|
Spørgsmål efter opskrift
2011-11-30 Spørgsmål fra : Jørgen Nielsen Spørgsmål : Mørbradgryde med løg og gulerodssalat I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Jørgen Nielsen : Hej Jørgen
Vi har rigtig mange opskrifter på mørbradgryder, og jeg tror det er muligt at servere gulerodssalat til de fleste.
Jeg kunne godt finde et par opskrifter frem, men jeg synes faktisk heller at du skulle prøve at søge på mørbradgryde og se om du ikke kunne finde en du synes om, og så bagefter søge på gulerodssalat.
Med venlig hilsen
Per
2011-11-29 Spørgsmål fra : Pia Spørgsmål : Falsk marcipan/fattigmands marcipan. I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har hørt at man kan lave "kalsk marcipan" det smager lidt som marcipan, men det er ikke så "grynet" som rigtig marcipan. Jeg har smagt det hos en gammel nabo som desværre ikke er her mere så jeg kan ikke få opskriften. Håber I kan hjælpe mig.
Svar til Pia : Hej Pia
Du kan købe marcipan som delvist er lavet på abrikoskerner, men jeg tror at det du tænker på er kartoffelmarcipan?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-29 Spørgsmål fra : sus Spørgsmål : salat med bagte fetastykker og bagte cherry tomater I opskriften indgår bl.a : salat evt. rucolla , fetaost . cherrytomater Bemærkninger :
Svar til sus : Hej Sus
Det ser ud til at du har alle ingredienserne til denne salat, så jeg forstår ikke spørgsmålet?
Med venlig hilsen
Per
2011-11-29 Spørgsmål fra : Charlotte Walther Spørgsmål : Røget svinekam m. jomfruhummerhaler I opskriften indgår bl.a : Røget svinekam med svær,frisk basilikum, kogte jomfruhummerhaler, Senep(?) Bemærkninger : For nogle år siden fandt jeg en fantastisk opskrift på røget svinekam med jomfruhummer.
Man skærer en lomme i stegen og fylder kogte hummerhaler og frisk basilikum i. Jeg mener også, at jeg gned "lommen" indvendigt med én eller anden sennep(?)
Men nu kan jeg ikke finde opskr.
Kan I hjælpe?
Bedste hilsner
Charlotte Walther
Svar til Charlotte Walther : Hej Charlotte
Det har ikke været muligt at finde frem til den nævnte opskrift på Røget svinekam m. jomfruhummerhaler, så jeg tror ikke det er på Alletiders Kogebog du har fundet opskriften.
Med venlig hilsen
Per
2011-11-28 Spørgsmål fra : Anna Elisabeth Madsen Spørgsmål : Hvad er pre-mix I opskriften indgår bl.a : Hvad er pre-mix Bemærkninger :
Svar til Anna Elisabeth Madsen : Hej Anna
Pre-mix er en glutenfri melblanding som skulle bestå af hvedestivelse, den er vist udgået af profuktionen, men i stedet kan du bbruge finax glutenfrie melblandinger.
Med venlig hilsen
Per
2011-11-26 Spørgsmål fra : Jens Langhoff Spørgsmål : Bæversteg eller stegt bæverkølle I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg kan desværre ikke finde nogle opskrift på tilberedning af bæver, kan i hjælpe mig ?.
Svar til Jens Langhoff : Hej Jens
Jeg har aldrig prøvet at tilberede bævere, så det kan jeg desværre ikke hjælpe dig med.
Med venlig hilsen
Per
2011-11-25 Spørgsmål fra : jytte brynee Spørgsmål : diabetes middagsretter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til jytte brynee : Hej Jytte
Hermed et link til vore diabetesopskrifter.
Se diabetesopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-25 Spørgsmål fra : Lisbeth christiansen Spørgsmål : En lækker dip som vi fik på en cafe i Aarhus I opskriften indgår bl.a : Persille tomater hvidløg 'chillipasta' rød peber Bemærkninger : En lækker dip som vi fik på en cafe i Aarhus..... Husker desværre ikke navnet. Håber på hurtig svar da jeg gerne vil lave den til mine gæster : ). Mvh lisbeth
Svar til Lisbeth christiansen : Hej Lisbeth
Vi plejer at svare, men er ikke så hurtige.
Det lyder for mig til at du har ingredienserne, og blot mangler blandingsforholdet, og det er desværre ikke muligt for mig at give en opskrift som er magen til den du har smagt, men du kunne jo forsøge dig frem.
Med venlig hilsen
Per
2011-11-25 Spørgsmål fra : Jona Sigurdardatter Spørgsmål : Rakfisk fra Valders I opskriften indgår bl.a : Jag fik en rakfisk fra Valders, nu lurer jeg pa va jeg skal bere fram med fisken. Vil so gerne hve den i Norsk tradision. Sorry min Norsk er ikke veldig go. Bemærkninger :
Svar til Jona Sigurdardatter : Hej Jona
Du skriver til en dansk kogebog, og vi er ikke gode i norske traditioner, så jeg synes du skulle kigge ind på http://www.matoppskrift.no/
Med venlig hilsen
Per
2011-11-23 Spørgsmål fra : Kim Dyrholm Spørgsmål : cocovan I opskriften indgår bl.a : kylling Bemærkninger :
Svar til Kim Dyrholm : Hej Kim
Det må næsten være Cock au vin du tænker på.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-23 Spørgsmål fra : IngeLise Spørgsmål : flammenküche I opskriften indgår bl.a : Jeg har fundet mange opskrifter på denne pizzalignende ret, men alle er lavet med almindeligt mel, dem som vi køber her (Frankrig)tror jeg der er maismel i, men jeg er selvfølgelig ikke sikker, derfor denne mail! Bemærkninger :
Svar til IngeLise : Hej Inge Lise
Jeg kender ikke Flammenküchen, så det kan jeg desværre ikke svare på
Med venlig hilsen
Per
2011-11-23 Spørgsmål fra : Merethe Nielsen Spørgsmål : Mel uden gluten I opskriften indgår bl.a : Mel uden gluten. På forhånd tak Bemærkninger :
Svar til Merethe Nielsen : Hej Merethe
Mel uden gluten kan du købe i de fleste supermarkeder.
Der findes 2 typer, naturligt glutenfrit mel, her finder du jyttemel.
Og så er der glutenfrit mel som er udvasket hvedemel, og her er der bla. finax glutenfrit mel som findes i flere forskellige varianter.
Med venlig hilsen
Per
2011-11-22 Spørgsmål fra : e.bennedsgaard Spørgsmål : ovnstegtkalvefilet I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til e.bennedsgaard : Hej Erik
Vi har en opskrift som heder helstegt kalvefilet, som er tilberedt i ovn, så den vil jeg sende dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-21 Spørgsmål fra : Annemarie Bramstedt Spørgsmål : havstryger I opskriften indgår bl.a : ristet franskbrød med ? øverst en benfri sild Bemærkninger : en fysnk delikatesse som min mor lavede. Kan desværre ikke huske hvad den ellers bestod af - måske æg var med.
Svar til Annemarie Bramstedt : Hej Annemarie
Hermed en opskrift på havstryger som jeg håber er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-21 Spørgsmål fra : britta ilkjær Spørgsmål : kyllingstykker med svedsker og store rosiner og mandler
I opskriften indgår bl.a : kyllingstykker med svedsker og store rosiner og mandler
Bemærkninger : var i går til marokkansk bryllup hvor bl.a. denne ret var på bordet
Svar til britta ilkjær : Hej Britta
Det er ikke en opskrift som jeg kender, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.
Med venlig hilsen
Per
2011-11-20 Spørgsmål fra : Ernst Pedersen Spørgsmål : NEW ZELANDSK SPINAT!
Hvordan bruger man det? I opskriften indgår bl.a : NEW ZELANDSK SPINAT!
Hvordan bruger man det? Bemærkninger :
Svar til Ernst Pedersen : Hej Ernst
Jeg har i mange år dyrket NZS i haven. Det er bare en lidt anden type, som får høje stangler, man kan plukke af længe. Den har spidse blade og bruges ganske som den spinat, vi kender.
Charlotte
2011-11-20 Spørgsmål fra : herdis pedersen Spørgsmål : arsparssuppe I opskriften indgår bl.a : der er butterslåg når man varmer den i ovnen Bemærkninger :
Svar til herdis pedersen : Hej Herdis
Hermed en opskrift på aspargessuppe med butterdejslåg.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-20 Spørgsmål fra : Anne Svensson Spørgsmål : chokoladekage med nødder I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Anne Svensson : Hej Anne
Der er rigtig mange muligheder med chokoladekage med nøder, jeg har fundet en enkelt opskrift frem til dig her, men det kunne jo også være en brownies du er på udkig efter.
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-19 Spørgsmål fra : leon jensen Spørgsmål : jeg søger en opskrift på syltning af peberfrugter I opskriften indgår bl.a : jeg søger en opskrift på syltning af peberfrugter Bemærkninger :
Svar til leon jensen : Hej Leon
Hermed en opskrift på syltede peberfrugter.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-19 Spørgsmål fra : emma johansen Spørgsmål : gedeost med knækbrød I opskriften indgår bl.a : gedeost groft knækbrød æg m.m. Bemærkninger : set i ugebladet "Søndag"
Svar til emma johansen : Hej Emma
Vi kender desværre ikke den nævnte opskrift, og har ikke mulighed for at komme med vores bud ud fra de ingredienser og beskrivelse af opskriften.
Med venlig hilsen
Per
2011-11-19 Spørgsmål fra : inger jørgensen Spørgsmål : jeg har en skål andefedt og kunne tænke mig at lave en rigtig god fedt til julebordet I opskriften indgår bl.a : jeg har en skål andefedt og kunne tænke mig at lave en rigtig god fedt til julebordet har I evt. en god opskrift med løg og timian? på forhnd tak Bemærkninger :
Svar til inger jørgensen : Hej Inger
Jeg bruger svinefedt som smeltes heri finthakkede løg og en god del timian. Jeg tror det bliver for fedt med ren andefedt, men prøv dig frem.
Annemarie
2011-11-17 Spørgsmål fra : ellen Worm Spørgsmål : Grønkålssalat I opskriften indgår bl.a : Frisk grønkål med anden frugt eller grøntsager Bemærkninger :
Svar til ellen Worm : Hej Ellen
Vi har flere forskellige opskrifter på grønkålssalat som jeg vil sende et link til her.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-16 Spørgsmål fra : Spørgsmål : champinon I opskriften indgår bl.a : kan champinon fryses ned til senere brug, eller kan de gennes på anden måde. Bemærkninger :
Svar til : Hej
Champignoner kan fint fryses rå, men bør bruges frosne også, altså tilsættes madretter i rå tilstand, de egner sig ikke i salater og lign.
Med venlig hilsen
Per
2011-11-16 Spørgsmål fra : grethe sørensen Spørgsmål : cowboytoast I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til grethe sørensen : Hej Grethe
Vi har forsøgt at kopiere den Cowboytoast du kan købe færdiglavet på frost, så her er vores bud på en opskrift.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-16 Spørgsmål fra : Preben Hjort Spørgsmål : kalvelever I opskriften indgår bl.a : kalvelever med bacon.
Bemærkninger : Min opskrift er blevet væk
Svar til Preben Hjort : Hej Preben
Det er ikke meget du skriver om opskriften, så jeg har fundet en opskrift frem på helstegt kalvelever hvortil der er brugt bacon, er det den du søger?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-12 Spørgsmål fra : Yvonne Kristensen Spørgsmål : Æbler i sukkerlage til and med ribsgele I opskriften indgår bl.a : Halve æbler
Sukker
Vand
Citronsaft
Ribsgele Bemærkninger : Hvordan kan man koge halve æbler
i en sukkerlage og undgå at de bliver brune, hvor man har skåret kernehuset ud.
Svar til Yvonne Kristensen : Hej Yvonne
For det første så skal tiden fra at æblet er skrællet og til det kommer i sukkerlagen minimeres evt. læg æblerne i koldt vand med citronsaft indtil de skal koges.
Du kan så også bruges bruge mere citronsaft end foreskrevet.
Der kan også være forskel på hvor nemt æblet bliver brunt, altså fra sort til sort.
Men alt i alt, så betyder det ikke jo ikke noget for smagen, og hullet fyldes jo med gele inden servering.
Med venlig hilsen
Per
2011-11-12 Spørgsmål fra : I.Kristiansen Spørgsmål : Tiramisu I opskriften indgår bl.a : kaffe og ? Bemærkninger :
Jeg har set det anvendt i Masterchef
på forhånd tak
Svar til I.Kristiansen : Hej I.Kristiansen
Vi har flere variationer af tiramisuen her på kogebogen.
Jeg vil sende dig et link til dem her, så har du mulighed for at vælge den der passer dig bedst.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-11 Spørgsmål fra : Hmaersk Spørgsmål : hjemmelavet smøreost?? I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Har prøvet at slå det op herinde men kan ikke finde nogen, er der nogen der kan hjælpe? på forhånd tak
Svar til Hmaersk : Hej Hmaersk
Vi har en opskrift på hjemmelavet flødeost, det mener jeg er det samme som smøreost.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-11 Spørgsmål fra : marianne Spørgsmål : flæskesteg I opskriften indgår bl.a : Hejsa...
Jeg skal lave 3 flæskestege på en gang.. de vejer hver især ca.1500 g. jeg plejer at give en steg ca 2 timer på 200 gr. men nu er der jo 3.. skal de så ha længere tid ?? jeg har de sidste mange gange ik været så heldig med sværen.. kan du gi mig et godt tip til de bliver perfekte..Mange tak på forhånd... Bemærkninger :
Svar til marianne : Hej Marianne
Jeg ville nok benytte bradepanden der følger med din ovn, og så ville jeg nok stege dem midt i ovnen i 4-5 timer ved 150 gr. hvis de er ferske og 6 timer ved 175 gr.
hvis du sætter dem i frosne og tro mig sættes de i ovne stivfrosne og for 6 timer er de meget møre det er altid en succes her i huset.
PS. Husk at tjekke om der er væske ved og hæld lidt sky over med mellemrum de sidste par timer. Sværdet plejer jeg at sætte inder grill de sidste 5-10 min. bare husk at holde øje med dem for 1-2-3 så er de sorte og ødelagte.
Velbekomme
Hmaersk
2011-11-10 Spørgsmål fra : Peter Bonde Spørgsmål : Sirups Specia I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Peter Bonde : Hej Peter
Hermed en opskrift på sirupsspecier.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-10 Spørgsmål fra : steffen dyrved Spørgsmål : en slags kokoskager der laves i en
æbleskivepande men med mindre huller I opskriften indgår bl.a : en slags kokoskager der laves i en
æbleskivepande men med mindre huller Bemærkninger : de sælges megt ofte på gaden eller på markeder
Svar til steffen dyrved : Hej Steffen
Den nævnte kokoskage kender jeg ikke.
Beklager meget
Per
2011-11-09 Spørgsmål fra : Anne-Lise Bærentzen Schrøder Spørgsmål : Andebryst - stegeso I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kan man stege andebryster i stege-so - og hvordan og hvorlænge?
Hilsen Anne-Lise
Svar til Anne-Lise Bærentzen Schrøder : Hej Anne-Lise
Du skriver ikke noget om hvordan du ønsker andebrysterne stegt, nårmalt bliver andebryster jo stegt lyserøde, og hvis du bruner dem på en pande skal de kun have 10-20 minutter i ovnen, og hvis du så lægger dem i en kold stegeso som derpå skal i ovnen, er der måske ikke så meget at hente her.
Det som du kan prøve er at du varmer stegesoen op i ovnen først ved hård varme, 250 grader C eller mere.
og så lægger andebrysterne direkte i stegesoen og ind i ovnen de 10-20 minutter.
Med venlig hilsen
Per
2011-11-09 Spørgsmål fra : Liane Zachariassen Spørgsmål : hvor længe kan en kalkun holde i fryseren? I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har en 4 kilo kalkun i fryseren, har prøvet at se på jeres holdbarhed på kød fjerkræ osv men det står ikke noget om kalkun?
Jeg er i tvivl om den kalkun jeg hari fryseren er for gammelt eller om den er god nok? Jeg købte den for 7-8 mdr siden, det står holdbarhed til sept. 2012, derfor er jeg i tvivl om den kan spises eller skal den bare smides ud? håber at I kan hjælpe.. Tak
Svar til Liane Zachariassen : Hej Liane
Jeg forstår nu heller ikke de holdbarhedsdatoer som er på købevarer, i forhold til de retningslinjer som vi har og det som mange gange står på fryserne, så er dem fra købevare meget lange.
Hvilken der passer eller om de begge passer ved jeg faktisk ikke.
Men det er sådan at frosne varer bliver ikke sundhedsskadlige af at have ligget for længe.
Det som kan ske er at de får frostskader eller med fede fødevare kan de blive harske, men 7-8 måneder med fjerkræ tror jeg ikke der er nogen problemer i, det viser makaten på kalkunen jo også.
Med venlig hilsen
Per
2011-11-09 Spørgsmål fra : jørgen routh Spørgsmål : rådyrsuppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : tilberedning
Svar til jørgen routh : Hej Jørgen
Hermed en opskrift på vildtbouillon som du kan bruge som grundlag for suppen.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-09 Spørgsmål fra : ria blak Spørgsmål : kim sjøgreen madroulade med gulerødder og iceberg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til ria blak : Hej Ria
Hermed en opskrift på Gulerodsroulade a la Kim Sjøgren.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-09 Spørgsmål fra : Johan Spørgsmål : Svolværpostej I opskriften indgår bl.a : torskelever, torskerogn, løg, krydderier Bemærkninger : Kunne tidligere fås på dåse i mange danske butikker.
Det kan godt være torskeleveren var let røget, husker det ikke præcist.
Svar til Johan : Hej Johan
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Svolværpostej.
Beklager meget
Per
2011-11-08 Spørgsmål fra : hillers Spørgsmål : Dej til at dyppe hummerhaler i inden friturestegning I opskriften indgår bl.a : Dej til at dyppe hummerhaler i inden friturestegning Bemærkninger :
Svar til hillers : Hej
Du kan bruge både orleydej og beignetdej.
Vi har en opskrift på beignetdej brugt til rejer som jeg vil sende til dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-06 Spørgsmål fra : Ulla Sørensen Spørgsmål : confiteret laks I opskriften indgår bl.a : Jeg mangler en opskrift på en forret med confiteret laks. Gerne med en sovse opskrift og opskrift på hele fremgangsmåden. Hvordan hvor lang tid og tilbehør. Bemærkninger : jeg har smagt det engang på en restaurant. tilbehøret var bl.a. vist nok en spinat bund. sovsen var lys grøn. Håber i kan hjælpe. på forhånd tak. Venlig hilsen.
Svar til Ulla Sørensen : Hej Ulla
Jeg har fundet en opskrift frem som måske ikke helt svarer til det ønskede, men håber den kan bruges.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-05 Spørgsmål fra : sami gorden Spørgsmål : brød,kage.rugbrød uden sukker og glutenfri I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til sami gorden : Hej Sami
Vi har en kategori med glutenfrie opskrifter som jeg mener du vil kunne bruge, sukkeret kan du så skifte ud med sødemiddel, Perfect Fit eller Atwel.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-05 Spørgsmål fra : jonna Spørgsmål : mangomarmelade I opskriften indgår bl.a : mango Bemærkninger :
Svar til jonna : Hej Jona
Hermed en opskrift på mangomarmelade.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-03 Spørgsmål fra : Lis Hansen Spørgsmål : Sportskage I opskriften indgår bl.a : Vandbakkelserne skal glaceres, men hvordan laver jeg karamellen?
I hvilket forhold bruges sukker, vand og flydende glykose? Bemærkninger :
Svar til Lis Hansen : Hej Lis
Det er faktisk blot smeltet let brunet sukker der skal bruges.
Med venlig hilsen
Per
2011-11-03 Spørgsmål fra : dania mailand Spørgsmål : fru olsens småkager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : er fra en af de små opskrifter fra amo mel man fik gratis i forretningerne
Svar til dania mailand : Hej Dania
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på fru olsens småkager.
Beklager Meget
Per
2011-11-02 Spørgsmål fra : Hans-Erik Grabow Spørgsmål : Hamburgerrygkoteletter I opskriften indgår bl.a : 2 cm tykke stykker af hamburgerryg skal dyppes i persille mm, og steges på pangen Bemærkninger : Søger opskriften på disse koteletter, da jeg tidligere har lavet disse, men har mistet opskriften og kan ikke huske helt hvilke ingredienser man skal bruge.
Svar til Hans-Erik Grabow : Hej Hans-Erik
Mulighederne er jo mange, men da du søger en meget specifik opskrift kan vi ikke rigtig hjælpe dig.
Med venlig hilsen
Per
2011-11-02 Spørgsmål fra : birgitte kristensen Spørgsmål : retter af krondyr lever og hjerte I opskriften indgår bl.a : krondyr lever og krondyr hjerte Bemærkninger :
Svar til birgitte kristensen : Hej Birgitte
Krondyrlever og hjerter har en meget kraftig smag/bitterhed, så jeg tror mange gange at det blot bliver kasseret.
Du kunne forsøge dig med at "udvande" det i mælk, for at tage noget af smagen/bitterhed, men ellers vil det kunne bruges som anden indmad, f.eks. svin.
Vi har en enkelt opskrift på dådyrlever som du kan se herunder, hjerte ville jeg bruge som svinehjerte i flødesauce.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-02 Spørgsmål fra : Marianne Spørgsmål : fugleleverpostej med portvinssky I opskriften indgår bl.a : fuglelever, fløde, svampe??? Bemærkninger : Har for mange år siden haft opskriften i en kogebog, men efter skilsmisse er den blevet væk. Kanon lækker ret som jeg gerne vil lave igen, - kan opskriften mon findes et sted?
Svar til Marianne : Hej Marianne
Vi har en opskrift på kyllingelever med portvinssky som jeg håber du vil kunne bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-11-01 Spørgsmål fra : annie skov Spørgsmål : gulbasi I opskriften indgår bl.a : svinekød-kylling-lam
kartofler
Bemærkninger : vi fik det på Kreta , men det er vist en ret fra fastlandet.
serveres i en lerskål og spises med ske. ( ikke suppe )
Svar til annie skov : Hej Annie
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på gulbasi.
Beklager meget
Per
|