|
Spørgsmål efter opskrift
2003-12-31 Spørgsmål fra : susanne Spørgsmål : oksefilet i oven I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til susanne : Hej Susanne
Jeg har en opskrift på ovnstegt oksefilet her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-30 Spørgsmål fra : Brian Johansen Spørgsmål : Barbeque sauce /dip I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : på jensens bøfhus for man barbeque til til ribbenene det kunne jeg tænke mig at få opskriften på / eller noget linende. på forhånd tak
Svar til Brian Johansen : Hej Brian
Jeg har lidt forskellige opskrifter med barbecue her som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-30 Spørgsmål fra : Tony Nielsen Spørgsmål : fyldte skovduer I opskriften indgår bl.a : skovduer
fars fyld Bemærkninger :
Svar til Tony Nielsen : Hej Tony
Jeg har ikke lige en opskrift på fyldt skovdue, men jeg har en opskrift på fyldte agerhøns som du måske kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-30 Spørgsmål fra : Klaus Østrup Jensen Spørgsmål : Moskusokse højreb I opskriften indgår bl.a : Jeg har fået tilsendt fra grønland 5 kg moskusoksehøjreb, men jeg ved ikke noget om stegetider osv. hvad med sovs jeg kunne forestille mig noget med vildtsovs, tilbehør må næsten være noget med tranebær. Bemærkninger :
Svar til Klaus Østrup Jensen : Hej Klaus
Jeg kender ikke så meget til moskusokse, men jeg har da et par enkelte opskrifter som du måske kan bruge som rettesnor.
Se moskusokseopskrifter her
Med hensyn til stegetider vil jeg tro at du kan bruge dem for okse.
Se stegetider for oksekød her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-29 Spørgsmål fra : Elly Christiansen Spørgsmål : indbagt svinemørbra I opskriften indgår bl.a : hej Per
tak for din hjælp med indbagt mørbra.Jeg glemte bare at skrive det er svinemørbra,men jeg kan vel bruge opskriften alligevel, også bare stege den lidt mindre.
mvh. Elly Bemærkninger :
Svar til Elly Christiansen : Hej Elly
Hvis du går ind under opskrifter og her vælger ingredienser herefter svinekød så kan du vælge hel svinemørbrad og her finde mange forskellige opskrifter med svinemørbrad også nogle forskellige opskrifter på indbagt svinemørbrad.
Kom til hel svinemørbrad her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-29 Spørgsmål fra : Gitte Petersen Spørgsmål : farseret rådyr kølle I opskriften indgår bl.a : farseret rådyr kølle Bemærkninger :
Svar til Gitte Petersen : Hej Gitte
Jeg sender dig linket til alle opskrifterne med dyrekølle, så kan du vælge den opskrift du syntes bedst om.
der er også et par opskrifter på farseret dyrekølle.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-29 Spørgsmål fra : Bent Oluf Bille Spørgsmål : Romfromage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Bent Oluf Bille : Hej Bent
Jeg har et par forskellige opskrifter på romfromage her som du kan vælge imellem.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-29 Spørgsmål fra : Janne Albertsen Spørgsmål : lakserogn I opskriften indgår bl.a : Hvordan renses den lettest? Bemærkninger : Hvordan får man brugernavn/kodeord til opskriftsbogen. Jeg synes den er mægtig god.
Janne
Svar til Janne Albertsen : Hej jane
Er lakserogn ikke noget lig stenbidderrogn ?? for så vil jeg mene at du kan bruge opskriften herunder.
Sådan renses stenbidderrogn
Brugernavn og kodeord
Kan du indtaste efter eget valg, du skal blot vælge "opret ny bruger" fra menuen, så bliver du bedt om at indtaste nogle dataer.
og det er HELT gratis.
Med venlig hilsen
Per
2003-12-28 Spørgsmål fra : Nicolai Kristensen Spørgsmål : kartoffelbrik I opskriften indgår bl.a : kartofler Bemærkninger : Hej,
På fine restauranter bliver kartofler ofte serveret som en "brik". Hvordan laver man dem?
Svar til Nicolai Kristensen : Hej Nicolai
Kan det være kartoffeltimbaler du tænker på ??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-28 Spørgsmål fra : Aase Schmidt Spørgsmål : fois gras I opskriften indgår bl.a : Jeg har en gåselever og gåsefedt.
Hvordan laver jeg fois gras af dette?
Med venlig hilsen
Aase Schmidt Bemærkninger :
Svar til Aase Schmidt : Hej Aase
Bortset fra at det normalt er andelever der bruges til foi gras så har jeg en opskrifter som måske kan bruges
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-28 Spørgsmål fra : Poul Laursen Spørgsmål : Mouclade I opskriften indgår bl.a : Noget med muslinger fra dåse Bemærkninger :
Svar til Poul Laursen : Hej Poul
Jeg har fundet frem til denne opskrift som jeg har fået oversat.
Det er godt nok med frikske muslinger men jeg håber du kan bruge den alligevel.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-28 Spørgsmål fra : Elly Christiansen Spørgsmål : indbagt mørbra m. championsovs I opskriften indgår bl.a : mørbra - butterdej - frikadellefars -
championer til sovs.
Bemærkninger :
Svar til Elly Christiansen : Hej Elly
Jeg har fundet lidt forskellige opskrifter frem til dig, så kan du vælge den opskrift du syntes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-28 Spørgsmål fra : majbritt larsen Spørgsmål : hummere I opskriften indgår bl.a : kogning af hummer med tilbehør Bemærkninger :
Svar til majbritt larsen : Hej Majbritt
Jeg har en opskrift/forklaring på kogning af hummere her som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-28 Spørgsmål fra : Pia Benzon Spørgsmål : dressing til gravad laks I opskriften indgår bl.a : brun farin
kvark ??
masser af dild
salt og peber
dijon sennep Bemærkninger : opskriften er fra 1 udsendelse på
DK4, formentlig i år 2002, der hed
den "Skaldede kok 8" Olsen, hvor
han viste hvordan man selv laver
gravad laks med tilhørende dressing.
Det er opskriften på lige netop den dressing, jeg har fået forlagt.
Svar til Pia Benzon : Hej Pia
Den dressing går også under navnet rævesovs, det er jo nok ikke hel nøjagtig den samme som du har fået forlagt, men jeg håber du syntes om den alligevel.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-28 Spørgsmål fra : Mads Th. Pedersen Spørgsmål : Inger Maries kage/Brosten I opskriften indgår bl.a : ¼ kg chokolade
¼ kg smør
1 kg sukker
4 hele æg
1 kg mel
1 brev (6 teskefulde) bagepulver
skårne mandler
Chokolade og smør smeltes. Heri røres sukker, mel, æg, de skårne mandler og
til sidst bagepulveret. Bages i bradepande og skæres i små firkanter mens kagen er halvvarm.
Bemærkninger : Jeg har arvet min mormors gamle kogebog, inkl. opskriften på hendes legendariske "brosten"/Inger Maries kage.
Problemet er bare, at der ikke står nogle angivelser af bagetid
og -temperatur, og det er så her I kommer ind i billedet. Opskriften (som
jeg bestemt godt kan anbefales - den giver kager a la chokoladekage, bare
tørre/hårde/sprøde hen a la italienske mandelkager - lige til at dyppe i den
varme kaffe) lyder som ovenfor
Har I nogle skud mht bagetid/temperatur?
Mvh Mads
Svar til Mads Th. Pedersen : Hej Mads
Jeg har en opskrift her i kogebogen med det samme navn, og måsker du kan bruge temperatur og bagtid derfra.
Ellers er der bare at prøve.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-28 Spørgsmål fra : Jens Pedersen Spørgsmål : Gyros marinade I opskriften indgår bl.a : guros Bemærkninger : marinade,ingredienser til at lave gyros
Svar til Jens Pedersen : Hej jens
Jeg har fundet lidt forskellige opskrifter frem til dig her som jeg så håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-27 Spørgsmål fra : Helle gade Spørgsmål : Indbagt oksemørbrad I opskriften indgår bl.a : butterdej,oksemørbrad, champignon,løg, rødvin Bemærkninger : Opskriften stod på sådan en opskrift seddel man kan tage i butikkerne. Husker ikke længere ihvilken det var, men tror det var i Brugsen. Det er flere år siden. Kendte mennesker gav deres ynglings opskrit. Den jeg søger var Eva Fjellerups (Fem-kæmper)
Svar til Helle gade : Hej Helle
Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med den eksakte opskrift, men jeg har fundet lidt forskellige opskrifter med oksemørbrad og butterdej frem til dig her.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-27 Spørgsmål fra : Michael Nielsen Spørgsmål : vildt chokolade sauce I opskriften indgår bl.a : vildt chokolade sauce Bemærkninger : Jeg mente at det var her jeg havde fundet den her, men jeg kan ikke finde den igen, kan du hjælpe mig ??
Svar til Michael Nielsen : Hej michael
Kan det være chilichokoladesaucen du tænker på ???
Jeg har gjort en søgning efter chokolade sauce og fået lidt forskellige resultater frem, men jeg ved ikke om det er en af dem.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-27 Spørgsmål fra : lillian Sørensen Spørgsmål : svinesteg. I opskriften indgår bl.a : Jeg har fundet nogle opskrifter på steg,mender står ikke noget om den skal steges langsomt i oven,jeg har ikke luftvarms ovn.
mvh Lillian Sørensen. Bemærkninger :
Svar til lillian Sørensen : Hej Lillian
Jeg tror ikke jeg forstår spørgsmålet ??.
På de fleste opskrifter står der temperatur og stegetider, og de fleste opskrifter er til almindelig ovn
Jeg går ud fra at dem med varmluftsovn har en formel for omregning til deres ovn.
Med venlig hilsen
Per
2003-12-27 Spørgsmål fra : Øystein Mauritzen Spørgsmål : avocado I opskriften indgår bl.a : avocado pyntet med reker/skalldyr Bemærkninger :
Svar til Øystein Mauritzen : Hej Øystein
Jeg har nogle opskrifter her hvor avocado og rejer indgår, jeg sender dem alle så kan du vælge den du syntes bedst om, men nr. 4 fra oven lyder meget lig det du søger.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-27 Spørgsmål fra : Sebastian Jensen Spørgsmål : Vælling/grød i microbølgeovn I opskriften indgår bl.a : f. eks.:
15g Majsmel
1 dl Vand
1 dl Mælk el. Modermælks-erstatning Bemærkninger : Jeg har ikke noget problem med at lave vælling på gammeldags maner, i en gryde. Men synes det kunne være letter i micro-ovnen, jeg har prøvet mig frem men uden held. Jeg kan ikke få det til at blive en fast masse :(
Svar til Sebastian Jensen : Hej Sebastian
Jeg har ikke den store erfaring med microovnen, men jeg har en opskrift på risengrød i microovn som du måske kan hente lidt erfaring fra.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-27 Spørgsmål fra : Bjarne Madsen Spørgsmål : Finker I opskriften indgår bl.a : Hvorfra stammer navnet "finker" for retten af samme navn? Bemærkninger :
Svar til Bjarne Madsen : Hej Bjarne
Jeg ved at der er en god gammel dansk ret, men hvor navnet stammer fra har jeg egentlig ikke tænkt over.
Med venlig hilsen
Per
2003-12-27 Spørgsmål fra : Ken Nielsen Spørgsmål : hummerhaler I opskriften indgår bl.a : Hejsa, jeg har 1,5 kg jumfruehummerhaler som jeg gerne vil bruge til en forret nytårs aften, har i et godt forslag.
mvh Ken Nielsen Bemærkninger :
Svar til Ken Nielsen : Hej Ken
jeg har slået op under forretter og der er nogle enkelte opskrifter med hummerhaler.
Se opskrifterne her
Jeg håber der er nogen af dem du syntes om, ellers kan du prøve at bruge "tøm køleskabet" og søge på hummer hale for lidt mere inspiration.
Med venlig hilsen
Per
2003-12-26 Spørgsmål fra : Flavia Brignoli Spørgsmål : Honning Bomber I opskriften indgår bl.a : Honning
Kanel
Bemærkninger : Hej,
jeg hedder Flavia, en italienske pige som studerer Dansk på universitetet. Sidste år har jeg vært i Århus i Den Gamle By og jeg har købt en kage, som hedder honning bomber, men jag kan ikke finde opskriften. Kan De hjelpe mig?
Tak,
Flavia Brignoli
Svar til Flavia Brignoli : Hej Flavia
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-26 Spørgsmål fra : Johannes Sanggaard Spørgsmål : Opskrifter til bagesten I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har fået en bagesten i julegave, og kunne god tænke mig at høre, om der findes opskrifter til bagesten.
Svar til Johannes Sanggaard : Hej Johanes
Jeg har aldrig selv prøvet at bage med bagesten, så jeg har undersøgt det lidt på nettet, og det ser ud til at man kan bage næsten alt på stenen, men at specielt pizza har en gavnlig eftekt af at blive bagt på sten.
Jeg har fundet en hjemmeside her hvor der er lidt opskrifter og vejledning som du måske kan få glæde af.
Forno Bagestenen "
Med venlig hilsen
Per
2003-12-23 Spørgsmål fra : Karen-Lise Dahl Spørgsmål : kiksekage I opskriften indgår bl.a : kiks chokolade(cacao) palmin (smør) men uden æg Bemærkninger : det er vigtig at der ikke er æg i
Svar til Karen-Lise Dahl : Hej Karen-Lise
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du syntes om, der er dog ikke palmin i den, men håber den kan bruges.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-22 Spørgsmål fra : L. A. Pedersen Spørgsmål : Knish I opskriften indgår bl.a : Har lige set en film ang., hvor denne " ret ", blev spist ( jødisk tror jeg ). Det skulle være noget med kartofler + brød(dej). Håber den findes.
VH
L.A. Pedersen Bemærkninger :
Svar til L. A. Pedersen : Hej L.A.
Jeg har fået oversat opskriften her, så jeg håber du syntes om den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-22 Spørgsmål fra : Christian Jørgensen Spørgsmål : Gås/Gule ærter I opskriften indgår bl.a : Gås og gule ærter Bemærkninger : Jeg har en gås som desværre har forputtet sig i fryseren, den er 2 år gl. - en har sagt til mig, jeg kan lave gule ærter på den - er der nogen som kan hjælpe - eller skal jeg smide den væk?
Svar til Christian Jørgensen : Hej Christian
Jeg vil mene at 2 år er lige i overkanten til hvad en fugl kan holde sig i fryseren.
Så var det mig ville jeg bide i det sure æble og smide den ud.
Med venlig hilsen
Per
2003-12-22 Spørgsmål fra : Annette Spørgsmål : Bouf Wellington I opskriften indgår bl.a : Oksekød indbagt i butterdej Bemærkninger : Min mand har på et tidspunkt fået denne ret, men husker ikke andet end at det var mørt oksekød indbagt
Svar til Annette : Hej Annette
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-22 Spørgsmål fra : sjanna hansen Spørgsmål : hakke bøffer i ovn I opskriften indgår bl.a : jeg har engang fået nogle "hakkebøffer" der er lavet i ovnen. de var pakket i i sølvpapir og oven på selve bøffen lå der lidt grønsager, fks champignon og peberfrugt og løg.
kender i denne ret og ved i hvordan man laver det ? jeg købte nemlig ind til det i dag og håbede på at i havde den stående herinde (i har jo næsten alt:-).
glæder mig tilat høre svaret.
hilsen sjanna hansen Bemærkninger :
Svar til sjanna hansen : Hej Sjanna
Jeg har nettop fået tilsendt denne opskrift som lyder meget lig det du nævner, så jeg håber du kan bruge den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-22 Spørgsmål fra : katrine Spørgsmål : chokolade muffins I opskriften indgår bl.a : mel,æg,sukker,chokolade Bemærkninger :
Svar til katrine : Hej Katrine
Den nemmeste måde at finde bestemte opskrifter på er at bruge funktionen "søg på opskriftsnavn" og hvis du er i tvivl om hvordan en opskrift staves så kan du blot undlade en del af navnet, og indsætte et mellemrum.
Jeg har taget en søgning på Chokolade muffins og har fået en del opskrifter frem som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-21 Spørgsmål fra : fritz Spørgsmål : saltet og tørret skinke I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Skinke som saltes og luft tørres.
Gammel nordisk opskrift søges
Venlig hilsen Fritz
Svar til fritz : Hej Frits
Desværre har jeg ingen opskrifter eller forklaringer på denne skinke.
Beklager meget
Per
2003-12-20 Spørgsmål fra : søren jensen Spørgsmål : noget med finax glutenfri I opskriften indgår bl.a : glutenfri mel Bemærkninger : helst bage opskrift
Svar til søren jensen : Hej Søren
Jeg har en del glutenfrie opskrifter, kan du bruge dem ??.
Se de glutenfri'e opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-20 Spørgsmål fra : Thomas Andreasen Spørgsmål : god marinade til oksefilet I opskriften indgår bl.a : Søger ikke en bestemt opskrift, men en god marinade til oksefilet.
Håber meget du kan hjælpe...... Bemærkninger :
Svar til Thomas Andreasen : Hej Thomas
Jeg har søgt på "opskrifts navn" efter marin okse, og der kommer en del resultater frem som jeg håber du kan hente inspiration fra.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-20 Spørgsmål fra : Rudi Werner Spørgsmål : muffins med chokolade og blåskimmelost I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Der er tale om portinosanretninger (i retning af muffins) af chokladekage med et flydende fyld bestående af en blanding af chokolade og blåskimmelost. Jeg ved ikke, hvad det hedder, men det så meget lækkert ud.
Svar til Rudi Werner : Hej Rudi
Det er desvære ikke en opskrift jeg kender, og søgning på ingredienserne gav heller ikke noget brugbart resultat.
Beklager meget
Per
2003-12-19 Spørgsmål fra : inge-lise Spørgsmål : stegetid på skinkesteg I opskriften indgår bl.a : efterlyste stegetid på skinkesteg på 3.3 kg uden brug af stegetermometer og den skal langtidssteges
haster
Bemærkninger :
Svar til inge-lise : Hej Inge-lise
Skinkesteg stegt ved lav temperatur. Det er nødvendigt at bruge et stegetermometer, da stegetiden varierer meget fra ovn til ovn.
Gør stegen klar. Sæt stegetermometer i stegen og stil den midt i ovnen med ½ l vand. Tænd ovnen på 100 grader, når centrumtemperaturen er 55 grader, skrues ovnen op på 250 grader, indtil centrumtemperaturen når 65 grader.
Hold øje med at sværen ikke bliver for mørk.
Med venlig hilsen
Per
2003-12-18 Spørgsmål fra : katrine Spørgsmål : fødebollekage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : det er en kage som minder om flødeboller. Det er en kage som ikke skal bages men som skal i køleskabet. det er lige som en stor flødebolle
Svar til katrine : Hej Katrine
Jeg har en opskrift på flødebollelagkage som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-18 Spørgsmål fra : katrine Spørgsmål : trøffelkugler I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : almindelige trøffelkugler som man kan få fx hos en bager
Svar til katrine : Hej Katrine
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-18 Spørgsmål fra : Arne Johannsen Spørgsmål : Brændte Mandler I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger Brændter Mandler som kan tilberedes i mikroovn, kan du hjælpe mig?
Svar til Arne Johannsen : Hej Arne
Jeg har en opskrift på brændte mandler der tilberedes i ovn, måske den kan bruges i mikroovn??? jeg ved det ikke, men du kan jo prøve ??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-18 Spørgsmål fra : christina Bruun Spørgsmål : opskrift paa peppernoedder I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hej, jeg sidder i australien og har lovet min vaertsfamilie at lave "danske" peppernoedder til jul. men jeg har ikke kunne finde en opskrift nogensteder, saa jeg haaber du/i kan hjaelpe mig!
jeg troede det ville vaere nemt at finde, men det har det ikke vaeret. i vil gore mig en STOR tjeneste ved at finde den til mig og sende den til mig!
tak paa forhaand!
Svar til christina Bruun : Hej Christina
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-18 Spørgsmål fra : Peter rask Spørgsmål : Dyreryg I opskriften indgår bl.a : Spændende grønnere tilbehør til dyreryg ,
Gerne flere gode forslag .
Tak
peter
Bemærkninger :
Svar til Peter rask : Hej Peter
Jeg har en del forskellige opskrifter med dyreryg som jeg håber du kan bruge til at hente inspiration fra.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-17 Spørgsmål fra : Lise Bugtrup Henneberg Spørgsmål : Hvidvinsdampet laks I opskriften indgår bl.a : Laksefilet, rejer, salat & dressing Bemærkninger :
Svar til Lise Bugtrup Henneberg : Hej Lise
Jeg har en opskrift her på hvidvinsdampet laks som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-17 Spørgsmål fra : Annie Plaetner Spørgsmål : dyrekølle I opskriften indgår bl.a : hvordan tilbereder jeg en dyrekølle. Bemærkninger :
Svar til Annie Plaetner : Hej Annie
Jeg har en del opskrifter på dyrekølle her som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-17 Spørgsmål fra : dennis Spørgsmål : havregrynskugler I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til dennis : Hej Dennis
Jeg har nogle forskellige opskrifter på havregrynskugler her som jeg håber du syntes om.
Se opskrifter på havregrynskugler her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-17 Spørgsmål fra : melika Spørgsmål : kalkun I opskriften indgår bl.a : kalkun Bemærkninger : jeg skal juleaften lave en kalkun på 7 kg. kan du hjælpe mig med hvor lang tid den skal have, er bange for at den vil blive tør.
På forhånd tak
Svar til melika : Hej Melika
Jeg har nogle forskellige opskrifter på hel kalkun som jeg vil foreslå du kigger i efter inspiration, og stegetider.
Se opskrifter på helstegt kalkun'er her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-17 Spørgsmål fra : Tove Bladt Spørgsmål : kong Chr. torte (sønderjydsk opskrift) I opskriften indgår bl.a : mørdejsbund
lagkagebund
abrikos
kransekage på toppen sammen med smørcreme Bemærkninger :
Svar til Tove Bladt : Hej Tove
Der er en østrisk opskrift der heder Sacher torte som måske kunne være den opskrift du søger.
Men det kunne også være en kransekagetærte, prøv at kigge på opskrifterne og se om det er nogen af dem.
Se opskriften på Sacher Torte
Se opskrifter på kransekagetærte her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-16 Spørgsmål fra : thilde Spørgsmål : engelsk morgenmad I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : engelsk morgenmad som man får i england med pølser,toast,tomater,champingoner og spejl æg osv.
Svar til thilde : Hej Thilde
Under retter har jeg et punkt med brunch, og her er der en del forskellige forslag til brunch, måske ikke alle lige engelske men jeg håber du kan hente noget inspiration her alligevel.
Se brunchopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-16 Spørgsmål fra : anne dorte Spørgsmål : american brunch I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : vi skal lave brunch på vores skole men vi er lidt usikere på hvad vi skal bruge hvad høre til sådan et bord ???
Svar til anne dorte : Hej Anne Dorte
Under retter har jeg en samling opskrifter til brunch som jeg håber du kan hente inspiration fra.
Ud over retterne her så bliver madpie og -tærter også flittigt brugt til brunce.
Se opskrifter på brunch her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-16 Spørgsmål fra : Kasper Søby Spørgsmål : Sauce til lam I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger egentlig ikke nogen bestemt opskrift. Jeg kunne bare godt tænke mig at vide, hvilken sauce, man kan servere til lam. Er det noget du kan hjælpe mig med? Evt. også, om man kan "lave en kartoffel" der lige passer til. Jeg håber at høre fra dig snarest. På forhånd mange tak! -Kasper Søby
Svar til Kasper Søby : Hej Kasper
Du må desværre "nøjes" med mig, men håber det går.
Jeg syntes ikke man kan sige at der er EN bestemt sauce der passer bedst til lam, det kommer helt an på stykket og ens smag og behag.
Det jeg vil råde dig til er at kigge på de mange opskrifter jeg har med lammekød og hente inspiration derfra.
For at se opskrifterne med lammekød kan du gå ind under opskrifter/ingredienser/lam og her kan du så vælge det stykke lam du står med.
Du kan også søge på "opskriftsnavn" efter lam, så kommer de fleste lammeopskrifter frem.
Se lammeopskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-16 Spørgsmål fra : Ellen Freilev Spørgsmål : Kyllingsalt til ca. 15 prs. I opskriften indgår bl.a : Kogt kold kyllingkød skårret i stykker, Kinekål, Bladselleri, Appelsinstykker, Valdnødder.
Dressing?? evt. Gorgonzolacreme Bemærkninger : Jeg har lavet den før, men er usikker på opskriften
Svar til Ellen Freilev : Hej Ellen
Jeg har ikke en opskrift med lige de ingredienser som du her nævner, men jeg har en del andre opskrifter på kyllingsalat som du måske kan hente inspiration fra.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-14 Spørgsmål fra : Pia de Vos Spørgsmål : Nogat creme I opskriften indgår bl.a : Nogat creme til ex.lagkage
Stod engang skrevet på indpakningen
af nogat. Flødeskums blanding Bemærkninger :
Svar til Pia de Vos : Hej Pia
Jeg har et par opskrifter her som du måske kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-13 Spørgsmål fra : AnnaSofie Hagen Spørgsmål : Gås - langtidsstegt I opskriften indgår bl.a : Gås, 5-6-kg. Traditionelt fyld af æbler og svesker. Hvor lang tid skal den have i en nyere varmluftsovn, når man gerne vil langtidsstege den? Bemærkninger : Jeg har en opskrift på langtidsstegt and (3) kg, som jeg fandt sidste år hos Jer - den skal have ialt 6 timer v. 130 gr. Den blev virkelig lækker, så jeg ville gerne have en tilsvarende opskrift på gås!
Svar til AnnaSofie Hagen : Hej Anna Sofie
Jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge.
Godt nok siger man 150 grader for langtidsstegning, men med 160 grader er det meget tæt på, og du kan jo eventuelt prøve at sætte temperaturen lidt ned og så forøge stegetiden.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-13 Spørgsmål fra : Birgitte Spørgsmål : rutebiler I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Birgitte : Hej Birgitte
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften herBR>
med venlig hilsen
Per
2003-12-13 Spørgsmål fra : Henrik Bergenstoff Spørgsmål : Rejecoktail+ Dressing I opskriften indgår bl.a : mangler en god opskrift på Rejecoktail+ Dressing Bemærkninger :
Svar til Henrik Bergenstoff : Hej Henrik
Jeg har lidt forskellige opskrifter her som du kan vælge iblandt, håber du kan finde en du syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-13 Spørgsmål fra : solvejg Petersen Spørgsmål : julekage I opskriften indgår bl.a : marcipan Bemærkninger : jeg har haft en opskrift på verdens bedste julekage,den har jeg desværre mistet. opkriften kom fra AMO og lå som en af de opskrifter man bare kunne tage i butikkerne rundt omkring. kan du hjælpe mig?
Svar til solvejg Petersen : Hej Solvejg
Jeg har ikke nogen kage som er angivet til at stamme fra amo, og som indeholder marcipan.
Jeg har prøvet at søge på "Tøm køleskabet" efter marcipan, og hvis du kigger lidt nede af listen så er der et par kager der heder noget med jul.
Måske du kan se om det er nogen af dem, hvis ikke så kan jeg desværre ikke hjælpe dig.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-13 Spørgsmål fra : michael Spørgsmål : karrysild I opskriften indgår bl.a : saltsild karry Bemærkninger :
Svar til michael : Hej Michael
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-12 Spørgsmål fra : liselotte hansen Spørgsmål : hjemmelavet is I opskriften indgår bl.a : noget med æg der bliver varmet op med sødmælk sådan at man selv kan lave is i en ismaskine og med alm. æg.
Fyldet var chokolade stykker
Bemærkninger :
Svar til liselotte hansen : Hej Liselotte
Jeg har en del opskrifter på hjemmelavet is, så jeg har lavet en søgning på "opskriftsnavn" efter chokolade is og fået en del opskrifter frem som du kan vælge imellem.
Se opskrifterne her
Medvenlig hilsen
Per
2003-12-12 Spørgsmål fra : Natasja Spørgsmål : La bûche de Noël I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Natasja : Hej Natasja
Her er en opskrift som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-11 Spørgsmål fra : Esther Poulsen Spørgsmål : Røget dyrekølle med tranebær I opskriften indgår bl.a : Jeg har fundet denne opskrift her, men desværre er hele vejledningen ikke med. Er der mulighed for at få den? Bemærkninger :
Svar til Esther Poulsen : Hej Ester
Jeg kan godt se at der mangler noget, men jeg har desværre ikke resten af opskriften så jeg kan ikke sige med sikkerhed hvad der skal stå.
Men som jeg læser den så skal skiver af røget dyrekølle og tranebærcremen lægges på flutesne ???.
Med venlig hilsen
Per
2003-12-11 Spørgsmål fra : kaj astrup Spørgsmål : diverse pateer I opskriften indgår bl.a : har ingen opskrifter på pateer som vi gerne vil have på julefrokostbordet Bemærkninger :
Svar til kaj astrup : Hej Kaj
Jeg har en række forskellige pateer som i kan vælge imellem, og som jeg håber i syntes om.
Se pateopskrifter'ne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-11 Spørgsmål fra : Claus Dethlefsen Spørgsmål : Oksemørbrad med Madegaskar Pepper Souce I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Set/hørt på TV 2 Reklame for NODEA Bank! En ny startet Kok som sværmer for denne ret!!! DEN FINDES PÅ RESTARANTER!!! M.V.Jul hilsen Claus/ Hobby Kok.
Svar til Claus Dethlefsen : Hej Claus
Jeg har ikke hele opskriften i en opskrift, men jeg mener at den kan stykkes sammen med disse opskrifter.
Madagaskar pebersauce
Og så er der flere opskrifter på oksemørbrad.
Se opskrifterne på oksemørbrad her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-11 Spørgsmål fra : Mia Madsen Spørgsmål : super lækre nytårs retter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg ville bare høre om nogle har nogle super lækre nytårs retter...
Svar til Mia Madsen : Hej Mia
Jeg har forsøgt at samle nogle opskrifter til nytåret, men det er jo meget forskelligt hvad der bliver spist til nytår.
Nytårstorsken er jo det mange siger er den tradtionelle nytårsret, men jeg kunne sidste år se at der var mange der brugte opskrifterne på oksemørbrad op til nytår, så det er måske nok nærmere den mest populære nytårsret.
Se nytårsopskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-11 Spørgsmål fra : heidi abramsson Spørgsmål : ægyptisk hovedretter I opskriften indgår bl.a : ? skal til en fest repræsentere ægypten og skal stille med en nationalret der fra og kan ingen oplysninger finde på nettet Bemærkninger :
Svar til heidi abramsson : Hej Heidi
Nej det er ikke mange oplysninger mankan hente der, heller ikke på engelsk så det beste jeg kan gøre er at henvise til de få opskrifter jeg har anført som ægyptiske her på siden.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-11 Spørgsmål fra : shilan Spørgsmål : baklava kurdisk I opskriften indgår bl.a : hejza jeg vil meget gerne have en opskrift om baklava men det skal være kurdisk eller arabisk men det skal oversætte på dansk...men venlige hilsen shilan Bemærkninger :
Svar til shilan : Hej Shilan
Jeg har to opskrifter på baklava, så jeg håber du kan bruge den ene af dem.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-11 Spørgsmål fra : Camilla Ternstrøm Spørgsmål : oksemørbrad I opskriften indgår bl.a : mit spørgsmål er hvordan tilbereder man en oksemørbrad på 2,2 kg i ovn?
Og hvad skal jeg lave af tilbehør til? Bemærkninger :
Svar til Camilla Ternstrøm : Hej Camilla
Jeg har en del opskrifter med oksemørbrad, som jeg håber du kan bruge til inspiration.
Se opskrifterne her
Bruger du stegetermometer skal det vise 55 grader for rosastegt. Mørbraden skla vile 15-20 minutter efter den tages ud af ovnen.
Med venlig hilsen
Per
2003-12-11 Spørgsmål fra : Lisbeth Nielsen Spørgsmål : Grillstegt andesteg I opskriften indgår bl.a : Helstegt and på kuglegrill Bemærkninger :
Svar til Lisbeth Nielsen : Hej Lisbeth
Jeg har denne opskrift som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-11 Spørgsmål fra : Margrethe Munk Spørgsmål : frikadeller med porter I opskriften indgår bl.a : Jeg hørte det en lørdag formiddag,senere afndt jeg det på en af siderne dammen med brownies,men nu kan jeg ikke finde den side på jeres hjemmeside.Det eneste jag kan huske er at de var lavet af kalv og flæskekød og de skulle blive rigtig gode med porter i. Nu er jeg ved at lave frikadeller til 1 juledag og jeg kan ikke finde jeres side igen. Jeg håber meget på svar.
På forhånd tak. M.Munk Bemærkninger :
Svar til Margrethe Munk : Hej Margrethe
Jeg har ledt i opskrifterne efter den opskrift, men jeg kan altså ikke finde den.
Beklager meget
Per
2003-12-10 Spørgsmål fra : Mogens Schmidt Spørgsmål : marineret sild uden sukker I opskriften indgår bl.a : hvordan laver man dem Bemærkninger :
Svar til Mogens Schmidt : Hej Mogens
Jeg har en opskrift på marinerede sild her som jeg håber du syntes om.
I opskriften bruges der sukker, men dette skifter du blot ud med sødemidel.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-10 Spørgsmål fra : mette Spørgsmål : røget spege sild I opskriften indgår bl.a : jeg leder efter hvor man kan købe træsyrer ell træeddike. Bemærkninger :
Svar til mette : Hej Mette
Jeg ved desværre ikke hvor du kan købe det.
Beklager meget
Per
2003-12-10 Spørgsmål fra : Erik Borup Larsen Spørgsmål : Andesteg I opskriften indgår bl.a : And
Vand Bemærkninger : Jeg har hørt en anderledes spændende opskrift på Andesteg i radioen inden for den sidste måneds tid. Jeg fik desværre ikke skrevet den ned, kan I hjælpe mig ?
Opskriften går i hovedtrækkene ud på at en and koges i en gryde, hviler til næste dag og steges færdig i ovnen.
Jeg mangler Koge/stege-tider. Koge/stege temperaturer, fyld samt en eventuel kogelage.
Mvh. Erik Larsen
Svar til Erik Borup Larsen : Hej Erik
Jeg har nettop modtaget denne opskrift som jeg så håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-09 Spørgsmål fra : Kai Damgaard Spørgsmål : Pibeandebryster I opskriften indgår bl.a : Ingen specielle Bemærkninger : Jeg har for første gange skudt en god håndfuld pibeænder og taget brysterne, da jeg har hørt, at skind og fedt smager grimt.
Nu har jeg brug for en god opskrift på disse.
Er du/I i besiddelse af en sådan eller kan i givet fald en øvrigt andeopskrift anvendes ??
Tak for hjælpen....Kai D.
Svar til Kai Damgaard : Hej Kai
Jeg har ikke nogle opskrifter på pibeand liggende, men jeg vil bestemt mene du kan bruge de øvrige opskrifter med and, blot du husker at korrigere for vægten på ænderne.
Se opskrifterne på svømmefugle her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-09 Spørgsmål fra : Käte Petersen Spørgsmål : glögg for diabetiker I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Käte Petersen : Hej Kate
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-09 Spørgsmål fra : vts Spørgsmål : opskrift på tilbehør til kødfondue I opskriften indgår bl.a : oksekød, mørbra evt. marineret kød Bemærkninger :
Svar til vts : Hej Vts
Jeg har en opskrift på marineret kødfondue her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Eller se de øvrige fondueopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-09 Spørgsmål fra : Ane Toelberg Hein Spørgsmål : Noget med Mars I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har om Mars i skolen sammen med en af mine andre venner i Fysik/ Kemi. Vi vil gerne bage en form for "Marskage" eller "Mars småkage". Hvis i kunne hjæle så ville vi blive meget glade. Vi syntes dette er den bedste hjemmeside med opskrifter på!!! Hilsen Ane og Mette 7a Rytterskolen. Randers.
Svar til Ane Toelberg Hein : Hej Anne
Jeg kan ikke komme på nogen kager der kan ligne mars, så jeg kan desværre ikke hjælpe jer.
Beklager meget
Per
2003-12-09 Spørgsmål fra : Louise Olesen Spørgsmål : Bare en lækker Australsk kage/julekage... I opskriften indgår bl.a : Bare en lækker Australsk kage/julekage... Bemærkninger :
Svar til Louise Olesen : Hej Louise
Jeg har valgt en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Se alle de australske opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-09 Spørgsmål fra : lise zeuthen Spørgsmål : Fedtfattig middagsret med græskar I opskriften indgår bl.a : Hvordan kan jeg bruge græskar i fedtfattig middagsret? Da min mand har for højt kolesteroltal, kan jeg heller ikke bruge æg. Bemærkninger :
Svar til lise zeuthen : Hej Lise
Jeg har søgt på græskar, og der er knabt 100 opskrifter hvor græskar indgår.
Desværre har jeg ikke angivet nogen af disse som fedtfattige, men det betyder jo ikke at de IKKE er fedtfattige, så jeg håber der er nogle af disse opskrifter du syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-08 Spørgsmål fra : Ninette Spørgsmål : vedr. julebrygsild I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Mange tak for opskriften som jeg glæder mig meget til at afprøve. Dog har jeg lige lidt spørgsmål til den. Jeg kan ikke se hvor meget der skal i af div. krydderier og da jeg ikke har prøvet den før er jeg bange for at ødelægge smagen ved at jeg evt ville komme for meget i og så lige et sidste spørgsmål hvad er julekrydderier og hvor købes de, det kan godt være det er et dumt spøgsmål men jeg kender dem ikke.
Venlig hilsen En meget tilfreds bruger af jeres fantastiske sider.
Svar til Ninette : Hej Ninette
Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med mængderne da det ikke er en opskrift jeg selv har prøvet af.
Jeg vil dog prøve at komme med et bud her.
4-5 stjerneanis
5-6 hele kardemomme
5-6 nelliker
2 kanelstænger
hasselnøddeflager/mandelsplitter
Som jeg læser opskriften så er det de nævnte ingredienser som er julekrydderierne.
Med venlig hilsen
Per
2003-12-08 Spørgsmål fra : bo eriksen Spørgsmål : Rosastegt kalvefilet I opskriften indgår bl.a : Kalvefilet til 8 personer,hvordan får jeg den rosastegt og ikke rød?
Jeg ville gerne servere en sauce evt noget med rosemarin til? Bemærkninger : normalt er jeg ret så ok i et køkken,men denne er jeg usikker på, jeg er købdt en hel kalvefilet af prima kvalitet,
Svar til bo eriksen : Hej Bo
Ved brug af stegetermometer skal centrumstemperaturen være 58 for rosasteget og 65-68 for gennemstegt. Når stegen er færdigstegt tages den ud af ovnen, hvorefter man lader den hvile i ca 20 min., før der skæres skiver af den. Husk at skære de færdige kalvefilet i skiver på tværs af kødtrådene.
Se opskrifter på kalvefilet her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-08 Spørgsmål fra : Lotte Larsen Spørgsmål : Kinesisk ret med oksekød og porrer I opskriften indgår bl.a : Oksekød i små stykker, tyndt skåret. Soya. Porrer. Bemærkninger : Når vi går på kinesisk restaurant er denne opskrift altid med i fx. tag-selv-buffeer...
(Fx. svinekød i sur/sød-sauce, kylling i karry OG oksekød m. porrer...)
Saucen virker til at være soya...
Hvis du kan hjælpe mig, vil min familie og jeg være dig DYBT taknemmelige, for vi elsker den ret!!!!
Tak og på forhånd glædelig jul og godt nytår...
Lise Lotte Larsen
Svar til Lotte Larsen : Hej Lotte
Jeg kender ikke opskriften du spørger efter.
Men jeg har søgt på okse soya og porrer, og der kom nogle resultater frem som kunne ligne lidt efter det du søger, jeg syntes du skal kigge og se om det er en af disse opskrifter.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-08 Spørgsmål fra : Doris Margrethe Schmidt Høj Spørgsmål : Julekål I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Doris Margrethe Schmidt Høj : Hej Doris
Jeg har en opskrift på julekål her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-08 Spørgsmål fra : Carl Erik jensen Spørgsmål : Andesteg I opskriften indgår bl.a : DER HAR VÆRET, FORNYLIGT,EN OPSKRIFT PÅ EN ANDESTEG, HVOR ANDER BLIVER KOGT FØRST Bemærkninger :
Svar til Carl Erik jensen : Hej Carl
Jeg tror det har været i radioen da jeg for nyligt fik et spørgsmål om hvad der skulle gøres ved anden efter den blev kogt.
Jeg har desværre ikke opskriften så jeg kan ikke hjælpe dig videre.
Beklager meget.
Per
2003-12-07 Spørgsmål fra : Jan U. Jensen Spørgsmål : Grise sylte I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Vil meget gerne have en opskrift på grisesylte uden grisehoved.
M V H
Jan U.
Svar til Jan U. Jensen : Hej Jan.
Alle de opskrifter jeg har på sylte med svinekød er desværre med grissehoved.
Men du kan jo selvfølgelig altid prøve at lave sylten med andet kød, jeg har desvæære ikke en opskrift på dette.
Beklager meget
Per
2003-12-07 Spørgsmål fra : Vidar Utvik Spørgsmål : brød til rullekebab I opskriften indgår bl.a : Vi har lige været i tyrkiet hvor vi bl.a. spiste rulle-kebab,måske gik det under navnet "døner-kebab"
hHar du opskriften på det flade brød man ruller kødblandingen ind med? Du får til gengældt 2 opskr. Bemærkninger : på norske sveler og krumkaker. Måske kaldt klatkager og kræmmerhus på dansk. God Jul fra Vidar Utvik
Svar til Vidar Utvik : Hej Vidar
Jeg har længe søgt en opskrift på kebabbrød, men ind til vidre desværre uden held.
Beklager meget.
Per
2003-12-07 Spørgsmål fra : Lone Pedersen Spørgsmål : Sukkerfri småkager, fx. vanniliekranse m.v. I opskriften indgår bl.a : sukkerfri !! til diabetikere Bemærkninger :
Svar til Lone Pedersen : Hej Lone
Jeg har en kategori med opskrifter til diabetiker, og der er også en del opskrifter på kager, så mon ik du kan finde nogle du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-07 Spørgsmål fra : Per K. hansen Spørgsmål : gløgg uden alkohol I opskriften indgår bl.a : gløgg uden alkohol Bemærkninger :
Svar til Per K. hansen : Hej Per
Jeg har nogle forskellige opskrifter på gløg, og i hvert fald børnegløggen er uden alkohol, men jeg sender dig linket til alle opskrifterne så kan du vælge den du syntes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-06 Spørgsmål fra : dorthe Spørgsmål : gratin med broccoli, flødeost naturel, æg, skinke kød tern/strimler I opskriften indgår bl.a : broccoli, flødeost naturel, æg, skinke kød tern/strimler. Bemærkninger : ligner en gratin-
Svar til dorthe : Hej Dorte
Jeg har en opskrift på en gratin her, men om det er den du søger har jeg svært ved at bedømme.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-06 Spørgsmål fra : dorthe lilja Spørgsmål : indbarge oksemørbra I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til dorthe lilja : Hej Dorthe
Jeg har nogle forskellige forslag på indbagt oksemørbrad her, som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-05 Spørgsmål fra : dilek Spørgsmål : dolma fylde vindrueblade I opskriften indgår bl.a : vinblade kød Bemærkninger : vinblade kød ris osv
Svar til dilek : Hej Dilek
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-05 Spørgsmål fra : Birgitte Bakman Mikkelsen Spørgsmål : karrysalat I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg mangler en fedtfattig karrysalat til en 90-årig dame med kredsløbsproblemer
Svar til Birgitte Bakman Mikkelsen : Hej Birgitte
Jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-03 Spørgsmål fra : Lisbet Nielsen Spørgsmål : rådyr-rullepølse I opskriften indgår bl.a : slag fra rådyr Bemærkninger : jeg har et meget mager slag fra rådyrlam som jeg gerne vil lave en rullepølse af - har du en opskrift?
Svar til Lisbet Nielsen : Hej Lisbet
Jeg har 2 opskrifter på lammerullepølse som jeg håber du kan bruge.
Jeg ved godt at lam ikke er rådyr,. men smag og størrelse er ikke SÅ langt fra hinanden, så jeg mener godt du kan bruge rådyr i stedet for lam.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-03 Spørgsmål fra : Jeanette B. Jacobsen Spørgsmål : Småkager med after eight I opskriften indgår bl.a : småkager hvor i der skal mørk chokolade og after eight chokolade Bemærkninger : de rulles ud i en stagn og skæres ud når de er bagt
Svar til Jeanette B. Jacobsen : Hej Jeanette
Jeg har desværre ikke nogen opskrift der ligner den du spørger efter.
Beklager meget.
Per
2003-12-03 Spørgsmål fra : janne z Spørgsmål : chokolade charlotte kage I opskriften indgår bl.a : chokolade -mousse
sandkage Bemærkninger : fået denne dessert kage i Frankrig, hvor den var skåret ud som tykke stykker sandkage, med chokolade sovs og creme hæld over.selve kage var delt i to, en del sandkageagtigt og en del chokolademousse agtigt - ligesom en marmorkage - uha den var god og nu vil jeg gerne prøve at lave den selv - så HJÆLP
Svar til janne z : Hej Jane
Kan det være denne opskrift du mener ??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-03 Spørgsmål fra : michael Spørgsmål : Brun sovs. I opskriften indgår bl.a : kulør. Bemærkninger : Jeg bor i grækenland og kan ikke få fat i kulør til at lave brun sovs af.
Hvordan kan jeg lave det uden kulør?
Svar til michael : Hej Michael
Jeg har desværre ikke noget bud på hvad man bruger i stedet.
Beklager meget.
Per
2003-12-02 Spørgsmål fra : sille Spørgsmål : honningkage hus I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : det skal være et hus man skal bygge
Svar til sille : Hej Sille
Jeg har fået overført en tegning til kagehus til grafik og lagt den ind sammen med en opskrift på en dej.
Dejen er ikke en honningkagedej, men hvis det SKAL være honningkagedej kan du bruge dejen fra honningkagehjerter.
Opskrift og tegning til kagehus
Se opskrifter på honningkager
Med venlig hilsen
Per
2003-12-02 Spørgsmål fra : Line Sloth Hendriksen Spørgsmål : Kakaosnitter ?? I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kakaosmåkager! Man blander dejen. Ruller den ud i lange pølser, som man trykker flade. Bages og skæres efterfølgende i små stykker.
Svar til Line Sloth Hendriksen : Hej Line
Når jeg tænker på snitter så er vi henne i noget lignende hinbærsnitter.
Det som du beskriver lyder mere som nogle gaffelkager, og jeg har fundet en opskrift frem her som jeg syntes lyder meget lig det du beskriver.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-01 Spørgsmål fra : A .Jacobsen Spørgsmål : Julesmåkager med lavt fedtindhold søges I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til A .Jacobsen : Hej A. Jacobsen
Jeg får en del spørgsmål om fedtfattige julekager for tiden, og mit råd til alle er sådan set det samme, skift smørret med margarine, og så måske ikke spise så mange kager.
Opskrifterne til diabetes er som regel også fedtfattige så her kan der måske også findes en del opskrifter.
Med venlig hilsen
Per
2003-12-01 Spørgsmål fra : Mette Xenia Spørgsmål : Forret I opskriften indgår bl.a : Reje/laks/salat/tomat- æg salat Bemærkninger : Det er en forret som man spiser i sønderjylland. Der er både lakseskiver som man putter på franskbrød. Men også laksestykker. uden ben.
Svar til Mette Xenia : Hej Mette
Jeg har desværre heller ikke noget bud på en opskrift til denne ret.
Jeg beklager meget.
Per
2003-12-01 Spørgsmål fra : Mette Xenia Spørgsmål : En god dessert I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : En god dessert. Hovedretten er inbagt mørbrad med flødekartofler. Og flutes. Håber i kan hjælpe???
Gerne inden fredag den. 5 dec. Tak
Svar til Mette Xenia : Hej Mette
Ja jeg nåede jo ikke svare inden den 5, det med at vælge opskrifter/retter ud er heller ikke lige det jeg er bedst til, så jeg vil heller at du kiggede under opskrifterne med desserter.
Med venlig hilsen
Per
2003-12-01 Spørgsmål fra : Ninette Spørgsmål : Marinerede sild med Stjerneanis I opskriften indgår bl.a : Hvide sild eller krydder sild.
Stjerneanis
Væden fra sildene..... Bemærkninger : Jeg kunne godt tænke mig at lave nogle sild hvor til man satte krydderiet Stjerneanis. Altså et eller andet hvor man køber et glas hvide marinerede sild, hælder væden fra og skal evt. give den et opkog med div. kryderier og der i blandt Stjerneanis. Jeg har ikke før hørt om det og har derfor heller ikke fundet mig nogle opskrifter, men jeg synes at Anis har en dejlig duft og smag. Jeg har en opskrift på orange sild og der skal man tage væden fra og komme hel kanel, hel allerhånde, hele nilleker, orange saft, skal af en appelsin og grand manier, dette skal have et opkog og derefter stå og blive koldt, derefter hælder man væden over sildene og lader dem stå i køleskab og trække mindst 24 timer. Det er lidt den vej jeg kunne tænke mig at lave dem da det er let og ikke tager lang tid, men jeg har bare ikke nogen ide om hvilke andre ting jeg skulle komme ved. Jeg håber at I kan hjælpe mig, da i har gjort det før med en anden opskrift og den var bare super, det var Cappucino mousse. Mange venlige jule hilsner fra Ninette
Svar til Ninette : Hej Ninette
Jeg har en opskrift her hvor jeg mener du kan hente lidt mere inspiration.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-12-01 Spørgsmål fra : Jens Olav Hansen Spørgsmål : italiensk inspireret middag med mørbrad. I opskriften indgår bl.a : Jeg vil laver en italiensk inspireret middag med mørbrad. Jeg har på BBC-food set en ret, hvor mørbrad blev brunet sammen med salvie, hvorefter kødet og salvie blev pakket ind i en lufttørret skinke, og stegt færdigt i ovnen dertil viil jeg serverer smør- sauterede kartofler.
Spørgsmålet er,hvor længe skal de være i ovnen og hvilken temp?
Hvilken sauce og tilbehør vil i foreslå? Bemærkninger : Jeg har tænkt mig at serverer anti-pasto til forret og tirramisu til dessert er det ok
Svar til Jens Olav Hansen : Hej Jens
Retten du leder efter mener jeg er Saltimbocca alla romana, eller bare saltimbocca.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
|