opskriften indgår bl.a : Vil gerne vide, om man kan lave kiksekage med andet end palmin, Bemærkninger :
Svar til Gitte : Hej Gitte
Du kan lave den med smør i stedet?
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-10 Spørgsmål fra : Svend Spørgsmål : andereliette I opskriften indgår bl.a : Andelår Bemærkninger :
Svar til Svend : Hej Svend
Hermed en opskrift på anderilette.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-10 Spørgsmål fra : Kirsten Schäfer Spørgsmål : rugmelskager I opskriften indgår bl.a : sigtemel
brun sukker
margarine
sirup
fedt
kærnemælk
natron
anis Bemærkninger : Det er en gammel opskrift, da der i opskriften står, at der skal for 10 øre anis i. Om det er en sønderjysk eller tysk opskrift ved jeg ikke. Jeg synes ikke, at småkagerne smager, som da mor bagte dem.
Svar til Kirsten Schäfer : Hej Kirsten
Det lyder som om du har prøvet at bage disse kager??
Det er ikke en kage som vi kender, så vi kan desværre ikke hjælpe dig yderligere.
Med venlig hilsen
Per
Hej Kirsten
Rugmels er en variation af knæpkager som i Sønderjysk koge- og bagebog består af:
rug- byg- hvedemel sukker fedt fløde eller en moderne udgave indeholder fx:
hvedemel fløde smør sukker kardemomme citronskal hjortetaksalt og pensling med æggeblomme.
Min mor er fra Bylderup-Bov og fortæller at der var meget stor forskel på de enkelte familiers rugmels, hvilken krydderi, meltype mm.
Hendes opskrift lyder lidt mere moderne og består af:
rug- og hvedemel smør sukker sirup fløde hjortetaksalt kardemomme kanel nellike og æggeblomme til pensling.
Håber det kan give inspiration til at finde den rigtige smag og konsistens. Om det skal være med anis, sprødt eller blødt bagt -"slååch så do ka vikl dem om en finge" ;)
2010-12-08 Spørgsmål fra : Ulla Rasmussen Spørgsmål : Flødepeberrodsrand frossen I opskriften indgår bl.a : Flødeskum smagt til med sukker, salt og revet peberrod fryses i randform og serveres frossen med lækre strimler røget laks, flute og kold smør. Bemærkninger : Der mangler noget som jeg ikke husker. Set i et ugeblad og serveret med stor succes for rigtig mange år siden. Speciel og meget delikat.
Hilsen Ulla
Svar til Ulla Rasmussen : Hej Ulla
Vi kan ikke lige se hvad der skulle mangle i opskriften, men den nøjagtige opskrift fra ugebladet kan vi ikke hjælpe med.
Vi har dog en opskrift på flødepeberrod som du vil kunne hælde i en randform og fryse ned.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-07 Spørgsmål fra : inge-marie pedersen Spørgsmål : rødkål kogt sukkerfri I opskriften indgår bl.a : kogt rødkål uden tilsat sukker Bemærkninger :
Svar til inge-marie pedersen : Hej Inge-Marie
Det er måske til en diabetiker? for det har vi en opskrift på, men den kan jo helt sikkert også spises af andre.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-07 Spørgsmål fra : Elisabeth Bech Spørgsmål : Risengrød lavet i høkasse. I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Elisabeth Bech : Hej Elisabeth
Hermed en opskrift på risengrød i høkasse.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-07 Spørgsmål fra : Lillian Madsen Spørgsmål : Kronedyr opskrifter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Lillian Madsen : Hej Lillian
Hvis du på forsiden af kogebogen vælger det menupunkt som heder opskrifter, og her så vælger det punkt som heder ingredienser, så finder du lidt nede på siden et punkt som heder kronhjort, men også punktet med dådyr lige over kan måske bruges?
Med venlig hilsen
Per
2010-12-06 Spørgsmål fra : Flemming Bøgelund Spørgsmål : Hvad er berlinervankucken og er det stavet rigtigt. Det er jo nogen kager. I opskriften indgår bl.a : Hvad er berlinervankucken og er det stavet rigtigt. Det er jo nogen kager. Bemærkninger :
Svar til Flemming Bøgelund : Hej Flemming
det er en bolle af wienerdej med syltetøj i midten, der friturekoges og derefter vendes i sukker.
Med venlig hilsen
Anne
2010-12-06 Spørgsmål fra : Bent Gregersen Spørgsmål : har fået nogle langblade grøntkål som efter sigende heder Palmekål I opskriften indgår bl.a : har fået nogle langblade grøntkål som efter sigende heder Palmekål men har ikke kunde finde den som opskrift,vil være glad hvis der er en opskrift på disse kål. på forhånd tak.
hilsen. Bent Bemærkninger :
Svar til Bent Gregersen : Hej Bent
Jeg kender ikke den nævnte palmekål, men kunne slå op at den bruges som almindelig grønkål.
Jeg vil sende dig en opskrift på skinke med grønkål, ikke fordi det behøver at være netop denne opskrift du skal lave, men her bruges frisk grønkål, og du vil derfor kunne bruge starten af opskriften her til klargøring af palmekålen.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-06 Spørgsmål fra : Simon Simonsen Spørgsmål : voulavent I opskriften indgår bl.a : Hvordan "fabrikeres" voulavent.
Indhold ved jeg Bemærkninger :
Svar til Simon Simonsen : Hej Simon
Det hedder "vol au vent" og laves af butterdej.
Med venlig hilsen
Anne
2010-12-06 Spørgsmål fra : Louise Spørgsmål : Valnødde- eller hasselnøddekage I opskriften indgår bl.a : cocktailbær, chokolade, valnødder eller hasselnødder, margarine, sukker, mel, romglasur ovenpå Bemærkninger : Jeg mangler opskriften på en nøddekage (kan ikke huske, om det var valnødder eller hasselnødder) fra "Det gode Køkken" Fra forlaget Skandinavisk Press. Den har været på nogle små kort med billede på forsiden og opskriften på bagsiden. Der skulle cocktailbær og chokoladestykker i samt romglasur ovenpå.
Svar til Louise : Hej Louise
Det skulle vel aldrig være denne her?
Se valnøddekage med romglasur her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-06 Spørgsmål fra : Jette Berg Spørgsmål : Vi skal have kogt torsk nytårsaften og jeg skal komme med enten forret eller dessert. I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Vi skal have kogt torsk nytårsaften og jeg skal komme med enten forret eller dessert. Kan i komme med en god ide.
Svar til Jette Berg : Hej Jette
Til torskegilde bruges ofte pandekager til dessert, så måske det var en ide?
Ellers har vi en række populære nytårsdesserter her.
Se nytårsdessertopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-06 Spørgsmål fra : Martin Lundqvist Spørgsmål : ræve dressing ( til graved laks ) I opskriften indgår bl.a : ????? Bemærkninger : ?????
Svar til Martin Lundqvist : Hej Martin
Opskriften går under navnet rævesauce eller dildressing.
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-05 Spørgsmål fra : per jacobsen Spørgsmål : moskuand I opskriften indgår bl.a : hej jeg skal lave en moskuand til julaften.Den vejer ca 3800gr.Har du en god opskrift. Bemærkninger :
Svar til per jacobsen : Hej Per
Der er efter vores mening ikke den helt store forskel på tilberedningen af den almindelige ænder og så moskus eller berberiænder.
Den langtidsstegte and er meget populær, så den sender jeg et link til her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-05 Spørgsmål fra : Helle Koch Spørgsmål : keisersmarren I opskriften indgår bl.a : æg mel osv. Pynt florsukker og marmelade. Bemærkninger : Østrigsk alpe frokost/dessert
Svar til Helle Koch : Hej Helle
Mon ikke det er den som også heder kejserpandekager?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-04 Spørgsmål fra : Lis Olsen Spørgsmål : Partering rådyr I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Vil gerne vide hvordan man partere et rådyr.
Svar til Lis Olsen : Hej Lis
Vi har en beskrivelse af parteringen af rådyr, måske du kan bruge den?
Se beskrivelsen her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-03 Spørgsmål fra : Anders Jørgen Andersen Spørgsmål : sukkerfri æble/jordbærkagerasp I opskriften indgår bl.a : Det normale er jo makronrasp.
Man kan også riste f.eks havregryn i sukker, men begge dele er det jo sukkeret der er i vejen, jeg er diabetiker.
Så hvis nogen kan hjælpe mig,vil jeg være meget taknemlig
Hilsen A J Bemærkninger :
Svar til Anders Jørgen Andersen : Hej Anders
du kan knuse nogle sukkerfri småkager eller -kammerjunker, det er ikke helt tosset.
Med venlig hilsen
Anne
2010-12-02 Spørgsmål fra : Bent Hansen Spørgsmål : grøntsagssuper I opskriften indgår bl.a : grøntsager Bemærkninger :
Svar til Bent Hansen : Hej Bent
Vi har en gruppe med grønsagssupper som jeg vil sende et link til her, så har du mulighed for at vælde den eller dem du synes bedst om.
Se grønsagssuppeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-02 Spørgsmål fra : Ellen Kjellner Spørgsmål : fedtebröd I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Det er en kage som min mor bagte til jul, den er med glasur
Svar til Ellen Kjellner : Hej Ellen
Hermed en opskrift på fedtebrød.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-12-01 Spørgsmål fra : karen pedersen Spørgsmål : verdens bedste brunkager I opskriften indgår bl.a : sirup,mel,sukker,smør m.m. Bemærkninger :
Svar til karen pedersen : Hej Karen
500 gr smør
5oo sukker
250gr sirup gerne mørk
125 gr hakket mandler
7 gr nelliker
15 gr kanel
15gr potaske opløst i lidt koldt vand
1000 gr mel
Varm marg,sukker sirup samt krydderier til kogepunktet af køl til håndvarmt tilsæt mel bages ved 200gr, i ca 5 min
Med venlig hilsen
Asta
2010-12-01 Spørgsmål fra : John Søholt Spørgsmål : Moskusokse kølle I opskriften indgår bl.a : Vi har et moskusokse lår på ca.4,5 kg. Vi ønsker at helstege det.
Har nu nogle tips? Bemærkninger :
Svar til John Søholt : Hej John
Vi har nogle enkelte opskrifter på moskusokse, men har ikke selv nogen erfaring med moskusokse, og da der ikke er opskrifter på kølle kan jeg desværre ikke hjælpe det helt store.
Måske du kan hente inspiration i de opskrifter vi trods alt har liggende?
Se Moskusokseopskrifter her
Du kunne prøve at lægge den i en bradepande på en rist, giv den 250 grader C i 20 minutter måske mere, til den er godt brunet af.
Skru varmen ned til 200 grader C og hæld vand i bradepanden, dette vand/sky kan bruges til at hælde over køllen med jævne mellemrum, spæd bradepanden op med vand efter behov, den må ikke koge tør.
Hvis køllen begynder ar branke, kan der lægges staniol over.
Med venlig hilsen
Per
|