Spørgsmål efter opskrift

2005-12-31
Spørgsmål fra   :  Samuel Safai
Spørgsmål   :  Torskehoved
I opskriften indgår bl.a   :  Torske hoved
Bemærkninger   :  
Vil gerne tilberede et torske hoved. Alle opskrifter. Tak på forhånd

Svar til Samuel Safai   :  
Hej Samuel

Vi har desværre ikke nogle opskrifter med torskehoved i kogebogen.

Beklager meget
Per




2005-12-30
Spørgsmål fra   :  Anette Bogh Schwensen
Spørgsmål   :  Fondue
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har været inde og se på forskellige Fondue opskifter, for at få en ide om, hvilken olie der var bedst at bruge, men har ikke blevet klogere. Kan I hjælpe mig i det spørgsmål?
Bemærkninger   :  


Svar til Anette Bogh Schwensen   :  
Hej Anette

Jeg vil mene at du kan bruge de fleste typer olier til fondue, oliven, majs, solsikke, jornødder og soya. Jeg vil også mene at du kan bruge palmin.

Godt Nytår
Per




2005-12-30
Spørgsmål fra   :  Caroline
Spørgsmål   :  Sara Lee Kage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Caroline   :  
Hej Caroline

Vi har opskrifter på nogle kager som heder Sarah Bernard, kunne det være disse du tænker på ?

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-30
Spørgsmål fra   :  Carl Hansen
Spørgsmål   :  Dressing til krepsehaler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg mangler en opskrift på en god dressing til frosne krepsehaler.

Svar til Carl Hansen   :  
Hej Carl

vi har nogle forskellige dressinger her som du måske kan bruge.

Se opskrifter på dressinger her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-29
Spørgsmål fra   :  Michael Rommedhal
Spørgsmål   :  Oksemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg var til en fest hvor en kok (fra Imperial) lavede mad. Han "pakkede" olsemørbrad ind i en blanding af æggehvide & salt, det blev hamrende godt
Bemærkninger   :  
Er det noget i/Du kender til ??? Hvormeget af hver ??? hvor længe skal der steges ???

Svar til Michael Rommedhal   :  
Hej Michael

Det lyder som saltindbagt oksemørbrad, i opskriften som findes her på kogebogen bruges der ikke æggehvide i saltet men jeg vil mene det er denne opskrift du søger.

Se opskriften her

Godt Nytår
Per




2005-12-29
Spørgsmål fra   :  ulla hoozee
Spørgsmål   :  dej til fondue
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg har før prøvet hos nogle venner hvor der var en dej (samme konsistens som til pandekager) vi dyppede både grønsager og skalddyr deri

Svar til ulla hoozee   :  
Hej Ulla

Dejen til friturestegning heder beignets og du får lige en opskrift her.

Se opskriften her

Godt Nytår
Per




2005-12-29
Spørgsmål fra   :  charles
Spørgsmål   :  benløse fule
I opskriften indgår bl.a   :  Hakke-Bøf løg,s&p rulet ind i hvidkaa- lsblal og steget ?
Bemærkninger   :  
Min Mor i Randers kalte det (benløse- fule) det var 1940-50. Jeg vil vœre meget Taknemelig for alle oplysnin-ger.-Jeg kan ogsaa huske Forloren hare ? Godt Nyt- Aar. Charles Kjeldsen 5303indian pipe, San Antonio,TX

Svar til charles   :  
Hej Charles

Det lyder ikke rigtig som benløse fugle, men jeg sender dig lige en opskrift her, så kan du se om det skulle være den.

Se opskriften her

Det lyder mere som en hvidkålsroulette som du kan se herunder.

Se opskriften her


Forloren hare er bestemt også en klassiker så den har vi også en opskrift på som enda er med billede :D,

Se den forlorne hare her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-28
Spørgsmål fra   :  kenneth Thorsen
Spørgsmål   :  kartofler fra Indbagt oksemørbrad med champignon sauce
I opskriften indgår bl.a   :  kartofler
Bemærkninger   :  
Hvordan laver man kartoflerne fra denne ret/tallerken? http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=4778&Indbagt%20oksem%F8rbrad%20med%20champignon%20sauce Håber i kan hjælpe mvh kenneth

Svar til kenneth Thorsen   :  
Hej Kenneth

Kartoflerne er kartoffelrøsti, og du får lige en opskrift her
Se opskriften her

Godt Nytår
Per




2005-12-28
Spørgsmål fra   :  Camilla Lund
Spørgsmål   :  Indbagte æbleskiver
I opskriften indgår bl.a   :  Æbler med mere!
Bemærkninger   :  
Æblerne skæres i skiver (så de ligner ananasringe men altså er æbler), dyppes i en tyk dej og steges - i gamle dage i en stor gryde med svinefedt. Mon ikke man kan bruge noget andet idag? De serveres varme med sukkerkanel. Jeg mangler opskriften på dejen og alternativer til stegningen... Det er en lækkerbidsken uden lige! ;o)

Svar til Camilla Lund   :  
Hej Camilla

Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber er den som du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-28
Spørgsmål fra   :  Kirsten
Spørgsmål   :  Opbevaring af Kransekager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne spørge om hvorfor mine små kransekager der er fine sprøde når de bliver bagt, men efter nogle dage, bliver bløde hvad kan jeg gøre for at undgå det, jeg vil blive glad om i komme hjælpe Kirsten

Svar til Kirsten   :  
Hej Kirsten.

Den bedste måde at opbevare kransekage på er at fryse den også selv om du skal bruge dem 2 dag efter. Hvis du har dem i en plastbøtte i fryseren så kan du tage dem op efter hånden som du skal bruge dem.

Sender dig lige nogle forskellige opskrifter på kransekager:

Se opskriften på kransekager her

Held og lykke med kransekagerne.
Hilsen Jytte




2005-12-28
Spørgsmål fra   :  Ninette
Spørgsmål   :  Rabarbersild
I opskriften indgår bl.a   :  Vi har i min familie lige overstået den årlige julefrokost. og noget af det jeg sørger for er sild i forskellige smagsvarianter. vi har både Mango, julebryg, orange og hvidløgs samt de traditionelle 3 slags. min storebror sagde for sjov om jeg ikke kunne lave nogle med rabarber. Og så var det at jeg tænkte, tja hvorfor ikke spørge hos jer, i har før hjulpet mig med nogle opskrifter. Jeg håber i kan finde på noget til mig. og helst noget hvor jeg kan bruge marinerede sild, kan det ikke lade sig gøre så evt, med alm. sildefileter fra fiskemanden. Jeg glæder mig til at høre fra jer. Med venlig hilsen Ninette
Bemærkninger   :  


Svar til Ninette   :  
Hej Ninette

Det har ikke været muligt at fremskaffe den ønskede opskrift på rabarbersild, men det kunne jo være at du selv kunne eksperimentere dig frem, måkse ved at kigge på nogle af de mange opskrifter som vi har med sild ?

Se sildeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-28
Spørgsmål fra   :  anni irene jensen
Spørgsmål   :  currysuppe
I opskriften indgår bl.a   :  uden løg
Bemærkninger   :  


Svar til anni irene jensen   :  
Hej Anni.

Jeg har fundet en opskrift på Karrysuppe uden løg som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Jeg sender dig også lige linket til de forskellige karrysupper.

Se opskriften på karrysupper her

Held og lykke med suppen.
Hilsen Jytte




2005-12-28
Spørgsmål fra   :  Mia
Spørgsmål   :  røget lakseroulade
I opskriften indgår bl.a   :  røget laks med ørredfyld og carviardressing
Bemærkninger   :  


Svar til Mia   :  
Hej Mia

Jeg har desværre ikke kunnet finde den eksakte opskrift til dig, men jeg har lavet en søgning på lakseroulade, og der kommer nogle resultater frem som du måske kan bruge i stedet.

Se lakserouladeopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-27
Spørgsmål fra   :  Kari Sørensen
Spørgsmål   :  tilbehør til græsk lammekølle på kuglegrill
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvilket tilbehør serverer man til lammekøllen, og hvis der skal sauce til så hvilken? På forhånd tak for hjælpen

Svar til Kari Sørensen   :  
Hej Kari

Det første som jeg tænker på når det skal være græsk er Tsatsikji som er en græsk agurksalat, men ellers så syntes jeg ikke lige jeg kan komme på noget som er typisk græsk.

Tilbehøret kommer jo også meget an på anledning og arangementet så det kan være alt fra grillede kartofler, råstegte kartofler eller kartoffelsalat.

Med venlig hilsen
Per




2005-12-27
Spørgsmål fra   :  Annie Plaetner
Spørgsmål   :  Jomfruhummer til natmad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej. jeg har købt et par jomfruhummer som jeg skal bruge nytårs aften, har i en lille let opskrift jeg kan bruge, de skal bruges som natmad. Jeg skal til aftensmad have en fasan så hvis i har en let opskrift til en sådan vill jeg være glad. På forhånd tak glædelig jul og godt nytår Annie

Svar til Annie Plaetner   :  
Hej Annie

Jeg kan ikke lige komme på en opskrift til din natmad, men måske du selv kan hente inspiration i vore opskrifter med hummer.

Se hummeropskrifter her

Godt Nytår
Per




2005-12-27
Spørgsmål fra   :  Vibeke Heding
Spørgsmål   :  Dyrekølle
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Dyrekølle med kanel og nellike grillet der var også bacon og løg der skulle lægges ind i køllen

Svar til Vibeke Heding   :  
Hej Vibeke

Den ønskede opskrift på dyrekølle har vi ikke kunnet skaffe, men måske du kan bruge en af vore mange øvrige opskrifter med dyrekølle.

Se dyrekølleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-27
Spørgsmål fra   :  Karina Feltendahl
Spørgsmål   :  Forret uden fisk
I opskriften indgår bl.a   :  Hej Jeg har behov for en lækker forret til nytårsaften, men det må ikke være noget med fisk. Er der nogen der kan hjælpe ?
Bemærkninger   :  


Svar til Karina Feltendahl   :  
Hej Karina

Jeg har fundet lidt forskellige opskrifter frem til dig her, så har du lidt at vælge blandt.

Carpacchio med rucola og parmesan

Butterdejspakker med oksekød

Butterdejstænger med skinke og broccoli

Kalv Vitello Tonnato


Hvis du ønsker mere inspiration så kan du prøve at kigge på de øvrige mange opskrifter på forretter som findes i kogebogen.

Se forretopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-26
Spørgsmål fra   :  Bodil
Spørgsmål   :  russerbrød
I opskriften indgår bl.a   :  Små flade brød, papirstynde. gode til suppe og som flytes. rulles tyndt ud og bliver tyndere af at de enkelte dejstykker hænger på bordkanten og bliver strukket. Sesamfrø både i dejen og som drys.
Bemærkninger   :  


Svar til Bodil   :  
Hej Bodil

Der findes en opskrift på russerbrød her på kogebogen, men det er et stort rundt brød og ikke små tynde som du beskriver.

Opskriften som du beskriver har det ikke været muligt at få fat i.

Beklager meget
Per




2005-12-26
Spørgsmål fra   :  Dorte Christensen
Spørgsmål   :  Oksemørbrad med foie gras
I opskriften indgår bl.a   :  Foie Gras og oksemørbrad
Bemærkninger   :  
Hej Jeg leder efter en opskrift hvor du får foie gras ovenpå oksekød

Svar til Dorte Christensen   :  
Hej Dorte

Vi har nogle enkelte opskrifter på oksemørbrad med foie gras, det kunne være du kunne bruge en af disse.

Se opskrifterne her


Eller så prøv at kig bland vore mange andre opskrifter på oksemørbrad.

Se oksemørbradopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-25
Spørgsmål fra   :  Lotte Faurholt
Spørgsmål   :  Grethe's gryde...???
I opskriften indgår bl.a   :  Hamburgerryg i skiver cocktailpølser ærter boillion agtig sovs
Bemærkninger   :  
Hamburgerryg i skiver, lagt i fad - sammen med cocktailpølser, ærter og en krydret/saltet lage/sovs, som virker boullion agtig. Serveret med ris. Jeg har fået den for mange år siden hos en af min mor's veninder, som lavede den. Hendes navn var Grethe - deraf navnet. Håber I kan hjælpe mig, da jeg kan huske rettet var virkelig god og jeg glædede mig til at skulle besøge Grethe, da jeg vidste hvad der ventede mig til aftensmad... Hilsen Lotte Faurholt

Svar til Lotte Faurholt   :  
Hej Lotte

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på Grethes gryde som du efterlyser, navnet kunne også tyde på at det er en hjemmekomponeret opskrift.

Beklager meget
Per




2005-12-24
Spørgsmål fra   :  Birger Svenning Hansen
Spørgsmål   :  Berberiand kontra almindelig dansk and
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Forskel berberi and og en almindelig dansk and?

Svar til Birger Svenning Hansen   :  
Hej Birger

Den danske and har jeg ikke kunnet finde nogen ordentlig beskrivelse af, men jeg mener at den er noget federe end en berberiand som er meget fedtfattig og har en tendens til at blive tør.

Med venlig hilsen
Per




2005-12-23
Spørgsmål fra   :  Hans Peter Nielsen
Spørgsmål   :  Lage-rejer
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg køber ofte løsfrosne rejer. De smager ikke af særligt meget. Det jeg mangler er en god opskrift på en lage til mine rejer......... Mvh. Hans Peter.
Bemærkninger   :  


Svar til Hans Peter Nielsen   :  
Hej Hans Peter

Jeg har desværre ikke kunnet finde en opskrift på lage til rejer som du efterlyser.

Beklager meget
Per




2005-12-21
Spørgsmål fra   :  Bjarne
Spørgsmål   :  maionaise
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Da mayo her er ret sur, vil jeg lave den selv til hønsesalat, men kan jeg bruge alm. æg Pgr. risikoen for sygdomme? Hvor lang tid kan det holde sig?

Svar til Bjarne   :  
Hej Bjarne

Jeg ved ikke om pasteuriserede æg er nemme at få fat på i holland, men det er det sikreste når de ikke bliver varmet op.

Jeg sender lige en stribe opskrifter på maynaise med.

se Maynaiseopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-21
Spørgsmål fra   :  Trine Mosgaard
Spørgsmål   :  Dessert til nytårsaften
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Da jeg skal stå for desserten til nytårsaften men skal med tog fra Esbjerg til Haderslev søger jeg en dessert som enten kan laves dagen før (eller tidligere) og holde sig i toget eller også skal det være en nem og hurtig dessert uden for mange ingridienser som jeg kan lave til festen. Håber virklig der er nogle der kan hjælpe.

Svar til Trine Mosgaard   :  
Hej Trine

jeg syntes det er lidt svært at finde på en opskrift som du kan transportere, jeg ville tro at en gang frugtsalat hvor du pisker fløden til festen ville kunne bruges, den ville du jo kunne transportere i lukkede plastbøtter.


Hvis du havde mulighed for at få værterne til at indkøbe noget is lidt lagkagebunde og æg og sukker og så ellers lægge lagkagebunde is og fad i fryseren så kunne du jo evt. lave en issurprice, den skal jo alligevel laves i sidste øjeblik.

Se issurpriceopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-21
Spørgsmål fra   :  sus jakobsen
Spørgsmål   :  pecean pie
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hejsa jeg vil godt høre om du har opskrift på pecean pie, jeg er nemlig amerikaner og kan huske den fra barns ben, med venlig hilsen sus :-) glædelig jul

Svar til sus jakobsen   :  
Hej Sus

jeg har 2 opskrifter på pecanpie he som jeg håber du vil syntes om.

Se pecanpieopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-21
Spørgsmål fra   :  sonja nielsen
Spørgsmål   :  Filipinsk opskrift
I opskriften indgår bl.a   :  tomatsovs, løg ,bønnespirer? maizena til jævning. Muligvis mere fyld
Bemærkninger   :  
det er en opskrift fra Filipinerne og de bruger det til at dyppe nogle små forårsruller i,der er lavet af filodej.

Svar til sonja nielsen   :  
Hej Sonja

Opskriften du efterlyser er ikke en som jeg kender, og jeg har ikke kunnet finde noget som passer på din beskrivelse.

Beklager meget
Per




2005-12-21
Spørgsmål fra   :  per hermansen
Spørgsmål   :  Bøf Tornadu'
I opskriften indgår bl.a   :  Et stykke udskåret af oksemørbraden omviklet med et stykke slicet bacon, der bliver holdt fast under stegningen med en kødnål.
Bemærkninger   :  
Er sikker på at du kan finde ud af hvad det er for en ret jeg mener. Jeg er uenig med en kammerat, som mener at det bare er en steg ( bøf tornadu/ lige som Roostbeef). Han aner ikke hvad han taler om vel ???

Svar til per hermansen   :  
Hej Per

På kogebogen er der en del forskellige opskrifter på tournedos som jeg vil sende til dig, så kan I jo se om I kan blive enige :D

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-20
Spørgsmål fra   :  Bente Krag
Spørgsmål   :  Lagkage uden mælk og æg
I opskriften indgår bl.a   :  Kan I hjælpe mig med lagkage eller noget der ligner,uden mælk og æg til et barn der bliver 2 år ? På forhånd tak
Bemærkninger   :  


Svar til Bente Krag   :  
Hej Bente

Som du sikkert er klar over så er det ikke så nemt at bage en lagkagebund uden æg og mælk, noget du kunne prøve var at bruge en af de æggeerstatninger som findes her på kogebogen, og så bage en bund uden mælk men med æggeerstatning.

Se opskrifterne her


Til creme har jeg for nyligt fået tilsendt en opskrift på lagkagecreme uden mælk, men der bruges cremepulver, og jeg er ikke klar ober om der er mælk eller æg i dette, så det må du lige undersøge.

Se mælkefrie opskrifter her

Endelig vil jeg gerne gøre opmærksom på at vi har en afdeling med opskrifter til forskellige allergier.

Se allergier her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-20
Spørgsmål fra   :  Lea
Spørgsmål   :  Forret
I opskriften indgår bl.a   :  Alt andet end fisk
Bemærkninger   :  
Jeg søger en forret til nytårsaften, hvor der ikke indgår fisk :) Evt okse-svinekød Har du nogen gode idéer? Vi skal have mørbrad til hovedret, har du måske også en idé til at gøre det lidt mere spændende, evt med rødvin/cognac el ligende?? -Lea

Svar til Lea   :  
Hej Lea

Jeg tænkte først på en gang capaicio, men måske det bliver lidt meget når i skal have oksemørbrad til hovedret også.

Men jeg har fundet lidt forskellige opskrifter frem til dig her, så har du lidt at vælge blandt.

Carpacchio med rucola og parmesan

Butterdejspakker med oksekød

Butterdejstænger med skinke og broccoli

Kalv Vitello Tonnato


Med hensyn til oksemørbraden, så syntes jeg du skulle tage et kik på de mange forskellige opskrifter vi har på oksemørbrad.

Se oksemørbradsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-20
Spørgsmål fra   :  Leon Karlsen
Spørgsmål   :  Norsk salat
I opskriften indgår bl.a   :  sild, æg osv.
Bemærkninger   :  
Hej! Jeg savner en opskrift på noget jeg fik som barn, vi kaldte det norsk salat, men jeg savner en rigtig opskrift da der er flere ingridienser end det jeg kan huske. Med venlig hilsen Leon Karlsen

Svar til Leon Karlsen   :  
Hej Leon

De opskrifter på norsk salat som jeg har set på indeholder ikke sild og æg, så jeg tror at det er en hjemmelavet opskrift eller også så heder opskriften noget andet.

Jeg har lavet en søgning på ingredienserne æg og sild, og der kommer så 62 resultater frem, måske du kan finde en opskrift her som ligner den du søger ?

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-20
Spørgsmål fra   :  slevin
Spørgsmål   :  fladkager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til slevin   :  
Hej Slevin

Det må blive et gæt da du ikke har skrevet noget omkring opskriften, jeg tror det er denne opskrift som jeg har vedhæftet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-19
Spørgsmål fra   :  Anne-Marie
Spørgsmål   :  Sønderjydske sild
I opskriften indgår bl.a   :  Stegte sild i lage med bl.a. æbler, bacon, hele kanelstænger m.m. Det så ud til at æblerne blev lagt ned rå i små både og saften er trukket ud i lagen.
Bemærkninger   :  


Svar til Anne-Marie   :  
Hej Anne-Marie

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på Sønderjyske sild.

Beklager meget
Per




2005-12-19
Spørgsmål fra   :  Anders Tinggaard
Spørgsmål   :  Ostekage
I opskriften indgår bl.a   :   Ost indbagt i mørdej!!
Bemærkninger   :  
jeg kender ikke ostetypen - men smagen mindede om en skimmelost! evt. riveost -

Svar til Anders Tinggaard   :  
Hej Anders

Jeg har et par forskellige opskrfiter på indbagt ost her som du måske kan bruge ?

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-19
Spørgsmål fra   :  arthur andersen
Spørgsmål   :  småkager vrøvl
I opskriften indgår bl.a   :  vides ikke
Bemærkninger   :  
der kunde i tidrenes morgen købes nogle småkager der kaldtes vrøvl kan i finde en opskrift på disse på forhånd tak

Svar til arthur andersen   :  
Hej Arthur

Jeg har en enkelt opskrift på denne småkage, så jeg håber det er den rigtige.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-19
Spørgsmål fra   :  Rolf Bonnichsen
Spørgsmål   :  Gås
I opskriften indgår bl.a   :  skal have gås til jul og ville derfor spørge to ting: 1.: har i opskridt på langtidsstegning af gås 2.: kan man stege gås dagen før ville være taknemmeligt for svar, for at mindre stressen til jul. på forhånd tak
Bemærkninger   :  


Svar til Rolf Bonnichsen   :  
Hej Rolf

Langtidsstegning af en gås på ca. 6-7 kg. steges ved 170 grader 1.1/4 time pr. kg.

jo den kan godt steges dagen før, skal klippes i stykker og lægges i en bradepande gåsefedt hældes over og varmes langsomt i ovn ved ca. 150 grader. håber det lykkes.

Glædelig jul og velbekomme fra mette
(ps vi skal have en kalkun på 14 kg.)




2005-12-18
Spørgsmål fra   :  John
Spørgsmål   :  Højkaloriechokoladekage
I opskriften indgår bl.a   :  chokolade, mandler ?, Digestive kiks?, creme 1 med nougat og fløde , creme 2 med chokolade og fløde, hvid chokolade overtræk kage med tre flækkede bunde, 2 forsk slags creme imellem og hvid chokolade overtræk med mørk
Bemærkninger   :  
Vist bag på en avis sidst i 80 érne evt. JP, sandsynligvis nov-dec vejede næsten 2 kg færdig, næsten 40.000kcal så vidt jeg husker, egnet som nytårskage, !!!!

Svar til John   :  
Hej John

Du søger en meget eksakt opskrift på en chokoladekage, og den har jeg ikke været i stand til at fremskaffe.

Beklager meget
Per




2005-12-18
Spørgsmål fra   :  Mette Mikkelsen
Spørgsmål   :  rosiner overtrukket med chokolade
I opskriften indgår bl.a   :  rosiner og chokolade
Bemærkninger   :  
Man har tidligere kunnet købe disse chokoladerosiner, men jeg har været i mange forretninger, og de ligger kun i "bridgeblanddingsposer" Det kan være, der er nogle, der ved, hvor man kan købe rosinerne i poser uden det andet slik.

Svar til Mette Mikkelsen   :  
Hej Mette

Jeg husker godt denne slik, men jeg er ikke klar over hvor den kan købes særsklit.

Beklager meget
Per




2005-12-18
Spørgsmål fra   :  kiirsten
Spørgsmål   :  klejner
I opskriften indgår bl.a   :  mit spørgsmål er ikke en opskrift på klejner, men i en af jeres klejneopskrifter, bruges et mål der hedder 1 kop. Hvad svarer det til i vægt eller mål.
Bemærkninger   :  


Svar til kiirsten   :  
Hej Kiirsten

En dansk kop er ca 1½-2 dl. håber det er svar nok.

Med venlig hilsen
Per




2005-12-18
Spørgsmål fra   :  Flemming Gejej
Spørgsmål   :  fiskesuppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Flemming Gejej   :  
Hej Flemming

Vi har lidt forskellige opskrifter på fiskesupper her som jeg håber du vil kunne få glæde af.

Se fiskesuppeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-18
Spørgsmål fra   :  Bjarne Eis
Spørgsmål   :  Koldrøget rådyrkølle
I opskriften indgår bl.a   :  Forret. Koldrøget rådyrkølle. Den røgede kølle er udskåret i tynde skiver i portioner. Skal bruges til forret nytårsaften.
Bemærkninger   :  
Jeg regner med at bruge en Alsace hvidvin Gewurztraminer til denne forret. Da det er sammenskud, kender jeg ikke hovedret og dessert.

Svar til Bjarne Eis   :  
Hej Bjarne

Opskrifter med røget dyrekølle er ikke dem vi har flest af, så jeg har taget en søgning på røget kølle, og der kommer så en del opskrifter på lammekølle frem som jeg mener du kan bruge med dyrekølle i stedet.

Ønsker du kun opskrifterne med dyrekølle så skriver du blot dette i søgefeltet i stedet for kølle.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-17
Spørgsmål fra   :  kim banke
Spørgsmål   :  bageopskrift gåsebryst
I opskriften indgår bl.a   :  jeg ved ikke hvad der er idem men det er en kage som nogle bager har
Bemærkninger   :  


Svar til kim banke   :  
Hej Kim

Jeg har desværre kun en halv opskrift som jeg kan sende dig, men måske du selv kan finde ud af resten ?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-17
Spørgsmål fra   :  diana pedersen
Spørgsmål   :  kybyn
I opskriften indgår bl.a   :  lammekød, grønsager og en dejart... Den bliver vist på discovery
Bemærkninger   :  


Svar til diana pedersen   :  
Hej Diana

Jeg har fået tilsendt en opskrift på denne kybyn, men der mangler desværre en nærmer beskrivelse, jeg har dog alligevel oversat det jeg har modtaget, og lagt det ind som en opskrift i håb om at andre brugere kan komme med en nærmer beskrivelse af denne opskrift, måske du kan ?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-17
Spørgsmål fra   :  Jan Thomasen
Spørgsmål   :  Langtidsstegt kalkun
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kalkun på ca. 10 kg. Langtidsstegning. Hvilken temperarur og hvorlænge. Skal den udbenes og fyldes med fars?

Svar til Jan Thomasen   :  
Hej Jan

Langtidsstegning er ved temperatur på 130-160 grader C men du kan gå helt ned til 100 grader.

Med hensyn til fyld, så er der mange muligheder alt efter smag, og det kan også udelades.

Jeg har desværre ikke stegetider for så stor en kalkun, men jeg sender dig linket til opskrifterne med hel kalkun, og den som heder stegt kalkun gammeldags ville jeg mene du kunne bruge, den er på 5 kg og steges ved 160 grader C så hvis du fordobler tidene burde det være ok.

Det sikreste resultat får du jo ved at bruge stegetermometer, og dette skal vise 75 grader C

Se kalkunopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-16
Spørgsmål fra   :  Helle
Spørgsmål   :  Andesteg i varmluftsovn
I opskriften indgår bl.a   :  and
Bemærkninger   :  
Kan man stege en and i en varmluftsovn - jeg spørger fordi den alm funktion i min ovn er gået istykker og kun griller siedetfor..... Jeg ville blive m e g e t glad for et svar. Glædelig Jul

Svar til Helle   :  
Hej Helle

Du han godt lave din andesteg med varmeluft, tiden bliver lidt kortere og så er det en god ide at overhælde anden med sit eget fedt fra bunden så den ikke bliver tør. Jeg bruger kun varmeluft.

God fornøjelse
Rikke

Ps:
Sæt evt. temperaturen lidt ned i ovnen.

Se omregningstabel mellem alm og varmluftsovn her






2005-12-16
Spørgsmål fra   :  Inge Rasmussen
Spørgsmål   :  Langtidsstegt and plus alm svinekam
I opskriften indgår bl.a   :  Hvad gør man hvis man vil langtidsstege en and,og samtidig stege en flæskesteg? Svinekam. Vi har varmluftovn.
Bemærkninger   :  


Svar til Inge Rasmussen   :  
Hej Inge

Du kan med held stege begge samtidig, svinekammen bliver også god ved langtidsstegning, ikke så lang tid som anden. Du giver bare flæskestegen lidt grill til slut så sværen bliver sprød. Jeg gør det samme selv.

God fornøjelse
Rikke




2005-12-16
Spørgsmål fra   :  Randi
Spørgsmål   :  præstekraver
I opskriften indgår bl.a   :  1 kg mel 4 æg 250 sukker smør æg perlesukker
Bemærkninger   :  
jeg er i tvivl om hvor meget smør der skal i. Det er en gamel opskrift fra min mor jeg kan ikke tyde men der, så vidt jeg kan se, står der 750 g smør. Småkagen formes som vanilliekrans(dog blev de rullet og ikke kørt gennem røremaskinen), den dyppes i pisket æg derefter perlesukker. ???når der i opskriften står smør skal man så bruge smør eller kan man også bruge margarine????? tak for en god side jeg arbejder i et bofællesskab for unge og vi finder vores opskrifter her.

Svar til Randi   :  
Hej Randi

Jeg har fundet en opskrift frem på præstekraver som du kan skæve til.
I forhold til denne opskrift så lyder det meget rimeligt med 750 g. smør.

Når der i bageopskrifter står smør, så kan du i de fleste tilfælde skifte smørret ud med margarine, men det smager nu godt med smør i.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-15
Spørgsmål fra   :  Else Jørgensen
Spørgsmål   :  mælkeallergi
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har fået konstateret mælkeallergi + jeg kan heller ikke tåle hvidt sukker, hvidt hvedemel, farvestof og nogle enkelte grønsager og frugter. Kender du en god bog med opskrifter, hvor disse ting ikke indgår ? Med venlig hilsen og glædelige jul. Else Jørgensen

Svar til Else Jørgensen   :  
Hej Else

Vi har her på kogebogen en afdeling med forskellige kategorier, deriblandt også nmælkeallergi, men da det ikke kun er mælk du er allergisk over for vil der blandt de mælkefrie opskrifter være nogle som du ikke kan tåle, men det er det bedste vi kan tilbyde lige nu.

Se allergier her

Du kan også kigge forbi www.astmaallergi.dk hvis du ikke allerede har besøgt denne side.
Besøg siden her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-15
Spørgsmål fra   :  Lilian Madsen
Spørgsmål   :  Moccatrøffel
I opskriften indgår bl.a   :  chokolade, nougat, kaffe
Bemærkninger   :  


Svar til Lilian Madsen   :  
Hej Lilian

Vipse har sendt os denne opskrift som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-15
Spørgsmål fra   :  Arne Nielsen
Spørgsmål   :  sky hjemmelavet
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg ønsker en opskrift på hjemmelavet sky til en god rullepølsemad vi har tidligere købt knoors pulversky som kun skulle koges i vand men den laver de ikke mere.
Bemærkninger   :  


Svar til Arne Nielsen   :  
Hej Arne

Jeg har en opskrift fra tørsleffs husmoderservice.

Se opskriften her

Jeg håber du får held med det.
God jul og godt nytår til dig og din familie.
Sonja




2005-12-15
Spørgsmål fra   :  Birthe
Spørgsmål   :  Dyreryg/kølle
I opskriften indgår bl.a   :  Er der nogen der kan fortælle mig, hvor lang tid jeg skal stege en dyreryg med kølle - skal den evt. deles i 2 stk., den vejer 4,5 kg, håber der er 1 som kan hjælpe
Bemærkninger   :  


Svar til Birthe   :  
Hej Birthe

Jeg ville delle kødet i 2 i kølle og ryg, og så vil jeg ellers foreslå at du går ind på linket herunder og kigger under både ryg og kølle for opskrifter.

Det sikreste resultat får du jo ved at bruge stegetermometer og dette skal vise 60° for rødt, 62° for rosa, 65° for gennemstegt når du tager kødet ud, hvorefter det så skal hvile i 20 minutter.

Se dyreopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-15
Spørgsmål fra   :  Bendt Larsen
Spørgsmål   :  Biksemad.
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg kan ikke huske de kryder or Spice der blev brugt,så den for den rigtige flavor. men vil være taknemlig for hele opskriften thank you Bendt;
Bemærkninger   :  


Svar til Bendt Larsen   :  
Hej Bendt

Jeg har en opskrift på biksemad her som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-14
Spørgsmål fra   :  fuat
Spørgsmål   :  konge krabbe
I opskriften indgår bl.a   :  konge krabbe
Bemærkninger   :  
har fået nogle konge krabber men ved ikke hvordan jeg skal tilberede dem til jul en slags forret efterret på forhånd tak mvh.Fuat arac

Svar til fuat   :  
Hej Fuat

Jeg går ikke ud fra at det er hele krabber du har fået, men nærmere ben eller kløer.

Jeg har en opskrift på king crab legs her som du måske kan bruge


Bring en gryde med vand i kog. Tilsæt 3 tsk. salt og 1 tsk. sukker og evt. lidt eddike til 3 liter vand. Kog klør/benene i 7-8 min. Tag gryden af blusset og lad dem trække i yderligere 10 min. Serveres med masser af godt brød, en grøn salat og en god dressing.

Med venlig hilsen
Per




2005-12-14
Spørgsmål fra   :  Bodil Ravn gregersen
Spørgsmål   :  Amerikansk julemenu
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg ønsker opskrift til julemenu - hvad er der af tilbehør til kalkun og hvilken sovs
Bemærkninger   :  


Svar til Bodil Ravn gregersen   :  
Hej Bodil

Udenlandske julemenuer er ikke min stærke side, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig med dette spørgsmål.

Beklager meget
Per




2005-12-14
Spørgsmål fra   :  Christine
Spørgsmål   :  Marinerede valnødder
I opskriften indgår bl.a   :  Honning Valnødder ...
Bemærkninger   :  
Leder efter en opskrift på honningmarinerede valnødder UDEN alkohol i!

Svar til Christine   :  
Hej Christine

Jeg vil ikke afvise at man kan lave marinerede valnødder uden alkohold, men jeg har ikke kunnet skaffe en opskrift på dette.

Beklager meget
Per




2005-12-12
Spørgsmål fra   :  Gudbergsen
Spørgsmål   :  Jern Krustade og ??
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har arvet to jern. Det ene er et krustadejern - det har jeg opskrift til; men jeg mangler imidlertid opskrift til det andet. Det drejer sig om et jern, der er lavet efter samme princip som krustadejernet. Altså en form for enden af et skaft. Denne form er kun1-2cm høj, og er rosetformet - ligner nærmest en appelsinskive. Jeg har for ca 40 år siden smagt "bagværket". Det var som bund i kager - vist nok m. flødeskum m.m. Derfor kan jeg ikke forestille mig, at det har været en krustadedej, man har brugt. Kan du hjælpe mig? På forhånd tak.

Svar til Gudbergsen   :  
Hej Gudbergsen

Jeg tror måske det er et "gode råd" jern du har. Det er en slags sønderjyske kager som jeg kan huske min bedste lavede da jeg var barn. Jeg har en moster der boede i det sønderjyske som ung. Jeg har en opskrift her.

SØNDERJYSKE GODE RÅD
500 g hvedemel, 250 g smør, 4 tsk kardemomme, 250 g sukker, 4 æg og 2 spsk piskefløde Sukker og smør røres sammen. Æg og kardemomme røres i og mel røres i lidt efter lidt. Piskefløden blandes i tilsidst. Bages ca 2 min på hver side i gode råd jernet som anvendes på en kogeplade eller gasblus.

Held og lykke med det.
Jane




2005-12-12
Spørgsmål fra   :  Lone Stibolt
Spørgsmål   :  Grillstegt and i webergrill
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Er der ikke en god opskrift på and stegt i Weber grill

Svar til Lone Stibolt   :  
Hej Lone

Jeg har fundet en opskrift på grillet andesteg frem til dig som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Ønsker du yderligere inspiration så prøv at søg på navnet grill and i øverste højre hjørne af kogebogen.

Med venlig hilsen
Per




2005-12-12
Spørgsmål fra   :  Kim Rasmussen
Spørgsmål   :  ovnstegte vildænder
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan man ikke ovnstege vildænder? og hvor længe skal de stege? Har i ikke en god opskrift på dette.

Svar til Kim Rasmussen   :  
Hej Kim

Vi har en del forskellige opskrifter på vildænder, en del af dem er grydestegte, men der er også enkelte til ovn, så måske du kan finde noget her du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-12
Spørgsmål fra   :  Lene Christensen
Spørgsmål   :  slag fra et rådyr til rullepølse
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har et slag fra et rådyr, kan man lave en rullepølse, og hvordan jeg vil blive meget glad hvis jeg kan få hjælp TAK
Bemærkninger   :  


Svar til Lene Christensen   :  
Hej Lene

Jeg har en enkelt opskrift på dyrerullepølse som du måske kan bruge.

Se opskriften her

Hvis du har brug for mere inspiration så prøv at søg på navnet rullepølse øverst i højre hjørne, der hvor der står søg en opskrift.

Med venlig hilsen
Per




2005-12-12
Spørgsmål fra   :  Birgitte svaren
Spørgsmål   :  Ovnstegt lammekølle
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger noget man kan bruge til en lammekølle, lige som vi bruger kartofler og sovs til andre slags kød, hvis i har nogle forslag så bare et eller to stk.

Med venlig hilsen Birgitte Svaren På forhånd tak
Bemærkninger   :  


Svar til Birgitte svaren   :  
Hej Birgitte

Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal læse dit spørgsmål, for du kan jo fint bruge kartofler og sauce til en lammekølle.

Faktisk syntes jeg ikke at jeg lige kan komme i tanke om nogle gode alternertive tilbehør i stedet for kartoflerne, måske nogle bagte rodfrugter og en gang pesto, ellers er vi vel over i en gang ris eller pasta.

Beklager jeg ikke kan være til større hjælp.
Per




2005-12-12
Spørgsmål fra   :  Evy Steffen
Spørgsmål   :  tyske småkager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg leder efter nogle tyske opskrifter på nogle småkager som hedder: Mandelecke(mandelhjørner) og zimtstangen(kanelstange)jeg håber at i kan hjælpe mig. På forhånd tak evy

Svar til Evy Steffen   :  
Hej Evy

Jeg har fået oversat et par opskrifter til dig som jeg håber er de rigtige.

Mandelecke(mandelhjørner)

Zimtstangen

Med venlig hilsen
Per




2005-12-11
Spørgsmål fra   :  Eva Henningsen
Spørgsmål   :  Komtesse-kager.
I opskriften indgår bl.a   :  . Det sted jeg købte dem, fik jeg af vide at det var to komtesse-vafler, med creme imellem og chokolade i den ene ende. Men kan man lave dem selv? Og så er vi tilbage ved opskrften Kan I hjælpe?
Bemærkninger   :  


Svar til Eva Henningsen   :  
Hej Eva

Vi er tidligere blevet spurgt om denne opskrift, men det har desværre ikke været muligt at fremskaffe en opskrift.

Beklager meget
Per




2005-12-11
Spørgsmål fra   :  Charlotte Thomsen
Spørgsmål   :  Galette des rois
I opskriften indgår bl.a   :  butterdejs kage med marcipan/mandelfyld eller æblemosfyld.
Bemærkninger   :  
FRANSK JULE KAGE En kage de spiser i Frankrig fra juleaften til Hellige tre kongers....i kagen lægger de en porcelæns figur og den der får figuren få en papirs kongekrone. Kan købes hos alle boulangerier i Frankrig

Svar til Charlotte Thomsen   :  
Hej Charlotte

Jeg har en opskrift på Galette des rois her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-10
Spørgsmål fra   :  Karina
Spørgsmål   :  Småkager med Fudge
I opskriften indgår bl.a   :  Fudge
Bemærkninger   :  
Hejsa er der nogle opskrifter på cookies/småkager med fudge indbagt i dem? Mvh Karina

Svar til Karina   :  
Hej Karina

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til småkageopskrifter med fudge.

Beklager meget
Per




2005-12-10
Spørgsmål fra   :  Grethe Furbo
Spørgsmål   :  Æblejuice og cider
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger opskriften på hvordan man selv kan lave æblejuice som kan holde sig,samt hvordan man kan lave cider på forhånd tak
Bemærkninger   :  


Svar til Grethe Furbo   :  
Hej Grethe

Det har ikke være muligt at fremskaffe de ønskede opskrifter på æblejuice og æblecider.

Beklager meget
Per




2005-12-09
Spørgsmål fra   :  Gitte Jønsson
Spørgsmål   :  inspiration til retter fra gamle Danmark
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg mangler inspiration til retter fra "gamle Danmark". evt. noget "bondemad". Kan I hjælpe mig? Venlig hilsen Gitte Jønsson

Svar til Gitte Jønsson   :  
Hej Gitte

Jeg har ikke tilstrækkelig viden til at kunne sende dig opskrifter på retter fra det gamle Danmark.

Beklager meget
Per




2005-12-08
Spørgsmål fra   :  Rita Reiter
Spørgsmål   :  dessert med kastajmos og abrikoser
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
En meget spændende dessert med kastajmos og abrikoser Det var ikke nogen af de 2 kastajne-opskrifter som findes i kartoteket.

Svar til Rita Reiter   :  
Hej Rita

Det har desværre ikke været muligt at fremskaffe ydeliger opskrifter med kastanjemos en de som allerede findes i kogebogen.

Beklager meget
Per




2005-12-08
Spørgsmål fra   :  Anne Gyk Ibsen
Spørgsmål   :  biscottis
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Anne Gyk Ibsen   :  
Hej Anne

Vi har en lille kategori med forskellige Biscottiopskrifter som jeg håber du vil få glæde af.

Se Biscottisopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-08
Spørgsmål fra   :  Johnny Kirk
Spørgsmål   :  Hinbærsnit
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
søger efter opskrift på hinbærsnitter

Svar til Johnny Kirk   :  
Hej Johnny

Vi har lidt forskellige opskrifter på hindbærsnitter som jeg vil sende så du selv kan vælge den du syntes bedst om.

Se hindbærsnitteopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-08
Spørgsmål fra   :  martin
Spørgsmål   :  glutenfri opskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
glutenfri opskrifter og laktose fri.

Svar til martin   :  
Hej Martin

Vi har jo en kategori med glutenfrie opskrifter, og denne vil jeg sende til.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-08
Spørgsmål fra   :  Alex
Spørgsmål   :  Dyvelsdræk
I opskriften indgår bl.a   :  Dyvelsdræk!
Bemærkninger   :  
Jeg har læst i en af jeres opskrifter at man tilsætter pulver af dyvelsdræk (vist et krydderi!) hvor køber man det? mvh Alex

Svar til Alex   :  
Hej Alex

Planten er hjemmehørende i Iran, Afghanistan og det nordlige Indien, så du skal nok i en invandrebutik for at finde det.

Med venlig hilsen
Per

Er efterfølgende blevet oplyst om at det går under navnet asifotida eller hing og at det også skulle kunne købes på apoteket.





2005-12-08
Spørgsmål fra   :  Katrine landberg
Spørgsmål   :  Langtidshævede boller
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg søger efter en opskrift på boller, som langtidshæver i hævekasser. Jeg har set den på nettet, men kan ikke huske hvor.

Svar til Katrine landberg   :  
Hej Katrine

Den eksakte opskrift kan jeg ikke hjælpe med, men jeg har fundet en opskrift frem på langtidshævet boller som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-08
Spørgsmål fra   :  John Green Jensen
Spørgsmål   :  Sild a la mango
I opskriften indgår bl.a   :  Istedet for de sædvanlige hvide sild med karrysalat smagte jeg sild a la mango.
Bemærkninger   :  
Den er måske meget enkel, men på Boulevardkroen i Odense har de den på deres jule menu og den smagte pragtfuldt. Med venlig hilsen John Green

Svar til John Green Jensen   :  
Hej John

Helt den samme opskrift som de serverer i Odense får jeg svært ved at ramme, men der er lidt forskellige opskrifter på sild med mango i kogebogen som jeg vil sende til dig her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-07
Spørgsmål fra   :  vipse
Spørgsmål   :  krondyrmørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  nytårsaften vil jeg lave krondyrmørbrad,men jeg mangler en ide til hvad jeg serverer til,meget gerne noget man kan forberede i god til, som er lækkert.
Bemærkninger   :  


Svar til vipse   :  
Hej Vipse

Jeg ville jo mene at der skal kartofler til, og der er så flere forskellige varianter der kan bruges, det kunne være råstegte kartofler, hasselbagte eller almindelige bagte kartofler, Kartoffelrösti eller Kartoffelkurve med Waldorfsalat, waldorfsalaten syntes jeg også skal med, men du kan selvfølgelig også vælge en anden salat, og så en sauce.

Jeg har ikke vedhæftet opskrifterne i denne mail, men du kan finde dem alle på kogebogen ved at søge på navnet.

Med venlig hilsen
Per




2005-12-07
Spørgsmål fra   :  Bettina Rasmussen
Spørgsmål   :  Ris.a.la.mande med husblas
I opskriften indgår bl.a   :  Man laver det som almindelig risdessert. men jeg på et tidspunkt fået det serveret, hvor der er kommet husblas i..
Bemærkninger   :  


Svar til Bettina Rasmussen   :  
Hej Betina

Fra Maria har vi fået tilsendt denne opskrift som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-07
Spørgsmål fra   :  Ole Hindsø
Spørgsmål   :  Gamle mål
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
I Frk. Jensens kogebog (Jubilæumsudgaven) står det på side 8: Til 12 personer bruges ½ Fdkr. store kartofler. Hvad betyder Fdkr? Taknemelig for svar Ole Hindsø

Svar til Ole Hindsø   :  
Hej Ole

Jeg har ikke kunnet finde frem til hvad Fdkr står for.

Beklager meget
Per

Efterfølgende har jeg modtaget denne oplysning omkring Fdkr.

Fjdk er sandsynligvis "fjerdingkar" brugtes bl.a. for smør 1 fjdk = 1/4 skæppe = 4 1/3 l. Fra "Store Nordiske Konversationsleksikon" 1917




2005-12-07
Spørgsmål fra   :  Natalie Jakobsen
Spørgsmål   :  fedtfattige klatkager
I opskriften indgår bl.a   :  risengrød æg og hvad man ellers bruger i klatkager. Helst uden sukker og skal helst ikke steges i for meget fedtstof, Hvis det er muligt.
Bemærkninger   :  


Svar til Natalie Jakobsen   :  
Hej Natalie

Jeg har en opskrift på klatkager her som er beregnet til diabetiker, så der er brugt sødemidlet SØD i opskriften.

Klatkagerne har nemt ved at hænge i, men hvis du bruger en slipletpande så kan det være at det kan lade sig gøre, ellers er det værste der sker jo at klatkagerne ikke bliver så pæne.

Se opskriften her

med venlig hilsen
Per




2005-12-07
Spørgsmål fra   :  Emma Brekklund
Spørgsmål   :  madelainekage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Emma Brekklund   :  
Hej Emma

Jeg har fundet en opskrift på Madeleinekager som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-06
Spørgsmål fra   :  Marianne Nørkjær
Spørgsmål   :  gås uden æbler og svesker
I opskriften indgår bl.a   :  Opskrift på stegt gås, men uden æbler og svesker.
Bemærkninger   :  


Svar til Marianne Nørkjær   :  
Hej Marianne

Jeg har en opskrift her på gås med kastanjefyld, var det noget ?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-06
Spørgsmål fra   :  Hedegaard
Spørgsmål   :  Pepittakager
I opskriften indgår bl.a   :  sukker, margarine, mel.???
Bemærkninger   :  
Jeg tror det er en gammel AMO eller GLUTEN FLOUR-opskrift. Desværre er den blevet væk

Svar til Hedegaard   :  
Hej Hedegaard.

Jeg har en gammel opskrift på Pepittakranse fra SAFIR, måske er det disse kager, du tænker på:

Se opskriften her

Hilsen Bodil





2005-12-06
Spørgsmål fra   :  birgitte herbst
Spørgsmål   :  Vanilekrans med kokos
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Min mand efterspørger en opskrift på vanillekranse med kokos. Jeg håber meget I kan hjælpe mig igen, lige som I gjorde med den perfekt opskrift på Kartoffelkage.

Svar til birgitte herbst   :  
Hej Birgitte

Tror du ikke det er kokoskranse som din man tænker på ?

Se kokoskranseopskrift her

Ellers er det sikkert blot brugt kokosmel i stedet for mandlerne i vanillekransene

Med venlig hilsen
Per




2005-12-06
Spørgsmål fra   :  M. Bramsø
Spørgsmål   :  langtidsstegning af kamsteg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg er på arbejde det meste af dagen d. 24/12 og vil gerne langtidsstege en kamsteg uden ben, men selvfølgelig med svær. Kan det lade sig gøre at stege stegen i ca. 9 timer ? Jeg har før oplevet en lammeryg tilberedt i ovn over 10-12 timer, vildt lækkert ! Julehilsen fra Mette

Svar til M. Bramsø   :  
Hej Mette

9 timer er meget længe at skulle stege en kamsteg, og jeg mener at det er for lang tid.

Jeg har en opskrift på langtidsstegt kamsteg og denne opskrift steges stegen ved 100 grader i ca 2½ time og temperaturen her mener jeg er så lav som den kan blive.

Men har du ikke mulighed for at gøre stegen klar i forvejen og så få en anden i familien til at sætte den ind ?

Se opskriften på langtidsstegt svinekam her

Med venlig hilsen
Per


Langtidsstegt Kamsteg - på knapt 2 kg.: "Super smøvs"

Pensel sværen med en opløsning af kogende vand+salt opløst heri. Lad stegen trække i nogle timer. Skær sværen igennem til spæk. Snør kammen med bomuldstråd, mellem rillerne i sværen, det gir flotte faste skiver. Læg stegen i bradepanden i vand, med sværen nedad, de første 30-40 minutter. Dernæst lægges stegen på risten med sværen opad, og steges ved 110-120 grader i varmluftsovn, i ca. 4 -4½ time, til stegetermometret viser 75-80 grader. Skær dernæst flæskesværen med fedt af stegen, så det hænger sammen, og steg sværen under gril til den er sprød, men pas på at den ikke bli'r sort... Pak dernæst selve fileten ind i staniol, og læg den ind i en termofrysepose, så kan den nemt holde sig varm i 1 time eller mere, og når kødet trækker, blir stegen bare supermør, og sværen der har været under grillen, blir knasende sprød, og så er man i god tid, inden gæsterne kommer.
Velbekomme
inge pedersen




2005-12-06
Spørgsmål fra   :  sonja nielsen
Spørgsmål   :  kagepresse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har købt en småkage presse så jeg kan lave fine ens kager men jeg kan virkelig ikke finde ud af at bruge den ved du hvordan den fungere. Hilsen Sonja

Svar til sonja nielsen   :  
Hej Sonja

Jeg har aldrig før hørt om en kagepresse, men hvis det er et nykøb du har gjort følger der så ikke en brusanvisning med eller måske du kan få noget hjælp i forretningen du købte den i.

Med venlig hilsen
Per




2005-12-06
Spørgsmål fra   :  Ingelise Thomsen
Spørgsmål   :  saltning af kogeflæsk
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg skal have saltet mit kogeflæsk, til mit stuet hvidkål her til 3 juledag. Vil ligge det i saltlagen, men hvordan?? vi bliver 8 mennesker. jeg koger flæsket(når det har lagt i saltlage).kommer de hakkede hvidkål i,sammen med medisterpølsen. Når kødet er kogt tager jeg det op. Hvidkål skal vrides godt, i hånden,HAR DU EN ANDEN MÅDE TIL At VRIDE DE KÅL PÅ???? Vi skal have det D. 27-12 Håber du kan hjælpe mig. Hilsen Ingelise.

Svar til Ingelise Thomsen   :  
Hej Ingelise

Jeg må jo tilstå at jeg ikke selv har prøvet at salte flæsk, men jeg har da en opskrift på saltlage her som jeg håber du kan bruge.

Se opskrift på saltlage her


Til den vreden kål har ejg en opskrift her som er kommenteret med lidt forskellige måder at tilberede kålen på.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-05
Spørgsmål fra   :  Marianne Søltoft
Spørgsmål   :  Appelsinsirup med vanille og chili
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Den står som tilbehør til Vild Risalamande, men jeg kan ikke finde opskriften på Appelsin-sirup med vanille og chili?!?

Svar til Marianne Søltoft   :  
Hej Marianne

Der var noget af opskriften som af en eller anden grund havde gemt sit, det er nu synligt.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-05
Spørgsmål fra   :  Anni
Spørgsmål   :  Æbleskiver
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift på æbleskiver med gær og kaffefløde
Bemærkninger   :  


Svar til Anni   :  
Hej Anni

Jeg har fundet en opskrift på gæræbleskiver frem til dig, den indeholder godt nok ikke kaffefløde, men hvis det skal være kaffefløde så bruger du da bare det i stedet for mælken.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-04
Spørgsmål fra   :  Claus Weichel
Spørgsmål   :  Grovthebirkes
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Er der nogle der kan hjælpe mig med opskriften på grovthebirkes, da jeg ikke kan finde denne nogle steder. Så vil jeg blive meget glad. Hilsen Claus

Svar til Claus Weichel   :  
Hej Claus

jeg har fundet denne opskrift frem til dig og som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-04
Spørgsmål fra   :  Hasse Mortensen
Spørgsmål   :  Elgryg
I opskriften indgår bl.a   :  Elgryg
Bemærkninger   :  
Jeg vil blive meget glad hvis der er nogle der kan hjælpe mig med en ret med Elg-ryg

Svar til Hasse Mortensen   :  
Hej Hasse

Vi har ellers en samarbejdspartner i Norge som jeg troede havde en masse af opskrifter med elgryg, men det havde han ikke så jeg kan kun sende en enkelt opskrift til dig.

Se opskriften her

Du kunne jo også lade dig inspirere af opskrifterne på kronvildt.

Se kronvildtopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-04
Spørgsmål fra   :  Karin
Spørgsmål   :  Venøsteak eller venøbøf
I opskriften indgår bl.a   :  Oksekød i tynde skiver
Bemærkninger   :  
Jeg mangler en opskrift, hvor kødet bliver marineret, måske inden stegning

Svar til Karin   :  
Hej Karin.

Jeg har fundet nogle opskrifter på Venøsteak eller venøbøf, som jeg sender dig et link til.

Se opskriften her

Jeg sender dig også lige et link til de forskellige marinader.
Så må du prøve dig lidt frem.

Se opskriften her

Hilsen Jytte




2005-12-04
Spørgsmål fra   :  Birthe Eriksen
Spørgsmål   :  Brunkartofler for diabetikere
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Birthe Eriksen   :  
Hej Birthe.

Jeg sender dig her den opskrift på brunede kartofler som jeg selv bruger.
Den er nem og smager lige så godt som den med sukker.

Se opskriften her

Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte




2005-12-04
Spørgsmål fra   :  anne marie
Spørgsmål   :  Roedkaal
I opskriften indgår bl.a   :  Kaal -den roede- til julemad
Bemærkninger   :  
har ikke det danske oe paa min pc

Svar til anne marie   :  
Hej Anne Marie

Du får da lige en opskrift på rødkål her, håber du vil syntes om den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-04
Spørgsmål fra   :  Svend Aage Christensen
Spørgsmål   :  Kyllingebryst m/pikant ost
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Retten har jeg fået for nylig, nævnte kyllingebryst m/pikant ost blev serveret m/karrysovs krydderkartofler + karotter. Det skulle glæde mig om i kunne sende mig opskriften, gerne e-mail Venligst Svend Aage Christensen

Svar til Svend Aage Christensen   :  
Hej Svend Aage

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her, selvom jeg ikke er helt sikker på det er den rigtigt, men det kunne jo være.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-03
Spørgsmål fra   :  birthe klamer
Spørgsmål   :  piona
I opskriften indgår bl.a   :  en dej man bruger til friture dejen lægges omkring emnet, det skulle vist kun være, mel vand, og mere ved jeg ikke, det er min kæreste, som har fået det et sted men kan ikke huske hvad det hedder eller hvad der er i, på forhånd tak, birthe klamer
Bemærkninger   :  


Svar til birthe klamer   :  
Hej Birthe.

Man bruger en dej der hedder Beignets dej, som jeg har fundet en opskrift på, til dig.

Se opskriften her

God fornøjelse.
Hilsen Jytte




2005-12-03
Spørgsmål fra   :  Inga Bredgaard
Spørgsmål   :  Nøddetoppe
I opskriften indgår bl.a   :  Knuste hasselnødder - samt en hel hasselnød på toppen
Bemærkninger   :  
Småkagerne skal trilles til små kugler der sættes til sidst en hasselnød på toppen.

Svar til Inga Bredgaard   :  
Hej Inga

Jeg har fundet en opskrift på nøddetoppe frem til dig som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-02
Spørgsmål fra   :  bente furland
Spørgsmål   :  anvendelse af ovnens grillelementer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
det er egentlig ikke en opskrift som sådan jeg ønsker men lidt vejledning og rettesnor tor anvendelse af ovnens grillelementer

Svar til bente furland   :  
Hej Bente

Grillstegning kan foregå i almindelig ovn med grillelementer Ved grillstegning steges kødet ved strålevarme – infrarøde stråler - der har en temperatur på 250 til 300 grader. Denne direkte, kraftige varme bruner og mørner kødet på kort tid. Kun kød af god kvalitet egner sig til grillstegning, men til gengæld bliver det særdeles velsmagende. Kødet kan marineres inden grillstegningen. Større kødstykker, for eksempel roastbeef og kyllinger, kan steges på drejespid, hvis ovnen har det rette apparatur. Ellers må kødet skæres ud, og kyllingen parteres, så den kan lægges fladt ud inden grillstegningen.

I ovnen grilles mindre kødstykker direkte under grillen. Større kødstykker som T-bone og kylling sættes lidt længere væk fra grillen. Se i den vejledning, der følger med din ovn, hvordan du bør gå frem ved grillstegning.

Med venlig hilsen
Per




2005-12-02
Spørgsmål fra   :  winnie weibull
Spørgsmål   :  brunch
I opskriften indgår bl.a   :  forslag til en fødselsdags brunch
Bemærkninger   :  


Svar til winnie weibull   :  
Hej Winnie

Der er en kategori på kogebogen med forskellige opskrifter på brunch som jeg syntes du skulle kigge på og så vælge forskellige opskrifter ud.

Se brunchopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-02
Spørgsmål fra   :  Conny Kruse Nielsen
Spørgsmål   :  Surpølse
I opskriften indgår bl.a   :  Gammel opskrift lavet på grisekød.
Bemærkninger   :  


Svar til Conny Kruse Nielsen   :  
Hej Conny

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på surpølse.

Beklager meget
Per




2005-12-02
Spørgsmål fra   :  Bendt Larsen
Spørgsmål   :  Böf med Spejlæg. og Lög;
I opskriften indgår bl.a   :   Min Mor lavede det til mig da jeg var Dreng; og jeg savner det? Help!!!
Bemærkninger   :  


Svar til Bendt Larsen   :  
Hej Bendt.

Jeg har fundet en opskrift frem til dig på Hakkebøf med bløde løg og spejlæg.

Se opskriften her

God fornøjelse med retten.
Hilsen Jytte




2005-12-01
Spørgsmål fra   :  malene madsen
Spørgsmål   :  klenjer og finskbrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til malene madsen   :  
Hej Marlene

Du får lige et par link til forskellige opskrifter på klejner og finskbrød, så har du mulighed for at vælge netop de opskrifter du syntes bedst om.

Se klejneopskrifter her

Se finskbrødopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-12-01
Spørgsmål fra   :  C . Poulsen
Spørgsmål   :  Småkager
I opskriften indgår bl.a   :  Mel Flormelis Smør ? ? osv.
Bemærkninger   :  
Julesmåkager, meget nemme, set i artikel om Lisbeth Dahl - måske i ugebladet Søndag?. Mener at navnet er Carl Oscars Småkager. Ca. et år siden.

Svar til C . Poulsen   :  
Hej C Poulsen

Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på småkager.

Beklager meget
Per




Se spørgsmålene for januar 2005

Se spørgsmålene for februar 2005

Se spørgsmålene for marts 2005

Se spørgsmålene for april 2005

Se spørgsmålene for maj 2005

Se spørgsmålene for juni 2005

Se spørgsmålene for juli 2005

Se spørgsmålene for august 2005

Se spørgsmålene for september 2005

Se spørgsmålene for oktober 2005

Se spørgsmålene for november 2005

Se spørgsmålene for december 2005