Spørgsmål efter opskrift

2009-12-30
Spørgsmål fra   :  Lis Eilskov Jensen
Spørgsmål   :  torsk tilberedt i ovn (kogt)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lis Eilskov Jensen   :  
Hej Lis

Vi har en opskrift på ovnstegt torsk som jeg mener du kan bruge.

Se opskriften her

Godt nytår
Per




2009-12-30
Spørgsmål fra   :  Lene Petersen
Spørgsmål   :  Knækbrød
I opskriften indgår bl.a   :  1 dl havregryn, 1 dl sesamfrø, 1 dl blendede græskarkerner, 1 dl hørfrø, 1 dl solsikkekerner, 4 dl hvedemel, 1½ dl olie, 2 dl vand, 1 tsk bagepulver, 2 tsk salt. Rullet ud mellem 2 stk bagepapir, skåret i stykker og bagt ca 20 min ved 180 grader.
Bemærkninger   :  
Jeg har prøvet at erstatte hvedemelet med fx ½ majsmel og ½ rismel. Smagen bliver fin, men knækbrødene går meget nemt i stykker. Hvad kan få dem til at hænge bedre sammen?

Svar til Lene Petersen   :  
Hej Lene

Majsmel og rismel har meget ringere bageevne end hvedemel, så det er ikke sikkert at det kan lade sig gøre at skifte al hvedemelet ud.

Der findes et produkt som heder fiberhusk eller huskpulver som indeholder en masse fibre, det bruges tit i glutenfri bagværk, men jeg er ikke helt klar over hvilken indflydelse det har på bageevnen.

Du skriver ikke hvorfor det er du vil skifte hvedemelet ud, er du glutenallergiker, eller er der anden årsag.

Med venlig hilsen
Per


Hej Lene. Jeg har også denne opskrift. Jeg skifter hvedemelet ud med den røde Finax mel, så bliver resultatet super. Mangler du andre glutenfrie opskrifter kan jeg anbefale bogen "Kogekunst for følsomme maver" a Sonja Margrethe Jensen. Hun har arbejdet med glutenfrie opskrifter i mange år og har fundet mange gode opskrifter og giver dem nu videre til alle os andre der lider af denne sygdom. Håber det kan hjælpe dig.


Hej Lene Tak for anbefalingen af min kogebog "Kogekunst for følsomme maver" .Havrekiks(se bogen) kan laves i knækbrødstørrelse, de smager skønt. Jeg har dem ofte med i rejsetasken. Glutenfri havregryn fås nu i helsekostforretninger. Korrigerende oplysninger "Mine opskrifter i kogebogen har jeg naturligvis selv lavet og afprøvet. Det er ikke opskrifter, jeg har fundet.

Med venlig hilsen
Sonja Margrethe Jensen




2009-12-30
Spørgsmål fra   :  Gitte Pless
Spørgsmål   :  Stegt/fritteret lotusfrugt
I opskriften indgår bl.a   :  Lotusfrugt
Bemærkninger   :  
Kan nogle hjælpe mig med hvor jeg kan købe denne frugt. Har tidligere smagt lotuschips på en bryllupsmesse.

Svar til Gitte Pless   :  
Hej Gitte

Jeg kender ikke lotusfrugten, men jeg har ved en netbutik med te fundet lotusblomster, kan det være det du søger?


Med venlig hilsen
Per




2009-12-29
Spørgsmål fra   :  bjarne
Spørgsmål   :  indbagt oksemørbrad med champignon sauce
I opskriften indgår bl.a   :  kartofler
Bemærkninger   :  
HVILKE KARTOFLER FORESLÅR I MAN SERVERER TIL ? mVH. BJARNE

Svar til bjarne   :  
Hej Bjarne

Du kan servere stort set alle slags kartofler til, måske på nær brunede kartofler og flødekartofler.

Skal det være hvide kogte kartofler så ville jeg foretrække en aspargeskartoffel.

Men røsti, kartoffelkroketter, smørbrunede kartofler eller ovnbagte kartofler ville også passe fint til.

Med venlig hilsen
Per




2009-12-29
Spørgsmål fra   :  Helen Zorn
Spørgsmål   :  appelsinmarineret laks
I opskriften indgår bl.a   :  fersk laks, appelsiner, både skaller og kød, ingefær, krydderurter
Bemærkninger   :  
skal marinere i køleskab i 24 timer

Svar til Helen Zorn   :  
Hej Helen

Vi har en opskrift på citronmarineret laks som du skulle kunne bruge, blot med appelsin i stedet for citronen, ingefær og krydderurter kan du tilsætte efter smag.

Se opskriften her

Godt nytår
Per




2009-12-29
Spørgsmål fra   :  Susanne Andersen
Spørgsmål   :  Grillet cascra ost
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Susanne Andersen   :  
Hej Susanne

Jeg kender ikke cascraost, men måske du kan bruge opskriften på grillet gedeost.

Se opskriften her

Godt Nytår
Per




2009-12-29
Spørgsmål fra   :  Emilie
Spørgsmål   :  Honningsyltede abrikoser
I opskriften indgår bl.a   :  Abrikoser, honning.
Bemærkninger   :  
I lang tid kunne man hos grønthandleren i Gentofte købe honningsyltede abrikoser. Nu er grønthandlen desværre lukket, så vi ikke kan få abrikoserne. De er meget søde, og ment som en snack eller dessert. Jeg har søgt på nettet, men har aldrig kunnet finde en opskrift. Jeg håber I kan hjælpe.

Svar til Emilie   :  
Hej Emilie

En bruger har sendt denne opskrift som du måske kan bruge, den er desværre uden mål men mon ikke du kan prøve dig lidt frem, og meget gerne tilføje kommentar til opskriften hvor meget du bruger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-29
Spørgsmål fra   :  Nicolai
Spørgsmål   :  PramGryde
I opskriften indgår bl.a   :  Det er det jeg gerne vil vide.
Bemærkninger   :  


Svar til Nicolai   :  
Hej Nicolai

Det må næsten være pramdragergryde som du tænker på.

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-28
Spørgsmål fra   :  Paarnannguaq
Spørgsmål   :  Rissi frutti
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Paarnannguaq   :  
Hej Paarnannguaq

Hermed en opskrift på rissifrutti.

Se opskriften her

Godt nytår
Per




2009-12-28
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  bagekartoffel med ostefyld
I opskriften indgår bl.a   :  buko grøn pikant ost og bacon fløde
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hej

Bagekartofler vaskes og bages møre i ovnen.

Ost og ristet bacontern blandes, fløde tilsættes til en passende konsistens, der kunne evt. bruges creme fraice 38 i stedet for fløde.

De bagte kartofler gives et snit og åbnes, ostemassen fyldes i.

Godt nytår
per




2009-12-28
Spørgsmål fra   :  Inger Marie Lundgren
Spørgsmål   :  kylling salat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
kogt kylling i noget crem fraiche blandet med carry ananas,ærter,nudler/pasta eller andet der passer sig til at blive blandet sammen måske rejer.skal serveres på fad/skål som forret med fluts

Svar til Inger Marie Lundgren   :  
Hej Inger Marie

Vi har en opskrift på hønsesalat som passer godt på det du beskriver, så den vil jeg sende til dig her. Det gør ikke den store forskel om det er kylling eller høne.

Se opskriften her

Godt Nytår
Per




2009-12-28
Spørgsmål fra   :  Irene Schou
Spørgsmål   :  Fanøsild
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Irene Schou   :  
Hej Irene

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på Fanø sild.

Beklager meget
Per




2009-12-27
Spørgsmål fra   :  ole møller
Spørgsmål   :  Rucula Salat til tigerrejer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til ole møller   :  
Hej Ole

Tigerrejer kan du servere på en bund af ruccola, det er ikke nødvendigt ligefrem at lave en blandet salat.

Ønsker du en blandet salat findes der en blanding der heder napoli, og den kan du jo selvfølgelig blande op med ruccola.

Godt Nytår
Per




2009-12-27
Spørgsmål fra   :  jane nielsen
Spørgsmål   :  blendet gulerødder der efter kommer man blendet persillerod ovenpå
I opskriften indgår bl.a   :  mangler en af jeres opskrifter hvor man bager blendet gulerødder der efter kommer man blendet persillerod ovenpå og bager håber i kan hjælpe da jeg ikke huske navnet
Bemærkninger   :  


Svar til jane nielsen   :  
Hej Jane

Det må være opskriften på Bjørns rodfrugt timbale som du tænker på.

Se opskriften her

Godt Nytår
Per




2009-12-27
Spørgsmål fra   :  g.verhagen
Spørgsmål   :  eggnug /amerikaanse eierpunch
I opskriften indgår bl.a   :  geen idee
Bemærkninger   :  
een nieuwjaarsdrankje uit amerika

Svar til g.verhagen   :  
Hej Verhagen

Jeg kan ikke hollandsk, men jeg må gå ud fra at du kan lidt dansk siden du skriver til en dansk hjemmeside.

Jeg har fundet en opskrift frem på eggnog som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Godt Nytår
Per




2009-12-27
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  tomater med tyttebærskum
I opskriften indgår bl.a   :  tomater med tyttebærskum
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hejsa

Vi har en opskrift med tytebærskum i en anden opskrift som jeg mener du kan bruge. Du kan så servere skummet i halverede udkernede tomater.

Se opskriften her

Godt nytår
Per




2009-12-27
Spørgsmål fra   :  Kirsten From
Spørgsmål   :  chokolade pladekage med top af føde og tilsat pebermyntedråber
I opskriften indgår bl.a   :  Det drejer sig om en chokolade pladekage med top af føde og tilsat pebermyntedråber. Mange tak for hjælpen & godt nytår Kirsten
Bemærkninger   :  


Svar til Kirsten From   :  
Hej Kirsten

Det må næsten være After Eight kagen du tænker på.

Se opskriften her

Godt nytår
Per




2009-12-25
Spørgsmål fra   :  kurt skovbjerg
Spørgsmål   :  Oldtidsrugbrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til kurt skovbjerg   :  
Hej Kurt

Vi har ingen opskrift på oldtidsbrød, og jeg tror måske at det mest er et navn som bagerne bruger til et brød af lidt ældre oprindelse.

Jeg mener at have læst at det skulle være et brød med mange kerner, så måske du kan finde en opskrift som minder i vore andre opskrifter på rugbrød.

Se rugbrødsopskrifter her

Godt Nytår
Per




2009-12-24
Spørgsmål fra   :  carsten paulsen
Spørgsmål   :  muflonkød
I opskriften indgår bl.a   :  muflonkød
Bemærkninger   :  
hvordan tilbereder man muflon? Og hvordan smager det (bedst)

Svar til carsten paulsen   :  
Hej Carsten

Jeg kender ikke muflonkød, ved nærmest kun at muflon skulle være stamfaderen til vore tamfår.

Derfor ville jeg jo mene at du kunne bruge lammeopskrifterne, men det kan også være at du skal skæve lidt til nogle vildtopskrifter.

Hvad der smager bedst er jo smag og behag, og det er umuligt at sige.

Med venlig hilsen
Per




2009-12-22
Spørgsmål fra   :  tillee
Spørgsmål   :  Sådan laver du din egen.......
I opskriften indgår bl.a   :  sirup. Kan jeg lave min egen sirup? Jeg aner ikke, hvad sirup består af, udover at der må være sukker eller andet sødemiddel i.
Bemærkninger   :  
Det kunne måske være en god´idé med en "ombytnings-liste"? F.eks. kakao i stedet for chokolade. Jeg står ofte og mangler en ingrediens og ville gerne kunne erstatte den med en anden. Så måske dette var en idé?

Svar til tillee   :  
Hej Tillee

Vi har en gruppe med sirupper som jeg vil tro du kan bruge.

Se sirupsopskrifter her

Glædelig jul
Per




2009-12-22
Spørgsmål fra   :  Steff
Spørgsmål   :  Postej med mørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  så vidt jeg ved er retten med hakket oksekød,måske svine kød, løg, urter, æg, væde. En svine mørbrad er skåret i fire lange strimler der bliver marineret i rødvin, hvidløg og diverse urter, krydderier. farsen laves som et farsbrød med de fire strimler af mørbrad fordelt i midten og så bagt.
Bemærkninger   :  


Svar til Steff   :  
Hej Steff

Det er desværre ikke en opskrift der siger os noget, så den kan vi ikke hjælpe med.

Glædelig jul
Per




2009-12-20
Spørgsmål fra   :  Stoyan Chetelyazov
Spørgsmål   :  Danmarks opskrifter med svinekød
I opskriften indgår bl.a   :  Svinekøde.......
Bemærkninger   :  
Jeg vil meget gerne prøve en opskrift dansk svinekød, til juleferien. Tak!

Svar til Stoyan Chetelyazov   :  
Hej Stoyan

Skal det være svin og til jul så kan det næsten kun være flæskesteg.

Se opskriften her

Glædelig jul
Per




2009-12-20
Spørgsmål fra   :  olemorfar
Spørgsmål   :  norsk kneppebrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
normalt købebrød i norge

Svar til olemorfar   :  
Hej Olemorfar

Mon ikke det er kneipbrød som du tænker på.

Se opskriften her

Glædelig jul
Per




2009-12-20
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  Juleboller
I opskriften indgår bl.a   :  Juleboller med rosiner,sukat, PYNT :Perlesukker.
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hejsa

Hermed en opskrift på juleboller.

Se julebolleopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-20
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  kyllingefilet i en fart
I opskriften indgår bl.a   :  kyllingefilet med kartofler og brun sauce, Tilbehør:Agurkesalat
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hejsa

Jeg tror det er opskriften kyllingefilet som gammeldags kylling su tænker på.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-19
Spørgsmål fra   :  terence horton
Spørgsmål   :  smørdampede grønsager
I opskriften indgår bl.a   :  jeg kan huske da jeg gik i skole at vi fik noget der hedder smør dampede grønsager som smagte godt kan bare ikke huske hvordan de blev lavet mvh Terence
Bemærkninger   :  


Svar til terence horton   :  
Hej Terence

Grønsagerne koges til de er næsten møre.

En smule vand og en klat smør bringes til kogepunktet, grønsagerne lægges i og det hele damper til det er mørt. Smag til med salt og peber

Glædelig jul
Bjørn




2009-12-18
Spørgsmål fra   :  Marie
Spørgsmål   :  Vegetarisk thai mad
I opskriften indgår bl.a   :  En masse grøntsager (typisk vegetar) Chili , soya souce
Bemærkninger   :  
Det er Vegetar mad

Svar til Marie   :  
Hej Marie

Vi har en funktion der heder udvidet søgning, denne kan du bruge til at søge på landet thailand og på vegetar, vegetar skal nok være lacto ovo vegetar som er det mest almindelige.

Se opskriften her

Glædelig jul
Per




2009-12-18
Spørgsmål fra   :  jytte henriksen
Spørgsmål   :  rullepølse
I opskriften indgår bl.a   :  pesto, hakket tørret abrikos og hakket valdnødder
Bemærkninger   :  


Svar til jytte henriksen   :  
Hej Jytte

Fyldet kan jeg ikke hjælpe med, men jeg syntes du skulle prøve, jeg sender en opskrift med på selve rullepølsen.

Se opskriften her

Glædelig jul
Per




2009-12-18
Spørgsmål fra   :  Bager
Spørgsmål   :  fyln
I opskriften indgår bl.a   :  kommenskringler, mælk, sukker, kardemomme, svesker, æbler, rosiner
Bemærkninger   :  
Bornholmsk fyld til and

Svar til Bager   :  
Hej Bager

Vi har en opskrift på bornholmsk andefyld som jeg tror er det du søger.

Se opskriften her

Glædelig jul
Per




2009-12-18
Spørgsmål fra   :  leif løvenskjold schwartz
Spørgsmål   :  brunlakage/sierupskage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til leif løvenskjold schwartz   :  
Hej Leif

Jeg har svært ved at tyde dit spørgsmål, men jeg vælger at sende dig en opskrift på lagkagebunde med sirups, ellers må du jo skrive igen.

Se opskriften her

Glædelig jul
Per




2009-12-17
Spørgsmål fra   :  Danjal Danielsen
Spørgsmål   :  Graved hellefisk
I opskriften indgår bl.a   :  salt, sukker, hvidt peber, dild. så ved jeg ikke mere, men hvor meget af hver.
Bemærkninger   :  


Svar til Danjal Danielsen   :  
Hej Danjal

Der er ikke den store forskel på processen fra fisk til fisk, så jeg har omskrevet en opskrift på gravad laks som jeg håber du vil synes om.

Hellefisken er en meget fed fisk og det er ikke alle der synes om den, men du kender den sikkert siden du spørger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-17
Spørgsmål fra   :  olemorfar
Spørgsmål   :  helstegte dueunger m persille
I opskriften indgår bl.a   :  persille fløde
Bemærkninger   :  
stegetid

Svar til olemorfar   :  
Hej Olemorfar

Vi har en opskrift som godt nok er på skovduer og uden persille, men du bruger bare dueunder i stedet for skovduer og så fylder du duerne med persille, resten af opskriften skulle være ok.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-16
Spørgsmål fra   :  Karen Bertelsen
Spørgsmål   :  vafler kogt i fedt
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg leder efter en opskrift fra min barndom. Det er vafler der bagt på et jern i fedtstof ligesom når man bagte krustader, dette jern er bare formet som en blomst. Jeg har arvet jernet, der er lavet så blomsten kan sktuaes af og oprindeligt hørte der flere til der kunne skrues på bla. en sommerfugl og en stjerne. Jeg vil så gerne overraske mine to søstre med at bage dem næste gang de kommer. Jeg husker at når mor bagte dem dyppede hun jernet ned i det kogende fedt for at varme det op og så dyppede hun forsigtigt ned i en pandekage lignende dej, der så hang ved og så ned i det varme fedt, hvor de foldede sig ud. med det er dejen jeg savner en opskrift på. det ville glæde mig om det lykkes. mvh. Karen.

Svar til Karen Bertelsen   :  
Hej Karen

Vi har for nyligt forsøgt at afprøve en opskrift på engelske vafler, hvor vaflerne skulle koge i palmin, det ville ikke rigtig lykkedes, og vi blev enige om at der nok skulle bruges et jern som skulle dyppes i dejen, og dette jern manglede vi, så billedet viser nogle uformlige klumper.

Vi er ret sikker på at denne dej kan bruges til dit jern, og vi er selv på udkig efter jernet, som vi vist nok har fundet.

Se opskriften her

Glædelig jul
Per




2009-12-16
Spørgsmål fra   :  Karin Andersen
Spørgsmål   :  Nestlerod Fromage
I opskriften indgår bl.a   :  ??????
Bemærkninger   :  


Svar til Karin Andersen   :  
Hej Karin

Jeg kender slet ikke Nestleros, så det kan jeg desværre ikke hjælpe med.

Glædelig jul
Per




2009-12-16
Spørgsmål fra   :  else fromm
Spørgsmål   :  charlotte postej
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød og mange fintsnittede grønsager
Bemærkninger   :  
måske hedder den charlottenborg postej

Svar til else fromm   :  
Hej Else

Det er desværre ikke en opskrift som vi kender, men vi har en del forskellige opskrifter på postej som du måske kunne bruge i stedet?

Se postejopskrifter her

Glædelig jul
Per




2009-12-15
Spørgsmål fra   :  jonna
Spørgsmål   :  kalifornisk kyllinggryde
I opskriften indgår bl.a   :  kylling, svesker, æbler, ferksner, karrysovs
Bemærkninger   :  
min mor kogte retten omkr. 1960erne.

Svar til jonna   :  
Hej Jonna

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på californisk kyllingegryde.

Beklager meget
Per




2009-12-15
Spørgsmål fra   :  Vibeke Halling
Spørgsmål   :  Alliancekage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Vibeke Halling   :  
Hej Vibeke

Karen har sendt en opskrift på Alliancesandkage som jeg håber er den opskrift du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-15
Spørgsmål fra   :  Magna
Spørgsmål   :  Mango chutney.
I opskriften indgår bl.a   :  Mango frugt, løg,thili,edikke, hvidløg,o,s,v,
Bemærkninger   :  


Svar til Magna   :  
Hej Manga

Vi har lidt forskellige opskrifter på mangochutney som jeg vil sende et link til her.

Der er lidt forstyrende elementer i form af opskrifter hvor der bruges mangochutney i, men det håber jeg du kan se forbi.

Se mangochutneyopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-15
Spørgsmål fra   :  Liselotte Madsen
Spørgsmål   :  krystalliseret ingefær
I opskriften indgår bl.a   :  sukker og ingefær
Bemærkninger   :  


Svar til Liselotte Madsen   :  
Hej Liselotte

Først må jeg indrømme at opskriften ikke er afprøvet, men det er vort bedste bud på en opskrift, jeg går ud fra at det er kandiseret ingefær du tænker på.

Se opskriften her

Glædelig jul
Per




2009-12-15
Spørgsmål fra   :  herdis olsen
Spørgsmål   :  knugekål
I opskriften indgår bl.a   :  kogt hvidkål hakkes og tilsættes piskefløde men ellers og hvor meget ?
Bemærkninger   :  
nordenfjords oprindelse ?

Svar til herdis olsen   :  
Hej Herdis

Det er en opskrift med mange navne, men vi har for nyligt afprøvet opskriften sønderjysk hvidkål som jeg mener er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-14
Spørgsmål fra   :  bente-marie roed
Spørgsmål   :  torskerogn rand !
I opskriften indgår bl.a   :  friske rogn,smør,creme fraice ? citron,pyntes med f.eks rejer,kaviar,skønt hvis i kunne hjælpe mig !
Bemærkninger   :  
jeg mener den laves i en form,og skal på køl! kan vist osse fryses?

Svar til bente-marie roed   :  
Hej Bente

Jeg har fundet en opskrift frem som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Glædelig jul
Per




2009-12-14
Spørgsmål fra   :  tove nielsen
Spørgsmål   :  Syltede clementiner
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har mange clementiner
Bemærkninger   :  
kunne godt tænke mig at sylte disse i både så man kunne bruge disse til pynt på kager eller dessserter På forhånd tak

Svar til tove nielsen   :  
Hej tove

Her er måske noget du kan bruge, god jul.

Kog en lage af sukker, vand, lidt hvidvin og citronsaft. Hæld lagen over de skrællede mandarin- eller klementinbåde og lad bådene trække et par uger på et mørkt sted. Server bådene i frugtsalater, til kager eller is - alle vil kunne smage forskel!

Samme lage kan anvendes til at sylte hele mandariner eller klementiner, anvend da økologiske. De er flotte at have på hyl­den, men skåret i både eller små tern er de med deres lidt bitre og søde smag gode som tilbehør, eventuelt blandet med friske krydderurter til fisk eller fjerkræ. De små tern kan også drysses over en salat af fx frisee, rucola og fennikel. Naturligvis kan de også med fordel anvendes til kager og desserter.

Carsten




2009-12-14
Spørgsmål fra   :  preben
Spørgsmål   :  vin gele
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til preben   :  
Hej Preben

Vi har opskrifter på hvidvinsgele og portvinsgele som kunne være det du søger.

Se opskrifterne her

Glædelig jul
Per




2009-12-14
Spørgsmål fra   :  kurt kristensen
Spørgsmål   :  sirupslagkagebunde
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til kurt kristensen   :  
Hej Kurt

Jeg har fundet en opskrift frem på siruplagkagebunde her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Glædelig jul
Per




2009-12-14
Spørgsmål fra   :  Peder Lund
Spørgsmål   :  Vingele
I opskriften indgår bl.a   :  Små blå søde vindruer
Bemærkninger   :  
Druerne hænger endnu på stokken, så evt. oplysninger om opskrift haster

Svar til Peder Lund   :  
Hej Peder

Måske det er for sent, men her kommer i hvert fald en opskrift på vindruegele som jeg håber du kan bruge. Opskriftens billeder er lavet på grønne druer, men der skulle ikke være noget i vejen for at bruge blå.

Selve presningen af druesaft kan som en skriver gøres ved at blende druerne og lade saften løbe fra i sigte eller saftpose, den skal ikke koges.

Se opskriften her

Glædelig jul
Per




2009-12-13
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  uglegylp i mosen
I opskriften indgår bl.a   :  kartoffelmos med spinat og hot wings
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hej ?

Det må næsten være opskriften uglegylp på skovbunden du tænker på.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-12
Spørgsmål fra   :  klaus myndal
Spørgsmål   :  elg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg har noget kød fra halsen af en elg kan i hjælpe med en opskrift

Svar til klaus myndal   :  
Hej Klaus

Vi har kun nogle få opskrifter på elg, og der er ingen af dem som er på halsen.

Se elgopskrifter her


Mit bedste bud er vore opskrifter på dyresmåkød, alternativ kunne være at hakke til fars?

Se opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-12
Spørgsmål fra   :  Ina Lauridsen
Spørgsmål   :  afghansk mad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hvor finder jeg opskrifter på aghansk mad+

Svar til Ina Lauridsen   :  
Hej Ina

Vi har ellers en gruppe hvor vi har delt opskrifterne op efter lande, men vi har ingen opskrifter fra afganistan.

Beklager meget
Per




2009-12-11
Spørgsmål fra   :  Ib Feldskov
Spørgsmål   :  kandiseret appelsinskal som jeg ikke har kunne finde
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg vil lave den juledrik som er vist i Jyllandsposten 6/12. Der skal bruges kandiseret appelsinskal som jeg ikke har kunne finde, så jeg vil lave det selv. Har købt økologisk appelsen.
Bemærkninger   :  


Svar til Ib Feldskov   :  
Hej Ib

Du kan købe appelsinskal i små tern, de står gerne sammen med krydderier og ved sukat, ellers kan du bruge pomerans, det er næsten det samme som appelsinskal, kan købes på nettet ved t.i krydderier.

Jeg har også fundet en opskrift frem.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-11
Spørgsmål fra   :  dennis madsen
Spørgsmål   :  remulade souse / sovs
I opskriften indgår bl.a   :  remulade
Bemærkninger   :  


Svar til dennis madsen   :  
Hej Dennis

Halvt remoulade (købt) og halvt youghurt eller creme fraise, alt efter hvor kolorie forskrækket du er, plus et nip karry pulver

Med venlig hilsen
Susanne




2009-12-10
Spørgsmål fra   :  Eva Henningsen
Spørgsmål   :  Moset fetasalat
I opskriften indgår bl.a   :  Feta
Bemærkninger   :  
En salat til at smøre på brød, kan også med fordel bruges som dip. Består primært af moset feta og jeg mener også at kunne smage løg, peber og oregano eller lignende. På bøtten står der fetasalat, men det er altså ikke til at finde under det navn.

Svar til Eva Henningsen   :  
Hej Eva

Vi har en opskrift på smørbar fetasalat som kunne minde lidt om det du beskriver, der er dog ikke løg i opskriften, men du kunne vælge at skifte æblet ud med løg.

Se opskriften her

Glædelig jul
Per




2009-12-10
Spørgsmål fra   :  Anette Pagh
Spørgsmål   :  Vanillesyltede løg
I opskriften indgår bl.a   :  Rødløg,vanille,eddike,sukker?
Bemærkninger   :  


Svar til Anette Pagh   :  
Hej Anette

Vi har komponeret en opskrift på Syltede rødløg som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Glædelig jul.
Per




2009-12-08
Spørgsmål fra   :  Lis Nielsen
Spørgsmål   :  små vandbakkelser m/revet ost
I opskriften indgår bl.a   :  små vandbakkelser m/revet ost
Bemærkninger   :  
Fransk bruges til drinks

Svar til Lis Nielsen   :  
Hej Lis

I anledning af dit spørgsmål så har vi fået afprøvet en opskrift på osteboller som vi håber er det du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-08
Spørgsmål fra   :  middelalder brød
Spørgsmål   :  gameldags brød
I opskriften indgår bl.a   :   evt. kanel
Bemærkninger   :  
det er et brød man spiste i middelalderen

Svar til middelalder brød   :  
Hej ?

Vi har desværre ingen oplysninger eller opskrifter på brød fra midelalderen.

Beklager meget
Per




2009-12-08
Spørgsmål fra   :  Helena Atkins
Spørgsmål   :  gaasesteg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Helena Atkins   :  
Hej Helena

Jeg har valgt en opskrift ud som vi har afprøvet og lavet billeder til, så håber jeg bare det er noget her henad du ønsker.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-07
Spørgsmål fra   :  Annny Hofmann
Spørgsmål   :  Fetbrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Småkager rullet tynt ud skæres i stænger ca 3cm lange med glasur gammel opskrift

Svar til Annny Hofmann   :  
Hej Anny

Hermed en opskrift på fedtebrød.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-07
Spørgsmål fra   :  Helle Høst
Spørgsmål   :  vanillekranse
I opskriften indgår bl.a   :  hvorfor er mine vanillekranse blevet hårde iår. Brugt samme opskrift.
Bemærkninger   :  


Svar til Helle Høst   :  
Hej Helle

Det er svært at give et entydigt svar på, vibeke skriver at hun har været ude for det samme, og at hun mener at det måske kan være melet.

Vi tænker mere i at det kunne være at du har bagt ved højere temperatur eller har fået givet dem en smule længere.

Med venlig hilsen
Per




2009-12-06
Spørgsmål fra   :  Agnete Johnsen
Spørgsmål   :  Sverriges nationalret
I opskriften indgår bl.a   :  3dl.finthakket løg,40 gram smør,10 pølser,2-3tsk. paprika,1-½ lille dåse koncentreret tomatpuré,3dl. mælk, 1kg. kogte kolde pillekartofler,1dl. piskefløde,salt,peber og purløg til pynt
Bemærkninger   :  


Svar til Agnete Johnsen   :  
Hej Agnette

Det må næsten være svensk pølseret du tænker på, men det er nu ikke sveriges nationalret, de skulle faktisk dårligt kende retten så den må vist nærmere være dansk.

Se opskrift her

Dette er min favorit, og til trods for navnet er det en svensk pølseret, som også kan laves mindre fed ved at skifte fløden ud med mælk.

Med venlig hilsen
Per




2009-12-06
Spørgsmål fra   :  Linette nielsen
Spørgsmål   :  fischermanns pie
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød, gulerødder, kartoffelmos.
Bemærkninger   :  
en kødsauce med kartoffelmos på toppen, og så skal den i ovnen.

Svar til Linette nielsen   :  
Hej Linette

Navnet du skriver er navnet på en fiskepie, men ingredienserne er nok nærmer til en shepardspie som jeg vælger at sende til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-06
Spørgsmål fra   :  Maria Holst
Spørgsmål   :  Amerikansk dadelkage
I opskriften indgår bl.a   :  Hele dadler og mandler
Bemærkninger   :  
Det er en fyldig formkage med HELE dadler og mandler. Utrolig lækker. Det er en amerikansk opskrift

Svar til Maria Holst   :  
Hej Maria

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-06
Spørgsmål fra   :  eva petersen
Spørgsmål   :  gravet mørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  salt og sukker dil jeg ved ikke
Bemærkninger   :  


Svar til eva petersen   :  
Hej Eva

Vi har en opskrift på gravad julemørad som jeg håber du vil synes om, navnet passer i hvert fald godt til tidspunktet nu her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-05
Spørgsmål fra   :  Johannes Dybro
Spørgsmål   :  hubertusgryde
I opskriften indgår bl.a   :  jeg søger en opskrift på hubertusgryde. Jeg skal servere det for8 personer. Kan i hjælpe mig? På forhånd tak Johannes Dybro
Bemærkninger   :  


Svar til Johannes Dybro   :  
Hej Johannes

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på hubertus gryde.

Beklager meget
Per




2009-12-05
Spørgsmål fra   :  Jytte nielsen
Spørgsmål   :  sennepsauce med hakkede æg til hamburgerryg
I opskriften indgår bl.a   :  fløde hårdkogte æg sennep
Bemærkninger   :  
Jeg har for mange år siden set denne sauce i en opskrift i Alt for damerne tror jeg Kender i den og så fald skal der andre ingredienser i

Svar til Jytte nielsen   :  
Hej Jytte

Vi kender ikke opskriften, men prøv vore opskrift på sennepsflødesaovs, og tilsæt de hakkede hårdkogte æg til denne.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-05
Spørgsmål fra   :  holger pedersen
Spørgsmål   :  rygning af laks
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til holger pedersen   :  
Hej Holger.

Du skriver ikke om det er kold eller varmrøgning. Der er stor forskel. Varmrøgning er nok det der er det bedste at starte med. Du kan finde hjælp i flere røgebøger bl.a. bruger jeg selv den der hedder Kringelbach salte og røgebog. Der er nogle gode tips og opskrifter til ovne og metoder.

God fornøjelse.
Hilsen Lone

Se også røgeovnens venner her






2009-12-05
Spørgsmål fra   :  birgit andreasen
Spørgsmål   :  marineret kylling med appelsinsovs små kartofler og salat
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
appelsinsovsen var ikke jævnet nærmest som en skysovs Fået på hotel i Sveripå en tranetur i 2008

Svar til birgit andreasen   :  
Hej Birgit

Det du beskriver ligner lidt and a la orange, så vi har omskrevet en opskrift som jeg håber du vil synes om, helt det samme bliver det jo nok ikke.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-05
Spørgsmål fra   :  Kurt Bech Knudsen
Spørgsmål   :  Lakserogn
I opskriften indgår bl.a   :  900 gr. lakserogn
Bemærkninger   :  


Svar til Kurt Bech Knudsen   :  
Hej Kurt

Jeg kan ikke se hvad det er du ønsker, om det er hvad du bruger den til, eller om det er hvordan du behandler den?

Hvis det er frisk lakserogn så putter du den i en stor skål med koldt vand, og så tager du et piskeris og rører godt rundt, ind i mellem tager du piskeriset op og fjerner hinderne der hænger ved, lige som med stenbidderrogn.

Hvis det er hvad du kan bruge det til så er det lidt igen på samme måde som med frisk stenbidderrogn, gerne som blinis, men lakserogn bruges nu mest til pynt.

Med venlig hilsen
Per




2009-12-04
Spørgsmål fra   :  Annie Bærentzen
Spørgsmål   :  spinattimbaler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Dette er et spørgsmål. Må man opvarme spinattimbaler dagen efter? Tak for de gode opskrifter

Svar til Annie Bærentzen   :  
Hej Annie

Ja se det er det man kalder for et godt spørgsmål, men jeg har aldrig hørt om nogen som var blevet syge af at spise f.eks. opvarmet persillesauce.

Fødevarestyrelsen har en side hvor der står lidt om persille, spinat og grønkål.

Besøg hjemmesiden her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-03
Spørgsmål fra   :  Dorthe Johansen
Spørgsmål   :  kyllingemedister
I opskriften indgår bl.a   :  kyllingefars,
Bemærkninger   :  


Svar til Dorthe Johansen   :  
Hej Dorthe

Vi har desværre ingen opskrift på kyllingemedister, men hakket kylling har en tendens til at blive lidt hårdt i det, så jeg vil tro at der skal en del fyld i ud over kyllingekødet.

Med venlig hilsen
Per




2009-12-03
Spørgsmål fra   :  Hanne Poulsen
Spørgsmål   :  sønderjysk surflæsk
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne Poulsen   :  
Hej Hanne

Det må næsten være surrib som du tænker på.

Se surribopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-02
Spørgsmål fra   :  ole pedersen
Spørgsmål   :  syltede oliven
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg vil gerne vide hvordan man sylter oliven jeg har sorte olivenmed hjem fra frankrig som jeg gerne selv vil lave. vh. op

Svar til ole pedersen   :  
Hej Ole

Vi har en opskrift på syltede oliven, godt nok på grønne oliven, men der er beskrevet lidt omkring sorte oliven også, så måske du kan bruge den alligevel?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-02
Spørgsmål fra   :  grethe
Spørgsmål   :  æbelflæsk
I opskriften indgår bl.a   :  flæsk og æbler
Bemærkninger   :  


Svar til grethe   :  
Hej Grethe

Hermed en opskrift på æbleflæsk.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2009-12-01
Spørgsmål fra   :  Anette Hansen
Spørgsmål   :  hønsesalat hawaii opskrift efterlyses
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Anette Hansen   :  
Hej Anette

Vi har nu fået skrevet en opskrift ned til dig her som vi håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2009

Se spørgsmålene for februar 2009

Se spørgsmålene for marts 2009

Se spørgsmålene for april 2009

Se spørgsmålene for maj 2009

Se spørgsmålene for juni 2009

Se spørgsmålene for juli 2009

Se spørgsmålene for august 2009

Se spørgsmålene for september 2009

Se spørgsmålene for oktober 2009

Se spørgsmålene for november 2009

Se spørgsmålene for december 2009