|
Spørgsmål efter opskrift
2008-10-31 Spørgsmål fra : Grethe Spørgsmål : Indbagt morbrad I opskriften indgår bl.a : butterdej, flaeskefars, champignoger, krodderier,
let brunet morbrad, indlagt i farsen,som indpakkes med dej Bemærkninger :
Svar til Grethe : Hej Grethe
Jeg har fundet en opskrift frem som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-30 Spørgsmål fra : Kjeld Hoffmann Spørgsmål : creme broulee I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Kjeld Hoffmann : Hej Kjeld
Jeg har fundet en opskrift frem på creme brulee som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-30 Spørgsmål fra : Tove Jakobsen Spørgsmål : Laksepølse I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Tove Jakobsen : Hej Tove
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på laksepølser.
Beklager meget
Per
2008-10-30 Spørgsmål fra : Kirsten Jensen Spørgsmål : Brombærmuffins I opskriften indgår bl.a : muffins med hvid chokolade og brombær Bemærkninger :
Svar til Kirsten Jensen : Hej Kirsten
Jeg har fundet en opskrift frem på brombær muffins, som godt nok er uden hvid chokolade, men det kan du jo vælge at tilføje selv.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-30 Spørgsmål fra : E. Schou Spørgsmål : kyllingefrekadeller I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til E. Schou : Hej E. Schou
Jeg har fundet en opskrift frem på kyllingefrikadeller som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-30 Spørgsmål fra : lisa Spørgsmål : fiskefrikadeller fra norsk fars I opskriften indgår bl.a : kender I opskriften på fiskefrikadeller fra norsk fars Bemærkninger :
Svar til lisa : Hej Lisa
Nej den opskrift på fiskefrikadeller kan vi ikke hjælpe med.
Med venlig hilsen
Per
2008-10-28 Spørgsmål fra : Fatima Spørgsmål : Kajkage I opskriften indgår bl.a : marcipan cream lagkagebund Bemærkninger : creamen skal være fast
Svar til Fatima : Hej Fatima
Vi har en enkelt opskrift på kajkage som jeg håber du kan bruge selvom den ikke er 100% beskrevet.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-27 Spørgsmål fra : Lars Spørgsmål : Opskrifter til grillning på brasserade I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg mangler oplysninger om muligheder for grillning på brasserade.
Svar til Lars : Hej Lars
Jeg kender ikke brasserade så jeg kan ikke hjælpe dig.
Beklager meget
Per
2008-10-27 Spørgsmål fra : jette serup Spørgsmål : jægersyte I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg har en gang smagt en jægersyte og det er den som jeg gerne vil have opskriften på kan i hjælpe mig m v h jette serup
paw 1958
Svar til jette serup : Hej Jette
Jeg tænker at det må være en vildtsylte, så det har jeg fundet en opskrift frem på, så håber jeg blot den smager dig.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-27 Spørgsmål fra : Ulla Lund Spørgsmål : Rhinskvinsuppe I opskriften indgår bl.a : den smagte virkelig af rhinskvin Bemærkninger : Vi boede i september på et hotel i Vaduz i Liechtenstein og fik den mest lækre rhinskvinssuppe. Jeg har efterfølgende søgt efter opskriften, men uden held. Kan I mon hjælpe mig.
På forhånd tak - mvh Ulla Lund
Svar til Ulla Lund : Hej Ulla
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på rhinskvin suppe.
Beklager meget
Per
2008-10-27 Spørgsmål fra : Miriann Dam Spørgsmål : Kager/desserter til diabetes og fedtfattige I opskriften indgår bl.a : Kager/desserter til diabetes og fedtfattige Bemærkninger : Jeg skal lave kager/deserter som er både til diabetes og fedtfattige, kan i hjælpe meg med det.
Kan man bruge (sukkerfrit ) sukker til marengsbunde.
Tak for hjælpen
Svar til Miriann Dam : Hej Miriann
For diabetiker er hvidt mel (hvedemel) næsten lige så slemt som sukker, og en diabetiker må gerne få lidt sukker, så mange vil faktisk hellere have en "Rigtig" kage og så mindre af den.
Men vi har kategorier for både diabetikere og fedtfattig som du kan kigge i for inspiration.
Se diabetesopskrifter her
Se fedtfattigeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-27 Spørgsmål fra : thomas johansen Spørgsmål : twinkie med banan og en med vanilie I opskriften indgår bl.a : sukker banan ja aner ikke resten Bemærkninger :
Svar til thomas johansen : Hej Thomas
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift.
Beklager meget
Per
2008-10-26 Spørgsmål fra : elin kjeldsen Spørgsmål : Vitello de tonnato I opskriften indgår bl.a : kogt kalvekød med tunsauce - en italiensk forret Bemærkninger :
Svar til elin kjeldsen : Hej Elin
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-26 Spørgsmål fra : inge jeppesen Spørgsmål : ungarns gryde I opskriften indgår bl.a : hvidkål, svinekød, æbler, tomater Bemærkninger :
Svar til inge jeppesen : Hej Inge
Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på ungarsk gryde med de ingredienser som du nævner her.
Beklager meget
Per
2008-10-26 Spørgsmål fra : wiilykorsgaard Spørgsmål : bestedfarmedskæg I opskriften indgår bl.a : æg mel sukker piskes sammen og hviderne for sig selv der til sidst skal ovenpå hvorved det ligner en bestedfar med skæg Bemærkninger :
Svar til wiilykorsgaard : Hej Wiily
Jeg har fundet en opskrift frem på bedstefar med skæg som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-26 Spørgsmål fra : Heidi Ohlsson Spørgsmål : Tomatflødesovs I opskriften indgår bl.a : Tomat flødesove med hvidvin og skinke og champingon, med pastapenne til, krydderier, tror jeg at der var rosmarin eller tinian, der var noget der lignede græs der i, det gav en blød men, sød rund smag. Vi fik det på en italiens resturante i hinnerup. Bemærkninger :
Svar til Heidi Ohlsson : Hej Heidi
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på tomatflødesovs.
Beklager meget
Per
2008-10-25 Spørgsmål fra : Lenah Jensen Spørgsmål : Blødende muffin I opskriften indgår bl.a : Hvid chokolade, mørk chokolade, fløde, sukker, past æggeblommer, Bemærkninger : En mørk chokolade muffin med en kerne af hvid chokolade'trøffel' der er nedkølet, og som man triller til en kugle og putter den ned i dejgen. Muffinsformene med dejen står i fryseren til den skal i ovnen og bages ganske kort tid vist nok ca 8-9 min og serveres med det samme...
Svar til Lenah Jensen : Hej Lenah
Jeg har fundet en opskrift frem til dig på blødende muffins, opskriften er godt nok uden trøffel, men måske du kan prøve dig frem med den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-24 Spørgsmål fra : Ipsen Spørgsmål : opskrifter til kokotte, stegeso, Römertopf I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger opskrifter til kokotte, stegeso, Römertopf. Helt almindelig mad uden for mange "sjove" krydderier og andre ingredienser.
Svar til Ipsen : Hej Ipsen
Hvis du går ind under menupunktet opskrifter, og scroller lidt ned på siden så finder du et punkt som heder tilberedning, her finder du opskrifterne opdelt efter tilberedningsmetoder, bla. stegeso som du efterlyser.
Se stegesoopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-24 Spørgsmål fra : Christa Ipsen Spørgsmål : Berberiandebryster med æbler og svesker stegt i ovn I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Vi skal på skiferie i julen, men vil gerne have en "rigtig" julemiddag, nemt og hurtigt
Svar til Christa Ipsen : Hej Christa
Du vil ikke kunne nøjes med at sætte berberiandebryster i ovnen og stege dem uden at de bliver tørre.
Vi har eksperimenteret lidt og fundet frem til at koge dem dagen inden så de blot skal varmes op og grilles på selve dagen.
De kan kommes æblestykker og svesker i kogevandet, men det egner sig nok ikke som tilbehør.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-24 Spørgsmål fra : Mary Berggreen Spørgsmål : Opvarmet And I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kan det lade sig gøre at stege en and f.eks. om formiddagen og så opvarme den lige inden servering? Det samme spørgsmål gælder for flæskesteg?
Svar til Mary Berggreen : Hej Mary
Du kan sagtens stege anden dagen før, eller om formidagen og så opvarme den igen senere.
Du skal blot sørge for at gemme fedtet fra anden som parteres og pensles med andefedtet og så i ovnen ved god varme.
Vi har en opskrift som du kan se herunder.
Se opskriften her
Med flæskestegen er det en anden sag.
Den er ikke nem at genopvarme uden at den bliver tør, så vil jeg hellere foreslå at du steger den i god tid og så pakker den ind så den holdes varm, den skulle nok kunne klare at stå pakket ind en times tid.
Med venlig hilsen
Per
2008-10-23 Spørgsmål fra : inga kjeldgård Spørgsmål : lakseportioner med citrusmarineret timian kartofler og sauteret grønt I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til inga kjeldgård : Hej Inga
Vi har fået tilsendt denne opskrift som jeg håber er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-23 Spørgsmål fra : madsen Spørgsmål : bage I opskriften indgår bl.a : hvad er stærk mel, el. gluten blue star Bemærkninger : til at bage af
Svar til madsen : Hej Madsen
Jeg mener at Gluten Blue Star er et melmærke, og stærk mel tror jeg der menes mel med højt indhold af gluten.
Med venlig hilsen
Per
2008-10-23 Spørgsmål fra : Dorthe Nielsen Spørgsmål : Klar suppe med risrand med rosiner I opskriften indgår bl.a : Grødris kogt og blandet med rosiner som tilbehør til gammeldags klar suppe. Anrettes i små skåle, hvor man tager en skefuld og putter i suppen. Bemærkninger : Tror det er et tilbehør, man brugte i gamle dage.
Svar til Dorthe Nielsen : Hej Dorthe
Jeg har fundet en opskrift frem på risrand som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-23 Spørgsmål fra : Humör Spørgsmål : suppevisk I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : bruges i suppe..
Svar til Humör : Hej Humör
Der er en anden bruger som også har efterlyst en opskrift på suppevisk, så vi har skrevet en opskrift ned, eller det er nok nærmere en forklaring, for den kan varieres efter smag og behag.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-22 Spørgsmål fra : Lar Spørgsmål : russer? I opskriften indgår bl.a : skive franskbrød, farin? Bemærkninger : Man kan ved flere bagere købe noget de kalder for en russer. Det er en skive franskbrød som er smurt ind i brun farin eller noget i den retning. Er der nogen der ved præcis hvordan de laves?
Tak
Svar til Lar : Hej Lar
Jeg tror enten det er et kaldenavn for en brunsviger, eller en variant at arme riddere?
franskbrød vendt i æg og derefter i sukker som steges i smør på en pande...
Mvh Chi
2008-10-21 Spørgsmål fra : Lis Rasmussen Spørgsmål : kold hindbærsauce til kød I opskriften indgår bl.a : hindbær, Marsala, akaciehonning og balsamicoeddike.
Mangler måleforholdet - f.eks. til 200 gram hindbær? Bemærkninger :
Svar til Lis Rasmussen : Hej Lis
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kold hinbærsauce til kød.
Beklager meget
Per
2008-10-21 Spørgsmål fra : Orla K. Sørensen Spørgsmål : Stuvet kolorabi I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Vil gerne have opskrift på stuvet kolorabi.
Orla
Svar til Orla K. Sørensen : Hej Orla
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-20 Spørgsmål fra : jette frobøse Spørgsmål : stempel kaffe I opskriften indgår bl.a : hvordan laver man stempel kaffe Bemærkninger :
Svar til jette frobøse : Hej Jette
Det kræver jo en særlig kande, men har du den er det ca. sådan her.
Stempelkaffe...du dækker bunden med ca 3 cm kaffe, svarende til ca. 6-7 teskefulde med top, derefter hælder du kogende vand på, lader det stå indtil kaffen har bundfældet sig, så trykker du stemplet ned.
Med venlig hilsen
Per
2008-10-20 Spørgsmål fra : john hansen Spørgsmål : kryddersnaps I opskriften indgår bl.a : lavendel busk- blomst Bemærkninger :
Svar til john hansen : Hej John
Jeg har fundet en opskrift frem som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-20 Spørgsmål fra : bente Spørgsmål : toskatærte I opskriften indgår bl.a : tærtedej nødder mel smør måske marcipan Bemærkninger :
Svar til bente : Hej Bente
Du finder opskriften på toscatærte her:
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-20 Spørgsmål fra : Kirsten Jørgensen Spørgsmål : jordbærtærte med mazarinbundf I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : har fundet den i et blad men den er blevet væk under flytningen, så jeg ville blive glad hvis I havde en opskrift. der var mulighed for at lave kagen med creme også kan jeg huske
venlig hilsen Kirsten
Svar til Kirsten Jørgensen : Hej Kirsten
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber er tæt på det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-19 Spørgsmål fra : jytte l- lorentsen Spørgsmål : drilliters I opskriften indgår bl.a : ørred, rødløg, hertil ristet rugbrød Bemærkninger :
Svar til jytte l- lorentsen : Hej Jytte
Det har ikke været muligt af tinde frem til den ønskede opskrift.
Beklager meget
Per
2008-10-19 Spørgsmål fra : Hanne Spørgsmål : brød I opskriften indgår bl.a : Brød uden hvedemel - gluten - komælk Bemærkninger : findes der en opskrift på brød uden gluten - hvedemel og komælk
Svar til Hanne : Hej Hanne
Der er en opskrift her som du måske kan bruge, ellers prøv vore udvidet søgning som du finder ude i menuen til venstre, her er det muligt at søge på flere ting på en gang, bla. allergierne.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-18 Spørgsmål fra : tef Spørgsmål : hvad består brunce af I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til tef : Hej Tef
Brunch er en blanding af morgenmad og frokost, og du kan bruge rigtig mange ting alt efter smag og behag.
Røræg og bacon, pølser og pandekager er nok det mest brugte, men hvis du går ind under opskrifter og her vælger retter, og så her vælger punktet med morgenmad/brunch og derefter brunch så finder du en lang række opskrifter til brunch.
Se brunchopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-18 Spørgsmål fra : else Spørgsmål : kinesiske indbagte rejer I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til else : Hej Else
Jeg mener det må være rejer dyppet i dej, som så frituresteges som du har i tankerne, og dertil har jeg fundet en opskrift frem som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-17 Spørgsmål fra : Inge-Lise Thomsen Spørgsmål : Abugine som forret med en form for fyld eller tilbehør. I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Inge-Lise Thomsen : Hej Inge_lise
Vi har desværre ikke noget bud på hvad det kan være for en opskrift som du har i tankerne.
Med venlig hilsen
Per
2008-10-16 Spørgsmål fra : Lise Roehrig Spørgsmål : kagemand I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Mit barnebarn har lovet sin klasse (12 aarige boern) at Farmor vil komme og holde tale om Danmark. Jeg skal medbringe noget dansk lavet mad som mit barnebarn og jeg skal lave sammen. Jeg taenkte noget i retning af en kagemand og helst uden noedder. kan De hjaelpe mig med opskrift og gode raad.
Paa forhaand tusind tak
Brodie og Lise
Svar til Lise Roehrig : Hej Lise
Jeg ved ikke om kagemand er typisk dansk, men du ved bedre end jeg hvad der er typisk for U.S.A. så måske.
Jeg har ikke den store erfaring med kagemænd, men vi har da fået afprøvet en enkelt opskrift, og så er der flere andre uden billede.
Se kagemændopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-16 Spørgsmål fra : Henrik Fischer Spørgsmål : caperssovs I opskriften indgår bl.a : Har forsøgt at finde opskrift på caperssovs.
Håber i kan hjælpe mig Bemærkninger :
Svar til Henrik Fischer : Hej Henrik
Jeg mener at kapers staves med K så det er sikkert derfor du ikke har kunnet finde en opskrift.
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-16 Spørgsmål fra : Bob Otto Spørgsmål : gammel dags æblekage (kold) I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Bob Otto : Hej Bob
Jeg har fundet en opskrift frem på gammeldags æblekage som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-15 Spørgsmål fra : Ida Simonsen Spørgsmål : Græskar Rugbrød I opskriften indgår bl.a : rugbrød tilsat græskarkerner Bemærkninger :
Svar til Ida Simonsen : Hej Ida
Vi har en opskrift på græskarbrød som i konsistensen minder meget om rugbrød, så den opskrift vælger jeg at sende linket til her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-15 Spørgsmål fra : ingrid b. madsen Spørgsmål : søger: forsk. opskrifter til blender I opskriften indgår bl.a : Jeg har en Kitchen Aid blender som jeg ikke synes jeg har fuldt udbytte af, i det jeg mangler opskrifter. Kan jeg få hjælp! Bemærkninger :
Svar til ingrid b. madsen : Hej Ingrid
Nu ved jeg ikke hvilken type opskrifter det er du søger, men hvis du går ind under menupunktet opskrifter, og scroller lidt ned på siden, så er der et punkt som heder tilberedning, og lidt nede på siden her finder du blender.
Her har vi opskrifter som fremstilles på blender, men det er jo meget smootis og milkshake, men måske der er nogle opskrifter som falder i din smag også.
Se blenderopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-15 Spørgsmål fra : Arne Nielsen Spørgsmål : suppevisk I opskriften indgår bl.a : Når man går ind på søg opskrift findes der ingen. Bemærkninger : Går man ind og søger på hønsekødsuppe omtales suppevisk.
Jeg ved godt hvad en suppevisk er men der må være flere måder på at sammensætte grøntsagerne til en grøntsagsbunt.
Svar til Arne Nielsen : Hej Arne
Det er rigtigt at der ikke fandtes en opskrift på suppevisk.
Det er jo nok en af de ting som tages som en selvfølge at man ved, men der er jo ikke noget i vejen for at vi kan have en opskrift, eller i hvert fald en forklaring på det.
Så det har jeg lavet, og så er det jo muligt at kommentere på den for yderligere.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-15 Spørgsmål fra : Irene Schou Spørgsmål : gaucamole m.hvidløg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Irene Schou : Hej Irene
2 Godt modne avocadoer du moser fuldstændig med en gaffel eller en stavblender. 2-4 fed hvidløg efter behag og hang til det stærke. Ca 2 spk. citronsaft så guacamolen ikke bliver brun. Lidt cremefraiche til at creme den lidt op. Måske lidt chili. Evt meget finthakket løg og tomat uden kærner..
Velbekommen
Lenah
2008-10-15 Spørgsmål fra : susanne lund Spørgsmål : grønsags-urtesovs I opskriften indgår bl.a : sellerri porre chilli kina radisse
og andet. Bemærkninger : set i fjernsyn på tv 2 d.14-10-08
programmet hedder dyrt at være kernesund
Svar til susanne lund : Hej Susanne
Jeg vil foreslå dig at kontakte tv2, det har jeg gjort tidligere, og altid fået svar tilbage.
Du ved jo hvad programmet hedder, og datoen på hvornår det er sendt.
Held og lykke med det
Lone
2008-10-15 Spørgsmål fra : birthe Spørgsmål : ølmarineret svinekam I opskriften indgår bl.a : øl, kam, krydderier Bemærkninger :
Svar til birthe : Hej Birthe
Jeg har fået omskrevet en opskrift fra rødvinsmarineret til ølmarineret som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-14 Spørgsmål fra : hanne madsen Spørgsmål : ovnstegt kalvekrone I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til hanne madsen : Hej Hanne
Før hen var en kalvekrone en hel kalveryg som blev flækket og rygbenet blev skåret af så der kun var ribbenstykker og filet tilbage, den blev så bugget rundt så den lignede en krone med ribbenene stikkende opad, den kunne så trancheres ved bordet.
Men du skriver jo ikke hvort stort stykke kød du står med, for det kunne også være et mindre stykke med 3-4 ribben sidende på.
Hvis det er det lille stykke så gør du følgende.
Kødet brunes af i en varm ovn 220 grader C i ca. 10 minutter, varmen sænkes til 200 grader C og kødet steger videre i ca. 20 minutter hvorefter det får lov til at trække overdækket i endnu 20 minutter.
Med venlig hilsen
Per
2008-10-13 Spørgsmål fra : Signe Spørgsmål : Havregryns kuler I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Signe : Hej Signe
Vi har en del forskellige opskrifter på havregrynskugler som jeg vil sende et link til, så har du mulighed for at vælge den opskrift du synes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-13 Spørgsmål fra : alice houman nielsen Spørgsmål : græskar æblemarmelade I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til alice houman nielsen : hej alice
Her er en rigtig god opskrift synes vi.
2 kg istandgjorte græskar
1 kg æbler (gerne syrlige)
3 appelsiner
2 citroner
1½ kg sukker
ca ½ l vand
2 vanillestænger
alt frugt deles, kun græskar skrælles æbler deles og kærnehuset tages ud
appelsiner og citroner skal være økologiske da skrællen spises med.
alt køres gennem kødhakkeren.
alt undt. sukkeret koges ca 40 min sukker tilsættes og det koges 40 min mere, rør tit i gryden
marmeladen fyldes på rene atamonskyllede glas, der lukkes straks.
det bliver bedre af at stå lidt
god fornøjelse
bente
2008-10-13 Spørgsmål fra : Carsten d jensen. Spørgsmål : Skaldyrsrand m kold sovs. I opskriften indgår bl.a : rejer krabbehaler ærter osv
(skilpadesuppe) tror jeg nok.Min far lavede flere gange mens han levede,det smagte herligt... Bemærkninger :
Svar til Carsten d jensen. : Hej Carsten
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på skaldyrsrand.
Beklager meget
Per
2008-10-13 Spørgsmål fra : anja Spørgsmål : oscobuco I opskriften indgår bl.a : kød gulerødder løg (cocktailpølser) Bemærkninger :
Svar til anja : Hej Anja
Vi har rigtig mange opskrifter på osso buco, dog med små variationer, men med cocktailpølser har jeg ikke hørt om, men de kan jo selvfølgelig tilsættes lige inden servering.
Se opskrift på osso buco her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-12 Spørgsmål fra : Annette Dornhoff Spørgsmål : medisterpølse I opskriften indgår bl.a : En ret med medisterpølse Bemærkninger :
Svar til Annette Dornhoff : Hej Anette
Det er lige sæson for denne ret.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Erfaren diabetiker
2008-10-11 Spørgsmål fra : Gitte Haahr Spørgsmål : kartoffellagkage I opskriften indgår bl.a : flødestuvede kartofler der er bagt ind i buttedej Bemærkninger : vi fik den til en middag på
Skovlundkro ved Ølgod og den var utrlig god håber i kan hjælpe mig
Svar til Gitte Haahr : Hej Gitte
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kartoffellagkage.
Beklager meget
Per
2008-10-11 Spørgsmål fra : Anna Marie Spørgsmål : Fiskegyrus I opskriften indgår bl.a : Faste fisk skåret i mindre stykker med kryderier.Det tilberedes på panden Bemærkninger :
Svar til Anna Marie : Hej Anna Marie
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på fiske gyrus.
Beklager meget
Per
2008-10-11 Spørgsmål fra : Jarex Spørgsmål : Tøret Svampe I opskriften indgår bl.a : Hej.
Et glas tøret Kantereller 30g.
Hvad vil det blive til i vægt når de er opblødt, samenligenet med friske??
Hilsen Jørn Rex. Bemærkninger :
Svar til Jarex : Hej Jarex
Det ved jeg sørmer ikke, mit første bud ville være at de sikkert sugede det samme vand som de vejede, så 60 g. ?
Med venlig hilsen
Per
2008-10-09 Spørgsmål fra : ANETTE JAKOBSEN Spørgsmål : faseret porre I opskriften indgår bl.a : æg,mel,mælk,rasp,svinekød,løg og porre Bemærkninger : frikedelle fars med porre i
Svar til ANETTE JAKOBSEN : Hej Anette
Vi har flere opskrifter på farserede porrer i kogebogen, men denne opskrift afprøvede vi i sidste uge så nu er der også billeder af opskriften.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-09 Spørgsmål fra : anni jessen Spørgsmål : glutenfri pandekager I opskriften indgår bl.a : rismel majsmel.....? Bemærkninger : Jeg vil gerne prøve at lave pandekager med fyld til min kærsestes datter som har glutenallergi.
Svar til anni jessen : Hej Anni
Der findes en opskrift på glutenfrie pandekager her i kogebogen som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-09 Spørgsmål fra : lissi sørensen Spørgsmål : Sveskefromage på nøddebund I opskriften indgår bl.a : det er en nøddebund med en slags sveskefromage. sveskerne er kogt i cognac. Indeholder bla.a. appelsinskal og ristede nødder Sveskerne er blendede efter kogning. Laves vist nok dagen før. Der er også husblas i.
Håber I kan finde opskriften. Bemærkninger :
Svar til lissi sørensen : Hej Lissi
Det har ikke været muligt af tinde frem til den ønskede opskrift.
Beklager meget
Per
2008-10-08 Spørgsmål fra : [email protected] Spørgsmål : Pølsemandens ketchup I opskriften indgår bl.a : Halløjsa. For et par uger siden, gav du mig en opskrift på en pragtfuld thomat ketchup.Den har jeg nu lavet - men den er lidt tynd. Hvordan bliver den blank og lidt tykkere...? Jeg kan vel ikke jævne med kartoffelmel eller husplas...? Hilsen Sonja Bemærkninger :
Svar til [email protected] : Hej Sonja
Jeg har lige været inde og se på spørgsmålet fra sidst, og det ser ud til at det jeg har sendt var et link til de forskellige opskrifter med tomatketchup og pure.
Så jeg kan ikke se hvilken opskrift som du har brugt.
Da vi ikke har prøvet at lave ketchup har vi svært ved at komme med et præcist svar, men en mulighed var jo at tilsætte lidt maizena majsstivelse.
Du kunne også prøve at fjerne indmaden fra nogle af tomaterne så kun frugtkødet blev brugt.
Med venlig hilsen
Per
2008-10-07 Spørgsmål fra : Birte Wael Spørgsmål : Fyldte tomater med kyllingelever I opskriften indgår bl.a : Hele tomater med kyllinglever og champion. Bemærkninger : Bliver bagt i ovn evt. piskefløde eller nogrt der minder om.
Svar til Birte Wael : Hej Birte
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Fyldte tomater med kyllingelever.
Beklager meget
Per
2008-10-07 Spørgsmål fra : mimi nexø jensen Spørgsmål : kiwimarmelade I opskriften indgår bl.a : kiwimarmelade med chili Bemærkninger :
Svar til mimi nexø jensen : Hej Mimi
Det har ikke været muæigt at finde frem til en opskrift på kiwimarmelade med chili.
Men jeg har fundet en anden opskrift på kiwimarmelade som jeg mener du kan bruge og så blot bruge finthakket chili i stedet for ingefær, dog ikke så meget chili.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-05 Spørgsmål fra : Anne Frederiksen Spørgsmål : diabetikervenlig brunkål I opskriften indgår bl.a : hvidkål, Bemærkninger : Hej Alletiders kogebog....
Jeg skriver til jer fordi jeg har en svigerfar der ELSKER brunkål... Der er bare det problem at han har fået konstateret sukkersyge!! Så jeg ville høre om det er muligt at kunne lave brunkål uden sukker??? For diabetikere..
Håber i kan hjælpe mig?
MVH Anne Frederiksen.
Svar til Anne Frederiksen : Hej Anne
Man kan sagtens lave diabetikervenlig brunkål. For det første skal det traditionelle fede flæsk udskiftes med noget mere fedtfattigt som fx hamburgryg eller medister med lavt fedtindhold. Dernæst brunes kålen i lidt fedtstof og lidt sovsekulør. Tilsidst tilsættes flydende sødemiddel efter smag, pas på, det søder meget, så start med ½ tsk og smag dig frem.
Med venlig hilsen
Erfaren Diabetiker
2008-10-05 Spørgsmål fra : ulla wahl Spørgsmål : taichiki salat I opskriften indgår bl.a : salat af revne agurker, hvidløg og yogurth Bemærkninger :
Svar til ulla wahl : Hej Ulla
Til 4 personer.
Græsk tzatziki
1 bæger yoghurt 0,1 %
½ -1 spsk. Ekstra Jomfru Olivenolie
2 fed hvidløg, presset
1 stk. agurk
½ spsk. fin salt
groft salt og peber
Kalamata oliven
Agurken skylles og rives groft på råkostjern, saltes i ca. 5-10 minutter,
skylles i en sigte og vrides i et rent klæde, til agurken er tør.
Yoghurt røres sammen med olivenolie, presset hvidløg, revet tør agurk, salt og
hvid peber og smages til.
Lad tzatziki trække ½-1 time, det giver den smag og krop.
Tzatziki anrettes på tallerken eller lille fad og pyntes med hele sorte oliven.
Med venlig hilsen
Therese
2008-10-05 Spørgsmål fra : karin nielsen Spørgsmål : laks i mikroovn I opskriften indgår bl.a : jeg søger oplysninger om f.eks. røget laks og andet fisk kan laves med fordel i mikroovn Bemærkninger : vi er to mennesker der spiser lidt - men gerne godt.
Svar til karin nielsen : Hej Karin
Jeg mener ikke at røget laks skal varmes op, men ellers kan du fint dampe fisk i mickroovnen.
Fiksen lægges i et fad med lidt hvidvin eller vand, lidt salt drysses over og den sættes ind 3-5 minutter alt efter størrelse og effekt, men prøv dig lidt frem de første gange.
Med venlig hilsen
Per
2008-10-03 Spørgsmål fra : blacki Spørgsmål : carry I opskriften indgår bl.a : hvordan laver jeg selv min carry? Bemærkninger :
Svar til blacki : Hej Blacki
Karry er et blandingsprodukt, men der findes mange varianter.
Vi har en enkelt opskrift på karry, men som du kan se i kommentarerne så er der mange meninger om den, så prøv dig frem.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-03 Spørgsmål fra : lene trudslev Spørgsmål : kolerabi I opskriften indgår bl.a : kolerabi Bemærkninger : er blevet foræret en kolerabi, hvad hvordan kan jeg bruge den til mad.
Svar til lene trudslev : Hej lene
Jeg kender en nordmandinde som elsker kålrabi fordi de spiser det meget i norge.
Skær den i små stykker og kog dem møre, lav en god sovs og lav stuvet kålrabi.Du kan bruge den til frikadeller,karbonader og ja du bestemmer selv.Du kan også lave suppe med andre gode rodfrugter og bruge kålrabien heri.God ide ikke.
Venligst lene
2008-10-03 Spørgsmål fra : Peter Spørgsmål : kuske kage I opskriften indgår bl.a : Mel. Magarine. Sukker. Sukat. Rosiner. Hakket Mandler Bemærkninger :
Svar til Peter : Hej Peter
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kuskekage.
Med venlig hilsen
Per
2008-10-02 Spørgsmål fra : børge carstens Spørgsmål : rejecoktaiel I opskriften indgår bl.a : stegt fisk kogt fisk rejer citron Bemærkninger :
Svar til børge carstens : Hej Børge
Det må næsten være stjerneskud og ikke rejecocktail som du søger, det er i hvert fald det som jeg vil sende et link til her, så må du vende tilbage hvis det ikke er rigtigt.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-02 Spørgsmål fra : Anna Lise Jørgensen Spørgsmål : Andebryst I opskriften indgår bl.a : Vi er 2 til at spise, jeg har prøvet andebryst, men synes ikke det bliver helstegt.
Er der nogle der har en god opskrift?
Bemærkninger :
Svar til Anna Lise Jørgensen : Hej Anna Lise
Jeg har lidt svært ved at forstå dit spørgsmål, for er det et andebrystfilet som du har prøvet og som ikke bliver gennemstegt??
Eller er det andebryst med ben på som du søger opskrift på?
Et andebryst med ben kan jeg hjælpe med en opskrift på, men det vil aldrig blive som helstegt and.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-10-01 Spørgsmål fra : mettea Spørgsmål : karamelkage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Håber i kan hjælpe mig med en dejlig kage,jeg har fået.Det var en karamelkage bagt i bradepande med et tyndt lag karamel i midten.Kagen var ikke lagt sammen med karamelfyld efter den var bagt men inden.måske er det den der hedder karamelganashe?? Jeg ved at Dansk mad service har lavet den til det plejecenter hvor jeg har arbejdet.på forhånd tak. METTE ANDERSEN
Svar til mettea : Hej Mettea
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på karamelganachekage.
Med venlig hilsen
Per
2008-10-01 Spørgsmål fra : vera christensen Spørgsmål : italienske småkager I opskriften indgår bl.a : med mandler Bemærkninger : det er nogen man skal dyppe i kaffe eller rødvin
Svar til vera christensen : Hej Vera
Det må næsten være Italienske mandelkager også kaldet Cantuccini.
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
|