Spørgsmål efter opskrift

2011-01-30
Spørgsmål fra   :  lene
Spørgsmål   :  hache
I opskriften indgår bl.a   :  rest af øksekød som findeles og blandes med sovs
Bemærkninger   :  


Svar til lene   :  
Hej Lene

Vi har faktisk afprøvet opskriften for kort tid siden, så jeg kan sende dig en opskrift med billede på.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-30
Spørgsmål fra   :  n.jensen
Spørgsmål   :  apotekersennep
I opskriften indgår bl.a   :  sennepskorn gule brune sorte? også gernesursød sennep
Bemærkninger   :  


Svar til n.jensen   :  
Hej N. Jensen

Vi har godt nok en apotekersennep, men den ligner ikke lige den du efterlyser, til gengæld har vi en gruppe med sennepsopskrifter som jeg vil sende til dig, måske du kan hente inspiration her.

Se sennepsopskrifter her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-29
Spørgsmål fra   :  mette bay
Spørgsmål   :  frikadeller
I opskriften indgår bl.a   :  hakket fasankød hakket vildsvinekød
Bemærkninger   :  
helst tilberedt med krydderier almindeligvis brugt til vildt

Svar til mette bay   :  
Hej Mette

Vi har afprøvet en opskrift som vi mener at vildtfrikadeller kan laves, godt nok med dyrekød, men du vil sagtens kunne bruge fasan eller vildsvin i stedet.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-27
Spørgsmål fra   :  Agnes Just
Spørgsmål   :  Syltetøj af pommeranser
I opskriften indgår bl.a   :  Citrusfrugten pommeraans - sukker
Bemærkninger   :  
evt. som marmwelade

Svar til Agnes Just   :  
Hej Agnes

Vi har 2 opskrifter på pomeransmarmelade, som jeg vil sende dig et link til her.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-27
Spørgsmål fra   :  anne andersen
Spørgsmål   :  parasan creame
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
skal smørres på wraps med kyllingebryst

Svar til anne andersen   :  
Hej Anne

Jeg har fundet en opskrift frem på parmesandressing som jeg vil mene kunne egne sig godt til wraps.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-26
Spørgsmål fra   :  Laura Harboe Friis
Spørgsmål   :  Skumtrøffel
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Laura Harboe Friis   :  





2011-01-25
Spørgsmål fra   :  malene jensen
Spørgsmål   :  indbagt mozzarella sticks
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til malene jensen   :  
Hej Marlene

Vi har komponeret en opskrift på indbagt mozzarella som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-25
Spørgsmål fra   :  Ragna Christensen
Spørgsmål   :  Hel Laks i ovn med grønsager
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger forslag til tilbehør til laks.grønne asparges små gulerødder,kartofler, hollanddaicesovs. er det ok ???
Bemærkninger   :  


Svar til Ragna Christensen   :  
Hej Ragna

Jeg synes det lyder fint, med dit forslag til tilbehør.

Med venlig hilsen
Per




2011-01-25
Spørgsmål fra   :  melissa
Spørgsmål   :  cool burger
I opskriften indgår bl.a   :  en burger bare med grønsager og dressing. der er heller ikke nogen bøf i.
Bemærkninger   :  
en burger bare med grønsager og dressing. der er heller ikke nogen bøf i.

Svar til melissa   :  





2011-01-25
Spørgsmål fra   :  Inge Lise Olsen
Spørgsmål   :  Honning marinerede rodfrugter
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Der må ikke være for meget olie i opskriften

Svar til Inge Lise Olsen   :  
Hej Inge

Hermed en opskrift på honningmarinerede rodfrugter, synes ikke ½ dl. olie er så meget?

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-25
Spørgsmål fra   :  E.Høi
Spørgsmål   :  tomat gelerand
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til E.Høi   :  
Hej E.Høi

Hermed en opskrift på tomatrand.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-24
Spørgsmål fra   :  aase jensen
Spørgsmål   :  hel laks i ovn
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
jeg mener at man kan pakke fisken ind i staniol

Svar til aase jensen   :  
Hej Aase

Det kan du også fint, vi har for nyligt afprøvet en opskrift, godt nok på ørred, men fremgangsmåden er den samme.

Hvis laksen er for stor til at kunne være i ovnen kan du i første omgang skære hoved og hale af den. Er det ikke nok kan du dele den i 2.

se opskfriften her

Med vnlig hilsen
Per




2011-01-24
Spørgsmål fra   :  kim mortensen
Spørgsmål   :  madagarskarpeber suppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til kim mortensen   :  
Hej Kim

Det har ikke været muligt at finde en opskrift på den ønskede madagarskarpebersuppe.

Beklager meget
Per




2011-01-24
Spørgsmål fra   :  kirsten madsen
Spørgsmål   :  Amerikansk Brunsviger
I opskriften indgår bl.a   :  Det er en bradepandekage med bagepulver og glasuren er med farin og kokosmel og der findes en opskrift der også er kaffe i
Bemærkninger   :  


Svar til kirsten madsen   :  
Hej Kirsten

Jeg tænkte om det kunne være den vi kalder for drømmekage??

Se opskrift her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-20
Spørgsmål fra   :  axel pedersen
Spørgsmål   :  stikkelsbærtrifli med kanelcreme
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til axel pedersen   :  
Hej Axel

Her er kokkens bud på en stikkelsbærtrifli, vi har dog ikke haft mulighed for at afprøve den da det er uden for sæsonen.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-19
Spørgsmål fra   :  Gunnar
Spørgsmål   :  Rødbedesaft
I opskriften indgår bl.a   :  Skal der bruges rå hele rødbede, er det saftkoger eller saftpresser, hvordan gør jeg så det er drikkelig.
Bemærkninger   :  


Svar til Gunnar   :  
Hej Gunnar

Det er rå rødbeder og saftpresser du skal bruge. Rødbederne skrubbes helt fri for jord, top og spids skæres af og rødbeden skæres i passende stykker inden den kommes i saftpresseren.

Med venlig hilsen
Per




2011-01-19
Spørgsmål fra   :  Linda Nielsen
Spørgsmål   :  Jeg søger opskrifter på retter der er velegnede til at blive tilberedt i høkasse.
I opskriften indgår bl.a   :  Jeg søger opskrifter på retter der er velegnede til at blive tilberedt i høkasse.
Bemærkninger   :  


Svar til Linda Nielsen   :  
Hej Linda

Ud over risengrød mener jeg ikke at vi har opskrifter som tilberedes i høkasse.

Med venlig hilsen
Per




2011-01-18
Spørgsmål fra   :  Erland
Spørgsmål   :  mortadella
I opskriften indgår bl.a   :  hvordan laver man hjemmelavet mortadella pølse
Bemærkninger   :  


Svar til Erland   :  
Hej Erland

Vi har en opskrift på mortadelpølse som jeg håber du kan bruge.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-17
Spørgsmål fra   :  lone sjørslev
Spørgsmål   :  kransekage
I opskriften indgår bl.a   :  marzipan flourmelis
Bemærkninger   :  
egentlig bare vild i tvivl om der er gluten i floumelis

Svar til lone sjørslev   :  
Hej Lone

Kan ikke opskriften men jeg kan oplyse at Flormelis er: Raffineret sukker og derfor ikke har "noget" med Mel/gluten/protein at gøre.

Med venlig hilsen
Pia




2011-01-17
Spørgsmål fra   :  Pia Sidenius Prien
Spørgsmål   :  Bornholmsk Fiskesuppe
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Opskrift af: John Price.

Svar til Pia Sidenius Prien   :  
Hej Pia

Den efterlyste opskrift skulle være fra program 2 med brd. price, og jeg har fundet et link til den her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-17
Spørgsmål fra   :  Freddy s nielsen
Spørgsmål   :  kærnemælkgrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til Freddy s nielsen   :  
Hej Freddy

Hermed en opskrift på kærnemælksgrød.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-16
Spørgsmål fra   :  Ulla Hansen
Spørgsmål   :  Penecolare Drink
I opskriften indgår bl.a   :  Rom Cokos
Bemærkninger   :  


Svar til Ulla Hansen   :  
Hej Ulla

Jeg mener den heder pina colada, og den har vi flere opskrifter på som jeg vil sende et link til her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-16
Spørgsmål fra   :  Britta Budde
Spørgsmål   :  fibertrim brød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
tidligere solgt af bagerne samtidig med at "fibertrimkuren" blev populær

Svar til Britta Budde   :  
Hej Britta

Vi har en opskrift på fibertrimbrød, men om det er helt det samme brød som du kunne købe ved bagerne kan jeg ikke love.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-16
Spørgsmål fra   :  per gryberg
Spørgsmål   :  indbagt oksemørbra med forie gras
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til per gryberg   :  
Hej Per

Hermed en opskrift på Bøf Wellington som jeg håber svarer til det ønskede.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-15
Spørgsmål fra   :  Lise-Lotte Andersen
Spørgsmål   :  gelerugbrød
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
Jeg har en far med synke og tyggebesvær og blendet mad ser ikke altid lækkert ud. Derfor håber jeg I kan hjælpe mig. Jeg ved de bruge det på forskellige hospitaler På forhånd tak

Svar til Lise-Lotte Andersen   :  
Hej Lise-Lotte

Jeg kender ikke gelerugbrød, men jeg har fundet et link til det firma som skulle have opfundet det, og det ser ud til at det er muligt at bestille det samt andre ting til mennesker med synkebesvær.

www.nordicingredients.dk

Med venlig hilsen
Per




2011-01-15
Spørgsmål fra   :  butao
Spørgsmål   :  kumqart
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
har fundet KUMQART i Netto og kunne godt tænke mig forslag til hvordan og til hvad de kan bruges

Svar til butao   :  
Hej Butao

Under ingrediensen citrusfrugter har vi en gruppe med kumquats som jeg håber du vil kunne bruge til inspiration.

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-14
Spørgsmål fra   :  dorte østberg
Spørgsmål   :  brød
I opskriften indgår bl.a   :  brød uden hævemidler, kun med hvede og grahamsmel
Bemærkninger   :  


Svar til dorte østberg   :  
Hej Dorthe

Vi har en opskrift på chapatti som er uden hævemiddel, ellers kan jeg ikke lige komme på noget.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per


Hej Dorte,

Jeg laver fladbrød med 100% fuldkorns speltmel, vand og lidt salt.

Put melet i en skål Hæld kogende vand i, lidt efter lidt...mens du rører. Indtil melet er en fast men fugtig, blød dej, som er meget hård at røre i hånden. Så ælter du kort dejen i hånden og laver små kugler på størrelse med en golf bold. Put kuglerne tilbage i skålen og dæk med et rent vådt viskestykke (de må ikke blive tøre i overfladen) og tag nu en kugle ud af gangen og rul dem til tynde fladbrød med en kagerulle eller lign. Husk at drysse fuldkornsspeltmel på køkkenbordet hvor du ruller brødene. Steg dem på en tør pande ved høj varme. Vendes jævnligt nogle gange, de er færdige når de begynder at lave luftbobler. Køl dem på en rist og de kan fryses og puttes i brødrister eller tages frosne med på arbejde, så er de optøede når de skal bruges... Håber det kunne bruges




2011-01-14
Spørgsmål fra   :  Kjær Danielsen
Spørgsmål   :  Waldorfsalat
I opskriften indgår bl.a   :  waldorfsalat, bruges som tilbehør til vildretter, nogle bruger bladsellerier og vindruer, men jeg har været i et stor køkken engang, der var det revent selleri
Bemærkninger   :  
Jeg har en rettelse til den tidligere efterlysning, jeg mener det var revent peverrod.

Svar til Kjær Danielsen   :  
Hej Kjær

Tror der findes lige så mange varianter af waldorfsalat som der findes kokke, men jeg er sikker på at det IKKE er revet peberrod som der er i.

Derimod bliver blancheret knoldselleri i tern, eller revet rå knoldselleri jævnligt brugt, eller bladselleri skåret i mindre stykker.

Jeg har fundet en opskrift frem til dig her:

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-13
Spørgsmål fra   :  Annie Louise Jørgensen
Spørgsmål   :  Nøddemarcipantærte-marcipannøddetærte
I opskriften indgår bl.a   :  Nødder marcipan
Bemærkninger   :  
Mørdejsbund - med en remonce af marcipan der er rørt op med et el. andet, drysset med nødder og en karamel´glasur. Kanter dekoreret med chokolade.

Svar til Annie Louise Jørgensen   :  
Hej Annie Louise

Det kunne være nøddetrekanter som du tænker på??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-13
Spørgsmål fra   :  grete grønning
Spørgsmål   :  skipperlabskovs
I opskriften indgår bl.a   :  oksekød, laurbærblade
Bemærkninger   :  
serveres med kartoffelmos

Svar til grete grønning   :  
Hej Grethe

Hermed en opskrift på skipperlabskovs som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-12
Spørgsmål fra   :  kaisersman
Spørgsmål   :  kaisersman
I opskriften indgår bl.a   :  pannekage aktigt
Bemærkninger   :  
tilpehør: varme æbler med kanel :) solbør

Svar til kaisersman   :  
Hermed en opskrift på kaiserschmarrn eller kejserpandekager.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-11
Spørgsmål fra   :  Niels Olsen
Spørgsmål   :  Tikornsbrød
I opskriften indgår bl.a   :  Hvilke ti kornarter indgår i et såkaldt tikornsbrød, fex fra Guldbageren i Bagsværd - eller andre steder
Bemærkninger   :  
Guldbagerens webadresse er http://www.guldbageren.dk/findbutik.php?produktsel=149

Svar til Niels Olsen   :  
Hej Niels

Jeg kan ikke komme frem til det nævnte brød, men hvis der havde stået på produktsedlen havde du selvfølgelig heller ikke spurgt her.

Men jeg ved desværre ikke hvilke kornarter der er tale om.

Med venlig hilsen
Per




2011-01-11
Spørgsmål fra   :  kim kiel
Spørgsmål   :  rådyr bøffer
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
søger efter opskriften på rådyr bøffer eller hva jeg kan lave af rådyr fars ????

Svar til kim kiel   :  
Hej Kim

Vi har en gruppe med hakket dyrekød hvor der bla. er en opskrift på hakkebøf af dyrekød som du måske kan bruge?

Se opskrifterne her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-08
Spørgsmål fra   :  wienertrekant
Spørgsmål   :  wienertrekant
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
søger en opskrift på wienertrekant. Det er en trekant med hvid og brun glasur (kage)

Svar til wienertrekant   :  
Hejsa ??

Hermed en opskrift på trekanter af wienerbrøddsdej.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-08
Spørgsmål fra   :  lina2
Spørgsmål   :  cokies
I opskriften indgår bl.a   :  chokolade stykker
Bemærkninger   :  
jeg hedder kirstine:)

Svar til lina2   :  
Hej Lina

Hermed en opskrift på chokolade cockies.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-06
Spørgsmål fra   :  randi nielsen
Spørgsmål   :  is soja -sorbet
I opskriften indgår bl.a   :  uden mælk og is, hvad kan jeg erstatte hvider med? tang måske? hvordan? barnebarnet er allergikker, nu har vi købt ismaskine for ikke kun at få is med E numre venlig hilsen og tak randi
Bemærkninger   :  
helt uden mælk og æg må heller ikke indholde citrusfrugter

Svar til randi nielsen   :  
Hej Randi

Sorbet laves gerne på sukkerlage og frugt, men det er rigtig at enkelte er tilsat mælk, men så er der dem som siger at det ikke er rigtig sorbet, men du mener måske at det ikke må være sorbet???


Vi har en vanilleis på soja som jeg vil sende til dig her, desværre indeholder den æg, men hvis du har mod på at afprøve opskriften kan du forsøge med at skifte æggeblommerne ud med æggeerstatning.

Se opskrift på sojais her

Se æggeerstatning her


Jeg beklager hvis jeg har forstået spørgsmålet forkert.

Med venlig hilsen
Per




2011-01-05
Spørgsmål fra   :  Sonja Normark
Spørgsmål   :  ovnstegt torsk med sennep og grøntsager
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  
opskrift fra 2008 udarbejdet af Jeanette Hansen diætist

Svar til Sonja Normark   :  
Hej Sonja

Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på ovnstegt torsk med sennep og grøntsager.

Beklager meget
Per




2011-01-05
Spørgsmål fra   :  gitte Loft
Spørgsmål   :  kartoffel coucotte med frisk timian
I opskriften indgår bl.a   :  Kartofler, fløde, ??????
Bemærkninger   :  
jeg mangler en opskrift på omtalte , gerne i braddepande som jeg så kan skære ud portionsvis. Noget jeg kan lave dagen i forvejen.

Svar til gitte Loft   :  
Hej Gitte

Det lyder som pommes anna, godt nok uden fløden som du skriver, men derimod med en god portion smør for at kunne være skærfast.

Vi havde kun opskrifter til cocotter, men har omskrevet og afprøvet en opskrift som jeg vil sende til dig her.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-05
Spørgsmål fra   :  Lüttge
Spørgsmål   :  Poissons Gratines
I opskriften indgår bl.a   :  Fisk, Bechamel, Kartoffelmos, Tartarsauce
Bemærkninger   :  


Svar til Lüttge   :  
Hej Luttge

Det kunne være den opskrift som politikken bragte lige op til nytår??

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-03
Spørgsmål fra   :  flemming andersen
Spørgsmål   :  sak suka tyrkiets ret
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til flemming andersen   :  
Hej Flemming

Jeg kender desværre ikke opskriften ud over at den består af auberginer i tomatsauce.

Beklager meget
Per




2011-01-02
Spørgsmål fra   :  Else Marie
Spørgsmål   :  Tiramisu
I opskriften indgår bl.a   :   Marscapone, æggeblommer m.m.
Bemærkninger   :  
Har prøvet at lave Tiramisu flere gange - med Marscapone, æggeblommer, sukker og evt. pisket fløde. Desserten bliver nærmest som lind grød med nogle opløste kager i, kan ikke vendes ud af formen, skal den være sådan? Har prøvet flere forskellige opskrifter.

Svar til Else Marie   :  
Hej Else

Konsistensen af cremen skal være ca. som en kagecreme til lagkager, men jeg mener ikke den skal være så fast at den vil kunne vendes ud af en form.

Det er en fordel at lave tiramisuen dagen før da den bliver mere fast.

Jeg tænker på hvordan du gør med ladyfingerne, og de ligger og sopper i kaffe og masala eller om du blot lige dypper dem, de skal nemlig kun lige dyppes, du skal jo kunne løfte dem rundt.

Selve marscaponen kan du også piske for en mere fast konsistens.

Tiramisu kan også laves i portionsskåle eller glas, så er der ikke bøvl med at vende dem ud.

Med venlig hilsen
Per




2011-01-02
Spørgsmål fra   :  Kai Andersen
Spørgsmål   :  Haich.
I opskriften indgår bl.a   :  Oksekød evt. løg og andet ?.
Bemærkninger   :  
Hvordan laver jeg det fra grunden af, dajeg aldrig har prøvet det før

Svar til Kai Andersen   :  
Hej Kai

Hermed en opskrift på Hachis.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




2011-01-02
Spørgsmål fra   :  inge bærentzen
Spørgsmål   :  kogt fasan i peberrodsovs
I opskriften indgår bl.a   :  
Bemærkninger   :  


Svar til inge bærentzen   :  
Hej Inge

Vi har udviklet og afprøvet en opskrift på kogt fasan som jeg håber du vil synes om.

Se opskriften her

Med venlig hilsen
Per




Se spørgsmålene for januar 2011

Se spørgsmålene for februar 2011

Se spørgsmålene for marts 2011

Se spørgsmålene for april 2011

Se spørgsmålene for maj 2011

Se spørgsmålene for juni 2011

Se spørgsmålene for juli 2011

Se spørgsmålene for august 2011

Se spørgsmålene for september 2011

Se spørgsmålene for oktober 2011

Se spørgsmålene for november 2011

Se spørgsmålene for december 2011