Spørgsmål efter opskrift

2008-11-30
Spørgsmål fra   :  bodil
Spørgsmål   :  banoffie
I opskriften indgår bl.a   :  en bund af knust kiks el lign Banan skiver, karamelsovs of floedeskun oeverst
Bemærkninger   :  


Svar til bodil   :  
Hej Bodil

Jeg har fundet en opskrift frem på banoffie her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-29
Spørgsmål fra   :  lilli
Spørgsmål   :  rödkaal
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg söger en opskrift paa rödkaal da jeg bo i Tyrkiet, og der kan jeg ikke köbe ribssaft saa jeg vil gerne ha en opskrift paa rödkaal som jeg selv kan lave herned. paa forhaand tak

Svar til lilli   :  
Hej Lilli

Ribssaften er ikke et must, den kan godt undværes, men du kan også bruge ribsgele eller tyttebær hvis du kan skaffe det.

Vi har rigtig mange forskellige opskrifter på rødkål, og jeg gør det at jeg sender dig et link til dem alle, så har du muligheden for selv at vælge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-28
Spørgsmål fra   :  Tine Selby
Spørgsmål   :  Aeblekage
I opskriften indgår bl.a   :  Aebler
Bemærkninger   :  
Aeblekage med en let dej over med karameliseret laag

Svar til Tine Selby   :  
Hej Tine

Vi har rigtig mange opskrifter på æblekage, men med karamelliseret låg kan jeg ikke umiddelbart finde en på, men jeg vil sende dig linket til æblekagerne her, så kan du måske selv finde frem til den rigtige, eller måske bruge en af de andre.

Se æblekageopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-28
Spørgsmål fra   :  Christa
Spørgsmål   :  Risengrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Tilberedes i microovn

Svar til Christa   :  
Hej Christa

Vi har faktisk for nyligt afprøvet en opskrift på risengrød i mikroovn.

Men ærligt så syntes jeg dårligt det kan svare sig, i hvert fald hvis det er til mere end 1 portion.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-28
Spørgsmål fra   :  modersvilje
Spørgsmål   :  kalvemedister
I opskriften indgår bl.a   :  ud over kalvekød - hvad så
Bemærkninger   :  
dk-kogebogen har ikke opskriften på kalvemedister og en sådan leder jeg efter!

Svar til modersvilje   :  
Hej Modersvilje

Du kan bruge en opskrift på svinemedister, og så skifte kødet ud med kalvekød.

Jeg har gjort det jeg har omskrevet en opskrift til kalvekød, så er det muligt at kommentere evt. småjusteringer til opskriften.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-28
Spørgsmål fra   :  jean christiansen
Spørgsmål   :  tomyam
I opskriften indgår bl.a   :  fisk, citrongræs, chilli
Bemærkninger   :  
thai, fiskesuppe

Svar til jean christiansen   :  
Hej Jean

Vi har et par opskrifter på tom yam som jeg vil sende et link til her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-27
Spørgsmål fra   :  Jytte-Hanne
Spørgsmål   :  Franskbrød i varmluftsovn + flæskesteg i samme
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Da jeg først for ca 1 mdr. siden har fået mig en varmluftovn, og undrede mig over at der intet fulgte med af oplysninger på hvordan man bruger sådan en, hvor lange skal det tilberedes i ovnen, og ved hvilken temp ? Tja det er en gåde for mig som nybegynder på dette område.

Svar til Jytte-Hanne   :  
Hej Jytte-Hanne

Jeg har ikke selv den store erfaring med varmluftsovne, men vi har en tabel hvor du kan se temperaturforskellen på almindelig ovn og så varmluftsovn.

Se tabellen her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-27
Spørgsmål fra   :  lene andersen
Spørgsmål   :  kogning af risengrød i ovn
I opskriften indgår bl.a   :  håber at i kan hjælpe mig mvh lene
Bemærkninger   :  


Svar til lene andersen   :  
Hej Lene

Claues meyer har en opskrift som du kan se her:

Den sikre, hurtige og dovne vej til den perfekte risengrød Når du skal lave risengrød, enten til risalamanden eller julegrøden, så har vi en smart måde at gøre det på. Du slipper for at stå og røre i gryden og hele tiden være bange for, at grøden brænder på. Det eneste, du behøver, er en god gryde med låg – både gryde og låg skal kunne tåle at komme i ovnen, og gryden skal være tilpas stor til, at grøden ikke koger over. Du starter med at tænde ovnen på 200 C. Så tager du din sædvanlige risengrødsopskrift og koger det hele op i to minutter på komfuret. Sæt låg på gryden og kom den ind i den forvarmede ovn i 30 minutter. Så såre simpelt er det – efter 30 minutter er grøden færdig.

Man kan godt komme grøden i høkasse eller pakke gryden ind i dyner og placere den i benenden af sengen, men på den her snedige facon, så er risengrøden klar på bare 30 minutter!


Med venlig hilsen
Per




2008-11-27
Spørgsmål fra   :  Ali
Spørgsmål   :  Lykkelig family
I opskriften indgår bl.a   :  ris eller nudler med kød og grøntsager i sose
Bemærkninger   :  
jeg vil gerne have opskriften for sousen.tak venlig hilsen Ali

Svar til Ali   :  
Hej Ali

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på sauce.

Beklager meget
Per




2008-11-27
Spørgsmål fra   :  erik knudsen
Spørgsmål   :  Hel ovnstegt Kalkun med Fyld
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg önsker opskrift på helstegt kalkun og fyldet til den (helst gl. dansk opskrift) kalkunens vägt er ca.3-4kg varme? og stegtid?.
Bemærkninger   :  
Tak for helt fantastiske opskrifter og den fine service i har. takker meget for hjälpen med dette. Hilsen Erik Knudsen

Svar til erik knudsen   :  
Hej Erik

Jeg har fundet en opskrift frem på farseret kalkun som jeg håber du vil synes om.

Opskriften er godt nok på en kalkun på 2 kg. men jeg mener godt du kan bruge opskriften og så blot forlænge stegetiden.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-26
Spørgsmål fra   :  lissie andersen
Spørgsmål   :  is
I opskriften indgår bl.a   :  Kan man lave en is uden mælkeproduk ter? eller en anden dessert uden mælkeprodukter og smør. Håber på hjælp V.H L.A
Bemærkninger   :  


Svar til lissie andersen   :  
Hej Lissie

Vi har nogle forskellige kategorier med fødevareallergi, og deriblandt mælkeallergier.
Jeg vil sende linket til de kolde desserter uden mælk, og hvis du så scroller ned i bunden er der et par opskrifter på vanilleis som er uden mælk, du må bare ikke forvente at det er helt det samme som en vanilleis på rigtig mælk.

Se mælkefrie desserter her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-26
Spørgsmål fra   :  birgitte nielsen
Spørgsmål   :  chokoladesmåkage med nødder
I opskriften indgår bl.a   :  kakao, margarine, sukker, hakkede nødder, mel vist nok æg.
Bemærkninger   :  
den var i et opskrifthæfte fra OMA eller AMA margarine for år tilbage vist nok juleopskrifter. hjælp - vi kan ikke holde julebagning uden dem!

Svar til birgitte nielsen   :  
Hej Birgitte

Vi har en enkelt opskrift på chokoladesmåkage med nødder, men om det så er den helt rigtige ved jeg ikke, men prøv at se på den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-26
Spørgsmål fra   :  birgitte nielsen
Spørgsmål   :  småkager med nougat og nødder
I opskriften indgår bl.a   :  der er masser margarine, hakkede nødder, blød nougat, mel, sukker og vist nok æg i.
Bemærkninger   :  
den var i et opskrifthæfte fra enten OMA eller AMA margarine for nogle år siden - juleopskrifter? Hjælp - vi kan ikke undvære dem i julebagningen!

Svar til birgitte nielsen   :  
Hej Birgitte

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på småkager med nougat og nødder.

Beklager meget
Per




2008-11-26
Spørgsmål fra   :  Else Fisker
Spørgsmål   :  Langtidsstegt dobbelt andebryst
I opskriften indgår bl.a   :  dobbelt andebryst der ønskes langtidsstegt
Bemærkninger   :  


Svar til Else Fisker   :  
Hej Else

Jeg troede ellers vi havde prøvet at stege andebrystet på alle måder, men det havde vi så ikke.

Vi har for nyligt afprøvet en opskrift på andebryst i stegepose, og det er denne opskrift som jeg vil foreslå dig, men ved lavere temperatur 130-150 grader C og så noget længere tid, jeg vil tro du skal lægge 20 minutter til, men det må du lige mærke dig frem til.

SE opskriften her


Generelt syntes jeg ikke at andebryst kommer på højde med en almindelig stegt and, så hvis det er det du ønsker skulle du prøve opskriften andebryst a la stegt and som først koges.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-26
Spørgsmål fra   :  kirsten hansen
Spørgsmål   :  forret
I opskriften indgår bl.a   :  en enkel forret må ikke består af fisk
Bemærkninger   :  
vi skal holde 18år fødselsdag mangle ide til hvad vi skal servere for 16 gæster

Svar til kirsten hansen   :  
Hej Kirsten

Vi har en kategori med forretter som egentlig burde være uden fisk, men der kan være enkelte opskrifter der indeholder fisk, og det link vil jeg sende dig her, for så har du mulighed for selv at vælge blandt opskrifterne.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-25
Spørgsmål fra   :  CONNIE HANSEN
Spørgsmål   :  KYLLINGFILLET MED ANANAS OG OST OG FLØDESOVS MED PEBER
I opskriften indgår bl.a   :  KYLLINGFILLET, OST, ANANAS,
Bemærkninger   :  


Svar til CONNIE HANSEN   :  
Hej Connie

Vi har ingen opskrifter som indeholder de nævnte ingredienser, men du kan selv prøve at bruge den funktion vi kalder for Tøm køleskabet, og her søge på en eller flere af ingredienserne, og se om der ikke er en opskrift som ligner.

Med kyllingefilet bør du nok kun søge på kylling.

Se søgesiden her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-25
Spørgsmål fra   :  Henning Larsen
Spørgsmål   :  Rygeost
I opskriften indgår bl.a   :  Kan rygeost fryses
Bemærkninger   :  


Svar til Henning Larsen   :  
Hej Henning

Jeg tror den vil blive for vandet når den skal tøes op, så jeg vil sige at den ikke kan fryses, men du kunne jo forsøge med en ekelt.

Med venlig hilsen
Per




2008-11-23
Spørgsmål fra   :  Birthe Mikkelsen
Spørgsmål   :  waldorfsalat på en anderledes måde
I opskriften indgår bl.a   :  mener det er Anne Larsens opskrift fra 2007 med ingredienser som ikke feder måske er der rødløg i?
Bemærkninger   :  


Svar til Birthe Mikkelsen   :  
Hej Birthe

Anne Larsens waldorfsalat:
250g fromage frais,korn af en halv stang vanille,1 tsk rørsukker,havsalt og friskkværnet sort peber,2æbler,2 stænger bladselleri,20 grønne druer,1 dl lyse rosiner,10 valnøddekerner.

Tilberedning:
Fromage frais,vanille,sukker,salt og peber røres sammen og blandes med æbler i tern,bladselleri i skiver,halvverede grønne druer uden sten,lyse rosiner samt valnødder.

Med venlig hilsen
Hanne




2008-11-22
Spørgsmål fra   :  Anders Berg
Spørgsmål   :  Æblecider
I opskriften indgår bl.a   :  Æbler m. m.
Bemærkninger   :  


Svar til Anders Berg   :  
Hej Anders

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på æblecider.

Beklager meget
Per




2008-11-22
Spørgsmål fra   :  0ve Prien
Spørgsmål   :  Kajserinderis
I opskriften indgår bl.a   :  som Ris ala mande, men med noget mere- æggeblommer !!
Bemærkninger   :  


Svar til 0ve Prien   :  
Hej Ove

Vi har en opskrift her på kogebogen som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-22
Spørgsmål fra   :  Torben Lindholm
Spørgsmål   :  vindruemarmelade
I opskriften indgår bl.a   :  vindruer med andre frugter
Bemærkninger   :  


Svar til Torben Lindholm   :  
Hej Torben

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på vindrue marmelade.

Beklager meget
Per




2008-11-22
Spørgsmål fra   :  Leif Jensen
Spørgsmål   :  Madbrød med kartoffel?
I opskriften indgår bl.a   :  Madbrød med kartoffel?
Bemærkninger   :  
I Portugal (og på Madeira) bruger de et madbrød, som iflg. de lokale bages med lidt kartoffel i (portugisere laver meget med kartofler). Brødet er bagt som 2 cm tykke pandekager bagt i form. En smule klæg, holder sig fint i et helt døgn. Savner en opskrift.

Svar til Leif Jensen   :  
Hej Leif

Vi har kun en enkelt opskrift på portugisisk madbrød, og den indeholder ikke kartofler. Men du kunne måske tilføje lidt kartoffel til opskriften?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-22
Spørgsmål fra   :  sigrid
Spørgsmål   :  blæsner
I opskriften indgår bl.a   :  mel sukker........
Bemærkninger   :  


Svar til sigrid   :  
Hej Sigrid

Kunne det være pleskner du tænker på?

Se pleskneropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-22
Spørgsmål fra   :  carina landin nielsen
Spørgsmål   :  fedtfripandekager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til carina landin nielsen   :  
Hej Carina

Jonna har indsendt en opskrift på pandekager som jeg vil sende linket til her og som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-21
Spørgsmål fra   :  Jens Hansen
Spørgsmål   :  I et par brødopskrifter, bl.a. valnøddebrød og sigtebrød, står der der skal bruges rugsigtemel
I opskriften indgår bl.a   :  I et par brødopskrifter, bl.a. valnøddebrød og sigtebrød, står der der skal bruges rugsigtemel, jeg har spurgt efter dette i flere forretninger, men uden resultat, er der nogen der kan oplyse hvor det kan købes, eller om der kan bruges en anden mel.
Bemærkninger   :  


Svar til Jens Hansen   :  
Hej Jens

Jeg ved ikke hvad de forskellige fabrikanter kalder melet, jeg er sikker på det er rugmel uden skaldele, men om det er rugmel, sigtet rugmel eller fint rugmel, det ved jeg ikke.

Med venlig hilsen
Per




2008-11-21
Spørgsmål fra   :  Anna Lise Jørgensen
Spørgsmål   :  aspagers
I opskriften indgår bl.a   :  Har I en opskrift på aspagerssuppe til en sommeraften.
Bemærkninger   :  


Svar til Anna Lise Jørgensen   :  
Hej Anna Lise

Aspargessuppe er altid godt, men vi har ikke en opskrift specielt til en sommeraften.

Se aspargessuppe her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-20
Spørgsmål fra   :  Karen-Grete Yttesen
Spørgsmål   :  beuf en daut
I opskriften indgår bl.a   :  ca. 1,5 kg oksekød?,strimler af appelsin,løg,chanpignons
Bemærkninger   :  
der er flere ingredienser som jeg ike kender, serveres med kartoffelmos

Svar til Karen-Grete Yttesen   :  
Hej Karen-Grete

Vi har en opskrift som heder Beuf en daube, som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-20
Spørgsmål fra   :  vibeje jensen
Spørgsmål   :  ris ala made dessert til jul aften
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til vibeje jensen   :  
Hej Vibeje

Vi har en del opskrifter på ris a la mande, jeg har lavet en søgning som jeg vil sende linket til her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-20
Spørgsmål fra   :  Birgit Lauritsen
Spørgsmål   :  trindboller
I opskriften indgår bl.a   :  franskbrød m.m.
Bemærkninger   :  
suppeboller, æltes og formes til små kugler, som gives et forsigtigt opkog - er hvide udenpå og gule indeni.

Svar til Birgit Lauritsen   :  
Hej Birgit

Er det ikke trilleboller som du tænker på?

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-19
Spørgsmål fra   :  Arne Nielsen
Spørgsmål   :  Nitrit
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg ved godt nitrit ikke kan købes,men,mit spørgsmål går ud på om man selv kan blande tilgængelige ingredienser så man får den let rødlige farve på kødet.Jeg ved godt at farven ikke smager,men det giver øjnene appetit.
Bemærkninger   :  


Svar til Arne Nielsen   :  
Hej Arne

Hvis du snakker godt for din slagter, så kan du godt være heldig at han vil sælge dig lidt.

Nu er jeg ikke godt nok inde i nitritsalt og salpeter, men jeg mener at det ene kan bruges i stedet for det andet, og salpeter kan du bestille hos specialkøbmanden på nettet.

Besøg specialkøbmanden her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-19
Spørgsmål fra   :  erik knudsen
Spørgsmål   :  dansk gule ärter suppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg önsker opskrift på danske gule ärter (gl.opskrift) kan i hjälpe mig med det?

Svar til erik knudsen   :  
Hej Erik

6-8 personer
1 nøgleben pr. person - eller andre griseben og nogle grisehaler, 2 kg medister, 2kg sprængt nakke, dækkes med vand. Pølsen tages op efter at have kogt i 20 minutter.

Koges, skummes, tilsæt 12-20 sorte peberkorn, 1 selleri i kvarte stykker, 6-8 gulerødder, 4-3-4 store løg, 4 pastinakker, 4 persillerødder. Tag grønsagerne op efterhånden som de bliver møre. Ialt koges suppen i 2 timer. Tag kødet op, si suppen, kom 8 porrer i ringe i, tilsæt Møllerens gule ærter og kog ca. 5 minutter, tilsæt rigelig timian og de i tern/ringe snittede grønsager, varm op, server m/kød, rugbrød, sennep og rødbeder. Ønskes ærterne tykkere server da lidt eddike til i lille kande, så hverisær selv kan komme lidt i sin suppe. I øvrigt bliver dee tykkere på 2. dagen. Hertil serveres gerne kryddersnapse og øl til.

Velbekomme.
Karen




2008-11-19
Spørgsmål fra   :  John
Spørgsmål   :  Chokolade shot
I opskriften indgår bl.a   :  Kraftig varm , evt. med chili.serveres i høje smalle shotglas ca.6,5 cl og drikkes.
Bemærkninger   :  
Har fåer det på resturant, serveret sammen med anden dessert.

Svar til John   :  
Hej John

Karoline har en opskrift som minder meget om det du beskriver.


Med venlig hilsen
Per




2008-11-19
Spørgsmål fra   :  Champangebrus
Spørgsmål   :  Fedtfri Risalamande
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg skal holde jul sammen med en der lider af en sygdom der gør at hun skal spise ekstremt fedtfattigt (hun har fået fjernet det meste af tarmen) Juleaften plejer hun at spise hytteost når vi andre spiser risalamande. Men findes der ikke en opskrift på en fedtfri risalamande?

Svar til Champangebrus   :  
Hej Champagnebrus

Det bliver jo aldrig det samme uden piskefløden, men jeg har prøvet om jeg kunne lave noget der ligner, og det har jeg gjort med et surmælksprodukt som heder skyr, det er fra mejeriet Thise, og jeg har købt det i brugsen.

Kokken protesterede højlydt og siger det ikke har noget med ris a la mande at gøre, men prøv om det ikke kan bruges, jeg mener i hvert fald at det er bedre end hytteost.

Jeg ved ikke med sukker, jeg har brugt sødemidlet flydende sød, men der kan jo sagtens bruges rigtigt sukker, og også gerne korn fra vanillestang i stedet for essens, og jo så mandelstykker hvis det må bruges.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-19
Spørgsmål fra   :  lotte
Spørgsmål   :  Forloren hare af Lotte Haveman
I opskriften indgår bl.a   :  Gul sennep men ikke Colman's mustard.
Bemærkninger   :  
Søger pulveriseret gul sennep. Har kunne købe i Matas før men desværre ikke mere.Er der nogen der kan hjælpe? Mvh Lotte

Svar til lotte   :  
Hej Lotte

Har du prøvet Apotheket. der kan vi få de fleste krydderier.

Torben


Jeg har altid brugt sød fransk sennep (fra Netto) i din opskrift til forloren hare. Alle har altid rost mig for denne variation.

Venligst Hanne





2008-11-18
Spørgsmål fra   :  kimmi amanda jensen
Spørgsmål   :  katoffel kroketter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til kimmi amanda jensen   :  
Hej Kimmi

Jeg har fundet en opskrift frem på kartoffel kroketter som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-18
Spørgsmål fra   :  elsebeth
Spørgsmål   :  risengrød i ovn
I opskriften indgår bl.a   :  ris,vand,salt,mælk
Bemærkninger   :  
Jeg har hørt man kan tilberede risengrøden i ovn. Hvis det er tilfældet, vor lang tid og hvor mange grader skal det så være.Kan I hjælpe mig for jeg kan ikke finde det nogen steder. På forhånd tak. Elsebeth

Svar til elsebeth   :  
Hej Elsebeth

Claues meyer har en opskrift som du kan se her:

Den sikre, hurtige og dovne vej til den perfekte risengrød Når du skal lave risengrød, enten til risalamanden eller julegrøden, så har vi en smart måde at gøre det på. Du slipper for at stå og røre i gryden og hele tiden være bange for, at grøden brænder på. Det eneste, du behøver, er en god gryde med låg – både gryde og låg skal kunne tåle at komme i ovnen, og gryden skal være tilpas stor til, at grøden ikke koger over. Du starter med at tænde ovnen på 200 C. Så tager du din sædvanlige risengrødsopskrift og koger det hele op i to minutter på komfuret. Sæt låg på gryden og kom den ind i den forvarmede ovn i 30 minutter. Så såre simpelt er det – efter 30 minutter er grøden færdig.

Man kan godt komme grøden i høkasse eller pakke gryden ind i dyner og placere den i benenden af sengen, men på den her snedige facon, så er risengrøden klar på bare 30 minutter!


Med venlig hilsen
Per




2008-11-18
Spørgsmål fra   :  else kjærsgaard
Spørgsmål   :  bogsteg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
det er et stykke oksesteg som hedder bogsteg

Svar til else kjærsgaard   :  
Hej Else

Jeg mener at bovsteg staves med V, det gør jeg i hvert fald, så det er nok derfor du ikke har kunnet finde frem til opskrifter.

Vi har i hvert fald flere opskrifter med hel bov som jeg vil sende linket til her.

Se bovopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-17
Spørgsmål fra   :  mette andersen
Spørgsmål   :  chilli lime fra Oscars
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg søger efter boullion som hedder chilli lime fra Oscars. Jeg kan ikke finde det nogen steder.Er der nogen der ved hvor man købe det henne.

Svar til mette andersen   :  
Hej Mette

Jeg har været inde på deres hjemmeside, men kan ikke finde den nævnte bouillon under produkter, måske den er udgået, men du kan jo prøve at kontakte firmaet.

Besøg hjemmesiden her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-17
Spørgsmål fra   :  mette andersen
Spørgsmål   :  karamelkage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har ledt og søgt alle steder efter en opskrift på karamelkage.Den er bagt i bradepande 45-30 cm med et tyndt lag karamel i midten. Kagen var ikke lagt sammen med karamelfyld efter den var bagt men inden.Jeg ved at kagen kommer fra BC catering i roskilde.Håber der er nogen der kan hjælpe mig.

Svar til mette andersen   :  
Hej Mette

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på karamelkage.

Beklager meget
Per




2008-11-17
Spørgsmål fra   :  kirsten grouleff
Spørgsmål   :  Hvidløgs marinerede sild
I opskriften indgår bl.a   :  Alm. hvide marinerede sild som lægges i en lage af creme fraiche og hvidløg og trækker lidt.
Bemærkninger   :  
Hvor meget creme fraiche, og hvor meget hvidløg, hvor lang tid skal de trække?

Svar til kirsten grouleff   :  
Hej Kirsten

Hvor meget hvidløg er svært, for det er en smagssag, men jeg har fundet en opskrift frem på hvidløgssild som jeg mener er tæt på dit ønske.

Jeg kunne godt have tænkt mig at der stod hvor stort glas sild. Men du kan laver dressingen først og så skærer sild i så det passer.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-17
Spørgsmål fra   :  Marianne Winkel Rasmussen
Spørgsmål   :  mispelgele
I opskriften indgår bl.a   :  mispelfrugter
Bemærkninger   :  


Svar til Marianne Winkel Rasmussen   :  
Hej Marianne

Jeg kender ikke mispel, en har kunnet læse at den har godt af nattefrost inden den bruges, jeg går ud fra at det er fordi den er bitter eller.

Jeg har så prøvet at skrive en opskrift ned, men jeg har undladt mål da jeg ikke har nogen mispel, men jeg håber så at andre vil skrive kommentare til opskriften, måske også dig hvis du prøver?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-16
Spørgsmål fra   :  Jørn Streitz
Spørgsmål   :  Bønnepostej
I opskriften indgår bl.a   :  Sojabønner
Bemærkninger   :  


Svar til Jørn Streitz   :  
Hej Jørn

Jeg har fundet en opskrift frem på bønnepostej med sojabønner som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-15
Spørgsmål fra   :  vibeke
Spørgsmål   :  svensk forret
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg savner nogle gode svenske forretter hilsen vibeke

Svar til vibeke   :  
Hej Vibeke

Jeg kender ikke meget til svensk mad, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.

Med venlig hilsen
Per




2008-11-15
Spørgsmål fra   :  Mads
Spørgsmål   :  crousaint
I opskriften indgår bl.a   :  mel, vand
Bemærkninger   :  
luftigt fransk dessertbrød

Svar til Mads   :  
Hej Mads

Jeg har fundet en opskrift frem på crossaint som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-13
Spørgsmål fra   :  carsten christiansen
Spørgsmål   :  bondeæggekage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg så den på jeres side i søndags

Svar til carsten christiansen   :  
Hej Carsten

Det må næsten være bondeomeletten du tænker på?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-13
Spørgsmål fra   :  Vibeke Randa
Spørgsmål   :  Gode råd
I opskriften indgår bl.a   :  sønderjysk småkage - dejen skal være flydende
Bemærkninger   :  


Svar til Vibeke Randa   :  
Hej Vibeke

750g.mel
315g.smør
315g.sukker
1/2kop fløde
2æg
1tsk.hjortetaksalt
lidt kardemomme

Det hele æltes godt sammen.Sættes på "Gode -råd"-jernet med en teske.Bages til de er lysebrune på begge sider.

Med venlig hilsen
Hanne




2008-11-13
Spørgsmål fra   :  sonja
Spørgsmål   :  wegertar
I opskriften indgår bl.a   :  kun gronsager uden kod
Bemærkninger   :  


Svar til sonja   :  
Hej Sonja

Hvis du vælger menupunktet opskrifter og på siden her scroller lidt ned finder du punktet med vegetarkost.

Der er jo flere typer af vegetarer så der er lidt forskellige at vælge blandt, men det øverste punkt er den mest almindelige.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-13
Spørgsmål fra   :  Randi Sørensen
Spørgsmål   :  verdens bedste marmelade ?
I opskriften indgår bl.a   :  æbler eller blommer rosiner groft hakkede mandler kanel evt. flere ting ?
Bemærkninger   :  
Jeg havde opskriften for ca. 20 år siden, men den er desværre blevet væk.

Svar til Randi Sørensen   :  
Hej Randi

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på verdens bedste marmelade.

Beklager meget
Per




2008-11-13
Spørgsmål fra   :  mona lunding
Spørgsmål   :  irsk stuvning
I opskriften indgår bl.a   :  med svine kød
Bemærkninger   :  


Svar til mona lunding   :  
Hej Mona

Jeg har fundet en opskrift frem til dig på irsk stuvning som er med svinekød, som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-12
Spørgsmål fra   :  Kirsten
Spørgsmål   :  kaffebrød
I opskriften indgår bl.a   :  opskriften skulle være en opskrift af Kirsten Huttemeier - med valnødder og chokolade - minder lidt om hjemmebagte kammerjunker, skåret på langs -dvs ikke sat på pladen med ske - ikke rullet som pebernødder, men skåret i lidt tykke skiver af en stang dej.Valnødderne må være kværnet,de kan ikke ses i dejen, men giver småkagerne en lidt speciel smag,men ikke lige straks genkender som valnødder. måske er der også lidt kaffe i - men ved det dog ikke - dog tydeligt at der er chokolade i, da denne smelter helt ud ligesom cacao.
Bemærkninger   :  


Svar til Kirsten   :  
Hej Kirsten

Vi har ellers en opskrift på huttemeiers kaffebrød, men den er uden nødder, kaffe og chokolade så det er nok ikke den rigtige, den du efterlyser har det ikke været muligt at finde frem til.

Med venlig hilsen
Per




2008-11-11
Spørgsmål fra   :  dalberg
Spørgsmål   :  Fiskesuppe med limepesto
I opskriften indgår bl.a   :  Suppen var lavet på fiskefond og blev serveret i espresso kop i lobby på et hotel. Den blev serveret til en fødelsdagsfest som velkomst og smagte vidunerligt godt.
Bemærkninger   :  
Hotellet var "Hotel Føroyar" i Tórshavn

Svar til dalberg   :  
Hej Dalberg

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på fiskesuppe.

Beklager meget
Per




2008-11-11
Spørgsmål fra   :  helle hansen
Spørgsmål   :  kåldolmere
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan dolmere fryses? Før eller efter stegning? Mangler tit angivelse af fryseegnethed!!

Svar til helle hansen   :  
Hej Helle

Kåldolmere er fryseegnede som stegte.

Det er rigtigt at der mangler fryseegnethed på opskrifterne, men det er et punkt som vi overvejer at indføre, men i starten vil der nok ikke være så mange angivelser.

Med venlig hilsen
Per




2008-11-11
Spørgsmål fra   :  Jette Dalsgaard
Spørgsmål   :  Rødbedetaziki
I opskriften indgår bl.a   :  revne rødbeder og ?
Bemærkninger   :  
Vi har bl.a. fået rødbedetaziki på Hotel Kolding Fjord. Det smager himmelsk og vi fik det serveret til en fiskeforret sammen med sprødstegt bacon. Håber meget I kan hjælpe mig. Tusind tak.

Svar til Jette Dalsgaard   :  
Hej Jette

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-11
Spørgsmål fra   :  linda hansen
Spørgsmål   :  kiksekage
I opskriften indgår bl.a   :  opskrift på kiksekage den med smør og ikke med palmin
Bemærkninger   :  


Svar til linda hansen   :  
Hej Linda

Jeg har fundet en opskrift frem på smørkiksekage som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-10
Spørgsmål fra   :  jan
Spørgsmål   :  krondyr?
I opskriften indgår bl.a   :  Fandt for 1 mde siden en opskrift herpå siden med krondyr file med bla. stegte dadler, æbler, mandler
Bemærkninger   :  


Svar til jan   :  
Hej Jan

Jeg har ikke kunnet finde frem til den nævnte opskrift.

Beklager meget
Per




2008-11-10
Spørgsmål fra   :  Bent Nielsen
Spørgsmål   :  Boller bagt med bagepulver og blåbær
I opskriften indgår bl.a   :  Hvedemel,mælk,margarine/smør, sukker, bagepulver og blåbær blandet med sukker.
Bemærkninger   :  
Kan ikke huske, hvor meget der skal bruges af de enkelte dele, men en virkelig lækker bolle.

Svar til Bent Nielsen   :  
Hej Bent

Jeg ved ikke om det er en opskrift som du har set her tidligere, men jeg har i hvert fald ikke kunnet finde frem til den.

Jeg har derimod fundet en anden bolleopskrift frem som er bagt med bagepulver i stedet for gær, så kan du måske selv tilføje blåbærene.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-10
Spørgsmål fra   :  Karina Jensen
Spørgsmål   :  istedet for grød ris kan man så bruge almindelige løse ris til at lave ris a la mande
I opskriften indgår bl.a   :  løse ris
Bemærkninger   :  
istedet for grød ris kan man så bruge almindelige løse ris til at lave ris a la mande

Svar til Karina Jensen   :  
Hej Karina

Du kan sikkert godt bruge løse ris i stedet for en risengrød, men så er du over i noget som ligner ymerris.

Se ymerris her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-10
Spørgsmål fra   :  Dagny justesen
Spørgsmål   :  syltede eller friterede chilipebre
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Dagny justesen   :  
Hej Dagny

Jeg har lavet en søgning på syltede chili som jeg vil sende til dig her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-09
Spørgsmål fra   :  Lissi VInther
Spørgsmål   :  Suppe
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger opskrifter på grøntsagssupper som blendes
Bemærkninger   :  


Svar til Lissi VInther   :  
Hej Lissi

Mange grønsagssupper er det nævnt i beskrivelsen at de skal blendes, men selvom det ikke er nævnt så kan du jo selv vælge at blende dem.

Hvis du vælger menupunktet i menuen til venstre, og her vælger det punkt som heder retter finder du frem til supper, de er så igen delt op i bla. grønsagssupper hvor jeg vil mene du kan finde opskrifter efter din smag.

Se suppeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-09
Spørgsmål fra   :  christoffer aagaard
Spørgsmål   :  kaj kager
I opskriften indgår bl.a   :  ander det ikke
Bemærkninger   :  
ander det ikke

Svar til christoffer aagaard   :  
Hej Christoffer

Vi har en opskrift på kajkage som jeg vil sende dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-08
Spørgsmål fra   :  Jørgen Larsen
Spørgsmål   :  Speget lam
I opskriften indgår bl.a   :  Salt og vand
Bemærkninger   :  
Vil gerne vide hvorlænge og forholdet salt og vand

Svar til Jørgen Larsen   :  
Hej Jørgen

Jeg har svært ved at se hvad det er du ønsker, måske det er sprængt lam som du mener?

Med venlig hilsen
Per




2008-11-08
Spørgsmål fra   :  lilli
Spørgsmål   :  blomkaalstærte el.brocciltærte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til lilli   :  
Hej Lilli

Jeg har fundet en opskrift frem på broccolitærte som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-07
Spørgsmål fra   :  Alvin Jensen
Spørgsmål   :  Kalkunbryst i orangesovs
I opskriften indgår bl.a   :  Kalkunbryst-Champignon-minimejs-Gulerødder-Fløde-carry og som tilbehør Kartofler eller ris
Bemærkninger   :  


Svar til Alvin Jensen   :  
Hej Alvin

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kalkunbryst i orangesovs.

Med venlig hilsen
Per




2008-11-07
Spørgsmål fra   :  mikaelsanden
Spørgsmål   :  andstek
I opskriften indgår bl.a   :  1 stk and 3,4 kg
Bemærkninger   :  


Svar til mikaelsanden   :  
Hej Mikael

Nu er det jo tæt på Mortensaften, så jeg vil sende linket til mortens aften opskrifterne, her er der forskellige muligheder for tilberedning af anden.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-06
Spørgsmål fra   :  Margrete West-Andersen
Spørgsmål   :  Hollandsk biksemad
I opskriften indgår bl.a   :  Hk oksekød , hk svindekød, gulerødder , hvidkål , spagetti, karry, salt og peber + groft revetæbler
Bemærkninger   :  
Kan ikke huske om der skal mere i og ej heller hvormeget af hver del.

Svar til Margrete West-Andersen   :  
Hej Margrete

250g hakket oksekød,ca 40g smør/margarine,1 stort løg,1 stor gulerod,1/2 dl ris,1 stor kartoffel,ca 150g hvidkål,3-4 dl vand,2 tsk salt,1/2 tsk peber,1/2 tsk karry,1/2 tsk paprika. Grønsagerne snittes fint(rives evt på den grove del af råkostjernet).Kød og løg brunes i en gryde,grønsager,ris og vand tilsættes sammen med krydderierne.Det hele småkoger,til det er mørt,ca 1/2 tm.

Hanne




2008-11-06
Spørgsmål fra   :  Jørn Iversen
Spørgsmål   :  moffins
I opskriften indgår bl.a   :  Smør,sukker,mel.bagepulver æg, smør mandelesens og makroner
Bemærkninger   :  


Svar til Jørn Iversen   :  
Hej Jørn

Jeg har fundet en opskrift frem på makronmuffins som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-06
Spørgsmål fra   :  Algot Dyrholm
Spørgsmål   :  æble strutti
I opskriften indgår bl.a   :  Hej i CH fik vi en varm ret der bestod af en skive æble med dej om som var friture lavet med vanille sås.
Bemærkninger   :  
Har i måske den rigtige opskrift.

Svar til Algot Dyrholm   :  
Hej Algot

Vi har da i hvert fald en opskrift som minder om det du beskriver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-05
Spørgsmål fra   :  nanna albers
Spørgsmål   :  kan jeg få opskrift på franskbrød uden laxolose og evt.andet kage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
kan jeg få opskrift på franskbrød uden laxolose og evt.andet kage

Svar til nanna albers   :  
Hej Nanna

Jeg går ud fra at du mener laktose, som findes i mælk.

Vi har gjort en del ud af at sortere opskrifterne så det er nemt at finde opskrifter uden allergener og deriblandt også med mælk.

Se kategorien for mælkeallergi her

Du kan evt. også benytte den udvidet søgning.

Med venlig hilsen
Per




2008-11-05
Spørgsmål fra   :  Susanne H. Brøndum
Spørgsmål   :  Husker ikke.
I opskriften indgår bl.a   :  Oksekød i tern. Persillerod, pastinakker, rødløg,rødvin.
Bemærkninger   :  
Rodfrugter i fad: Persillerødder, pastinakker og rødløg i noget væde, som jeg ikke husker, hvad er. Dertil en sauce, som bestod af rødvin og noget jeg ikke husker hvad var.Det skulle koges ned til dey halve ca, tror jeg. Måske rødvinseddike eller ?????. Der var et billede af opskriften. Jeg vil gerne, hvis du kunne hjælpe mig med at finde denne opskrift, da jeg skal have gæster, som jeg så gerne ville servere denne ret for. Den var meget god, nemlig. Jeg håber, der er oplysninger nok, ellers skriv bare til mig.

Svar til Susanne H. Brøndum   :  
Hej Susanne

Der er desværre ikke en klokke som ringer.

Men vi har en udvidet søgning hvor du måske selv kan finde frem til opskriften?
Her kan du nemlig f.eks. søge kun på opskrifter med billeder, og så ingredienserne, selve ingredienserne skal du her skrive hele navnet eller den første del af navnet og så en stjerne*

Se udvidet søgning her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-05
Spørgsmål fra   :  lene hansen
Spørgsmål   :  fingner
I opskriften indgår bl.a   :  jeg søger en opskrift på sylte grønne figner da vi har mange som er ikke er blivet moden
Bemærkninger   :  


Svar til lene hansen   :  
Hej Lene

Vi har lidt forskellige opskrifter med grønne figner, og jeg vil her sende et link til dem alle da du så har mulighed for at vælge blandt opskrifterne.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-04
Spørgsmål fra   :  britta valbjørn
Spørgsmål   :  kvædebrød
I opskriften indgår bl.a   :  kvæde som skal koges til mos og en masse sukker der skal koges tror jeg
Bemærkninger   :  
det skal måske blandes og så hældes på flade talerkner og stå lunt i 14 dage og så skal det skæres ud og spises med the sukker ligesom de gele topper med frugt man kan købe til jul det siges at det smager skønt men jeg mangler opskriften det siges at den skulle være i gamle bagebøger

Svar til britta valbjørn   :  
Hej Britta

Vi har også en opskrift her på kogebogen som jeg har fundet frem til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-04
Spørgsmål fra   :  Ane Marie Lauritzen
Spørgsmål   :  banankage-sukkerfri eller æblekage-sukkerfri
I opskriften indgår bl.a   :  bananer eller æbler
Bemærkninger   :  
sukkerfri, altså ikke sødet med almindeligt sukker

Svar til Ane Marie Lauritzen   :  
Hej Ane Marie

Vi har en afdeling med opskrifter til diabetikere hvortil jeg vil sende et link til kager i form, som jeg håber du vil kunne bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-03
Spørgsmål fra   :  Poul Erik Larsen
Spørgsmål   :  Skovhuggerrenslivret
I opskriften indgår bl.a   :  Svinesmåkød,purrer,paprika og muligvis gulerødder m.m.
Bemærkninger   :  


Svar til Poul Erik Larsen   :  
Hej Poul Erik

Jeg har fundet en opskrift frem som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-03
Spørgsmål fra   :  Britta Svane
Spørgsmål   :  ris alamande
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Har fået allergi overfor nødder og mandler. Øv! Hvad kan jeg erstatte mandlerne med i risalamande. Har I et forslag? med venlig hilsen Britta S

Svar til Britta Svane   :  
Hej!

jeg har med held prøvet at komme lidt mandelessens i. Man mangler det bid mandlerne giver med det er vanesag. Det smager super hvis man ikke tåle selve mandlen
Lisbeth


Jordnøder er faktisk en bælgplante og ikke en nød som mange tror, så måske du kan bruge usaltede peanuts ?

Med venlig hilsen
Per




2008-11-03
Spørgsmål fra   :  linda hansen
Spørgsmål   :  kikskage med smør uden palmin
I opskriften indgår bl.a   :  kikskage med smør uden palmin
Bemærkninger   :  


Svar til linda hansen   :  
Hej Linda

Jeg har fundet en kiksekage med smør frem som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-02
Spørgsmål fra   :  Birgit Christensen
Spørgsmål   :  Triflis
I opskriften indgår bl.a   :  Det er en dessert, som min farmor lavede da jag var barn (f 1930). Makroner, som stänkes med portvin eller madeira. Frukdsallad. Et täppe af enten var det nogle äggeblommer pisket med sukker eller også var det ett lag kagecreme. Tak på forhånd - hvis I kan hjälpe mig.
Bemærkninger   :  


Svar til Birgit Christensen   :  
Hej Birgit

Trifli kan laves på flere forskellige måder, og det er grundtrækkene du beskriver. egentlig vælger man selv om man bruger portvin eller anden sød frugt vin/dessertvin. her i familien kommer vi enten en klat frugtmos (æble, blomme eller andet)eller syltetøj over de stænkede makroner (man akn evt blande syltetøj og frisk frugt eller kun bruge frisk frugt, det bestemmer man skam selv). derefter et godt lag vanille kagecreme og en klat flødeskum. triflien plejer at skulle stå koldt i ca. ½ time eller 20 minutter, så makronerne bliver bløde men ikke smaskede. flødeskum kommes selvfølgelig først på lige inden servering.

så jeg tror egentlig bare du skal tage stilling til hvilken blanding du bedst kunne tænke dig og gå i kast med det. :)

Med venlig hilsen
Chi


Se masser af trifliopskrifter her






2008-11-02
Spørgsmål fra   :  baglioni
Spørgsmål   :  græskar snacks med hvidløg
I opskriften indgår bl.a   :  græskarkerner, hvidløg,
Bemærkninger   :  
har bare set det i en udsendelse på tv 3 med lene hanson

Svar til baglioni   :  
Hej Baglioni

Ristede græskarkerner
Til 2 personer
2 fed hvidløg
1/2 knsp urtesalt
200 g græskarkerner
2 spsk brøndkarse
1/2 tsk oregano
Rosmarin eller timian
2 tsk olivenolie til stegning

Tilberedning
Hæld olien på en varm pande sammen med urtesalat, hvidløg og krydderurterne. Lad det stege i 1 minuts tid. Hæld derefter 100 g græskarkerner på panden og lad det stege med i 3 minutter under oprøring. Lige før servering hælder du de sidste 100 g græskarkerner på panden, rører det hele godt sammen og serverer kernerne i en lille skål.

Med venlig hilsen
Per




2008-11-02
Spørgsmål fra   :  ;Margrete Møller Sørensen
Spørgsmål   :  sauce til lammekøller
I opskriften indgår bl.a   :  champion/svampe/hvidløg persille
Bemærkninger   :  
Hej Jeg skal lave en god middag til vennerne, hvor hovedretten bliver lammekøller. Men jeg mangler den rigtige sauce hertil. Mine smagsløg siger noget med svampe og hvidløg eller noget med persille. Der vil blive serveret forskellige salater hertil også. Men hvad vil du foreslå?

Svar til ;Margrete Møller Sørensen   :  
Hej Margrete

Lammekøller kan jo tilberedes på mange måder, så der kan også laves mange forskellige saucer til.

Men ud fra det du skriver om svampe og hvidløg vil jeg foreslå følgende.

Bradepanden fra lammekøllerne koges af med vand.

Svampe renses og kvartes eller skæres i skiver, løg og hvidløg hakkes fint.
Svits løg og hvidløg i smør til de er gennemsigtige, tilsæt svampene og svitses til de er møre, drys mel over og vend det i løg og svampe og tilsæt så lammefond og evt. fløde og smag til med salt og peber. Hæld sausen i skåle og drys persille på toppen.

Med venlig hilsen
Per




2008-11-02
Spørgsmål fra   :  Birte Jørgensen
Spørgsmål   :  Rillettes af gås
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har en gås i fryseren. Den har ligget næsten et år. Kan jeg bruge den nu? Har tænkt om man kan lave rillettes af lårene.
Bemærkninger   :  


Svar til Birte Jørgensen   :  
Hej Birthe

Der er ikke noget sunhedsfarligt i at den har ligget længe i fryseren, blot den har været nedfrossen hele tiden.

Det værst er næsten hvis den er blevet harsk. Men det ville jo være syndt ikke at prøve.

Med venlig hilsen
Per




2008-11-02
Spørgsmål fra   :  Laila Nissen
Spørgsmål   :  Forslag til hvad kan man servere til gløgg, udover æbelskiver
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Forslag til hvad kan man servere til gløgg, udover æbelskiver

Svar til Laila Nissen   :  
Hej Laila

Ud over æbleskiver så kan du servere julesmåkager til, vanillekranse, brunkager, klejner og mange flere.

Med venlig hilsen
Per




2008-11-01
Spørgsmål fra   :  mlauer
Spørgsmål   :  byllupskage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
vi skal giftes til januar.. og ville gerne lave vores egen kage... den behøver ikke at være i flere lag... men en lægger opskrift ville jeg blive utrolig glad for... tak

Svar til mlauer   :  
Hej Mlauer

Bryllupslagkager kender jeg ikke så meget til, men der findes da nogle enkelte opskifter her på siden som du måske kan bruge?

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-11-01
Spørgsmål fra   :  Bodil
Spørgsmål   :  forloren skildpadde.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hvad kan du anbefale som efterret eller dessert efter god gammeldags forloren skildpadde. Kan du hjælpe mig inden fredag den 7.11.

Svar til Bodil   :  
Hej Bodil

Ja det nåede jeg så ikke, men måske du kan bruge forslagene her en anden gang.

Til forloren skilpade passer det godt med pandekager eller ost som dessert.

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2008

Se spørgsmålene for februar 2008

Se spørgsmålene for marts 2008

Se spørgsmålene for april 2008

Se spørgsmålene for maj 2008

Se spørgsmålene for juni 2008

Se spørgsmålene for juli 2008

Se spørgsmålene for august 2008

Se spørgsmålene for september 2008

Se spørgsmålene for oktober 2008

Se spørgsmålene for november 2008

Se spørgsmålene for december 2008