Svensk pølseret
Hovedingrediens : Blandet kød - Pølser Tilberedningstid : 30 minutter Fryseegnet : Er fryseegnet Indsendt af : liane Indsendt : Red : |
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog |
|
Skær pølser og de kogte kartofler i mindre stykker. Pil og hak løget.
Lad smørret blive gyldent og svits da løget der i i ca. i min. Tilsæt paprika og pølser og lad det svitse i et par minutter. Skru ned til jævn varme og tilsæt kartofler, tomatpure og de øvrige ingredienser. Lad retten koge i ca. 10 min og smag til med salt og peber, så er den klar til at blive serveret. Pynt gerne med frisk klippet purløg. |
Svensk pølseret opskrift - En dejlig familieklassikerLeder du efter en nem opskrift på svensk pølseret? Så behøver du ikke lede længere - her er en opskrift, som med garanti vil hitte hos alle i familien. Selvom navnet kunne indikere andet, er retten overraskende nok ikke en svensk opfindelse, men derimod rygtes det, at nogle spejdere opfandt den på en lejrtur. Om det er sandt eller ej, så er vi bare glade for, at retten er opstået.En klassiker der er kommet for at bliveTil trods for navnet er pølseretten gået hen og blevet en dansk klassiker. Opskriften på svensk pølseret fra Alletiders Kogebog er nem at gå til, og kræver ikke meget af din tid i køkkenet, at selv små børn kan være med. Pølseretten egner sig godt til alle årstider, og kan spises som både frokost og aftensmad. Samtidig findes der et hav af forskellige måder at gøre din version af pølseretten til din egen klassikerSæt et personligt præg på pølserettenDu kan nemt lave en anden variant af retten for at imødekommende dine egne personlige præferencer. Hvis du ønsker en sundere version, kan du med fordel tilsætte blomkål, rodfrugter eller champignon. Du kan dog også tilføje forskellige former for pølser, bacon og pasta. Alt sammen kan være med til at skabe en ny og lækker smagsoplevelse for dig og dine nærmeste.FAQ:Hvad hedder svensk pølseret i Sverige?Svensk pølseret er nærmest ukendt i Sverige, så den har ikke noget svensk navn.Kan man fryse svensk pølseret?Ja, du kan fryse rester af svensk pølseret ned. Den smager dog bedst, når den er frisklavet.Er svensk pølseret svensk?Selvom navnet kunne indikere andet, er retten overraskende nok ikke en svensk opfindelse, men en dansk.Hvor stammer svensk pølseret fra?Svensk pølseret er en klassisk ret, som stammer fra Danmark.Hvordan laver man svensk pølseret?Pølser og kogte kartofler skæres i mindre skiver og løget hakkes. Smelt smør i panden og svits løgene hvorefter du tilsætter pølser og paprika og svitser videre. Til slut tilsættes kartofler, tomatpuré og de resterende ingredienser. Retten skal nu koge i 10 min, hvorefter den serveres med friskklippet purløg. |
Opskriften er vist 2143958 gange,
og udskrevet 38934 gange. Bedømmelse af denne opskrift: 3.9 (952 stemmer) |
|
Kommentarer ljholst - 2024-07-14 20:28:52 smag paprika i når retten har simret 10 min. md fløde i. Jan - 2023-02-28 18:09:37 Den hedder “Korv Stroganoff” Farmor - 2022-02-21 19:08:52 Paprika skal ikke svitses med. Det er kun karry som skal svitses. Tomatpurre bliver bedst af at blive svitset. Per - 2021-03-20 20:33:14 Du smelter smørret op lader det gyldne lidt inden du tilsætter løgene Dick - 2021-03-18 17:35:49 Hvordan skal det tolkes? Lad smørret blive gyldent og svits da løget der i i ca. i min. Mads - 2021-03-13 16:02:15 Krydderi skal altid svitses først for at opnå krydderens smag anonym - 2021-03-02 18:17:31 Lækker lækker 👍 TechnoMichael - 2021-02-05 20:10:26 Rigtig god opskrift, som jeg har gemt i min kogebog. Jane - 2021-01-24 17:28:50 Den smager himmelsk ❤️ Lone de Winter - 2020-07-12 19:28:47 Kan man lave retten på forhånd og varme den op. Bettina - 2020-06-17 14:56:50 Mums❤️ Gitte - 2020-05-07 17:39:42 Det er den bedste pølser ret jeg har smagt. Anna - 2020-03-29 17:41:52 Jeg havde svinefedt tilovers fra stegning af flæskesteg, brugte det i stedet for smør. Kan varmt anbefales, men jeg tror ikke, at stakkels "Bedstemors fedt", som man køber i forretningerne, vil være lige så godt. jette - 2020-03-08 18:58:53 det er den beste svenske pølseret på en skala fra 1/!= SÅ ER DET 2 anonym - 2020-02-19 20:11:51 Spiser man ikke kartoffelmos til ? Henrik Hedebye - 2019-11-30 09:32:57 Fantastisk ret. En sikker vinder ! Schott1988 - 2019-11-14 13:03:00 Fantastisk opskrift Schott1988 - 2019-11-07 14:39:21 Fantastisk opskrift anonym - 2019-11-03 18:26:27 Tilføj lidt karry når man skitser det andet. anni vilstrup pedersen - 2019-10-15 16:12:54 hvor stammer svensk pølseret egentlig fra? i sverige kender de den ikke Poul (Polle) - 2019-05-27 16:49:47 Den er kanon go, selv for en som ikke er så god i et køkken, har selv fået meget ros efter vi var færdig med retten og denne opskrift så 5 store stjerner herfra. Ib - 2018-03-27 12:48:57 Faktisk den opskrift jeg selv bruger. 😁 Kan ikke laves bedre.... Line - 2018-02-24 19:15:56 Jeg tilsætter lidt ketchup i retten her. Ca. 1 spsk. det synes jeg afrunder og så er alles paletto :D John Johansen - 2018-02-04 12:25:38 Martin [Delicious & Sweet]! Piskefløde er den eneste madløsning! 18% har intet at gøre i mad. Tilsæt vand hvis du vil have det tyndere. ummm - 2017-11-30 17:12:35 god opskrift en opskrift der skal prøves. j - 2017-11-24 09:23:05 God opskrift men kan kun give 3 stjærner Vis den skulle have 5 så skulle der kålpølser og bacon i Sigrid Marie - 2017-08-13 17:23:38 MMMmmmmm. Det er bare så lækkert med sådan en pølse ret så den for 5 stjerner af mig. GOD OPSKRIFT!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! Julie H - 2017-06-28 00:58:55 Dejlig nem og hurtiglavet ret. Mange tak 😉👍 mad mad mad - 2017-05-13 15:33:14 Siden den for så mange gode kommentarer tror jeg også jeg prøver den Michael Alexander - 2017-02-06 18:24:42 God opskrift. Hvis man gemmer kartoffelvandet - gerne tilsat en terning grøntsagsbouillon - kan det sagtens erstatte det meste af fløden, det tykner faktisk på samme måde. Desuden kommer vi hakket hvidløg i, når vi svitser pølserne - du kan ikke smage dem bagefter, men de fremhæver de øvrige smagsindtryk i retten. Og så skal der altid lidt Dijon-sennep i sammenkogte retter, giver et pift til smagsløgene. Martin [Delicious & Sweet] - 2016-11-04 16:08:49 Fremragende opskrift, den smager godt og giver også en smule kunstnerisk frihed. Jeg vil anbefale madfløde 18% fremfor piskefløde. Piskefløde er ikke en optimal madløsning. Maria - 2016-08-30 21:44:13 Jeg kom til at putte tre tsk cayennepeber i i stedet for paprika og puttede så 3 tsk paprika i bagefter. Giver retten en spark uden at blive stærkt og smager dejligt! Tommy - 2016-08-27 17:13:51 Den er lang tid om at stivne i sovsen. De 10 min kan ikke lade sig gøre. Men smager godt Ingelise - 2016-08-11 16:35:53 Det er en hamrede god ret ikke sidste gang vi prøver den😊😊😊😊 Ditte - 2016-05-23 18:32:35 Vildt god! Prøv at tilsæt lidt æbleeddike, det er godt! Søren W - 2016-02-18 16:37:53 Lad retten stå i køleskab 1 døgn og genopvarm dagen efter - så smager den ENDNU bedre Jan V - 2015-10-28 10:06:30 Bruger opskriten som den står, dog smider jeg også lige 200 g. bacon i skiver oveni, som jeg svitser sammen med løj og pølser. Det bliver da ikke bedre :) Kristian W - 2015-10-15 18:41:46 Tilsæt 1 dl. eddike samt 2 spiseskeer med sennep og retten vil få 5****! Velbekommen Johnny - 2015-08-24 13:52:15 Super god ret prøv med kålpølser og rødløg smager meget bedre Knud Laursen - 2015-03-13 09:15:52 Vores barnebarn på knapt tre år sad og så fjernsyn ca. halvanden time efter, at vi havde spist. Pludselig vender han sig og siger: "Farfar, du skal komme i morgen igen og lave aftensmad"......så havde den svenske pølseret ikke været helt forkert. Elo - 2015-01-25 13:11:33 Jeg var engang i Sverige hvor vi fik pølseret med sild. Det smagte bare herligt. Har prøvet retten her med 5-6 sild i lage tilsat. Det er næsten min livret! Denne opskrift har flere end 40 kommentarer
Se alle kommentarer her |
Vælg den udskrift der passer dig bedst
Den skrabede, som er uden kommentar og uden beregning.
Den HELT skrabede, som er uden kommentar, uden beregning og uden billede.
Meget stor skrift
Den midellange, uden kommentar men med evt. beregning
Den lange, med både evt. beregningen og kommentarer, kan fylde mange sider
Hvis du kun skal bruge liste med ingredienserne