Stuvet hvidkål

Stuvet hvidkål, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Pers. 4 Pers.
Diverse TilbehørRet : Diverse Tilbehør - Tilbehør

Hovedingrediens : Kål - Hvidkål

Ukendt oprindelseslandTilberedningstid : 60 minutter

Indsendt :      Red :
Stuvet hvidkål, billede 4 Stuvet hvidkål, billede 1 Stuvet hvidkål, billede 2 Stuvet hvidkål, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
1000 gram Hvidkål 1 mellem hvidkålshoved vejer ca 2000 gram renset og uden stok.
   
50 gram Smør 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 14 gram
1 dl. 90 gram
1.5 spsk. Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

3 dl. Sødmælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2 dl. Piskefløde 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
Peber 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 8 gram
1 dl. 55 gram
evt. Muskatnød, friskrevet 1 tsk. 2.5 gram
1 spsk. 7.5 gram
1 hel muskatnød vejer ca. 3.5 gram
   
Opskrift:
Snit kålen groft, og kog den i letsaltet vand 12-15 minutter.

Smelt smørret i gryde, rør melet heri. Tilsæt mælk og fløde lidt efter lidt under konstant omrøring, kog sovsen godt igennem.

Smag til med muskatnød, salt og peber.

Vend kålen i (uden kogevand). Lad det simre et par minutter under omrøring.

Server gerne med frikadeller, kogte kartofler og rødbeder.

Tips:

Se opskrift på Frikadeller her





Beskrivelse:

Gammeldags stuvet hvidkål til klassiske danske retter

Stuvet hvidkål er en klassisk dansk spise, der kan bruges som tilbehør til rigtig mange retter, fx frikadeller, flæsk, medisterpølser, samt forskellige juleretter som fx glaseret skinke.

Vores opskrift er på gammeldags stuvet hvidkål, dvs. stuvet hvidkål med fløde og sødmælk. Det giver nemlig retten den cremede og lækre konsistens, som vi mener den bør have.

Klassisk stuvet hvidkål er desuden også med smør, og derfor indeholder vores opskrift selvfølgelig også dét.

Sæt dig eget præg på vores opskrift på stuvet hvidkål

I vores opskrift på stuvet hvidkål fra Alletiders Kogebog, er der ikke sparet på noget af det gode.

Der er 102 kcal pr. 100g i stuvet hvidkål. Hvis du gerne vil reducere kalorierne, er der flere måder, du kan tilrette vores opskrift på, uden at gå på kompromis med smagen. Du kan fx erstatte sødmælken med let- eller minimælk og/eller erstatte fløden med madlavningsfløde.

Der er dog mange andre måder, du også kan sætte et personligt præg på vores stuvet hvidkål opskrift på. Du kan fx drysse kanelsukker på eller sort peber. Eller du kan tilsætte en smule fintrevet citronskal, hvis du vil give retten et lidt syrligt modspil.

Ofte stillede spørgsmål om stuvet hvidkål (FAQ)



Kan man fryse stuvet hvidkål​?

Ja, man kan godt fryse stuvet hvidkål. Husk at det skal varmes op langsomt ved lav varme.

Kan stuvet hvidkål varmes op igen​?

Stuvet hvidkål kan godt varmes op igen dagen efter det er lavet, men det kan ikke holde sig i mange dage i køleskabet. Her anbefales det i stedet at fryse det ned.


karakterer:
Opskriften er vist 930408 gange,
og udskrevet 26248 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.3    (297 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 6751 (1607 kcal)
KJ pr. Pers. 1687 (401 kcal)
Vægt ialt 1563 gram
Vægt pr. Pers. 390 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 431 KJ (102 kcal)
Protein 1.8 gram
Fedt 8.3 gram
Kulhydrat 6.4 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2024-02-08 00:03:39
Det er første gang jeg laver stuvet hvidkål. Jeg må sige, at denne opskrift har været mega god til at guide mig igennem, og det er den bedste stuvede hvidkål jeg nogensinde har smagt. Det er ikke sidste gang jeg laver den, med denne opskrift. Alle ingredienser i det mængde man skulle anvende er brugt. Herfra får Alletiders kogebog denne kommentar og 2 x fem i karakter.

  -   2023-03-03 07:05:06
Meget god middags ret.Ummm.Som er let at lave.

  -   2022-01-22 20:13:18
Min første gang med stuvet hvidkål og det var såvellykke

  -   2021-11-30 15:51:08
kan det nedfryses

  -   2020-10-24 16:36:48
Plejer at koge kålen i en mild hønse fon bliver super lækkert

  -   2019-11-22 12:09:32
Efter kålen er kogt hakker jeg den i en skål så den ikke er så grov, jeg bruger også kogevandet fra kålen til sovsen det giver ekstra smag.

  -   2015-03-08 21:09:46
Er jeg den eneste der spiser stuvede hvidkål drysset med et godt lag sort peber??

  -   2013-10-07 17:11:48
kan det fyses.

  -   2011-11-06 19:31:05
Er jeg den eneste der kover hvidkålen i mælken? så bliver alle smags stofferne i sovsen.

  -   2009-03-16 19:54:12
smagte bare helt utrolig... Fik det her til aften og maven blev bare prop fuld...

  -   2008-01-26 11:41:40
Meget fint:) Det er folk som dig der gør det lidt nemmere at være hjemmegående husfar :)

  -   2007-11-21 15:58:28
God opskrift. Hos os drysser vi med kanelsukker, og undlader muskatnød

  -   2007-01-25 00:10:17
Stuvet hvidkål skal drysses med sukker og kanel. Smager fantastisk

  -   2005-01-01 01:01:01
var en stor succes i USA..

  -   2005-01-01 01:01:01
Stuvet hvidkål smager også godt med medister