Spørgsmål efter opskrift

2010-10-31
Spørgsmål fra   :  Mikkelsen
Spørgsmål   :  Gratineret Fiskemedaljoner
I opskriften indgår bl.a   :  En porre og forårsløg bund , med stykker laks og en sammerullet rødspættefiletter, garneret med revet ost ca 25 min i ovnen ved 185 gr
Bemærkninger   :  


Svar til Mikkelsen   :  
Hej Mikkelsen

Du har jo det meste af opskriften selv, og jeg kan ikke lige se hvor din tvivl ligger?

Men vi har en opskrift på fisken som minder meget om det du beskriver, som du måske kunne bruge som udgangspunkt?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-31
Spørgsmål fra   :  L.Andersen
Spørgsmål   :  cognac pate
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til L.Andersen   :  
Hej L. Andersen

Hermed en pateopskrift som kan smages til med cognac.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-31
Spørgsmål fra   :  Gerda Simonsen
Spørgsmål   :  likør/bitter lavet af havtorn
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Gerda Simonsen   :  
Hej Gerda

Hermed en opskrift på havtornsnaps, havtornbitter har vi desværre ikke opskrift på, men prøv om du kan blande havtornsnapsen med en sukkerlage.

Se havtornsnapsopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-30
Spørgsmål fra   :  Lotte Jachmann
Spørgsmål   :  Hermand ( venskabskage )
I opskriften indgår bl.a   :  det var en dej der gik rundt og skulle fodres med mel og lign i et vist antal dage. Når endelig bagedgen kom skulle man dele den i vist antal stykker og give den vidre til vennerne. man kunne putte alt muligt i kagen inden man bagte den og den kunne fryses ned og selve dejen også så man let kunne lave en ny hermand. Ved samme lejlighed vil jeg høre om nogle skulle kende til kefir svampen og i tilfælde hvor kan jeg finde et stykke af den til egen drik. rigtig mange tak på forhånd.
Bemærkninger   :  


Svar til Lotte Jachmann   :  
Hej Lotte

Kefirsvampen er længe siden jeg er stødt på, min Mor brugte den en overgang, men det er flere år siden, så den er ikke mere.

Vennekagen derimod har vi et par stykker, hvis du søger under herman, men jeg har valgt en opskrift ud her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-29
Spørgsmål fra   :  Inga Christoffersen
Spørgsmål   :  rosenkålpure
I opskriften indgår bl.a   :  rosenkål
Bemærkninger   :  


Svar til Inga Christoffersen   :  
Hej Inga

Hermed en opskrift på rosenkålspure.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-28
Spørgsmål fra   :  Anna Lise Jørgensen
Spørgsmål   :  and på 4-5 kg.
I opskriften indgår bl.a   :  Det er ikke en opskrift, men jeg har en stegeso som en hane kan være i, men en and kan ikke være i den, hvad skal jeg? jeg steger en and kun 1-2 gange om året så jeg synes ikke jeg vil købe en større - og jeg er meget ked af at få en ovn som er meget fedtet, har I et råd.
Bemærkninger   :  


Svar til Anna Lise Jørgensen   :  
Hej Anna Lise

Jeg tror faktisk ikke du kan få en stegeso som er stor nok, og Anker foreslår at du steger den i webergrillen eller bruger en stegepose, og det synes jeg lyder som en god ide.

Med venlig hilsen
Per




2010-10-27
Spørgsmål fra   :  lone christensen
Spørgsmål   :  småkager diabetes
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til lone christensen   :  
Hej Lone

Hermed lidt forskellige opskrifter på diabetessmåkager.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-27
Spørgsmål fra   :  henriette
Spørgsmål   :  risalamande
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til henriette   :  
Hej Henriette

Vi har efterhånden rigtig mange varianter af ris a la mande, og jeg vil her sende dig et link til dem, da du så har mulighed for at vælge den du synes bedst om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-27
Spørgsmål fra   :  Grete
Spørgsmål   :  gærpandekager
I opskriften indgår bl.a   :  Æg, mel, mælk, gær, sukker,salt
Bemærkninger   :  
Dejen skal hæve et par timer og bages til tykke pandekager.

Svar til Grete   :  
Hej Grete

Vi har en opskrift på Ærø pandekager som er med gær, måske det er den du søger?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-27
Spørgsmål fra   :  annette jense
Spørgsmål   :  kartoffel spegepølse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til annette jense   :  
Hej Annette

Vi har desværre ikke en opskrift på kartoffelspegepølse, men mener at det er en alm.spegepølse iblandet kartofler, så måske du har mod på at prøve dig frem?

Se pølseopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-26
Spørgsmål fra   :  ingerlise davids
Spørgsmål   :  kefliko
I opskriften indgår bl.a   :  lam med kartofler og ost som låg
Bemærkninger   :  


Svar til ingerlise davids   :  
Hej Ingelise

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kefliko.

Beklager meget
Per




2010-10-26
Spørgsmål fra   :  Mette Lundgaard
Spørgsmål   :  Tjekkiske brød- / kartoffel dumblings
I opskriften indgår bl.a   :  Kartofler eller brød, mel, æg, krydderier
Bemærkninger   :  
Har lige været i Prag og der fik vi brød- og kartoffel dumblings som blev serveret til and med sauerkraut/rødkål. Det er ret almindelig tilbehør til fra det Tjekkiske køkken. Fik det også serveret til kogt oksekød med sovs. Det smagte ret godt og kunne godt tænke mig at serverer det herhjemme. Håber at I kan hjælpe mig.

Svar til Mette Lundgaard   :  
Hej Mette

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Tjekkiske brød- / kartoffel dumblings

Beklager meget
Per




2010-10-26
Spørgsmål fra   :  gerda kaltoft
Spørgsmål   :  sprængt kalvetunge kogetid?
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til gerda kaltoft   :  
Hej Gerda

Vi har lidt forskellige opskrifter med sprængt kalvetunge hvor vi har angivet kogetiden til 1½-2 timer.

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-25
Spørgsmål fra   :  ingrid krisensen
Spørgsmål   :  amerikansk aeblekage med floedeskum
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har ikke mulighed for at stave det helt rigtigt. Er det mugligt at man kan oversaette opskriften til Engelst her?

Svar til ingrid krisensen   :  
Hej Ingrid

Vi har ikke mulighed for at oversætte opskriften, men har du prøvet med google transletor?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-25
Spørgsmål fra   :  Ulla Stisen
Spørgsmål   :  småkager
I opskriften indgår bl.a   :  guldkorn
Bemærkninger   :  


Svar til Ulla Stisen   :  
Hej Ulla

Vi har flere opskrifter hvori der bruges guldkorn, og flere af dem er på småkager, så jeg vil sende dig et link her, hvor du så selv lige må kigge opskrifterne igennem.

Se guldkornsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-25
Spørgsmål fra   :  Conny Andersen
Spørgsmål   :  Helstegt oksetyndstegsfilet med bådkartofler og rødløgkompot.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
den har været der for et par dage siden men nu er den væk,skifter i ud.

Svar til Conny Andersen   :  
Hej Conny

Nej vi skifter nu ikke ud, men jeg kan se at der faktisk er en stavefejl i opskriften, så derfor du ikke lige kunne finde den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-24
Spørgsmål fra   :  G,Kjærgaard
Spørgsmål   :  Hytteosteboller
I opskriften indgår bl.a   :  Gode boller, hvor fedtstoffet erstattes med hytteost - gerne med figner. Tak
Bemærkninger   :  


Svar til G,Kjærgaard   :  
Hej G. Kjærgaard

Hermed en opskrift på hytteboller, godt nok uden figner, men det kunne du jo evt. prøve at tilsætte.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-21
Spørgsmål fra   :  Rohaifa Khalil
Spørgsmål   :  And brust med appilsen
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Rohaifa Khalil   :  
Hej Rohaifa

Hermed en opskrift på Andebryst a la orange.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-20
Spørgsmål fra   :  irene kock
Spørgsmål   :  jeg har en hel del æbler jeg vil presse til æblemost,
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har en hel del æbler jeg vil presse til æblemost, hvodan kan jeg "gemme" saften uden bliver dårlig ????
Bemærkninger   :  


Svar til irene kock   :  
Hej Irene

Du kan fryse æblemosten, jeg kiggede ind på hjemmeproduktion.dk, og her har de bag in box poser 3 og 5 liter, på den med 3 liter står der at den kan fyldes knapt så der er plads til udvidelse og så fryses, ellers kan du bruge skyllede mælkekartonner, igen til frost.

Besøg hjemmesiden her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-20
Spørgsmål fra   :  Jytte Thorup
Spørgsmål   :  cannelones
I opskriften indgår bl.a   :  hakket oksekød rullet ind i "pastadej", anbragt i ildfast fad, overhældt med bechamelsovs og bagt i ovn. Der ligger som regel 3 ruller i fadet
Bemærkninger   :  
Jeg har fået det serveret i Spanien for nylig, og jeg mener jeg engang har set retten som dybfrost i et supermarked

Svar til Jytte Thorup   :  
Hej Jytte

Mener nu at retten er italiensk, men spanierne kan sikkert også lave italiensk mad lige som vi kan lave italiensk og spansk med.


Jeg har fundet en opskrift frem på cannelloni som godt nok er med en anden sauce, men saucen kan jo skiftes ud.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-20
Spørgsmål fra   :  lone nielsen
Spørgsmål   :  græskarchilisuppe
I opskriften indgår bl.a   :  græskar chili
Bemærkninger   :  
hvis jeg vidste hvad der mere skulle bruges havde jeg ikke kontaktet jer

Svar til lone nielsen   :  
Hej Lone

Hermed en opskrift på hokaidosuppe med chili.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-20
Spørgsmål fra   :  olaf callesen
Spørgsmål   :  vagtelæg i lage
I opskriften indgår bl.a   :  syltede vagtelæg
Bemærkninger   :  


Svar til olaf callesen   :  
Hej Olaf

Som jeg lige læser det så er spørgsmålet hvad du kan bruge syltede vagtelæg til.

Vagtelæggene kan bruges til f.eks. canapeer eller andre små ting, eller som pynt.

Med venlig hilsen
Per




2010-10-19
Spørgsmål fra   :  Kirsten Larsen
Spørgsmål   :  eton strawberry mess
I opskriften indgår bl.a   :  jordbær marengs fløde
Bemærkninger   :  
blev set i 4 stjerners middag d. 18.10.10 hos Finn Nielsen

Svar til Kirsten Larsen   :  
Hej Kirsten

Opskriften heder vist blot Eton mess, og jeg vil sende dig en opskrift her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-18
Spørgsmål fra   :  ida
Spørgsmål   :  tante dessert
I opskriften indgår bl.a   :  sageygryn,saft
Bemærkninger   :  


Svar til ida   :  
Hej Ida

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på tantedessert.

Beklager meget
Per




2010-10-17
Spørgsmål fra   :  esolveigdk
Spørgsmål   :  chef kokkens galop kage
I opskriften indgår bl.a   :  smør sukker æg mel vanillie bagepulver æbler sukker og kanel kom dejen i springform
Bemærkninger   :  
æblerne skrælles skæres i både lægges på drysses med sukker og kanel bages i ca 30 min ved 200 grader

Svar til esolveigdk   :  
Hej Esolveig

Hermed en opskrift på chefkokkens galopkage som jeg synes stemmer meget godt overens med de du skriver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-14
Spørgsmål fra   :  Frede Thomsen
Spørgsmål   :  eton´s strawberry mes
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Skuespiller Fin Nielsen lavede den i 4-stjernes middag på kanal 5 d.14-10-10

Svar til Frede Thomsen   :  
Hej Frede

Opskriften heder vist blot Eton mess, og jeg vil sende dig en opskrift her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-14
Spørgsmål fra   :  Kristian Fjendbo
Spørgsmål   :  surbær
I opskriften indgår bl.a   :  Har I forslag til anvendelse af surbær ???
Bemærkninger   :  


Svar til Kristian Fjendbo   :  
Hej Kristian

Vi har 2 opskrifter liggende som jeg vil sende et link til her, saft og marmelade.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-14
Spørgsmål fra   :  ove hansen
Spørgsmål   :  fynske fedtbrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til ove hansen   :  
Hej Ove

Fynske fedtbrød kender vi ikke, men kan det være noget lig, fedtebrød?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-14
Spørgsmål fra   :  Hanne Bager
Spørgsmål   :  flutes
I opskriften indgår bl.a   :  2 dl. gær.5 dl.vand. 3 spsk. olie 1 tsk. salt 3 dl grovmel 5 dl hvedemel. men gerne til ca. 60 børn
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne Bager   :  
Hej Hanne

Jeg forstår ikke spørgsmålet? du ser jo ud til at have alle ingredienserne?

Med venlig hilsen
Per




2010-10-14
Spørgsmål fra   :  birgit
Spørgsmål   :  nesselrodfromage
I opskriften indgår bl.a   :  glasserede mandler,chokolade,føde husblas,dessert af lollamsk oprindelse
Bemærkninger   :  


Svar til birgit   :  
Hej Birgit

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på nesselrod fromage.

Beklager meget
Per




2010-10-13
Spørgsmål fra   :  Mark
Spørgsmål   :  medalje
I opskriften indgår bl.a   :  kiks, flødeskum,creme og syltetøj
Bemærkninger   :  
flødeskum,creme og syltetøjet er mellem to kiks

Svar til Mark   :  
Hej Mark

Jeg har fundet en opskrift frem på medaljer med vanillecreme som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-12
Spørgsmål fra   :  mAJBRITT pEDERSEN
Spørgsmål   :  fLØJSGRØD
I opskriften indgår bl.a   :  æg, katoflemel, mel, mælk
Bemærkninger   :  


Svar til mAJBRITT pEDERSEN   :  
Hej Majbritt

Hermed en opskrift på fløjlsgrød.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-12
Spørgsmål fra   :  kathleen howard
Spørgsmål   :  Har en masse gule chili. De er stærke. Har I nogle ideer til en form for konservering af dem
I opskriften indgår bl.a   :  friske chili
Bemærkninger   :  
Har en masse gule chili. De er stærke. Har I nogle ideer til en form for konservering af dem. sådan en god gemmeting, så de kan bruges som tilbehør eller kommes i div. retter. mvh. Kathleen Howard

Svar til kathleen howard   :  
Hej Kathleen

Du kunne jo sylte dem?

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-12
Spørgsmål fra   :  kate
Spørgsmål   :  lakserolade 02
I opskriften indgår bl.a   :  laks i skiver og flødeost
Bemærkninger   :  


Svar til kate   :  
Hej Kate

Jeg sendte en opskrift så sent som i går, men jeg kan se at det er en anden mailadresse du skriver denne gang, så måske du ikke har modtaget mailen?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-12
Spørgsmål fra   :  Ester Mattebjerg
Spørgsmål   :  Brombær-bitter/likør
I opskriften indgår bl.a   :  brombær/vodka eller Brøndum
Bemærkninger   :  


Svar til Ester Mattebjerg   :  
Hej Ester

Bitter og likør er 2 ret forskellige ting i mine øjne, hvor jeg mener bitter og snaps er det samme. Jeg har fundet 2 opskrifter frem som jeg vil sende til dig her, 1 på brombærsnaps og 1 på brombærlikør.

Se brombærsnaps her

Se brombærlikør her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-11
Spørgsmål fra   :  pallekuk
Spørgsmål   :  Gammeldags Kleijner
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til pallekuk   :  
Hej Pallekuk

Jeg mener jo at klejner i sig selv er gammeldags, så jeg vil sende dig linket til vore opskrifter på klejner, så har du mulighed for at kigge flere opskrifter igennem og vælge den du synes bedst om.

Se klejneopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-11
Spørgsmål fra   :  Sidsel R
Spørgsmål   :  vandbakkelser uden hvedemel
I opskriften indgår bl.a   :  Spelt. eller anden mel der ikke er hvedemel.
Bemærkninger   :  
Min niece kan ikke tåle hvedemel og til min søns kommende fødselsdag vil jeg gerne lave en kagemand som også hun kan tåle.

Svar til Sidsel R   :  
Hej Sidsel

Jeg har ellers fundet en opskrift frem på glutenfrie vandbakkelser, men ser nu at det er hvedemel som din niece ikke kan tåle, og mange af de glutenfrie melblandinger er lavet på udvasket hvedemel, jeg mener også at spelt er hvede, en gammel hvedesort.

Jeg ved godt at det ikke er en vandbakkelse, men jeg har fundet en opskrift frem som er uden hvedemel, som du måske kunne bruge i stedet?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-10
Spørgsmål fra   :  Jef H.E Kristensen
Spørgsmål   :  ris reje rat (kond)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Jef H.E Kristensen   :  
Hej Jef

Jeg beklager meget, men det er fuldstændig sort snak i mine øjne, så du må forklare dig bedre, ellers kan jeg ikke hjælpe dig.

Med venlig hilsen
Per




2010-10-10
Spørgsmål fra   :  benny busted
Spørgsmål   :  okseklump
I opskriften indgår bl.a   :  okseklump
Bemærkninger   :  
en form for marrineret tørret kød tro det blev kogt eller stod i lage i noget tid var meget mørt smagte sødt kryddert fik det som en forret snak

Svar til benny busted   :  
Hej Benny

Du skriver ikke hvordan du fik det serveret, vi sider og tænker på om det kunne være bresaola?

Med venlig hilsen
Per




2010-10-09
Spørgsmål fra   :  Birgit Andreasen
Spørgsmål   :  Bagt kartoffel/pistaci mos
I opskriften indgår bl.a   :  Bagt kartoffel/pistaci mos
Bemærkninger   :  
En Grøn kartoffelmos bagt i ovnen som tærter. Vi fik den serveret til oksesteg og det var en lækker sprød sag. Håber nogen kan hjælpe mig.

Svar til Birgit Andreasen   :  
Hej Birgit

Det første jeg tænker på med pistacier er pistaciemarcipan, men det er det formentlig ikke.

Men du kan fint hakket pistacienødder i blenderen og blande i mosen sammen med æg, smør, salt og peber. Mosen kan fyldes i små tærtefade, eller den kan fyldes i sprøjtepose og sprøjtes ud i toppe.

Jeg vedhæfter et link til en opskrift på kartoffeltoppe som jeg mener du kan bruge som udgangspunkt.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-09
Spørgsmål fra   :  poul erik madsen
Spørgsmål   :  KRONDYRSUPPE
I opskriften indgår bl.a   :  Kender ikke ingredienserne, men det skal vel koges på dyrekød. venlig hilse P.E.Madsen
Bemærkninger   :  


Svar til poul erik madsen   :  
Hej Poul

Generelt vil jeg sige at du kan bruge en opskrift på oksekødssuppe, men anvendelsen af kogt dyrekød er begrænset, så jeg ville foretrækken en brun suppe, kogt på ben, evt skrog af fjervildt og hvad du nu har af ukorente kødstykker med ben.

Vi har en opskrift på brun oksefond som jeg mener du kan bruge med vildt, dog med tilføjelde af nogle vildtkrydderier, så som enebær, timian, rosmarin og lidt hele peberkorn.

Suppen serveres ren uden urter, evt. lidt fintskåret tomat, og med små profiterolles fyldt med vildt mousse.

Se opskriften her

Den færdige bouillon skal efterfølgende klares, frem gangsmåden kan du se her, dog bruger du hakket vildtkød i stedet for oksekød.

Se klarfikation her


Med venlig hilsen
Per




2010-10-09
Spørgsmål fra   :  Diana Andreasen
Spørgsmål   :  rødvinssmør
I opskriften indgår bl.a   :  Mangler en beskrivelse af, hvordan man laver en rødvinsreduktion og lidt mere udførligt hvad man gør i opskriften på rødvinssovs. Skal smøret bare ned i varm rødvin eller ... Ville være super dejligt... har nemlig ikke prøvet det før.
Bemærkninger   :  


Svar til Diana Andreasen   :  
Hej Diana

Ja det var en noget mangelfuld opskrift, men kokken er nu kommet med en nærmere beskrivelse, men målene er lidt på slum, så de skal med lidt forbehold.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-09
Spørgsmål fra   :  Karen M Jensen
Spørgsmål   :  Genforsnitter
I opskriften indgår bl.a   :  Genforsnitter
Bemærkninger   :  
Det er et væddemål. Påstand: Genforsnitte er det samme som Hindbærsnitte. NEJ - En Genforsnitte minder om Hindbærsnitte, men er med kokus og kakao i det øverste lag.

Svar til Karen M Jensen   :  
Hej Karen

Jeg kender ikke Genforsnitter, så jeg kan ikke dømme i dette vædemål.

Med venlig hilsen
Per




2010-10-08
Spørgsmål fra   :  Lone Holt Madsen
Spørgsmål   :  Tiramishu
I opskriften indgår bl.a   :  Mascapone, kattefingre, sherry eller portvin
Bemærkninger   :  


Svar til Lone Holt Madsen   :  
Hej Lone

Jeg har lavet en søgning på tiramisu, som jeg vil sende linket til her, så har du mulighed for at vælge den opskrift du synes bedst om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-08
Spørgsmål fra   :  susanne andersen
Spørgsmål   :  valnøddepostej
I opskriften indgår bl.a   :  hytteost og valnødder m.m.
Bemærkninger   :  
har set opskriften i et hæfte, men kan ikke finde den igen !! Evt. opskrift fra "karoline" v.h. susanne

Svar til susanne andersen   :  
Hej Susanne

Mener ikke opskriften her er fra karoline, men mon ikke den kan bruges alligevel.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-07
Spørgsmål fra   :  anne lohmann
Spørgsmål   :  skinkekøller
I opskriften indgår bl.a   :  ved ikke hvad der skal i
Bemærkninger   :  
igen

Svar til anne lohmann   :  
Hej Anne

Det ved vi heller ikke, mangler lidt infor om hvad du havde i tankerne.

Med venlig hilsen
Per




2010-10-07
Spørgsmål fra   :   RevesVita
Spørgsmål   :  Blækhat svamp
I opskriften indgår bl.a   :  Blækhat "svamp"
Bemærkninger   :  
Vi har masser af dem

Svar til RevesVita   :  
Hej RevesVita

Du kan bruge Blækhat på samme måde som champignons, jeg har fundet en enkelt opskrift frem på stuvet champignon hvor blækhatten ville passe fint ind.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-07
Spørgsmål fra   :  nicoline
Spørgsmål   :  cabanada
I opskriften indgår bl.a   :  Fløde
Bemærkninger   :  


Svar til nicoline   :  
Hej Nicoline

Det er godt nok ikke mange oplysninger du giver, så det må blive et skud, kunne det være pasta cabonara?
Du får i hvert fald en opskrift med her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-05
Spørgsmål fra   :  Gertrud
Spørgsmål   :  Sukkerfri citronfromage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Gertrud   :  
Hej Gertrud

Hermed en opskrift på citronfromage uden sukker.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-04
Spørgsmål fra   :  rigmor
Spørgsmål   :  marzipanbund
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til rigmor   :  
Hej Rigmor

Vi har en opskrift på jordbærkage med marcipanbund, hvor du vil kunne nøjes med at bruge selve bunden.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-03
Spørgsmål fra   :  kate
Spørgsmål   :  lakserolade
I opskriften indgår bl.a   :  laks flØdeost
Bemærkninger   :  


Svar til kate   :  
Hej Kate

Hermed en opskrift på lakseroulade, som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-03
Spørgsmål fra   :  Anna Grethe Jacobsen
Spørgsmål   :  honning marineret skinke
I opskriften indgår bl.a   :  ingrredienser til en lage hvor en skinke på 2½ kg.skal ligge og hvor længe.
Bemærkninger   :  
skal bruges om 4 dage

Svar til Anna Grethe Jacobsen   :  
Hej Anna Grethe

Hermed en opskrift på honningmarineret skinke som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-02
Spørgsmål fra   :  IB A. ERIKSEN.
Spørgsmål   :  Rådyrkølle med ben
I opskriften indgår bl.a   :  Opskrift på rådyrkølle med ben
Bemærkninger   :  


Svar til IB A. ERIKSEN.   :  
Hej Ib

Vi har en del opskrifter på rådyrkølle som jeg vil sende dig linket til. Det er dog ikke alle opskrifter som er med ben, men prøv at tag et kig om ikke der er en opskrift du synes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-02
Spørgsmål fra   :  senga hansen
Spørgsmål   :  dijon vinaigrette
I opskriften indgår bl.a   :  dijon sennep.hvid balsamico.brun farin.salt.hvidløg
Bemærkninger   :  


Svar til senga hansen   :  
Hej Senga

Hermed en opskrift på dijonvinaigrette.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-02
Spørgsmål fra   :  Annika Steen
Spørgsmål   :  Spansk Tapas
I opskriften indgår bl.a   :  Alt muligt. chorizo,oliven,ost,pølser osv..
Bemærkninger   :  


Svar til Annika Steen   :  
Hej Annika

Vi har en gruppe med tappasopskrifter, som jeg vil sende et link til her.

Se tappasopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-02
Spørgsmål fra   :  Mie Buus
Spørgsmål   :  chilie con carne
I opskriften indgår bl.a   :  Hakket oksekød, chilie
Bemærkninger   :  


Svar til Mie Buus   :  
Hej Mie

Hermed lidt forskellige opskrifter på chili con carne, så har du lidt at vælge imellem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-02
Spørgsmål fra   :  Niels Christensen
Spørgsmål   :  hvidløgsmaionaise
I opskriften indgår bl.a   :   Købt i Spanien ho Lidl
Bemærkninger   :  
Det smagte saa lækkert

Svar til Niels Christensen   :  
Hej Niels

Det må være en aioli du søger, det er i hvert fald en spansk hvidløgsmayonaise.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2010-10-01
Spørgsmål fra   :  crilles riiber
Spørgsmål   :  krægemarmelade/syltetøj
I opskriften indgår bl.a   :  kræge
Bemærkninger   :  
problemet er, om jeg skal udstene alle disse små blommer - inden kogningen!??

Svar til crilles riiber   :  
Hej Crilles

Jeg ved næsten ikke hvordan du skulle kunne fjerne stenene efter kogning, altså ud over at spytte dem ud efterhånden.

Jeg kender kun kræge af navn, så jeg er ikke helt klar over hvor store sten der er i, for det var måske muligt at bruge en kirsebærudstener?

Med venlig hilsen
Per


Hej. Kræge-marmelade kan med fordel koges med stenene i - og hældes på glas med sten i også - stenene afgiver smag i marmeladen, lidt krydret-nøddeagtig. Sådan har jeg ladet mig fortælle, at man laver marmeladen på Ærø, hvor Kræger vist stammer fra - altså en original opskrift ;-)




2010-10-01
Spørgsmål fra   :  Anne Marie Pedersen
Spørgsmål   :  flintstonbrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Brød jeg kan købe hos bageren,lidt som ciabatta

Svar til Anne Marie Pedersen   :  
Hej Anne Marie

Flintstonbrød er formentlig bagerens egen opskrift, måske et andet brød han har kaldt flintstonbrød, så det er ikke en opskrift vi kan hjælpe med.

Beklager meget
Per




2010-10-01
Spørgsmål fra   :  Holger Andersen
Spørgsmål   :  Semler Disere-boller
I opskriften indgår bl.a   :  Har fået dem i Sverige flere gange det er en meget let rund bolle vist nok en gærdejg? Så er den fyldt med fløde creme og rullet i kanelsukker.
Bemærkninger   :  
Har kun set den i Sverige. Mvh.Holger Andersen.

Svar til Holger Andersen   :  
Hej Holger

Vi har en opskrift på Semlor som er en svensk fastelavnsbolle, måske den kan bruges?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2010

Se spørgsmålene for februar 2010

Se spørgsmålene for marts 2010

Se spørgsmålene for april 2010

Se spørgsmålene for maj 2010

Se spørgsmålene for juni 2010

Se spørgsmålene for juli 2010

Se spørgsmålene for august 2010

Se spørgsmålene for september 2010

Se spørgsmålene for oktober 2010

Se spørgsmålene for november 2010

Se spørgsmålene for december 2010