Spørgsmål efter opskrift

2004-10-31
Spørgsmål fra   :  LeneFrede
Spørgsmål   :  rødbedesalat
I opskriften indgår bl.a   :  rødbede, creme fraiche, figner
Bemærkninger   :  
retten er kold - rødbederne er revne på et råkostjern - fignerne er skåret i små stykker. Der er muligvis andre ingredienser i. Salaten har en flot lyserød farve.

Svar til LeneFrede   :  
Hej Lene

Jeg har søgt efter navnet rødbedesalat, og jeg vil sende dig resultatet her, så har du mulighed for selv at vælge, men opskriften "rødbedesalat i creme fraiche" er vist den der kommer tættest på din beskrivelse.

Se rødbedesalatopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-31
Spørgsmål fra   :  kurt havgaard sørensen
Spørgsmål   :  gl.dags guleærter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til kurt havgaard sørensen   :  
Hej Kurt

Jeg ved ikke helt om det er den gammeldags opskrift jeg har fundet frem her, men gule ærter i sig selv er jo lidt gammeldags så her er den.

Se gule ærter opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-30
Spørgsmål fra   :  Else Pehrson
Spørgsmål   :  Oven stegt hamburryg
I opskriften indgår bl.a   :  Hamburryg
Bemærkninger   :  


Svar til Else Pehrson   :  
Hej Else

Jeg har en del opskrifter på hamburgerryg som jeg vil sende, så har du mulighed for selv at vælge den du syntes bedst om.

Se hamburgerrygopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-29
Spørgsmål fra   :  Verner Christensen
Spørgsmål   :  morten´s aften menu
I opskriften indgår bl.a   :  jeg kunne godt tænke mig en komplet gammel dags morten´s aften menu med forret hoved ret og dessert
Bemærkninger   :  


Svar til Verner Christensen   :  
Hej Verner

En menu kunne være gravet laks til forret, andesteg til hovedret og varm æblekage som dessert.

Se opskrifter til mortens aften her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-29
Spørgsmål fra   :  Poul Hansen
Spørgsmål   :  slikporrer
I opskriften indgår bl.a   :  Porrer
Bemærkninger   :  
Vi fik slikporrrererne når porre var nye, men hvordan den ret var kan jeg ikke huske,eller om vi fik andet til end smør at dyppe i.

Svar til Poul Hansen   :  
Hej Poul

Jeg har en opskrift her som jeg vil mene er den du leder efter.

Se opskrift på slikporre her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-29
Spørgsmål fra   :  
Spørgsmål   :  karamelkage
I opskriften indgår bl.a   :  Kandiseret mælk, valnødder, hvid chokolade
Bemærkninger   :  


Svar til   :  
Hej ??

Jeg har en opskrift på karamelkage her som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-28
Spørgsmål fra   :  Inge Merete Jakobsen
Spørgsmål   :  Vildsvinopskrifter
I opskriften indgår bl.a   :  vildsvin, mørbrad og nakkesteg/grydesteg/hakket kød
Bemærkninger   :  


Svar til Inge Merete Jakobsen   :  
Hej Inge

Jeg har en del forskellige opskrifter med vildsvin, som er opdelt efter udskæringer som jeg vil sende dig her.

Se vildsvineopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-27
Spørgsmål fra   :  Camilla
Spørgsmål   :  Sandwich til drinks
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg skal holde en lille fest for 10-12 piger midt i 20'erne. De skal ikke spise aftensmad, men jeg mangler nogle gode ideer til små sandwich, der er både lækre, lette og lave, samt fedtfattige. Kan du hjælpe? Mange tak!

Svar til Camilla   :  
Hej Camilla

Jeg har en kategori med sandwich som jeg håber du har lyst til at kigge i, og vælge dem du syntes bedst om.

Se sandwichopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-27
Spørgsmål fra   :  lasse holch nielsen
Spørgsmål   :  risifrutti
I opskriften indgår bl.a   :  ris og forskellige frugter
Bemærkninger   :  
det samme som mini meal

Svar til lasse holch nielsen   :  
Hej Lasse

Jeg har en dessertkategori med risdesserter hvor jeg håber du kan finde en opskrift du syntes om.

Se risdessertopskrift'er her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-27
Spørgsmål fra   :  Nørgaard
Spørgsmål   :  Bernaise-kartofler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Det er lidt lige som flødekartofler. Det blev kaldt bernaise-kartofler og blev serveret til grillet kalkun. Det smagte super godt. Derfor kunne jeg godt tænke mig en opskrift på det.

Svar til Nørgaard   :  
Hej Nørgaard

Jeg har et par opskrifter her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-27
Spørgsmål fra   :  Nørgaard
Spørgsmål   :  Chololade pizza
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Nørgaard   :  
Hej Nørgaard

Jeg har 2 opskrifter på pizza med chokolade som jeg her vil sende dig, og som jeg håber du syntes om.

Chokoladecalzone

Chokoladepizza

Med venlig hilsen
Per




2004-10-26
Spørgsmål fra   :  Anette Jørgensen
Spørgsmål   :  Kylling på grønsagsbund (muligvis)
I opskriften indgår bl.a   :  Bunden var en grønsagsbund lavet af en wokblanding og en flødesovs. ovenpå lå kyllingefilét.Den blev lavet i ovnen.
Bemærkninger   :  


Svar til Anette Jørgensen   :  
Hej Anette

Jeg har nogle opskrifter her som jeg håber, kommer så tæt på det du beskriver at du kan bruge dem.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-26
Spørgsmål fra   :  Jeanette Jensen
Spørgsmål   :  Beregn mængder tag selv bord
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vi står og skal holde 3x30års fødselsdag for ca.94 personer(alle voksne)Menuen består af Stort ta´ selv bord.. Men vi er tvivl om hvormeget der skal laves af de forskellige ting, er der steder man kan få hjælp til dette?, vi ønsker nemlig at lave alt selv. På forhånd tak for hjælpen. MVH Jeanette Jensen

Svar til Jeanette Jensen   :  
Hej Jeanette

Jeg har nogle beregnede mængder, men de er vist mest beregnet til hovedretter, men måske du alligevel kan bruge disse som en rettesnor.

Se beregnede mængder her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-26
Spørgsmål fra   :  jeanette pennerup
Spørgsmål   :  marzipantryk til lagkage
I opskriften indgår bl.a   :  jeg ville høre om der var en som ved om man selv kan lave sit marzipantryk (billede) til sin fødselsdags lagkage, gerne billigt og let.(jeg tror det er rispapir??ved ikke) tak på forhånd!
Bemærkninger   :  
Det er kun toppen, jeg søger information om.

Svar til jeanette pennerup   :  
Hej Jeanette

Dette tryk har jeg ikke hørt om før, så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget
Per




2004-10-26
Spørgsmål fra   :  Jeanne Pedersen
Spørgsmål   :  Gurgamole
I opskriften indgår bl.a   :  avokado og ? og evt. både en fed og en fedtfattig opskrift.
Bemærkninger   :  


Svar til Jeanne Pedersen   :  
Hej Jeanne

Ja det er jo en af de opskrifter der er svære at stave, men hvis du bruger vore søgemuligheder behøver du ikke skrive hele navnet for at få nogle resultater.

Jeg har lavet en søgning, og fået nogle resultater frem som jeg håber du har lyst til at vælge imellem.

Se søgningen her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-25
Spørgsmål fra   :  Niels Peter Pedersen
Spørgsmål   :  Peppersovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg kunne godt tænke mig at kunne lave en rigtig god peppersovs, men kan ikke finde nogen opskrift på dette. Håber i vil kunne hjælpe mig. Venlig hilsen Peter

Svar til Niels Peter Pedersen   :  
Hej Peter

Det er nok fordi du har søgt på pepper i stedet for peber, men sådan kan det jo gå.

Jeg har lavet en søgning på pebersauce som jeg sender her, men du kan også prøve at søge på pebersovs, hvis du ikke finder en opskrift der du syntes om.

Se søgning her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-25
Spørgsmål fra   :  Anne-Marie
Spørgsmål   :  gammeldags frugtsalat med mayonnaise
I opskriften indgår bl.a   :  frugtsalat mayonnaise nødder flødeskum
Bemærkninger   :  
frugtsalat mayonnaise nødder flødeskum

Svar til Anne-Marie   :  
Hej Anne-Marie

Jeg har en enkelt opskrift her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-24
Spørgsmål fra   :  Jørgrn Jensen
Spørgsmål   :  Opskrift på vildsvinekølle
I opskriften indgår bl.a   :  vildsvinekølle en opskrift på den på forhånd tak
Bemærkninger   :  


Svar til Jørgrn Jensen   :  
Hej Jørgn

Jeg har lidt forskellige opskrifter på vildsvinekølle her som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-24
Spørgsmål fra   :  Sofie Amundsen
Spørgsmål   :  Stegt skinke med ??
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har købt en 5 kg stor skinke som jeg skal servere for 13 personer. Den skal tilberedes i ovn, da jeg ikke har gryder i den størrelse. Det vil derfor være det mest overskuelige, hvis tilbehøret ikke skal i ovnen. Jeg er derfor interesseret i at vide noget om hvorlænge sådan en skinke skal være i ovnen og ved hvilken temperatur og gerne forslag til hvad man kan krydre den med, samt forslag til tilbehør.
Bemærkninger   :  


Svar til Sofie Amundsen   :  
Hej Sofie

Da du ikke har skrevet hvilken type skinke det er så har jeg måttet gætte, og da dy ønsker at krydre stegen går jeg derfor ud fra at det er en skinkesteg.

Jeg har lidt forskellige opskrifter på skinkesteg, som jeg vil sende dig.

Se skinkestegopskrifter her

Til stegetid vil jeg mene at 5 timer ved 180 grader C vil være passende, men du opnår det sikreste resultat ved at bruge stegetermometer, som skal vise 65-70 grader for du tager stegen ud af ovnen, husk at lade stegen hvile 15-20 minutter inden du skærer af den.

Du kan også vælge at stege den som flæskesteg.

Se opskrifterne på svinekød her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-24
Spørgsmål fra   :  marianne
Spørgsmål   :  julekalenderkage
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg søger en bradepandekage, som har en holbarhed på ca. en måned, således at man kan bruge den som en julekalender. Jeg håber at i kan hjælpe mig, mvh Marianne

Svar til marianne   :  
Hej Marianne

Jeg har en opskrift her som godt nok ikke er en bradepandekage, men den er beskrevet som kalenderkager så måske du kan bruge den.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-24
Spørgsmål fra   :  Birgitte Bredahl
Spørgsmål   :  Græskar-pandkager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Birgitte Bredahl   :  
Hej Birgitte

Opskrift på Græskarpandekager har jeg desværre ikke, men jeg har en på squashpandekager som jeg tænkte du kunne prøve med græskar i stedet for squash ??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-23
Spørgsmål fra   :  Jeanette H. Nielsen
Spørgsmål   :  Noget med gorgonzola og kød
I opskriften indgår bl.a   :  Noget med gorgonzola og kød. Det er ligemeget hvilken slags kød det er.
Bemærkninger   :  


Svar til Jeanette H. Nielsen   :  
Hej Jeanette

Det nemmeste er faktisk at bruge "tøm køleskabet" funktionen, og der søge efter Gorgonzola.

Det har jeg gjort for dig, og du kan se resultatet herunder.

Se opskrifter med gorgonzola her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-22
Spørgsmål fra   :  Lisbet Jensen
Spørgsmål   :  Tjekkisk surkålssuppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Vi har lige været på en tur til Prag, hvor vi en aften fik serveret en rigtig lækker surkålssuppe. Kan du hjælpe med opskriften?

Svar til Lisbet Jensen   :  
Hej Lisbet

Jeg kender desværre ikke denne opskrift, og har heller ikke kunnet finde noget der ligner, så jeg må desværre skuffe dig.

Beklager meget
Per




2004-10-22
Spørgsmål fra   :  Vandy Mathiesen
Spørgsmål   :  Kong Frederiks livret
I opskriften indgår bl.a   :  Med rødbeder,løg og æg som tilbehør
Bemærkninger   :  


Svar til Vandy Mathiesen   :  
Hej Vandy

Jeg har spurgt mig for og fået af vide at Kong Fredriks livret skulle havdet været klipfisk.

At der serveres løg og rødbeder til er vist et senere tillæg til opskriften, men det skulle vist serveres skåret i tern i små skåle.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-22
Spørgsmål fra   :  Inger Doffen
Spørgsmål   :  Kylling Sylte
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg har engang haft en opskrift på kylling sylte, den smagte godt, men den var ikke så fed. Jeg håber du kan hjælpe mig.
Bemærkninger   :  
Har du noget med renkød? Jeg har fået det tit i Norge. På fårhond tak.

Svar til Inger Doffen   :  
Hej Inger

Jeg har lidt forskellige opskrifter på sylte som jeg vil sende til dig, så har du jo muligeden for selv at vælge, dog er der kun en enkelt opskrift på kyllingesylte.

Se opskrifterne her

Ang opskrifter på renkød så har jeg ikke mange opskrifter, men jeg vil lige sende linket til dig.

Se renopskrifterne her

Men min norske samarbejdspartner har mange flere opskrifter.

På norsk staves Ren med i altså Rein

se de norske opskrifter på ren her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-22
Spørgsmål fra   :  kirsten bahl
Spørgsmål   :  Hel torsk bagt i ovn!
I opskriften indgår bl.a   :  Min kærste fisker og fanger ofte torsk. Jeg vil gerne kunne tilberede torsken hel i ovnen men har svært ved at finde sådanne opskrifter. Opskrifterne er ofte baseret på torskefiletter. Kan du hjælpe mig med opskrifter på hel torsk bagt i ovnen, gerne på en lidt eksotisk måde!!. Vi er ikke kræsne.. Mvh Kirsten Bahl
Bemærkninger   :  


Svar til kirsten bahl   :  
Hej Kirsten

Under opskrifter/ingredienser har jeg et punkt med torskefisk, og her er der også opskrifter på hel torsk.

Da det lyder som om at i fanger mange torsk, så sender jeg alle torskeopskrifterne her, så skal du blot vælge hvilken del du ønsker opskrifter på.

Se torskeopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-21
Spørgsmål fra   :  Bettina Spetzler
Spørgsmål   :  Spetzler
I opskriften indgår bl.a   :  En tysk varm ret.
Bemærkninger   :  
Ved ikke helt om navnet på retten er rigtig skrevet.(Ja, mit efternavn er også Spetzler).

Svar til Bettina Spetzler   :  
Hej Betina

Gitte har skrevet følgende kommentar omkring Spelzle:

"Spetzle er ikke en ret i sig selv. Det er en tysk form for "pasta", der serveres til kødretter med sovs."

Selv kender jeg ikke denne ret, men jeg har dog en opskrift på spetzle i samlingen som du måske kan bruge ??

Se opskrift på Spetzler her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-20
Spørgsmål fra   :  kiirsten poulsen
Spørgsmål   :  lavendel creme brulee
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
vist i et oprah winfrey show med en kok der hed rocco, efternavnet startede med D. Om der bare var lavendel i eller om det var lavendel sovs huskes ikke.

Svar til kiirsten poulsen   :  
Hej Kirsten

Jeg har lidt opskrifter på Cremebrulee, men desværre ingen af dem med lavendel, men måske du kan bruge en af dem alligevel ???

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-19
Spørgsmål fra   :  Annelise Arent
Spørgsmål   :  bagels
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg savner en bageopskrift på bagels ikke ideer til fyld

Svar til Annelise Arent   :  
Hej Annelise

Jeg har her en opskrift på amerikanske bagels som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-19
Spørgsmål fra   :  Gitte Rasmussen
Spørgsmål   :  Syltede valnødder
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger en opskrift på sukker syltede valnødder
Bemærkninger   :  


Svar til Gitte Rasmussen   :  
Hej Gitte

Jeg har en opskrift her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-19
Spørgsmål fra   :  Anna Lise jørgensen
Spørgsmål   :  røde tomater
I opskriften indgår bl.a   :  Hvordan kan jeg opbevarer røde tomater jeg vil ikke have flere i fryseren.
Bemærkninger   :  


Svar til Anna Lise jørgensen   :  
Hej Anna

Modne tomater kan også syltes eller tørres, og jeg har nogle opskrifter her som jeg håber du kan bruge.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-19
Spørgsmål fra   :  Annie Bærentzen
Spørgsmål   :  Kalkunret med bønnespire
I opskriften indgår bl.a   :  Hakket kalkun, bønnespire,
Bemærkninger   :  
laves som et farsbrød og serveres med salat.

Svar til Annie Bærentzen   :  
Hej Anni

Jeg har et par opskrifter på kalkunfarsbrød, men desværre ingen med bønnespirer.

Jeg vil sende de opskifter jeg har på kalkun farsbrød, det kunne jo være du kunne bruge en af disse i stedet.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-19
Spørgsmål fra   :  Steen Petersen
Spørgsmål   :  Osmannisk pande
I opskriften indgår bl.a   :  Lammekød, eller oksekød, diverse grøntsager
Bemærkninger   :  
Traditionel tyrskisk sammenkogt ret, ofte anrettet i et meget vart lerfad

Svar til Steen Petersen   :  
Hej Sten

Jeg har ellers en del tyrkiske opskrifter, men denne opskrift har jeg desværre ikke.

Beklager meget
Per




2004-10-18
Spørgsmål fra   :  tania
Spørgsmål   :  opskrift fra champagne
I opskriften indgår bl.a   :  hej.. ¨jeg er igang med en opgave om champagne.. jeg leder ikke efter nogen speciel opskrift men jeg tænkte på om i en som stammede fra området champagne.? tak hilsen tania
Bemærkninger   :  


Svar til tania   :  
Hej Tania

Jeg har ikke delt de franske opskrifter op i egne, så den oplysning mangler jeg jo desværre.

Jeg læste lige lidt om de forskellige egne i Frankrig, og om champagne står der at deres levnedsmiddelrepertoire er begrænset, men at de dog laver glimrende pølser.

Men desværre har jeg ikke kunnet finde opskrifter på disse pølser.

Jeg har jo en del franske opskrifter, og måske du kunne bruge en eller flere af disse i stedet, så lugter det jo lidt af fugl *S*

Se franske opskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-17
Spørgsmål fra   :  Mette
Spørgsmål   :  vildsvinestegeben
I opskriften indgår bl.a   :  stegeben fra et vildsvin
Bemærkninger   :  
jeg har fået ca. 20 kilo stegeben fra et vildsvin og mangler opskrifter på hvordan jeg tilbereder dem.

Svar til Mette   :  
Hej Mette

Jeg har desværre ikke rigtig nogle opskrifter på specielt stegeben fra vildsvin, men da det jo er et svin så vil jeg da bestemt mene at du kan bruge opskrifter på stegeben fra "almindelig" svin.

Se opskrifter på stegeben her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-17
Spørgsmål fra   :  catja
Spørgsmål   :  gullasch
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til catja   :  
Hej Catja

Jeg har en hel del opskrifter på gullasch som jeg vil sende til dig, så har du mulighed for selv at vælge den du syntes bedst om.

Se gullaschopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-17
Spørgsmål fra   :  Ove Gundersen Jensen
Spørgsmål   :  Indbagt laks med spinat
I opskriften indgår bl.a   :  Indbagt laks med spinat og en slags flødesovs indeni.
Bemærkninger   :  
Jeg har ledt overalt næsten men har ikke kunnet finde den. Har engang fået den på en restaurant.

Svar til Ove Gundersen Jensen   :  
Hej Ove

Jeg har en opskrift her hvor der bliver brugt fløde i fyldet, men om det er lige den du mangler kan jeg kun håbe på.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-17
Spørgsmål fra   :  ingelise vistisen
Spørgsmål   :  diabeteskager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til ingelise vistisen   :  
Hej Ingelise

Hvis du vælger punktet opskrifter, og derefter kostformer, så finder du et punkt der heder diabeteskost.

Her er der en del forskellige opskrifter delt op i forskellige kategorier, og der i blandt kager.

Jeg håber du kan finde nogle opskrifter du syntes om.

Se diabetesopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-17
Spørgsmål fra   :  line
Spørgsmål   :  Jordbær med chilli , som dessert
I opskriften indgår bl.a   :  Jordbær med chilli , som dessert
Bemærkninger   :  


Svar til line   :  
Hej Line

Det var da en spøjs blanding, og det er altså ikke noget jeg har opskrift på.

Beklager meget.
Per




2004-10-16
Spørgsmål fra   :  inger lakjer
Spørgsmål   :  varm kakao
I opskriften indgår bl.a   :  en rigtig god opskrift på varm cacao med pisket flødeskum til en fødselsdag
Bemærkninger   :  


Svar til inger lakjer   :  
Hej Inger

Jeg tror du tænker på varm chokolade, og det har jeg da et par opskrifter på.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-16
Spørgsmål fra   :  Solivan
Spørgsmål   :  Chbakiya
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Man spiser det i Ramadans tiden .

Svar til Solivan   :  
Hej Solivan

Jeg har fået oversat denne opskrift fra fransk, så jeg håber det er den rigtige, og at du syntes om den.

Du er meget velkommen til at kommentere opskriften hvis den ikke er "helt" rigtig.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-16
Spørgsmål fra   :  kirsten
Spørgsmål   :  tranebærkompot
I opskriften indgår bl.a   :  varme tranebær med manderiner fra dåse.
Bemærkninger   :  


Svar til kirsten   :  
Hej Kirsten

Jeg har desværre ikke en opskrift på den tranebær kompot som du efterlyser, men jeg har et par andre opskrifter som jeg håber du kan bruge i stedet.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-15
Spørgsmål fra   :  Kirsten Sørensen
Spørgsmål   :  Rensning af ørredrogn
I opskriften indgår bl.a   :  hvordan fjerner man hinder på ørredrogn
Bemærkninger   :  


Svar til Kirsten Sørensen   :  
Hej Kirsten

Jeg er blevet spurgt om dette et par gange før, og har hver gang foreslået at rense ørredrognen på samme måde som med stenbiderrognen.

Jeg må indrømme at jeg ikke har prøvet selv, men jeg har heller ikke fået nogen tilbagemelding om at det ikke kunne gøres på denne måde.

Rensning af stenbiderrogn

Med venlig hilsen
Per




2004-10-15
Spørgsmål fra   :  Jette Meyer
Spørgsmål   :  tyske brunekager
I opskriften indgår bl.a   :  der er kokos i, kanel, måske kakao
Bemærkninger   :  


Svar til Jette Meyer   :  
Hej Jette

Den tyske udgave af brunkagerne heder Lebkuchen, og hvis det ikke er denne opskrift du søger så ved jeg det desværre ikke.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-15
Spørgsmål fra   :  Leon
Spørgsmål   :  Bøf Wellington
I opskriften indgår bl.a   :  Bøf Wellington
Bemærkninger   :  
Jeg mangler nogle ideer til tilbehør til retten.

Svar til Leon   :  
Hej Leon

Jeg ville mene hvide kartofler, blandede grøntsager og en brun sovs eller Madeirasovs ville passe godt til denne ret.

Med venlig hilsen
Per




2004-10-15
Spørgsmål fra   :  Lotte Schibler
Spørgsmål   :  hjortespegepølse af krondyr
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Lotte Schibler   :  
Hej Lotte

Jeg har en del forskellige opskrifter på pølser som jeg vil sende dig da du så har mulighed for selv at vælge.

Et godt stykke nede på listen finder du en opskrift på spegepølse på rådyrkød

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-14
Spørgsmål fra   :  Bunc h
Spørgsmål   :  Vildsvinesteg med blåbærsovs
I opskriften indgår bl.a   :  I bl.a. Polen har jeg fået ovennævnte, helt fantastiske ret. Alt gik op i en højere enhed, det var bare himmelsk. Desværre er det ikke lykkedes mig at finde en opskrift på selve blåbærsovsen, som var en kraftig vildtsovs med tilpas smag af blåbær.
Bemærkninger   :  
Sovsen kendes også fra f.eks. Tjekkiet, hvor jeg også har oplevet den, dog ikke helt så afstemt som denne i Stettin, Polen.

Svar til Bunc h   :  
Hej Bunc

Jeg har en opskrift her hvor saucen blåbærsauce, det er godt nok på bison, men jeg er ret sikker på at selve bisonen kan skiftes ud med vildsvin.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-14
Spørgsmål fra   :  Dorrit
Spørgsmål   :  wienersnitzler
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg mangler en god opskrift på wienersnitzler med tilbehør. Kartofler -grøntsager eller lign.

Svar til Dorrit   :  
Hej Dorrit

Jeg har nogle forskellige opskrifter på wienerschnitzler som du kan kigge på, og vælge den du syntes bedst om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-14
Spørgsmål fra   :  Annette Madsbøll
Spørgsmål   :  Sammenkogt ret med ris
I opskriften indgår bl.a   :  Ris, oksekød eller svinekød i tern peberfrugt, perleløg, rødvin, evt. hvidløg og en masse andre ting som jeg ikke ved...
Bemærkninger   :  
Jeg leder efter en god opskrift til en sammenkogt ret med ris.

Svar til Annette Madsbøll   :  
Hej Annette

Der er ikke nogen ret der lige springer frem på skærmen, og jeg har meget svært ved at søge på ingrediensen ris, da ris er en del af ordet frisk så kommer der utroligt mange forkerte resultater frem.

Jeg ved jo heller ikke 100% hvad du søger så det bedste er nok at du selv prøver med "tøm køleskabet" funktionen og søger efter de ingredienser der er vigtigst for dig.

Jeg søgte f.eks på ris okse vin.

Se resultatet her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-13
Spørgsmål fra   :  Susanne Rude
Spørgsmål   :  Natmad
I opskriften indgår bl.a   :  Ide til 30 personer - natmad efter god middag - det skal gerne være nemt - noget man måske kan fremstille i forvejen. På forhånd tak.
Bemærkninger   :  


Svar til Susanne Rude   :  
Hej Susanne

Jeg har ikke en konkret opskrift til dig, men jeg sender de samlede opskrifter jeg har på natmad, så har du mulighed for selv at vælge.

Se opskrifter på natmad her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-12
Spørgsmål fra   :  jette nielsen
Spørgsmål   :  Kakaosuppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg fik som barn noget der hed cacao suppe kan i hjælpe med det

Svar til jette nielsen   :  
Hej Jette

Jeg har en opskrift her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-12
Spørgsmål fra   :  Helle Hansen
Spørgsmål   :  Butter chicken
I opskriften indgår bl.a   :  kylling, karry? chili?
Bemærkninger   :  
kan fåes på indiske restauranter så det er nok af indisk oprindelse..? Er meget krydret..

Svar til Helle Hansen   :  
Hej Helle

Jeg har en opskrift her som jeg mener er den du leder efter.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-11
Spørgsmål fra   :  mona hegazy
Spørgsmål   :  dejen til vinerbrød
I opskriften indgår bl.a   :  dejen bagerne bruger til vinerbrød i bagerbutikkerne. er det butterdejen
Bemærkninger   :  


Svar til mona hegazy   :  
Hej Mona

Nej det er ikke butterdej de bruger, men der er meget smør i dejen.

Se opskrift på wienerbrøds dej her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-09
Spørgsmål fra   :  D.Hansen
Spørgsmål   :  belgiske vafler ?
I opskriften indgår bl.a   :  Friturestegte vilkårlige klumper af "vaffeldej" med vaniliesmag. Overdrysset med flormelis og udleveret i lille bakke. Det var også muligt at få smeltet chokolade/nougat over.
Bemærkninger   :  
I Tivolis julemarked for 4 år siden.Købte i bod ovenstående og mener at de kaldte det "belgiske vafler". Mange mennesker gik rundt og spiste af en bakke.

Svar til D.Hansen   :  
Hej D. Hansen

Jeg er blevet spurgt efter disse vafler før, men da blev det ikke oplyst at de blev friture stegte.

Desværre er det ikke en opskrifter jeg kender, men måske det bare er at stege dejen i friture i stedet for vaffeljernet ??.

Jeg beklager at jeg ikke kan hjælpe mere, men sender alligevel opskrifter på de "normale" belgiske vafler med.

dej til belgiske vafler

Med venlig hilsen
Per




2004-10-08
Spørgsmål fra   :  Karsten
Spørgsmål   :  Ribbenssteg
I opskriften indgår bl.a   :  ribbesteg; jeg har spist ribbesteg i danmark, men jeg ved ikke hvordan jeg kan pröve at lave det selv. kan i hjaelpe mig?
Bemærkninger   :  


Svar til Karsten   :  
Hej Karsten

Jeg har en opskrift her som du kan prøve, ellers prøv at kig på samlingen med opskrifter på ribbenssteg længere ned i brevet her.

Ribbenssteg

Andre opskrifter på ribbenssteg

Med venlig hilsen
Per




2004-10-08
Spørgsmål fra   :  Pernille
Spørgsmål   :  Ovnbagt kartoffelmos med kødsovs
I opskriften indgår bl.a   :  Kartoffelmos og kødsovs
Bemærkninger   :  
kartoffelmos og kødsovs i et ovnfastfad ind i ovnen.

Svar til Pernille   :  
Hej Pernille

Jeg har en opskrift her som jeg mener svare til det du beskriver, så jeg håber det er den rigtige opskrift.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-07
Spørgsmål fra   :  Tim Filip Lundgreen
Spørgsmål   :  Chilli, Ost.
I opskriften indgår bl.a   :  Chilli, Ost.
Bemærkninger   :  
har købt dem som snacks på MC Donalds

Svar til Tim Filip Lundgreen   :  
Hej Tim

Jeg vil tro du tænker på Chilipoppers som jeg sender en opskrift med på.

Se opskrift på chillipoppers her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-04
Spørgsmål fra   :  yrsa klit
Spørgsmål   :  Ølmarineret
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød eller andet der er maineret i øl
Bemærkninger   :  


Svar til yrsa klit   :  
Hej Yrsa

Jeg har lidt forskellige ølmarinerede opskrifter her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-04
Spørgsmål fra   :  Hanne Ovesen
Spørgsmål   :  Kalverullebryst
I opskriften indgår bl.a   :  HJÆLP!!!!! Jeg har fået 1/4 kalv og dermed fulgte et stykke rullebryst. Da den kom fra slagteren, stod der at det var til pålæg. Men hvordan tilbereder jeg det? Skal det saltes og koges som lårtungen - eller hvad? På forhånd mange tak.
Bemærkninger   :  


Svar til Hanne Ovesen   :  
Hej Hanne

Jeg har jo delt opskrifterne op i kategorier efter ingredienser, og derfor er det muligt at se opskrifter på kalvekød opdelt efter udskæring.

Se opskrifterne med kalvekød her

Det som jeg tror du står med er et stort fladt og tyndt stykke kød, som er brystet eller også kaldet slaget.

Det kan du jo lave rullepølse eller rullesteg af og jeg hæfter et par opskrifter med herunder.

Rullepølse

Rullesteg

Hvis du har egne opskrifter på dette hvor der bruges svineslag eller -bryst kan du også sagtens bruge disse.

Med venlig hilsen
Per




2004-10-04
Spørgsmål fra   :  Liselotte Kristensen
Spørgsmål   :  Cheese and maccaroni
I opskriften indgår bl.a   :  makaroni ost
Bemærkninger   :  
Jeg har hørt og set denne ret i adskillige amerikanske tv-udsendelser, men jeg har ikke kunnet finde en brugbar dansk opskrift. De amerikanske indeholder enten mystiske ostesorter eller også er de baseret på en masse halvfabrikata, så jeg vil være glad, hvis I kan finde en opskrift til mig. Med venlig hilsen Liselotte

Svar til Liselotte Kristensen   :  
Hej Liselotte

Jeg har en opskrift her som jeg mener er den du søger

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-04
Spørgsmål fra   :  maria benfeldt
Spørgsmål   :  majsbrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg søger sådan set bare en opskrift på majsbrød

Svar til maria benfeldt   :  
Hej Maria

Jeg har lidt forskellige opskrifter på majsbrød her som jeg håber du vil syntes om.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-04
Spørgsmål fra   :  Vibeke Thang
Spørgsmål   :  gyros
I opskriften indgår bl.a   :  Gyroskrydderi,kylling,kalkun, svinekød,oksekød ris,pasta,kartofler
Bemærkninger   :  
Gyrosretter serveret med ris,pasta eller kartofler ikke med pitabrød

Svar til Vibeke Thang   :  
Hej Vibeke

Jeg har lidt forskellige opskrifter på gysos som jeg håber du kan bruge. Jeg sender dem alle så du har noget at vælge imellem.

Se gyrosopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-03
Spørgsmål fra   :  Helle Nielsen
Spørgsmål   :  ukendt
I opskriften indgår bl.a   :  Det er en slags risret fra østen jeg engang smagte. Med kokusmælk, karry, rosiner og ananas... Rigitg lækker!!!
Bemærkninger   :  
Der blev også tilsat kokusmel i retten. Det var blevet svitset svagt, tror jeg. :.)

Svar til Helle Nielsen   :  
Hej Helle

Det er ikke en ret jeg kender, men jeg har fundet en opskrift frem som kunne minde lidt om det du beskriver, så måske ??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-01
Spørgsmål fra   :  Sara
Spørgsmål   :  Dip til pitabrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg søger en form for dressing eller dip som er god til pitabrød. Jeg synes aldrig rigtig at de dressinger jeg selv har fundet på rigtig har lykkedes for mig.

Svar til Sara   :  
Hej Sara

Har du prøvet at kigge i de opskrifter der findes på pita her i kogebogen ?? Flere af dem er med dressing som du måske kunne bruge.

se pitaopskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2004-10-01
Spørgsmål fra   :  Gitte Lyngholm
Spørgsmål   :  Friske frugter
I opskriften indgår bl.a   :  Friske frugter
Bemærkninger   :  
Jeg arbejder i en børnehave hvor børnene selv har hver et stykke frugt med om dagen. Sammen med børnene skrærer vi frugterne ud i mundrette stykker og serverer dem på tallerkener. Jeg ønsker nogle lette opskrifter (gerne sunde)med friske frugter som vi kan lave sammen med børnene for at få lidt variation.

Svar til Gitte Lyngholm   :  
Hej Gitte

Nu ved jeg jo ikke hvor meget frugt børnene har med, for et enkelt æble, pære, banan eller appelsin kommer man jo ikke langt med.

Jeg tænkte på tre ting da jeg læste dit spørgsmål, og det var sorbetis, milkshake og Smoothie, men jeg ved ikke om det er noget i har mulighed for at lave.

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2004

Se spørgsmålene for februar 2004

Se spørgsmålene for marts 2004

Se spørgsmålene for april 2004

Se spørgsmålene for maj 2004

Se spørgsmålene for juni 2004

Se spørgsmålene for juli 2004

Se spørgsmålene for august 2004

Se spørgsmålene for september 2004

Se spørgsmålene for oktober 2004

Se spørgsmålene for november 2004

Se spørgsmålene for december 2004