Spørgsmål efter opskrift

2008-10-31
Spørgsmål fra   :  Grethe
Spørgsmål   :  Indbagt morbrad
I opskriften indgår bl.a   :  butterdej, flaeskefars, champignoger, krodderier, let brunet morbrad, indlagt i farsen,som indpakkes med dej
Bemærkninger   :  


Svar til Grethe   :  
Hej Grethe

Jeg har fundet en opskrift frem som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-30
Spørgsmål fra   :  Kjeld Hoffmann
Spørgsmål   :  creme broulee
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Kjeld Hoffmann   :  
Hej Kjeld

Jeg har fundet en opskrift frem på creme brulee som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-30
Spørgsmål fra   :  Tove Jakobsen
Spørgsmål   :  Laksepølse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Tove Jakobsen   :  
Hej Tove

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på laksepølser.

Beklager meget
Per




2008-10-30
Spørgsmål fra   :  Kirsten Jensen
Spørgsmål   :  Brombærmuffins
I opskriften indgår bl.a   :  muffins med hvid chokolade og brombær
Bemærkninger   :  


Svar til Kirsten Jensen   :  
Hej Kirsten

Jeg har fundet en opskrift frem på brombær muffins, som godt nok er uden hvid chokolade, men det kan du jo vælge at tilføje selv.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-30
Spørgsmål fra   :  E. Schou
Spørgsmål   :  kyllingefrekadeller
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til E. Schou   :  
Hej E. Schou

Jeg har fundet en opskrift frem på kyllingefrikadeller som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-30
Spørgsmål fra   :  lisa
Spørgsmål   :  fiskefrikadeller fra norsk fars
I opskriften indgår bl.a   :  kender I opskriften på fiskefrikadeller fra norsk fars
Bemærkninger   :  


Svar til lisa   :  
Hej Lisa

Nej den opskrift på fiskefrikadeller kan vi ikke hjælpe med.

Med venlig hilsen
Per




2008-10-28
Spørgsmål fra   :  Fatima
Spørgsmål   :  Kajkage
I opskriften indgår bl.a   :  marcipan cream lagkagebund
Bemærkninger   :  
creamen skal være fast

Svar til Fatima   :  
Hej Fatima

Vi har en enkelt opskrift på kajkage som jeg håber du kan bruge selvom den ikke er 100% beskrevet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-27
Spørgsmål fra   :  Lars
Spørgsmål   :  Opskrifter til grillning på brasserade
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg mangler oplysninger om muligheder for grillning på brasserade.

Svar til Lars   :  
Hej Lars

Jeg kender ikke brasserade så jeg kan ikke hjælpe dig.

Beklager meget
Per




2008-10-27
Spørgsmål fra   :  jette serup
Spørgsmål   :  jægersyte
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg har en gang smagt en jægersyte og det er den som jeg gerne vil have opskriften på kan i hjælpe mig m v h jette serup paw 1958

Svar til jette serup   :  
Hej Jette

Jeg tænker at det må være en vildtsylte, så det har jeg fundet en opskrift frem på, så håber jeg blot den smager dig.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-27
Spørgsmål fra   :  Ulla Lund
Spørgsmål   :  Rhinskvinsuppe
I opskriften indgår bl.a   :  den smagte virkelig af rhinskvin
Bemærkninger   :  
Vi boede i september på et hotel i Vaduz i Liechtenstein og fik den mest lækre rhinskvinssuppe. Jeg har efterfølgende søgt efter opskriften, men uden held. Kan I mon hjælpe mig. På forhånd tak - mvh Ulla Lund

Svar til Ulla Lund   :  
Hej Ulla

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på rhinskvin suppe.

Beklager meget
Per




2008-10-27
Spørgsmål fra   :  Miriann Dam
Spørgsmål   :  Kager/desserter til diabetes og fedtfattige
I opskriften indgår bl.a   :  Kager/desserter til diabetes og fedtfattige
Bemærkninger   :  
Jeg skal lave kager/deserter som er både til diabetes og fedtfattige, kan i hjælpe meg med det. Kan man bruge (sukkerfrit ) sukker til marengsbunde. Tak for hjælpen

Svar til Miriann Dam   :  
Hej Miriann

For diabetiker er hvidt mel (hvedemel) næsten lige så slemt som sukker, og en diabetiker må gerne få lidt sukker, så mange vil faktisk hellere have en "Rigtig" kage og så mindre af den.

Men vi har kategorier for både diabetikere og fedtfattig som du kan kigge i for inspiration.

Se diabetesopskrifter her

Se fedtfattigeopskrifter her


Med venlig hilsen
Per




2008-10-27
Spørgsmål fra   :  thomas johansen
Spørgsmål   :  twinkie med banan og en med vanilie
I opskriften indgår bl.a   :  sukker banan ja aner ikke resten
Bemærkninger   :  


Svar til thomas johansen   :  
Hej Thomas

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift.

Beklager meget
Per




2008-10-26
Spørgsmål fra   :  elin kjeldsen
Spørgsmål   :  Vitello de tonnato
I opskriften indgår bl.a   :  kogt kalvekød med tunsauce - en italiensk forret
Bemærkninger   :  


Svar til elin kjeldsen   :  
Hej Elin

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-26
Spørgsmål fra   :  inge jeppesen
Spørgsmål   :  ungarns gryde
I opskriften indgår bl.a   :  hvidkål, svinekød, æbler, tomater
Bemærkninger   :  


Svar til inge jeppesen   :  
Hej Inge

Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på ungarsk gryde med de ingredienser som du nævner her.

Beklager meget
Per




2008-10-26
Spørgsmål fra   :  wiilykorsgaard
Spørgsmål   :  bestedfarmedskæg
I opskriften indgår bl.a   :  æg mel sukker piskes sammen og hviderne for sig selv der til sidst skal ovenpå hvorved det ligner en bestedfar med skæg
Bemærkninger   :  


Svar til wiilykorsgaard   :  
Hej Wiily

Jeg har fundet en opskrift frem på bedstefar med skæg som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-26
Spørgsmål fra   :  Heidi Ohlsson
Spørgsmål   :  Tomatflødesovs
I opskriften indgår bl.a   :  Tomat flødesove med hvidvin og skinke og champingon, med pastapenne til, krydderier, tror jeg at der var rosmarin eller tinian, der var noget der lignede græs der i, det gav en blød men, sød rund smag. Vi fik det på en italiens resturante i hinnerup.
Bemærkninger   :  


Svar til Heidi Ohlsson   :  
Hej Heidi

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på tomatflødesovs.

Beklager meget
Per




2008-10-25
Spørgsmål fra   :  Lenah Jensen
Spørgsmål   :  Blødende muffin
I opskriften indgår bl.a   :  Hvid chokolade, mørk chokolade, fløde, sukker, past æggeblommer,
Bemærkninger   :  
En mørk chokolade muffin med en kerne af hvid chokolade'trøffel' der er nedkølet, og som man triller til en kugle og putter den ned i dejgen. Muffinsformene med dejen står i fryseren til den skal i ovnen og bages ganske kort tid vist nok ca 8-9 min og serveres med det samme...

Svar til Lenah Jensen   :  
Hej Lenah

Jeg har fundet en opskrift frem til dig på blødende muffins, opskriften er godt nok uden trøffel, men måske du kan prøve dig frem med den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-24
Spørgsmål fra   :  Ipsen
Spørgsmål   :  opskrifter til kokotte, stegeso, Römertopf
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg søger opskrifter til kokotte, stegeso, Römertopf. Helt almindelig mad uden for mange "sjove" krydderier og andre ingredienser.

Svar til Ipsen   :  
Hej Ipsen

Hvis du går ind under menupunktet opskrifter, og scroller lidt ned på siden så finder du et punkt som heder tilberedning, her finder du opskrifterne opdelt efter tilberedningsmetoder, bla. stegeso som du efterlyser.

Se stegesoopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-24
Spørgsmål fra   :  Christa Ipsen
Spørgsmål   :  Berberiandebryster med æbler og svesker stegt i ovn
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vi skal på skiferie i julen, men vil gerne have en "rigtig" julemiddag, nemt og hurtigt

Svar til Christa Ipsen   :  
Hej Christa

Du vil ikke kunne nøjes med at sætte berberiandebryster i ovnen og stege dem uden at de bliver tørre.

Vi har eksperimenteret lidt og fundet frem til at koge dem dagen inden så de blot skal varmes op og grilles på selve dagen.
De kan kommes æblestykker og svesker i kogevandet, men det egner sig nok ikke som tilbehør.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-24
Spørgsmål fra   :  Mary Berggreen
Spørgsmål   :  Opvarmet And
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan det lade sig gøre at stege en and f.eks. om formiddagen og så opvarme den lige inden servering? Det samme spørgsmål gælder for flæskesteg?

Svar til Mary Berggreen   :  
Hej Mary

Du kan sagtens stege anden dagen før, eller om formidagen og så opvarme den igen senere.

Du skal blot sørge for at gemme fedtet fra anden som parteres og pensles med andefedtet og så i ovnen ved god varme.

Vi har en opskrift som du kan se herunder.

Se opskriften her


Med flæskestegen er det en anden sag. Den er ikke nem at genopvarme uden at den bliver tør, så vil jeg hellere foreslå at du steger den i god tid og så pakker den ind så den holdes varm, den skulle nok kunne klare at stå pakket ind en times tid.


Med venlig hilsen
Per




2008-10-23
Spørgsmål fra   :  inga kjeldgård
Spørgsmål   :  lakseportioner med citrusmarineret timian kartofler og sauteret grønt
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til inga kjeldgård   :  
Hej Inga

Vi har fået tilsendt denne opskrift som jeg håber er den du søger.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-23
Spørgsmål fra   :  madsen
Spørgsmål   :  bage
I opskriften indgår bl.a   :  hvad er stærk mel, el. gluten blue star
Bemærkninger   :  
til at bage af

Svar til madsen   :  
Hej Madsen

Jeg mener at Gluten Blue Star er et melmærke, og stærk mel tror jeg der menes mel med højt indhold af gluten.

Med venlig hilsen
Per




2008-10-23
Spørgsmål fra   :  Dorthe Nielsen
Spørgsmål   :  Klar suppe med risrand med rosiner
I opskriften indgår bl.a   :  Grødris kogt og blandet med rosiner som tilbehør til gammeldags klar suppe. Anrettes i små skåle, hvor man tager en skefuld og putter i suppen.
Bemærkninger   :  
Tror det er et tilbehør, man brugte i gamle dage.

Svar til Dorthe Nielsen   :  
Hej Dorthe

Jeg har fundet en opskrift frem på risrand som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-23
Spørgsmål fra   :  Humör
Spørgsmål   :  suppevisk
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
bruges i suppe..

Svar til Humör   :  
Hej Humör

Der er en anden bruger som også har efterlyst en opskrift på suppevisk, så vi har skrevet en opskrift ned, eller det er nok nærmere en forklaring, for den kan varieres efter smag og behag.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-22
Spørgsmål fra   :  Lar
Spørgsmål   :  russer?
I opskriften indgår bl.a   :  skive franskbrød, farin?
Bemærkninger   :  
Man kan ved flere bagere købe noget de kalder for en russer. Det er en skive franskbrød som er smurt ind i brun farin eller noget i den retning. Er der nogen der ved præcis hvordan de laves? Tak

Svar til Lar   :  
Hej Lar

Jeg tror enten det er et kaldenavn for en brunsviger, eller en variant at arme riddere?
franskbrød vendt i æg og derefter i sukker som steges i smør på en pande...

Mvh Chi




2008-10-21
Spørgsmål fra   :  Lis Rasmussen
Spørgsmål   :  kold hindbærsauce til kød
I opskriften indgår bl.a   :  hindbær, Marsala, akaciehonning og balsamicoeddike. Mangler måleforholdet - f.eks. til 200 gram hindbær?
Bemærkninger   :  


Svar til Lis Rasmussen   :  
Hej Lis

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kold hinbærsauce til kød.

Beklager meget
Per




2008-10-21
Spørgsmål fra   :  Orla K. Sørensen
Spørgsmål   :  Stuvet kolorabi
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vil gerne have opskrift på stuvet kolorabi. Orla

Svar til Orla K. Sørensen   :  
Hej Orla

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-20
Spørgsmål fra   :  jette frobøse
Spørgsmål   :  stempel kaffe
I opskriften indgår bl.a   :  hvordan laver man stempel kaffe
Bemærkninger   :  


Svar til jette frobøse   :  
Hej Jette

Det kræver jo en særlig kande, men har du den er det ca. sådan her.

Stempelkaffe...du dækker bunden med ca 3 cm kaffe, svarende til ca. 6-7 teskefulde med top, derefter hælder du kogende vand på, lader det stå indtil kaffen har bundfældet sig, så trykker du stemplet ned.

Med venlig hilsen
Per




2008-10-20
Spørgsmål fra   :  john hansen
Spørgsmål   :  kryddersnaps
I opskriften indgår bl.a   :  lavendel busk- blomst
Bemærkninger   :  


Svar til john hansen   :  
Hej John

Jeg har fundet en opskrift frem som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-20
Spørgsmål fra   :  bente
Spørgsmål   :  toskatærte
I opskriften indgår bl.a   :  tærtedej nødder mel smør måske marcipan
Bemærkninger   :  


Svar til bente   :  
Hej Bente

Du finder opskriften på toscatærte her:

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-20
Spørgsmål fra   :  Kirsten Jørgensen
Spørgsmål   :  jordbærtærte med mazarinbundf
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
har fundet den i et blad men den er blevet væk under flytningen, så jeg ville blive glad hvis I havde en opskrift. der var mulighed for at lave kagen med creme også kan jeg huske venlig hilsen Kirsten

Svar til Kirsten Jørgensen   :  
Hej Kirsten

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber er tæt på det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-19
Spørgsmål fra   :  jytte l- lorentsen
Spørgsmål   :  drilliters
I opskriften indgår bl.a   :  ørred, rødløg, hertil ristet rugbrød
Bemærkninger   :  


Svar til jytte l- lorentsen   :  
Hej Jytte

Det har ikke været muligt af tinde frem til den ønskede opskrift.

Beklager meget
Per




2008-10-19
Spørgsmål fra   :  Hanne
Spørgsmål   :  brød
I opskriften indgår bl.a   :  Brød uden hvedemel - gluten - komælk
Bemærkninger   :  
findes der en opskrift på brød uden gluten - hvedemel og komælk

Svar til Hanne   :  
Hej Hanne

Der er en opskrift her som du måske kan bruge, ellers prøv vore udvidet søgning som du finder ude i menuen til venstre, her er det muligt at søge på flere ting på en gang, bla. allergierne.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-18
Spørgsmål fra   :  tef
Spørgsmål   :  hvad består brunce af
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til tef   :  
Hej Tef

Brunch er en blanding af morgenmad og frokost, og du kan bruge rigtig mange ting alt efter smag og behag.

Røræg og bacon, pølser og pandekager er nok det mest brugte, men hvis du går ind under opskrifter og her vælger retter, og så her vælger punktet med morgenmad/brunch og derefter brunch så finder du en lang række opskrifter til brunch.

Se brunchopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-18
Spørgsmål fra   :  else
Spørgsmål   :  kinesiske indbagte rejer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til else   :  
Hej Else

Jeg mener det må være rejer dyppet i dej, som så frituresteges som du har i tankerne, og dertil har jeg fundet en opskrift frem som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-17
Spørgsmål fra   :  Inge-Lise Thomsen
Spørgsmål   :  Abugine som forret med en form for fyld eller tilbehør.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Inge-Lise Thomsen   :  
Hej Inge_lise

Vi har desværre ikke noget bud på hvad det kan være for en opskrift som du har i tankerne.

Med venlig hilsen
Per




2008-10-16
Spørgsmål fra   :  Lise Roehrig
Spørgsmål   :  kagemand
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Mit barnebarn har lovet sin klasse (12 aarige boern) at Farmor vil komme og holde tale om Danmark. Jeg skal medbringe noget dansk lavet mad som mit barnebarn og jeg skal lave sammen. Jeg taenkte noget i retning af en kagemand og helst uden noedder. kan De hjaelpe mig med opskrift og gode raad. Paa forhaand tusind tak Brodie og Lise

Svar til Lise Roehrig   :  
Hej Lise

Jeg ved ikke om kagemand er typisk dansk, men du ved bedre end jeg hvad der er typisk for U.S.A. så måske.

Jeg har ikke den store erfaring med kagemænd, men vi har da fået afprøvet en enkelt opskrift, og så er der flere andre uden billede.

Se kagemændopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-16
Spørgsmål fra   :  Henrik Fischer
Spørgsmål   :  caperssovs
I opskriften indgår bl.a   :  Har forsøgt at finde opskrift på caperssovs. Håber i kan hjælpe mig
Bemærkninger   :  


Svar til Henrik Fischer   :  
Hej Henrik

Jeg mener at kapers staves med K så det er sikkert derfor du ikke har kunnet finde en opskrift.

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-16
Spørgsmål fra   :  Bob Otto
Spørgsmål   :  gammel dags æblekage (kold)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Bob Otto   :  
Hej Bob

Jeg har fundet en opskrift frem på gammeldags æblekage som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-15
Spørgsmål fra   :  Ida Simonsen
Spørgsmål   :  Græskar Rugbrød
I opskriften indgår bl.a   :  rugbrød tilsat græskarkerner
Bemærkninger   :  


Svar til Ida Simonsen   :  
Hej Ida

Vi har en opskrift på græskarbrød som i konsistensen minder meget om rugbrød, så den opskrift vælger jeg at sende linket til her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-15
Spørgsmål fra   :  ingrid b. madsen
Spørgsmål   :  søger: forsk. opskrifter til blender
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har en Kitchen Aid blender som jeg ikke synes jeg har fuldt udbytte af, i det jeg mangler opskrifter. Kan jeg få hjælp!
Bemærkninger   :  


Svar til ingrid b. madsen   :  
Hej Ingrid

Nu ved jeg ikke hvilken type opskrifter det er du søger, men hvis du går ind under menupunktet opskrifter, og scroller lidt ned på siden, så er der et punkt som heder tilberedning, og lidt nede på siden her finder du blender.

Her har vi opskrifter som fremstilles på blender, men det er jo meget smootis og milkshake, men måske der er nogle opskrifter som falder i din smag også.

Se blenderopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-15
Spørgsmål fra   :  Arne Nielsen
Spørgsmål   :  suppevisk
I opskriften indgår bl.a   :  Når man går ind på søg opskrift findes der ingen.
Bemærkninger   :  
Går man ind og søger på hønsekødsuppe omtales suppevisk. Jeg ved godt hvad en suppevisk er men der må være flere måder på at sammensætte grøntsagerne til en grøntsagsbunt.

Svar til Arne Nielsen   :  
Hej Arne

Det er rigtigt at der ikke fandtes en opskrift på suppevisk.

Det er jo nok en af de ting som tages som en selvfølge at man ved, men der er jo ikke noget i vejen for at vi kan have en opskrift, eller i hvert fald en forklaring på det.

Så det har jeg lavet, og så er det jo muligt at kommentere på den for yderligere.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-15
Spørgsmål fra   :  Irene Schou
Spørgsmål   :  gaucamole m.hvidløg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Irene Schou   :  
Hej Irene

2 Godt modne avocadoer du moser fuldstændig med en gaffel eller en stavblender. 2-4 fed hvidløg efter behag og hang til det stærke. Ca 2 spk. citronsaft så guacamolen ikke bliver brun. Lidt cremefraiche til at creme den lidt op. Måske lidt chili. Evt meget finthakket løg og tomat uden kærner..

Velbekommen
Lenah




2008-10-15
Spørgsmål fra   :  susanne lund
Spørgsmål   :  grønsags-urtesovs
I opskriften indgår bl.a   :  sellerri porre chilli kina radisse og andet.
Bemærkninger   :  
set i fjernsyn på tv 2 d.14-10-08 programmet hedder dyrt at være kernesund

Svar til susanne lund   :  
Hej Susanne

Jeg vil foreslå dig at kontakte tv2, det har jeg gjort tidligere, og altid fået svar tilbage. Du ved jo hvad programmet hedder, og datoen på hvornår det er sendt.

Held og lykke med det
Lone




2008-10-15
Spørgsmål fra   :  birthe
Spørgsmål   :  ølmarineret svinekam
I opskriften indgår bl.a   :  øl, kam, krydderier
Bemærkninger   :  


Svar til birthe   :  
Hej Birthe

Jeg har fået omskrevet en opskrift fra rødvinsmarineret til ølmarineret som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-14
Spørgsmål fra   :  hanne madsen
Spørgsmål   :  ovnstegt kalvekrone
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til hanne madsen   :  
Hej Hanne

Før hen var en kalvekrone en hel kalveryg som blev flækket og rygbenet blev skåret af så der kun var ribbenstykker og filet tilbage, den blev så bugget rundt så den lignede en krone med ribbenene stikkende opad, den kunne så trancheres ved bordet.

Men du skriver jo ikke hvort stort stykke kød du står med, for det kunne også være et mindre stykke med 3-4 ribben sidende på.


Hvis det er det lille stykke så gør du følgende.
Kødet brunes af i en varm ovn 220 grader C i ca. 10 minutter, varmen sænkes til 200 grader C og kødet steger videre i ca. 20 minutter hvorefter det får lov til at trække overdækket i endnu 20 minutter.

Med venlig hilsen
Per




2008-10-13
Spørgsmål fra   :  Signe
Spørgsmål   :  Havregryns kuler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Signe   :  
Hej Signe

Vi har en del forskellige opskrifter på havregrynskugler som jeg vil sende et link til, så har du mulighed for at vælge den opskrift du synes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-13
Spørgsmål fra   :  alice houman nielsen
Spørgsmål   :  græskar æblemarmelade
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til alice houman nielsen   :  
hej alice

Her er en rigtig god opskrift synes vi.

2 kg istandgjorte græskar
1 kg æbler (gerne syrlige)
3 appelsiner
2 citroner
1½ kg sukker
ca ½ l vand
2 vanillestænger

alt frugt deles, kun græskar skrælles æbler deles og kærnehuset tages ud appelsiner og citroner skal være økologiske da skrællen spises med. alt køres gennem kødhakkeren. alt undt. sukkeret koges ca 40 min sukker tilsættes og det koges 40 min mere, rør tit i gryden marmeladen fyldes på rene atamonskyllede glas, der lukkes straks. det bliver bedre af at stå lidt

god fornøjelse
bente




2008-10-13
Spørgsmål fra   :  Carsten d jensen.
Spørgsmål   :  Skaldyrsrand m kold sovs.
I opskriften indgår bl.a   :  rejer krabbehaler ærter osv (skilpadesuppe) tror jeg nok.Min far lavede flere gange mens han levede,det smagte herligt...
Bemærkninger   :  


Svar til Carsten d jensen.   :  
Hej Carsten

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på skaldyrsrand.

Beklager meget
Per




2008-10-13
Spørgsmål fra   :  anja
Spørgsmål   :  oscobuco
I opskriften indgår bl.a   :  kød gulerødder løg (cocktailpølser)
Bemærkninger   :  


Svar til anja   :  
Hej Anja

Vi har rigtig mange opskrifter på osso buco, dog med små variationer, men med cocktailpølser har jeg ikke hørt om, men de kan jo selvfølgelig tilsættes lige inden servering.

Se opskrift på osso buco her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-12
Spørgsmål fra   :  Annette Dornhoff
Spørgsmål   :  medisterpølse
I opskriften indgår bl.a   :  En ret med medisterpølse
Bemærkninger   :  


Svar til Annette Dornhoff   :  
Hej Anette

Det er lige sæson for denne ret.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Erfaren diabetiker




2008-10-11
Spørgsmål fra   :  Gitte Haahr
Spørgsmål   :  kartoffellagkage
I opskriften indgår bl.a   :  flødestuvede kartofler der er bagt ind i buttedej
Bemærkninger   :  
vi fik den til en middag på Skovlundkro ved Ølgod og den var utrlig god håber i kan hjælpe mig

Svar til Gitte Haahr   :  
Hej Gitte

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kartoffellagkage.

Beklager meget
Per




2008-10-11
Spørgsmål fra   :  Anna Marie
Spørgsmål   :  Fiskegyrus
I opskriften indgår bl.a   :  Faste fisk skåret i mindre stykker med kryderier.Det tilberedes på panden
Bemærkninger   :  


Svar til Anna Marie   :  
Hej Anna Marie

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på fiske gyrus.

Beklager meget
Per




2008-10-11
Spørgsmål fra   :  Jarex
Spørgsmål   :  Tøret Svampe
I opskriften indgår bl.a   :  Hej. Et glas tøret Kantereller 30g. Hvad vil det blive til i vægt når de er opblødt, samenligenet med friske?? Hilsen Jørn Rex.
Bemærkninger   :  


Svar til Jarex   :  
Hej Jarex

Det ved jeg sørmer ikke, mit første bud ville være at de sikkert sugede det samme vand som de vejede, så 60 g. ?

Med venlig hilsen
Per




2008-10-09
Spørgsmål fra   :  ANETTE JAKOBSEN
Spørgsmål   :  faseret porre
I opskriften indgår bl.a   :  æg,mel,mælk,rasp,svinekød,løg og porre
Bemærkninger   :  
frikedelle fars med porre i

Svar til ANETTE JAKOBSEN   :  
Hej Anette

Vi har flere opskrifter på farserede porrer i kogebogen, men denne opskrift afprøvede vi i sidste uge så nu er der også billeder af opskriften.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-09
Spørgsmål fra   :  anni jessen
Spørgsmål   :  glutenfri pandekager
I opskriften indgår bl.a   :  rismel majsmel.....?
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne prøve at lave pandekager med fyld til min kærsestes datter som har glutenallergi.

Svar til anni jessen   :  
Hej Anni

Der findes en opskrift på glutenfrie pandekager her i kogebogen som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-09
Spørgsmål fra   :  lissi sørensen
Spørgsmål   :  Sveskefromage på nøddebund
I opskriften indgår bl.a   :  det er en nøddebund med en slags sveskefromage. sveskerne er kogt i cognac. Indeholder bla.a. appelsinskal og ristede nødder Sveskerne er blendede efter kogning. Laves vist nok dagen før. Der er også husblas i. Håber I kan finde opskriften.
Bemærkninger   :  


Svar til lissi sørensen   :  
Hej Lissi

Det har ikke været muligt af tinde frem til den ønskede opskrift.

Beklager meget
Per




2008-10-08
Spørgsmål fra   :  [email protected]
Spørgsmål   :  Pølsemandens ketchup
I opskriften indgår bl.a   :  Halløjsa. For et par uger siden, gav du mig en opskrift på en pragtfuld thomat ketchup.Den har jeg nu lavet - men den er lidt tynd. Hvordan bliver den blank og lidt tykkere...? Jeg kan vel ikke jævne med kartoffelmel eller husplas...? Hilsen Sonja
Bemærkninger   :  


Svar til [email protected]   :  
Hej Sonja

Jeg har lige været inde og se på spørgsmålet fra sidst, og det ser ud til at det jeg har sendt var et link til de forskellige opskrifter med tomatketchup og pure. Så jeg kan ikke se hvilken opskrift som du har brugt.


Da vi ikke har prøvet at lave ketchup har vi svært ved at komme med et præcist svar, men en mulighed var jo at tilsætte lidt maizena majsstivelse.

Du kunne også prøve at fjerne indmaden fra nogle af tomaterne så kun frugtkødet blev brugt.

Med venlig hilsen
Per




2008-10-07
Spørgsmål fra   :  Birte Wael
Spørgsmål   :  Fyldte tomater med kyllingelever
I opskriften indgår bl.a   :  Hele tomater med kyllinglever og champion.
Bemærkninger   :  
Bliver bagt i ovn evt. piskefløde eller nogrt der minder om.

Svar til Birte Wael   :  
Hej Birte

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Fyldte tomater med kyllingelever.

Beklager meget
Per




2008-10-07
Spørgsmål fra   :  mimi nexø jensen
Spørgsmål   :  kiwimarmelade
I opskriften indgår bl.a   :  kiwimarmelade med chili
Bemærkninger   :  


Svar til mimi nexø jensen   :  
Hej Mimi

Det har ikke været muæigt at finde frem til en opskrift på kiwimarmelade med chili. Men jeg har fundet en anden opskrift på kiwimarmelade som jeg mener du kan bruge og så blot bruge finthakket chili i stedet for ingefær, dog ikke så meget chili.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-05
Spørgsmål fra   :  Anne Frederiksen
Spørgsmål   :  diabetikervenlig brunkål
I opskriften indgår bl.a   :  hvidkål,
Bemærkninger   :  
Hej Alletiders kogebog.... Jeg skriver til jer fordi jeg har en svigerfar der ELSKER brunkål... Der er bare det problem at han har fået konstateret sukkersyge!! Så jeg ville høre om det er muligt at kunne lave brunkål uden sukker??? For diabetikere.. Håber i kan hjælpe mig? MVH Anne Frederiksen.

Svar til Anne Frederiksen   :  
Hej Anne

Man kan sagtens lave diabetikervenlig brunkål. For det første skal det traditionelle fede flæsk udskiftes med noget mere fedtfattigt som fx hamburgryg eller medister med lavt fedtindhold. Dernæst brunes kålen i lidt fedtstof og lidt sovsekulør. Tilsidst tilsættes flydende sødemiddel efter smag, pas på, det søder meget, så start med ½ tsk og smag dig frem.

Med venlig hilsen
Erfaren Diabetiker




2008-10-05
Spørgsmål fra   :  ulla wahl
Spørgsmål   :  taichiki salat
I opskriften indgår bl.a   :  salat af revne agurker, hvidløg og yogurth
Bemærkninger   :  


Svar til ulla wahl   :  
Hej Ulla

Til 4 personer.

Græsk tzatziki

1 bæger yoghurt 0,1 %
½ -1 spsk. Ekstra Jomfru Olivenolie
2 fed hvidløg, presset
1 stk. agurk
½ spsk. fin salt
groft salt og peber
Kalamata oliven

Agurken skylles og rives groft på råkostjern, saltes i ca. 5-10 minutter, skylles i en sigte og vrides i et rent klæde, til agurken er tør. Yoghurt røres sammen med olivenolie, presset hvidløg, revet tør agurk, salt og hvid peber og smages til. Lad tzatziki trække ½-1 time, det giver den smag og krop. Tzatziki anrettes på tallerken eller lille fad og pyntes med hele sorte oliven.

Med venlig hilsen
Therese




2008-10-05
Spørgsmål fra   :  karin nielsen
Spørgsmål   :  laks i mikroovn
I opskriften indgår bl.a   :  jeg søger oplysninger om f.eks. røget laks og andet fisk kan laves med fordel i mikroovn
Bemærkninger   :  
vi er to mennesker der spiser lidt - men gerne godt.

Svar til karin nielsen   :  
Hej Karin

Jeg mener ikke at røget laks skal varmes op, men ellers kan du fint dampe fisk i mickroovnen.

Fiksen lægges i et fad med lidt hvidvin eller vand, lidt salt drysses over og den sættes ind 3-5 minutter alt efter størrelse og effekt, men prøv dig lidt frem de første gange.

Med venlig hilsen
Per




2008-10-03
Spørgsmål fra   :  blacki
Spørgsmål   :  carry
I opskriften indgår bl.a   :  hvordan laver jeg selv min carry?
Bemærkninger   :  


Svar til blacki   :  
Hej Blacki

Karry er et blandingsprodukt, men der findes mange varianter. Vi har en enkelt opskrift på karry, men som du kan se i kommentarerne så er der mange meninger om den, så prøv dig frem.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-03
Spørgsmål fra   :  lene trudslev
Spørgsmål   :  kolerabi
I opskriften indgår bl.a   :  kolerabi
Bemærkninger   :  
er blevet foræret en kolerabi, hvad hvordan kan jeg bruge den til mad.

Svar til lene trudslev   :  
Hej lene

Jeg kender en nordmandinde som elsker kålrabi fordi de spiser det meget i norge. Skær den i små stykker og kog dem møre, lav en god sovs og lav stuvet kålrabi.Du kan bruge den til frikadeller,karbonader og ja du bestemmer selv.Du kan også lave suppe med andre gode rodfrugter og bruge kålrabien heri.God ide ikke.

Venligst lene




2008-10-03
Spørgsmål fra   :  Peter
Spørgsmål   :  kuske kage
I opskriften indgår bl.a   :  Mel. Magarine. Sukker. Sukat. Rosiner. Hakket Mandler
Bemærkninger   :  


Svar til Peter   :  
Hej Peter

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kuskekage.

Med venlig hilsen
Per




2008-10-02
Spørgsmål fra   :  børge carstens
Spørgsmål   :  rejecoktaiel
I opskriften indgår bl.a   :  stegt fisk kogt fisk rejer citron
Bemærkninger   :  


Svar til børge carstens   :  
Hej Børge

Det må næsten være stjerneskud og ikke rejecocktail som du søger, det er i hvert fald det som jeg vil sende et link til her, så må du vende tilbage hvis det ikke er rigtigt.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-02
Spørgsmål fra   :  Anna Lise Jørgensen
Spørgsmål   :  Andebryst
I opskriften indgår bl.a   :  Vi er 2 til at spise, jeg har prøvet andebryst, men synes ikke det bliver helstegt. Er der nogle der har en god opskrift?
Bemærkninger   :  


Svar til Anna Lise Jørgensen   :  
Hej Anna Lise

Jeg har lidt svært ved at forstå dit spørgsmål, for er det et andebrystfilet som du har prøvet og som ikke bliver gennemstegt??

Eller er det andebryst med ben på som du søger opskrift på?

Et andebryst med ben kan jeg hjælpe med en opskrift på, men det vil aldrig blive som helstegt and.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2008-10-01
Spørgsmål fra   :  mettea
Spørgsmål   :  karamelkage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Håber i kan hjælpe mig med en dejlig kage,jeg har fået.Det var en karamelkage bagt i bradepande med et tyndt lag karamel i midten.Kagen var ikke lagt sammen med karamelfyld efter den var bagt men inden.måske er det den der hedder karamelganashe?? Jeg ved at Dansk mad service har lavet den til det plejecenter hvor jeg har arbejdet.på forhånd tak. METTE ANDERSEN

Svar til mettea   :  
Hej Mettea

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på karamelganachekage.

Med venlig hilsen
Per




2008-10-01
Spørgsmål fra   :  vera christensen
Spørgsmål   :  italienske småkager
I opskriften indgår bl.a   :  med mandler
Bemærkninger   :  
det er nogen man skal dyppe i kaffe eller rødvin

Svar til vera christensen   :  
Hej Vera

Det må næsten være Italienske mandelkager også kaldet Cantuccini.

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2008

Se spørgsmålene for februar 2008

Se spørgsmålene for marts 2008

Se spørgsmålene for april 2008

Se spørgsmålene for maj 2008

Se spørgsmålene for juni 2008

Se spørgsmålene for juli 2008

Se spørgsmålene for august 2008

Se spørgsmålene for september 2008

Se spørgsmålene for oktober 2008

Se spørgsmålene for november 2008

Se spørgsmålene for december 2008