|
Spørgsmål efter opskrift
2004-01-31 Spørgsmål fra : Lone Christiansen Spørgsmål : Indbagt oksehøjreb I opskriften indgår bl.a : jeg har en oksehøjrebssteg, som jeg godt kunne tænke mig at lave som indbagt. Jeg har lavet jeres indbagte oksemørbrad og den var simpelthen bare supergod. Bemærkninger :
Svar til Lone Christiansen : Hej Lone
Jeg har desværre ingen opskrift på indbagt oksehøjreb, men du kunne jo bruge opskriften med indbagt oksemørbrad i stedet.
Eller du kunne prøve en af de andre opskrifter på oksehøjreb som findes på Kogebogen.
Se oksekødsopskrifterne her
Opskrifterne med oksehøjreb findes lidt nede på listen, både med og uden ben.
Med venlig hilsen
Per
2004-01-30 Spørgsmål fra : Metha Lynge Hansen Spørgsmål : Brød bagt uden gær I opskriften indgår bl.a : Brød bagt uden gær Bemærkninger : Jeg ville blive meget glad, hvis I kunne være behjælpelig med en opskrift på franskbrød der bages uden gær, og hvor sødmiddel bruges isedet for sukker. Jeg er på en skrap kur for tiden, hvor jeg ikke må indtage mad der indeholder hverken sukker og gær.
På forhånd rigtig mange tak.
Svar til Metha Lynge Hansen : Hej Metha
Jeg har flere forskellige opskrifter på brød uden gær, dog ikke franskbrød, men jeg håber du kan bruge et af de andre brød i stedet.
Jeg har ikke lige kigget efter hvor meget sukker der bruges i disse opskrifter, men kan du ikke prøve at skifte det ud med sødemiddel ???.
Se brødopskrifter uden gær her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-29 Spørgsmål fra : Susanne Spørgsmål : rejecoctail eller rejesalat I opskriften indgår bl.a : rejer med annanas og carrydressing Bemærkninger :
Svar til Susanne : Hej Susanne
Jeg har har flere forskellige opskrifter på både rejecocktail og rejesalat, men desværre ingen der passer helt til de ønsker du har skrevet.
Jeg sender dig her en søgning på begge dele, og håber så du har lyst til at vælge blandt disse opskrifter.
Se opskrifter på rejecocktail her
Se opskrifter på rejesalat her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-29 Spørgsmål fra : tove michaelsen Spørgsmål : bordelaisesauce I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til tove michaelsen : Hej Tove
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-29 Spørgsmål fra : Birgitte Jensen Spørgsmål : Kager uden æg I opskriften indgår bl.a : kager uden æg, men med hørfrø i stedet for æg, mængenden af hørfrø? Bemærkninger :
Svar til Birgitte Jensen : Hej Birgitte
Jeg har en opskrift på hørfrøsslim, hvor der også er anført mængden af slim i forhold til æg.
Jeg håber du kan bruge opskriften.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-28 Spørgsmål fra : Malene Spørgsmål : Lakridssovs / lakridssauce ! I opskriften indgår bl.a : lakridsrod ? Bemærkninger : Fik får et par år siden serveret lam (lamme-medallion) med både fennikelsovs og lakridssovs. Lakridssovsen kan jeg forestille mig var lavet på lakridsrod, den var ikke så sød, men... trods utallige eksperimenter er det ikke lykkedes mig at ramme rigtigt - nogle idéer ?
Svar til Malene : Hej Malene
Jeg har nogle opskrifter på lakridssauce, men de er desværre alle beregnet til desserter så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget
Per
2004-01-28 Spørgsmål fra : Bibi Vandt Spørgsmål : Marinerede grøntsager I opskriften indgår bl.a : Aubergine
Squash
Champignon/svampe
Tomater (soltørrede)
Rød peber Bemærkninger : Svansø producerede 2 forskellige varianter tidligere. En soltørret marineret og en marineret, begge i olie.
Hvordan kan jeg selv lave noget lignende, da de smager pragtfuldt på f.eks. en pizza, men kostede "en halv bondegård"...
Håber på et positivt svar.
Mvh
Bibi
Svar til Bibi Vandt : Hej Bibi
Jeg har en opskrift på råmarinerede grøntsager her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-28 Spørgsmål fra : den nostalgiske Spørgsmål : Saftsuppe med melboller I opskriften indgår bl.a : rød saft (blandede bær, hyldebær)?
melboller Bemærkninger : Jeg søger en opskrift på en dessert jeg fik som barn. Det er en rød, lidt tyktflydende saftsuppe med melboller i - ja, det lyder underligt, og jeg ved heller ikke om melbollerne er af den slags man bruger i f.eks. hønsekødssuppe.
På forhånd tak!
Svar til den nostalgiske : Hej Den nostalgiske
Jeg syntes det lyder lidt specielt med melboller i saftsuppe, men okay.
Det er ikke en opskrift jeg ligger inde med, så jeg kan dårligt sige dig om melbollerne er som dem man køber, men det kunne jo komme an på en prøve.
Jeg har en opskrift på hyldebærsuppe som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-27 Spørgsmål fra : Else Winther Spørgsmål : sønderjysk rugbrød I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : da jeg ikke kan finde en opskrift på dette rugbrød, hels uden kerner, vil det være dejlig hvis du kan hjælpe - TAK
Svar til Else Winther : Hej Else
Jeg har en del opskrifter på rugbrød, men desværre ingen opskrifter på det sønderjyske rugbrød.
Måske du kan bruge opskriften på det mørke rugbrød da det er uden hele kerner.
Se rugbrødsopskrifter'ne her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-27 Spørgsmål fra : bjarne Spørgsmål : caverry buffet I opskriften indgår bl.a : en høflig forspørgelse er der en en buffet på græsk noget af den vi kalder caverry buffet og hvis du vil sende mig den
på forhånd tak
og god dag
hilsen
bjarne Bemærkninger :
Svar til bjarne : Hej Bjarne
Jeg kender desværre ikke caverry buffet, og har heller ikke kunnet finde nogle oplysninger omkring retten.
Så jeg må desværre skuffe dig.
Beklager meget
Per
2004-01-27 Spørgsmål fra : Lene Nyboe Maltzahn Spørgsmål : tjekkisk opskrift I opskriften indgår bl.a : Min søn skal lave en nem tjekkisk ret til sin skole. Saltkringler skulle være en mulighed. Har I den opskrift, eller kan der være en anden?
Bemærkninger :
Svar til Lene Nyboe Maltzahn : Hej Lene
Jeg har kun et par enkelte opskrifter fra tjekiet, men du kan jo se om det er noget i kan bruge.
Se de tjekkiske opskrifter her
Jeg har også en enkelt opskrift på saltkringle hvis det skal være denne.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-26 Spørgsmål fra : Maria Spørgsmål : intet alkohol!!!!! I opskriften indgår bl.a : intet alkohol!!!!! Bemærkninger : Det skal bruges til projekt, så unge på 14-15 + lærer skal kunne have fornøjelse af maden.
På forhånd tak!
Svar til Maria : Hej Maria
Jeg har lidt svært ved at se hvad du spørger efter.
Men det kunne være opskrifter fra tyskland, så jeg sender dig her linket til de tyske opskrifter på kogebogen.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-26 Spørgsmål fra : Susanne Spørgsmål : kalveleverposteg I opskriften indgår bl.a : Hej
jeg leder efter en opskrift på kalveleverposteg hvor man ikke bruger spæk - den skal altså være uden svinekød og ikke for fed.
På forhånd tak
Susanne Bemærkninger :
Svar til Susanne : Hej Susanne
Jeg har en opskrift på kalveleverpostej her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-25 Spørgsmål fra : Jessie Sams Spørgsmål : Klar suppe med köd og melboller og rundboller I opskriften indgår bl.a : Suppen
köd, grönsager, boller af forskelig slags. Bemærkninger : Det er en meget gammel opskrift jeg fik det hjemme som barn den er fra 1955 da fik vi det
M.V..H
Jessie Sams
Svar til Jessie Sams : Hej Jessie
Jeg har lidt svært ved at vælge en opskrift ud med de lidt sparsomme oplysninger.
Men jeg har jo samlet suppeopskrifterne i et punkt under retter, så måske du kunne være heldig at finde opskriften her.
Se suppeopskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-25 Spørgsmål fra : Pia E. Jensen Spørgsmål : amo fastelavnsboller I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Pia E. Jensen : Hej Pia
Jeg har en masse forskellige opskrifter på fastelavnsboller.
Om der er nogen af dem der stammer fra OMO ved jeg dog ikke, men jeg syntes du skulle prøve at kigge dem igennem.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-25 Spørgsmål fra : Tine Wulff Spørgsmål : Banankage I opskriften indgår bl.a : Margarine, sukker, æg, mel, havregryn, bananer, nøddekerner, natron, vanillesukker, kærnemælk. Bemærkninger : Opskriften er en nok 15 år gammel AMO-opskrift, sådan en lille løsblads-ting.
Svar til Tine Wulff : Hej Tine
Jeg har en del opskrifter på banankage, men om der lige er en af dem der stammer fra OMO ved jeg ikke med sikkerhed.
Men du kunne jo prøve at kigge opskrifterne igennem og se om den var der.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-24 Spørgsmål fra : regine Spørgsmål : zareselle I opskriften indgår bl.a : det ligner en lille vaffel den er tynd,den indeholder ja hva dindehloder den jeg er ikke sikker den er sprød, tror den indeholder kommen eller noget lignene, håber du kan hjælpe for jeg holdte så meget af og spise dem da jeg var i rumænien, venlig hilsen regine Bemærkninger :
Svar til regine : Hej Regine
Jeg har ikke kunnet finde en opskrift på en vaffel med det navn.
Men jeg har jo en del opskrifter med vafler, måske du kunne bruge en af disse??
Se vaffelopskrifter'ne her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-24 Spørgsmål fra : Marianne Spørgsmål : typisk spansk dessert I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Jeg skal lave en temamiddag, og har fået til opgave, at lave en typisk spansk dessert.
Kan du hjælpe mig med det. Gerne flere forslag
Svar til Marianne : Hej Marianne
Jeg har en del spanske opskrifter, men desværre ikke nogen desserter.
Jeg har en opskrift på appelsinsurprise som vel egentlig godt kunne være spansk eller i hvert fald spanskinspirerert så måske du kunne bruge den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-21 Spørgsmål fra : Tove Østergaard Spørgsmål : Fastelavnsboller I opskriften indgår bl.a : Jeg kan huske der skal marcipan og creme i. Bemærkninger : Det er en af de opskrifter fra AMO som man kunne få i butikkerne for år tilbage.
Svar til Tove Østergaard : Hej Tove
Jeg har ikke lige den eksagte opskrift, men så har jeg så mange andre opskrifter på fastelavnsboller så måske du kan finde en der er identisk der.
Se fastelavnsbolleopskrifter'ne her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-21 Spørgsmål fra : aase soerensen Spørgsmål : broccoli salat I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til aase soerensen : Hej Aase
Jeg har en del forskellige opskrifter på broccolisalat, jeg sender dig dem alle her, så kan du slev vælge den eller dem ud du syntes bedst om.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-20 Spørgsmål fra : Bente Sønderskov Spørgsmål : mener at den hedder amerikansk æblekage I opskriften indgår bl.a : Hej Kogebogen
Æbler i både i bunde af et fad, og den er bla. lavet med smulderdej, samt den er også med kanel. Bemærkninger : tilbehøret er vist nok
Piskefløde pisket let el. slet ikke pisket el. creme fraice. Mere ved jeg ikke om den.
Ser frem til at høre fra jer.
Venlig Hilsen Bente Sønderskov
Svar til Bente Sønderskov : Hej Bente
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg mener skulle være den du leder efter.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-20 Spørgsmål fra : Annette bøgedal Frederiksen Spørgsmål : baggelau I opskriften indgår bl.a : Hej
Vi har hørt at der i norge er en ret der hedder noget så sært som " baggelau " der er ikke sikkert det er stavet rigtigt Bemærkninger :
Svar til Annette bøgedal Frederiksen : Hej Annette
Jeg har været inde og søge på min Norske samarbejdspartners kogebog, men jeg har ikke kunnet finde noget der minder om det navn du skriver.
Hvis du har lyst til selv at prøve så kan du se hans link herunder.
Se Kogebogen her
Hvis du vidste lidt mere omkring opskriftens ingredienser eller tilbereding så vil jeg gerne prøve igen.
Med venlig hilsen
Per
2004-01-19 Spørgsmål fra : Hanne Knudsen Spørgsmål : Hvordan laver man en dyrekølle I opskriften indgår bl.a : Jeg har fået en dyrekølle og jeg ved ikke helt hvordan den skal laves eller hvad man spiser til den hjælp! Bemærkninger :
Svar til Hanne Knudsen : Hej Hanne
Jeg har en del forskellige opskrifter her som jeg håber du kan bruge til inspiration.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-19 Spørgsmål fra : Carsten Petersen Spørgsmål : bagesten til at bage pizzaerne på I opskriften indgår bl.a : Jeg beder ikke om en opskrift, men et godt råd.
Det drejer sig om at vi her i familien ret tit laver pizza i vores ovn. Den bliver sådan set ret god, men jeg har overvejet at anskaffe en bagesten til at bage pizzaerne på. Det skulle være bedre har jeg hørt. Det skulle give en bedre bund og en kortere bagetid. Temperaturen skal vel også være noget højere?
I pizzariaer tager det jo meget kort tid ved ca. 350 grader, vi bager dem på et autoprogram i en Voss ovn og den står på 220 grader!
Har du eventuelt nogle opskrifter til denne måde?
Bemærkninger :
Svar til Carsten Petersen : Hej Carsten
Jeg har desværre ingen erfaring med bagesten, men jeg har fundet en hjemmeside fra et firma der fremstillerbagesten, og der mener jeg du kan læse lidt mere herom.
Se hjemmesiden her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-19 Spørgsmål fra : louise flensborg hansen Spørgsmål : raclette menu I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : vi bliver 8 pers til middag hos os og jeg vil prøve at stille en raclette på bordet.
det jeg mangler det er hvad jeg skal bruge af spændende ting til denne raclette.
jeg mangler en spændende menu med det hele til og så hvis der skal være noget anderledes sovs eller tilbehør.
det skal ikke være for svært, men bare så det ikke er noget man lige glammer.
jeg håber i kan hjælpe mig og at i vender tilbage hurtigst muligt med et godt og grundig svar eller en menu sammensætning til 8 pers.
Svar til louise flensborg hansen : Hej Louise
Ja det blev jo ikke et hurtigt svar du fik.
Men jeg har brugt en del tid på serverskift for at sikre hastigheden på kogebogen.
Jeg har jo gjort det at jeg har samlet opskrifter med raclette i et punkt under tilberedning, og der er en del forskellige opskrifter som jeg håber du kan have glæde af.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-18 Spørgsmål fra : Dorte Davidsen Spørgsmål : Fedtfattig tærtedej I opskriften indgår bl.a : mel æg salt vand
Bemærkninger :
Svar til Dorte Davidsen : Hej Dorte
Jeg har en opskrift på tærtedej her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-17 Spørgsmål fra : lotte feveile Spørgsmål : croissants dej I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til lotte feveile : Hej Lotte
Jeg regner med det er de små "brød" du tænker på her, og jeg har fundet en opskrift frem her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-17 Spørgsmål fra : Vagn Andersen Spørgsmål : Stuvning med ærter og gulerøder I opskriften indgår bl.a : Stuvning med ærter og gulerøder Bemærkninger :
Svar til Vagn Andersen : Hej Vagn
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-16 Spørgsmål fra : Anja Spørgsmål : Lasange I opskriften indgår bl.a : jeg vil høre om det er muligt at fryse lasange, selv om man ikke putter oste sovs ved? Bemærkninger :
Svar til Anja : Hej Anja
Jeg har ikke prøvet at fryse lasange ned, men den kan jo købes frossen i butikkerne så det vil jeg da mene at man kan.
Med venlig hilsen
Per
2004-01-15 Spørgsmål fra : Bente Kjær Spørgsmål : lagkagecreme I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Bente Kjær : Hej Bente
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskrift på lagkagekreme her>
Medv enlig hilsen
Per
2004-01-15 Spørgsmål fra : lars Spørgsmål : Svinekoteletter I opskriften indgår bl.a : smør, piskefløde. champigon, løg, pepperfrugt, flåde tomater, ris, rødvin og svinekoletter Bemærkninger :
Svar til lars : Hej Lars
Jeg har en opskrift her på spanske koteletter som jeg tror passer meget godt på de ingredienser du har nævnt.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-14 Spørgsmål fra : irene eckermann Spørgsmål : mad fra Australien, noget som børn kan lave I opskriften indgår bl.a : Vi skal have en uge hvor vi skalbeskæftige os med forskellige lande bla. Australien, er der nogen der har noget fra Australien Bemærkninger :
Svar til irene eckermann : Hej Irene
Jeg har ikke så mange opskrifter fra Australien, og jeg ved dårligt om de kan laves af børn men prøv at kig dem igennem og se om der er nogen du kan bruge.
Se de Australske opskrifter her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-14 Spørgsmål fra : monica Spørgsmål : kyllingebryst m/ chili I opskriften indgår bl.a : kyllinge bryst, chili,sur sød sovs og rejer Bemærkninger : det var noget ala det man kan købe i en china box..
Svar til monica : Hej Monica
Jeg har fundet en opskrift frem her som jeg mener kunne være den du leder efter.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-14 Spørgsmål fra : bettina Spørgsmål : en form for chili salat I opskriften indgår bl.a : chili Bemærkninger : jeg fik en chili salat da jeg var i unggarn. der var ikke noget dressing til men man fik den som forret.
Svar til bettina : Hej Betina
Jeg har desværre ikke kunnet finde en opskrift på chilisalat som jeg mener du kan bruge.
Beklager meget.
Per
2004-01-13 Spørgsmål fra : lars koch Spørgsmål : bison file I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : jeg har købt 3 styk bison file som jeg skal bruge til vores madlavning aften(3 herre). Så det må godt være rigtig lækker opskrift
Svar til lars koch : Hej Lars
Jeg har en stribe opskrifter med bisson, jeg sender dig linket på dem alle selv om det ikke er alle opskrifterne der er med filet, men så har du selv mulighed for at vælge.
Se bissonopskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-12 Spørgsmål fra : Helle Spørgsmål : Stærk suppe I opskriften indgår bl.a : Kylling, ingefær, chilli ?????? Bemærkninger : Meget stærk suppe vi kan købe hos vores lokale kina gril og som med garanti kan kurrere en hver halsbetændelse. Har spurgt på stedet men de smiler bare og siger at den er meget svær at lave!!
Svar til Helle : Hej Helle
Jeg har ikke kunnet finde en opskrift der passede helt med det du skriver, men måske der er en opskrift bland vore fjerkræsupper du kan bruge.
Opskriften "Kokosmælksuppe med jordskokker og kylling" indeholder de ingredienser du nævner, men jeg mener ik den er stærk nok.
Se opskrifter på fjerkræsuppe her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-11 Spørgsmål fra : Lise Spørgsmål : brødspade I opskriften indgår bl.a : Hej !
Jeg vil gerne have en brødspade m. lang eller kort skaft ( gl. el ny ) Hvor kan jeg købe sådan en ? Bemærkninger :
Svar til Lise : Hej Lise
Jeg ved ikke hvor du kan købe sådan en brødspand, men jeg har gjort det at jeg har lagt dit spørgsmål ind under debatten, så kunne du være heldig at en af brugerne hved hvor.
Med venlig hilsen
Per
2004-01-10 Spørgsmål fra : Inge Hansen Spørgsmål : muslinger I opskriften indgår bl.a : muslinger appelsinsaft og vist nok urter Bemærkninger : Jeg var til et selskab hvor vi fik frisk kogte muslinger. Kokken fortalte hurtigt opskriften men det er glemt ØV det eneste jeg kan huske var at der var frisk presset appelsinsaft i og at det vist nok var en Søren Gerike opskrift.
Svar til Inge Hansen : Hej Inger
Jeg har desværre ikke den eksagte opskrift som du spørger efter, men jeg har en opskrift på kogte muslinger her som du måske kan bruge i stedet.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-09 Spørgsmål fra : Conny Petersen Spørgsmål : kanariske kartofler m/mojosauce I opskriften indgår bl.a : små kartofler, mojo (tynd pikant sauce af røde peperoni, olie, hvidløg, eddike og salt) Jeg købte en flaske mojo suave, da jeg var på Gran Canaria, som jeg tror skal blandes op med evt. fløde og varmes op. Jeg ved det ikke. Bemærkninger :
Svar til Conny Petersen : Hej Conny
Jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge og syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-09 Spørgsmål fra : henning Spørgsmål : killing med flåettomater I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til henning : Hej Henning
Jeg har en stribe opskrifter her som jeg håber du har lyst til at kigge lidt på.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-09 Spørgsmål fra : Finn Pedersen Spørgsmål : Råmælksbudding I opskriften indgår bl.a : Råmælk
sukker ?
mel ? Bemærkninger : Jeg husker fra min barndom (for 40 år siden) at min mor bagte/kogte en dessertbudding med fløden fra råmælk som en af ingredienserne. Buddingformen skulle stå i et vandbad i en gryde, i, såvidt jeg husker, op til 2 timer.
Hun var hver gang bange for at den ikke ville lykkes, men når den lykkedes (og jeg mindes ikke det modsatte), var den en aldeles pragtfuld knaldgul budding, som blev serveret med frugtkompot ovenpå (lidt ligesom ris alamande).
Svar til Finn Pedersen : Hej Finn
Jeg må desværre skuffe dig, da jeg ikke har kunnet finde en opskrift hverken på nettet eller i mine kogeboger.
Beklager meget
Per
2004-01-07 Spørgsmål fra : Jonna Lamot Spørgsmål : ostebombe I opskriften indgår bl.a : Så vidt jeg husker bl.a. flødeost og Danablue .... rørt sammen og stivnet i en meget smurt form, der også er 'foret' med mandelflager. Resultatet er en dejlig stærk ost. Bemærkninger : Opskriften er fra et af 'Chefkok-kens' samlekort fra 1970erne.
Svar til Jonna Lamot : Hej Jonna
En bruger har været så venlig at sende mig opskriften du leder efter, så her er den.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-07 Spørgsmål fra : Mette Christensen Spørgsmål : Sprængt due I opskriften indgår bl.a : Jeg mangler en opskrift på sprængt due, og hvad der hører til af tilbehør. Det findes åbenbart ikke på internettet.
På forhånd tak.
Mette Christensen
Bemærkninger :
Svar til Mette Christensen : Hej Mette
Jeg har desværre heller ikke lige en opskrift liggende.
Men jeg har en opskrift på sprængt pousin som jeg mener du kan bruge, da det jo er fjerkræ i nogenlunde samme størrelse.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-07 Spørgsmål fra : Twiggy Spørgsmål : kinesisk brød I opskriften indgår bl.a : Butterdej Bemærkninger : Jeg har for mange år siden været på Tenerife, hvor vi smagte noget de kaldte "kinesisk" brød på en kinesisk restaurant! Det blev serveret som en slags forret. Jeg er næsten sikker på at det var en slags butterdej, som var friturestegt. Skorpen var var meget sprød og smagte lidt som kanel eller en anden slags krydderi i den kategori, og indeni var dejen lys og luftig. Formen var ligesom en forstørret croissant!
Jeg ved godt at denne beskrivelse er en smule forvirrende, men det bliver ikke bedre. Jeg kan intet finde nogle steder, så jeg håber at der evt. er en anden, der har et bud. Jeg ville rigtig gerne smage det igen...
På forhånd tak
Twiggy
Svar til Twiggy : Hej Twiggy
Mit bedste bud lige pt. må blive at det kunne være den der heder Wontons, men det ligner jo ikke brød på nogen måde ??.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-06 Spørgsmål fra : Stine Spørgsmål : bagt is I opskriften indgår bl.a : æggehvider og is. Bemærkninger : is dækket med piskede æggehvider og så i ovnen, så det yderste bliver til marenges.
Svar til Stine : Hej Stine
Den opskrift du søger kaldes også for baked alaska eller is surprise, og jeg har her fundet en opskrift frem som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-06 Spørgsmål fra : Lotte Spørgsmål : yorkshire pudding I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger :
Svar til Lotte : Hej Lotte
Jeg har en opskrift her som jeg håber du kan bruge.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-05 Spørgsmål fra : lis Spørgsmål : cannoli I opskriften indgår bl.a : hej
kan i hjælpe mig med en opskrift på italienske kager kaldet cannoli Bemærkninger :
Svar til lis : Hej Lis
Jeg kender desværre ikke til opskriften på cannoli.
Jeg mener at huske at det er en dejrulle med flødeskum, men jeg kan jo huske forkert.
Jeg har en opskrift på en kage der heder capri ruller som jeg mener kunne ligne men jeg er langt fra sikker.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-05 Spørgsmål fra : Birthe Jonassen Spørgsmål : Dyreryk I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Hvordan skal jeg stege en dyreryk så den bliver god og hvad skal jeg bruge
venlig hilsen Birthe
Svar til Birthe Jonassen : Hej Birthe
Hvis du vælger opskrifter ude i menuen, så kan du på næste side vælge et punkt der heder ingredienser, her finder du et punkt med rådyr, og her kan du så vælge den del af rådyret du søger opskrifter på.
Jeg sender dig kategorien med dyreryg her, så har du lidt forskellige opskrifter at vælge imellem.
Se opskrifter på dyreryg her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-05 Spørgsmål fra : Birthe Jonassen Spørgsmål : kartoffelsalat I opskriften indgår bl.a : Bemærkninger : Det må gerne væer å fedet fattig som mulig
Svar til Birthe Jonassen : Hej Birthe
Jeg har en masse forskellige opskrifter på kartoffelsalat, og jeg syntes du selv skal vælge en af dem ud da det jo er meget med smag og behag hvad man syntes om.
Se opskrifterne på kartoffelsalater her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-04 Spørgsmål fra : Nina Spørgsmål : Madpandekage m. fyld I opskriften indgår bl.a : Oksekød, majs, tomater, tomatkonsentrat, rød peber Bemærkninger :
Svar til Nina : Hej Nina
Jeg har en del forskellige opskrifter på madpandekager, som jeg håber du kan bruge en af.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-04 Spørgsmål fra : Karin Dahl-Jensen Spørgsmål : Bøf Stroganoff I opskriften indgår bl.a : Oksekød med bl.a. syltede agurker. Bemærkninger : Jeg søger en bestemt opskrift fra Opskriftsklubben Chefkokken (en samling bestående af kort). Den opskrift jeg søger hedder Gruppenr. 4 - kortnr. 9. Kortet er desværre blevet væk for mig!!
Svar til Karin Dahl-Jensen : Hej Karin
Den eksakte opskrift kan jeg desværre ikke hjælpe dig med, men jeg har nogle andre varianter af opskriften som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-03 Spørgsmål fra : Gina Rosenberg Spørgsmål : Komm morgen wieder I opskriften indgår bl.a : kogt kød, kørt igennem kødmaskine
pandekager
suppen af det kogte kød drikkes til til med kødet fyldte pandekager. Bemærkninger : Jeg har fået retten hos nogle baltere, mangler en mere detaljeret opskrift med de rette mål. På forhånd tak.
M. v. h.
Gina Rosenberg
Svar til Gina Rosenberg : Hej Gina
Jeg har desværre kun kunnet finde en del af den opskrift du søger, men jeg håber det kan hjælpe dig så meget videre at du kan færdiggøre retten.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-02 Spørgsmål fra : Lizell Bjørnskov Spørgsmål : Churros/Spanskrør I opskriften indgår bl.a : ?? Bemærkninger : Jeg leder efter en opskrift på de friturestegte stænger som man kan købe i bl.a. Tivoli, som man dryser med flormelis! I tivoli bliver de kaldt Spanskrør...
Svar til Lizell Bjørnskov : Hej Lizell
Jeg har en opskrift her som jeg håber du syntes om.
Se opskriften her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-02 Spørgsmål fra : Ketty Hoe Spørgsmål : brød og pizza I opskriften indgår bl.a : Bagt på bagesten Bemærkninger : Har fået en bagesten, men der er kun 3 opskrifter med. Jeg vil gerne have flere, f.eks. flutes og småbrød + grovbrød
Svar til Ketty Hoe : Hej Ketty
Jeg kender ikke så meget til bagesten, men brød og specielt pizza skulle blive sprødere af at blive bagt på bagesten.
Jeg har fundet en hjemmeside hvor der står lidt mere omkring bagesten som jeg håber du kan få glæde af.
Se hjemmesiden her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-02 Spørgsmål fra : margit.koefoed Spørgsmål : Bjørnebøf eller bjørnesteg I opskriften indgår bl.a : Kød fra en bjørn
Bøffer og/eller steg Bemærkninger :
Svar til margit.koefoed : Hej Margit
Nu er det jo ikke mange bjørne der bliver nedlagt og spist i danmark, men jeg har fundet og fået oversat et par opskrifter som jeg håber du kan bruge.
Se opskrifterne her
Med venlig hilsen
Per
2004-01-01 Spørgsmål fra : inge østergaard Spørgsmål : suppe I opskriften indgår bl.a : hej , vi skal have kobberbryllup. jeg søger en opskrift på en fyldig suppe de kan få når de har sunget om natten. Bemærkninger : Den må også gerne være nem at lave og en man kan lave i forvejen. det kunne være en kyllinge/karry suppe eller måske en med hakket kød. Vi bliver ca.40 - 50 mennesker. på forhånd tak
Svar til inge østergaard : Hej Inge
Natsuppe er et emne jeg ikke har haft taget op her på kogebogen før nu, hvor jeg har oprettet et punkt under retter med natsupper.
Jeg har valgt nogle opskrifter ud som jeg mener passer godt som skrup af suppe og justeret angivelsen af antal personer lidt i forhold til de oprindelige opskrifter.
Men ellers er der jo nærmest kun ens smag der sætter grænser for hvad der kan bruges som natsuppe, og beregningen af antal personer vil jeg mene at det passer med 5 personer i stedet for normalt til 4 for en suppe som hovedret.
Ellers beregn omkring 4 dl. suppe pr. person. med mindre du ved der er nogle storspisere med i selskabet.
Se natsuppeopskrifter'ne her
Med venlig hilsen
Per
|