|
Spørgsmål efter opskrift
2003-11-30 Spørgsmål fra : anne mansa Spørgsmål : creolersuppe I opskriften indgår bl.a : Suppen indeholder bl.a. hele æg, grøntsager og tomater. Enkelte gange er der også risnudler eller lignende. Bemærkninger : Vi har lige rejst hele sommeren i Peru og gang på gang fik vi creolersuppe på de små og ofte snuskede restauranter, men fælles for dem alle var at de smagte himmelsk. Jeg kan bare ikke finde opskriften, håber I kan hjælpe.
Mange hilsner fra Anne Mansa
Svar til anne mansa : Hej Anne
Creol eller cajun høre jo ellers til i louisiana, men derfor kan rette jo godt blive serveret i peru.
Jeg tænkte i første omgang på gumbo, men der er ikke hele æg i.
Så jeg har desværre ikke kunnet finde en opskrift der passer på din beskrivelse.
Beklager meget.
Per
2003-11-30 Spørgsmål fra : Marie Lembring Spørgsmål : mjukt tunnbrød I opskriften indgår bl.a : tror det var kokta potatis i receptet Bemærkninger :
Svar til Marie Lembring : Hej Marie.
Jeg har godt nok en opskrift på tunbrød, men der er ikke kartofler i, men jeg håber du syntes om den alligevel.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-30 Spørgsmål fra : Tina Kurtik Spørgsmål : Julerødkål med krydderier I opskriften indgår bl.a : Når man er ude og spise særlig her til jul på restuarent ell. lign får man tit serveret en julerødkål som smager himmelsk. Jeg har søgt efter en opskrift med krydderier i her på nettet, men har ikke fundet nogen. Jeg vil tro der er allehånde eller neliker i rødkålen, men hvis du kunne hjælpe mig med den rette opskrift ville jeg blive meget glad. På forhånd tak. Mvh Tina Bemærkninger :
Svar til Tina Kurtik : Hej Tina
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-30 Spørgsmål fra : Myrna Spørgsmål : fedtfattig banan kage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg vil meget gerne ved om en opskrift til fedtfattige banan kage.
Mvh, Myrna
Svar til Myrna : Hej Myrna
Jeg har en opskrift på fedtfatig banankage her som jeg så håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-30 Spørgsmål fra : Myrna Spørgsmål : Kartoffel-/ærtesuppe I opskriften indgår bl.a : 3/4kg kartofler
2 porrer
200g ærter
1.2l grøntsagerbouillon med vand
1 stk majsstivelse
1dl fløde 13%
1 1/2 tsk salt
peber
1 spsk citronsaft
Tilbehør: Syrnet fløde og gratinerede ostemadder. Bemærkninger : Jeg vil meget gerne ved om rigtig mængde hvis jeg skal laver det til 50 portioner ved 200g per portion. tusink tak .
Mvh,
Myrna
obs. Den vil jeg gerne bruge i dag.
Svar til Myrna : Hej Myrna
Jeg kan desværre ikke nå at svare på spørgsmålene så hurtigt, og med hensyn til mængder pr person ved jeg ikke lige hvad man beregner.
Beklager meget.
Per
2003-11-29 Spørgsmål fra : Bende Olesen Spørgsmål : jødekager (fedtfattige) I opskriften indgår bl.a : 275 g mel
200 g smør
125 g sukker
½ tsk. hjortetakssalt
1 æg + 1 til pensling
25 g mandler
4 spsk. sukker
1 spsk kanel
Dette er den med mindst fedt jeg har kunnet finde ind til vidre. Bemærkninger : Jeg er på jagt efter en opskrift på jødekager (småkage) men det skal være som fedtfattige. Mon du kan hjælpe mig med det.
Venlig hilsen Bende
Svar til Bende Olesen : Hej Bende
Der er mange der spørger efter fedtfattige julesmåkager i denne tid, og det bedste råd JEG kan give er at skifte smøret ud med margarine.
Man kan også kigge på diabetesopskrifterne da de som regel også er rimlig fedtfatige.
Med venlig hilsen
Per
2003-11-29 Spørgsmål fra : Hans Nørgaard Spørgsmål : andebryst I opskriften indgår bl.a : beberiandebryst stegt i ovn (stegepose)og krydret med stjerneanis Bemærkninger :
Svar til Hans Nørgaard : Hej Hans
Jeg har ikke den eksagte opskrift til dig, men jeg har nogle opskrifter med berberiand, og en del af dem er med bryst.
Måske du kan bruge nogle af disse ??.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-29 Spørgsmål fra : Henriette Andersen Spørgsmål : Sweet patatos I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Det er orange. Det er en amerikansk ret som kan bruges som tilbehør til kød.
Svar til Henriette Andersen : Hej Henriette
Jeg har en opskrift her som kunne minde om den opskrift du spørger efter, men jeg kan ikke sige med sikkerhed om det er den rigtige, så jeg håber du har lyst til at prøve den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-29 Spørgsmål fra : wmf Spørgsmål : Smørfisk,kogt,stegt I opskriften indgår bl.a : Smørfisk Bemærkninger :
Svar til wmf : Hej wmf
Jeg har nogle opskrifter på smørfisk som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne på smørfisk her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-29 Spørgsmål fra : Marie Søndergaard Spørgsmål : Candyæbel I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Candyæbel er det der røde æbel med sukker udenom! Man kan kun købe det om julen og i tivolier!
Det smager vildt godt!!
Svar til Marie Søndergaard : Hej Marie
Jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-27 Spørgsmål fra : Erlan Hansen Spørgsmål : pighvar med tilbehør I opskriften indgår bl.a : pighvar med tilbehør.... Bemærkninger : Da jeg er kommet i besiddelse af denne lækre fisk, pighvaren... leder jeg efter en opskrift jeg har hørt om.. men har ikke haft heldet med mig endnu....
Pighvaren skal i ovnen, hel.. med hovedet og hale .....
Man skærer lidt dybe lommer i ryggen, og fodre dem med noget krydderost...( smørost tror jeg )
den skal stege i et stort fad, bradepande... hvor længe ved jeg hellere ikke, eller hvor varmt...
tilbehøret ander jeg desværre hellere ikke noget om, helt reelt, så drejer det sig om helstegt pighvar, men alle opskrifter jeg har fundet, er enten filetter eller som fars....hvilket jeg synes er synd med sådan en fisk...... kan du hjælpe mig ????
Svar til Erlan Hansen : Hej Erlan
Jeg har ikke kunnet finde en opskrift helt som du beskriver, men jeg har en opskrift her som passer meget godt med den måde at fylde pighvaren på som du beskriver, så kan du måske selv prøve herfra.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-27 Spørgsmål fra : katrine Spørgsmål : langosh I opskriften indgår bl.a : mel, æg, smør, olie? Bemærkninger : det er et ungarsk brød som vidst nok bliver friture stegt. Det bliver serveret med creme fraiche og revet ost.
På forhånd tak
Svar til katrine : Hej Katrine
Jeg har fundet en opskrift frem som jeg mener er den du spørger efter.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-26 Spørgsmål fra : Tine Ilsøe Wulff Spørgsmål : Tyske kage opskrifter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Tine Ilsøe Wulff : Hej Tine
Under opskrifter/land/tyskland finder du nogle opskrifter der skulle stamme fra tyskland, her er der nogle enkelte kageopskrifter imellem som du måske kan bruge.
Se de tyske opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-26 Spørgsmål fra : arne henriksen Spørgsmål : kartoffel/æblekage I opskriften indgår bl.a : mosede kartofler æg smør sukker
æbler bagepulver mel og kanel Bemærkninger : bradepandekage
Svar til arne henriksen : Hej Arne
Jeg har ikke en opskrift på bradepandekage med både kartofler og æbler.
Men du kan jo prøve at kigge på de øvrige bradepandekageopskrifter.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-26 Spørgsmål fra : Jytte Mørch Spørgsmål : pebernødder I opskriften indgår bl.a : mel,sirup,stødt nelliker,vand,sukker,bagepulver eller hjortetakssalt, Bemærkninger :
Svar til Jytte Mørch : Hej Jytte
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-25 Spørgsmål fra : maria göttlicher Spørgsmål : Sauce til ostefyldt kalkunsnitzhel I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : vi skal lave ostefyldt kalkunsnitzhel med smørstegte kartofler og dampede grøntgsaget og vi mangler men sauce der passer, eneste krav er at den skal jævnes. håber meget snart at få et foreslag på forhånd tak
Svar til maria göttlicher : Hej Maria
Jeg har kigget på de øvrige opskrifter med kalkunschnitzler og saucen der bliver brugt og disse to går igen flere gange.
Sauce madeira
Sennepssauce
Med venlig hilsen
Per
2003-11-25 Spørgsmål fra : Lisbet Søderberg Spørgsmål : Profitesrolles I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Det er små vandbakkelser med en slags cremefyld - man får dem ofte serveret liggende eller overhældt med en lækker chokoladecreme/sovs.
Kan I hjælpe? Man kan købe dem frosne i Netto!!! - Men det er kun vandbakkelserne - hvad med cremen?
Jeg ville gerne servere dem som dessert på lørdag!!
Svar til Lisbet Søderberg : Hej Lisbet
Jeg har en opskrift her som vist skulle være den du spørger efter.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-24 Spørgsmål fra : Laila Andersen Spørgsmål : Jell-O I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Laila Andersen : Hej Laila
Jeg har desværre ingen opskrift på Jell-O.
Beklager meget
Per
2003-11-24 Spørgsmål fra : Eva Spørgsmål : Forret/dessert til stegt flæsk og persillesovs I opskriften indgår bl.a : En kollega til mig skal have nogle gode venner til stegt flæsk med persillesovs.
Når "de andre" kokkererer er det altid spændende og imponerende retter der bliver serveret, - men hos hende har alle ønsket at hun laver stegt flæsk med persillesovs.
Hvad kan hun servere som forret og hvad som dessert der passer til denne hovedret? Bemærkninger :
Svar til Eva : Hej Eva
Jeg kunne jo godt vælge en par enkelte opskrifter ud, men chancen for at I ikke bryder jer om nettop disse opskrifter vil jeg mene er ret store.
Jeg syntes det er bedre at i tænker på en ingrediens, land eller en bestemt ret, og så går ind under opskrifter og ser hvilke opskrifter der er at vælge imellem..
Med venlig hilsen
Per
2003-11-24 Spørgsmål fra : Berit Spørgsmål : MOERKT TYSK RUGBROED I opskriften indgår bl.a : HELST MED GAER, IKKE SURDEJ Bemærkninger :
Svar til Berit : Hej Berit
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om, det er godt nok ikke tysk, men det er med gær.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-24 Spørgsmål fra : Kristine Torp Rasmussen Spørgsmål : frugtsalat m. Vanille creme I opskriften indgår bl.a : jeg vil gerne bede om en god opskrift på Vanille-cremen, til vores kantine-uge i næste uge.. Bemærkninger :
Svar til Kristine Torp Rasmussen : Hej Kristine
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-24 Spørgsmål fra : heidi petersen Spørgsmål : velkomst drinks I opskriften indgår bl.a : jeg søger en velkomst drinks med visky da jeg skal holde barnedåb
Bemærkninger :
Svar til heidi petersen : Hej Heidi
Jeg har desværre ikke en opskrift på velkomstdrink med whisky, men jeg har et par andre opskrifter som du måske kan bruge i stedet.
Se opskrifter på velkomstdrinks her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-24 Spørgsmål fra : J. Lauridsen Spørgsmål : Kogt and I opskriften indgår bl.a : And - koges m. bla. laurbærblade. Bemærkninger : Min mor har i uge 47 kort hørt om at en and blev kogt i ca. 1½ time....og hvad gjorde man så? Der var bla. laurbærblade ved. Men så hørte hun desværre ikke mere. Hvad gør man så for at få sprød skind efterfølgende??? Har søgt lidt på denne side, men kan ikke finde lige dén opskrift!
Svar til J. Lauridsen : Hej J. Lauridsen
Jeg har ikke den eksagte opskrift som din mor har hørt, men hvis anden skal bruges som steg, så skal den lige en tur i ovnen ved god varme for at få skinet sprødt.
Med venlig hilsen
Per
2003-11-23 Spørgsmål fra : lotte Spørgsmål : havergryns kugler I opskriften indgår bl.a : hvordan laver man dem. Bemærkninger :
Svar til lotte : Hej Lotte
Jeg har flere forskellige opskrifter på havregrynskugler, så jeg sender dig linket til dem alle, så kan du selv vælge opskriften du syntes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-23 Spørgsmål fra : Merete Dupont Spørgsmål : Ande Rilette I opskriften indgår bl.a : En anderilette, hvor kødet er i tern og altså ikke most, som i den opskrift der er i kogebogen. Jeg har fået retten på restaurant Sankt Jaques på Østerbro. Bemærkninger :
Svar til Merete Dupont : Hej Merete
Jeg har desværre kun den samme opskrift på anderilettes
Beklager meget
Per
2003-11-22 Spørgsmål fra : Marie Thorsen Spørgsmål : diabetisopskrift til bryllupskage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har fået til opgave at lave en bryllupskage til min venindes bryllup. det eneste problem er at jeg ik har nogen opskrifter der kan bruges til bryllupskage da hun er deabetiker, jeg håber at i kan hjælpe mig????
De kærligste hilsener fra Marie Thorsen
Svar til Marie Thorsen : Hej Marie
Du skriver bryllupskage, jeg tænkte straks på en lagkage i flere etager godt pyntet med glasur eller flødeskum, men masser af dekorationer på.
Dette kan desværre efter min mening ikke laves i en diabetikerudgave.
Men skal det også det ?? mange diabetiker ønsker ikke at der tages specielle hensyn til dem, og hvis de ved at de vil "synde" så tager de en lidt større dosis insolin.
Mit råd vil være at du i første omgang taler med din veninde om kagen skal laves diabetiker venlig eller ej.
Se opskrifter på brylluppslagkager her
Se opskrift på Chokoladelagkage Diabetes
Med venlig hilsen
Per
2003-11-22 Spørgsmål fra : Laura Krohn Spørgsmål : Gammeldags honningkager I opskriften indgår bl.a : honning, ingefær, nelliker, kanel
opskriften stammer muligvis fra Christiansfelt. Bemærkninger : jeg har mistet en gammel opskrift på honningkager som skulle så i 2 uger eller mere før dejen kunne anvendes. Jeg håber at det er oplysninger nok til at du kan finde en opskrift til mig ville jeg blive glad. MVH Laura.
Svar til Laura Krohn : Hej Laura
Jeg har en opskrift hvor en fordej skal stå i 2 dage, det er det tætteste jeg kommer på de 2 uger som du skriver.
Se opskriften her
Ellers besøg Brødremenighedens Bageri som er dem der fremstiller Christiansfeld honningkage
Se Brødremenighedens Bageri's hjemmeside her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-22 Spørgsmål fra : johnny voigt Spørgsmål : piza snegle I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til johnny voigt : Hej Johnny
Jeg har et par opskrifter her som jeg håber du syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-22 Spørgsmål fra : Henriette Spørgsmål : Espanol(a)sovs I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Mørk, krydret sovs, som blev serveret til kalveskank
Svar til Henriette : Hej Henriette
Det kunne være saucen her du tænker på.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-22 Spørgsmål fra : Solveig Kjær Spørgsmål : julesmåkager I opskriften indgår bl.a : hej,jeg efterlyser opskrifter på fedtfattige julesmåkager, og det kan være brunkager, vanilliekranse, jødekager, fedtebrød, specier, rutebiler osv.
Jeg har lige fået at vide at jeg skal tabe mig og skal spise fedtfattigt, så jeg håber at du kan hjælpe mig. Det kan jo godt være svært at sige nej til kager, men hvad skal jeg ellers gøre?
MVH Solveig Bemærkninger :
Svar til Solveig Kjær : Hej Solveig
Mit råd ville jo være at holde sig fra småkagerne eller blot spise nogel få.
Men skal småkagerne laves mere fedtfattige kan du jo vælge at bruge margarine i stedet for smør.
Med venlig hilsen
Per
2003-11-21 Spørgsmål fra : Thorkil Thomsen Spørgsmål : Torskemouse I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Thorkil Thomsen : Hej Thorkil
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-21 Spørgsmål fra : TORBEN CONRADSEN Spørgsmål : oksebov I opskriften indgår bl.a : HVAD KAN EN OKSEBOV BRUGES TIL
Bemærkninger :
Svar til TORBEN CONRADSEN : Hej Torben.
Hvis du går ind under opskrifter/ingredienser/oksekød/oksebov så har jeg en del forskellige opskrifter på oksebov.
Se opskrifterne med oksebov her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-20 Spørgsmål fra : Lindersson Spørgsmål : Jægergryde. I opskriften indgår bl.a : Svine mørbrad, cocktailpølser, champignon Bemærkninger : Jeg har en gang haft opskriften på Jægergryde. Her brugte vi også et krydderi der hed barbecue relich, men det kan åbenbart ikke fåes mere, så sidst vi lavede det, lavede vi det selv ved at koge løg med et eller andet.
Opskriften fik vi fra Den Gamle Kro i Gram (Sønderjylland), men har ikke længere kontakt dertil. Håber at I kan hjælpe
Svar til Lindersson : Hej Lindersson
I mine øre så lyder jægergryde som noget med vildt, og jeg har da også en opskrift på jægergryde, men ikke med de ingredienser som du nævner.
Jeg sender opskriften på jægergryde med, og beklager at jeg ikke kan finde den rigtige opskrift du søger.
Se opskrift på jægergryde her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-20 Spørgsmål fra : Susi Lindahl Spørgsmål : redde en ret som er blevet alt for stærk I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Findes der en måde hvorpå jeg kan redde en ret som er blevet alt for stærk?
Venlig hilsen Susi
Svar til Susi Lindahl : Hej Susi
Der findes mange gode råd til hvad man gør hvis maden er blevet for stærk.
Hvis det er sauce, gryderetter eller suppe kan du prøve med lidt mælkeprodukter, f.eks. fløde, cremefraice eller mælk, du kan også putte lidt sukker i.
Hvis det ikke hjælper og reten er uspislig kan du prøve at fryse den ned.
Håber det hjælper.
Med venlig hilsen
Per
2003-11-20 Spørgsmål fra : Susi Lindahl Spørgsmål : vegetarret I opskriften indgår bl.a : frit valg....helst uden oliven Bemærkninger : Jeg skal have gæster...vi bliver 4 ialt....de er vegetarer. Jeg har ikke det store kendskab til vegetarret som gæstemad...håber du kan hjælpe mig.
Jeg vil blive glad hvis det både er vegetarretter og almindelig lækkert mad...Du har frie hænder... er det muligt at du også kan rådgive hvilke vin der passer til
På forhånd tak
Venlig hilsen
Susi
Svar til Susi Lindahl : Hej Susi
Jeg har en samling af vegetaropskrifter hvor jeg håber du kan finde en opskrift du syntes om, jeg må inrømme at det er lidt uoverskuligt at se hvad for en type retter det er, men jeg håber du har lyst tila t lede lidt.
Se vegetaropskrifterne her
Til spørgsmålet om vinen, så kan jeg desværre ikke hjælpe dig.
Med venlig hilsen
Per
2003-11-19 Spørgsmål fra : Janette Andersen Spørgsmål : Doughnuts I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Findes der en opskrift på doughnuts der bages i ovn?
Svar til Janette Andersen : Hej Janette
Jeg vil ikke afvise at der findes en opskrift på doughnuts i ovn, men jeg har ikke en opskrift på det, så desværre.
Med venlig hilsen
Per
2003-11-19 Spørgsmål fra : benny frank Spørgsmål : syltede kirsebær I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til benny frank : Hej Benny
Jeg har lavet en søgning på "opskriftsnavn" og fået nogle resultater frem, jeg syntes du selv skal vælge den opskrift du syntes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-19 Spørgsmål fra : Geert Hessner Spørgsmål : Zebra I opskriften indgår bl.a : Det skal være en hoderat m/file af Zebra Bemærkninger :
Svar til Geert Hessner : Hej Geert
Jeg har desværre ingen opskrifter med zebra, så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget
Per
2003-11-18 Spørgsmål fra : Erling Chr. Bertelsen Spørgsmål : Hollandsk Biks I opskriften indgår bl.a : Hvidkål, oksekød, kartofler, gullerødder, magaronny,løg Bemærkninger : Opskriften har jeg først set 1954 i en af "Martha-Kursets opskriftbøger"
Svar til Erling Chr. Bertelsen : Hej Erling
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-18 Spørgsmål fra : Erik Spørgsmål : Æggekage I opskriften indgår bl.a : Bagepulver i æggekage Bemærkninger : Jeg har en gang hørt at man kunne bruge bagepulver i æggekage og det vil give æggekagen en fast form, så den ikke falder sammen når den tages af panden, jeg ved ikke om det er korrekt derfor dette spørgsmål
Svar til Erik : Hej Erik
Jeg må desværre være dig svar skyldig med hensyn til bagepulver i æggekage.
Men jeg vil da lige nævne at forskellen på æggekage og omelet som ellers bruger næsten samme opskrift, er at der er mel i æggekage og ikke i omeleten.
Med venlig hilsen
Per
2003-11-18 Spørgsmål fra : Didde Spørgsmål : Studentermad I opskriften indgår bl.a : Løg, mel, mælk, kartofler, ris... Bemærkninger : Jeg ville høre om i ikke kunne lave et afsnit med billig mad, måske nogle opskrifter med få ingredienser eller nogle basisingredienser som man har stående.... Noget billigt mad!
Svar til Didde : Hej Didde
Jeg har selv tænkt lidt i de baner, altså med noget billigt mad.
Det jeg har gjort er at jeg har lagt en angivelse af prislag ud på opskrifterne, så kan brugerne angive prislag på hver enkelt opskrift (dette skal kun gøres en gang).
Jeg ved godt at det ikke nødvendigvis bliver en nøjagtig angivelse, men jeg vil mene at det kan bruges.
Og så har jeg oprettet et punkt der heder billig mad under opskrifter, på et senere tidspunkt vil det formentlig blive ændret til prislag hvor man så kan vælge om det skal være billig, middel eller dyr mad man ønsker.
Med venlig hilsen
Per
2003-11-17 Spørgsmål fra : Janni Spørgsmål : kold cappucino I opskriften indgår bl.a : kaffe
chokolade Bemærkninger :
Svar til Janni : Haj Janni
Jeg har kun en enkelt opskrift på kold
Cappuccino men da den er med spiritus er jeg ikke sikker på du syntes om den, men tag og kig på den, og brug den eventuelt uden spiritus.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-17 Spørgsmål fra : Anette Frandsen Spørgsmål : Poppers Napaletos I opskriften indgår bl.a : Mild chili og vist nok gauda ost Bemærkninger : Det er en lille forret indbagt med ost og mild chili. Det smager fantastisk!
Svar til Anette Frandsen : Hej Anette
Jeg har en opskrift på chilipoppers, som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-17 Spørgsmål fra : Lene Rannung Spørgsmål : donuts I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Lene Rannung : Hej Lene
Jeg har et par opskrifter her som jeg håber du syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-17 Spørgsmål fra : leni l kummel christensen Spørgsmål : Træstammer I opskriften indgår bl.a : træstammer:
Med et romkugleagtigt fyld, marzipan udenom og chokolade på endestykkerne ?? (
IKKE roulademodellen) Bemærkninger :
Svar til leni l kummel christensen : Hej Leni
Jeg har desværre kun opskrifter på træstammer efter roulademodellen, som jeg går ud fra at du allerede har set.
Beklager meget
Per
2003-11-16 Spørgsmål fra : tina just Spørgsmål : mango I opskriften indgår bl.a : mango Bemærkninger : jeg vil gerne sylte noget med mango
Svar til tina just : Hej Tina
Jeg tænkte med det samme på mangochutney, men da jeg ikke er sikker på at det er det du søger efter sender jeg dig alle opskrifterne der har mango som hovedingrediens.
Se opskrifterne her
Ønsker du at se flere opskrifter med mango kan du prøve at søge på "Tøm køleskabet"
Med venlig hilsen
Per
2003-11-15 Spørgsmål fra : Solfrid Pedersen Spørgsmål : 2farvet chocolade mousse kage I opskriften indgår bl.a : hvis og mørk chocolade Bemærkninger : moussen er lagt i lag - den er nok opdelt ved hjælp ef chokolade kage eller noget i den still og så overhældt med glasur lidt som en lagkage
Svar til Solfrid Pedersen : Hej Solfrid
Jeg har fundet et par opskrifter frem som jeg syntes minder lidt om den opskrift du efterspørger, lige på når det med 2 farvet chokolade.
Se opskrift 1 her
Se opskrift 2 her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-15 Spørgsmål fra : John Bonnerup Spørgsmål : Hamberryg (indbagt i appelsinmarmelade) I opskriften indgår bl.a : hamberryg
appelsinmarmelade
Bemærkninger : Jeg har engang smagt en indbagt hamberryg, som var pakket ind i appelsinmarlade, og butterdej.
Men jeg kan ikke finde opskriften på denne hovedret. Jeg håber at jeg kan få hjælp til at finde en opskrift.
Svar til John Bonnerup : Hej John
Jeg har desværre ikke en opskrift der ligner den du spørger efter, så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget
Per
2003-11-14 Spørgsmål fra : Hanne Spørgsmål : æggehvider I opskriften indgår bl.a : jeg leder såden set efter et par gode opskrifter på desserter hvori æggehvider anvendes men ikke æggeblommer. Jeg tror der er nogle opskrifter på is som måske gør brug af æggehvider men kan ikke finde nogen. Kan du mon hjælpe? Takker! Bemærkninger :
Svar til Hanne : Hej Hane
Du kan søge på æggevider under tøm køleskabet.
Desværre kan jeg ikke sortere opskrifter med æggeblommer fra, og der er jo også andet end lige dessertopskrifter med i søgeresultatet, men det er det jeg kan gøre lige nu.
Se søgeresultat efter æggehvider her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-14 Spørgsmål fra : IDA Spørgsmål : MANDELDRØMME I opskriften indgår bl.a : MEL, SMØR, NOUGAT, VANILLE, MANDLER.....ETC Bemærkninger : JEG MENER AT HAVE SET DENNE OPSKRIFT I ET HÆFTE FRA TØRSLEFS FRA I FJOR. DESVÆRRE ER DEN VÆK OG DISSE SMÅKAGER ER ALTSÅ BARE GODE.
Svar til IDA : Hej Ida
Jeg har nettop fået tilsendt en opskrift som jeg tror er den du spørger efter.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-13 Spørgsmål fra : Amalie Pedersen Spørgsmål : English Breakfast I opskriften indgår bl.a : æg, tomat, bacon, coctail-pølser...
............ Bemærkninger : Jeg søger en opskrift på en engelsk morgenmad...... Det må gerne være med de ingredienser ovenfor men også gerne med nogle helt andre.... Bare det er noget englændere plejer at spise til morgenmad !!! TAK TAK
Svar til Amalie Pedersen : Hej Amalie
Under retter har jeg en kategori der heder morgenmad, herunder igen finder du brunch.
Jeg ved godt at det ikke kun er engelske opskrifter du finder her, men prøv at se om der ikke ernoget du syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-13 Spørgsmål fra : Irene Jensen Spørgsmål : Honningkagehus I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Et honnigkagehus. du bygger et helt hus ud af en kage. Jeg ville blive meget glad hvis de/i kunne hjælpe mig med at finde den, helst med tegninger til hus.
Hilsen Irene Jensen
Svar til Irene Jensen : Hej Irene
Jeg fandt nogle gamle tegninger, som jeg så har fået tegnet op på ny.
Jeg har haft lidt problemer med at få størrelsen til at passe når de bliver skrevet ud, men det skulle være 15 x 15 cm.
Hvis der er meget forskel på udskriften i forhold til dette må du meget gerne skrive tilbage.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-13 Spørgsmål fra : june jensen Spørgsmål : svampepickles I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : opskriften er foreslået som tilbehør til vildtsylte i alletiders kogebogsopskrifter
Svar til june jensen : Hej June
Jeg kan godt se at det er lidt underligt at du så ikke kan finde opskriften her, og det beklager jeg.
Men jeg har faktisk ikke selv kunnet finde en brugbar opskrift, så jeg beklager meget.
Med venlig hilsen
Per
2003-11-13 Spørgsmål fra : Eileen Du Spørgsmål : Reje på sukkerrør (Dum Mi) I opskriften indgår bl.a : Rejsefars udenom en sukkerrør pind og friture stegtes. Bemærkninger : En fornem ret, der spises ved at pakke kødet ind i et salatblade og dyppes i fisksauce.
Svar til Eileen Du : Hej Eileen
Jeg har desværre ikke kunnet finde en opskrift til dig.
Beklager meget
Per
2003-11-12 Spørgsmål fra : Stig Johansen Spørgsmål : Leverpostej av hjort eller elg I opskriften indgår bl.a : Leverpostej av hjort eller elg Bemærkninger :
Svar til Stig Johansen : Hej Stig
Jeg har fundet en opskrift frem på rådurleverpostej, det er godt nok ikke helt det du spørger om, men mon ikke at man kan bruge lever fra hjort eller elg i stedet.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-12 Spørgsmål fra : susanne Spørgsmål : dajm lagkage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til susanne : Hej Susanne
Jeg har flere opskrifter med daim, men desværre ikke en opskrift på "rigtig" daimlagkage.
Jeg har nogle stykker med islagkage, og det kunne jo være at det var det du ledte efter.
Jeg gør det at jeg sender dig alle opskrifterne med daim, så kan du jo vælge den du syntes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-12 Spørgsmål fra : Lone Poulsen Spørgsmål : gryderet I opskriften indgår bl.a : Gryderet med skinke-/svinekød Bemærkninger :
Svar til Lone Poulsen : Hej Lone
Jeg har en opdeling med skinke i tern, og mange af opskrifterne her er gryderetter, så jeg sender dig linket hertil.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-12 Spørgsmål fra : Gregers Kofoed-Hansen Spørgsmål : cordonbleu/gordonbleu I opskriften indgår bl.a : ret lavet af oksefillet/oksemørbrad, brunes af, slækkes og fyldes med ost
Det er vist alt jeg ved
TAK Bemærkninger :
Svar til Gregers Kofoed-Hansen : Hej Gregers
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-11 Spørgsmål fra : Lene Møller Spørgsmål : Nøddesouffle I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Lene Møller : Hej Lene
Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-11 Spørgsmål fra : heidi Spørgsmål : risealamande I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hvordan ville opskriften lyde hvis jeg skulle bruge så det svare til 33 mennesker
Svar til heidi : Hej Heidi
Jeg har en opskrift her som jeg vil mene du kan bruge, den er til 4 personer, og jeg ville nok gange den op med 10, det er jo det nemmeste.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-10 Spørgsmål fra : Alex Broen Sørensen Spørgsmål : Saurkraut I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Alex Broen Sørensen : Hej Alex
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-10 Spørgsmål fra : Kristina Gersboell Spørgsmål : Donuts I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Kristina Gersboell : Hej Kristina
Jeg har nogle opskrifter her som jeg håber du syntes om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-09 Spørgsmål fra : mona salvesen Spørgsmål : jule - snaps I opskriften indgår bl.a : snaps
stjerneannis
nelliker
pommeranskal + et eller andet med rod..... Bemærkninger : det er en opskrift jeg så i dr1. ved juletid sidste år. jeg kan kun huske det jeg har oplyst og at det ikke er noget der skal trække så længe. håber i kan hjælpe
Svar til mona salvesen : Hej Mona
Det må næsten være det let du har set den i, jeg fandt i hvert fald en opskrift der ligner meget godt der.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-09 Spørgsmål fra : Kim Højriis Spørgsmål : tunlagkage I opskriften indgår bl.a : tun, spinat, pandekager Bemærkninger : det er en slags lagkage af pandekager hvor der bla er tun og spinat mellem.
Svar til Kim Højriis : Hej Kim
Jeg kan desværre ikke finde en opskrift der ligner den du spørger efter.
Beklager meget
Per
2003-11-09 Spørgsmål fra : Niels Anker Petersen Spørgsmål : kokuskugler I opskriften indgår bl.a : Kokus-magarine-kakao-mandelesses-havergryn Bemærkninger : Julegodter
Svar til Niels Anker Petersen : Hej Niels
Jeg har en opskrift her på kokuskugler, godt nok ikke helt med de ingredienser du beskriver, men jeg håber du kan bruge den alligevel.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-08 Spørgsmål fra : laila brix Spørgsmål : bedstemor kringle I opskriften indgår bl.a : lang kage, bøjet ind på langs. med rosiner,nødder, sukker og crem. Bemærkninger :
Svar til laila brix : Hej Laila
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-08 Spørgsmål fra : susanne berg Spørgsmål : raglette mad I opskriften indgår bl.a : kød og grøntsager Bemærkninger : da jeg har fået en raglette men ikke en eneste opskrift på forberedelse af grøntsager og marinering af kød håber jeg i kan hjælpe mig
Svar til susanne berg : Hej Susanne
Jeg har nogle opskrifter til raclette som jeg håber du kan bruge.
Du finder opskrifterne under opskrifter og her vælger du så tilberedningsmetode, og så lidt nede på siden kommer raclette.
Jeg mener at raglette og raclette er det samme.
Se opskrifter til raclette her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-07 Spørgsmål fra : gitte gro Spørgsmål : fisketerrin I opskriften indgår bl.a : hvid fisk og laks i lag med spinat eller andet grønt Bemærkninger : overordnet søger jeg en forret der er visuelt smuk samtidig med at den består af årstidens/rimelige billige råvarer. Den skal kunne laves i forvejen til ca 60 personer. Må gerne være med italiensk inspiration(hvilket jeg godt ved at ovenstående ikke er)
Svar til gitte gro : Hej Gitte
Jeg har samlet opskrifterne på terrine under et punkt under hovedretter, så dette punkt sender jeg til dig, så har du nogle valgmuligheder.
Ud fra det du skriver så ville jeg nok vælge lakseterrine med broccoli, men jeg syntes du skulle kigge på nogle af de øvrige også, og vælge den du syntes bedst om.
Se terrineopskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-07 Spørgsmål fra : Anette Spørgsmål : Tilbehør til culottesteg I opskriften indgår bl.a : Vi bliver 20 mennesker Nytårsaften.
Til hovedret skal vi have culottesteg, men jeg
har svært ved finde på tilbehør til så mange mennesker. Jeg vil blive meget glad for et forslag. Bemærkninger :
Svar til Anette : Hej Anette
Jeg ville meget gerne kunne komme med nogle gode forslag til dig, men det kan jeg desværre ikke.
Beklager meget
Per
2003-11-07 Spørgsmål fra : Lene Biner Spørgsmål : Roulade med Chokoladeappelsincreme I opskriften indgår bl.a : Rouladenbunden selv er hvid.
I cremen kommer der kakaopulver, appelsinskal, appelsinsaft og evt flormelis og margarine Bemærkninger : Opskrifen var fra Chefkokkens opskriftesamling. Det var kort som man samlede i en Röd kasse med gennemsigtigt laag. Mindst 30 aar gammel.
Det vil göre min mor utrolig glad at faa opskriften tilbage, som hun forresten tror jeg har taget.
1000 tak for hjaelpen og en god hjemmeside.
Svar til Lene Biner : Hej Lene
Jeg ligger desværre ikke inde med de kort, og jeg har heller ikke et godt bud på cremen, så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget.
Per
2003-11-06 Spørgsmål fra : Inge Pedersen Spørgsmål : amerikansk julekage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg har fået et stykke tilsendt engang der er masser af frugter i og der siges at den kan holde sig meget længe
Svar til Inge Pedersen : Hej Inge
Jeg tror det er plumkage du har fået.
Jeg har søgt på plumkage, og der er også en amerikansk udgave, men jeg sender dig alle fire opskrifter her så kan du vælge den du syntes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-05 Spørgsmål fra : Susan Egelund Spørgsmål : Æbleskiver I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Uden mælk og andre lakrose produkter
Svar til Susan Egelund : Hej Susan
Jeg har en opskrift her som jeg håber du kan lide.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-05 Spørgsmål fra : Rune Öblom Spørgsmål : helstegt elsdyrfilet meget gerne med tolbehør og sovs I opskriften indgår bl.a : Jeg Søget en rigtig god opskrift på helstegt elsdyrfilet meget gerne med tolbehør og sovs
tak for hjælpen
Rune Bemærkninger :
Svar til Rune Öblom : Hej Rune
Jeg har nogle enkelte opskrifter her på siden, men hvis du ikke syntes om dem kan du prøve hos min norske samarbejdspartner, hvis du kan klare det norske altså.
Se vores elgopskrifter her
Se hos vores norske samarbejdspartner
På den norske side skal du blot søge på Elg.
Med venlig hilsen
Per
2003-11-04 Spørgsmål fra : Anna Mette Nygaard Spørgsmål : Sugarpaste I opskriften indgår bl.a : Sukker/flormelis...? Bemærkninger : Som dekoration på specielt bryllupskager og som materiale til fremstilling af figurer.
Svar til Anna Mette Nygaard : Hej Anna
Jeg beklager den lange svartid, men det var et af de syntes jeg svære spørgsmål, og jeg har måttet få oversat en opskrift til dig.
Vi har været lidt i tvivl omkring det punkt hvor vi har skrevet palmin på, men det skulle vist være noget der heder Crisco som er et amerikansk fedtprodukt, og som nogen erstatter med svinefedt.
Jeg er do overbevist om at man godt kan bruge palmin, men her bliver du nødt til at prøve dig frem, og jeg håber du vil vende tilbage til opskriften med en kommentar.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-04 Spørgsmål fra : Mikkel Skaue Spørgsmål : opskrifter fra Alsace I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg kunne tænkte på om i ikke havde nogle opskrifter fra Alsace hvis det var muligt ville det være godt og hvis i kender en vin til retterne ville det være perfekt.
Svar til Mikkel Skaue : Hej Mikkel
Jeg har kun opdelt opskrifterne efter lande, så jeg kan ikke sende et link direkte til opskrifter fra Alsace.
Men du kan jo prøve at kigge i opskrifterne fra frankrig.
Se franske opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-04 Spørgsmål fra : Majken Spørgsmål : Canariske kartofler med mojo sauce I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Saucen er gullig med nogle bitte små røde stykker i, formoder det er chili da saucen er rimelig stærk..
Svar til Majken : Hej Majken
Jeg har et par forslag her, som jeg håber du kan bruge.
Canariske kartofler
Mojo sauce
Med venlig hilsen
Per
2003-11-04 Spørgsmål fra : Roni Amir Spørgsmål : arabisk Baklawa I opskriften indgår bl.a : hejsa!! HJÆLP MIG!
jeg er en fyr på 17år og arbejde som køkken med arbejder og jeg araber.
Min chaf vil gerne lave arabisk mad!
så jeg vil gerne spørge dig/jer om I har nogen arabisk mad-opskrifter??
MVH Roni Amir! Bemærkninger : Arabisk Baklawa og forskalige arabisk mad opskrifter!!
MVH Roni Amir
Svar til Roni Amir : Hej Roni
Jeg har desværre ikke den opskrift du nævner, men jeg har da nogle arbiske opskrifter som du kan se hvis du går ind under opskrifter, og der vælger land.
De er mere end et land så jeg sender dig linket til landene her og så kan du selv vælge de forskellige lande.
Se lande her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-04 Spørgsmål fra : Birgitte Thabo Spørgsmål : Chokoladekage I opskriften indgår bl.a : En chokoladekage med appelsinjuice Bemærkninger :
Svar til Birgitte Thabo : Hej Birgitte
Jeg har et forslag til en kage her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-03 Spørgsmål fra : john rothe Spørgsmål : skovduer I opskriften indgår bl.a : Jeg har 10 skovduer, som jeg gerne vil have en god opskrift på tilberedning af-evt. med tilbehør -samt en vildtsovs - til 6 pers. Bemærkninger : duerne vejer ca. 300 gr. pr. stk og er frosne uden indmad.
Svar til john rothe : Hej John
Jeg har en stribe opskrifter med både skovduer og duer, jeg syntes du selv skal vælge den eller de opskrifter ud som du syntes bedst om.
Opskrifter med duer
Opskrifter med skovduer
Med venlig hilsen
Per
2003-11-03 Spørgsmål fra : Inge Pedersen Spørgsmål : apple pie I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Inge Pedersen : Hej Inge
Jeg har en stribe opskrifter her som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-03 Spørgsmål fra : Inge Pedersen Spørgsmål : grand marnier dessert I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Inge Pedersen : Hej Inge
Jeg har søgt på ingredienser efter grand marnier og der var en del resultater, dog ikke alle desserter, men jeg mener du kan vælge en dessert ud fra listen her.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2003-11-03 Spørgsmål fra : kmj Spørgsmål : Andebryst stegt med wasabi I opskriften indgår bl.a : Andebryst wasabimarineret og derefter stegt. Tilbehør: Kogte rødbeder med syltet ingefør, samt ris(tror jeg nok) Bemærkninger : Jeg tror, at jeg så opskriften i "Alt for damerne", for 2-3 md. siden, men er ikke sikker.
På forhånd tak for hjælpen!
Svar til kmj : Hej Kmj
Jeg kan desværre ikke hjælpe dig med opskriften her.
Beklager meget.
Per
2003-11-03 Spørgsmål fra : Lene Olsen Spørgsmål : Rådyrfillet I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg kan se, at du har en opskrift på rådyrfillet og vil bare høre, om man sagtens kan følge opskriften, hvis et er en kronhjortefillet man tilbereder?
Med venlig hilsen
Lene Olsen
Svar til Lene Olsen : Hej Lene
et mener jeg bestemt at du kan, du skal nok lige regulere lidt i opskriften efter vægten, da kronhjortefiletten nok er noget større.
Med venlig hilsen
Per
|