Spørgsmål efter opskrift

2004-12-31
Spørgsmål fra   :  Ole Jakobsen
Spørgsmål   :  Pramdragergryde
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
det er en egnsret, som bliver serveret på Svostrup kro

Svar til Ole Jakobsen   :  
Hej Ole

Jeg tror pramdragergryden er en meget lokal ret, måske kun tilknyttet til denne kro så det er desværre ikke en opskrift jeg har kunnet fremskaffe.

Beklager meget.
Per




2004-12-30
Spørgsmål fra   :  Leif
Spørgsmål   :  Torsk holdbarhed i fryser
I opskriften indgår bl.a   :  kære værtinde,jeg har lig taget en torsk op af fryser den har været frosset ned i min fryser fra jan 2004,er den ok at bruge i morgen?? jeg håber at du sender mail inden i nmorgen ,hvis ikke den kan bruges skal jeg ud og købe noget andet med venlig hilsen Leif.
Bemærkninger   :  


Svar til Leif   :  
Hej Leif

Jeg vil helst svare dig lidt generelt ved at sende dig et link om frysning og så kan du selv tage stilling til om du vil servere fisken.

Se oplysninger omkring frysning af fisk her.

Som du vil kunne læse er det ikke så meget den sundhedsmæssige del du skal være nervøs for, men mere en harsk smag i fisken.

Med venlig hilsen
Per




2004-12-29
Spørgsmål fra   :  jette evert
Spørgsmål   :  rejer i olie m/hvidløg og ost
I opskriften indgår bl.a   :  Har fået det i italien og på italienske restauranter, men har aldrig kunnet få opskriften ved bare, at det i hverttilfælde består af flg.: rejer, hvidløg, olie (krydderier????)med noget ost tror jeg. Det laves i ovnen i små ildfaste skåle og serveres med flutes (ved heller ikke hvorlænge det skal have i ovnen og på hvilke grader
Bemærkninger   :  
Flere oplysninger har jeg desværre ikke. MVH og godt nytår Jette

Svar til jette evert   :  
Hej Jette

Jeg har en opskrift her som indeholder de nævnte ting, men jeg er ikke sikker på det er den rigtige opskrift, men prøv at tag et kig på den og så kan du jo altid vende tilbage hvis det ikke var den rigtige.

Kan jo være at du så kan fortælle lidt mere om hvad der f.eks. ikke skal være i opskriften.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-29
Spørgsmål fra   :  Claus Christensen
Spørgsmål   :  Kalvesteg stegt som vildt
I opskriften indgår bl.a   :  kalveklump spækket med røgetspæk
Bemærkninger   :  


Svar til Claus Christensen   :  
Hej Claus

Jeg har en opskrift her som godt nok er på oksemørbrad, men som ellers er den der kommer tættest på dit ønske, så jeg håber du har mod på at lave den med kalveklump i stedet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-29
Spørgsmål fra   :  Merete Nyland
Spørgsmål   :  champagne - sorbet is
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Merete Nyland   :  
Hej Merete

Jeg har en opskrift her som jeg håber du vil syntes om.

Se Champagnesorbetopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-27
Spørgsmål fra   :  krog
Spørgsmål   :  sopa de azteca (azteca soup)
I opskriften indgår bl.a   :  tomatsuppe avocado ost tortilla
Bemærkninger   :  


Svar til krog   :  
Hej Krog ??

Jeg er ikke helt sikker på om opskriften her er den helt rigtige, men hvis ikke må du jo lige vende tilbage med lidt flere oplysninger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-27
Spørgsmål fra   :  Dorthe
Spørgsmål   :  Kaviarrand
I opskriften indgår bl.a   :  kaviar cremfrece
Bemærkninger   :  


Svar til Dorthe   :  
Hej Dorthe

Jeg har et par opskrifter på kaviarrand som jeg vil sende dig her, så kan du vælge den opskrift du syntes bedst om.

Se opskrifter på kaviarrand her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-26
Spørgsmål fra   :  Kirstine Sønderby
Spørgsmål   :  Italiensk parmesan mousse?
I opskriften indgår bl.a   :  Mousse lavet med parmesan-ost.
Bemærkninger   :  
Hej med jer, Jeg var fornylig i Italien og fik en fantastisk forret hvor det var en form for en mousse lavet af parmesan ost og den smagte simpelthen pragtfuldt! Nu sidder jeg og skal lave menuen til nytårsaften og drømmer kun om én ting - min parmesan mousse! Jeg vil næsten gøre hvad som helst for at få en opskrift på den - kan I hjælpe?? Tusinde tak, hilsen Kirstine

Svar til Kirstine Sønderby   :  
Hej Kirstine

Jeg har en opskrift på italiensk ostemousse her som du måske kan bruge, dog bruges der ikke parmesan men gorgonzola så jeg er ikke helt sikker på det er den samme som du har smagt, men du kunne jo prøve den af ??

Se ostmousse'n her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-23
Spørgsmål fra   :  kamille Zølvlyz
Spørgsmål   :  Vegatarisk Julemad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg efterlyser nogle opskrifter på julemad for vegetarer, andet end den traditionelle nøddepostej. Rigtig God Jul Kamille

Svar til kamille Zølvlyz   :  
Hej Kamille

Nu kom jeg jo for sent med dette svar da julen er overstået, men faktisk er jeg heller ikke nok inde i vegetarkosten til at jeg kan komme med menuer hertil.

Men måske du kan hente inspiration i de vegetarretter som der ligger i kogebogen.

Se vegetaropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-20
Spørgsmål fra   :  Alice Sydbøge
Spørgsmål   :  andsteg stegt dagen før
I opskriften indgår bl.a   :  Hvis jeg vil steger anden dagen før.Kan du give mig en opskrift på dette.mange tak
Bemærkninger   :  


Svar til Alice Sydbøge   :  
Hej Alice

Jeg har en vejledning på hvordan du gør med andestegen hvis du ønsker at stege den dagen før.

Håber du kan bruge det.

Se hvordan du steget andestegen dagen før her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-20
Spørgsmål fra   :  ole hornbech
Spørgsmål   :  romtoddy
I opskriften indgår bl.a   :  mørk rom ( hansen rom ) æggeblommer ?? kogende vand
Bemærkninger   :  


Svar til ole hornbech   :  
Hej Ole

De æggeblommer forvirre mig lidt, for det har jeg altså ingen opskrift der indeholder, men jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge.

Se opskrift på romtoddy her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-20
Spørgsmål fra   :  Henriette
Spørgsmål   :  Gås
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg kunne godt tænke en/flere opskrifter på gås udover den traditionelle julegås.
Bemærkninger   :  


Svar til Henriette   :  
Hej Henriette

Nu skriver du ikke om det skal være helstegt gås eller om du også er interesseret i opskrifter på de enkelte dele af gåsen.

Derfor sender jeg dig hele kategorien med gåseopskrifter så har du mulighed for selv at vælge hvilken del du ønsker.

Se gåsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-20
Spørgsmål fra   :  Jane Vestrup
Spørgsmål   :  Æbleskiver
I opskriften indgår bl.a   :  Kærnemælk og natron
Bemærkninger   :  
Jeg er kommet for skade at love mine kolleger nybagte æbleskiver på torsdag den 23. dec, men hvis jeg skal lave dejen om morgenen også skal jeg jo op før en vis man får sko på, kan jeg evt lave dejen om aftenen selvom det er kærnemælk og natron. Håber i kan nå at svare inden onsdag kl. 16.00. Venligst Jane Vestrup

Svar til Jane Vestrup   :  
Hej Jane

Jeg ville nok vælge at bage æbleskiverne om aftnen inden da du jo skal bo meget tæt på dit arbejde for ikke at skulle opvarme æbleskiverne alligevel.

Insistere du på at bage æbleskiverne om morgnen så syntes jeg du skal bruge den ekstra tid og lave dejen om morgnen også, det er jo tros alt kun en ½ times tid du skal bruge på at vente.

Se æbleskiveopskrifter'ne her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-19
Spørgsmål fra   :  tine wulff
Spørgsmål   :  fejø sild
I opskriften indgår bl.a   :  sild, æbler og peberrod
Bemærkninger   :  
Sandsynligvis en egnsret fra Fejø nord for Lolland.

Svar til tine wulff   :  
Hej Tine

Du skriver ikke så meget om retten, så jeg har kun navn og ingredienser at gå ud fra.

Jeg har brugt "tøm køleskabet" funktionen og søgt efter sild æble og peberrod og får to resultater frem, men om det er en af disse opskrifter har jeg meget svært ved at bedømme så derfor sender jeg dem til dig så du kan se om det skulle være en af disse opskrifter.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-19
Spørgsmål fra   :  Lise Andersen
Spørgsmål   :  hvidkål(julekål) for diabetikere
I opskriften indgår bl.a   :  hvidkål men ingen eller meget lidt fløde
Bemærkninger   :  


Svar til Lise Andersen   :  
Hej Lise

Jeg har ikke nogen fedtfattig udgave af denne gamle opskrift, men du kan jo selv prøve at erstatte noget af fløden med noget creme fraiche eller mælk.

Men helt det samme bliver det jo ikke.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-18
Spørgsmål fra   :  Bettina Bresnov
Spørgsmål   :  Daim småkager
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg fik engang nogen lækre småkager med Daim i. Jeg kan desværre ikke huske, hvordan de ellers var, men de var yderst lækre.
Bemærkninger   :  


Svar til Bettina Bresnov   :  
Hej Bettina

Jeg har en opskrift på daimsmåkager her, men om det er den samme som du har smagt kan jeg selvfølgelig ikke love dig.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-18
Spørgsmål fra   :  Fenger
Spørgsmål   :  Glutenfri diæt
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Opskrifter på glutenfri diæt mad.

Svar til Fenger   :  
Hej Fenger

Jeg har en kategori med glutenfrie opskrifter som jeg håber du kan drage fordel af.

Desværre er jeg og de øvrige bruger ikke kommet så langt med sorteringen af opskrifterne så du finder flest opskrifter under de ikke sorterede opskrifter.

Se kategorien for glutenallergi her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-18
Spørgsmål fra   :  Stinne Rasmussen
Spørgsmål   :  Pastilla med duekød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Marokansk ret med duekød og div. rodfrugter, indbagt i filodej med sukker på.

Svar til Stinne Rasmussen   :  
Hej Stine

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg tror, er den som du efterlyser.

Den er godt nok med kylling, men den skifter du blot ud med et par duer.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-17
Spørgsmål fra   :  Tina
Spørgsmål   :  Ris a la mande med appelsin-chili sauce
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Tina   :  
Hej Tina

Jeg har desværre ikke en opskrift på appelsinsauce med chili, men jeg har her en opskrift på appelsinsauce uden chili, som jeg håber du kan bruge i stedet, eller evt. selv eksperimentere med chilien.

Se appelsinsauceopskrift her

Se risalamandeopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-16
Spørgsmål fra   :  jette petersen
Spørgsmål   :  mørdejs/marcipan småkager
I opskriften indgår bl.a   :  mørdej marcipan marmelade
Bemærkninger   :  
jeg søger en opskrift på nogle småkager, hvor bunden er mørdej og så er der sprøjtet marcipanmasse i kanten og inden i er der marmelade af enten hindbær eller abrikos

Svar til jette petersen   :  
Hej Jette

Jeg har en opskrift her som jeg håber er den du har i tankerne.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-16
Spørgsmål fra   :  Doris Nielsen
Spørgsmål   :  sauce til bøfsandwich
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
I grillbaren eller i pølsevognen, kan man nogle steder få en bøfsanwich med sauce til og min mand vil så gerne have opskriften på denne sauce, når vi prøver at lave den, siger han altid, at det ikke var sådan det smagte. Han mener der skal ketchup og måske lidt engelsk sauce eller HPsauce i. Kan du hjælpe os med en opskrift på denne sauce ? På forhånd tusind TAK

Svar til Doris Nielsen   :  
Hej Doris

Jeg beklager meget, men det er ikke en opskrift jeg kender eller har kunnet finde i databasen.

Beklager meget
Per




2004-12-16
Spørgsmål fra   :  Inge H. Madsen
Spørgsmål   :  Marmoreret kalvefilet
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har fået to hele stege af Marmoreret Kalvefilet. Jeg vil gerne lave dem til nytår - men hvordan gør jeg det bedst? Hvor længe skal de stege? Jeg vil gerne udnytte den gode smag og kraft fra stegen til sauce - skal jeg så grydestege? De er hver på ca. 1,4 kg. Håber I kan hjælpe mig. Med venlig hilsen Inge H. Madsen

Svar til Inge H. Madsen   :  
Hej Inge

Jeg vil gerne sitere kødbranchens fællesråd og deres anbefalinger til stegning.

For det første anbefales at bruge stegetermometer da dette giver en større sikkerhed for at kødet bliver steget så meget som du ønsker, og for kalvekød skal temperaturen være
58-60 grader C for rosastegt
60-65 grader C for svagt rosa
65-68 grader C for gennemstegt

Herefter skal stegen hvile i 20 minutter før du skærer af den.

Om stegen skal grydesteges eller ovnsteges er jo en smagssag men ovnstegning skulle give det mere ensfarvet og saftigt kød.

Med hensyn til stegefedtet anbefaler de at du kasserer dette da stegningen skulle danne nogle måske usunde stoffer, men jeg ville helt klart selv bruge stegefedtet

Håber det var noget i denne stil du ledte efter.

Med venlig hilsen
Per




2004-12-15
Spørgsmål fra   :  Connie Hansen
Spørgsmål   :  emmerbrød
I opskriften indgår bl.a   :  inklusiv emmermel, exklusiv hvedemel og mælkeprodukter.
Bemærkninger   :  


Svar til Connie Hansen   :  
Hej Connie

Jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-14
Spørgsmål fra   :  Karin
Spørgsmål   :  Dyreryg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej, vil I väre saa venlige at sende mig opskrifter paa dyreryg med tilbehör osv. - tusind tak!!! Go´ jul og venlig hilsen Karin

Svar til Karin   :  
Hej Karin

Jeg har flere opskrifter på dyreryg som jeg sender til dig her, så har du jo muligheden for selv at vælge netop den opskrift du syntes bedst om.

Se dyrerygopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-14
Spørgsmål fra   :  Annett Jeppsson
Spørgsmål   :  proteindrik
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har brug for nogle gode opskrifter på protein drik der kan laves i alle hjem.
Bemærkninger   :  


Svar til Annett Jeppsson   :  
Hej Annett

Jeg kender som de fleste andre mest til de proteindrikke man kan købe i dyre domme i helsebutikker og motionscentre.

Men har undersøgt lidt omkring hvor mange proteiner der er i de forskellige fødevare og hertil har fødevaredirektoratet en god og nem liste som du kan se herunder.

Se tabel over proteinindhold her

Som du kan se så er gelatine det som indeholder mest protein men det er jo det vi kender som husblas og så skal drikken jo spises med kniv og gaffel.

Men æggehvider og skummetmælkspulver ser jeg som de mest oplagte emner til en opskrift på hjemmelavet proteindrik.

Faktisk har jeg en enkelt opskrift i databasen som du kan se herunder.

Se proteindrikopskrift her

Og denne opskrift mener jeg nok ville kunne tåle lidt skummetmælkspulver.
Ellers må du eksperimentere dig lidt frem.

Med venlig hilsen
Per




2004-12-14
Spørgsmål fra   :  Sonja Jensen
Spørgsmål   :  and eller gås på kuglegrill
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
har været inde på din side med opskrifterne kan ikke kalde dem frem. på forhånd tak

Svar til Sonja Jensen   :  
Hej Sonja

Jeg kan ikke lige forklare dig hvorfor du ikke kunne lukke opskrifterne op, jeg har ikke oplevet at der skulle havde været nogen problemer i den retning.

Generelt på kogebogen er det jo at der kan klikkes på den røde skrift, og nå du har fået en liste med navne på opskrifter frem på skærmen skal du så blot klikke på et af navnene.

Nå men jeg har en opskrift på andesteg på kuglegrill her som jeg håber du vil kunne åbne.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-14
Spørgsmål fra   :  Mikkel Waldemar
Spørgsmål   :  Hjorteinderlår
I opskriften indgår bl.a   :  Hjorteinderlår
Bemærkninger   :  
Hej, jeg søger en opskrift på hjortekød, hvor man kan bruge inderlår fra Kronhjort.

Svar til Mikkel Waldemar   :  
Hej Mikkel

Jeg har en enkelt opskrift hvor der indgår hjortelår, men desværre ingen med hjorteinderlår.

Se opskrift med hjortelår her

eller kig de øvrige hjorteopskrifter igennem.

Se kronhjorteopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-13
Spørgsmål fra   :  Ellen
Spørgsmål   :  Fryseegnede æbleskiver
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Findes der en god opskrift på æble- skiver, der er fryseegnet. Har læst at dem med kærnemælk og natroen ikke er det. Jeg skal bage 500. mvh. Ellen - hjælp-hjælp.

Svar til Ellen   :  
Hej Ellen

Jeg ville meget gerne kunne hjælpe dig med en fryseegnet opskrift på æbleskiver, men desværre har jeg ingen oplysninger om fryse egnethed på de opskrifter jeg har i databasen.

Men du kan jo prøve at kigge på de forskellige opskrifter som jeg har på æbleskiver og se om der er en opskrift du har mod på at prøve.

Se æbleskiveopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-13
Spørgsmål fra   :  Diana
Spørgsmål   :  Bosninsk mad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg leder efter en hjemmeside med bosnisk mad om du kan hjælpe mig.

Svar til Diana   :  
Hej Diana

Jeg kender desværre ikke meget til bosnisk mad og heller ikke noget godt link til maden herfra.

Beklager meget.
Per




2004-12-12
Spørgsmål fra   :  louise larsen
Spørgsmål   :  rødkålopskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  Rødkål
Bemærkninger   :  
vi søger foreskellige måder at lave rødkål på, der må gerne være foreskellige krydder i.på forhånd tak

Svar til louise larsen   :  
Hej Louise

Hvis du vælger menupunktet opskrifter så finder du lidt nede af listen et punkt der heder ingredienser, her er alle opskrifter delt op efter deres hovedingrediens, og langt nede på listen finder du kål og herunder rødkål.

Jeg har kopieret linket dertil som du så kan se herunder og der vælge den eller de opskrifter du syntes bedst om.

Se rødkålsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-12
Spørgsmål fra   :  Connie Andersen
Spørgsmål   :  Flæskesteg i microovn
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Er der nogen der har en opskrift på flæskesteg lavet i microovn med grill? Vi har et brunningsfad, men ved ikke hvordan det bruges.

Svar til Connie Andersen   :  
Hej Connie

Jeg må tilstå at jeg aldrig selv har prøvet at stege flæskestegen i mikroovnen.

Men jeg har en kategori under tilberedning med mikroopskrifter hvor der også er et par stykker på flæskesteg som jeg håber kan hjælpe dig videre.

Se mikroopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-12
Spørgsmål fra   :  Heidi Andersen
Spørgsmål   :  kolesterolfattige opskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg ville forspørge om I ikke har nogle kolesterol-fattige opskrifter på hovedretter m.m. Jeg har prøvet siden som I har med kolesterol-fattig mad men der kommer ingenting frem? Med venlig hilsen Heidi Andersen

Svar til Heidi Andersen   :  
Hej Heidi

Det er desværre rigtigt at der ikke er nogen opskrifter angivet som kolesterolfattig.

Grunden er simpelt hen den at vore ambitioner har været større end vores tid så vi er ikke kommet så langt som vi havde håbet.

Jeg ville gerne kunne komme med en dato for hvornår vi får rigtig fat i dette emne, men det kan jeg desværre heller ikke.

Med venlig hilsen
Per




2004-12-11
Spørgsmål fra   :  Jette Hansen
Spørgsmål   :  brunekaker - brunkagekrydderi
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hei, kan dere fortelle meg hva er brunekagerkryderi ? jeg har bakt brune kaker på tradisjonell måte,men ser at dette er brukt i brune kager diabetes, mvh J,Hansen

Svar til Jette Hansen   :  
Hej Jette

Krydderier til brunkager er normalt kanel, nelliker og ingefær og et gæt på blandingsforhold til brunkagekrydderi til denne opskrift vil være.

1 tsk. kanel
½ tsk. nelliker
½ tsk. ingefær

Jeg havde ikke set at der ikke var nøjagtig angivelse af krydderier på denne opskrift, men det er nu noteret på opskriften også.

Med venlig hilsen
Per




2004-12-11
Spørgsmål fra   :  vicki muller
Spørgsmål   :  gammeldags kokoskugler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg mangler en opskrift på kokoskugler,de gammeldags. kan i skaff mig den ,ka ikke finde den

Svar til vicki muller   :  
Hej Vicki

Jeg har lidt forskellige opskrifter på kokoskugler som jeg håber du kan bruge en af.

Se kokoskugleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-11
Spørgsmål fra   :  Lena
Spørgsmål   :  sukkerbrunede kartofler til diabetiker
I opskriften indgår bl.a   :  kartofler
Bemærkninger   :  
jeg vel høre om man kan lave sukkerbruned kartofler til sukkersyge og hvordan på forhånd tak

Svar til Lena   :  
Hej Lena

Jeg har en opskrift her som godt nok indeholder lidt sukker, men det skulle ikke være så meget andet en at en diabetiker godt kan spise begrænsede mængder af disse kartofler.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-11
Spørgsmål fra   :  Ivan Holm
Spørgsmål   :  Tilbehør til stegeretter med rødbeder
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vi har prøvet at lave efter vi har fået det på en restaurant følgende. Groft blendede rå rødbeder som lægges på et lag lasagneplader i et ildfast fad. Ovenpå lægges igen et lag plader. Derefter overhældes det hele med en ostesauce. Fadet sættes i oven ca. en time. Det var ikke helt vellykket, hvad gør vi forkert? Pladerne øverst var lidt lange og seje. På forhån tak

Svar til Ivan Holm   :  
Hej Ivan

Det lyder jo som opskriften på Rødbedelasagne så denne opskrift vil jeg sende dig, så har du lidt mere konkret at gå ud fra.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-10
Spørgsmål fra   :  Merete Jensen
Spørgsmål   :  Karrysild
I opskriften indgår bl.a   :  Bla. Karry, creme fraiche og krydderier
Bemærkninger   :  
Jeg søger en opskrift. Kan ikke huske om det var en svensk eller norsk tv kanal der blev vist opskrift på dressing til bla. Hjemmelavet karrysalat dressing til marineret sild.. Det var den vigtigste opskrift. Hun viste også på blanding til 2 andre dressinger og lavede sennep også. Kokken var en ung kvinde, lyshåret. Er der mon nogen som kan hjælpe mig.

På forhånd tak.

Svar til Merete Jensen   :  
Hej Merete

Den eksakte opskrift kan jeg desværre ikke hjælpe dig med, men jeg har nogle forskellige opskrifter på karrysild som du måske kan bruge i stedet.

Se karrysildeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-09
Spørgsmål fra   :  J. Kolding
Spørgsmål   :  Suppe til natmad
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg skal lave hønsekødssuppe til natmad - men hvor meget skal beregne til 30 personer? Det skal serveres som klar suppe med boller i og flutes til.
Bemærkninger   :  


Svar til J. Kolding   :  
Hej J Kolding

Jeg ville beregne 4 dl. suppe pr. person med mindre du har erfaring for at netop de personer du skal bespise har en stor appetit.

Med venlig hilsen
Per




2004-12-09
Spørgsmål fra   :  Ellen Belling Jensen
Spørgsmål   :  Hummerhalesuppe
I opskriften indgår bl.a   :  det eneste jeg ved der skal i er hummerhaler- piskefløde
Bemærkninger   :  


Svar til Ellen Belling Jensen   :  
Hej Ellen

Jeg har lidt forskellige opskrifter på hummerhalesuppe her som jeg håber du vil syntes om.

Se hummerhalesuppeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-09
Spørgsmål fra   :  per lauritsen
Spørgsmål   :  frugtkomposition i maraschinolage
I opskriften indgår bl.a   :  det er desserten fra babettes gæstebud jeg leder efter, eller en der er tilnærmet, med venlig hilsen www.spaendendemad.dk
Bemærkninger   :  


Svar til per lauritsen   :  
Hej Per

Jeg har desværre ikke rigtig nogen opskrift på denne dessert, men jeg har fået oplyst at desserten skulle indeholde følgende:
Figner, dadler, druer, ferskner.

Og at den skulle serveres i en sukkerlage.

Med venlig hilsen
Per




2004-12-08
Spørgsmål fra   :  Per Rasmussen
Spørgsmål   :  Diabetesopskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg er ansat på et plejehjem med mange diabetikere. Vi kunne godt tænke os at lave nogle forskellige kager til disse søde ældre mennesker. Håber at I kan være behjælpelige. Mange Tak. Venlig Hilsen Per Rasmussen

Svar til Per Rasmussen   :  
Hej Per

Jeg har en hel kategori med opskrifter til diabetiker.

Opskrifterne er delt op efter forskellige retter og opskrifterne med kager og småkager finder du et stykke nede på listen.

Se diabetesopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-08
Spørgsmål fra   :  Ulla E. G. larsen
Spørgsmål   :  Rullesylte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det er en ret fra gammel tid, men jeg kunne godt tænke mig at høre hvordan man laver den

Svar til Ulla E. G. larsen   :  
Hej Ulla

Jeg har en enkelt opskrift på rullesylte her, så jeg håber det er den du søger.

Se rullesylte her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-08
Spørgsmål fra   :  Jytte Nielsen
Spørgsmål   :  Budapestkage
I opskriften indgår bl.a   :  Marengs fyldt med flødeskum tilsat frugter (eks. mandariner).
Bemærkninger   :  


Svar til Jytte Nielsen   :  
Hej Jytte

Budapestkagen kender jeg ikke, men jeg har et par opskrifter på marengs med fyld her som du måske kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-07
Spørgsmål fra   :  Søren Andersen
Spørgsmål   :  Synderjysk kaffebord
I opskriften indgår bl.a   :  Synderjysk kaffebord
Bemærkninger   :  
Min niese og mig skal holde fødselsdag og vi kunne godt tænke os og lave et godt gammeldags synderjysk kaffebord, kan du hjælpe os med nogle opskrifter Venlig hilsen Karin og Søren På forhånd tak

Svar til Søren Andersen   :  
Hej Søren

Jeg har forsøgt at opdele de danske opskrifter i egne og deriblandt sønderjyske opskrifter.

Det er jo ikke kun kageopskrifter jeg har her men jeg håber du har mod på at gå listen igennem.

Sønderjyske egnsretter

Med venlig hilsen
Per




2004-12-07
Spørgsmål fra   :  CLAUS WALTHER
Spørgsmål   :  GL. HARESTEG
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til CLAUS WALTHER   :  
Hej Claus

Jeg har nogle forskellige opskrifter med hare her som jeg håber du kan bruge.

Se hareopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-07
Spørgsmål fra   :  Rene ejlersen
Spørgsmål   :  helstegt pattegris
I opskriften indgår bl.a   :  marinade/grilmetode
Bemærkninger   :  
En opskrift/vejledning på en helstegt pattegris med marinade/væske blandninger og ca. grilltider plus udskæringtips

Svar til Rene ejlersen   :  
Hej Rene

Jeg har desværre ikke selv prøvet at grille helstegt pattegris så en meget udførlig opskrift kan jeg desværre ikke komme med.

Men jeg har lidt forskellige opskrifter her som jeg håber du kan få glæde af.

Sprøjtemarinade

Helstegt lam

Helstegt pattegris

Med venlig hilsen
Per




2004-12-06
Spørgsmål fra   :  Leif Jørgensen
Spørgsmål   :  kryddersild
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
gerne flere opskrifter

Svar til Leif Jørgensen   :  
Hej Leif

Jeg lavede en lille søgning på kryddersild da jeg ikke har fået delt disse opskrifter så godt op og der kom da også lidt forskellige opskrifter frem.

Se kryddersildeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-06
Spørgsmål fra   :  Mona Christensen
Spørgsmål   :  Hjemelavet foie gras af gåselever
I opskriften indgår bl.a   :  Gåselever
Bemærkninger   :  
Jeg er i besiddelse af noget gåselever og kunne godt tænke mig at prøve selv at lave foie gras. Har I en opskrift?

Svar til Mona Christensen   :  
Hej Mona

Jeg har en enkelt opskrift her som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-06
Spørgsmål fra   :  Lars Hallenberg
Spørgsmål   :  Glaceret and
I opskriften indgår bl.a   :  1 and, vinedikke
Bemærkninger   :  
I tidernes morgen fandt jeg opskriften i et madblad som vist nok hed Alt om mad, og nu da jeg vil bruge opskriften igen, så er den pist væk.

Jeg kan godt se at du har opskrift på glaceret andebryst, men den opskfrift jeg savner er med en hel and der halveres og lægges i et ovnfast fad med skindsiden opad.

På forhånd tak Lars Hallenberg

Svar til Lars Hallenberg   :  
Hej Lars

Jeg har søgt på glacert and og der dukker 3 opskrifter op, den ene godt nok den du nævner på glaceret andebryst, men de to andre mener jeg svare ret godt til det du søger.

Se glaceret andeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-06
Spørgsmål fra   :  Majbritt Sørensen
Spørgsmål   :  Rødvinsmarinade til svane
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det er svane bryst

Svar til Majbritt Sørensen   :  
Hej Majbritt

Jeg spekulerede noget over hvad man kunne sammenligne svanebryst med, men jeg fandt så en opskrift på marineret mågebryst som jeg vil tro ligger ret tæt på svane og som jeg håber du kan bruge marineringen fra.

Se opskriften her

Håber du har lyst til at dele den færdige opskrift med os.

Med venlig hilsen
Per




2004-12-06
Spørgsmål fra   :  Bodil Kjærgaard
Spørgsmål   :  Vegetarisk juletærte
I opskriften indgår bl.a   :  Tærte ?????
Bemærkninger   :  
Til jul skal vi have and, brunede kartofler, sovs, æbler med gele og rødkål. Min svigedatter er vegetar hvorfor jeg gerne vil lave en tærte som passer til den øvrige mad juleaften, kan I hjælpe med en opskrift på en tærte, gerne en som kan laves i forvejen og evt. varmes ??? På forhånd mange tak.

Svar til Bodil Kjærgaard   :  
Hej Bodil

Jeg ville gerne sende dig en lille liste med vegetariske tærter, men desværre så ligger de sammen med de øvrige hovedretopskrifter, men mon ikke du kan kigge madtærteopskrifterne ud alligevel.

Jeg syntes ikke jeg har noget rigtigt godt bud på en juletærte, så derfor denne lidt lange liste.

Se vegetarhovedretter her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-06
Spørgsmål fra   :  Tanja
Spørgsmål   :  hjemmelavet daim
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Tanja   :  
Hej Tanja

Denne opskrift kan jeg desværre ikke hjælpe med.

Beklager meget
Per




2004-12-05
Spørgsmål fra   :  anne munch
Spørgsmål   :  lage til kryddersild
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg har lagt sild i krydderier efter en af jeres gode opskrifter. sildene smager godt, men hvilken lage skal jeg nu lægge dem i når jeg har fjernet rygben, finner o. lign. jeg skal vel ikke have dem stående i en spand hele vinteren. når jeg køber kryddersild i forretningerne ligger de jo også i en lage, jeg kan blot ikke finde nogen opskrift til dette formål. håber I kan hjælpe mig, for sildene er godt nok blevet gode.

Svar til anne munch   :  
Hej Anne

Jeg har en opskrift på sildelage her som jeg håber du kan bruge, du kan afstemme krydderierne efter dem du brugte til kryddersildene.

Se sildelageopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-05
Spørgsmål fra   :  claus hallberg
Spørgsmål   :  pommes risolle
I opskriften indgår bl.a   :  kartofler
Bemærkninger   :  


Svar til claus hallberg   :  
Hej Claus

Kunne det tænkes at det var Pommes rissoles du tænkte på ?? for så har jeg en opskrift herunder.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-05
Spørgsmål fra   :  Pia
Spørgsmål   :  Havregrynskugler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Pia   :  
Hej Pia

Jeg har flere opskrifter på havregrynskugler her som jeg vil sende dig.

Se havregrynskugleopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-03
Spørgsmål fra   :  Dorthe Christiansen
Spørgsmål   :  smågrise
I opskriften indgår bl.a   :  nakkekotteletter, champinon? løg?
Bemærkninger   :  
opskriften er fra en af disse kortkasser man kunne bestille i firserne

Svar til Dorthe Christiansen   :  
Hej Dorthe

Det er ikke en opskrift som jeg ligger inde med, i hvert fald ikke under dette navn, men jeg har flere andre opskrifter med nakkekoteletter som det evt. kunne være du kunne bruge i stedet for ?

Se nakkekoteletopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-03
Spørgsmål fra   :  bimseline
Spørgsmål   :  Hindbærkugler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg leder efter en bestemt opskrift til småkager .. det er en lille småkage med en fordybning hvor der skal være hindbær syltetøj i midten selve dejen skal trilles til en pølse og rulles i hakked mandler og så skæres pølsen op i små stykker hvor man laver en fordybning og putter hindbær syltetøj i de skal bages og når de er afkølede skal der lidt glasur på toppen

Svar til bimseline   :  
Hej Bimseline

Jeg har en opskrift her som meget ligner den du beskriver, dog er opskriften med abrikosmarmelade, men det er jo nemt at bytte ud med hindbærmarmelade.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-02
Spørgsmål fra   :  Michael Nielsen
Spørgsmål   :  Helstegt oksemørbrad stegt som vildt
I opskriften indgår bl.a   :  Helstegt oksemørbrad stegt som vildt, med sauce hvori der bl.a. indgår baconstykker.
Bemærkninger   :  


Svar til Michael Nielsen   :  
Hej Michael

Jeg har en enkelt opskrift som svarer nogen lunde til det du ønsker, så jeg håber du kan bruge denne opskrift.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-02
Spørgsmål fra   :  Lars Koch
Spørgsmål   :  Svensk ret
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg vil høre om du har en opskrift på en svensk ret. (ikke pølseret)Vi er en herre klub der skal lave mad hjemme ved mig og jeg skal finde en svensk ret som kunne være sjov. Mange tak for din side , den er rigtig god.

Svar til Lars Koch   :  
Hej Lars

Hvis du går ind under menupunktet opskrifter så finder du lidt nede på listen et punkt der heder land, her kan du vælge det land du ønsker at se opskrifter fra.

Når du har valgt landet har du mulighed for at vælge at se opskrifterne opdelt efter retter.

Se Svenske hovedretter her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-02
Spørgsmål fra   :  Camilla
Spørgsmål   :  Ramadan kage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
vi leder i det hele taget bare efter en islamisk opskrift. kan I hjælpe os?

Svar til Camilla   :  
Hej Camilla

Jeg har ike rigtig nogen oplysninger om islamiske opskrifter, men for nyligt blev jeg spurgt efter en tradtionel marokansk kage til ramadanen og jeg fik derfor oversat følgende opskrift som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-02
Spørgsmål fra   :  Bente Leo Nielsen
Spørgsmål   :  Sure strømninger
I opskriften indgår bl.a   :  syltede sild
Bemærkninger   :  


Svar til Bente Leo Nielsen   :  
Hej Bente

Jeg har med besvær fundet frem til denne opskrift og som jeg er blevet meget kraftig advaret om da den skulle lugte meget fælt.

Det er ikke en opskrift jeg ellers kender, men den skulle være en svensk specialitet som der er meget delte meninger om da den har denne grimme lugt.

Jeg håber det var denne opskrift du søgte.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-12-01
Spørgsmål fra   :  lars pedersen
Spørgsmål   :  suppe deluxe
I opskriften indgår bl.a   :  skinke ? krabbekød og asparges
Bemærkninger   :  


Svar til lars pedersen   :  
Hej Lars

Jeg har brugt funktionen "Tøm køleskabet" til at søge efter denne opskrift, men der kom desværre ikke nogen brugbare resultater op så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget
Per




Se spørgsmålene for januar 2004

Se spørgsmålene for februar 2004

Se spørgsmålene for marts 2004

Se spørgsmålene for april 2004

Se spørgsmålene for maj 2004

Se spørgsmålene for juni 2004

Se spørgsmålene for juli 2004

Se spørgsmålene for august 2004

Se spørgsmålene for september 2004

Se spørgsmålene for oktober 2004

Se spørgsmålene for november 2004

Se spørgsmålene for december 2004