Spørgsmål efter opskrift

2002-12-30
Spørgsmål fra   :  Sanne Pedersen
Spørgsmål   :  havregrynskager
I opskriften indgår bl.a   :  havregryn, mel, magarine, ingefær, og de bages i ovnen
Bemærkninger   :  
Vi lavede dem da jeg var barn, opskriften kom fra en opskrifts samling der hedder CHEFKOKKEN, opskriftklubben, det er nogle små firkantede samlekort....

Svar til Sanne Pedersen   :  
Hej Sanne

Jeg ved ikke om denne opskrift er den HELT rigtige, men jeg tror det er tæt på.

Se opskriften her

Godt nytår
Per




2002-12-30
Spørgsmål fra   :  Birte Czubaniuk
Spørgsmål   :  fyldte peberfrugter
I opskriften indgår bl.a   :  rød peber, fint snittede grøntsager.
Bemærkninger   :  
Rød peber, udhulet og fyldt med fint snittede grønsager i en slags "friskost" masse som ikke flød ud når man skar i peberen. Fin blød konsistens og mild smag.Serveret sammen med stegte groft udskårne grøntsager. Jeg tror peberen med fyld var bagt i ovnen. Jeg har fået retten serveret ved et revyarrangement på Nykøbing Falster Theater.

Svar til Birte Czubaniuk   :  
Hej Birte

Jeg har fundet en opskrift frem som indeholder de fleste af de ting du nævner, så jeg håber det er den opskrift du søger.

Se opskriften her

Godt nytår
Per




2002-12-30
Spørgsmål fra   :  Stine
Spørgsmål   :  vildsvinerullepølse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Stine   :  
Hej Stine

Jeg har en opskrift på rullepølse, men det er ikke med vildsvineslag jeg tror dog stadig opskriften kan bruges til vildsvin.

Se opskriften her

Godt nytår
Per




2002-12-29
Spørgsmål fra   :  Pia Olsen
Spørgsmål   :  Protein drik
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg mangler en god opskrift med råvarer til en protein drik til min mormor som har været syg og er temmelig afpillet og afkræftet. Hun vil have godt at et glas eller 2 af dagen men jeg kan simpelthen ikke finde nogen opskrift på en genopbyggende sund drik. Jeg vil været meget glad for hjælp her ! Tak

Svar til Pia Olsen   :  
Hej Pia

Jeg kender desværre ikke en opskrift på proteindrik, men både maltøl og piskefløde har jo været brugt til folk der har haft svært ved at tage på.

Ellers ved jeg ikke hvad du skal finde på.
Beklager

Godt nytår
Per




2002-12-29
Spørgsmål fra   :  Mads Thorning Pedersen
Spørgsmål   :  (chili)marinerede rejer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
forret. Formentlig også noget med noget citronsaft

Svar til Mads Thorning Pedersen   :  
Hej Mads

Jeg har en opskrift men chilimarinerede rejer, godt nok kinarejer og ingen citron, men det går vel.

Se opskriften her

Godt nytår
Per




2002-12-29
Spørgsmål fra   :  Hans Frausing
Spørgsmål   :  Bordalaisesauce
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Hans Frausing   :  
Hej Hans

Jeg tror det denne opskrift du søger, jeg er ikke helt sikker på hvordan det staves, men her den i hvert fald.

Se opskriften her

Godt nytår
Per




2002-12-29
Spørgsmål fra   :  Finn Jensen
Spørgsmål   :  Gråandebryster
I opskriften indgår bl.a   :  Gråandebryster med tilbehør, serveres som en lille forret
Bemærkninger   :  
brysterne ønskes stegte,måske marinerede

Svar til Finn Jensen   :  
Hej Finn

Jeg kan ikke finde på en opskrift med hverken andebryster eller gråandebryster, som kan bruges til forret.

Beklager meget.

Godt nytår
Per




2002-12-29
Spørgsmål fra   :  Per Bordinggaard
Spørgsmål   :  Moskusokse
I opskriften indgår bl.a   :  Moskusoksefilet - jeg har et kilo, hvorledes tilbereder man det, og hvilket tilbehør vil passe til et sådant stykke kød?
Bemærkninger   :  


Svar til Per Bordinggaard   :  
Hej Per

Jeg har ikke kunnet finde nogen opskrifter på moskusokse, men jeg har fået et lignende spørgsmål tidligere, og der svarede jeg at jeg ville kigge efter opskrifter på andet vildt, enten krondyr (kronhjort) eller bison,

Beklager jeg ikke kan være til mere hjælp.

Godt nytår
Per




2002-12-28
Spørgsmål fra   :  Anja Rasmussen
Spørgsmål   :  varm is
I opskriften indgår bl.a   :  is Marengs
Bemærkninger   :  
man dækker vanille is med et lag marengs (sukker + æggehvide) og så skal det ind i ovnen ved ? grader i ? tid

Svar til Anja Rasmussen   :  
Hej Anja

Jeg har ikke nogen opskrift hvor isen skal med ind i ovnen, og jeg kan heller ikke forestille mig andet end at den vil blive meget blød.

Jeg har her en opskrift hvor marengsen bliver lavet først, og ismassen så bliver hældt oven over og sat i fryseren.
Jeg håber den kan bruges i stedet.

Se opskriften her

Godt nytår
Per




2002-12-27
Spørgsmål fra   :  kirsten jespersen
Spørgsmål   :  kalvekød stegt som vildt
I opskriften indgår bl.a   :  kalvefilet 2 kg som jeg ønsker at stege som vildt, men hvordan.
Bemærkninger   :  


Svar til kirsten jespersen   :  
Hej Kirsten

Jeg tror du kan bruge opskriften her.

Se opskriften her

Godt nytår
Per




2002-12-27
Spørgsmål fra   :  Nina Enevoldsen
Spørgsmål   :  tynde oksemørbrader
I opskriften indgår bl.a   :  Oksemørbrad
Bemærkninger   :  
Jeg har indkøbt to oksemørbrad til nytårsaften.Ca. 3 kg i alt.Da de er meget tynde, vil jeg gerne vide om det er en fordel at dele dem midt over og lægge dem sammen( tyk ende mod tynd) og snørre dem sammmen.Jeg er bange for at de ellershurtigt bliver for gennemstegte når jeg bruner dem. Håber du kan nå at sende mig et svar, da jeg godt er klar over at jeg er sent på den. Hejsa, og godt nytår.

Svar til Nina Enevoldsen   :  
Hej Nina

Jeg ville meget gerne hjælpe dig, men jeg ved det faktisk ikke.
Men det lyder ikke som nogen dårlig ide, og hvis du så har et stegetermometer så skulle det jo ikke gå helt galt.

Godt nytår
Per




2002-12-27
Spørgsmål fra   :  Anni Pedersen
Spørgsmål   :  forret
I opskriften indgår bl.a   :  Hvidløgsrejer i olie
Bemærkninger   :  
severes meget varmet i et ildfastfad pr. person

Svar til Anni Pedersen   :  
Hej Anni

Jeg har fundet en opskrift her som jeg mener du kan bruge.

Se opskriften her

Godt nytår
Per




2002-12-27
Spørgsmål fra   :  Anni Pedersen
Spørgsmål   :  let nytårsopskrift
I opskriften indgår bl.a   :   hele kogte artiskokker med skaldyr/røget fisk og en let sovs
Bemærkninger   :  
jeg skal bruge en opskrift til nytårsaften som er let at lave og ikke kræver at man skal stå i køkknet når gæsterne er kommet, alså helst noget der kan laves inden så det kun er at koge artiskokkerne og varme sovsen.

Svar til Anni Pedersen   :  
Hej Anni

Jeg troede lige jeg havde fundet den helt rigtige opskrift til dig, men jeg kan nu se at det kød der bliver brugt i opskriften, ikke er det du ledte efter i opskriften.

Men det kan være du kan prøve at skifte kødet ud med skaldyr/røget fisk, det tror jeg faktisk sagtens vil fungere.

Se opskriften her

Godt nytår
Per




2002-12-26
Spørgsmål fra   :  Peter Kjer
Spørgsmål   :  God Gammeldavs Skbberlapskovs
I opskriften indgår bl.a   :  Det er noget med kartofler og kød der bliver kogt til en art katoffelmos
Bemærkninger   :  


Svar til Peter Kjer   :  
Hej Peter

Opskriften er lige her

Se opskriften her

Godt nytår
Per




2002-12-25
Spørgsmål fra   :  Rikke Mathiassen
Spørgsmål   :  ved det ikke
I opskriften indgår bl.a   :  Hummerhaler i hvidløg og fløde.
Bemærkninger   :  
retten laves i ovn.

Svar til Rikke Mathiassen   :  
Hej Rikke

Jeg har en opskrift her som svare nogenlunde til det du beskriver, dog er der ikke hvidløg i opskriften, men det kan du jo så tilføje.
Hvis opskriften ikke svare til det du søger, så prøv at søg på ingredienser og se om der er nogen der du kan bruge

Se opskriften her

Godt nytår
Per




2002-12-25
Spørgsmål fra   :  Doris Eg Thomsen
Spørgsmål   :  Silkeskåret røget rådyrkølle
I opskriften indgår bl.a   :   Forret: Silkeskåret røget rådyrkølle, hvilke salattyper skal bruges til og hvilken dressing?
Bemærkninger   :  


Svar til Doris Eg Thomsen   :  
Hej Doris

Jeg vil gerne kunne give dig lidt at vælge imellem, så jeg synes du skulle prøve at søge på "røget kølle" i menupunktet ( søg på navn ), der kommer 18 opskrifter frem, og en del af dem er forretter.

Godt nok er de fleste af dem med lammekølle, men rådyr og lam ligner hinanden så meget at du sagtens kan kopiere fra en opskrift med lammekølle.

Godt nytår
Per




2002-12-25
Spørgsmål fra   :  Flemming Jensen
Spørgsmål   :  langtidsstegt lammekølle
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Flemming Jensen   :  
Hej Flemming

Jeg har en opskrift her som jeg vil tror du kan bruge, om ikke andet kan du bruge tidsangivelserne fra opskriften.

Se opskriften her

Godt nytår
Per




2002-12-23
Spørgsmål fra   :  susanne hansen
Spørgsmål   :  forret
I opskriften indgår bl.a   :  en lækker forret til nytår vi skal ha fondy til hovedret
Bemærkninger   :  


Svar til susanne hansen   :  
Hej Susanne

Jeg ville nok vælge at springe forretten helt over, og kan ikke lige komme på noget der rigtig passer til fonduen.

Godt Nytår
Per




2002-12-22
Spørgsmål fra   :  lis klein
Spørgsmål   :  Kræmmerhuse
I opskriften indgår bl.a   :  æg, mel, sukker smeltet fedtstof
Bemærkninger   :  
Opskrift fra frk. Jensens kogebog

Svar til lis klein   :  
Hej Lis

Jeg har fundet en opskrift som jeg håber du kan bruge, det er godt nok ikke fra Frk. Jensens kogebog, men jeg håber den kan bruges.

Se opskriften her

Glædelig jul
Per




2002-12-22
Spørgsmål fra   :  lis klein
Spørgsmål   :  kaffebrød
I opskriften indgår bl.a   :  sukker,mel, æg, margarine, hjortetaksalt, kardemomme
Bemærkninger   :  
er en småkage hvor min opskrift er blevet væk. Det er en gammel opskrift fra Gluten.

Svar til lis klein   :  
Hej Lis

Det kaffebrød jeg kender er med en gang makronmasse oven på, så det er den jeg giver dig opskriften på her, men hvis det ikke er den så må du gerne skrive igen.

Kaffebrød med makron

Glædelig jul
Per




2002-12-21
Spørgsmål fra   :  Hans Dahl
Spørgsmål   :  Nødde-blanding
I opskriften indgår bl.a   :  Man kan bl.a. på strøget i Kbh. købe nødder som er klistret sammen af et eller andet, hvordan laver man selv dette?
Bemærkninger   :  


Svar til Hans Dahl   :  
Hej Hans

Jeg kan ikke umildbart finde en opskrift som minder om den du leder efter.

Men jeg tænkte på om du havde en ide om hvad der var i mere end nødder ??, kunne det evt. være noget så simpelt som en gang karamel af smeltet sukker med lidt smagsstoffer i ??

Med venlig hilsen
Per




2002-12-20
Spørgsmål fra   :  Lars pedersen
Spørgsmål   :  fasan sylte
I opskriften indgår bl.a   :  Urter, Krydderier og hel peber
Bemærkninger   :  


Svar til Lars pedersen   :  
Hej Lars

Jeg har fundet en opskrift på fasansylte, der mangler godt nok mængder på ingredienserne, men tror du ikke du kan prøve dig frem ??.

Se opskriften her

Glædelig jul
Per




2002-12-20
Spørgsmål fra   :  Olav Hansen
Spørgsmål   :  Rygning dyrekølle
I opskriften indgår bl.a   :  Om kender kender til vejledninger og opskrifter på saltning, lagriingstider og rygning af hele rensdyrkøller, venligst kontakt undertegnede. O. Hansen - Grønland
Bemærkninger   :  


Svar til Olav Hansen   :  
Hej Olav

Jeg kender desværre ikke noget til rygning, så jeg kan ikke rigtig hjælpe dig

Beklager meget

Med venlig hilsen
Per




2002-12-20
Spørgsmål fra   :  John Bekker
Spørgsmål   :  Lageflæsk
I opskriften indgår bl.a   :  Koge flæsk som skal ligge i lage af eddieke,, men i hvorlang tid??
Bemærkninger   :  


Svar til John Bekker   :  
Hej John

Jeg har fundet en opskrift her, men jeg er ikke helt sikker på det er den du søger, men prøv at kig på den, og så er du velkommen til at vende tilbage.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2002-12-19
Spørgsmål fra   :  ANKER THYBO
Spørgsmål   :  frankukker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
cejen bliver kogt i en gryde med palmin. ligesom klejner

Svar til ANKER THYBO   :  
Hej Anker

Jeg må desværre skuffe dig

Beklager meget

Med venlig hilsen
Per

John har efterfølgende sendt en opskrift på frankukker.

Se opskriften her






2002-12-19
Spørgsmål fra   :  Kaj Dalsgaard
Spørgsmål   :  klatkager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hejsa Er der nogen, som kan hjælpe mig med en god opskrift på klatkager. Jeg vil gerne, om jeg kan få svar hurtigt. Hilsen KAJ

Svar til Kaj Dalsgaard   :  
Hej Kaj

Jeg ved ikke om det er en god opskrift, det kommer jo lidt an på smag og behag, men jeg har her to opskrifter så kan du jo se om det er noget for dig

Klatkager

Klatkager (risengrød)

Med venlig hilsen
Per




2002-12-19
Spørgsmål fra   :  Pol|e
Spørgsmål   :  Hjemmelavet chokolade
I opskriften indgår bl.a   :  ??
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne finde en opskrift på hjemmelavet chokolade, så man selv kan lave det og hygge sig. Hvis der evt. er en opskrift med olie istedet for f.eks. smør, så ville den klart være at foretrække... På forhånd tak

Svar til Pol|e   :  
Hej Polle

Jeg har ikke nogen opskrift liggende på hjemmelavet chokolade, så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget.

Glædelig jul
Per




2002-12-19
Spørgsmål fra   :  Anneth Slot
Spørgsmål   :  klejner u/æg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej. Jeg har en lille pige med ægge allergi.Så jeg har brug for en opskrift på klejner uden æg.De skal helst kunne fryses"rå" så vi kan tage dem op og koge efterhånden som de skal bruges. Håber virkelig du kan hjælpe. Hilsen Anneth

Svar til Anneth Slot   :  
Hej Annethe

Jeg må desværre skuffe dig i første omgang, men jeg vil på sigt meget gerne kunne hjælpe dig, eller det vil sige jer for der er endnu en der har spurgt til opskrifter uden æg, så jeg har oprettet et nyt punkt under kostformer, og håber at kunne komme med nogle gode opskrifter der.
Og jeg er jo også meget interesseret i opskrifter fra dig hvis du ligger inde med nogle.

Glædelig jul
Per




2002-12-19
Spørgsmål fra   :  jens
Spørgsmål   :  andesteg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg vil bare høre hvor længe en and på ca. 3 kg. skal ligge i køleskab for at være helt fri for frost?? inden jeg langtidssteger den hilsen Jens

Svar til jens   :  
Hej Jens

Du skal regne med ca. 3 dage til optøningen.

Med venlig hilsen
Per




2002-12-18
Spørgsmål fra   :  Ella Frost Jensen
Spørgsmål   :  Odense marcipanmasse til kransekage
I opskriften indgår bl.a   :  Skal der æltes æggehvide og sukker i Odense marcipanmasse til kransekage eller er massen færdig til brug. Hvor lang er bagetiden for ringe og kransekagekonfekt. Med venlig hilsen Ella Jensen
Bemærkninger   :  


Svar til Ella Frost Jensen   :  
Hej Ella

Jeg har et link til Odense marcipan, hvor du kan se de forskellige produkter, og hvis det er den færdige kransekagemasse så er den lige klar til brug, men sprøjtetrylle og det hele, men kig lige selv.

Odense marcipan

Bagetider og sådan kunne jeg tænke mig stod på posen, men hvis ikke så kommer der lige lidt her.

Form stængerne og bag dem i ovnen ved 225 grader i ca. 8-10 min.

Lad ringene blive helt kolde før de sprøjtes med glasur.

Hvis det ikke er en færdig masse, så prøv at søg på kransekage i menufeltet søg på navn, så kommer der nogle forskellige forslag frem.

Glædelig jul
Per




2002-12-18
Spørgsmål fra   :  Michael & Helle Krasnik
Spørgsmål   :  Spanske lammemedaljoner på grill med citrussalat
I opskriften indgår bl.a   :  Hej. Vi har et spørgsmål vedr. ovenstående opskrift, som er fundet her på siden. Vi undrer os over, hvorledes vi andretter en "lammemedalion" ud af en lammemørbrad, som nævnt i opskriften?
Bemærkninger   :  


Svar til Michael & Helle Krasnik   :  
Hej Michael og Helle Krasnik

Jeg tror der er sket det at jeg har fået sat opskriften ind under den forkerte kategori, det skulle vist havde været fileten i stedet.

Glædelig jul
Per




2002-12-18
Spørgsmål fra   :  Henriette Christensen
Spørgsmål   :  kager uden æg
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg mangler opskrifter på kager uden æg. Har et barn med allergi
Bemærkninger   :  
Uden æg Uden farvestoffer

Svar til Henriette Christensen   :  
Hej Henriette

Jeg har desværre ikke nogle kageopskrifter til dig lige pt., men jeg har faktisk allerede nu oprette en ny kategori under kostformer uden æg eller æggeefri. Der er ikke så mange opskrifter endnu, men jeg vil love dig at jeg vil kigge nærmere på emnet.

Hvis du selv ligger inde med nogle opskrifter så var jeg jo også meget interesseret i dem, i er jo faktisk 2 der har spurgt om dette emne, og jeg vil da meget gerne være den der kan formidle information mellem jer, men også gerne til mange flere.

Glædelig jul
Per




2002-12-18
Spørgsmål fra   :  Vibeke Madsen
Spørgsmål   :  julekager der bliver stukket ud
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvilken opskrift skal jeg bruge når børnene skal lave julekager der bliver stukket ud med metalforme og pyntet med glasur efter bagning - kan nogen hjælpe?

Svar til Vibeke Madsen   :  
Hej Vibeke

Jeg har et par opskrifter som jeg håber passer på det du leder efter.

Juletræ

Dej til kagehus og kagemænd

Glædelig jul
Per




2002-12-17
Spørgsmål fra   :  anders riisberg
Spørgsmål   :  foie gras
I opskriften indgår bl.a   :  andelever m.m.
Bemærkninger   :  
hvordan laver man 'foie gras' af andelever?

Svar til anders riisberg   :  
Hej Anders

Jeg har fundet en opskrift frem som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Glædelig jul
Per




2002-12-17
Spørgsmål fra   :  Michael Knudsen
Spørgsmål   :  Flødekringle el. Sukkerkringle
I opskriften indgår bl.a   :  ?
Bemærkninger   :  
Til Sidst Dyppes Kringlerne i Æg & Sukker. Det er Desværre Det Eneste Jeg Ved.Det er en Gammel Opskrift

Svar til Michael Knudsen   :  
Hej Michael

Jeg har fundet et par gamle opskrifter frem til dig, jeg ved ikke om det er den du søgte, men hvis ikke så er du meget velkommen til at skrive igen.

Små sukkerkringler

Sukkerkringle ( Små )

Glædelig jul
Per




2002-12-17
Spørgsmål fra   :  Anja Kristensen
Spørgsmål   :  Oksemørbrad/kalvemørbrad Crevette?
I opskriften indgår bl.a   :  Mørbrad fyldt med rejemousse
Bemærkninger   :  
Har du en opskrift? Jeg har gennemtrawlet internettet. Jeg har fået det på en restaurant en gang og jeg mener, at det er kalvemørbrad fylde med rejemousse.

Svar til Anja Kristensen   :  
Hej Anja

Nej desværre så har jeg ingen opskrift på det nævnte så jeg må desværre skuffe dig.

Med venlig hilsen
Per




2002-12-16
Spørgsmål fra   :  michael jensen
Spørgsmål   :  krydderi til kebab
I opskriften indgår bl.a   :  hvad bruger man af krydderi til kebab
Bemærkninger   :  


Svar til michael jensen   :  
Hej Michael

Man bruger mange forskellige krydderier til kebab, så mange at det vil være uoverskueligt at nævne dem her. Det er altså ikke et bestemt krydderi der bliver brugt.

Du kan prøve at tage en søgning på kebab i søgefunktionen søg på navn, der kommer en række forskellige opskrifter frem så der er masser af inspiration.

Med venlig hilsen
Per




2002-12-16
Spørgsmål fra   :  Kirsten Nielsen
Spørgsmål   :  kold okselårtunge til buffet
I opskriften indgår bl.a   :  okselårtunge gerne serveret kold til buffet
Bemærkninger   :  
er der noget med at den skal koges først?

Svar til Kirsten Nielsen   :  
Hej Kirsten

Jeg er ikke sikker på jeg forstår spørgsmålet rigtigt, men der er mig bekendt kun tatar hvor man servere kødet råt, så lårtungen skal bestemt tilberedes.

Jeg har en opskrift med sprængt lårtunge, det er godt nok kalvelårtunge, men tilberedningen er den samme, som du måske kan bruge, men hvis jeg er helt forkert på den må du gerne skrive igen.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2002-12-16
Spørgsmål fra   :  Else Strauss
Spørgsmål   :  Svensk mintkage
I opskriften indgår bl.a   :  Aftereight, chokolade, fløde, kakao
Bemærkninger   :  
Søger opskriften på en kage/dessert - kompakt chokolade/kakao bund, hvorpå kommes muosse af fløde rørt med chokolade og aftereight, pyntes med fløde og aftereight, Kaloriechok men mums......

Svar til Else Strauss   :  
Hej Else

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig

Beklager meget

Med venlig hilsen
Per




2002-12-15
Spørgsmål fra   :  Hanne hansen
Spørgsmål   :  And og flæskesteg i samme ovn
I opskriften indgår bl.a   :  Hjælp! Min familie vil have både and og flæskesteg juleaften. Hvordan laver man begge dele i en ovn? Desuden vil jeg frygtelig gerne med i kirke om eftermiddagen. Kan jeg det?
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne hansen   :  
Hej Hanne

Du kan godt stege både and og flæskesteg over samme bradepande bare ovnen er stor nok, så bliver fedtet godt nok blandet sammen, men det sker der nu ikke det store ved.

Men jeg ville nu nok selv vælge at stege anden dagen før, så slipper man for at stå og bøvle med at partere en varm and, og måske være uheldig at fedte sit fine tøj til.

Steg anden som du plejer eller vælg en opskrift her på siden

Genopvarmning af and i almindelig ovn:
Forvarm ovnen til 180 grader. Sæt det foliedækkede fad ind midt i ovnen. Steg i 20 minutter. Tag kødet ud af ovnen og skru op på 250 grader. Pensl kødet med andefedt. Læg nu kun folie over fyldet. Sæt fadet midt i den varme ovn i 10 minutter til kødet er gennemvarmt og skindet sprødt.

Ved genopvarmning skal anden have så kort tid som muligt i den varme ovn for at bevare saft og smag. Derfor er ovnen nødt til at være forvarmet.

Se mere udførlig forklaring her

Flæskestegen kan så langtidssteges ved max 170 grader, og der skal du beregne 2½ time pr. kg. svinekød, stegen skal sættes ind i en kold eller ikke for varm ovn.

Saucen kan også sagtens laves færdig dagen før og varmes inden servering.

Velbekomme og god jul

Per




2002-12-15
Spørgsmål fra   :  Anja Jensen
Spørgsmål   :  opskrift på oksemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  Ønsker en opskrift på oksemørbrad som ikke skal skæres i skiver men steges som en hel steg. Hvor mange kg skal jeg regne med til 15 per.
Bemærkninger   :  


Svar til Anja Jensen   :  
Hej Anja

Jeg mente jeg havde en masse opskrifter med oksemørbrad, men da jeg kiggede nærmer efter så kunne jeg godt se at mange af opskrifterne var med oksemørbrad i skiver eller andre stykker.

Jeg har nu gjort det at jeg har delt oksemørbrad op i hel oksemørbrad og oksemørbrad øvrigt.

Se opskrifterne på hel oksemørbrad her

Med venlig hilsen
Per




2002-12-15
Spørgsmål fra   :  inger lise akselsen
Spørgsmål   :  siruplagkage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
brune bunde lagt sammen med smørcreme

Svar til inger lise akselsen   :  
Hej Inger

Jeg har en opskrift her som jeg håber du vil synes om.

Sirupslagkage

Med venlig hilsen
Per




2002-12-13
Spørgsmål fra   :  René Olsen
Spørgsmål   :  Stegning af moskusokse
I opskriften indgår bl.a   :  Det er et kølle stykke
Bemærkninger   :  
Jeg har fået 7 kg moskusoksekød fra Grønland
Kan i hjælpe mig med en opskrift på moskusoksekølle med tilbehør, og hvor længe skal den stege og hvor mange grader ? mvh. René

Svar til René Olsen   :  
Hej Rene

Jeg vil gerne hjælpe dig, men jeg har aldrig prøvet at stege moskusokse, så jeg har ikke en afprøvet ting til dig.

Jeg plejer gerne at kigge på hvad der ligner det stykke kød jeg står med, og moskusokse er jo et stykke vild, og et stor stykke så jeg ville nok kigge efter en opskrift på krondyr eller evt. bison, som efter min mening må være noget nær moskusokse.

For at finde temperaturer og stegetider ville jeg nok kigge efter tider på oksekød, og så ellers bruge stegetermometer.

Temp. for oksekød
Lidt rødt 55-60 c.
Svagt rødt 60-65 c.
Gennemstegt 65-68 c.

Og lige en ting til.
Nu er 7 kg. i en steg jo meget, så det kunne bestemt også være en mulighed at skære køllen i muskler og bruge dem som mindre stege.

Held og lykke med det.
Med venlig hilsen
Per




2002-12-12
Spørgsmål fra   :  Jeanette Lund
Spørgsmål   :  Gløgg til diabetikere???
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jeanette Lund   :  
Hej Jeanette

Jeg kender ikke så meget til diabetes, men hvis jeg skulle komme med et bud så ville jeg vælge at skifte sukkeret ud med sødemiddel, ellers kan jeg ikke se noget galt i at en diabetiker skulle kunne drikke gløgg med måde.

Du kan evt. kigge ind på diabetesforeningens hjemmeside og se hvilket sødemiddel der kan bruges i varme drikke.

Diabetesforeningen Sødemiddelskema

Med venlig hilsen
Per




2002-12-12
Spørgsmål fra   :  Anne-Marie Bruun
Spørgsmål   :  kan andestegen steges dagen før.
I opskriften indgår bl.a   :  vi er 8 voksne + 2 børn og vil gerne have and + måske en flæskesteg - skal vi købe 2 ænder hvis vi kun skal have and - kan den/de steges dagen før og hvor lang tid - hvad med opvarmning den 24.12. Jeg håber I har et godt råd. Tak for det og glædelig jul.
Bemærkninger   :  


Svar til Anne-Marie Bruun   :  
Hej Anne-Marie

Du kan sagtens stege anden dagen før.

Du steger anden som du plejer. Lad den færdigstegte and afkøle. Skær bryststykker, vinger, under- og overlår fra skroget og læg det i et ovnfast fad smurt med andefedt. Andens rygstykker lægges i små bunker i det ovnfaste fad og dækkes med overskydende skind, som forhindre at kødet udtørrer ved genopvarmningen. Læg fyldet i en bunke ved siden af kødet. Dæk fadet med folie og sæt det i køleskabet til næste dag. Husk også at gemme andefedtet.


Genopvarmning i almindelig ovn:
Forvarm ovnen til 180 grader. Sæt det foliedækkede fad ind midt i ovnen. Steg i 20 minutter. Tag kødet ud af ovnen og skru op på 250 grader. Pensl kødet med andefedt. Læg nu kun folie over fyldet. Sæt fadet midt i den varme ovn i 10 minutter til kødet er gennemvarmt og skindet sprødt.

Ved genopvarmning skal anden have så kort tid som muligt i den varme ovn for at bevare saft og smag. Derfor er ovnen nødt til at være forvarmet.

Saucen kan også sagtens laves færdig dagen før og varmes inden servering.

Med venlig hilsen
Per Med




2002-12-12
Spørgsmål fra   :  Pia Hald
Spørgsmål   :  Havregrynskugler
I opskriften indgår bl.a   :  Mel smør havregryn sukker cacao
Bemærkninger   :  
Det jeg mangler er hvor meget af hver

Svar til Pia Hald   :  
Hej Pia

Jeg har en opskrift på havregrynskugler, er det muligt at du kan bruge den ??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2002-12-11
Spørgsmål fra   :  Linda Gude
Spørgsmål   :  Klar suppe
I opskriften indgår bl.a   :  Hej Hej. Jeg söger opskrift til en klar festsuppe. Hved at det koges på fin köd og ben og alt det andre"grönsager", men mit store problem er --Hvordan gör man melboller?????????, jeg ved også at man har ris som er kogt i vand med russiner i, ja, jeg tror at det var det meste, men som sagt, det er MELBOLLER som er problemet. Hej og tak fra Linda i Stockholm.
Bemærkninger   :  


Svar til Linda Gude   :  
Hej Linda

Som jeg forstår spørgsmålet, så er det du søger en opskrift på melboller.
Jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften på melboller her

Med venlig hilsen
Per




2002-12-10
Spørgsmål fra   :  lise nielsen
Spørgsmål   :  nytårsmenu
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hej.har i et forslag til en dejlig nytårsmenu, ikke fisk til hovedret vh lise

Svar til lise nielsen   :  
Hej Lise

Som jeg har svaret til Charlotte lidt længere nede på siden, så er jeg så dårlig til at sammensætte menuer at jeg helst ikke vil komme med forslag til menuer, det kan godt være at det er en falliterklæring når jeg nu har sådan en side her og jeg er da også selv lidt ærgerlig over det.

Men jeg vil heller sige fra end at evt. ødelægge en god aften.

Med venlig hilsen
Per




2002-12-09
Spørgsmål fra   :  Bjarke
Spørgsmål   :  chorizo
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
kan du skaffe mig en opskrift på chorizo?

Svar til Bjarke   :  
Hej Bjarke

Jeg har tidligere forsøgt at finde en opskrift på chorizo "pølse", og har måttet opgive da jeg skal finde den på engelsk og der er så utrolig mange varianter at jeg ikke kan være sikker på det er den rigtige jeg kommer frem med.

Så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager.

Med venlig hilsen
Per




2002-12-08
Spørgsmål fra   :  Frank Vous Kristiansen
Spørgsmål   :  vagtel en sarcofage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
fra Babettes gæstebud, er der nogen der har forslag. Roger Verdin's kogebog indeholder en opskrift på små vagtler i bagt kartoffel, men den virker ikke specielt appetitvækkende

Svar til Frank Vous Kristiansen   :  
Hej Frank

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med en opskrift.

Jeg har derfor tilladt mig at kopiere spørgsmålet over på debatten så andre brugere her på siden kan komme med forslag.

Med venlig hilsen
Per




2002-12-07
Spørgsmål fra   :  Lars Jørgensen
Spørgsmål   :  Ris a la mande
I opskriften indgår bl.a   :  Hej. Da jeg har Laktose allergi må jeg ikke spise overnævnte med mælk men håber på at der findes en opskrift uden kan i evt hjælpe mig? På forhånd tak for hjælpen, og god jul. Mvh. Lars Jørgensen
Bemærkninger   :  


Svar til Lars Jørgensen   :  
Hej Lars

Jeg har fundet frem til en opskrift på risengrød kogt på kokosmælk, og der nævnes også ris a la mande i opskriften, det som jeg kan være i tvivl om er om man kan piske kokosmælk til flødeskum, eller om man må nøjes med en noget mere bastant ris a la mande.

Men her må du lig prøve dig lidt frem.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2002-12-07
Spørgsmål fra   :  Dorte Andersen
Spørgsmål   :  appelsinis
I opskriften indgår bl.a   :  appelsin og is
Bemærkninger   :  
Enten en opskrift på, hvordan man laver is med appelsin. Eller også bare, om man kan hælde noget appelsinsaft i halvt optøet is. Tja, sidste gang jeg skrev ind, var jeg meget tilfreds, så det bliver jeg nok også denne gang. Meget venlige hilsner fra Dorte

Svar til Dorte Andersen   :  
Hej Dorthe

Jeg har allerede nogle opskrifter liggende med appelsinis, den nemmeste måde at finde en opskrift hvor man kender navnet er at gå ind i menupunktet søg på navn *SS*

Men her kommer opskrifterne.

Appelsinis

Appelsinis med chokolade og mandler

Italiensk appelsinis

Med venlig hilsen
Per




2002-12-06
Spørgsmål fra   :  Hans Svensson
Spørgsmål   :  Røget dyrekølle med tranebærcreme
I opskriften indgår bl.a   :  Det ser ud som om der mangler noget tekst på opskriften. den slutter med ordet Denne Er det rigtigt
Bemærkninger   :  


Svar til Hans Svensson   :  
Hej Hans

Jeg har kigget på opskriften, og jeg må give dig ret i at det ser ud til at der mangler noget.
Jeg har desværre ikke originalen længere så jeg kan ikke sætte den manglende tekst på.

Med venlig hilsen
Per




2002-12-05
Spørgsmål fra   :  Charlotte Hauge
Spørgsmål   :  Nytårsmenu
I opskriften indgår bl.a   :  Valgfri
Bemærkninger   :  


Svar til Charlotte Hauge   :  
Hej Charlotte

Jeg er så dårlig til at sammensætte menuer, så i stedet for at komme med et forslag som går skævt vil jeg heller foreslå dig at i sætter jer ned og finder ud af hvad i vil have at spise, og så kan i jo altid bagefter prøve at finde de enkelte opskrifter herinde.

Med venlig hilsen
Per




2002-12-04
Spørgsmål fra   :  Trine Holm Munk
Spørgsmål   :  fodboldkage
I opskriften indgår bl.a   :  ??
Bemærkninger   :  
Det er den man tit laver til en fodboldkage... kagen er grøn, og pyntes med grønt glasur (der er ikke nødder i)!!!!

Svar til Trine Holm Munk   :  
Hej Trine

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med den ønskede opskrift.

Beklager meget.

Med venlig hilsen
Per




2002-12-04
Spørgsmål fra   :  christina
Spørgsmål   :  ciabatta brød
I opskriften indgår bl.a   :  AMO ciabatta brødblaning, gær, vand
Bemærkninger   :  


Svar til christina   :  
Hej Christina

Jeg har lige kigget efter ciabatta, og kan se jeg har flere forskellige opskrifter, så den nemmeste måde at du kan se dem er at lave en søgning på navn, og så søg på ciabatta.

Med venlig hilsen
Per




2002-12-04
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  havregryns kugler
I opskriften indgår bl.a   :  mangler hele opskriften
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hej Michelle

Jeg har en opskrift på havregrynskugler som jeg tror du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2002-12-03
Spørgsmål fra   :  Sanne
Spørgsmål   :  Flæsk (slik)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
gele agtig og rullet i sukker

Svar til Sanne   :  
Hej Sanne

Jeg har fundet frem til et par opskrifter på frugtflæsk eller syrlinger som de også skulle hede.

Abrikos-gulerodsflæsk
Appelsinflæsk

Med venlig hilsen
Per




2002-12-03
Spørgsmål fra   :  Britta Thye
Spørgsmål   :  ananasrand
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg kan ikke finde en opskrift på ananasrand, har i en som i kan sende til mig, det skal bruges til hønsesalat. Tak for de mange gode opskrifter. Venlig hilsen B. Thye

Svar til Britta Thye   :  
Hej Britta

Jeg havde ik lige nogle opskrift på ananasrand, men jeg har ændret i en opskrift på hindbærrand, hvor jeg har byttet hindbærerne og hindbærsaften ud med ananas.

Jeg mener resultatet skulle blive godt nok, men prøv den lige af bare for en sikkerheds skyld.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2002-12-02
Spørgsmål fra   :  Heinz
Spørgsmål   :  fyld til konfekt
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg mangler en opskrift på fyld til konfekt. Det skal være noget ligende det der er i Toms skilpader.

Svar til Heinz   :  
Hej Heinz

Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med den ønskede opskrift.

Beklager meget.

Med venlig hilsen
Per




2002-12-02
Spørgsmål fra   :  Inga Bredgaard
Spørgsmål   :  Brændte mandler til diabetikere
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Mangler en opskrift på brændte mandler til diabetikere

Svar til Inga Bredgaard   :  
Hej Inga

Jeg har netop modtaget en opskrift på brændte mandler til diabetiker, håber du kan bruge den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2002-12-02
Spørgsmål fra   :  Tinna Sørensen
Spørgsmål   :  sild der er saltet
I opskriften indgår bl.a   :  sild der er saltet
Bemærkninger   :  
hej min mand er lystfisker og han har fanget en masse sild som vi har saltet, men nu er spørgsmålet hvad skal jeg gører ved dem, vi vil gerne have alm. marineretsild samt røde sild hvilken marinade skal der bruges mm p.f.t Tinna

Svar til Tinna Sørensen   :  
Hej Tinna

Jeg har fundet et par opskrifter frem til dig som jeg håber du kan få glæde. af

Marinerede sild
Røde sild

Med venlig hilsen
Per




2002-12-01
Spørgsmål fra   :  Louise
Spørgsmål   :  julegodter
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg vil gerne prøve at lave marcipan, jule konfekt og evt. bolcher hvis det er muligt at finde nogle opskrifter på dette vil jeg være meget taknemlig. Tak og god jul
Bemærkninger   :  


Svar til Louise   :  
Hej Louise

Jeg har allerede en del opskrifter på julekonfekt, marcipan og bolcher.

Det nemmeste er at finde dem under ingredienser, og så scrolle næsten ned i bunden, der har jeg samlet en del opskrifter under slik.

Med venlig hilsen
Per




2002-12-01
Spørgsmål fra   :  tina
Spørgsmål   :  jule småkager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg kunne godt tænke mig at vide om der findes fedtfattige opskrifter på de traditionelle julesmåkager som jødekager, finskbrød, klejner, osv. mvh tina

Svar til tina   :  
Hej Tina

Oprindeligt er de fleste julekager jo med smør, og det kan du jo skifte ud med margarine, og måske endda prøve at spare en smule på det.
Der er jo delte meninger om smagen på kager uden smør, men det er jo en smagssag.

Men jeg synes du skulle prøve dig lidt frem.
Med venlig hilsen
Per




2002-12-01
Spørgsmål fra   :  Marianne Schmidt
Spørgsmål   :  pumpernikel
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Marianne Schmidt   :  
Hej Marianne

Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber du kan få glæde af.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2002-12-01
Spørgsmål fra   :  Pedersen
Spørgsmål   :  Porterhouse Rullepølse
I opskriften indgår bl.a   :  Hvilken krydderiblanding der bliver brugt til en porterhouse
Bemærkninger   :  


Svar til Pedersen   :  
Hej Pedersen

Jeg tror det er en forretnings hemmelighed hvilke krydderier der bliver brugt.

Beklager

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2002

Se spørgsmålene for februar 2002

Se spørgsmålene for marts 2002

Se spørgsmålene for april 2002

Se spørgsmålene for maj 2002

Se spørgsmålene for juni 2002

Se spørgsmålene for juli 2002

Se spørgsmålene for august 2002

Se spørgsmålene for september 2002

Se spørgsmålene for oktober 2002

Se spørgsmålene for november 2002

Se spørgsmålene for december 2002