Spørgsmål efter opskrift

2011-10-31
Spørgsmål fra   :  Gunner Eriksen
Spørgsmål   :  Jeg vil gerne have opskriften på Christiansøpigens sild
I opskriften indgår bl.a   :  Ferske sild
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne have opskriften på Christiansøpigens sild

Svar til Gunner Eriksen   :  
Hej Gunner

Det er desværre ikke en opskrift vi kan hjælpe med, tror også det er en forretningshemelighed.

Med venlig hilsen
Per




2011-10-31
Spørgsmål fra   :  sonny asbøl
Spørgsmål   :  hallowen opskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Forskellige opskrifter på retter m.m., med temaet Hallowen til børn og voksne. Med venlig hilsen Sonny Asbøl

Svar til sonny asbøl   :  
Hej Sonny

Her er et link til vore forslag på opskrifter til halloween.

Se Halloweenopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-30
Spørgsmål fra   :  lexi
Spørgsmål   :  ingen hvedemel - gammel opskrift
I opskriften indgår bl.a   :  bl.a kokosmel,mandelmel, chokoladestykker,æggeblommer, piskede æggehvider
Bemærkninger   :  
ingen hvedemel - gammel opskrift

Svar til lexi   :  
Hej Lexi

Du skriver desværre ikke hvad det er for en opskrift du ønsker, om det er kage, småkage, kagebund eller konfekt??

Så vi kan desværre ikke hjælpe. Per




2011-10-30
Spørgsmål fra   :  Randi Hansen
Spørgsmål   :  Rolmops
I opskriften indgår bl.a   :  sild og en masse krydderier - tror jeg. Silden blev rullet med krydderier og noget meget varmt væske kom over. Har ikke set dem i 30 år, men min mor lavede dem altid når det skulle være rigtig "fint"
Bemærkninger   :  


Svar til Randi Hansen   :  
Hej Randi

Her på Alletiders kogebog er der 3 opskrifter på rollmops. De to sidste opskrifter er med en kogt lage. Måske en af disse opskrifter minder om den, din mor lavede.

Se rollmopsopskrifter her

Venlig hilsen
Inge




2011-10-29
Spørgsmål fra   :  Frank
Spørgsmål   :  kan man sylte parstinakker og hvordan
I opskriften indgår bl.a   :  kan man sylte parstinakker og hvordan
Bemærkninger   :  


Svar til Frank   :  
Hej Frank

Vi har ikke prøvet at sylte pastinakker, men det burde man kunne. Jeg har fundet en opskrift frem på syltede gulerødder som jeg mener du kan bruge med pastinakker i stedet for gulerødder.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-29
Spørgsmål fra   :  Kai Hansen
Spørgsmål   :  Muffies bagte kartofler
I opskriften indgår bl.a   :  Hej! Ved søgning efter Hjemmeside om Muffies kartofler finder jeg jeres hjemmeside, men jeg kan ikek finde opskriften. Jeg ved godt at det er revne kartofler der skal i en form, men er det alt??? Med venblig hilsen Kai
Bemærkninger   :  


Svar til Kai Hansen   :  
Hej Kai

Det kan være en bruger som har skrevet en kommentar på en opskrift som gør at du bliver henvist til os.

Vi har faktisk en opskrift som kan minde om det du efterlyser, nemlig den som heder Bjørns kartoffeltimbaler, godt nok ikke i muffinsforme, men i runde foliebakker som minder om muffins i størrelsen, så måske du kan bruge den?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-29
Spørgsmål fra   :  Alice Riis
Spørgsmål   :  Novemberkager
I opskriften indgår bl.a   :  Marg - sirup - sukker - mel - nelliker - hjortetakssalt - kanel - bagepulver -
Bemærkninger   :  
Min bedstemor bagte dem ofte og de var skønne at dyppe i kaffen.

Svar til Alice Riis   :  
Hej Alice

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Novemberkager.

Beklager meget
Per


Hej Alice
Jeg har en her, de bliver lidt hårde så det passer jo godtnok med kaffen :-)

250 g marg
250 g sirup
250 g sukker
625 g mel
1 tsk natron
1/2 krydderbagepulver

Det hele æltes sammen og lægges kold. Opskriften er meget gammel så grader og tid må du prøve dig frem til.

Håber den kan bruges, held og lykke.
M.v.h. Else




2011-10-25
Spørgsmål fra   :  ^Karin Voigt
Spørgsmål   :  Winersnitzel med kold kartoffelsalat med agurkeskiver.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Winersnitzel med kold kartoffelsalat med agurkeskiver. Fik det flere steder i Berlin.

Svar til ^Karin Voigt   :  
Hej Karin

Jeg kan ikke nøjes med at sende dig et link, da vi ikke har EN opskrift som indeholder det du beskriver.


Selve Wienerschnitzel er der ikke de store variationer i tilberedelsen.

Se opskriften her


Kartoffelsalat derimod er værer, for vi har flere hundrede opskrifter på kartoffelsalat, så jeg vil sende dig et link til dem alle, måske du kan finde noget der ligner det du har smagt?

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-23
Spørgsmål fra   :  inger marie pedersen
Spørgsmål   :  æbler mamelade
I opskriften indgår bl.a   :  æbler
Bemærkninger   :  


Svar til inger marie pedersen   :  
Hej Inger Marie

Hermed et link til forskellige opskrifter på æblemarmelade.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-23
Spørgsmål fra   :  Susanne Sørensen
Spørgsmål   :  muffins med æbler el. æblemuffins
I opskriften indgår bl.a   :  Æblestykker der vendes i sukker og kanel og derefter kommes i ½ fyldt muffinsform.
Bemærkninger   :  
Det er en opskrift fra Opskriftklubben Chefkokken. tilbage fra sidst i 1980'erne. Kortet er desværre blevet ødelagt.

Svar til Susanne Sørensen   :  
Hej Susanne

Det kunne godt lyde som opskriften herunder.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-21
Spørgsmål fra   :  hanne kornum
Spørgsmål   :  lakridsmarengs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til hanne kornum   :  
Hej Hanne

Hermed en opskrift på lakridsmarengs.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-21
Spørgsmål fra   :  birgit rasmussen
Spørgsmål   :  Tærte med kartofler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
skal bruges ved en fest med 2 slaks stege og salatbar og flødekartofler

Svar til birgit rasmussen   :  
Hej Birgit

Hermed en opskrift på kartoffeltærte.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-20
Spørgsmål fra   :  ole wistrøm
Spørgsmål   :  sylte rødbedder
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til ole wistrøm   :  
Hej Ole

Hermed en opskrift på syltede rødbeder.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-19
Spørgsmål fra   :  Margit Borges
Spørgsmål   :  Laksestroganoff
I opskriften indgår bl.a   :  Laks, fløde, tomat, forårsløg.
Bemærkninger   :  


Svar til Margit Borges   :  
Hej Margit

Det er ikke en opskrift vi kender, men her er et uafprøvet forslag.

Forårsløg sauteres af sammen med bacon, drys paprika over, tilsæt tomatpure og fløde, evt. creme fraiche 38% og kog op. Tilsæt laks i strimler og giv dem et par minutter. Server med ris.

Med venlig hilsen
Per




2011-10-19
Spørgsmål fra   :  vibeke
Spørgsmål   :  citronrolade
I opskriften indgår bl.a   :  citron
Bemærkninger   :  


Svar til vibeke   :  
Hej Vibeke

Hermed en opskrift på citronroulade.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-17
Spørgsmål fra   :  vivi
Spørgsmål   :  helstegt kalveyderlår
I opskriften indgår bl.a   :  har købt et stk kalveyderlår på 3,5 kg. jeg ville gerne stege den i ovnen. har i en god opskrift.
Bemærkninger   :  


Svar til vivi   :  
Hej Vivi

Vi har for nyligt afprøvet en opskrift på fyldt okseyderlår, denne opskrift vil du kunne bruge med kalv i stedet for.

Se opskriften her


Du kan også vælge at undlade at fylde den og så blot brune den på panden, krydr med salt og peber, og så ellers følge centrumstemperaturen.

Da dit stykke kød er noget stører kan du ikke regne med tiderne i opskriften, men du bør i stedet for stole på centrumstemperaturen.


Centrumstemperatur:
58-60°C
60-65°C
65-68°C


Med venlig hilsen
Per




2011-10-16
Spørgsmål fra   :  Connie Kisselhegn
Spørgsmål   :  Bløde godbidder til hund
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Hej, Jeg vil gerne selv lave bløde godbidder til hunden, altså med konsistens nogenlunde som lakridskonfekt. Har I et bud på hvordan man opnår denne konsistens?

Svar til Connie Kisselhegn   :  
Hej Connie

Vi har ingen erfaringer med hundemad, så det kan vi desværre ikke hjælpe med.
Per




2011-10-15
Spørgsmål fra   :  Mette
Spørgsmål   :  osteindbagte jalapeneos
I opskriften indgår bl.a   :  Jalapeneos, en eller anden form for ost, sandsynligvis cheddar, en eller anden form for panering
Bemærkninger   :  
Har fået dem på Jensens bøfhus og har også kunne købe dem i Fakta

Svar til Mette   :  
Hej Mette

Ved ikke om det er den rigtige opskrift, men prøv og kig på den, måske den kan bruges?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-15
Spørgsmål fra   :  Henriette
Spørgsmål   :  Scones uden mælk og hvede
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg søger en opskrift på scones uden mælk og hvede. NB - der må heller ikke være soya eller jordnødder i.

Svar til Henriette   :  
Hej Henriette

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Scones uden mælk og hvede.

Beklager meget
Per




2011-10-14
Spørgsmål fra   :  [email protected]
Spørgsmål   :  Black Forest Cake
I opskriften indgår bl.a   :  chokolade kage med kirsebær
Bemærkninger   :  


Svar til [email protected]   :  
Hej

Hermed en opskrift på Black Forest Cake.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-14
Spørgsmål fra   :  sivsko22
Spørgsmål   :  ovnstegt heste filet
I opskriften indgår bl.a   :  halvanden kilo heste filet
Bemærkninger   :  
med noget godt tilbehør til.

Svar til sivsko22   :  
Hej

Hestefilet kan tilberedes som oksefilet, og samme tilbehør som til okse.

Se oksefiletopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-14
Spørgsmål fra   :  meretha petersen
Spørgsmål   :  syltede græskar søde sønderjyske
I opskriften indgår bl.a   :  græskar
Bemærkninger   :  


Svar til meretha petersen   :  
Hej Meretha

Jeg kan hjælpe dig med en opskrift på syltede søde græskar, men jeg er ikke klar over om den er sønderjysk eller ej.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-13
Spørgsmål fra   :  Jonna Jeppesen
Spørgsmål   :  2 hjerter fra ged. 1 hals. 1 lever.
I opskriften indgår bl.a   :  2 hjerter fra ged. 1 hals. 1 lever.
Bemærkninger   :  
har købt noget kødged, der var to hjerter, en lever og hals med men kan ikke finde nogen opskrfter på hjerter, hals og lever.

Svar til Jonna Jeppesen   :  
Hej Jonna

Vi har faktisk ingen erfaring med gedekød, men størelsemæssigt ligner den jo lam, så måske du kan bruge lammeopskrifter til lever og hjerter. Hjerterne kan evt. også laves i fløde som hjerter i flødesovs.

Halsen kan du skære kødet fra og bruge til småkød eller hakket kød. eller du en anden gang kunne få den skåret i skiver, så kan den nemmere bruges i gryderetter f.eks. irish stew.

Med venlig hilsen
Per




2011-10-12
Spørgsmål fra   :  Karen Andersen Bennedsen
Spørgsmål   :  syltede løgringe
I opskriften indgår bl.a   :  Hej Jeg var for et stykke tid siden på frokostrestaurant, hvor vi fik omelet med noget jeg tror var syltede løgringe. Løgringene var helt lyserøde og smagte både søde og syrlige på én gang. De var meget meget lækre. Kender du disse og evt. en opskrift herpå? På forhånd tak Karen Andersen Bennedsen
Bemærkninger   :  


Svar til Karen Andersen Bennedsen   :  
Hej Karen

Den lyserøde farve skyldes formentlig at der er brugt rødløg. Og selve løgene kan være syltet i eddike/sukkerlage som agurkesalat, måske løgene har fået et let opkog i lagen så de er blevet bløde.

Med venlig hilsen
Per




2011-10-12
Spørgsmål fra   :  Hanne B
Spørgsmål   :  mælkefri risalamande
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Julen nærmer sig :-), og jeg vil gerne finde en opskrift på risalamande uden mælkeproduker, da jeg har mælkeallergi.

Svar til Hanne B   :  
Hej Hanne

Sikkert mig der tænker i forkerte baner, men der er jo 3 forskellige typer allergi eller intolerens over for mælk.

Så hvis det er laktose allergi du har er det jo efterhånden blevet noget nemmere da der som det seneste er kommet en laktosefri piskefløde på markedet, mælken har været der noget tid efterhånden.

Men hvis det er al mælk du skal undgå så er muligheden der jo i forskellige mælkeerstatninger som du sikkert allerede kender, havremælk, kokosmælk og sojamælk, der skulle også findes en sojafløde som skulle kunne piskes til flødeskum, jeg har dog ikke set denne i mit supermarked, så den skal sikkert findes i specialbutikker.


Vi har 3 opskriftersom du kan kigge på om du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-11
Spørgsmål fra   :  Inge Crafack
Spørgsmål   :  farmors hyggekage
I opskriften indgår bl.a   :  Æbler, kanel, rørt dej, mandler eller nødder overnpå
Bemærkninger   :  


Svar til Inge Crafack   :  
Hej Inge

Jeg har en opskrift her som jeg håber er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-10
Spørgsmål fra   :  celine
Spørgsmål   :  mozaka
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød abbugino løg
Bemærkninger   :  


Svar til celine   :  
Hej Celine

Du mener formentlig moussaka, så den har jeg lavet en søgning på som jeg vil sende til dig her, så har du lidt forskellige opskrifter at vælge blandt.

Se moussakaopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-10
Spørgsmål fra   :  Turid Hanssen
Spørgsmål   :  Hvidkildedessert
I opskriften indgår bl.a   :  Nøttebunn, kokt ris med pisket kremfløte blandet med is. Aprikos til pynt. Ble servert med saft av aprikos. Aldeles nydelig.
Bemærkninger   :  
Håper De kan hjelpe med oppskriften Mvh Turid Hanssen

Svar til Turid Hanssen   :  
Hej Turid

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Hvidkildedessert.

Beklager meget
Per




2011-10-10
Spørgsmål fra   :  Karen Pasgaard
Spørgsmål   :  kalvekøllesteg med bacon
I opskriften indgår bl.a   :  Har købt 2 kalvekøllestege m/bacon à 1 kg og er i tvivl om de skal brunes i en gryde eller steges i ovnen og evt. hvor længe
Bemærkninger   :  


Svar til Karen Pasgaard   :  
Hej Karen

Det lyder som om slagteren har været lidt opfindsom.
En kølle er hele låret, og de stege du står med kan være alt fra klump, lårtunge, inderlår og yderlår, alle skåret af køllen, så ikke forkert at kalde det for køllesteg.

Roastbeef er tit skåret af inderlår.

Du kan stege både i gryde og ovn, men spørgsmålet er faktisk nærmere om I er til rødt eller mørt kød.

Centrumstemperatur:
58-60°C rødt
60-65°C rosa
65-68°C gennemstegt


Læg mærke til at temperaturen for gennemstegt ikke er det jeg vil kalde for mør.

Her i huset hælder vi til mørt kød og jeg sender dig en opskrift som du vil kunne bruge til dine stege.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-09
Spørgsmål fra   :  annette jensen
Spørgsmål   :  persillerodsmousse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til annette jensen   :  
Hej Annette

Vi har nogle rodfrugt timbaler, er det sådan noget lignende du tænker på??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-09
Spørgsmål fra   :  anny bramsen
Spørgsmål   :  marmelade m.melon
I opskriften indgår bl.a   :  melon
Bemærkninger   :  
evt.m/kivi

Svar til anny bramsen   :  
Hej Anny

Hermed en opskrift på melonmarmelade som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-09
Spørgsmål fra   :  sisse
Spørgsmål   :  hindbær creme
I opskriften indgår bl.a   :  frosne hindbær sukker fløde
Bemærkninger   :  


Svar til sisse   :  
Hej Sisse

Nu skriver du desværre ikke hvordan cremen skal være i konsistens eller hvad du skal bruge den til.

Men vi har en opskrift på lagkage med hindbærcreme som jeg vil sende til dig her, håber den er rigtig.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-08
Spørgsmål fra   :  Jonna Madsen
Spørgsmål   :  pita eller pitta
I opskriften indgår bl.a   :  pandekagedej med fetaost ?
Bemærkninger   :  
Jeg har været på Kreta og fik der pandekager med feta, og timianhonning - det var en himmerigsmundfuld. Venlig hilsen Jonna Madsen

Svar til Jonna Madsen   :  
Hej Jonna

Det er ikke en opskrift som vi kender, så den kan vi desværre ikke hjælpe med

Med venlig hilsen
Per




2011-10-08
Spørgsmål fra   :  Doris Jensen
Spørgsmål   :  millionbøf lavet af svinekød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
har hørt man kan lave millionbøf af svinekød men det hedder vist noget andet Venlig hilsen Doris Jensen

Svar til Doris Jensen   :  
Hej Doris

Jeg vil sige at det er en smagssag, du kan sagtens lave millionbøf på svinekød, det kommer dog til at smage anderledes.

Jeg kender ikke til andet navn hvis det er med svinekød, men måske det er Hachis, men det er lavet på stegt/kogt kød.

Med venlig hilsen
Per




2011-10-07
Spørgsmål fra   :  irene andersen
Spørgsmål   :  ops. rødmulle
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg ved at det er en fisk

Svar til irene andersen   :  
Hej Irene

Vi har desværre ingen opskrifter på rødmulle.

Med venlig hilsen
Per




2011-10-07
Spørgsmål fra   :  JytteSimonsen
Spørgsmål   :  forloren hare
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg laver mad til ca 25 personer i voers fælleshus og vil gerne vide hvor meget fars til så mange, der skal være så det kan gå rundt to gange.
Bemærkninger   :  


Svar til JytteSimonsen   :  
Hej Jytte

Vi har under teknik nogle beregnede mængder pr. person, og hakket kød til fars skal du beregne 75-125 g. pr. person, altså 500 g. til 4.

Men der er jo meget forskel på hvem det er der spiser med om det udelukkende er store mænd eller kun små børn, så det må jo komme an på en prøve.

Vi har en opskrift på forloren hare hvor det er muligt at ændre antal, og denne opskrift vil jeg sende til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-04
Spørgsmål fra   :  kirsten ploug
Spørgsmål   :  fiskebudding
I opskriften indgår bl.a   :  fiskefars, æg, bagt i vandbad delt i to, lagt sammen med mayonnaise blandet med creme fraice
Bemærkninger   :  
pynt med rejer, tomat, kogt æg etc.

Svar til kirsten ploug   :  
Hej Kirsten

Vi har en opskrift på fiskelagkage som minder meget om det du beskriver, måske du kan bruge den??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-04
Spørgsmål fra   :  ruddy phillipsen
Spørgsmål   :  Blanchering af æbler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til ruddy phillipsen   :  
Hej Ruddy

Blanchering er en teknik hvor du dypper grønsager eller frugt i kogende vand, men ikke koger mørt.

Æbler skal nærmest kun lige ned og op igen.

Men men hvis det er fordi at du ønsker at fryse æbler, så er det ikke nødvendigt at blanchere dem først. Du renser og skræller æblet, og skærer det i tern og så fryser du det direkte.

Frosne æbler egner sig bedst til grød eller mos efter frysning.

Med venlig hilsen
Per




2011-10-04
Spørgsmål fra   :  ejkild bolvig hansen
Spørgsmål   :  pæregele
I opskriften indgår bl.a   :  pærer
Bemærkninger   :  
kan i hjælpe mig med denne opskrift på forhånd tak ejkild

Svar til ejkild bolvig hansen   :  
Hej Ejkild

Til æblegele er det som regel paradisæbler man bruger, men den kan også godt laves på umodne æbler, simpelthen pga. mængden af pektin.

Skal det laves på modne frugter skal der tilsættes meget gul melatin.

Udover det mener jeg du kan bruge vores opskrift på æblegele, blot med pærer i stedet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-02
Spørgsmål fra   :  JytteSimonsen
Spørgsmål   :  Koteletter i fad
I opskriften indgår bl.a   :  kortelettr i fad til 25 personer
Bemærkninger   :  


Svar til JytteSimonsen   :  
Hej Jytte

Du skriver desværre ikke hvad dit spørgsmål er, om det er opskrift på koteletter i fad, eller om det er hvordan du laver koteletter i fad til mange??

Hvis det er til mange, så kan du bruge bradepanden til ovnen, og hvis du har mere end en bradepande og ovn med varmluft kan du stille flere i ovnen af gangen. Dæk bradepanderne med stanniol.


Hvis det er opskrifter, så har vi en hel række opskrifter, med størrer eller mindre variationer.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2011-10-02
Spørgsmål fra   :  gudrun frederiksen
Spørgsmål   :  opskrift på Vin af druer til Hvidvin
I opskriften indgår bl.a   :   opskrift på Vin af druer til Hvidvin
Bemærkninger   :  


Svar til gudrun frederiksen   :  
Hej Gudrun

Vi har slet ingen erfaring med fremstilling af vin, så det kan vi desværre ikke hjælpe dig med.

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2011

Se spørgsmålene for februar 2011

Se spørgsmålene for marts 2011

Se spørgsmålene for april 2011

Se spørgsmålene for maj 2011

Se spørgsmålene for juni 2011

Se spørgsmålene for juli 2011

Se spørgsmålene for august 2011

Se spørgsmålene for september 2011

Se spørgsmålene for oktober 2011

Se spørgsmålene for november 2011

Se spørgsmålene for december 2011