|
Spørgsmål efter opskrift
2008-01-31 Spørgsmål fra : Erik Spørgsmål : Gule og Hvide Kys I opskriften indgår bl.a : Kan ikke huske, hvordan man laver, eller pisker Gule eller brune kys.Mener de bliver ca.1 cm. høje når de er færdige.
Har tit en rast af æggegule tilovers.
Jeg ved der indgår hj.salt og flormelis
Håber i kan hjælpe mig? Tak Bemærkninger :
Svar til Erik : Hej Erik
Jeg har fundet en opskrift frem på kys og klap som jeg tror er opskriften du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-31 Spørgsmål fra : Ruta Jørgensen Spørgsmål : Kartoffelroulade med spinat I opskriften indgår bl.a : spinat og kartofler Bemærkninger :
Svar til Ruta Jørgensen : Hej Ruta
Jeg har fundet en opskrift frem på kartoffelroulade med spinat som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-30 Spørgsmål fra : Kathrine Nielsen Spørgsmål : Stracciatella kage I opskriften indgår bl.a : Chokolade, vanille, likør Bemærkninger : En formkage, der har en meget svampet konsistens og en let afrunding af likør. Mit umiddelbare gæt er at den er en form for sandkage, men jeg ved ikke hvad det er der giver den det sidste pift, som gør at den smager himmelsk. Har smagt den et par gange i Østrig. Håber I kan hjælpe mig
Svar til Kathrine Nielsen : Hej Kathrine
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Stracciatellakage.
Beklager meget
Per
2008-01-29 Spørgsmål fra : Victoria Spørgsmål : Leberkäse I opskriften indgår bl.a : lever og köd, sandsynligvis svineköd, Bemærkninger : Vi har faaet det hver gang, vi er i Östrig, og min mand er helt vild med det. Det er lidt fast i konsistensen som farsbröd. Det smuldrer ikke, naar man skärer det, heller ikke, naar det er varmt.
Svar til Victoria : Hej Victoria
Jeg har fundet en opskrift frem på leberkaese som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-29 Spørgsmål fra : Grete Steffensen Spørgsmål : nyretapper(set i udsendelse med Meyer) I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Grete Steffensen : Hej Grete
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på nyretapper.
Baklager meget
Per
2008-01-28 Spørgsmål fra : Susanne Falk-Larsen Spørgsmål : Varm tunmousse I opskriften indgår bl.a : tun på dåse, hakket kapers, cheasy smørreost, mayonaise? Moussen sættes ind i ovnen i ca. 20 min. og spises med ristet brød Bemærkninger : Venligst hjælp mig at finde en opskrift, der minder om det jeg har skrevet - tak
Svar til Susanne Falk-Larsen : Hej Susanne
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på varm tunmousse.
Beklager meget
Per
2008-01-27 Spørgsmål fra : inge Spørgsmål : mælkefrie opskrifter I opskriften indgår bl.a : Hej!
Jeg er laktoseintolerant og vil gerne have hogle opskrifter der specielt er rettet til os med intlerans overfor mælkeprodukter. Desuden forsøger jeg at gå på kur men de fleste opskrifter er med mæleprodikter.
Håber I kan hjælpe mig Bemærkninger :
Svar til inge : Hej Inge
De fleste opskrifter kan laves med vand i stedet for mælk. Til kager kan du evt. bruge kokosmælk, det er jo helt vegetabilsk, og juice er også en ide. Til jævninger i sovse og gryderetter går det fint med vand, krydderier og maizena. Brug i øvrigt fantasien. Tænk på, hvad du tror, vil smage godt sammen.
Med venlig hilsen
Victoriaregina
Her på siden er der kategorier med forskellige fødevareallergier, bla. mælkeallergi.
Se kategorien mælkeallergi her
2008-01-27 Spørgsmål fra : Annie Bærentzen Spørgsmål : Cappicinomousse kage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Vi har fåetden på Restaurant Skovhus
Er meget lækker
Svar til Annie Bærentzen : Hej Annie
Det her ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Cappucinomousse kage, men vi har en opskrift på Chokolademousselagkage som du måske kan bruge i stedet?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-27 Spørgsmål fra : Andrea Jacobsen Spørgsmål : Småkager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg kunne godt tænke mig at lave nogen småkager. sådan nogen hvor man ruller dejen ud på bordet, og så kan man lave dem i en eller anden slags form (hjerte - sterne osv.). helst ikke sådannogen jule nogen, men det det er okay, hvis der ikke er andet at finde på...
Svar til Andrea Jacobsen : Hej Andrea.
Der er her på siden flere opskrifter på Haakonskager (staves også Håkonskager). Flere af disse er velegnede til udrulning/udstikning. De er ikke specielt juleagtige.
Med venlig hilsen
Nina M
2008-01-27 Spørgsmål fra : Vagn Nielsen Spørgsmål : Rubinsteinskage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : der findes flere varianter af denne kage hvilken opskrift er den orginale.
Svar til Vagn Nielsen : Hej Vagn
Det er vist umuligt at finde en original opskrift paa rubinsteiner, men min far, som er gammel bager, har flere gange lavet det som dessert til familiefester, og det hat väret en makronbund med hindbär, og ovenpaa en god romfromage, men naar man laver den, skal man begynde med at lave formagen i en form, der kan vendes, og saa vender man fromagen ud paa makronbunden. Derefter overträkkes den med chokolade og pyntes med smaa makroner. Det er temmelig svärt at göre, fordi den smeltede chokolade ogsaa let kan smelte fromagen, saa dyp smaa gode markoner i chokolade og däk fromagen med dem. Server evt. hindbärcoulis (pureret hindbärsauce )til.
Hilsen
Victoriaregina
2008-01-27 Spørgsmål fra : Dorthe Spørgsmål : Kage??? I opskriften indgår bl.a : Sandkage med cocktailbær og rosiner... Bemærkninger : Hvad hedder sådan en kage, og hvem kan hjælpe med en god opskrift dertil??
Svar til Dorthe : Hej Dorthe
Jeg har prøvet at søge på tøm køleskabet efter cocktailbær og rosiner, og der kommer faktisk flere forskellige opskrifter frem, jeg ved ikke helt hvad du har i tankerne så jeg sender dig linket til søgningen, så har du mulighed for selv at vælge den opskrift som passer dig bedst.
Se søgningen her:
Med venlig hilsen
Per
2008-01-26 Spørgsmål fra : mona skovgård Spørgsmål : sheperd´s pie I opskriften indgår bl.a : kartoffelmos og kødsovs Bemærkninger :
Svar til mona skovgård : Hej Mona.
Der er ihvertfald en opskrift her på siden. Den er stavet sådan: "Shephards pie". Lyder som det, du søger.
Nina
Se opskriften her
2008-01-26 Spørgsmål fra : john mogensen Spørgsmål : opskrifter på spandauer. I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til john mogensen : Hej John
Jeg har fundet en opskrift frem på spandauer som jeg håber du vil syntes om.
Se spandaueropskrift her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-26 Spørgsmål fra : Jytte Møller Spørgsmål : Amerikansk æblekage med flødeskum I opskriften indgår bl.a : Kan man bruge havregryn i stedet for mel evt. ½ mel + ½ havregryn. Bemærkninger :
Svar til Jytte Møller : Hej Jytte
Jeg ved ikke om der kan bruges havregryn i stedet for mel, det har jeg ikke prøvet, men du kunne jo forsøge med det.
Med venlig hilsen
Per
2008-01-25 Spørgsmål fra : Bo Spørgsmål : durum kebab I opskriften indgår bl.a : kebab, dressing af en slags og grønsager Bemærkninger : hejsa jeg ville meget gerna vide hvordan man laver en durum kebab selv , det jeg nok har sværst ved er og finde ud af hvordan man laver brøder og hvad slags dressing de bruger
håber i kan hjælpe
-Bo
Svar til Bo : Hej BO
Jeg må jo tilstå at det med kebab er ikke noget jeg har prøvet, så det er begrænset hvor meget jeg kan hjælpe dig, men vi har en del forskellige opskrifter på kebab som jeg syntes du skulle kigge på.
Se kebabopskrifter her
Brødet ser ud til at kunne være både pitabrød og tortilla, og dem vil du kunne søge efter på opskriftens navn øverst på siden.
Med venlig hilsen
Per
2008-01-25 Spørgsmål fra : Amelie Spørgsmål : Rødvinstoddy med æggesnaps I opskriften indgår bl.a : Rødvin,æggesnaps(æg rørt med sukker)kogende vand,spiritus Bemærkninger : Som ung pige fik jeg denne drik hos en af mine veninder,da jeg var forkølet,men ved ikke helt hvordan man laver den,og hvor meget af hvert ingrediens man putter i.Har I hørt om denne drik_
På forhånd tak for hjælpen
Svar til Amelie : Hej Amelie
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på rødvinstoddy med æggesnaps, men måske du kunne bruge en rødvinstoddy uden æggesnapsen?
Se rødvinstoddyopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-25 Spørgsmål fra : Jette Pedersen Spørgsmål : Fastelavnsboller I opskriften indgår bl.a : Mon der findes en opskrift på fastelavns boller uden ÆG.. Jeg vil gerne bage til mine drenge, men da jeg ikke kan tåle æg mm (men æg er dog værst) er det meget svært at finde på noget. Men nu nærmer fastelavn sig - så kunne det være hyggeligt med nogle lækre fastelavns boller. Bemærkninger :
Svar til Jette Pedersen : Hej Jette.
Du kan bare bruge din almindelige opskrift på fastelavnsboller og så bruge ægerstatning i stedet for æg. Ægerstatning er et pulver, som blot skal røres op med vand.
Kan købes på www.allergikost.com
Med venlig hilsen
Gurli
2008-01-25 Spørgsmål fra : Lene Nielsen Spørgsmål : Mandelmayonnaise I opskriften indgår bl.a : Mandler + ? Bemærkninger : Jeg fandt en opskrift på denne side under VEGANER, hvor der indgår mandelmayonnaise, og vil derfor gerne have en opskrift på denne mayonnaise.
På forhånd tak.
Venlig hilsen Lene Nielsen
Svar til Lene Nielsen : Hej Lene
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-25 Spørgsmål fra : Jette Nielsen Spørgsmål : Uden mælkeprodukter og gluten I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger opskrifter hvor der ikke indgår ovennævnte ting, som jeg ikke må få for min sygdom.
Dels vil jeg gerne vide om det kun er i hvedemel, der er gluten i?
Hvordan gør andre, som ikke må spise disse ting og hvad kalder man det man er, ud over allergisk?
Mange hilsner
Jette
Svar til Jette Nielsen : Hej Jette
Allergi over for gluten kaldes også cøliaki.
Gluten findes især i hvede, byg og rug.
Men da hvedemel bruges i mange sammenhæng i færdige produkter skal man se sig godt for.
Der er flere typer mælkeallergi, men du kan se mere under fødevareallergi.
Når du lider af allergi over for flere ting så bliver det gerne kaldt for multiallergi.
Se fødevareallergi her
Da du er allergisk over for flere ting så kan du ikke helt bruge vore kategorier under fødevareallergi, det skulle lige være den der heder mælk og hvede, men så skal du lige være opmærksom på opskrifter med ryg og byg, men det er vist ikke så mange endda.
Vi har for nyligt oprettet en udvidet søgning, og denne kan du bruge til at kombinere søgning på allergier og feks. retter.
Besøg udvidet søgning her
Men ellers er mit råd at du opsøger din læge og prøver om du kan få en henvisning til en diætist som bedre kan hjælpe dig med hvad du skal undgå end jeg kan.
Og så skal du se dig godt for når du handler ind.
Med venlig hilsen
Per
2008-01-24 Spørgsmål fra : mette Spørgsmål : uzi(ved ikke om det er stavet rigtigt) I opskriften indgår bl.a : ris, kartofler, gulerødder, ærter, hakket oksekød, salt, peber, spidskommen evt mandler Bemærkninger :
Svar til mette : Hej Mette
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på uzi.
Beklager meget
Per
2008-01-24 Spørgsmål fra : mette Spørgsmål : maqlubeh I opskriften indgår bl.a : rettn er arabisk og kan vist laves med både oksekød og kylling. Bemærkninger : andet ved jeg desværre ikke om opskriften, jeg håber meget at i kan hjælpe mig. i har hjulpet mig før, på forhånd tak. rigtig go dag.
Svar til mette : Hej Mette
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på maqlubeh.
Beklager meget
Per
2008-01-23 Spørgsmål fra : Nicoline pedersen Spørgsmål : moder kager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej.
Jeg ved godt at det lyder en smugle fjollet, men jeg er meget interesseret i at vide om der er noget der hedder en moder kage, og om der måske er en opskrift på den. Hvis du kan hjælpe, så hver venlig at svare. venlig hilsen Nicoline.
Svar til Nicoline pedersen : Hej Nicoline
Jeg tror ikke der findes en kage ved navnet moderkager, det kommer vist for tæt på noget helt andet.
Men der findes forskellige opskrifter på Mor eller Mors kager, menjeg tror bare det er noget som de forskellige har valgt at kalde dem i mangel på bedre navn til kagen.
Prøv at søg på opskriftens navn her på kogebogen.
Med venlig hilsen
Per
2008-01-22 Spørgsmål fra : ove christiansen Spørgsmål : 2.5kg oksehøjrep I opskriften indgår bl.a : hvad kan anbefales til denne steg påforhånd tak Bemærkninger :
Svar til ove christiansen : Hej Ove
Smørsauteret spinat (spinat vendt i smør på en pande), med ristede svampe, bagekartofler, kartoffelkroketter og pomfrits, bernaisesauce og Bordelaisesauce, dette var tilbehøret til oksehøjreb på Imperial i tresserne, ½ tomat provencale.
Med venlig hilsen
Per
2008-01-22 Spørgsmål fra : grethe damgaard Spørgsmål : indbagt mørbrad I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg mangler lidt let salat til indbagtmørbrad med paprikasause
Svar til grethe damgaard : Hej Grethe
Vi har til en opskrift på indbagt oksemørbrad brugt coleslaw som tilbehør, så måske det var en ide?
Se coleslawopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-22 Spørgsmål fra : Michael Rommedahl Spørgsmål : Stegte ris... I opskriften indgår bl.a : Er nogen der kan fortælle hvordn man laver stegte ris... som får på fx. indiske restauranter...
Hvilke typer ris.. Kogetid.. etc..
OG ikke klistrede... Bemærkninger : Tusinde tak...
Svar til Michael Rommedahl : Hej Michael.
Hvis det var dig der hjalp med "opskriften" til grøntsagsdrikkene, så tak for det. Måske kan jeg hjælpe dig med dit problem. Gå på Google og søg på: "Nasi Goreng", så kommer der alt hvad man behøver at vide om stegte ris. Håber du finder det du leder efter.
Hilsen Dorthe
2008-01-22 Spørgsmål fra : Inge Spørgsmål : Chokoladekage med orangecreme I opskriften indgår bl.a : Ligesom i navnet. Det er en kage mange restauranter bruger i deres menukort. Jeg har aldrig smagt den men kan forestille mig at den smager forrygende. For når jeg søger på den titel, kommer der mange menu kort frem, men ingen opskrifter. Bemærkninger :
Svar til Inge : Hej Inge
Vi havde ikke den eksakte opskrift, men vi har parret 2 opskrifter som vi håber giver det rigtige resultat.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-21 Spørgsmål fra : Elsebeth Strauss Spørgsmål : okseflanke I opskriften indgår bl.a : Da jeg har købt en okseflanke. Vil jeg gerne have et godt råd til den god ret med dette stykke kød Bemærkninger :
Svar til Elsebeth Strauss : Hej Elsebeth
Jeg kender ikke så meget til netop okseflanke, men hvis du kigger på planchen over udskæringer, så står den benævnt som flankesteak, så måske det er en mulighed?
Se planchen her
Vi har faktisk nogle opskrifter som jeg vil sende dig linket til her.
Se okseflankeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-21 Spørgsmål fra : Per Thomsen Spørgsmål : Slankende groft brød ikke rugbrød. I opskriften indgår bl.a : Jeg er intreseretien opskrift hvis det er muligt på groft sundt brød der slanker og mætter med mange fiber og hvedemel og rugmel.
På forhånd Tak. Bemærkninger : Jeg vil gerne tabe mig da jeg har fået konstateret slidgigt i knæerne.
Svar til Per Thomsen : Hej Per
Först og fremmest, meld dig ind i gigtforeningen. Og spörg saa om opskrifter hos hjerteforeningen og diabetesforeningen. Gigtforeningen kan hjälpe dig med gode raad om hvilken motion, der vil väre god for dine ömme knä, - for bevägelse skal der til for at forebygge yderligere skader, og vägttab og gode kostraad er de to andre foreninger verdensmestre i.
Hilsen fra en anden slidgigtpatient
2008-01-20 Spørgsmål fra : Leif Pedersen Spørgsmål : Frysning af piskefløde I opskriften indgår bl.a : har købt for meget piskefløde kan det fryses,eller skal det være plødeskum først Bemærkninger :
Svar til Leif Pedersen : Hej Lief
du kan sagens fryse piskefløde uden at piske det først det skal dare tøes langsom op men du kan også piske det først.
Med venlig hilsen
klas
2008-01-20 Spørgsmål fra : connie rasmussen Spørgsmål : foreslag julefrokost I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til connie rasmussen : Hej Connie
Det er godt nok lidt ude for sæson, men vi har en side med de klassiske julefrokostopskrifter som jeg vil sende til dig her.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-20 Spørgsmål fra : torben bjørn hjeresen Spørgsmål : Thailandsk oksehalesuppe I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til torben bjørn hjeresen : Hej Torben
Jeg har oversat en opskrift fra vor norske samarbejdspartner som jeg håber svarer til det ønskede.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-20 Spørgsmål fra : Maj-Britt Abel Spørgsmål : sadelsteg I opskriften indgår bl.a : lam Bemærkninger :
Svar til Maj-Britt Abel : Hej Maj-Britt
Sadelsteg er det bagerste stykke af ryggen, og du kan derfor også se efter opskrifter på lammeryg, men vi har også et par opskrifter direkte på lammesadel som jeg vil sende dig linket til her.
Se lammesadelopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-19 Spørgsmål fra : Dorthe Safft Spørgsmål : saft/grøntsagsdrikke I opskriften indgår bl.a : Alle mulige tænkelige frugter og grøntsager.... Bemærkninger : Jeg har lige købt en saftcentrifuge til min gamle mormor, og nu mangler hun nogle opskrifter til nogle dejlige drikke. Jeg vil være glad hvis I kunne hjælpe mig, med at give hende et vitaminspark!!!
Svar til Dorthe Safft : Hej Dorthe
Det er ikke en opskrift...
men Jeg bruge selv..
Selleri.. Guleørødder.. Æbler... Jordbær... alt efter sæsonen...
Det er faktisk sjovt at eksperimentere... man kan "forestille" sig hvad der går godt sammen... og så evt. salt, peber, chili, hvidløg...
Mine børn, jeg og Fruen elsker det...
Var det en hjælp..???
Michael
2008-01-19 Spørgsmål fra : birgit hansen. Spørgsmål : stegte sild ieddike I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til birgit hansen. : Hej Birgit
Opskrift på Stegte sild i Eddike
Tag nogle sild
Paner dem i mel,dernæst i oppisket æg,og så rasp.
(Paner kun fiskene på skindsiden) steges lysebrune.
Derefter Koger du en Eddike med sukker et par laubærblade lidt løgringe
Måske lidt peber (kerner)efter smag.
Smag den til så den passer til din smag.Måske lidt mere sukker
Sildene skal lige være dækket af lagen.Kan hældes varm på.
Kan spises efter 1-2 dage
Velbekomme.
Erik fra det sønderjyske
2008-01-17 Spørgsmål fra : Erik Spørgsmål : Arme Riddere I opskriften indgår bl.a : Er der nogen, der kender opskriften på arme riddere?
Kan huske den fra barn.
Mener der er noget med, at man vender frandbrød i kanel og steger det på panden.
mvh. Erik
Bemærkninger :
Svar til Erik : Hej Erik
Vend gammelt tørt franskbrød i mælk, derefter i kanel/sukker, steges på panden, spises med jordbær syltetøj, måske også flødeskum.
God fornøjelse.
Annagrethe
Se opskriften her
2008-01-17 Spørgsmål fra : ole westphal Spørgsmål : Cataplana I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Er en egnsret fra sydportugal
Svar til ole westphal : Hej Ole
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på Cataplana.
Beklager meget
Per
2008-01-17 Spørgsmål fra : katja kristjansen Spørgsmål : kold dampet laks med dressing I opskriften indgår bl.a : kold dampet laks med dressing der er pyntet med krebs og rejer Bemærkninger : vi har fået det på en buffet og det var anrettet på et fad med laks i bunden en dressing over og pyntet med rejer og krebs
Svar til katja kristjansen : Hej Katja
Vi har en opskrift på lakseforret som minder meget om din beskrivelse, lige bortset fra krebs og rjer, men dem kan du tilføje opskriften.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-17 Spørgsmål fra : jette lazzaro Spørgsmål : crispy duck I opskriften indgår bl.a : and, hoissin sauce, forårsløg, pandekager Bemærkninger : and mørnes i 3 døgn, marineres (med hvad? ) steges, skæres i småstykker og rulles med sauce og løg i pandekager
Svar til jette lazzaro : Hej Jette
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på crispy duck.
Beklager meget
Per
2008-01-16 Spørgsmål fra : henny Spørgsmål : hjorte hals I opskriften indgår bl.a : jeg har fået en hjorte hals. og vil vide hvad mad jeg kan lave af den..... Bemærkninger :
Svar til henny : Hej Henny
Dyrehalsen kan du bruge helt eller du kan skære kødet af og bruge det til småkød eller til fars.
Jeg har lige være inde og kigge under kronhjort og dådyr, og der har vi desværre ingen opskrifter hvor halsen bruges hel, men der er et par opskrifter under rådyr som du kan bruge, du skal bare huske at hjorte er noget størrer end rådyret.
Med småkød og fars betyder det ikke helt så meget om det er rådyr, dådyr eller kronhjort.
Vi har en liste med forskellige dyr, og du finder rådyr, dådyr og kronhjort et stykke nede på listen, og her er de så opdelt efter udskærringer.
Se kategorierne her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-16 Spørgsmål fra : ullarasmussen Spørgsmål : dådyrbøf I opskriften indgår bl.a : inderlår af dådyr Bemærkninger :
Svar til ullarasmussen : Hej Ulla
Du kan stege den som en engelsk bøf, 2-3 minutter på hver side på en varm pande, kryder med salt og peber.
Med venlig hilsen
Per
2008-01-16 Spørgsmål fra : Lone Pedersen Spørgsmål : Hvidløgs reje suppe I opskriften indgår bl.a : Hvidløg & Rejer i en eller andne form for suppe Bemærkninger : HJLÆP søger dennne op skrift.. min mor er vil med det og det kan fået på en resturant ivejle!! men kan ikk finde opskriften nogen steder :(
Svar til Lone Pedersen : Hej Lone
Vi har en del forskellige opskrifter på rejesuppe, men det er svært at sige lige hvilken en som er den I leder efter.
Jeg har lavet en søgning på rejesuppe, og denne søgning vil jeg sende til dig her, så kan du prøve at kigge lidt på de forskellige supper om ikke der er en som kan bruges.
Se rejesuppeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-15 Spørgsmål fra : Lisa Stefanie Larsen Spørgsmål : opskriften på en kage som er glutenfri og sukkerfri I opskriften indgår bl.a : det er lidt lige meget.
Bemærkninger : jeg tænkte på om i har opskriften på en kage som er glutenfri og sukkerfri. Vis i har det kunne det være super. Tænkte også op om i har en på en kage som er sukkerfri og fedtfattig. På forhånd tak
Svar til Lisa Stefanie Larsen : Hej Lisa
Vi har en forholdsvis ny søgemulighed som vi har kaldt for udvidet søgning, her er det muligt at søge på flere forskellige ting på en gang, og hvis du søger på allergi: gluten og kostform: diabetes og evt også vælge de forskellige kagekategorier under retter så kommer der 3 forskellige opskrifter frem.
Jeg har ikke mulighed for at sende dig søgningen, kun linket til søgesiden, så må du selv lige vælge de forskellige ting.
Diabetesopskrifterne er også rimelige fedtfattige så du behøver ikke vælge fedtfattig.
Se udvidet søgning her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-14 Spørgsmål fra : Anne Vase Spørgsmål : Grissini I opskriften indgår bl.a : Glutenfri Grissini - Bemærkninger : Jeg holder stor fest og min nevøs kæreste er glutenallergiker. Jeg vil bage grissini m forskellig smag - men kan jeg bage nogle til den meget søde pige - uden gluten?
Svar til Anne Vase : Hej Anne
Vi har desværre ingen afprøvet opskrift på glutenfri Grissine.
Men en grundregel for glutenfri bagning siger at man kan erstatte 500 g. hvedemel med 450 g. glutenfrit mel, 1 dl. ekstra væske og 20 g. fiberhusk.
Så måske du har mod på at prøve dette.
Se grissiniopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-14 Spørgsmål fra : Annagrethe Pedersen Spørgsmål : kærnemælksgrød I opskriften indgår bl.a : kærnemælk og sagogryn hvad mere?og hvordan Bemærkninger : grøden spises kold med mælk på,ofte inden sengetid,om somren istedet for kaffe,vi var 3ældre "koner" der alle erindrer den stive grød som var hemmerigsmåltid,spist i vor barndom ved bedsteforældre,på landet vi kommer fra hver sin landsdel
Svar til Annagrethe Pedersen : Hej Annagrethe
Jeg har desværre ikke kunnet finde frem til den ønskede opskrift, men er det sikkert at det ikke er kærnemælkssuppen med rosiner der tænkes på??
Se kærnemælkssuppeopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-14 Spørgsmål fra : Inge Holm Spørgsmål : kamsteg I opskriften indgår bl.a : ganske alm. flækesteg Bemærkninger :
Svar til Inge Holm : Hej Inge
Jeg har fundet en opskrift frem på flæskesteg som jeg håber du vil syntes om, ellers prøv at søg på navnet i søgefeltet øverst til højre på siden.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-13 Spørgsmål fra : sedan Spørgsmål : fyldt pandekage I opskriften indgår bl.a : porre, peberfrugt, skinke Bemærkninger :
Svar til sedan : Hej Sedan
Vi har en opskrift på Pandekager med skinkefyld som jeg syntes passer godt på de ingredienser du nævner, så den vil jeg sende dig her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-12 Spørgsmål fra : Erik Spørgsmål : Grille en ribbensteg på åben gril I opskriften indgår bl.a : Kan man grille en steg (Ribbensteg)på åben Gril(kuglegril) med sprød sværd,og hvor længe skal den have?
Tak mvh.Erik Bemærkninger :
Svar til Erik : Hej Erik
Den skal grilles med låg på og et stegetermometer i!
Det bliver godt, bedre end i en ovn, og sværret bliver sprødt.
Med venlig hilsen
Carsten P
2008-01-12 Spørgsmål fra : Marianne Spørgsmål : toppington I opskriften indgår bl.a : Toppington: et låg af kogte ris blandet med æggemasse (æg, mælk, mel og krydderier?) over 'noget'. Bemærkninger : lægges i England over f. stækrt krydret vildtragout og bages i ovn. Hvordan er den rigtige opskrift?
Svar til Marianne : Hej Marianne
Vi har desværre kun en enkelt opskrift på toppinton, og den er ikke helt som du beskriver, men måske du alligevel kan bruge den?
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-12 Spørgsmål fra : Ellis Brandt Spørgsmål : wisky sauce I opskriften indgår bl.a : barbeque-lidt piskefløde måske lidt timian-og så kan jeg ikke huske mere Bemærkninger :
Svar til Ellis Brandt : Hej Ellis
Der er jo mange måder at lave whiskysauce på, men jeg har lavet en søgning som jeg vil sende linket til her, så har du mulighed for at vælge den opskrift du syntes bedst om.
Se whiskysauceopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-11 Spørgsmål fra : Eva K. Jakobsen Spørgsmål : speidermandkage eller ridderkage I opskriften indgår bl.a : Chokolade Bradpandekage Bemærkninger : Skal bages på mandag - hvordan laver jeg dem???
Svar til Eva K. Jakobsen : Hej Eva
Selve kagen må jo være en chokoladebradepandekage, og så kan du jo pynte den med glasur og bruge glasuren til at tegne motivet.
Med venlig hilsen
Per
2008-01-11 Spørgsmål fra : Benny Mølholm Spørgsmål : Grillet vildsvinekølle I opskriften indgår bl.a : Jeg har en vildsvinekølle på ca 2,5 kg som ikke er udbenet jeg gerne vil grille på en weber, evt. i marinade først, og hvad skal man ha som tilbehør.
Håber i kan hjælpe.
MVH
Benny Mølholm Bemærkninger :
Svar til Benny Mølholm : Hej Benny
Jeg ville sever rødbede salat med tørret abrikoser rosiner æbler og appelsiner og hvid balsamico.
riv rødbererne på groft rivejern æbler og mpelsiner skrældes og skæres i tern kom det hele i fad og hæld så balsaico over og bland til sidst. sever så råstegie båd kartofler til og et godt jemebagt brød med mange kærner.sovs efter egen smag.
velbekommen
klas
2008-01-11 Spørgsmål fra : anne flarup Spørgsmål : spareboller eller fedtbrød I opskriften indgår bl.a : man kunne før købe den i bagerforretninger under navnet spareboller eller fedtbrød. Det var en mellemting mellem en boller(ikke en gærbolle)og en kage, hvor den var bagt, som en bolle der var vendt om og påført glasur. Jeg tror der var vanilje og bagepulver i. Bemærkninger :
Svar til anne flarup : Hej Anne
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på spareboller eller fedtebrød.
Beklager meget
Per
2008-01-11 Spørgsmål fra : Ester larsen Spørgsmål : Rødkålslat I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Ester larsen : Hej Ester
Nem rødkålssalat
½ rødkål,4 æbler,1 dl ristede nulrede hasselnødder,2 spsk rosiner.
Marinade
½ citronsaft,1 past.æggeblomme,2 spsk. olie.
Jeg sir dig mums og det er nemt og billigt.
Venlig hilsen fra Nordjylland
2008-01-10 Spørgsmål fra : Ellen Pedersen Spørgsmål : tilapiafiletter I opskriften indgår bl.a : tilapiafiletter Bemærkninger : tilapia er en fisk der opdrættes i Hunan, Kina og de har i frossen stand været på tilbud i Netto. Opskrifter søges
Svar til Ellen Pedersen : Hej Ellen
Jeg kender ikke Tilapia, men jeg har funden en side her som beskriver den som en hvidfisk, som kan bruges i stedet for torsk.
Så du skulle kunne bruge den som torsk så du får lige et link med til vore torskeopskrifter.
Se torskeopskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-10 Spørgsmål fra : Kaj Olsen Spørgsmål : brune perleløg I opskriften indgår bl.a : margarine sukker Bemærkninger : tilbehør til oksefilet
Svar til Kaj Olsen : Hej Kaj
Jeg har taget ud som kogekone i mange år. Når jeg laver brune perleløg, gør jeg ligesom når man laver brunede kartofler... smelt 1 dl sukker på panden (Til en pose frosne løg), når det er lysebrunt tilsættes en god klat margarine. rør rundt. hæld løg på. og en halv dl varm vand. det varer lidt inden sukkeret smelter igen, fordi løgene er kolde.
håber det lykkedes.
hilsen Helle
2008-01-09 Spørgsmål fra : elin Spørgsmål : en kottelet steg I opskriften indgår bl.a : en kottelet steg som er kommet en butte dej omkring og så in i ovnen Bemærkninger :
Svar til elin : Hej Elin
Koteletsteg må næsten være det stykke på grisen som heder svinekam, dog uden spæk, og da den bør gennemsteges så skal den jo have 1½-2 timer i ovnen, og jeg er bange for at butterdejen vil blive meget branken.
Men vi har en opskrift på indbagt koteletter som måske kunne være det som du havde i tankerne.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-09 Spørgsmål fra : Helle Jensen Spørgsmål : zigøjner sovs I opskriften indgår bl.a : det lignede en tomatsovs, måske med noget løg, peberfrugt, afrundet med fløde el.cremefraiche, ost el lign. Bemærkninger : Smagen var stærk, og fik sveden frem på overlæben. blev serveret til wiener snitchzel.
Svar til Helle Jensen : Hej Helle
Vi har en opskrift på Zigeunerschnitzel, hvortil der serveres en sauce som minder meget om det du beskriver, så måske det er opskriften her du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-07 Spørgsmål fra : ester jensen Spørgsmål : roostbeef kogt I opskriften indgår bl.a : skal først koges , derefter brunes Bemærkninger :
Svar til ester jensen : Hej ester
Jeg har brugt følgende "20-20-20" opskrift med stor succes:
Læg roastbeefen i kogende vand så det dækker og kog den i 20 minutter. Smelt smør eller margarine på en stegepande og steg roastbeefen i 20 minutter og vend den hele tiden, så den får stegeskorpe hele vejen rundt.
Lad derefter roastbeefen hvile i 20 minutter, og skær den så ud i tynde skiver.
Hilsen
Mona
2008-01-06 Spørgsmål fra : Martin Lind Spørgsmål : pasta/spaghettilasagne I opskriften indgår bl.a : pasta/spaghetti Bemærkninger : Jeg har ved flere lejligheder smagt/fået lasagne hvor lasagnepladerne var skiftet ud med pastaskruer eller lign. eller spaghetti og kunne godt tænke mig en opskrift på en sådan. Lasagneplader er forkogte er almindelig spaghetti/pasta også dette for så er det vel bare at udskifte lasagneplader med paste eller spaghetti.
Svar til Martin Lind : Hej Martin
Ja du kan bare erstatte lasagneplader med maccaroni, spaghetti el. anden pasta. pas på sovsen ikke er for tør. da de suger en del vædske. samme tilberedningstid i ovnen som lasagne. du kan evt søge under maccaronigratin. det kan måske give dig et praj.
Håber det er til hjælp for dig.
ps. jeg laver tit selv ovnmad på den måde med forsk pastaer. nemt og hurtigt.
Med venlig hilsen
Helle Jensen
2008-01-06 Spørgsmål fra : Birgitte Dardecker Spørgsmål : Bhaji I opskriften indgår bl.a : spinat og ?????? Bemærkninger : Fået på indisk restaruant Bindia Østarbro
Svar til Birgitte Dardecker : Hej Birgitte
Vi har lidt forskellige opskrifter på bhaji som jeg vil sende et link til her.
Se bhajiopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-06 Spørgsmål fra : Susanne Godthaab Poulsen Spørgsmål : pandekagedessert I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Leder efter en opskrift på denne dessert.
Den kom fra en havregrynspakke da jeg var barn for ca 38 år siden.
Bestående af pandekage som blev rullet omkringe en creme med vanille, mandler og portvin. I et fad og overhældt med marengs og så i ovn. Det er cremen jeg ikke kan huske hvordan den laves. Lignede creme til lagkage i farve.
Svar til Susanne Godthaab Poulsen : Hej Susanne
Det er ikke lykkedes at finde frem til den ønskede opskrift på pandekagedessert, men du skriver at den minder om lagkagecreme, så måske du kunne prøve med den, den skal dog være bagefast.
Vanillecreme:
2 æggeblommer
3 spsk. sukker
2 top tsk. mel
vanillesukker
2-2,5 dl. fløde
Æggeblommerne piskes med sukker, fløden røres i skiftevis med melet. Alt piskes godt, varmes igennem, uden at koge, og smages til med vanillesukker.
Med venlig hilsen
Per
2008-01-05 Spørgsmål fra : Jes Asmussen Spørgsmål : Mangokotteletter I opskriften indgår bl.a :
Fadkotteletter,Mangochutney,
æbler, ?????????????
Med venlig hilsen Jes
Bemærkninger :
Svar til Jes Asmussen : Hej Jes
Mon der er denne opskr. du mener? Koteletter med Mango Chutney.
Koteletter, løg, røde æbler, Mango Chutney, karry, salt. Tilbehør: Løse ris.
Koteletter steges i smør på pande. Lægges i ildfast fad. Karry svitses i smør på pande, derefter kommes løg i tern og æbler i tern i og svitses. Saltes. Det hældes over koteletterne og sættes i ovnen ved 180 - 200 grader i ca. ½ time. Serveres med Mango Chutney og løse ris.
Hilsen
Annette Andersen
2008-01-05 Spørgsmål fra : Helene Ormstrup Spørgsmål : kartoffelmos, som souffle I opskriften indgår bl.a : kartofler mosede, spinalblade. æg Hele?? Bemærkninger :
Svar til Helene Ormstrup : Hej Helene
Jeg har fundet en opskrift frem på kartoffelsouffle som jeg håber er tæt på det du søgte.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-04 Spørgsmål fra : inger l hansen Spørgsmål : afrikansk kødgryde I opskriften indgår bl.a : skært oksekød, hvidløg, gulerødder og mange kryderier -stærkt Bemærkninger :
Svar til inger l hansen : Hej Inger
Det har ikke været muligt at finde frem til den ønskede opskrift på den afrikanske kødgryde.
Beklager meget
Per
2008-01-03 Spørgsmål fra : ANNIKA BAY Spørgsmål : KANELKAGE I opskriften indgår bl.a : dej:marg, sukker, mel, kanel, natron, kærnemælk
glasur: smeltet marg, flormelis, vanilie, cacao stærk varm kaffe Bemærkninger :
Svar til ANNIKA BAY : Hej Annika.
Det må være denne du søger:
Kanelkage.
Dejg:
125 g smeltet smør, 400 g sukker, 400 g mel, 4 tsk stødt kanel, 2 tsk natron, ½ l kærnemælk.
Glasur:
50 g smeltet emør, 250 g flormelis, 2 tsk vanilliesukker, 1 spsk kakao, 4 spsk varm stærk kaffe.
Smør og sukker røres godt sammen. Mælken røres i. Mel, kanel og natron tilsættes. Rør dejgen godt og kom den i en smurt bradepande ca. 25x30 cm. Bages ved 200 gr. i ca. ½ time. Kagen afkøles lidt og overtrækkes med glasuren. Kagen pyntes med nødder og eller valnødder og skæres i passende stykker.
Fra Alt for Damerne for mange år siden.
Hilsen
Annette Andersen
2008-01-03 Spørgsmål fra : lizette daugaard Spørgsmål : brun lagkage I opskriften indgår bl.a : sukker smeltes margarine .
tilsættes og til sidst fløde.når det er kold kommrs det mellem bundene. Bemærkninger : Jeg kan ikke finde opskriften,for selve bundene skal også bages.med venlig Hilsen Lizette daugaard
Svar til lizette daugaard : Hej Lizette
Kunne det ikke være brune lagkagebunde som der skulle bruges?
Dem har jeg i hvert fald fundet frem her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2008-01-02 Spørgsmål fra : Inge Sørensen Spørgsmål : hakket kronhjortekød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Inge Sørensen : Hej Inge
Jeg mener ikke at der er den helt store forskel på hakket kronhjort og f.eks. dådyr og rådyr, så jeg syntes du skulle prøve at kigge under alle tre dyregrupper.
Det er nemlig sådan at hvis du vælger menupunktet opskrifter, og her vælger ingredienser, så finder du opskrifter opdelt i forskellige dyregruper, og herefter forskellige udskæringer.
Se dyregrupper her
Du skal dog lidt ned på siden for at finde rådyr, dådyr og kronhjort.
Med venlig hilsen
Per
|