|
Spørgsmål efter opskrift
2012-10-31 Spørgsmål fra : Helle Løndal Spørgsmål : Ka(r)busseflæsk I opskriften indgår bl.a : stegeflæsk og røget bacon tilsættes fløde tilsauce, det hekle hele blandes tilsidst- Bemærkninger : har kendskab og spist retten på Lolland Falster. Har for år tilbage set opskriften i et blad.
Svar til Helle Løndal : Hej Helle
Vi har en opskrift på karbusseflæsk her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-10-30 Spørgsmål fra : trine jørgensen Spørgsmål : belgisk chokoladekage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg har fået den på jensens bøfhus og kan ikk finde en kage magentil. det er en lækker blød kage med det lækreste flydende chokoladefyld. skorpen er lidt hård og når man ind til chokoladen løber det ud at den super lækker med vaniljeis:) håber i kan hjælpe.
Svar til trine jørgensen : Hej Trine
Vi har en opskrift på blødende chokoladekage som du måske kan bruge, du skal nok prøve dig lidt frem med hensyn til tiden for at få den helt som du ønsker, der kan være noget forskel på ovne, og denne kage skal være ret præcis for at den er flydende inde i.
Husk at bruge pasteuriseret æg da den jo ikke skal bages færdig i midten.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-10-28 Spørgsmål fra : henning andersen Spørgsmål : nostrana ? I opskriften indgår bl.a : ris,rejer,muslinger,mangochutny Bemærkninger : fik det engang på en restuarant men kan ikke finde opskrift
Svar til henning andersen : Hej Henning
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på nostrana.
Beklager meget
Per
2012-10-28 Spørgsmål fra : Grete Kronbak Spørgsmål : Kanelkugler I opskriften indgår bl.a : olie, rørsukker, mel, æg
trilles til kugler der vendes i kanel og sukker
Er mege tynde og sprøde.
Bemærkninger : Jeg fandt opskriften i en avis for 2 år siden, men har mistet den
Svar til Grete Kronbak : Hej Grete
Vi har en enkelt opskrift på kanelkugler her på kogebogen, men da du ikke nævner nødder er det vist ikke lige den du søger, men da det er den eneste opskrift vi har så får du den nu alligevel her, så kan du jo selv tage et kig på den om den kan bruges.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-10-27 Spørgsmål fra : Bent Madsen Spørgsmål : hvad er skomagerbøf I opskriften indgår bl.a :
ukendt Bemærkninger : det skulle være en varm ret fra
'gamle dage'
retten serveres på Folkestuen på
Frilandskulturcenteret Flynderupgård
Svar til Bent Madsen : Hej Bent
Det er ikke en ret som vi kender, så det kan vi desværre ikke hjælpe med.
Med venlig hilsen
Per
Skomagerbøf
Bacon skæres i ca. 1 cm. Skiver lægges i mælk vendes i æg og rasp steges på panden serveres med ærter og gulerødder
2012-10-26 Spørgsmål fra : jørgen sørensen Spørgsmål : okseklump i stegepose I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg har ingen stegeso, og kunne måske bruge en stegepose i stedet
Svar til jørgen sørensen : Hej jørgen
Det kan du sikkert godt, du kunne måske også bruge et fad som du dækker med staniol, men stegesoen er at foretrække.
Med venlig hilsen
Per
2012-10-25 Spørgsmål fra : [email protected] Spørgsmål : opskrift på ren rå marcipan I opskriften indgår bl.a : Floremelis Mandler Mandellisen Bemærkninger :
Svar til [email protected] : Hej Nina
Du skriver Ren Rå Marcipan, her på kogebogen bruger vi den betegnelse for at gøre opmærksom på at det skal være den gode marcipan som er lavet på mandler, og ikke abrikoskerner som bruges i vore opskrifter.
Men med hensyn til opskrifter så kalder vi blot opskrifterne for hjemmelavet marcipan, og den jeg har fundet frem her er på mandler.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-10-23 Spørgsmål fra : Bitten Baun Spørgsmål : Provstindens Guf I opskriften indgår bl.a : Honningkage agtig med smørcreme imellem Bemærkninger :
Svar til Bitten Baun : Hej Bitten
Kokken kunne godt mindes denne kage, men ikke 100% hvordan den smagte.
Men vi har eksperimenteret lidt med honningkage og har fundet frem til en opskrift her som skulle minde om det du søger, så har vi lagt den sammen med en smørcreme, som ikke er helt som den du får i købekager, men alt i alt skulle det vist være meget tæt på.
Vi har valgt ikke at kalde opskriften for Provstindens Guf da den nok aldrig vil kunne blive 100% i hjemmekøkkenet, men jeg håber du vil kommentere opskriften, om den kommer tæt på det ønskede, og hvad der evt. kunne mangle.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-10-23 Spørgsmål fra : Anders Magnusson Spørgsmål : Krondyr klump I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Har fåt et kød der det står krondyr klump
Evt opskrift og anrettning, stegetid mm.
Svar til Anders Magnusson : Hej Anders
Nu skriver du ikke hvor stort det stykke kød du har er, og om det f.eks. er lagt i net.
Ind i mellem kan du købe krondyrkølle i net i supermarkedet i ca. 1 kg. stykker, så det er jo kun en del af en kølle, og klumpen er en del af køllen så jeg vil foreslå en grydestegt krondyrkølle som du kan se opskriften på herunder.
Se opskriften her
For flere muligheder kan du se under vore opskrifter på krondyrkøllesteg herunder.
Se opskerifterne her
En tredie mulighed er at kigge på gryderetter, og så skære kødet i tern.
Med venlig hilsen
Per
2012-10-19 Spørgsmål fra : vera knudsen Spørgsmål : æblegele uden sukker I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til vera knudsen : Hej Vera
Vi har en opskrift på æblegele uden sukker her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-10-19 Spørgsmål fra : anette Spørgsmål : friture stegt brød med creamfrais rødløg og caviar I opskriften indgår bl.a : friture stegt brød med creamfrais rødløg og caviar Bemærkninger : har været i pragh og fået dette vidunderlige brød i en mad bod men kan ikke huske hvad det hedder men det bliver stegt i en "gryde" og der efter kommer de div ting oven på feks creamfraice rødløg . der har for en del år siden været en tilsvarende bod inde ved nørreport
vh Anette
Svar til anette : he he har selv fundet den opskrift og de hedder langos og er fra ungaren ... muuums ...
2012-10-18 Spørgsmål fra : Karen Jensen Spørgsmål : Braiseret svinekæber I opskriften indgår bl.a : Svinekæber Bemærkninger :
Svar til Karen Jensen : Hej Karen
Vi har for gangske nyligt afprøvet denne opskrift på svinekøber, måske du kunne bruge den?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-10-14 Spørgsmål fra : Anni Petersen Spørgsmål : laks rejer aspares citron cremfraice dild hvidvin I opskriften indgår bl.a : laks rejer aspares citron cremfraice dild hvidvin Bemærkninger : laksen damper i hvidvin
Svar til Anni Petersen : Hej Anni
Jeg har meget svært ved at se hvad dit spørgsmål er, hvad er det du ønsker af opskriften.
Det kunne være en kogt kold laks med creme fraiche smagt til med citron og pyntet med rejer, dild og asparges.
Med venlig hilsen
Per
2012-10-14 Spørgsmål fra : Susanne Petersen Spørgsmål : allehelgen opskrifter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg vil gerne lave en amerikansk allehelgenaften med alt hvad der nu hører til.
Svar til Susanne Petersen : Hej Susanne
Ud over Pumpkin Pie kender jeg ikke til tradtionelt tilbehør til Allehelgenaften eller Halloween som de jo kalder det.
Det drejer sig jo en del om uhygge så jo mere ulækkert det kan se ud jo bedre.
Vi har gruppe med opskrifter som vi mener passer godt til halloween, måske du kan bruge noget herfra?
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2012-10-13 Spørgsmål fra : Mina Fatemeh Alamgir Alam Spørgsmål : glotonfri ruge brød opskrift for 1 kilo mel I opskriften indgår bl.a : jeg ville gerne bagr et kilo rugebrød som et pakke mel Bemærkninger :
Svar til Mina Fatemeh Alamgir Alam : Hej Mina
Jeg er desværre ikke helt med på dit spørgsmål.
Beklager meget
Per
2012-10-13 Spørgsmål fra : mette koldt Spørgsmål : chilisovs I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hvad gør man hvis chilisovsen er for stærk.
Svar til mette koldt : Hej Mette
Der er desværre ikke så meget at gøre ved en for stærk chilisovs.
Du kan selvfølgelig spæde den op og lave en endnu større portion, men hvis du kun skal bruge 1 portion så kan det nok bedre svare sig at starte forfra.
Med venlig hilsen
Per
2012-10-12 Spørgsmål fra : Kirsten Hansen Spørgsmål : gulerodskage I opskriften indgår bl.a : det er en gulerodskage som laves på samme princip som æblekage med makroner og fløde :-) fik det påmit arbejde og det smagte lækkert Bemærkninger :
Svar til Kirsten Hansen : Hej Kirsten
Vi kan desværre ikke hjælpe med den ønskede opskrift på gulerodskage.
Beklager meget
Per
2012-10-11 Spørgsmål fra : Ulla Rehmeier Spørgsmål : harekillinger I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : min mor lavede for mange år siden, noget hun kaldte harekillinger. som jeg husker det var det en tykt flydende dej,lidt ligesom pandekagedej, der blev hældt en skefuld i en gryde med meget varm fedt og så blev det til en slags boller/kugler som vi spiste med syltetøj til. mor kan godt huske dem, men ikke hvordan de blev lavet. jeg har endnu ikke mødt nogen der kender det som jeg beskriver :-( måske er det en selv opfunden opskrift eller en meget lokal ret.
Svar til Ulla Rehmeier : Hej Ulla
Vi kender ikke den søgte opskrift og der er ingen brugere som har kunnet hjælpe heller.
Beklager meget
Per
2012-10-07 Spørgsmål fra : Kristina Mørch Kleist Spørgsmål : brød/kager I opskriften indgår bl.a : Opskrifter uden frugtsukker,hvede, hvidtbrød,æbler, pærer, løg, hvidløg, broccoli og al slags frugtjuice. Bemærkninger : Ønsker bare at finde flere forskellige opskrifter for os personer med Morbus crohn.
Svar til Kristina Mørch Kleist : Hej Kristina
Du har fundet ind på vores kategori for Morbus crohn som vi har valgt at lukke ned pga. kritik da der ikke findes nogle dokumenterede undersøgelser af Morbus crohn og kostens betydning for denne.
Vi har oprettet katagorien efter forespørgsel fra brugere af kogebogen som havde nogle ingredienser som de mente skulle hjælpe at undgå, men vi har ikke selv nogen eksakt viden om denne sygdom, så derfor har vi valgt at lukke den ned igen.
Med venlig hilsen
Per
2012-10-07 Spørgsmål fra : Jytte strand Spørgsmål : Lette boller med olie I opskriften indgår bl.a : Vand olie gær mel salt sukker. Bemærkninger : Mener det var en opskrift fra Dan sukker.
Svar til Jytte strand : Hej Jytte
Det er desværre ikke en opskrift som vi har mulighed for at sende dig.
Med venlig hilsen
Per
2012-10-05 Spørgsmål fra : ibeke Viberg Spørgsmål : Fragilite I opskriften indgår bl.a : Marengskagemed mandelmel og med moccacreme m.m. Bemærkninger : Meget fin og porøs
Svar til ibeke Viberg : Hej ibeke
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2012-10-05 Spørgsmål fra : Vera Hansen Spørgsmål : solskins lagkage I opskriften indgår bl.a :
lagkage bund med marings ovenpå Bemærkninger :
Svar til Vera Hansen : Hej Vera
Det er måske ikke helt det du søger, men den opskrift vi har på kvægfjordskage minder meget om det du beskriver, så den vil jeg sende en opskrift på her.
Se opskriften her
Men også Amerikansk lagkage minder meget om det du beskriver.
Med venlig hilsen
Per
2012-10-03 Spørgsmål fra : Rikke Sevel Spørgsmål : Pastolitos I opskriften indgår bl.a : Smør, majsmel, kanel Bemærkninger : Det er en lille rund mexicansk småkage, bruges til bryllupper og højtider. Kan sammenlignes lidt med de sønderjyske fedtkager
Svar til Rikke Sevel : Hej Rikke
Vi har godt nok en opskrift som heder pastelito, men den minder slet ikke om fedtkager, så det er ret sikkert ikke den.
Se opskriften her
Men Pastelitos er også Spansk for Bagværk, så måske det ikke er navnet på opskriften, eller kun en del af navnet.
Med venlig hilsen
Per
2012-10-03 Spørgsmål fra : Bente Vinding Spørgsmål : horavtikio I opskriften indgår bl.a : oksekød(ikke hakket),løg, og tomater. Blev serveret med ris og græske kartofler. Denne ret fik jeg på Rhodos i Afandou. Bemærkninger :
Svar til Bente Vinding : Hej Bente
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på horavtikio.
Beklager meget
Per
2012-10-01 Spørgsmål fra : Arvid solvang Spørgsmål : Druelikør I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hei.har små blå druer fra egen hage,kan jeg lage en likør av de.oppskrift?
Svar til Arvid solvang : Hej Arvid
Vi har en del forskellige opskrifter på likør, desværre ingen på vindruelikør, men jeg sender dig et link til vore andre opskrifter på likør, måske du har mod på at prøve en af disse blot med vindruer i stedet.
Se likøropskrifter her
Med venlig hilsen
Per
|