Spørgsmål efter opskrift

2004-11-30
Spørgsmål fra   :  Pernille Nørskov
Spørgsmål   :  Islagkage
I opskriften indgår bl.a   :  Bunden er af havregrynskage, derpå et lag hindbærmarmelade og afslutningsvist vanilleis med chokoladestykker.
Bemærkninger   :  
Nu har jeg ledt efter denne forsvundne opskrift længe, længe...håber i kan hjælpe mig!

Svar til Pernille Nørskov   :  
Hej Pernille

Det er desværre ikke en opskrift som jeg ligger inde med.

Men det lyder jo til at du selv har det meste af opskriften, måske lige på nær udførlig beskrivelse samt mængder.

Så jeg ville da syntes du skulle gøre forsøget og lave den ud fra det du har nu.

Med venlig hilsen
Per




2004-11-30
Spørgsmål fra   :  Lene Dam
Spørgsmål   :  Remuolade
I opskriften indgår bl.a   :  hmm... ja, hvad er der i?? noget med syltede agurker, mayonaise???
Bemærkninger   :  
Man kan ikke faa remuolade i NZ, savner det meget

Svar til Lene Dam   :  
Hej Lene

Jeg har lidt forskellige opskrifter på remulade som jeg vil sende dig her, så kan du selv vælge den du syntes bedst om.

Se remuladeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-29
Spørgsmål fra   :  heidi eskildsen
Spørgsmål   :  fondu
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg har fået en fondu i fødelsdags gave og jeg har ikke nogen opskrifter på noget og det vil jeg gerne havde så hvis i er så søde at skrive nogen opskrifter til mig på min e-mail

Svar til heidi eskildsen   :  
Hej Heidi

Jeg har en hel kategori med opskrifter tilberedt i fonduegryde som du finder hvis du går ind under opskrifter og der vælger tilberedning, fondueopskrifterne finder du der lidt nede på listen.

Se fondueopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-28
Spørgsmål fra   :  Netta Nielsen
Spørgsmål   :  pindemadder med ost
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne lave ostepindemadder på pumpernickel.Hvad slags ost er bedst til det??? Venlig Hilsen Netta Nilsen

Svar til Netta Nielsen   :  
Hej Netta

Der findes så utroligt mange typer ost, så jeg vil meget heller foreslå at du tager en snak med din ostemand og ser hvad han har og så vælge lidt forskellige oste så der er lidt til alle smagsløg.

Som frugt vil jeg foreslå vindruer, oliven, friske jordbær, mandarin, melon og hvad du ellers syntes af friske frugter.

Med venlig hilsen
Per




2004-11-27
Spørgsmål fra   :  Rie
Spørgsmål   :  cornflakes-konfekt
I opskriften indgår bl.a   :  palmin, kakao, cornflakes, appelsinskal
Bemærkninger   :  
"chokolade-cornflakes-toppe" for mælkeallergikere...

Svar til Rie   :  
Hej Rie

Vi har fået tilsendt en opskrift fra Nette som jeg håber du kan bruge

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-27
Spørgsmål fra   :  Lisa Thulesen
Spørgsmål   :  Glutenfrie tarteletter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg savner en opskrift på tarteleter (IKKE tarteletfyld)som IKKE indeholder mælkeprodukter og gluten.

Svar til Lisa Thulesen   :  
Hej Lisa

Jeg har desværre ikke en eksakt opskrift på glutenfrie tarteletter, men hvis du har mod på at prøve kan du jo lave tarteletter af hjemmelavet filodej hvor du udskifter melet med majsmel rismel eller anden glutenfri mel.

Se filodejopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-27
Spørgsmål fra   :  lars wiingreen
Spørgsmål   :  Laktosefrie æbleskiver
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg søger en opskrift på æbelskiver men det skal være uden mælkeprod. da jeg skal lave til en der har lacktose alagi har ledt mange steder og kan ikke finde en håber i/du kan hjælpe med tak på forhånd

Svar til lars wiingreen   :  
Hej Lars

Vi har jo en kategori med mælkefrie opskrifter hvor vi har sorteret de fleste opskrifter med mælk fra der er enkelte smuttere som vi fjerner når vi bliver gjort opmærksom på dem.

Her har jeg fundet denne opskrift på æbleskiver uden mælk som jeg håber du kan bruge.

Se mælkefri æbleskiveopskrift her

Se kategorien for mælkefrie opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-26
Spørgsmål fra   :  pia trans
Spørgsmål   :  opskrifter på engelsk
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger opskrifter på traditionel dansk mad - på engelsk, til min japanske veninde, som betaler ca. 300 kr for en portion frikadeller på den danske restaurant i Tokyo...
Bemærkninger   :  


Svar til pia trans   :  
Hej Pia

Det kunne selvfølgelig være meget sjovt at andre end danskere kunne bruge opskrifterne på kogebogen, men som det er nu så har jeg svært ved at følge med på den danske del, så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.

Beklager meget.
Per

Nu har Dorthe skrevet med følgende svar til pia.

Traditionel dansk mad med engelske opskriftvejledninger findes bl.a. på: http://members.shaw.ca/jliebgott/ Jeg søgte på Google : "Traditional danish food" og fik mange forskellige sider frem.






2004-11-26
Spørgsmål fra   :  NINETTE
Spørgsmål   :  cognac sild
I opskriften indgår bl.a   :  halløj igen. Jeg spurgte forleden efter en opskrift med cognac, du fandt også en, ´men det var ikke helt det jeg søgte. jeg er ude efter noget hvor det kommer til at smage lidt mere af cognac eller måske wiskey. Noget hvor der tilføres noget til en lage fra marinerede hvide sild. eks.vis. Jeg håber du kan finde på noget til mig. Min familie og jeg har nemlig valgt at vi 1. juledag skal have julefrokost og det skal være med mange forskellige slags sild og så kunne det jo være sjovt at servere noget man ikke lige har hørt om før. jeg håber meget du kan hjælpe mig. Mange hilsner fra Ninette
Bemærkninger   :  


Svar til NINETTE   :  
Hej Ninette

Jeg har jo en del forskellige opskrifter på sild, men ikke mange med spiritus i lagen, jeg har dog fundet en opskrift frem på sherrysild som jeg vil mene du kan bruge og så udskifte sherryen med cognac eller whisky.

Du kunne også prøve at marinere sildene i ren cognac nogle timer og så efterfølgende vende dem i lagen fra flødesildene.

Se sherrysildeopskrift her

Se flødesildeopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-26
Spørgsmål fra   :  Annemarie Søndergaard
Spørgsmål   :  Gluten- og gærfærfrie brødopskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger Glutenfri og gærfær fri brødopskrifter. Eller hvis bare I kan fortælle mig hvad der kan bruges som hævemiddel i forskelligt brød i stedet for gær. Det drejer sig om en gluten- og gærallergiker. Tusind tak på forhånd.
Bemærkninger   :  


Svar til Annemarie Søndergaard   :  
Hej Annemarie

Vi har jo samlet og sorteret glutenfrie opskrifter som du finder under allergi og som jeg vil foreslå at du kigger i.

Desværre er de fleste brødopskrifter med gær men der er også enkelte hvor der bruges bagepulver eller andre hævemidler.

Hvis du bruger andet hævemiddel en der er anført i opskriften vil det færdige resultat jo ændre karakter, men hvis du skal udgå gær så ville jeg eksperimentere med at udskifte gæren med bagepulver.

Med bagepulver skal der bruges kortere hævetid eller slet ingen, men prøv dig frem.

Se glutenfrie opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-26
Spørgsmål fra   :  lene dahl-hansen
Spørgsmål   :  småkager/cookies
I opskriften indgår bl.a   :  solsikkekerner...
Bemærkninger   :  
det drejer sig om ret store cookies med - tror jeg - solsikkekerner. Lederen af cafeteriet på silkeborg seminarium vil ikke ud med opskriften...

Svar til lene dahl-hansen   :  
Hej Lene

Det er så heldigt at netta havde en opskrift på solsikkesmåkager som hun sendte til kogebogen, og derfor kan jeg nu sende dig denne opskrift.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-25
Spørgsmål fra   :  birthe laursen
Spørgsmål   :  hele hoveder af roser
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
hele hoveder af roser....hjælp... har fået oplyst af en veninde som har set i tv at man kunne dyppe roser i noget,og det sku så derefter i ovnen,så man kunne bruge dem som pynt til mad eller som pynt på dekorationer.. men hvad der blev brugt kan hun sefølgelig ik huske og jeg har ledt og ledt uden resultat...det eneste jeg ved er at det blev sendt på tv2 go aften danmark for et par måneder siden som pynt til en dessert.. med venlig hilsen birthe

Svar til birthe laursen   :  
Hej Birthe

Jeg så også selv udsendelsen, men opskriften har jeg ikke kunnet finde.

Men det var en kandisering, og jeg vil mene at du kan bruge opskriften fra kandiseret violer.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-25
Spørgsmål fra   :  Lilian Haaning
Spørgsmål   :  kalvefricasse
I opskriften indgår bl.a   :  kalvekød ærter gulerødder kartofler
Bemærkninger   :  
Skal kødet koges hel eller skæres i småstykker?

Svar til Lilian Haaning   :  
Hej Lilian

Hvis du følger opskriften herunder så skal du skære kødet ud før du koger det.

Se kalvefrikasseopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-25
Spørgsmål fra   :  Julie Frøslev
Spørgsmål   :  Pekannødder
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift hvori indgår PEKANNØDDER.
Bemærkninger   :  
gerne en hovedret.

Svar til Julie Frøslev   :  
Hej Julie

Jeg ved ikke hvilken stavemåde der er den rigtige, men pekannødder kan staves med både K og C, desværre er det mest kager og konfekt pekannødder bruges til så hovedretten kan jeg ikke lige hjælpe med.

Se pecannøddeopskrifter her

Se pekannøddeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-25
Spørgsmål fra   :  Yvonne Thygesen
Spørgsmål   :  farseret perlehønebryst
I opskriften indgår bl.a   :  farseret champignion og hakket kød
Bemærkninger   :  


Svar til Yvonne Thygesen   :  
Hej Yvonne

Jeg har desværre ikke en opskrift på farseret perlehønebryst med champignoner, men jeg har flere andre opskrifter med perlehøne som jeg håber du kan bruge i stedet.

Se perlehøneopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-25
Spørgsmål fra   :  anni wacht
Spørgsmål   :  chokolade-konfektkage med hindbær/jordbærcoulis
I opskriften indgår bl.a   :  I opskriften står: 1 bæger mørk sirup hvormeget er det i dl eller gram. Jeg har en hel flaske, men så meget er det vel ikke?
Bemærkninger   :  


Svar til anni wacht   :  
Hej Anni

Det må altså blive et skud, jeg mener at sirup sælges i samme størrelse bæger som honning, og det vil så sige 450 g.

Men som sagt det er kun et skud.

Med venlig hilsen
Per




2004-11-25
Spørgsmål fra   :  Marianne Nielsen
Spørgsmål   :  Skorzone suppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har netop været på seminar i Finland og fik til forret serveret en varm suppe. Mine finske kolleger har nu fundet ud af, at der er tale om skorzonerod. Nu vil jeg meget gerne bede om opskriften på denne pragtfulde suppe. På forhånd tak for hjælpen

Svar til Marianne Nielsen   :  
Hej Marianne

Jeg kender ikke meget til denne rod, så har kun oplysningerne fra mine opslagsværker, og opskriften er således konstrueret herfra på grundlag af aspargessuppe og derfor ikke afprøvet, så det er med lidt spænding jeg sender denne til dig.

Jeg ville gerne kunne afprøve alle opskrifter, men det har jeg ikke mulighed for, men jeg håber du har mod på at prøve opskriften trods alt.

Se Skorzonerrodsuppe her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-24
Spørgsmål fra   :  ellis pinkowsky
Spørgsmål   :  Ponska
I opskriften indgår bl.a   :  Ponska (Polske) ligner sneboller men er tungere, det er en dej der sættes med ske, og koges i olie. Er der nogle der har en opskrift, hilsen Ellis
Bemærkninger   :  


Svar til ellis pinkowsky   :  
Hej Elis

Jeg har ledt efter denne opskrift i håb om at kunne finde en opskrift jeg kunne oversætte, men har desværre ikke været i stand til at finde nogen.

Beklager meget.
Per




2004-11-24
Spørgsmål fra   :  Peter Torp
Spørgsmål   :  Sød Fransk sennep
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Er der nogen der har en opskrift på fransk sennep (den lyse lidt søde sennep)

Svar til Peter Torp   :  
Hej Peter

Jeg har desværre kun en enkelt opskrift på fransk sennep, og det er desværre ikke den søde slags, men du kunne jo prøve at søde opskriften lidt med lidt farin eller honning.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-24
Spørgsmål fra   :  GL
Spørgsmål   :  overflødighedshorn
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg skal holde min datters bryllup - og da jeg i øjeblikket er bosat i Argentina, kan jeg ikke bare bestille et overflødighedshorn hos en bager. Jeg ville være utrolig glad om I kunne hjælpe mig med at fortælle hvordan man får formet overflødighedshornet af kransekageringene og hvordan man får hornet til at blive stående i den form??? bruger man et specielt stativ eller ??? På forhånd tak og mange hilsener GL

Svar til GL   :  
Hej GL

Jeg har fået sammensat en fyldig beskrivelse af hvordan man laver et overflødighedshorn som jeg håber du kan bruge.

Se beskrivelsen her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-24
Spørgsmål fra   :  tina uhrskov
Spørgsmål   :  bananaflitters el banana fritters
I opskriften indgår bl.a   :  bananer (mel+æg?)
Bemærkninger   :  
en slags frikadeller af bananer, måske fra caribien? man kan komme fx chili el majskerner i. har lavet det selv, men er nysgerrig efter en "rigtig" opskrift

Svar til tina uhrskov   :  
Hej Tina

Jeg har nogle opskrifter her, om det er de rigtige ved jeg ikke helt, men prøv at giv dem et kig.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-24
Spørgsmål fra   :  Eva Simonsen
Spørgsmål   :  appelsinsalat med hvidløg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
For mange år siden fik jeg en opskrift med appelsiner i skiver i en dressing med appelsinsaft og bl.a. hvidløg. Men den er blevet væk. Kan I hjælpe?

Svar til Eva Simonsen   :  
Hej Eva

Jeg har flere opskrifter på appelsinsalat, men desværre er ingen af dem med hvidløg som du skriver.

Men du kan jo prøve at kigge dem igennem, det kunne jo være der var en anden der lignede.

Se appelsinsalatopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-23
Spørgsmål fra   :  Ingrid Bak
Spørgsmål   :  Stegeso - send gerne opskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg vil meget gerne have opskrifter til stegeso.Eller evt henvisninger. Venlig hilsen Ingrid Bak
Bemærkninger   :  


Svar til Ingrid Bak   :  
Hej Ingrid

Hvis du vælger menupunktet opskrifter, og derefter vælger punktet der heder tilberedning, så finder du et punkt med stegeso hvorunder der er en masse forskellige opskrifter til stegeso.

Se stegesosopskifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-23
Spørgsmål fra   :  Claus
Spørgsmål   :  kyllinge box
I opskriften indgår bl.a   :  På specielle grillbarer (Kentucky fries and chicken) kan man købe en kyllinge box med små stykker kylling (ikke som mcdonalds)

Spørgsmålet går på paneringen!? Det er ikke rasp, nok nærmere en slags majsmel har jeg hørt. Kan i svare på det? Der ikke tale om nuggets! Men rigtige stykker med ben! Tak på forhånd Claus.
Bemærkninger   :  


Svar til Claus   :  
Hej Claus

Nej det kan jeg desværre ikke svare på.

Beklager meget
Per




2004-11-23
Spørgsmål fra   :  lena borg skibsted
Spørgsmål   :  honningkagehus
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej Jeg ville så gerne prøve at lave vores eget honningkagehus, men jeg kan ikke finde opskrift eller fremgangsmåde, kan I hjælpe mig? Hilsen Lena

Svar til lena borg skibsted   :  
Hej Lene

Kagehuse kan laves af både brunkagedej og honningkagedej.

Jeg har en opskrift her hvor jeg også har lagt en tegning ved håber du kan bruge det.

Se opskriften her

Se opskrift på "rigtig" Honningkagehus her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-22
Spørgsmål fra   :  Ninette
Spørgsmål   :  sild med anis julebrygsild
I opskriften indgår bl.a   :  hvide sild, anis, og andre krydderier.
Bemærkninger   :  
Sidste år hjalp i mig med denne opskrift. Jeg kunne dog godt tænke mig om i ville hjælpe mig igen.

Jeg er interesseret i at lave lidt om på opskriften, men har brug for hjælp til det. Min famillie syntes at de var gode men at de smagte lidt for meget af øl. Kunne man undlade at bruge porteren og i stede tilsætte lidt mere anis, så den fik en mere lakrids smag, det var nemlig det jeg var ude efter.

Samtidig kunne jeg godt tænke mig et forslag til hvad man kunne komme oven på. Karrysalat synes jeg ikke så godt om, jeg ved at man til christiansøpigens sild bruge cremefraice. Kunne man bruge det eller har i et andet godt forslag.

Samtidig har jeg endnu et ønske. en sild med noget cognac findes det ????? jeg har aldrig hørt om det før, men måske jeres fantastiske sider har en ide der kan bruges, jeg glæder mig meget til at høre fra jer.

Med venlig hilsen Ninette

Svar til Ninette   :  
Hej Ninette

Jeg syntes godt at du kan ændre på opskriften, men helt at udelade porteren er nok lige drastisk nok, men jeg syntes du skulle prøve at halvere mængden.

Jeg har en opskrift på flødesild hvor du muligvis kunne bruge dressingen fra, men det må vist komme an på en prøve.

Se flødesildopskrift her


Og så har jeg en enkelt opskrift på sild med cognac, men det er kun meget lidt cognac der er i opskriften så jeg ved ikke helt om det er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-21
Spørgsmål fra   :  Karen van Gogh
Spørgsmål   :  leverposteg
I opskriften indgår bl.a   :  en god opskrift på leverposteg hvor der er bacon i altså ikke kun oven på
Bemærkninger   :  


Svar til Karen van Gogh   :  
Hej Karen

Jeg har en opskrift på leverpostej her som godt nok "kun" er med bacon på toppen, men ønsker du stærkere smag af bacon kan du jo altid hakke nogle skiver bacon med i farsen.

Se baconpostej her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-21
Spørgsmål fra   :  Søren Hjorth
Spørgsmål   :  Dadelis
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Søren Hjorth   :  
Hej Søren

Jeg har fundet en enkelt opskrift på dadelis frem til dig som jeg så håber du syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-20
Spørgsmål fra   :  Anne-Marie Cautin
Spørgsmål   :  Glutenfri pebernødder
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Anne-Marie Cautin   :  
Hej Anne

Jeg har her en opskrift på almindelige pebernødder, som jeg håber du kan have lyst til at eksperimentere lidt med.

Jeg vil foreslå at du bytter hvedemelet ud med rismel, og så ellers prøver med en lille portion for at se om det kan bruges, jeg har ikke afprøvet det, men rismelet bruges i andre kager så det burde kunne.

Se pebernøddeopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-20
Spørgsmål fra   :  agathe vetterlain
Spørgsmål   :  ribbensteg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
vi har projekt om julefrokost og jeg kan ikke finde ribbensteg

Svar til agathe vetterlain   :  
Hej Agathe

Jeg har nogle forskellige opskrifter på ribbenssteg her som jeg håber du kan bruge.

Se ribbensstegopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-20
Spørgsmål fra   :  Anne-Marie Vesth
Spørgsmål   :  Indbagt Flødekrebs
I opskriften indgår bl.a   :  Hummersuppe/sovs ?? Butterdej Krebsestykker
Bemærkninger   :  
Retten blev serveret varm

Svar til Anne-Marie Vesth   :  
Hej Anne-Marie

Vi har ikke så mange opskrifter på krebs i kogebogen, og denne opskrift er desværre ikke en af dem.

Beklager meget
Per




2004-11-19
Spørgsmål fra   :  Mette
Spørgsmål   :  louisiana salat
I opskriften indgår bl.a   :  appelsiner, bananer, tomater, hvidløg. m.m.
Bemærkninger   :  
der er en dressing som røres i med bl. andet mayo, pure og løg

Svar til Mette   :  
Hej Mette

Dette er desværre ikke en salat som jeg kender, og ved søgning på "tøm køleskabet" med de ingredienser du nævner har jeg heller ikke kunnet finde noget, så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget
Per

Har nu været så heldig at Mona har sendt en opskrift på denne salat som jeg så blot håber er den rigtige.

Se opskrift på Louisianasalat her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-19
Spørgsmål fra   :  Malene
Spørgsmål   :  Kartoffel marcipan
I opskriften indgår bl.a   :  Kartofler, mandelessens, flormelis
Bemærkninger   :  
Jeg har hørt man kan lave erstatningsmarcipan med kartofler. Er det noget i kan hjælpe med?

Svar til Malene   :  
Hej Marlene

Marcipan af kartofler var jo noget der blev brugt under krigen og jeg tror ikke det er særligt udbredt mere, men jeg har fundet en enkelt opskrift frem til dig her.

Se kartoffel marcipan her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-19
Spørgsmål fra   :  Mette Vibeke Kristiansen
Spørgsmål   :  kød og grønsager i stegeso/alt i stegeso
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Mette Vibeke Kristiansen   :  
Hej Mette

Hvis du vælger opskrifter ude i menuen til venstre så er der lidt nede på siden et punkt der heder tilberedning, klik på den og så finder du stegeso som en af de første tilberedningsmetoder.

Her er der så en lang række opskrifter der bliver tilberedt i stegeso.

Se stegesoopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-19
Spørgsmål fra   :  Jane Vestrup
Spørgsmål   :  Hindbærkolis - hindbærcolis?
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Ved ikke helt om det hedder sådan, men det er hindbærsauce med kernerne siet fra- hvordan laver man det mon?

Svar til Jane Vestrup   :  
Hej Jane

Jeg har en opskrift på hindbærcoulis som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-18
Spørgsmål fra   :  susan
Spørgsmål   :  blommesaft /alliancesaft
I opskriften indgår bl.a   :  blommer + andre frugter
Bemærkninger   :  
Hvilke andre frugter vil være ideelle at blande med blommer til hjemmelavet saft i saftkoger.

Svar til susan   :  
Hej Susanne

Jeg mener jo at det kommer meget an på smag og behag hvilke frugter man blander, så jeg syntes ikke jeg vil komme med eksempler, men derimod foreslå at du prøver dig frem med nogle små portioner.

Med venlig hilsen
Per




2004-11-16
Spørgsmål fra   :  kristin skagen
Spørgsmål   :  Chokoladetrøfler
I opskriften indgår bl.a   :  trøffel sjokolade@b
Bemærkninger   :  
Ønsker oppskrifter med trøffelsjokolade i.på forhånd takk

Svar til kristin skagen   :  
Hej Kristin

Jeg har lidt opskrift på trøfler her som jeg håber du kan bruge.

Se trøffelopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-16
Spørgsmål fra   :  Lone Sørensen
Spørgsmål   :  Romsild
I opskriften indgår bl.a   :  Marineret sild piskefløde
Bemærkninger   :  
Marineret sild lægges i lidt rom og ligger nogle timer. Derefter piskes flødeskum og sildene vendes i.

Svar til Lone Sørensen   :  
Hej Lone

Du har jo allerede det meste af denne opskrift syntes jeg og jeg kan ikke lige se hvad du mangler her.

Men jeg har en opskrift på flødesild som du eventuelt kan kigge efter ??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-15
Spørgsmål fra   :  christina hristiansen
Spørgsmål   :  pestoflødesovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
En grøn pestosovs som er god til kyllingefilet

Svar til christina hristiansen   :  
Hej Christina

Jeg har lidt forskellige opskrifter på pesto som jeg vil sende dig her, så har du jo muligheden for at vælge.

Se pestoopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-14
Spørgsmål fra   :  Stine Bennesen
Spørgsmål   :  Blå glasur
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg skal lave en lagkage til min søns fødselsdag. Han ønsker at der kommer blå glasur på. Kan i hjælpe mig med hvordan jeg laver det. Hilsen Stine
Bemærkninger   :  


Svar til Stine Bennesen   :  
Hej Stine

Jeg vil foreslå at du køber noget blå levningsmiddelfarve, kan sikkert købes i hobbybutikker, ellers har jeg et link herunder hvor du kan bestille det.

Med venlig hilsen
Per




2004-11-14
Spørgsmål fra   :  Jette Schmidt
Spørgsmål   :  Filodej
I opskriften indgår bl.a   :  Da jeg har cøliaki( gluten-allergi)har jeg brug for at vide, hvordan filodej er lavet. Er der nogen der ved det? PFT. Jette
Bemærkninger   :  


Svar til Jette Schmidt   :  
Hej Jette

Jeg har en opskrift på filodej her, og som du kan se så indeholder opskriften hvedemel, men jeg vil da foreslå at du prøver med speltmel i stedet, det burde jo være muligt.

Se filodejopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-14
Spørgsmål fra   :  Annie Larsen
Spørgsmål   :  Rugbrød uden gær
I opskriften indgår bl.a   :  Rugmel
Bemærkninger   :  
På grund af allergi over for gær, ville jeg blive glad for en opskrift. Jeg har set, at der er en med "Rugbrød med hel hirse", men det er nødvendigt for mig at finde flere, da det skal bruges i rotationsdiæt, hvor man skal skifte med ingredienserne

Svar til Annie Larsen   :  
Hej Annie

Jeg kiggede i opskrifterne med rugbrød, men det er jo lidt besværligt nå opskrifterne med og uden gær er blandet sammen, så jeg delte dem op, og har så her lidt forskellige opskrifter på rugbrød uden gær.

Se gærfrit rugbrød her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-14
Spørgsmål fra   :  Inger Holmgaard
Spørgsmål   :  blåbærkage med mandelkrokant
I opskriften indgår bl.a   :  blåbær og mandler, creme fraise og husblas
Bemærkninger   :  
Opskriften var i Femina i august eller september 2004. Bladet er desværre blevet væk for mig.

Svar til Inger Holmgaard   :  
Hej Inger

Den eksakte opskrift kan jeg ikke hjælpe dig med, men der er nogle andre opskrifter i kogebogen som jeg mener, er meget lig opskriften som du søger.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-14
Spørgsmål fra   :  Lene Als
Spørgsmål   :  Fiskeforret
I opskriften indgår bl.a   :  kogt laks eller ørred iblandet nødder, rødløg, røget laks og tomater.
Bemærkninger   :  
En fiske forret der var blandet med disse ingerienser og rullet i bredbladet persille

Svar til Lene Als   :  
Hej Lene

Jeg har prøvet at lede i "Tøm køleskabet" funktionen, men der kommer desværre ikke noget frem der ligner den opskrift du spørger efter.

Beklager meget.
Per




2004-11-13
Spørgsmål fra   :  Heidi
Spørgsmål   :  Japanske spisevaner
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej.. Jeg vil gerne vide noget om japanske spisevaner. Vi har projekt om Japan og skal derfor også beskrive deres spisevaner. Bliver meget glad hvis i kan hjælpe.

Svar til Heidi   :  
Hej Heidi

Jeg kender ikke det store til japanske spisevaner, men jeg har da lidt opskrifter fra Japan som du måske kan bruge.

Se japanske opskrifter her

Der er jo også sushi som er en typisk japansk spise.

Se sushiopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-13
Spørgsmål fra   :  Kaj Dalsgaard
Spørgsmål   :  gode julesmåkager
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger nogle gode julesmåkager, ikke de sædvanlige, men gode ideer. De skal være nemme at lave/ bage.
Bemærkninger   :  
Det er frit slav med ideer.

Svar til Kaj Dalsgaard   :  
Hej Kaj

Jeg har en del opskrifter på julebag, og selvfølgelig er en del af disse opskrifter småkager, men jeg har desværre ikke delt dem op her, men håber du kan bruge dem alligevel.

Se julebagopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-13
Spørgsmål fra   :  Aida
Spørgsmål   :  kogte kartofler/klar sovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
da jeg var på Glostrup sygehuset da jeg fødte min datter spiste noget kogte kartofler som blev serveret i en skål og lå i en klar sovs måske edike/og olie med nogle kryderier/og lidt auberginer tror jeg nok der var i. Det så meget simpelt ud og smagte så godt med lidt syrlig smag i , men jeg kan ikke finde det på nettet håber du kan hjælpe lige som sidste gang. Tak for en god side¨ MVH Aida

Svar til Aida   :  
Hej Aida

Det er desværre ikke noget der siger mig noget, og jeg har heller ikke kunnet finde noget der minder om dette.

Beklager meget.
Per




2004-11-13
Spørgsmål fra   :  Susanne Henriksen
Spørgsmål   :  Selvhævende mel
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg har fået en opskrift fra england, hvor der står at man skal bruge selvhævende mel, hvor i danmark kan jeg købe dette mel, og hvad hedder det. PÅ FORHÅND TAK Susanne Henriksen

Svar til Susanne Henriksen   :  
Hej Susanne

Jeg ved faktisk ikke hvad det heder, og om det kan købes i danmark, men i bund og grund er det jo blot mel med bagepulver, og du kan selv lave selvhævende mel.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-12
Spørgsmål fra   :  H. Ramberg
Spørgsmål   :  Jødisk leverpostej/pate
I opskriften indgår bl.a   :  Min svigermor lavede en postej med lever(ikke svinelever) og noget med hårdkogte æg, blev vistnok lagt i pres i køleskabet. Mere kan min kone ikke huske, og vi har ikke kunnet finde opskriften i hendes opskriftsbøger ???
Bemærkninger   :  


Svar til H. Ramberg   :  
Hej H. Ramberg

Jeg har desværre ikke kunnet finde netop denne opskrift med hårdkogte æg, så jeg må desværre skuffe dig.

Men du er jo velkommen til at prøve at kigge i opskrifterne med postej som du finder herunder.

Se postejopskrifter her

Postejen lægges i pres mens den afkøler for at få en fastere postej og dette kan gøres med de fleste postejer.

Med venlig hilsen
Per




2004-11-12
Spørgsmål fra   :  anne-marie
Spørgsmål   :  Opskrifter med æggeblommer
I opskriften indgår bl.a   :  kager eller andet mad hvor jeg kan bruge æggeblommer,da jeg bruger æggehviderne til kransekager
Bemærkninger   :  


Svar til anne-marie   :  
Hej Anne-Marie

Jeg har en opskrift på æggeblommekager her som jeg syntes kunne være oplagt at lave.

Se opskriften her

Jeg fandt opskriften ved at bruge "tøm køleskabet" funktionen og her kan du også se flere muligheder for brug af æggeblommer.

Se opskrifter med æggeblommer her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-12
Spørgsmål fra   :  Jytte Baumgarten
Spørgsmål   :  Ingefær
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kunne I være mig behjælpelig med at finde en opskrift på hvordan jeg laver ingefærmarmelade og eller ingefærsyltetøj. Jeg kan købe den i forretninger. Men jeg har ikke kunnet finde nogle opskrifter herpå - så jeg selv kan lave ingefærmarmelade. Med venlig hilsen Jytte Baumgarten og på forhånd tak.

Svar til Jytte Baumgarten   :  
Hej Jytte

Jeg må tilstå at jeg ikke kender marmeladen fra forretningerne, og er derfor ikke klar over om denne marmelade er af ren ingefær, for så kan jeg ikke hjælpe dig.

Men jeg har flere opskrifter på marmelade hvor ingefær indgår og som jeg håber du kan bruge.

Se ingefæropskrifter'ne her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-12
Spørgsmål fra   :  Brian Svendsen
Spørgsmål   :  a ka ett la dig vær - jeg kan ikke lade dig være
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
en gammel gammel gammel dessert

Svar til Brian Svendsen   :  
Hej Brian

Det er desværre ikke et navn der siger mig noget, og uden beskrivelse af desserten har jeg meget svært ved at finde noget brugbart til dig.

Beklager meget.
Per




2004-11-11
Spørgsmål fra   :  Gitte Ziwes
Spørgsmål   :  røget landand
I opskriften indgår bl.a   :  røget and
Bemærkninger   :  
Jeg har fået foræret en røget landand. Hvordan kan jeg få glæde af den? På forhånd tusind tak! GZ

Svar til Gitte Ziwes   :  
Hej Gitte

Den røgede and skal optøs meget langsomt. Dvs. mindst 2-3 døgn i køleskab. Anden behøver ikke koges eller steges men blot være rigtig optøet før servering. Brug evt. et stegetermometer for at se om den er tøet i midten.

Server den som den er, med et passende tilbehør. f.eks. en lækker salat og ovnbagte skivekartofler.

Jeg har desværre ingen opskrifter hvor røget and indgår, men jeg har nogle stykker med røget kalkun som jeg syntes du skal prøve at kigge på, om ikke andet for at blive inspireret.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-10
Spørgsmål fra   :  grethe maxey5
Spørgsmål   :  floedekringler
I opskriften indgår bl.a   :  da jeg var barn i danmark lavede min morlavede kringler med stroesukker paa, jeg mener at huske floeden skulle vaere sur. jeg vil saa gerne lave dem med mine boerneboern her takker Grethe
Bemærkninger   :  
ogsaa danske vanilliekranse

Svar til grethe maxey5   :  
Hej Grethe

Jeg har en del forskellige opskrifter på kringler som jeg vil sende dig, så har du jo muligheden for selv af vælge den du syntes bedst om.

Se kringleopskrifter her

Og så ønsker du opskrifter på vanillekranse, og dem har jeg lidt af her.

Se vanillekranseopskrift'er her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-10
Spørgsmål fra   :  Arne Christensen
Spørgsmål   :  Modning af fasaner
I opskriften indgår bl.a   :  Vores søn har skudt 4 fasankokker! Hvor lang tid skal/må de hænge udenfor på vægen? Hvordan får man nemmest fjerene af dem, og indvoldene ud? Og hvordan tilbereder man en fasan? Evt.en opskrift Mvh. Arne
Bemærkninger   :  


Svar til Arne Christensen   :  
Hej Arne

Jeg har fundet en beskrivelse af modning og plukning af fasaner som jeg håber du kan bruge en anden gang, da det jo er lidt sent denne gang.

Se beskrivelsen her

Jeg har en del opskrifter på fasaner, og dem vil jeg da mene at du stadig kan have glæde af så de kommer her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-10
Spørgsmål fra   :  Colin Gosden
Spørgsmål   :  Frøsnappere
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Colin Gosden   :  
Hej Colin

Jeg har en enkelt opskrift på frøsnapper som du får her.

Se frøsnapperopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-10
Spørgsmål fra   :  camilla jepsen
Spørgsmål   :  Mælkefrie æbelskiver
I opskriften indgår bl.a   :  En opskrift på æbelskiver uden mælk - da jeg har en med mælkeallergi.Om er der opskrifter med bagepulver i stedet for kærnemælk.
Bemærkninger   :  


Svar til camilla jepsen   :  
Hej Camilla

Opskriften her er ikke med bagepulver, men den ER mælkefri så jeg håber du kan bruge den.

Se opskriften her

Viste du at vi under kategorien Allergi har opskrifter uden mælk ??

Se mælkeftrie opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-10
Spørgsmål fra   :  linda
Spørgsmål   :  madsens boller
I opskriften indgår bl.a   :  mel mælk magarine gær honning og æg og sukker
Bemærkninger   :  
det er en opskrift jeg engang fik af min datter men jeg kan ikke huske målene på de forskellige ting, dejer er meget våd og skal skees ud pgr den hænger fast i alt den kommer fra hendes skole

Svar til linda   :  
Hej Linda

Jeg kan desværre ikke komme med en opskrift til dig, da der ikke findes en sådan i kogebogen.

Beklager meget
Per




2004-11-09
Spørgsmål fra   :  Astrid Diemer Petersen
Spørgsmål   :  portvinsmarinerede svesker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Astrid Diemer Petersen   :  
Hej Astrid

Jeg har en opskrift her som jeg håber er den du søgte.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-09
Spørgsmål fra   :  Betina Lindberg
Spørgsmål   :  julesmåkager
I opskriften indgår bl.a   :  julesmåkager. Brune figurer man påsmører et hvidt lag glasur...
Bemærkninger   :  
har prøvet at lave dem nogle år nu, de smager ikke ret krydret, og er meget blege. Det er vel det man bruger til at lave kagehuse af.. eller?

Svar til Betina Lindberg   :  
Hej Betina

Du kan bruge både brunkagedej og honningkagedej til at lave kagehuse af.

Jeg vil sende dig opskrifterne på julebag, hvor du finder flere opskrifter på brunkager honningkager og kagehus.

Se julebagopskrift'erne her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-08
Spørgsmål fra   :  Anne Mie Jessen
Spørgsmål   :  marcipan-nougat gratin m syltede bær
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Anne Mie Jessen   :  
Hej Anne Mie

Jeg har et par opskrifter her som måske er det du søger.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-08
Spørgsmål fra   :  Jesper Clausen
Spørgsmål   :  Pampasbrød
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har engang smagt italienske pampasstykker, eller pampasbrød. Jeg mener at det er lavet fra en koldhævet surdej ??? Og bollerne eller brødet laves med græskarkerner. Håber I kan hjælpe !!
Bemærkninger   :  


Svar til Jesper Clausen   :  
Hej Jesper

Jeg har kun kunnet finde en beskrivelse af dette brød og ikke nogen opskrift, det står blandt andet beskrevet som et italiensk landbrød og dette har jeg en opskrift på, så håber jeg bare det er det rigtige.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-08
Spørgsmål fra   :  Marianne
Spørgsmål   :  Brød fra Ægypten
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vi var i Ægypten og fik til stort set samtlige måltider et rundt fladt brød - brødet blev f.eks. serveret til humus o.lign. Kvinderne sad ved åbne ildsteder og bagte brødene - de ligner pita-brød i formen. Nogle gange så vi "bude" komme cyklende med en gevaldig stak brød balancerende oven på hovedet.

Svar til Marianne   :  
Hej Marianne

Jeg tænker på pandebrød, men jeg har ikke nogen opskrift på ægyptisk pandebrød, men hvis du har lyst til at prøve nogle af de andre så sender jeg dem med her.

Se pandebrødopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-06
Spørgsmål fra   :  shilan
Spørgsmål   :  baklava
I opskriften indgår bl.a   :  jeg vil meget gerne have en opskrift om baklava.......den rigtig baklava habåer i kan hjælpe mig med finde den opskrift for jeg vil meget gerne have den opskrift mange hilsener shilan
Bemærkninger   :  


Svar til shilan   :  
Hej Shilan

Jeg har et par opskrifter her som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-05
Spørgsmål fra   :  Carl Erik Iversen
Spørgsmål   :  Røget Fasan
I opskriften indgår bl.a   :  1 stk fasan
Bemærkninger   :  
Jeg ved ikke om der er en opskrift på røget fasan, så hvis, vil jeg blive glad for at høre fra jer

Svar til Carl Erik Iversen   :  
Hej Carl

Der er en enkelt opskrift på fasantartar, men om det er noget for dig ved jeg jo ikke, men ellers kunne du måske bruge brystkødet som skivet pålæg ?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-05
Spørgsmål fra   :  Steffen Lynge
Spørgsmål   :  Mexikansk velkomstdrink
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en mexikansk velkomstdrink. Håber det findes
Bemærkninger   :  


Svar til Steffen Lynge   :  
Hej Steffen

Når du nævner Mexico så tænker jeg straks på tequila, og jeg har da også fået en kommentar fra Colin som skriver følgende:

Mon ikke det er en Margarita du tænker på? En af mine favoritter. Opskriften er enkelt: saften af en lime, en del tequila, en del Cointreau. Glassets kant gnides med lime, og knust salt lægges på kanten.

Jeg har flere opskrifter på drinks med tequila som du måske vil syntes bedre om.

Se tequilaopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-05
Spørgsmål fra   :  Thomas Johansen
Spørgsmål   :  vagtler i sakrofag
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
barbettes gæstebud?

Svar til Thomas Johansen   :  
Hej Thomas

Jeg har hele menuen på nær desserten her, håber du kan bruge den.

Babettes gæstebud menu

Med venlig hilsen
Per




2004-11-05
Spørgsmål fra   :  Tina Petersen
Spørgsmål   :  osmanisk gryde eller pande
I opskriften indgår bl.a   :  tyrkisk ret med bla.oksekød,hakkede tomater champignon mv
Bemærkninger   :  


Svar til Tina Petersen   :  
Hej Tina

Jeg er blevet spurgt efter denne opskrift flere gange, men desværre har jeg ikke kunnet skaffe opskriften.

Beklager meget
Per




2004-11-05
Spørgsmål fra   :  Lars Nielsen
Spørgsmål   :  Parma skinke
I opskriften indgår bl.a   :  skinke og ??????
Bemærkninger   :  
jeg vil blive meget glad, hvis du hunne finde opskriften på en parma skinke.. lager tid kryderrier osv.

Svar til Lars Nielsen   :  
Hej Lars

Jeg har desværre ikke kunnet finde en opskrift på Parmaskinke, så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget
Per




2004-11-05
Spørgsmål fra   :  søren stampe
Spørgsmål   :  Mandelskorper ???
I opskriften indgår bl.a   :  mandler
Bemærkninger   :  
Mejer viste engang nogle meget håre kager med mange mandler de blev bagt af 2 gange men jeg fik aldrig opskriften. på forhånd tak

Svar til søren stampe   :  
Hej Søren

Jeg tror det du leder efter er mandelskorper, og jeg har en opskrift her som jeg håber du vil syntes om.

Mandelskorpe opskrift

Med venlig hilsen
Per




2004-11-04
Spørgsmål fra   :  Jørgensen
Spørgsmål   :  Stenovnsopskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vi savner opskrifter på retter og brød specielt egnet for tilberedning i en finsk stenovn. mvh

Svar til Jørgensen   :  
Hej Jørgensen

Jeg må beklage at jeg ikke har opskrifter til denne ovn, men jeg har desværre ikke mulighed for at dække alle emner.

Men hvis du har en sådan stenovn, så har du jo faktisk mulighed for at være med til at bringe nogle opskrifter ud til andre ved at indsende nogle af dine egne opskrifter *S*

Kogebogen her er jo som jeg ser det et ideelt sted til at udveksle erfaringer og opskrifter med hinanden. Men det kræver bare lidt input.

Med venlig hilsen Per




2004-11-04
Spørgsmål fra   :  Nanne S. Lie
Spørgsmål   :  Skate-vinger
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Nanne S. Lie   :  
Hej Nanne

Jeg har slået skatevinger op i ordbogen, og fundet frem til at det skulle være rokkevinge på dansk, så det vil jeg sende nogle opskrifter på som jeg håber du kan bruge.

se rokkevingeopskrifter her

Ønsker du opskrifterne på norsk så prøv vores norske samarbejdspartner.

Se norsk opskriftsside her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-04
Spørgsmål fra   :  Ingrid
Spørgsmål   :  Kartoffelbrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Min bager sælger det lækreste kartofelbrød, det må jeg da selv kunne bage... Har lidt konsistens alla et italiensk brød

Svar til Ingrid   :  
Hej Ingrid

Det vil jo aldrig blive helt det samme som du køber hos bageren, men jeg har da nogle opskrifter her som jeg håber du kan bruge.

Se kartoffelbrødopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-03
Spørgsmål fra   :  Mogens Kohlenberg
Spørgsmål   :  Karpe
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har forestillet mig en nytårs- ret med karpe kogt i mørkt øl og med rodfrugter.
Bemærkninger   :  
Som tilbehør kunne jeg tænke mig rødbeder m. peberrod, creme fraiche kartofler og sauce.

Svar til Mogens Kohlenberg   :  
Hej Mogens

Karpen er jo ikke så almindelig som spisefisk, så jeg har ikke så mange opskrifter, og de opskrifter jeg har er desværre ikke så udførlige som jeg kunne tænke mig.

Men jeg håber du kan bruge opskrifterne, og hvis du har mod på at skrive nogle mål og vægte ned og sende til mig ville jeg være taknemlig for det.

Se opskrifterne herBR>
Med venlig hilsen
Per




2004-11-03
Spørgsmål fra   :  Anne-Mette Lyngbye
Spørgsmål   :  Avocado, grønne asparges, røde peberfrugter, brøndkarse. Rejer på toppen
I opskriften indgår bl.a   :  Avocado, grønne asparges, røde peberfrugter, brøndkarse. Rejer på toppen
Bemærkninger   :  
Jeg tror opskriften var i Alt for Damerne eller Femina i foråret. (Før påske, hvor jeg brugte den) Desværre er opskriften nu forsvundet.

Svar til Anne-Mette Lyngbye   :  
Hej Anne-Mette

Det er ikke en opskrift jeg har liggende, og faktisk har jeg ikke engang noget der ligner, så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget
Per




2004-11-02
Spørgsmål fra   :  Birthe Pedersen
Spørgsmål   :  hummerhalesuppe ???
I opskriften indgår bl.a   :  frosne hummerhaler, paprika, mælk evt. piskefløde
Bemærkninger   :  
brugte en opskrift i maj måned fra jeres hj.side, men kan ikke finde den nu, hvor jeg skal bruge den igen. Den gjorde stor lykke sidst den blev serveret derfor vil jeg gerne lave den igen.

Svar til Birthe Pedersen   :  
Hej Birthe

Der er et par opskrifter på suppe med hummerhaler her, måske det er en af den ??

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-02
Spørgsmål fra   :  birgitte hegart
Spørgsmål   :  grønlanskeretter
I opskriften indgår bl.a   :  min datters klasse skal have en fagdag om grønland og der skal jeg hjælpe ungerne med at lave nogle småretter,så som fiskefrikadeller,er der nogle der har nogle grønlanske opskrifter og ideer til hvad man kan lave.
Bemærkninger   :  


Svar til birgitte hegart   :  
Hej Birgitte

Jeg har lidt forskellige retter som måske ikke alle er grønlandske men så i hvert fald grønlandsk inspireret, så dette link vil jeg sende til dig og håber der er noget I kan bruge.

Se grønlandske opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-02
Spørgsmål fra   :  Anne J. Pedersen
Spørgsmål   :  Farseret gås
I opskriften indgår bl.a   :  Farseret gås t/juleaften *12 pers.)
Bemærkninger   :  
Kan man evt. tilberede en gås ligesom en kalkun; altså bruge lignende opskrift eller er gås at betragte mere som and ?

Svar til Anne J. Pedersen   :  
Hej Anne

Størrelsesmæssigt ligner gåsen jo mere en kalkun end and, og smagen er jo mere hvad man selv syntes, så jeg mener sagtens du kan stege gåsen sådan.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-01
Spørgsmål fra   :  jannie qvist
Spørgsmål   :  Tomatflutes
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg søger en opskrift på flutes/brød,der er røde indeni.Ingredienser kan evt være tomatjuice?

Svar til jannie qvist   :  
Hej Jannie

Det er desværre ikke en opskrift jeg ligger inde med, men du kunne måske prøve selv med at putte noget tomatpure i en flutesopskrift og så måske lidt mindre vand.

Se flutesopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-11-01
Spørgsmål fra   :  Nina Skovgaard
Spørgsmål   :  Hjorte stir fry (wok) med løse ris.
I opskriften indgår bl.a   :  400g. Hjortekød i strimler.
Bemærkninger   :  


Svar til Nina Skovgaard   :  
Hej Nina

Jeg havde en opskrift på Stir fry med svinekød, og denne opskrift mener jeg sagtens du kan bruge med hjortekød i stedet.

Så jeg har omformet denne opskrift så den nu er med hjort, så har du og andre mulighed for at kommentere opskriften med hjortekød.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2004

Se spørgsmålene for februar 2004

Se spørgsmålene for marts 2004

Se spørgsmålene for april 2004

Se spørgsmålene for maj 2004

Se spørgsmålene for juni 2004

Se spørgsmålene for juli 2004

Se spørgsmålene for august 2004

Se spørgsmålene for september 2004

Se spørgsmålene for oktober 2004

Se spørgsmålene for november 2004

Se spørgsmålene for december 2004