|
Spørgsmål efter opskrift
2008-11-30 Spørgsmål fra : bodil Spørgsmål : banoffie I opskriften indgår bl.a : en bund af knust kiks el lign
Banan skiver, karamelsovs of floedeskun oeverst Bemærkninger :
Svar til bodil : Hej Bodil
Jeg har fundet en opskrift frem på banoffie her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-29 Spørgsmål fra : lilli Spørgsmål : rödkaal I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg söger en opskrift paa rödkaal
da jeg bo i Tyrkiet, og der kan jeg ikke köbe ribssaft saa jeg vil gerne ha en opskrift paa rödkaal som jeg selv kan lave herned. paa forhaand tak
Svar til lilli : Hej Lilli
Ribssaften er ikke et must, den kan godt undværes, men du kan også bruge ribsgele eller tyttebær hvis du kan skaffe det.
Vi har rigtig mange forskellige opskrifter på rødkål, og jeg gør det at jeg sender dig et link til dem alle, så har du muligheden for selv at vælge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-28 Spørgsmål fra : Tine Selby Spørgsmål : Aeblekage I opskriften indgår bl.a : Aebler Bemærkninger : Aeblekage med en let dej over med karameliseret laag
Svar til Tine Selby : Hej Tine
Vi har rigtig mange opskrifter på æblekage, men med karamelliseret låg kan jeg ikke umiddelbart finde en på, men jeg vil sende dig linket til æblekagerne her, så kan du måske selv finde frem til den rigtige, eller måske bruge en af de andre.
Se æblekageopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-28 Spørgsmål fra : Christa Spørgsmål : Risengrød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Tilberedes i microovn
Svar til Christa : Hej Christa
Vi har faktisk for nyligt afprøvet en opskrift på risengrød i mikroovn.
Men ærligt så syntes jeg dårligt det kan svare sig, i hvert fald hvis det er til mere end 1 portion.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-28 Spørgsmål fra : modersvilje Spørgsmål : kalvemedister I opskriften indgår bl.a : ud over kalvekød - hvad så Bemærkninger : dk-kogebogen har ikke opskriften på kalvemedister og en sådan leder jeg efter!
Svar til modersvilje : Hej Modersvilje
Du kan bruge en opskrift på svinemedister, og så skifte kødet ud med kalvekød.
Jeg har gjort det jeg har omskrevet en opskrift til kalvekød, så er det muligt at kommentere evt. småjusteringer til opskriften.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-28 Spørgsmål fra : jean christiansen Spørgsmål : tomyam I opskriften indgår bl.a : fisk, citrongræs, chilli Bemærkninger : thai, fiskesuppe
Svar til jean christiansen : Hej Jean
Vi har et par opskrifter på tom yam som jeg vil sende et link til her.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-27 Spørgsmål fra : Jytte-Hanne Spørgsmål : Franskbrød i varmluftsovn + flæskesteg i samme I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Da jeg først for ca 1 mdr. siden har fået mig en varmluftovn, og undrede mig over at der intet fulgte med af oplysninger på hvordan man bruger sådan en, hvor lange skal det tilberedes i ovnen, og ved hvilken temp ? Tja det er en gåde for mig som nybegynder på dette område.
Svar til Jytte-Hanne : Hej Jytte-Hanne
Jeg har ikke selv den store erfaring med varmluftsovne, men vi har en tabel hvor du kan se temperaturforskellen på almindelig ovn og så varmluftsovn.
Se tabellen her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-27 Spørgsmål fra : lene andersen Spørgsmål : kogning af risengrød i ovn I opskriften indgår bl.a : håber at i kan hjælpe mig mvh lene Bemærkninger :
Svar til lene andersen : Hej Lene
Claues meyer har en opskrift som du kan se her:
Den sikre, hurtige og dovne vej til den perfekte risengrød
Når du skal lave risengrød, enten til risalamanden eller julegrøden, så har vi en smart måde at gøre det på. Du slipper for at stå og røre i gryden og hele tiden være bange for, at grøden brænder på.
Det eneste, du behøver, er en god gryde med låg – både gryde og låg skal kunne tåle at komme i ovnen, og gryden skal være tilpas stor til, at grøden ikke koger over.
Du starter med at tænde ovnen på 200 C.
Så tager du din sædvanlige risengrødsopskrift og koger det hele op i to minutter på komfuret.
Sæt låg på gryden og kom den ind i den forvarmede ovn i 30 minutter.
Så såre simpelt er det – efter 30 minutter er grøden færdig.
Man kan godt komme grøden i høkasse eller pakke gryden ind i dyner og placere den i benenden af sengen, men på den her snedige facon, så er risengrøden klar på bare 30 minutter!
Med venlig hilsen
Per
2008-11-27 Spørgsmål fra : Ali Spørgsmål : Lykkelig family I opskriften indgår bl.a : ris eller nudler med kød og grøntsager i sose Bemærkninger : jeg vil gerne have opskriften for sousen.tak venlig hilsen Ali
Svar til Ali : Hej Ali
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på sauce.
Beklager meget
Per
2008-11-27 Spørgsmål fra : erik knudsen Spørgsmål : Hel ovnstegt Kalkun med Fyld I opskriften indgår bl.a : Jeg önsker opskrift på helstegt kalkun og fyldet til den (helst gl. dansk opskrift) kalkunens vägt er ca.3-4kg varme? og stegtid?. Bemærkninger : Tak for helt fantastiske opskrifter og den fine service i har. takker meget for hjälpen med dette. Hilsen Erik Knudsen
Svar til erik knudsen : Hej Erik
Jeg har fundet en opskrift frem på farseret kalkun som jeg håber du vil synes om.
Opskriften er godt nok på en kalkun på 2 kg. men jeg mener godt du kan bruge opskriften og så blot forlænge stegetiden.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-26 Spørgsmål fra : lissie andersen Spørgsmål : is I opskriften indgår bl.a : Kan man lave en is uden mælkeproduk
ter? eller en anden dessert uden mælkeprodukter og smør.
Håber på hjælp
V.H L.A
Bemærkninger :
Svar til lissie andersen : Hej Lissie
Vi har nogle forskellige kategorier med fødevareallergi, og deriblandt mælkeallergier.
Jeg vil sende linket til de kolde desserter uden mælk, og hvis du så scroller ned i bunden er der et par opskrifter på vanilleis som er uden mælk, du må bare ikke forvente at det er helt det samme som en vanilleis på rigtig mælk.
Se mælkefrie desserter her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-26 Spørgsmål fra : birgitte nielsen Spørgsmål : chokoladesmåkage med nødder I opskriften indgår bl.a : kakao, margarine, sukker, hakkede nødder, mel vist nok æg. Bemærkninger : den var i et opskrifthæfte fra OMA eller AMA margarine for år tilbage vist nok juleopskrifter. hjælp - vi kan ikke holde julebagning uden dem!
Svar til birgitte nielsen : Hej Birgitte
Vi har en enkelt opskrift på chokoladesmåkage med nødder, men om det så er den helt rigtige ved jeg ikke, men prøv at se på den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-26 Spørgsmål fra : birgitte nielsen Spørgsmål : småkager med nougat og nødder I opskriften indgår bl.a : der er masser margarine, hakkede nødder, blød nougat, mel, sukker og vist nok æg i. Bemærkninger : den var i et opskrifthæfte fra enten OMA eller AMA margarine for nogle år siden - juleopskrifter? Hjælp - vi kan ikke undvære dem i julebagningen!
Svar til birgitte nielsen : Hej Birgitte
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på småkager med nougat og nødder.
Beklager meget
Per
2008-11-26 Spørgsmål fra : Else Fisker Spørgsmål : Langtidsstegt dobbelt andebryst I opskriften indgår bl.a : dobbelt andebryst der ønskes langtidsstegt Bemærkninger :
Svar til Else Fisker : Hej Else
Jeg troede ellers vi havde prøvet at stege andebrystet på alle måder, men det havde vi så ikke.
Vi har for nyligt afprøvet en opskrift på andebryst i stegepose, og det er denne opskrift som jeg vil foreslå dig, men ved lavere temperatur 130-150 grader C og så noget længere tid, jeg vil tro du skal lægge 20 minutter til, men det må du lige mærke dig frem til.
SE opskriften her
Generelt syntes jeg ikke at andebryst kommer på højde med en almindelig stegt and, så hvis det er det du ønsker skulle du prøve opskriften andebryst a la stegt and som først koges.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-26 Spørgsmål fra : kirsten hansen Spørgsmål : forret I opskriften indgår bl.a : en enkel forret må ikke består af fisk Bemærkninger : vi skal holde 18år fødselsdag mangle ide til hvad vi skal servere for 16 gæster
Svar til kirsten hansen : Hej Kirsten
Vi har en kategori med forretter som egentlig burde være uden fisk, men der kan være enkelte opskrifter der indeholder fisk, og det link vil jeg sende dig her, for så har du mulighed for selv at vælge blandt opskrifterne.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-25 Spørgsmål fra : CONNIE HANSEN Spørgsmål : KYLLINGFILLET MED ANANAS OG OST OG FLØDESOVS MED PEBER I opskriften indgår bl.a : KYLLINGFILLET, OST, ANANAS, Bemærkninger :
Svar til CONNIE HANSEN : Hej Connie
Vi har ingen opskrifter som indeholder de nævnte ingredienser, men du kan selv prøve at bruge den funktion vi kalder for Tøm køleskabet, og her søge på en eller flere af ingredienserne, og se om der ikke er en opskrift som ligner.
Med kyllingefilet bør du nok kun søge på kylling.
Se søgesiden her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-25 Spørgsmål fra : Henning Larsen Spørgsmål : Rygeost I opskriften indgår bl.a : Kan rygeost fryses Bemærkninger :
Svar til Henning Larsen : Hej Henning
Jeg tror den vil blive for vandet når den skal tøes op, så jeg vil sige at den ikke kan fryses, men du kunne jo forsøge med en ekelt.
Med venlig hilsen
Per
2008-11-23 Spørgsmål fra : Birthe Mikkelsen Spørgsmål : waldorfsalat på en anderledes måde I opskriften indgår bl.a : mener det er Anne Larsens opskrift fra 2007 med ingredienser som ikke feder måske er der rødløg i? Bemærkninger :
Svar til Birthe Mikkelsen : Hej Birthe
Anne Larsens waldorfsalat:
250g fromage frais,korn af en halv stang vanille,1 tsk rørsukker,havsalt og friskkværnet sort peber,2æbler,2 stænger bladselleri,20 grønne druer,1 dl lyse rosiner,10 valnøddekerner.
Tilberedning:
Fromage frais,vanille,sukker,salt og peber røres sammen og blandes med æbler i tern,bladselleri i skiver,halvverede grønne druer uden sten,lyse rosiner samt valnødder.
Med venlig hilsen
Hanne
2008-11-22 Spørgsmål fra : Anders Berg Spørgsmål : Æblecider I opskriften indgår bl.a : Æbler m. m. Bemærkninger :
Svar til Anders Berg : Hej Anders
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på æblecider.
Beklager meget
Per
2008-11-22 Spørgsmål fra : 0ve Prien Spørgsmål : Kajserinderis I opskriften indgår bl.a : som Ris ala mande, men med noget
mere- æggeblommer !! Bemærkninger :
Svar til 0ve Prien : Hej Ove
Vi har en opskrift her på kogebogen som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-22 Spørgsmål fra : Torben Lindholm Spørgsmål : vindruemarmelade I opskriften indgår bl.a : vindruer med andre frugter Bemærkninger :
Svar til Torben Lindholm : Hej Torben
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på vindrue marmelade.
Beklager meget
Per
2008-11-22 Spørgsmål fra : Leif Jensen Spørgsmål : Madbrød med kartoffel? I opskriften indgår bl.a : Madbrød med kartoffel? Bemærkninger : I Portugal (og på Madeira) bruger de et madbrød, som iflg. de lokale bages med lidt kartoffel i (portugisere laver meget med kartofler). Brødet er bagt som 2 cm tykke pandekager bagt i form. En smule klæg, holder sig fint i et helt døgn. Savner en opskrift.
Svar til Leif Jensen : Hej Leif
Vi har kun en enkelt opskrift på portugisisk madbrød, og den indeholder ikke kartofler.
Men du kunne måske tilføje lidt kartoffel til opskriften?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-22 Spørgsmål fra : sigrid Spørgsmål : blæsner I opskriften indgår bl.a : mel sukker........ Bemærkninger :
Svar til sigrid : Hej Sigrid
Kunne det være pleskner du tænker på?
Se pleskneropskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-22 Spørgsmål fra : carina landin nielsen Spørgsmål : fedtfripandekager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til carina landin nielsen : Hej Carina
Jonna har indsendt en opskrift på pandekager som jeg vil sende linket til her og som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-21 Spørgsmål fra : Jens Hansen Spørgsmål : I et par brødopskrifter, bl.a. valnøddebrød og sigtebrød, står der der skal bruges rugsigtemel I opskriften indgår bl.a : I et par brødopskrifter, bl.a. valnøddebrød og sigtebrød, står der der skal bruges rugsigtemel, jeg har spurgt efter dette i flere forretninger, men uden resultat, er der nogen der kan oplyse hvor det kan købes, eller om der kan bruges en anden mel.
Bemærkninger :
Svar til Jens Hansen : Hej Jens
Jeg ved ikke hvad de forskellige fabrikanter kalder melet, jeg er sikker på det er rugmel uden skaldele, men om det er rugmel, sigtet rugmel eller fint rugmel, det ved jeg ikke.
Med venlig hilsen
Per
2008-11-21 Spørgsmål fra : Anna Lise Jørgensen Spørgsmål : aspagers I opskriften indgår bl.a : Har I en opskrift på aspagerssuppe til en sommeraften. Bemærkninger :
Svar til Anna Lise Jørgensen : Hej Anna Lise
Aspargessuppe er altid godt, men vi har ikke en opskrift specielt til en sommeraften.
Se aspargessuppe her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-20 Spørgsmål fra : Karen-Grete Yttesen Spørgsmål : beuf en daut I opskriften indgår bl.a : ca. 1,5 kg oksekød?,strimler af appelsin,løg,chanpignons
Bemærkninger : der er flere ingredienser som jeg ike kender, serveres med kartoffelmos
Svar til Karen-Grete Yttesen : Hej Karen-Grete
Vi har en opskrift som heder Beuf en daube, som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-20 Spørgsmål fra : vibeje jensen Spørgsmål : ris ala made dessert til jul aften I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til vibeje jensen : Hej Vibeje
Vi har en del opskrifter på ris a la mande, jeg har lavet en søgning som jeg vil sende linket til her.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-20 Spørgsmål fra : Birgit Lauritsen Spørgsmål : trindboller I opskriften indgår bl.a : franskbrød m.m. Bemærkninger : suppeboller, æltes og formes til små kugler, som gives et forsigtigt opkog - er hvide udenpå og gule indeni.
Svar til Birgit Lauritsen : Hej Birgit
Er det ikke trilleboller som du tænker på?
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-19 Spørgsmål fra : Arne Nielsen Spørgsmål : Nitrit I opskriften indgår bl.a : Jeg ved godt nitrit ikke kan købes,men,mit spørgsmål går ud på om man selv kan blande tilgængelige ingredienser så man får den let rødlige farve på kødet.Jeg ved godt at farven ikke smager,men det giver øjnene appetit. Bemærkninger :
Svar til Arne Nielsen : Hej Arne
Hvis du snakker godt for din slagter, så kan du godt være heldig at han vil sælge dig lidt.
Nu er jeg ikke godt nok inde i nitritsalt og salpeter, men jeg mener at det ene kan bruges i stedet for det andet, og salpeter kan du bestille hos specialkøbmanden på nettet.
Besøg specialkøbmanden her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-19 Spørgsmål fra : erik knudsen Spørgsmål : dansk gule ärter suppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg önsker opskrift på danske gule ärter (gl.opskrift) kan i hjälpe mig med det?
Svar til erik knudsen : Hej Erik
6-8 personer
1 nøgleben pr. person - eller andre griseben og nogle grisehaler, 2 kg medister,
2kg sprængt nakke, dækkes med vand. Pølsen tages op efter at have kogt i 20 minutter.
Koges, skummes, tilsæt 12-20 sorte peberkorn, 1 selleri i kvarte stykker, 6-8 gulerødder, 4-3-4 store løg, 4 pastinakker, 4 persillerødder. Tag grønsagerne op efterhånden som de bliver møre. Ialt koges suppen i 2 timer.
Tag kødet op, si suppen, kom 8 porrer i ringe i, tilsæt Møllerens gule ærter og kog ca. 5 minutter, tilsæt rigelig timian og de i tern/ringe snittede grønsager, varm op, server m/kød, rugbrød, sennep og rødbeder. Ønskes ærterne tykkere server da lidt eddike til i lille kande, så hverisær selv kan komme lidt i sin suppe. I øvrigt bliver dee tykkere på 2. dagen.
Hertil serveres gerne kryddersnapse og øl til.
Velbekomme.
Karen
2008-11-19 Spørgsmål fra : John Spørgsmål : Chokolade shot I opskriften indgår bl.a : Kraftig varm , evt. med chili.serveres i høje smalle shotglas ca.6,5 cl og drikkes. Bemærkninger : Har fåer det på resturant, serveret sammen med anden dessert.
Svar til John : Hej John
Karoline har en opskrift som minder meget om det du beskriver.
Med venlig hilsen
Per
2008-11-19 Spørgsmål fra : Champangebrus Spørgsmål : Fedtfri Risalamande I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg skal holde jul sammen med en der lider af en sygdom der gør at hun skal spise ekstremt fedtfattigt (hun har fået fjernet det meste af tarmen) Juleaften plejer hun at spise hytteost når vi andre spiser risalamande. Men findes der ikke en opskrift på en fedtfri risalamande?
Svar til Champangebrus : Hej Champagnebrus
Det bliver jo aldrig det samme uden piskefløden, men jeg har prøvet om jeg kunne lave noget der ligner, og det har jeg gjort med et surmælksprodukt som heder skyr, det er fra mejeriet Thise, og jeg har købt det i brugsen.
Kokken protesterede højlydt og siger det ikke har noget med ris a la mande at gøre, men prøv om det ikke kan bruges, jeg mener i hvert fald at det er bedre end hytteost.
Jeg ved ikke med sukker, jeg har brugt sødemidlet flydende sød, men der kan jo sagtens bruges rigtigt sukker, og også gerne korn fra vanillestang i stedet for essens, og jo så mandelstykker hvis det må bruges.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-19 Spørgsmål fra : lotte Spørgsmål : Forloren hare af Lotte Haveman I opskriften indgår bl.a : Gul sennep men ikke Colman's mustard. Bemærkninger : Søger pulveriseret gul sennep.
Har kunne købe i Matas før men desværre ikke mere.Er der nogen der kan hjælpe?
Mvh Lotte
Svar til lotte : Hej Lotte
Har du prøvet Apotheket. der kan vi få de fleste krydderier.
Torben
Jeg har altid brugt sød fransk sennep (fra Netto) i din opskrift til forloren hare.
Alle har altid rost mig for denne variation.
Venligst Hanne
2008-11-18 Spørgsmål fra : kimmi amanda jensen Spørgsmål : katoffel kroketter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til kimmi amanda jensen : Hej Kimmi
Jeg har fundet en opskrift frem på kartoffel kroketter som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-18 Spørgsmål fra : elsebeth Spørgsmål : risengrød i ovn I opskriften indgår bl.a : ris,vand,salt,mælk Bemærkninger : Jeg har hørt man kan tilberede risengrøden i ovn. Hvis det er tilfældet, vor lang tid og hvor mange grader skal det så være.Kan I hjælpe mig for jeg kan ikke finde det nogen steder. På forhånd tak.
Elsebeth
Svar til elsebeth : Hej Elsebeth
Claues meyer har en opskrift som du kan se her:
Den sikre, hurtige og dovne vej til den perfekte risengrød
Når du skal lave risengrød, enten til risalamanden eller julegrøden, så har vi en smart måde at gøre det på. Du slipper for at stå og røre i gryden og hele tiden være bange for, at grøden brænder på.
Det eneste, du behøver, er en god gryde med låg – både gryde og låg skal kunne tåle at komme i ovnen, og gryden skal være tilpas stor til, at grøden ikke koger over.
Du starter med at tænde ovnen på 200 C.
Så tager du din sædvanlige risengrødsopskrift og koger det hele op i to minutter på komfuret.
Sæt låg på gryden og kom den ind i den forvarmede ovn i 30 minutter.
Så såre simpelt er det – efter 30 minutter er grøden færdig.
Man kan godt komme grøden i høkasse eller pakke gryden ind i dyner og placere den i benenden af sengen, men på den her snedige facon, så er risengrøden klar på bare 30 minutter!
Med venlig hilsen
Per
2008-11-18 Spørgsmål fra : else kjærsgaard Spørgsmål : bogsteg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : det er et stykke oksesteg som hedder bogsteg
Svar til else kjærsgaard : Hej Else
Jeg mener at bovsteg staves med V, det gør jeg i hvert fald, så det er nok derfor du ikke har kunnet finde frem til opskrifter.
Vi har i hvert fald flere opskrifter med hel bov som jeg vil sende linket til her.
Se bovopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-17 Spørgsmål fra : mette andersen Spørgsmål : chilli lime fra Oscars I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger efter boullion som hedder chilli lime fra Oscars. Jeg kan ikke finde det nogen steder.Er der nogen der ved hvor man købe det henne.
Svar til mette andersen : Hej Mette
Jeg har været inde på deres hjemmeside, men kan ikke finde den nævnte bouillon under produkter, måske den er udgået, men du kan jo prøve at kontakte firmaet.
Besøg hjemmesiden her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-17 Spørgsmål fra : mette andersen Spørgsmål : karamelkage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har ledt og søgt alle steder efter en opskrift på karamelkage.Den er bagt i bradepande 45-30 cm med et tyndt lag karamel i midten. Kagen var ikke lagt sammen med karamelfyld efter den var bagt men inden.Jeg ved at kagen kommer fra BC catering i roskilde.Håber der er nogen der kan hjælpe mig.
Svar til mette andersen : Hej Mette
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på karamelkage.
Beklager meget
Per
2008-11-17 Spørgsmål fra : kirsten grouleff Spørgsmål : Hvidløgs marinerede sild I opskriften indgår bl.a : Alm. hvide marinerede sild som lægges i en lage af creme fraiche og hvidløg og trækker lidt. Bemærkninger : Hvor meget creme fraiche, og hvor meget hvidløg, hvor lang tid skal de trække?
Svar til kirsten grouleff : Hej Kirsten
Hvor meget hvidløg er svært, for det er en smagssag, men jeg har fundet en opskrift frem på hvidløgssild som jeg mener er tæt på dit ønske.
Jeg kunne godt have tænkt mig at der stod hvor stort glas sild.
Men du kan laver dressingen først og så skærer sild i så det passer.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-17 Spørgsmål fra : Marianne Winkel Rasmussen Spørgsmål : mispelgele I opskriften indgår bl.a : mispelfrugter Bemærkninger :
Svar til Marianne Winkel Rasmussen : Hej Marianne
Jeg kender ikke mispel, en har kunnet læse at den har godt af nattefrost inden den bruges, jeg går ud fra at det er fordi den er bitter eller.
Jeg har så prøvet at skrive en opskrift ned, men jeg har undladt mål da jeg ikke har nogen mispel, men jeg håber så at andre vil skrive kommentare til opskriften, måske også dig hvis du prøver?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-16 Spørgsmål fra : Jørn Streitz Spørgsmål : Bønnepostej I opskriften indgår bl.a : Sojabønner Bemærkninger :
Svar til Jørn Streitz : Hej Jørn
Jeg har fundet en opskrift frem på bønnepostej med sojabønner som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-15 Spørgsmål fra : vibeke Spørgsmål : svensk forret I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg savner nogle gode svenske forretter hilsen vibeke
Svar til vibeke : Hej Vibeke
Jeg kender ikke meget til svensk mad, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.
Med venlig hilsen
Per
2008-11-15 Spørgsmål fra : Mads Spørgsmål : crousaint I opskriften indgår bl.a : mel, vand Bemærkninger : luftigt fransk dessertbrød
Svar til Mads : Hej Mads
Jeg har fundet en opskrift frem på crossaint som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-13 Spørgsmål fra : carsten christiansen Spørgsmål : bondeæggekage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg så den på jeres side i søndags
Svar til carsten christiansen : Hej Carsten
Det må næsten være bondeomeletten du tænker på?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-13 Spørgsmål fra : Vibeke Randa Spørgsmål : Gode råd I opskriften indgår bl.a : sønderjysk småkage - dejen skal være flydende Bemærkninger :
Svar til Vibeke Randa : Hej Vibeke
750g.mel
315g.smør
315g.sukker
1/2kop fløde
2æg
1tsk.hjortetaksalt
lidt kardemomme
Det hele æltes godt sammen.Sættes på "Gode -råd"-jernet med en teske.Bages til de er lysebrune på begge sider.
Med venlig hilsen
Hanne
2008-11-13 Spørgsmål fra : sonja Spørgsmål : wegertar I opskriften indgår bl.a : kun gronsager uden kod Bemærkninger :
Svar til sonja : Hej Sonja
Hvis du vælger menupunktet opskrifter og på siden her scroller lidt ned finder du punktet med vegetarkost.
Der er jo flere typer af vegetarer så der er lidt forskellige at vælge blandt, men det øverste punkt er den mest almindelige.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-13 Spørgsmål fra : Randi Sørensen Spørgsmål : verdens bedste marmelade ? I opskriften indgår bl.a : æbler eller blommer
rosiner
groft hakkede mandler
kanel
evt. flere ting ? Bemærkninger : Jeg havde opskriften for ca. 20 år siden, men den er desværre blevet væk.
Svar til Randi Sørensen : Hej Randi
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på verdens bedste marmelade.
Beklager meget
Per
2008-11-13 Spørgsmål fra : mona lunding Spørgsmål : irsk stuvning I opskriften indgår bl.a : med svine kød Bemærkninger :
Svar til mona lunding : Hej Mona
Jeg har fundet en opskrift frem til dig på irsk stuvning som er med svinekød, som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-12 Spørgsmål fra : Kirsten Spørgsmål : kaffebrød I opskriften indgår bl.a : opskriften skulle være en opskrift af Kirsten Huttemeier - med valnødder og chokolade - minder lidt om hjemmebagte kammerjunker, skåret på langs -dvs ikke sat på pladen med ske - ikke rullet som pebernødder, men skåret i lidt tykke skiver af en stang dej.Valnødderne må være kværnet,de kan ikke ses i dejen, men giver småkagerne en lidt speciel smag,men ikke lige straks genkender som valnødder. måske er der også lidt kaffe i - men ved det dog ikke - dog tydeligt at der er chokolade i, da denne smelter helt ud ligesom cacao. Bemærkninger :
Svar til Kirsten : Hej Kirsten
Vi har ellers en opskrift på huttemeiers kaffebrød, men den er uden nødder, kaffe og chokolade så det er nok ikke den rigtige, den du efterlyser har det ikke været muligt at finde frem til.
Med venlig hilsen
Per
2008-11-11 Spørgsmål fra : dalberg Spørgsmål : Fiskesuppe med limepesto I opskriften indgår bl.a : Suppen var lavet på fiskefond og blev serveret i espresso kop i lobby på et hotel. Den blev serveret til en fødelsdagsfest som velkomst og smagte vidunerligt godt. Bemærkninger : Hotellet var "Hotel Føroyar" i Tórshavn
Svar til dalberg : Hej Dalberg
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på fiskesuppe.
Beklager meget
Per
2008-11-11 Spørgsmål fra : helle hansen Spørgsmål : kåldolmere I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kan dolmere fryses?
Før eller efter stegning?
Mangler tit angivelse af fryseegnethed!!
Svar til helle hansen : Hej Helle
Kåldolmere er fryseegnede som stegte.
Det er rigtigt at der mangler fryseegnethed på opskrifterne, men det er et punkt som vi overvejer at indføre, men i starten vil der nok ikke være så mange angivelser.
Med venlig hilsen
Per
2008-11-11 Spørgsmål fra : Jette Dalsgaard Spørgsmål : Rødbedetaziki I opskriften indgår bl.a : revne rødbeder og ? Bemærkninger : Vi har bl.a. fået rødbedetaziki på
Hotel Kolding Fjord. Det smager himmelsk og vi fik det serveret til en fiskeforret sammen med sprødstegt bacon. Håber meget I kan hjælpe mig. Tusind tak.
Svar til Jette Dalsgaard : Hej Jette
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-11 Spørgsmål fra : linda hansen Spørgsmål : kiksekage I opskriften indgår bl.a : opskrift på kiksekage den med smør og ikke med palmin Bemærkninger :
Svar til linda hansen : Hej Linda
Jeg har fundet en opskrift frem på smørkiksekage som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-10 Spørgsmål fra : jan Spørgsmål : krondyr? I opskriften indgår bl.a : Fandt for 1 mde siden en opskrift herpå siden med krondyr file med bla. stegte dadler, æbler, mandler Bemærkninger :
Svar til jan : Hej Jan
Jeg har ikke kunnet finde frem til den nævnte opskrift.
Beklager meget
Per
2008-11-10 Spørgsmål fra : Bent Nielsen Spørgsmål : Boller bagt med bagepulver og blåbær I opskriften indgår bl.a : Hvedemel,mælk,margarine/smør, sukker, bagepulver og blåbær blandet med sukker. Bemærkninger : Kan ikke huske, hvor meget der skal bruges af de enkelte dele, men en virkelig lækker bolle.
Svar til Bent Nielsen : Hej Bent
Jeg ved ikke om det er en opskrift som du har set her tidligere, men jeg har i hvert fald ikke kunnet finde frem til den.
Jeg har derimod fundet en anden bolleopskrift frem som er bagt med bagepulver i stedet for gær, så kan du måske selv tilføje blåbærene.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-10 Spørgsmål fra : Karina Jensen Spørgsmål : istedet for grød ris kan man så bruge almindelige løse ris til at lave ris a la mande I opskriften indgår bl.a : løse ris Bemærkninger : istedet for grød ris kan man så bruge almindelige løse ris til at lave ris a la mande
Svar til Karina Jensen : Hej Karina
Du kan sikkert godt bruge løse ris i stedet for en risengrød, men så er du over i noget som ligner ymerris.
Se ymerris her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-10 Spørgsmål fra : Dagny justesen Spørgsmål : syltede eller friterede chilipebre I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Dagny justesen : Hej Dagny
Jeg har lavet en søgning på syltede chili som jeg vil sende til dig her.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-09 Spørgsmål fra : Lissi VInther Spørgsmål : Suppe I opskriften indgår bl.a : Jeg søger opskrifter på grøntsagssupper som blendes Bemærkninger :
Svar til Lissi VInther : Hej Lissi
Mange grønsagssupper er det nævnt i beskrivelsen at de skal blendes, men selvom det ikke er nævnt så kan du jo selv vælge at blende dem.
Hvis du vælger menupunktet i menuen til venstre, og her vælger det punkt som heder retter finder du frem til supper, de er så igen delt op i bla. grønsagssupper hvor jeg vil mene du kan finde opskrifter efter din smag.
Se suppeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-09 Spørgsmål fra : christoffer aagaard Spørgsmål : kaj kager I opskriften indgår bl.a : ander det ikke Bemærkninger : ander det ikke
Svar til christoffer aagaard : Hej Christoffer
Vi har en opskrift på kajkage som jeg vil sende dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-08 Spørgsmål fra : Jørgen Larsen Spørgsmål : Speget lam I opskriften indgår bl.a : Salt og vand Bemærkninger : Vil gerne vide hvorlænge og forholdet salt og vand
Svar til Jørgen Larsen : Hej Jørgen
Jeg har svært ved at se hvad det er du ønsker, måske det er sprængt lam som du mener?
Med venlig hilsen
Per
2008-11-08 Spørgsmål fra : lilli Spørgsmål : blomkaalstærte el.brocciltærte I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til lilli : Hej Lilli
Jeg har fundet en opskrift frem på broccolitærte som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-07 Spørgsmål fra : Alvin Jensen Spørgsmål : Kalkunbryst i orangesovs I opskriften indgår bl.a : Kalkunbryst-Champignon-minimejs-Gulerødder-Fløde-carry og som tilbehør
Kartofler eller ris Bemærkninger :
Svar til Alvin Jensen : Hej Alvin
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kalkunbryst i orangesovs.
Med venlig hilsen
Per
2008-11-07 Spørgsmål fra : mikaelsanden Spørgsmål : andstek I opskriften indgår bl.a : 1 stk and 3,4 kg Bemærkninger :
Svar til mikaelsanden : Hej Mikael
Nu er det jo tæt på Mortensaften, så jeg vil sende linket til mortens aften opskrifterne, her er der forskellige muligheder for tilberedning af anden.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-06 Spørgsmål fra : Margrete West-Andersen Spørgsmål : Hollandsk biksemad I opskriften indgår bl.a : Hk oksekød , hk svindekød, gulerødder , hvidkål , spagetti, karry, salt og peber + groft revetæbler Bemærkninger : Kan ikke huske om der skal mere i og ej heller hvormeget af hver del.
Svar til Margrete West-Andersen : Hej Margrete
250g hakket oksekød,ca 40g smør/margarine,1 stort løg,1 stor gulerod,1/2 dl ris,1 stor kartoffel,ca 150g hvidkål,3-4 dl vand,2 tsk salt,1/2 tsk peber,1/2 tsk karry,1/2 tsk paprika. Grønsagerne snittes fint(rives evt på den grove del af råkostjernet).Kød og løg brunes i en gryde,grønsager,ris og vand tilsættes sammen med krydderierne.Det hele småkoger,til det er mørt,ca 1/2 tm.
Hanne
2008-11-06 Spørgsmål fra : Jørn Iversen Spørgsmål : moffins I opskriften indgår bl.a : Smør,sukker,mel.bagepulver æg, smør mandelesens og makroner Bemærkninger :
Svar til Jørn Iversen : Hej Jørn
Jeg har fundet en opskrift frem på makronmuffins som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-06 Spørgsmål fra : Algot Dyrholm Spørgsmål : æble strutti I opskriften indgår bl.a : Hej i CH fik vi en varm ret der bestod af en skive æble med dej om som var friture lavet med vanille sås. Bemærkninger : Har i måske den rigtige opskrift.
Svar til Algot Dyrholm : Hej Algot
Vi har da i hvert fald en opskrift som minder om det du beskriver.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-05 Spørgsmål fra : nanna albers Spørgsmål : kan jeg få opskrift på franskbrød uden laxolose og evt.andet kage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : kan jeg få opskrift på franskbrød uden laxolose og evt.andet kage
Svar til nanna albers : Hej Nanna
Jeg går ud fra at du mener laktose, som findes i mælk.
Vi har gjort en del ud af at sortere opskrifterne så det er nemt at finde opskrifter uden allergener og deriblandt også med mælk.
Se kategorien for mælkeallergi her
Du kan evt. også benytte den udvidet søgning.
Med venlig hilsen
Per
2008-11-05 Spørgsmål fra : Susanne H. Brøndum Spørgsmål : Husker ikke. I opskriften indgår bl.a : Oksekød i tern. Persillerod, pastinakker, rødløg,rødvin. Bemærkninger : Rodfrugter i fad: Persillerødder, pastinakker og rødløg i noget væde, som jeg ikke husker, hvad er. Dertil en sauce, som bestod af rødvin og noget jeg ikke husker hvad var.Det skulle koges ned til dey halve ca, tror jeg. Måske rødvinseddike eller ?????. Der var et billede af opskriften. Jeg vil gerne, hvis du kunne hjælpe mig med at finde denne opskrift, da jeg skal have gæster, som jeg så gerne ville servere denne ret for. Den var meget god, nemlig. Jeg håber, der er oplysninger nok, ellers skriv bare til mig.
Svar til Susanne H. Brøndum : Hej Susanne
Der er desværre ikke en klokke som ringer.
Men vi har en udvidet søgning hvor du måske selv kan finde frem til opskriften?
Her kan du nemlig f.eks. søge kun på opskrifter med billeder, og så ingredienserne, selve ingredienserne skal du her skrive hele navnet eller den første del af navnet og så en stjerne*
Se udvidet søgning her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-05 Spørgsmål fra : lene hansen Spørgsmål : fingner I opskriften indgår bl.a : jeg søger en opskrift på sylte grønne figner da vi har mange som er ikke er blivet moden Bemærkninger :
Svar til lene hansen : Hej Lene
Vi har lidt forskellige opskrifter med grønne figner, og jeg vil her sende et link til dem alle da du så har mulighed for at vælge blandt opskrifterne.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-04 Spørgsmål fra : britta valbjørn Spørgsmål : kvædebrød I opskriften indgår bl.a : kvæde som skal koges til mos
og en masse sukker der skal koges tror jeg Bemærkninger : det skal måske blandes og så hældes på flade talerkner og stå lunt i 14 dage og så skal det skæres ud og spises med the sukker ligesom de gele topper med frugt man kan købe til jul det siges at det smager skønt men jeg mangler opskriften det siges at den skulle være i gamle bagebøger
Svar til britta valbjørn : Hej Britta
Vi har også en opskrift her på kogebogen som jeg har fundet frem til dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-04 Spørgsmål fra : Ane Marie Lauritzen Spørgsmål : banankage-sukkerfri eller æblekage-sukkerfri I opskriften indgår bl.a : bananer eller æbler Bemærkninger : sukkerfri, altså ikke sødet med almindeligt sukker
Svar til Ane Marie Lauritzen : Hej Ane Marie
Vi har en afdeling med opskrifter til diabetikere hvortil jeg vil sende et link til kager i form, som jeg håber du vil kunne bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-03 Spørgsmål fra : Poul Erik Larsen Spørgsmål : Skovhuggerrenslivret I opskriften indgår bl.a : Svinesmåkød,purrer,paprika og muligvis gulerødder m.m. Bemærkninger :
Svar til Poul Erik Larsen : Hej Poul Erik
Jeg har fundet en opskrift frem som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-03 Spørgsmål fra : Britta Svane Spørgsmål : ris alamande I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Har fået allergi overfor nødder og mandler. Øv! Hvad kan jeg erstatte mandlerne med i risalamande. Har I et forslag? med venlig hilsen Britta S
Svar til Britta Svane : Hej!
jeg har med held prøvet at komme lidt mandelessens i. Man mangler det bid mandlerne giver med det er vanesag. Det smager super hvis man ikke tåle selve mandlen
Lisbeth
Jordnøder er faktisk en bælgplante og ikke en nød som mange tror, så måske du kan bruge usaltede peanuts ?
Med venlig hilsen
Per
2008-11-03 Spørgsmål fra : linda hansen Spørgsmål : kikskage med smør uden palmin I opskriften indgår bl.a : kikskage med smør uden palmin Bemærkninger :
Svar til linda hansen : Hej Linda
Jeg har fundet en kiksekage med smør frem som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-02 Spørgsmål fra : Birgit Christensen Spørgsmål : Triflis I opskriften indgår bl.a : Det er en dessert, som min farmor lavede da jag var barn (f 1930).
Makroner, som stänkes med portvin eller madeira.
Frukdsallad.
Et täppe af enten var det nogle äggeblommer pisket med sukker eller også var det ett lag kagecreme.
Tak på forhånd - hvis I kan hjälpe mig. Bemærkninger :
Svar til Birgit Christensen : Hej Birgit
Trifli kan laves på flere forskellige måder, og det er grundtrækkene du beskriver. egentlig vælger man selv om man bruger portvin eller anden sød frugt vin/dessertvin.
her i familien kommer vi enten en klat frugtmos (æble, blomme eller andet)eller syltetøj over de stænkede makroner (man akn evt blande syltetøj og frisk frugt eller kun bruge frisk frugt, det bestemmer man skam selv). derefter et godt lag vanille kagecreme og en klat flødeskum. triflien plejer at skulle stå koldt i ca. ½ time eller 20 minutter, så makronerne bliver bløde men ikke smaskede. flødeskum kommes selvfølgelig først på lige inden servering.
så jeg tror egentlig bare du skal tage stilling til hvilken blanding du bedst kunne tænke dig og gå i kast med det. :)
Med venlig hilsen
Chi
Se masser af trifliopskrifter her
2008-11-02 Spørgsmål fra : baglioni Spørgsmål : græskar snacks med hvidløg I opskriften indgår bl.a : græskarkerner, hvidløg, Bemærkninger : har bare set det i en udsendelse på tv 3 med lene hanson
Svar til baglioni : Hej Baglioni
Ristede græskarkerner
Til 2 personer
2 fed hvidløg
1/2 knsp urtesalt
200 g græskarkerner
2 spsk brøndkarse
1/2 tsk oregano
Rosmarin eller timian
2 tsk olivenolie til stegning
Tilberedning
Hæld olien på en varm pande sammen med urtesalat, hvidløg og krydderurterne. Lad det stege i 1 minuts tid. Hæld derefter 100 g græskarkerner på panden og lad det stege med i 3 minutter under oprøring. Lige før servering hælder du de sidste 100 g græskarkerner på panden, rører det hele godt sammen og serverer kernerne i en lille skål.
Med venlig hilsen
Per
2008-11-02 Spørgsmål fra : ;Margrete Møller Sørensen Spørgsmål : sauce til lammekøller I opskriften indgår bl.a : champion/svampe/hvidløg
persille Bemærkninger : Hej
Jeg skal lave en god middag til vennerne, hvor hovedretten bliver lammekøller. Men jeg mangler den rigtige sauce hertil. Mine smagsløg siger noget med svampe og hvidløg eller noget med persille. Der vil blive serveret forskellige salater hertil også.
Men hvad vil du foreslå?
Svar til ;Margrete Møller Sørensen : Hej Margrete
Lammekøller kan jo tilberedes på mange måder, så der kan også laves mange forskellige saucer til.
Men ud fra det du skriver om svampe og hvidløg vil jeg foreslå følgende.
Bradepanden fra lammekøllerne koges af med vand.
Svampe renses og kvartes eller skæres i skiver, løg og hvidløg hakkes fint.
Svits løg og hvidløg i smør til de er gennemsigtige, tilsæt svampene og svitses til de er møre, drys mel over og vend det i løg og svampe og tilsæt så lammefond og evt. fløde og smag til med salt og peber.
Hæld sausen i skåle og drys persille på toppen.
Med venlig hilsen
Per
2008-11-02 Spørgsmål fra : Birte Jørgensen Spørgsmål : Rillettes af gås I opskriften indgår bl.a : Jeg har en gås i fryseren. Den har ligget næsten et år. Kan jeg bruge den nu? Har tænkt om man kan lave rillettes af lårene. Bemærkninger :
Svar til Birte Jørgensen : Hej Birthe
Der er ikke noget sunhedsfarligt i at den har ligget længe i fryseren, blot den har været nedfrossen hele tiden.
Det værst er næsten hvis den er blevet harsk.
Men det ville jo være syndt ikke at prøve.
Med venlig hilsen
Per
2008-11-02 Spørgsmål fra : Laila Nissen Spørgsmål : Forslag til hvad kan man servere til gløgg, udover æbelskiver I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Forslag til hvad kan man servere til gløgg, udover æbelskiver
Svar til Laila Nissen : Hej Laila
Ud over æbleskiver så kan du servere julesmåkager til, vanillekranse, brunkager, klejner og mange flere.
Med venlig hilsen
Per
2008-11-01 Spørgsmål fra : mlauer Spørgsmål : byllupskage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : vi skal giftes til januar.. og ville gerne lave vores egen kage... den behøver ikke at være i flere lag... men en lægger opskrift ville jeg blive utrolig glad for... tak
Svar til mlauer : Hej Mlauer
Bryllupslagkager kender jeg ikke så meget til, men der findes da nogle enkelte opskifter her på siden som du måske kan bruge?
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-11-01 Spørgsmål fra : Bodil Spørgsmål : forloren skildpadde. I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hvad kan du anbefale som
efterret eller dessert
efter god gammeldags forloren skildpadde.
Kan du hjælpe mig inden
fredag den 7.11.
Svar til Bodil : Hej Bodil
Ja det nåede jeg så ikke, men måske du kan bruge forslagene her en anden gang.
Til forloren skilpade passer det godt med pandekager eller ost som dessert.
Med venlig hilsen
Per
|