Oksetyndstegsfilet i ovn med squashgratin
Hovedingrediens : Oksekød - Tyndstegsfilet Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Tænd ovnen på 250 grader C. alm. ovn.
Klargør stegen. Læg stegen på risten over en lille bradepande og brun den i ca. 10 minutter. eller til fedtet er gyldent. Rens grønsagerne og skær dem i små stykker. Tag stegen ud af ovnen, dæmp ovnvarmen til 150 grader C. alm. ovn. Gnid stegen med salt og peber og stik et stegetermometer i den. Kom urter og vand i bradepanden. Sæt atter stegen i ovnene til termometeret viser 57-62 grader afhængig af, hvor rød stegen ønskes. Det tager 50-60 minutter. Gratin: Skær squashene i skiver på 1 cm. Svits skiverne i smør og kom salt og peber ved. Kom squash og reven ost lagvis i et ovnfast fad, der kan stå ved siden af stegen. Slut med et lag ost. Sæt fadet i ovnen i 30-40 minutter. Tag stegen ud af ovnen. Hæld sky og urter fra. Dæk stegen til og lad den stå i 15-20 minutter. Skru ovnen op på 200 grader C. alm. ovn og gør squashgratinen færdig, Den skal være gylden på overfladen ca. 10 minutter. Blend urterne og skyen. Er urterne ikke helt møre, så kog dem lidt mere i en gryde. Smag urtesaucen til. Tilbehør: Skær stegen i skiver og server den med squashgratinen, urtesauce og små kartofler. Tips: Klargøring af oksetyndstegsfilet: Rens undersiden af oksetyndstegsfileten for småsener. På siden af fileten kan side lidt ukorrent kød som skæres af. Fedtkanten løftes næsten af, den må ikke løftes helt af. Dette gøres uden kniv. Nu er senen blevet synlig og denne skæres af med en skarp kniv. Fedtkanten lægges tilbage og ridses med en skarp kniv. Se billeder af klargøring her |
|
Opskriften er vist 136117 gange,
og udskrevet 7985 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 4.4 (7 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2009-08-06 22:05:40 Syntes ikke det er jeg ville kalde det for sauce, nok nærmere en creme eller pure, men det smager da ok. kirsten - 2005-01-01 01:01:01 langtidsstegning: Luk porrene/Brun kødet. Lagtidssteg v ca 100 grader indtil stegetermoteret siger 60 grader (godt 2 timer). Det mørner kødet! |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne