|
Spørgsmål efter opskrift
2007-12-31 Spørgsmål fra : pia christensen Spørgsmål : stegt roastbeef I opskriften indgår bl.a : roastbeef Bemærkninger :
Svar til pia christensen : Hej Pia
du skriver ikke om du ønsker at stege i ovn eller gryde, så jeg har lavet en søgning på roastbeef som jeg vil sende til dig, så har du mulighed for at vælge blandt opskrifterne.
Se roastbeefopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-31 Spørgsmål fra : Uni Grønvall Spørgsmål : Stegt Fasan I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Uni Grønvall : Hej Uni
Vi har en del forskellige opskrifter på fasan som jeg vil sende dig linket til her, så har du mulighed for selv at vælge den opskrift som du syntes bedst om.
Se fasanopskrifter her
Du finder opskrifterne hvis du vælger menupunktet opskrifter, og her vælger ingredienser, så skal du lidt ned på siden og finde hønsefugle og her er fasanerne så.
Med venlig hilsen
Per
2007-12-30 Spørgsmål fra : Søren Spørgsmål : butterdej, honning, gedeost, timian I opskriften indgår bl.a : butterdej, honning, gedeost, timian Bemærkninger : set i Femina eller Alt for damerne i efterårsferien
Svar til Søren : Hej Søren
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift med butterdej og gedeost.
Beklager meget
Per
2007-12-30 Spørgsmål fra : Lis Pedersen Spørgsmål : Panettabrød I opskriften indgår bl.a : Brødet er italiensk, kan tilsættes krydderurt, ekstra salt og lign.
meget fin og lidt elastisk i brødkrummen'
Findes en opskrift, takker på forhånd hvis ...
Venligst lis Pedersen Bemærkninger :
Svar til Lis Pedersen : Hej Lis
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på panettebrød.
Beklager meget
Per
2007-12-30 Spørgsmål fra : kurt nilsson Spørgsmål : gl.dags. syltede sild I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : lavet på bornholm for langt tid siden
Svar til kurt nilsson : Hej Kurt
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på gammeldags syltede sild fra bornholm.
Beklager meget
Per
2007-12-30 Spørgsmål fra : charlotte nielsen Spørgsmål : skagenshorn I opskriften indgår bl.a : hvedemel, marcipan, sukker, æg?, gær? Bemærkninger : kan ikke finde opskriften på denne type kage, som man bl.a. kan købe på statoil-tankene
Svar til charlotte nielsen : Hej Charlotte
Mon ikke det er noget lignende marcipanhorn som de bare kalder for skagenshorn?
Se opskrift på marcipanhorn her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-29 Spørgsmål fra : ester michelsen Spørgsmål : hummersovs I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til ester michelsen : Hej Ester
Det havde været rart at vide hvad du skulle bruge sovsen til, til kogt hummer bruger du nemlig dressing rød og hvid.
Se dressing opskrift her
Men er det en rigtig hummersauce så har jeg fundet en opskrift frem her.
Se hummersovs her
Har du ikke hummerskaller, så kan du købe en hummersuppe og spæde op med lidt fløde, hummersuppen kan du bla. finde på frost.
Med venlig hilsen
Per
2007-12-29 Spørgsmål fra : Preben Visby Spørgsmål : Covettesteg I opskriften indgår bl.a : Oksekød Bemærkninger :
Svar til Preben Visby : Hej Preben
Jeg har fundet en opskrift frem på cuvettesteg som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-29 Spørgsmål fra : G Søndergaard Spørgsmål : Chokoladekage I opskriften indgår bl.a : Der er smeltet chokolade og fløde og ikke ret meget sukker Bemærkninger : Det var en gammel kogebog jeg så den i
Svar til G Søndergaard : Hej G Søndergaard
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på chokoladekage.
Beklager meget
Per
2007-12-28 Spørgsmål fra : carsten Spørgsmål : brune sild I opskriften indgår bl.a : krydersild vandes ud og kommes i-lage men vilken Bemærkninger :
Svar til carsten : Hej Carsten
Jeg har fundet en opskrift frem på brune sild som jeg håber er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-28 Spørgsmål fra : Vibs Neessen Spørgsmål : Slow cooking I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Danske opskrifter til Slow Cooking. En gryde vi har købt i England
Svar til Vibs Neessen : Hej, I jeres spørgsmal i Dec.07 spørges der om Slow Cooker.
De er en Electris machine der ka sma koges time vise. Man kommer grotsager, kød og en lille smulle vand elller væske i og setter den på High få en time. Derefter vændes den ned til Slow og skal så smakogers få 10 timer. Man skal ikke kommer alt for maget salt eller andet deri. fordi det vil oversmag alt andet.
Med venlig hilsen
Bente Hansen
2007-12-28 Spørgsmål fra : Arne Spørgsmål : Pandekager for diabetics I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Arne : Hej Arne
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.
Opskriften er godt nok beskrevet med is, men det kan du jo undlade.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-27 Spørgsmål fra : Birthe Nielsen Spørgsmål : ratatoule I opskriften indgår bl.a : peberfrugt,scuach, evt.rødløg
m.evt.mere Bemærkninger : Jeg skal bruge det som tilbehør til oksehøjreb i stedet for kote grønsager.
Og så vil jeg riste forskellige svampe, serveret med cognacsouse.
Svar til Birthe Nielsen : Hej Birthe
Jeg har fundet en opskrift frem på Ratatouille som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-27 Spørgsmål fra : poul erik schulz Spørgsmål : røget flæskesteg I opskriften indgår bl.a : kunne ikke søges på Bemærkninger :
Svar til poul erik schulz : Hej Poul Erik
Med hensyn til røgning så har vi ikke den store viden, men der findes en hjemmeside som heder røgeovnens venner hvor jeg er sikker på at du vil kunne finde det du søger.
Besøg hjemmesiden her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-27 Spørgsmål fra : ketty gloggengieser Spørgsmål : tyksteg kronhjort I opskriften indgår bl.a : kronhjort Bemærkninger :
Svar til ketty gloggengieser : Hej Ketty
Tykstegen er jo en del af rygstygget, så jeg har valgt en enkelt opskrift ud som jeg mener passer godt hertil.
Se opskriften her
Ønsker du yderligere inspiration, så prøv at vælg menupunktet opskrifter, og her vælger du så punktet ingredienser, lidt nede på siden her finder du så kronhjort som så igen er opdelt i forskellige stykker på dyret, du kan også kigge på opskrifterne fra dådyr.
Med venlig hilsen
Per
2007-12-27 Spørgsmål fra : lars kirk Spørgsmål : grydestegt rådyrbov [forbenene] I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til lars kirk : Hej Lars
Hvis du går ind under menupunktet opskrifter så finder du et punkt som heder ingredienser, og herunder et punkt som heder rådyr, her finder du så opskrifter opdelt efter udskæringerne på rådyret.
Se rådyrbovopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-26 Spørgsmål fra : inga poulsen Spørgsmål : kartofler i ovnen til kylling I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til inga poulsen : Hej Inga
Kartofler i ovn er jo et vidt begreb, og der er jo også stor forskel på hvordan kyllingen tilberedes men det kunne jo være råstegte kartofler.
Kartoflerne skrælles skæres i både som krydres med salt, peber og krydderurter efter smag, det kunne f.eks. være oregano, så skal der vendes lidt olie i, jeg plejer at bruge olivenolie.
Bages i ovnen ved 200 grader C i ca 50 minutter på bagepapir.
Med venlig hilsen
Per
2007-12-25 Spørgsmål fra : Kurt Vedsmand Spørgsmål : Proteinrige opskrifter I opskriften indgår bl.a : Proteinrige opskrifter Bemærkninger : Er det muligt at søge efter proteinrige opskrifter på jeres dejlige hjemmeside - har forsøgt uden held
MVH
Svar til Kurt Vedsmand : Hej Kurt
Vi har ikke desideret opdeling af proteinrige opskrifter, vi har forsøgt lidt med kulhydratfattige opskrifter, men det er vel ikke det som du har i tankerne?
Med venlig hilsen
Per
2007-12-25 Spørgsmål fra : Lina R. Nielsen Spørgsmål : mocca kage I opskriften indgår bl.a : mel,æg,vanilla og bage pulver, kaffe, kokosmel, mørkt chocolade smør,sukker, appelsinskal. Bemærkninger :
Svar til Lina R. Nielsen : Hej Lina
Vi har et par opskrifter på mocca kage og også nogle opskrifter på mocca lagkager som jeg vil sende dig linket til, så har du nemlig mulighed for at vælge den opskrift som passer dig bedst.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-23 Spørgsmål fra : Gert Nielsen Spørgsmål : julehvidkål I opskriften indgår bl.a : hvidkål,Piskefløde Bemærkninger : serveres med medister eller frikadeller, som varm ret ved julefrokost
Svar til Gert Nielsen : Hej Gert
Skær hvidkålen i stykker koges godt. kommes i 3 poser bindes meget godt slynges i vaskemaskien 2 gange hakkes kan fryses. mælk marg.salt kommes i en gryde varmes med kålene kanel oven på.
Med venlig hilsen
Inga
Jeg kan se ud fra ingas beskrivelse at det vist er den opskrift som bla. heder vreden kål, så denne opskrift sender jeg også lige med.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-23 Spørgsmål fra : Annagrete Beltoft Spørgsmål : hvidløgsmaineret lammekølle I opskriften indgår bl.a : hvidløg og persille Bemærkninger : hvordan ? ovn og hvorlænge ?
Svar til Annagrete Beltoft : Hej Annagrete
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-22 Spørgsmål fra : inger marie Jønsson Spørgsmål : andebryster a la orange I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til inger marie Jønsson : Hej Inger
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-22 Spørgsmål fra : boil m mortensen Spørgsmål : brockolisalat I opskriften indgår bl.a : brockoli mm. Bemærkninger :
Svar til boil m mortensen : Hej Boil
Vi har faktisk en hel del opskrifter på broccolisalat, men du har skrevet broccoli med ck så det er nok grunden til at du ikke har fundet frem til dem.
Se broccolisalatopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-22 Spørgsmål fra : Susanne Svendsen Spørgsmål : småkage I opskriften indgår bl.a : brunet smør/margarine Bemærkninger : Jeg har engang for over 20 år siden bagt nogle småkager, hvor der skulle brunet smør eller margarine i. Det var det brunede smør der gav smagen til småkagerne. Håber at der er nogle der kender dem, for de var bare gode, i hvert fald som jeg husker det...
Svar til Susanne Svendsen : Hej Susanne
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på småkeger med brunet smør.
Beklager meget
Per
2007-12-22 Spørgsmål fra : bodilhansen Spørgsmål : risalamande- fedtfattig I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til bodilhansen : Hej Bodil
Vi har en fedtfattig opskrift på ris a la mande, men det bliver jo aldrig helt det samme, personligt ville jeg heller nøjes med en lille portion af den rigtige, men smag og behag er jo forskellig.
Se fedtfattig ris ala mande her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-22 Spørgsmål fra : kogefatter Spørgsmål : hummerdressing I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : søger en ægte opskrift på hummer dressing, ingen thousend island eller rejecoktail dressinger
Svar til kogefatter : Hej Kogefatter
Jeg har haft fat i kokken som siger at det faktisk er en dressing a la thousan island dressing som bruges til hummer, den kan så spices lidt op og til kogt hummer serveres der også en hvid dressing.
Se hummerdressingopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-22 Spørgsmål fra : inger klitgaard hansen Spørgsmål : lagkagebunde med glutenmel I opskriften indgår bl.a : æg,mel,bagepulver,mælk Bemærkninger :
Svar til inger klitgaard hansen : Hej Inger
Jeg har fundet en opskrift frem på lagkagebunde som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-21 Spørgsmål fra : Alex Kristiansen Spørgsmål : sildehaj. I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : kongeål-røget bliver den lavet af sildehaj.det har jeg nemlig hørt en sted. på forhånd tak for svaret.
Svar til Alex Kristiansen : Hej Alex
Kongeålen er rigtig nok betegnelsen for en hajfisk, men det er ikke sildehaj men derimod pikhajen.
Se mere her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-21 Spørgsmål fra : lona callesen Spørgsmål : fanø sild I opskriften indgår bl.a : sild Bemærkninger :
Svar til lona callesen : Hej Lona
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på fanøsild.
Beklager meget
Per
2007-12-21 Spørgsmål fra : eva jensen Spørgsmål : waldoftsalat I opskriften indgår bl.a : ærter salatblade Bemærkninger : det er en salat som man kan bruge til mange retter
Svar til eva jensen : Hej eva
du kan bruge ren fløde eller blande cremefreice med fløden
fløden piskes til den er tilpas lind , så hakker du bladselleri og valnødder ,æbler en smule sukker ,salt og hvid peber værsgo så har du verdens bedste waldorf
god fornøjelse
kogefatter
2007-12-20 Spørgsmål fra : Ulla Andersen Spørgsmål : Gryderet fra Rypehøj I opskriften indgår bl.a : bla.Champignoner, fløde,bacon Bemærkninger :
Svar til Ulla Andersen : Hej Ulla
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Gryderet fra Rypehøj, ud fra navnet vil jeg tror at det er en hjemmekomponeret ret.
Jeg har lavet en søgning på de ingredienser som du nævner, og denne søgning vil jeg sende til dig her, så kan du se om der er noget der ligner, måske du kan huske flere af ingredienserne?
Se søgningen her
Med venlig hilsen
Per
Vi har nu fået tilsendt opskriften som skulle stamme fra chefkokkens opskriftssamling.
Se opskriften her
2007-12-20 Spørgsmål fra : Ann-Katrine Dalum Spørgsmål : Æbleskiver I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : opskrift på æbleskiver og må, man godt stege dem i svinefedet?
Svar til Ann-Katrine Dalum : Hej Ann-Katrine
Vi har rigtig mange forskellige opskrifter på æbleskiver, du finder dem hvis du vælger menupunktet opskrifter og her vælger retter, og så vælger varme desserter.
Der skulle ikke være noget i vejen for at du steger dem i svinefedt.
Se æbleskiveopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-20 Spørgsmål fra : julie Spørgsmål : kanel snagle I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til julie : Hej Julie
Denne opskrift har jeg brugt tit, og synes at den er let at bage og smager dejligt.
Dej:
50g margarine
1 1/2dl mælk
25g gær
1/4 tsk salt
1 spsk sukker
1 æg
1 dl havregryn
300g(5 dl) hvedemel
Fyld:
100g farin
1 1/4 spsk kanel
100g margarine
Margarine smeltes, mælken tilsættes, gæren udrøres heri.
Salt, sukker, æg, havregryn og mel tilsættes(gem lidt af melet og tilsæt efterhånden), og dejen æltes igennem til den er smidig.
Dejen stilles til hævning tildækket et lunt sted ca en time.
Dejen udrulles til en plade ca 50 x 50.
Fyldet røres sammen og smøres på.
Dejen trilles sammen og skæres i 2 cm tykke skiver.
Lægges på bagepapir, og trykkes lidt ud, læg evt spidsen af dejen ind under sneglen, så sneglen ikke ruller ud når den bliver bagt.
Efterhæves i 15 min.
Bages i ca 12 min ved 200 grader.
Glasur:
2dl flormelis
1 1/2 tsk vand
evt 1 dåse kagekrymmel
Flormelis og vand røres sammen og kommes i en plastpose.
Der klippes et meget lille hil i hjørnet.
Kagerne pyntes med glasur og evt kagekrymmel.
(Hvis sneglene skal bruges til f.eks. børnefødselsdag, kan de pyntes med slik.)
Sneglene(uden pynt) kan fryses i ca 3 mdr.
Velbekomme
Susanne
2007-12-20 Spørgsmål fra : Inge Lise Kristensen Spørgsmål : Jitterbugger I opskriften indgår bl.a : æg mel sukker margarine Bemærkninger : mørdej med piskede æggehvider der smøre på, det rulles som en roulade og skæres i skiver, som bages i ovnen.
Svar til Inge Lise Kristensen : Hej Inge Lise
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Jitterbugger.
Beklager meget
Per
2007-12-20 Spørgsmål fra : janne hansen Spørgsmål : kalkun stegt på grill I opskriften indgår bl.a : måske med et eller andet fyld i.? Bemærkninger : Vi vil gerne have kalkun på grill juleaften.
Jeg har en kalkun på ca 8 kg, hvorlang tid skal jeg beregne til den når jeg står med en grill på 54 cm og bruger langtids virkende kull
Svar til janne hansen : Hej Janne
Jeg har en enkelt opskrift på grillet kalkun, som jeg håber du kan bruge som udgangspunkt.
Se grillet kalkun her
Vi har selv ovnstegt en julekalkun sidste år, og der kan du måske bruge fyldet fra.
Se julekalkun her
Kalkunen har så meget kød på at det er muligt at bruge stegetermometer som stikkes i den tykke del af brystet, og det skal vise 85 grader C for gennemstegt, og fjerkræ skal jo gennemsteges.
Det er jo svært at beregne den nøjagtige tid på sådan en fugl, men det gør ikke noget at den får lov til at stå og trække lidt før du skal servere den, så heller færdig i god tid, end at spise råt kød.
Med venlig hilsen
Per
2007-12-20 Spørgsmål fra : Ole Møller Spørgsmål : Faseret rosenkål I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Ole Møller : Hej Ole
Jeg har fundet en opskrift frem på farseret rosenkål som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-19 Spørgsmål fra : jytte Rasmussen Spørgsmål : tvebakke kage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : tvebakkerne knuses og røres sammen med æggehvider og kommes oven på kagen inde den bages
Svar til jytte Rasmussen : Hej Jytte
Vi har et par opskrifter på tvebakkekage, men begge opskrifter er det selve tvebakmassen som ER kagen, så jeg er ikke helt sikker på om det er den rigtige opskrift jeg har fundet frem til dig, men så må du jo vende tilbage.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-19 Spørgsmål fra : Henny Düring Spørgsmål : julemiddag på amerikansk I opskriften indgår bl.a : kalkun på amerikansk Bemærkninger : Vi har fået en amerikaner i familien og vil gerne lave amerikansk julemiddag ved ikke hvad man putter i kalkunen
Svar til Henny Düring : Hej Henny
Hvis jeg var i udlandet til jul, så ville jeg da foretrække at prøve den lokale julemiddag, den hjemmefra har jeg jo smagt så tit, sååå.
Men jeg ved faktisk ikke om der er forskel på fyldet til jul i forhold til thanksgiving hvor der jo også bliver spist kalkun, men mon ikke det er lidt som med mortens aften, at fyldet er det samme?
Så jeg har fundet en opskrift frem på thanksgiving kalkun som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-19 Spørgsmål fra : pia nilsson Spørgsmål : kinesisk bretter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til pia nilsson : Hej Pia
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kinesiske bretter.
Beklager meget
Per
2007-12-18 Spørgsmål fra : Bodil Strauss Spørgsmål : Konfekt med pistacie I opskriften indgår bl.a : Pistacie og marcipan Bemærkninger :
Svar til Bodil Strauss : Hej Bodil
Jeg har brugt funktionen tøm køleskabet til at søge på pistacie og marcipan, og det giver lidt forskellige resultater som jeg vil sende til dig her, håber det passer på det du havde i tankerne.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-18 Spørgsmål fra : lillian poulsen Spørgsmål : snehvidekager I opskriften indgår bl.a : en lys bund med et kokosfyld ovenpå. den var ret flad og blev skåret ud i snitter Bemærkninger : det er en af Kirsten Huttemeier opskrifter og jeg tror den var i familie journalen i firserne,men det er jo længe siden .på forhånd tak
Svar til lillian poulsen : Hej Lilian
Vi har en opskrift på snehvide kager, men den minder slet ikke om det som du beskriver, men derimod minder din beskrivelse om kokossnitter, så det vil jeg sende dig en opskrift på her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-17 Spørgsmål fra : olav vissing Spørgsmål : brie med cognac I opskriften indgår bl.a : landbrie i cognac måske med nøder Bemærkninger :
Svar til olav vissing : Hej Olav
Jeg har fundet en opskrift frem til dig som godt nok indeholder flere typer oste en den ene som du beskriver, men jeg håber alligevel at du kan bruge opskriften.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-17 Spørgsmål fra : Bente Spørgsmål : pommes tillas I opskriften indgår bl.a : kartofler tillas serveres til rev elsben Bemærkninger :
Svar til Bente : Hej Bente
Jeg har aldrig før hørt navnet pommes tillas og har heller ikke kunnet finde frem til en opskrift af dette navn.
Til revlsben server man gerne bagekartofler, så jeg ved ikke om det blot er et finere navn for dette?
Med venlig hilsen
Per
2007-12-17 Spørgsmål fra : Lisette Spørgsmål : Kaninfilet I opskriften indgår bl.a : 250G Kaninfilet Bemærkninger : Jeg søger en god opskrift til kræsne mennesker, jeg har 250G kaninfilet, som jeg ikke ved hvordan man laver.
Svar til Lisette : Hej Lisette
Vi har desværre kun 2 opskrifter med kaninfilet, så om det lige passer på de kræsne ved jeg jo ikke.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-17 Spørgsmål fra : thilde Spørgsmål : Gamle mål I opskriften indgår bl.a : hejsa. min mormor har en gammel kogebog. der er der störrelser som hun ikke kender. blandt andet en "pael", og "qvinte",(er ikke sikker pä stavemäden!)er der nogen der ved hvor meget det er?
tak skal i have.
julehilsner
thilde Bemærkninger :
Svar til thilde : Hejsa Thilde
1Pægl= ca. 0,24liter
1Kvint (før år 1861)= ca. 3,91gram
1Kvint (efter år 1861) = ca.5gram
Håber det kan hjælpe jer lidt.
Kram ;)
Lisette
2007-12-16 Spørgsmål fra : Marieke Spørgsmål : Sandwich I opskriften indgår bl.a : groft brød, avocado, soltørrede tomater, basilikum, parmesanost Bemærkninger : Jeg kan ikke huske, hvor jeg har spist den. Men den smagte MEGET godt, og jeg kunne godt tænke mig en opskrift, da jeg ingen anelse har om, hvad der ellers skal i. Jeg ved bare at der også var noget hvidt i(creme fraise, youghurt eller andet?).
Tak for hjælpen :)
Svar til Marieke : Hej Marieke
Den nøjagtige opskrift har vi desværre ikke, men vi har en opskrift på avocadosandvich som du måske kan bruge som udgangspunkt og så selv finde frem til den rigtige blanding?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-16 Spørgsmål fra : Torben Pagels Nielsen Spørgsmål : Dronningehane med safran og løgmuffins I opskriften indgår bl.a : Bornholmerhane, safran og løgmuffins Bemærkninger :
Svar til Torben Pagels Nielsen : Hej Torben
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på bornholmerhane.
Beklager meget
Per
2007-12-16 Spørgsmål fra : hanna corfixen Spørgsmål : appelsinmarineret svinekam I opskriften indgår bl.a : appelsiner og svinekam Bemærkninger :
Svar til hanna corfixen : Hej Hanna
Vi har en opskrift på appelsinstegt svinekam som du bør kunne bruge hvis du lader den marinere natten over, jeg har skrevet lidt kommentarer til opskriften på marineringen.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-14 Spørgsmål fra : ritta Spørgsmål : Mine kokosmakroner bliver tørre I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Mine kokosmakroner bliver tørre, hvad kan jeg gøre ved det
Svar til ritta : Hej Ritta
læg en skive frisk rugbrød sammen med kokosmakronerne , ca 1 døgnstid.
Med venlig hilsen
Jette
2007-12-13 Spørgsmål fra : stella andersen Spørgsmål : neger i natskjorte I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : ved ikke noget om den, men vil tro at det måske er noget med is. det skulle være en dessert.
Svar til stella andersen : Hej Stella
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på neger i natskjorte.
Beklager meget
Per
2007-12-13 Spørgsmål fra : Hans Pihl Spørgsmål : fedtebrød ??? I opskriften indgår bl.a : Jeg ved ikke hvad den indeholder, men som barn kaldte vi den for fedtemad, fås hos bageren Bemærkninger : En halvrund kage ca. 10 cm. med glasur på den flade side.
Svar til Hans Pihl : Hej Hans
Vi har en opskrift på fedtebrød som er med glasur, men i stedet for at være halvrund så er denne skåret i små stænger, men måske det er den samme opskrift, blot en anden form?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-12 Spørgsmål fra : Birgitte Lüdemann Spørgsmål : sønderjysk visitkage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Birgitte Lüdemann : Hej Birgitte
Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på sønderjyske visitkager.
Jeg tænker om det måske er en generel betegnelse for småkager som man havde med på visit?
Med venlig hilsen
Per
Måske er det denne her, du leder efter.
Sønderjyske visitkager.
250 g hvedemel
150 g. margarine
40 g sukker æltes sammen med
2 spsk. vand og
lægges i en lille bradepande.
1 lag hindbærmarmelade bredes ud over dejen.
200 g. margarine
200 g sukker
250 g havregryn
1 spsk. mandelessens
varmes op i en gryde. Skal være sammenhængende. Fordeles over kagen, der bages i ca. 1/2 time ved 180-200 grader.
Skæres ud i små snitter på skrå, når kagen er næsten afkølet.
Med venlig hilsen
Lene Andersen
2007-12-11 Spørgsmål fra : Lone Fournaise Spørgsmål : quarkboller I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kuglerunde "kager", kan i julen købes på gaden i Flensborg.Kogt i friture. A´la Berlinere.
Svar til Lone Fournaise : Hej Lone
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på quarkboller.
Beklager meget
Per
2007-12-10 Spørgsmål fra : mette Spørgsmål : beef karahi I opskriften indgår bl.a : kalvekød(Mener jeg, frisk tomat, løg, forårsløg, koriander og andre krydderier. Bemærkninger : jeg ville blive super glad, hvis nogen kunne hjælpe mig med, denne opskaift og en vedledning til, tilberedning, af denne ret! go'aften.
Svar til mette : Hej Mette
Jeg har fundet opskriften på engelsk som jeg så har oversat, så selve målene på ingredienserne skal nok tages med et lille forbehold.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-09 Spørgsmål fra : Tina Hansen Spørgsmål : Julebag uden gluten I opskriften indgår bl.a : Julebag uden gluten, men også uden sukker !!! Kan det findes? Bemærkninger : Ingen nødder og soya. Birkesød er ok.
Svar til Tina Hansen : Hej Tina
Jeg har nu fået kigget vore opskrifter igennem for julekager, og der var faktisk nogle stykker som ikke var lagt ind under jul, så jeg håber det ikke er alt for sent med nogle opskrifter.
Vi har udviklet en udvidet søgning som er perfekt til dette, jeg kan dog desværre ikke sende dig et link med søgningen.
Men hvis du vælger kategorien småkager, højtiden jul og allergien gluten så kommer der en del af de klasiske julekager frem.
Kom til den udvidet søgning her:
Med venlig hilsen
Per
2007-12-09 Spørgsmål fra : Randi Larsen Spørgsmål : Fransk cokoladetrøffel tærte I opskriften indgår bl.a : Vi ved ikke hordan den opbygges. Kan i hjælpe mig med det. Bemærkninger :
Svar til Randi Larsen : Hej Randi
jeg har ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift på chokoladetrøffeltærte, men jeg har fundet en anden opskrift frem som jeg håber du måske kan bruge i stedet, eller som måske enda passer med din forestilling om chokolade trøffeltærten.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-08 Spørgsmål fra : Pia Mogensen Spørgsmål : Vegetar julefrokost I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg skal holde julefrokost og min svigerinde er vegetar (spiser fisk, æg og mælkeprodukter). Har I et bud på en vegetar ret jeg kan lave som passer ind. Jeg serverer selvfølgelig sild, æg og rødspættefilét, men jeg synes der mangler noget i forhold til leverpostejen og frikadellerne m.m.
Svar til Pia Mogensen : Hej Pia
Karolines kogebogs Tomattærte er noget, jeg glad og gerne bruger - også med andre grøntsager. Jeg skal endda lave den glutenfri, men den smager himmelsk næsten lige meget, hvad jeg bruger i den.
Tina
Hej Pia
Irma sælger en masse vegatar retter,bla. noget der ligner frikadeller. Du kan også servere feks. en fisketærte eller en tærte med forskellige grøntsager, de er meget nemme at lave. Man kan lave postej af champion og løg.
Med venlig hilsen
Annette
2007-12-07 Spørgsmål fra : Elsebeth Spørgsmål : Lammeryg I opskriften indgår bl.a : Jeg skal til en sammeskuds middag jeg vil gerne servere helstegt lammeryg, men den skal være færdig ca. 2 timer før den skal serveres - er det lækkert - og hvordan skal den tilberedes.
hvor meget skal jeg beregne pr person - der er 6 personer og en foret samt 3 "hovedretter" hvoraf min er den ene.
Bemærkninger : Jeg skal til en sammeskuds middag jeg vil gerne servere helstegt lammeryg, men den skal være færdig ca. 2 timer før den skal serveres - er det lækkert - og hvordan skal den tilberedes.
hvor meget skal jeg beregne pr person - der er 6 personer og en foret samt 3 "hovedretter" hvoraf min er den ene.
Svar til Elsebeth : Hej Elsebeth
Det er sådan set det at ryggen skal være færdig 2 timer før der er det største problem, og det er det fordi kødet vil stege videre efter den er taget ud af ovnen og skal holdes varm så længe.
Vi har snakket lidt om hvor meget af stegetiden der skal tages af for at det passer, og er blevet enige om at den kun skal steges fra 1/2 til 3/4 færdig og så pakkes i kølekasse, ja altså for at holde den varm.
Der er rigtig meget ben i en lammeryg, så du skal regne med omkring 500 g. pr. person.
Se opskrift på helstegt lammeryg her:
Med venlig hilsen
Per
2007-12-06 Spørgsmål fra : Anni Hansen Spørgsmål : Knebkager I opskriften indgår bl.a : Mel, margarine, sukker, fløde og hjortetakssalt, rulles ud og pensles med æg, men hvad er forholdet indgredienserne imellem? Bemærkninger :
Svar til Anni Hansen : Hej Anni
Mon ikke det er knepkager som du tænker på?
Se opskrifter på knepkager her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-06 Spørgsmål fra : Jytte Mørck Spørgsmål : orange roughy I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : orange roughy er en fisk der kommer fra New Zealand. Jeg kan kun finde opskrifter på engelsk på nettet. Hvis i kunne hjælpe mig ville jeg blive meget glad. Måske i kan finde lidt forskelligt. På forhånd mange tak.
mvh Jytte Mørck
Svar til Jytte Mørck : Hej Jytte
Jeg kender ikke fisken Orange Roughy og her heller ingen opskrifter med den, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig med at finde opskrifter på dansk.
Beklager meget
Per
2007-12-05 Spørgsmål fra : Dorte Josty Spørgsmål : Andesteg/flæskestegssovs I opskriften indgår bl.a : Fond som er kogt ind med forskellige urter og evt. kråse vinger el. andet. Men hvad? og hvordan. Bemærkninger : Plejer at bruge fonden fra bradebanden, men mangler alligevel smag.
Svar til Dorte Josty : Hej Dorte
Vi har en opskrift på brun sovs til andestegen hvor du koger en fond af urter, indmad og afskæringer, men du kunne jo også blot lægge grønsagerne ned i bradepanden når du hæder vandet ved.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-05 Spørgsmål fra : Jette Johansen Spørgsmål : sandmysser I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : en næsten hvid småkage,trykket med en gaffel, vistnok med lidt eller ingen sukker. Meget sprød og "støvende"
Svar til Jette Johansen : Hej Jette
Jeg har fundet frem til en opskrift på sandmysser som jeg håber er den opskrift du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-05 Spørgsmål fra : Susanne Berentsen Spørgsmål : Gamberetti al Aglio I opskriften indgår bl.a : En suppe vi har nydt på restaurant.
Suppen består bl.a. af hvidvin, smør. Der var hvidløgsrejer i Bemærkninger :
Svar til Susanne Berentsen : Hej Susanne
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Gamberetti all aglio
Beklager meget
Per
2007-12-05 Spørgsmål fra : lone Spørgsmål : snesild I opskriften indgår bl.a : marinerede sild
flødeskum
hakkede æg
tomat
rejer Bemærkninger :
Svar til lone : Hej Lone
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på snesild.
Beklager meget
Per
2007-12-05 Spørgsmål fra : Lene Spørgsmål : Proteinrige kilder I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej kan du guide mig hen til proteinrige fødekilder uden de sætter kolestoroltallet i vejret?
Venlig hilsen lene
Svar til Lene : Hej Lene
Fødevaredirektoratet har en liste med ingredienser hvor du kan se indholdet af bla. protein, mener også der står kolesterol på listen.
Se listen her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-04 Spørgsmål fra : Rita Reiter Spørgsmål : kastaniedessert I opskriften indgår bl.a : dessert med kastajnecreme, abrikoser, piskefløde og nogle andre ingredienser jeg ikke husker Bemærkninger : Den var i lag, noget kastajnecremen og abrikosblanding
og så var det vist et tredie lag, måske var noget med piskefløde
Svar til Rita Reiter : Hej Rita
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kastaniedessert.
Beklager meget
Per
2007-12-04 Spørgsmål fra : Gunhild Nielsen Spørgsmål : Jordskokkegratin I opskriften indgår bl.a : Jordskokker, lidt kartofler,lidt løg og mælk el fløde, resten husker jeg ikke, Bemærkninger :
Svar til Gunhild Nielsen : Hej Gunhild
Jeg har fundet en opskrift frem på jordskokgratin, den er godt nok med porre, men dem kan du skifte ud med kartofler hvis du syntes.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-04 Spørgsmål fra : anni clausen Spørgsmål : panacotta I opskriften indgår bl.a : fløde koges med ? sukker tilsættes -afkøles - husblad tilsættes - kvark røres i -vanillesukker. - stivner -serveres med kirsebær sc. Bemærkninger :
Svar til anni clausen : Hej Anni
Vi har en del forskellige opskrifter på panna cotta som jeg vil sende dig et link til, så har du mulighed for at vælge den opskrift du syntes bedst om.
Se pannacottaopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-12-02 Spørgsmål fra : Gurli Johansen Spørgsmål : opskrifter til slow cooker I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg har købt en slow cooker på nettet, men søger opskrifter til den helst på dansk, har hidtil kun fundet den der stod her i kogebogen på bjørnegryde steak; og den frister ikke særlig meget
Svar til Gurli Johansen : Hej Gurli
Jeg kender ikke Slow Cooker, så jeg kan ikke hjælpe dig.
Beklager meget
Per
2007-12-02 Spørgsmål fra : Birgit Fahnøe Spørgsmål : Vilsvinelever / posteg I opskriften indgår bl.a : Kan vilsvinelever bruges ?
har i en opskrift Bemærkninger :
Svar til Birgit Fahnøe : Hej Birgit
De danske vildsvin som du kan købe mener jeg er opdrættet som almindelige tamsvin, så jeg kan ikke tro at der er den store forskel på smagen, så jeg vil mene at du kan bruge de almindelige opskrifter med svinelever.
Med venlig hilsen
Per
2007-12-01 Spørgsmål fra : Keld Lund Spørgsmål : Italiensk jul I opskriften indgår bl.a : Hovedretter der spises til jul i Italien
jeg har ikke brug for kager og desserter Bemærkninger : Jeg har ledt efter opskrifter på dansk om italiensk jul og der er ingen der kan vise mig opskrifter på traditionelle julemenuer som de indtages i Italien
Kan du?
Svar til Keld Lund : Hej Keld
Nej desværre, vi har ikke så mange oplysninger om hvordan julen fejres i andre lande end danmark.
Beklager meget
Per
|