|
Spørgsmål efter opskrift
2010-01-31 Spørgsmål fra : grethe klitgaard Spørgsmål : gærkringle I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til grethe klitgaard : Hej Grethe
Hermed en opskrift på gærkringle.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-30 Spørgsmål fra : jens ravnborg Spørgsmål : fedt med sprøde grever i I opskriften indgår bl.a : flomme + Bemærkninger :
Svar til jens ravnborg : Hej Jens
Flommerne hakkes og sættes på komfuret og smeltes over svag varme.
Når greverne er blevet lysebrune er fedtet færdigt.
Hældes i små bøtter som sættes på køl.
Rør evt. i fedtet inden den stivner helt så greverne ikke bundfælder.
Med venlig hilsen
Per
2010-01-29 Spørgsmål fra : Anne Præst Spørgsmål : Lagkager-Kagemand. I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Anne Præst : Hej Anne
Vi har en opskrift på glutenfrie lagkagebunde som jeg håber du kan bruge, måske enda til en lagkagekagemand.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-29 Spørgsmål fra : frank jørgensen Spørgsmål : pasta creme fraice æg bacon I opskriften indgår bl.a : pasta cremefraice æg bacon Bemærkninger :
Svar til frank jørgensen : Hej Frank
Min første indskydelse er pasta cabonara, så det vil jeg sende en opskrift på her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-28 Spørgsmål fra : Stella Trab Spørgsmål : Pastasalat med marinerede urter og skinke I opskriften indgår bl.a : gulerod, rødløg, pimant (peberfrugt), squash, minimajs og skinke Bemærkninger : Skal bruges til et arrangement på onsdag d. 3 februar
Svar til Stella Trab : Hej Stella
Det er desværre ikke en opskrift vi ligger inde med.
Beklager meget
Per
2010-01-28 Spørgsmål fra : ini pedersen Spørgsmål : grøntsager med hakket kød/bolenta I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : det er bolentaen jeg ønsker
Svar til ini pedersen : Hej Ini
Spekulere på om det er polenta du mener? Men jeg har fundet en opskrift frem på bolenta som også minder meget om polenta.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-28 Spørgsmål fra : Lissy Nielsen Spørgsmål : gule ærter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : På Læsø får de nogen boller til gule ærter, hvad hedder de og hvordan laver man dem ?
Svar til Lissy Nielsen : Hej Lissy
Jeg har fundet en opskrift frem som jeg mener er den du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-28 Spørgsmål fra : ulla pedersen Spørgsmål : foccacie brød I opskriften indgår bl.a : olivenolie, mel, rosmarin Bemærkninger : lækkert brød til suppe - også til ost.
Svar til ulla pedersen : Hej Ulla
Det må være Foccacia du tænker på?
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-26 Spørgsmål fra : Benny Rafn Spørgsmål : letsaltet flæsk I opskriften indgår bl.a : Koge eller stegeflæsk Bemærkninger : Har du ikke opskriften på letsaltet flæsk.
skal det være tørsaltning eller lage og hvor mange %
mvh Benny
Svar til Benny Rafn : Hej Benny
Det er vist smag og behag om det skal være det ene eller det andet, og hvor salt flæsket bliver kan du justere med tiden den ligger i lagen.
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-24 Spørgsmål fra : Anna Marie Christensen Spørgsmål : Råmælkspandekager I opskriften indgår bl.a : Råmælk Bemærkninger : blev førhen bagt af den første mælk koen gav når den havde kælvet skulle have en god effekt på imunforsvaret
Svar til Anna Marie Christensen : Hej Anna
Vi har desværre ingen opskrifter på Råmælkspandekager, men jeg mener dog uden at være helt sikker, at det skulle være den der kaldes for løwtenspandekager eller hævepandekager, så den vil jeg sende til dig.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-24 Spørgsmål fra : Grethe Groth Spørgsmål : ris chow choe med alt tilbehør I opskriften indgår bl.a : Gryderet med mange små skåle med.feks. rødbeder, rosiner, æg og meget mere. Bemærkninger :
Svar til Grethe Groth : Hej Grethe
Det lyder jo nærmest som ris taffel, og det har vi lidt forskellige opskrifter på som jeg vil sende et link til her.
Så har du mulighed for at vælge den du synes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-22 Spørgsmål fra : Maria Nissen Spørgsmål : gule kys (æggeblomme marengs ) I opskriften indgår bl.a : æggeblommer og flormelis Bemærkninger : min mor bagte dem for 40 år siden og der er desværre ingen gemt opskrift og de er sønderjysk
mvh.Maria
Svar til Maria Nissen : Hej Maria
Søg på: æggeblomme marengs
her på siden - så er de der (heder dog "gule klap" - hmmm).
Mvh Pia
Se opskriften her
2010-01-22 Spørgsmål fra : lis reedtz Spørgsmål : rugbrødsopskrift til melisa bagemaskine I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg har en melisabagemaskine og er glad for den ,men mangler opskrift på rugbrød
Svar til lis reedtz : Hej Lis
Jeg har en opskrift der hedder speltbrød, der er rugmel i det er det tætteste jeg kan komme på et rugbrød til bagemaskinen.
300 ml kærnemælk.
330 ml speltmel.
250 ml rugmel.
250 groft speltmel.
50 g solsikkekerner.
1 tsk salt.
1 spsk sukker.
2 tsk gær
Stella
2010-01-21 Spørgsmål fra : Britt Spørgsmål : Sennepsmarineret champignons I opskriften indgår bl.a : Hele champignons i "flødelignende" sennepsmarinade som tilbehør lagt på grønne bønner Bemærkninger : Kødet var svinekød, oksemørbrad. Andet tilbehør var rodfrugtmos, bagte rodfrugter, hvidkålssalat m/kørvel. En aldeles lækker sammensætning og meget, meget velsmagende. Men det hele drejer sig om de "sennepsmarinerede champignons"
Svar til Britt : Hej Britt
Vi har udviklet en opskrift på sennepsmarinerede champignon som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-21 Spørgsmål fra : Birthe Riistofte Spørgsmål : Sandwichterte med pålæg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Birthe Riistofte : Hej Birthe
Min første indskydelse er sandwichlagkage så den vil jeg sende en opskrift på her, så må du vende tilbage hvis det ikke var den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-21 Spørgsmål fra : Karen Hansen Spørgsmål : sukkerfrie flødeboller til diabetikere I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Karen Hansen : Hej Karen
Vi har ikke en opskrift på sukkerfrie flødeboller som jeg kan sende til dig.
Men vi har en almindelig opskrift som du kunne prøve med søde middel?
Den største synder er sukkeret i fyldet, og det kan du udskift med f.eks. en Perfict Fif strø, det må ikke være den til bagning da den bliver en stor klump når den piskes.
Til bunden kan du skiftet noget af eller hele sukkeret ud med Perfict fit, og evt. skære halvdelen af fedtstoffet væk, og for at få dejen til at hænge sammen kan du bruge en fromage fraiche.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
Hejsa!!
Jeg har ikke en opskrift, men jeg ved de kan købes færdige i Poetzsch i Tyskland, og man kan ikke smage at de er uden sukker!
2010-01-21 Spørgsmål fra : Helle Høst Spørgsmål : sauce med sauterne I opskriften indgår bl.a : Vi har en flaske sauterne som vi gerne vil bruge i en opskrift. Kan I hjælpe mig? Bemærkninger :
Svar til Helle Høst : Hej Helle
Jeg har brugt funktionen Tøm køleskabet til at søge på sauterne, det er ikke så mange opskrifter vi har hermed, men jeg vil sende linkt til dig her så ha du da lidt at vælge blandt.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-21 Spørgsmål fra : mahin Spørgsmål : rug brød mel spelt mel I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til mahin : Hej Mahin
Jeg har fundet en opskrift frem som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-20 Spørgsmål fra : Jette Spørgsmål : oksekød I opskriften indgår bl.a : Jeg vil gerne have en opskrift på Oksesteg til 12 personer som er lidt let at gå til Bemærkninger : vi skal have en lakse forret og til dessert en chokolade mousse, Havde tænkt at serve en broccolisalat samt aspars kartofler
Svar til Jette : Hej Jette
Let at gå til, det kommer jo an på hvem man er, men jeg vover et øje og sender en opskrift på oksehøjreb.
Opskriften står til 6 personer med 1½ kg., det kan let ændres til 3 kg, uden at det ændre væsentligt på stegetiden.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-20 Spørgsmål fra : Hans Peter Thøgersen Spørgsmål : Tappas I opskriften indgår bl.a : Når man vil anvende tappas til en forret, med forskellige pølser, hvad kan man så bruge som Dip eller tilbehør.
Har oliven men er der andet? Bemærkninger :
Svar til Hans Peter Thøgersen : Hej Hans Peter
Du kan bruge kapersbær, grillede artiskokker ud over oliven, små stykker ristet brød kan også bruges.
Med venlig hilsen
Per
2010-01-20 Spørgsmål fra : mie hammer Spørgsmål : semmel knødel - kartoffel knødel I opskriften indgår bl.a : rasp , æg,paprika,plantefedt
kartofler, æg , paprika Bemærkninger : Det er et tysk fænomen, jeg ved ikke hvad man skal have som tilbehør. Jeg venter spændt. Mange hilsner Mie
Svar til mie hammer : Hej Mie
I Tyskland anveder man ofte knödel til hamburgerryg eller kogt skinke. du kan også anvende knödel til Hakse- som er stegt svine skank- som minder lidt om flæskesteg men med mere fedt.
Hans Peter
2010-01-20 Spørgsmål fra : margit møllenberg Spørgsmål : overflødighedshorn I opskriften indgår bl.a : ja Bemærkninger :
Svar til margit møllenberg : Hej Margit
Hermed en opskrift på overflødighedshorn.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-20 Spørgsmål fra : Karen Kudahl Spørgsmål : Dressing til lakserulle I opskriften indgår bl.a : Jeg vil lave en spinat roulade med laks i.
Jeg vil ligge noget salar og æg ved ,men hvad dressing kan man bruge til tilbehør Bemærkninger :
Svar til Karen Kudahl : Hej Karen
En limedressing kunne være en mulighed.
Se limedressingopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-19 Spørgsmål fra : Gitte Tolbøl Jensen Spørgsmål : birkeskage med citron I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Evt.fra Camilla Plum.
Svar til Gitte Tolbøl Jensen : Hej Gitte
Her er opskriften på Camilla Plums udgave, god fornøjelse:)
Birkescitronkage
6 æg
350 g sukker
skal af tre citroner
250 g smør
1 dl. birkes
350 g mel
1 spsk. bagepulver
saft af 1 citron
1 dl. mælk
Sirup:
saft af 2 citroner
2 dl. sukker
Pisk æggene med sukkeret til skum. Smelt smørret. Riv skallen af citronerne. Bland citronskal og saft af 1 citron i æggene, dernæst birkes, mælken og smørret og når det er vendt forsigtigt, men grundigt, rundt, en blanding af mel og bagepulver. Kom dejen i en smurt springform, fyld den halvt op og bag den i ovnen ved 165 grader godt en time.
Saften af de sidste to citroner koges med 2 dl. sukker til en sirup. Køl den af og hæld den over kagen, når den kommer ud af ovnen.
Velbekomme
Hanne
Hej Gitte
Jeg har 2 opskrifter:
BIRKESCITRONKAGE I
1 dl sorte birkes
Kogende vand
250 g smør
6 æg
350 g sukker
Saft af 1 citron
Reven skal af 3 citroner
1 dl mælk
350 g hvedemel
1 spsk bagepulver
Saft af 2 citroner
2 dl sukker
Kom birkesene i en sigte – hæld kogende vand over.
Dryp godt af.
Smelt smørret for svag varme.
Pisk æg og sukker til skum.
Tilsæt citronsaft og citronskal – derefter birkes, mælk og smør.
Vend forsigtigt, men grundigt rundt.
Bland mel og bagepulver – vend det i dejen.
Bages i en smurt springform ved 165 g i ca. 1 time (prøv med en stegenål).
Kog citronsaft og sukker til en sirup – køl af.
Hæld den kolde sirup over den varme kage.
BIRKESCITRONKAGE II
100 g blå birkes
Kogende vand
240 g blødt smør
360 g sukker
Korn fra 1 stang vanille
1 spsk bagepulver
540 g hvedemel
Reven skal af 2 citroner
3½ dl mælk
8 stiftpiskede æggehvider
Smør
Sukker
Glasur:
400 g flormelis
3 spsk citronsaft
Reven skal af 1 citron
Kom birkesene i en sigte – hæld kogende vand over.
Dryp godt af.
Pisk smør og sukker hvidt – tilsæt vanillekornene.
Bland bagepulver og mel – tilsæt citronskal og birkes.
Kom gradvist melblanding og mælk i smørret.
Pisk æggehviderne stive – vend dem i dejen.
Kom dejen i en smurt, sukkerdrysset 24 cm springform.
Bages ved 160 g i 1½ time.
Køl af – tag ud af formen.
Bland flormelis og citronsaft til en smørbar glasur.
Glasér den kolde kage.
Drys med reven citronskal lige inden servering.
Mvh Pia
2010-01-18 Spørgsmål fra : Elmer poulsen Spørgsmål : asparssuppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hvordan laver jeg det
Svar til Elmer poulsen : Hej Elmer
Hermed en opskrift på aspargessuppe.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-17 Spørgsmål fra : Ove Holm Spørgsmål : mad oktoberfest I opskriften indgår bl.a : Jeg søger opskrifter til mad til en 50 års fødselsdag (herrefrokost) der skal holdes som oktoberfest. Bemærkninger :
Svar til Ove Holm : Hej Ove
Vi har masser af opskrifter på kogebogen, men det med at hjælpe med at sammensætte menu eller at udvælge retter er bare utroligt svært når man ikke har mulighed for at vende forskellige retter, og det er ikke muligt hen over nettet her.
Se det kan vi desværre ikke hjælpe med.
Med venlig hilsen
Per
2010-01-17 Spørgsmål fra : Inga Spørgsmål : Vegetar Paté med champignon, ingefær osv. I opskriften indgår bl.a : Findes der en opskrift på paté med havregryn, nødder, ingefær, hvidløg, champignon og forskellige grøntsager. Bemærkninger :
Svar til Inga : Hej Inga
Jeg har lavet en søgning under vegetaropskrifterne på pate, og der kommer lidt forskellige frem, bla, en champignonpate, men jeg sender linket til søgningen her så har du lidt forskelligt at vælge blandt.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-17 Spørgsmål fra : Hjørdis Løje Spørgsmål : en torsk på 4 kg I opskriften indgår bl.a : Dem kender jeg til, men bagetiden? Bemærkninger : Jeg vil gerne lave den i ovnen p.g.a. dens størrelse, og for at den ikke skal gå i stykker, indpakket i folie, evt, men hvor lang tid kræver 4 kg.
Svar til Hjørdis Løje : Hej Hjørdis
Det er altid svært med stegetider, kokkennsiger gerne at det skal have til det er færdig, men hvis han skal sætte tid på denne så snakker han om måske 1½ time.
Du er næsten nødt til at skære lidt i den for at se om kødet slipper benene og det er hvidt.
En torsk på 4 kg. vil ikke kunne ligge fladt i en almindelig bradepande, men du kan binde en snor i hale og mund så den ligger som en cirkel.
Med venlig hilsen
Per
2010-01-16 Spørgsmål fra : monika johannsen Spørgsmål : kamellisret nødder/ bla. nødder i honning I opskriften indgår bl.a : blandede nødder, honning/sirup andet kan jeg ikke huske. Bemærkninger : Har fået det som tilbehør til en julefrokost, til ost og diverse kager. På forhånd tak for hjælpen.
Svar til monika johannsen : Hej Monika
Kokken har en opskrift på nogle nødder i sukker og portvin, men som alle kokke er det næsten umuligt at få nogle mængder ud af ham.
Jeg har skrevet lidt mængder ned, men de skal tages som meget vejledende.
Nødder og sukker ristetes på en pande til karamel, portvin og vanillestænger hældes ved og det koger til det bliver sirupsagtigt.
100 g. nødder
50 g. sukker
2 dl. Portvin
Vanillestang
Med venlig hilsen
Per
Nu har kokken lavet opskriften og jeg har været der med pennen så jeg nu kan komme med mere eksakte mål.
Se opskriften her
2010-01-16 Spørgsmål fra : Lilli Hansen Spørgsmål : oksemørbrad i saltlage I opskriften indgår bl.a : oksemørbrad
salt Bemærkninger : Vi fik retten på en rest. på Gran Canaria.
Den blev serveret på et fad og var pakket ind i salt. Ved bordet blev den skrabet fri for salt og skåret i skiver på ca 1,5 cm tykkelse. Herefter skulle vi selv stege stykkerne på en varm pande over et gasblus (uden fedtstof). Hvor længe mon den har ligget i salt og mon der var blandet noget i saltet? Det der undrer mig var at der ikke var trukket kødsaft ud i saltet. Kødet var utroligt mørt og smagte rigtig dejligt, men var ikke specialt salt.
mvh Lilli Hansen
Svar til Lilli Hansen : Hej Lilli
Saltbagt oksemørbrad har vi opskrift på, men det med at stege stykkerne på bordet er ikke noget vi kender til.
Se opskrift her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-16 Spørgsmål fra : Jens Kristian Jensen Spørgsmål : stejning af dyreryk I opskriften indgår bl.a : Hvad severer man til dyrekød Bemærkninger :
Svar til Jens Kristian Jensen : Hej Jens
Du kan servere hvide kartofler,evt. brunede kartofler, halve kogte æbler med gelè, waldorfsalat og selvfølgelig den gode sovs du laver af skyen fra kødet. Og gerne lidt kartoffelchips evt. med dildsmag.
Karen
2010-01-16 Spørgsmål fra : i hansen Spørgsmål : rugbrod I opskriften indgår bl.a : forholdet af 50 g ger til torger
da vi kun kan kobe torgerog opskrifen kalder for (rigtigt ger ) Bemærkninger :
Svar til i hansen : Hej Hansen
4 tsk tørgær som der er i en lille pose dansk tørgær a 11,8 gram svarer til 50 g frisk gær
1/5 pakke frisk gær = 10 g.
1/4 pakke frisk gær = ca. 12 g.
Lilli
2010-01-15 Spørgsmål fra : Birthe Pedersen Spørgsmål : kartoffelsellerigratin I opskriften indgår bl.a : kartofler og selleri Bemærkninger :
Svar til Birthe Pedersen : Hej Birthe
Hermed en opskrift på kartoffelsellerigratin.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-14 Spørgsmål fra : mathias tage falkenstrøm Spørgsmål : festkage I opskriften indgår bl.a : sukkerpaste Bemærkninger :
Svar til mathias tage falkenstrøm : Hej Mathias
Du mener formentlig sugarpaste, og dertil har vi 2 opskrifter som jeg vil sende et linkt til her.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-13 Spørgsmål fra : vivi Spørgsmål : stegt sild i rød kjole med æg og caviar I opskriften indgår bl.a : steg sild og caciar Bemærkninger : mangler lige en opskrift på følgende kan i klar den
Venlig hilsen
Svar til vivi : Hej Vivi
Det er ikke en opskrift vi kan klare.
Beklager meget
Per
2010-01-13 Spørgsmål fra : lis Christiansen Spørgsmål : Æggekarbonade I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hvad er det for en ret, hvad indeholder den
Svar til lis Christiansen : Hej Lis
Jeg kender ikke æggekarbonader, men jeg mener at det er en vegetarrat, hvis det kan hjælpe dig?
Med venlig hilsen
Per
2010-01-13 Spørgsmål fra : Grethe Christensen Spørgsmål : guleærter til 4 I opskriften indgår bl.a : Hvis i kan sende en opskrift til 4 personer.Og det nå gerne være med flæsk og madisterpølser.
Venlig hilsen fra
Grethe Christensen. Bemærkninger :
Svar til Grethe Christensen : Hej Grethe
Hermed en opskrift på gule ærter, og den er ennda til 4.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-12 Spørgsmål fra : joan henckel Spørgsmål : gorgonzola sovs I opskriften indgår bl.a : er der en der har en god opskrift på gorgonzola sovs??? Bemærkninger :
Svar til joan henckel : Hej Joan
I forbindelse med en opskrift på mørbradbøffer har vi en opskrift på gorgonzolasauce som jeg personligt syntes er noget af det bedste.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-12 Spørgsmål fra : John Hein Spørgsmål : figner i rødvinslage I opskriften indgår bl.a : Rødvin, kanel, nilliker, sukker,
der koges en lage sammen med tørrede figner,
kan i finde resten Bemærkninger :
Svar til John Hein : Hej John
Det ligner da du har det hele, hvad mener du da der mangler?
Med venlig hilsen
Per
2010-01-11 Spørgsmål fra : finn Andersen Spørgsmål : sydlandsk kylling I opskriften indgår bl.a : kylling stk.rystes i pose med mel,karry salt,og brunes på pande. Lægges i et ovn fast fad. der laves en sovs med løg,bacon stk.tomatpyre,bouillion 0.8l,ananas stk.+saft fra dåsen.æble stk . Hældes over kylling stk. og i ovnen . Bemærkninger : kan ikke huske sammen sætningen
Svar til finn Andersen : Hej Finn
Det må næsten være opskriften på sydhavskylling, så den får du her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-10 Spørgsmål fra : Grete Jørgensen Spørgsmål : Ande musse I opskriften indgår bl.a : Kogt andrester Bemærkninger :
Svar til Grete Jørgensen : Hej Grete
Vi har komponeret en opskrift som jeg håber du vil synes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-10 Spørgsmål fra : Karen Marie Christensen Spørgsmål : Blodsuppe I opskriften indgår bl.a : Griseblod Bemærkninger : vi er nogle som gerne vil vide hvordan det tilberedes,
Svar til Karen Marie Christensen : Hej Karen
Vi har en opskrift på sortsuppe som kunne være opskriften du søger?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-08 Spørgsmål fra : niels - jørgen jakobsen Spørgsmål : frosne rødbeder I opskriften indgår bl.a : Vi har nogle rødbeder som desvære er frosset, hvordan tilbereder man dem?
mvh jakobsen Bemærkninger :
Svar til niels - jørgen jakobsen : Hej Niels
Jeg er faktisk ikke helt klar over om rødbeder tåler frost, eller om man kan rede frosne rødbeder.
Beklager meget
Per
2010-01-08 Spørgsmål fra : brian quottrup Spørgsmål : smørcrem med appelsin I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til brian quottrup : Hej Brian
Det er stort set som en almindelig smørcreme hvor du skifter vandet ud med saft, og gerne noget fintrevet skal.
Jeg har skrevet en opskrift ned som jeg sender et link med til herunder.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-06 Spørgsmål fra : Claus refstrup Spørgsmål : Tigerbrød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Mørkt brød uden kerner eller lingende.
Svar til Claus refstrup : Hej Claus
Jeg kender ikke tigerbrød, men jeg har set et som ligner et almindeligt franskbrød, som er penslet i striber med en blanding af mælk, sukker og soja.
Mere ved jeg desværre ikke.
Med venlig hilsen
Per
2010-01-05 Spørgsmål fra : Leif Schou Spørgsmål : Skomagersovs I opskriften indgår bl.a : Løg
Bacon Bemærkninger : løg og bacon svitses
sovselignende
Svar til Leif Schou : Hej Leif
Jeg har fundet en opskrift frem med mange navne, bla. skomagersovs så jeg håber det er denne du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-04 Spørgsmål fra : Bodil Hasselriis Spørgsmål : Dessert ?????? I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hovedret: fransk fiskesuppe, boulabaise
Svar til Bodil Hasselriis : Hej Bodil
Hvad med en creme brulee?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-03 Spørgsmål fra : Hanne Noer Spørgsmål : Canadiske Snowcrabs (kendt fra Discovery) I opskriften indgår bl.a : rørt med hakket dild, tomat og lime. Serveret på ærtebure. Bemærkninger :
Svar til Hanne Noer : Hej Hanne
Jeg må starte med at sige at jeg ikke har erfaring med snowcrabs, men det må være noget henad kogning af krabbekløer, de almindelige små nogen.
Krabberne kommes i letsaltet kogende vand og koger 6-8 minutter.
De får lov til at køle lidt af og herefter flækkes kløerne og kødet piles ud.
Det kan flække med en huggekniv eller knuse skallen med en kødhammer eller hammer.
Du skal ikke forvente at kunne pille kødet ud i pæne stykker.
Det du beskriver med at røre med dild, tomat og lime må du prøve dig frem med mængderne.
Jeg går ud fra at det er ærtepure du mener og hertil tilføjer jeg et link til en opskrift her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2010-01-03 Spørgsmål fra : Jytte nielsen Spørgsmål : en god frugtblanding eller andet serveret til brunch i stedet for sødt brød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Jytte nielsen : Hej Jytte
Jeg ved ikke hvad du tænker på med sødt brød, men en frugtblanding kunne være melon, mango og pære, men ellers det meste frugt mener jeg kan bruges.
Prøv at kig under abemad.
Med venlig hilsen
Per
2010-01-01 Spørgsmål fra : Bodil Jørgensen Spørgsmål : kranskagetoppe med citron I opskriften indgår bl.a : mandelmasse, ristede hakket mandler, revet citron skal og måske æggehvide og sukker Bemærkninger : kagerne formes som napoleonshatte og bunden overtrækkes med chokolade
Svar til Bodil Jørgensen : Hej Bodil
Jeg tror ikke det vil være muligt at forme en kransekagemasse som napoleonshatte og bage dem uden at de mister formen.
Men Brian har sendt en opskrift som godt nok lyder som napoleonshatte og måske du kan bruge denne?
marcipan 250g 100g sukker 1/2æggehvide reven skald af en citron mikses sammen i hånden udrulls i kuler på størlse med en valdnød udrul en lindsedejsbund udstik bunden ca 5cm i diameter pålæg hver kule der på tryg linsebunden op omkring
Med venlig hilsen
Per
|