|
Spørgsmål efter opskrift
2016-10-27 Spørgsmål fra : Bente Juel Spørgsmål : Hvordan laver jeg saltet citron? I opskriften indgår bl.a : salt, citroner Bemærkninger :
Svar til Bente Juel : Hej Bente
Jeg har fundet en opskrift frem på saltsyltede citroner som jeg håber du kan b ruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2016-10-14 Spørgsmål fra : Ulla Høesch Agerbæk Spørgsmål : Glutenfri butterdej I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Ulla Høesch Agerbæk : Hej Ulla
Glutenfri mel har jeg fundet i to mærker: Schär (forhandles af Coop)og Finax- alternativt skal man eksperimentere med fx rismel eller majsmel.
Ved en simpel søgning på nettet fandt jeg følgende opskrift på glutenfri butterdej:
Ingredienser:
250 g. glutenfri mel (jeg bruger Finax rød eller blå)
1 tsk. bagepulver
¼ tsk salt
1¼ dl vand
2 spsk. eddike
Til udrulning:
250 g. smør eller margarine
Fremgangsmåde:
Mel, bagepulver og salt sigtes sammen et par gange. Vand og eddike blandes og hældes i melet. Dejen æltes sej og elastisk. Den rulles ud på melstrøet bord i ½ cm tyk flade, ca. 40 x 25 cm. Iskoldt smør snittes fint og lægges i tynde skiver på 2/3 af dejen. indtil 2 cm fra yderkanterne. Den del uden smør foldes over, så halvdelen af smørret dækkes. Dejen med det synlige smør foldes ind , så dejen uden smør ligger i midten. Dejen rulles atter tyndt ud til en aflang firkant som før, foldes atter i 3 lag, drejes en halv omgang og rulles ud igen. Dette gentages, så man i alt får 9 lag. Dejen lægges koldt mellem udrulningerne, hvis den begynder at "fedte". Den lægges koldt efter sidste udrulning, til smørret er helt stivnet.
Med venlig hilsen
Steen
2016-10-12 Spørgsmål fra : bo brygge Spørgsmål : ananasmarmelade I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hvor meget vand skal der bruges til et kg ananaskød
Svar til bo brygge : Hej Bo
Jeg kan ikke se om det er et spørgsmål til en af vore eksisterende opskrifter på ananasmarmelade eller ej ??? umidelbart kan jeg ikke se at der bruges vand i opskrifterne.
Med venlig hilsen
Per
2016-10-12 Spørgsmål fra : Bent G Larsen Spørgsmål : Cherry sildlage I opskriften indgår bl.a : Lage til cherry sild . Bemærkninger : Salt sild som er vandet ud og fileteret, men manglerlagen som giver silden den røde farve. Kan købes i glas som hedder cherrysild.på forhånd tak.
Svar til Bent G Larsen : Hej Bent
Jeg har fundet en opskrift frem på sherry sild som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
|