Gammeldags sigtebrød med kærnemælk

Gammeldags sigtebrød med kærnemælk, Opskrift, Alletiders, Kogebog
Antal:
Brød 1 Brød
Brød boller kiksRet : Brød boller kiks - Diverse brød

Hovedingrediens : Mælkeprodukter - Kærnemælk

Ukendt oprindelseslandKilde : Bjørn Kok

Indsendt :      Red :
Gammeldags sigtebrød med kærnemælk, billede 4 Gammeldags sigtebrød med kærnemælk, billede 1 Gammeldags sigtebrød med kærnemælk, billede 2 Gammeldags sigtebrød med kærnemælk, billede 3
Fotograf: Per © Alletiders Kogebog  

Ingredienser:
500 gram Sigtemel
200 gram Hvedemel 1 tsk. 3 gram
1 spsk. 9 gram
1 dl. 60 gram

50 gram Gær, frisk
2 dl. Kærnemælk 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
2.5 dl. Vand 1 tsk. 5 gram
1 spsk. 15 gram
1 dl. 100 gram
3 spsk. Sukker 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 85 gram
1.5 spsk. Salt 1 tsk. 4 gram
1 spsk. 12 gram
1 dl. 80 gram
1 knsp. Fennikel, stødt
1 knsp. Kommen, stødt
   
  Pensling:
1 Æg M/L, hele 1 æg størrelse 2 vejer ca. 70 gram.
   
Opskrift:
Gæren udrøres med lidt af vandet. Resten af vandet varmes, piskes i kærnemælken, der sammen med gæres røres i det sammenblandede mel, tilsat salt og sukker. Meltyperne tilsættes og dejen æltes grundigt til den er blank og fin. Dejen drysses med lidt mel, dækkes med et rent klæde og stilles til hævning på et lunt sted ca. 1 1/2 time.

Dejen æltes igennem igen, slås op i et brød der prikkes med en gaffel og stilles til efterhævning 20 minutter på et lunt sted.

Derefter pensles brødet med lidt æg og det sættes i ovnen og bages ved 225 grader i ca 40 minutter.


Lad brødet køle af på en rist og blive koldt, før der skæres af det.





karakterer:
Opskriften er vist 80858 gange,
og udskrevet 1204 gange.

Bedømmelse af denne opskrift:
4.8    (21 stemmer)
1 2 3 4 5        
       (1=dårligst, 5=bedst)


Energi:
KJ total 11943 (2843 kcal)
KJ pr. Brød 11943 (2843 kcal)
Vægt ialt 1324 gram
Vægt pr. Brød 1324 gram

Næringsindhold pr 100 gram
Energi 902 KJ (214 kcal)
Protein 6.6 gram
Fedt 1.7 gram
Kulhydrat 44.2 gram



Næringsindhold, energi og energiprocenter
er beregnede
Lær mere her:
Kilde: Foodcomp

Kommentar fra:

Kommentar:

Kommentaren skal godkendes før den bliver synlig
Kommentarer

  -   2023-04-25 11:34:25
Dejligt brød,men jeg er nødt til at tilføje lidt ekstra væde. Bager du i almindelig ovn eller med varmluft? Mvh Nina

  -   2017-09-12 12:47:20
Smager himmelsk. Jeg har aldrig vøret god til at bage sigtebrød, men denne opskrift er perfekt og kan varmt anbefales.