Spørgsmål efter opskrift

2005-10-31
Spørgsmål fra   :  bente furland
Spørgsmål   :  dej til friturekogning af f.eks.fiskefiletter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
en dej at vende kød/fisk i før de kommes i den varme olie,således at resultatet er en dejlig sprød overflade

Svar til bente furland   :  
Hej Bente

Jeg mener det er den dej der heder Beignets du skal bruge, så den sender jeg en opskrift på.

Se Beignetsopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-31
Spørgsmål fra   :  Leif damgaard
Spørgsmål   :  OLIVEN
I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan sylter/ tilbereder jeg OLIVEN som jeg har på mit oliventræ ude i haven??? Glæder mig til at høre om nogen kan hjælpe. Tak.
Bemærkninger   :  


Svar til Leif damgaard   :  
Hej Leif

Der er desværre ikke så mange opskrifter med oliven i kogebogen, og de fleste er jo på oliven i glas, men der er en enkelt opskrift på oliven i olie.

Se olivenopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-31
Spørgsmål fra   :  Dorrit Christensen
Spørgsmål   :  surdej til rugbrød
I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan fremstiller jeg surdej til rugbrød venlig hilsen
Bemærkninger   :  


Svar til Dorrit Christensen   :  
Hej Dorrit

Der er et par opskrifter på surdej i kogebogen, men der er oven i det også flere opskrifter på brød med surdej hvor der er opskrift på surdejen i.

Jeg sender dig linket til opskrifterne her, så kan du prøve at kigge på de forskellige opskrifter.

Se surdejopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-31
Spørgsmål fra   :  Susan
Spørgsmål   :  Øllebrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
En god gammeldags øllebrød, helst uden citronskæller eller lign.

Svar til Susan   :  
Hej Susan.

Jeg har fundet en opskrift på øllebrød som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Held og lykke med øllebrøden.
Hilsen Jytte




2005-10-31
Spørgsmål fra   :  Bodil
Spørgsmål   :  Københavnske rosenbrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg efterlyser en opskrift på en form for wienerbrød som kan købes hos bagerne i København. Det sælges under navnet rosenbrød, og kan fåes med enten hvid eller brun glasur.

Svar til Bodil   :  
Hej Bodil

Der er en enkelt opskrift i kogebogen på rosenbrød, så jeg håber det er den rigtige.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-30
Spørgsmål fra   :  Bente Hindenburg
Spørgsmål   :  Hvidløgsrejer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Bente Hindenburg   :  
Hej Bente

Der er lidt forskellige opskrifter på hvidløgsrejer i kogebogen, jeg vil sende dig linket til dem alle da du så har mulighed for selv at vælge den du syntes bedst om.

Se hvidløgsrejeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-30
Spørgsmål fra   :  solveig
Spørgsmål   :  andelår
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til solveig   :  
Hej Solveig

Hvis du vælger menupunktet opskrifter og her ingredienser, så kan du vælge dyregruper f.eks. and, og her har vi så delt anden op i de forskellige udskærringer, bla. andelår.

Se andelåropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-30
Spørgsmål fra   :  jytte højmark
Spørgsmål   :  Italienske kalvekødsruller (benløse fugle)
I opskriften indgår bl.a   :  tynde skriver af kalvekød rulles om ?(indhold) Brunes og koger møre i hvidvin
Bemærkninger   :  


Svar til jytte højmark   :  
Hej Jytte

Jeg har en italiensk opskrift her som jeg mener er den du søger, den heder Involtini alla Cacciatora.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-30
Spørgsmål fra   :  Lykke Nisell Baca
Spørgsmål   :  parkistansk - bakodas? udtales sådan
I opskriften indgår bl.a   :  linsemel (eller majsmel) revne kartofler og løg salt pebber knuste korianter, hvisløg og æg
Bemærkninger   :  
nogle små parkistanske snaks, der bliver rørt til en tyktflydende masse, med en teske dej steges i olie på panden, lægges på et stk papir for at suge fedt - har fået det sammen med kima og chapati hos en parkistansk familie, smager forrygende godt - forøvrigt smager det ekstra godt med gahamasala i kima.

Svar til Lykke Nisell Baca   :  
Hej Lykke

Jeg har fundet en opskrift frem som heder pakoras, den er angivet som indisk, men det er jo tæt på Pakistan så de deler nok en del opskrifter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-29
Spørgsmål fra   :  karina
Spørgsmål   :  løgsuppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
løgsuppe

Svar til karina   :  
Hej Karina

Der findes en masse forskellige opskrifter på løgsuppe som jeg vil sende til dig her, så kan du selv vælge netop den opskrift du syntes bedst om.

Se løgsuppeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-29
Spørgsmål fra   :  alanya
Spørgsmål   :  chilli con carne
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kan du hjælpe mig, jeg ved ikke noget meget værre end kikærter og hvide bønner, men holder så meget at chilli con carne, har du en måde at lave det på, uden brug af det jeg ikke kan lide. MH alanya

Svar til alanya   :  
Hej Alanya

Bønner er så stor del af chili con carnen at jeg ikke mener at de kan skiftes ud med andet, enten kan man li den eller også kan man ikke. *S*

Med venlig hilsen
Per




2005-10-29
Spørgsmål fra   :  Lillian Søndergaard
Spørgsmål   :  friske hvidløg
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har mange hvidløg i haven og kunne godt tænke mig at hakke/knuse dem til en pasta og bruge det i løbet af vinteren hvordan gør jeg
Bemærkninger   :  


Svar til Lillian Søndergaard   :  
Hej Lillian

Jeg har desværre ikke kunnet finde en opskrift på hvidløgspasta, så lige det kan jeg ikke hjælpe dig med, men du kan jo opbevare hvidløg tørrede, men også som syltede og marinerede.

Se hvidløgsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-29
Spørgsmål fra   :  Aase
Spørgsmål   :  fedtebrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har prøvet at bage fedtebrød nogle gange og hvergang har jeg det problem at dejen er for smulret.. så er det ikke let at få den rullet, før den skal presses flad... Hvad gør jeg forkert? Jeg har endda prøvet at komme mere smør/margarine i, og det hjælper ikke..

Svar til Aase   :  
Hej Aase.

Nu ved jeg ikke hvilken opskrift du bruger men prøv at tilsætte lidt æggehvide eller mælk til dejen. Det skulle få den til at hænge lidt bedre sammen.

Held og lykke med fedtebrødene.
Hilsen Jytte




2005-10-29
Spørgsmål fra   :  Marianne Dupont
Spørgsmål   :  birkes
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg har forsøgt at bage en kage hvori der indgår 100 gram birkes.Da jeg smagte kagen hos hende der har lavet den var birkes bløde og ikke knasende som i mit forsøg...hvordan får jeg birkes til at blive lidt blødere inden jeg bruger dem?

Svar til Marianne Dupont   :  
Hej marianne.

Prøv at sætte birkesen i blød i noget af den væske der skal bruges i dejen. Gerne natten over.

Held og lykke med kagen.
Hilsen Jytte




2005-10-28
Spørgsmål fra   :  Anni Wacht
Spørgsmål   :  Leverpostej
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg skal bruge en leverpostej der er god kold til smørrebrød, f.eks. dyrelægens natmad.
Bemærkninger   :  
Jeg har set alle leverpostejopskrifterne igennem, men jeg kan jo ikke prøve alle. Har I erfaring med hvilken en der er godt som kold? På forhånd tak fra Anni

Svar til Anni Wacht   :  
Hej Anni

Jeg ved ikke om der er en af opskrifterne der er væsentlig bedre end de andre, men leverpostej spises jo gerne kold så jeg mener ikke det er så afgørende.

Jeg tror bare du skal lade din egen smag råde.

Med venlig hilsen
Per




2005-10-28
Spørgsmål fra   :  Charlotte Aspegren
Spørgsmål   :  mohnkuchen
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Charlotte Aspegren   :  
Hej Charlotte

Jeg har fået oversat denne opskrift her som jeg håber er den rigtige.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-28
Spørgsmål fra   :  Bent Sørensen
Spørgsmål   :  Rådyropskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  Forben og hals fra et rådyr. Hvad kan man lave af det?? Kan man lave andet end vildtsuppe??
Bemærkninger   :  


Svar til Bent Sørensen   :  
Hej Bente

Det korte svar er ja, du kan sagtens lave andet end suppe på bov (forben) og hals.

Vi har jo delt rådyr op i de forskellige udskærringer, og det er dette link jeg vil sende dig, da du så har mulighed for at vælge den udskærring du ønsker.

Se rådyropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-27
Spørgsmål fra   :  anette iversen
Spørgsmål   :  småretter fra spanien
I opskriften indgår bl.a   :  grønsager - oste - desserte
Bemærkninger   :  


Svar til anette iversen   :  
Hej Anette

Vi har lidt forskellige tappasopskrifter som jeg håber du kan bruge.

Se Tappasopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-26
Spørgsmål fra   :  lis hedegaard
Spørgsmål   :  kartoffelstrå
I opskriften indgår bl.a   :  det fremgår af jeres opskrifter på vildt at der kan serveres kartoffelstrå til - hvad er det?? og hvilken form for frugtsalat kan man servere til and a la orange??
Bemærkninger   :  


Svar til lis hedegaard   :  
Hej Lis

Vi har en lille opskrift på stråkartofler her som jeg håber du vil syntes om.

Se kartoffelstråopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-26
Spørgsmål fra   :  susanne østergård thomsesn
Spørgsmål   :  kyllingstykkerne kommes i en marinade der består af: karrypasta, fiskesous, soya, østerssous m.m.
I opskriften indgår bl.a   :  Ananas, kylling, grøntsager,kokosmælk, karrypasta,
Bemærkninger   :  
kyllingstykkerne kommes i en marinade der består af: karrypasta, fiskesous, soya, østerssous m.m.

Svar til susanne østergård thomsesn   :  
Hej Susanne.

Jeg har fundet en opskrift som minder om det du søger.

Se opskriften her

Håber den kan bruges.
Hilsen Jytte




2005-10-26
Spørgsmål fra   :  Gitte
Spørgsmål   :  Tyrkisk brød
I opskriften indgår bl.a   :  Lyst mel. drysset med krydderier
Bemærkninger   :  
Bliver serveret i Tyrkiet før de fleste måltider. Er stort og skal punkteres inden det bliver spist. Bliver serveret med hvidløgs dressing.

Svar til Gitte   :  
Hej Gitte.

Jeg har fundet en opskrift på tyrkisk brød til dig.

Se opskriften her

Håber det er den opskrift du søger.

Held og lykke med brødet.
Hilsen Jytte




2005-10-25
Spørgsmål fra   :  sophia
Spørgsmål   :  halloween fest
I opskriften indgår bl.a   :  det er ikke nogen bestemt.
Bemærkninger   :  
Jamen, jeg vil bare gerne have et eller andet sjovt til min halloween fest for min klasse.

Svar til sophia   :  
Hej Sophia

Vi har en lille samling af opskrifter som passer godt til halloween, måske der er noget her du kan bruge.

Se Halloweenopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-25
Spørgsmål fra   :  mette Jensen
Spørgsmål   :  schokolade kage
I opskriften indgår bl.a   :  jeg har fundet en opskrift kun med majsmel i, der er ikke anden slags mel i.Det er en opskrift som var i et hæfte på et ugeblad, inden for de sidste par uger. mener det var familie journalen,
Bemærkninger   :  
Jeg kan ikke huske hvor meget majsmel der skulle i, men jeg kan huske at der skulle 4 æg i og de skulle deles, og piskes hver for sig, så skulle der sukker i æggeblommerne, som så skulle piskes godt og æggehvidderne skulle piskes stive. Der skulle 250 g, mørkt smelte schokolade i.Der skulle også smør i. altså består opskriften kun af...smør majsmel æg og sukker, og schokolade. den skulle bages ved 175 grader i en kold ovn. håber i kan hjælpe, da det er en rigtig god opskrift. min mand kan nemlig ikke tåle hvedemel, kun majsmel, og rugmel, intet andet.

Svar til mette Jensen   :  
Hej Mette.

Jeg har fundet en chokoladekage med majsmel men den er ikke helt som du beskriver. Håber du kan bruge den istedet for.

Se opskriften her

Held og lykke med kagen.
Hilsen Jytte




2005-10-25
Spørgsmål fra   :  Hans Marcussen
Spørgsmål   :  Kalvefrikasse.
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Hans Marcussen   :  
Hej Hans

Der findes flere forskellige opskrifter på kalvefrikasse i kogebogen, så jeg vil sende dig linket til dem alle, så har du mulighed for selv at vælge den du syntes bedst om.

Se kalvefrikasseopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-25
Spørgsmål fra   :  Hanne Jacobsen
Spørgsmål   :  kålrabi
I opskriften indgår bl.a   :  kålrabi
Bemærkninger   :  
madopskrift med kålrabi i

Svar til Hanne Jacobsen   :  
Hej Hanne

Jeg har brugt Tøm køleskabet til at søge på kålrabien, og her er der lidt forskellige opskrifter som jeg håber du kan få glæde af.

Se kålrabiopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-24
Spørgsmål fra   :  Elsebeth Bjerrum
Spørgsmål   :  cortado con leche e leche
I opskriften indgår bl.a   :  Espresso med varm mælk og sweetened condensed milk.
Bemærkninger   :  
Vi har på Tenerife fået denne kaffe i små 9cl glas og vil gerne bede om opskriften. Det er vores indtryk at der er mere varm mælk end espresso. Men hvor med af den søde mælk skal der i? Den er meget dekorativ da man ikke rører den søde mælk op før den serveres på bordet, så den er lagdelt.

Svar til Elsebeth Bjerrum   :  
Hej Elsebeth.

Jeg kender ikke den spanske café men har fundet nogle forskellige blandings forhold på den spanske Café.
Du kan se dem her.

Se opskriften her

Håber du kan bruge dem til at lave den dejlige drik.
Hilsen Jytte




2005-10-24
Spørgsmål fra   :  Kirsten Thomsen
Spørgsmål   :  fedtfattig leverpostej
I opskriften indgår bl.a   :   opskrift uden opbagning dog må der gerne lidt fedt i.
Bemærkninger   :  


Svar til Kirsten Thomsen   :  
Hej Kirsten.

Jeg har fundet nogle opskrifter frem til dig som passer på din søgning. Håber du kan bruge en af dem.

Se opskriften her

Held og lykke med leverpostejen.
Hilsen Jytte




2005-10-24
Spørgsmål fra   :  Ester jensen
Spørgsmål   :  svenske småkager
I opskriften indgår bl.a   :  kakao pynt groft sukker
Bemærkninger   :  
det er småkager der er skåret i snitter

Svar til Ester jensen   :  
Hej Ester

Det kunne måske være svenske chokoladebrød du tænker på ?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-24
Spørgsmål fra   :  Britta Pedersen
Spørgsmål   :  Kager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg skal deltage i en kage-bage-konkurrence i min søns børnehave. Nu mangler jeg meget nogle ideer for jeg er virkelig en knold til at bage kager. Håber der er nogen der kan hjælpe mig.

Svar til Britta Pedersen   :  
Hej Britta

Nu er kager jo mange ting, og da kogebogen har flere kategorier med kager vil jeg sende dig hovedkategorien her, og så et godt stykke ned på listen finder du kagerne delt op i kager i form, diverse kager, småkager og konditori.

Se kategorierne her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-24
Spørgsmål fra   :  gitte rosenkilde
Spørgsmål   :  osmansk gryde
I opskriften indgår bl.a   :  kød, sovs, og gratineret med ost..
Bemærkninger   :  
serveres med ris.

Svar til gitte rosenkilde   :  
Hej Gitte

Opskriften på osmansk gryde er et spørgsmål der kommer ind i mellem, men desværre har vi ikke kunnet skaffe denne opskrift.

Beklager meget
Per




2005-10-23
Spørgsmål fra   :  Pernille Brandt
Spørgsmål   :  ælgkød
I opskriften indgår bl.a   :  hakket ælgkød, ælgbøffer, alt ælg
Bemærkninger   :  
Jeg har en masse ælgkød af forskellig slags, men jeg har ikke kunne opdrive nogel opskrifter. Det ville derfor være dejligt hvis du kunne opstøve nogle gode opskrifter for mig. På forhånd tak.

Svar til Pernille Brandt   :  
Hej Pernille

Ikke for at væde så meget rundt i det, men jeg tror at du har stavet forkert så at det er Elg eller Elsdyr du leder efter.

I kogebogen er der nogle enkelte opskrifter som jeg håber du kan bruge.

Se elsdyropskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-23
Spørgsmål fra   :  ejkild bolvig hanaen
Spørgsmål   :  kylling i svampeflødesauce
I opskriften indgår bl.a   :  svampe fløde tomater og kyllingbryst
Bemærkninger   :  


Svar til ejkild bolvig hanaen   :  
Hej Ejkild

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på kylling i svampeflødesauce.

Beklager meget
Per




2005-10-23
Spørgsmål fra   :  Anni Wacht
Spørgsmål   :  Amerikansk æbletærte Fedtfattig & sukkerfri
I opskriften indgår bl.a   :  I ovennævnte opskrift er brugt et produkt der hedder Perfect Fit. Hvad mon det er? Kan man erstatte det med alm. margarine? På forhånd tak fra Anni
Bemærkninger   :  


Svar til Anni Wacht   :  
Hej Anni.

Perfect Fir er det samme som Atwel. Det er et kunstig sødemiddel, som kan erstatte sukker og reducere brugen af fedtstof.
Ombyt 100g sukker med 60-75g ATWEL og reducer fedtstoffet med 20-30%.

Der må max anvendes 330g ATWEL pr. kg færdig masse/dej.

Held og lykke med kagen.
Hilsen Jytte




2005-10-23
Spørgsmål fra   :  langsted
Spørgsmål   :  polske retter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til langsted   :  
Hej Langsted

Polske opskrifter er ikke det som vi har mest af, men der er da et par stykker som jeg håber du kan bruge, har du navnet på en bestemt polsk opskrift må du meget gerne vende tilbage.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-22
Spørgsmål fra   :  Kenneth
Spørgsmål   :  Sachuka
I opskriften indgår bl.a   :  Oliven, peberfrugter, æg, tomater og chili.
Bemærkninger   :  
Retten jeg søger er Israels nationalret. Den bliver lavet noget i stil af at grøndtsgaerne først scitses. Og til sidst kommes æggen over og stivner. Og så serveres retten direkte.

Svar til Kenneth   :  
Hej Kenneth

Jeg har desværre ikke kunnet finde en ret med det navn du nævner, men jeg har en anden opskrift som minder meget om det som du beskriver, så den vil jeg sende med her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-22
Spørgsmål fra   :  Dorte Sørensen
Spørgsmål   :  Toscansk svinemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  Rå svinemørbrad i flute med bacon og krydderurter
Bemærkninger   :  
Retten skulle stamme fra Toscana

Svar til Dorte Sørensen   :  
Hej Dorte

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på Toskansk svinemørbrad.

Beklager meget
Per




2005-10-22
Spørgsmål fra   :  Joanna Tjørnelund
Spørgsmål   :  kage med korn og frugt
I opskriften indgår bl.a   :  hirse æbler i tern rosiner abrikoser klippet i stykker hakkede nødder
Bemærkninger   :  
Jeg husker en opskrift, hvor man koger æbletern, rosiner, abrikoser i æblejuice, afkøler og tilsætter hakkede nødder. Presser i en form og afkøler helt, serverer med flødeskum eller cremefraiche - men jeg kan ikke huske forholdene mellem ingredienserne. Hjælp?

Svar til Joanna Tjørnelund   :  
Hej Joanna

Jeg har søgt efter de ingredienser du nævner, men desværre uden resultat, og da jeg ikke kender til denne kage så bliver jeg nødt til at skuffe dig.

Beklager meget
Per




2005-10-22
Spørgsmål fra   :  søren
Spørgsmål   :  Bernaice
I opskriften indgår bl.a   :  Bernaice
Bemærkninger   :  
hejsa jeg vil gerne vide hvorfor jeg ikke kan få oplysninger om hvordan man laver Bernaice måske en stave fejl

Svar til søren   :  
Hej Søren

Ja det var lige en stavefejl der gjorde at du ikke kunne finde opskriften, men den kommer her.

Se beanaiseopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-22
Spørgsmål fra   :  Leif A. Pedersen
Spørgsmål   :  Panaforte
I opskriften indgår bl.a   :  En slags italiensk frugtkage ? honning, sukat, frugter nødder m.m.
Bemærkninger   :  


Svar til Leif A. Pedersen   :  
Hej Leif

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.

Se panforteopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-21
Spørgsmål fra   :  Lissy Nielsen
Spørgsmål   :  boller med græskarkerner
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lissy Nielsen   :  
Hej Lissy.

Jeg har fundet en opskrifte frem på græskarboller som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Held og lykke med bollerne.

Hilsen Jytte




2005-10-21
Spørgsmål fra   :  Loui Kiwesbuy
Spørgsmål   :  Oksemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Oksemørbrad Skåret i skiver lagt sammen med Bearnais og gratineret

Svar til Loui Kiwesbuy   :  
Hej Loui

Det har desværre ikke været muligt at finde en opskrift som minder om det du beskriver.

Beklager meget
Per




2005-10-20
Spørgsmål fra   :  Dorthe Sethsen
Spørgsmål   :  grønlandsk hval
I opskriften indgår bl.a   :  hved det ikke.kan du hjælpe mig med at finde en opskrift på en hvalbøf eller noget lignende,det skal være stegt
Bemærkninger   :  


Svar til Dorthe Sethsen   :  
Hej Dorthe

Jeg har et par enkelte opskrifter med hvalkød som jeg håber du vil kunne bruge.

Se hvalopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-20
Spørgsmål fra   :  Yrsa Christiansen
Spørgsmål   :  amerikansk kage med rom
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg søger en opskrift jeg har hørt om på en amerikansk kage som skal stå i køleskab i 3 uger - hvorefter den skal overhældes med 1 spsk rom 1 x i døgnet andet ved jeg desværre ikke.

Svar til Yrsa Christiansen   :  
Hej Yrsa

Jeg mener nu at det du beskriver er en engelsk kage, men skidt med det.

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg mener er den som du beskriver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-19
Spørgsmål fra   :  Teddy Qvade
Spørgsmål   :  Rømerbraten
I opskriften indgår bl.a   :  Farsbrød med rød og grøn peber, sælges i slagter forretninger, som skive skåret pålæg
Bemærkninger   :  


Svar til Teddy Qvade   :  
Hej Teddy

Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på rømerbratten.

Beklager meget
Per




2005-10-19
Spørgsmål fra   :  Lone Brinksby
Spørgsmål   :  skovduebryster
I opskriften indgår bl.a   :  skovduebryster tilberedt på en simpel måde
Bemærkninger   :  


Svar til Lone Brinksby   :  
Hej Lone

Der er en del forskellige opskrifter med skovduer i kogebogen som jeg vil mene at du kan gøre brug af.

Se skovdueopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-19
Spørgsmål fra   :  Birthe Hansen
Spørgsmål   :  Hjemmelavet rødkål
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Birthe Hansen   :  
Hej Birthe.

Jeg har fundet en opskrift til dig, på rødkål.

Se opskriften her

Held og lykke med rødkålen.
Hilsen Jytte




2005-10-18
Spørgsmål fra   :  Jens Hansen
Spørgsmål   :  hvid chokolade pafait
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har for ca 1 år siden fundet en opskrift på hvid chokolade pafait med mandler her på Alletiders Kogebog, jeg syntes det er den bedste jeg har prøvet, jeg har søgt efter opskriften flere gange, men kan ikke finde den. De øvrige opskrifter på samme finder jeg for søde. VH Jens Hansen

Svar til Jens Hansen   :  
Hej Jens.

Der er 4 forskellige opskrifter på Hvid chokoladeparfait som jeg sender dig et link til.

Se opskriften her

Håber det er en af dem du søger.
Hilsen Jytte




2005-10-17
Spørgsmål fra   :  Bente Lund
Spørgsmål   :  opskrift med oksefars
I opskriften indgår bl.a   :  Oksefars, kartofler i tynde skiver, creme fraiche, tomatpure
Bemærkninger   :  
Kartofler i bunden af et fad, derefter, tror jeg, creme fraiche, derefter oksefars, der er svitset og har snurret lidt på panden med tomatkonc., ovenpå, til slut reven ost. på forhånd tak

Svar til Bente Lund   :  
Hej Bente

Det som du beskriver minder lidt om mousakka med kartofler, så denne opskrift vil jeg sende til dig, så må du lige vende tilbage igen hvis det ikke er den rigtige.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-17
Spørgsmål fra   :  Lillian Dahl
Spørgsmål   :  Mønsle klejner
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
En meget stor klejne der er sprød man laver så huld og fylder med jeg mener at kan huske det var gele men ellers syldetøj fik dem op til jul da jeg gik på efter skole med en pige fra møn.

Svar til Lillian Dahl   :  
Hej Lillian.

Jeg har en opskrift på mønske klejner som jeg sender dig. Håber det er den du søger.

Se opskriften her

Held og lykke med klejnerne.
Hilsen Jytte




2005-10-16
Spørgsmål fra   :  kirsten munthe-brun
Spørgsmål   :  elgsteg
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
elg kød til stegning

Svar til kirsten munthe-brun   :  
Hej Kirsten

Jeg har lidt forskellige opskrifter på elg som jeg håber du kan bruge til inspiration.

Se elgopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-15
Spørgsmål fra   :  Evy hansen
Spørgsmål   :  Afrikansk oksegryde
I opskriften indgår bl.a   :  jeg kan huske der var oksesmåkød, gulerrødder, koncentreret tomatpure og porre. jeg kan huske den kunne blive stærk.
Bemærkninger   :  
eg ved at den er fra opskriftklubben chefkokken Hauserplads 18 1127 København K. de udkom i 70erne

Svar til Evy hansen   :  
Hej Evy

Den eksakte opskrift har jeg desværre ikke kunnet skaffe, men jeg har en opskrift her som minder meget om det som du beskriver.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-15
Spørgsmål fra   :  sofie sperling flyng
Spørgsmål   :  Arabisk brød
I opskriften indgår bl.a   :  Ved det ikke.. er ret sikker på at der ikke er gær i, da det vist ikke hæver..
Bemærkninger   :  
fladbrød

Svar til sofie sperling flyng   :  
Hej Sofie

Jeg har desværre ikke kunnet finde en opskrift på det arabiske brød som du beskriver.

Jeg beklager meget
Per




2005-10-15
Spørgsmål fra   :  Hanne Bechmann
Spørgsmål   :  Svampesuffle
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne Bechmann   :  
Hej Hanne

Jeg har fundet en enkelt opskrift på svampesoufle frem til dig som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-15
Spørgsmål fra   :  vagn winther jensen
Spørgsmål   :  lage til at sylte agurker
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til vagn winther jensen   :  
Hej Vagn

Jeg har fundet en opskrift frem på syltede agurker hvorfra jeg håber du kan bruge lagen.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-14
Spørgsmål fra   :  Emmy Bech
Spørgsmål   :  Smørfisk
I opskriften indgår bl.a   :  Smørfisk
Bemærkninger   :  


Svar til Emmy Bech   :  
Hej Emmy

Jeg har lidt opskrifter på smørfisk her som jeg håber du kan bruge.

Se Smørfiskeopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-14
Spørgsmål fra   :  Mellanie Stensgaard Vendt
Spørgsmål   :  Kaktussuppe
I opskriften indgår bl.a   :  kaktus, squash, gulerødder, løg evt. chili
Bemærkninger   :  
det er en legeret suppe. Jeg smagte den til et bryllup for et par måneder siden, men opskriften er ikke til at opdrive. Har søgt på nettet og er kommet fra til flere steder, der serverer den, men igen... ingen opskrift. Jeg håber virkelig I kan hjælpe mig.

Svar til Mellanie Stensgaard Vendt   :  
Hej Mellanie.

Jeg har desvære ikke kunnet finde en opskrift til dig.

Hilsen Jytte




2005-10-13
Spørgsmål fra   :  Søren Hansen
Spørgsmål   :  kallun
I opskriften indgår bl.a   :  kalun
Bemærkninger   :  
Jeg søger opskrifter på kalun, gerne gamle danske, men også udenlandske, f.eks den spanske callos.

Svar til Søren Hansen   :  
Hej Søren

Det var ikke helt nemt at finde frem til opskrifter med kallun da det jo mest bruges til hunde mad nu til dags, men det er da lykkedes at finde nogle enkelte opskrifter frem til dig, bla. den spanske callos som du nævner.

Se kallunopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-13
Spørgsmål fra   :  lisbeth Larsson
Spørgsmål   :  røde kidney bønner , oksefars stærke krydderier
I opskriften indgår bl.a   :  røde kidney bønner , oksefars stærke krydderier
Bemærkninger   :  


Svar til lisbeth Larsson   :  
Hej Lisbeth

Jeg vil skyde på er en opskrift på chili con carne du søger, så den kommer her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-12
Spørgsmål fra   :  Bente Bach
Spørgsmål   :  Opskrifter med granatæbler
I opskriften indgår bl.a   :  Vi er flyttet til en lille by Coin og et lille landhus, der har vi flere store træer med store granatæbler, og jeg mangler opskrifter på noget forskelligt man kan bruge dem til. På forhånd tak Bente
Bemærkninger   :  


Svar til Bente Bach   :  
Hej Bente.

Desværre har jeg ikke kunnet finde ret meget som indeholder granatæbler men jeg har fundet to opskrifter, som jeg håber du kan bruge

Se opskriften her

Se opskriften her

Held og lykke med opskrifterne.
Hilsen Jytte




2005-10-12
Spørgsmål fra   :  Camilla
Spørgsmål   :  Handies med fyld.
I opskriften indgår bl.a   :  Spinat, skinke, Bechamelsovs osv.
Bemærkninger   :  
Tror evt. de er lavet af en slags butterdej. Du kan købe den med forskelligt fyld ved bageren.

Svar til Camilla   :  
Hej Camille

Jeg mener at handis er det vi her på kogebogen kalder for butterdejspakker, så dem vil jeg sende opskrifterne på.

Se handisopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-12
Spørgsmål fra   :  Susan
Spørgsmål   :  øgenavn (Glo Suppe)
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg kan huske at det er en Klar suppe med små "øjne". Jeg kan ikke huske hvad den hedder rigtigt. Jeg fik den som børn og den skulle være for fattigerøve den gang.

Svar til Susan   :  
Hej Susan.

Glo-suppe er sagosuppe og en billig velsmagende ret. den indeholder mange kalorier, da sagogryn er lavet af kartofler.
Retten kan laves på forskellige måder:

Se opskriften her

Held og lykke med sagosuppen.
Hilsen Jytte




2005-10-11
Spørgsmål fra   :  gitte
Spørgsmål   :  Opskrifter med elg kød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til gitte   :  
Hej Gitte

Opskrifterne med elgkød finder du under Opskrifter, ingredienser, øvrige klovdyr og her vælger du så elg.

Se elgopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-11
Spørgsmål fra   :  gitte sørensen
Spørgsmål   :  gelerand
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg vil gerne lave en dessert med noget frugt som en Gelerand.. Det skal laves med husblas. og serveres med råcreme. Råcremen kan jeg godt lave.

Svar til gitte sørensen   :  
Hej Gitte.

Her er en opskrift på vindruerand hvor du evt. kan bytte vindruerne ud med andre frugter.

Se opskriften her

Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte




2005-10-11
Spørgsmål fra   :  Lisbeth Kastrup
Spørgsmål   :  Olie med krydderier
I opskriften indgår bl.a   :  Hej. Da jeg gerne vil lave forskellige krydderiolier, vil jeg gerne vide hvilke som er egnet til stegning og hvilke krydderurter jeg kan komme i til div. dressinger. Tak for hjælpen
Bemærkninger   :  


Svar til Lisbeth Kastrup   :  
Hej Lisbeth.

Jeg har fundet lidt forskellige krydderolie opskrifter frem til dig.

Se opskriften her

Held og lykke med olien.
Hilse Jytte




2005-10-11
Spørgsmål fra   :  Jeanette Christiansen
Spørgsmål   :  Tilberedning af kronhjort
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Alt vedr. tilberedning af kronhjort kød.

Svar til Jeanette Christiansen   :  
Hej Jeanette

Jeg har en del opskrifter på kronhjort som jeg håber du kan bruge.

Se Kronhjorteopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-11
Spørgsmål fra   :  maria dam
Spørgsmål   :  hvidvins marinerede kartofler
I opskriften indgår bl.a   :  kartofler i skiver hvor der bliver lavet en marinade der hældes ud over der er hvidvin dijon sennep olie og vistnok lidt honning men er ikke sikker håber i kan hjælpe
Bemærkninger   :  


Svar til maria dam   :  
Hej Maria.

Jeg har fundet en opskrifte med hvidvinseddike som jeg tror er det du søger:

Se opskriften her

Håber du kan bruge opskriften.
Hilsen Jytte




2005-10-10
Spørgsmål fra   :  sara
Spørgsmål   :  cookies
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg skal stå og sælge kager snart i min by. vil gerne have noget hurtigt at lave, da jeg skal bage MEGET.. en god opskrift på cookies og andre super kager!!
Bemærkninger   :  
kig ovenover.. TAK

Svar til sara   :  
Hej Sara.

Jeg har fundet nogle opskrifter på cookies frem til dig.

Se opskriften her

De øvrige opskrifterne på kager finder du her:

Se opskriften her

Held og lykke med salget.
Hilsen Jytte




2005-10-10
Spørgsmål fra   :  Jette
Spørgsmål   :  Torskerognmousse
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift på torskerognmousse, hvor man bruger torskerogn på dåse. Ikke torskefiletter.
Bemærkninger   :  


Svar til Jette   :  
Hej Jette

Jeg har en opskrift her som jeg håber du vil kunne bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-09
Spørgsmål fra   :  Vibeke 1
Spørgsmål   :  Citronboller
I opskriften indgår bl.a   :  Mel, sukker, citron prelesukker til pynt
Bemærkninger   :  
Har købt Citronboller hos en bager i Albertslund.Hvis jeg skal prøve at beskrive disse, vil jeg sige at det er en blanding af teboller og citronsandkage

Svar til Vibeke 1   :  
Hej Vibeke

Jeg har fundet en opskrift frem på citronboller som jeg håber svare til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-09
Spørgsmål fra   :  Trine Hansen
Spørgsmål   :  Pistagefläta
I opskriften indgår bl.a   :  gærbrød med pistagecreme
Bemærkninger   :  
Der findes i Sverige en kage der kaldes : Pistagefläta. Den minder om den danske kanelstang. Man kan købe den hos forskellige supermarkeder, hvor den ligger som frisk brød. Efter utallige søgninger på internettet har jeg selv fundet ud af, at den fremstilles specielt i konditorier. http://www.jerkstrands.se/sortiment/pistageflata.htm Kan du evt hjælpe med en opskrift?

Svar til Trine Hansen   :  
Hej Trine

Det har desværre ikke være muligt at finde den ønskede opskrift på Pistagefläta.

Beklager meget
Per




2005-10-09
Spørgsmål fra   :  doris
Spørgsmål   :  dyrekød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
dyrekød til gæster(fest),skal helst forberedes så meget som muligt dagen før gerne med ovnkartofler til,eller kartofler i fad med rodfrugter

Svar til doris   :  
Hej Doris

Nu skriver du ikke hvilket stykke dyrekød du har, så jeg vil her sende dig kategorien med dyrekød, så har du mulighed for selv at vælge netop det stykke kød du står med.

Se dyreopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-09
Spørgsmål fra   :  Camilla
Spørgsmål   :  Molekylær gastronomi
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har hørt meget om molekylær gastronomi. Blandt andet har dronningen fået det serveret da hun besøgte Århus Universitet i sommers. Jeg har søgt lidt på nettet, men har ikke kunnet finde nogle opskrifter. Er det noget I kan hjælpe mig med.

Svar til Camilla   :  
Hej Camilla

Vi har ikke nogen viden om Molekylær gastronomi, så vi kan desværre ikke hjælpe dig.

Beklager meget
Per




2005-10-08
Spørgsmål fra   :  S. Ole Clausen
Spørgsmål   :  Grydesteg
I opskriften indgår bl.a   :  Grydesteg lavet på en lårtunge
Bemærkninger   :  


Svar til S. Ole Clausen   :  
Hej Ole.

Jeg har fundet en opskrift frem til dig på marineret lårtunge.

Se opskriften her

Håber du kan bruge den.
Hilsen Jytte




2005-10-08
Spørgsmål fra   :  janne bomholt
Spørgsmål   :  vindrue rand
I opskriften indgår bl.a   :  har lige hørt om en dessert der heddder vindrue rand, kan i hjælpe med en opskrift janne
Bemærkninger   :  


Svar til janne bomholt   :  
Hej Janne.

Jeg har fundet en opskrift til dig som jeg tror du kan bruge.

Se opskriften her

Held og lykke med opskriften
Hilsen Jytte




2005-10-08
Spørgsmål fra   :  stine Hvidsten
Spørgsmål   :  Tomat suppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
nem og lige til at gå til....?

Svar til stine Hvidsten   :  
Hej Stinne.

Der er en del opskrifter på tomatsuppe. Den her skulle være nemt at lave.

Se opskriften her

Her kan du se de øvrige tomatsupper:

Se opskriften her

Held og lykke med suppen.
Hilsen Jytte




2005-10-08
Spørgsmål fra   :  Katka
Spørgsmål   :  bastogne småkage
I opskriften indgår bl.a   :  smør mel kanel ingefær
Bemærkninger   :  
Jeg har fundet den før hos jer.

Svar til Katka   :  
Hej Katka.

Mon ikke det er den opskrift du søger?

Se opskriften her

Held og lykke med småkagerne.
Hilsen Jytte




2005-10-08
Spørgsmål fra   :  Sonja Fanø Bornhøft
Spørgsmål   :  Medisterstroganof
I opskriften indgår bl.a   :  Medisterstroganoff bestaar af medisterpølse som er kogt og skaaret i skiver de kommes i en gryde sammen med med champignon, saa er spørgsmaalet hvilken kryderrier der skal i, jeg tror at huske at der skal carry eller paprika i,samt at det koges sammen med piskefløde, dertil serveres kogt ris.
Bemærkninger   :  


Svar til Sonja Fanø Bornhøft   :  
Hej Sonja

Opskriften på medisterstroganoff har jeg ikke kunnet finde, men den almindelige opskrift på bøf stroganof har jeg fundet frem her, og så er det vel bare at skifte oksekødet ud med medister ?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-07
Spørgsmål fra   :  Liv
Spørgsmål   :  Oldemorbrød
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg tror at det er med sødmælk... men jeg er ikke sikker. Det er verdens blødelste franskbrød. Skorpen er så godt som ikke-eksisterende.
Bemærkninger   :  


Svar til Liv   :  
Hej Liv.

Beklager med jeg har ikke kunnet finde opskriften på oldemorbrød.

Hilsen Jytte




2005-10-07
Spørgsmål fra   :  jette nielsen
Spørgsmål   :  Boysenbær + andet marmelade
I opskriften indgår bl.a   :  Skulle gerne bruge en "opskrift" på ovennævnte marmelade, jeg har ikke særlig mange Boysenbær, og ville gerne have hjælp, hvis en kunne fortælle hvad der er godt at blande sammen med dem. på forhånd tak V.H. jetteirene
Bemærkninger   :  
har ingen oplysninger, men ville være glad for hvad du kunne foreslå til mig.

Svar til jette nielsen   :  
Hej Jette.

Her er opskriften på boysenbærmarmelade.

Se opskriften her

Jeg ved ikke hvad man kan blande i boysenbær men kunne forestille mig æbler men her bliver du nød til at prøve dig lidt frem.
Her er opskrifterne på de øvrige marmelader:

Se opskriften her

og syltetøj.

Se opskriften her

Held og lykke med syltningen.
Hilsen Jytte




2005-10-07
Spørgsmål fra   :  Janne Kihlgast Jensen
Spørgsmål   :  brød uden gær
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg kunne godt tænke mig at få nogle opskrifter på brød uden gær også gerne rugbrød. kan man erstatter gær meg bagepulver eller natron??? hvis ja hvor meget skal man så bruger til erstatning for 50g gær??

Svar til Janne Kihlgast Jensen   :  
Hej Janne.

Her er et par opskrifter på brød uden gær.

Se opskriften her

Jeg ved ikke om man bare kan erstatte gær med bagepulver. brød bagt uden gær, har jo en tildens til at blive tørre end brød bagt med gær. Her er en opskrift på franskbrød med bagepulver

Se opskriften her

og en på boller med bagepulver

Se opskriften her

Held og lykke men bagningen.
Hilsen Jytte




2005-10-06
Spørgsmål fra   :  Anette Rasmussen
Spørgsmål   :  færøsk rullepølse
I opskriften indgår bl.a   :  lammekød
Bemærkninger   :  
Har på Færøerne fået en saltet lammerullepølse, som var rigtig god. Har fået opskriften væk. Det er noget med at den skal ligge i salt i flere dage, så vidt jeg husker. Kan nogen hjælpe?

Svar til Anette Rasmussen   :  
Hej Anette

Jeg har desværre ikke kunnet skaffe den ønskede opskrift på færøsk rullepølse, men måske du kan bruge en af de øvrige opskrifter på rullepølser i stedet ?

Se rullepølseopskrift her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-05
Spørgsmål fra   :  Margrethe Nielsen
Spørgsmål   :  skinkefugle
I opskriften indgår bl.a   :  Det er en pakke jeg har købt i løvbjerg, som hedder skinkefugle, så ville jeg bare høre om i har et forslag, til hvad man serverer til,der står man kan komme backon ved. på forhånd tak for jeres gode side. jeg bruger den meget.
Bemærkninger   :  


Svar til Margrethe Nielsen   :  
Hej Magrethe.

Jeg kender ikke skinkefugle men tror at flødekartofler:

Se opskriften her

og en grøn salat vil være lækkert til.

Held og lykke med skinkefuglene.
Hilsen Jytte




2005-10-05
Spørgsmål fra   :  Annelise
Spørgsmål   :  Kaldes smuldre æbelkage
I opskriften indgår bl.a   :  Æbler mel+ smør sukker
Bemærkninger   :  
Kaldes smuldre æbelkage

Svar til Annelise   :  
Hej Annelise

Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg mener er den du søger, så jeg håber du vil syntes om den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-05
Spørgsmål fra   :  Tove Jakobsen
Spørgsmål   :  Formkage
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har et barnebarn, der har æggeallergi og vil gerne kunne bage forskellige kager, han kan tåle. Jeg håber I kan hjælpe mig.
Bemærkninger   :  


Svar til Tove Jakobsen   :  
Hej Tove

Hvis du vælger menupunktet opskrifter, så finder du lidt nede på siden et punkt der heder allergi, når du vælger dette punkt kommer du til en side med forskellige kategorier, heriblandt også æggeallergi, og her finder du en del forskellige opskrifter som er uden æg.

Se æggefrie opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-05
Spørgsmål fra   :  johnny jensen
Spørgsmål   :  vildsvin rullepølse
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg har et slag fra et vildsvin på ca. 1.2 kg er der en opskrift på hvordan den laves

Svar til johnny jensen   :  
Hej Johnny

Jeg mener ikke der er den helt store forskel på om det er tamsvin eller vildsvin når du skal lave rullepølse, du kan selvfølgelig bruge lidt andre krydderier og sådan, men jeg syntes du skulle kigge på de forskellige opskrifter der findes på rullepølse i kogebogen.

Se rullepølseopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-04
Spørgsmål fra   :  Martin
Spørgsmål   :  Noget med bøf og kartofler
I opskriften indgår bl.a   :  -Nogle gode oksebøffer ca. 20-30kr pr.stk. -Bearnise sovs -Små kartofler til råstegte kartofler -Ekstra tilbehør
Bemærkninger   :  
Hej jeg er flytte hjemme fra for ikke så lang tid siden, og skal holde houswarming for min fammillie, der ville jeg gerne imponere dem lidt. Jeg søger så en opskrift der passer til noget med bøf med bernaise og råstegte kartofler og lidt tilbehør. Mit spørgsmål er så hvad er godt at lave som tilbehør og pynt? og hvordan laver man de råstegte kartofler?? Glæder mig til at høre fra dem. mvh. Martin

Svar til Martin   :  
Hej Martin.

Først så får du lige opskriften på råstegte kartofler:

Se opskriften her

Som tilbehør kan du vælge kogte grønsager som bønner, gulerødder, broccoli men du kan også vælge at servere en frisk salat men agurk, tomater, majs og hvad du ellers har lyst til.

Du kan også vælge en bønnesalat:

Se opskriften her

Som pynt kan du anvende friske salatblade og ½ tomater. Læg evt. kogte grønsager på fadet med kød så det fungere som pynt.

Held og lykke med middagen.
Hilsen Jytte




2005-10-04
Spørgsmål fra   :  betina
Spørgsmål   :  diabetes opskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg kan ikke rigtig finde nogle diabetes opskrifter herinde. Der er en der har fortalt mig at der skulle være omkring 20.000 herinde, men hvorfor kan jeg så ikke finde dem? Hvad skal jeg kigge under? Håber at i kan hjælpe, for jeg er ved at løbe tør for nye diabetes opskrifter.

Svar til betina   :  
Hej Betina

Opskrifterne til diabetiker finder du under menupunktet opskrifter og her vælge punktet som heder kostformer, men de 20.000 opskrifter til diabetiker er der nu ikke.

Se diabetesopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-04
Spørgsmål fra   :  Susanne Hansen
Spørgsmål   :  And tilberedt på Polsk
I opskriften indgår bl.a   :  Parterede andestykker, appelsin
Bemærkninger   :  
Jeg har fået det 2 gange i Polen, det er vist nok nærmest en nationalret, men det er længe siden, så jeg kan ikke rigtig huske andet end at det smager fantastisk.

Svar til Susanne Hansen   :  
Hej Susanne

Først tænkte jeg på and a la orange, men den tilberedes jo hel, så den kan det ikke være, jeg har desværre ikke kunnet finde den rigtige opskrift til dig.

Beklager meget
Per




2005-10-03
Spørgsmål fra   :  Jytte Buus Jensen
Spørgsmål   :  brød bagt i bagemaskine
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har netop købt en bagemaskine, men savner flere forskellige opskrifter på brød. Har I nogle og hvor finder jeg dem

Svar til Jytte Buus Jensen   :  
Hej Jytte

Der er desværre ikke opskrifter til bagemaskine i Alletiders Kogebog, men der findes en bog som heder friskbagt brød med bagemaskine, som jeg vil tro du kan købe i boghandlen eller måske låne på biblioteket.

Beklager jeg ikke kan være til større hjælp.

Med venlig hilsen
Per




2005-10-03
Spørgsmål fra   :  Annette Petersen
Spørgsmål   :  Mørbrad ret - enten okse- el svinemørbrad
I opskriften indgår bl.a   :  Mørbrad - svine el okse Lagen består bla. af soya, hvidløg, tabasco - kan desværre ikke huske resten af ingredienserne
Bemærkninger   :  
Mørbraden lægges i lage i nogle dage. Og bages herefter i ovnen. Lagen består bla. af soya, hvidløg, tabasco - kan desværre ikke huske resten af ingredienserne

Svar til Annette Petersen   :  
Hej Annette.

Jeg har fundet en opskrift som jeg tror svare til det du søger.

Se opskriften her

ellers så er der mange andre opskrifter på marineret mørbrad her:

Se opskriften her

Held og lykke med mørbraden.
Hilsen Jytte




2005-10-03
Spørgsmål fra   :  Tine og Lise
Spørgsmål   :  Tchads Nationalret
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Kære Kogebogen.dk Vi ville meget gerne finde opskriften på Tchads nationalret, som vist ikke er her. Vi har intet navn eller ingredienser, men det skal bruges til en meget vigtig skoleopgave, som snart skal afleveres. Det ville være dejligt om I kunne hjælpe os! På forhånd tak. Hilsen Tine og Lise, Solvangskolen

Svar til Tine og Lise   :  
Hej Tine og lise

Det har desværre ikke være muligt at fremskaffe den ønskede opskrift på Tchads Nationalret.

Beklager meget
Per




2005-10-03
Spørgsmål fra   :  Anna Lise Thomsen
Spørgsmål   :  stegte ål
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg mangler en opskrift på rigtig gammeldags stegte ål. Er det mon mulighed at findr sådan en? På forhånd tak Anna Lise Thomsen

Svar til Anna Lise Thomsen   :  
Hej Anna

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-02
Spørgsmål fra   :  vera Brotherton
Spørgsmål   :  Opskrifter til bagemaskine
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til vera Brotherton   :  
Hej Vera

Der er desværre ikke opskrifter til bagemaskine i Alletiders Kogebog, men der findes en bog som heder friskbagt brød med bagemaskine, som jeg vil tro du kan købe i boghandlen eller måske låne på biblioteket.

Beklager jeg ikke kan være til større hjælp.

Med venlig hilsen
Per




2005-10-02
Spørgsmål fra   :  sophia
Spørgsmål   :  Asshe reshteh
I opskriften indgår bl.a   :  ved det ikke. Masser af forskellige urtegrønsager, bønner, som er blandet med en meget speciel spagetti.
Bemærkninger   :  


Svar til sophia   :  
Hej Sophia

Opskriften skulle være Iransk, og navnet Reshteh er vist navnet på den specielle iranske spaghetti.

Jeg har oversat en opskrift til dig som jeg håber er den rigtige, i denne opskrift bruges der linguine eller fettuccine, men hvis du kan skaffe Reshteh bliver den jo selvfølgelig mere original.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-02
Spørgsmål fra   :  Susanne Nielsen
Spørgsmål   :  buffe/pindemadder
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har brug for nogle ideér til en buffe/tag selv bord, min datter bliver 16 år her i Oktober og der kommer ca. 25 gæster til åbenthus. vi holder det i kolonihavehuset hvor der ikke er så meget plads, derfor ville jeg gerne kunne sætte maden på bordet og så kan de selv tage, har i nogle gode ideér jeg har udskrevet de 3 opskrifter i har på pindemadder, men det måtte også gerne være andre ting, bare det ikke kræver at man sidder ved et bord og spiser med kniv og gaffel. På forhånd tak Susanne
Bemærkninger   :  


Svar til Susanne Nielsen   :  
Hej Susanne

Der er lidt flere opskrifter under buffeter som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-02
Spørgsmål fra   :  Jonna Simonsen
Spørgsmål   :  spanske tapas
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg mangler et tema ugens opskrifter på spanske tapas. Jeg kan kun finde 2 i kogebogen. Det skulle være sjovt og lækkert med tapas.
Bemærkninger   :  


Svar til Jonna Simonsen   :  
Hej Jonna

Under forretter er der et punkt med tappas, og her er lidt forskellige opskrifter som jeg håber du kan bruge.

Se tappasopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2005-10-01
Spørgsmål fra   :  Anne Jørgensen
Spørgsmål   :  Sandkage?
I opskriften indgår bl.a   :  Som barn husker jeg, at min farmor altid bagte en lækker kage i sandkageform. Kagen var meget svampet og det eneste jeg husker var, at der var kartoffelmel i,
Bemærkninger   :  
måske også citron. Mon nogen kender en sådan opskrift

Svar til Anne Jørgensen   :  
Hej Anne.

Jeg har fundet en opskrift som jeg tror du kan bruge.

Se opskriften her

Kogebogen har mange forskellige opskrifter på sandkage som du kan prøve at kikke på.

Se opskriften her

Held og lykke med kagen.
Hilsen Jytte




2005-10-01
Spørgsmål fra   :  Linda K Rasmussen
Spørgsmål   :  Kylling i vindruesovs
I opskriften indgår bl.a   :  Man koger en hel kylling hvor skinnet pilles af, kødet skæres i stykker. Sovsen laves af vandet, kyllingen har kogt i hvor vindruerne så skal i.
Bemærkninger   :  


Svar til Linda K Rasmussen   :  
Hej Linda.

Jeg tror det er denne opskrift du efterlyser:

Se opskriften her

Der er i kogebogen forskellige opskrifter med kylling og vindruer som du kan se her:

Se opskriften her

Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte




Se spørgsmålene for januar 2005

Se spørgsmålene for februar 2005

Se spørgsmålene for marts 2005

Se spørgsmålene for april 2005

Se spørgsmålene for maj 2005

Se spørgsmålene for juni 2005

Se spørgsmålene for juli 2005

Se spørgsmålene for august 2005

Se spørgsmålene for september 2005

Se spørgsmålene for oktober 2005

Se spørgsmålene for november 2005

Se spørgsmålene for december 2005