|
Spørgsmål efter opskrift
2016-11-30 Spørgsmål fra : Erik Baltzar Spørgsmål : brunkage i form med smørkrem I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : kagen bages i en form skæres på lange i 4 dele, smørkrem fordeles mellem de enkelte lag i ca. 8-10 m.m. tykkelse, samles og skæres i skiver
Svar til Erik Baltzar : Hej Erik
Kunne det være en honningkage med smørcreme ????
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2016-11-25 Spørgsmål fra : Kirsten Jönsson Spørgsmål : Ris a la mande med sherry I opskriften indgår bl.a : Ris a la mande med sherry. Bemærkninger : Skal väre en opskrift fra Humlebäk området.
Svar til Kirsten Jönsson : Hej Kirsten
Vi har ikke opskriften fra humlebæk, men tænker at det må være ved tilsmagningen at sherryen kommer ind i billedet??? og formentlig hvid sherry.
Se opskrift på risalamande her
Med venlig hilsen
Per
2016-11-18 Spørgsmål fra : J. Hvilsted Spørgsmål : Struer-Rugbrød I opskriften indgår bl.a : Formentlig = ældre rugbrød Bemærkninger : Fik at vide på anden kilde at den stod i kogebogen.dk
Opskriften er formentlig gammel.
Er smagt i museet Den Gamle By i Århus
Svar til J. Hvilsted : Hejsa
Vi har en opskrift på grovbrød fra struer som kunne tænkes at være det du spørger efter ???
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2016-11-09 Spørgsmål fra : Elsa vestergaardg Spørgsmål : Ovnstegte sode kartofler
Med valnode olie I opskriften indgår bl.a : Ovnstegte sode kartofler
Med valnode olie Bemærkninger :
Svar til Elsa vestergaardg : Hej Elsa
Du kan vælge at bruge de søde kartofler med eller uden skræl.
Kartoflerne skæres i både, stave, eller skiver som tørres let på et rent viskestykke, de hældes i en skål og overhældes med olie, blandes godt rundt og lægges i en bradepande, gerne på et stykke bagepapir.
Sættes i ovnen på næstøverste rille ved 200 grader i ca. 1 time.
Med venlig hilsen
Per
2016-11-07 Spørgsmål fra : Bengt Olav Spørgsmål : boller i asarges I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Bengt Olav : Hej Bengt
Vi har lige afprøvet en opskrift med boller i asparges som jeg vil vedhæfte her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2016-11-04 Spørgsmål fra : Mie Jakobsen Spørgsmål : Hermand I opskriften indgår bl.a : Mel Margarine Chokolade Øl St melis Bemærkninger : det tager dage inden Hermand er klar til ovnen og den skal fodres hen af vejen for at holde dejen i live Jeg mener det er en surdej måske
Svar til Mie Jakobsen : Hej Mie
Det lyder som Amish friendship cake, vi har flere versoner, men jeg har valgt en ud her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2016-11-01 Spørgsmål fra : Flemming Kastberg Spørgsmål : Lage til brune kartofler ( dagen før ) I opskriften indgår bl.a : Set i tv - sukker og smør på pande laves dagen før. Opbevares flydende i køleskab, klar til panden næste dag. Jeg er bare i tvivl om der skal vand i inden opbevaringen eller Bemærkninger : om det skal tilsættes inden kartofler kommes i ( for at modvirke stivningen ) Vandet fordamper lige så stille under opvarmningen.
Svar til Flemming Kastberg : Hej Flemming
Jeg forstår ikke lige ideen i at skulle lave en lage dagen før i et almindeligt køkken, det tager jo ikke SÅ lang tid at skulle smelte sukker og smør på selve dagen, og jeg ser også en potientel risiko i at tilsætte vand til en varm pande.
I forhold til om vand skal i før eller efter opbevaring så ville jeg tilsætte det inden for en lidt mere flydende konsistens.
Med venlig hilsen
Per
2016-11-01 Spørgsmål fra : gunner hansem Spørgsmål : almindelig ovnstegt kylling i stegepose med agurkesalat til 20 personer I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til gunner hansem : Hej Gunner
Hvis du skal stege kylling til 20 personer så tænker jeg at du få noget udfordring i at have plads til dem i en almindelig ovn.
Men i forhold til stegepose og stegemåde, så er der faktisk ikke nogen forskel, vi har faktisk en opskrift på almindelig ovnstegt kylling som du kan se herunder.
Se opskriften her
Men jeg har svært ved at se hvad spørgsmålet egentlig er ???
Med venlig hilsen
Per
|