|
Spørgsmål efter opskrift
2007-10-31 Spørgsmål fra : Karna Kristiansen Spørgsmål : Chilli kylling I opskriften indgår bl.a : kylling i små stykker med ris og chilli og andre ingredienser. en anden opskrift indeholder bladseleri og nogle nødder med sukker på, tror jeg Bemærkninger : Fået det i Kina, smagte godt, hvis nogen har opskriften hører jeg gerne fra jer.
Svar til Karna Kristiansen : Hej Karna
Jeg har ikke kunnet finde frem til den eksagte opskrift som du søger, jeg har prøvet at søge på de ingredienser som du nævner, og der kommer da også nogle opskrifter frem, men ingen som rigtig passer.
Men måske du kan prøve at kigge på opskrifterne, måske der er en som kunne bruges.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-31 Spørgsmål fra : Gyda Honoré Spørgsmål : Simremad I opskriften indgår bl.a : På Google er der henvisning til jeres hjemmeside når man ønsker opskrifter på simremad, men ved søgning på jeres hjemmeside er der ikke noget resultat. Kan jeg søge på et andet ord ? Bemærkninger :
Svar til Gyda Honoré : Hej Gyda
Vi har ikke nogen inflydelse på henvisninger fra google, men hvad tænker du på med simremad? min første tanke er nogle af de gode gamle danske retter så som osso buco, oksehaleragout, bankekød osv.
Med venlig hilsen
Per
2007-10-31 Spørgsmål fra : freddy Hou Spørgsmål : røget dyrekølle m/pesto I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : anrettes på salat bund med pamesanost i stave og pestosovs
Svar til freddy Hou : Hej Freddy
Du har jo sådan set selv opskriften? som lyder som en gang Carpaccio af røget dyrekølle, Carpaccio er meget tynde skiver, som regel kød, men kan også være af grønsager, osten er dog gerne høvlet, og pestosovsen, kan du bruge almindelig pesto rørt op med lidt ekstra olie.
Med venlig hilsen
Per
2007-10-30 Spørgsmål fra : Jørgen Nielsen Spørgsmål : Andesteg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej Kok.
Vil du sige mig om en and skal stikkes så fedtet kan løbe fra den vejer 3,8kg og hvor lang tid skal den stege det er ikke en varmluftovn
mvh Jørgen Nielsen
Svar til Jørgen Nielsen : Hej Jørgen
Jeg ser ingen grund til at du skulle stikke anden, det plejer jo nærmer at være et spørgsmål om at anden ikke bliver for tør.
Tiden er jo an på temperaturen, den mest populære måde at stege andesteg herinde er langtidsstegning, men jeg syntes du skulle kigge ind på vore opskrifter til mortens aften, her er flere forskellige måde at stege and på.
Se mortensaftenopskrifter her
For at ændre stegetid på en opskrift hvis en and eller anden steg er større end det beskrevne, du tager og dividere vægt med tid og ganger med den nye vægt.
Eks.
3 kg and skal langtidsstege 6 timer.
6/3=2x3.8=7,6
Med venlig hilsen
Per
2007-10-30 Spørgsmål fra : Sally Erlandsen Spørgsmål : forret til en Agerhøne I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hvad kan være en lækkert forret, til agerhøns til på lørdag
med venlig hilsen sally
Svar til Sally Erlandsen : Hej Sally
Du kunne jo bruge en spinatroulade med røget laks som vi har sat på til forret til Mortens aften som det jo er.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-30 Spørgsmål fra : Grethe Jensen Spørgsmål : hakket kød, med kartoffellåg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg mener retten var med i sidste uges 30 mest søgte
Svar til Grethe Jensen : Hej Grethe
Det må næsten være hakket oksekød med kartoffellåg som du tænker på.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-30 Spørgsmål fra : Betina Berggren Spørgsmål : pikantsauce I opskriften indgår bl.a : pikantost Bemærkninger : Hvid sauce der ligner pikantost og smager som sådan.
Svar til Betina Berggren : Hej Betina
Jeg har fundet en opskrift frem her på pikant sauce som jeg håber passer på det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-29 Spørgsmål fra : Alice Nielsen Spørgsmål : Lyserød kartoffelmos I opskriften indgår bl.a : Kartofler + ??? Bemærkninger : Jeg har lige været på Azorene. Her fik jeg på en restaurant noget kartoffelmos som var lyserødt og smagte super super dejligt. Glemte dog at spørge hvad denne mos indeholdt ud over kartofler.
Restauranten hedder London og ligger i Ponta Delgada på Sao Miquel.
Håber I kan hjælpe mig.
På forhånd tak.
Svar til Alice Nielsen : Hej Alice
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på lyserød kartoffelmos, men måske det blot er almindelig kartoffelmos tilsat lidt rødbedesaft?
Med venlig hilsen
Per
2007-10-29 Spørgsmål fra : inga bager Spørgsmål : Brunch I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg vil gerne vide hvad man serverer til brunch
Svar til inga bager : Hej Inga
Brunch er en sammentrækning af brekfast og lunch.
Der bruges meget forskelligt til brunch, og vi har en kategori med brunchopskrifter som jeg vil sende linket til her.
Se brunchopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-29 Spørgsmål fra : hanne knudsen Spørgsmål : Veganeropskrifter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg mangler enkelte opskrifter på mad til en erklæret vagana, jeg skal bruge ideer til både morgen, frokost og aften.
Svar til hanne knudsen : Hej Hanne
Hvis du går ind under menupunktet opskrifter, og her scroller lidt ned på siden, så finder du et punkt som heder vegetar, hvis du går ind her så har vi nogle forskellige former for vegaterer, her iblandt veganer.
Opskrifterne er ikke nødvendigvis udviklede til veganer, men er de af opskrifterne i kogebogen som kan bruges af veganer.
Se veganeropskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-28 Spørgsmål fra : Gurli Rasmussen Spørgsmål : tarteletter med fasan I opskriften indgår bl.a : fasan og tarteletter ? Bemærkninger :
Svar til Gurli Rasmussen : Hej Gurli
Jeg har fået kokken til at komme med en opskrift på fasan i tarteletter som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-27 Spørgsmål fra : Edith Thomsen Spørgsmål : dessert, som bestod af 2 slags tærter: I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Ved en middag på et spisestged i Alsace fik vi en dessert, som bestod af 2 slags tærter: Den ene var utvivlsomt en blommetærte, den anden så ud til at være en slags kvarktærte, uden fyld i form af frugt eller bær. Det var meningen, at de 2 skulle spises sammen, med creme fraiche til. Jeg er klar over, at det lyder lidt specielt, og jeg forventr egentlig heller ikke at kunne finde opskriften, men nu prøver jeg.
Svar til Edith Thomsen : Hej Edit
Det har ikke været muligt at finde frem til de ønskede opskrifter på tærter.
Beklager meget
Per
2007-10-27 Spørgsmål fra : E.Rasmussen Spørgsmål : Chilli peberfrugter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har en lille Chillebusk den har haft og har stadig mange frugter dog nogle stykker der er grønne endnu frugterne er ca. 4-5 cm. lange. Hvordan skal jeg opbevare dem i vinter. hilsen elin
Svar til E.Rasmussen : Hej E. Rasmussen
Jeg har selv haft chili i haven. Jeg havde held med at høste de modne frugter og trække dem på en snor (sytråd evt. kinesertråd) og hængte 'guirlanden' op i køkken eller et andet sted. Der skal blot være luft omkring. De tørrede frugter kan så 'plukkes' efterhånden som der er brug for dem. En anden mulighed er at fjerne kernerne og derefter fryse frugterne ned.
Med venlig hilsen
Grete
2007-10-27 Spørgsmål fra : Jorun Eldevig Spørgsmål : Saltsprængt Lammekølle I opskriften indgår bl.a :
Lammekølle der skal ligge i noget saltsprængt Lage.
Koges og tilbredes som varm mad til Middag cirka 6 personer..
Bemærkninger :
Jeg søger med lys og lygte efter denne gamle opskrift jeg havde engang for mange år siden, men desværre blevent væk fra mig..
Det er som jeg kan erindre der var selvfølgelig saltlage denne Kølle skulle ligge samt tror jeg der var Sukker "melis" eller var det Pudder-sukker??
Om du kunne skaffe mig sådan en ville jeg blive meget glad.
Tak for hjælpen og desuden en maget god og olysende hjemmeside du har her.
Med venlig hilsen
Jorun Eldevig
7730- Hanstholm
Svar til Jorun Eldevig : Hej Jorun
Jeg har fundet en opskrift frem på sprængt lammekølle, som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her:
Med venlig hilsen
Per
2007-10-26 Spørgsmål fra : Birthe Jønsson Spørgsmål : Grønkålsfrikadeller I opskriften indgår bl.a : Kogt grønkål hakkes og blandes som til frikadeller. Bemærkninger : Min mand fik grønkålsfrikadeller som barn, men ved ikke hvordan de laves. Og om der måske er lidt kød i. Kan I finde sådan en gammel opskrift? Tak om I vil prøve at finde en opskrif. Venlig hilsen fra Birthe
Svar til Birthe Jønsson : Hej Birthe
Lige grønkålsfrikadeller har jeg ikke kunnet finde frem til en opskrift på, men måske du kan bruge vore opskrift på grønsagsfrikadeller og så putte grønkål i, eller også så har vi en opskrift på grønkålskrebinetter som du måske kan lave frikadeller ud af i stedet.
Se grønsagsfrikadeller her
Se grønkålskrebinetter her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-26 Spørgsmål fra : margit petersen Spørgsmål : CHOKOLADESAUS I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : ØNSKER EN GOD CHOKOLADESAUS TIL MIN IS.
Svar til margit petersen : Hej Margit
Det er såmend ganske simpelt, du varmer noget fløde op, tilsætter chokolade og smelter det i fløden, og rører det godt sammen.
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-24 Spørgsmål fra : tina Spørgsmål : apalie I opskriften indgår bl.a : ris rejer fong gurkrmaja Bemærkninger : kan ikke huske alt hvad der ska i, men det hele skal laves i en soute pande og risne skal koge sig møre i retten, til sidst skal rejer i og varmes lige inden servering
Svar til tina : Hej Tina
Selve navnet siger mig ikke rigtig noget, det eneste jeg lige kan komme på er om det skulle være paella ?
Se paellaopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-24 Spørgsmål fra : Aase Pedersen Spørgsmål : Anatolien Kebab I opskriften indgår bl.a : Tyrkisk ret med lammekød Aubergine
m.m. Bemærkninger :
Svar til Aase Pedersen : Hej Aase
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på anatolien kebab.
Beklager meget
Per
2007-10-23 Spørgsmål fra : Birgit Johansson Spørgsmål : ceacar salat dressing I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Er det muligt at lave en fedtfattig ceacar salat dressing
Svar til Birgit Johansson : Hej Birgit
Den opskrift som vi har på cæsardressing er med olie æggeblommer og parmesan, og jeg kan ikke se hvordan den kan laves fedtfattig.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-22 Spørgsmål fra : Astrid Spørgsmål : Halvbagte boller I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger en opskrift på boller der bages næsten færdige og fryses ned. De skal så kunne tøs op og bages færdige.
Svar til Astrid : Hej Astrid
Jeg mener ikke det er muligt at bage boller halvt og så fryse ned, det som du kan gøre er jo at bage bollerne helt færdige og fryse dem straks efter, og så varme dem i ovnen når du skal bruge dem.
Jeg kan ikke sige om der er nogen boller som egner sig bedre end andre, de fleste boller vil du kunne varme.
Med venlig hilsen
Per
2007-10-21 Spørgsmål fra : Maj-Britt Nygaard Spørgsmål : russisk dessert I opskriften indgår bl.a : Sagogryn der piskes i 15 min. og koges sammen med rød saft. Opskrift er fra ca. 1950 - 1960? Bemærkninger :
Svar til Maj-Britt Nygaard : Hej Maj-Britt
Trine mener at opskriften du søger er rød glosuppe, så det har jeg fundet en opskrift frem på.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-21 Spørgsmål fra : Maybritt Johnsen Spørgsmål : græskarpasta I opskriften indgår bl.a : græskar og krydderier Bemærkninger : pastaen kan fortyndes til en dejlig suppe
Svar til Maybritt Johnsen : Hej Maybritt
Jeg vil tro at der er tale om græskarmos.
Så jeg ville mene at du skræller græskaret, skærer det i mindre stykker som du lægger i en gryde, hælder lidt vand ved og koger det mørt i en 15-20 minutter.
Græskaret moses med gaffel eller blendes og smages til med krydderier.
Med venlig hilsen
Per
2007-10-21 Spørgsmål fra : bente andersen Spørgsmål : kebbe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : skulle være mellemøstlig ret , der følger tilbehør med fra kenwood, et kebbe horn _ ?
måske noget med ko eller lam ,det er ikke svin når det er derfra!
Svar til bente andersen : Hej Bente
Jeg har selv en røremaskine med kebbe tilbehør, jeg har dog ikke prøvet den ogkender ikke opskriften.
Beklager meget
Per
2007-10-21 Spørgsmål fra : Rita Eriksen Spørgsmål : Hjælp til krondyrryk I opskriften indgår bl.a : Jeg har en, på pakken står der krondyrryg, men opskriften er på krondyrkoteletter. Jeg kunne tænke mig at stege den hel, som f.eks. en "krone" kan I hjælpe med hvordan man gør, hvor længe jeg steger den i ovnen.Den vejer 1 1/2 - 2 kg.
På forhånd tak Bemærkninger :
Svar til Rita Eriksen : Hej Rita
Ovenstegt Hjorteryg m/svampesauce.
1.5 kg. hjorteryg (med ben)
1 tsk salt
peber
20 g.smør
1 dl.rødvin
4 dl. vand
1 ½ dl. fløde
½ dl. creme fraiche
15 g. smør
1tsk. ribsgele
3/4 tsk. salt
peber
150 g. champignon
tilbehør:kartofler og dampede bønner.
Hjorteryggen gnides med salt og peber og lægges i en bradepande. Smørklatter lægges over. Brunes 15 min. ved 225 grader.
Rødvin og vand tilsættes. Steger videre ca. 1 time ved 160grader.
Et kødtermometer skal vise ca. 72 grader Kødet trækker under alufolie i ca.15 min.
Skyen sies og varmes op.
Majsstivelse udrøres i fløde og creme fraich og røres i.Smør røres i. Koges igennem 1 -2 min.
Smages til med ribsgele, salt og peber, tilsættes evt. sausekulør.
Champignonerne skæres i kvarte og svitses på en tør pande. Champignonerne kommes i sausen.
Med venlig hilsen
Birthe
2007-10-20 Spørgsmål fra : Dorte Spørgsmål : æblekræs I opskriften indgår bl.a : marzerinbund
æblemos og marengs til sidst en lidt tung kage men skøn. kan sommetider købes hos bageren. Bemærkninger :
Svar til Dorte : Hej Dorte
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på æblekræs.
Beklager meget
Per
2007-10-19 Spørgsmål fra : Penerelle Spørgsmål : Kastanjecreme med vanille I opskriften indgår bl.a : spisekastanjer Bemærkninger : Jeg har kun fundet opskrifter på Kastanjepure som tilbehør til and/ vildt. Jeg kan ingen steder finde en, på hvordan man laver den søde kastanjecreme, til is og desserter.
Venlig hilsen
Penerelle
Svar til Penerelle : Hej Penerelle
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på kastaniecreme.
Beklager meget
Per
2007-10-19 Spørgsmål fra : M. Mikkelsen Spørgsmål : Udskæring af græskar til Halloween I opskriften indgår bl.a : Græskar Bemærkninger :
Svar til M. Mikkelsen : Hej Mette
Jeg kan ikke se hvad det er du har i tankerne med hensyn til udskæring af græskar, skal du bruge det til syltning så flækker du det jo blot så godt som du nu kan, skraber indmaden ud og skræller og skærer græskaret ud i mindre stykker alt efter hvad du skal bruge det til.
Er det til udsmykning altså græskarmand, så starter du med at skære et låg af i toppen af græskaret, her kan du lave et lige snit hele vejen rundt, nogen skærer det af i takker.
Når du har skåret et låg af så udhuler du græskaret, altså fjerner trådindmaden, selve graskarkernerne kan du pille fra skylle, tørerer og riste i ovnen og bruge til snak.
Når du har fjernet indmaden ind til graskarkødet så kan du godt skabe lidt kød af hvis du skal lave en enkelt græskarpie.
Så skærer du et ansigt i græskaret øjne næse og mund som du nu syntes, hvis du ønsker at græskaret skal kunne holde lidt så kan du prøve at pensle græskaret med atamon, alle snitflader og invendig side, lys i og låg på så ser det rigtig festlig ud til aftnen.
Med venlig hilsen
Per
2007-10-18 Spørgsmål fra : Dorte Nelkjær Spørgsmål : knækbrød/ fladbrød I opskriften indgår bl.a : boghvedemel
hirse- og havregryn
evt. sunde kerner
og lidt olie Bemærkninger : Jeg fik engang opskriften i forbindelse med behandling for candida og hvedeintolerans.
Så det handlede om et knækbrød eller fladbrød, der ikke indeholdt hvede. Det blev bagt i ovnen på en stor flad pande og var utrologt knasende og velsmagende.
Svar til Dorte Nelkjær : Hej Dorte
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på knækbrød/fladbrød.
Beklager meget
Per
2007-10-18 Spørgsmål fra : Monika Spørgsmål : lavkage I opskriften indgår bl.a : Hi.Jeg söger en resept,som jeg har spist 1976 ved mine plejeforaeldre i Hemmet. min plejemor sonja har siget,det hedder "lavkage".Det er biskuit med flöde eller budding med marmelade.????Mange tak for en svar,med resepten. Og unskyld hvis jeg ikke skriver de ord rigtig. Mange tak og venlig hilsen.Monika Bemærkninger :
Svar til Monika : Hej Monika
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på lavkage.
Beklager meget
Per
2007-10-18 Spørgsmål fra : thilde streit Spørgsmål : havremaelk I opskriften indgår bl.a : havre, (gryn eller mel). vand, mäske lidt olie, salt og sukker.
men i hvilke forhold, og hvorlang er det holdbar. er det bedre at lade väre med at stavblende det pga oxidation?? jeg ved det ikke. häber i kan hjälpe mig. min mand og yngste datter skal sä vidt mulig undgä maelk. og rismaelk törrer dem ud. mange tak. thilde Bemærkninger :
Svar til thilde streit : Hej Thilde
Den hjemmelavede havremælk kan jeg desværre ikke hjælpe med, men kan du ikke bruge soja eller kokosmælk ?
Med venlig hilsen
Per
Hej Thilde,
I Rie Møllers bog "Vrøvl med maven" (ISBN: 87-14-28737-4) er der opskrifter på forskellige mælkeerstatninger. Bland andet er der en opskrift på hirsemælk (også på rismælk, hvor hirsen bare er byttet ud med ris. Kogetiden dog 30-40 minutter og mælken sies efter den er blended. Jeg ser dog i dit indlæg at det ikke bliver aktuelt i den familie!). Jeg kan ikke forestille mig andet end at grynene sagtens kan byttes ud med havregryn. Kogetiden er måske en smule længere.
Originalopskriften lyder: "40 g hirseflager, 1 liter vand, 1 spsk olie, 1 spsk akaciehonning. - Hirseflager og vand koges i ca. 10 minutter, afkøles let, blendes med olie og honning." Væskens tykkelse afhænger af, hvad den skal bruges til, men kan altid fortyndes med vand, frugtsaft el.lign. Med hensyn til olien, kan du gøre din familie en stor tjeneste, ved at bruge en koldpresset, økologisk olie, fx. raps, tidsel eller hørfrøolie. De har en meget mild smag, modsat fx. olivenolie, som vil være alt for kraftig.
I bogen finder du også opskrifter på forskellig "kerne-mælk". Det vil sige, mælk på fx. mandler, sesam eller solsikkekerner.
Jeg håber, at du kan bruge mit svar, selv om det er ved at være længe siden du postede dit spørgsmål.
Held og lykke og god fornøjelse!
OLIVIA
Hov, jeg glemte lige noget: Med hensyn til holdbarheden, vil jeg tro, at havregrynsmælken kan holde 2-3 dage i køleskabet, fx. i en flaske med låg. Jeg tror ikke, at du skal gøre sig bekymringer vedrørende oxidation når du blender mælken. Men sørg for, at dine gryn er friske! Havre har jo et forholdsvis højt indhold af (sundt!) fedt og derfor er der risiko for, at de kan blive harske = oxiderer, hvis de opbevares for længe. Det er altså bedre at købe små portioner, som bruges relativt hurtigt, end de store økonomipakker, der står i køkkenskabet det næste års tid.
2007-10-17 Spørgsmål fra : Elisabeth Krøijer Spørgsmål : kastanielikør I opskriften indgår bl.a : ægte kastanier / spisekastanier Bemærkninger : Gror her som et af de få steder i Danmark
Laves som specialitet i Arde´che i sydfrankrig
Svar til Elisabeth Krøijer : Hej Elisabeth
Det har ikke været muligt at finde frem til en opskrift på kastanielikør.
Beklager meget
Per
2007-10-17 Spørgsmål fra : Lene Spørgsmål : opskrifter hvor der indgår ingefær I opskriften indgår bl.a : Alle retter, bare med ingefær, selv bagværk, og hvad indeholder ingefær af vitaminer og mineraler Bemærkninger :
Svar til Lene : Hej Lene
Hvis du vælger menupunktet opskrifter, så finder du som det øverste på siden her et punkt som heder tøm køleskabet, dette punkt kan du bruge til at søge efter en eller flere ingredienser og så får du en liste med opskrifter som indeholder netop denne ingrediens.
Lige med ingefær er det jo sådan at der er både frisk og stødt ingefær, så du kan prøve at skrive frisk ingefær, men jeg er bare ikke sikker på at der står frisk ud for alle opskrifter hvor det er frisk ingefær.
Se ingefæropskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-16 Spørgsmål fra : Trine Spørgsmål : æblejuice I opskriften indgår bl.a : æble Bemærkninger : Jeg kunne godt tænkt mig at lave æblejuice af nogle af de æbler jeg har. men jeg kan ikke finde nogle opskrift på det..
det skal være en der kan holde sig..
Svar til Trine : Hej Trine
I bund og grund handler det jo om at på smadret æblerne, og herefter presset dem, der findes jo elektriske køkkenmaskiner til dette, men det er jo i små mængder, der findes også mosterier, men dem som jeg har set på er rimelig dyre, men du kan jo prøve at kigge på dem.
Se mosterier her
Ang. holdbarhed så kan saften jo fryses, brug evt. skyllede mælkekartoner.
Med venlig hilsen
Per
2007-10-15 Spørgsmål fra : nancyk Spørgsmål : fadkoteletter karry annanas champignon fløde I opskriften indgår bl.a : fadkoteletter
karry
annanas
champignon
fløde Bemærkninger : har fundet den på nettet men kan ikke huske hvor det var!
Svar til nancyk : Hej Nancy
Det lyder meget som himmelske karrykoteletter, så det sender jeg en opskrift på.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-14 Spørgsmål fra : Kathrine Nielsen Spørgsmål : Kartoffelpiroger I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Bruges i forbindelse med Ungarnsk steg (roastbeef)
Svar til Kathrine Nielsen : Hej Kathrine
Jeg tror du har glemt et G i navnet, jeg har i hvert fald fundet frem til opskriften her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-13 Spørgsmål fra : Eva Spørgsmål : Ungarnsk gryde I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg mener at opskriften var i en af de første, måske den første bog, som fulgte med ved køb af trykkoger.
Jeg mener, at bogen var lyseblå med et ur udenpå.
Desværre blev bogen kasseret, da vi fik en ny trykkoger og bog. Men den dejlige opskrift var ikke i den nye bog. Venlig hilsen Eva S
Svar til Eva : Hej Eva
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Ungarnsk gryde
Beklager meget
Per
2007-10-12 Spørgsmål fra : anne m Spørgsmål : Sorte bønner I opskriften indgår bl.a : sorte bønner Bemærkninger : leder efter en opskrift hvor man kan bruge sorte boenner
Svar til anne m : Hej Anne
Vi har et par enkelte opskrifter hvor der indgår sorte bønner, måske du kan bruge dem?
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-11 Spørgsmål fra : stine Spørgsmål : cremesnitter I opskriften indgår bl.a : gærdej, svedskecreme? Bemærkninger : Cremesnitter nævnes ofte i forbindelse med det sønderjyske kaffebord. Jeg er ikke sikker på hvad det er, men regner med at det er en gærdej med grem i?
Håber I kan hjælpe. Det skal helst være en gammel original fra sønderjylland ;)
Hilsen Stine
Svar til stine : Hej Stine
Jeg har fået tilsendt denne opskrift som skulle stamme fra sønderjylland, den stemmer ikke helt overens med det som du beskriver, men måske du alligevel kan bruge den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-10 Spørgsmål fra : Maren Vestergaard Spørgsmål : novemberkager I opskriften indgår bl.a : sirup og nelliker Bemærkninger : og jeg husker at mn mor bagte dem måske i november, altså en tidlig julesmåkage
Svar til Maren Vestergaard : Hej Maren
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på novemberkager.
Beklager meget
Per
2007-10-10 Spørgsmål fra : Lone Spørgsmål : boller rystet i tupperwaer dejfad I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Lone : Hej Lone
Jeg har ingen erfaring med tupperware så jeg kan desværre ikke hjælpe dig.
Med venlig hilsen
Per
2007-10-10 Spørgsmål fra : benthe christensen Spørgsmål : hindbærsnitter/diabetes I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : har ikke kunnet finde en sådan opskrift, mon det kan lade sig gøre.
Svar til benthe christensen : Hej Benthe
Jeg har omskrevet en af vore opskrifter på hindbærsnitter så den bliver mere egnet til diabetiker, men det bliver jo aldrig noget som man skal spise meget af som diabetiker.
Glasuren har jeg ikke de rigtige mål på til så stor kage, så du må meget gerne skrive en kommentar på hvor meget du bruger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-10 Spørgsmål fra : Bettina Løje Spørgsmål : kokusmasipan I opskriften indgår bl.a : Jeg ligger inde med en rulle kokusmasipan i fryseren,har du nogle gode ider til hvad jeg kan bruge den til Bemærkninger :
Svar til Bettina Løje : Hej Bettina
Jeg kender ikke til kokusmarcipan, så jeg havde håbet at der var en bruger som havde skrevet med forslag, men men kokos er jo en nød lige som mandler så mon ikke at kokosmarcipanen kan bruges lige som almindelig marcipan ?
Se marcipanopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-10 Spørgsmål fra : Helle Borum Spørgsmål : forret med tortilla wraps I opskriften indgår bl.a : Tortilla pandekage med div. fyld,såsom laks eller kylling som man kan skære over og bruge til forret Bemærkninger :
Svar til Helle Borum : Hej Helle
Jeg har en rigtig god forret med torilla og røget laks.
Du tag noget ymer eller sådan noget og ladder det dryppe af natten over.
så tag du noget peberrod som er fint hk. og salt og peber evt. lidt dild. smør det på brødet og kom så nogle stykker røget laks på og derefter lægges lidt salat over på. så ruller du den sammen og ruller den ind i flim og på køl. må godt lægge der et par timer.
Med venlig hilsen
Trine
Hej Helle
Jeg laver denne forret tit til gæster for den er så nem og man kan lave den i forvejen...
1 pakke tortillas , hvede
1 pakke røget laks
1 pakke Philidelphia evt. light
1 pakke ruccula
1-2 røde pebre i små tern
frisk kværnet peber..
Smør pandekagerne med flødeosten i et pænt lag. Kom laks i skiver over og drys med ruccula og peberfrugt.. kværn peber over .. rul sammen og stil i køleskabet til du skal bruge den . skær så i pæne skiver på skrå og server dem på et fad . eller på en tallerken oven på lidt fint salat..
velbekomme
Karina
2007-10-10 Spørgsmål fra : Kirsten Spørgsmål : Sambusi I opskriften indgår bl.a : Kyllinge- eller hakket oksekød, peberfrugt, løg, porrer, ris indbagt i sprød dej. Bemærkninger :
Svar til Kirsten : Hej Kirsten
Vi har for nyligt fået tilsendt denne opskrift som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-09 Spørgsmål fra : Tanja Spørgsmål : Filet Igor I opskriften indgår bl.a : Svinemørbrad, fløde, gorgonzola (eller anden blåskimmelost) Bemærkninger : Det er desværre de eneste ingredienser jeg kan huske, da det er flere år siden jeg smagte denne ret. Jeg er sikker på navnet på opskriften.Og så smager det bare himmelsk.
Svar til Tanja : Hej Tanja
Jeg tror at opskriften du søger er den som heder Fiele igor, så den vil jeg sende til dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-09 Spørgsmål fra : Hanne Spørgsmål : Krydderi roulade I opskriften indgår bl.a : Jeg havede for mange år siden en krydderi roulade, den var rigtig lægger, men jeg har desværre midstede opskriften. Jeg kan huske, at der var flere forskellige krydderier i.
Jeg håber at I kan hjælpe mig.
Jeg har søgt under jule roulade, men det er der ikke noget der hedder.
Mange venlige hilsner
Hanne. Bemærkninger :
Svar til Hanne : Hej Hanne
Jeg har fundet en opskrift frem på krydderiroulade som jeg håber minder om opskriften du har mistet.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-08 Spørgsmål fra : bagsha Spørgsmål : krydderboller I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : for mange år siden havde jeg en reklame for safirmel med bl.a. en opskrift på krydderboller som var supergod,den mangler jeg
Svar til bagsha : Hej Bagsha
Vi har lidt forskellige opskrifter på krydderboller, men om en af dem skulle være nøjagtig magen til den fra safirmel kan jeg jo ikke love, men måske du kan bruge en af dem trods alt?
Se krydderbolleopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-07 Spørgsmål fra : Jane Spørgsmål : smør erstattes med olie I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kan jeg umiddelbar erstatte smør i en opskrift med olie? Vil 50g smør svare til 50g olie? Hvilken olie er bedst til bagning af kager og brød? skal gerne leve kolesterolfattigt.
Svar til Jane : Hej Jane
Jeg ville nok vælge en plantemargarine i stedet for smør, den kan skaffes mælkefri, og skal det være kolesterolfattig så bryster becel sig jo af at nedsætte kolesterolen, og der står ikke nævnt mælk på indholdslisten, men måske du ved det?
Jeg tror ikke man kan sige helt nøjagtigt med alle opskrifter om smør kan byttes lige over med plantemargarine, men det kan ikke være helt ved siden af.
Med venlig hilsen
Per
2007-10-07 Spørgsmål fra : Lone Hørlyk Spørgsmål : Skinkefars, friske bønnespirer, fløde
Kartoffelmos
Creme Fraiche
Persille I opskriften indgår bl.a : Skinkefars, friske bønnespirer, fløde
Kartoffelmos
Creme Fraiche
Persille Bemærkninger : Jeg har lavet retten i mange, mange år.... og kunne tænke mig at vide, om opskriften overhovedet findes - sådan rent professionelt. Vi elsker den i vores familie..., men er den hjemmekonstrueret eller hvad??
Svar til Lone Hørlyk : Hej Lone
De ingredienser siger mig ikke umiddelbart noget, men derfor kan det jo godt være at der findes sådan en opskrift.
Med venlig hilsen
Per
2007-10-07 Spørgsmål fra : Anny Hofman Spørgsmål : ColeslaW I opskriften indgår bl.a : Hvidkål-Gulerod? CremeFraiche Bemærkninger : Bruges som tilbehør til stegeretter
Svar til Anny Hofman : Hej Anny
Du skal bruge følgende til opskrift på Coleslaw.
400 gr hvidkål
200 gr gulerødder
1½ dl fromage frais max 0,5 % fedt
½ dl græsk yoghurt max 10% fedt
½ dl let/fedtfri mayonnaise
1-2 tsk citronsaft
1-1½ tsk dijonsennep
3/4 tsk paprika
3/4 tsk salt
½ tsk peber
1-1½ tsk sukker
Fremgangsmåde for Coleslaw:
Riv hvidkål og gulerødder groft.
Bland alle ingredienser til selve saucen sammen. Smag den evt. til med mere peber, parika eller sennep efter behag. Den skal være en lille smule skarp i smagen.
Bland saucen med hvidkål og gulerødder og rør det godt sammen.
Stil coleslawen koldt i køleskab - gerne min. 1 time før anvendelse.
Med venlig hilsen
stine
2007-10-07 Spørgsmål fra : Gert Brandt Spørgsmål : Lakridsmarinerede rejer I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Rejer i lakridsmarinade på træspyd (forret)
Svar til Gert Brandt : Hej Gert
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på lakrids marinerede rejer.
Beklager meget
Per
2007-10-07 Spørgsmål fra : Johnny Petersen Spørgsmål : Bløddej I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Denne opskrift bruges til,
brunsviger og bløde kringler.
Svar til Johnny Petersen : Hej johnny
Jeg har fundet en gammel opskrift frem, desværre uden forklaring.
1 l. mælk, 200 g. gær, 150-200 g. sukker, 200 g. fedtstof, 15 g. salt, 3 æg, ca 2 kg. mel.
Dejen må ikke lægges for varmt, ligger ca ½ time før opslåningen.
vil man rulle dejen må den behandles som vinerdej og lægges kold.
der rulles da ca 200 g. fedtstof på 1 kg. dej.
Der fremstilles snegle, overskårne, smørsnegle, brunsviger osv.
der bruges en mørk remonce lavet af 1 kg. vegetabilsk margarine og 2 kg, farin evt. lidt vand.
Men vi har jo også mange opskrifter på brunsviger og kringler her på siden, og de indeholder også opskrift på dejen.
Med venlig hilsen
Per
2007-10-06 Spørgsmål fra : m. madsen Spørgsmål : chili-syltede og andet ligende I opskriften indgår bl.a : chili og lidt tomater Bemærkninger : jeg er ved at drukne i mere end 35 forsk chiliplanters frugter. leder efter spændende sylteopskrifter, hvor jeg kan bruge dem. salsa, chutny, hele syltede osv...... hjælp
Svar til m. madsen : Hej M.
Jeg har fundet lidt opskrifter på syltede chilipeber frem til dig her.
Se chilipeberopskrifter her
Det er også muligt at nedfryse chilifrugter. Hvis man ønsker at opbevare dem i længere tid, skal de blancheres inden frysning. Ved korttidsopbevaring kan de nedfryses uden blanchering, men de skal lige flækkes og renses for frø først.
Med venlig hilsen
Per
2007-10-06 Spørgsmål fra : jette hansen Spørgsmål : julemarmelade I opskriften indgår bl.a : æbler , kanel , pinjekerner Bemærkninger : hørt på job som ssh. d.6/10-07 på p.4
men kan ikke høre fuldt ud da jeg jo må hjælpe borger .. men den lød bare rigtig lækker så jeg håber I kan hjælpe mig ... mange hilsener fra jette
Svar til jette hansen : Hej Jette
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på julemarmelade med æbler.
Beklager meget
Per
2007-10-05 Spørgsmål fra : else marie pedersen Spørgsmål : æblegele I opskriften indgår bl.a : æbler - vand - sukker - vanilje Bemærkninger : min æblegele blev ikke stiv i år for første gang, hvad gør jeg?
Svar til else marie pedersen : Hej Else Marie
Du kan fint smelte geleen og tilsætte ekstra gul melatin eller hvilken stivelse som du bruger.
Med venlig hilsen
Per
2007-10-05 Spørgsmål fra : viola lauridsen Spørgsmål : tomatsuppe I opskriften indgår bl.a : der er ikk noget bestemt med ingredienser eneste krav at den skal komme fra Danmark og har i dennnes historie så bare send den med Bemærkninger : det skal være inden mandag middag tusind tak (på forhånd )
Svar til viola lauridsen : Hej Viola
Jeg er ret presset på tiden og derfor nåede jeg ikke at svare i tide, vi har dog lige afprøvet et par tomatsupper, og jeg vil sende dig opskriften som vi syntes bedst om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-05 Spørgsmål fra : eva christiansen Spørgsmål : snebudding I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har læst i "Ugens menu fra 1932" at der var en ret der hedder snebudding , hvordan laver man det ? M.V.H eva christiansen
Svar til eva christiansen : Hej Eva
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på snebudding.
Beklager meget
Per
2007-10-04 Spørgsmål fra : Ulla Falkvist Spørgsmål : Jordbærkage m/makronbund og gele I opskriften indgår bl.a : ingredienser til makronbund Bemærkninger :
Svar til Ulla Falkvist : Hej Ulla
Jeg har fundet en opskrift frem på rabarberdessertkage på makronbund, og jeg mener at du kan bruge opskriften på bunden herfra.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-04 Spørgsmål fra : Tanja Spørgsmål : Pebermyntekager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : det er en chokoladekage hvor der er et lag pebermynte over.
Svar til Tanja : Hej Tanja
Det må næsten være After eight kage som du tænker på, så jeg har fundet en opskrift frem til dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-04 Spørgsmål fra : Else Hjort Spørgsmål : Cappaccio med oksefilet I opskriften indgår bl.a : oksefilet lægges på bund af sprød salat, hertil friskhøvlet permasanost og pestodressing. Bemærkninger : Jeg ved ikke, hvordan det skal se ud, eller hvad det er for en salat, der bruges, og har ingen opskrift på pestodressingen heller. Håber nogen kan hjælpe.
Svar til Else Hjort : Hej Else
Carpaccio er jo tynde skiver af kød, fisk eller grønsager.
Mest almindeligt er tynde skiver af oksefilet.
Salaten er gerne ruccola, og den lægges oven på de tynde skiver kød, herpå lægges høvlet parmesan, salt og peber, og stænkes med oliven- eller trøffelolie.
Pestodressingen som du nævner er sikkert blot en pesto, og det er krydderurter gerne basillikum, pinjekerner, olivenolie og parmesanost blendet sammen, smagt til med salt og peber.
Med venlig hilsen
Bjørn
2007-10-04 Spørgsmål fra : Helle Smed Spørgsmål : Rødbedeopskrifter I opskriften indgår bl.a : Jeg søger opskrifter på rødbeder, forretter og hovedretter, håber at i kan hjælpe mig . Tak Bemærkninger :
Svar til Helle Smed : Hej Helle
Har du prøvet funktionen "Tøm køleskabet" ? her kan du søge på en eller flere ingredienser.
Jeg har lavet en søgning efter rødbede som jeg vil sende med her, der er dog en del opskrifter hvor rødbederne blot er tilbehør, men jeg håber du finder opskrifter du kan bruge.
Se rødbedeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-04 Spørgsmål fra : Claus Winter Spørgsmål : desert efter sushi I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Søger en desert som benyttes efter sushi, vi tænker på en frugtkurv eller lignende, men hvad passer dertil?
Svar til Claus Winter : Hej Claus
En frugtkurv er sikkert fin, du kan jo bruge æbler, pærer, bananer, appelsiner eller mandariner, vindruer eller blommer når det er sæson.
Med venlig hilsen
Per
2007-10-03 Spørgsmål fra : anna marie nielsen Spørgsmål : Honning marinerede grønsager I opskriften indgår bl.a : rå grønsager marineret med honningmarinade
skal bruges i salatbar Bemærkninger : jeg har marinade, men ved ikke hvilke grønsager, der kan bruges
Svar til anna marie nielsen : Hej Anne Marie
Til en salatbar kan du bruge gulerødder, blomkål, broccoli, fennikel, champignon, agurk tomater, majs, ærter, forskellige grønne salater.
Gulerødder, blomkål, broccoli, fennikel og champignon er nok dem der passer bedst til at marinere.
Med venlig hilsen
Bjørn
2007-10-03 Spørgsmål fra : marino Spørgsmål : Flaki I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hejsa. Nogen som har opskriften på den Polske suppe "Flaki"
Svar til marino : Hej Marino
Jeg har fået hjælp til at oversætte en opskrift på Flaki, som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-02 Spørgsmål fra : Tanja Bisgaard Spørgsmål : Lasagne I opskriften indgår bl.a : Kan I finde en lasagne som ikke indeholder mælk?? Bemærkninger : Vi kan heller ikke bruge sojamælk...
Svar til Tanja Bisgaard : Hej Tanja
I stedet for mälk kan du ogsä bruge ris, havre, kokos eller mandelmälk. det kan, her i schweiz hvor jeg bor, köbes i helsekostforretninger og större supermarkeder. men man kan ogsä lave det selv. det söger jeg selv en opskrift pä!! häber at jeg har kunnet hjälpe dig.
Med venlig hilsen
Thilde
Som Thilde skriver så er der jo andre alternertiver til mælk end lige soja, jeg har forsøgt at skrive en opskrift ned på lasagne uden mælk, men jeg har ikke afprøvet den, kun kødsaucen som jeg har fra anden afprøvet opskrift, jeg håber du vil komme med kommentarer til opskriften hvis den ikke holder.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-02 Spørgsmål fra : signe christensen Spørgsmål : Krambambuli I opskriften indgår bl.a : kanel, kanelblomster, muskatblomme, kardemomme, salt... Bemærkninger : afrikansk drik- vist en slags akvavit
Svar til signe christensen : Hej Signe
Vi har også en opskrift på tepunch ved samme navn, men ingredienserne som du nævner passer på opskriften på kryddersnaps, så det er denne opskrift som jeg vil sende til dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-02 Spørgsmål fra : svend aage Clausen Spørgsmål : Bajonne Skinke I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hvor meget skal den koge og hvad er tilbehør
Svar til svend aage Clausen : Hej Svend Aage
Jeg mener ellers at der står kogetid på de fleste skinker, det har jo lidt med vægt at gøre også, men en 30 minutter kogetid burde kunne gøre det, du lader så skinke stå og trække i vandet en 15-20 minutter.
Tilbehør kunne jo være hvide kartofler, blandede kogte grønsager og en hvid sauce, eller stuvede grønsager.
Med venlig hilsen
Per
2007-10-01 Spørgsmål fra : Charlotte Spørgsmål : småkager ??? I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej. Jeg leder efter en opskrift på nogle småkager jeg kan huske fra jeg var barn. Jeg kan huske at jeg smagte dem til jul, og at det både vanilje og chokolade småkager. Vaniljen og chokoladen er adskildt og småkagen var nærmest delt i to. Håber der er hjælp at hente her. Vh charlotte
Svar til Charlotte : Hej Charlotte
Det eneste jeg lige har kunnet komme på er sort-hvidekranse, så måske det er dem du søger?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-01 Spørgsmål fra : bedste Spørgsmål : kulsviger I opskriften indgår bl.a : pasta, æg ,bacon ,hvidløg, olie,
hvidvin,parmesanost, fløde. Bemærkninger : skulle være i en kogebog, som hedder god mad let at lave.
Svar til bedste : Hej Bedste
Vi har fået tilsendt denne opskrift fra en bruger her på siden som mener at opskriften som du søger heder Kulsvierkonens spaghetti.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-01 Spørgsmål fra : lone Spørgsmål : kogt rullepølse I opskriften indgår bl.a : jeg har slag til rullepølse Bemærkninger :
Svar til lone : Hej Lone
Vi har en kategori med opskrifter på rullepølse under retter/pålæg som jeg vil sende til dig her.
Se rullepølseopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2007-10-01 Spørgsmål fra : Anni Wacht Spørgsmål : grønne tomater I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Når der står grønne tomater i en opskrift, er det så alm.umodne tomater, eller er det en bestemt sort? Kh Anni
Svar til Anni Wacht : Hej Anni
Jeg vil nødigt lægge hovedt på blokken, men da jeg ikke har stødt på tomater som var grønne som modne, vil jeg bestemt mene at det er umodne grønne tomater.
Med venlig hilsen
Per
|