Bedstefars skæg med rabarber
Hovedingrediens : Frugt - Rabarber Fryseegnet : Er ikke fryseegnet Indsendt af : Yogi Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Rabarberne vaskes, renses og skæres i 1 cm. stykker. vaniljestangen flækkes og kornene skrabes ud.
Rabarber, vaniljekorn sukker og vand kommes i en gryde, og for svag varme koges det op, og kompotten simrer i ca. ½ time.
Tag af varmen og lad afkøle i gryden. Smørret tages ud af køleskabet. Lad det stå, til det har stuetemperatur. Tænd ovnen på 200 grader alm. ovn. Find en bageform frem (30x40 cm), og smør den grundigt med smør eller olie. Skær smørret i portioner, og pisk det sammen med 125 g sukker til det er blødt og luftigt. Rør æggeblommerne i et ad gangen. Sigt mel og bagepulver sammen i en separat skål. Tilfør det langsomt i dejen skiftevis med mælken, mens der røres. Rør ikke dejen for længe, så bliver den tung. Hæld dejen i bageformen og bag kagen i 15 minutter. Imens kagen bager første gang, tilberedes marengsen. Pisk æggehviderne stive, og hæld så 250 g sukker i af flere omgange. Hvis du gerne vil have marengsen sej, så pisk til sidst 1 spsk. lys eddike i marengsen. Når første bagetid er ovre, tages kagen ud af ovnen og temperaturen sænkes til 175 grader alm. ovn. Smør forsigtigt kompotten oven på kagen. Hæld til sidst marengsen over kompotten, og fordel den forsigtigt, så den dækker hele kagen. Bag nu kagen færdig i 15-25 minutter til marengsen er gylden. Tips: Kagen er lækker, når den er nybagt, men den bliver bedre for hver dag. Marengsen bliver selvfølgelig blød, men dæk resterende kage med madfilm, så den bevarer sin svampede konsistens. Man kan bruge alle former for frugtkompot, men i min familie er eneste korrekte anvendelse rabarber. |
|
Opskriften er vist 140869 gange,
og udskrevet 3214 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 2.5 (24 stemmer) |
|
Kommentarer Per - 2022-05-16 19:40:54 Ja Bedstefars skæg med rabarberkompot er ik så ringe enda grethe scheel - 2021-06-26 15:21:17 bunden falder sammen.. Susanne - 2021-05-25 00:07:35 Ser lækker ud Gurli Andersen - 2019-05-11 19:54:36 Jeg har en gammelopskrift hvor kagen uden kompot hed Chr. X kage, så kom den til at hedde Bedstefars kage og nu Bedstefars skæg, jeg er fra 1943. |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne