|
Spørgsmål efter opskrift
2005-10-31 Spørgsmål fra : bente furland Spørgsmål : dej til friturekogning af f.eks.fiskefiletter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : en dej at vende kød/fisk i før de kommes i den varme olie,således at resultatet er en dejlig sprød overflade
Svar til bente furland : Hej Bente
Jeg mener det er den dej der heder Beignets du skal bruge, så den sender jeg en opskrift på.
Se Beignetsopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-31 Spørgsmål fra : Leif damgaard Spørgsmål : OLIVEN I opskriften indgår bl.a : Hvordan sylter/ tilbereder jeg OLIVEN som jeg har på mit oliventræ ude i haven???
Glæder mig til at høre om nogen kan hjælpe.
Tak. Bemærkninger :
Svar til Leif damgaard : Hej Leif
Der er desværre ikke så mange opskrifter med oliven i kogebogen, og de fleste er jo på oliven i glas, men der er en enkelt opskrift på oliven i olie.
Se olivenopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-31 Spørgsmål fra : Dorrit Christensen Spørgsmål : surdej til rugbrød I opskriften indgår bl.a : Hvordan fremstiller jeg surdej til rugbrød
venlig hilsen Bemærkninger :
Svar til Dorrit Christensen : Hej Dorrit
Der er et par opskrifter på surdej i kogebogen, men der er oven i det også flere opskrifter på brød med surdej hvor der er opskrift på surdejen i.
Jeg sender dig linket til opskrifterne her, så kan du prøve at kigge på de forskellige opskrifter.
Se surdejopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-31 Spørgsmål fra : Susan Spørgsmål : Øllebrød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : En god gammeldags øllebrød, helst uden citronskæller eller lign.
Svar til Susan : Hej Susan.
Jeg har fundet en opskrift på øllebrød som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Held og lykke med øllebrøden.
Hilsen Jytte
2005-10-31 Spørgsmål fra : Bodil Spørgsmål : Københavnske rosenbrød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg efterlyser en opskrift på en form for wienerbrød som kan købes hos bagerne i København. Det sælges under navnet rosenbrød, og kan fåes med enten hvid eller brun glasur.
Svar til Bodil : Hej Bodil
Der er en enkelt opskrift i kogebogen på rosenbrød, så jeg håber det er den rigtige.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-30 Spørgsmål fra : Bente Hindenburg Spørgsmål : Hvidløgsrejer I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Bente Hindenburg : Hej Bente
Der er lidt forskellige opskrifter på hvidløgsrejer i kogebogen, jeg vil sende dig linket til dem alle da du så har mulighed for selv at vælge den du syntes bedst om.
Se hvidløgsrejeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-30 Spørgsmål fra : solveig Spørgsmål : andelår I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til solveig : Hej Solveig
Hvis du vælger menupunktet opskrifter og her ingredienser, så kan du vælge dyregruper f.eks. and, og her har vi så delt anden op i de forskellige udskærringer, bla. andelår.
Se andelåropskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-30 Spørgsmål fra : jytte højmark Spørgsmål : Italienske kalvekødsruller (benløse fugle) I opskriften indgår bl.a : tynde skriver af kalvekød rulles om ?(indhold)
Brunes og koger møre i hvidvin Bemærkninger :
Svar til jytte højmark : Hej Jytte
Jeg har en italiensk opskrift her som jeg mener er den du søger, den heder Involtini alla Cacciatora.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-30 Spørgsmål fra : Lykke Nisell Baca Spørgsmål : parkistansk - bakodas? udtales sådan I opskriften indgår bl.a : linsemel (eller majsmel) revne kartofler og løg salt pebber knuste korianter, hvisløg og æg Bemærkninger : nogle små parkistanske snaks, der bliver rørt til en tyktflydende masse, med en teske dej steges i olie på panden, lægges på et stk papir for at suge fedt - har fået det sammen med kima og chapati hos en parkistansk familie, smager forrygende godt - forøvrigt smager det ekstra godt med gahamasala i kima.
Svar til Lykke Nisell Baca : Hej Lykke
Jeg har fundet en opskrift frem som heder pakoras, den er angivet som indisk, men det er jo tæt på Pakistan så de deler nok en del opskrifter.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-29 Spørgsmål fra : karina Spørgsmål : løgsuppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : løgsuppe
Svar til karina : Hej Karina
Der findes en masse forskellige opskrifter på løgsuppe som jeg vil sende til dig her, så kan du selv vælge netop den opskrift du syntes bedst om.
Se løgsuppeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-29 Spørgsmål fra : alanya Spørgsmål : chilli con carne I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kan du hjælpe mig, jeg ved ikke noget meget værre end kikærter og hvide bønner, men holder så meget at chilli con carne, har du en måde at lave det på, uden brug af det jeg ikke kan lide.
MH alanya
Svar til alanya : Hej Alanya
Bønner er så stor del af chili con carnen at jeg ikke mener at de kan skiftes ud med andet, enten kan man li den eller også kan man ikke. *S*
Med venlig hilsen
Per
2005-10-29 Spørgsmål fra : Lillian Søndergaard Spørgsmål : friske hvidløg I opskriften indgår bl.a : Jeg har mange hvidløg i haven og kunne godt tænke mig at hakke/knuse dem til en pasta og bruge det i løbet af vinteren hvordan gør jeg Bemærkninger :
Svar til Lillian Søndergaard : Hej Lillian
Jeg har desværre ikke kunnet finde en opskrift på hvidløgspasta, så lige det kan jeg ikke hjælpe dig med, men du kan jo opbevare hvidløg tørrede, men også som syltede og marinerede.
Se hvidløgsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-29 Spørgsmål fra : Aase Spørgsmål : fedtebrød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har prøvet at bage fedtebrød nogle gange og hvergang har jeg det problem at dejen er for smulret.. så er det ikke let at få den rullet, før den skal presses flad... Hvad gør jeg forkert?
Jeg har endda prøvet at komme mere smør/margarine i, og det hjælper ikke..
Svar til Aase : Hej Aase.
Nu ved jeg ikke hvilken opskrift du bruger men prøv at tilsætte lidt æggehvide eller mælk til dejen. Det skulle få den til at hænge lidt bedre sammen.
Held og lykke med fedtebrødene.
Hilsen Jytte
2005-10-29 Spørgsmål fra : Marianne Dupont Spørgsmål : birkes I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg har forsøgt at bage en kage hvori der indgår 100 gram birkes.Da jeg smagte kagen hos hende der har lavet den var birkes bløde og ikke knasende som i mit forsøg...hvordan får jeg birkes til at blive lidt blødere inden jeg bruger dem?
Svar til Marianne Dupont : Hej marianne.
Prøv at sætte birkesen i blød i noget af den væske der skal bruges i dejen. Gerne natten over.
Held og lykke med kagen.
Hilsen Jytte
2005-10-28 Spørgsmål fra : Anni Wacht Spørgsmål : Leverpostej I opskriften indgår bl.a : Jeg skal bruge en leverpostej der er god kold til smørrebrød, f.eks. dyrelægens natmad.
Bemærkninger : Jeg har set alle leverpostejopskrifterne igennem, men
jeg kan jo ikke prøve alle. Har I erfaring med hvilken en der er godt som kold?
På forhånd tak fra Anni
Svar til Anni Wacht : Hej Anni
Jeg ved ikke om der er en af opskrifterne der er væsentlig bedre end de andre, men leverpostej spises jo gerne kold så jeg mener ikke det er så afgørende.
Jeg tror bare du skal lade din egen smag råde.
Med venlig hilsen
Per
2005-10-28 Spørgsmål fra : Charlotte Aspegren Spørgsmål : mohnkuchen I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Charlotte Aspegren : Hej Charlotte
Jeg har fået oversat denne opskrift her som jeg håber er den rigtige.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-28 Spørgsmål fra : Bent Sørensen Spørgsmål : Rådyropskrifter I opskriften indgår bl.a : Forben og hals fra et rådyr. Hvad kan man lave af det?? Kan man lave andet end vildtsuppe?? Bemærkninger :
Svar til Bent Sørensen : Hej Bente
Det korte svar er ja, du kan sagtens lave andet end suppe på bov (forben) og hals.
Vi har jo delt rådyr op i de forskellige udskærringer, og det er dette link jeg vil sende dig, da du så har mulighed for at vælge den udskærring du ønsker.
Se rådyropskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-27 Spørgsmål fra : anette iversen Spørgsmål : småretter fra spanien I opskriften indgår bl.a : grønsager - oste - desserte Bemærkninger :
Svar til anette iversen : Hej Anette
Vi har lidt forskellige tappasopskrifter som jeg håber du kan bruge.
Se Tappasopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-26 Spørgsmål fra : lis hedegaard Spørgsmål : kartoffelstrå I opskriften indgår bl.a : det fremgår af jeres opskrifter på vildt at der kan serveres kartoffelstrå til - hvad er det?? og hvilken form for frugtsalat kan man servere til and a la orange?? Bemærkninger :
Svar til lis hedegaard : Hej Lis
Vi har en lille opskrift på stråkartofler her som jeg håber du vil syntes om.
Se kartoffelstråopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-26 Spørgsmål fra : susanne østergård thomsesn Spørgsmål : kyllingstykkerne kommes i en marinade der består af: karrypasta, fiskesous, soya, østerssous m.m. I opskriften indgår bl.a : Ananas, kylling, grøntsager,kokosmælk, karrypasta, Bemærkninger : kyllingstykkerne kommes i en marinade der består af: karrypasta, fiskesous, soya, østerssous m.m.
Svar til susanne østergård thomsesn : Hej Susanne.
Jeg har fundet en opskrift som minder om det du søger.
Se opskriften her
Håber den kan bruges.
Hilsen Jytte
2005-10-26 Spørgsmål fra : Gitte Spørgsmål : Tyrkisk brød I opskriften indgår bl.a : Lyst mel. drysset med krydderier Bemærkninger : Bliver serveret i Tyrkiet før de fleste måltider. Er stort og skal punkteres inden det bliver spist. Bliver serveret med hvidløgs dressing.
Svar til Gitte : Hej Gitte.
Jeg har fundet en opskrift på tyrkisk brød til dig.
Se opskriften her
Håber det er den opskrift du søger.
Held og lykke med brødet.
Hilsen Jytte
2005-10-25 Spørgsmål fra : sophia Spørgsmål : halloween fest I opskriften indgår bl.a : det er ikke nogen bestemt. Bemærkninger : Jamen, jeg vil bare gerne have et eller andet sjovt til min halloween fest for min klasse.
Svar til sophia : Hej Sophia
Vi har en lille samling af opskrifter som passer godt til halloween, måske der er noget her du kan bruge.
Se Halloweenopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-25 Spørgsmål fra : mette Jensen Spørgsmål : schokolade kage I opskriften indgår bl.a : jeg har fundet en opskrift kun med majsmel i, der er ikke anden slags mel i.Det er en opskrift som var i et hæfte på et ugeblad, inden for de sidste par uger. mener det var familie journalen, Bemærkninger : Jeg kan ikke huske hvor meget majsmel der skulle i, men jeg kan huske at der skulle 4 æg i og de skulle deles, og piskes hver for sig, så skulle der sukker i æggeblommerne, som så skulle piskes godt og æggehvidderne skulle piskes stive.
Der skulle 250 g, mørkt smelte schokolade i.Der skulle også smør i.
altså består opskriften kun af...smør majsmel æg og sukker, og schokolade. den skulle bages ved 175 grader i en kold ovn.
håber i kan hjælpe, da det er en rigtig god opskrift. min mand kan nemlig ikke tåle hvedemel, kun majsmel, og rugmel, intet andet.
Svar til mette Jensen : Hej Mette.
Jeg har fundet en chokoladekage med majsmel men den er ikke helt som du beskriver. Håber du kan bruge den istedet for.
Se opskriften her
Held og lykke med kagen.
Hilsen Jytte
2005-10-25 Spørgsmål fra : Hans Marcussen Spørgsmål : Kalvefrikasse. I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Hans Marcussen : Hej Hans
Der findes flere forskellige opskrifter på kalvefrikasse i kogebogen, så jeg vil sende dig linket til dem alle, så har du mulighed for selv at vælge den du syntes bedst om.
Se kalvefrikasseopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-25 Spørgsmål fra : Hanne Jacobsen Spørgsmål : kålrabi I opskriften indgår bl.a : kålrabi Bemærkninger : madopskrift med kålrabi i
Svar til Hanne Jacobsen : Hej Hanne
Jeg har brugt Tøm køleskabet til at søge på kålrabien, og her er der lidt forskellige opskrifter som jeg håber du kan få glæde af.
Se kålrabiopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-24 Spørgsmål fra : Elsebeth Bjerrum Spørgsmål : cortado con leche e leche I opskriften indgår bl.a : Espresso med varm mælk og sweetened condensed milk. Bemærkninger : Vi har på Tenerife fået denne kaffe i små 9cl glas og vil gerne bede om opskriften. Det er vores indtryk at der er mere varm mælk end espresso. Men hvor med af den søde mælk skal der i?
Den er meget dekorativ da man ikke rører den søde mælk op før den serveres på bordet, så den er lagdelt.
Svar til Elsebeth Bjerrum : Hej Elsebeth.
Jeg kender ikke den spanske café men har fundet nogle forskellige blandings forhold på den spanske Café.
Du kan se dem her.
Se opskriften her
Håber du kan bruge dem til at lave den dejlige drik.
Hilsen Jytte
2005-10-24 Spørgsmål fra : Kirsten Thomsen Spørgsmål : fedtfattig leverpostej I opskriften indgår bl.a : opskrift uden opbagning dog må der gerne lidt fedt i. Bemærkninger :
Svar til Kirsten Thomsen : Hej Kirsten.
Jeg har fundet nogle opskrifter frem til dig som passer på din søgning. Håber du kan bruge en af dem.
Se opskriften her
Held og lykke med leverpostejen.
Hilsen Jytte
2005-10-24 Spørgsmål fra : Ester jensen Spørgsmål : svenske småkager I opskriften indgår bl.a : kakao pynt groft sukker Bemærkninger : det er småkager der er skåret i snitter
Svar til Ester jensen : Hej Ester
Det kunne måske være svenske chokoladebrød du tænker på ?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-24 Spørgsmål fra : Britta Pedersen Spørgsmål : Kager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg skal deltage i en kage-bage-konkurrence i min søns børnehave. Nu mangler jeg meget nogle ideer for jeg er virkelig en knold til at bage kager.
Håber der er nogen der kan hjælpe mig.
Svar til Britta Pedersen : Hej Britta
Nu er kager jo mange ting, og da kogebogen har flere kategorier med kager vil jeg sende dig hovedkategorien her, og så et godt stykke ned på listen finder du kagerne delt op i kager i form, diverse kager, småkager og konditori.
Se kategorierne her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-24 Spørgsmål fra : gitte rosenkilde Spørgsmål : osmansk gryde I opskriften indgår bl.a : kød, sovs, og gratineret med ost.. Bemærkninger : serveres med ris.
Svar til gitte rosenkilde : Hej Gitte
Opskriften på osmansk gryde er et spørgsmål der kommer ind i mellem, men desværre har vi ikke kunnet skaffe denne opskrift.
Beklager meget
Per
2005-10-23 Spørgsmål fra : Pernille Brandt Spørgsmål : ælgkød I opskriften indgår bl.a : hakket ælgkød, ælgbøffer, alt ælg Bemærkninger : Jeg har en masse ælgkød af forskellig slags, men jeg har ikke kunne opdrive nogel opskrifter. Det ville derfor være dejligt hvis du kunne opstøve nogle gode opskrifter for mig. På forhånd tak.
Svar til Pernille Brandt : Hej Pernille
Ikke for at væde så meget rundt i det, men jeg tror at du har stavet forkert så at det er Elg eller Elsdyr du leder efter.
I kogebogen er der nogle enkelte opskrifter som jeg håber du kan bruge.
Se elsdyropskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-23 Spørgsmål fra : ejkild bolvig hanaen Spørgsmål : kylling i svampeflødesauce I opskriften indgår bl.a : svampe fløde tomater
og kyllingbryst Bemærkninger :
Svar til ejkild bolvig hanaen : Hej Ejkild
Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på kylling i svampeflødesauce.
Beklager meget
Per
2005-10-23 Spørgsmål fra : Anni Wacht Spørgsmål : Amerikansk æbletærte Fedtfattig & sukkerfri I opskriften indgår bl.a : I ovennævnte opskrift er brugt et produkt der hedder Perfect Fit.
Hvad mon det er? Kan man erstatte det med alm. margarine?
På forhånd tak fra
Anni Bemærkninger :
Svar til Anni Wacht : Hej Anni.
Perfect Fir er det samme som Atwel. Det er et kunstig sødemiddel, som kan erstatte sukker og reducere brugen af fedtstof.
Ombyt 100g sukker med 60-75g ATWEL og reducer fedtstoffet med 20-30%.
Der må max anvendes 330g ATWEL pr. kg færdig masse/dej.
Held og lykke med kagen.
Hilsen Jytte
2005-10-23 Spørgsmål fra : langsted Spørgsmål : polske retter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til langsted : Hej Langsted
Polske opskrifter er ikke det som vi har mest af, men der er da et par stykker som jeg håber du kan bruge, har du navnet på en bestemt polsk opskrift må du meget gerne vende tilbage.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-22 Spørgsmål fra : Kenneth Spørgsmål : Sachuka I opskriften indgår bl.a : Oliven, peberfrugter, æg, tomater og chili. Bemærkninger : Retten jeg søger er Israels nationalret. Den bliver lavet noget i stil af at grøndtsgaerne først scitses. Og til sidst kommes æggen over og stivner. Og så serveres retten direkte.
Svar til Kenneth : Hej Kenneth
Jeg har desværre ikke kunnet finde en ret med det navn du nævner, men jeg har en anden opskrift som minder meget om det som du beskriver, så den vil jeg sende med her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-22 Spørgsmål fra : Dorte Sørensen Spørgsmål : Toscansk svinemørbrad I opskriften indgår bl.a : Rå svinemørbrad i flute med bacon og krydderurter
Bemærkninger : Retten skulle stamme fra Toscana
Svar til Dorte Sørensen : Hej Dorte
Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på Toskansk svinemørbrad.
Beklager meget
Per
2005-10-22 Spørgsmål fra : Joanna Tjørnelund Spørgsmål : kage med korn og frugt I opskriften indgår bl.a : hirse
æbler i tern
rosiner
abrikoser klippet i stykker
hakkede nødder Bemærkninger : Jeg husker en opskrift, hvor man koger æbletern, rosiner, abrikoser i æblejuice, afkøler og tilsætter hakkede nødder. Presser i en form og afkøler helt, serverer med flødeskum eller cremefraiche - men jeg kan ikke huske forholdene mellem ingredienserne.
Hjælp?
Svar til Joanna Tjørnelund : Hej Joanna
Jeg har søgt efter de ingredienser du nævner, men desværre uden resultat, og da jeg ikke kender til denne kage så bliver jeg nødt til at skuffe dig.
Beklager meget
Per
2005-10-22 Spørgsmål fra : søren Spørgsmål : Bernaice I opskriften indgår bl.a : Bernaice Bemærkninger : hejsa
jeg vil gerne vide hvorfor jeg ikke kan få oplysninger om hvordan man laver Bernaice
måske en stave fejl
Svar til søren : Hej Søren
Ja det var lige en stavefejl der gjorde at du ikke kunne finde opskriften, men den kommer her.
Se beanaiseopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-22 Spørgsmål fra : Leif A. Pedersen Spørgsmål : Panaforte I opskriften indgår bl.a : En slags italiensk frugtkage ?
honning, sukat, frugter nødder m.m. Bemærkninger :
Svar til Leif A. Pedersen : Hej Leif
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.
Se panforteopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-21 Spørgsmål fra : Lissy Nielsen Spørgsmål : boller med græskarkerner I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Lissy Nielsen : Hej Lissy.
Jeg har fundet en opskrifte frem på græskarboller som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Held og lykke med bollerne.
Hilsen Jytte
2005-10-21 Spørgsmål fra : Loui Kiwesbuy Spørgsmål : Oksemørbrad I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Oksemørbrad Skåret i skiver lagt sammen med Bearnais og gratineret
Svar til Loui Kiwesbuy : Hej Loui
Det har desværre ikke været muligt at finde en opskrift som minder om det du beskriver.
Beklager meget
Per
2005-10-20 Spørgsmål fra : Dorthe Sethsen Spørgsmål : grønlandsk hval I opskriften indgår bl.a : hved det ikke.kan du hjælpe mig med at finde en opskrift på en hvalbøf eller noget lignende,det skal være stegt Bemærkninger :
Svar til Dorthe Sethsen : Hej Dorthe
Jeg har et par enkelte opskrifter med hvalkød som jeg håber du vil kunne bruge.
Se hvalopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-20 Spørgsmål fra : Yrsa Christiansen Spørgsmål : amerikansk kage med rom I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg søger en opskrift jeg har hørt om på en amerikansk kage som skal stå i køleskab i 3 uger - hvorefter den skal overhældes med 1 spsk rom 1 x i døgnet andet ved jeg desværre ikke.
Svar til Yrsa Christiansen : Hej Yrsa
Jeg mener nu at det du beskriver er en engelsk kage, men skidt med det.
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg mener er den som du beskriver.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-19 Spørgsmål fra : Teddy Qvade Spørgsmål : Rømerbraten I opskriften indgår bl.a : Farsbrød med rød og grøn peber,
sælges i slagter forretninger,
som skive skåret pålæg Bemærkninger :
Svar til Teddy Qvade : Hej Teddy
Det har desværre ikke været muligt at skaffe den ønskede opskrift på rømerbratten.
Beklager meget
Per
2005-10-19 Spørgsmål fra : Lone Brinksby Spørgsmål : skovduebryster I opskriften indgår bl.a : skovduebryster tilberedt på en simpel måde Bemærkninger :
Svar til Lone Brinksby : Hej Lone
Der er en del forskellige opskrifter med skovduer i kogebogen som jeg vil mene at du kan gøre brug af.
Se skovdueopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-19 Spørgsmål fra : Birthe Hansen Spørgsmål : Hjemmelavet rødkål I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Birthe Hansen : Hej Birthe.
Jeg har fundet en opskrift til dig, på rødkål.
Se opskriften her
Held og lykke med rødkålen.
Hilsen Jytte
2005-10-18 Spørgsmål fra : Jens Hansen Spørgsmål : hvid chokolade pafait I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har for ca 1 år siden fundet en opskrift på hvid chokolade pafait med mandler her på Alletiders Kogebog, jeg syntes det er den bedste jeg har prøvet, jeg har søgt efter opskriften flere gange, men kan ikke finde den. De øvrige opskrifter på samme finder jeg for søde.
VH
Jens Hansen
Svar til Jens Hansen : Hej Jens.
Der er 4 forskellige opskrifter på Hvid chokoladeparfait som jeg sender dig et link til.
Se opskriften her
Håber det er en af dem du søger.
Hilsen Jytte
2005-10-17 Spørgsmål fra : Bente Lund Spørgsmål : opskrift med oksefars I opskriften indgår bl.a : Oksefars, kartofler i tynde skiver, creme fraiche, tomatpure Bemærkninger : Kartofler i bunden af et fad, derefter, tror jeg, creme fraiche, derefter oksefars, der er svitset og har snurret lidt på panden med tomatkonc., ovenpå, til slut reven ost. på forhånd tak
Svar til Bente Lund : Hej Bente
Det som du beskriver minder lidt om mousakka med kartofler, så denne opskrift vil jeg sende til dig, så må du lige vende tilbage igen hvis det ikke er den rigtige.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-17 Spørgsmål fra : Lillian Dahl Spørgsmål : Mønsle klejner I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : En meget stor klejne der er sprød man laver så huld og fylder med jeg mener at kan huske det var gele
men ellers syldetøj fik dem op til jul da jeg gik på efter skole med en pige fra møn.
Svar til Lillian Dahl : Hej Lillian.
Jeg har en opskrift på mønske klejner som jeg sender dig. Håber det er den du søger.
Se opskriften her
Held og lykke med klejnerne.
Hilsen Jytte
2005-10-16 Spørgsmål fra : kirsten munthe-brun Spørgsmål : elgsteg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : elg kød til stegning
Svar til kirsten munthe-brun : Hej Kirsten
Jeg har lidt forskellige opskrifter på elg som jeg håber du kan bruge til inspiration.
Se elgopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-15 Spørgsmål fra : Evy hansen Spørgsmål : Afrikansk oksegryde I opskriften indgår bl.a : jeg kan huske der var oksesmåkød, gulerrødder, koncentreret tomatpure og porre. jeg kan huske den kunne blive stærk. Bemærkninger : eg ved at den er fra opskriftklubben chefkokken
Hauserplads 18
1127 København K.
de udkom i 70erne
Svar til Evy hansen : Hej Evy
Den eksakte opskrift har jeg desværre ikke kunnet skaffe, men jeg har en opskrift her som minder meget om det som du beskriver.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-15 Spørgsmål fra : sofie sperling flyng Spørgsmål : Arabisk brød I opskriften indgår bl.a : Ved det ikke.. er ret sikker på at der ikke er gær i, da det vist ikke hæver.. Bemærkninger : fladbrød
Svar til sofie sperling flyng : Hej Sofie
Jeg har desværre ikke kunnet finde en opskrift på det arabiske brød som du beskriver.
Jeg beklager meget
Per
2005-10-15 Spørgsmål fra : Hanne Bechmann Spørgsmål : Svampesuffle I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Hanne Bechmann : Hej Hanne
Jeg har fundet en enkelt opskrift på svampesoufle frem til dig som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-15 Spørgsmål fra : vagn winther jensen Spørgsmål : lage til at sylte agurker I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til vagn winther jensen : Hej Vagn
Jeg har fundet en opskrift frem på syltede agurker hvorfra jeg håber du kan bruge lagen.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-14 Spørgsmål fra : Emmy Bech Spørgsmål : Smørfisk I opskriften indgår bl.a : Smørfisk Bemærkninger :
Svar til Emmy Bech : Hej Emmy
Jeg har lidt opskrifter på smørfisk her som jeg håber du kan bruge.
Se Smørfiskeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-14 Spørgsmål fra : Mellanie Stensgaard Vendt Spørgsmål : Kaktussuppe I opskriften indgår bl.a : kaktus, squash, gulerødder, løg evt. chili Bemærkninger : det er en legeret suppe. Jeg smagte den til et bryllup for et par måneder siden, men opskriften er ikke til at opdrive. Har søgt på nettet og er kommet fra til flere steder, der serverer den, men igen... ingen opskrift. Jeg håber virkelig I kan hjælpe mig.
Svar til Mellanie Stensgaard Vendt : Hej Mellanie.
Jeg har desvære ikke kunnet finde en opskrift til dig.
Hilsen Jytte
2005-10-13 Spørgsmål fra : Søren Hansen Spørgsmål : kallun I opskriften indgår bl.a : kalun Bemærkninger : Jeg søger opskrifter på kalun, gerne gamle danske, men også udenlandske, f.eks den spanske callos.
Svar til Søren Hansen : Hej Søren
Det var ikke helt nemt at finde frem til opskrifter med kallun da det jo mest bruges til hunde mad nu til dags, men det er da lykkedes at finde nogle enkelte opskrifter frem til dig, bla. den spanske callos som du nævner.
Se kallunopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-13 Spørgsmål fra : lisbeth Larsson Spørgsmål : røde kidney bønner , oksefars stærke krydderier I opskriften indgår bl.a : røde kidney bønner , oksefars stærke krydderier Bemærkninger :
Svar til lisbeth Larsson : Hej Lisbeth
Jeg vil skyde på er en opskrift på chili con carne du søger, så den kommer her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-12 Spørgsmål fra : Bente Bach Spørgsmål : Opskrifter med granatæbler I opskriften indgår bl.a : Vi er flyttet til en lille by Coin og et lille landhus, der har vi flere store træer med store granatæbler, og jeg mangler opskrifter på noget forskelligt man kan bruge dem til.
På forhånd tak
Bente Bemærkninger :
Svar til Bente Bach : Hej Bente.
Desværre har jeg ikke kunnet finde ret meget som indeholder granatæbler men jeg har fundet to opskrifter, som jeg håber du kan bruge
Se opskriften her
Se opskriften her
Held og lykke med opskrifterne.
Hilsen Jytte
2005-10-12 Spørgsmål fra : Camilla Spørgsmål : Handies med fyld. I opskriften indgår bl.a : Spinat, skinke, Bechamelsovs osv. Bemærkninger : Tror evt. de er lavet af en slags butterdej. Du kan købe den med forskelligt fyld ved bageren.
Svar til Camilla : Hej Camille
Jeg mener at handis er det vi her på kogebogen kalder for butterdejspakker, så dem vil jeg sende opskrifterne på.
Se handisopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-12 Spørgsmål fra : Susan Spørgsmål : øgenavn (Glo Suppe) I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg kan huske at det er en Klar suppe med små "øjne". Jeg kan ikke huske hvad den hedder rigtigt. Jeg fik den som børn og den skulle være for fattigerøve den gang.
Svar til Susan : Hej Susan.
Glo-suppe er sagosuppe og en billig velsmagende ret. den indeholder mange kalorier, da sagogryn er lavet af kartofler.
Retten kan laves på forskellige måder:
Se opskriften her
Held og lykke med sagosuppen.
Hilsen Jytte
2005-10-11 Spørgsmål fra : gitte Spørgsmål : Opskrifter med elg kød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til gitte : Hej Gitte
Opskrifterne med elgkød finder du under Opskrifter, ingredienser, øvrige klovdyr og her vælger du så elg.
Se elgopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-11 Spørgsmål fra : gitte sørensen Spørgsmål : gelerand I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg vil gerne lave en dessert med noget frugt som en Gelerand.. Det skal laves med husblas. og serveres med råcreme. Råcremen kan jeg godt lave.
Svar til gitte sørensen :
Hej Gitte.
Her er en opskrift på vindruerand hvor du evt. kan bytte vindruerne ud med andre frugter.
Se opskriften her
Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte
2005-10-11 Spørgsmål fra : Lisbeth Kastrup Spørgsmål : Olie med krydderier I opskriften indgår bl.a : Hej.
Da jeg gerne vil lave forskellige krydderiolier, vil jeg gerne vide hvilke som er egnet til stegning og hvilke krydderurter jeg kan komme i til div. dressinger.
Tak for hjælpen Bemærkninger :
Svar til Lisbeth Kastrup : Hej Lisbeth.
Jeg har fundet lidt forskellige krydderolie opskrifter frem til dig.
Se opskriften her
Held og lykke med olien.
Hilse Jytte
2005-10-11 Spørgsmål fra : Jeanette Christiansen Spørgsmål : Tilberedning af kronhjort I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Alt vedr. tilberedning af kronhjort kød.
Svar til Jeanette Christiansen : Hej Jeanette
Jeg har en del opskrifter på kronhjort som jeg håber du kan bruge.
Se Kronhjorteopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-11 Spørgsmål fra : maria dam Spørgsmål : hvidvins marinerede kartofler I opskriften indgår bl.a : kartofler i skiver hvor der bliver lavet en marinade der hældes ud over der er hvidvin dijon sennep olie og vistnok lidt honning men er ikke sikker håber i kan hjælpe Bemærkninger :
Svar til maria dam : Hej Maria.
Jeg har fundet en opskrifte med hvidvinseddike som jeg tror er det du søger:
Se opskriften her
Håber du kan bruge opskriften.
Hilsen Jytte
2005-10-10 Spørgsmål fra : sara Spørgsmål : cookies I opskriften indgår bl.a : Jeg skal stå og sælge kager snart i min by. vil gerne have noget hurtigt at lave, da jeg skal bage MEGET.. en god opskrift på cookies og andre super kager!! Bemærkninger : kig ovenover..
TAK
Svar til sara : Hej Sara.
Jeg har fundet nogle opskrifter på cookies frem til dig.
Se opskriften her
De øvrige opskrifterne på kager finder du her:
Se opskriften her
Held og lykke med salget.
Hilsen Jytte
2005-10-10 Spørgsmål fra : Jette Spørgsmål : Torskerognmousse I opskriften indgår bl.a : Jeg søger en opskrift på torskerognmousse, hvor man bruger torskerogn på dåse. Ikke torskefiletter. Bemærkninger :
Svar til Jette : Hej Jette
Jeg har en opskrift her som jeg håber du vil kunne bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-09 Spørgsmål fra : Vibeke 1 Spørgsmål : Citronboller I opskriften indgår bl.a : Mel, sukker, citron prelesukker til pynt Bemærkninger : Har købt Citronboller hos en bager i Albertslund.Hvis jeg skal prøve at beskrive disse, vil jeg sige at det er en blanding af teboller og citronsandkage
Svar til Vibeke 1 : Hej Vibeke
Jeg har fundet en opskrift frem på citronboller som jeg håber svare til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-09 Spørgsmål fra : Trine Hansen Spørgsmål : Pistagefläta I opskriften indgår bl.a : gærbrød med pistagecreme
Bemærkninger : Der findes i Sverige en kage der kaldes : Pistagefläta. Den minder om den danske kanelstang. Man kan købe den hos forskellige supermarkeder, hvor den ligger som frisk brød. Efter utallige søgninger på internettet har jeg selv fundet ud af, at den fremstilles specielt i konditorier.
http://www.jerkstrands.se/sortiment/pistageflata.htm
Kan du evt hjælpe med en opskrift?
Svar til Trine Hansen : Hej Trine
Det har desværre ikke være muligt at finde den ønskede opskrift på Pistagefläta.
Beklager meget
Per
2005-10-09 Spørgsmål fra : doris Spørgsmål : dyrekød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : dyrekød til gæster(fest),skal helst forberedes så meget som muligt dagen før gerne med ovnkartofler til,eller kartofler i fad med rodfrugter
Svar til doris : Hej Doris
Nu skriver du ikke hvilket stykke dyrekød du har, så jeg vil her sende dig kategorien med dyrekød, så har du mulighed for selv at vælge netop det stykke kød du står med.
Se dyreopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-09 Spørgsmål fra : Camilla Spørgsmål : Molekylær gastronomi I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har hørt meget om molekylær gastronomi. Blandt andet har dronningen fået det serveret da hun besøgte Århus Universitet i sommers. Jeg har søgt lidt på nettet, men har ikke kunnet finde nogle opskrifter. Er det noget I kan hjælpe mig med.
Svar til Camilla : Hej Camilla
Vi har ikke nogen viden om Molekylær gastronomi, så vi kan desværre ikke hjælpe dig.
Beklager meget
Per
2005-10-08 Spørgsmål fra : S. Ole Clausen Spørgsmål : Grydesteg I opskriften indgår bl.a : Grydesteg lavet på en lårtunge Bemærkninger :
Svar til S. Ole Clausen : Hej Ole.
Jeg har fundet en opskrift frem til dig på marineret lårtunge.
Se opskriften her
Håber du kan bruge den.
Hilsen Jytte
2005-10-08 Spørgsmål fra : janne bomholt Spørgsmål : vindrue rand I opskriften indgår bl.a : har lige hørt om en dessert der heddder vindrue rand, kan i hjælpe med en opskrift
janne Bemærkninger :
Svar til janne bomholt : Hej Janne.
Jeg har fundet en opskrift til dig som jeg tror du kan bruge.
Se opskriften her
Held og lykke med opskriften
Hilsen Jytte
2005-10-08 Spørgsmål fra : stine Hvidsten Spørgsmål : Tomat suppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : nem og lige til at gå til....?
Svar til stine Hvidsten : Hej Stinne.
Der er en del opskrifter på tomatsuppe. Den her skulle være nemt at lave.
Se opskriften her
Her kan du se de øvrige tomatsupper:
Se opskriften her
Held og lykke med suppen.
Hilsen Jytte
2005-10-08 Spørgsmål fra : Katka Spørgsmål : bastogne småkage I opskriften indgår bl.a : smør mel kanel ingefær Bemærkninger : Jeg har fundet den før hos jer.
Svar til Katka : Hej Katka.
Mon ikke det er den opskrift du søger?
Se opskriften her
Held og lykke med småkagerne.
Hilsen Jytte
2005-10-08 Spørgsmål fra : Sonja Fanø Bornhøft Spørgsmål : Medisterstroganof I opskriften indgår bl.a : Medisterstroganoff bestaar af medisterpølse som er kogt og skaaret i skiver de kommes i en gryde sammen med med champignon, saa er spørgsmaalet hvilken kryderrier der skal i, jeg tror at huske at der skal carry eller paprika i,samt at det koges sammen med piskefløde, dertil serveres kogt ris. Bemærkninger :
Svar til Sonja Fanø Bornhøft : Hej Sonja
Opskriften på medisterstroganoff har jeg ikke kunnet finde, men den almindelige opskrift på bøf stroganof har jeg fundet frem her, og så er det vel bare at skifte oksekødet ud med medister ?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-07 Spørgsmål fra : Liv Spørgsmål : Oldemorbrød I opskriften indgår bl.a : Jeg tror at det er med sødmælk... men jeg er ikke sikker. Det er verdens blødelste franskbrød. Skorpen er så godt som ikke-eksisterende. Bemærkninger :
Svar til Liv : Hej Liv.
Beklager med jeg har ikke kunnet finde opskriften på oldemorbrød.
Hilsen Jytte
2005-10-07 Spørgsmål fra : jette nielsen Spørgsmål : Boysenbær + andet marmelade I opskriften indgår bl.a : Skulle gerne bruge en "opskrift" på ovennævnte marmelade, jeg har ikke særlig mange Boysenbær, og ville gerne have hjælp, hvis en kunne fortælle hvad der er godt at blande sammen med dem.
på forhånd tak
V.H. jetteirene Bemærkninger : har ingen oplysninger, men ville være glad for hvad du kunne foreslå til mig.
Svar til jette nielsen : Hej Jette.
Her er opskriften på boysenbærmarmelade.
Se opskriften her
Jeg ved ikke hvad man kan blande i boysenbær men kunne forestille mig æbler men her bliver du nød til at prøve dig lidt frem.
Her er opskrifterne på de øvrige marmelader:
Se opskriften her
og syltetøj.
Se opskriften her
Held og lykke med syltningen.
Hilsen Jytte
2005-10-07 Spørgsmål fra : Janne Kihlgast Jensen Spørgsmål : brød uden gær I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg kunne godt tænke mig at få nogle opskrifter på brød uden gær også gerne rugbrød.
kan man erstatter gær meg bagepulver eller natron??? hvis ja hvor meget skal man så bruger til erstatning for 50g gær??
Svar til Janne Kihlgast Jensen : Hej Janne.
Her er et par opskrifter på brød uden gær.
Se opskriften her
Jeg ved ikke om man bare kan erstatte gær med bagepulver. brød bagt uden gær, har jo en tildens til at blive tørre end brød bagt med gær. Her er en opskrift på franskbrød med bagepulver
Se opskriften her
og en på boller med bagepulver
Se opskriften her
Held og lykke men bagningen.
Hilsen Jytte
2005-10-06 Spørgsmål fra : Anette Rasmussen Spørgsmål : færøsk rullepølse I opskriften indgår bl.a : lammekød Bemærkninger : Har på Færøerne fået en saltet lammerullepølse, som var rigtig god. Har fået opskriften væk. Det er noget med at den skal ligge i salt i flere dage, så vidt jeg husker.
Kan nogen hjælpe?
Svar til Anette Rasmussen : Hej Anette
Jeg har desværre ikke kunnet skaffe den ønskede opskrift på færøsk rullepølse, men måske du kan bruge en af de øvrige opskrifter på rullepølser i stedet ?
Se rullepølseopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-05 Spørgsmål fra : Margrethe Nielsen Spørgsmål : skinkefugle I opskriften indgår bl.a : Det er en pakke jeg har købt i løvbjerg, som hedder skinkefugle, så ville jeg bare høre om i har et forslag, til hvad man serverer til,der står man kan komme backon ved. på forhånd tak for jeres gode side. jeg bruger den meget. Bemærkninger :
Svar til Margrethe Nielsen : Hej Magrethe.
Jeg kender ikke skinkefugle men tror at flødekartofler:
Se opskriften her
og en grøn salat vil være lækkert til.
Held og lykke med skinkefuglene.
Hilsen Jytte
2005-10-05 Spørgsmål fra : Annelise Spørgsmål : Kaldes smuldre æbelkage I opskriften indgår bl.a : Æbler mel+ smør sukker Bemærkninger : Kaldes smuldre æbelkage
Svar til Annelise : Hej Annelise
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg mener er den du søger, så jeg håber du vil syntes om den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-05 Spørgsmål fra : Tove Jakobsen Spørgsmål : Formkage I opskriften indgår bl.a : Jeg har et barnebarn, der har æggeallergi og vil gerne kunne bage forskellige kager, han kan tåle.
Jeg håber I kan hjælpe mig. Bemærkninger :
Svar til Tove Jakobsen : Hej Tove
Hvis du vælger menupunktet opskrifter, så finder du lidt nede på siden et punkt der heder allergi, når du vælger dette punkt kommer du til en side med forskellige kategorier, heriblandt også æggeallergi, og her finder du en del forskellige opskrifter som er uden æg.
Se æggefrie opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-05 Spørgsmål fra : johnny jensen Spørgsmål : vildsvin rullepølse I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg har et slag fra et vildsvin på ca. 1.2 kg er der en opskrift på hvordan den laves
Svar til johnny jensen : Hej Johnny
Jeg mener ikke der er den helt store forskel på om det er tamsvin eller vildsvin når du skal lave rullepølse, du kan selvfølgelig bruge lidt andre krydderier og sådan, men jeg syntes du skulle kigge på de forskellige opskrifter der findes på rullepølse i kogebogen.
Se rullepølseopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-04 Spørgsmål fra : Martin Spørgsmål : Noget med bøf og kartofler I opskriften indgår bl.a : -Nogle gode oksebøffer ca. 20-30kr pr.stk.
-Bearnise sovs
-Små kartofler til råstegte kartofler
-Ekstra tilbehør
Bemærkninger : Hej jeg er flytte hjemme fra for ikke så lang tid siden, og skal holde houswarming for min fammillie, der ville jeg gerne imponere dem lidt.
Jeg søger så en opskrift der passer til noget med bøf med bernaise og råstegte kartofler og lidt tilbehør. Mit spørgsmål er så hvad er godt at lave som tilbehør og pynt? og hvordan laver man de råstegte kartofler??
Glæder mig til at høre fra dem.
mvh. Martin
Svar til Martin : Hej Martin.
Først så får du lige opskriften på råstegte kartofler:
Se opskriften her
Som tilbehør kan du vælge kogte grønsager som bønner, gulerødder, broccoli men du kan også vælge at servere en frisk salat men agurk, tomater, majs og hvad du ellers har lyst til.
Du kan også vælge en bønnesalat:
Se opskriften her
Som pynt kan du anvende friske salatblade og ½ tomater. Læg evt. kogte grønsager på fadet med kød så det fungere som pynt.
Held og lykke med middagen.
Hilsen Jytte
2005-10-04 Spørgsmål fra : betina Spørgsmål : diabetes opskrifter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg kan ikke rigtig finde nogle diabetes opskrifter herinde. Der er en der har fortalt mig at der skulle være omkring 20.000 herinde, men hvorfor kan jeg så ikke finde dem? Hvad skal jeg kigge under? Håber at i kan hjælpe, for jeg er ved at løbe tør for nye diabetes opskrifter.
Svar til betina : Hej Betina
Opskrifterne til diabetiker finder du under menupunktet opskrifter og her vælge punktet som heder kostformer, men de 20.000 opskrifter til diabetiker er der nu ikke.
Se diabetesopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-04 Spørgsmål fra : Susanne Hansen Spørgsmål : And tilberedt på Polsk I opskriften indgår bl.a : Parterede andestykker, appelsin Bemærkninger : Jeg har fået det 2 gange i Polen, det er vist nok nærmest en nationalret, men det er længe siden, så jeg kan ikke rigtig huske andet end at det smager fantastisk.
Svar til Susanne Hansen : Hej Susanne
Først tænkte jeg på and a la orange, men den tilberedes jo hel, så den kan det ikke være, jeg har desværre ikke kunnet finde den rigtige opskrift til dig.
Beklager meget
Per
2005-10-03 Spørgsmål fra : Jytte Buus Jensen Spørgsmål : brød bagt i bagemaskine I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har netop købt en bagemaskine, men savner flere forskellige opskrifter på brød. Har I nogle og hvor finder jeg dem
Svar til Jytte Buus Jensen : Hej Jytte
Der er desværre ikke opskrifter til bagemaskine i Alletiders Kogebog, men der findes en bog som heder friskbagt brød med bagemaskine, som jeg vil tro du kan købe i boghandlen eller måske låne på biblioteket.
Beklager jeg ikke kan være til større hjælp.
Med venlig hilsen
Per
2005-10-03 Spørgsmål fra : Annette Petersen Spørgsmål : Mørbrad ret - enten okse- el svinemørbrad I opskriften indgår bl.a : Mørbrad - svine el okse
Lagen består bla. af soya, hvidløg, tabasco - kan desværre ikke huske resten af ingredienserne Bemærkninger : Mørbraden lægges i lage i nogle dage. Og bages herefter i ovnen. Lagen består bla. af soya, hvidløg, tabasco - kan desværre ikke huske resten af ingredienserne
Svar til Annette Petersen : Hej Annette.
Jeg har fundet en opskrift som jeg tror svare til det du søger.
Se opskriften her
ellers så er der mange andre opskrifter på marineret mørbrad her:
Se opskriften her
Held og lykke med mørbraden.
Hilsen Jytte
2005-10-03 Spørgsmål fra : Tine og Lise Spørgsmål : Tchads Nationalret I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Kære Kogebogen.dk
Vi ville meget gerne finde opskriften på Tchads nationalret, som vist ikke er her. Vi har intet navn eller ingredienser, men det skal bruges til en meget vigtig skoleopgave, som snart skal afleveres. Det ville være dejligt om I kunne hjælpe os!
På forhånd tak.
Hilsen Tine og Lise, Solvangskolen
Svar til Tine og Lise : Hej Tine og lise
Det har desværre ikke være muligt at fremskaffe den ønskede opskrift på Tchads Nationalret.
Beklager meget
Per
2005-10-03 Spørgsmål fra : Anna Lise Thomsen Spørgsmål : stegte ål I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg mangler en opskrift på rigtig
gammeldags stegte ål. Er det mon
mulighed at findr sådan en?
På forhånd tak
Anna Lise Thomsen
Svar til Anna Lise Thomsen : Hej Anna
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-02 Spørgsmål fra : vera Brotherton Spørgsmål : Opskrifter til bagemaskine I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til vera Brotherton : Hej Vera
Der er desværre ikke opskrifter til bagemaskine i Alletiders Kogebog, men der findes en bog som heder friskbagt brød med bagemaskine, som jeg vil tro du kan købe i boghandlen eller måske låne på biblioteket.
Beklager jeg ikke kan være til større hjælp.
Med venlig hilsen
Per
2005-10-02 Spørgsmål fra : sophia Spørgsmål : Asshe reshteh I opskriften indgår bl.a : ved det ikke. Masser af forskellige urtegrønsager, bønner, som er blandet med en meget speciel spagetti. Bemærkninger :
Svar til sophia : Hej Sophia
Opskriften skulle være Iransk, og navnet Reshteh er vist navnet på den specielle iranske spaghetti.
Jeg har oversat en opskrift til dig som jeg håber er den rigtige, i denne opskrift bruges der linguine eller fettuccine, men hvis du kan skaffe Reshteh bliver den jo selvfølgelig mere original.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-02 Spørgsmål fra : Susanne Nielsen Spørgsmål : buffe/pindemadder I opskriften indgår bl.a : Jeg har brug for nogle ideér til en buffe/tag selv bord, min datter bliver 16 år her i Oktober og der kommer ca. 25 gæster til åbenthus. vi holder det i kolonihavehuset hvor der ikke er så meget plads, derfor ville jeg gerne kunne sætte maden på bordet og så kan de selv tage, har i nogle gode ideér jeg har udskrevet de 3 opskrifter i har på pindemadder, men det måtte også gerne være andre ting, bare det ikke kræver at man sidder ved et bord og spiser med kniv og gaffel.
På forhånd tak
Susanne Bemærkninger :
Svar til Susanne Nielsen : Hej Susanne
Der er lidt flere opskrifter under buffeter som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-02 Spørgsmål fra : Jonna Simonsen Spørgsmål : spanske tapas I opskriften indgår bl.a : Jeg mangler et tema ugens opskrifter på spanske tapas. Jeg kan kun finde 2 i kogebogen. Det skulle være sjovt og lækkert med tapas.
Bemærkninger :
Svar til Jonna Simonsen : Hej Jonna
Under forretter er der et punkt med tappas, og her er lidt forskellige opskrifter som jeg håber du kan bruge.
Se tappasopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-10-01 Spørgsmål fra : Anne Jørgensen Spørgsmål : Sandkage? I opskriften indgår bl.a : Som barn husker jeg, at min farmor altid bagte en lækker kage i sandkageform. Kagen var meget svampet og det eneste jeg husker var, at der var kartoffelmel i, Bemærkninger : måske også citron.
Mon nogen kender en sådan opskrift
Svar til Anne Jørgensen : Hej Anne.
Jeg har fundet en opskrift som jeg tror du kan bruge.
Se opskriften her
Kogebogen har mange forskellige opskrifter på sandkage som du kan prøve at kikke på.
Se opskriften her
Held og lykke med kagen.
Hilsen Jytte
2005-10-01 Spørgsmål fra : Linda K Rasmussen Spørgsmål : Kylling i vindruesovs I opskriften indgår bl.a : Man koger en hel kylling hvor skinnet pilles af, kødet skæres i stykker.
Sovsen laves af vandet, kyllingen har kogt i hvor vindruerne så skal i. Bemærkninger :
Svar til Linda K Rasmussen : Hej Linda.
Jeg tror det er denne opskrift du efterlyser:
Se opskriften her
Der er i kogebogen forskellige opskrifter med kylling og vindruer som du kan se her:
Se opskriften her
Held og lykke med opskriften.
Hilsen Jytte
|