Spørgsmål efter opskrift

2016-11-30
Spørgsmål fra   :  Erik Baltzar
Spørgsmål   :  brunkage i form med smørkrem
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
kagen bages i en form skæres på lange i 4 dele, smørkrem fordeles mellem de enkelte lag i ca. 8-10 m.m. tykkelse, samles og skæres i skiver

Svar til Erik Baltzar   :  
Hej Erik

Kunne det være en honningkage med smørcreme ????

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2016-11-25
Spørgsmål fra   :  Kirsten Jönsson
Spørgsmål   :  Ris a la mande med sherry
I opskriften indgår bl.a   :  Ris a la mande med sherry.
Bemærkninger   :  
Skal väre en opskrift fra Humlebäk området.

Svar til Kirsten Jönsson   :  
Hej Kirsten

Vi har ikke opskriften fra humlebæk, men tænker at det må være ved tilsmagningen at sherryen kommer ind i billedet??? og formentlig hvid sherry.

Se opskrift på risalamande her

Med venlig hilsen
Per




2016-11-18
Spørgsmål fra   :  J. Hvilsted
Spørgsmål   :  Struer-Rugbrød
I opskriften indgår bl.a   :  Formentlig = ældre rugbrød
Bemærkninger   :  
Fik at vide på anden kilde at den stod i kogebogen.dk Opskriften er formentlig gammel. Er smagt i museet Den Gamle By i Århus

Svar til J. Hvilsted   :  
Hejsa

Vi har en opskrift på grovbrød fra struer som kunne tænkes at være det du spørger efter ???

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2016-11-09
Spørgsmål fra   :  Elsa vestergaardg
Spørgsmål   :  Ovnstegte sode kartofler Med valnode olie
I opskriften indgår bl.a   :  Ovnstegte sode kartofler Med valnode olie
Bemærkninger   :  


Svar til Elsa vestergaardg   :  
Hej Elsa

Du kan vælge at bruge de søde kartofler med eller uden skræl. Kartoflerne skæres i både, stave, eller skiver som tørres let på et rent viskestykke, de hældes i en skål og overhældes med olie, blandes godt rundt og lægges i en bradepande, gerne på et stykke bagepapir.

Sættes i ovnen på næstøverste rille ved 200 grader i ca. 1 time.

Med venlig hilsen
Per




2016-11-07
Spørgsmål fra   :  Bengt Olav
Spørgsmål   :  boller i asarges
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Bengt Olav   :  
Hej Bengt

Vi har lige afprøvet en opskrift med boller i asparges som jeg vil vedhæfte her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2016-11-04
Spørgsmål fra   :  Mie Jakobsen
Spørgsmål   :  Hermand
I opskriften indgår bl.a   :  Mel Margarine Chokolade Øl St melis
Bemærkninger   :  
det tager dage inden Hermand er klar til ovnen og den skal fodres hen af vejen for at holde dejen i live Jeg mener det er en surdej måske

Svar til Mie Jakobsen   :  
Hej Mie

Det lyder som Amish friendship cake, vi har flere versoner, men jeg har valgt en ud her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2016-11-01
Spørgsmål fra   :  Flemming Kastberg
Spørgsmål   :  Lage til brune kartofler ( dagen før )
I opskriften indgår bl.a   :  Set i tv - sukker og smør på pande laves dagen før. Opbevares flydende i køleskab, klar til panden næste dag. Jeg er bare i tvivl om der skal vand i inden opbevaringen eller
Bemærkninger   :  
om det skal tilsættes inden kartofler kommes i ( for at modvirke stivningen ) Vandet fordamper lige så stille under opvarmningen.

Svar til Flemming Kastberg   :  
Hej Flemming

Jeg forstår ikke lige ideen i at skulle lave en lage dagen før i et almindeligt køkken, det tager jo ikke SÅ lang tid at skulle smelte sukker og smør på selve dagen, og jeg ser også en potientel risiko i at tilsætte vand til en varm pande.


I forhold til om vand skal i før eller efter opbevaring så ville jeg tilsætte det inden for en lidt mere flydende konsistens.

Med venlig hilsen
Per




2016-11-01
Spørgsmål fra   :  gunner hansem
Spørgsmål   :  almindelig ovnstegt kylling i stegepose med agurkesalat til 20 personer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til gunner hansem   :  
Hej Gunner

Hvis du skal stege kylling til 20 personer så tænker jeg at du få noget udfordring i at have plads til dem i en almindelig ovn.

Men i forhold til stegepose og stegemåde, så er der faktisk ikke nogen forskel, vi har faktisk en opskrift på almindelig ovnstegt kylling som du kan se herunder.

Se opskriften her


Men jeg har svært ved at se hvad spørgsmålet egentlig er ???


Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2016

Se spørgsmålene for februar 2016

Se spørgsmålene for marts 2016

Se spørgsmålene for april 2016

Se spørgsmålene for maj 2016

Se spørgsmålene for juni 2016

Se spørgsmålene for juli 2016

Se spørgsmålene for august 2016

Se spørgsmålene for september 2016

Se spørgsmålene for oktober 2016

Se spørgsmålene for november 2016

Se spørgsmålene for december 2016