|
Spørgsmål efter opskrift
2011-01-30 Spørgsmål fra : lene Spørgsmål : hache I opskriften indgår bl.a : rest af øksekød som findeles og blandes med sovs Bemærkninger :
Svar til lene : Hej Lene
Vi har faktisk afprøvet opskriften for kort tid siden, så jeg kan sende dig en opskrift med billede på.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-30 Spørgsmål fra : n.jensen Spørgsmål : apotekersennep I opskriften indgår bl.a : sennepskorn gule brune sorte? også gernesursød sennep Bemærkninger :
Svar til n.jensen : Hej N. Jensen
Vi har godt nok en apotekersennep, men den ligner ikke lige den du efterlyser, til gengæld har vi en gruppe med sennepsopskrifter som jeg vil sende til dig, måske du kan hente inspiration her.
Se sennepsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-29 Spørgsmål fra : mette bay Spørgsmål : frikadeller I opskriften indgår bl.a : hakket fasankød
hakket vildsvinekød Bemærkninger : helst tilberedt med krydderier almindeligvis brugt til vildt
Svar til mette bay : Hej Mette
Vi har afprøvet en opskrift som vi mener at vildtfrikadeller kan laves, godt nok med dyrekød, men du vil sagtens kunne bruge fasan eller vildsvin i stedet.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-27 Spørgsmål fra : Agnes Just Spørgsmål : Syltetøj af pommeranser I opskriften indgår bl.a : Citrusfrugten pommeraans - sukker Bemærkninger : evt. som marmwelade
Svar til Agnes Just : Hej Agnes
Vi har 2 opskrifter på pomeransmarmelade, som jeg vil sende dig et link til her.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-27 Spørgsmål fra : anne andersen Spørgsmål : parasan creame I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : skal smørres på wraps med kyllingebryst
Svar til anne andersen : Hej Anne
Jeg har fundet en opskrift frem på parmesandressing som jeg vil mene kunne egne sig godt til wraps.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-26 Spørgsmål fra : Laura Harboe Friis Spørgsmål : Skumtrøffel I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Laura Harboe Friis :
2011-01-25 Spørgsmål fra : malene jensen Spørgsmål : indbagt mozzarella sticks I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til malene jensen : Hej Marlene
Vi har komponeret en opskrift på indbagt mozzarella som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-25 Spørgsmål fra : Ragna Christensen Spørgsmål : Hel Laks i ovn med grønsager I opskriften indgår bl.a : Jeg søger forslag til tilbehør
til laks.grønne asparges små gulerødder,kartofler, hollanddaicesovs. er det ok ??? Bemærkninger :
Svar til Ragna Christensen : Hej Ragna
Jeg synes det lyder fint, med dit forslag til tilbehør.
Med venlig hilsen
Per
2011-01-25 Spørgsmål fra : melissa Spørgsmål : cool burger I opskriften indgår bl.a : en burger bare med grønsager og dressing. der er heller ikke nogen bøf i. Bemærkninger : en burger bare med grønsager og dressing. der er heller ikke nogen bøf i.
Svar til melissa :
2011-01-25 Spørgsmål fra : Inge Lise Olsen Spørgsmål : Honning marinerede rodfrugter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Der må ikke være for meget olie i opskriften
Svar til Inge Lise Olsen : Hej Inge
Hermed en opskrift på honningmarinerede rodfrugter, synes ikke ½ dl. olie er så meget?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-25 Spørgsmål fra : E.Høi Spørgsmål : tomat gelerand I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til E.Høi : Hej E.Høi
Hermed en opskrift på tomatrand.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-24 Spørgsmål fra : aase jensen Spørgsmål : hel laks i ovn I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg mener at man kan pakke fisken ind i staniol
Svar til aase jensen : Hej Aase
Det kan du også fint, vi har for nyligt afprøvet en opskrift, godt nok på ørred, men fremgangsmåden er den samme.
Hvis laksen er for stor til at kunne være i ovnen kan du i første omgang skære hoved og hale af den.
Er det ikke nok kan du dele den i 2.
se opskfriften her
Med vnlig hilsen
Per
2011-01-24 Spørgsmål fra : kim mortensen Spørgsmål : madagarskarpeber suppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til kim mortensen : Hej Kim
Det har ikke været muligt at finde en opskrift på den ønskede madagarskarpebersuppe.
Beklager meget
Per
2011-01-24 Spørgsmål fra : kirsten madsen Spørgsmål : Amerikansk Brunsviger I opskriften indgår bl.a : Det er en bradepandekage med bagepulver og glasuren er med farin og kokosmel og der findes en opskrift der også er kaffe i Bemærkninger :
Svar til kirsten madsen : Hej Kirsten
Jeg tænkte om det kunne være den vi kalder for drømmekage??
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-20 Spørgsmål fra : axel pedersen Spørgsmål : stikkelsbærtrifli med kanelcreme I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til axel pedersen : Hej Axel
Her er kokkens bud på en stikkelsbærtrifli, vi har dog ikke haft mulighed for at afprøve den da det er uden for sæsonen.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-19 Spørgsmål fra : Gunnar Spørgsmål : Rødbedesaft I opskriften indgår bl.a : Skal der bruges rå hele rødbede, er det saftkoger eller saftpresser, hvordan gør jeg så det er drikkelig. Bemærkninger :
Svar til Gunnar : Hej Gunnar
Det er rå rødbeder og saftpresser du skal bruge.
Rødbederne skrubbes helt fri for jord, top og spids skæres af og rødbeden skæres i passende stykker inden den kommes i saftpresseren.
Med venlig hilsen
Per
2011-01-19 Spørgsmål fra : Linda Nielsen Spørgsmål : Jeg søger opskrifter på retter der er velegnede til at blive tilberedt i høkasse. I opskriften indgår bl.a : Jeg søger opskrifter på retter der er velegnede til at blive tilberedt i høkasse. Bemærkninger :
Svar til Linda Nielsen : Hej Linda
Ud over risengrød mener jeg ikke at vi har opskrifter som tilberedes i høkasse.
Med venlig hilsen
Per
2011-01-18 Spørgsmål fra : Erland Spørgsmål : mortadella I opskriften indgår bl.a : hvordan laver man hjemmelavet mortadella pølse Bemærkninger :
Svar til Erland : Hej Erland
Vi har en opskrift på mortadelpølse som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-17 Spørgsmål fra : lone sjørslev Spørgsmål : kransekage I opskriften indgår bl.a : marzipan flourmelis Bemærkninger : egentlig bare vild i tvivl om der er gluten i floumelis
Svar til lone sjørslev : Hej Lone
Kan ikke opskriften men jeg kan oplyse at Flormelis er:
Raffineret sukker og derfor ikke har "noget" med Mel/gluten/protein at gøre.
Med venlig hilsen
Pia
2011-01-17 Spørgsmål fra : Pia Sidenius Prien Spørgsmål : Bornholmsk Fiskesuppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Opskrift af: John Price.
Svar til Pia Sidenius Prien : Hej Pia
Den efterlyste opskrift skulle være fra program 2 med brd. price, og jeg har fundet et link til den her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-17 Spørgsmål fra : Freddy s nielsen Spørgsmål : kærnemælkgrød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Freddy s nielsen : Hej Freddy
Hermed en opskrift på kærnemælksgrød.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-16 Spørgsmål fra : Ulla Hansen Spørgsmål : Penecolare Drink I opskriften indgår bl.a : Rom Cokos Bemærkninger :
Svar til Ulla Hansen : Hej Ulla
Jeg mener den heder pina colada, og den har vi flere opskrifter på som jeg vil sende et link til her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-16 Spørgsmål fra : Britta Budde Spørgsmål : fibertrim brød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : tidligere solgt af bagerne samtidig med at "fibertrimkuren" blev populær
Svar til Britta Budde : Hej Britta
Vi har en opskrift på fibertrimbrød, men om det er helt det samme brød som du kunne købe ved bagerne kan jeg ikke love.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-16 Spørgsmål fra : per gryberg Spørgsmål : indbagt oksemørbra med forie gras I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til per gryberg : Hej Per
Hermed en opskrift på Bøf Wellington som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-15 Spørgsmål fra : Lise-Lotte Andersen Spørgsmål : gelerugbrød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har en far med synke og tyggebesvær og blendet mad ser ikke altid lækkert ud. Derfor håber jeg I kan hjælpe mig. Jeg ved de bruge det på forskellige hospitaler
På forhånd tak
Svar til Lise-Lotte Andersen : Hej Lise-Lotte
Jeg kender ikke gelerugbrød, men jeg har fundet et link til det firma som skulle have opfundet det, og det ser ud til at det er muligt at bestille det samt andre ting til mennesker med synkebesvær.
www.nordicingredients.dk
Med venlig hilsen
Per
2011-01-15 Spørgsmål fra : butao Spørgsmål : kumqart I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : har fundet KUMQART i Netto og kunne godt tænke mig forslag til hvordan og til hvad de kan bruges
Svar til butao : Hej Butao
Under ingrediensen citrusfrugter har vi en gruppe med kumquats som jeg håber du vil kunne bruge til inspiration.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-14 Spørgsmål fra : dorte østberg Spørgsmål : brød I opskriften indgår bl.a : brød uden hævemidler, kun med hvede og grahamsmel Bemærkninger :
Svar til dorte østberg : Hej Dorthe
Vi har en opskrift på chapatti som er uden hævemiddel, ellers kan jeg ikke lige komme på noget.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
Hej Dorte,
Jeg laver fladbrød med 100% fuldkorns speltmel, vand og lidt salt.
Put melet i en skål
Hæld kogende vand i, lidt efter lidt...mens du rører. Indtil melet er en fast men fugtig, blød dej, som er meget hård at røre i hånden. Så ælter du kort dejen i hånden og laver små kugler på størrelse med en golf bold.
Put kuglerne tilbage i skålen og dæk med et rent vådt viskestykke (de må ikke blive tøre i overfladen) og tag nu en kugle ud af gangen og rul dem til tynde fladbrød med en kagerulle eller lign. Husk at drysse fuldkornsspeltmel på køkkenbordet hvor du ruller brødene. Steg dem på en tør pande ved høj varme. Vendes jævnligt nogle gange, de er færdige når de begynder at lave luftbobler. Køl dem på en rist og de kan fryses og puttes i brødrister eller tages frosne med på arbejde, så er de optøede når de skal bruges...
Håber det kunne bruges
2011-01-14 Spørgsmål fra : Kjær Danielsen Spørgsmål : Waldorfsalat I opskriften indgår bl.a : waldorfsalat, bruges som tilbehør til vildretter, nogle bruger bladsellerier og vindruer, men jeg har været i et stor køkken engang, der var det revent selleri Bemærkninger : Jeg har en rettelse til den tidligere efterlysning, jeg mener det var revent peverrod.
Svar til Kjær Danielsen : Hej Kjær
Tror der findes lige så mange varianter af waldorfsalat som der findes kokke, men jeg er sikker på at det IKKE er revet peberrod som der er i.
Derimod bliver blancheret knoldselleri i tern, eller revet rå knoldselleri jævnligt brugt, eller bladselleri skåret i mindre stykker.
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her:
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-13 Spørgsmål fra : Annie Louise Jørgensen Spørgsmål : Nøddemarcipantærte-marcipannøddetærte I opskriften indgår bl.a : Nødder marcipan Bemærkninger : Mørdejsbund - med en remonce af marcipan der er rørt op med et el. andet, drysset med nødder og en karamel´glasur. Kanter dekoreret med chokolade.
Svar til Annie Louise Jørgensen : Hej Annie Louise
Det kunne være nøddetrekanter som du tænker på??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-13 Spørgsmål fra : grete grønning Spørgsmål : skipperlabskovs I opskriften indgår bl.a : oksekød, laurbærblade Bemærkninger : serveres med kartoffelmos
Svar til grete grønning : Hej Grethe
Hermed en opskrift på skipperlabskovs som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-12 Spørgsmål fra : kaisersman Spørgsmål : kaisersman I opskriften indgår bl.a : pannekage aktigt Bemærkninger : tilpehør:
varme æbler med kanel :)
solbør
Svar til kaisersman : Hermed en opskrift på kaiserschmarrn eller kejserpandekager.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-11 Spørgsmål fra : Niels Olsen Spørgsmål : Tikornsbrød I opskriften indgår bl.a : Hvilke ti kornarter indgår i et såkaldt tikornsbrød, fex fra Guldbageren i Bagsværd - eller andre steder Bemærkninger : Guldbagerens webadresse er
http://www.guldbageren.dk/findbutik.php?produktsel=149
Svar til Niels Olsen : Hej Niels
Jeg kan ikke komme frem til det nævnte brød, men hvis der havde stået på produktsedlen havde du selvfølgelig heller ikke spurgt her.
Men jeg ved desværre ikke hvilke kornarter der er tale om.
Med venlig hilsen
Per
2011-01-11 Spørgsmål fra : kim kiel Spørgsmål : rådyr bøffer I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : søger efter opskriften på rådyr bøffer eller hva jeg kan lave af rådyr fars ????
Svar til kim kiel : Hej Kim
Vi har en gruppe med hakket dyrekød hvor der bla. er en opskrift på hakkebøf af dyrekød som du måske kan bruge?
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-08 Spørgsmål fra : wienertrekant Spørgsmål : wienertrekant I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : søger en opskrift på wienertrekant. Det er en trekant med hvid og brun glasur (kage)
Svar til wienertrekant : Hejsa ??
Hermed en opskrift på trekanter af wienerbrøddsdej.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-08 Spørgsmål fra : lina2 Spørgsmål : cokies I opskriften indgår bl.a : chokolade stykker Bemærkninger : jeg hedder kirstine:)
Svar til lina2 : Hej Lina
Hermed en opskrift på chokolade cockies.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-06 Spørgsmål fra : randi nielsen Spørgsmål : is soja -sorbet I opskriften indgår bl.a : uden mælk og is, hvad kan jeg erstatte hvider med? tang måske? hvordan? barnebarnet er allergikker, nu har vi købt ismaskine for ikke kun at få is med E numre venlig hilsen og tak randi Bemærkninger : helt uden mælk og æg
må heller ikke indholde citrusfrugter
Svar til randi nielsen : Hej Randi
Sorbet laves gerne på sukkerlage og frugt, men det er rigtig at enkelte er tilsat mælk, men så er der dem som siger at det ikke er rigtig sorbet, men du mener måske at det ikke må være sorbet???
Vi har en vanilleis på soja som jeg vil sende til dig her, desværre indeholder den æg, men hvis du har mod på at afprøve opskriften kan du forsøge med at skifte æggeblommerne ud med æggeerstatning.
Se opskrift på sojais her
Se æggeerstatning her
Jeg beklager hvis jeg har forstået spørgsmålet forkert.
Med venlig hilsen
Per
2011-01-05 Spørgsmål fra : Sonja Normark Spørgsmål : ovnstegt torsk med sennep og grøntsager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : opskrift fra 2008 udarbejdet af Jeanette Hansen diætist
Svar til Sonja Normark : Hej Sonja
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på ovnstegt torsk med sennep og grøntsager.
Beklager meget
Per
2011-01-05 Spørgsmål fra : gitte Loft Spørgsmål : kartoffel coucotte med frisk timian I opskriften indgår bl.a : Kartofler, fløde, ?????? Bemærkninger : jeg mangler en opskrift på omtalte , gerne i braddepande som jeg så kan skære ud portionsvis.
Noget jeg kan lave dagen i forvejen.
Svar til gitte Loft : Hej Gitte
Det lyder som pommes anna, godt nok uden fløden som du skriver, men derimod med en god portion smør for at kunne være skærfast.
Vi havde kun opskrifter til cocotter, men har omskrevet og afprøvet en opskrift som jeg vil sende til dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-05 Spørgsmål fra : Lüttge Spørgsmål : Poissons Gratines I opskriften indgår bl.a : Fisk, Bechamel, Kartoffelmos, Tartarsauce Bemærkninger :
Svar til Lüttge : Hej Luttge
Det kunne være den opskrift som politikken bragte lige op til nytår??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-03 Spørgsmål fra : flemming andersen Spørgsmål : sak suka tyrkiets ret I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til flemming andersen : Hej Flemming
Jeg kender desværre ikke opskriften ud over at den består af auberginer i tomatsauce.
Beklager meget
Per
2011-01-02 Spørgsmål fra : Else Marie Spørgsmål : Tiramisu I opskriften indgår bl.a :
Marscapone, æggeblommer m.m. Bemærkninger : Har prøvet at lave Tiramisu flere gange - med Marscapone, æggeblommer, sukker og evt. pisket fløde. Desserten bliver nærmest som lind grød med nogle opløste kager i, kan ikke vendes ud af formen, skal den være sådan? Har prøvet flere forskellige opskrifter.
Svar til Else Marie : Hej Else
Konsistensen af cremen skal være ca. som en kagecreme til lagkager, men jeg mener ikke den skal være så fast at den vil kunne vendes ud af en form.
Det er en fordel at lave tiramisuen dagen før da den bliver mere fast.
Jeg tænker på hvordan du gør med ladyfingerne, og de ligger og sopper i kaffe og masala eller om du blot lige dypper dem, de skal nemlig kun lige dyppes, du skal jo kunne løfte dem rundt.
Selve marscaponen kan du også piske for en mere fast konsistens.
Tiramisu kan også laves i portionsskåle eller glas, så er der ikke bøvl med at vende dem ud.
Med venlig hilsen
Per
2011-01-02 Spørgsmål fra : Kai Andersen Spørgsmål : Haich. I opskriften indgår bl.a : Oksekød evt. løg og andet ?. Bemærkninger : Hvordan laver jeg det fra grunden af, dajeg aldrig har prøvet det før
Svar til Kai Andersen : Hej Kai
Hermed en opskrift på Hachis.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2011-01-02 Spørgsmål fra : inge bærentzen Spørgsmål : kogt fasan i peberrodsovs I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til inge bærentzen : Hej Inge
Vi har udviklet og afprøvet en opskrift på kogt fasan som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
|