|
Spørgsmål efter opskrift
2005-11-30 Spørgsmål fra : kirsten nielsen Spørgsmål : æblebradepandekage I opskriften indgår bl.a : æbler skåren i tern blandes i dejen. ellers måske mel sukker æg bagepulver,bliver 5 til 6cm høj i en bradepande skal drysses med sukker Bemærkninger : min mor har haft opskriften,den er blevet væk og min mor er død så jeg prøver at finde opskriften. hun fik den på en spisested vor der også blev serveret kaffe og kage, men stedet er lukket for mange år siden,håber du kan hjælpe mig. hilsen kirsten nielsen
Svar til kirsten nielsen : Hej Kirsten
Der er en opskrift på æblebradepandekage her som du måske kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-30 Spørgsmål fra : patrick kaufmann Spørgsmål : 18 års fødselsdag I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hej jeg er en ung fyr som snart fylder 18år jeg vil gerne holde en lille fest for mine venner, hvor jeg gerne vil servere 4 retters menu med årtidens grønsagere.
vil i gerne hjælpe mig med det og det må ikke koste meget mere end 50-60 kroner pr. kuvert
kærlig hilsen patrick
Svar til patrick kaufmann : Hej Patrik
En 4 retters menu med årstidens grønsager til 50-60 kr kan vist slet ikke lade sig gøre, men prøv at fortæl lidt mere om hvad du havde tænkt dig så kan vi måske hjælpe dig, har du f.eks. tænkt at der skulle være både forret og dessert eller kun en af delen.
Med venlig hilsen
Per
2005-11-30 Spørgsmål fra : Brian Lam Spørgsmål : Dampning I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hva for noget mad kan man lave ved tilberdningsmetode dampning??
Svar til Brian Lam : Hej Brian
Det er som reglen fisk og grøntsager man tilbereder på den måde.
Har fundet et link på forskellige retter der tilberedes ved dampning.
Se opskriften her
Håber du kan bruge opskrifterne.
Hilsen Jytte
2005-11-30 Spørgsmål fra : poul zeest pedersen Spørgsmål : Frysning af æbler I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : kan æbler fryses ned straks efter
skrælningen,dvs.før der kommer sukker i.
v.h. pzp.
Svar til poul zeest pedersen : Hej Poul
Æbler egner sig ikke til nedfrysning med undtagelse af æbler kogt til mos, om den er kogt med eller uden sukker betyder ikke så meget.
Med venlig hilsen
Per
2005-11-30 Spørgsmål fra : Nina Warming Knudsen Spørgsmål : fedtfattig ostekage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger fedtfattig ostekage,fordi jeg har kolestreol.. Kan lave uden æggeblomme? leight flødeost,ikke fedt... jeg hører gerne fra dem.. på forhånd Tak. med hilsen fra Nina Warming Knudsen
Svar til Nina Warming Knudsen : Hej Nina.
Jeg har fundet en opskrift på fedtfattig ostekage til dig.
Se opskriften her
Håber den kan bruges.
Hilsen Jytte
2005-11-30 Spørgsmål fra : laila jakobsen Spørgsmål : kirsebærgløgg I opskriften indgår bl.a : man laver selv essens'en
og bruger kirsebærvin istedet
for rødvin Bemærkninger : kan ikke huske hvad der skal i essens'en, men mener kanel og ?
det blev kogt sammen, og kunne holde sig i køleskabet 14 dage ?
Svar til laila jakobsen : Hej Laila
Jeg har fundet en opskrift frem på en ekstrakt som jeg vil mene du kan bruge til din kirsebærvin.
Se opskriften her
Hvis dette ikke er som du havde tænkt dig, så prøv at kigge i gløgopskrifterne og så bytte rødvinen ud med kirsebærvin.
Se gløggopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-30 Spørgsmål fra : Helen olsen Spørgsmål : Beregning af mad til 40 I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kære kogebog.
Kan du hjælpe i en fart jeg skal lave et større indkøb, der for spørger jeg:
Hvordan beregner man mængden af kød og tilbehør til hver person når det er til et selskab på 40 pers. man skal vel ikke gange alt med 40?
HILSEN Helen olsen
Svar til Helen olsen : Hej Helen.
Når du skal beregne mad til 40 personer så skal du x med 40.
Den mængde du skal gange med afhænger af om der er forret til.
Kød pr. person: 200g
Tilbehør pr. person: 300 g
Ved forret.
Kød pr. person: 150g
Tilbehør pr. person: 250 g
Hvis det er en let forret så skal der ikke reduceres i mængden.
Held og lykke med festen.
Hilsen Jytte
2005-11-29 Spørgsmål fra : jette jørgensen Spørgsmål : rugbrød uden hvede I opskriften indgår bl.a : rug, havre gerne hørfrø evt sesamfrø, gerne olivenolie. Bemærkninger : Jeg har fødevareintolerance overfor hvede, byg, ris og også solsikkekerner, men tåler rug og havre. Jeg søger en rugbrødopskrift som ikke indeholder hverken hvede, byg, rismel eller solsikke.
Svar til jette jørgensen : Hej Jette
Vi har nogle forskellige opskrifter på glutenfrie brød som du måske kan bruge ?
Se glutenfrie brødopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-28 Spørgsmål fra : per Iversen Spørgsmål : rågebryst I opskriften indgår bl.a : Rågeunger, hvoraf kun brystkødet anvendes. Kødet ligner små stykker mørbrad når de trykkes flade. Bemærkninger : Jeg kunne forestillemig at kødet skulle marineres på en måde. så hvis nogen kender en god afprøvet opskrift, kunne det være rart.
Hilsen Per Iversen
Svar til per Iversen : Hej Per
Vi har desværre ingen opskrifter på rågebryster.
Beklager meget
Per
2005-11-28 Spørgsmål fra : christina storc Spørgsmål : havregryns kugler I opskriften indgår bl.a : havregryn
flormelis
kakao
rom essens
smør Bemærkninger : opskriften er blevet væk da jeg flytte, fik den af min datters dagpleje mor. min datter er 20 år idag.det er den bedste opskrift jeg har prøvet
Svar til christina storc : hej Christina
min opskrift på havregrynskugler er fra jeg var barn.
2spsk. cacao
100 g. melis
100 g. havregryn
½ dl. kold kaffe
50 g. smør
1-2 tsk. romessens
det hele blandes sammen, rulles til kugler der rulles i sukker, kokosmel eller krympel.
lufttørres et par dage.
opbevares i køleskabet.
Med venlig hilsen
laila jakobsen
Du kan også prøve at kigge i kogebogen, der er der en masse forskellige opskrifter på havregrynskugler, selv syntes jeg de bliver bedst med flormelis og smør.
Se havregrynskugleopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-27 Spørgsmål fra : karsten christoffersen Spørgsmål : hjemme lavet nougat I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej
Jeg kan ikke finde enopskrift på , hvordan jeg laver den bløde nougat helt fra bunden... jeg har ledet på nettet men uden held håber du akn hjælpe mig... hilsen karsten
Svar til karsten christoffersen : Hej Karsten
Der er et par opskrifter i kogebogen på nougat som du måske kan bruge, der er bla. en opskrift på bælød nougat men den er ikke helt fra bunden.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-26 Spørgsmål fra : Bodil Gullev Spørgsmål : Røget hvidløg I opskriften indgår bl.a : Røget hvidløg Bemærkninger : Hvad bruger man røget hvidløg til?
Hvilke opskrifter?
Med venlig hilsen Bodil Gullev
Svar til Bodil Gullev : Hej Bodil
jeg har ikke hørt om røget hvidløg før så jeg kan desværre ikke hjælpe dig med opskrifter hvor dette bruges.
Beklager meget
Per
2005-11-26 Spørgsmål fra : Marie Spørgsmål : hjemme lavet chokolade I opskriften indgår bl.a : ? kakao bønner,? Bemærkninger : en måde at lave hjemme lavet chokolade på...
en nem måde som mindre børn også kan være med til.
chokoladen skal bruges i forme.
(som til nisser,hjerte m.m.)
Svar til Marie : Hej Marie
Det har desværre ikke været muligt at fremskaffe en opskrift på hjemmelavet chokolade helt fra bunden.
Beklager meget
Per
2005-11-26 Spørgsmål fra : Birgit Spørgsmål : slankesuppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg vil lige spørge om der er nogen der har opskriften på en slankesuppe.
Tak!
Svar til Birgit : Hej Birgit
Vi har modtaget en opskrift fra lizet som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-26 Spørgsmål fra : Lisbeth Kærgaard Lang Spørgsmål : diablo sovs I opskriften indgår bl.a : kold dyppelse med chilli tror jeg Bemærkninger : Vi fik denne sovs som tilbehør på ridderborgen i Legoland, ved godt der ikke er meget at gå efter!!!
Svar til Lisbeth Kærgaard Lang : Hej Lisbeth.
Jeg kender ikke den omtalt sauce men har fundet to forskellige Diablo sauce som du kan prøve.
Se opskriften her
Se opskriften her
God fornøjelse.
Hilsen Jytte
2005-11-25 Spørgsmål fra : Maja Lyck Spørgsmål : kalorie fattig ris a la mande I opskriften indgår bl.a : risengrød til ris a la mande
maizena cremefine til piskning
æggehvider til at gøre grøden luftig. Bemærkninger : Istedet for piskefløde, kunne jeg godt tænke mig en opskrift med pisket æggehvider og maizena cremefine til piskning.
Det skal være så kalorie fattig en opskrift som muligt, der selvfølgelig også smager godt
Svar til Maja Lyck : Hej Maja
Vi har en fedtfattig opskrift på ris a la mande her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-25 Spørgsmål fra : Gunvor Spørgsmål : sild på hollandsk!! I opskriften indgår bl.a : Sild og løg (og tilberedning?) Bemærkninger : Da jeg for 30 år siden var i Holland fik man på torvemarkeder nogle skønne sild, der var dyppet i løg, og som man spiste på stedet. De var ikke røgede.. Hvordan laver man dem??
Svar til Gunvor : Hej Gunvor
Hollænderne spiser jo sild som vi spiser pølser men meget mere ved jeg desværre ikke.
Beklager meget
Per
2005-11-24 Spørgsmål fra : Morten Bagge Lilleheden Spørgsmål : Ugarly I opskriften indgår bl.a : I selve blandingen som man døbede brødet eller mejsbrødet, var der gullerøder, pore og en masse andre grønsager.
Jeg håber at du kan finde den for jeg vil savere den for min familie.
jeg har boet i Kenya i mine uge dage.
Med venlig hilsen
Morten. Bemærkninger :
Svar til Morten Bagge Lilleheden : Hej Morten
Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på Ugarly.
Beklager meget
Per
2005-11-24 Spørgsmål fra : tania Spørgsmål : ricotta ost I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hvor kan man købe ricotta ost . Jeg har prøvet flere steder uden held.
Svar til tania : Hej Tania
Jeg tror du har været uheldig så, for den burde kunne findes i de fleste supermarkeder, osten er en italiensk ost og sælges bla. under mærket Galbani.
Med venlig hilsen
Per
2005-11-24 Spørgsmål fra : Jacob Norman Andersen Spørgsmål : kyling diablo I opskriften indgår bl.a : kyllingefilleter
sennep
Bemærkninger : jeg fik det engang til en nytårsfest. det var kyllingefilleter der var marineret med sennep og jeg tror der var nødder eller rasp på. der var også en rigtig god sovs til den var lidt stærk i det om det var sennep eller chili ved jeg ikke. mere kan jeg desvære ikke huske
Svar til Jacob Norman Andersen : Hej Jacob.
Vi har ikke helt kunne finde den opskrift du efterlyser men har dog nogle Diablo sauce som du måske kan bruge.
Se opskriften her
Se opskriften her
Prøv selv at eksperimentere lidt med at marinere kyllingefileter med sennep og så vende dem i rasp eller nøddeflager inden du steger dem på panden.
Held og lykke med kyllingen.
Hilsen Jytte
2005-11-24 Spørgsmål fra : Mette Weber Spørgsmål : Indbagt Hamburgerryg I opskriften indgår bl.a : Jeg har engang fået hamburgerryg indbagt i rugbrødsdej, som var utrolig saftig og mør. Har I en opskrift på dette ??? Bemærkninger :
Svar til Mette Weber : Hej Mette
Vi har flere forskellige opskrifter på indbagt hamburgerryg, men desværre ingen bagt med rugbrødsdej.
Jeg vil nu alligevel sende dig de opskrifter som vi har, måske du så kan bruge disse som udgangspunkt til selv at eksperimentere lidt ?
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-24 Spørgsmål fra : Mona Lise Pedersen Spørgsmål : Brombærsild I opskriften indgår bl.a : marineret sild og brombær Bemærkninger : Opskriften er fra ugebladet Ude og Hjemme fra i år. Den indgik sammen med andre opskrifter til en anderledes påskefrokost
Svar til Mona Lise Pedersen : Hej Mona
Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på brombærsild.
Beklager meget
Per
2005-11-23 Spørgsmål fra : Hugo Sørensen Spørgsmål : kneipbrød I opskriften indgår bl.a : Ved ikke ingredienserne,men det er et groft hvedebrød, som vi spiste da vi boede i Norge i slutningen af 60erne,i stedet for rugbrød. mvh Hugo Sørensen Bemærkninger :
Svar til Hugo Sørensen : Hej Hugo
Jeg har oversat denne opskrift på kneipbrød fra norsk som jeg håber er den rigtige.
Se kneipbrødopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-23 Spørgsmål fra : Claus Spørgsmål : Komtesse Vafler I opskriften indgår bl.a : Ja noget med æggehvider og lidt chokolade og creme,,,, Bemærkninger :
Svar til Claus : Hej claus.
Desvære så her jeg ikke kunnet finde den opskrift på komtesse vafler, som du har spurt efter.
Hilsen Jytte
2005-11-22 Spørgsmål fra : lizet andersen Spørgsmål : Friskbagte boller I opskriften indgår bl.a : Mel, æg, mælk gær/bagepulver, salt.¨+? Bemærkninger : Det er en opskrift på bolledej der er flydende og som kan opbevares i køleskab i ca. 1 uge, jeg søger, den var fantastisk, i en travt hverdag, den flydende dej blev opbevaret i en kande i køleskabet og om morgenen skulle ovnen bare tændes og lidt dej hældes i forme og vups friskbagte morgenboller, ikke noget med at ælte, hæve, bare røres sammen og stå koldt. Det ville være virkelig skønt at kunne få den opskrift igen da det nu er min datter der har en travl morgen og husker den med fryd men jeg har altså mistet den. På forhold tak.
Svar til lizet andersen : Hej Lizet.
Jeg må desvære skuffe dig. Jeg har ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift.
Hilsen Jytte
2005-11-22 Spørgsmål fra : AG Laier Spørgsmål : Syrisk kaffe I opskriften indgår bl.a : Jeg er kommet i besiddelse af en pose kaffe fra Syrien, hvordan tilbereder jeg den? Bemærkninger :
Svar til AG Laier : Hej AG
Jeg kednder desvære ikke noget til syrisk kaffe og der er ikke lykkes mig af finde frem til nogle oplysninger om det.
Hilsen Jytte
2005-11-22 Spørgsmål fra : Bendt Larsen Spørgsmål : Rugmel Groft I opskriften indgår bl.a :
Jeg vil pröve at bage gamelsdag
fulkorns rugbröd med hele Rugkerner? Bemærkninger :
Svar til Bendt Larsen : Hej Bendt.
Jeg har fundet en opskrift til dig på rugbrød med hele rugkerner.
Se opskriften her
Held og lykke med rugbrødet.
Hilsen Jytte
2005-11-21 Spørgsmål fra : bent larsen Spørgsmål : fynsk brunkål I opskriften indgår bl.a : formodentlig hvidkål og flæsk
Bemærkninger :
Svar til bent larsen : Hej Bent.
Jeg har ikke kunnet finde fynsk brunkål og ved ikke hvad der er specielt for den fynske men jeg har fundet forskellige opskrifter på brunkål frem, så kan du vælge den der ligner mest.
Se opskriften her
God fornøjelse med brunkålen.
Hilsen Jytte
2005-11-21 Spørgsmål fra : Else Marie Spørgsmål : mince pies I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Engelskopskrift tradionel ved juletid
Svar til Else Marie : Hej Else
Jeg har en enkelt opskrift her som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-21 Spørgsmål fra : charlotte Spørgsmål : klejner med fløde I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger efter en god gammel opskrift, på klejner med piskefløde.....kender nogen den? tak!
Svar til charlotte : Hej Charlotte.
Jeg har fundet en gammel klejne opskrift med fløde. Håber du kan bruge den.
Se opskriften her
Held og lykke med klejnerne.
Hilsen Jytte
2005-11-21 Spørgsmål fra : charlotte pedersen Spørgsmål : honningkage med cremefyld. I opskriften indgår bl.a : hvid cremefyld. Bemærkninger :
Svar til charlotte pedersen : Hej Charlotte.
Jeg har fundet en opskrift på honningkager med smørkrem som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte
2005-11-21 Spørgsmål fra : Birgit Meldhede Spørgsmål : Sprængt and I opskriften indgår bl.a : Jeg kender ikke ingredienserne.
Bemærkninger : Jeg har en and jeg meget gerne vil "sprænge" og servere med friske grøntsager til.
Istedet for bare at stege den.
Svar til Birgit Meldhede : Hej Birgit
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Prøv evt at søg på spræ and i søgefeltet øverst på siden, så kommer der lidt flere opskrifter frem med sprængt and.
Med venlig hilsen
Per
2005-11-21 Spørgsmål fra : Mary-Anne Thomsen Spørgsmål : Kasnocken I opskriften indgår bl.a : ost, nudler el. lignende Bemærkninger : Østrigsk ret, der serveres i en stegepande. spises direkte af panden med gaffel, osten 'følger med' som i ostefondue. Ligner 'Kaiserschmarn' uden flormelis
Svar til Mary-Anne Thomsen : Hej Mary-anne.
Jeg har fundet en opskrift til dig som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte
2005-11-20 Spørgsmål fra : serena Spørgsmål : hollandske pandekager I opskriften indgår bl.a : som til en pandekage Bemærkninger : Jeg var i holland , der fik jeg noget de kaldte pandekager , de var meget tykke ( ca. 1 cm ) med ost og skinke indebage , der var flere forskellige slags alle med forskellige indbagte, hvad hedder de og hvordan laves de ? det var en hovede ret.
Svar til serena : Hej Serena.
Jeg har fundet to forskellige opskrifter på Hollandske pandekager frem til dig.
Se opskriften her
Se opskriften her
Held og lykke med pandekagerne.
Hilsen Jytte
2005-11-20 Spørgsmål fra : Chom Spørgsmål : KAGE CREAME I opskriften indgår bl.a : CHOKOLADE Bemærkninger : en creame der passer til fødselsdag/ bryllupskage
Svar til Chom : Hej Chom
Vi har nogle forskellige opskrifter på creme som jeg syntes du skulle kigge igennem, så kan du vælge den eller dem du syntes bedst om.
Se cremeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-20 Spørgsmål fra : Folmer Troelsen Spørgsmål : klar suppe med tre slags boller I opskriften indgår bl.a : efterlysning ,opskrift på rundboller Bemærkninger : Mine bedsteforældre i henholdvis Gødsbøl/ved Billund)på min fars side og Tolstrup ved Fredericia , havde altid forskellige opfattelser af rundbollers kvalitet
Kan I hjælpe med den eller nogle opskrifter. Vi er i 1950`erne.
mvh FT
Svar til Folmer Troelsen : Hej Folmer
Vi har netop modtaget en opskrift på rundboller fra Hanne, så denne opskrift sender jeg til dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-20 Spørgsmål fra : Lisbeth Andersen Spørgsmål : Stegte/bagte grønsager (ratatarie?) I opskriften indgår bl.a : Alle rodfrugter/grønsager Bemærkninger :
Svar til Lisbeth Andersen : Hej Lisbeth.
Her er en opskrift på ovnbagte rodfrugter men du kan tilsætte andre grøntsager efter smag.
Se opskriften her
Held og lykke men opskriften.
Hilsen Jytte
2005-11-20 Spørgsmål fra : anette asmussen Spørgsmål : kalkunstykker på salatbund I opskriften indgår bl.a : opskriften jeg søger består af en salatbund, overhældt med en varm "dressing" af svitsede tomater og løg og ? . til sidst lægger man færdigstegte ostepanerede kalkunstykker ovenpå Bemærkninger :
Svar til anette asmussen : Hej anette.
Må desvære skuffe dig da jeg ikke kan finde den opskrift du søger.
Hilsen Jytte
2005-11-19 Spørgsmål fra : Ole Staalhøj Spørgsmål : Tvebaksboller I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Tilbehør til Hyldebærsuppe, i stedet for, eks. tvebakker.
Gammel opskrift fra Ærø. Opskriften er desværre gået i graven med min moder.
Svar til Ole Staalhøj : Hej Ole
Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Tvebakboller.
Beklager meget
Per
2005-11-19 Spørgsmål fra : Bent Jensen Spørgsmål : Leverposteg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Bent Jensen : Hej Bent
Der findes rigtig mange forskellige opskrifter på leverpostej her på kogebogen, jeg sender dig linket til dem alle, da du så har mulighed for at vælge den eller dem du syntes bedst om.
Se leverpostejopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-18 Spørgsmål fra : Kirsten Hasselström Spørgsmål : bondepige med slør I opskriften indgår bl.a : Svesker/creme/flødeskum med revet brød/chokolade, måske også kaldet muldvarpeskud. Bemærkninger :
Svar til Kirsten Hasselström : Hej Kirsten
Jeg har en opskrift på bondepige med slør her som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-18 Spørgsmål fra : elsebeth sørensen Spørgsmål : traditionel hollandsk julemiddag eller tilbehør I opskriften indgår bl.a : Jeg søger en opskrift på en traditionel hollandsk julemiddag eller et traditionelt hollandsk tilbehør til en af de danske juleretter (and eller gås). Bemærkninger :
Svar til elsebeth sørensen : Hej Elsebeth
jeg kender desværre ikke ret meget til hollandsk madlavning, og kan derfor ikke hjælpe dig med opskrifter til en hollandsk julemiddag.
Beklager meget
Per
2005-11-18 Spørgsmål fra : Jens B. Grymer Spørgsmål : gravet/garvet lax/laks I opskriften indgår bl.a : Dill, farin, salt peber Bemærkninger :
Svar til Jens B. Grymer : Hej Jens
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-18 Spørgsmål fra : Bente Jakobsen Spørgsmål : champignonsovs til 30 I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : skal lave opbagt champignonsovs til 30 hvor meget bruger jeg dertil.
Samt tarteletter til 30, hvor meget dertil????
Svar til Bente Jakobsen : Hej Bente
Man beregner normalt 1 dl sauce pr. person, men da champignonerne også fylder så skal du beregne lidt ekstra, måske 1½ dl.
Tarteletter siger man 2 pr person, 3 hvis det er på landet *S*
Med venlig hilsen
Per
2005-11-17 Spørgsmål fra : Bente Leo Nielsen Spørgsmål : Babyskalotteløg bagt i ovn eller microovn I opskriften indgår bl.a : Babyskalotteløg bagt i ovn eller microovn Bemærkninger :
Svar til Bente Leo Nielsen : Hej Bente
Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Babyskalotteløg bagt i ovn eller microovn.
Beklager meget
Per
2005-11-17 Spørgsmål fra : kit laila jørgensen Spørgsmål : rutebiller (småkager) I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til kit laila jørgensen : Hej Kit
Her er der en opskrift på rutebiler som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-17 Spørgsmål fra : linda darmer Spørgsmål : marmelade I opskriften indgår bl.a : Sharon frugt Bemærkninger :
Svar til linda darmer : Hej Linda.
Kaki frugten kaldes Sharon i Danmark, caco eller cachi i Italien, persimmon eller daddelblomme i Japan. Den stammer fra østen og er moden når den er dyb orange.
Jeg har fundet en opskrift frem til dig på Kakimarmelade.
Se opskriften her
God fornøjelse med marmeladen.
Hilsen Jytte
2005-11-16 Spørgsmål fra : lene pedersen Spørgsmål : lys kage i springform I opskriften indgår bl.a : Hej
En lys kage bagt i en springform,mel æg sukker.Men men det var fyldet,der kom over kagen.Det havde en chokolade agtig smag og var varmet op i en gryde og derefter hældt over kagen, så det trængte ned i kagen og var stadig flydende når man skar af den.
Hilsen Lene
ps.Damen der bagte kagen var meget sur så jeg turde ikke spørge efter opskriften Bemærkninger :
Svar til lene pedersen : Hej Lene
Det har desværre ikke været muligt at fremskaffe den ønskede opskrift på lys kage i springform.
Beklager meget
Per
2005-11-16 Spørgsmål fra : Conny Kruse Nielsen Spørgsmål : Honningmarinerede rødbeder I opskriften indgår bl.a : Jeg mener det er med akaciehonning Bemærkninger : I den bortkomne opskrift stod, at det blev serveret til flæskesteg
Svar til Conny Kruse Nielsen : Hej Conny.
Jeg har fundet en opskrift frem til dig på Honningmarinerede rødbeder.
Se opskriften her
Håber det er den opskrift du søger.
Hilsen Jytte
2005-11-16 Spørgsmål fra : Anja Spørgsmål : fedtfattig tunmusse og rygeostsalat I opskriften indgår bl.a : tun
rygeost Bemærkninger :
Svar til Anja : Hej Anja.
Jeg har fundet en opskrift på en fedtfattig tunmousse til dig
Se opskriften her
Samt på rygeostsalat
Se opskriften her
God fornøjelse med opskrifterne.
Hilsen Jytte
2005-11-15 Spørgsmål fra : Emilie Spørgsmål : Mary-kage I opskriften indgår bl.a : Sarah Bernhard med rom og honning Bemærkninger : Hej! Jeg har arbejdet hos en bager, hvor vi solgte "Mary-kager" (pga. bryllupet), jeg spurgte konditoren, og hun sagde at det var en Sarah Berhard med Rom og honning...Jeg har senere været henne for at købe en anden kage, hvor de brugte denne lækre creme i en chokolade-agtig lagkage
Svar til Emilie : Hej Emilie
Mary-kagerne kan jeg desværre ikke hjælpe dig med, men der er 3 opskrifter på Sarah Berhnard kager i kogebogen som du måske kan bruge ?
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-15 Spørgsmål fra : Jan Marcussen Spørgsmål : fedtfri dressing I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : min Datter er på vægtvogterkur og vi savner en opskrift på en fedtfri salatdressing
Svar til Jan Marcussen : Hej Jan.
Hvis I kikker ind under opskrifter, kostformer, fedtfattig, så er der en del forskellige fedtfattig opskrifter, også på forskellige dressinger.
Jeg sender dig lige et link til de fedtfattige dressingerne
Se opskriften her
Held og lykke med opskrifterne.
Hilsen Jytte
2005-11-15 Spørgsmål fra : Susanne Poulsen Spørgsmål : ris a´ la mande til 150 personer I opskriften indgår bl.a : Kan du give mig et godt tip om, hvordan jeg nemmest laver ris a´la
mande til 150 personer. Det er mere teknikken i at få det lavet, som det er selve opskriften, jeg har brug for. Bemærkninger :
Svar til Susanne Poulsen : Hej Susanne
Siden du spørger så går jeg ud fra at du ikke har et storkøkken, og så må jeg sige at det bliver en svær opgave.
Jeg har regnet lidt på det og du skal bruge ca 37 l. mælk og 4,5 kg grødris.
9 l. fløde og 3-4 kg. mandler.
Hvis du selv skal koge risengrøden så må det blive noget med at låne en del store gryder og så ind i sengen med dem når grøden er startet op, alternertivt kunne du købe grøden færdig i supermarkedet.
Selve ris a la manden kunne du jo købe nogle plastspande og blande i og så ellers piske fløden i mindre portioner som passer til mængden i spanden.
Men jeg må nok sige at det er noget af en opgave *S*
Med venlig hilsen
Per
2005-11-14 Spørgsmål fra : helle Spørgsmål : tartelleter med høns og aspargs I opskriften indgår bl.a : høns el.kylling
aspargs
salt-peber
evt.med rejer Bemærkninger : serveres i tartelleter
Svar til helle : Hej Helle
Jeg har en opskrift på høns og asparges i tarteletter her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-14 Spørgsmål fra : Sanne Spørgsmål : spanske vafler I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg har været i spanien og fået nogle vafler, de smagte lidt af en blanding af en vaffel og en berliner
Svar til Sanne : Hej Sanne.
Jeg har fundet er opskrift til dig på Churros (spanske vafler) (spanskrør) som jeg håber er det du søger.
Se opskriften her
Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte
2005-11-13 Spørgsmål fra : gitte nielsen Spørgsmål : frokost opskrifter I opskriften indgår bl.a : Jeg har været så letsindig at invitere 10 medlemmer af den eksklusive kageklub til en let frokost først i december. Hvad giver jeg dem? Jeg regner med at slutte med kaffe the og en kage som ikke er noget problem, da det er det eneste jeg har forstand på. Hvad vil I foreslå, det er 9 kvinder og en mand, og jeg kommer hjem samtidig med at de kommer, mon I har et bud på en samlet pakke. Hilsen Gitte Bemærkninger :
Svar til gitte nielsen : Hej Gitte.
Mit bedste bud er nok at servere et pølsebord, med forskellige slags tilbehør, som du kan arrangere inden du tager på arbejde. Der til servere du noget godt rugbrød, fra bageren.
Held og lykke med frokosten.
Hilsen Jytte
2005-11-13 Spørgsmål fra : Annette Lund Spørgsmål : rosenkålssouffle I opskriften indgår bl.a : rosenkål, æg, fløde Bemærkninger : Normalt bryder vi os ikke om rosenkål, men i USA har vi fået en rosenkålssouffle som tilbehør til kødretter, og det smagte helt vidunderligt. Desværre har vi ikke kunnet finde opskrifter i den retning herhjemme. Kan du hjælpe os? På forhånd tak.
Svar til Annette Lund : Hej Anette
Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på rosenkålsouffle.
Beklager meget
Per
2005-11-13 Spørgsmål fra : Hilmar Lindemose Spørgsmål : Ottomanisk pande / Sac Kavurma I opskriften indgår bl.a : Oksekød/lamme kød Bemærkninger : På spisekort i Tyrkiet står retten også som ottomansk gødgryde, og serveres flamberet, retten er krydret med et karataristisk krydderi som jeg ikke kan bestemme.
Svar til Hilmar Lindemose : Hej Hilmar
Jeg har her en opskrift på Sac Kavurma, men om det er den samme som du har smagt kan jeg jo ikke garentere.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-12 Spørgsmål fra : karin frederiksen Spørgsmål : Kyllingefilet med bacon I opskriften indgår bl.a : kyllingefilet m. bacon, bagekartoffel i tern, rosiner dampet i balsamicoeddike. Bemærkninger : Jeg tror opskriften har været i en reklame fra Fakta.
Svar til karin frederiksen : Hej Karin
Det har desværre ikke været muligt at fremskaffe den ønskede opskrift på Kyllingefilet med bacon.
Beklager meget
Per
2005-11-12 Spørgsmål fra : Gitte Andersen Spørgsmål : broccolisalat med æbler I opskriften indgår bl.a : Jeg har været til fest hvor jeg fik den dejligste broccolisalat. Den indeholdte små buketter af rå broccoli, friske æbler i tern, rå løg, samt nødde flager. Det hele var vendt i en hvid dressing, og den er jeg meget interesseret i og vide hvordan man laver. Bemærkninger :
Svar til Gitte Andersen : Hej Gitte
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her, som godt nok er med bacon, men hvis du fjerner denne og putter nødder i i stedet så tror jeg det kommer tæt på.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-12 Spørgsmål fra : Deanna Wad Spørgsmål : ris og svesker I opskriften indgår bl.a : ris kogt i vand
svesker kogt i vand
piskefløde Bemærkninger : min mor lavede denne dessert fra vi var børn i 50er'ne. Fik desværre aldrig opskriften før hun døde. Mener det er en meget gammel opskrift.
hvordan hun kogte risene ved jeg ikke . Men det var i vand. Og svekerne var som en lidt tyk grød.
Så kom hun svesker og ris lagvis i en skål med pisefløde over
Altsammen koldt . Og det smagte fantasisk dejligt.
Svar til Deanna Wad : Hej Deanna
Det har desværre ikke været muligt at finde opskriften på ris og svesker som du efterlyser.
Beklager meget
Per
2005-11-12 Spørgsmål fra : Asger Lunde Spørgsmål : Tandooripaste I opskriften indgår bl.a : Hej.
Jeg har fundet en opskrift på laks , fra norge . der indgår noget der hedder tandooripaste`i , det er noget der skal blandes noget madyoghurt , men hvad er det ?
Håber i kan hjælpe mig Bemærkninger : opskriften hedder : Tandooribagt laks , og kommer fra en ICA reklame .
Svar til Asger Lunde : Hej Asger
Jeg kan ikke sige det med sikkerhed, men det lyder som det indiske krydderi tandoori masala.
I flere af de opskrifter som findes på kogebogen og hvor dette krydderi indgår så bliver det blandet i yoghurt som du også beskriver.
Med venlig hilsen
Per
2005-11-12 Spørgsmål fra : Christian Dahl Spørgsmål : Hvid chokoladekage I opskriften indgår bl.a : Jeg leder efter en opskrift på hvid chokoladekage håber i kan hjælpe. Bemærkninger : Jeg mener at jeg engang så en opskrift på hvid chokoladekage fra Familie Journal, men har desværre ikke gemt den.
Svar til Christian Dahl : Hej Christian
Der er kun en enkelt opskrift på hvid chokoladekage her i kogebogen, så jeg håber sørmer du vil syntes om den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-10 Spørgsmål fra : karin andersson Spørgsmål : marvpiber I opskriften indgår bl.a : marvpiber, suppe. Bemærkninger : jeg har fået nogle flotte oksemarvpiber, og elsker dem, men hvordan laver jeg dem
knus pjuske
Svar til karin andersson : Hej Karin
Det er godt nok lidt flovt, men jeg er ikke klar over hvad marvpiber er, er det marvbenet skåret i mindre stykker eller?
Men jeg har lavet en søgning efter ingrediensen marv, og her er der da lidt forskellige opskrifter som jeg håber du vil kunne bruge.
Se marvopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-10 Spørgsmål fra : vagn fynbo Spørgsmål : Kræmmerhuse til flødeis I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har kigget på Deres opskrifter på kræmmerhuse,og spørger,om ikke der findes en opskrift med kun fløde-lidt sukker og måske lidt mel, da jeg kan huske,jeg som barn ofte stod i vaffelbageriet og kiggede på, hvordan man nemt hældte en blandig af fløde sukker og måske mel på et stort gasfyret vaffelhjul,---og vupti så var de færdige, efter at en behændig kvindehånd havde formet den halvvarme bagte dejg til et stort flot kræmmerhus.
Svar til vagn fynbo : Hej Vagn
Jeg tror at du kan finde den opskrift du søger under vafler, i hvert fald dejen dertil.
Se vaffelopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-10 Spørgsmål fra : marianne ballan Spørgsmål : leverpate I opskriften indgår bl.a : andelever Bemærkninger :
Svar til marianne ballan : Hej Marianne
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her på andeleverpate som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-10 Spørgsmål fra : Pia Sundberg Spørgsmål : Letfrossen chokoladekage m/mousse I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Har i teaterkælderen i Herning Kongrescenter fået utrolig lækker chokoladedesser. En saftig/sej chokoladekagebund med en iskold chokolademousse ovenpå, pyntet med ferskner. Jeg vil så gerne have opskriften.
Svar til Pia Sundberg : Hej Pia
Jeg har ikke kunnet finde frem til den helt eksakt opskrift som du efterlyser, men jeg har fundet en frem som jeg mener du kan bruge i mangel på bedre, og måske endda ændre opskriften så den bliver som beskrevet.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-09 Spørgsmål fra : Mona Salvesen Spørgsmål : Trykisk brød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Har på en ferie fået det berømte brød der serveres som forret kan ikke huske hvad det kaldes -håber på hjælp.-
Svar til Mona Salvesen : Hej Mona
Vi har flere opskrifter på tyrkisk brød, måske det du søger er iblandt disse ?
Se de tyrkiske brødopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-09 Spørgsmål fra : Mona Salvesen Spørgsmål : Vildgåse-bryst og lår. I opskriften indgår bl.a : Vildgåse-bryst og lår.
Bemærkninger : Hvorlænge skal det stege og er det bedst i gryde/pande/ovn???
Svar til Mona Salvesen : Hej Mona.
Jeg har ikke kunnet finde en opskrift på vildgåsebryst men har fundet et par opskrifter på gåsebryst som jeg tror du kan bruge.
Se opskriften her
Du skal nok beregne stegetiden til 50 min. pr. kg.
Om du bruger gryde/pande/ovn er en smags sag så her må du prøve dig frem.
Held og lykke med vildgåsen.
Hilsen Jytte
2005-11-09 Spørgsmål fra : Birgitte Herbst Spørgsmål : Kartoffelkage I opskriften indgår bl.a : Kagebund
Creme
Top af kakaodrysset marcipan Bemærkninger : I Københavns-området kan kartoffelkage købes hos enhver bager. Men jeg har ikke set den i Sønderjylland. Det er en kage på en mørdej(?)bund, og toppen er en marcipanplade overdrysset med kakao.
Svar til Birgitte Herbst : Hej Birgitte
Det skulle vist være opskriften her
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-09 Spørgsmål fra : Manuela Bækgaard Spørgsmål : Jule leverposteg I opskriften indgår bl.a : krydderet
svine lever
spæk
?
? Bemærkninger :
Svar til Manuela Bækgaard : Hej Manuela
Jeg har fundet en opskrift på juleleverpostej frem til dig som jeg håber du vil syntes om.
Se julepostej her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-08 Spørgsmål fra : camilla tordrup Spørgsmål : glogg - gluhwien I opskriften indgår bl.a : jeg leder efter en god gl dansk opskrift paa juleglogg men da jeg ikke har dansk tastatur er det svaert at finde.. Bemærkninger :
Svar til camilla tordrup : Hej Camilla
Når du ikke har dansk tastatur og gerne vil søge efter opskrifter med æ ø og å så kan du i stedet for disse bogstaver lavet et mellemrum, det giver lidt flere unødige resultater at kigge igennem men det er jo en måde at gøre det på.
Der er lidt forskellige opskrifter på gløgg her som jeg håber du kan få glæde af.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-07 Spørgsmål fra : Claes Mortensen Spørgsmål : Grillet vildsvin I opskriften indgår bl.a : Vildsvin Bemærkninger : Jeg skal lave vildsvin i weberen men kan ikke finde nogle opskrifter håber du kan hjælpe mig.
Mvh
Claes
Svar til Claes Mortensen : Hej Clas
Jeg vil jo ikke mene at du kan få et helt vildsvin ind i en webergrill, og da du desværre ikke skriver så meget om hvad du havde tænkt dig vil jeg henvise dig til de weberopskrifter som vi har her i kogebogen.
Se webergrilopskrifter her
Prøv at kig på opskrifterne med hele stege og se om der ikke er noget du kan bruge her.
Med venlig hilsen
Per
2005-11-07 Spørgsmål fra : Helle Dourado Spørgsmål : ranger cookies, småkager I opskriften indgår bl.a : chokoladestykker, brun farin, æg, mel, mælk (resten af ingredienserne kan jeg ikke huske) Bemærkninger :
Svar til Helle Dourado : Hej Helle
Det har desværre ikke været muligt at fremskaffe den ønskede opskrift på ranger cookies.
Beklager meget
Per
2005-11-07 Spørgsmål fra : Ingrid Kristiansen Spørgsmål : tærte med pistaciemarcipan I opskriften indgår bl.a : pistaciemarcipan
nødder/mandler
chokolade Bemærkninger : Hej
Jeg søger en opskrift på en tærte der indeholder pistaciemarcipan, beregnet som dessert sammen med evt. is.
Tak for hjælpen.
Ingrid
Svar til Ingrid Kristiansen : Hej Ingrid
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svare nogen lunde til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-07 Spørgsmål fra : jani andersen Spørgsmål : jugosaviske ret hvor det kødet skal ind i peberfrugten I opskriften indgår bl.a : hakket kød gule lange peber ris kartofler mmere Bemærkninger : det er en jugosaviske ret hvor det kødet skal ind i peberfrugten og koges færdig i oven severs med kartofler og hjemmebagt brød
Svar til jani andersen : Hej Jani
Det lyder jo som en gang fyldte peberfrugter, den eksakte opskrift kan jeg desværre ikke finde, men måske du kan tage udgangspunkt i de andre opskrifter på fyldte peberfrugter?
Se opskrifter på fyldte peberfrugter her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-06 Spørgsmål fra : Lotte Egaa Spørgsmål : Kartoffelmos i filodej? I opskriften indgår bl.a : Filodej og kartoffelmos og ? Bemærkninger : Filodej og kartoffelmos blandes på en eller anden måde og steges.
Det bliver sådan nogle klumper, der har en lækker stegt overflade og et lige så lækkert blødt kartoffelmosaktigt fyld.
Svar til Lotte Egaa : Hej Lotte
Det har desværre ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kartoffelmos i filodej.
Beklager meget
Per
2005-11-05 Spørgsmål fra : Line Spørgsmål : Konfekt I opskriften indgår bl.a : Kartoffel, pebermynteessens el. pebermyntedråber, flormelis... Bemærkninger : Det er en meget gammel opskrift, som bl.a. min mormor lavede under krigen.
Svar til Line : Hej Line
Det lyder meget som kartoffelmarcipan, så den opskrift vil jeg sende til dig, er det ikke den er du velkommen til at vende tilbage.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-05 Spørgsmål fra : Louise Spørgsmål : Hjemmelavede bønnespirer I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hejsa jeg vil meget gerne prøve at lave hjemmelavede bønnespirer. Mener at have læst et sted at der skal bruges kikærter....men så kan jeg desværre ikke huske mere. Håber på Jeres hjælp.
Svar til Louise : Hej Louise
På denne hjemmeside er der en god beskrivelse af hvordan bønnespirer fremstilles.
Se hjemmesiden her
Lotte har sendet denne beskrivelse af fremstillingen af spirer.
man kan bruge mange forskellige frø til spirer, noget jeg er total vild med er: rødbedespirer (af alm. rødbedefrø fra købmanden)
Løgspirer (også fra købmanden)
Lucernespirer (lucernefrø købes i arabiske butikker, frem for helsekost butikker hvor de er smadder dyre).
Jeg har en bønnespirekasse købt i en helsekost butik, men du kan bruge et syltetøjsglas med frøene i og i stedet for låg sætte et stk. gase eller et opklippet thefilter hen over åbningen med en elastik.
Hver dag stiller du glasset under den kolde hane og lader frøene/spirene skylde godt igennem, når de er skyldet godt igennem, hældes alt vand fra og de stilles mørkt til næste dag (det er bedst hvis de står mørkt) når spirene i løbet af ca. en uge er 3-4 cm lange (alt efter frøenes varianter) er de klar til spisning.
Med venlig hilsen
Per
2005-11-05 Spørgsmål fra : Lene Roden Spørgsmål : Rensdyrkølle I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : vi har fået køllen fra Grønland, og vil gerne have en idé til tilberedning - tilbehør osv.
Svar til Lene Roden : Hej Lene
Rensdyropskrifter er ikke det vi har flest af, men der er nu alligevel et par stykker som jeg håber du kan bruge.
Se rensdyropskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-05 Spørgsmål fra : Bo J. Nielsen Spørgsmål : Jødekage med glasur I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej
Jeg gætter på, at det er en velbevaret hemmelighed, men jeg har længe ledt efter en opskrift på de jødekager, man køber hos bageren. Er det muligt at nogen kan/vil hjælpe mig??
Jeg tænker ikke på jødesmåkagerne, men derimod den rigtige morgenkage. (Dog heller ikke den af wienerbrød)
Venlig hilsen Bo
Svar til Bo J. Nielsen : Hej Bo
Jeg kender kun til opskrifterne på jødesmåkager.
Beklager meget
Per
2005-11-05 Spørgsmål fra : Anna Marie Pedersen Spørgsmål : Polsk æblekage I opskriften indgår bl.a : en æblekage,som laves på mos,der efter røres æg i,så bages den. Bemærkninger : Kirsten Hyttemaier havde opskriften i fam.journalen engang sidst i 80`erne
På forhånd tak
Svar til Anna Marie Pedersen : Hej Anne Marie
Det tætteste jeg kan komme på det du beskriver er opskriften på bagt æblemos.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-05 Spørgsmål fra : Mette Sørensen Spørgsmål : Trøffelsuppe I opskriften indgår bl.a : Suppe med trøfler, gerne vegetarisk Bemærkninger :
Svar til Mette Sørensen : Hej Mette
Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på trøffelsuppe.
Beklager meget
Per
2005-11-04 Spørgsmål fra : Inge Pedersen Spørgsmål : Semulje I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : vil gerne vide hvor man kan købe semulje gryn eller man kan bruge noget tilsvarende og hvis hvad
Svar til Inge Pedersen :
Hej Inge.
Semulje gryn er fremstillet af hvedemel, dyrket syd på og med et meget højt gluten indhold. Det kan købes i almindelige fødevare butikker.
Semulje gryn kan nogle steder erstattes med majs mel.
Se opskriften her
Held og lykke med semulje grynene.
Hilsen Jytte
2005-11-04 Spørgsmål fra : Mette Christensen Spørgsmål : Ungarsk gullash I opskriften indgår bl.a : oksekød Bemærkninger :
Svar til Mette Christensen : Hej Mette
Der er her et par opskrifter på ungarsk gullash som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-04 Spørgsmål fra : vibeke aagaard Spørgsmål : pålægskagemand I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til vibeke aagaard : Hej Vibeke.
En pålægskagemand er lavet af franskbrøds dej, formet som en kagemand.
Se opskriften her
Der på kommer du alle mulige slags pålæg, alt efter hvad du kan lide. Til slut pyntes kagemanden med det der høre til pålægget.
Held og lykke med kagemanden.
Hilsen jytte
2005-11-03 Spørgsmål fra : Charlotte Hjorth Spørgsmål : Yams I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg mener den også kaldes balata rod?
Amerikanerne bruger den ofte til thangs giving
Svar til Charlotte Hjorth : Hej Charlotte.
Yams kaldes også batat og er det vi kender som Sweet Potato. Der findes 600 arter som alle er forskellige. Nogle kan kun bruges kogte, da de er giftige rå.
Jeg har fundet nogle forskellige opskrifter med Sweet potato til dig.
Se opskriften her
Held og lykke med de søde kartofler.
Hilsen jytte
2005-11-03 Spørgsmål fra : Jean Spørgsmål : Tunsalat I opskriften indgår bl.a : Jeg kunne godt tænke mig at lave en sund salat, med bønner, majs, tund, peberfrugt og andre sunde ting.. kan i hjælp emig med at finde en god, og sund en.? Bemærkninger : Den skal helst ikke tage for lang tid.. :)
Svar til Jean : Hej Jean
Der er en opskrift på tunsalat her som jeg håber du kan lide, ellers prøv at søg på tunsalat.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-11-02 Spørgsmål fra : Kirsten Sørensen Spørgsmål : Isvafler (Kræmmerhus) I opskriften indgår bl.a : mel, melis, bagepulver Bemærkninger : Jeg har købt et "vaffeljern" til kræmmerhuse med is (gammeldaws).
Men kan ikke finde en opskrift, der virker. De skal være sprøde og til at folde.
Skal bruges til konfirmation til foråret. Skal vist lige øve noget.
Svar til Kirsten Sørensen : Hej Kirsten.
Jeg har fundet en opskrift på isvafler til dig.
Se opskriften her
Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte
2005-11-02 Spørgsmål fra : maria fischer Spørgsmål : glutenfri æbleskiver I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg søger en opskrift på glutenfri æbleskiver..... da jeg har cølaki.
Svar til maria fischer : Hej Maria.
Jeg har fundet en opskrift på glutenfri æbleskiver frem til dig.
Se opskriften her
Hvis du gå ind i opskrifter og kikker under allergi så kan du finde mange flere glutenfri opskrifter.
Se opskriften her
Held og lykke med æbleskiverne.
Hilsen Jytte
2005-11-02 Spørgsmål fra : Anni Vibeke Fladmose Madsen Spørgsmål : Gullasch I opskriften indgår bl.a : Okseklump, bacon, løg, hvidløg, paprika, gulerødder, bouillon, tomatpuré, jævning Bemærkninger : Jeg vil meget gerne høre om der er mulighed for at undgå tomat i denne ret. Jeg kan desværre ikke tåle tomat.
Har I et godt råd, hvad jeg kan bruge i stedet for og stadig have den gode smag.
Mvh
Anni
Svar til Anni Vibeke Fladmose Madsen : Hej Anni.
Når du laver gullasch så prøv at anvende peberfrugter og sød paprika i stedet for tomater. Du kan evt. runde smagen lidt af med fløde eller mælk.
Se opskriften her
Held og lykke med gullaschen.
Hilsen Jytte
2005-11-02 Spørgsmål fra : lene Stage Spørgsmål : Mascarponeost I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej! Findes der en erstatning for
mascarponeost!! det er umuligt for mig at få fat i det. Det skal bruges til Tiramisu
Svar til lene Stage : Hej Lene
Jeg har ikke prøvet, men marcapone skulle kunne erstattes med halvt vanillekvark og flødeost.
Med venlig hilsen
Per
2005-11-02 Spørgsmål fra : kirsten davidsen Spørgsmål : tigerrejer i chilli og hvidløgs dressing I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til kirsten davidsen : Hej Kirsten
Jeg har desværre ikke kunnet finde den ønskede opskrift på tigerrejer.
Beklager meget
Per
2005-11-02 Spørgsmål fra : Freya og Laurids Spørgsmål : sigøjnerret I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : en dejlig nem ret som er billig at lave. en ret som sigøjnerne plejer/plejede at lave. gerne mange forskellige forslag.
Svar til Freya og Laurids : Hej Freya og Laurids
Jeg har desværre ikke noget bud på sigøjneropskrifter.
Beklager meget
Per
2005-11-01 Spørgsmål fra : lotte Spørgsmål : rund fødselsdag I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Skal holde fødselsdag i starten af december ( rund fødselsdag) Mangler ideer til hvad jeg skal servere. Det skal helst kunne forberedes og evt. bare tages op af fryseren og varmes, altså ikke alt for meget kokkereren på selve dagen. Gæstene er inviteret til frokost kl. 12, 14 voksne og 8 børn i alderen 1-8år. Har du et forslag (og gerne noget lidt anderledes)
Svar til lotte : Hej Lotte
Jeg beklager meget, men sammensætning af menuer er ikke min stærke side, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.
Med venlig hilsen
Per
|