|
Spørgsmål efter opskrift
2005-12-31 Spørgsmål fra : Samuel Safai Spørgsmål : Torskehoved I opskriften indgår bl.a : Torske hoved Bemærkninger : Vil gerne tilberede et torske hoved. Alle opskrifter. Tak på forhånd
Svar til Samuel Safai : Hej Samuel
Vi har desværre ikke nogle opskrifter med torskehoved i kogebogen.
Beklager meget
Per
2005-12-30 Spørgsmål fra : Anette Bogh Schwensen Spørgsmål : Fondue I opskriften indgår bl.a : Jeg har været inde og se på forskellige Fondue opskifter, for at få en ide om, hvilken olie der var bedst at bruge, men har ikke blevet klogere.
Kan I hjælpe mig i det spørgsmål? Bemærkninger :
Svar til Anette Bogh Schwensen : Hej Anette
Jeg vil mene at du kan bruge de fleste typer olier til fondue, oliven, majs, solsikke, jornødder og soya.
Jeg vil også mene at du kan bruge palmin.
Godt Nytår
Per
2005-12-30 Spørgsmål fra : Caroline Spørgsmål : Sara Lee Kage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Caroline : Hej Caroline
Vi har opskrifter på nogle kager som heder Sarah Bernard, kunne det være disse du tænker på ?
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-30 Spørgsmål fra : Carl Hansen Spørgsmål : Dressing til krepsehaler I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg mangler en opskrift på en god dressing til frosne krepsehaler.
Svar til Carl Hansen : Hej Carl
vi har nogle forskellige dressinger her som du måske kan bruge.
Se opskrifter på dressinger her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-29 Spørgsmål fra : Michael Rommedhal Spørgsmål : Oksemørbrad I opskriften indgår bl.a : Jeg var til en fest hvor en kok (fra Imperial) lavede mad. Han "pakkede" olsemørbrad ind i en blanding af æggehvide & salt, det blev hamrende godt Bemærkninger : Er det noget i/Du kender til ???
Hvormeget af hver ??? hvor længe skal der steges ???
Svar til Michael Rommedhal : Hej Michael
Det lyder som saltindbagt oksemørbrad, i opskriften som findes her på kogebogen bruges der ikke æggehvide i saltet men jeg vil mene det er denne opskrift du søger.
Se opskriften her
Godt Nytår
Per
2005-12-29 Spørgsmål fra : ulla hoozee Spørgsmål : dej til fondue I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg har før prøvet hos nogle venner hvor der var en dej (samme konsistens som til pandekager) vi dyppede både grønsager og skalddyr deri
Svar til ulla hoozee : Hej Ulla
Dejen til friturestegning heder beignets og du får lige en opskrift her.
Se opskriften her
Godt Nytår
Per
2005-12-29 Spørgsmål fra : charles Spørgsmål : benløse fule I opskriften indgår bl.a : Hakke-Bøf
løg,s&p
rulet ind
i hvidkaa- lsblal og
steget ? Bemærkninger : Min Mor i
Randers
kalte det
(benløse-
fule) det
var 1940-50.
Jeg vil vœre meget
Taknemelig
for alle oplysnin-ger.-Jeg kan ogsaa huske Forloren hare ?
Godt Nyt-
Aar.
Charles Kjeldsen
5303indian
pipe, San
Antonio,TX
Svar til charles : Hej Charles
Det lyder ikke rigtig som benløse fugle, men jeg sender dig lige en opskrift her, så kan du se om det skulle være den.
Se opskriften her
Det lyder mere som en hvidkålsroulette som du kan se herunder.
Se opskriften her
Forloren hare er bestemt også en klassiker så den har vi også en opskrift på som enda er med billede :D,
Se den forlorne hare her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-28 Spørgsmål fra : kenneth Thorsen Spørgsmål : kartofler fra Indbagt oksemørbrad med champignon sauce I opskriften indgår bl.a : kartofler Bemærkninger : Hvordan laver man kartoflerne fra denne ret/tallerken?
http://www.dk-kogebogen.dk/opskrift2/visopskrift.php?id=4778&Indbagt%20oksem%F8rbrad%20med%20champignon%20sauce
Håber i kan hjælpe mvh kenneth
Svar til kenneth Thorsen : Hej Kenneth
Kartoflerne er kartoffelrøsti, og du får lige en opskrift her
Se opskriften her
Godt Nytår
Per
2005-12-28 Spørgsmål fra : Camilla Lund Spørgsmål : Indbagte æbleskiver I opskriften indgår bl.a : Æbler med mere! Bemærkninger : Æblerne skæres i skiver (så de ligner ananasringe men altså er æbler), dyppes i en tyk dej og steges - i gamle dage i en stor gryde med svinefedt. Mon ikke man kan bruge noget andet idag? De serveres varme med sukkerkanel. Jeg mangler opskriften på dejen og alternativer til stegningen...
Det er en lækkerbidsken uden lige! ;o)
Svar til Camilla Lund : Hej Camilla
Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber er den som du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-28 Spørgsmål fra : Kirsten Spørgsmål : Opbevaring af Kransekager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg vil gerne spørge om hvorfor mine små kransekager der er fine sprøde når de bliver bagt, men efter nogle dage, bliver bløde hvad kan jeg gøre for at undgå det, jeg vil blive glad om i komme hjælpe Kirsten
Svar til Kirsten : Hej Kirsten.
Den bedste måde at opbevare kransekage på er at fryse den også selv om du skal bruge dem 2 dag efter. Hvis du har dem i en plastbøtte i fryseren så kan du tage dem op efter hånden som du skal bruge dem.
Sender dig lige nogle forskellige opskrifter på kransekager:
Se opskriften på kransekager her
Held og lykke med kransekagerne.
Hilsen Jytte
2005-12-28 Spørgsmål fra : Ninette Spørgsmål : Rabarbersild I opskriften indgår bl.a : Vi har i min familie lige overstået den årlige julefrokost. og noget af det jeg sørger for er sild i forskellige smagsvarianter. vi har både Mango, julebryg, orange og hvidløgs samt de traditionelle 3 slags. min storebror sagde for sjov om jeg ikke kunne lave nogle med rabarber. Og så var det at jeg tænkte, tja hvorfor ikke spørge hos jer, i har før hjulpet mig med nogle opskrifter. Jeg håber i kan finde på noget til mig. og helst noget hvor jeg kan bruge marinerede sild, kan det ikke lade sig gøre så evt, med alm. sildefileter fra fiskemanden. Jeg glæder mig til at høre fra jer.
Med venlig hilsen Ninette Bemærkninger :
Svar til Ninette : Hej Ninette
Det har ikke været muligt at fremskaffe den ønskede opskrift på rabarbersild, men det kunne jo være at du selv kunne eksperimentere dig frem, måkse ved at kigge på nogle af de mange opskrifter som vi har med sild ?
Se sildeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-28 Spørgsmål fra : anni irene jensen Spørgsmål : currysuppe I opskriften indgår bl.a : uden løg Bemærkninger :
Svar til anni irene jensen :
Hej Anni.
Jeg har fundet en opskrift på Karrysuppe uden løg som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Jeg sender dig også lige linket til de forskellige karrysupper.
Se opskriften på karrysupper her
Held og lykke med suppen.
Hilsen Jytte
2005-12-28 Spørgsmål fra : Mia Spørgsmål : røget lakseroulade I opskriften indgår bl.a : røget laks med ørredfyld og carviardressing Bemærkninger :
Svar til Mia : Hej Mia
Jeg har desværre ikke kunnet finde den eksakte opskrift til dig, men jeg har lavet en søgning på lakseroulade, og der kommer nogle resultater frem som du måske kan bruge i stedet.
Se lakserouladeopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-27 Spørgsmål fra : Kari Sørensen Spørgsmål : tilbehør til græsk lammekølle på kuglegrill I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hvilket tilbehør serverer man til lammekøllen, og hvis der skal sauce til så hvilken?
På forhånd tak for hjælpen
Svar til Kari Sørensen : Hej Kari
Det første som jeg tænker på når det skal være græsk er Tsatsikji som er en græsk agurksalat, men ellers så syntes jeg ikke lige jeg kan komme på noget som er typisk græsk.
Tilbehøret kommer jo også meget an på anledning og arangementet så det kan være alt fra grillede kartofler, råstegte kartofler eller kartoffelsalat.
Med venlig hilsen
Per
2005-12-27 Spørgsmål fra : Annie Plaetner Spørgsmål : Jomfruhummer til natmad I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej. jeg har købt et par jomfruhummer som jeg skal bruge nytårs aften, har i en lille let opskrift jeg kan bruge, de skal bruges som natmad. Jeg skal til aftensmad have en fasan så hvis i har en let opskrift til en sådan vill jeg være glad. På forhånd tak glædelig jul og godt nytår Annie
Svar til Annie Plaetner : Hej Annie
Jeg kan ikke lige komme på en opskrift til din natmad, men måske du selv kan hente inspiration i vore opskrifter med hummer.
Se hummeropskrifter her
Godt Nytår
Per
2005-12-27 Spørgsmål fra : Vibeke Heding Spørgsmål : Dyrekølle I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Dyrekølle med kanel og nellike grillet der var også bacon og løg der skulle lægges ind i køllen
Svar til Vibeke Heding : Hej Vibeke
Den ønskede opskrift på dyrekølle har vi ikke kunnet skaffe, men måske du kan bruge en af vore mange øvrige opskrifter med dyrekølle.
Se dyrekølleopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-27 Spørgsmål fra : Karina Feltendahl Spørgsmål : Forret uden fisk I opskriften indgår bl.a : Hej Jeg har behov for en lækker forret til nytårsaften, men det må ikke være noget med fisk. Er der nogen der kan hjælpe ? Bemærkninger :
Svar til Karina Feltendahl : Hej Karina
Jeg har fundet lidt forskellige opskrifter frem til dig her, så har du lidt at vælge blandt.
Carpacchio med rucola og parmesan
Butterdejspakker med oksekød
Butterdejstænger med skinke og broccoli
Kalv Vitello Tonnato
Hvis du ønsker mere inspiration så kan du prøve at kigge på de øvrige mange opskrifter på forretter som findes i kogebogen.
Se forretopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-26 Spørgsmål fra : Bodil Spørgsmål : russerbrød I opskriften indgår bl.a : Små flade brød, papirstynde. gode til suppe og som flytes. rulles tyndt ud og bliver tyndere af at de enkelte dejstykker hænger på bordkanten og bliver strukket.
Sesamfrø både i dejen og som drys. Bemærkninger :
Svar til Bodil : Hej Bodil
Der findes en opskrift på russerbrød her på kogebogen, men det er et stort rundt brød og ikke små tynde som du beskriver.
Opskriften som du beskriver har det ikke været muligt at få fat i.
Beklager meget
Per
2005-12-26 Spørgsmål fra : Dorte Christensen Spørgsmål : Oksemørbrad med foie gras I opskriften indgår bl.a : Foie Gras og oksemørbrad Bemærkninger : Hej
Jeg leder efter en opskrift hvor du får foie gras ovenpå oksekød
Svar til Dorte Christensen : Hej Dorte
Vi har nogle enkelte opskrifter på oksemørbrad med foie gras, det kunne være du kunne bruge en af disse.
Se opskrifterne her
Eller så prøv at kig bland vore mange andre opskrifter på oksemørbrad.
Se oksemørbradopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-25 Spørgsmål fra : Lotte Faurholt Spørgsmål : Grethe's gryde...??? I opskriften indgår bl.a : Hamburgerryg i skiver
cocktailpølser
ærter
boillion agtig sovs Bemærkninger : Hamburgerryg i skiver, lagt i fad - sammen med cocktailpølser, ærter og en krydret/saltet lage/sovs, som virker boullion agtig.
Serveret med ris.
Jeg har fået den for mange år siden hos en af min mor's veninder, som lavede den. Hendes navn var Grethe - deraf navnet.
Håber I kan hjælpe mig, da jeg kan huske rettet var virkelig god og jeg glædede mig til at skulle besøge Grethe, da jeg vidste hvad der ventede mig til aftensmad...
Hilsen
Lotte Faurholt
Svar til Lotte Faurholt : Hej Lotte
Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på Grethes gryde som du efterlyser, navnet kunne også tyde på at det er en hjemmekomponeret opskrift.
Beklager meget
Per
2005-12-24 Spørgsmål fra : Birger Svenning Hansen Spørgsmål : Berberiand kontra almindelig dansk and I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Forskel berberi and og en almindelig dansk and?
Svar til Birger Svenning Hansen : Hej Birger
Den danske and har jeg ikke kunnet finde nogen ordentlig beskrivelse af, men jeg mener at den er noget federe end en berberiand som er meget fedtfattig og har en tendens til at blive tør.
Med venlig hilsen
Per
2005-12-23 Spørgsmål fra : Hans Peter Nielsen Spørgsmål : Lage-rejer I opskriften indgår bl.a : Jeg køber ofte løsfrosne rejer. De smager ikke af særligt meget. Det jeg mangler er en god opskrift på en lage til mine rejer.........
Mvh. Hans Peter. Bemærkninger :
Svar til Hans Peter Nielsen : Hej Hans Peter
Jeg har desværre ikke kunnet finde en opskrift på lage til rejer som du efterlyser.
Beklager meget
Per
2005-12-21 Spørgsmål fra : Bjarne Spørgsmål : maionaise I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Da mayo her er ret sur, vil jeg lave den selv til hønsesalat, men kan jeg bruge alm. æg Pgr. risikoen for sygdomme? Hvor lang tid kan det holde sig?
Svar til Bjarne : Hej Bjarne
Jeg ved ikke om pasteuriserede æg er nemme at få fat på i holland, men det er det sikreste når de ikke bliver varmet op.
Jeg sender lige en stribe opskrifter på maynaise med.
se Maynaiseopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-21 Spørgsmål fra : Trine Mosgaard Spørgsmål : Dessert til nytårsaften I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Da jeg skal stå for desserten til nytårsaften men skal med tog fra Esbjerg til Haderslev søger jeg en dessert som enten kan laves dagen før (eller tidligere) og holde sig i toget eller også skal det være en nem og hurtig dessert uden for mange ingridienser som jeg kan lave til festen.
Håber virklig der er nogle der kan hjælpe.
Svar til Trine Mosgaard : Hej Trine
jeg syntes det er lidt svært at finde på en opskrift som du kan transportere, jeg ville tro at en gang frugtsalat hvor du pisker fløden til festen ville kunne bruges, den ville du jo kunne transportere i lukkede plastbøtter.
Hvis du havde mulighed for at få værterne til at indkøbe noget is lidt lagkagebunde og æg og sukker og så ellers lægge lagkagebunde is og fad i fryseren så kunne du jo evt. lave en issurprice, den skal jo alligevel laves i sidste øjeblik.
Se issurpriceopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-21 Spørgsmål fra : sus jakobsen Spørgsmål : pecean pie I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hejsa jeg vil godt høre om du har opskrift på pecean pie, jeg er nemlig amerikaner og kan huske den fra barns ben, med venlig hilsen sus :-) glædelig jul
Svar til sus jakobsen : Hej Sus
jeg har 2 opskrifter på pecanpie he som jeg håber du vil syntes om.
Se pecanpieopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-21 Spørgsmål fra : sonja nielsen Spørgsmål : Filipinsk opskrift I opskriften indgår bl.a : tomatsovs, løg ,bønnespirer? maizena til jævning. Muligvis mere fyld Bemærkninger : det er en opskrift fra Filipinerne og de bruger det til at dyppe nogle små forårsruller i,der er lavet af filodej.
Svar til sonja nielsen : Hej Sonja
Opskriften du efterlyser er ikke en som jeg kender, og jeg har ikke kunnet finde noget som passer på din beskrivelse.
Beklager meget
Per
2005-12-21 Spørgsmål fra : per hermansen Spørgsmål : Bøf Tornadu' I opskriften indgår bl.a : Et stykke udskåret af oksemørbraden omviklet med et stykke slicet bacon, der bliver holdt fast under stegningen med en kødnål. Bemærkninger : Er sikker på at du kan finde ud af hvad det er for en ret jeg mener. Jeg er uenig med en kammerat, som mener at det bare er en steg ( bøf tornadu/ lige som Roostbeef). Han aner ikke hvad han taler om vel ???
Svar til per hermansen : Hej Per
På kogebogen er der en del forskellige opskrifter på tournedos som jeg vil sende til dig, så kan I jo se om I kan blive enige :D
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-20 Spørgsmål fra : Bente Krag Spørgsmål : Lagkage uden mælk og æg I opskriften indgår bl.a : Kan I hjælpe mig med lagkage eller noget der ligner,uden mælk og æg til et barn der bliver 2 år ?
På forhånd tak Bemærkninger :
Svar til Bente Krag : Hej Bente
Som du sikkert er klar over så er det ikke så nemt at bage en lagkagebund uden æg og mælk, noget du kunne prøve var at bruge en af de æggeerstatninger som findes her på kogebogen, og så bage en bund uden mælk men med æggeerstatning.
Se opskrifterne her
Til creme har jeg for nyligt fået tilsendt en opskrift på lagkagecreme uden mælk, men der bruges cremepulver, og jeg er ikke klar ober om der er mælk eller æg i dette, så det må du lige undersøge.
Se mælkefrie opskrifter her
Endelig vil jeg gerne gøre opmærksom på at vi har en afdeling med opskrifter til forskellige allergier.
Se allergier her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-20 Spørgsmål fra : Lea Spørgsmål : Forret I opskriften indgår bl.a : Alt andet end fisk Bemærkninger : Jeg søger en forret til nytårsaften, hvor der ikke indgår fisk :)
Evt okse-svinekød
Har du nogen gode idéer?
Vi skal have mørbrad til hovedret, har du måske også en idé til at gøre det lidt mere spændende, evt med rødvin/cognac el ligende??
-Lea
Svar til Lea : Hej Lea
Jeg tænkte først på en gang capaicio, men måske det bliver lidt meget når i skal have oksemørbrad til hovedret også.
Men jeg har fundet lidt forskellige opskrifter frem til dig her, så har du lidt at vælge blandt.
Carpacchio med rucola og parmesan
Butterdejspakker med oksekød
Butterdejstænger med skinke og broccoli
Kalv Vitello Tonnato
Med hensyn til oksemørbraden, så syntes jeg du skulle tage et kik på de mange forskellige opskrifter vi har på oksemørbrad.
Se oksemørbradsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-20 Spørgsmål fra : Leon Karlsen Spørgsmål : Norsk salat I opskriften indgår bl.a : sild, æg osv. Bemærkninger : Hej!
Jeg savner en opskrift på noget jeg fik som barn, vi kaldte det norsk salat, men jeg savner en rigtig opskrift da der er flere ingridienser end det jeg kan huske.
Med venlig hilsen
Leon Karlsen
Svar til Leon Karlsen : Hej Leon
De opskrifter på norsk salat som jeg har set på indeholder ikke sild og æg, så jeg tror at det er en hjemmelavet opskrift eller også så heder opskriften noget andet.
Jeg har lavet en søgning på ingredienserne æg og sild, og der kommer så 62 resultater frem, måske du kan finde en opskrift her som ligner den du søger ?
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-20 Spørgsmål fra : slevin Spørgsmål : fladkager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til slevin : Hej Slevin
Det må blive et gæt da du ikke har skrevet noget omkring opskriften, jeg tror det er denne opskrift som jeg har vedhæftet.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-19 Spørgsmål fra : Anne-Marie Spørgsmål : Sønderjydske sild I opskriften indgår bl.a : Stegte sild i lage med bl.a. æbler, bacon, hele kanelstænger m.m.
Det så ud til at æblerne blev lagt ned rå i små både og saften er trukket ud i lagen. Bemærkninger :
Svar til Anne-Marie : Hej Anne-Marie
Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på Sønderjyske sild.
Beklager meget
Per
2005-12-19 Spørgsmål fra : Anders Tinggaard Spørgsmål : Ostekage I opskriften indgår bl.a :
Ost indbagt i mørdej!! Bemærkninger : jeg kender ikke ostetypen - men smagen mindede om en skimmelost!
evt. riveost -
Svar til Anders Tinggaard : Hej Anders
Jeg har et par forskellige opskrfiter på indbagt ost her som du måske kan bruge ?
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-19 Spørgsmål fra : arthur andersen Spørgsmål : småkager vrøvl I opskriften indgår bl.a : vides ikke Bemærkninger : der kunde i tidrenes morgen købes nogle småkager der kaldtes vrøvl kan i finde en opskrift på disse på forhånd tak
Svar til arthur andersen : Hej Arthur
Jeg har en enkelt opskrift på denne småkage, så jeg håber det er den rigtige.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-19 Spørgsmål fra : Rolf Bonnichsen Spørgsmål : Gås I opskriften indgår bl.a : skal have gås til jul og ville derfor spørge to ting:
1.: har i opskridt på langtidsstegning af gås
2.: kan man stege gås dagen før
ville være taknemmeligt for svar, for at mindre stressen til jul.
på forhånd tak Bemærkninger :
Svar til Rolf Bonnichsen : Hej Rolf
Langtidsstegning af en gås på ca. 6-7 kg. steges ved 170 grader 1.1/4 time pr. kg.
jo den kan godt steges dagen før, skal klippes i stykker og lægges i en bradepande gåsefedt hældes over og varmes langsomt i ovn ved ca. 150 grader. håber det lykkes.
Glædelig jul og velbekomme fra mette
(ps vi skal have en kalkun på 14 kg.)
2005-12-18 Spørgsmål fra : John Spørgsmål : Højkaloriechokoladekage I opskriften indgår bl.a : chokolade, mandler ?, Digestive kiks?, creme 1 med nougat og fløde , creme 2 med chokolade og fløde, hvid chokolade overtræk
kage med tre flækkede bunde, 2 forsk slags creme imellem og hvid chokolade overtræk med mørk Bemærkninger : Vist bag på en avis sidst i 80 érne evt. JP, sandsynligvis nov-dec
vejede næsten 2 kg færdig, næsten 40.000kcal så vidt jeg husker, egnet som nytårskage, !!!!
Svar til John : Hej John
Du søger en meget eksakt opskrift på en chokoladekage, og den har jeg ikke været i stand til at fremskaffe.
Beklager meget
Per
2005-12-18 Spørgsmål fra : Mette Mikkelsen Spørgsmål : rosiner overtrukket med chokolade I opskriften indgår bl.a : rosiner og chokolade Bemærkninger : Man har tidligere kunnet købe disse chokoladerosiner, men jeg har været i mange forretninger, og de ligger kun i "bridgeblanddingsposer" Det kan være, der er nogle, der ved, hvor man kan købe rosinerne i poser uden det andet slik.
Svar til Mette Mikkelsen : Hej Mette
Jeg husker godt denne slik, men jeg er ikke klar over hvor den kan købes særsklit.
Beklager meget
Per
2005-12-18 Spørgsmål fra : kiirsten Spørgsmål : klejner I opskriften indgår bl.a : mit spørgsmål er ikke en opskrift på klejner, men i en af jeres klejneopskrifter, bruges et mål der hedder 1 kop. Hvad svarer det til i vægt eller mål. Bemærkninger :
Svar til kiirsten : Hej Kiirsten
En dansk kop er ca 1½-2 dl. håber det er svar nok.
Med venlig hilsen
Per
2005-12-18 Spørgsmål fra : Flemming Gejej Spørgsmål : fiskesuppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Flemming Gejej : Hej Flemming
Vi har lidt forskellige opskrifter på fiskesupper her som jeg håber du vil kunne få glæde af.
Se fiskesuppeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-18 Spørgsmål fra : Bjarne Eis Spørgsmål : Koldrøget rådyrkølle I opskriften indgår bl.a : Forret. Koldrøget rådyrkølle. Den røgede kølle er udskåret i tynde skiver i portioner. Skal bruges til forret nytårsaften. Bemærkninger : Jeg regner med at bruge en Alsace hvidvin Gewurztraminer til denne forret. Da det er sammenskud, kender jeg ikke hovedret og dessert.
Svar til Bjarne Eis : Hej Bjarne
Opskrifter med røget dyrekølle er ikke dem vi har flest af, så jeg har taget en søgning på røget kølle, og der kommer så en del opskrifter på lammekølle frem som jeg mener du kan bruge med dyrekølle i stedet.
Ønsker du kun opskrifterne med dyrekølle så skriver du blot dette i søgefeltet i stedet for kølle.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-17 Spørgsmål fra : kim banke Spørgsmål : bageopskrift gåsebryst I opskriften indgår bl.a : jeg ved ikke hvad der er idem
men det er en kage som nogle bager
har Bemærkninger :
Svar til kim banke : Hej Kim
Jeg har desværre kun en halv opskrift som jeg kan sende dig, men måske du selv kan finde ud af resten ?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-17 Spørgsmål fra : diana pedersen Spørgsmål : kybyn I opskriften indgår bl.a : lammekød, grønsager og en dejart... Den bliver vist på discovery Bemærkninger :
Svar til diana pedersen : Hej Diana
Jeg har fået tilsendt en opskrift på denne kybyn, men der mangler desværre en nærmer beskrivelse, jeg har dog alligevel oversat det jeg har modtaget, og lagt det ind som en opskrift i håb om at andre brugere kan komme med en nærmer beskrivelse af denne opskrift, måske du kan ?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-17 Spørgsmål fra : Jan Thomasen Spørgsmål : Langtidsstegt kalkun I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kalkun på ca. 10 kg.
Langtidsstegning. Hvilken temperarur og hvorlænge.
Skal den udbenes og fyldes med fars?
Svar til Jan Thomasen : Hej Jan
Langtidsstegning er ved temperatur på 130-160 grader C men du kan gå helt ned til 100 grader.
Med hensyn til fyld, så er der mange muligheder alt efter smag, og det kan også udelades.
Jeg har desværre ikke stegetider for så stor en kalkun, men jeg sender dig linket til opskrifterne med hel kalkun, og den som heder stegt kalkun gammeldags ville jeg mene du kunne bruge, den er på 5 kg og steges ved 160 grader C så hvis du fordobler tidene burde det være ok.
Det sikreste resultat får du jo ved at bruge stegetermometer, og dette skal vise 75 grader C
Se kalkunopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-16 Spørgsmål fra : Helle Spørgsmål : Andesteg i varmluftsovn I opskriften indgår bl.a : and Bemærkninger : Kan man stege en and i en varmluftsovn - jeg spørger fordi den alm funktion i min ovn er gået istykker og kun griller siedetfor.....
Jeg ville blive m e g e t glad for et svar.
Glædelig Jul
Svar til Helle : Hej Helle
Du han godt lave din andesteg med varmeluft, tiden bliver lidt kortere og så er det en god ide at overhælde anden med sit eget fedt fra bunden så den ikke bliver tør. Jeg bruger kun varmeluft.
God fornøjelse
Rikke
Ps:
Sæt evt. temperaturen lidt ned i ovnen.
Se omregningstabel mellem alm og varmluftsovn her
2005-12-16 Spørgsmål fra : Inge Rasmussen Spørgsmål : Langtidsstegt and plus alm svinekam I opskriften indgår bl.a : Hvad gør man hvis man vil langtidsstege en and,og samtidig stege en flæskesteg? Svinekam. Vi har varmluftovn. Bemærkninger :
Svar til Inge Rasmussen : Hej Inge
Du kan med held stege begge samtidig, svinekammen bliver også god ved langtidsstegning, ikke så lang tid som anden. Du giver bare flæskestegen lidt grill til slut så sværen bliver sprød. Jeg gør det samme selv.
God fornøjelse
Rikke
2005-12-16 Spørgsmål fra : Randi Spørgsmål : præstekraver I opskriften indgår bl.a : 1 kg mel
4 æg
250 sukker
smør
æg
perlesukker Bemærkninger : jeg er i tvivl om hvor meget smør der skal i. Det er en gamel opskrift fra min mor jeg kan ikke tyde men der, så vidt jeg kan se, står der 750 g smør. Småkagen formes som vanilliekrans(dog blev de rullet og ikke kørt gennem røremaskinen), den dyppes i pisket æg derefter perlesukker.
???når der i opskriften står smør skal man så bruge smør eller kan man også bruge margarine?????
tak for en god side jeg arbejder i et bofællesskab for unge og vi finder vores opskrifter her.
Svar til Randi : Hej Randi
Jeg har fundet en opskrift frem på præstekraver som du kan skæve til.
I forhold til denne opskrift så lyder det meget rimeligt med 750 g. smør.
Når der i bageopskrifter står smør, så kan du i de fleste tilfælde skifte smørret ud med margarine, men det smager nu godt med smør i.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-15 Spørgsmål fra : Else Jørgensen Spørgsmål : mælkeallergi I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har fået konstateret mælkeallergi + jeg kan heller ikke tåle hvidt sukker, hvidt hvedemel, farvestof og nogle enkelte grønsager og frugter. Kender du en god bog med opskrifter, hvor disse ting ikke indgår ?
Med venlig hilsen og glædelige jul.
Else Jørgensen
Svar til Else Jørgensen : Hej Else
Vi har her på kogebogen en afdeling med forskellige kategorier, deriblandt også nmælkeallergi, men da det ikke kun er mælk du er allergisk over for vil der blandt de mælkefrie opskrifter være nogle som du ikke kan tåle, men det er det bedste vi kan tilbyde lige nu.
Se allergier her
Du kan også kigge forbi www.astmaallergi.dk hvis du ikke allerede har besøgt denne side.
Besøg siden her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-15 Spørgsmål fra : Lilian Madsen Spørgsmål : Moccatrøffel I opskriften indgår bl.a : chokolade, nougat, kaffe Bemærkninger :
Svar til Lilian Madsen : Hej Lilian
Vipse har sendt os denne opskrift som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-15 Spørgsmål fra : Arne Nielsen Spørgsmål : sky hjemmelavet I opskriften indgår bl.a : Jeg ønsker en opskrift på hjemmelavet sky til en god rullepølsemad vi har tidligere købt knoors pulversky som kun skulle koges i vand men den laver de ikke mere. Bemærkninger :
Svar til Arne Nielsen : Hej Arne
Jeg har en opskrift fra tørsleffs husmoderservice.
Se opskriften her
Jeg håber du får held med det.
God jul og godt nytår til dig og din familie.
Sonja
2005-12-15 Spørgsmål fra : Birthe Spørgsmål : Dyreryg/kølle I opskriften indgår bl.a : Er der nogen der kan fortælle mig, hvor lang tid jeg skal stege en dyreryg med kølle - skal den evt. deles i 2 stk., den vejer 4,5 kg, håber der er 1 som kan hjælpe Bemærkninger :
Svar til Birthe : Hej Birthe
Jeg ville delle kødet i 2 i kølle og ryg, og så vil jeg ellers foreslå at du går ind på linket herunder og kigger under både ryg og kølle for opskrifter.
Det sikreste resultat får du jo ved at bruge stegetermometer og dette skal vise 60° for rødt, 62° for rosa, 65° for gennemstegt når du tager kødet ud, hvorefter det så skal hvile i 20 minutter.
Se dyreopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-15 Spørgsmål fra : Bendt Larsen Spørgsmål : Biksemad. I opskriften indgår bl.a : Jeg kan ikke huske de kryder or Spice der blev brugt,så den for den rigtige flavor.
men vil være taknemlig for hele opskriften thank you Bendt; Bemærkninger :
Svar til Bendt Larsen : Hej Bendt
Jeg har en opskrift på biksemad her som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-14 Spørgsmål fra : fuat Spørgsmål : konge krabbe I opskriften indgår bl.a : konge krabbe Bemærkninger : har fået nogle konge krabber men ved ikke hvordan jeg skal tilberede dem til jul en slags forret efterret på forhånd tak mvh.Fuat arac
Svar til fuat : Hej Fuat
Jeg går ikke ud fra at det er hele krabber du har fået, men nærmere ben eller kløer.
Jeg har en opskrift på king crab legs her som du måske kan bruge
Bring en gryde med vand i kog. Tilsæt 3 tsk. salt og 1 tsk. sukker og evt. lidt eddike til 3 liter vand. Kog klør/benene i 7-8 min. Tag gryden af blusset og lad dem trække i yderligere 10 min. Serveres med masser af godt brød, en grøn salat og en god dressing.
Med venlig hilsen
Per
2005-12-14 Spørgsmål fra : Bodil Ravn gregersen Spørgsmål : Amerikansk julemenu I opskriften indgår bl.a : Jeg ønsker opskrift til julemenu - hvad er der af tilbehør til kalkun og hvilken sovs Bemærkninger :
Svar til Bodil Ravn gregersen : Hej Bodil
Udenlandske julemenuer er ikke min stærke side, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig med dette spørgsmål.
Beklager meget
Per
2005-12-14 Spørgsmål fra : Christine Spørgsmål : Marinerede valnødder I opskriften indgår bl.a : Honning
Valnødder
... Bemærkninger : Leder efter en opskrift på honningmarinerede valnødder UDEN alkohol i!
Svar til Christine : Hej Christine
Jeg vil ikke afvise at man kan lave marinerede valnødder uden alkohold, men jeg har ikke kunnet skaffe en opskrift på dette.
Beklager meget
Per
2005-12-12 Spørgsmål fra : Gudbergsen Spørgsmål : Jern Krustade og ?? I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har arvet to jern. Det ene er et krustadejern - det har jeg opskrift til; men jeg mangler imidlertid opskrift til det andet. Det drejer sig om et jern, der er lavet efter samme princip som krustadejernet. Altså en form for enden af et skaft. Denne form er kun1-2cm høj, og er rosetformet - ligner nærmest en appelsinskive. Jeg har for ca 40 år siden smagt "bagværket". Det var som bund i kager - vist nok m. flødeskum m.m. Derfor kan jeg ikke forestille mig, at det har været en krustadedej, man har brugt. Kan du hjælpe mig? På forhånd tak.
Svar til Gudbergsen : Hej Gudbergsen
Jeg tror måske det er et "gode råd" jern du har. Det er en slags sønderjyske kager som jeg kan huske min bedste lavede da jeg var barn. Jeg har en moster der boede i det sønderjyske som ung. Jeg har en opskrift her.
SØNDERJYSKE GODE RÅD
500 g hvedemel, 250 g smør, 4 tsk kardemomme, 250 g sukker, 4 æg og 2 spsk piskefløde
Sukker og smør røres sammen. Æg og kardemomme røres i og mel røres i lidt efter lidt. Piskefløden blandes i tilsidst. Bages ca 2 min på hver side i gode råd jernet som anvendes på en kogeplade eller gasblus.
Held og lykke med det.
Jane
2005-12-12 Spørgsmål fra : Lone Stibolt Spørgsmål : Grillstegt and i webergrill I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Er der ikke en god opskrift på and stegt i Weber grill
Svar til Lone Stibolt : Hej Lone
Jeg har fundet en opskrift på grillet andesteg frem til dig som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Ønsker du yderligere inspiration så prøv at søg på navnet grill and i øverste højre hjørne af kogebogen.
Med venlig hilsen
Per
2005-12-12 Spørgsmål fra : Kim Rasmussen Spørgsmål : ovnstegte vildænder I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kan man ikke ovnstege vildænder?
og hvor længe skal de stege?
Har i ikke en god opskrift på dette.
Svar til Kim Rasmussen : Hej Kim
Vi har en del forskellige opskrifter på vildænder, en del af dem er grydestegte, men der er også enkelte til ovn, så måske du kan finde noget her du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-12 Spørgsmål fra : Lene Christensen Spørgsmål : slag fra et rådyr til rullepølse I opskriften indgår bl.a : jeg har et slag fra et rådyr, kan man lave en rullepølse, og hvordan jeg vil blive meget glad hvis jeg kan få hjælp TAK Bemærkninger :
Svar til Lene Christensen : Hej Lene
Jeg har en enkelt opskrift på dyrerullepølse som du måske kan bruge.
Se opskriften her
Hvis du har brug for mere inspiration så prøv at søg på navnet rullepølse øverst i højre hjørne, der hvor der står søg en opskrift.
Med venlig hilsen
Per
2005-12-12 Spørgsmål fra : Birgitte svaren Spørgsmål : Ovnstegt lammekølle I opskriften indgår bl.a : Jeg søger noget man kan bruge til en lammekølle, lige som vi bruger kartofler og sovs til andre slags kød, hvis i har nogle forslag så bare et eller to stk.
Med venlig hilsen
Birgitte Svaren
På forhånd tak Bemærkninger :
Svar til Birgitte svaren : Hej Birgitte
Jeg er lidt i tvivl om hvordan jeg skal læse dit spørgsmål, for du kan jo fint bruge kartofler og sauce til en lammekølle.
Faktisk syntes jeg ikke at jeg lige kan komme i tanke om nogle gode alternertive tilbehør i stedet for kartoflerne, måske nogle bagte rodfrugter og en gang pesto, ellers er vi vel over i en gang ris eller pasta.
Beklager jeg ikke kan være til større hjælp.
Per
2005-12-12 Spørgsmål fra : Evy Steffen Spørgsmål : tyske småkager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg leder efter nogle tyske opskrifter på nogle småkager som hedder: Mandelecke(mandelhjørner) og zimtstangen(kanelstange)jeg håber at i kan hjælpe mig.
På forhånd tak
evy
Svar til Evy Steffen : Hej Evy
Jeg har fået oversat et par opskrifter til dig som jeg håber er de rigtige.
Mandelecke(mandelhjørner)
Zimtstangen
Med venlig hilsen
Per
2005-12-11 Spørgsmål fra : Eva Henningsen Spørgsmål : Komtesse-kager. I opskriften indgår bl.a : . Det sted jeg købte dem, fik jeg af vide at det var to komtesse-vafler, med creme imellem og chokolade i den ene ende. Men kan man lave dem selv? Og så er vi tilbage ved opskrften Kan I hjælpe? Bemærkninger :
Svar til Eva Henningsen : Hej Eva
Vi er tidligere blevet spurgt om denne opskrift, men det har desværre ikke været muligt at fremskaffe en opskrift.
Beklager meget
Per
2005-12-11 Spørgsmål fra : Charlotte Thomsen Spørgsmål : Galette des rois I opskriften indgår bl.a : butterdejs kage med marcipan/mandelfyld eller æblemosfyld. Bemærkninger : FRANSK JULE KAGE
En kage de spiser i Frankrig fra juleaften til Hellige tre kongers....i kagen lægger de en porcelæns figur og den der får figuren få en papirs kongekrone.
Kan købes hos alle boulangerier i Frankrig
Svar til Charlotte Thomsen : Hej Charlotte
Jeg har en opskrift på Galette des rois her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-10 Spørgsmål fra : Karina Spørgsmål : Småkager med Fudge I opskriften indgår bl.a : Fudge Bemærkninger : Hejsa
er der nogle opskrifter på cookies/småkager med fudge indbagt i dem?
Mvh
Karina
Svar til Karina : Hej Karina
Det har desværre ikke været muligt at finde frem til småkageopskrifter med fudge.
Beklager meget
Per
2005-12-10 Spørgsmål fra : Grethe Furbo Spørgsmål : Æblejuice og cider I opskriften indgår bl.a : Jeg søger opskriften på hvordan man selv kan lave æblejuice som kan holde sig,samt hvordan man kan lave cider på forhånd tak Bemærkninger :
Svar til Grethe Furbo : Hej Grethe
Det har ikke være muligt at fremskaffe de ønskede opskrifter på æblejuice og æblecider.
Beklager meget
Per
2005-12-09 Spørgsmål fra : Gitte Jønsson Spørgsmål : inspiration til retter fra gamle Danmark I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg mangler inspiration til retter fra "gamle Danmark". evt. noget "bondemad". Kan I hjælpe mig? Venlig hilsen Gitte Jønsson
Svar til Gitte Jønsson : Hej Gitte
Jeg har ikke tilstrækkelig viden til at kunne sende dig opskrifter på retter fra det gamle Danmark.
Beklager meget
Per
2005-12-08 Spørgsmål fra : Rita Reiter Spørgsmål : dessert med kastajmos og abrikoser I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : En meget spændende dessert med kastajmos og abrikoser
Det var ikke nogen af de 2 kastajne-opskrifter som findes i kartoteket.
Svar til Rita Reiter : Hej Rita
Det har desværre ikke været muligt at fremskaffe ydeliger opskrifter med kastanjemos en de som allerede findes i kogebogen.
Beklager meget
Per
2005-12-08 Spørgsmål fra : Anne Gyk Ibsen Spørgsmål : biscottis I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Anne Gyk Ibsen : Hej Anne
Vi har en lille kategori med forskellige Biscottiopskrifter som jeg håber du vil få glæde af.
Se Biscottisopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-08 Spørgsmål fra : Johnny Kirk Spørgsmål : Hinbærsnit I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : søger efter opskrift på hinbærsnitter
Svar til Johnny Kirk : Hej Johnny
Vi har lidt forskellige opskrifter på hindbærsnitter som jeg vil sende så du selv kan vælge den du syntes bedst om.
Se hindbærsnitteopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-08 Spørgsmål fra : martin Spørgsmål : glutenfri opskrifter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : glutenfri opskrifter og laktose fri.
Svar til martin : Hej Martin
Vi har jo en kategori med glutenfrie opskrifter, og denne vil jeg sende til.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-08 Spørgsmål fra : Alex Spørgsmål : Dyvelsdræk I opskriften indgår bl.a : Dyvelsdræk! Bemærkninger : Jeg har læst i en af jeres opskrifter at man tilsætter
pulver af dyvelsdræk (vist et krydderi!) hvor køber man det?
mvh
Alex
Svar til Alex : Hej Alex
Planten er hjemmehørende i Iran, Afghanistan og det nordlige Indien, så du skal nok i en invandrebutik for at finde det.
Med venlig hilsen
Per
Er efterfølgende blevet oplyst om at det går under navnet asifotida eller hing og at det også skulle kunne købes på apoteket.
2005-12-08 Spørgsmål fra : Katrine landberg Spørgsmål : Langtidshævede boller I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger efter en opskrift på boller, som langtidshæver i hævekasser. Jeg har set den på nettet, men kan ikke huske hvor.
Svar til Katrine landberg : Hej Katrine
Den eksakte opskrift kan jeg ikke hjælpe med, men jeg har fundet en opskrift frem på langtidshævet boller som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-08 Spørgsmål fra : John Green Jensen Spørgsmål : Sild a la mango I opskriften indgår bl.a : Istedet for de sædvanlige hvide sild med karrysalat smagte jeg sild a la mango. Bemærkninger : Den er måske meget enkel, men på Boulevardkroen i Odense har de den på deres jule menu og den smagte pragtfuldt.
Med venlig hilsen
John Green
Svar til John Green Jensen : Hej John
Helt den samme opskrift som de serverer i Odense får jeg svært ved at ramme, men der er lidt forskellige opskrifter på sild med mango i kogebogen som jeg vil sende til dig her.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-07 Spørgsmål fra : vipse Spørgsmål : krondyrmørbrad I opskriften indgår bl.a : nytårsaften vil jeg lave krondyrmørbrad,men jeg mangler en ide til hvad jeg serverer til,meget gerne noget man kan forberede i god til, som er lækkert. Bemærkninger :
Svar til vipse : Hej Vipse
Jeg ville jo mene at der skal kartofler til, og der er så flere forskellige varianter der kan bruges, det kunne være råstegte kartofler, hasselbagte eller almindelige bagte kartofler, Kartoffelrösti eller Kartoffelkurve med Waldorfsalat, waldorfsalaten syntes jeg også skal med, men du kan selvfølgelig også vælge en anden salat, og så en sauce.
Jeg har ikke vedhæftet opskrifterne i denne mail, men du kan finde dem alle på kogebogen ved at søge på navnet.
Med venlig hilsen
Per
2005-12-07 Spørgsmål fra : Bettina Rasmussen Spørgsmål : Ris.a.la.mande med husblas I opskriften indgår bl.a : Man laver det som almindelig risdessert. men jeg på et tidspunkt fået det serveret, hvor der er kommet husblas i.. Bemærkninger :
Svar til Bettina Rasmussen : Hej Betina
Fra Maria har vi fået tilsendt denne opskrift som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-07 Spørgsmål fra : Ole Hindsø Spørgsmål : Gamle mål I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : I Frk. Jensens kogebog (Jubilæumsudgaven) står det på side 8: Til 12 personer bruges ½ Fdkr. store kartofler. Hvad betyder Fdkr?
Taknemelig for svar
Ole Hindsø
Svar til Ole Hindsø : Hej Ole
Jeg har ikke kunnet finde frem til hvad Fdkr står for.
Beklager meget
Per
Efterfølgende har jeg modtaget denne oplysning omkring Fdkr.
Fjdk er sandsynligvis "fjerdingkar" brugtes bl.a. for smør
1 fjdk = 1/4 skæppe = 4 1/3 l.
Fra "Store Nordiske Konversationsleksikon" 1917
2005-12-07 Spørgsmål fra : Natalie Jakobsen Spørgsmål : fedtfattige klatkager I opskriften indgår bl.a : risengrød æg og hvad man ellers bruger i klatkager. Helst uden sukker og skal helst ikke steges i for meget fedtstof, Hvis det er muligt. Bemærkninger :
Svar til Natalie Jakobsen : Hej Natalie
Jeg har en opskrift på klatkager her som er beregnet til diabetiker, så der er brugt sødemidlet SØD i opskriften.
Klatkagerne har nemt ved at hænge i, men hvis du bruger en slipletpande så kan det være at det kan lade sig gøre, ellers er det værste der sker jo at klatkagerne ikke bliver så pæne.
Se opskriften her
med venlig hilsen
Per
2005-12-07 Spørgsmål fra : Emma Brekklund Spørgsmål : madelainekage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Emma Brekklund : Hej Emma
Jeg har fundet en opskrift på Madeleinekager som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-06 Spørgsmål fra : Marianne Nørkjær Spørgsmål : gås uden æbler og svesker I opskriften indgår bl.a : Opskrift på stegt gås, men uden æbler og svesker. Bemærkninger :
Svar til Marianne Nørkjær : Hej Marianne
Jeg har en opskrift her på gås med kastanjefyld, var det noget ?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-06 Spørgsmål fra : Hedegaard Spørgsmål : Pepittakager I opskriften indgår bl.a : sukker, margarine, mel.??? Bemærkninger : Jeg tror det er en gammel AMO eller GLUTEN FLOUR-opskrift. Desværre er den blevet væk
Svar til Hedegaard : Hej Hedegaard.
Jeg har en gammel opskrift på Pepittakranse fra SAFIR, måske er det disse kager, du tænker på:
Se opskriften her
Hilsen Bodil
2005-12-06 Spørgsmål fra : birgitte herbst Spørgsmål : Vanilekrans med kokos I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Min mand efterspørger en opskrift på vanillekranse med kokos. Jeg håber meget I kan hjælpe mig igen, lige som I gjorde med den perfekt opskrift på Kartoffelkage.
Svar til birgitte herbst : Hej Birgitte
Tror du ikke det er kokoskranse som din man tænker på ?
Se kokoskranseopskrift her
Ellers er det sikkert blot brugt kokosmel i stedet for mandlerne i vanillekransene
Med venlig hilsen
Per
2005-12-06 Spørgsmål fra : M. Bramsø Spørgsmål : langtidsstegning af kamsteg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg er på arbejde det meste af dagen d. 24/12 og vil gerne langtidsstege en kamsteg uden ben, men selvfølgelig med svær. Kan det lade sig gøre at stege stegen i ca. 9 timer ? Jeg har før oplevet en lammeryg tilberedt i ovn over 10-12 timer, vildt lækkert ! Julehilsen fra Mette
Svar til M. Bramsø : Hej Mette
9 timer er meget længe at skulle stege en kamsteg, og jeg mener at det er for lang tid.
Jeg har en opskrift på langtidsstegt kamsteg og denne opskrift steges stegen ved 100 grader i ca 2½ time og temperaturen her mener jeg er så lav som den kan blive.
Men har du ikke mulighed for at gøre stegen klar i forvejen og så få en anden i familien til at sætte den ind ?
Se opskriften på langtidsstegt svinekam her
Med venlig hilsen
Per
Langtidsstegt Kamsteg - på knapt 2 kg.: "Super smøvs"
Pensel sværen med en opløsning af kogende vand+salt opløst heri.
Lad stegen trække i nogle timer.
Skær sværen igennem til spæk.
Snør kammen med bomuldstråd, mellem rillerne i sværen, det gir flotte faste skiver.
Læg stegen i bradepanden i vand, med sværen nedad, de første 30-40 minutter. Dernæst lægges stegen på risten med sværen opad, og steges ved 110-120 grader i varmluftsovn, i ca. 4 -4½ time, til stegetermometret viser 75-80 grader. Skær dernæst flæskesværen med fedt af stegen, så det hænger sammen, og steg sværen under gril til den er sprød, men pas på at den ikke bli'r sort...
Pak dernæst selve fileten ind i staniol, og læg den ind i en termofrysepose, så kan den nemt holde sig varm i 1 time eller mere,
og når kødet trækker, blir stegen bare supermør, og sværen der har været under grillen, blir knasende sprød, og så er man i god tid, inden gæsterne kommer.
Velbekomme
inge pedersen
2005-12-06 Spørgsmål fra : sonja nielsen Spørgsmål : kagepresse I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har købt en småkage presse så jeg kan lave fine ens kager men jeg kan virkelig ikke finde ud af at bruge den ved du hvordan den fungere. Hilsen Sonja
Svar til sonja nielsen : Hej Sonja
Jeg har aldrig før hørt om en kagepresse, men hvis det er et nykøb du har gjort følger der så ikke en brusanvisning med eller måske du kan få noget hjælp i forretningen du købte den i.
Med venlig hilsen
Per
2005-12-06 Spørgsmål fra : Ingelise Thomsen Spørgsmål : saltning af kogeflæsk I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg skal have saltet mit kogeflæsk, til mit stuet hvidkål her til 3 juledag. Vil ligge det i saltlagen, men hvordan?? vi bliver 8 mennesker. jeg koger flæsket(når det har lagt i saltlage).kommer de hakkede hvidkål i,sammen med medisterpølsen. Når kødet er kogt tager jeg det op. Hvidkål skal vrides godt, i hånden,HAR DU EN ANDEN MÅDE TIL At VRIDE DE KÅL PÅ???? Vi skal have det D. 27-12 Håber du kan hjælpe mig. Hilsen Ingelise.
Svar til Ingelise Thomsen : Hej Ingelise
Jeg må jo tilstå at jeg ikke selv har prøvet at salte flæsk, men jeg har da en opskrift på saltlage her som jeg håber du kan bruge.
Se opskrift på saltlage her
Til den vreden kål har ejg en opskrift her som er kommenteret med lidt forskellige måder at tilberede kålen på.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-05 Spørgsmål fra : Marianne Søltoft Spørgsmål : Appelsinsirup med vanille og chili I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Den står som tilbehør til Vild Risalamande, men jeg kan ikke finde opskriften på Appelsin-sirup med vanille og chili?!?
Svar til Marianne Søltoft : Hej Marianne
Der var noget af opskriften som af en eller anden grund havde gemt sit, det er nu synligt.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-05 Spørgsmål fra : Anni Spørgsmål : Æbleskiver I opskriften indgår bl.a : Jeg søger en opskrift på æbleskiver med gær og kaffefløde Bemærkninger :
Svar til Anni : Hej Anni
Jeg har fundet en opskrift på gæræbleskiver frem til dig, den indeholder godt nok ikke kaffefløde, men hvis det skal være kaffefløde så bruger du da bare det i stedet for mælken.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-04 Spørgsmål fra : Claus Weichel Spørgsmål : Grovthebirkes I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Er der nogle der kan hjælpe mig med opskriften på grovthebirkes, da jeg ikke kan finde denne nogle steder.
Så vil jeg blive meget glad.
Hilsen
Claus
Svar til Claus Weichel : Hej Claus
jeg har fundet denne opskrift frem til dig og som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-04 Spørgsmål fra : Hasse Mortensen Spørgsmål : Elgryg I opskriften indgår bl.a : Elgryg Bemærkninger : Jeg vil blive meget glad hvis der er nogle der kan hjælpe mig med en ret med Elg-ryg
Svar til Hasse Mortensen : Hej Hasse
Vi har ellers en samarbejdspartner i Norge som jeg troede havde en masse af opskrifter med elgryg, men det havde han ikke så jeg kan kun sende en enkelt opskrift til dig.
Se opskriften her
Du kunne jo også lade dig inspirere af opskrifterne på kronvildt.
Se kronvildtopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-04 Spørgsmål fra : Karin Spørgsmål : Venøsteak eller venøbøf I opskriften indgår bl.a : Oksekød i tynde skiver Bemærkninger : Jeg mangler en opskrift, hvor kødet bliver marineret, måske inden stegning
Svar til Karin : Hej Karin.
Jeg har fundet nogle opskrifter på Venøsteak eller venøbøf, som jeg sender dig et link til.
Se opskriften her
Jeg sender dig også lige et link til de forskellige marinader.
Så må du prøve dig lidt frem.
Se opskriften her
Hilsen Jytte
2005-12-04 Spørgsmål fra : Birthe Eriksen Spørgsmål : Brunkartofler for diabetikere I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Birthe Eriksen : Hej Birthe.
Jeg sender dig her den opskrift på brunede kartofler som jeg selv bruger. Den er nem og smager lige så godt som den med sukker.
Se opskriften her
Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte
2005-12-04 Spørgsmål fra : anne marie Spørgsmål : Roedkaal I opskriften indgår bl.a : Kaal -den roede- til julemad Bemærkninger : har ikke det danske oe paa min pc
Svar til anne marie : Hej Anne Marie
Du får da lige en opskrift på rødkål her, håber du vil syntes om den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-04 Spørgsmål fra : Svend Aage Christensen Spørgsmål : Kyllingebryst m/pikant ost I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Retten har jeg fået for nylig, nævnte kyllingebryst m/pikant ost blev serveret m/karrysovs krydderkartofler + karotter.
Det skulle glæde mig om i kunne sende mig opskriften, gerne e-mail
Venligst
Svend Aage Christensen
Svar til Svend Aage Christensen : Hej Svend Aage
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her, selvom jeg ikke er helt sikker på det er den rigtigt, men det kunne jo være.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-03 Spørgsmål fra : birthe klamer Spørgsmål : piona I opskriften indgår bl.a : en dej man bruger til friture dejen lægges omkring emnet, det skulle vist kun være, mel vand, og mere ved jeg ikke, det er min kæreste, som har fået det et sted men kan ikke huske hvad det hedder eller hvad der er i, på forhånd tak, birthe klamer Bemærkninger :
Svar til birthe klamer : Hej Birthe.
Man bruger en dej der hedder Beignets dej, som jeg har fundet en opskrift på, til dig.
Se opskriften her
God fornøjelse.
Hilsen Jytte
2005-12-03 Spørgsmål fra : Inga Bredgaard Spørgsmål : Nøddetoppe I opskriften indgår bl.a : Knuste hasselnødder - samt en hel hasselnød på toppen Bemærkninger : Småkagerne skal trilles til små kugler der sættes til sidst en hasselnød på toppen.
Svar til Inga Bredgaard : Hej Inga
Jeg har fundet en opskrift på nøddetoppe frem til dig som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-02 Spørgsmål fra : bente furland Spørgsmål : anvendelse af ovnens grillelementer I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : det er egentlig ikke en opskrift som sådan jeg ønsker men lidt vejledning og rettesnor tor anvendelse af ovnens grillelementer
Svar til bente furland : Hej Bente
Grillstegning kan foregå i almindelig ovn med grillelementer
Ved grillstegning steges kødet ved strålevarme – infrarøde stråler - der har en temperatur på 250 til 300 grader.
Denne direkte, kraftige varme bruner og mørner kødet på kort tid.
Kun kød af god kvalitet egner sig til grillstegning, men til gengæld bliver det særdeles velsmagende.
Kødet kan marineres inden grillstegningen. Større kødstykker, for eksempel roastbeef og kyllinger, kan steges på drejespid, hvis ovnen har det rette apparatur.
Ellers må kødet skæres ud, og kyllingen parteres, så den kan lægges fladt ud inden grillstegningen.
I ovnen grilles mindre kødstykker direkte under grillen. Større kødstykker som T-bone og kylling sættes lidt længere væk fra grillen.
Se i den vejledning, der følger med din ovn, hvordan du bør gå frem ved grillstegning.
Med venlig hilsen
Per
2005-12-02 Spørgsmål fra : winnie weibull Spørgsmål : brunch I opskriften indgår bl.a : forslag til en fødselsdags brunch Bemærkninger :
Svar til winnie weibull : Hej Winnie
Der er en kategori på kogebogen med forskellige opskrifter på brunch som jeg syntes du skulle kigge på og så vælge forskellige opskrifter ud.
Se brunchopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-02 Spørgsmål fra : Conny Kruse Nielsen Spørgsmål : Surpølse I opskriften indgår bl.a : Gammel opskrift lavet på grisekød. Bemærkninger :
Svar til Conny Kruse Nielsen : Hej Conny
Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på surpølse.
Beklager meget
Per
2005-12-02 Spørgsmål fra : Bendt Larsen Spørgsmål : Böf med Spejlæg. og Lög; I opskriften indgår bl.a :
Min Mor lavede det til mig da jeg var Dreng; og jeg savner det? Help!!! Bemærkninger :
Svar til Bendt Larsen : Hej Bendt.
Jeg har fundet en opskrift frem til dig på Hakkebøf med bløde løg og spejlæg.
Se opskriften her
God fornøjelse med retten.
Hilsen Jytte
2005-12-01 Spørgsmål fra : malene madsen Spørgsmål : klenjer og finskbrød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til malene madsen : Hej Marlene
Du får lige et par link til forskellige opskrifter på klejner og finskbrød, så har du mulighed for at vælge netop de opskrifter du syntes bedst om.
Se klejneopskrifter her
Se finskbrødopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-12-01 Spørgsmål fra : C . Poulsen Spørgsmål : Småkager I opskriften indgår bl.a : Mel
Flormelis
Smør
? ? osv. Bemærkninger : Julesmåkager, meget nemme, set i artikel om Lisbeth Dahl - måske i ugebladet Søndag?. Mener at navnet er Carl Oscars Småkager.
Ca. et år siden.
Svar til C . Poulsen : Hej C Poulsen
Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på småkager.
Beklager meget
Per
|