|
Spørgsmål efter opskrift
2005-01-31 Spørgsmål fra : Henning Spørgsmål : Dessert efter orientalsk kylling I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Vi skal servere orientalsk kylling til nogle voksne gæster førstkomende lørdag. Men hvad vi i anbefale som decert?
Vi bliver 12 - 14 voksne.
Svar til Henning : Hej Henning
Hvad med en gang ananassorbet ??
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-31 Spørgsmål fra : Tina Spørgsmål : chokoladekage med chokoladecreme I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg mangler opskriften på en chokoladekage fra "Det gode Køkken" Fra forlaget Skandinavisk Press. Den har været på nogle små kort med billede på forsiden og opskriften på bagsiden.
Det er en chokoladekage med en form for chokolade-creme ovenpå.
Svar til Tina : Hej Tina
Jeg kan jo ikke love dig at det er den helt rigtige opskrift, men jeg har faktisk en chokoladekage med creme som kunne være den du efterlyser.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-31 Spørgsmål fra : Jan Kundsen Spørgsmål : risotto med oksekød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Jan Kundsen : Hej Jan
Jeg har en enkelt opskrift her som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-31 Spørgsmål fra : Mette Wilhelmsen Spørgsmål : marmelade med sødestoffer I opskriften indgår bl.a : Brombær og kunstig sødestoffer Bemærkninger : Hej jeg mangler en rigtig god opskrift på marmelade uden sukker da det er til en diabetiker og der for ikke må indeholde sukker, jeg har ikke kunde finde den på siden. Hvilke jeg syndes er lidt underligt da man ellers kan finde alt andet, det er en rigtig god side. Med venlig hilsen
Svar til Mette Wilhelmsen : Hej Mette
Vi havde faktisk allerede en opskrift på brombær marmelade, så den vil jeg sende dig.
Se brombærmarmelade til diabetiker her
Jeg ved ikke om du er klar over det, men vi har jo faktisk en hel kategori for diabetesopskrifter, som du finder ved at vælge opskrifter derefter vælge kostformer, og her finder du så diabetes.
Se kategorien for diabetiker her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-30 Spørgsmål fra : Helle Tøt Spørgsmål : Kylling Kardinale eller Cardinale I opskriften indgår bl.a : kylling
Porrer Bemærkninger : Jeg har haft opskriften fra en af de samlekasser man samlede førhen. Mesterkokken eller Det gode køkken
Svar til Helle Tøt : Hej Helle
Disse samlekort er jeg desværre ikke i besiddelse af, så jeg har ikke kunnet finde denne opskrift frem til dig.
Beklager meget
Per
2005-01-30 Spørgsmål fra : Tobias elfort Spørgsmål : 3 retters menu (oplikatorisk selvvalgt opgave) I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har et mindre problem.. Jeg er i gang med at lave noget der hedder OSO (oplikatorisk selvvalgt opgave) der skal jeg lave en 3 retters menu. Jeg har ingen idé om hvad jeg skal lave! Hvis du har en idé til en 3 retters menu der gerne mp være præget af vinter og idræt, ville det være en stor hjælp for mig.
Tobias
Svar til Tobias elfort : Hej Tobias
Jeg syntes også det er svært at sammen sætte menuer, specielt for andre.
Det som jeg syntes du skal gøre er at finde frem til hvilke ingredienser du kunne tænke dig at bruge, og så derefter gå ind og søg her på kogebogen, enten ved tøm køleskabet, eller ved at bruge punktet der heder ingredienser.
Med venlig hilsen
Per
2005-01-30 Spørgsmål fra : Kaj Dalsgaard Spørgsmål : Smørebrød - fedtfattig I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger nogle forslag til fedtfattigt smørebrød.
Jeg hører meget gerne nærmere. via min e-mail
Svar til Kaj Dalsgaard : Hej Kaj
Der er desværre ikke mange opskrifter på smørebrød i kogebogen, og jeg syntes ikke lige nogen af dem springer i øjnene som fedtfattige så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget
Per
2005-01-28 Spørgsmål fra : Jørgen Bjerg Spørgsmål : Bøfwebster I opskriften indgår bl.a : oksemørbrad, grønnebønner, piskefløde, Bemærkninger : Dette er nogle af ingredienserne, resten er jeg ikke helt sikker på. Retten skulle være opkaldt efter jazz musikeren Ben Webster. Muligvis beskrevet i en kogebog skrevet af enten Olaf Ussing eller John Price
På forhånd tak for hjælpen
og venlig hilsen
Jørgen Bjerg
Svar til Jørgen Bjerg : Hej Jørgen
Denne opskrift kan jeg desværre ikke hjælpe dig med.
Beklager meget
Per
2005-01-27 Spørgsmål fra : Jens Thomsen Spørgsmål : forret. I opskriften indgår bl.a : Røget Dådyrkølle. Bemærkninger : Jeg ønsker at servere en røget dådyrkølle til forret, men jeg kan ikke finde nogen, hvor der står hvad man f.eks. kan servere til som tilbehør.
Jeg håber at du kan hjælpe mig.
På forhånd tak
Jens Thomsen.
Svar til Jens Thomsen : Hej Jens
Jeg har ikke så mange opskrifter på røget dådyrkølle, men hvis du kigger under lam og røget lammekølle så har jeg lidt forskellige opskrifter der, smagen er ikke helt den samme, men jeg mener alligevel godt du kan bruge disse opskrifter med dådyr i stedet for lam.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-26 Spørgsmål fra : inger lakjer Spørgsmål : Farsfyld til nakkesteg eller kamsteg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : nakke-eller kamsteg med indbagt fars - hvad er farsen rørt op med?
Svar til inger lakjer : Hej Inger
Jeg vil tro at farsen er rørt op med æg eller lidt mælk, men det er jo svært at sige sådan lige.
Jeg har fundet en opskrift frem godt nok på fyldt ribbenssteg, men jeg tror det er dette farsfyld du tænker på.
Se opskriften her
Per
2005-01-26 Spørgsmål fra : Marita nagel Spørgsmål : Svensk grød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg spørger for min mor som savner en svensk grødopskrift
Det drejer sig om en Svensk grød hun engang fik som barn i Norland i
Sverige.
Hun vil så gerne finde ud af hvad denne grød kunne være.
Hun forklarede at grøden var brunlig, men det var ikke byggkornsgrød. Som
eneste tilbehør var der en spiseske sirup. Har du nogen som helst ide om
hvilken grød der kan være tale om her...?
Svar til Marita nagel : Hej Marita
Jeg har søgt lidt efter grød og grøt og så nordland, og de resultater jeg får placere for det meste nordland i norge, men hvis det er på samme måde som med vore regioner så som f.eks. skagen og sydsjælland kan der jo selvfølgelig godt være nordland i både norge og sverige.
Den opskrift som dukker op er en opskrift der heder rømergrøt, og den prøver jeg at sende, det kunne jo være det var den, selvom jeg tvivler.
Se opskriften her
Rømer er lidt hen efter vore creme fraiche, det er i hvert fald det jeg plejer at skifte rømme ud med når jeg oversætter opskrifter fra norsk.
Med venlig hilsen
Per
2005-01-26 Spørgsmål fra : Mikkel Petersen Spørgsmål : Kæmpe burgerboller I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg vil gerne lave nogle kæmpe burgere (ca. 20 cm. i diameter), men har ikke kunne finde nogen opskrift. Selve dejen er ikke et problem, men det er mere bage- og hæve-tid jeg mangler. Håber du kan hjælpe.
Svar til Mikkel Petersen : Hej Mikkel
En burgerbolle er jo ret flad i det, og med mindre du laver bollen meget tykkere så vil jeg mene at du kan bruge samme bage og hævetid, eller måske blot forlænge bagetiden en lille smugle.
Men ellers prøv dig frem, bag en pladefuld som du så tager ud og skærer en enkelt bolle op og ser om den er bagt, er den ikke helt bagt så låget på og ind med den og de øvrige boller igen.
Med venlig hilsen
Per
2005-01-25 Spørgsmål fra : Esther Andersen Spørgsmål : Bradepandekage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg skal bage en bradepandekage til ca. 30 personer , har du en god opskrift ,som ikke er alt for omfattende på forhånd tak
mange hilsner esther
Svar til Esther Andersen : Hej Esther
Jeg har en hel del opskrifter på bradepandekager, men jeg vil faktisk heller sende dig hele kategorien da du så har mulighed for selv at vælge den du syntes bedst om.
Se bradepandekageopskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-25 Spørgsmål fra : Else Marie Madsen Spørgsmål : Foreslag til receptionsmad I opskriften indgår bl.a : Foreslag til receptionsmad til ca.30 pers.
På forhånd tak Bemærkninger :
Svar til Else Marie Madsen : Hej Else
Prøv at kigge lidt på opskrifterne på buffet, jeg tror du kan finde noget her du kan bruge.
Se buffetopskrifter'ne her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-24 Spørgsmål fra : Marie Davidsen Spørgsmål : Stefardo/Stifardo I opskriften indgår bl.a : Skært oksekød,oksebov, spidskommen, bouillon, forårsløg
tomater Bemærkninger : En græsk ret der står og småsimrer
Svar til Marie Davidsen : Hej Marie
Jeg har lavet en lille søgning på navnet stif og der kommer lidt forskellige resultater frem som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-24 Spørgsmål fra : Lone Nielsen Spørgsmål : Passionstærte I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Chokoladekagebund med en slags mousse over og på toppen gele af passionsfrugt. Kan f.eks. købes i Føtex
Svar til Lone Nielsen : Hej Lone
Den helt rigtige opskrift kan jeg desværre ikke hjælpe med, men jeg har en opskrift her som minder en del om det du beskriver så måske den kan bruges i stedet ?
Se opskriften her
Med venlig hilssen
Per
2005-01-24 Spørgsmål fra : Jeannette Kidholm Spørgsmål : kalvekød stegt som vildt I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Jeannette Kidholm : Hej Jeanette
Jeg har en opskrift på kalvesteg stegt som vildt her som jeg håber er det du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-24 Spørgsmål fra : susan pedersen Spørgsmål : studenterbrød og romkugler I opskriften indgår bl.a : de studenterbrød jeg søger er fra min barndom??
de har i bunden en slags kage kant
og så er der en slags marmelade på kagebunden og så kommer studenterbrødet og så har de chokolade på toppen ,de er ca 5/6 cm høje, jeg var barn sidst i 1965
de romkugler jeg leder efter er fra samme periode
håber i kan hjælpe mig hilsen susan Bemærkninger :
Svar til susan pedersen : Hej Susanne
Jeg har opskrifter på både studenterbrød og romkugler, men desværre har de ikke helt den kvalitet som jeg gerne ville, beskrivelserne af både ingredienser og fremgangsmåde er ikke så udførlige.
Men jeg vil alligevel sende dig disse da jeg ikke har bedre, og måske du alligevel kan bruge opskrifterne da de trods alt giver en ide om indhold og fremgangsmåde.
Se romkugleopskrifter her
Se studenterbrødsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-24 Spørgsmål fra : kirsten jørgensen Spørgsmål : Supperis / ris med rosiner ? I opskriften indgår bl.a : Ris, rosiner Bemærkninger : hvordan laver man kogt ris med rosiner i til suppe-som barn fik jeg det meget måske som ekstra fyld
til suppen-risen var meget kompakt-
skal der bruges husblas-eller hvad ?
venligst kj
Svar til kirsten jørgensen : Hej Kirsten
Jeg kender ikke denne opskrift, men jeg har fundet en opskrift/beskrivelse i en gammel kogebog som jeg håber du har mod på at prøve.
Se opskrift på supperis her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-23 Spørgsmål fra : Flemming Pedersen Spørgsmål : indbagt laksesider I opskriften indgår bl.a : Jeg har set nogle store flotte laksesider i metro og tænkte at man kunne tage to sider laks og lægge nogle rødspættefileter, lidt rygeost og nogle friske krydderurter imellem. Derefter komme butterdej udenom det hele og bage det i ovnen. Laksefileterne vejer 1700-1900g pr. stk og rødspætterne 5-700g.
Mit problem er bare: Hvor lang tid skal det have i ovnen. Når det er butterdej på kan man jo ikke se hvor langt man er nået. Hvor mange grader skal det have.
Hvis I har en ide, så skriv endelig for jeg tænker at lave det på lørdag.
Med venlig hilsen Flemming Pedersen Bemærkninger :
Svar til Flemming Pedersen : Hej Flemming
Det er nogle meget store laksesider du der har fundet, og jeg håbede ellers at jeg kunne finde en opskrift på indbagt laks med en stegetid som du kunne bruge, men desværre.
Men til gengæld kan jeg oplyse at centrumstemperaturen for fisk skal være 60 grader C for at være færdigstegt, lidt lavere hvis du lader fisken trække efter stegning.
Men du kunne jo også lige kigge på de opskrifter på indbagt laks som ligger i kogebogen, måske der var noget der du kunne bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-23 Spørgsmål fra : Ida Selch Laursen Spørgsmål : hermankage I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Det er en kage hvor man skal have en rest surdej et sted fra og derefter kommer man ingredienserne i et par forskellige ting hverdag i en uges tid mener jeg.
Svar til Ida Selch Laursen : Hej Ida
Hermankagen kaldes også for Amish friendship cake, og jeg har en opskrift på den her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-23 Spørgsmål fra : Lotte Jachmann Spørgsmål : a ka it la dæ være I opskriften indgår bl.a : aner ikke hvad den består af men ved det er en dessert.
Bemærkninger : har hørt den blev serveret i 2002 til et bryllup.
Måske en familie ( hemmelighed)oppskrift men ved det ikke ikke sikker
Svar til Lotte Jachmann : Hej Lotte
Jeg er tidligere blevet spurgt om denne opskrift, men jeg har desværre ikke kunnet skaffe den.
Beklager meget
Per
2005-01-23 Spørgsmål fra : Lotte Jachmann Spørgsmål : kærnemælksris I opskriften indgår bl.a : ris kærnemælk og måske sukker mener det er grød ris Bemærkninger : min kæreste taler så meget om det men jeg aner ikke hvad det er og han kender heller ikke opskriften
Svar til Lotte Jachmann : Hej Lotte
Jeg har en opskrift her som måske kunne være den som du søger.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-22 Spørgsmål fra : Pia Hansen Spørgsmål : Dyrekølle på grill I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : HVORDAN GRILLER MAN EN DYREKØLLE ?
Pia Hansen
Svar til Pia Hansen : Hej Pia
Jeg har et par enkelte opskrifter på grillet dyrekølle som jeg så håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-22 Spørgsmål fra : Gitte Schäfer Hansen Spørgsmål : Pølsehorn I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Gitte Schäfer Hansen : Hej Gitte
Jeg har en hel lille kategori med forskellige opskrifter på pølsehorn, så der er lidt forskelligt at vælge imellem.
Se pølsehornsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-22 Spørgsmål fra : Erik Jørgensen Spørgsmål : Dessertsuce med hvidvin og æg I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger en opskrift på en sauce som bruges til dessert.
DEn består blandt andet af hvidvin og så vidt jeg husker æg.
Svar til Erik Jørgensen : Hej Erik
Det er ikke noget der lige siger mig noget, men ved søgning på Tøm køleskabet efter æg og hvidvin så dukkede der et par opskrifter op på noget der heder Sabayone eller Sabayonne som kunne være det du efterlyser.
Så jeg syntes du skulle kigge på opskrifterne for at se om det ikke skulle være dem.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-21 Spørgsmål fra : Elmer Hjort Spørgsmål : Rødvinsmarineret skinge I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Elmer Hjort : Hej Elmer
Du skriver ikke hvad du ønsker og hvilken type skinke du står med.
Det jeg vil foreslå at du gør er at du klikker på linket herunder og kigger på de forskellige opskrifter med rødvinsmarineret svinekød og vælger den der passer dig bedst.
Se rødvinsmarinerede opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-21 Spørgsmål fra : Flemming Andersen Spørgsmål : Nøddeskål I opskriften indgår bl.a : dessert hvor man anvender nøddeskåle Bemærkninger :
Svar til Flemming Andersen : Hej Flemming
Jeg går ud fra at du tænker på nøddekurve og dertil har jeg fundet lidt opskrifter frem til dig her.
Se nøddekurveopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-21 Spørgsmål fra : jeanette larsen Spørgsmål : Cannelloni I opskriften indgår bl.a : ricottaost / spinat Bemærkninger : Varm vegetarret hvor ovennævnte ingredienser indgik
Svar til jeanette larsen : Hej Jeanette
Ud fra de sparsomme oplysninger så vil jeg gerne skyde på at de drejer sig om retten Cannelloni som jeg medsender opskriften på.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-20 Spørgsmål fra : Ane Olsen Spørgsmål : Raclet opskrifter I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej
Jeg leder efter en raclet opskrifter eller kogebog / bøger til raclet grill.
Svar til Ane Olsen : Hej Ane
Jeg har delt opskrifterne op efter tilberedningsmetoder og deriblandt opskrifter tilberedt på raclette.
Du finder opskrifterne hvis du vælger menupunktet opskrifter og herefter punktet tilberedning, her vil du så have en liste over de forskellige tilberedningsmetoder som jeg har valgt at opdele opskrifterne efter.
Se racletteopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-20 Spørgsmål fra : Mariane Kristiansen Spørgsmål : Couscoussalat med avokado I opskriften indgår bl.a : Couscous, avokado Bemærkninger :
Svar til Mariane Kristiansen : Hej Marianne
Jeg har en enkelt opskrift her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-20 Spørgsmål fra : Pól Sundskarð Spørgsmål : Rugbrød med mange fiber (fiberbrød) I opskriften indgår bl.a : Jeg savner en opskift som er meget magert, og med mange fiber.
Det skal være en slankeopskrift Bemærkninger : Min fritidsindresse er Løb, så jeg har brug for masser av kulhydrader
Svar til Pól Sundskarð : Hej Pól Sundskarð
Jeg har fundet en opskrift på fiberbrød frem til dig og som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-20 Spørgsmål fra : Susan Spørgsmål : Gryderet med tang I opskriften indgår bl.a : Tang, af en eller anden art, og noget kød i små tern. Bemærkninger : En ven af mig har engang fået serveret denne gryderet med tang og noget småkød i tern. Han husker desværre ikke andre ingredienser, og jeg har desværre ikke selv smagt, men er blevet nysgerrig. Håber I har en ide..
Svar til Susan : Hej Susan
Det lyder som noget japansk, men ud over det har jeg ikke nogen ide til ingredienser eller opskrift.
Beklager meget.
Per
2005-01-20 Spørgsmål fra : CHM Spørgsmål : Gratineret laks I opskriften indgår bl.a : Laks (eller anden fisk), krydderurter, rasp/brødkrumme Bemærkninger : En ret med laks, hvos man laver en blanding af rasp/brødkrumme og krydderurter (+ måske noget mere), og bager det i ovnen.
Svar til CHM : Hej CHM
Jeg har fundet en opskrift på gratineret laks frem til dig, som jeg syntes passer meget godt overens med det du beskriver.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-20 Spørgsmål fra : Vibeke Møller Spørgsmål : Pernoddessert med violer I opskriften indgår bl.a : Det drejer sig om en form for fromage med pernod og til sidst iblandet rigtige kandiserede violer. Bemærkninger :
Svar til Vibeke Møller : Hej Vibeke
Det er desværre ikke noget der siger mig noget og har heller ikke kunnet finde nogen opskrift der indeholder disse to ingredienser.
Beklager meget
Per
2005-01-19 Spørgsmål fra : solvejg olsen Spørgsmål : engelsk brødbudding I opskriften indgår bl.a : æg,brød,marmelade,mælk eller fløde, vanille Bemærkninger : en æggecreme med brødterninger der blivet bagt i ovn med marmelade og marengslåg
Svar til solvejg olsen : Hej Solvejg
Jeg har fundet en opskrift frem på engelsk brødpudding som jeg håber du kan bruge.
Opskriften indeholder ikke alle de nævnte ting, men det skulle være den rigtige opskrift.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-18 Spørgsmål fra : isabella K N Larsen Spørgsmål : Lamington kager I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Australsk kage med chokolsdeovertræk og kokusdrys.
Jeg søger en opskrift der kan give et tyndt lag chokoladeovertærk, ikke cacaomasse.
På hjemmesiden er der en New Zealandsk som jeg har prøvet.
Svar til isabella K N Larsen : Hej Isabella
Jeg har en anden opskrift på lamingtonkager her, men grundlæggende tror jeg kun der er overtrækket til forskel.
Så du kan jo vælge at bruge den fra New Zealand igen og så blot skifte overtrækket ud med overtrækschokolade smeltet over vandbad.
Se australske lamingtons her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-18 Spørgsmål fra : bent mikkelsen Spørgsmål : stegning kyllingelår I opskriften indgår bl.a : har kyllingelår med rygstykke, som skal steges Bemærkninger :
Svar til bent mikkelsen : Hej Bent
Jeg har en del forskellige opskrifter med kyllingelår som jeg syntes du skulle prøve at kigge på.
Se kyllingelårsopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-18 Spørgsmål fra : Gitte Ravn-Jonsen Spørgsmål : Brød uden hvedemed I opskriften indgår bl.a : Majsmel Bemærkninger : Da min datter de næste 3 uger skal på diæt for at undersøge om hun er intolerant overfor for rug- og hvedemel skal hun i denne periode undgå alt mad, slik og lign. der indeholder disse to meltyper. Jeg har fundet et tåleligt alternativ til rugbrød lavet af hel og knust hirse samt majsmel men ville også så gerne finde en opskrift på hvidt brød. F.eks. majsbrød men alle opskrifter er der hvedemel i eller bananer. Har du en anden?
På forhånd tak. Gitte
Svar til Gitte Ravn-Jonsen : Hej Gitte
Jeg har en kategori for glutenallergiker som jeg mener du kan bruge, den er godt nok ikke helt færdig, men opskrifterne i den første sektion ER uden gluten og derfor også uden rug og hvedemel.
Se glutenfrie opskrifter her.
Du skal lidt ned af listen for at kunne vælge brød og kager.
Med venlig hilsen
Per
2005-01-18 Spørgsmål fra : Rita Reiter Spørgsmål : Ananassauce I opskriften indgår bl.a : ønsker at lave en sovs med ananas
til hamburgerryg, men ikke finde sådan en opskrift Bemærkninger :
Svar til Rita Reiter : Hej Rita
Jeg har taget en søgning på opskriftens navn efter Ananas sauce og her dukker der lidt forskellige opskrifter op, der er godt nok ingen af dem der i selve opskriften står til at være beregnet til hamburgerryg, men det betyder jo ikke at de ikke kan bruges dertil alligevel.
Så prøv at kig på dem om der ikke er en du syntes ser spænende ud.
Se opskrifterne her
Eller hvad med denne her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-18 Spørgsmål fra : Doris Kristensen Spørgsmål : Kagecreme I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Denne opskrift skal anvendes til diabetes.
I første omgang havde jeg tænkt til lagkage, men vil gerne have crem e til bagning også. Så har jeg det til en anden gang.
Svar til Doris Kristensen : Hej Doris
Hvis du søger på navnet creme diabetes så kommer der lidt forskellige resultater frem som jeg håber du kan bruge.
Opskriften på kagecreme kan bruges til både lagkage og bagning.
Se opskrifterne her
med venlig hilsen
Per
2005-01-17 Spørgsmål fra : mie svendsen Spørgsmål : fyldt røget laks I opskriften indgår bl.a : laks creme fraice Bemærkninger : Hvis man forestiller sig en røget lakseside, som skæres i små sider, hvorefter de rulles sammen så de ligner en rose, der skal stå op. Denne fyldes med en dressing, der er så tyk at den kan sprøjtes NED i rosen af laks. Jeg mangler en opskrift på en sådanne dressing, der passer sig til et stykke røget laks. Man ville normalt bruge dilddressing, men denne er for tynd og vil bare løbe igennem laksen. Hvad er løsningen???
Mange hilsner og på forhånd tak
Svar til mie svendsen : Hej Mie
Jeg har en opskrift på lakseroser her som jeg håber svare nogen lunde til dit ønske.
Se opskrift på lakseroser her.
Med venlig hilsen
Per
2005-01-16 Spørgsmål fra : klaus rosenberg-larsen Spørgsmål : æblepizza I opskriften indgår bl.a : pizzabund med æblemos og æbler i skiver Bemærkninger :
Svar til klaus rosenberg-larsen : Hej Klaus
Jeg har lavet en søgning efter æble pizza, og der er kommet lidt forskellige resultater frem som jeg her vil sende dig.
Se æblepizzaopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-16 Spørgsmål fra : klaus rosenberg Spørgsmål : Tyttebærris I opskriften indgår bl.a : løse kogte ris, fløde tyttebærsyltetøj Bemærkninger :
Svar til klaus rosenberg : Hej Klaus
Jeg har fundet en opskrift frem til dig her som jeg håber du vil syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-15 Spørgsmål fra : Dorthe Spørgsmål : Dip dressing I opskriften indgår bl.a : ymer el yoghurt Bemærkninger : hej
jeg mangler en god opskrift på en dip som kan bruges til gulerødder,agurk osv. den skal helst laves på ymer eller yoghurt. håber i har en god ide da jeg ikke kan finde noget under alfabet opskrifter.
Svar til Dorthe : Hej Dorthe
Jeg har en kategori for dip hvor der er lidt forskellige opskrifter som jeg håber du kan bruge til at hente inspiration fra.
Se dipopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-14 Spørgsmål fra : ruth blaakilde Spørgsmål : hjemmebagte boller og/el.brød I opskriften indgår bl.a : brød uden hvidt mel, hvede, majs og
gær Bemærkninger :
Svar til ruth blaakilde : Hej Ruth
Jeg har ikke kigget alle brødopskrifterne igennem, men jeg tror altså ikke at jeg ligger inde med opskrifter der ikke indeholder de nævnte ting.
Mit bedste bud vil være at du prøver at kigge i kategorien for brødopskrifter og der vælger brød eller rugbrød uden gær, måske der alligevel er en enkelt opskrift du kan bruge der.
Se brødopskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-11 Spørgsmål fra : Per Madsen Spørgsmål : Stegt vildgås I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg ved ikke om vildgåsen er ung eller gammel. Jeg har den liggende i fryseren plukket,renset og klargjort til tilberedning.
Svar til Per Madsen : Hej Per
Jeg har fået følgende fra Marianne van Gool som jeg håber du kan bruge.
Hej Per Madsen.
Da du ikke ved, om gåsen er ung eller gammel, vil jeg foreslå følgende: Lad den tø op ca. 2 dage i køleskab.
Gnid den ind- og udvendig med salt, peber og lidt knust enebær.
Fyld den med en fars af indmaden, ligeså meget svinefars og et par skiver franskbrød, rørt sammen med et æg, lidt fløde, salt og peber. Sy den sammen.
Kom 3/4 l vand i bradepanden, læg gåsen deri med brystet nedad. Sæt bradepanden i en kold ovn og stil varmen på 170*.Den skal stege 3-4 timer. Når den har stegt i en times tid, skru så ned til 150*.
Den sidste halve time vendes gåsen med brystet opad. Hvis man ønsker sprødt skind skal ovndøren stå på klem de sidste 15-20 min., væden hældes fra til sauce og lidt vand tilsættes bradepanden.
Se efter, at der hele tiden er væde ved gåsen, mens den steger.
Velbekomme
Marianne van Gool
Med venlig hilsen
Per
2005-01-11 Spørgsmål fra : marita nagel Spørgsmål : cuscus I opskriften indgår bl.a : ved det ikke... Bemærkninger : vil så gerne vide hvordan man laver retten cuscus... send den gerne til mig... tusinde tak..
Svar til marita nagel : Hej Marita
Jeg har søgt på opskriftens navn og på denne måde fundet nogle opskrifter frem som jeg håber du kan bruge.
Se couscousopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-10 Spørgsmål fra : Bettina Krogh Spørgsmål : Blendede grøntsager, grøntsagsdrikke I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg spørger på vegne af mine forældre, vedrørende blender, da det
tilsyneladende er svært at få opskrifter til en blender.
de kunne godt tænke sig at lave en grøtsagsdrik men ved ikke hvordan. de er
meget i tvivl hvad slags grøntsager man skle bruge, om de skal være frosne
eller friske?
jeg håber i kan hjælpe.
På forhånd tak
Svar til Bettina Krogh : Hej Bettina
Blendede grønsagsdrikke kan jeg desværre ikke hjælpe med, men jeg har en kategori for blenderopskrifter som måske kan give lidt inspiration.
Se blenderopskrifter her
En anden mulighed er bogen "Saft med energi" af Nic Rowley og Kirsten Hartvig indeholder over 30 forslag til indbydende safter, smoothies, shakes og teer, alle med friske frugter, grøntsager og urter. Den er udgivet af Lademanns Forlag i 2001.
Med venlig hilsen
Per
2005-01-09 Spørgsmål fra : anni Spørgsmål : Mængder til frokost I opskriften indgår bl.a : Hej Per! jeg skal, den 15.1, lave en frokost til ca. 40 pers.med 3 slags sild, rejesalat, torskerogn, rullepølse,
leverpostej, ribbenssteg, kalkunkølle.
kartoffelsalat, grøn salat, ital.salat, div.danske oste.
Bemærkninger : hvordan syntes du det lyder? og kan du hjælpe mig med mængdeangivelse.
Jeg har prøvet at lede her på siden, men faldt ikke noget. Håber du har haft en god ferie.
hilsen Anni
Svar til anni : Hej Anni
Jeg har desværre haft lidt tekniske problemer så derfor det sene svar.
Jeg har desværre ikke nogen beregnede mængder til frokostretter så jeg kan ikke hjælpe dig med dette spørgsmål.
Beklager meget
Per
2005-01-08 Spørgsmål fra : Mette Pedersen Spørgsmål : Fyraftensmad I opskriften indgår bl.a : kød - brød og grønt... Bemærkninger : jeg skal lave "fyraftensmad" til 120 mænd (smede automekanikere malere murer) de har en time til at spise i 18.00-19.00 det skal være ta selv bord - hvad kunne jeg servere? kold eller varm mad er ikke det afgørende.
Svar til Mette Pedersen : Hej Mette
Jeg ville såmænd gerne hjælpe dig, men jeg syntes altså det er svært at side her med de få oplysninger og beslutte hvad du skal servere så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget
Per
2005-01-07 Spørgsmål fra : Tina Spørgsmål : Kartoffelkurve I opskriften indgår bl.a : Kartofler, mel æg salt peber Bemærkninger : Det er en kurv af revne kartofler. Man kan komme evt. waldorfsalat i.
Svar til Tina : Hej Tina
Jeg har en opskrift på fuglereder som jeg tror er det samme som kartoffelkurve og som jeg håber du kan bruge.
Se kartoffelredeopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-07 Spørgsmål fra : annette huss Spørgsmål : Farserede vagtler I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : en opskrift med vagtler hvor de er udbenet og farseret og en lækker sauce til .Gerne lidt anderledes.sk
Svar til annette huss : Hej Annette
Jeg har en hel del forskellige opskrifter med vagtler som jeg håber du har mod på at kigge igennem.
Jeg kunne måske godt nøjes med at sende en opskrift men jeg syntes bedre om denne måde da det giver dig større valgmuligheder.
Se vagtelopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-07 Spørgsmål fra : Jørgen Pedersen Spørgsmål : Tilberedning røget and I opskriften indgår bl.a : hvordan tilbereder jeg røget and?
skal den steges i ovn, ligesom en fersk and? Bemærkninger :
Svar til Jørgen Pedersen : Hej Jørgen
Jeg har modtaget følgende fra Marianne van Gool
Når jeg har røgede ande- eller gåsebryster, bruger jeg dem enten som Carpaccio, eller lidt tykkere skåret som kold frokostret evt. med Walldorfsalat.
Hvis du er mere til lune retter kan du give den en lille tur i mikrobølgeovnen og f.ex. servere råstegte kartofler med varm/kold bearnaisesauce til.
Velbekommen
Marianne van Gool
Du kan også se lidt opskrifter med røget and her.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-06 Spørgsmål fra : Karina Laursen Spørgsmål : Olie til fondue I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hvis man skal lave fondue hvad slags olie skal man så bruge ?
med venlig hilsen
Karina
Svar til Karina Laursen : Hej Karina
Til fondue bruges lyse planteolier af f.eks. majs, solsikke, jornødder og soya.
Med venlig hilsen
Per
2005-01-06 Spørgsmål fra : Camilla Hansen Spørgsmål : Focasiabrød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Det er et lyst brød med en let krydret smag. Håber, at I kan hjælpe mig med at finde opskriften - for det er et lækkert brød!
Svar til Camilla Hansen : Hej Camilla
Jeg har taget en søgning efter opskriftsnavn og har blot søgt efter foc og fået en del forskellige opskrifter frem.
Dette navn er et af dem der er svære at høre hvordan det staves og jeg er ikke sikker på hvilken der er den rigtige.
Men jeg håber du syntes om omskrifterne alligevel.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-06 Spørgsmål fra : Bente Pedersen Spørgsmål : Pitzzabrød I opskriften indgår bl.a : Hvordan bager man Pitzzabrød og hvordan laver man dejen.
På forhånd tak.
Hilsen Bente Bemærkninger :
Svar til Bente Pedersen : Hej Bente
Jeg har fundet en opskrift frem til dig som jeg håber du vil syntes om.
Se pizzabrødopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-05 Spørgsmål fra : Tina Spørgsmål : Kan du hjælpe mig I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg har fået en sygdom og må ikke spise noget fra en ko, Hvede, sukker og på mandag skal jeg være sammen med piger i med samme sygdom og skal have mad med, gerne spændene til ca 4 pers og gerne noget spændene som der lan laves i forvejen.
Mvh. Tina
Svar til Tina : Hej Tina
Jeg beklager meget at jeg først svare nu, men jeg har haft nogle tekniske problemer som har gjort at jeg ikke har kunnet svare på spørgsmålene her.
Jeg har tidligere forsøgt at lave nogle kategorier til mennesker med forskellige allergier/sygdomme og måske du kunne bruge nogle af disse kategorier.
Se allergierne her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-05 Spørgsmål fra : Maria Spørgsmål : Fuldkornspastadej I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : søger en opskrift med groft mel til pastadej
Svar til Maria : Hej Maria
Jeg har desværre ikke en opskrift på fuldkornspastadej.
Men jeg har en opskrift på hjemmelavet båndspaghetti som indeholder en del almindeligt hvedemel som jeg vil mene du kan forsøge at udskifte med fuldkornshvedemel.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-04 Spørgsmål fra : jens.hugo.svendsen Spørgsmål : Fransk steg I opskriften indgår bl.a : fransk steg snøret med bacon Bemærkninger : bruges til brevskole
Svar til jens.hugo.svendsen : Hej Jens
Jeg måtte lige have fat i skitsen over udskæringerne for kalvekød for at se hvad fransk steg var for noget.
Som jeg ser det er det kalveklumpen som er snøret vist nok med spæk, men dette er jeg ikke helt sikker på.
Jeg har en enkelt opskrift her som jeg håber du kan bruge.
Se opskrift på fransk steg her.
Med venlig hilsen
Per
2005-01-04 Spørgsmål fra : Monika Christensen Spørgsmål : fyldte svarmpe I opskriften indgår bl.a : Svarmpe med fyld. serveres til oksesteg. I ovn. Bare en ide. Håber du kan hjælpe. Bemærkninger :
Svar til Monika Christensen : Hej Monika
Jeg har et par opskrifter her som jeg håber du kan bruge, evt. prøv at søg på fyldte champignon også.
Se Fyldte svampeopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-04 Spørgsmål fra : Jonna Böckmann Spørgsmål : flöderand I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Jonna Böckmann : Hej Jonna
Jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge.
Hvis du har problemer med at søge fordi at du ikke har æ ø og å så kan du prøve at udelade disse bogstaver, du får lidt flere overflødige resultater men det er vel bedre end ingenting *S*
Se fløderandsopskrift her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-03 Spørgsmål fra : Jørgen Dueholm Spørgsmål : Chilisauce/Chiliolie I opskriften indgår bl.a : Chili, olie Bemærkninger : Jeg søger opskriften på den slags chili, som pizzariaer og kebabsteder (chili i skål) benytter til madlavningen. Jeg har kigget på denne sides forskellige opskrifter, men ingen er de rigtige. Jeg har forsøgt at spørge et par steder, men de vil som regel ikke ud med opskriften. Chilisaucen plejer at ligne en form for tomatpure, og er som regel ganske oliebaseret. Ellers evd jeg ikke noget om opskriften.
Svar til Jørgen Dueholm : Hej Jørgen
Jeg har været så heldig at Aino har sendt en opskrift ind som skulle være den du efterlyser.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-03 Spørgsmål fra : Inga Bechsgaard Spørgsmål : Opskrifter med stegeso I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : med brug af stegeso- jeg får ugtl. jeres udmærkede, hvor stegeso også anvendes, men v/tilbagefind er der da en sortering på anv. af stegeso- jeg har forsøgt at søge på "brug af stegeso", men uden resultat
Svar til Inga Bechsgaard : Hej Inga
Hvis du klikker på opskrifter i menuen til venstre og herefter køre lidt ned på siden, så finder du et punkt der heder tilberedning som du klikker på, her har du så mulighed for at vælge forskellige tilberedningsmetoder, blandt andet stegeso.
Se stegesoopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-03 Spørgsmål fra : kasper N. Spørgsmål : Beignetsdej I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : hej.. fik engang fondue, hvor der var sådan en tyk sauce til at dyppe rejer, pølser osv. i, så det blev inbagt. kan egentligt ikke huske om det var en slags ostesauce eller noget flydene butterdej af en eller anden form, og da jeg ikke er den store kok kan jeg heller ikke lige komme i tanke om hvad det er for en sauce, og har ikke kunne finde noget om det.. håber i kan finde ud af lidt mere end jeg kunne..
Svar til kasper N. : Hej Kasper
Den dej du leder efter mener jer er den der heder beignets og jeg sender dig en opskrift på dejen her.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-03 Spørgsmål fra : Lena Spørgsmål : Brød uden gær, sukker og hvedemel I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg søger opskrifter på brød uden gær, hvedemel og sukker som jeg skal bruge i forbindelse med en candida-kur.
På forhånd tak for hjælpen - hilsen Lena
Svar til Lena : Hej Lena
Jeg troede lige jeg havde nogle glutenfrie opskrifter som du kunne bruge, men ak de indeholdte stort set alle gær.
Men jeg har en kategori med brød uden gær som jeg syntes du skulle kigge igennem, der er nemlig nogle opskrifter her som jeg mener ikke indeholder hvedemel.
Se gærfrie brødopskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-03 Spørgsmål fra : ole bjerre Spørgsmål : vitello tonnarto I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til ole bjerre : Hej Ole
Det ville havde været rart med lidt flere oplysninger om hvad det var du ønskede, men jeg har lavet en søgning på opskriftens navn og har fundet lidt opskrifter frem til dig.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-02 Spørgsmål fra : Nørgaard Spørgsmål : Beregnede mængder pr. person I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hej.
Tak for hjælpen, med en opskrift på bernaise-kartofler !
Vil bare spørge om der findes en fingerregel om, hvor meget man skal beregne pr. person.
Vil selv lave mad til en konfirmarion vi bliver ca. 35 personer. Hvordan beregner man hvor mange kg. kartofler, steg osv. ????
Svar til Nørgaard : Hej Nørgaard
Ude i menuen til venstre er der et punkt der heder teknik, herunder er der så et underpunkt der heder beregnede mængder, her har jeg samlet en del af de beregnede mængder som man har brug for ved beregning.
Så kan du selv trække lidt fra eller lægge lidt til alt efter hvor meget dine gæster plejer at kunne spiser.
Se beregnede mængder her
Med venlig hilsen
Per
2005-01-01 Spørgsmål fra : Grete Lassen Spørgsmål : Amerikansk birkeskage I opskriften indgår bl.a : masser af blå birkes der har stået et stykke tid i mælk
høvlet marcipan
bages i springform
Bemærkninger : har på et tidspunkt fundet opskriften i et ugeblad (fenina??)
kagen savnes MEGET af hele familien
opskriften er væk HJÆLP
Svar til Grete Lassen : Hej Grete
Jeg har en opskrift her som jeg håber er den rigtige.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
|